Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform"

Transkript

1 Løsningsbeskrivelse Den fælleskommunale Serviceplatform Januar 2014

2 1 Indhold 2 Serviceplatformen Hjemmesiden Administrationsmodul Servicekatalog Forbrugsoversigten Vejledninger Integrationsmotoren Adgangsmodul Afregningsmodul Rapporteringsmodul Services og Integrationer Integrationsframework Serviceplatformen Serviceplatformen er en integrationsplatform, der skal muliggøre: - Hurtig og sikker adgang til data og funktionalitet - Standardiserede snitflader - Udstilling af services - Ensartet tilslutning - Enkel administration af adgang - Samlede aftaler med kildesystemer med KOMBIT som databehandler - Samlet overblik og afregning for kommunernes forbrug af services - Konsolideret logning og overvågning - Ensartet og gennemskuelig betalingsmodel for anvendere af Serviceplatformen Serviceplatformen er en del af den fælleskommunale infrastruktur som skitseret på nedenstående figur over det fælleskommunale systemlandskab.

3 Figur 1 Det fælleskommunale systemlandskab Serviceplatformen er delt i to logiske komponenter: - en hjemmeside til udstilling og administration/selvbetjening ( - en integrationsmotor med adgangskontrol og integrationer Disse beskrives kort på i det følgende. I tilgift til at drive og overvåge Serviceplatformen udfører KOMBIT desuden en governance-mæssig opgave med at indgå aftaler med kildesystemer og definere og udvikle services til udstilling af data og funktionalitet. 3 Hjemmesiden Serviceplatformen er fra 1. januar 2014 tilgængelig via Den består af en offentlig tilgængelig del og en selvbetjeningsdel for kommuner og leverandører. Selvbetjeningsdelen kræver, at man som medarbejder logger ind med sin medarbejdersignatur, enten via medarbejdercertifikat eller via et nøglekort. Herefter kan man, afhængigt af medarbejderens tildelte roller, administrere serviceaftaler og brugere og se oplysninger om forbrug m.v. Den offentligt tilgængelige del kræver ikke et log-in.

4 Du kan læse mere om brug af Serviceplatformen, gevinster, afregning, ibrugtagning mm i Kommunernes drejebog for monopolbruddet via dette link. 3.1 Administrationsmodul Administrationsmodulet er en del af selvbetjeningsdelen af hjemmesiden. Via Administrationsmodulets brugergrænseflade administreres oprettelse, redigering og nedlæggelse af serviceaftaler, tilslutninger og prøvetilslutninger. Tilslutningerne giver et anvendersystem teknisk adgang til Serviceplatformens integrationsmotor. Serviceaftalerne giver et anvendersystem adgang til de udstillede services. Brugerne har via Administrationsmodulet adgang til at se deres eksisterende serviceaftaler og tilslutninger, og kan oprette og nedlægge serviceaftaler. Brugerlogin sker via NemID. Brugere er tildelt roller i Administrationsmodulet, der begrænser brugernes adgang. Leverandørvirksomheder har rollerne administrator og bruger, og kommuner har i tilgift rollen tegningsberettiget. Administratorrollen giver adgang til administration af øvrige brugere for kommunen/virksomheden. 3.2 Servicekatalog Servicekataloget er en del af den offentligt tilgængelige del af hjemmesiden. Servicekataloget indeholder en oversigt over alle de services, der udstilles af Serviceplatformens integrationsmotor. Oversigten kan sorteres i dataområder, og der kan søges efter services. Servicekataloget er frit tilgængeligt for alle, uden log-in. 3.3 Forbrugsoversigten Integreret i Administrationsmodulet findes en forbrugsoversigt, der viser omfanget af et anvendersystems brug af Serviceplatformens udstillede services. For hver anvendt services vises både antallet af kald samt pris for brugen af servicen. Forbrugsoversigten er tilgængelig for både kommuner og leverandører. 3.4 Vejledninger Serviceplatformens offentligt tilgængelige del indeholder vejledninger til kommuner og leverandører i brugen af Serviceplatformen, vilkår for anvendelse, en FAQ og informationer om test og teknisk adgang. 4 Integrationsmotoren Serviceplatformens integrationsmotor er knudepunktet mellem kildesystemer og anvendersystemer. Det er dette knudepunkt, der gør, at løs kobling mellem anvendersystemer og kildesystemer kan sikres, og at antallet af integrationer kan minimeres, og dermed gøre det nemmere at vedligeholde en fælleskommunal rammearkitektur med mange kommuner og mange leverandører. Serviceplatformen muliggør med andre ord nedenstående transformation:

5 Figur 2 Transformation af punkt-til-punkt integrationer til integrationer via Serviceplatformen som knudepunkt Den primære opgave for Serviceplatformen i forbindelse med at muliggøre denne transformation er at sikre, at der foreligger de nødvendige aftaler som forudsætning for at services tilgås. De indgåede serviceaftaler håndhæves via Serviceplatformens adgangsmodul. Sekundært er Serviceplatformen ansvarlig for at sikre at forbrug af udstillede services kan afregnes, hvilket løses af Serviceplatformens afregningsmodul. Serviceplatformens modulopbygning er vist på følgende figur: Figur 3 Modulbaseret opbygning af Serviceplatformen

6 Vist på tegningen er Administrationsmodul og Servicekatalog, der udstilles via hjemmesiden, samt modulerne adgangsmodul, afregningsmodul og rapporteringsmodul samt integrationsframework, der er en del af integrationsmotoren. I de følgende afsnit beskrives integrationsmotorens moduler i detaljer. 4.1 Adgangsmodul Alle kald til Serviceplatformen går gennem adgangsmodulet. Anvendersystemer identificeres og autentificeres ved certifikater (FOCES/VOCES), og anvendelse af services håndhæves ud fra de indgåede serviceaftaler. Al kommunikation krypteres via SSL/TLS, og alle forespørgsler skrives til loggen, der anvendes til overvågning, sporbarhed og afregning af forbrug. Adgangsmodulet håndterer desuden, at forespørgslen stilles videre til den rette integration. Som en sidste funktion overvåger adgangsmodulet at de enkelte integrationer svarer på de enkelte kald og sender svaret til anvendersystemet. I den forbindelse logges det hvor lang tid forespørgslen tog, hvilket bruges til SLA-opfølgning, driftsovervågning og rapportering. 4.2 Afregningsmodul Afregningsmodulet foretager afregning af anvendelsen af de services, som Serviceplatformen understøtter. Datagrundlaget for afregningsmodulet er den logning, Serviceplatformen foretager. De ydelser, der kan afregnes for, er: - Oprettelse og nedlæggelse af en prøvetilslutning - Oprettelse og nedlæggelse af en tilslutning - Oprettelse og nedlæggelse af serviceaftale - Henvendelser til Service Desk - Forbrug af hver enkelt service der er udstillet af systemet 4.3 Rapporteringsmodul Rapporteringsmodulet udtrækker informationer fra Serviceplatformen vedr. drift og servicelogs, således at svartider mm kan vises i servicekataloget. 4.4 Services og Integrationer Serviceplatformen udstiller fire forskellige typer af services: 1. Opslagsservices, der tilbyder anvendersystemer adgang til opslag i forskellige kildesystemer. Karakteristika ved denne type service er, at de leverer små datamængder vedrørende eksempelvis en eller få personer og anvendes ofte i sagsbehandlingssammenhæng og selvbetjeningsløsninger. Data kan ikke opdateres. 2. Udtræksservices, der karakteriseres ved at levere store mængder data, der af anvendersystemer oftest vil anvendes til statistik og ledelsesinformation. Udtræksservices vil typisk kaldes med faste intervaller, og anvendes ved masse-opslag. Data kan ikke opdateres.

7 3. Opdateringsservices, der giver mulighed for at anvendersystemer kan opdatere diverse registre. Opdatering kan være i form af oprettelse af data eller modificering af eksisterende data. 4. Funktionsservices, der giver anvendersystemer mulighed for mere kompleks interaktion med eksempelvis en eller flere kildesystemer, beregningskomponenter mm. Disse services realiseres via integrationer i Serviceplatformen. Serviceplatformen understøtter følgende typer af integrationer: 1. Omstillingsintegration, der omdirigerer et servicekald fra anvendersystemet til kildesystemet. 2. Gennemstillingsintegration, der foretager en forespørgsel til kildesystemet på vegne af anvendersystemet. 3. Replikaintegration, der forespørger i en kopi af et register fra et kildesystem. Kopien bliver automatisk vedligeholdt med et foruddefineret interval på Serviceplatformen. 4. Orkestreringsintegration, der koordinerer afviklingen af services som svar på et servicekald. 5. Fælleskomponent, der udfører en funktion som svar på et servicekald. For at kunne kalde en service skal anvendersystemet medlevere en række krævede informationer til kaldet, for at adgangsmodulet kan autorisere adgangen til den ønskede service. Alle services på Serviceplatformen anvender følgende generelle felter (invocation context) som del af header på request: - Obligatoriske felter til håndhævelse af adgang. Disse skal desuden stemme overens med det certifikat, der anvendes til kaldet: o ServiceUUID: unik identifikation af den service (inkl. version) der kaldes o ServiceAgreementUUID: unik identifikation af den aftale anvendersystemet har med Serviceplatformen for den pågældende kommune o UserSystemUUID: unik identifikation af det kaldende system o UserUUID: unik identifikation af den kommune der kaldes på vegne af - Valgfrie felter til logning og evt. yderligere granuleret håndhævelse af adgang: o CallersServiceCallIdentifier: kalders eget kald-id til logningsformål o OnBehalfOfUser: lokalt brugerid for det kaldende system o AccountingInfo: information til afregningsloggen Serviceplatformen udstiller primært SOAP-baserede og REST-baserede webservices. 4.5 Integrationsframework Serviceplatformen indeholder et rammeværk til integrationer, der sikrer en ensartet kvalitet og opførsel. Integrationsframeworket er opdelt i et basalt integrationsframework, et integrationsframework til replikaintegrationer, og et integrationsframework til orkestreringsintegrationer. Disse frameworks udvikles sammen med de konkrete integrationer i det omfang behovet opstår.

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013 Serviceplatformen informationsmateriale Leverandørmøde 7. februar 2013 1 Om Serviceplatformen Dette informationsmateriale beskriver kort Den fælleskommunale Serviceplatform: formålet med Serviceplatformen,

Læs mere

Informationsmateriale til kommunerne om Den fælleskommunale Serviceplatform

Informationsmateriale til kommunerne om Den fælleskommunale Serviceplatform Informationsmateriale til kommunerne om Den fælleskommunale Serviceplatform Version 1.0, september 2013 Den fælleskommunale Serviceplatform Ved årsskiftet 2013/14 åbner Den fælleskommunale Serviceplatform

Læs mere

Informationsmateriale til leverandørerne om. Den fælleskommunale Serviceplatform Version 1.1, december 2013

Informationsmateriale til leverandørerne om. Den fælleskommunale Serviceplatform Version 1.1, december 2013 Informationsmateriale til leverandørerne om Den fælleskommunale Serviceplatform Version 1.1, december 2013 Den fælleskommunale Serviceplatform Fra 1.januar 2014 åbner den fælleskommunale Serviceplatform

Læs mere

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange på Serviceplatformen...

Læs mere

Informationsmateriale til kommunerne om Den fælleskommunale Serviceplatform

Informationsmateriale til kommunerne om Den fælleskommunale Serviceplatform Informationsmateriale til kommunerne om Den fælleskommunale Serviceplatform Version 1.1, januar 2014 Den fælleskommunale Serviceplatform Ved årsskiftet 2013/14 åbnede Den fælleskommunale Serviceplatform

Læs mere

Version 1.0. Vilkår for brug af Støttesystemet Adgangsstyring

Version 1.0. Vilkår for brug af Støttesystemet Adgangsstyring Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Adgangsstyring kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og vejledning I forbindelse med det forestående monopolbrud konkurrenceudsætter KOMBIT

Læs mere

Leverandørspor - Serviceplatformen

Leverandørspor - Serviceplatformen Leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Status på projektet og næste skridt 2. Opfølgning på emner fra forårets leverandørspor 3. Information fra kommunemøder 4. Præsentation af prototype, forbrugsmaksimum

Læs mere

23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ. Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring

23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ. Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring 23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og vejledning I forbindelse med det forestående

Læs mere

Leverandørmøde om Serviceplatformen. Michel Sassene, KOMBIT

Leverandørmøde om Serviceplatformen. Michel Sassene, KOMBIT Leverandørmøde om Serviceplatformen Michel Sassene, KOMBIT mjs@kombit.dk Dagsorden for mødet 1. Introduktion 2. Den tekniske løsning 3. Forretningsmæssig ramme 4. Næste skridt 5. Afrunding 2 8.2.2013 Introduktion

Læs mere

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange...

Læs mere

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1.Velkomst og opfølgning 2. Opfølgning på Administrationsmodulet 3.Versions- og releasestyring 4.Afregningsmodul og Servicekatalog 5.Opfølgning på brainstorm

Læs mere

10. sept 2013 NOTAT. Integrationsmodel støttesystemer

10. sept 2013 NOTAT. Integrationsmodel støttesystemer 10. sept 2013 NOTAT Integrationsmodel støttesystemer KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/13 1. Indledning... 3 2. Arkitekturens

Læs mere

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer)

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Klik her for at angive tekst. Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Krav og vejledning til

Læs mere

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst og opfølgning 2. Brainstorm 3. Demo Administrationsmodul 4. Brugerstyring, certifikater og adgang til services 5. Integrationsmønstre 6.

Læs mere

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer UdbudsVejledning Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog,

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange...

