Nord-, Vest- og Østjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nord-, Vest- og Østjylland"

Transkript

1 Nord-, Vest- og Østjylland aktiviteter efterår 2016

2

3 Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i efteråret Med en række skræddersyede betalingskurser til yderst fordelagtige priser og gratis medlemsarrangementer er der lidt for enhver smag både geografisk og emnemæssigt. Vi tilbyder igen i efteråret kurset Dødsboer, da vi fortsat oplever en stor efterspørgsel til netop dette kursus. Et af efterårets nyheder inden for gratisarrangementer er privatøkonomi for andelshavere, som er rettet mod andelshavere, der gerne vil have ekstra viden og forståelse for de elementer, der har betydning for deres daglige økonomi. I november afholder ABF Fremtidens Andelsbolig 2016 i Øksnehallen, København. Det bliver en begivenhedsrig dag for andelshavere fra hele landet, hvor du kan opleve foredrag, workshops, debatter og messe. ABF har indsat gratis busser fra en lang række byer, så alle har mulighed for at deltage. Kataloget er opdelt i henholdsvis betalingskurser og gratis medlemsarrangementer. På hvor du også kan tilmelde dig, kan du finde en oversigt over alle kurser og arrangementer, der tilbydes i hele Danmark. Du er velkommen til, med få undtagelser, at tilmelde dig kurser og arrangementer i andre områder end dit eget. Husk at dele ABF s aktivitetskatalog med både bestyrelse og andelshavere. Vi glæder os til at se dig.

4 KURSER Bestyrelsesansvar Sted: Skanderborg Dag: Onsdag Dato: 28. sep Tid: kl Pris: 385 kr. Sted: Herning Dag: Mandag Dato: 10. okt Tid: kl Pris: 385 kr. Kurset giver en udførlig viden om, hvilket ansvar bestyrelsesmedlemmer påtager sig på vegne af en andelsboligforening. Det kan fx være bestyrelsens ansvar i byggesager, overdragelse af andele, løsning af interne stridigheder eller afgørelser om foreningens økonomi. Derudover får I på kurset indblik i, hvornår foreningen bør søge professionel bistand, fx hos en advokat eller revisor. Hvornår er man økonomisk og juridisk ansvarlig som bestyrelsesmedlem? Hvorfor er det vigtigt, at bestyrelsen tegner en bestyrelsesansvarsforsikring? Hvad betyder inhabilitet for bestyrelsen? Underviseren gennemgår den bestyrelsesansvars- og besvigelsesforsikring, som medlemmer kan tegne gennem ABF. Drift og vedligeholdelse Sted: Viborg Dag: Onsdag Dato: 28. sep Tid: kl Pris: 385 kr. På kurset får I gennemgået et af de vigtigste styringsredskaber i foreningen: Drifts- og vedligeholdelsesplanen. Vi ser på, hvordan opgaven kan gribes an, og hvilke overvejelser I skal gøre jer, når foreningen ønsker at udarbejde en langsigtet plan for renoveringsprojekter. Økonomien spiller en stor rolle, når opgaverne skal planlægges. Derfor kommer I også rundt om driftsplanens finansiering og indflydelse på andelskronen, herunder budgettering og hensættelser i foreningens årsrapport. Hvorfor er det vigtigt med en driftsplan? Hvem skal udfærdige driftsplanen? Hvilket lovgrundlag og vedtægtsbestemmelser gælder? Hvordan laver man budget og hensætter på baggrund af driftsplanen? Kurset tager udgangspunkt i afsnittet Bygningsarbejder i ABF-håndbogen samt bilaget Driftsplan, der med fordel kan læses inden kurset.

5 KURSER Dødsboer Når en andelshaver afgår ved døden, vil der være en masse spørgsmål, som bestyrelsen skal forholde sig til. Kurset vil komme med anvisninger på, hvad bestyrelsen skal være opmærksom på, og hvordan man skal handle og reagere, når en andelshaver er afgået ved døden. Hvad er et dødsbo? Hvordan sikrer foreningen sine krav over for dødsboet? Hvilke rettigheder og pligter har dødsboet over for foreningen? Hvordan er overdragelsesproceduren ved salg? Sted: Holstebro Dag: T0rsdag Dato: 6. okt Tid: kl Pris: 385 kr. Efter kurset vil deltagerne have fået en forståelse af, hvad et dødsbo er, og hvordan man som forening beskytter sine rettigheder i forbindelse med et dødsbo. Forsikringer Kurset giver en generel introduktion til foreningens forsikringsbehov, så foreningen får et bedre grundlag for at vælge, hvilke forsikringer der er nødvendige at tegne. Kurset fokuserer på, hvordan man som forening bør være dækket i forbindelse med fx vandskader ved skybrud, svampeskader eller bygningsbeskadigelse. Sted: Aalborg Dag: Torsdag Dato: 24. nov Tid: kl Pris: 385 kr. Underviseren gennemgår også bestyrelsesansvars- og besvigelsesforsikringen, som medlemmer kan tegne gennem ABF og gennemgår eksempler på skader, som er dækket af forsikringerne. Hvilke forsikringsbehov har en forening? Hvilke forsikringstyper eksisterer på markedet? Skal foreningen have en arbejdsskadeforsikring? ABF s bestyrelsesansvars- & besvigelsesforsikring. Kurset gennemgår både ABF s forsikringstilbud, som I kan læse mere om på og andre forsikringsprodukter. Deltagere kan med fordel læse afsnittet Forsikringsforhold i seneste ABF-håndbog inden kurset.

