NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt Kære læser! Mange store virksomheder arbejder systematisk med at udvikle deres medarbejdere. Hvis de er rigtig ambitiøse laver de store forløb, som de ofte kalder talentprogrammer. Men det er ikke altid at talentprogrammerne er en ubetinget succes. Og det er der flere grunde til. I dette nummer kan du læse om faldgruber i talentprogrammerne. Teglkamp & Co. har lavet en undersøgelse om afskedigelser. Der er mange spændende resultater af undersøgelsen. I denne artikel har vi valgt at fokusere på de resultater, der knytter sig til de medarbejdere, som bliver tilbage i virksomheden efter en afskedigelsesrunde. Apropos undersøgelser, så er jeg i gang med en større undersøgelse om fusioner store såvel som mindre. Hvis du har nogle erfaringer, håber jeg du vil bruge 3-4 minutter på at svare på et par spørgsmål. I dette nyhedsbrev byder vi velkommen til Jonatan Schloss, direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Jonatan svarer på 5 skarpe til en leder. Måske er du ikke selv klar over det, men som leder har du nogle meget effektive metoder til at fremkalde stress hos dine medarbejdere. I denne artikel kan du læse, hvordan ikke skal gøre, hvis du gerne vil undgå at stresse dine medarbejdere. God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør INDHOLD 1. Faldgruber i talentprogrammer 2. Deltag i undersøgelsen om fusioner af organisationer/afdelinger/teams seminar et ledelsesdøgn 4. Afskedigelser Husk dem der bliver tilbage! 5. 5 skarpe til en leder: Jonatan Schloss 6. Hvad kan ledere lære af militær ledelse? 7. Susannes Blog Sådan stresser du dine medarbejdere! 8. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner 9. De 5 mest læste artikler i april måned Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Faldgruber i talentprogrammer Af: Susanne Teglkamp, Ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Mange store virksomheder arbejder systematisk med at udvikle deres medarbejdere. Hvis de er rigtig ambitiøse laver de store forløb, som de ofte kalder talentprogrammer. Men det er ikke altid at talentprogrammerne er en ubetinget succes. Og det er der flere grunde til. Når talentprogrammet intet har med talentudvikling at gøre For en del år siden var jeg tilknyttet som ekstern sparringspartner til deltagerne i et virksomhedstalentprogram. Det var søde, dygtige mennesker, men talenter var de færreste. De fleste var blevet udvalgt til talentprogrammet, fordi ledelsen gerne ville giver dem et skulderklap for god indsats eller ville sikre, at de blev i virksomheden endnu et par år. Fint nok, så skal man bare ikke kalde det et talentprogram. Talentprogrammet varede et år for deltagerne. I det år var der fokus på de udpegede talenter. De fik mulighed for at uddanne sig og deltage i forskellige spændende aktiviteter indenfor og udenfor virksomheden. Men når året var gået, så slukkedes ledelsens særlige lys på dem. Der blev etableret et nyt talentprogram for et nyt hold talenter. Som nogle af deltagerne på det afsluttede talentprogram lidt bitter sagde: Hvad nu med os, er vi så ikke talenter mere? Svaret burde have været: Nej og det har I faktisk aldrig været. I har i virkeligheden ikke havde deltaget i et talentprogram, men i et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere. Men det svar gav ledelsen aldrig. Talenterne måtte gå stille med dørene I et andet talentprogram fortalte nogle af de deltagende talenter, at de havde oplevet, at deres kollegaer havde trukket sig fra dem og kun havde foragt til over for talentprogrammet. De oplevede, at ledelsen ikke havde været tilstrækkelig tydelig i deres udmelding af kriterierne for at være et talent og hvorfor man lavede dette talentprogram. Kollegerne syntes derfor, at det lige så godt kunne have været dem, der var blevet udpeget. For at undgå at blive set skævt til, undlod deltagerne i talentprogrammet derfor at fortælle noget om programmet til deres kollegaer og sørgede i det hele taget for ikke at stikke for meget ud. De blev i den grad udsat for Janteloven. Lære af dette er, at hvis ledelsen beslutter at iværksætte et talentprogram, bør man kommunikere, hvorfor man gør det og ikke mindst kriterierne for at komme med i talentprogrammet, så det er tydeligt for enhver. Lav udviklingsprogrammer i stedet for talentprogrammer Mange virksomheder kommer til at gøre det vanskeligt for sig selv, ved at etablere talentprogrammer, når det man i virkeligheden laver er udviklings- og/eller uddannelsesprogrammer for udvalgte medarbejdere. Medarbejdere kan lettere leve med, at de ikke lige kom på et udviklingsprogram end at den kollega, som man betragter som en jævnbyrdig er blevet udråbt som talent, når man ikke selv er blevet det. Reserver talentbegrebet til de virkelige talenter

3 Lad os se det i øjnene. Der er mange dygtige mennesker, men der er langt mellem de virkeligt talentfulde. Derfor når vi støder på virkeligt talentfulde mennesker, så lad os endelig dyrke dem og gøre noget særligt for, at de kan udvikle deres talent. Giv medarbejderne mulighed for at udfolde deres potentiale uden, at de skal udråbes som talenter. For det er de færreste. Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Board Programme på INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp sluttede sin karriere som reserveofficer som oberstløjtnant. Susanne Teglkamp er i 2015 blevet tilknyttet Forsvarsakademiets Censorkorps som censor i faget ledelse. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom i 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på 2. Hvad er dine erfaringer med fusioner/sammenlægninger? Jeg har brug for din hjælp! Gå ind og besvar undersøgelsen via dette link: Jeg er lige nu ved at samle materiale ind til det, der måske skal blive min næste bog, og der kan du være med til at hjælpe mig. Jeg håber, at du vil bidrage med dine erfaringer og deltage i denne undersøgelse. Det tager 4-5 minutter at udfylde spørgeskemaet. Del gerne i dit netværk seminar et ledelsesdøgn Tag et døgn ud af kalenderen! Man kan nå rigtig meget, hvis man tager et døgn ud af kalenderen, tager væk fra virksomheden og arbejder igennem med udvalgte temaer. Teglkamp og Co. har stor erfaring med seminarer Teglkamp & co. har siden 2002 gennemført ledelsesseminarer med ledergrupper over hele landet inden for mange forskellige brancher både i den offentlige og i den private sektor. Vi sikrer en god afvikling af seminaret og at der kommer konkrete resultater med hjem. Hent brochure her:

4 4. Afskedigelser - Husk dem der bliver tilbage! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en undersøgelse af hvordan afskedigelserne er blevet håndteret ikke mindst i forhold til de medarbejdere, der er blevet tilbage i virksomhederne. 254 har deltaget i undersøgelsen. Det er der kommet en række interessante resultater ud af. Vi bringer her et uddrag af undersøgelsen. Hele undersøgelsen kan hentes her: Ledelsen glemmer dem der bliver tilbage! I mange virksomheder bruges der tid på at forberede opsigelserne, at sikre at man gør det ordentligt og overholder reglerne. Sådan skal det også være. Men når så først afskedigelserne er blevet gennemført, glemmer man ofte de medarbejdere, der bliver tilbage i organisationen. Således oplever 3 ud af 4, at der ikke bliver gjort noget for de medarbejdere, der bliver tilbage i organisationen. Ledelses opmærksomhed kan svare sig Det må være enhver ledelses mål, at virksomheden kommer sig hurtigst muligt efter en afskedigelsesrunde, så man igen kan rette blikket mod fremtiden. Undersøgelsen viser, at der er en klar sammenhæng mellem ledelsens fokus på de medarbejdere, der bliver tilbage efter en afskedigelsesrunde og hvor lang tid organisationen efterfølgende er præget af afskedigelserne. I de tilfælde, hvor ledelsen havde iværksat forskellige aktiviteter for de tilbageblevne medarbejdere, indikerer mere en halvdelen af medarbejderne, at det allerede efter en måned ikke fyldte så meget.

