U d l æ n d i n g e -, I n t e g r a tions - og B o l i g m i n i s t eriet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "U d l æ n d i n g e -, I n t e g r a tions - og B o l i g m i n i s t eriet"

Transkript

1 Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget (2. samling) L 2 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt U d l æ n d i n g e -, I n t e g r a tions - og B o l i g m i n i s t eriet Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg Dato: 5. august 2015 Under henvisning til Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalgs brev af 6. juli 2015 følger hermed udlændinge-, integrations- og boligministerens endelige svar på spørgsmål nr. 26 (L 2). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Spørgsmål nr. 26: Faktaarket "Betydning af ny integrationsydelse for rådighedsbeløb for forskellige familietyper" ( ser/arkiv/2015/07/straksindgreb%20paa%20asylomraadet%20- %20ny%20integrationsydelse%20til%20nytilkomne%20udlaendinge.aspx#) rummer otte familietyper. Vil ministeren for disse otte familietyper - suppleret med familietyperne enlige/ægtepar/samlevende med henholdsvis fire og fem børn - opstille et månedligt budget baseret på regeringens samlede pakke af ydelsesforringelser for flygtninge (L 2, L 3 og L 7) med angivelse af flygtninges budget til bolig (herunder vand, el, gas, varme), mad, beklædning, transport, tandlæge, medicin, medielicens, internetadgang, telefoni, børns og voksnes fritidsaktiviteter samt øvrige (herunder uforudsete) udgifter? Der ønskes herunder også budgetter for flygtningebørnefamilier, som slet ikke eller kun delvis har optjent ret til børnefamilieydelser samt budgetter for flygtninge med og uden tillæg for beståelse af prøve i dansk 2. Svar: Opgørelserne af rådighedsbeløb i det faktaark, der henvises til i spørgsmålet, tager udgangspunkt i familietypemodellen, og beregner hvor meget den enkelte familietype har til rådighed efter skat og betaling til samt boligudgifter, under standardantagelser om netop s- og boligudgifter. Regeringen kan ikke efterkomme spørgerens anmodning om opstilling af tænkte forbrugsmønstre for tænkte familier. Rådgivningskompetencen er overladt til de myndigheder, der konkret har med en sådan familie at gøre, og familiens konkrete behov og prioriteringer er et naturligt element i en

2 U d l æ n d i n g e -, I n t e g r a tions - og B o l i g m i n i s t eriet sådan rådgivning. Det vil derfor ikke være rigtigt af mig at komme med anvisninger på, hvordan en familie kan indrette deres forbrug på basis af et regneeksempel. Det fremgår således af 7 i lov om aktiv socialpolitik, at når en person søger om hjælp, skal kommunen straks vurdere, om der er behov for at yde vejledning om, hvordan den pågældende og dennes eventuelle familie så vidt muligt ved egen hjælp kan klare øjeblikkelige eller kommende økonomiske problemer. Vejledningen omfatter også oplysninger om, hvordan den pågældende kan forbedre sine muligheder for at få et arbejde eller en uddannelse. Lovgivningen forudsætter således, at en ansøger kan have behov for økonomisk rådgivning og opstilling af et budget. Kommunernes rådgivning hviler på en konkret, individuel vurdering af ansøgerens situation. Det bemærkes, at integrationsydelsen, uddannelses- og kontanthjælpen principielt er korttidsydelser. Der henvises til bemærkningerne til lovforslaget pkt. 2.8., hvoraf det fremgår, at det påhviler staten at sikre et eksistensminimum for personer, der opholder sig mere end rent midlertidigt i Danmark, og hvis forsørgelse ikke påhviler andre. Borgeren kan ved domstolene få prøvet, om kravet er opfyldt. Endeligt skal det bemærkes, at ydelsessystemet er opbygget sådan, at der kan ydes tillæg til personer, der har særlige behov, fx hvis en person har behov for tandlægebehandling eller nødvendige anskaffelser ud over det sædvanlige. Tallene, der fremgår af nedenstående tabeller, viser alene, hvordan rådighedsbeløbene i faktaarket er fremkommet. Opgørelsen baserer sig på gældende regler for boligsikring og tilskud til. For at kunne belyse udbetalingernes størrelse til de nævnte familietyper, er det bl.a. påkrævet at fastlægge niveauet for boligudgifter og sbetaling. Disse udgifter og øvrige forhold kan variere fra familie til familie, hvorfor opgørelsen ikke nødvendigvis vil være retvisende for alle integrationsydelsesmodtagere. Der er opstillet beregning af rådighedsbeløb for i alt 36 kombinationer af par og enlige forsørger fordelt på antal børn, og hvor længe den enkelte familie har opholdt sig i landet, samt hvorvidt de har bestået prøven i dansk 2. De forskellige kombinationer fremgår af tabel 1-12.

3 U d l æ n d i n g e -, I n t e g r a tions - og B o l i g m i n i s t eriet Tabel 1 Udregning af rådighedsbeløb for par uden børn Par uden børn Uden Med bestået Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Særlig støtte Boligstøtte Børne- og ungeydelse Børnetilskud 0 0 Samlede offentlige ydelser Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el husleje inden Værdi af 0 0 efter 0 0 Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for et par uden børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr. Det svarer til beregningsforudsætningerne i faktaarket spørgeren henviser til. I anmærkningen til tabel 1 i faktaarket er de forudsatte huslejer imidlertid ved en fejl angivet til hhv kr. for en enlig uden børn og kr. for de øvrige familietyper. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af integrationsydelse indbetaler ikke til ATP. I eksemplet med bestået prøve i dansk 2, antages det at begge parter har bestået prøven og dermed at familien tilsammen får 3000 kr. om måneden før skat i tillæg til integrationsydelsen.

4 4 Tabel 2 Udregning af rådighedsbeløb for et par med 1 barn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Par med 1 barn 2 år Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for et par med et barn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det antages, at familien har ét barn på 2 år, der går i vuggestue. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af I eksemplet med bestået prøve i dansk 2, antages det at begge parter har bestået prøven og dermed at familien tilsammen får 3000 kr. om måneden før skat i tillæg til integrationsydelsen.

5 5 Tabel 3 Udregning af rådighedsbeløb for par med to børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Par med 2 børn 2 år Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for et par med to børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det antages, at familien har to børn på 2 og 4 år, som går hhv. vuggestue og børnehave. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af integrationsydelse indbetaler ikke til ATP. I eksemplet med bestået prøve i dansk 2, antages det at begge parter har bestået prøven og dermed at familien tilsammen får 3000 kr. om måneden før skat i tillæg til integrationsydelsen.

6 6 Tabel 4 Udregning af rådighedsbeløb for par med tre børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Par med 3 børn 2 år Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter søskenderabat og tilskud Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for et par med tre børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det antages, at familien har tre børn på 1, 5 og 10 år, som går hhv. vuggestue, børnehave og SFO. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af I eksemplet med bestået prøve i dansk 2, antages det at begge parter har bestået prøven og dermed at familien tilsammen får 3000 kr. om måneden før skat i tillæg til integrationsydelsen. De oplyste tal er afrundet til hele 100 kr., med undtagelse af integrationsydelsen

7 7 Tabel 5 Udregning af rådighedsbeløb for par med 4 børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Par med 4 børn 2 år Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for et par med fire børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det antages, at familien har fire børn på 1, 3, 5 og 10 år, som går hvor en går i vuggestue, to i børnehave og en i SFO. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af I eksemplet med bestået prøve i dansk 2, antages det at begge parter har bestået prøven og dermed at familien tilsammen får 3000 kr. om måneden før skat i tillæg til integrationsydelsen.

8 8 Tabel 6 Udregning af rådighedsbeløb for par med 5 børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Par med 5 børn 2 år Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en parret med fem børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det antages, at familien har fire børn på 1, 2, 3, 5 og 10 år, som går hvor to går i vuggestue, to i børnehave og en i SFO. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af I eksemplet med bestået prøve i dansk 2, antages det at begge parter har bestået prøven og dermed at familien tilsammen får 3000 kr. om måneden før skat i tillæg til integrationsydelsen.

9 9 Tabel 7 Udregning af rådighedsbeløb for enlig uden forsørgerpligt Enlig uden børn Uden Med bestået Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Særlig støtte Boligstøtte Børne- og ungeydelse Børnetilskud 0 0 Samlede offentlige ydelser Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el husleje inden Værdi af 0 0 efter 0 0 Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en enlig uden forsørgerpligt på kr., samt øvrige boligudgifter på 761 kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af

10 10 Tabel 8 Udregning af rådighedsbeløb for enlig med ét barn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Enlig med 1 barn 2 års Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en enlig forsørger med et barn på kr., samt øvrige boligudgifter på 1.076kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det bemærkes, at børnetilskuddet består af tre dele: ordinære og ekstra børnetilskud samt særligt børnetilskud. Det særlige børnetilskud tildeles alene den enlige forsørger, når barnet kun har én forælder (fordi den anden er død, eller ikke er i stand til at betale børnebidrag). Det antages, i eksemplet at barnet kun har én forælder, hvorfor kommunen skal udbetale det særlige børnetilskud. Det særlige børnetilskud er omfattet af optjeningsprincippet på lige fod med børne- og ungeydelsen og øvrige børnetilskud. Det antages, at familien har ét barn på 2 år, der går i vuggestue. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af

11 11 Tabel 9 Udregning af rådighedsbeløb for enlig forsørger med to børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Enlig med 2 børn 2 års Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en enlig forsørger med to børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det bemærkes, at børnetilskuddet består af tre dele: ordinære og ekstra børnetilskud samt særligt børnetilskud. Det særlige børnetilskud tildeles alene den enlige forsørger, når barnet kun har én forælder (fordi den anden er død, eller ikke er i stand til at betale børnebidrag). Det antages, i eksemplet at barnet kun har én forælder, hvorfor kommunen skal udbetale det særlige børnetilskud. Det særlige børnetilskud er omfattet af optjeningsprincippet på lige fod med børne- og ungeydelsen og øvrige børnetilskud. Det antages, at familien har to børn på 2 og 4 år, som går i hhv. vuggestue og børnehave. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af

12 12 Tabel 10 Udregning af rådighedsbeløb for enlig forsørger med tre børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Enlig med 3 børn 2 års Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en enlig forsørger med tre børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det bemærkes, at børnetilskuddet består af tre dele: ordinære og ekstra børnetilskud samt særligt børnetilskud. Det særlige børnetilskud tildeles alene den enlige forsørger, når barnet kun har én forælder (fordi den anden er død, eller ikke er i stand til at betale børnebidrag). Det antages, i eksemplet at barnet kun har én forælder, hvorfor kommunen skal udbetale det særlige børnetilskud. Det særlige børnetilskud er omfattet af optjeningsprincippet på lige fod med børne- og ungeydelsen og øvrige børnetilskud. Det antages, at familien har tre børn på 1, 5 og 10 år, som går i hhv. vuggestue, børnehave og SFO. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af

13 13 Tabel 11 Udregning af rådighedsbeløb for enlig forsørger med fire børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Enlig med 4 børn 2 års Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser Indkomstskat inden boligudgifter og - vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en enlig forsørger med fire børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det bemærkes, at børnetilskuddet består af tre dele: ordinære og ekstra børnetilskud samt særligt børnetilskud. Det særlige børnetilskud tildeles alene den enlige forsørger, når barnet kun har én forælder (fordi den anden er død, eller ikke er i stand til at betale børnebidrag). Det antages, i eksemplet, at barnet kun har én forælder, hvorfor kommunen skal udbetale det særlige børnetilskud. Det særlige børnetilskud er omfattet af optjeningsprincippet på lige fod med børne- og ungeydelsen og øvrige børnetilskud. Det antages, at familien har fire børn på 1, 3, 5 og 10 år, hvor en går i vuggestue, to i børnehave og en i SFO. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af

14 14 Tabel 12 Udregning af rådighedsbeløb for enlig forsørger med fem børn Årlig integrationsydelse (evt. inkl. tillæg for bestået prøve i dansk 2) Enlig med 5 børn 2 års Særlig støtte Boligstøtte Børnefamilieydelse Børnetilskud Samlede offentlige ydelser - Indkomstskat inden boligudgifter og vand, varme og el inden Værdi af efter Årlig rådighedsbeløb Månedligt rådighedsbeløb Anm.: Der er forudsat en månedlig husleje for en enlig forsørger med fem børn på kr., samt øvrige boligudgifter på kr. pr. mdr.. Se i øvrigt anmærkning til tabel 1. Det bemærkes, at børnetilskuddet består af tre dele: ordinære og ekstra børnetilskud samt særligt børnetilskud. Det særlige børnetilskud tildeles alene den enlige forsørger, når barnet kun har én forælder (fordi den anden er død, eller ikke er i stand til at betale børnebidrag). Det antages, i eksemplet at barnet kun har én forælder, hvorfor kommunen skal udbetale det særlige børnetilskud. Det særlige børnetilskud er omfattet af optjeningsprincippet på lige fod med børne- og ungeydelsen og øvrige børnetilskud Det antages, at familien har fire børn på 1, 2, 3, 5 og 10 år, hvor to går i vuggestue, to i børnehave og en i SFO. Der er lagt et loft over særlig støtte, så udbetalingen af integrationsydelse og særlig støtte tilsammen højest kan udgøre 70 pct. af højeste dagpengesats efter skat og ATP-bidrag. Modtagere af Inger Støjberg / Henrik Thomassen

Indkomst og rådighedsbeløb efter loftet

Indkomst og rådighedsbeløb efter loftet Indkomst og rådighedsbeløb efter loftet Rådighedsbeløb, indkomst og ydelser for kontanthjælpsmodtagere over 30 år: Tabellerne nedenfor viser rådighedsbeløb, indkomst og ydelser for en række familietyper,

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 340 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Analyse. Flygtninges gevinst ved beskæftigelse. 28. juni Af Isabelle Mairey

Analyse. Flygtninges gevinst ved beskæftigelse. 28. juni Af Isabelle Mairey Analyse 28. juni 2016 Flygtninges gevinst ved beskæftigelse Af Isabelle Mairey Den økonomiske tilskyndelse til at overgå fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse for nytilkomne på integrationsprogrammet,

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 254 (Alm. del) af 11. december 2018

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 254 (Alm. del) af 11. december 2018 Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 28. februar 2019 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 254 (Alm. del) af 11. december

Læs mere

Regeringen, RV, SF og EL har indgået aftale om 1) et midlertidigt børnetilskud for personer berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen

Regeringen, RV, SF og EL har indgået aftale om 1) et midlertidigt børnetilskud for personer berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen Regeringen, RV, SF og EL har indgået aftale om 1) et midlertidigt børnetilskud for personer berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen og 2) højere integrationsydelse for forsørgere. Det månedlige

Læs mere

Analyse. Beregningsantagelser gevinst ved beskæftigelse. Famil. 21. marts 2015. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen

Analyse. Beregningsantagelser gevinst ved beskæftigelse. Famil. 21. marts 2015. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen Famil Analyse 21. marts 2015 Beregningsantagelser gevinst ved beskæftigelse Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen Dette notat beskriver de antagelser, som ligger til grund for beregninger

Læs mere

Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt

Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Folketingets Finansudvalget lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk

Læs mere

Notat om besparelser på boligydelsen, integrationsydelsen og (gen)indførslen af et kontanthjælpsloft

Notat om besparelser på boligydelsen, integrationsydelsen og (gen)indførslen af et kontanthjælpsloft Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk Bestyrelsesmøde 17. november 2015 November 2015 Ad pkt. 2 a Notat om besparelser på boligydelsen, integrationsydelsen

Læs mere

Analyse. Ændring i rådighedsbeløb ved at overgå fra kontanthjælp til beskæftigelse med en månedsløn på 22.300 kr. 29. maj 2015

Analyse. Ændring i rådighedsbeløb ved at overgå fra kontanthjælp til beskæftigelse med en månedsløn på 22.300 kr. 29. maj 2015 Analyse 29. maj 2015 Ændring i rådighedsbeløb ved at overgå fra kontanthjælp til beskæftigelse med en månedsløn på 22.300 kr. Af Andreas Mølgaard og Kristian Thor Jakobsen Ændringen i rådighedsbeløbet

Læs mere

OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE

OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE NOTAT Maj 2018 Til frivillige rådgivere i Dansk Flygtningehjælp OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE Reglerne om økonomisk hjælp bliver løbende ændret, og det kan derfor være

Læs mere

Kontanthjælp versus integrationsydelse

Kontanthjælp versus integrationsydelse SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Orientering om ydelser til flygtninge pr. 1. september 2015 Til: Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget Dato: 16. november 2015 Sagsbeh.:

Læs mere

Knap hver tredje forsørger på kontanthjælp får mere end mindstelønnen

Knap hver tredje forsørger på kontanthjælp får mere end mindstelønnen 14. marts 2013 ANALYSE Af Malene Lauridsen & Christina Bjørnbak Hallstein Knap hver tredje forsørger på kontanthjælp får mere end mindstelønnen Næsten hver tredje kontanthjælpsmodtager med barn får lige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag Lovforslag nr. L 160 Folketinget 2013-14 Fremsat den 25. marts 2014 af Finn Sørensen (EL), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Frank Aaen (EL) Forslag til Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og

Læs mere

FAKTAARK. Oversigt over faktaark

FAKTAARK. Oversigt over faktaark Oversigt over faktaark Udfordringer Et nyt kontanthjælpsloft 225 timers regel: Skærpet rådighed for alle kontanthjælpsmodtagere Samme ydelse til unge uafhængig af uddannelse Ingen ret til ferie for kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INFORMATION OM ØKONOMI

FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INFORMATION OM ØKONOMI FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INFORMATION OM ØKONOMI 1 Læs og gem denne folder. Den indeholder vigtige oplysninger om, hvad du kan og skal gøre for at få styr på din økonomi med mere. Den indeholder

Læs mere

Analyse 15. januar 2012

Analyse 15. januar 2012 15. januar 01 Kontanthjælpsdebat: Da 9.600 kr. blev til 1.100 kr. Jonas Zielke Schaarup, Kraka I debatten om kontanthjælpen er tallet 9.600 kr. flere gange blevet fremhævet som den månedsløn, der skal

Læs mere

OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE

OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE NOTAT Marts 2019 Til frivillige rådgivere i Dansk Flygtningehjælp OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE Reglerne om økonomisk hjælp bliver løbende ændret, og det kan derfor være

Læs mere

Spørgsmål 1 Hvor mange bosiddende i København vil blive påvirket af det netop indførte kontanthjælpsloft?

Spørgsmål 1 Hvor mange bosiddende i København vil blive påvirket af det netop indførte kontanthjælpsloft? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen E-mail: Borgmesteren@suf.kk.dk Kære Ninna Thomsen 2-5-216 Sagsnr. 216-212113

Læs mere

OVERSIGT - MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE

OVERSIGT - MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE December 2016 Til frivillige i tilknytning til Dansk Flygtningehjælp OVERSIGT - MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE Reglerne om økonomisk hjælp er blevet ændret adskillige gange de sidste

Læs mere

Høring om lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte

Høring om lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk den 14. december 2015 Høring om lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte Att. Styrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, integrationsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, integrationsloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 2 Folketinget 2014-15 (2. samling) Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 26. august 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats,

Læs mere

FORSKELSBELØB FOR KONTANTHJÆLPSMODTAGERE BESKEDEN VIRKNING AF FINANSLOVSAFTALEN FOR

FORSKELSBELØB FOR KONTANTHJÆLPSMODTAGERE BESKEDEN VIRKNING AF FINANSLOVSAFTALEN FOR Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Carl-Christian Heiberg (81 75 83 34) 8. januar 2014 FORSKELSBELØB FOR KONTANTHJÆLPSMODTAGERE BESKEDEN VIRKNING AF FINANSLOVSAFTALEN FOR 2014

Læs mere

Analyse. Gevinst ved beskæftigelse for kontanthjælpsmodtagere. Famil. 12. juni 2015. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen

Analyse. Gevinst ved beskæftigelse for kontanthjælpsmodtagere. Famil. 12. juni 2015. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen Famil Analyse 12. juni 2015 Gevinst ved beskæftigelse for kontanthjælpsmodtagere. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen I Danmark har vi sammenlignet med andre lande en høj kompensationsgrad

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig støtte efter 34 i lov om aktiv socialpolitik

Bekendtgørelse om særlig støtte efter 34 i lov om aktiv socialpolitik Bekendtgørelse om særlig støtte efter 34 i lov om aktiv socialpolitik I medfør af 34, stk. 6, og 92, stk. 3, i lov om aktiv socialpolitik, jf. lovbekendtgørelse nr. 806 af 1. juli 2015, som ændret ved

Læs mere

Pæn forskel på lavtlønsindkomster og kontanthjælp

Pæn forskel på lavtlønsindkomster og kontanthjælp Pæn forskel på lavtlønsindkomster og kontanthjælp I debatten om, hvorvidt det betaler sig at arbejde, har det været fremhævet, at det for visse grupper ikke kan betale sig at tage et arbejde frem for at

Læs mere

REALINDKOMSTUDVIKLINGEN FOR DAGPENGE- OG KONTANTHJÆLPSMODTA- GERE

REALINDKOMSTUDVIKLINGEN FOR DAGPENGE- OG KONTANTHJÆLPSMODTA- GERE i:\september-99\6-a-mh.doc Af Martin Hornstrup September 1999 RESUMÈ REALINDKOMSTUDVIKLINGEN FOR DAGPENGE- OG KONTANTHJÆLPSMODTA- GERE I medierne er det blevet fremført, at dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Notat. Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)]

Notat. Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)] Notat Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)] Kontanthjælpsloft Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte (Indførelse af et nyt kontanthjælpsloft, en 225 timers regel,

Læs mere

Herudover er der en række forudsætninger vedrørende eventuel partnerens indkomst og antallet af børn:

Herudover er der en række forudsætninger vedrørende eventuel partnerens indkomst og antallet af børn: Økonomisk Råd Teknisk baggrundsnotat 218-1 Sammensatte marginalskatter Oktober 218 Indledning Det sociale sikkerhedsnet består af en række offentlige ordninger i form af offentlig hjælp, boligsikring,

Læs mere

Landsskatteretsafgørelse vedr. afdragsordning - opgørelse af betalingsevne - modregning i børne- og ungeydelse

Landsskatteretsafgørelse vedr. afdragsordning - opgørelse af betalingsevne - modregning i børne- og ungeydelse KEN nr 9366 af 04/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin. Landsskatteretten, j. nr. 11-03365 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Landsskatteretsafgørelse

Læs mere

Regeringen sender folk ned på grænsen for, hvor lidt man kan leve for

Regeringen sender folk ned på grænsen for, hvor lidt man kan leve for Regeringen sender folk ned på grænsen for, hvor lidt man kan leve for Rockwoolfondens Forskningsenhed har lanceret en rapport, der opgør minimumsbudgetter for en række familietyper. Med regeringens fattigdomsydelser

Læs mere

Ministeren. Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Ministeren. Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 429 Offentligt Ministeren Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Udlændinge-

Læs mere

Faktaark Skattelempelser for familietyper

Faktaark Skattelempelser for familietyper Faktaark Skattelempelser for familietyper 6. februar 2018 Dette notat beskriver virkningerne af skattelempelser i Aftale om Lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger for

Læs mere

Udkast. 18. november 2013. Ekstern høring J. nr. 2013-0012856

Udkast. 18. november 2013. Ekstern høring J. nr. 2013-0012856 Udkast 18. november 2013 Ekstern høring J. nr. 2013-0012856 Bekendtgørelse om særlig støtte efter 34 i lov om aktiv socialpolitik I medfør af 34, stk. 6, og 92, stk. 3, i lov om aktiv socialpolitik, jf.

Læs mere

Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper

Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper Baggrund Den 19. november 2015

Læs mere

Yderligere oplysninger fås hos kommunen.

Yderligere oplysninger fås hos kommunen. 26 26 Boligstøtte xx Boligstøtte Boligstøtte omfatter boligsikring, boligydelse og lån til betaling af beboerindskud. Retten til boligstøtte er betinget af: at man har fast bopæl her i landet at boligen

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet har den 16. marts 2018 sendt ovennævnte lovforslag i høring med frist den. 10. april 2018.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har den 16. marts 2018 sendt ovennævnte lovforslag i høring med frist den. 10. april 2018. Udlændinge- og Integrationsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 10.04.18 Høring over udkast til forslag om ændring af lov om aktiv

Læs mere

Kontanthjælpsloftet sætter tryk på fattigdomsudviklingen

Kontanthjælpsloftet sætter tryk på fattigdomsudviklingen Kontanthjælpsloftet sætter tryk på fattigdomsudviklingen Kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen vil kraftigt øge antallet af fattige i Danmark og vil næsten fordoble antallet af fattige børn. Det skyldes,

Læs mere

Vejledning om satser m.v. 2016

Vejledning om satser m.v. 2016 VEJ nr 904 af 8/0/06 (Gældende) Udskriftsdato:. oktober 06 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. Senere ændringer

Læs mere

Figur 1. Forskelsbeløb pr. måned for en enlig på integrationsydelse (fuldt indfaset) ift. lavtlønsjob, 2019

Figur 1. Forskelsbeløb pr. måned for en enlig på integrationsydelse (fuldt indfaset) ift. lavtlønsjob, 2019 Rød Blok foreslår 1) højere børnecheck (63 pct.) for personer berørt af kontanthjælpsloft og integrationsydelsen og 2) højere integrationsydelse (dvs. ophævelsen af den vedtagne reduktion i integrationsydelse

Læs mere

Notat om nye regler om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225 timers regel.

Notat om nye regler om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225 timers regel. BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 25. februar 2016 Tlf. dir.: 4477 3472 E-mail: cme@balk.dk Kontakt: Afsnitsleder Claus Mercebach Notat om nye regler om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225

Læs mere

2015: OVER 30 ÅRIGE KONTANTHJÆLPSMODTAGERE HAR FORTSAT SVAGT INCITAMENT TIL AT TAGE ET LAVTLØNSJOB

2015: OVER 30 ÅRIGE KONTANTHJÆLPSMODTAGERE HAR FORTSAT SVAGT INCITAMENT TIL AT TAGE ET LAVTLØNSJOB Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Carl-Christian Heiberg (81 75 83 34) 18. marts 2015 2015: OVER 30 ÅRIGE KONTANTHJÆLPSMODTAGERE HAR FORTSAT SVAGT INCITAMENT TIL AT TAGE ET

Læs mere

Vejledning om satser m.v. 2017

Vejledning om satser m.v. 2017 VEJ nr 10325 af 20/12/2016 Udskriftsdato: 15. februar 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16995 Senere ændringer

Læs mere

N O T A T. Personer berørt af kontanthjælpsloft status på 8 måneder med Jobreform fase I

N O T A T. Personer berørt af kontanthjælpsloft status på 8 måneder med Jobreform fase I N O T A T 13. september Personer berørt af kontanthjælpsloft status på 8 måneder med Jobreform fase I Viden og Analyse Kontanthjælpsloftet har første gang virkning for den udbetalte særlige støtte og boligstøtte

Læs mere

KONTANTHJÆLP: FORTSAT LILLE GEVINST VED AT TAGE ET JOB

KONTANTHJÆLP: FORTSAT LILLE GEVINST VED AT TAGE ET JOB Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Carl Christian-Heiberg 17. oktober 213 KONTANTHJÆLP: FORTSAT LILLE GEVINST VED AT TAGE ET JOB Dette notat belyser det økonomiske incitament

Læs mere

Mål Der er ikke formulerede politiske mål indenfor området, da det er reguleret via lovgivningen.

Mål Der er ikke formulerede politiske mål indenfor området, da det er reguleret via lovgivningen. Politikområdet omfatter ydelser efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager råd og vejledning samt udbetaling af sociale ydelser inden for områderne: Enkeltydelser til kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Nyttig viden om kontanthjælpsloftet. Baggrundsviden til ansatte i almene boligorganisationer

Nyttig viden om kontanthjælpsloftet. Baggrundsviden til ansatte i almene boligorganisationer Nyttig viden om kontanthjælpsloftet Baggrundsviden til ansatte i almene boligorganisationer 2 Kontanthjælpsloftets konsekvenser 30.000 familier forventes at blive berørt af kontanthjælpsloftet, der træder

Læs mere

Modtagere af integrationsydelse

Modtagere af integrationsydelse Sep 215 Okt 215 Nov 215 Dec 215 Jan 216 Feb 216 Mar 216 Apr 216 Maj 216 Jun 216 Jul 216 Aug 216 Sep 216 Okt 216 Nov 216 Dec 216 Jan 217 Feb 217 Mar 217 Apr 217 Maj 217 Jun 217 Jul 217 Aug 217 Sep 217 Okt

Læs mere

Praksis omkring supplement til brøkpensionsindkomsten efter 27a i lov om aktiv socialpolitik

Praksis omkring supplement til brøkpensionsindkomsten efter 27a i lov om aktiv socialpolitik Arbejdsmarkedsudvalget, Socialudvalget 2009-10 AMU alm. del Bilag 81, SOU alm. del Bilag 107 Offentligt Praksis omkring supplement til brøkpensionsindkomsten efter 27a i lov om aktiv socialpolitik Jeg

Læs mere

Nedskæring i børnecheck kommer oveni kontanthjælpsloft

Nedskæring i børnecheck kommer oveni kontanthjælpsloft Op til 6.7 børnefamilier rammes dobbelt Nedskæring i børnecheck kommer oveni kontanthjælpsloft I 225-planen lægger regeringen op til at skære i børnechecken for familier med mere end to børn. Som forslaget

Læs mere

ET MODERNE KONTANTHJÆLPSLOFT. Mere respekt for hårdt arbejde

ET MODERNE KONTANTHJÆLPSLOFT. Mere respekt for hårdt arbejde ET MODERNE KONTANTHJÆLPSLOFT Mere respekt for hårdt arbejde 7. juni 2015 1 Forslaget kort fortalt Vi skal passe på de svageste i vores samfund. Derfor skal vi have et veludbygget sikkerhedsnet, der fanger

Læs mere

Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 244 af 4. marts 2009 (Alm. del).

Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 244 af 4. marts 2009 (Alm. del). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 244 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg Finansministeren 7. april 2009 Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 244 af 4. marts 2009 (Alm. del).

Læs mere

Stor gevinst ved arbejde for LO-par

Stor gevinst ved arbejde for LO-par Fakta om økonomi Stor gevinst ved arbejde for LO-par En lavtlønnet LO-familie, der bor til leje med tre, har en gevinst ved at være i arbejde på næsten 6. kr. om måneden sammenlignet med en situation,

Læs mere

Småbørnsfamilier og ledige taber stort på VKO spareplan

Småbørnsfamilier og ledige taber stort på VKO spareplan Småbørnsfamilier og ledige taber stort på VKO spareplan På baggrund af Finansministeriets familietypemodel har AE beregnet konsekvenserne af VKOs genopretningsplan for en række danske familier. Beregningerne

Læs mere

YDELSESLOFT FOR KONTANTHJÆLPSMODTAGERE

YDELSESLOFT FOR KONTANTHJÆLPSMODTAGERE Af Cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og Chefkonsulent Carl-Christian Heiberg (81 75 83 34) 9. december 2013 Notatet gennemgår konsekvenserne af et ydelsesloft på et niveau svarende til en disponibel

Læs mere

Incitamenter til beskæftigelse

Incitamenter til beskæftigelse Incitamenter til beskæftigelse Dansk økonomi er kendetegnet ved, at mange deltager aktivt på arbejdsmarkedet. Langt de fleste i de erhvervsaktive aldre er således i job. Der er dog også mennesker, som

Læs mere

Ændringsforslag til 2. behandling af. Til 1

Ændringsforslag til 2. behandling af. Til 1 Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 224 Bilag 9 Offentligt Beskæftigelsesministeriet Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0005891 Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om aktiv

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om individuel boligstøtte, integrationsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om individuel boligstøtte, integrationsloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 113 Folketinget 2015-16 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 15. marts 2016 Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om individuel boligstøtte,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension Socialudvalget 2014-15 L 79 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. november 2014 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 416 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 416 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 416 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 8. august 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 416 (Alm. del) af 22. juni 2017

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 689 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 689 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 689 Offentligt Spørgsmål nr. 689 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes redegøre for, hvilken hjælp der tilbydes varetægtsfængslede,

Læs mere

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri

Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri Syddjurs Kommune Stop socialt bedrageri - helhedsorienteret sagsbehandling Stop socialt bedrageri Har du mistanke eller oplysninger om socialt bedrageri, kan du kontakte os. Formålet er at sikre, at ingen

Læs mere

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent orgerservice Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæf 15d - Kommunalbestyrelsen skal tilbyde en flygtning, som visiteres til kommunen, jf. 10, en helbredsmæssig vurdering, hvis der efter en

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik 2013/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Analyse. Hvilke kontanthjælpsmodtagere vinder på at gå i arbejde et overblik? 12. juni 2015. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen

Analyse. Hvilke kontanthjælpsmodtagere vinder på at gå i arbejde et overblik? 12. juni 2015. Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen Analyse 12. juni 2015 Hvilke kontanthjælpsmodtagere vinder på at gå i arbejde et overblik? Af Andreas Mølgaard og Katrine Marie Tofthøj Jakobsen I Danmark har vi sammenlignet med andre lande en høj kompensationsgrad

Læs mere

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver:

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: 52a, stk. 1, nr. 1, følgeudgift i forbindelse med konsulentbistand 52a, stk. 1, nr. 2, udgifter

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om individuel boligstøtte Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 67 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af beskæftigelsesministeren (Jørn Neergaard Larsen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp)

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) Udkast Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) 1 I lov om aktiv socialpolitik, jf. lovbekendtgørelse nr. 190 af 24. februar 2012, som ændret senest ved 1 i lov

Læs mere

REGISTRERING AF DIT BARNS BOPÆL I CPR

REGISTRERING AF DIT BARNS BOPÆL I CPR REGISTRERING AF DIT BARNS BOPÆL I CPR Hvad gør Statsforvaltningen? Hvad gør Folkeregistret? Hvordan er proceduren i sager om registrering af børns bopæl? Hvilke konsekvenser har registreringen af barnets

Læs mere

Skattereformen øger rådighedsbeløbet

Skattereformen øger rådighedsbeløbet en øger rådighedsbeløbet markant i I var der som udgangspunkt udsigt til, at købekraften for erhvervsaktive familietyper ville være den samme som i. en sikrer imidlertid, at købekraften stiger med ½ til

Læs mere

Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune

Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2018 Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Den årlige afrapportering om udviklingen i fattigdom i kommunen.

Læs mere

Bekendtgørelse af repatrieringsloven

Bekendtgørelse af repatrieringsloven 1 af 9 24-01-2008 11:23 Den fulde tekst Bekendtgørelse af repatrieringsloven Herved bekendtgøres repatrieringsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 21 af 15. januar 2004, med de ændringer, der følger af 3 i

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige andre love (Initiativer mod rocker- og bandekriminalitet

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige andre love (Initiativer mod rocker- og bandekriminalitet Til Justitsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 26.9.2017 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige

Læs mere

Til Styregruppen for implementering af Jobreform fase I. Sagsnr Dokumentnr

Til Styregruppen for implementering af Jobreform fase I. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Styregruppen for implementering af Jobreform fase I Status på Jobreform fase I (kontanthjælpsloftet og 225- timersreglen) I dette notat orienteres om de nyeste nøgletal i forbindelse

Læs mere

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140)

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Notat 25. marts 2019 Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Fagsekretariatet Beskæftigelse og Sundhed beskriver i dette notat kort omkring

Læs mere

Socialudvalget B 63 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Socialudvalget B 63 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Socialudvalget - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 9. marts 2007 Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 20.

Læs mere

Skattelettelser går til de rigeste uanset familietype

Skattelettelser går til de rigeste uanset familietype Skattelettelser går til de rigeste uanset familietype Ved fremlæggelsen af VLAK-regeringens skatteforslag blev der præsenteret en familietypeberegning af en lavtlønnet HK er. Af den specifikke fremsatte

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 928 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 928 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 928 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.66 Førtidspension tilkendt efter 1. juli 2014... 3 5.68 Førtidspension tilkendt før 1. juli 2014... 4 5.71 Sygedagpenge...

Læs mere

JOBREFORM FASE I OG UDVIDELSE AF PERSONKREDSEN FOR INTEGRATIONSYDELSEN

JOBREFORM FASE I OG UDVIDELSE AF PERSONKREDSEN FOR INTEGRATIONSYDELSEN JOBREFORM FASE I OG UDVIDELSE AF PERSONKREDSEN FOR INTEGRATIONSYDELSEN SAMARBEJDSMØDER I KONTAKTPERSONORDNINGEN 2016 DEN 24/10-2016 V/SUSANNE GRØN (SOF) OG MARIA HOLMSGAARD NIELSEN (BIF) INTRODUKTION Jobreform

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.66 Førtidspension tilkendt efter 1. juli 2014... 3 5.68 Førtidspension tilkendt før 1. juli 2014... 4 5.71 Sygedagpenge...

Læs mere

Lov om integrationsgrunduddannelse (igu)

Lov om integrationsgrunduddannelse (igu) LOV nr 623 af 08/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-2660 Senere

Læs mere

Stor gevinst ved arbejde for LO-par

Stor gevinst ved arbejde for LO-par Fakta om økonomi Stor gevinst ved arbejde for LO-par En lavtlønnet LO-familie, der bor til leje med tre, har en gevinst ved at være i arbejde på næsten 6. kr. om måneden sammenlignet med en situation,

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Udkast. 1. I 2, stk. 1, nr. 7, 1. pkt.,indsættesefter vedrører :, jf. dog stk. 4.

Skatteministeriet J. nr Udkast. 1. I 2, stk. 1, nr. 7, 1. pkt.,indsættesefter vedrører :, jf. dog stk. 4. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 114 Offentligt (02) Skatteministeriet J. nr. 13-0578850 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis

Læs mere

Kontanthjælp kontra førtidspension

Kontanthjælp kontra førtidspension Kontanthjælp kontra førtidspension 1. Forudsætninger Kontanthjælp er betinget af kriterier om bl.a. alder, forsørgertype, bopæl mv., og derudover er kontanthjælp yderligere betinget af 225 timers reglen

Læs mere

Kontanthjælpsloftet, 225-timersregel og integrationsydelse. Mette Bertelsen, konsulent Dansk Socialrådgiverforening

Kontanthjælpsloftet, 225-timersregel og integrationsydelse. Mette Bertelsen, konsulent Dansk Socialrådgiverforening Kontanthjælpsloftet, 225-timersregel og integrationsydelse Mette Bertelsen, konsulent Dansk Socialrådgiverforening Boligstøtte Bor man sammen med en, der får boligstøtte kan kontanthjælpsloftet betyde,

Læs mere

Vejledning om satser m.v. 2019

Vejledning om satser m.v. 2019 VEJ nr 9885 af 26/10/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. december 2018 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesministeriet., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekurttering, j.nr.

Læs mere

Agterskrivelse vedrørende kontanthjælpsreformens betydning for din ydelse.

Agterskrivelse vedrørende kontanthjælpsreformens betydning for din ydelse. Agterskrivelse vedrørende kontanthjælpsreformens betydning for din ydelse. Vi skriver til dig, fordi du modtager kontanthjælp fra Fredericia kommune. Den 1. januar 2014 træder en ny kontanthjælpsreform

Læs mere

2. Hvilke energikrav mv. har Københavns Kommune besluttet, at almene boliger skal være omfattet af og hvad betyder dette for huslejen?

2. Hvilke energikrav mv. har Københavns Kommune besluttet, at almene boliger skal være omfattet af og hvad betyder dette for huslejen? KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 2 Besvarelse på spørgsmål om billige boliger, finansieringsmuligheder Baggrund På ØU-møde d. 2. oktober drøftedes billige boliger

Læs mere

Lovforslagets hovedpunkter. Lovforslag /2018 Redigeret af Susanne Wiederquist

Lovforslagets hovedpunkter. Lovforslag /2018 Redigeret af Susanne Wiederquist L 120 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love. (Nedsættelse af integrationsydelse og omlægning af dansktillæg). Forventet ikrafttræden -1.7.2018

Læs mere

REGISTRERING AF DIT BARNS BOPÆL I CPR

REGISTRERING AF DIT BARNS BOPÆL I CPR REGISTRERING AF DIT BARNS BOPÆL I CPR Hvad gør Statsforvaltningen? Hvad gør Folkeregistret? Hvordan er proceduren i sager om registrering af børns bopæl? Hvilke konsekvenser har registreringen af barnets

Læs mere

GEVINSTEN VED AT TAGE LAVTLØNSJOB FOR DAGPENGEMODTAGERE

GEVINSTEN VED AT TAGE LAVTLØNSJOB FOR DAGPENGEMODTAGERE Af cheføkonom Mads Lundby Hansen 21 23 79 52 og chefkonsulent Carl- Christian Heiberg 23. juni 2014 GEVINSTEN VED AT TAGE LAVTLØNSJOB FOR DAGPENGEMODTAGERE Dette notat belyser gevinsten ved at taget et

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens svar I oktober 2016 modtog i alt personer integrationsydelse ifølge Jobindsats.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens svar I oktober 2016 modtog i alt personer integrationsydelse ifølge Jobindsats. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ninna Hedeager Olsen, MB E-mail: Ninna_hedeager_olsen@br.kk.dk 18-01-2017 Sagsnr. 2017-0038704 Dokumentnr. 2017-0038704-1

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge:

Allerød Kommune NOTAT. Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge: NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 11. august 2016 Sagsnr. 16/1541 Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge:

Læs mere

Vejledning om regulering pr. 1. januar 2017 af satser på. Beskæftigelsesministeriet

Vejledning om regulering pr. 1. januar 2017 af satser på. Beskæftigelsesministeriet VEJ nr 10143 af 16/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16995

Læs mere

Alle hænder skal bruges

Alle hænder skal bruges Alle hænder skal bruges Liberal Alliances udspil til en kontanthjælpsreform Kontanthjælpen er den laveste sociale ydelse i Danmark. Den er ment som en hjælp til dem, som midlertidigt er havnet uden for

Læs mere

Socialudvalget SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 10 Offentligt

Socialudvalget SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 10 Offentligt Socialudvalget 2012-13 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 10 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 26. oktober 2012 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518

Læs mere

Sagsbehandlingstider på det sociale område

Sagsbehandlingstider på det sociale område Sagsbehandlingstider på det sociale område Kerteminde Kommune behandler ansøgninger om hjælp så hurtigt som muligt. Ifølge retssikkerhedsloven skal kommunen på det sociale område fastsætte en frist for,

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER"

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 2. februar 2000 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 2000/1561-8 Sagsbeh.: kst Fil-navn: I:kst\orientering\ febraur.2000.(18) ORIENTERING OM ÆNDRINGER

Læs mere

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse?

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse? Sendes til Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Familieydelser Ansøgning om supplerende børnetilskud eller særligt børnetilskud til forældre under uddannelse Dine oplysninger Navn Adresse Telefonnummer

Læs mere

Integration. Beskæftigelsesudvalgsmøde den 4. februar Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltning Adresse Postnr. og by

Integration. Beskæftigelsesudvalgsmøde den 4. februar Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltning Adresse Postnr. og by 1 Integration Beskæftigelsesudvalgsmøde den 4. februar 2019 Side 1 2 Udvikling i kommunekvoten Udvikling i kommunekvoten for (ekskl. Familiesammenførte) Kvote 50 + 16 (66) Modtaget i alt 2014 2015 2016

Læs mere