6 KURSER Konflikthåndtering Sted: Hobro Dag: Lørdag Dato: 1. okt Tid: kl Pris: 765 kr. Kurset er et tilbud til foreninger, som ønsker et alternativ til jura, retssager og voldgifter. Kurset fokuserer i stedet for på nogle af de områder, hvor I som bestyrelse kan være med til at løse en konflikt. Målet med kurset er at give foreningen en række praktiske arbejdsredskaber, som I kan bruge i det daglige, når der opstår uoverensstemmelser. Hvordan kan I blive bedre til konfliktløsning? Hvordan får bestyrelsen skabt dialog mellem parterne? Hvilke metoder skal I bruge for at håndtere en konflikt? På kurset inddrager underviseren erfaringer fra foreningerne. Derfor er det en god idé på forhånd at have overvejet, hvilke konflikter/episoder, der har fået jer til at deltage på kurset. Årsrapport og budget Sted: Hjørring Dag: Lørdag Dato: 15. okt Tid: kl Pris: 765 kr. Kurset giver en grundlæggende viden om betydningen af de forskellige poster i en andelsboligforenings årsrapport. Underviseren fokuserer også på, hvordan bestyrelsen kan administrere det daglige bogholderi og den årlige budgetlægning og regnskabsaflæggelse. Derudover kommer I på kurset rundt om beregningen af andelskronen. Hvad skal en god årsrapport indeholde? Hvilke regler gælder for den årlige regnskabsaflæggelse? Hvordan beregner en forening andelskronen? Inden kursusstart kan deltagerne sende foreningens nyeste årsrapport til ABF. På kurset vil underviseren bruge relevante eksempler fra deltagernes foreninger. ABF skal have årsrapporterne senest en uge inden kursusstart.

7 ARRANGEMENTER Kredsgeneralforsamling 2016 I september afholder ABF generalforsamlinger i 11 kredse. Vi beretter om årets gang og om de tiltag, som ABF har fokus på frem til I år kan du bl.a. høre en valgt fra ABF s formandskab fortælle om den finansielle sektors stigende krav til de private andelsboligforeninger. Mange penge- og realkreditinstitutter skruer i øjeblikket op for gebyrer og bidragssatser, hvilket gør det dyrere at være andelsboligforening. På generalforsamlingen lægges der derfor op til en debat om øget konkurrence i den finansielle sektor. Tilmeld dig og få indflydelse på, hvem der skal repræsentere dig lokalt. Kreds Nordjylland: Sted: Aalborg Dag: Tirsdag Dato: 6. sep Tid: kl Kreds Østjylland: Sted: Aarhus Dag: Mandag Dato: 12. sep Tid: kl Kreds Vestjylland: Sted: Holstebro Dag: Mandag Dato: 19. sep Tid: kl Skyd på specialisten Nu har du mulighed for at stille spørgsmål til en jurist, en økonom og en bygningssagkyndig. Kom og stil spørgsmål om det, som udfordrer jer i forbindelse med driften af jeres foreningen eller om andre emner inden for andelsboligområdet. Sted: Herning Dag: Mandag Dato: 21. nov Tid: kl Arrangementets indhold afhænger af de spørgsmål, som deltagerne stiller. Panelet består af Cecilie Nicolaisen, jurist i ABF, Finn Marcher, økonom i ABF, og arkitekt Ole Dreyer fra Ole Dreyer A/S, og I kan frit stille spørgsmål til de tre specialister. Arrangementet er en oplagt lejlighed til at møde andre andelshavere fra lokalområdet og høre om de udfordringer, som de har med at drive deres forening. I er meget velkomne til på forhånd at indsende spørgsmål eller emner, som I ønsker, at vi tager op på arrangementet. Mail til abf@abf-rep.dk og skriv Skyd på specialisten i emnefeltet. I er også meget velkomne til at have spørgsmålene med til selve arrangementet. Mød op til dette medlemsarrangement og få svar på spørgsmål, som knytter sig til driften af en andelsboligforening. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne.

8 ARRANGEMENTER Energirenovering Sted: Skive Dag: Mandag Dato: 28. nov Tid: kl Der kan ofte være gode besparelser at hente i forhold til at energirenovere foreningens ejendom, bl.a. på elregningen, men hvordan skal man gribe energirenoveringen an, og kan man søge om tilskud? Hør, hvilken effekt energirenovering kan have på jeres indeklima og salgsværdi. Hvordan kan energibesparelser tænkes sammen med renovering af andelsboligerne? Hvilke tilskudsmuligheder eksisterer der? Hvilke måder kan jeres forening energirenoveres på? Hvad kan energirenovering betyde for jeres indeklima, salgsværdi og elregning? Hvordan er processen fra opstart til slutresultatet? Arrangementet giver inspiration fra konkrete projekter, og efter mødet er du klogere på, hvordan I kan arbejde med energirenovering i din forening. Sæt fokus på værdier Sted: Aalborg Dag: Tirsdag Dato: 27. sep Tid: kl Andelsboligen er noget særligt, men nogle gange er det lidt svært at få øje på. Det er derfor vigtigt at synliggøre det særlige og sætte ord på fællesskabet, så nuværende andelshavere og potentielle købere ved, hvad de får, når de vælger en andel. På dette arrangement bliver du præsenteret for ABF s Foreningens bog, der kan bruges til at beskrive foreningen og hvilke værdier, som den er baseret på. Hvordan kan I sætte fokus på foreningens værdi og skabe mere synlighed om det unikke ved jeres forening? Hvad er Foreningens bog og hvordan kan man bruge den? Ud over oplægsholderens egne erfaringer med indholdet af Foreningernes bog, vil oplægsholder inddrage deltagernes holdninger til, hvad et sådant redskab bør indeholde. Deltag på dette arrangement, og gå hjem med værktøjer til at skabe synlighed om det særlige ved jeres forening. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne.

9 ARRANGEMENTER Forstå din årsrapport Årsrapporten er foreningens regnskab og indeholder vigtig viden om foreningens økonomi. Alle andelshavere får hvert år en årsrapport ind ad døren fra foreningen, men forstår du, hvordan rapporten skal læses? På dette arrangement gennemgår ABF s medlemsrådgivning årsrapporten, og giver dig viden om, hvordan du skal forstå rapportens indhold. Sted: Randers Dag: Onsdag Dato: 21. sep Tid: kl Hvilke informationer står i en årsrapport? Hvordan er en årsrapport bygget op? Hvilke begreber bruges der i rapporten, og hvad betyder begreberne? Hvilke elementer af rapporten har betydning for din økonomi? Når du har deltaget på arrangementet har du værktøjerne til at gennemskue årsrapporten og derved få overblik over din forenings økonomi. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne. Privatøkonomi for andelshavere Når du bor i andel, er der forskellige elementer, der påvirker din økonomi. Dette møde er rettet mod andelshavere, der gerne vil have ekstra viden og forståelse for de elementer, der har betydning for deres daglige økonomi. Boligafgift og andelsværdi Hvad kan foreningens generalforsamlingsbeslutninger betyde for foreningens og din økonomi? Realkredit lån contra banklån Kan du låne i dit andelsbevis? Kan du spare penge på at ændre dit lån? Sted: Horsens Dag: Onsdag Dato: 12. okt Tid: kl Deltag på dette møde og lær mere om, hvordan det at bo i andel påvirker din privatøkonomi, og bliv klogere på, om du kan spare penge ved at ændre dit lån. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne.

10 ARRANGEMENTER Hold gode møder i foreningen Sted: Aalborg Dag: Tirsdag Dato: 29. nov Tid: kl Andelsboligforeningens mange møder er vigtige. Det er her, at de store beslutninger om foreningen tages, og det er her, man fastsætter den daglige drift af foreningen. Beslutninger, som fx kan have betydning for din pengepung. Dårlige møder kan dog gøre, at andelshavere mister lysten til at involvere sig i deres forening. Dårlige møder kan hive energi ud af bestyrelsesarbejdet, generalforsamlinger og diverse udvalg i en forening. Deltag på dette møde, og lær mere om, hvordan I kan skabe gode møder i jeres forening. Hvad består et godt møde af? Hvordan kan man udarbejde en god dagsorden? Forskellige mødeteknikker Hvordan kan man sikkert komme fra start til slut på mødet? Hvordan kan man håndtere personer, der ofte tager ordet og fylder meget på møderne? Mødet giver dig værktøjer til at afholde bedre møder. Møder, hvor foreningens medlemmer føler de bliver hørt, hvor folk har respekt for hinanden, hvor mødet fører til beslutninger og arbejdsplaner, og hvor deltagerne går tilfredse hjem.

11 ARRANGEMENTER Fremtidens Andelsbolig 2016 Fremtidens Andelsbolig er en stor inspirationsdag for andelsboligforeninger. Det bliver en begivenhedsrig dag, hvor vi inviterer andelshavere fra hele landets private andelsboligforeninger til foredrag, workshops, debatter og m 2 leverandørudstilling og livsstilsområder. Sted: København Dag: Lørdag Dato: 5. nov Tid: kl Fremtidens Andelsbolig blev afholdt for første gang i oktober 2014 i Odense Congress Center. ABF ville gøre noget særligt ud af det firårlige landsmøde på grund af medlemsorganisationens 40-årsjubilæum. Idéen til en inspirationsdag med masser af indhold og aktiviteter til andelshavere fra hele landet opstod. Fremtidens Andelsbolig har nu fået sit eget liv, uafhængigt af ABF s landsmøde, og alle er inviteret ikke kun ABFmedlemmer. Hver andet år afholdes inspirationsdagen i en ny landsdel og i år afholdes dagen i Øksnehallen i København. ABF vil rigtig gerne invitere andelshavere fra hele landet, så vi sætter gratis busser ind fra en lang række byer fra Hjørring i nord til Maribo i syd. I dit område kører bussen fra følgende byer: Hjørring Brønderslev Aalborg Haverslev Hobro Randers Aarhus Skanderborg Horsens Holstebro På bliver program for dagen og afgangstider for busserne løbende opdateret. Det hele er gratis - så find en by nær dig og tilmeld dig inspirationsdagen på forhånd. Arrangementet er for både medlems- og ikke-medlemsforeninger.

12 ABF s kurser og arrangementer ABF s kurser ABF s kurser er et tilbud til alle ABF s medlemsforeninger. Typisk er der tale om kurser om økonomiske, tekniske eller juridiske emner i forhold til andelsboligforeningens drift, men ABF afholder også kurser i fx kommunikation, konflikthåndtering og brug af værdiværktøjer. På kurserne går vi i dybden med et emne. Ideen er, at medlemsforeninger for relativt få penge kan få kvalificeret undervisning, der understøtter foreningens daglige drift og bestyrelsesarbejde. Underviserne er erfarne formidlere og eksperter på andelsboligområdet. ABF s arrangementer ABF s arrangementer er gratis aktiviteter og typisk kun for medlemsforeninger. Arrangementerne spænder vidt og kan både være faglige arrangementer om et specifikt emne, netværksaktiviteter og erfaringsmøder. Det er enten ABF s sekretariat eller kredse, som planlægger de gratis arrangementer. Tilmelding Du kan tilmelde dig og læse mere om kurser og arrangementer på abf-rep.dk. Tilmelding er nødvendig og skal ske senest én uge før, aktiviteten afholdes. Oplys adresse og mobilnummer ved tilmelding, så sender ABF en bekræftelse direkte til din mail, samt en service-sms to dage før arrangementet. Derudover sendes korrespondance vedrørende kurser og arrangementer til foreningens formand eller kontaktperson. Åbningstider: Sekretariatet: Mandag - fredag kl Medlemsrådgivningen: Mandag - fredag kl Følg os på: facebook.com/abf.rep.dk linkedin.com/company/abf twitter.com/abf_nyheder Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation Vester Farimagsgade 1, 8. sal 1606 København V abf@abf-rep.dk

aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland

aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Fyn

aktiviteter forår 2016 Fyn aktiviteter forår 2016 Fyn Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Sydjylland

aktiviteter forår 2016 Sydjylland aktiviteter forår 2016 Sydjylland Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i

Læs mere

aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn

aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret 2015. Med omkring

Læs mere

aktiviteter efterår 2016 Sjælland

aktiviteter efterår 2016 Sjælland aktiviteter efterår 2016 Sjælland Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder

Læs mere

Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015

Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015 Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015 Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret 2015. Med

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Sjælland

aktiviteter forår 2016 Sjælland aktiviteter forår 2016 Sjælland Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

2015-2016. kursusprogram. www.abf-rep.dk

2015-2016. kursusprogram. www.abf-rep.dk 2015-2016 kursusprogram 13 BYGGERI Byggearbejder i andelsboligforeningen København 11.02.16 kl. 17-20 Esbjerg 14.03.16 kl. 19-22 Ekstern advokat Kurset tager udgangspunkt i andelsboligforeningens rolle

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestsjælland Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl.

Læs mere

Livet som andelshaver. - Fællesskab med rettigheder og pligter

Livet som andelshaver. - Fællesskab med rettigheder og pligter Livet som andelshaver - Fællesskab med rettigheder og pligter Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en ejendom eller klynge af huse (tæt/lav), hvor du som andelshaver

Læs mere

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Sydjylland Tirsdag den 21. september 2016, kl. 19:00 Røde-Kro, Hotel og Restaurant, Vestergade 2, 6230 Rødekro Til kredsgeneralforsamlingen var der 38 stemmeberettigede

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestjylland Skive, den 1. oktober 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Restaurant

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland. Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00. Ad pkt. 1.

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland. Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00. Ad pkt. 1. Til ABF's medlemsforeninger i kreds Nordjylland Klarup, den 14. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00 Sted: AAB Konference,

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk I kredsgeneralforsamlingen deltog

Læs mere

2012-2013. kursusprogram

2012-2013. kursusprogram 2012-2013 kursusprogram 13 To nye kurser Blandt medlemmerne har der været et stort ønske om at få et kursus, der sætter fokus på foreningens forsikringsbehov, som kan være svært at overskue. at have nye

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Kurser for frivillige

Kurser for frivillige Kurser for frivillige afholdt i og uden for Mødrehjælpen Forord... 3 Kurser for frivillige i bestyrelser... 3... 3 Ret og pligt for nye bestyrelsesmedlemmer... 3 Introduktion for nye kasserere... 4 Kurser

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Mandag den

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Tirsdag den

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGERNES RENOVERINGSBEHOV

ANDELSBOLIGFORENINGERNES RENOVERINGSBEHOV November 2013 ANDELSBOLIGFORENINGERNES RENOVERINGSBEHOV ABF ønsker at sætte fokus på energirenovering af andelsboligforeningernes ejendomme, og har i den forbindelse kortlagt renoveringsbehovet. Derudover

Læs mere

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter.

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter. Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland 2014 Tirsdag den 16. september 2014 kl. 19:00 Studenterhusfonden, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende

Læs mere

Det vigtige el- og vvs-tjek

Det vigtige el- og vvs-tjek Andelsboliger generelt Disposition: 1. Salg af andelsbolig. 2. Vedligeholdelsespligt 3. Forandringer og ansvar for forandringer 4. ABF s holdning til el- og vvs-tjek 1. Salg af andelsbolig Når en andelsbolig

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017 INDHOLD Efterårets tilbud 2017...3 Ny i afdelingsbestyrelsen...4 Fra konflikt til dialog - del 1 Adfærd i konfliktsituationer...5 Jura

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland

Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland Vordingborg d. 16. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland Dato og tid: Tirsdag d. 16. september 2014 kl. 16.00. Sted: Hollænderhavens Forsamlingshus, Fuglebakken 3,

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling 2017 i kreds Østjylland

Referat fra kredsgeneralforsamling 2017 i kreds Østjylland Referat fra kredsgeneralforsamling 2017 i kreds Østjylland Mandag den 18. september kl. 19.00 Studenterhusfonden, Frederik Nielsensvej 2-4, 8000 Århus C. Til kredsgeneralforsamlingen var der fremmødt 66

Læs mere

Nord-, Vest- og Østjylland

Nord-, Vest- og Østjylland Nord-, Vest- og Østjylland aktiviteter forår 2016 Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som

Læs mere

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Om ABF ABF er interesseorganisation for private andelsboligforeninger og har gennem mere end 40 år varetaget foreningernes interesse og arbejder for at fremme

Læs mere

KURSER I EFTERÅRET 2008

KURSER I EFTERÅRET 2008 KURSER I EFTERÅRET 2008 KURSUS FOR KASSERERE TILMELDING VIA Mandag den 29. sept. 2008 Fremtidens Forenings Hus, Randers www.dgi.dk/200809853160 Tirsdag den 4. nov. 2008 Laksetorvet, Randers www.dgi.dk/200809853161

Læs mere

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr»

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr» PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 «Beb_opkræv_navn_1» «Beb_opkræv_navn_2» «Beb_opkræv_adresse_1» «Beb_opkræv_adresse_2»

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland Dato og tid: mandag den 14. september 2015 kl. 19:00 Sted: Studenterhusfonden, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C Til kredsgeneralforsamlingen

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Efteruddannelseskurser. for Midtjysk Kreds. for 2014/ 2015

Efteruddannelseskurser. for Midtjysk Kreds. for 2014/ 2015 Efteruddannelseskurser for Midtjysk Kreds for 2014/ 2015 Danmarks Kordegneforening, Midtjysk Kreds Uddannelsesudvalget SE nr. 27 56 02 61 Kurser 2014/2015 Kursus nr. 1: Onsdag den 10. september kl. 14.30

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Kurser efteråret 2010

Kurser efteråret 2010 Kurser efteråret 2010 Det glæder os at kunne præsentere endnu et kursuskatalog med kurser rettet mod foreningsledere og instruktører i Århus Kommune. I efteråret 2010 tilbyder vi: Den lovlige forening...

Læs mere

NR. 3 SEPTEMBER 2015 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE ANDELSLIV. Biavler i byen FOKUS. En blandet beboersammensætning TEMA UNG I BESTYRELSEN

NR. 3 SEPTEMBER 2015 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE ANDELSLIV. Biavler i byen FOKUS. En blandet beboersammensætning TEMA UNG I BESTYRELSEN NR. 3 SEPTEMBER 2015 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE ANDELSLIV Biavler i byen FOKUS En blandet beboersammensætning TEMA UNG I BESTYRELSEN leder Det visionære andelsboligliv Et centralt ord i disse år

Læs mere

DANSK FORVALTNINGSSELSKAB A/S dit administrationsselskab

DANSK FORVALTNINGSSELSKAB A/S dit administrationsselskab DANSK FORVALTNINGSSELSKAB A/S dit administrationsselskab Hvem er vi? Dansk Forvaltningsselskab A/S er et mindre ejendomsadministrationsselskab med en stor faglig kompetence. Vi forvalter erhvervsejendomme,

Læs mere

DEN HELT RIGTIGE LØSNING

DEN HELT RIGTIGE LØSNING DEN HELT RIGTIGE LØSNING FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Kontakt os og hør mere ENKLE OG OVERSKUELIGE LØSNINGER TIL ANDELSBOLIGFORENINGER OG EJERFORENINGER OVERBLIK OVER DEN RIGTIGE LØSNING Hos

Læs mere

Mit navn er Vagn R. Hansen og jeg er kredsformand for de medlemsforeninger, der hører til Fyn-kredsen.

Mit navn er Vagn R. Hansen og jeg er kredsformand for de medlemsforeninger, der hører til Fyn-kredsen. September 2017 ABF kreds Fyn. Kredsbestyrelsens beretning 2017. Velkommen til Fyn-kredsens årlige generalforsamling. Indledning. Mit navn er Vagn R. Hansen og jeg er kredsformand for de medlemsforeninger,

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamlingen tirsdag den 9. september 2014 kl. 19.00, Danhostel Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød

Referat fra kredsgeneralforsamlingen tirsdag den 9. september 2014 kl. 19.00, Danhostel Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød ABF s kreds Nordsjælland, den 9. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamlingen tirsdag den 9. september 2014 kl. 19.00, Danhostel Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød Antal fremmødte foreninger: 11, som

Læs mere

Andelsboligens kendetegn

Andelsboligens kendetegn Andelsboligens kendetegn I Danmark er der fire 'store' boligformer: Andelsbolig Ejerbolig Almen bolig Privat udlejning Andelsboligen udgør godt 7 % af det samlede boligmarked og findes i hele landet, men

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens juridiske ansvar

GUIDE. Bestyrelsens juridiske ansvar GUIDE Bestyrelsens juridiske ansvar Udskrevet: 2017 Indhold Bestyrelsens juridiske ansvar...................................................... 3 2 Guide Bestyrelsens juridiske ansvar I denne guide får

Læs mere

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 Kursus- og mødekatalog 2014-2015 Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 BO-VESTs kursusudvalg ønsker, at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver, der skal løses,

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse?

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse? Økonomi i andelsboligforeninger hvad bør I overveje som bestyrelse? 2 Hvordan ser jeres økonomi ud? Hvilke behov og planer har I i jeres andelsboligforening? Er der store vedligeholdelsesarbejder på vej?

Læs mere

Kurser i efteråret 2009

Kurser i efteråret 2009 Kurser i efteråret 2009 Børn med særlige behov Mandag den 21. september 2009 Intern og ekstern kommunikation Brobjergskolen A-bygning, lokale 104 Michael Würtz Mail: mw@aauf.dk Telefon: 23344636 Tirsdag

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid.

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. København den 1. april 2011 Kære frivillige rundt i landet Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. Siden sidste meddelelse om kursustilbud, er

Læs mere

VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat.

VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat. VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat. Bisidder hvornår og hvordan? Program for Bisidderkursus 3. internat 13-14. januar 2012 Fredag den 13.01.12 14.30 15.00 Ankomst og indkvartering med kaffe/ the

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige forår 2013

Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Velkommen til kursusåret 2013! Kære frivillige Som noget nyt er vi i PTU begyndt at udbyde kurser til alle vores frivillige. Det er derfor Husk at os oplyse en glæde

Læs mere

PROFESSIONEL BYGGESAGSADMINISTRATION GIVER ØKONOMISK TRYGHED EJER- & ANDELSBOLIGFORENINGER

PROFESSIONEL BYGGESAGSADMINISTRATION GIVER ØKONOMISK TRYGHED EJER- & ANDELSBOLIGFORENINGER PROFESSIONEL BYGGESAGSADMINISTRATION GIVER ØKONOMISK TRYGHED EJER- & ANDELSBOLIGFORENINGER FRA IDÉ TIL RESULTAT Spar tid og penge ved at anvende den rigtige løsning til foreningens byggesag. 2 DEAS PROFESSIONEL

Læs mere

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Vi har brug for at høre din mening! Vi tillader os at skrive til dig i et vigtigt ærinde. Din nye kommune arbejder aktivt

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København I dette faktaark kan du få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du overvejer at købe en

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Bestyrelsesarbejde Bliv et værdiskabende, kompetent og ansvarligt bestyrelsesmedlem Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet Bestyrelsen er virksomhedens øverste ledelse. Derfor er

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Opnå succes med din bestyrelsespost En bestyrelse er en virksomheds øverste ledelse. Du har derfor et stort ansvar, når du siger ja til en bestyrelsespost. Det er afgørende, at du har

Læs mere

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015 Udviklingskurser - for frivillige i fritids- og foreningslivet Sæson 2014-2015 Praktisk om udviklingskurserne I samarbejde med DGI Nordsjælland tilbyder Rudersdal Kommune udviklingskurser. Fokus for disse

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 Mobilselvskab 87% NU! Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster 30 min Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster De sociale medier er her, der og alle vegne. De

Læs mere

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL INSPIRATIONS- OG UDDANNELSESDAGE STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER Afsætningen af økologiske fødevarer er fortsat i vækst og efterspørgslen stigende, men det

Læs mere

Aktivitetskalender for FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter, FDZ lokalafdelinger og samarbejdende skoler

Aktivitetskalender for FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter, FDZ lokalafdelinger og samarbejdende skoler Velkommen til nyheder samt mange spændende arrangementer og oplevelser! FDZ - Kursus- og efteruddannelseskatalog 2016 FDZ - Kursus- og efteruddannelseskatalog er nu udkommet, og vi håber I får stor glæde

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold Deltag på et intensivt seminar om Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold n Den kommercielle kontrakts opbygning få overblik over kommercielle kontrakters væsentligste delelementer

Læs mere

Hvad er dit næste skridt?

Hvad er dit næste skridt? Hvad er dit næste skridt? KURSER I EFTERÅRET September - November 2014 kursus-hæfte-a5.indd 1 21/06/14 18.39 Efterårskurser VEJLE PINSEKIRKE INVITERER TIL EN RÆKKE SPÆNDENDE EFTERÅRSKURSER. KURSERNE ER

Læs mere

Relationer i foreningen Tidspunkt Sted Kontaktperson. Frederiks Alle 20, Aarhus. Skat og moms i foreningslivet Tidspunkt Sted Kontaktperson

Relationer i foreningen Tidspunkt Sted Kontaktperson. Frederiks Alle 20, Aarhus. Skat og moms i foreningslivet Tidspunkt Sted Kontaktperson Kurser forår 2011 Relationer i foreningen Torsdag d. 10. marts 2011 Brobjergskolen, bygn. A, lok 104. Maria Thuesen Beck, Frederiks Alle 20, Aarhus mail: maria.beck@dgi.dk Skat og moms i foreningslivet

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

GÆLDSRÅDGIVNING I AARHUS

GÆLDSRÅDGIVNING I AARHUS GÆLDSRÅDGIVNING I AARHUS Der findes en række organisationer, som tilbyder gratis gælds- og økonomisk rådgivning i Aarhus by. Her finder du en oversigt over disse tilbud. Gratis tilbud i Aarhus Mødrehjælpen

Læs mere

DANHOSTEL kurser 2008/2009. udbydes i samarbejde med HORESTA

DANHOSTEL kurser 2008/2009. udbydes i samarbejde med HORESTA DANHOSTEL kurser 2008/2009 udbydes i samarbejde med HORESTA FORORD I mange år har DDV udbudt kurser med forskellige emner, - værts-, koge-, introduktions- og senest IT-kurser. Det synes imidlertid som

Læs mere

SFO STORAGERGÅRD - SEPTEMBER Stue Stue Stue Mail:

SFO STORAGERGÅRD - SEPTEMBER Stue Stue Stue Mail: SFO STORAGERGÅRD - SEPTEMBER 2018 Stue 2-28786021 Stue 31-28786023 Stue 4-28786024 Mail: erik.romer@albertslund.dk Foredrag og Generalforsamling - på Storagergård 10. Oktober kl. 18:00-20:30 Tirsdag d.

Læs mere

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening 1 FORORD Spil på hele banen Har I kendskab til hvor meget hjælp, I kan hente i Dansk Firmaidrætsforbund?

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Midtjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION MIDTJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Aktivitetskalender for FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter, FDZ lokalafdelinger og samarbejdende skoler

Aktivitetskalender for FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter, FDZ lokalafdelinger og samarbejdende skoler Velkommen til nyheder samt mange spændende arrangementer og oplevelser! FDZ - Kursus- og efteruddannelseskatalog 2016 FDZ udgiver igen et omfattende katalog med en masse spændende kurser og efteruddannelsesmuligheder.

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Nyhedsbrev september 2015

Nyhedsbrev september 2015 Forsiden Nyhedsbrev september 2015 Når dette nyhedsbrev når frem til medlemmerne, er vi ved starten af den første efterårsmåned, hvilket betyder at tilbuddene til jer kommer i en lind strøm. Jeg kan kun

Læs mere

Kursuskatalog Københavns Kommune

Kursuskatalog Københavns Kommune Kursuskatalog Københavns Kommune Få flere og bedre frivillige Få styr på din forenings økonomi og tilskudsregnskab Den gode modtagelse Startpakke: Muligheder som ny forening i København Inklusion af socialt

Læs mere

2013/2014. Møder/kurser 2013/2014. Planlagte møder/kurser i Kreds Vestjylland.

2013/2014. Møder/kurser 2013/2014. Planlagte møder/kurser i Kreds Vestjylland. 2013/2014 Møder/kurser 2013/2014 Grøn = afviklet Rød = aflyst Blå = nye Brun = deadline med sekretariatet Kursiv = ikke udpeget kredsrepræsentant Planlagte møder/kurser i Kreds Vestjylland. Revideret:

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

ELPOSTEN l Nr. 1/2011 l Januar

ELPOSTEN l Nr. 1/2011 l Januar ELPOSTEN l Nr. 1/2011 l Januar Vor faglige sekretær Ole Madsen bliver ved udgangen af februar 2011 pensionist og fratræder i den forbindelse sin stilling i Dansk El-Forbund Fyn. Det markeres med en afskedsreception

Læs mere

nr. 3 SEPTEMBER 2012 nyt Kom an Urimelige Kommunikation i andelsboligforeningen

nr. 3 SEPTEMBER 2012 nyt Kom an Urimelige Kommunikation i andelsboligforeningen nr. 3 SEPTEMBER 2012 nyt magasinet for andelshavere ANDELSLIV Kom an Skybrud FOKUS Urimelige REGLER FOR BOLIGYDELSE TEMA Kommunikation i andelsboligforeningen 1 leder Boligydelse en ommer! "ABF forudser,

Læs mere

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2008/2009. (4.

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2008/2009. (4. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup Årsrapport for 2008/2009 (4. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2009 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Andelsboligforeningen Blommegrenen. Blommegrenen , 5220 Odense SØ

Andelsboligforeningen Blommegrenen. Blommegrenen , 5220 Odense SØ Andelsboligforeningen Blommegrenen Blommegrenen 241-279, 5220 Odense SØ Årsrapport for 2006 =U ERNST &YOUNG INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelsens regnskabspåtegning l Den uafhængige revisors påtegning 2 Årsregnskab

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2 Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2 Andelsboligforeningen Amagerbrogade 117-121/Øresundsvej 2 afholdt ordinær generalforsamling tirsdag d. 8. april

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 17. Onsdag den 17. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 17. Onsdag den 17. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 17 Onsdag den 17. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning

Læs mere

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26, 8541 Skødstrup. Årsrapport for perioden 1/7 2006 30/6 2007

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26, 8541 Skødstrup. Årsrapport for perioden 1/7 2006 30/6 2007 Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26, 8541 Skødstrup Årsrapport for perioden 1/7 2006 30/6 2007 (2. regnskabsår) Indholdsfortegnelse Side Ledelsens årsberetning og påtegning... 2 Den uafhængige revisors

Læs mere

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen?

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? 1 9. maj 2017 REGIONAL UDVIKLING Schweitz og Danmark er de lande i Europa, hvor tabene som følge af klimaforandringerne er størst I følge det Europæiske Miljøagentur

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder

Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder. Brobjergskolen 8000 Århus C. Tidspunkt Sted Kontaktperson / kursusleder Kurser foråret 2010 Ungdomskultur i foreningen Torsdag den 4. marts 2010 kl. 19-22 Henrik Koch, ÅUF tlf. 8613 8911 e-mail: henrik@aau.dk Kommunikation udfordringer i Århus Tirsdag den 16. marts 2010 Henrik

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

Generalforsamling den 23. april 2014

Generalforsamling den 23. april 2014 Generalforsamling den 23. april 2014 Indkaldelse til generalforsamling 2014 side 2 Forside til forslag plus forslag generalforsamlingen april 2014 side 3-7 Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Den værdiskabende bestyrelse Et fleksibelt kursus, der styrker dig til at skabe værdi for og med bestyrelsen Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB 3. årgang nummer 4 december 2017 ULF UNGDOMS NYE FORMAND UNGE-RABAT PÅ REJSE MED ULF FERIE EFTERÅRSKURSUS JULEHYGGE OG BAGVÆRK I AARHUS PROJEKTET: JEG STYRER MIN EGEN ØKONOMI TAK

Læs mere