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013Klik her for at angive tekst. NOTAT Bilag 11: Anvenderkrav til adgangsstyring - Støttesystemerne Context handler, Security Token Service og Administrationsmodul (Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause SERVICEPLATFORMEN v. Stephanie Pause spa@kombit.dk Agenda En introduktion til den fælleskommunale Serviceplatform 1) Formålet med Serviceplatformen 2) Hvor er vi? 3) Afregningsmodel 4) Hvordan gør man?

Læs mere

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation 1. Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan Anvendersystemer afsender og/eller modtager objekter til/fra

Læs mere

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og

Læs mere

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst 2. Opfølgning på arbejdsgange 3. Aftaler om brug af Serviceplatformen 4. Orientering fra kommunedialog 5. Forretningsgørelse

Læs mere

Fælleskommunal infrastruktur - SAPA-seminar, marts Michel Sassene, KOMBIT

Fælleskommunal infrastruktur - SAPA-seminar, marts Michel Sassene, KOMBIT Fælleskommunal infrastruktur - SAPA-seminar, marts 2014 Michel Sassene, KOMBIT Agenda 1. Hvorfor fælleskommunal infrastruktur? 2. Hvad kan man med infrastrukturen? 3. Brug af infrastrukturen i kommunen

Læs mere

SPOR 2 ADGANGSSTYRING. Netværksdage Støttesystemer 11. og 12. marts 2015

SPOR 2 ADGANGSSTYRING. Netværksdage Støttesystemer 11. og 12. marts 2015 SPOR 2 ADGANGSSTYRING Netværksdage Støttesystemer 11. og 12. marts 2015 Hvem er jeg? Rasmus H. Iversen Teknisk Projektleder Teamlead på sikkerhed Har været på STS projektet helt fra starten Mål for dagens

Læs mere

SERVICEPLATFORMEN FOSAKO MØDE 21. MARTS Forretningsudvikler Tomas Volf

SERVICEPLATFORMEN FOSAKO MØDE 21. MARTS Forretningsudvikler Tomas Volf SERVICEPLATFORMEN FOSAKO MØDE 21. MARTS 2019 Forretningsudvikler Tomas Volf HVAD ER DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR? - DEN KORTE VERSION Serviceplatformen Støttesystemerne Datakilder Datakunder Grunddata:

Læs mere

Version 1.0. Vejledning til brug af Støttesystemet Organisation

Version 1.0. Vejledning til brug af Støttesystemet Organisation Version 1.0 Vejledning til brug af Støttesystemet Organisation kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/6 1. Indledning I forbindelse med det forestående monopolbrud konkurrenceudsætter KOMBIT indkøb af

Læs mere

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst og opfølgning 2. Afregningsmodul og Servicekatalog 3. Opfølgning på workshop 4. Dialog og prioritering af potentielle snitflader

Læs mere

SNITFLADER TIL INDEKSER. Præsentation af de fælleskommunale støttesystemernes snitflader til indekser

SNITFLADER TIL INDEKSER. Præsentation af de fælleskommunale støttesystemernes snitflader til indekser SNITFLADER TIL INDEKSER Præsentation af de fælleskommunale støttesystemernes snitflader til indekser Introduktion Fokus At give et overblik over: Integration til indekserne Forudsætninger for integration

Læs mere

NemRolle. KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik. Beskrivelse af funktioner og anvendelse

NemRolle. KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik. Beskrivelse af funktioner og anvendelse NemRolle KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik Beskrivelse af funktioner og anvendelse NemRolle KOMBIT adgangsstyring med sikkerhed og overblik NemRolle er en samlet, komplet løsning til administration

Læs mere

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst og ramme for dialogen 2. Forretningsmæssig ramme 3. Arbejdsgange 4. Teknisk tilslutning 5. Brug af eksternt testmiljø 6. Drifts- og serviceorganisation

Læs mere

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud Klik her for at angive tekst. Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud I forbindelse med det forestående monopolbrud udarbejder KOMBIT i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin drejebog,

Læs mere

Introduktion til Støttesystem Ydelsesindeks

Introduktion til Støttesystem Ydelsesindeks Introduktion til Støttesystem 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over støttesystemet i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse af hvilke komponenter,

Læs mere

Klik her for at angive tekst.

Klik her for at angive tekst. 30. april 2013 Klik her for at angive tekst. NOTAT Klik her for at angive tekst. Bilag 16: Anvenderkrav til Støttesystemet Ydelsesindeks version 1.0 (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav

Læs mere

Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring for brugere

Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring for brugere 1 Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring for brugere Tre af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemerne Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring

Læs mere

SPOR 1: ADGANGSSTYRING

SPOR 1: ADGANGSSTYRING SPOR 1: ADGANGSSTYRING v. Rasmus Halkjær Iversen og Karin Hindø Data- og infrastrukturdage 16. og 19. september 2019 Formål med dagen: At få overblik over hele adgangsstyring med specielt fokus på STS

Læs mere

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks 23. maj 2013 HHK/KMJ NOTAT Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk

Læs mere

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst 2. Opfølgning på arbejdsgange 3. En BI-leverandørs syn på Serviceplatformen 4. Testdata 5. Integrationsmønstre 6. Orientering fra kommunedialog

Læs mere

1. Release- og Versioneringsstrategi for Serviceplatformen og services

1. Release- og Versioneringsstrategi for Serviceplatformen og services 7. januar 2014. Serviceplatformen 1. Release- og Versioneringsstrategi for Serviceplatformen og services Nærværende notat beskriver Serviceplatformens Release- og Versioneringsstrategier. Formålet med

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 Klik her for at angive tekst. NOTAT Bilag 14: Anvenderkrav til Støttesystemet Organisation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) kombit@kombit.dk CVR

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 NOTAT Anvenderkrav til Støttesystemet Klassifikation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0

BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0 BESKEDFORDELER -ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER Version 2.0 Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. Et støttesystem

Læs mere

Vejledning i tildeling af rettigheder i NemLogin til STS Administrationsmodulet

Vejledning i tildeling af rettigheder i NemLogin til STS Administrationsmodulet Vejledning i tildeling af rettigheder i NemLogin til STS Administrationsmodulet Udarbejdet af: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Version: 1.0 September 2017 1. Indledning Før anvendelse af Administrationsmodulet

Læs mere

Klik her for at angive tekst. Anvenderkrav til Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Klik her for at angive tekst. Anvenderkrav til Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks 30. april 2013 NOTAT Klik her for at angive tekst. Anvenderkrav til Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Indhold: 1. Indledning og vejledning... 3 2. Krav vedr. Systemets anvendelse af Støttesystemet

Læs mere

SF1460_A Modtag besked Integrationsbeskrivelse - version 2.3.0

SF1460_A Modtag besked Integrationsbeskrivelse - version 2.3.0 SF1460_A Modtag besked - version 2.3.0 Kommunernes Data & Infrastruktur - KDI Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-07-01 ehe 0.1 Første version 2015-07-01 ehe 2.1.0 Indarbejdet

Læs mere

SF1460_C Aflever besked Integrationsbeskrivelse - version 2.4.0

SF1460_C Aflever besked Integrationsbeskrivelse - version 2.4.0 SF1460_C Aflever besked - version 2.4.0 Kommunernes Data & Infrastruktur - KDI Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-07-01 ehe 0.1 Første version 2015-07-01 ehe 2.1.0 Indarbejdet

Læs mere

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA 26. marts 2014 NOTAT SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration Dette notat beskriver SAPAs specifikke forretningsmæssige behov i forhold til integration med relevante ESDH-/fagsystemer,

Læs mere

Roadmap for VERA Q Q Q Q Rettighed. Klassifikation. Organisation. Beskedfordeler. Serviceplatform

Roadmap for VERA Q Q Q Q Rettighed. Klassifikation. Organisation. Beskedfordeler. Serviceplatform Roadmap for VERA Q3 2015 Rettighed Q2 2015 Klassifikation Q1 2015 Organisation Beskedfordeler Q4 2014 platform Indledning Kommunerne i Vendssyssel ønsker at etablere en moderne infrastruktur til at understøtte

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR. Kom godt fra start

DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR. Kom godt fra start DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR Kom godt fra start KOM GODT FRA START Testmiljø - Produktionsmiljø Hvor starter du? Hvad skal du være opmærksom på? Hvor du kan få hjælp/support? Hvor du kan finde mere

Læs mere

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer

Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer 3. september 2013 Vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunal støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog, der vejleder

Læs mere

Faktaark for Byg og Miljø

Faktaark for Byg og Miljø 14. juni 2016 Faktaark for Byg og Miljø Overordnet beskrivelse og baggrund for Byg og Miljø Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 Byg og Miljø består af tre dele... 3 Byg og

Læs mere

Webservice kald. System-til-system integration. Ny Easy. ATP 1. februar 2017

Webservice kald. System-til-system integration. Ny Easy. ATP 1. februar 2017 Webservice kald System-til-system integration Ny Easy ATP 1. februar 2017 Side 1 of 9 Dokumenthistorik Revisionshistorik Dato for denne revision: 01.02.2017 Dato for næste revision ukendt Revisions Revisions

Læs mere

Brokere i Identitetsinfrastrukturen

Brokere i Identitetsinfrastrukturen Brokere i Identitetsinfrastrukturen Juni 2018 Introduktion Dette notat beskriver forhold vedr. identitetsbrokere i den kommende, nationale identitets-infrastruktur bestående af MitID og NemLog-in3. Notatet

Læs mere

BILAG 2 KRAVSPECIFIKATION

BILAG 2 KRAVSPECIFIKATION 4. februar 2011 BILAG 2 KRAVSPECIFIKATION KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S www.kombit.dk Indholdsfortegnelse 1. Vejledning til Leverandøren... 4 1.1 Kravspecifikationens indhold... 4 1.2 Om selve

Læs mere

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst og opfølgning 2. Forretningsmæssige udfordringer og muligheder 3. Brugerstyring og certifikater 4. Opfølgning på Vejledning 5.

Læs mere

SPOR 7: IBRUGTAGNING OG ANVENDELSE

SPOR 7: IBRUGTAGNING OG ANVENDELSE SPOR 7: IBRUGTAGNING OG ANVENDELSE v. Peter Bildt og Sonny Thorndal Pedersen Data- og infrastrukturdage 16. og 19. september 2019 Lidt om talerne Peter Bildt Service Manager - Drift - Service Management

Læs mere

Det kommunale systemlandskab

Det kommunale systemlandskab Det kommunale systemlandskab Adgangsstyring for brugere i forhold til KY, KSD og Bruger Log på Kommune Bruger + Job funktions roller Veksler Context Handler Bruger + Brugersystem roller KSD KY Administreres

Læs mere

Integration SF1920 NemLogin / Digital fuldmagt Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0

Integration SF1920 NemLogin / Digital fuldmagt Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0 Integration Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-02-10 MVC 0.1 Første version 2015-03-04 ehe 0.3 Klargjort

Læs mere

NETVÆRKSDAGE MARTS 2015. Michel Sassene

NETVÆRKSDAGE MARTS 2015. Michel Sassene NETVÆRKSDAGE MARTS 2015 Michel Sassene Emner Baggrund Ibrugtagning af Støttesystemerne Hvorfor dette initiativ? Dialog og opfølgning Status på udviklingsprojektet BAGGRUND Lidt historie I forbindelse med

Læs mere

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Notat 21. februar 2017 Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Dette notat giver en overordnet konceptuel fremstilling af, hvordan erhvervsområdet forventes håndteret samlet

Læs mere

Introduktion til Klassifikation

Introduktion til Klassifikation Introduktion til Klassifikation 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over støttesystemet Klassifikation i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse af

Læs mere

SPOR 2. Opgaveoverblik på Støttesystemerne

SPOR 2. Opgaveoverblik på Støttesystemerne SPOR 2 Opgaveoverblik på Støttesystemerne Det kommunale systemlandskab Det kommunale systemlandskab Adgangsstyring for brugere i forhold til, og SAPA SAPA Bruger Log på Kommune Bruger + Job funktions roller

Læs mere

Umbrella Blanketløsning

Umbrella Blanketløsning 12. januar 2012 Umbrella Blanketløsning Opdateret beskrivelse af løsningen Umbrella Blanketløsningen er en digital selvbetjeningsløsning, der omfatter blanketforløb inden for borgerserviceområdet og Teknik

Læs mere

Generelt om støttesystemerne

Generelt om støttesystemerne Generelt om støttesystemerne Dette afsnit giver et overblik over de enkelte støttesystemer der indgår i Rammearkitekturen. For yderligere information henvises til de udarbejdede kravspecifikationer. Støttesystemerne

Læs mere

Introduktion til Støttesystem Organisation

Introduktion til Støttesystem Organisation Introduktion til Støttesystem Organisation 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over Støttesystemet Organisation i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse

Læs mere

Introduktion til Støttesystem Sags- og Dokumentindeks

Introduktion til Støttesystem Sags- og Dokumentindeks Introduktion til Støttesystem Sags- og Dokumentindeks 1. Om dokumentet Dette dokument formidler et overblik over støttesystemet Sags- og Dokumentindeks i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er

Læs mere

KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN. V/ Chefkonsulent Morten Hass

KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN. V/ Chefkonsulent Morten Hass KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN V/ Chefkonsulent Morten Hass Tre budskaber Rammearkitekturen er kommunernes fælles krav og infrastruktur Hvert fælles projekt udbygger rammearkitekturen Når ny fælles

Læs mere

Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Adgangsstyring

Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Adgangsstyring Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Adgangsstyring 1. Indledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan it-systemer skal anvender Adgangsstyring i rammearkitekturen såvel dynamisk som i den daglige

Læs mere

Oversigt over integrationsmodeller til støttesystemer

Oversigt over integrationsmodeller til støttesystemer Oversigt over integrationsmodeller til støttesystemer Indledning Nedenfor er angivet forventede integrationsmodeller til støttesystemerne. De synkrone integrationsformer bruger serviceplatformen til at

Læs mere

Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks

Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks 1 Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks To af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemerne Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks Hvad er

Læs mere

SF1460_C Aflever besked Integrationsbeskrivelse - version 2.2.2

SF1460_C Aflever besked Integrationsbeskrivelse - version 2.2.2 SF1460_C Aflever besked - version 2.2.2 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-07-01 ehe 0.1 Første version 2015-07-01 ehe 2.1.0 Indarbejdet

Læs mere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Indhold Indledning... 3 Hvad er socialt frikort?... 3 Om Løsningen... 4 Persondata i Socialt Frikort... 4 Adgang til løsningen... 4 Nøglebegreber i Socialt

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks

Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks Løsningsbeskrivelse til P13-7 Hent ydelsesinformationer fra Ydelsesindeks Dokument-nr.: Version: V2.3 Forfatter: CE/PSZ/CVS Versionsdato: 15.022.2016 Side 1 af 11 Versionsoversigt Version Dato Oprettet

Læs mere

Bilag 2. Vilkår for anvendelse af sikkerhedsmodellen i den fælleskommunale Rammearkitektur Version 2.0

Bilag 2. Vilkår for anvendelse af sikkerhedsmodellen i den fælleskommunale Rammearkitektur Version 2.0 Bilag 2 Vilkår for anvendelse af sikkerhedsmodellen i den fælleskommunale Rammearkitektur Version 2.0 1 Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan it-systemer integrerer til og anvender

Læs mere

Støttesystemet Klassifikation. Klassifikation. Et af de otte Støttesystemer

Støttesystemet Klassifikation. Klassifikation. Et af de otte Støttesystemer 1 Et af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemet Hvad er Støttesystemet? Håndtering af alle typer klassifikationer i samme system Støttesystemet er et centralt register for de klassifikationer, som

Læs mere

SKI 02.19. Version 1.0

SKI 02.19. Version 1.0 SKI 02.19 Version 1.0 23. maj 2015 1 Indhold Indledning... 3 Snitfladernes etablering og tilgængelighed... 3 Integrations- og anvendervilkår... 3 Beskrivelse af KOMBITs snitfladeoversigt... 4 Faneblad:

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 30. april 2013 NOTAT Bilag 12: Anvenderkrav til Støttesystemet Beskedfordeler (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334

Læs mere

Serviceplatformen Vejledning til tilslutning af OS2MO som anvendersystem

Serviceplatformen Vejledning til tilslutning af OS2MO som anvendersystem Serviceplatformen Vejledning til tilslutning af OS2MO som anvendersystem Indhold 1 Serviceplatformen generelt... 3 1.1 Oprettelse af medarbejdere på Serviceplatform... 3 1.2 Log på STS Administration...

Læs mere

Vilkår vedrørende anvendelsen af Støttesystemet Organisation

Vilkår vedrørende anvendelsen af Støttesystemet Organisation Vilkår vedrørende anvendelsen af Støttesystemet Organisation 1. Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan it-systemer afsender og/eller modtager beskeder fra Støttesystemet Organisation,

Læs mere

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst og ramme for dialogen 2. Forretningsmæssig ramme 3. Arbejdsgange 4. Services på Serviceplatformen 5. Forretningsmæssige muligheder

Læs mere

Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in

Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in (samt mulighed for FMK tilgang via SOSI STS) 15.marts 2017 /chg Baggrund Private aktører på sundhedsområdet som apoteker,

Læs mere

Produktbeskrivelse for. Min-log service på NSP

Produktbeskrivelse for. Min-log service på NSP Produktbeskrivelse for service på NSP Sundheds professionel Borger Fagsystem / Serviceudbyder Sundhed.dk 1 2 3 (Registreringsservice) (Konsolideringsservice) (Udtræksservice) Indeks Database (oprydning)

Læs mere

KLASSIFIKATION OG ORGANISATION SPOR Netværksdage Støttesystemer og

KLASSIFIKATION OG ORGANISATION SPOR Netværksdage Støttesystemer og KLASSIFIKATION OG ORGANISATION SPOR Netværksdage Støttesystemer 11-03-15 og 12-03-15 Hvem er jeg? Denny Christensen Chefkonsulent og IT Arkitekt i KOMBIT Har været teamlead og skribent på bla. kravspecifikationerne

Læs mere

Folkekirkens It s arkitekturprincipper

Folkekirkens It s arkitekturprincipper Folkekirkens It s arkitekturprincipper Arkitekturprincipperne består af 11 principper, som skal anvendes ved alle nyanskaffelser og større ændringer af eksisterende it systemer. Arkitekturprincipperne

Læs mere

Rammearkitekturen og services i et lokalt perspektiv

Rammearkitekturen og services i et lokalt perspektiv KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 21. oktober 2015 Rammearkitekturen og services i et lokalt perspektiv Henrik Brix Fmd for KIT@ Fmd for IT-arkitekturrådet Favrskov Kommune 1 Den fælleskommunale

Læs mere

Integration SF0770_A - SKAT Indkomst - Opslag personoplysninger Integrationsbeskrivelse - version 2.0.0

Integration SF0770_A - SKAT Indkomst - Opslag personoplysninger Integrationsbeskrivelse - version 2.0.0 Integration SF0770_A - SKAT Indkomst - Opslag personoplysninger Integrationsbeskrivelse - version 2.0.0 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2014-10-

Læs mere

ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG. Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur

ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG. Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur Tema Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse Formål...3 Muligheder for at udstille data...3 SAPA og den

Læs mere

AU Webshop brugeradministration

AU Webshop brugeradministration AU Webshop brugeradministration 15.07.2010 / pch Indhold Formål... 1 Adgang... 1 Roller og rettigheder... 2 Brugeroversigt... 3 Oprettelse af en ny AU Webshop bruger... 5 Ændring af stamoplysninger for

Læs mere

Integration Generelle vilkår og forudsætninger Integrationsbeskrivelse - version 0.1

Integration Generelle vilkår og forudsætninger Integrationsbeskrivelse - version 0.1 Integration Integrationsbeskrivelse - version 0.1 rnes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 201n-nn-nn xxx 0.1 Første version Referencer Ref Titel Kommentarer

Læs mere

SAGS- OG DOKUMENTINDEKS, YDELSESINDEKS TO AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0

SAGS- OG DOKUMENTINDEKS, YDELSESINDEKS TO AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0 SAGS- OG DOKUMENTINDEKS, YDELSESINDEKS TO AF DE OTTE STØTTESYSTEMER Version 2.0 Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante

Læs mere

KLASSIFIKATION ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0

KLASSIFIKATION ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER. Version 2.0 KLASSIFIKATION ET AF DE OTTE STØTTESYSTEMER Version 2.0 Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og blandt andet få adgang til relevante data.

Læs mere

Underbilag A Administrationsmodul

Underbilag A Administrationsmodul Underbilag A Administrationsmodul 1.1 Begreber [Begrebsdiagram med læsevejledning, og reference til appendiks A for definitioner. Det er centralt i dette afsnit at begrebsmodellen kan læses, og at der

Læs mere

Compliance-test, STS Sags- og Dokument indekset

Compliance-test, STS Sags- og Dokument indekset 11. april 2018 Compliance-test, STS Sags- og Dokument indekset Version 1.0 75 Side 1/13 1. Ændringshistorik Dato Version Foretaget af Ændringsbeskrivelse 28-01-2019 0.1 CWM Dokument oprettet. 06-03-2019

Læs mere

Læsevejledning til review af støttesystemer, marts 2013

Læsevejledning til review af støttesystemer, marts 2013 Læsevejledning til review af støttesystemer, marts 2013 Kommunerne ønsker en fælleskommunal rammearkitektur, der kan understøtte digitaliseringen og åbne for konkurrence på det kommunale it-marked. Rammearkitekturen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Version 1.4. 1 Serviceplatformen - opsætningsguide (Eksterne testmiljø)... 2 1.1 Indledning... 2

Indholdsfortegnelse. Version 1.4. 1 Serviceplatformen - opsætningsguide (Eksterne testmiljø)... 2 1.1 Indledning... 2 Indholdsfortegnelse 1 Serviceplatformen - opsætningsguide (Eksterne testmiljø)... 2 1.1 Indledning... 2 1.2 Forberedelse til anvendelse Serviceplatformen... 2 1.2.1 Medarbejdercertifikat (MOCES)... 2 1.2.2

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

Serviceplatformen & Støttesystemerne. - Hvor langt er de egentligt?

Serviceplatformen & Støttesystemerne. - Hvor langt er de egentligt? Serviceplatformen & Støttesystemerne - Hvor langt er de egentligt? Støttesystemerne Støttesystemerne indtil sommer 2013 Støttesystemer som operationalisering af Rammearkitekturen I sensommeren 2012 var

Læs mere

Vejledning til brug Administrationsmodulet som leverandør med rollerne Leverandøradministrator og Organisationsadministrator

Vejledning til brug Administrationsmodulet som leverandør med rollerne Leverandøradministrator og Organisationsadministrator Vejledning til brug Administrationsmodulet som leverandør med rollerne Leverandøradministrator og Organisationsadministrator Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Version: 1.0 16.

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge via Nem- Refusion på internettet. Guiden giver

Læs mere