Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September København-Ringsted projektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet"

Transkript

1 Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet

2

3 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del af det danske jernbanenet. Kapaciteten på banen er fuldt udnyttet i myldretiden, hvilket øger risikoen for forsinkelser, og gør det umuligt at indsætte flere og hurtigere tog på jernbanen. Strækningen fremstår i dag som en trafikal flaskehals, og det kan være med til at bremse mobiliteten og samfundsudviklingen. Trafikstyrelsen undersøger to mulige løsninger, som giver større kapacitet og dermed en bedre jernbaneforbindelse mellem København og Ringsted. De to løsninger benævnes 5. sporsløsningen og Nybygningsløsningen. I 5. sporsløsningen bliver den eksisterende jernbane udbygget med et ekstra spor mellem Hvidovre og Baldersbrønde og med et vendesporsanlæg i Roskilde. I Nybygningsløsningen er der tale om en ny, dobbeltsporet jernbane fra Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted. Koloni- og nyttehaverne i Brøndby Haveby berøres af Nybygningsløsningen, idet banen anlægges syd for Holbækmotorvejen på strækningen mellem Midlergårdsvej og Vallensbæk Torvevej. Trafikstyrelsen orienterede i 2007 de berørte kolonihaveforeninger langs med strækningen om hvilke arealer, der kan blive berørt af et eventuelt nyt jernbaneanlæg, herunder også de berørte havelejere i Brøndby Haveby. I forbindelse med Nybygninsløsningen har Trafikstyrelsen i en arbejdsgruppe samarbejdet med repræsentanter for Brøndby Haveby afd. 3, Rosen afd. 5-6, afd. 7, kredsformanden for Brøndby Haveby, Kolonihaveforbundet for Danmark og Brøndby Kommune om løsning af de areal- og bygningsmæssige problemer, som et baneanlæg vil medføre. Trafikstyrelsen har i forbindelse med høringsperioden for projektet i efteråret 2008 modtaget høringssvar fra formanden for Brøndby Haveby Afd. 3, Jens Ditmar Hansen, samt sekretær for Jernbaneudvalget under Brøndby Haveby Afd. 7, Rene Ierst. Yderligere bemærkninger, der har været til projektet fra foreningernes medlemmer, er indgået i arbejdsgruppens behandling af projektet. Holbækmotorvejen Vallensbæk Torvevej Midlergårdsvej Motorring 3 Søndre Ringvej Amagermotorvejen Avedøre Køge Bugt Motorvejen Vallensbæk Brøndby Strand Nyt spor Eksisterende bane Eksisterende station Placering af Brøndby Haveby 0 1 km

4 4 Nybygningsløsningen Baggrund Med Nybygningsløsningens linjeføring tæt på Holbækmotorvejen berøres i alt 142 koloni- og nyttehaver i Brøndby Haveby, men der anvises i denne rapport forslag til placering af erstatningshaver. Formålet med denne kolonihaverapport for Brøndby Haveby er at udarbejde et forslag til, hvordan kolonihaveområdet langs banen kan genskabes, hvis projektet vedtages ved en anlægslov. Med en politisk beslutning om København-Ringsted projektet omkring årsskiftet 2009/2010, forventes anlægsarbejdet i gang i 2012, og byggeperioden vil for hele anlægget vare til ca Kolonihaveloven I henhold til lovbemærkningerne er det imidlertid forudsat, at der i en anlægslov tages stilling til kolonihavernes fremtid og spørgsmålet om erstatningshaver, såfremt der nedlægges kolonihaver i forbindelse med en anlægslov. Det er således jf. ovennævnte projektets udgangspunkt, at der i anlægsloven er taget stilling til kolonihavernes fremtid og fundet løsninger på arealforholdene. Lejekontrakter Haverne i Brøndby Haveby er varige kolonihaver og er omfattet af kolonihaveloven, der definerer kolonihaver som havelodder, hvorpå der må opføres bebyggelse, uanset om bebyggelsen er til overnatning eller blot er skur til redskaber. Nyttehaverne er som havelodder derfor også omfattet af denne lov og skal betragtes som varige. De behandles derfor på samme måde som kolonihaveområder. Et varigt kolonihaveområde må ikke nedlægges helt eller delvist uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen. Reglerne finder imidlertid ikke anvendelse ved ekspropriation eller inddragelse af et kolonihaveområde som følge af anlægsarbejder i henhold til en anlægslov. Kolonihaveområderne, som er berørt af et eventuelt nyt jernbaneanlæg, benævnes afd. 3 og Rosen afd Udover disse berøres tre områder med nyttehaver, hvoraf de 60 er beliggende nord for Rosen afd. 5-6, og de administreres af denne afdeling. I området med nyttehaver vest for Brøndby Haveby afd. 3 berøres 6 haver, og disse administreres af Brøndby Kommune. I området med nyttehaver nord for Brøndbyvej berøres 27 haver, og disse administreres ligeledes af Brøndby Kommune.

5 5 Nybygningsløsningen Baggrund Brøndby Haveby udgør et omfattende nytte- og kolonihaveområde, der er opdelt i en lang række foreninger, som varetager de fælles, nære forhold. Haveforeningerne samt nyttehaverne ved Rosen afd. 5-6 lejer kolonihavearealet af Kolonihaveforbundet for Danmark, som lejer arealet af Brøndby Kommune og Direktoratet for FødevareErhverv. Nyttehaverne ved afd. 3 og nyttehaverne nord for Brøndbyvej lejes direkte af Brøndby Kommune. For lejekontrakten mellem Kolonihaveforbundet for Danmark og foreningerne gælder, at lejen betales af foreningerne på vegne af medlemmerne. De enkelte havelejere betaler leje til foreningen. Lejen dækker bl.a. udgifter til forening, vand og areal. Den gældende lejekontrakt mellem Kolonihaveforbundet for Danmark og hhv. Direktoratet for Fødevare- Erhverv og Brøndby Kommune løber fra den 1. april 1996 til den 31. marts Foreningen lejer de enkelte haver ud til kolonihavelejerne, hvilket er reguleret gennem en lejekontrakt mellem foreningen og havelejeren. Bygninger på grunden ejes af havelejeren, og ved opsigelse af lejekontrakten står havelejeren selv for salg af huset. I begge foreninger er der et valgt vurderingsudvalg, som ud fra Kolonihaveforeningens vurderingsregler fastsætter en pris. Ifølge den gældende lokalplan for området må beboelse af havehusene kun finde sted i perioden 1. april til 30. september. Ekspropriation Der forventes afholdt tre ekspropriationsforretninger. Den ene omfatter alene erstatningsspørgsmål i relation til de eksproprierede arealer. Som ejer af arealet får kommunen udbetalt erstatning ved ekspropriation. For arealet ejet af Direktoratet for FødevareErhverv aftales anden anvendelse af arealet. De enkelte havelejere, der mister deres have på grund af projektet, har ikke krav på at få udbetalt erstatning, da de er lejere, men de kan få tilbudt en erstatningshave. Den anden forretning omfatter erstatningsspørgsmål i relation til fællesanlæg såsom fælleshus, veje, stier, fælles beplantning mv. med de pågældende afdelinger af Brøndby Haveby, idet disse er ejere af fællesanlæggene.

6 6 Nybygningsløsningen Baggrund Parti fra et nyttehaveområde. Den tredje forretning omfatter erstatningsspørgsmål i relation til eksproprierede huse og skure, idet disse ejes af havelejerne hver især. Huse og skure, som ikke kan flyttes, eksproprieres. Huse og skure, som af den byggesagkyndige vurderes at kunne flyttes, flyttes af anlægsmyndigheden. En del af det areal, som foreslås anvendt til erstatningshaver, ejes af Direktoratet for FødevareErhverv. Byggemodningen af erstatningshaverne vil så vidt muligt være færdiggjort, inden anlægsarbejdet med banen påbegyndes, således at kolonihavehuse, der skal flyttes, kan flyttes direkte over i erstatningshaven, når anlægget af banen påbegyndes. De huse, der skal nedrives, vil blive fjernet, inden anlægget af banen påbegyndes.

7 7 Nybygningsløsningen Areal- og bygningsforhold Areal- og bygningsforhold I de karakteristiske cirkelformede haver anvendes centrum som parkerings- og vendeplads. Haveforeningen Brøndby Haveby ligger på et areal på ca m 2, som ejes af Brøndby Kommune og Direktoratet for FødevareErhverv. Havearealet er udlejet til Kolonihaveforbundet for Danmark, som lejer det ud til haveforeningens afdelinger. Hele Brøndby Haveby består af en række afdelinger, hvoraf afd. 3 og Rosen afd. 5-6 berøres af Nybygningsløsningen. Haveforhold Da afd. 3 og Rosen afd. 5-6 ligger et stykke fra hinanden, beskrives de særskilt i det efterfølgende. Afd. 3 Fra afd. 3 skal der eksproprieres arealer med 35 haver. Dertil kommer 6 nyttehaver fra det tilgrænsende nyttehaveområde. Derudover berøres i større eller mindre grad 60 nyttehaver, som hører under Rosen afd. 5-6, 6 nyttehaver ved afd. 3 og 27 nyttehaver nord for Brøndbyvej. Endvidere berøres diverse fællesbygninger og veje, stier, ledninger mv. Det har været et stærkt ønske fra beboerne i haveforeningerne at få erstatningshaver i umiddelbar nærhed af den øvrige Brøndby Haveby og gerne så tæt som muligt på den afdeling, haverne fjernes fra. Det har derfor været i de nært tilgrænsende arealer, at man har søgt at arbejde med en genplacering af de berørte haver. I nærheden af de berørte haver ligger fælleshuset for Brøndby Haveby samt et marketenderi, som begge eksproprieres. Den fælles tilkørselsvej fra Sydgårdsvej bliver afskåret af den nye jernbane. Det er muligt at etablere erstatningshaver ved at rydde et areal af fredskoven beliggende øst for Midlergårdsvej. Arealet af fredskoven til rydning er på ca m 2. Der er taget kontakt til Skov- og Naturstyrelsen samt Brøndby Kommune vedrørende placering af erstatningsskov. En nærmere afgørelse af størrelse og placering af fredskoven aftales i forbindelse med detailprojektering. Aftalen skal både rumme fredskov, som ryddes i forbindelse med placering af kolonihaver, og fredskov, som ryddes som følge af Nybygningsløsningens øvrige arealbehov.

8 8 Nybygningsløsningen Areal- og bygningsforhold Brøndby Haveby afd. 3 Sydgårdsvej Holbækmotorveje Brøndby Haveby, Harekær Skovsti Søndre Ringvej Brøndby Haveby afd. 3 1 Fredskov m Nyt spor Bygning flyttes eller fjernes Forslag til placering af erstatningshaver Permanente ekspropriationer Midlertidige ekspropriationer Fredskov Forslag til ny placering af fællesskur til nyttehaver Forslag til ny placering af marketenderi m.v. Forslag til ny placering af fælleshus for afd. 3 Arealforhold i afd. 3, hvor der nedlægges haver, og hvor der anvises erstatningsarealer. De 6 nyttehaver planlægges flyttet til den sydlige ende af nyttehaveområdet. Marketenderiet og fælleshuset placeres i den nordlige ende af afd. 3 mellem afd. 3 og nyttehaverne. Fællesskur for nyttehaverne placeres i sydlig ende af nyttehaverne. Endelig placering af haverne og eventuel udformning i hele cirkler aftales med Brøndby Kommune og Brøndby Haveby og indarbejdes i forbindelse med detailprojektering. Rosen afd. 5-6 Fra Rosen afd. 5-6 skal der permanent eksproprieres arealer med 14 kolonihaver. Derudover berøres 60 nyttehaver beliggende mellem Holbækmotorvejen og Nybygningsløsningens linjeføring. For Rosen afd. 5-6 kan erstatningshaverne placeres på et opdyrket areal beliggende syd for foreningens nuværende område, og det ejes af Direktoratet for FødevareErhverv. Der er en servitut på arealet vedrørende kloakledning i skel. Der er landbrugspligt på arealet, og denne skal ophæves. De 60 nyttehaver nord for Rosen afd. 5-6 kan ligeledes placeres på det opdyrkede areal. Der etableres adgang via Rosen afd. 5-6 til parkeringsplads ved nyttehaverne. Nyttehaver nord for Brøndbyvej Fra nyttehaveområdet nord for Brøndbyvej skal der eksproprieres areal med 27 nyttehaver. Nyttehaverne kan umiddelbart placeres i forlængelse af eksisterende

9 9 Nybygningsløsningen Areal- og bygningsforhold Brøndby Haveby Rosen afd. 5-6 Holbækmotorvejen Brøndbyvej Brøndby Haveby Rosen afd. 5-6 Mosebjergvej Langengvej Brøndby Kommune m Nyt spor Bygning flyttes eller fjernes Midlertidige ekspropriationer Permanente ekspropriationer Forslag til placering af erstatningshaver Arealforhold for Rosen afd. 5-6, hvor der nedlægges haver, og hvor der anvises erstatningsarealer. nyttehaver på grunden mod vest mellem den nye jernbane og Brøndbyvej. Her kan eksisterende tilkørselsvej eventuelt benyttes. Bygningsforhold Der er udarbejdet et notat med byggesagkyndig vurdering af hvilke bygninger, der kan flyttes, og hvilke, det bliver nødvendigt at fjerne helt. Udgifter i forbindelse med flytning eller nedrivning og genopbygning af huse og andre bygninger afholdes af anlægsmyndigheden. I afd. 3 vil der være 30 huse, som skal nedrives/delvis nedrives, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. 5 huse vil kunne flyttes og genopstilles i den nye have. Med en skønnet gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca. 12,2 mio. kr. Der er 35 skure, som skal nedrives, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. Med en gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca kr. I nyttehaverne ved afd. 3 er der 6 skure, som skal nedrives, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. Med en skønnet gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca kr. I afd. 3 er der et fælleshus samt et marketenderi. Fælleshuset vurderes at kunne flyttes, mens marketenderiet skal nedrives og genopbygges. Udgift i forbindelse med flytning af fælleshuset vurderes til kr. Udgift i forbindelse med nedrivning og genopbygning af marketenderiet vurderes til ca kr. Udgifter i forbindelse med flytning eller nedrivning og genopbygning af huse og andre bygninger er samlet skønnet til ca. 13,6 mio. kr. I Rosen afd. 5-6 vil der være 10 huse, som skal nedrives/delvis nedrives, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. 4 huse vil kunne flyttes og genopstilles i den nye have. Med en skønnet gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca. 4,9 mio. kr. Der er 11 skure, som skal nedrives, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. Med en gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca kr.