5 Manglende opmærksomhed fra ledelsen skaber medarbejderflugt Undersøgelsen viser også, at en fyringsrunde er med til at skubbe til medarbejdernes trang til at søge væk. Således søgte hver 10. medarbejder væk. Udfordringen for ledelsen er, at det ikke nødvendigvis er de dårligste medarbejdere der søger væk. Oveni kommer at når først flere søger væk, kan det skubbe yderligere til andre og starte en decideret medarbejderflugt. Ikke lige det en ledelse har brug for, når den skal samle op efter en afskedigelsesrunde. I de virksomheder, hvor ledelsen ikke har givet medarbejderne ekstra opmærksomhed i tiden efter afskedigelserne, har hver 4. medarbejder valgt at søge væk. Modsat har ingen medarbejdere valgt at søge væk fra de virksomheder, hvor ledelsen har lavet forskellige aktiviteter for de medarbejder, der blev tilbage. Hvis man gerne vil hindre medarbejderflugt i forbindelse med afskedigelser, kan det altså svare sig at give medarbejderne ekstra ledelsesfokus. Ledelsesopgaver efter eksekvering af afskedigelser Ledelsesopgaven stopper ikke, når man har eksekveret afskedigelserne. Der ligger en lang række opfølgende ledelsesopgaver i forhold til de medarbejdere, der bliver tilbage og som skal være med til at drive organisationen videre. Det er ikke nok, at lederne siger min dør er altid åben. Lederne bør være mere aktive og udfarende i forhold til medarbejderne, f.eks. er der som regel behov for dialog og prioritering

6 af opgaverne, når nogen er blevet opsagt. Der er også behov for at tale om fremtiden og foretage forskellige tryghedsskabende foranstaltninger. Det er nødvendigt, at lederne har et højt kommunikations niveau efter afskedigelserne for at forhindre at mange medarbejdere sidder tilbage med en følelse af utryghed og tænker: Er det mon mig næste gang? Kommentarer fra medarbejderne: At ikke alle ledere havde en lige heldig hånd med deres håndtering af de medarbejdere, der blev tilbage fremgår af følgende kommentarer: Lederne fortsatte, som om intet var sket, "back to work". Temmeligt udueligt og meget overraskende at der ikke lå en strategi på hvordan man kommer fra a til b. Lederne var heller ikke klædt på til at løse en så stor opgave. Kort efter blev der brugt flere hundrede tusind på firmaets store julefrokost. Det var grotesk set i lyset af at de 101 medarbejdere blev afskediget p.g.a. dårlig økonomi. Ikke mange havde lyst til at deltage, så mange afd. ledere "tvang" deres medarbejdere til at deltage i julefrokosten (om aftenen med efterfølgende fri bar og fest)!!! Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Board Programme på INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp sluttede sin karriere som reserveofficer som oberstløjtnant. Susanne Teglkamp er i 2015 blevet tilknyttet Forsvarsakademiets Censorkorps som censor i faget ledelse. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom i 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på skarpe til en leder Jonatan Schloss, 46 år, direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Uddannet cand.scient.pol fra Århus Universitet. Har bl.a. været direktør for SKAT Kundeservice, hospitalsdirektør på Frederiksberg Hospital, adm. direktør for Falck Healthcare AM A/S og kontorchef i KL.

7 1. Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? De praktiserende læger har i en årrække haft nedgang i deres indtjening og et stigende opgavepres. Samtidigt oplever de sig kørt over og nedgjort af politikere og embedsmænd. På den anden side fortæller mange politikere og embedsmænd mig, at de synes de praktiserende læger er nej sigere og besværlige. Tredje side af trekanten er, at alle efterspørger mere af de praktiserende læger i takt med centraliseringen og specialiseringen af hospitalerne og udbygningen af det nære sundhedsvæsen i kommunerne. Jeg skal medvirke til, at de praktiserende læger genfinder troen på fremtiden og omverdenen oplever at de praktiserende læger er en aktiv og positiv del af sundhedsvæsenet. Vækst i det nære sundhedsvæsen er en af nøglerne. 2) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Jeg skifter job ca. hver 4-5 år, og nogle af disse skift er til andre sektorer. Man lærer helt vildt meget af at skifte job til nye områder, hvis man erkender behovet for at lære substansen i det nye. Lige nu bruger jeg f.eks. mange timer på at være i praktik hos 12 forskellige praktiserende læger rundt omkring i landet. Det at vide, hvordan man leder i skoleverdenen, hospitalsverdenen, en statslig styrelse og i den kommercielle kapitalfondsstyrede verden har givet mange perspektiver på ledelse og en stor åbenhed for forskellige måder at gøre tingene på. Derudover har jeg en stor ydmyghed overfor, at de ledelsesmæssige problemstillinger, jeg støder på, har mange andre før mig stødt på og løst meget bedre, end jeg selv ville kunne finde ud af. Derfor opsøger jeg altid viden i bøger, i netværk, i udlandet, på nettet, ved hjælp af rådgivere og på kurser. 3) Hvem vil du fremhæve som et ledelsesmæssigt forbillede og hvorfor? Jeg vil nævne to, som kunne nogle ting, jeg virkelig gerne ville kunne noget mere af. Min daværende sygehusdirektør på Hillerød Sygehus, Stig Lohmann, var utrolig god til at finde den tredje vej. Han kunne altid finde en løsning, som vi andre ikke havde kunnet se. Han var ledelsesmæssigt kreativ. Den anden er en tidligere direktør i KL, Niels Bertelsen. Han var usædvanligt god til den relationelle ledelse. Han kunne få folk til at lide ham på 30 sekunder. Han kunne det der med at spørge folk til de små ting, det personlige, small talk. Et meget behageligt og sympatisk menneske. 4) Har du haft et ledelsesmæssigt modbillede - og hvad lærte du af det? Ja. Jeg har oplevet chefer, der har været meget kontrollerende. Alt skulle godkendes af dem personligt, lav tillid til medarbejdernes kompetencer. Jeg har også oplevet chefer med kolerisk temperament. Typen der råber ad medarbejderne og taler aggressivt og nedgørende. Nu er jeg selv meget stor af statur og har tiltro til egne professionelle evner, så jeg finder det lidt komisk, når en fysisk og mentalt lille mand hopper og danser foran mig. Men jeg har oplevet kollegaer, som græder og bliver nedbrudt af det. Både det kontrollerende og temperamentsfulde virker demotiverende på de fleste, så jeg tilstræber at være tillidsfuld, uddelegerende, rolig og afbalanceret. 5) Hvordan håndterer du stress? Jeg oplever sjældent af blive stresset af mit arbejde. Arbejdsrelateret stress er oftest en reaktion på, at du har lille indflydelse på din arbejdssituation. Som topchef har du stor indflydelse på dit arbejde. Hvis du ikke har det, skal du skifte job. Det har jeg selv gjort, da jeg i et tidligere job ople-

8 vede, at det ikke for alvor havde betydning, hvad jeg gjorde. Men ellers er det stressforebyggende for chefer, hvis de omgiver sig med dygtige folk, de har tillid til. Chefer med stress er ofte mellemledertypen, der tror de skal lave alting selv. 6. Hvad kan ledere lære af militær ledelse? - Book et inspirationsmøde! Hør bl.a. om At tage ledelse dybt alvorligt Det personlige lederskab Den dygtige general Generalens ledelsesgreb Kontinuerlig feedback Susanne Teglkamp har selv en baggrund som oberstløjtnant af reserven og har tidligere haft stillinger som bl.a. HRdirektør og Kommunaldirektør. Læs mere her: 7. Susannes Blog Jeg har oprettet en blog på LinkedIn og på Her bringer jeg korte personlige indlæg om mine oplevelser, holdninger, tanker og refleksioner om ledelse og personlig udvikling. På bloggen kan du eksempelvis læse følgende indlæg: Sådan stresser du dine medarbejdere! Måske er du ikke selv klar over det, men som leder har du nogle meget effektive metoder til at fremkalde stress hos dine medarbejdere: 1) Stil uklare opgaver Lad være med at være for præcis, når du giver en opgave til en medarbejder. Og husk når du stiller opgaven at demonstrere tydelig travlhed, så din medarbejder ikke rigtig kan få sig selv til at belaste dig med at stille uddybende spørgsmål til, hvad det egentlig er, medarbejdere skal levere. 2) Giv meget kort tid til løsningen af opgaven Du har godt nok haft opgaven liggende på dit skrivebord i nogen tid og havde egentlig glemt den. Men nu dukkede den frem af bunkerne og du ser, at det faktisk haster temmelig meget. Du må hellere sætte en ekstra kort tidsfrist på, så du har god tid til at kigge på opgaven, inden du ekspederer den videre. Forhold dig ikke til, hvor meget tid, det rent faktisk tager at løse opgaven.

9 3) Undlad at prioritere det hele er vigtigt! Når du nu kommer til medarbejderen med en opgave, der haster og medarbejderen spørger, hvad han så skal stille op med alle de andre opgaver, han har liggende på sit skrivebord, som også haster. Så sig, at du har tillid til, at han nok selv skal finde ud af at løse det. Foreslå ham at give nogle af opgaverne til en anden kollega. Og skynd dig så ud af døren, inden han spørger, hvem han skal give den til, for de andre har jo lige så travlt. 4) Kom med ændringer til opgaven undervejs Når din medarbejder er godt i gang med den opgave, du gav for et stykke tid siden, så fortæl ham, at du har tænkt lidt over det og at du har fået en god idé, som du også gerne vil have at medarbejderen tænker med ind. Skitsér ideen løst. Når medarbejderen ser fortvivlet op på dig og siger, at det går i en helt anden retning, end den opgave, du stillede. Så sig med et overbevisende smil, at du er sikker på, at han nok kan få tænkt det hele sammen til en god løsning og skynd dig så videre til et møde. 5) Sæt flere i gang med samme opgave Selv om du har givet opgaven til én medarbejder, så undlad endelig ikke at stille den samme opgave eller næsten den samme opgave til en anden medarbejder, som du tilfældigvis møder på gangen. Og tænk ikke på at informere medarbejderne om, at der nu er flere, der arbejder på den samme opgave. Det finder de jo nok ud af på et tidspunkt. Ja jeg ved, at det er karikeret. Men ikke desto mindre er det den slags ledelse, mange ledere mere eller mindre bevidst udøver over for deres medarbejdere. Ledelse som i høj grad er med til at lægge unødigt pres på medarbejderne. Unødigt, fordi du kan gøre noget andet! Du kan tænke dig om og udvise nærværende ledelse over for dine medarbejdere. 8. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner Hvis du har interesse for ledelse, inviteres du hermed til den lukkede LinkedIn gruppe: Ledelse Inspiration og refleksion. Gruppen har over medlemmer og holdes fri for reklamer. I den seneste måned har der bl.a. været følgende diskussioner: Mågeledelse anno 2016 Giv personalepolitikken et servicetjek! Mande der elskede sit job! Sådan stresser du dine medarbejdere! Du kan melde dig ind i gruppen via dette link: Inspiration-og-refleksion /about

10 9. De 5 meste læste artikler i april måned Vi har samlet de 5 mest downloadede artikler og undersøgelser fra vores hjemmeside i løbet af april måned: 1) Skal man anerkende en mødding? 2) Kan du lede ledere? 3) Hvordan kan man kende en leder? 4) Giv personalepolitikken et servicetjek 5) Feedback resultat af undersøgelse Du kan læse dem og flere end 100 andre artikler og undersøgelser på

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen 2. Om at skabe følgeskab 3. Har du husket at motionere din hjerne? 4. Skal du

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Nogle kalder det et ledelsesgrundlag andre et ledelseskommissorium. Hvad man end kalder det, er formålet ofte det samme:

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 5 centrale spørgsmål til ledergruppen Internationale kompetencer kan de komme i spil? Deltag i ny undersøgelse 12-12 seminar

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen!

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen! NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost sammen! 2 pladser tilbage - Skal du med i ledernetværket i 2019?

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 4. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det om

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Den første artikel handler om virksomhedskultur og er et bearbejdet uddrag fra min helt nye bog: Fusioner og forandringsledelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når man laver en fejlansættelse 2. 15 års jubilæum 3. Kører din karriere på skinner? 4. Om at stå på sin ret og blive kørt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Så er vi tilbage efter sommerferien fuld af energi og med et helt frisk nyhedsbrev. Der er mange spændende indslag og muligheder

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nummer hårdt ud med en overlevelsesguide for topchefer. Selv om du ikke er topchef, så kan du nu også

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Det er heltdigvis ikke hverdagskost, at medarbejdere udsættes for chefer, der bedriver Management by Fear. Men når det sker,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Du har kun et liv og kan ikke gøre det om. Vi skylder os selv, at tage vores liv og de valg, vi rent faktisk har, alvorligt,

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 6. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Ansætter du kun Rip, Rap og Rup? Skal du med i ledernetværket i 2019? Forandringsprocessens nøglepersoner: Frontløberne,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2017 14. årgang Udsendes til 5.800 INDHOLD 1. Leder du er ikke alene.! 2. Teglkamp & Cos traditionsrige julequiz 3. Undgå de største julefælder på din arbejdsplads 4. Skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Et af dine vigtigste ledelsesredskaber har du lige ved hånden eller rettere lige ved munden! Selvom kommunikation er tidkrævende,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når der mobbes i ledergruppen 2. Karriereworkshop + individuel sparring 3. Ledelse kan kun udøves én vej nedad! 4. Kører

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Når kollegaen lyver Vil du have mere plads til at lede? Jeg har givet mig selv en udfordring Tag ledergruppens ansvar på jer!

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Karrieresporene afsættes tidligt i livet Mere tid til ledelse! 140 kr. pr. bog uanset tidligere pris Når autopiloten styrer en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Ledermødet er en væsentlig aktivitet i forhold til lederarbejdet. Men langt fra alle ledermøder opleves som det dynamiske

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Selvom vinteren trækker ud, kan du godt gå foråret i møde. Vi har samlet en buket af artikler og gode tilbud til dig i dette

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år! Vi lægger ud med en række spændende artikler i dette årets første nyhedsbrev.

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så er sommerferien slut for de fleste af os. Vi er tilbage på arbejdet og hurtigt tilbage i de gamle rutiner på godt og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det hænder, at der er nogle mennesker, som man oplever, at man har meget svært ved at arbejde sammen med. Ofte siger vi, at

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 Kære læser! Sommeren er ved at være over os. Og uanset vejret skal de fleste af os nok holde nogle ugers fri, hvor vi kan slappe af og lade op til udfordringerne til efteråret.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2013 10. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I anledning af, at vi er gået ind i december måned, bringer vi bringer to artikler, der handler om forskellige ledelsesmæssige

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 7. og sidste artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer

Læs mere

Resultater af Forum for Offentlig Topledelses E-survey 5. - Topledernes egen kompetenceudvikling

Resultater af Forum for Offentlig Topledelses E-survey 5. - Topledernes egen kompetenceudvikling Resultater af Forum for Offentlig Topledelses E-survey 5 - Topledernes egen kompetenceudvikling Resultater af Forums e-survey 5 Forum for Offentlig Topledelse 1. udgave, april 2009 Forums bestyrelse: Departementschef

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Årets første nyhedsbrev indeholder dels en række nye artikler, men vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser

Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Undersøgelse om effekten af uddannelse og kurser Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. og Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I sommeren 2017 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret

Læs mere

Undersøgelse omkring afskedigelse

Undersøgelse omkring afskedigelse Undersøgelse omkring afskedigelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone A/S en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Undersøgelse om møder og deres effektivitet

Undersøgelse om møder og deres effektivitet Undersøgelse om møder og deres effektivitet Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. gennemførte i 2008 undersøgelse om ledermøder. Nu har vi lavet en opfølgende undersøgelse, hvor

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Hvordan håndteres internationale erfaringer

Hvordan håndteres internationale erfaringer Hvordan håndteres internationale erfaringer Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Globalisering og vækst på udenlandske markeder - sådan har mantraet lydt de seneste mange

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet kan du læse den anden artikel i artikelserien: Ledergruppens 7 dødssynder. Du kan læse om

Læs mere

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvordan ledelse og medarbejdere oplever,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Der er nogen ledere, der tror, at man kun har de første 100 dage i stillingen til at bevise sit værd. Sådan er det ikke!

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

Lederes Behov for Sparring

Lederes Behov for Sparring 2018 Lederes Behov for Sparring CHRISTIAN STADIL Stadil Advice Oktober 2018 Forord I forbindelse med fejringen af mine 20 år som selvstændig d. 1/10-18 og startskuddet på min nyeste virksomhed Stadil Advice,

Læs mere

Temadag om ledergruppen

Temadag om ledergruppen Temadag om ledergruppen 28. august 2012 Min baggrund Hvad har inspireret? Gode ledergrupper egne erfaringer At man vil hinanden At man kender hinanden personligt, holdninger, værdier At man har tillid

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 70 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 54% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger Antal besvarelser: 5 Svarprocent: 100% GLADSAXE KOMMUNE Krav Støtte Mening Udvikling Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse Samarbejde Retfærdighed Indeklima Arbejdsstillinger Tillid Sygefravær Arbejdets resultater

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE NOVEMBER 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE NOVEMBER 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE NOVEMBER 2005 Kære læser! Fusioner og store organisationsændringer er på dagsordenen i denne tid. Derfor er det også teamet i dette nyhedsbrev. Dels har vi en artikel om, hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere