Mæglingsforslag. fra FORLIGSMANDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mæglingsforslag. fra FORLIGSMANDEN"

Transkript

1 Mæglingsforslag fra FORLIGSMANDEN 9. juni 2012

2 Mæglingsforslag Mæglingsforslaget indebærer fornyelse af nedenstående overenskomster for perioden 1. juni maj 2014: 2010 Overenskomst mellem DR og AC-organisationerne samt Ingeniørforeningen i Danmark om akademikere ansat i DR i administrative og tekniske funktioner 2010 Overenskomst mellem DR og AC-organisationerne samt Ingeniørforeningen i Danmark om akademikere ansat i DR som programmedarbejdere 2010 Overenskomst mellem DR og HK/STAT 2010 Overenskomst mellem DR og Lager- Post- og Servicearbejdernes Forbund 2007 Overenskomst mellem DR og Medieforbundet i DR Overenskomst mellem DR og MDR for de i bilag 1 nævnte medarbejdere Overenskomst mellem DR og Medieforbundet i DR vedr. løn- og ansættelsesvilkår for ikke-tjenestemandsansatte administrative EDB-medarbejdere 2010 Overenskomst mellem DR og Dansk Metal 2010 Overenskomst mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV og radioudsendelser mv 2010 Overenskomsten mellem DR og 3F industrigruppen og Malernes fagforening i Storkøbenhavn Den samlede ramme udgør for overenskomstperioden 1,4 pct. Hensigtserklæring DR tilkendegiver, at der på DR niveau i overenskomstperioden afsættes midler svarende til 0,6 pct. af lønsummen i henholdsvis 2012 og 2013 til individuel lønforhandling.

3 Til forberedelsen af de lokale lønforhandlinger modtager tillidsrepræsentanter hvert år primo juni en oversigt over status på maj-lønningerne i vedkommendes ansvarsområde. Der tages forbehold for redaktionelle ændringer, åbenbar fejlskrift og regnefejl. Bilag 1 Aftaleresultat af fælles forhandlinger Bilag 2 Aftaleresultat af fælles forhandlinger, gældende for AC AC adm/tek overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 278 og pr. 1. juni 2013 med kr Jobløn Minimumsgrænsen for jobløn hæves med den aftalte krone stigning på basislønnen, pr. 1. juni 2012 og pr. 1. juni 2013.

4 Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

5 AC program overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 278 og pr. 1. juni 2013 med kr Jobløn Minimumsgrænsen for jobløn hæves med den aftalte krone stigning på basislønnen, pr. 1. juni 2012 og pr. 1. juni Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

6 HK overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 278 og pr. 1. juni 2013 med kr Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

7 LPSF overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 252 og pr. 1. juni 2013 med 223 kr Jobløn Minimumsgrænsen for jobløn hæves med den aftalte krone stigning på basislønnen, pr. 1. juni 2012 og pr. 1. juni Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

8 MDR overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 231 og pr. 1. juni 2013 med kr Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

9 MDR-EDB overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 282 og pr. 1. juni 2013 med 628 kr Jobløn Minimumsgrænsen for jobløn hæves med den aftalte krone stigning på basislønnen, pr. 1. juni 2012 og pr. 1. juni Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

10 MDR Navne overenskomsten Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 274 og pr. 1. juni 2013 med 151 kr Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

11 3 F industrigruppen og Malernes fagforening i Storkøbenhavn Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for forhandlingerne udgår af den samlede lønsum på kr Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 240 og pr. 1. juni 2013 med 106 kr Jobløn Minimumsgrænsen for jobløn hæves med den aftalte krone stigning på basislønnen, pr. 1. juni 2012 og pr. 1. juni Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

12 AC chefer Den økonomiske ramme Parterne er enige om, at den samlede økonomiske ramme for øvrige chefer udgår af den samlede lønsum på kr Rammen er fastlagt i overenskomsten og udgør 1 % af Rammen for øvrige chefer udgør 1 % pr. år, jf overenskomstens bilag 2. Rammen anvendes således: Anvendelse i kr. Basislønnen forhøjes pr. 1. juni 2012 med kr. 567 og pr. 1. juni 2013 med 540 kr Sker der i aftaleperioden en forhøjelse af ATP-bidraget, foretages et fradrag i det, der er aftalt anvendt til generelle lønforbedringer pr. 1. juni Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringer udgør af lønsummen.

13 Bilag 1 Overenskomstforhandlingerne 2012 mellem DR og KUV-organisationerne Aftalens dækningsområde Dette aftaleresultat indskrives i ovennævnte overenskomster Parterne tager forbehold for endelig godkendelse af aftaleresultat i respektive kompetente forsamlinger. Der tages endvidere forbehold for redaktionelle ændringer, åbenbar fejlskrift og regnefejl. 1. Kompetenceudvikling Den enkelte organisation kan vælge om bestemmelsen om kompetenceudvikling medtages i overenskomsten eller ej. Og ligeledes om bestemmelsen skal erstatte eksisterende bestemmelser om kompetenceudvikling eller være et supplement til disse. Der indføres en ny bestemmelse i alle overenskomster vedrørende kompetenceudvikling, med følgende ordlyd:

14 Løbende udvikling af medarbejdernes kompetencer og kvalifikationer er en forudsætning for et effektivt og attraktivt DR. Både ledelse og medarbejdere forpligtes til at prioritere job og kompetenceudvikling herunder efter - og videreuddannelse. Kompetenceudvikling tager udgangspunkt i DRs strategi og mål samt de mål og opgaver, der er relevante for den enkelte, og drøftes mellem medarbejderen og den personaleansvarlige chef. Hvis den personaleansvarlige chef har udelegeret udviklingssamtalen til en daglig leder, skal denne have den fornødne beslutningskompetence til at gennemføre samtalen Ved den årlige udviklingssamtale sættes der fokus på medarbejderens nuværende såvel som kommende udviklingsbehov. Udviklingssamtalen skal sigte på at øge medarbejderens mulighed for mobilitet og beskæftigelse såvel i som uden for DR. Udviklingssamtalen afsluttes med en gensidig forpligtende udviklingsplan og med klart definerede udviklingsmål. Ved tilbagevenden efter længerevarende fravær tilbydes medarbejderen en udviklingssamtale. 2. Erstatning af feriefridag ved sygdom

15 I bestemmelsen vedrørende feriefridage tilføjes følgende ordlyd: Medarbejdere, der er syge på en feriefridag, har ret til en erstatningsferiefridag. 3. Seniorordning Der indføjes i alle overenskomster bortset fra AC program en bestemmelse med følgende ordlyd: DR og en medarbejder, der er fyldt 60 år, kan aftale at medarbejderens arbejdstid nedsættes. Samtidig kan det aftales, at DR yder pensionsbidrag op til et pensionsbidrag svarende til fuldtid. 4. Socialt kapitel. Hospitalsindlæggelse sammen med børn under 14 år En medarbejder har ret til tjenestefrihed, hvis medarbejderen sammen med eget barn under 14 år bliver indlagt på hospital. Stk. 2. Medarbejderen har under tjenestefriheden ret til sædvanlig løn og pension i op til 5 dage pr. barn inden for 12 på hinanden følgende måneder.

16 Bemærkning: Det er en forudsætning, at medarbejderen kan dokumentere indlæggelsen. De 5 dage kan holdes enkeltvis eller samlet. DR og medarbejderen kan aftale, at dagene kan bruges som halve dage. Stk. 3. Hvis begge forældre er ansat i DR, kan den samlede tjenestefrihedsperiode med løn højst udgøre 5 dage pr. barn for forældrene tilsammen.. Pasning af alvorligt syge børn under 18 år En medarbejder, der har orlov efter 26 i loven om Ret til orlov og dagpenge ved barsel, har ret til fuld løn. Stk. 2. Der kan højst ydes fuld løn i 3 måneder en gang pr. 12. måned pr. barn. Det er en forudsætning for at få løn, at DR får dagpengerefusion.. Pasning af børn under 18 år med nedsat funktionsevne mv. DR indbetaler pensionsbidrag til medarbejdere, der har orlov til at passe egne børn og som efter 42 i Lov om social service får dækket tabt arbejdsfortjeneste. Perioden, hvor der indbetales pensionsbidrag kan maksimalt udgøre 3 måneder årligt pr. barn.

17 Bemærkning: Pensionsbidraget beregnes ud fra den pensionsgivende løn, som medarbejderen ville have fået, hvis vedkommende ikke havde været på orlov. Pensionsbidraget dækker både eget og DR bidrag.. Pasning af nærtstående, der ønsker at dø i eget hjem Medarbejdere, der har orlov for at passe en nærtstående, der ønsker at dø i eget hjem i henhold til 119 i lov om social service, kan få orlov med fuld løn. Perioden, hvor der holdes orlov med fuld løn kan ikke udgøre mere end tre mdr. inden for et år. Det er en forudsætning, at medarbejderen er berettiget til plejevederlag efter bestemmelserne herom i lov om social service, og at DR modtager plejevederlaget. Bemærkning: Der optjenes ferie under orloven. Orloven medregnes i medarbejderens anciennitet.. Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom En medarbejder, der bliver ansat af kommunen efter 118 i serviceloven til at passe en nærtstående med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse har ret til orlov. Der ydes ikke løn under orloven. Bemærkning:

18 Det kan oplyses at efter 118 i serviceloven ansættes personen af den kommune, hvor den nærtstående bor. Lønnen udgør kr. om måneden. Der betales pensionsbidrag med i alt 12 pct. f. LBK nr 904 af 18/08/ Bestemmelsen om opsigelse og afskedigelse Såfremt en afskedigelse er begrundet i DRs forhold, skal tillidsrepræsentanten eller den faglige organisation orienteres så tidligt som muligt inden i sinde brevet afleveres. Tillidsrepræsentanten skal have adgang til det nødvendige materiale til vurdering af den planlagte afskedigelse, og kan begære forhandling heraf. Bemærkning: Det bemærkes at der i forbindelse med fratræden kan indgås aftaler, hvor optjent frihed kan udbetales. 6. Prøvetid Ændres til: De første 3 måneder er prøvetid. Bemærkning: Opsigelse i prøvetiden sker i henhold til funktionærlovens regler. Bestemmelserne i x om opsigelse og afsked finder ikke anvendelse.

19 Aftaleparterne har en gensidig forpligtelse til at overholde rammeaftalen for hviletid og fridøgn. For at understøtte dette iværksættes i overenskomstperioden følgende tiltag: Lokalt Der er enighed om væsentligheden af at sikre en stærk lokal forankring af arbejdet med overholdelse af rammeaftalen. I de områder, hvor der ikke er lokal tillidsrepræsentant for den enkelte organisation, forpligter forbundene sig til så vidt muligt at anvende en tillidsrepræsentant fra samme direktørområde. Uddannelse af tilrettelæggere, planlæggere og ledere. Årligt kursus, tilpasset lokale forhold. Kursusmateriale udarbejdes i dialog med lokal tillidsrepræsentant. Lokal tillidsrepræsentant er forpligtet til at bringe overskridelser til lokal ledelses kendskab. Lokal tillidsrepræsentant og leder har en gensidig forpligtelse til at gennemgå tilsynsbogen mindst 2 x årligt og sammen søge at finde løsninger med henblik på at sikre rammeaftalens overholdelse Lokal tillidsrepræsentant og leder udarbejder status til den tværgående gruppe (nedsat 24. maj med henblik på at drøfte hviletids-og fridøgnsbestemmelser) Arbejdsmiljøgrupperne, skal have overholdelse af hviletid og fridøgnsbestemmelserne på som fast punkt på dagsordenen. I de enheder, hvor der som følge af usikkerhed om produktionsbehovet er store udsving i vagttilrettelæggelsen, evaluerer chef og tillidsrepræsentant vagtplanerne. Evaluering sker med henblik på at sikre kvaliteten af vagtplanerne. Evalueringsmøde holdes kvartalsvis. Centralt Der etableres en elektronisk tilsynsbog. Den tværgående gruppe gøres permanent i overenskomstperioden og mødes mindst 4 gange årligt. Orientering om tværgående gruppes arbejde sker på efterfølgende HSU og HAMU. Gruppens opdrag er at: o Afdække eventuelle tværgående snitflader og arbejdsgange, der sætter rammeaftalen under pres. o Identificere systematiske overtrædelser.

20 o Udarbejde forslag til løsninger. o Udbrede best practise. o Indstillinger til ØU/DM. Forbundene indkalder en gang årligt til statusmøde, hvor DR og forbundene deltager.

21 Overenskomstforhandlingerne 2012 mellem DR og KUV-organisationerne Aftalens dækningsområde Dette aftaleresultat indskrives i overenskomsterne mellem DR og AC organisationerne og Ingeniørforeningen i Danmark. Parterne tager forbehold for endelig godkendelse af aftaleresultat i respektive kompetente forsamlinger. Der tages endvidere forbehold for redaktionelle ændringer, åbenbar fejlskrift og regnefejl. 1. Kompetenceudvikling Tilføjes til bilag 6: Ved tilbagevenden efter længerevarende fravær tilbydes medarbejderen en udviklingssamtale. 2. Erstatning af feriefridag ved sygdom I bestemmelsen vedrørende feriefridage tilføjes følgende ordlyd: Medarbejdere, der er syge på en feriefridag, har ret til en erstatningsferiefridag. 3. Socialt kapitel

22 . Hospitalsindlæggelse sammen med børn under 14 år En medarbejder har ret til tjenestefrihed, hvis medarbejderen sammen med eget barn under 14 år bliver indlagt på hospital. Stk. 2. Medarbejderen har under tjenestefriheden ret til sædvanlig løn og pension i op til 5 dage pr. barn inden for 12 på hinanden følgende måneder. Bemærkning: Det er en forudsætning, at medarbejderen kan dokumentere indlæggelsen. De 5 dage kan holdes enkeltvis eller samlet. DR og medarbejderen kan aftale, at dagene kan bruges som halve dage. Stk. 3. Hvis begge forældre er ansat i DR, kan den samlede tjenestefrihedsperiode med løn højst udgøre 5 dage pr. barn for forældrene tilsammen.. Pasning af alvorligt syge børn under 18 år En medarbejder, der har orlov efter 26 i loven om Ret til orlov og dagpenge ved barsel, har ret til fuld løn. Stk. 2. Der kan højst ydes fuld løn i 3 måneder en gang pr. 12. måned pr. barn. Det er en forudsætning for at få løn, at DR får dagpengerefusion.. Pasning af børn under 18 år med nedsat funktionsevne mv.

23 DR indbetaler pensionsbidrag til medarbejdere, der har orlov til at passe egne børn og som efter 42 i Lov om social service får dækket tabt arbejdsfortjeneste. Perioden, hvor der indbetales pensionsbidrag kan maksimalt udgøre 3 måneder årligt pr. barn. Bemærkning: Pensionsbidraget beregnes ud fra den pensionsgivende løn, som medarbejderen ville have fået, hvis vedkommende ikke havde været på orlov. Pensionsbidraget dækker både eget og DR bidrag.. Pasning af nærtstående, der ønsker at dø i eget hjem Medarbejdere, der har orlov for at passe en nærtstående, der ønsker at dø i eget hjem i henhold til 119 i lov om social service, kan få orlov med fuld løn. Perioden, hvor der holdes orlov med fuld løn kan ikke udgøre mere end tre mdr. inden for et år. Det er en forudsætning, at medarbejderen er berettiget til plejevederlag efter bestemmelserne herom i lov om social service, og at DR modtager plejevederlaget. Bemærkning: Der optjenes ferie under orloven. Orloven medregnes i medarbejderens anciennitet.. Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom

24 En medarbejder, der bliver ansat af kommunen efter 118 i serviceloven til at passe en nærtstående med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse har ret til orlov. Der ydes ikke løn under orloven. Bemærkning: Det kan oplyses at efter 118 i serviceloven ansættes personen af den kommune, hvor den nærtstående bor. Lønnen udgør kr. om måneden. Der betales pensionsbidrag med i alt 12 pct. f. LBK nr 904 af 18/08/ Bestemmelsen om opsigelse og afskedigelse Såfremt en afskedigelse er begrundet i DRs forhold, skal tillidsrepræsentanten eller den faglige organisation orienteres så tidligt som muligt inden i sinde brevet afleveres. Tillidsrepræsentanten skal have adgang til det nødvendige materiale til vurdering af den planlagte afskedigelse, og kan begære forhandling heraf. Bemærkning: Det bemærkes at der i forbindelse med fratræden kan indgås aftaler, hvor optjent frihed kan udbetales. 5. Prøvetid Ændres til: De første 3 måneder er prøvetid.

25 Bemærkning: Opsigelse i prøvetiden sker i henhold til funktionærlovens regler. Bestemmelserne i x om opsigelse og afsked finder ikke anvendelse.

26 I henhold til 4, stk. 4, i lov om mægling i arbejdsstridigheder, jf. lovbekendtgørelse nr. 709 af 20. August 2002, bestemmer forligsmanden, at varslede, men ikke iværksatte arbejdsstandsninger i tilfælde af mæglingsforslagets forkastelse - tidligst kan iværksættes på femtedagen efter den nedenfor nævnte dato for afgivelse af svar på mæglingsforslaget. Enhver afstemning om mæglingsforslaget skal foregå hemmeligt og skriftligt, og der kan kun afgives rene ja- elle nej-stemmer. Svaret vedrørende afstemningsresultatet på lønmodtagerside må indeholde oplysninger om antallet af afgivne ja- elle nej-stemmer med tilføjelse af det samlede antal stemmeberettigede medlemmer. Svaret på mæglingsforslaget afgives senest onsdag den 4. juli 2012 kl. 12:00 til adressen: forligsinstitutionen, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K. Hver enkelt af de foran anførte bestemmelser i mæglingsforslaget er led i et samlet mæglingsforslag, som i henhold til 12, stk. 1 i lov om mægling i arbejdsstridigheder, jf. lovbekendtgørelse nr. 709 af 20. August 2002, skal betragtes som helhed. København, den 9. juni 2012 Mette Christensen

Mæglingsforslag. fra FORLIGSMANDEN

Mæglingsforslag. fra FORLIGSMANDEN Mæglingsforslag fra FORLIGSMANDEN 9. juni 2012 Mæglingsforslag Mæglingsforslaget indebærer fornyelse af nedenstående overenskomster for perioden 1. juni 2012-31. maj 2014: 2010 Overenskomst mellem DR og

Læs mere

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN MÆGLINGSFORSLAG fra FORLIGSMANDEN 30. juni 2010 Mæglingsforslaget indebærer fornyelse af nedenstående overenskomster for perioden 1. juni 2010-31. maj 2012: 2007 Overenskomst mellem DR og AC-organisationerne

Læs mere

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager Cirkulære om Tjenestefrihed af familiemæssige årsager 2019 Cirkulære af 29. april 2019 Modst. nr. 019-19 J.nr. 2018-8162 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Ikrafttræden mv....

Læs mere

Cirkulære om tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Cirkulære om tjenestefrihed af familiemæssige årsager CIR nr 9260 af 10/06/2008 Udskriftsdato: 3. august 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Personalestyrelsen j.nr. 08-528-19 Senere ændringer til forskriften CIR1H nr 9375

Læs mere

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager Cirkulære om Tjenestefrihed af familiemæssige årsager 2008 Cirkulære af 10. juni 2008 Perst. nr. 015-08 PKAT nr. J.nr. 08-528-19 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...3 Ikrafttræden mv....5

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder.

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder. Orientering Landsoverenskomsten for kontor og lager Kontor og lageroverenskomstens fornyelse Den 26. marts 2010 er der fremsat mæglingsforslag, hvor kontor og lageroverenskomsten optages med et særskilt

Læs mere

Protokollat. Arbejdstid

Protokollat. Arbejdstid 3 Arbejdstid Parterne er enige om følgende formulering af 3 stk. 3. Der kan lokalt aftales flextidsordninger. Overenskomstens bestemmelser om planlægning af arbejdstiden kan ved enighed lokalt fraviges.

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem MDR. for de i bilag 1 nævnte medarbejdere

OVERENSKOMST. mellem MDR. for de i bilag 1 nævnte medarbejdere 2017 OVERENSKOMST mellem DR og MDR for de i bilag 1 nævnte medarbejdere Indholdsfortegnelse 1. Ansættelse... 3 2. Løn... 3 3. Deltid... 4 4. Pension, gruppelivs- og personforsikring... 4 5. Engangsvederlag...

Læs mere

AFTALE. Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK HOLSTEBRO AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING

AFTALE. Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK HOLSTEBRO AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING AFTALE Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK 51 7500 HOLSTEBRO Og AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING Q( VESTFORSYNING 1, GYLDIGHEDSOMRÅDE Denne aftale

Læs mere

Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F

Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Orientering Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Indgåelse af aftale på Transportoverenskomsten Den 10. marts 2010 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået

Læs mere

Sygdom og fastholdelse. TR-kursus 1A September 2013

Sygdom og fastholdelse. TR-kursus 1A September 2013 Sygdom og fastholdelse TR-kursus 1A September 2013 Sygdom og fastholdelse TR-modul 1A Side 2 Fastholdelse af medarbejdere Overenskomsten: Socialt kapitel med hjemmel til at indgå særlige aftaler for at

Læs mere

0K2014 Budoverenskomsten. 3F København

0K2014 Budoverenskomsten. 3F København Ved afsluttende forhandlinger, i forligsinstitutionens regi, har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Godkendt i Hovedudvalget den 22. april 2014 side 1 Baggrund og indledning. Nærværende er udarbejdet med baggrund i

Læs mere

Produktionsoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Produktionsoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af produktionsoverenskomsten Den 2. marts 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Fødevareforbundet NNF indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten for en 3årig

Læs mere

Den 5. marts 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Privat indgået aftale om IT-overenskomsten for en 2-årig periode.

Den 5. marts 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Privat indgået aftale om IT-overenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Landsoverenskomsten for IT Indgåelse af aftale på ITområdet Den 5. marts 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Privat indgået aftale om Strategiske fornyelse af overvejelser:

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og DJØF/DM/IDA Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer

O V E R E N S K O M S T. mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer O V E R E N S K O M S T mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Anciennitet, aldersgrænse...

Læs mere

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Orientering nr. 13/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Der tages forbehold for DA's godkendelse af forhandlingsresultatet.

Der tages forbehold for DA's godkendelse af forhandlingsresultatet. OVERENSKOMSTFORHANDLINGERNE 2017 Nedennævnte parter har i forligsinstitutionens regi indgået aftale om fornyelse af DONG ENERGY OFFSHORE overenskomsten for en 3-årig periode. Aftalen indgår i et samlet

Læs mere

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører)

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016 mellem DANMARKS REDERIFORENING og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Navigatører) (Gældende fra 4. marts 2016 til 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger.

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger. SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER. Rammer for indgåelse af senior- og fratrædelsesordninger. En seniorordning kan etableres, når universitetet vurderer, at det vil være muligt og hensigtsmæssigt. Herudover

Læs mere

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde:

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde: Orientering nr. 14/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Overenskomst med Dansk Metalarbejderforbund/Dansk El-Forbund Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i

Læs mere

PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 5 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler et JA til de 6 forhandlingsresultater, der er opnået for private daginstitutioner

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv 2007-2009 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv Følgende overenskomst er indgået mellem Chili foto & arkiv og Dansk Journalistforbund. Overenskomsten dækker de i Chili foto &

Læs mere

Der tages forbehold for DA's godkendelse af forhandlingsresultatet.

Der tages forbehold for DA's godkendelse af forhandlingsresultatet. Nedennævnte parter har i forligsinstitutionens regi indgået aftale om fornyelse af Vikaroverenskomst mellem DI Overenskomst II og 3F Fagligt Fælles Forbund for en 2-årig periode. Aftalen indgår i et samlet

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og PF Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for tjenestemands-

Læs mere

SYGEPLEJE- OVERENSKOMST

SYGEPLEJE- OVERENSKOMST VERENSKOMST SYGEPLEJE- OVERENSKOMST LEDERE 2014 2017 Indgået mellem DI Overenskomst ll (SBA og DSV) og Dansk Sygeplejeråd DI nr. 794650 2014 2017 Sygeplejeoverenskomst 2014 2017 - Ledere Indgået mellem

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST POST Overenskomst mellem Post Danmark og 3F for arbejdsledere og specialister m.fl. Industriens Overenskomst 2010 med tilhørende lokalaftaler mellem Post Danmark og 3F gældende

Læs mere

Lønmodtagerens meddelelse om fravær i forbindelse med fødsel eller adoption (efter 1.4.2015)

Lønmodtagerens meddelelse om fravær i forbindelse med fødsel eller adoption (efter 1.4.2015) Arbejdsstedets navn og adresse Lønmodtagerens meddelelse om fravær i forbindelse med fødsel eller adoption (efter 1.4.2015) Meddelelsen sendes/afleveres til arbejdsgiveren inden 8 efter fødslen/ 5 708410

Læs mere

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Mellem Dagbladet Information og Informations Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund er aftalt følgende i forbindelse med

Læs mere

Vikaroveren skom sten

Vikaroveren skom sten Vikaroveren sk sten OVERENSKOMSTFORHANDLINGERNE 2014 Nedennævnte parter har i forligsinstitutionens regi indgået aftale fornyelse afvikaroverensksten for en 3-årig periode. Aftalen indgår i et samlet mæglingsforslag,

Læs mere

1 ~A~4 FALCK TEKNIK - OVERENSKOMSTEN OVERENSKOMSTFORHANDLINGERNE 2014

1 ~A~4 FALCK TEKNIK - OVERENSKOMSTEN OVERENSKOMSTFORHANDLINGERNE 2014 OVERENSKOMSTFORHANDLINGERNE 2014 Nedennævnte parter har i forligsinstitutionens regi indgået aftale fornyelse af Overenskst mellem DI Overenskst II (DSA) v/di og 3F Transport og Chaufførernes Fagforening

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER Den Danske Dyrlægeforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER A. Område De anførte bestemmelser gælder for elever, der begynder erhvervsuddannelse

Læs mere

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftalen er indgået mellem Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og FOA Fag og Arbejde.

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019 Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse Juni 2019 Indhold 1. En ny karrierevej for akademikere i staten 4 1.1 En ny stillingskategori

Læs mere

Cirkulære om. Tjenestefrihed mv. til pasning af alvorligt syge børn og nærtstående

Cirkulære om. Tjenestefrihed mv. til pasning af alvorligt syge børn og nærtstående Cirkulære om Tjenestefrihed mv. til pasning af alvorligt syge børn og nærtstående 2002 1 Cirkulære om tjenestefrihed mv. til pasning af alvorligt syge børn og nærtstående (Til samtlige ministerier mv.)

Læs mere

Overenskomst. mellem. Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem Fonden Frie Børnehaver Børn og Service. AC-organisationerne 2014-2016

Overenskomst. mellem. Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem Fonden Frie Børnehaver Børn og Service. AC-organisationerne 2014-2016 Overenskomst mellem Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem Fonden Frie Børnehaver Børn og Service og AC-organisationerne 2014-2016 1 1 Dækningsområde Stk.1. Overenskomsten omfatter akademikere,

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn...

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE LOKALAFTALE mellem EWII og AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE Indhold 1 Gyldighedsområde... 3 2 Løn... 4 3 Pension... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Ferie og frihed... 7 6 Barsel... 8 7 Børns sygdom og hospitalsindlæggelse...

Læs mere

Landsoverenskomsten for cafeterier, quick-food i supermarkeder mv.

Landsoverenskomsten for cafeterier, quick-food i supermarkeder mv. Orientering Landsoverenskomsten for cafeterier, quickfood i supermarkeder mv. Mæglingsforslag fremsat Efter flere forhandlingsmøder med 3F om fornyelse af Landsoverenskomsten for cafeterier, quickfood

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 28. februar 2010 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af butiksoverenskomsten Den 24. februar 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten for en 3årig periode. Butiksoverenskomsten

Læs mere

Protokollat. mellem. Post Danmark og. CO-industri om. Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler. for. CO-industri i Post Danmark

Protokollat. mellem. Post Danmark og. CO-industri om. Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler. for. CO-industri i Post Danmark Protokollat mellem Post Danmark og CO-industri om Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler for CO-industri i Post Danmark 2017 Resultatet af forhandlingerne mellem Post Danmark og CO-industri 2017 1

Læs mere

stk. 2 Overenskomsten kan opsiges af hver af parterne med 3 måneders varsel, dog tidligst til den 31.03.2014.

stk. 2 Overenskomsten kan opsiges af hver af parterne med 3 måneders varsel, dog tidligst til den 31.03.2014. Nedenfor følger en oversigt over de aftalte ændringer for overenskomsten mellem PenSam og AC organisationerne i forbindelse med forlængelse af overenskomsten pr. 01.04.2012. 21 Ikrafttræden og ophør...

Læs mere

Fornyelse af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service

Fornyelse af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service Orientering Fornyelse af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service Den 24. februar 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK/Privat og HK HANDEL indgået aftale om fornyelse af Funktionæroverenskomsten

Læs mere

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %.

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %. KL Dansk Journalistforbund SAG-2017-04738 Tid: Den 3. maj 2018, kl. 13:30 Sted: I

Læs mere

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER VERENSKOMST 2015 MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER 2015 2018 Indgået mellem DI Overenskomst ll (Mejeribrugets Arbejdsgiverforening) og Foreningen af mejeri ledere og funktionærer

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst 3F Industri Stem om din nye overenskomst TRÆ/MØBEL, PIANO/ORGEL 2017-2020 3F Industrigruppen forhandler din overenskomst Kære medlem Urafstemning om nye overenskomster 2017-20 Træ/Møbel side 4 Industri/Træ/Møbel

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING DAS OVERENSKOMST MELLEM NCC Roads A/S OG DANSK METALS MARITIME AFDELING 2012 2014 1 Nærværende aftale mellem rederiet NCC Roads A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling er gældende for maskinmænd, maskinister,

Læs mere

Information om overenskomsten

Information om overenskomsten F a g l i g t F æ l l e s F o r b u n d I N D U S T R I G R U P P E N S K R Æ D D E R N E Information om overenskomsten www.3f.dk OK-forhandlingerne for skrædderne Som du sikkert har læst eller hørt i

Læs mere

Ledere ved frie grundskoler mv.

Ledere ved frie grundskoler mv. Cirkulære om organisationsaftale for Ledere ved frie grundskoler mv. 2019 Cirkulære af 16. april 2019 Modst. nr. 017-19 PKAT nr. 578 J.nr. 2018-9371 Dataark PKAT 578 Fællesoverenskomst Forhandlingsberettigede

Læs mere

OK-20l7 Budoverenskomst mellem DMA-3F

OK-20l7 Budoverenskomst mellem DMA-3F OK-20l7 Ved afsluttende forhandlinger, i forligsinstitutionens regi, har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

Der sker en generel regulering af overenskomstens minimallønssatser i Industriens Overenskomst.

Der sker en generel regulering af overenskomstens minimallønssatser i Industriens Overenskomst. Aftale om fornyelse af Industriens Overenskomst Mindstebetalingssatser Der sker en generel regulering af overenskomstens minimallønssatser i Industriens Overenskomst. Minimallønsatserne pr. time for medarbejdere

Læs mere

Optikeroverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Optikeroverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af Optikeroverenskomsten Den 1. marts 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Serviceforbundet Urmagerne og Optikerne indgået aftale om fornyelse af optikeroverenskomsten

Læs mere

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2008-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn... 4 5. Lønudbetaling...

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Fagligt Fælles Forbund 3F. Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere m.fl. indenfor Fagligt Fælles Forbund - 3F s forhandlingsområde.

Fagligt Fælles Forbund 3F. Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere m.fl. indenfor Fagligt Fælles Forbund - 3F s forhandlingsområde. KL Fagligt Fælles Forbund 3F SAG-2017-04691 Tid: Den 9. Maj 2018, kl. 14.00 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere m.fl. indenfor Fagligt Fælles Forbund - 3F

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af Landsoverenskomsten for butikker Den 16. februar 2014 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten for en 3årig periode.

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på fastansatte medarbejdere ved Mediehus Århus, der

Læs mere

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 3.60.0 Overenskomst Mellem 3F Transport og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 1 1 Dækningsområde Aftalen omfatter chaufførarbejde og andet forefaldende arbejde udført af voksne arbejdere

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd Sygeplejeoverenskomst 2010 2012 - Ledere Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd 794650 1 Indhold 1. Overenskomstens område 4 2. Grundløn 4 3. Funktions- og kvalifikationsløn 5 4.

Læs mere

Tid: Den 4. maj 2018, kl

Tid: Den 4. maj 2018, kl KL SL Tid: Den 4. maj 2018, kl. 01.45 Sted: Emne: KL Forlig om fornyelse af aftaler og overenskomster med tilhørende protokollater for socialpædagoger og pædagogisk personale ved døgninstitutioner inden

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Vagtoverenskomsten. Der tages forbehold for DA s godkendelse af forhandlingsresultatet.

Vagtoverenskomsten. Der tages forbehold for DA s godkendelse af forhandlingsresultatet. Vagtoverenskomsten Nedennævnte parter har i forligsinstitutionenes regi indgået aftale om fornyelse af Brancheoverenskomst for vagtbranchen samt G4S-protokollater (vagtoverenskomsten) for en 3- årig periode.

Læs mere

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Finansministeriet Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug.

Læs mere

DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING HK/KOMMUNAL. Forlig om fornyelse af aftale og overenskomst for socialrådgivere og socialformidlere

DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING HK/KOMMUNAL. Forlig om fornyelse af aftale og overenskomst for socialrådgivere og socialformidlere KL DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING HK/KOMMUNAL SAG-2017-04660 Tid: Den 6. maj, kl. 01:45 Sted: Emne: KL Forlig om fornyelse af aftale og overenskomst for socialrådgivere og socialformidlere Deltagere: Repræsentanter

Læs mere

AFSKRIFT CIRKULÆRE OM SÆRLIGE FERIEFRIDAGE

AFSKRIFT CIRKULÆRE OM SÆRLIGE FERIEFRIDAGE Side 1 AFSKRIFT CIRKULÆRE OM SÆRLIGE FERIEFRIDAGE Til samtlige ministerier m.v. 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har den 20. september 1999 indgået aftale om særlige feriefridage, der er

Læs mere

Håndbogen Fagligt Fælles Forbund. Teknisk Service. Kommunale Institutioner

Håndbogen Fagligt Fælles Forbund. Teknisk Service. Kommunale Institutioner Håndbogen 2017 Fagligt Fælles Forbund Teknisk Service Kommunale Institutioner Her er noget for dig, der arbejder som teknisk servicemedarbejder, teknisk serviceleder eller ejendomsservicetekniker i den

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

US AARH. Fraværsguide. Andre årsager end egen sygdom

US AARH. Fraværsguide. Andre årsager end egen sygdom US AARH Fraværsguide Andre årsager end egen sygdom Indholdsfortegnelse Fridage med løn... 3 Frihed i forbindelse med bryllup, dødsfald og begravelse... 3 Frihed med løn til læge- og tandlægebesøg... 3

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende:

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende: Resultat af forhandlingerne vedr. ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem

Læs mere

Gentofte Kommunalforening

Gentofte Kommunalforening KL Gentofte Kommunalforening SAG-2017-04744 Tid: Den 10. maj, kl. 01:00 Sted: Emne: KL Forlig om fornyelse af aftale og overenskomst med tilhørende protokollater inden for Gentofte Kommunalforening s forhandlingsområde.

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

OVERENSKOMST mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2011-12 mellem DANSKE FÆRGER A/S & DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. oktober 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune. Maj 2010 Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Maj 2010 Drøftet i Hovedudvalget 4. maj 2010 Dokumentnr.: 727-2010-58814 side 1 Baggrund. Med baggrund i byrådets forventede

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om tjenestefrihed mv. for ansatte i staten og folkekirken til pasning af alvorligt syge børn og slægtninge

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om tjenestefrihed mv. for ansatte i staten og folkekirken til pasning af alvorligt syge børn og slægtninge FINANSMINISTERIET Cirkulære om tjenestefrihed mv. for ansatte i staten og folkekirken til pasning af alvorligt syge børn og slægtninge 2000 X.X.X 1 Cirkulære om tjenestefrihed mv. for ansatte i staten

Læs mere

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST Rejsehold til dit arbejdsmiljø Minipensionen stiger Større købekraft Nu 7 ugers barsel til far Fortsat fokus på kompetenceudvikling LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST OG DELTAG I URAFSTEMNINGEN [SENEST 9. APRIL]

Læs mere

CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE

CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE Vintereksamen 2011-2012 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 20226/4620220126 Arbejdsaftale- og foreningsret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Industriens Arbejdsgivere og Industriforbundet

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Juni 2017 Mellem Adresse Cpr-nr. og arbejdsgiver Arbejdsstedets adresse er indgået følgende aftale: 1. For ansættelsen gælder overenskomsten mellem

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

Aftale om fravær af familiemæssige årsager

Aftale om fravær af familiemæssige årsager Side 1 Aftale om fravær af familiemæssige årsager KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 2 Indholdsfortegnelse Side INDLEDNING...4

Læs mere

Aftale om Ansættelsesvilkår for Hotel-/Catering officerer i passagerskibe i DFDS A/S mellem Dansk Metals Maritime Afdeling og DFDS A/S

Aftale om Ansættelsesvilkår for Hotel-/Catering officerer i passagerskibe i DFDS A/S mellem Dansk Metals Maritime Afdeling og DFDS A/S Aftale om Ansættelsesvilkår for Hotel-/Catering officerer i passagerskibe i DFDS A/S mellem Dansk Metals Maritime Afdeling og DFDS A/S 1. Generelle forhold: Alene medlemmer af Dansk Metals Maritime Afdeling

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2008 Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr. 050-08 PKAT nr. 54 J.nr. 07-333/10-1 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere