speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP"

Transkript

1 FORÅR 2016 SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. speciale workshop

2 VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv vejledning i akademisk fremstilling. Skrivegruppefacilitering vi instruerer i at få en skrivegruppe til at fungere og i at give og modtage feedback. Taleværksted vi træner mundtlig akademisk fremstilling i små grupper. Skriveværksted - du skriver på din opgave sammen med andre og kan booke korte vejledninger Formidling - vi skriver og samler trykte og netbaserede ressourcer om akademisk fremstilling, og vi har en opgavebank Læs mere på vores hjemmeside:

3 PROGRAM FOR SPECIALEWORKSHOPS Den 1. workshop handler bl.a. om: emne og skriveproces specialegenren og dens kvalitetskriterier problemformulering planlægning og skrivegrupper Den 3. workshop handler bl.a. om: specialet som ét argument analyse vigtige afsnit i specialet: konklusion opsamling på struktur Den 2. workshop handler bl.a. om: undersøgelsens grundlæggende elementer vigtige afsnit i specialet: indledning struktur

4 DAGENS PROGRAM Tider (ca.) Centrale emner :45 Emne og skriveproces oplæg, individuelt arbejde, sidemandssnakke og fælles diskussioner 10:00-11:00 11:00-12:30 (inkl. pause) Specialegenren og dens kvalitetskriterier oplæg, sidemandssnakke og fælles diskussioner Dit speciales problemformulering oplæg, individuelt arbejde, sidemandssnakke og fælles diskussioner 12:30-13:00 Kom godt videre: Gode råd til planlægning og skrivegrupper oplæg

5 EN GOD WORKSHOP KRÆVER EN AKTIV SIDEMAND Dagen i dag er en workshop med masser af aktiviteter. Den er lagt an på at du er i gang med dit speciale og indstillet på at arbejde på det, individuelt og sammen med sidemanden. Du og din sidemand får mest ud af dagen hvis I er cirka lige langt i specialeskrivningen og nogenlunde lige forberedte til i dag.

6 AKTIVITET: DIT VALG AF EMNE OG SKRIVE-IDÉ Fortæl sidemanden om den grundlæggende idé som dit speciale bygger på. Ideen kan fx udspringe af: din(e) observation(er) i empiri og/eller tekster din undren din motivation Begrund kort: Hvorfor ligger der en god skrive-idé i dit projekt?

7 TJEK DIT EMNE Kan du se et fagligt problem? Er der både stof og mangel på stof? Er det muligt at bygge videre på andres arbejde? Kan du se for dig: hvad du vil undersøge og hvordan? (empiri, teori, begreber, metoder)? Kan dine resultater/konklusioner bruges af nogen inden for eller uden for faget? Kan din vejleder følge dig i projektet? (helst ved første samtale)? Har du flere nej-svar end ja-svar, så overvej at finde et andet emne (Bearbejdet efter Rienecker og Stray Jørgensen 2012 s. 66)

8 KOM RUNDT I DIT EMNE Brug systematiske spørgelister for at: granske dit emne genere viden om dit emne få styr på hvad du ved få styr på hvad du skal finde ud af sikre dig at du ikke glemmer noget vigtigt

9 AKTIVITET: SKRIV OM DIT EMNE Notér individuelt: Mit speciale skal handle om Det jeg gerne vil finde ud af, er Mit speciale får betydning for

10 SKRIVEPROCES DET SÆRLIGT SPECIALEMÆSSIGE Hvordan er skriveprocessen anderledes end mine tidligere skriveprocesser? Mere tid (og længere tid) Højere krav til selvdisciplin Øget behov for planlægning Øget behov for viden om de problemer der kan opstå i en skriveproces og hvordan man løser dem

11 SKRIVEAKTIVITETERNE Heltberg, Eva; Kock, Christian (1997) Skrivehåndbogen København, Gyldendal Undervisning

12 TÆNKE-, KLADDE- OG PRODUKTTEKST Tænketekst: Du bruger sproget som tænkeredskab og fastholder dine tanker ved at skrive dem ned. Modtager: Dig selv. Kladdetekst: Du har bearbejdet dine tanker fagligt og erkendelsesmæssigt, men teksten er ikke endeligt gennemarbejdet og trænger til sproglige og indholdsmæssige forbedringer. Modtager: Vejleder, skrivegruppe Produkttekst: Den færdige tekst. Modtager: Eksaminator og censor (Rienecker og Stray Jørgensen 2012 s. 323)

13 TRE VIGTIGE POINTER OM SKRIVEPROCESSER Man bliver kun bedre til at skrive af at gøre det! Det er godt at skrive (noget) med det samme og løbende undervejs helst hver dag. Stol på at overblikket kommer efterhånden. Derfor er der to mål man må have (i denne rækkefølge): 1) At ville gå i gang 2) At ville skrive godt Husk: Skrivning er omskrivning Ingen kan være kreativ og kritisk på samme tid. At producere og at redigere er to adskilte aktiviteter. Vær bevidst om, hvad (hvilken type tekst) du er i gang med. Kræv ikke af dig selv, at du kan spidsformulere i første forsøg.

14 SKRIV AARHUS før du ved alting om alt det du ikke ved mens du læser i en skrivelogbog et udkast til din analyse før du har skrevet dit teoriafsnit (færdigt) et udkast til din konklusion med det samme i hånden i rækkefølgen: indhold, struktur, formulering løs! Og husk at strukturere, arkivere, organisere. Acceptér at du kommer til at skrive mere end du skal bruge.

15 AKTIVITET: SKRIV EN TÆNKETEKST Skriv en tænketekst. Du skal skrive i 7 minutter om dine erfaringer med gode og mindre gode skriveprocesser. Skriv fx freewriting (se næste slide): Hvad du har gjort før der gjorde at du fik en god skriveproces? Hvad du har gjort der betød at du fik en mindre god proces?

16 FREEWRITING HVAD ER DET? Freewriting er en form for tænkeskrivning, hvor du skriver uafbrudt i ca. 10 minutter. Du holder ingen tænkepauser fra skrivningen, og du læser ikke tilbage i din tekst. Alle retskrivningsregler er ophævet. Ingen andre end du skal læse din tekst bagefter. Formålet med freewriting er at få tanker på papir/skærm. Nogle gange oplever skribenter at de har kloge tanker som de ikke anede at de havde. (Bearbejdet efter kilde: Elbow 1998)

17 SPECIALEGENREN DET SÆRLIGT SPECIALEMÆSSIGE Hvordan er specialet anderledes end mine tidligere opgaver? Større omfang Højere krav til selvstændigheden Krav om ny viden og erkendelse Afslutningen på uddannelsen (højere ambitioner) I specialet skal man vise at man kan alt det, man gennem uddannelsen har øvet sig på Specialet er en stor udgave af den selvstændige opgave men i princippet ikke anderledes (Rienecker og Stray Jørgensen 2006 s ; Rienecker, Harboe og Stray Jørgensen 2005 s. 41; Stray Jørgensen og Rienecker 2006 s. 21.)

18 HVAD ER VIDENSKAB? Videnskab er undersøgende virksomhed der forbinder faglige principper (teori og metode) og specificerede, konkretisérbare, kontekstualiserede fænomener og kræver præcision i begreber begrundelser for skriverens faglige valg og handlinger ud fra undersøgelsens formål eksplicitering af vigtigste forudantagelser og fremgangsmåder dokumentation. (Rienecker og Stray Jørgensen 2006 s. 23)

19 DEN VIDENSKABELIGE GENRE EN DEFINITION Dokumentation... af en undersøgelse... af ét fagligt relevant problem... indenfor fagets (eller tilgrænsende fags) state of the art ved brug af fagets teorier og metoder... med det formål at overbevise fagfæller om rigtigheden af undersøgelsens resultater og konklusion... i en fremstilling som er acceptabel i det faglige diskursfællesskab. (Rienecker og Stray Jørgensen 2012 s. 21)

20 AKTIVITET: GENERELLE KVALITETSKRITERIER 1) I får nu udleveret indholdsfortegnelsen samt et uddrag af indledningen og konklusionen fra et speciale der er afleveret og bedømt på DPU. Læs teksten, og diskuter med sidemanden: Dette speciale har fået 12. Hvorfor? Giv alle dine grunde i prioriteret rækkefølge. 2) Se listen med kvalitetskriterier for gode specialer på næste slide igennem: Hvordan matcher punkterne dine grunde? (Bearbejdet efter: Rienecker og Stray Jørgensen 1999 s. 96; Rienecker og Stray Jørgensen 2006 s )

21 SPECIALEGENREN GENERELLE KVALITETSKRITERIER Et godt speciale fremfører fagligt acceptabel dokumentation for sin centrale påstand betoner egen undersøgelse og bidrag har fagligt velvalgt problemformulering samt fokus og formål bruger fagets viden og redskaber (teorier, metoder, begreber) analyserer, fortolker, argumenterer, diskuterer, reflekterer, vurderer, anviser (nye) handlinger og redegør, beskriver, refererer ikke kun er ét nuanceret argument, en samlet pointe der dokumenteres, diskuteres, fremføres er selvstændigt ved at det viser at skriveren har planlagt og tænkt selv (ikke det samme som alene). (Rienecker og Stray Jørgensen 2006 s ; Rienecker, Harboe og Stray Jørgensen 2005 s. 41; Stray Jørgensen og Rienecker 2006 s. 21.)

22 FREMSTILLINGSFORMER DEN AKADEMISKE TEKSTS BYGGESTEN Færdighed Fremstillingsformer Forklaring Bruge og producere viden Bearbejde (systematisk) Forstå (reflektere) Reproducere teoretisere, argumentere, fortolke, diskutere, evaluere, perspektivere, vejlede klassificere, kategorisere, sammenligne, analysere definere, forklare, karakterisere, overføre, eksemplificere, identificere citere, parafrasere, referere, beskrive, redegøre Komplekse fremstillingsformer der forudsætter mindre komplekse fremstillingsformer. Kræver indsigt, færdigheder og selvstændighed. Enkle fremstillingsformer der ikke forudsætter beherskelse af andre fremstillingsformer. Kræver begrænset færdighed og kan udføres ret mekanisk. (Bearbejdet efter: Rienecker og Stray Jørgensen 2006 s. 177 læs også s om Blooms taksonomi)

23 SPECIALEGENREN FAGSPECIFIKKE KVALITETSKRITERIER Vi har nu præsenteret generelle kvalitetskriterier for specialer. De kan være suppleret af specifikke kriterier på din uddannelse. Derfor: Kend din studieordning. (På finder du et link til en oversigt over alle studieordninger på IUP.) Læs tidligere, velbedømte specialer fra dit fag. (Besøg sekretariatet i C016 eller søg i bibliotekets database library.au.dk/betjeningssteder/campus-emdrup-dpb Spørg din vejleder om hans/hendes kriterier for gode specialer gerne konkretiseret med nogle eksempler.

24 VEJEN FRA EMNE TIL PROBLEMFORMULERING (interesse) observation (undren) hvad har du konkret set?: noget mærkeligt, hidtil uforklaret eller uargumenteret, utilstrækkeligt dokumenteret problemidentifikation (mangel) hvad er det for en problemtype: hvilken slags mangel vil dit speciale afhjælpe, fx i form af viden, forståelse, handleberedskab osv.? fagligt problemfelt hvilken faglig kontekst, hvilke faglige forudsætninger og sammenhænge indgår problemet i? problemformulering hvilket konkret spørgsmål inden for det faglige problemfelt skal dit speciale svare på? (specialets grundlæggende elementer: formål, empiri, teori, metoder, fremgangsmåde) (Bearbejdet efter Rienecker og Stray Jørgensen.)

25 AKTIVITET: PROBLEMFORMULERING (1/2) Udfyld skemaet Fra emne til problemformulering så langt du kan, så godt du kan med henblik på at komme frem til en foreløbig problemformulering. Tænk at du lige nu skal forsøge at komme frem til det første (eller det næste i rækken) af mange udkast. Du bestemmer selv, hvor i skemaet du vil starte. Støt dig evt. til handout om problemformulering.

26 FORMULÉR EN FORELØBIG PROBLEMFORMULERING Tag evt. udgangspunkt i følgende formuleringer: Hvordan påvirkes af? Med særligt blik på. Jeg vil undersøge hvordan producerer og reproducerer i relation til. Hvad er det egentlige problem, der søges løst med? Målet med specialet er at finde svar på, hvordan er i forbindelse med og at undersøge, om der er sammenhæng mellem og. Hvilken betydning har forskellige mellem og - med hensyn til? En undersøgelse af hvordan, og har indflydelse på. Hvordan konstrueres i forbindelse med?

27 TJEKLISTE TIL PROBLEMFORMULERINGER Er der i din problemformulering et fagligt problem, en mangel, en uforklaret observation, noget der skal forklares, analyseres, diskuteres, argumenteres for, konstrueres? et fokus? både noget du undersøger, og noget du undersøger ved hjælp af? mulighed for analyse? mulighed for at specialet kan læses som ét argument (eller for at dokumentere eller konstruere noget nyt)? termer der er faglige nok til at kunne fungere som søgeord i faglige elektroniske ressourcer? (Stray Jørgensen og Rienecker 2006 s. 40)

28 AKTIVITET: PROBLEMFORMULERING (2/2) Præsenter dit udkast til en foreløbig problemformulering for sidemanden, og få feedback, evt. med udgangspunkt i tjeklisten på forrige slide. Hvis du ikke er kommet frem til en foreløbig problemformulering endnu, så få feedback på andre dele af skemaet, og forklar evt. hvad der er din største udfordring.

29 AKTIVITET: KOM I GANG MED AT PLANLÆGGE DIT SPECIALEARBEJDE Indsæt i kalenderen alle de tidspunkter hvor du ikke kan arbejde, fx arbejde, ferier m.v. din endelige deadline Indsæt dit specialearbejdes milepæle, fx en udfyldt pentagon en foreløbig indledning vejledning på specialets grundlag et pilotprojekt en eksemplarisk analyse empiriindsamling læsestop første udkast til væsentlige afsnit feedback fra... sidste vejledning (min. to uger før aflevering) Se de næste to slides igennem, og indsæt arbejdsopgaver dag for dag. (Stray Jørgensen og Rienecker 2006 s )

30 AKTIVITETER I SPECIALESKRIVNINGEN (1/2) Stofindhentningsaktiviteter (informationsindsamling), fx Vælge emne Informations- og litteratursøgning, den store tur Informations- og litteratursøgning, supplerende Vejledning på opgavens grundlag, litteratur, på udvalgte afsnit osv. Orientering om krav i studieordningen Indsamling, registrering, dokumentation af empiri Bearbejdning af empiri Tale med ressourcepersoner Læsning, notattagning Forelæsninger m.m. Feedback fra andre end vejleder Møde i skrivegruppe... (Stray Jørgensen og Rienecker 2006 s. 49)

31 AKTIVITETER I SPECIALESKRIVNINGEN (2/2) Skriveaktiviteter (tekstproduktion/-revision), fx Lave et pilotprojekt, fx en prøveanalyse Skrive en kort synopsis med specialets argumentation Problemformulere Disponere Tænkeskrive, lave lister, modeller Skrive råstofpapirer/udkast/ læserrettede papirer på alle opgavens afsnit Gennemskrive hvert kapitel Gennemskrive hele udkastet Revidere Korrekturlæse Dokumentere empiri (bilag) Lave litteraturliste Kontrollere formalia Transskribere, oversætte o. lign... (Stray Jørgensen og Rienecker 2006 s. 49)

32 SKRIVEGRUPPER En skrivegruppe består af 3 6 skribenter der i en periode skriver på hver sin tekst og mødes jævnligt til professionelle og effektive møder for at give feedback på hinandens ufærdige tekster. Et møde i skrivegruppen varer normalt to timer. Forberedelse til mødet tager normalt to timer.

33 HVORFOR GÅ MED I EN SKRIVEGRUPPE? I en skrivegruppe får du: Forbedringsforslag til din tekst Inspiration af at læse andres tekster Deadlines i din skriveproces Neutrale feedbackgivere Dette medfører: Øget motivation Mindre følelse af at være isoleret Øget selvtillid Øget tekstproduktion (Skrivegrupper hvorfor og hvordan? polsci.ku.dk/specialevejledning/bilag/pjece.doc)

34 HJÆLP TIL SKRIVEGRUPPER Sørg for at lave og følge nogle faste aftaler for samarbejdet. Pædagogisk Center Samfundsvidenskab på Københavns Universitet har skrevet folderen Skrivegrupper hvorfor og hvordan? som I kan tage udgangspunkt i. Se polsci.ku.dk/specialevejledning/bilag/pjece.doc Hvis I støder på en fælles skrivemæssig problematik undervejs og ønsker kollektiv skrivevejledning, så skriv, ring eller kig forbi og lav en aftale med en af vores konsulenter. Læs mere under Vejledning på vores hjemmeside: studerende.au.dk/arts/skriv. Få hjælp til at komme godt i gang med at arbejde i en skrivegruppe. Dan selv en skrivegruppe og book en tid hos os. Vi giver jer to timers instruktion i at få en gruppe til at fungere, og vi underviser jer i at give og modtage feedback til tekster.

35 TILBUD TIL OG RESSOURCER FOR SPECIALESKRIVERE Specialeworkshops 2 (6. og 7. april) og 3 (25. maj) Individuel skrivevejledning hvis du støder på forhindringer eller går i stå. Kollektiv vejledning hvis I er flere der gerne vil vejledes i samme problemstilling Skrivegruppefacilitering Tidligere studerendes specialer i bibliotekets database flere til at downloade og læse (læs mere under Links på ). Scribo et værktøj der hjælper dig til at fastlægge dit speciales centrale styrepinde. DPU har tegnet et abonnement på Scribo, og som studerende har du derfor gratis adgang til programmet via scribo.dk (læs mere under Links på ). Specielt om specialer: Stray Jørgensen, Peter; Rienecker, Lotte; Skov, Signe (2011): Specielt om specialer. 4. udgave. Frederiksberg: Forlaget Samfundslitteratur.

36 FOLDER: BRUG DIN VEJLEDER GODT Vi har udarbejdet nogle gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af samarbejdet med din vejleder. Husk at ansvaret for samarbejdet med vejleder (også) er dit. Spørg altid (igen), hvis du er i tvivl om, hvad din vejleder mener. Se flere gode råd i folderen, som du har fået tilsendt.

37 EVALUERING Klik på det link, der passer til dagens workshop og udfyld vores evalueringsskema. Det tager 5-10 minutter. Specialeworkshop 1a, ons d. 10/2 Specialeworkshop 1b, tors d. 11/2 Mange tak!

38 KONTAKT OS hvis du har spørgsmål til dagens workshop eller vores workshops i øvrigt hvis du har brug for individuel skrivevejledning for at komme videre i din specialeskrivning hvis du er interesseret i de ressourcer - opgaveeksempler, bøger, studiemetro mm. - som vi skriver og samler om akademisk fremstilling. Skriv til: skriv.edu@au.dk Ring på: Eller kig forbi: lokale C016 (Campus Emdrup) Åbningstider: mandag, onsdag og torsdag kl. 9-15

39 ANVENDT LITTERATUR Rienecker, Lotte; Stray Jørgensen, Peter (2012): Den gode opgave. 4. udgave. Frederiksberg: Forlaget Samfundslitteratur. Rienecker, Lotte; Stray Jørgensen, Peter (2006): Den gode opgave. 3. udgave. Frederiksberg: Forlaget Samfundslitteratur. Rienecker, Lotte; Harboe, Thomas; Stray Jørgensen, Peter (2005): Vejledning en brugsbog for opgave- og specialevejledere på videregående uddannelser. Frederiksberg: Forlaget Samfundslitteratur. Rienecker, Lotte (2005): Problemformulering på de samfundsvidenskabelige uddannelser. 3. udgave. Frederiksberg: Forlaget Samfundslitteratur. Rienecker, Lotte; Stray Jørgensen, Peter (1999): Opgaveskrivning på videregående uddannelser en lærerbog. Frederiksberg: Samfundslitteratur. Stray Jørgensen, Peter; Rienecker, Lotte (2006): Specielt om specialer hovedsageligt om hovedopgaver koncentreret om kandidatafhandlinger. 3. udgave. Frederiksberg: Forlaget Samfundslitteratur. Heltberg, Eva; Kock, Christian (1997) Skrivehåndbogen. København, Gyldendal Undervisning Skov, Signe (2007): Sprogtest II. Et netbaseret undervisningsmateriale (testmateriale) til studerende på de videregående uddannelser om at skrive videnskabeligt. Kilde:

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP EFTERÅR 2016 SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. speciale workshop VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv

Læs mere

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP EFTERÅR 2017 SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. speciale workshop VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Skrivegruppefacilitering vi instruerer i at

Læs mere

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP SPECIALEWORKSHOP 1/3 STINE HEGER, CAND.MAG. speciale workshop VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv vejledning

Læs mere

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 HELLE HVASS, CAND.MAG STINE HEGER, CAND.MAG

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 HELLE HVASS, CAND.MAG STINE HEGER, CAND.MAG SPECIALEWORKSHOP 1/3 HELLE HVASS, CAND.MAG STINE HEGER, CAND.MAG speciale workshop TILBUD OG AKTIVITETER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi

Læs mere

Workshop om problemformulering

Workshop om problemformulering EFTERÅR 2016 Workshop om problemformulering STINE HEGER, CAND.MAG kursus lyn VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv

Læs mere

Workshop om problemformulering

Workshop om problemformulering EFTERÅR 2015 Workshop om problemformulering STINE HEGER, CAND.MAG kursus lyn VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv

Læs mere

Lynkursus i problemformulering

Lynkursus i problemformulering EFTERÅR 2014 Lynkursus i problemformulering STINE HEGER kursus lyn VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv vejledning

Læs mere

Rasmus Rønlev, ph.d.-stipendiat og cand.mag. i retorik Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Rasmus Rønlev, ph.d.-stipendiat og cand.mag. i retorik Institut for Medier, Erkendelse og Formidling Rasmus Rønlev, ph.d.-stipendiat og cand.mag. i retorik Institut for Medier, Erkendelse og Formidling Rasmus Rønlev CV i uddrag 2008: Cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet 2008-2009: Skrivekonsulent

Læs mere

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2015 SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. worksho speciale p VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv

Læs mere

Lynkursus i problemformulering

Lynkursus i problemformulering Lynkursus i problemformulering TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG. ART. HELLE HVASS, CAND.MAG. kursus lyn OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

worksho opgave p WORKSHOP I ANALYSE VI TILBYDER STINE HEGER, CAND.MAG. Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende.

worksho opgave p WORKSHOP I ANALYSE VI TILBYDER STINE HEGER, CAND.MAG. Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2015 WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP VI TILBYDER

Læs mere

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2017 SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. worksho speciale p VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel og kollektiv

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2017 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG.

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2017 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. FORÅR 2017 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende.

Læs mere

worksho opgave p WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP

worksho opgave p WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2016 WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP VI TILBYDER

Læs mere

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. HELLE HVASS, CAND.MAG.

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. HELLE HVASS, CAND.MAG. FORÅR 2014 SPECIALEWORKSHOP 2/3 STINE HEGER, CAND.MAG. HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho speciale p VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning

Læs mere

Specialeworkshop 2/3

Specialeworkshop 2/3 Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi tilbyder

Læs mere

Specialeworkshop 2/3. Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk

Specialeworkshop 2/3. Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Specialeworkshop 2/3 Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 HELLE HVASS, CAND.MAG. GITTE HOLTEN INGERSLEV, LEKTOR, PH.D.

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 HELLE HVASS, CAND.MAG. GITTE HOLTEN INGERSLEV, LEKTOR, PH.D. SPECIALEWORKSHOP 2/3 HELLE HVASS, CAND.MAG. GITTE HOLTEN INGERSLEV, LEKTOR, PH.D. worksho speciale p OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 HELLE HVASS, CAND.MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP

speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 1/3 HELLE HVASS, CAND.MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP SPECIALEWORKSHOP 1/3 HELLE HVASS, CAND.MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART speciale workshop OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop UNIVERSITET FORÅR 2017 Kom godt fra start med masterprojektrapporten master projek workshop TILBUD TIL MASTERSTUDERENDE PÅ DPU Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2017 WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG.

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2017 WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2017 WORKSHOP I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP VI TILBYDER

Læs mere

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 HELLE HVASS, CAND.MAG. TORSTEN BØGH THOMASEN, MAG.ART. AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP

worksho speciale p SPECIALEWORKSHOP 2/3 HELLE HVASS, CAND.MAG. TORSTEN BØGH THOMASEN, MAG.ART. AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP SPECIALEWORKSHOP 2/3 HELLE HVASS, CAND.MAG. TORSTEN BØGH THOMASEN, MAG.ART. worksho speciale p OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

Specialeworkshop 1/3. Helle Hvass, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. edu.au.dk/skrivecenter AKADEMISK SKRIVECENTER EFTERÅR 2012

Specialeworkshop 1/3. Helle Hvass, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. edu.au.dk/skrivecenter AKADEMISK SKRIVECENTER EFTERÅR 2012 Specialeworkshop 1/3 Helle Hvass, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. edu.au.dk/skrivecenter Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2016 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG.

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2016 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. EFTERÅR 2016 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende.

Læs mere

Master workshop KOM GODT I MÅL MED MASTEROPGAVEN. Helle Hvass, cand.mag. AARHUS UNIVERSITET. Efterår 2014

Master workshop KOM GODT I MÅL MED MASTEROPGAVEN. Helle Hvass, cand.mag. AARHUS UNIVERSITET. Efterår 2014 Efterår 2014 KOM GODT I MÅL MED MASTEROPGAVEN Helle Hvass, cand.mag. Master workshop Tilbud til masterstuderende på IUP Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning

Læs mere

Specialeworkshop 1/3

Specialeworkshop 1/3 Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi tilbyder

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop UNIVERSITET FORÅR 2016 Kom godt fra start med masterprojektrapporten master projek workshop TILBUD TIL MASTERSTUDERENDE PÅ DPU Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning

Læs mere

worksho Modulop. p MODULOPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP

worksho Modulop. p MODULOPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2016 MODULOPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho Modulop. p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og

Læs mere

lyn kursus LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG. STINE HEGER, CAND.MAG.

lyn kursus LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG. STINE HEGER, CAND.MAG. EFTERÅR 2014 LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG. STINE HEGER, CAND.MAG. lyn kursus VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder

Læs mere

Master workshop KOM GODT I MÅL MED MASTEROPGAVEN. Helle Hvass Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier AARHUS UNIVERSITET.

Master workshop KOM GODT I MÅL MED MASTEROPGAVEN. Helle Hvass Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier AARHUS UNIVERSITET. Efterår 2013 KOM GODT I MÅL MED MASTEROPGAVEN Helle Hvass Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Master workshop Tilbud til masterstuderende på IUP Undervisning - vi afholder kurser og workshops

Læs mere

lyn kursus LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG. STINE HEGER, CAND.MAG.

lyn kursus LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG. STINE HEGER, CAND.MAG. FORÅR 2014 LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG. STINE HEGER, CAND.MAG. lyn kursus TILBUD TIL KANDIDATSTUDERENDE PÅ IUP Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

Lynkursus i analyse. Vejledning - vi tilbyder individuel vejledning i skriftlig akademisk fremstilling.

Lynkursus i analyse. Vejledning - vi tilbyder individuel vejledning i skriftlig akademisk fremstilling. Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi tilbyder individuel vejledning i skriftlig

Læs mere

INTRODUKTION TIL AKADEMISK SKRIVNING

INTRODUKTION TIL AKADEMISK SKRIVNING EFTERÅR 2014 INTRODUKTION TIL AKADEMISK SKRIVNING STINE HEGER, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2015 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG.

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP FORÅR 2015 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. FORÅR 2015 OPGAVEWORKSHOP HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER, EMDRUP VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende.

Læs mere

Opgaveworkshop for kandidatstuderende

Opgaveworkshop for kandidatstuderende Opgaveworkshop for kandidatstuderende Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave-

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP FORÅR 2013 LYNKURSUS I ANALYSE HELLE HVASS, CAND. MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART.

AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP FORÅR 2013 LYNKURSUS I ANALYSE HELLE HVASS, CAND. MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART. FORÅR 2013 LYNKURSUS I ANALYSE HELLE HVASS, CAND. MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART lyn kursus OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

Opgaveworkshop for kandidatstuderende

Opgaveworkshop for kandidatstuderende Opgaveworkshop for kandidatstuderende Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop UNIVERSITET Kom godt fra start med masterprojektrapporten master projek workshop TILBUD TIL MASTERSTUDERENDE PÅ IUP Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning -

Læs mere

Kom godt fra start med opgaven

Kom godt fra start med opgaven oktober 2011 Kom godt fra start med opgaven Lis Hemmingsen, mag.art skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi

Læs mere

Kom godt fra start med masterprojektrapporten

Kom godt fra start med masterprojektrapporten Kom godt fra start med masterprojektrapporten Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende.

Læs mere

Kom godt fra start med masterprojektrapporten

Kom godt fra start med masterprojektrapporten Kom godt fra start med masterprojektrapporten Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning -

Læs mere

INTRODUKTION TIL AKADEMISK SKRIVNING

INTRODUKTION TIL AKADEMISK SKRIVNING FORÅR 2014 INTRODUKTION TIL AKADEMISK SKRIVNING STINE HEGER, CAND.MAG. HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho opgave p VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende.

Læs mere

worksho opgave p OPGAVEWORKSHOP FOR KANDIDATSTUDERENDE TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART. HELLE HVASS, CAND.MAG.

worksho opgave p OPGAVEWORKSHOP FOR KANDIDATSTUDERENDE TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART. HELLE HVASS, CAND.MAG. FORÅR 2013 OPGAVEWORKSHOP FOR KANDIDATSTUDERENDE TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART. HELLE HVASS, CAND.MAG. worksho opgave p OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for

Læs mere

Kom godt fra start med masterprojektrapporten

Kom godt fra start med masterprojektrapporten Kom godt fra start med masterprojektrapporten Helle Hvass, cand.mag. edu.au.dk/skrivecenter Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

INTRODUKTION TIL AKADEMISK ARGUMENTATION

INTRODUKTION TIL AKADEMISK ARGUMENTATION EFTERÅR 2015 INTRODUKTION TIL AKADEMISK ARGUMENTATION - ARGUMENTER I OPGAVEN OG OPGAVEN SOM ET ARGUMENT STINE HEGER OG HELLE HVASS workahop argumnet VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop Kom godt fra start med masterprojektrapporten master projek workshop OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop Kom godt fra start med masterprojektrapporten master projek workshop TILBUD TIL MASTERSTUDERENDE PÅ IUP Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi

Læs mere

Specialeworkshop 3/3

Specialeworkshop 3/3 Specialeworkshop 3/3 Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende.

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: AKADEMISK SKRIVNING GENRE OG SKRIVEPROCES

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: AKADEMISK SKRIVNING GENRE OG SKRIVEPROCES TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: AKADEMISK SKRIVNING GENRE OG SKRIVEPROCES Udviklet af Stine Heger og Helle Hvass, CUDiM Akademisk skrivning - genre og skriveproces

Læs mere

TEORI OG METODE. Helle Hvass, cand.mag. Gitte Ingerslev, lektor, PhD. Torsten Bøgh Thomsen, mag.art. AARHUS EFTERÅR 2012 UNI VERSITET

TEORI OG METODE. Helle Hvass, cand.mag. Gitte Ingerslev, lektor, PhD. Torsten Bøgh Thomsen, mag.art. AARHUS EFTERÅR 2012 UNI VERSITET TEORI OG METODE Helle Hvass, cand.mag. Gitte Ingerslev, lektor, PhD. Torsten Bøgh Thomsen, mag.art. UNI VERSITET OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder kurser og workshops i

Læs mere

Grundkursus: akademisk skriveproces

Grundkursus: akademisk skriveproces Grundkursus: akademisk skriveproces Gry Sandholm Jensen, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende.

Læs mere

Kom godt i mål med masteropgaven

Kom godt i mål med masteropgaven Kom godt i mål med masteropgaven Lis Hemmingsen, mag.art. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi tilbyder

Læs mere

Teori og metode. Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk AKADEMISK SKRIVECENTER APRIL2011

Teori og metode. Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk AKADEMISK SKRIVECENTER APRIL2011 APRIL2011 Teori og metode Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder kurser og workshops i akademisk

Læs mere

KOM GODT FRA START MED MASTEROPGAVEN

KOM GODT FRA START MED MASTEROPGAVEN Efterår 2013 KOM GODT FRA START MED MASTEROPGAVEN Helle Hvass Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Master workshop Tilbud til masterstuderende på IUP Undervisning - vi afholder kurser og

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING O G DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2017 SPECIALEWORKSHOP 3/3.

AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING O G DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2017 SPECIALEWORKSHOP 3/3. CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING O G DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2017 SPECIALEWORKSHOP 3/3 speciale workshop 1 VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende.

Læs mere

MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING

MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING EFTERÅR 2015 MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING HELLE HVASS, CAND.MAG. fremstilling mundtlig VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel

Læs mere

OPGAVE WORKSHOP OPGAVEWORKSHOP FOR SUPPLERINGSSTUDERENDE HELLE HVASS, CAND. MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG. ART

OPGAVE WORKSHOP OPGAVEWORKSHOP FOR SUPPLERINGSSTUDERENDE HELLE HVASS, CAND. MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG. ART OPGAVEWORKSHOP FOR SUPPLERINGSSTUDERENDE HELLE HVASS, CAND. MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG. ART WORKSHOP OPGAVE OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder kurser og workshops i akademisk

Læs mere

Specialeworkshop 3/3. Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk AKADEMISK SKRIVECENTER MAJ 2011

Specialeworkshop 3/3. Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk AKADEMISK SKRIVECENTER MAJ 2011 Specialeworkshop 3/3 Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende.

Læs mere

Specialeworkshop 4. Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk AKADEMISK SKRIVECENTER INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

Specialeworkshop 4. Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk AKADEMISK SKRIVECENTER INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Specialeworkshop 4 Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi tilbyder

Læs mere

worksho opgave p LYNKURSUS I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP

worksho opgave p LYNKURSUS I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP EFTERÅR 2014 LYNKURSUS I ANALYSE STINE HEGER, CAND.MAG. worksho opgave p CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER - EMDRUP VI TILBYDER

Læs mere

Introduktion for 6. semester d. 8. marts 2013. BA-opgaven. Kom godt i gang!

Introduktion for 6. semester d. 8. marts 2013. BA-opgaven. Kom godt i gang! Introduktion for 6. semester d. 8. marts 2013 BA-opgaven Kom godt i gang! Agenda 1. Kom godt i gang 2. Studieordningen, formalia og fagligt indhold 3. Sammenhæng på 6. semester 4. Progression og kompetencer

Læs mere

lyn kursus LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP

lyn kursus LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP FORÅR 2013 LYNKURSUS I SYNOPSISSKRIVNING HELLE HVASS, CAND.MAG TORSTEN BØGH THOMSEN, MAG.ART lyn kursus OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP EFTERÅR 2012 SPECIALEWORKSHOP 3/3. speciale workshop

AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK SKRIVECENTER - EMDRUP EFTERÅR 2012 SPECIALEWORKSHOP 3/3. speciale workshop SPECIALEWORKSHOP 3/3 speciale workshop OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning - vi tilbyder individuel vejledning

Læs mere

Kom godt i mål med masterprojektrapporten

Kom godt i mål med masterprojektrapporten Kom godt i mål med masterprojektrapporten Stine Heger, cand.mag. skrivecenter.dpu.dk Om AKADEMISK SKRIVECENTER de tre søjler Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende.

Læs mere

AKADEMISK SKRIVECENTER

AKADEMISK SKRIVECENTER AKADEMISK SKRIVECENTER Stine Heger, cand.mag. Gitte Holten Ingerslev, lektor, ph.d. skrivecenter.dpu.dk Om Undervisning - vi afholder workshops i skriftlig akademisk fremstilling for opgave- og specialeskrivende

Læs mere

mundtlig fremstill ing

mundtlig fremstill ing FORÅR 2014 MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING HELLE HVASS, CAND.MAG. mundtlig fremstill ing TILBUD OG AKTIVITETER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop FORÅR 2017 Kom godt i mål med masterprojektrapporten master projek workshop TILBUD TIL MASTERSTUDERENDE PÅ IUP Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder

Læs mere

SPECIALESKRIVNING: ARBEJDSPROCESSER OG LÆSBARHED

SPECIALESKRIVNING: ARBEJDSPROCESSER OG LÆSBARHED SPECIALESKRIVNING: ARBEJDSPROCESSER OG LÆSBARHED TINE WIRENFELDT JENSEN CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING DATALOGI E09 præsen TATION 1 PRÆSENTATION Ansat på Center for Undervisningsudvikling for HUM &

Læs mere

master projek workshop

master projek workshop FORÅR 2013 Kom godt i mål med masterprojektrapporten master projek workshop OM AKADEMISK SKRIVECENTER DE TRE SØJLER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning

Læs mere

MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING

MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING FORÅR 2017 MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING HELLE HVASS, CAND.MAG. fremstilling mundtlig VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel

Læs mere

KOM GODT FRA START MED MASTEROPGAVEN

KOM GODT FRA START MED MASTEROPGAVEN EFTERÅR 2014 KOM GODT FRA START MED MASTEROPGAVEN Helle Hvass Master workshop Tilbud til masterstuderende på IUP Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi

Læs mere

God VEJLEDNING af specialer, bacheloropgaver og projekter. Lotte Rienecker Gitte Wichmann-Hansen Peter Stray Jørgensen 27.

God VEJLEDNING af specialer, bacheloropgaver og projekter. Lotte Rienecker Gitte Wichmann-Hansen Peter Stray Jørgensen 27. God VEJLEDNING af specialer, bacheloropgaver og projekter Lotte Rienecker Gitte Wichmann-Hansen Peter Stray Jørgensen 27. marts 2019 Program Intro ved Henrik Schjerning, redaktionschef, Samfundslitteratur

Læs mere

Peer feedback i SRP-arbejdet

Peer feedback i SRP-arbejdet Peer feedback i SRP-arbejdet Akademiet for Talentfulde Unge d. 30/8 2014 Gry Sandholm Jensen, gsjensen@tdm.au.dk Præsentation Gry Sandholm Jensen, Cand.mag. Center for Undervisningsudvikling og Digitale

Læs mere

Forslag til vejlederen vedrørende. Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale

Forslag til vejlederen vedrørende. Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale Forslag til vejlederen vedrørende Vejledning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse i forbindelse med projektbeskrivelse og speciale Formål At rådgive og informere om gældende formelle regler samt krav

Læs mere

Akademisk Idégenrering. Astrid Høeg Tuborgh Læge og PhD-studerende, Børne og Ungdomspsykiatrisk Center, AUH

Akademisk Idégenrering. Astrid Høeg Tuborgh Læge og PhD-studerende, Børne og Ungdomspsykiatrisk Center, AUH Akademisk Idégenrering Akademisk projekt Seminar T Idégenerering Seminar U Akademisk skrivning Seminar V Akademisk feedback Præsentation Læge i børne- og ungepsykiatrien Laver aktuelt PhD om tilknytnings

Læs mere

Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10)

Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10) Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10) 1. Det er et problem at... (udgangspunktet, igangsætteren ). 2. Det er især et problem for... (hvem angår

Læs mere

PROBLEMFORMULERING. på videregående uddannelser LOTTE RIENECKER STUDIETEKNIKSERIEN 4. UDGAVE

PROBLEMFORMULERING. på videregående uddannelser LOTTE RIENECKER STUDIETEKNIKSERIEN 4. UDGAVE STUDIETEKNIKSERIEN 4. UDGAVE LOTTE RIENECKER PROBLEMFORMULERING på videregående uddannelser Her er hjælp til at problemformulere en opgave, et projekt eller speciale på en lang eller mellemlang videregående

Læs mere

5 råd til Effektiv specialeskrivning. v/ Christina Juul Jensen Pædagogisk Center Samfundsvidenskab. Institut for Psykologi

5 råd til Effektiv specialeskrivning. v/ Christina Juul Jensen Pædagogisk Center Samfundsvidenskab. Institut for Psykologi 5 råd til Effektiv specialeskrivning v/ Christina Juul Jensen Pædagogisk Center Samfundsvidenskab Institut for Psykologi Fredag 16. december 2011 Kl. 13:15-16:00 KU, CSS Dias 1 Effektiviser din søgning

Læs mere

Vejledning til strukturering af specialet

Vejledning til strukturering af specialet Vejledning til strukturering af specialet Skal du i gang med dit speciale, kan du herunder finde gode redskaber til at styre og planlægge din tid. Nedenstående er tænkt som en måde, hvorpå du kan holde

Læs mere

AKADEMISK IDÉGENERERING JULIE SCHMØKEL

AKADEMISK IDÉGENERERING JULIE SCHMØKEL JULIE SCHMØKEL AKADEMISK PROJEKT Seminar T Idégenerering Seminar U Akademisk skrivning Seminar V Akademisk feedback PRÆSENTATION Julie Schmøkel, 27 år Cand.scient. i nanoscience (2016), Science and Technology,

Læs mere

Mater Thesis Preparation (TI-MTP) Den gode opgave kap.1 + 2.

Mater Thesis Preparation (TI-MTP) Den gode opgave kap.1 + 2. Mater Thesis Preparation (TI-MTP) Den gode opgave kap.1 + 2. Version: 5-2-2009 Den videnskabelige genre en definition (s.21) Dokumentation af en undersøgelse af et fagligt relevant problem ved brug af

Læs mere

Kompetencelogbog trin for trin

Kompetencelogbog trin for trin Kompetencelogbog trin for trin I. Sæt ord på kompetencerne: Hvilken viden og værktøjer fik du? Hvad kan du med din viden? Hvilken indsigt fik du i forhold til dine værdier, dvs. hvad giver mening og er

Læs mere

AKADEMISK IDÉGENERERING PERNILLE MAJ SVENDSEN & JULIE SCHMØKEL

AKADEMISK IDÉGENERERING PERNILLE MAJ SVENDSEN & JULIE SCHMØKEL PERNILLE MAJ SVENDSEN & JULIE SCHMØKEL AKADEMISK PROJEKT Seminar T Idégenerering Seminar U Akademisk skrivning Seminar V Akademisk feedback PRÆSENTATION Julie Schmøkel, 26 år Cand.scient. i nanoscience

Læs mere

Specielt for specialestuderende SLIDES I TEKSTVERSION til læsning

Specielt for specialestuderende SLIDES I TEKSTVERSION til læsning Specielt for specialestuderende SLIDES I TEKSTVERSION til læsning Simon Bierring Lange Tanya Karoli Christensen Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab Københavns Universitet Specialeseminar, NorS

Læs mere

Opgaveskrivning. - 6 råd til en god skriveproces. www.samf.ku.dk/pcs. v/ Christina Juul Jensen Pædagogisk Center Samfundsvidenskab

Opgaveskrivning. - 6 råd til en god skriveproces. www.samf.ku.dk/pcs. v/ Christina Juul Jensen Pædagogisk Center Samfundsvidenskab Opgaveskrivning - 6 råd til en god skriveproces v/ Christina Juul Jensen Pædagogisk Center Samfundsvidenskab www.samf.ku.dk/pcs Råd 1: Opgavens opstart Skriv om noget du kender Læs i studieordningen, hvad

Læs mere

AKADEMISK IDÉGENERERING JULIE SCHMØKEL

AKADEMISK IDÉGENERERING JULIE SCHMØKEL JULIE SCHMØKEL AKADEMISK PROJEKT Seminar T Idégenerering Seminar U Akademisk skrivning Seminar V Akademisk feedback PRÆSENTATION Julie Schmøkel, 25 år Cand.scient. i nanoscience (2016) Projektkoordinator

Læs mere

WORKSHOP 1: IDEUDVIKLING OG PROBLEMFORMULERING

WORKSHOP 1: IDEUDVIKLING OG PROBLEMFORMULERING WORKSHOP 1: IDEUDVIKLING OG PROBLEMFORMULERING Kenneth Nygaard PhD studerende PROGRAM WORKSHOP 1 16.15-17.15 Akademisk proces og videnskabelige problemer Udvikling af egne ideer frem mod problemformuleringer

Læs mere

Lærerbacheloropgaven

Lærerbacheloropgaven Lærerbacheloropgaven Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen Lærerbacheloropgaven DEN STUDERENDES BOG Forlaget Samfundslitteratur Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen Lærerbacheloropgaven. Den studerendes

Læs mere

Brug din vejleder gode råd

Brug din vejleder gode råd Brug din vejleder gode råd Pædagogisk Center Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Københavns Universitet August 2005 Denne pjece uddeles gratis til studerende og undervisere ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

TEMA: AKADEMISK LÆSNING

TEMA: AKADEMISK LÆSNING TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: AKADEMISK LÆSNING Udviklet af Stine Reinhold Heger og Helle Hvass, CUDiM AKADEMISK LÆSNING v. Stine Heger og Helle Hvass, CUDiM

Læs mere

Kompetencelogbog trin for trin

Kompetencelogbog trin for trin Kompetencelogbog trin for trin I. Sæt ord på kompetencerne: Hvilken viden og værktøjer fik du? Hvad kan du med din viden? Hvilken indsigt fik du i forhold til dine værdier, dvs. hvad giver mening og er

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. Semester Modul 14 Hold ss2010va + ss2010vea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDFORTEGNELSE MODUL

Læs mere

Henrik Jochumsen 2013

Henrik Jochumsen 2013 Henrik Jochumsen 2013 Introduktion Det overordnede og det centrale: Den videnskabelige genre Den gode opgave Den klassiske disposition form og indhold Hvis tid: Vejledning Skriv sammen! Skriveblokering

Læs mere

kompetencer Grundforløbet Processkrivning Progressionsplan for de store skriftlige opgaver Munkensdam Gymnasium 2011 Skrivekursus

kompetencer Grundforløbet Processkrivning Progressionsplan for de store skriftlige opgaver Munkensdam Gymnasium 2011 Skrivekursus Progressionsplan for de store skriftlige opgaver Munkensdam Gymnasium 2011 Opgavetype Skrivekursus 4 moduler i grundforløbet Introduktion til grundlæggende begreber og metoder af betydning for skriveprocessen

Læs mere

Fra At lære en håndbog i studiekompetence, Samfundslitteratur 2003. Kapitel 6, s. 75-87.

Fra At lære en håndbog i studiekompetence, Samfundslitteratur 2003. Kapitel 6, s. 75-87. Side 1 af 10 Fra At lære en håndbog i studiekompetence, Samfundslitteratur 2003. Kapitel 6, s. 75-87. At skrive At skrive er en væsentlig del af både din uddannelse og eksamen. Når du har bestået din eksamen,

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING TEMA: FEEDBACK. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier. Udviklet af Stine Heger og Helle Hvass, CUDiM

TAKEAWAY TEACHING TEMA: FEEDBACK. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier. Udviklet af Stine Heger og Helle Hvass, CUDiM TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier v TEMA: FEEDBACK Udviklet af Stine Heger og Helle Hvass, CUDiM FEEDBACK PÅ TEKST I GRUPPER v. Stine Heger og Helle Hvass, CUDiM Indholdselement

Læs mere

Synopsis og proces. Linda Greve Aabenraa Statsskole 7. dec. 2010

Synopsis og proces. Linda Greve Aabenraa Statsskole 7. dec. 2010 Synopsis og proces Linda Greve Aabenraa Statsskole 7. dec. 2010 Din største synopsisudfordring Synopsis og proces Struktur giver overblik I skal formidle jeres niveau af viden Dagsorden for i dag Lidt

Læs mere

Der skal være en hensigt med teksten - om tilrettelæggelse og evaluering af elevers skriveproces

Der skal være en hensigt med teksten - om tilrettelæggelse og evaluering af elevers skriveproces Der skal være en hensigt med teksten - om tilrettelæggelse og evaluering af elevers skriveproces Af Bodil Nielsen, Lektor, ph.d., UCC Det er vigtigt at kunne skrive, så man bliver forstået også af læsere,

Læs mere

INDHOLD Forord til 4. udgave... 15 Ændringer i denne udgave... 15 Aktivitetsbog... 15 Selvstændige opgaver mest... 15 Mere om litteratursøgning og litteraturargumentation... 16 Mindre om... 16 Mere til

Læs mere

Workshop: Akademisk idegenerering

Workshop: Akademisk idegenerering Workshop: Akademisk idegenerering Humaniora, Arts Anders Hjortskov Larsen (ahlarsen@tdm.au.dk) ræsentation: Anders Hjortskov ahlarsen@tdm.au.dk @andershjortskov Cand. Pu Arbejder m Journalis6k og sociale

Læs mere