10 10 Nybygningsløsningen Areal- og bygningsforhold Parti fra et nyttehaveområde. Der er 4 skure/drivhuse, som kan adskilles og genopbygges. Med en gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca kr. Nyttehaver nord for Brøndbyvej ved Brøndby Haveby Rosen afd. 5-6 Holbækmotorvejen I nyttehaverne ved Rosen afd. 5-6 er der 32 skure, som kan flyttes, og 26 skure, som skal nedrives, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. Med en skønnet gennemsnitspris på ca kr. bliver det i alt ca kr. Udgifter i forbindelse med flytning eller nedrivning og genopbygning af huse og andre bygninger er samlet skønnet til ca. 5,6 mio. kr. Efter aftale med Brøndby Kommune og Direktoratet for FødevareErhverv kan byggemodning finde sted, inden anlægsarbejdet går i gang, således at flytningen af huse kan finde sted i forbindelse med anlægsarbejdets start. Byggemodning i afd. 3 er estimeret til ca. 2,2 mio. kr. Internt vejanlæg er estimeret til ca. 1,5 mio. kr. Byggemodning i Rosen afd. 5-6 er estimeret til ca. 1,1 mio. kr. Internt vejanlæg er estimeret til ca. 0,5 mio. kr. I nyttehaverne nord for Brøndbyvej er der 27 skure, som skal nedrives/flyttes, og hvor der skal bygges tilsvarende nyt. Med en skønnet gennemsnitspris på kr. bliver det i alt ca kr. Dertil kommer ca kr. for byggemodning og ca kr. for internt vejanlæg. Brøndbyvej m Nyt spor Bygning flyttes eller fjernes Forslag til placering af erstatningshaver Permanente ekspropriationer Fredskov Arealforhold for nyttehaver nord for Brøndbyvej, hvor der nedlægges haver, og hvor der anvises erstatningsarealer. Store dele af arealerne til erstatningshaver bliver midlertidigt inddraget i anlægsperioden.

11 11 Nybygningsløsningen Areal- og bygningsforhold Parti fra kolonihaveområdet, hvor haverne er anlagt som lagkagesnit i store cirkler. I rene vurderingspriser anslås de samlede udgifter for Brøndby Haveby til godt 25 mio. kr. haver fra Rosen afd. 5-6, hvilket vil medføre en unødig fordyrelse af projektet. Ledningsanlæg Der skal i projektet tages hensyn til ledningsanlæg. Nogle ledninger skal omlægges i forbindelse med det nye projekt, mens andre ledninger skal sikres, så ledningerne ikke tager skade af presset fra arbejdskøretøjerne. Brøndby Haveby er kloakeret, og der er indlagt vand, el og telefonstik til hvert enkelt hus. Derudover er der en deklaration for Københavns Vandforsyning på arealet, der er lejet af afd. 3. I skellet mellem Rosen er der en servitut på arealet, da der løber en kloakledning. Støj Lejerne i Brøndby Haveby har udtrykt bekymring for den støj, som en ny jernbane vil tilføje området. Trafikstyrelsen har i den forbindelse undersøgt, hvilke muligheder, der er for at deponere overskudsjord fra den nye jernbane på sydsiden af banen som terrænregulering med en eventuel udformning som en støjbeskyttende vold. Kolonihaveforbundet har ønsket støjdæmpning ved haveområdet med henvisning til vejledende grænseværdier for rekreative områder og har rettet henvendelse til transportministeren herom. Ministeren har i sine svar imidlertid henvist til gældende praksis, hvorefter der kun udføres støjbeskyttelse ud for boligområder, og at kolonihavehuse ikke betragtes som boliger. Nybygningsløsningens linjeføring er desuden projekteret i den transportkorridor, som er angivet i Fingerplanen Gener i anlægsperioden Langs med banen etableres der i anlægsperioden midlertidige arbejdsveje og depoter. Disse får således en placering helt op ad de eksisterende haver, og der vil i anlægsperioden være tung trafik på arealerne. Ved anlæg af banen vil der være støjende arbejde, ligesom der vil forekomme vibrationer. I tørre perioder kan der opstå støvgener, når der håndteres nye skærver, jord og grus. En sådan udformning ville imidlertid indebære, at der skulle eksproprieres yderligere 9 haver fra afd. 3, og 7 Anlægsmyndigheden vil med entreprenørerne aftale anvendelse af de maskiner og arbejdsmetoder, som er mindst generende for omgivelserne.

12 Nybygningsløsningen og kolonihaver Trafikstyrelsen undersøger to mulige løsninger for at øge banekapaciteten mellem København og Ringsted. I Nybygningsløsningen berører anlægget Brøndby Haveby. Trafikstyrelsen fremlægger i denne rapport forslag til løsning af de areal- og bygningsmæssige forhold, som projektet om anlæg af et nyt spor fra København over Køge til Ringsted medfører for haveforeningerne i Brøndby Haveby. Trafikstyrelsen Public Transport Authority Gammel Mønt 4 DK-1117 København K Telefon info@trafikstyrelsen.dk Kolonihaverapport nybygningsløsningen Undersøgelsen af København-Ringsted projektet er støttet af EU Fotos: Klaus Holsting Grafisk design: Rumfang Tryk: Arco Grafisk A/S ISBN

Nyt spor øst for Ringsted. - Kolonihaverapporten. Maj 2006

Nyt spor øst for Ringsted. - Kolonihaverapporten. Maj 2006 f Nyt spor øst for Ringsted - Kolonihaverapporten Maj 2006 Nyt spor øst for Ringsted Indhold Indhold Baggrund 5 Arealforhold 9 Haveforeningen Virkelyst 13 Haveforeningen Kildebo 17 Fælles forhold 21 Baggrundsmaterialer

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Arbejdet påbegyndes i oktober 2012, hvilket er tidligere end den tidsplan, som blev fremlagt på det sidste informationsmøde i juni 2011.

Arbejdet påbegyndes i oktober 2012, hvilket er tidligere end den tidsplan, som blev fremlagt på det sidste informationsmøde i juni 2011. 27.02.12 Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Mødereferat for informationsmøde den 21. februar 2012 på Kilden, Nygårds Plads 31, 2605 Brøndby. Mødedeltagere Brøndby Haveforening Afdeling

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen

Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen Indhold Indledning 3 Den nye bane 4 Arealerne til den nye bane 5 Sådan er reglerne 6 Sådan foregår det 7 Ekspropriationer 9 Øvrige forhold 12 Klagemuligheder

Læs mere

københavn-ringsted: 5. sporet faktaark om høringssvar og anlægsomkostninger

københavn-ringsted: 5. sporet faktaark om høringssvar og anlægsomkostninger greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune kalundborg kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune københavn-ringsted: 5. sporet faktaark

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge.

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj September 2009 København-Ringsted projektet Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Forord Forord Jernbanen

Læs mere

Vi arbejder for bedre trafikforbindelser

Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd Mosede Landevej Greve Karlslunde Centervej 29

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Letbane borgermøde 31. maj 2018 Brøndby Kommune

Letbane borgermøde 31. maj 2018 Brøndby Kommune Letbane borgermøde 31. maj 2018 Brøndby Kommune Program 17.00 Velkomst ved borgmester Kent Max Magelund 17.05 - Præsentation af overordnede rammer for letbaneprojektet ved Louise Høst, Plan- og arbejdsmarkedsdirektør,

Læs mere

Den Grønne Kile 402A. Lokalplan 402A. For kolonihaverne i Den Grønne Kile

Den Grønne Kile 402A. Lokalplan 402A. For kolonihaverne i Den Grønne Kile Den Grønne Kile 402A Lokalplan 402A For kolonihaverne i Den Grønne Kile Brøndby Kommune Teknisk Forvaltning September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastsætter regler om bebyggelse og anvendelse

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere

Lov om kolonihaver og lov om ændring af lov om planlægning og jordkøbsloven

Lov om kolonihaver og lov om ændring af lov om planlægning og jordkøbsloven Side 1 af 5 Til kommunalbestyrelser og Hovedstadens Udviklingsråd samt til orientering til amtsråd DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN 6. Kontor J.nr. D 201-0003 Ref. Jo Den 20. juni 2001 Lov om kolonihaver

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted København-Ringsted projektet September 2008 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest

Læs mere

Lejekontrakt. Slagelse Kommune

Lejekontrakt. Slagelse Kommune Lejekontrakt Mellem Slagelse Kommune Og Kolonihaveforbundets Vestsjællands Kreds Haveforeningerne Etterbjerg, Mønsterkolonien, Nørrevang, Skovly, Søndervang og Østervang 1 Parterne Mellem Slagelse Kommune

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 28. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg i Roskilde.

Læs mere

København-Ringsted projektet Miljøredegørelse hæfte 1

København-Ringsted projektet Miljøredegørelse hæfte 1 Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 København-Ringsted projektet September 2009 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Jernbanen mellem København og

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 2 Banedanmark Den nye bane København- Ringsted Arealfortegnelse nr. 31 Maj 2014 Løbenumre 081, 083-087, 090-091, 100-101,

Læs mere

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet Arealbehov Baldersbæk-Havbogårdsvej København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej. Det er udarbejdet

Læs mere

Jernbanen og arealforhold

Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold ISBN 978-87-90682-91-0 Layout: Banedanmark Foto: Peter Thornvig Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Jernbanen

Læs mere

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Program for dagen Formiddag Velkomst og fælles gennemgang af projektet Spørgsmål og svar Ejendomsvis/personlig gennemgang af projektet Eftermiddag Besigtigelse af projektet

Læs mere

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord)

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) Denne information er ikke en udtømmende opregning af regler og bestemmelser på området for handel med kolonihavehuse og kan derfor ikke

Læs mere

Arealbehov. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen

Arealbehov. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Arealbehov -Fagnotat, juni 2011 Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Juni 2011 ISBN 978-87-7126-029-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø

Læs mere

Byggebestemmelser / Vurderinger

Byggebestemmelser / Vurderinger Byggebestemmelser / Vurderinger 1. Ved ændringer af bebyggelser samt nybyggeri, skal der indhentes en byggetilladelse hos vurderingsudvalget i kontorvagten, medbringende en skitsetegning over byggeriet.

Læs mere

L O K A L P L A N N R. 4 0 2. for. kolonihaverne i Den Grønne Kile -------------

L O K A L P L A N N R. 4 0 2. for. kolonihaverne i Den Grønne Kile ------------- BRØNDBY KOMMUNE Kommunalbestyrelsen L O K A L P L A N N R. 4 0 2 for kolonihaverne i Den Grønne Kile ------------- I henhold til Planloven (lov nr. 388 af 6. juni 1991) fastsættes følgende bestemmelser

Læs mere

Arealbehov. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Arealbehov. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Arealbehov - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Ny version fra den 15.december 2014. Fejl på side 30 om H/F Gasværksarbejdernes er rettet. Arealbehov Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads

Læs mere

Byrådscentret 27-02-2012

Byrådscentret 27-02-2012 NOTAT Byrådscentret 27-02-2012 Baggrundsnotat Kolonihaver Lovgivning og overordnede planer Planloven og statslige interesser i kommuneplanlægningen 2013 Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

Havbogårdsvej, Solrød-Salbyvej, Ejby Miljøredegørelse 8 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København.

Havbogårdsvej, Solrød-Salbyvej, Ejby Miljøredegørelse 8 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor, grundløsning Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede

Læs mere

En kolonihaveforening på Vestegnen. Brøndby den 01.08.2015. Byggefolder. Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg

En kolonihaveforening på Vestegnen. Brøndby den 01.08.2015. Byggefolder. Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg Byggefolder 2015 Side 1/10 Byggefolder Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg 1. Ønsker du at lave en ny, til eller ombygning af dit kolonihavehus, skal der ansøges om en byggetilladelse. Ved ansøgning

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Ole Kveiborg, COWI Leif Hald Pedersen, Vejdirektoratet 1 Ny jernbane over Vestfyn Linjeføring for Forslag Syd,

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1858003 - LSA UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 19. juni 2015 af Østre Landsrets 23. afdeling (landsdommerne Steen Mejer, Gunst Andersen og Henrik S. Øe (kst.)). 23. afd. nr. B-1858-14:

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Næstved Kommune. Kolonihaveforeningen Ellevang. mellem. Sagsnr. 2014-15160 Dok.nr. 2014-94826

LEJEKONTRAKT. Næstved Kommune. Kolonihaveforeningen Ellevang. mellem. Sagsnr. 2014-15160 Dok.nr. 2014-94826 Næstved Kommune Center for Ejendomme Rådmandshaven 20 4700 Næstved LEJEKONTRAKT mellem Næstved Kommune og Kolonihaveforeningen Ellevang 1 1 Parterne Mellem Næstved Kommune i det følgende kaldet ejeren

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde og vendesporsanlæg i Roskilde Miljøredegørelse hæfte 2. København-Ringsted projektet. September 2009.

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde og vendesporsanlæg i Roskilde Miljøredegørelse hæfte 2. København-Ringsted projektet. September 2009. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde og vendesporsanlæg i Roskilde September 2009 København-Ringsted projektet Ny Ellebjerg Station-Vendesporsanlægget

Læs mere

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Bilag 4 Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger I det følgende er de forskellige indsigelser og kommentarer samlet under

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Ringsted-Femern Banen 08.11.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Glumsø Station og Areal- og Rettighedserhvervelse

Læs mere

Det 1. embedsmandsmøde blev afholdt den 11. februar 2011 med deltagelse af Helsingør, Fredensborg, Hillerød, Allerød og Egedal kommuner.

Det 1. embedsmandsmøde blev afholdt den 11. februar 2011 med deltagelse af Helsingør, Fredensborg, Hillerød, Allerød og Egedal kommuner. Bilag 1 NOTAT DEPARTEMENTET Dato 18. marts 2011 J. nr. 2010-3147 Møderække med kommunerne om transportkorridorer Folketinget har med forespørgselsdebatten d. 4. juni 2010 bedt miljøministeren om at nedsætte

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

PFH Responsum HF PINDEMOSEN. Palle Flebo-Hansen. Bemærk her i denne kolonihave bor selveste nuværende kredsformanden.

PFH Responsum HF PINDEMOSEN. Palle Flebo-Hansen. Bemærk her i denne kolonihave bor selveste nuværende kredsformanden. PFH Responsum HF PINDEMOSEN Bemærk her i denne kolonihave bor selveste nuværende kredsformanden. Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Christiansgave 11 4220 Korsør www.lovløsetidende.dk E-mail: palleflebohansen@gmail.com

Læs mere

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge.

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 081

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 081 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 081 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l De miljømæssige forhold inden for lokalplanens område 2 Lokalplanens forhold

Læs mere

Det er vigtig at forstå - reglerne for at se den dybere mening med have 38. Ole Quist byrådsmedlem (s) har solgt have 38 i år 2010.

Det er vigtig at forstå - reglerne for at se den dybere mening med have 38. Ole Quist byrådsmedlem (s) har solgt have 38 i år 2010. 1 Have 38 i Strandparken Have 38 i Strandparken Det er vigtig at forstå - reglerne for at se den dybere mening med have 38. Ole Quist byrådsmedlem (s) har solgt have 38 i år 2010. Huset har gennemgået

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V MS-X-He-a-2-Gen-0188/SHO Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Indsendt på Københavns Kommunes høringsportal (http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/apollovej-iii-lokalplanforslag)

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

LOKALPLAN 1.39 HAVEFORENINGEN ISHØJ SØNDERGÅRD. Lokalplan Haveforeningen Ishøj Søndergård. & Kommuneplantillæg nr. 8. Ishøj Kommune 2004

LOKALPLAN 1.39 HAVEFORENINGEN ISHØJ SØNDERGÅRD. Lokalplan Haveforeningen Ishøj Søndergård. & Kommuneplantillæg nr. 8. Ishøj Kommune 2004 LOKALPLAN 1.39 Lokalplan 1.39 Haveforeningen Ishøj Søndergård & Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune 2004 1 12345678901234567890123456789012123456789012345678901234567890121234567890123456789012345678901

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn Banedanmark CVR-Nummer 18632276 Adresse Amerika Plads

Læs mere

Baldersbæk, Ishøj-Havbogårdsvej, Solrød Miljøredegørelse 7 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København.

Baldersbæk, Ishøj-Havbogårdsvej, Solrød Miljøredegørelse 7 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor, grundløsning Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted.

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. Trafikstyrelsen Adelgade 13 1304 København K Høringssvar København-Ringsted projektet har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. har behandlet høringssvaret på lokaludvalgets

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 26. august 2009 3 Udførelsesplanlægning Indhold Forord Dette notat omhandler udførelsesplanlægning for Nybygningsløsningen. Det er

Læs mere

Ny bane til Aalborg Lufthavn

Ny bane til Aalborg Lufthavn Ny bane til Aalborg Lufthavn Borgermøde i Nørresundby Onsdag den 25. marts 2015 1 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Ringsted-Femern Banen 30.10.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Areal- og Rettighedserhvervelse v/ Landinspektørerne

Læs mere

Forundersøgelse af sydlig Ring 5. Fra Køge til Frederikssundsvej

Forundersøgelse af sydlig Ring 5. Fra Køge til Frederikssundsvej Forundersøgelse af sydlig Ring 5 Fra Køge til Frederikssundsvej Baggrund og proces Politisk opdrag Kommissorium og teknikerudvalg Hvad er en forundersøgelse Første led i planlægning af en vejforbindelse

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

Danmarks hurtigste jernbane

Danmarks hurtigste jernbane Danmarks hurtigste jernbane Den nye bane København-Ringsted Danmarks hurtigste jernbane færdig i 2018 Flere togafgange, kortere rejsetid og færre forsinkelser I perioden 2010-2018 anlægger Banedanmark

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Europaudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 133 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 15. december 2005 004-000331 Trafikudvalget har i brev af 18. november

Læs mere

Ny bane Hovedgård - Hasselager

Ny bane Hovedgård - Hasselager Ny bane Hovedgård - Hasselager Borgermøde på Solbjerg Skole Torsdag den 25. juni 2015 Ny bane Hovedgård - Hasselager Borgermøde i Grumstrup forsamlingshus Onsdag den 24. juni 2015 Dagens program Kl. 19.00

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om letbane på Ring 3, lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S og lov om trafikselskaber 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om letbane på Ring 3, lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S og lov om trafikselskaber 1) Til lovforslag nr. L 102 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 31. maj 2016 Forslag til Lov om ændring af lov om letbane på Ring 3, lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet

Læs mere

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE)

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Dagsorden 1. Velkomst 2. Baggrund Anlægslov og VVM-undersøgelser 3. Status for Ringvejen v/holbæk Kommune 4. Tidsplan

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere

Arealbehov Havbogårdsvej-Salbyvej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Havbogårdsvej-Salbyvej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 4. juli 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Havbogårdsvej og Salbyvej. Det er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

KOMMUNE- OG REGIONSORIENTERING

KOMMUNE- OG REGIONSORIENTERING KOMMUNE- OG REGIONSORIENTERING Bilag K13-03-03 Kvartalsmøde nr. 13 13. september 2018 Supplement til Status Letbane August 2018 Indhold 1. Indledning 3 1.1. Formål 3 1.2. Opbygning og indhold 3 1.3. Forbehold

Læs mere

Jernbane over Vestfyn

Jernbane over Vestfyn Jernbane over Vestfyn VVM-undersøgelse Borgermøde 2. december 2014 i Vissenbjerg Dagsorden for mødet kl. 19-21 Velkomst og indledning Borgmester Søren Steen Andersen,, Assens Kommune Borgmester Anker Boye,

Læs mere

Arealbehov. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn

Arealbehov. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn Arealbehov Fagnotat, marts 2015 Ny bane til Aalborg Lufthavn Godkendt dato Godkendt af 23.02.2015 APO, Rambøll Senest revideret dato Senest revideret af 20.02.2015 Villy K. Fink, LE34 Arealbehov Fagnotat

Læs mere

L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND

L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND Lyngby-Taarbæk Kommune L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND Mellem Lyngby-Taarbæk Kommune (nedenfor kaldet ejeren) og Kolonihaveforbundet for Danmark (nedenfor kaldet lejeren) er der dags dato

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. december 2018

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. december 2018 Udarbejdet den 11. december 2018 Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Favrskov Kommune gennemfører i forbindelse med forlængelse og udvidelse

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 9. juni 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for 5. sporsløsningen

Læs mere

Jernbaneprojekter i København v/ulrik Winge. TØF konference d. 2.oktober 2003

Jernbaneprojekter i København v/ulrik Winge. TØF konference d. 2.oktober 2003 Jernbaneprojekter i København v/ulrik Winge TØF konference d. 2.oktober 2003 Først lidt om Trafikstyrelsen Trafikstyrelsen er: statens jernbanemyndighed indenfor regulering, planlægning, sikkerhed og trafikal

Læs mere

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 259 Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase Debatoplæg til idéfase Marts 2010 2 Indhold Indhold Forord 3 4 Nedlæggelse af overkørsler 5 Skørping 6 Ellidshøj 7 Svenstrup 8 Miljømæssige konsekvenser 9 Miljøundersøgelse 9 Vejtrafik 9 Støj 9 Det videre

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Banen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk

Læs mere

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 B 14 Bilag 7 Offentligt Dato 21. marts 2016 Sagsbehandler Ulrik Larsen/Anette Jacobsen Mail ul@vd.dk Telefon Click here to enter text. Dokument 16/03770 Side Trafikale

Læs mere

Lokalplanforslag 405 for kolonihaverne i Den Grønne Kile

Lokalplanforslag 405 for kolonihaverne i Den Grønne Kile Lokalplanforslag 405 for kolonihaverne i Den Grønne Kile Forslag den 26. Februar 2016 Indholdsfortegnelse Baggrund og formål 1 Bestemmelser 3 1 Formål 4 2 Område 5 3 Områdets anvendelse 6 4 Udstykninger

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Den XX. september 2017 J.nr. 01.01.00-P00-1-17 Ref. SPN Solrød Kommunes høringssvar

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Lokalplan nr

Lokalplan nr Lokalplan nr. 04-010-0001 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 147 Kvaglund i Esbjerg Kolonihaveområderne Hedelund og Kvaglund Forslag af 20. jan. 2014 Baggrund for lokalplanændringen: Forslag til lokalplan

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

SAGEN BRØNDGÅRDEN. Det fremgår af bilag 1 stk.1. at området omhandler kolonihaven Brøndgården.

SAGEN BRØNDGÅRDEN. Det fremgår af bilag 1 stk.1. at området omhandler kolonihaven Brøndgården. SAGEN BRØNDGÅRDEN * Sagsfremstilling og begrundelse Rubrik 5 Bilag 1 Imellem Statens Jordlovsudvalg blev der den, 12.11.1971 indgået en lejekontrakt mellem staten som udlejer og Kolonihaveforbundet Danmark

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Borgermøde i Kastrup 07.06.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde 17. juni 2008 København-Ringsted projektet 3 Affald og materialeforbrug, Indhold Indhold

Læs mere

Erfaringer med VVM og Natur

Erfaringer med VVM og Natur Erfaringer med VVM og Natur Hvad sker der fra VVM til færdigt projekt Anne B. Hansen, Banedanmark 14. april 2015 1 Fra VVM til virkelighedens anlægsarbejde når der skabes nye landskaber og ny natur Hvorvidt

Læs mere

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Modtager: Attention: Kopi til: Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Christian Henriksen, Femern A/S Sag: 01-05-01B_Ad hoc support to ENV Udarbejdet af: Martin

Læs mere

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord)

INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) INFORMATION TIL KØBER OM HANDEL MED KOLONIHAVEHUS (på lejet jord) Denne information beskriver regler for handel med kolonihavehuse. Beskrivelsen er ikke udtømmende, og kan derfor ikke erstatte rådgivning.

Læs mere

Berit Bekhøj Hansen Emne: VS: Vedr. Højhastighedstog på Vestfyn. Elmelund. Fra: Gert Vinther [mailto:gv@l23byggetilsynet.dk] Sendt: 5. september 2016 23:20 Til: Baneelanmark Post Emne: Vedr. Højhastighedstog

Læs mere

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning ApS www.it-knowhow.com Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere