Resultatkontrakt for Søhusskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultatkontrakt for Søhusskolen"

Transkript

1 Resultatkontrakt for Søhusskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen 14. januar 2010

2 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Søhusskolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose og skoleinspektør Erling Pedersen. Kontrakten er 2-årig, men kan indeholde beskrivelse af udviklingen i et længere tidsperspektiv. Lovgivning og politiske rammer Folkeskoleloven og andre relevante lovområder Børn- og ungepolitikken, herunder delpolitikker for skoleområder Odense Kommunes politikker som integrationspolitik og sundhedspolitik Odense Kommunes budget 2010 og budget Kontraktens fokus Kontraktens fokus er implementering af lovgivning, politikker og særlige udviklingsopgaver. Nogle af fokusområderne er fremkommet via kvalitetssamtalen.

3 2. Vigtigste driftsmål Skolernes økonomi har været under pres grundet bl.a. stigende lønudgifter. Det er derfor nødvendigt med en stram økonomistyring, for at skolerne fortsat kan levere kerneydelsen. Arbejdet med Effektivisering- og fornyelsesstrategien er udmøntning af en politisk beslutning. Overordnet mål: Økonomi Skolen skal have fokus på, at den udmeldte økonomiske ramme overholdes inden for gældende regler. Skolen skal deltage i processen med effektiviserings- og fornyelsestiltag. Skolen skal gennem sin planlægning af skoleåret sikre, at den økonomiske ramme overholdes og lave en plan for afvikling af et evt. underskud. Skolen skal bidrage med forslag til, hvorledes kerneopgaven kan fungere på samme serviceniveau med færre resurser og evt. indgå i forsøg hermed. Skolen har en sund økonomi og en plan for fremtiden. Forsøg med nye former og effektivisering evalueres og positive tiltag implementeres på alle skoler. Skolens regnskab. Skolens deltagelse i forsøg med fastholdelse af serviceniveau og med et mindre resurseforbrug.

4 3. Fælles strategiske mål Nedenstående mål i forhold til Inklusion og Skolestart er udmøntning af politiske beslutninger i Børn- og Ungeudvalget. Inklusionsprojektet er en opfølgning på rummelighedsundersøgelsen. Teamet Skoleledelse er en fortsættelse af arbejdet med Vilkår for Skoleledelse. Temaet Social kapital er fortsættelse af arbejdet med at nedbringe medarbejdernes sygefravær, der med denne drejning omdefineres, så der kommer en mere positiv tilgang til arbejdet, og flere facetter tilføres arbejdet. Overordnet mål: Inklusion Målet er, at skolen får styrket og fremmet et inkluderende læringsmiljø på skolen. Skolen skal arbejde med særlige indsatser, der fremmer et inkluderende læringsmiljø. Indsatser kan være: - fortsættelse af igangværende indsatser - videreudvikling af igangværende indsatser - nye tiltag Tiltagene skal etableres, så de på sigt kan indarbejdes som en del af hele skolens virksomhed. Skolen forpligter sig til at videndele omkring deres konkrete indsatser internt i organisationen, på tværs af skoler samt i forhold til skoleafdelingen. Skolen skal give midtvejsstatus på, hvorvidt skolens iværksatte tiltag vurderes at fremme og understøtte et inkluderende læringsmiljø. Skolen forpligter sig til at videndele omkring deres konkrete indsatser internt i organisationen, på tværs af skoler samt forpligter sig på en tilbagemelding til det samlede projekt omkring Inklusion. Skolerne skal primo 2010 beskrive, hvilke tiltag, de ønsker at iværksætte fra kommende skoleår (2010/11). Skolerne skal i foråret 2010 konkretisere indsatserne og nye indsatser skal senest påbegyndes fra skoleåret 2010/11.

5 Overordnet mål: Skolestart Målet er at udvikle og kvalificere barnets overgang fra dagtilbud til skole og SFO. Skole/SFO skal i samarbejde med de lokale dagtilbud indgå i en fælles proces omkring udvikling af overgang fra dagtilbud til skole/sfo. I processen skal der være fokus på at få etableret et fælles pædagogisk forståelse og en fælles pædagogisk platform mellem dagtilbuddet og skole/sfo ud fra en fælles kontekst, hvor omdrejningspunktet er dialog og gensidig anerkendelse. Processen skal være med til at kvalificere børnenes overgang fra dagtilbud til skole/sfo. Samarbejdsaftalen implementeres i forbindelse med nye 0. klasseelever fra skoleåret 2011/12. Samarbejdsaftale udarbejdes. Færdig efterår Samarbejdsaftalen skal indeholde: - Fælles pædagogisk grundlag på baggrund af konklusioner fra drøftelser om egen faglighed - Forventningsafklaring - Tids- og handleplan for samtaler, besøg, informationsmøder for forældre mv. Proces i løbet af 2010: Refleksion over egen praksis (skole/sfo) Fælles refleksion mellem skoler/sfo og børnehuse/ institutioner Udarbejde samarbejdsaftale med udgangspunkt i de fælles refleksioner. Sikre fælles fokus, i dagtilbud og skole på børnenes sproglige udvikling. Viden om sprogvurderingsmateriale, temaet sprog i pædagogiske læreplaner samt sprog og udtryksformer i fælles mål for børnehaveklassen indgår i samarbejdet omkring overgangen fra dagtilbud til skole. Formuleres ved udgangen af Dokument, der beskriver de fastlagte rammer for samarbejdet mellem dagtilbud og skole. Overordnet mål: Skoleledelse Målet er at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø for skoleledelsen på baggrund af tydelige og beskrevne rammer for udfoldelsen af skoleledelse Skolen skal arbejde med Skolen skal udarbejde et lokalt ledelsesgrundlag med regionen som inspirationsforum og kommunens ledelsesgrundlag som pejlemærke. Skolen skal opgøre skolens sociale kapital ved hjælp af 4 Ledelsesgrundlaget skal implementeres, så det afspejles i ledelsens hverdag på skolen. Skolen skal i løbet af 2010 og 2011 iværksætte konkrete Alle skoler skal ultimo 2010 have udarbejdet lokalt ledelsesgrundlag, der indsendes til skoleafdelingen. Spørgeskema med 4 spørgsmål til medarbejdere.

6 skolens sociale kapital. spørgsmåls-spørgeskema og efterfølgende reflektere over, hvorledes den sociale kapital på skolen kan styrkes. Skolen skal i løbet af 2010 og 2011 iværksætte konkrete initiativer, der har til formål at styrke den sociale kapital på skolen. initiativer, der har til formål at styrke den sociale kapital. Opgørelse over skolens sociale kapital indgår i skolens kvalitetsrapport, kvalitetssamtale og i skolelederens kontraktsamtale. Overordnet mål: Fremtidens skole Fremtidens skole er pejlemærke for skolens udvikling, og skolen indgår engageret og forpligtende i arbejdet med visionen Skolen forpligter sig til at indgå i arbejdet med Fremtidens Skole Skole har udarbejdet en strategi for arbejdet med Fremtidens skole på egen skole Skolens bidrag indgår i arbejdet med visionen Skolens strategiplan indgår i kvalitetssamtalerne

7 4. Mål for egen organisationsudvikling Indsatsområderne vedrørende Alternative former for lektier og Elevplaner er fortsættelser af forsøgsarbejder, som begge startede på Søhusskolen i Fleksibel skolestart skal betragtes som en udmøntning af Børn- og Ungeforvaltningens fælles strategiske vedrørende både Inklusion og Skolestart. Hjælpen er på vej undervisningsassistenter og IT i undervisningen er en ansøgning om forsøgsarbejde, som er fremsendt til Skolestyrelsen og Skoleafdelingen i Odense kommune - forsøgsarbejdet gennemføres, hvis det får støtte herfra. Overordnet mål: Anvendelse af tværfaglige kategorier i forbindelse med udarbejdelse af elevplaner i folkeskolen. Forsøg med anvendelse af tværfaglige kategorier i forbindelse med udarbejdelse af elevplaner i folkeskolen. Som udgangspunkt arbejdes der med følgende 6 tværfaglige kompetenceområder: Læse/ Skrive - Matematik Tale/lytte Praktisk/musisk og IT som skal erstatte de nuværende fagopdelte kompetencer. Formålet med forsøget er: At undersøge mulighederne for en forenkling af elevplanen. At forøge elevplanens værdi som et læringsstrategisk værktøj At forøge elevplanens værdi som et kommunikationsredskab mellem skole og hjem Forsøget med anvendelse af tværfaglige kategorier i elevplanen vil blive baseret på en IT-skabelon, som Mikro Værkstedet har færdigudviklet til august Medarbejdere fra henholdsvis Søhusskolen og Mikroværkstedet vil under hele forsøgsperioden indgå i et samarbejde om udvikling af den nye tværfaglige elevplansskabelon. Forsøget gennemføres i udvalgte klasser. Velfærdsministeriet ansøges om dispensation fra gældende bekendtgørelse vedrørende elevplaner i henhold til reglerne om udfordringsret. Forsøget skal være gennemført inden afslutningen af skoleåret 2010/11. Evaluering af forsøget vil finde sted på 3 niveauer: Elev-, forældre- og lærerniveauet. Evalueringen skal tage sit udgangspunkt i de opstillede mål. Der udarbejdes et spørgeskema til hvert af de 3 niveauer. I forbindelse med udviklingen af IT-skabelonen evalueres der blandt de involverede lærere, hver gang den har været bragt i anvendelse. Evalueringen foreståes af en styregruppe bestående af ledelsesrepræsentanter fra både Mikro Værkstedet og Søhusskolen. Evalueringsrapporten skal være færdig senest den 31. august 2011.

8 Overordnet mål: Fleksibel skolestart Formålet med Projekt fleksibel Skolestart Søhus er: At give børnene en tryggere overgang fra daginstitution til skole. At gøre skolestarten mere orienteret mod det enkelte barn og dets behov. At gøre indskolingen mere fleksibel for dermed at udvide mulighederne for undervisningsdifferentiering. 1/ til 31/5-2010: Ledelsen er færdig med en foreløbig, men detaljeret projektbeskrivelse. 1/ til 31/8-2010: Involvering af medarbejdere i dagsinstitutioner og skole. Justering af projektet. Behandling i MED-udvalg, personalemøder og pædagogisk råd. Behandling i brugerudvalg og bestyrelserne for dagsinstitution og skole. Endelig projektbeskrivelse forligger. 31/ til 1/4-2011: Konkretisering af samarbejde mellem daginstitution og skole. Nedsættelse af arbejdsgruppe med repræsentanter fra ledelser og medarbejdergrupper. Udarbejdelse af samarbejdsaftale mellem daginstitution og skolen. (Dialogværktøjet anvendes i denne forbindelse) Udarbejdelse af implementeringsplan for A. Skolen B. Daginstitutionen Børn- og Ungeforvaltningen udarbejder forslag til evalueringsplan med efterfølgende anbefalinger til Børn- og Ungeudvalget i forbindelse med det fælles kommunale projekt vedrørende skolestart. 31/8-2010: Information til forældrene. 1/8-2011: Start på Projekt fleksibel Skolestart - Søhus Overordnet mål: Alternative former for lektier Gennemførelse af udviklingsarbejde der undersøger alternative former for lektier. Udviklingsarbejdet skal udmunde i konkrete anvisninger på, hvordan man i den daglige undervisning med udbytte kan anvende hjemmearbejde således det fremmer elevernes læring i skolen og generelle trivsel i både skole og hjem. 3 lærerteams 1 klasseteam fra hver af skolens 3 afdelinger gennemfører i løbet af skoleåret 2010/11 et udviklingsarbejde i henhold til en udvidet målbeskrivelse, som udarbejdes af skolens pædagogiske udvalg. Udviklingsarbejdet skal udføres i et tæt samarbejde og dialog med forældrene i de 3 klasser. De 3 lærerteams udarbejder en kort rapport indeholdende anbefalinger, som kan fremme en forbedret praksis med hensyn til hjemmearbejde. Udviklingsgruppen gennemfører i samarbejde med skolens pædagogiske udvalg tillige en spørgeskemaundersøgelse, som undersøger forældrenes holdninger til ændrede praksisformer for hjemmearbejde. Rapporten skal være færdig senest den 30. september 2011.

9 Overordnet mål: Hjælpen er på vej undervisningsassistenter og IT i undervisningen At støtte elever på 4. til 7. klassetrin med læse- og skrivevanskeligheder, vanskeligheder i matematik og engelsk ved anvendelse af IT-baserede undervisningsprogrammer. At udvikle og beskrive nye samarbejdsformer mellem lærere og undervisningsassistenter i folkeskolen. At afprøve forskellige undervisningsprogrammers anvendelighed i forbindelse med undervisning af elever med særlige vanskeligheder Elevernes lærere udarbejder i samarbejde med specialcentret og undervisningsassistenterne en individuel undervisningsplan for hver enkelt elev. Eleverne knyttes alle til én undervisningsassistent som herefter støtter dem i forbindelse med deres daglige undervisning. Støtten finder sted i elevens klasse og i lektiehjælpstimer. Alle projektets elever udstyres med en bærbar pc, som indeholder alle relevante undervisningsprogrammer. Der nedsættes en styregruppe, hvor også Mikro Værkstedet er repræsenteret. Styregruppen udarbejder En detaljeret projektbeskrivelse En detaljeret beskrivelse af undervisningsassistenternes funktioner Alle elever testes før starten af forsøgsarbejdet. Ved afslutningen af forsøgsarbejdet testes eleverne i de samme færdigheder som de blev ved opstarten. Lærere og uv. ass. evaluerer i fællesskab elevernes selvstændighed i brug af pc i undervisningen. God Skole.dk anvendes i forbindelse med undersøgelse af forsøgsarbejdets betydning for elevernes trivsel. 5. Opfølgning og ændringer I løbet af kontraktårene udvikles dialogbaserede opfølgninger imellem kontraktholder og kontraktenheden samt en afrapportering årlig. Resultatkontrakten kan normalt ikke genforhandles i løbet af kontraktåret. Væsentlige ændringer i forudsætningerne for kontrakten medtages i opfølgningerne og afrapporteringen. 6. Underskrifter Odense, 14. januar 2010 Erling Pedersen Skoleinspektør Jørgen Schaldemose Skolechef Bilag Der kan i begrænset omfang vedlægges bilag med supplerende beskrivelser af væsentlig betydning for kontraktenheden.

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN Resultatkontrakt 2010-11 for RASMUS RASK-SKOLEN Odense Kommune - Forvaltning dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-skolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Resultatkontrakt for Tingkærskolen

Resultatkontrakt for Tingkærskolen Ting Resultatkontrakt 2010-12 for Tingkærskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Tingkærskolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Resultatkontrakt for Bækholmskolen

Resultatkontrakt for Bækholmskolen Resultatkontrakt 2010-11 for Bækholmskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen 1. december 2009 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Bækholmskolen er indgået mellem Jørgen

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Resultatkontrakt for Ubberud Skole

Resultatkontrakt for Ubberud Skole Resultatkontrakt 2010-12 for Ubberud Skole Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Ubberud Skole er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Kragsbjerg

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Kragsbjerg Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Kragsbjerg 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børne- og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med resultatkontrakterne

Læs mere

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Søhus-Stige

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Søhus-Stige Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Søhus-Stige 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børne- og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med resultatkontrakterne

Læs mere

Resultatkontrakt 2009 for Hunderupskolen

Resultatkontrakt 2009 for Hunderupskolen Resultatkontrakt 2009 for Hunderupskolen Odense Kommune Børn- og Unge Forvaltning. 25. 03. 2009. 1. Overordnede rammer og formål Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Hunderupskolen

Læs mere

Resultatkontrakt for Børneinstitution Hunderup

Resultatkontrakt for Børneinstitution Hunderup Resultatkontrakt 2011-2012 for Børneinstitution Hunderup 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børne- og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med resultatkontrakterne

Læs mere

Resultatkontrakt 2009 for Holluf Pile Skole

Resultatkontrakt 2009 for Holluf Pile Skole Resultatkontrakt 2009 for Holluf Pile Skole Odense Kommune Børn- og Unge Forvaltning. 28. 01 2009. 1. Overordnede rammer og formål Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Holluf Pile

Læs mere

Resultatkontrakt 2009 for Rasmus Rask-Skolen

Resultatkontrakt 2009 for Rasmus Rask-Skolen Resultatkontrakt 2009 for Rasmus Rask-Skolen Odense Kommune Børn- og Unge Forvaltning. 05.03. 2009. 1. Overordnede rammer og formål Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-Skolen

Læs mere

Resultatkontrakt for Børneinstitution Munkebjerg

Resultatkontrakt for Børneinstitution Munkebjerg Resultatkontrakt 2012-2013 for Børneinstitution Munkebjerg 1. Overordnet ramme og sammenhæng Kontraktstyring er et ledelsesværktøj og et element i Odense Kommunes mål- og resultatstyring. Kontrakten tager

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Provstegårdskolen. Forårs SFO for dit barn. Det Sammenhængende Børne og Ungeliv

Provstegårdskolen. Forårs SFO for dit barn. Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Provstegårdskolen Forårs SFO for dit barn Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Forårs SFO for dit barn I Odense Kommune arbejdes der hen imod Et sammenhængende børne- og ungeliv. Det sammenhængende børne-

Læs mere

Kvalitetsstandard for Sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 2012

Kvalitetsstandard for Sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 2012 Kvalitetsstandard for Sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 2012 Marts 2012 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Lovgivning...3 3. Formålet med indsatsen...3 4. Målgruppen...3

Læs mere

Lokal udviklingsplan for. Skjoldhøjskolen

Lokal udviklingsplan for. Skjoldhøjskolen Lokal udviklingsplan for Skjoldhøjskolen 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område Viborgvej...

Læs mere

Udviklingskontrakt 2013 for børneinstitution Skt. Klemens-Dalum

Udviklingskontrakt 2013 for børneinstitution Skt. Klemens-Dalum Udviklingskontrakt 2013 for børneinstitution Skt. Klemens-Dalum 1. Kontraktens baggrund og fokus Kontrakten gælder for 2013, men kan indeholde beskrivelse af udviklingen i et længere tidsperspektiv. Baggrund

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelser i skolefritidsordninger

Mål og indholdsbeskrivelser i skolefritidsordninger Dagtilbud og Skole Mål og indholdsbeskrivelser i skolefritidsordninger - og arbejdet med pædagogiske læreplaner 1. generation 2009-2010 Indholdsfortegnelse Forord side 3 Baggrund side 4 Vision og målsætning

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed,

Læs mere

Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt

Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt 2019 NOVEMBER 2018, ELSE SALL Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt 2019 Vision for Skanderborg Dagpleje Formålet med Visionen for Skanderborg Kommunale Dagpleje:

Læs mere

Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15

Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15 Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15 Nedenstående udgør de overordnede mål og indsatsområder på dagtilbudsområdet i 2014-15. Disse vil danne baggrund for og være styrende for de generelle initiativer

Læs mere

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Forord. Læsevejledning

Forord. Læsevejledning Forord Folkeskolen er en kommunal kerneopgave og Middelfart Kommune har ambitioner for sit skolevæsen. Middelfart Kommunes skolepolitik bygger på et ønske om en folkeskole, der har en fælles retning -

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Skoler Udvalgsaftale 2014-15. Udvalgsversion (06092013)

Skoler Udvalgsaftale 2014-15. Udvalgsversion (06092013) Skoler Udvalgsaftale 2014-15 Udvalgsversion (06092013) Indholdsfortegnelse Indledning...3 Området... 3 Ressourcer...3 Udviklingstendenser...5 Udviklingsmål...5 Tværgående indsatsområder og udviklingsmål...5

Læs mere

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens Bilag 2 Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) LANDSBYORDNING 1. Kommunens navn Assens 2. Folkeskole og dagtilbud omfattet af ansøgningen Alle folkeskoler og dagtilbud

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Skoler Udvalgsaftale

Skoler Udvalgsaftale Skoler Udvalgsaftale 2014-15 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Området... 3 Ressourcer...3 Udviklingstendenser...5 Udviklingsmål...5 Tværgående indsatsområder og udviklingsmål...5 Områdespecifikke indsatsområder

Læs mere

Børn og unge i Frederikssund Kommune. Målsætninger

Børn og unge i Frederikssund Kommune. Målsætninger Børn og unge i Frederikssund Kommune Målsætninger 2014-2017 BAGGRUND I august 2013 vedtog Frederikssund Kommune en ny Børne- og ungepolitik: http://www.frederikssund.dk/generelle-kommuneoplysninger/om-kommunen/politikker/boerne-

Læs mere

Resultatkontrakt 2012 for Børneinstitution Højme

Resultatkontrakt 2012 for Børneinstitution Højme Resultatkontrakt 2012 for Børneinstitution Højme 1. Overordnet ramme og sammenhæng Kontraktstyring er et ledelsesværktøj og et element i Odense Kommunes mål- og resultatstyring. Kontrakten tager afsæt

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Procedure for udsættelse af skolestart i Jammerbugt kommune

Procedure for udsættelse af skolestart i Jammerbugt kommune Procedure for udsættelse af skolestart i Jammerbugt kommune Overgangen fra dagtilbud til skole har afgørende betydning for barnets fortsatte skoletid. Forskning har påvist, at succesfulde overgange opnås,

Læs mere

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion 1. (K) 2012 -? Søholmskolens virksomhedsrapport 2012-14 (K)=fælles kommunale indsatsområder (L)= lokale indsatsområder Rød skrift er justeringer juni 2013 Fortsat udvikling mod mere inklusion Ingen eller

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Udsættelse af. skolestart. Et samarbejde mellem. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen

Udsættelse af. skolestart. Et samarbejde mellem. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Udsættelse af skolestart Et samarbejde mellem Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Baggrund... 3 Lovgrundlag... 3 Inklusion... 3 Fremtidig praksis vedr. skoleudsættelse Skoleudsættelse

Læs mere

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Skole og daginstitutioner mødes på ledelsesniveau i oktober måned, for at evaluere sidste overlevering, udvikling af vores samarbejde, vores kommunikation,

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag

Den Sammenhængende Skoledag Vestre Skole og Åløkkeskolen for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen http://odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende Skoledag handler det om at skabe helhed og sammenhæng i børnenes

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status:

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status: Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Alle lærere har arbejdet med Læsning i alle fag på et dagkursus og på fællesmøder. Kurset var både teoretisk og med ideer til konkrete værktøjer. Efterfølgende

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

Afrapportering af resultatkontrakt 2009 Børneinstitution Rosengård

Afrapportering af resultatkontrakt 2009 Børneinstitution Rosengård Afrapportering af resultatkontrakt 2009 Børneinstitution Rosengård 1 Generelle bemærkninger Institutionsleder Jens Beck skriver i januar 2010 Resultatkontrakt 2009 har i lighed med tidligere års resultatkontrakter

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv

Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv 2018 Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv 1 Indhold Baggrund... 3 Forord... 5 Børnesyn... 5 Fritidssyn...

Læs mere

Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud

Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud 2013-2014 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning side 3 Konklusion og perspektivering side 3 Dagplejen side 4 Team for Inkluderende

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Rammebeskrivelse for SFO ernes arbejde med mål og indholdsbeskrivelser. Center for Børn & Undervisning Faxe Kommune 2017

Rammebeskrivelse for SFO ernes arbejde med mål og indholdsbeskrivelser. Center for Børn & Undervisning Faxe Kommune 2017 Rammebeskrivelse for SFO ernes arbejde med mål og indholdsbeskrivelser Center for Børn & Undervisning Faxe Kommune 2017 Formål Denne rammebeskrivelse skal ses som en vejledning til udarbejdelse af lokale

Læs mere

Udviklingskontrakt for Låsby skole 2018.

Udviklingskontrakt for Låsby skole 2018. Udviklingskontrakt for Låsby skole 2018. Det er målet, at der fortsat arbejdes med at realisere vision og mission for Låsby skole, herunder at Låsby skole er byens skole. Inden for de tre udviklingsspor

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplanen skal sætte et strategisk fokus og bruges som et dialogværktøj, der danner rammen for en fælles retning for Frederikssund Syd. Der er udmeldt

Læs mere

Forårs SFO for dit barn

Forårs SFO for dit barn Tingløkkeskolen Forårs SFO for dit barn Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Forårs SFO for dit barn I Odense Kommune arbejdes der hen imod Et sammenhængende børne- og ungeliv. Det sammenhængende børne-

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08

Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Dette er Gjessø Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08. Her præsenteres skolens vurdering af en række data, der beskriver væsentlige forhold på

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

Forord. Læsevejledning

Forord. Læsevejledning Forord Folkeskolen er en kommunal kerneopgave og Middelfart Kommune har ambitioner for sit skolevæsen. Middelfart Kommunes skolepolitik bygger på et ønske om en folkeskole, der har en fælles retning og

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2012 DEN KORTE VERSION Forord Den årlige kvalitetsrapport skal ifølge Bekendtgørelsen styrke kommunalbestyrelsens mulighed for at varetage sit ansvar

Læs mere

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Indholdsfortegnelse Mål:.. 4 Fælles aktiviteter på alle skoler 5 Dansk som andetsprog som dimension i undervisningen. 5 Udvikling af tosprogede

Læs mere

Jobprofil Daginstitutionsleder

Jobprofil Daginstitutionsleder Jobprofil Arbejdsstedets navn Daginstitutionsafdelingen, Ikast-Brande Kommune Stillingsbetegnelse Organisatorisk placering Stillingen som daginstitutionsleder er indplaceret i organisationen i henhold

Læs mere

Dagplejens udviklingskontrakt 2015

Dagplejens udviklingskontrakt 2015 Dagplejens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen

Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Sammenhænge i børns overgange i dagtilbud i Assens kommune.

Sammenhænge i børns overgange i dagtilbud i Assens kommune. Sammenhænge i børns overgange i dagtilbud i Assens kommune. Børn og Kultur vil hermed præsentere Assens modellen for hvordan der arbejdes konkret og pædagogisk med overgange for børn. Modellen indeholder

Læs mere

Virksomhedsaftale Dagtilbud

Virksomhedsaftale Dagtilbud Virksomhedsaftale Dagtilbud Gældende for 2015/16 0-6 års institution Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 4 2.1 Navn og kontakt... 4 2.2 stype og antal pladser... 4 2.3 Ledelsen...

Læs mere

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Side 1 af 5 Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Vejledning til skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering: Skolelederen skal nedenfor give en samlet kvalitetsvurdering ud fra data og dokumenter på

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Sproglig opmærksomhed og læsning Fagområde Motivation

Sproglig opmærksomhed og læsning Fagområde Motivation Sproglig opmærksomhed og læsning Fagområde Motivation Af Faaborg-Midtfyn Kommunes Udviklingsstrategi fremgår det, at der overalt på B&U området skal arbejdes med at styrke kvaliteten gennem faglige udviklingsforløb,

Læs mere

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Notat Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Krav til sprogvurdering og sprogunderstøttende indsats Sprogvurderinger af 3-årige

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning november 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden af resultataftalen og effektmålene for sidste år: Trivsel og inklusion: Arbejdet med LP-modellen er i god drift. Skolens lærerpersonale har gennemgået CL1 kursus

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Holstebro Kommunes samlede inklusionsindsats

Holstebro Kommunes samlede inklusionsindsats Holstebro Kommunes samlede inklusionsindsats Baggrund: Som et led i den samlede inklusionsindsats skal udarbejdes en handleplan for hvert af de tre driftsområder i Børn og Unge. Handleplanen skal udgøre

Læs mere

Den inkluderende skole

Den inkluderende skole Den inkluderende skole Esbjerg Kommune December 2009 Der er ikke noget alternativ til inklusion. For et par år siden, udgav Esbjerg kommune og Esbjerg Lærerforening hæftet Historier fra skolens hverdag

Læs mere

Oplæg til samlet materiale vedrørende pædagogiske læreplaner. 1. Indledning til det samlede materiale. 10. oktober 2007. Materialet vil bestå af:

Oplæg til samlet materiale vedrørende pædagogiske læreplaner. 1. Indledning til det samlede materiale. 10. oktober 2007. Materialet vil bestå af: Svendborg Kommune Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 45 10 Fax. 6325 1319 bu@svendborg.dk www.svendborg.dk Oplæg til samlet materiale vedrørende pædagogiske læreplaner. Materialet vil bestå

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Principper for evaluering på Beder Skole

Principper for evaluering på Beder Skole Principper for evaluering på Beder Skole Evaluering er en vigtig faktor i forhold til at få viden som skal være med til at udvikle den enkeltes elevs trivsel og læring. Men evaluering er mere end det.

Læs mere

Lær det er din fremtid

Lær det er din fremtid Skolepolitiske mål 2008 2011 Børn og Ungeforvaltningen den 2.1.2008 Lær det er din fremtid Forord Demokratisk proces Furesø Kommune udsender hermed skolepolitik for perioden 2008 2011 til alle forældre

Læs mere

Terndrup Skole og SFO

Terndrup Skole og SFO Kontrakt 2013-14 Terndrup Skole og SFO Terndrup Halvej 1 9575 Terndrup Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Special Fritteren Indledning Pr. 1. august 2009 trådte Bekendtgørelse om krav til indholdet af mål- og indholdsbeskrivelse for skole-fritidsordninger i kraft 1. Dette

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt

Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt Den gode overgang fra børnehave til skole i Sønderbroskolens skoledistrikt Formålet med samarbejdsaftalen er at sikre alle børn en god overgang fra børnehave til skole. Samarbejdsaftalen skal ses som et

Læs mere

Børnehaverne i Støvring Nord

Børnehaverne i Støvring Nord Kontrakt 2013-14 Børnehaverne i Støvring Nord Børnehaven Bavnebakken, Bavnebakken 99, 9530 Støvring Børnehaven Skovhuset, Hermesvej 47, 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede

Læs mere

Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013

Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013 Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udviklingsplan for Skarrild Skole

Udviklingsplan for Skarrild Skole Udviklingsplan for Skarrild Skole 2013-2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der

Læs mere

Indledning. Skolepolitikken for Holstebro Kommune er fællesgrundlaget for kommunens folkeskoler.

Indledning. Skolepolitikken for Holstebro Kommune er fællesgrundlaget for kommunens folkeskoler. Skolepolitik Indhold Indledning... 3 Vores Vision... 5 En anerkendende skole... 6 Temaer i skolepolitikken... 8 Faglighed og inklusion... 9 Læringsmiljø og fællesskab... 11 Samarbejde.... 14 Ledelse...

Læs mere

Skolens handleplan for sprog og læsning

Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens handleplan for sprog og læsning Indhold Skolens handleplan for sprog- og læsning..... 3 Inspiration til skolens handleplan for sprog og læsning.... 7 2 Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves -

Læs mere

Børnehuset Aavangen. Kontrakt 2013-14. Indledning. Aavangen 2c 9575 Terndrup

Børnehuset Aavangen. Kontrakt 2013-14. Indledning. Aavangen 2c 9575 Terndrup Kontrakt 2013-14 Børnehuset Aavangen Aavangen 2c 9575 Terndrup Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Randers Kommune Job- og personprofil for faglige skoleledere-

Randers Kommune Job- og personprofil for faglige skoleledere- Randers Kommune Job- og personprofil for faglige skoleledere- niveau 2.1 1. april 2015 1. Baggrund INDLEDNING. Udgangspunktet for Randers Kommunes arbejde med at ændre skolestrukturen er et ønske om at

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere