REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2014"

Transkript

1 1 Deltagere: Boligforeningen 3B Bent Frederiksen, adm. direktør Steffen Morild, formand for 3Bs org.best. Iris Gausbo, næstformand i 3Bs org.best. Per Bro, byggechef Solvejg von Barm, kundechef Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen) Aviaja Sigsgaard (Teknik og Miljøforvaltningen) Anne Mette Friis Pedersen (Teknik og Miljøforvaltningen) Lars Kaldahl (Socialforvaltningen) under punktet 4.b Bjarke Solkær (Socialforvaltningen) under punktet 4.c Lea Bryld (Økonomiforvaltningen) under punktet 4.e Morten Birkbak (Økonomiforvaltningen) under punktet 4.e Michael Melbye (Socialforvaltningen) under punktet 4.e 1. Strategi, ledelse og drift a. Opfølgning på aftaler fra sidste år (KK) Drøftelse af strategi for erhvervsudlejning (se punkt 2b) 3B og kommunen drøfter spørgsmålet om opsigelse af institutionslejemål (punktet drøftet i januar se punkt 4a) Det blev sidste år aftalt, at følgende emner kan være relevante for en drøftelse i Samarbejdsforum: utilpassede unge (se punkterne 4e og 5), afvikling af afdelingsmøder og digitalisering (se punkt 3c) 3B orienterer kommunen om resultatet af PCB screeningen (opfyldt).

2 2 b. De overordnede fremtidige planer og væsentligste udfordringer (3B) 3B redegjorde for, at hovedområderne lige nu er 1) fremtidssikring af ejendommene og 2) driften. Ad 1) Fremtidssikring 3B har screenet alle ejendomme for at få fastlagt renoveringsbehovet. 3B er i gang med mange renoveringer. Da dispositionsfonden er presset, bliver 3B nok nødt til at se på renoveringer på en ny måde. Arbejderne må nok fremover i højere grad prioriteres og gennemføres i etaper. Kommunen opfordrede til, at man tænker i byudvikling og strukturelle forandringer, da det er afgørende for en positiv social udvikling i belastede områder. Kommunen opfordrede samtidig til at andre aktører inddrages. Ad 2) Driften 3B er meget opmærksom på, hvordan man kan billiggøre og effektivisere driften, således at udgifterne og dermed også lejen kan reduceres. Driftsfællesskaber er en mulig løsning og kan også medføre en kvalitetsforbedring. 3B har fokus på huslejeniveauet i organisationens afdelinger. c. 3B s digitaliseringsstrategi i forhold til afvikling af digitale beboermøder (3B) 3B har fået dispensation til at afholde digitale beboermøder i Brohuset, men vil ikke søge om dispensation til andre afdelinger. Der er ikke interesse for det blandt beboerne, der mener, at den menneskelige kontakt på et beboermøde er vigtig. d. Hovedaftalen (KK og 3B) Kommunen mener, at Hovedaftalen er en god ramme og har store forventninger til den næste hovedaftale.

3 3 3B synes, at Hovedaftalen fungerer godt, men omvendt fylder den ikke så meget i det daglige arbejde. Begge parter gav udtryk for, at der står mange gode ting i Hovedaftalen. 2. Byudvikling og afdelingernes drift a. Status for indgåelse af initiativaftaler for de udsatte byområder (KK) Kommunen redegjorde for status for indgåelse af initiativaftalerne. 3B var ikke med i de tre første initiativaftaler for Tingbjerg/Husum, Nørrebro og Bispebjerg/Nordvest. Der skal nu indgås en tillægsaftale for Bispebjerg/Nordvest, hvor 3B deltager med Vestergårdsvej (Stærevej). Der afholdes møde med afdelingsbestyrelsen den 19. februar De tre sidste initiativaftaler skal indgås for hvert af de udsatte byområder Amager/Sundby, Valby/Vigerslev og Vesterbro/Kg. Enghave. 3B er med i alle tre aftaler. Kommunen sender udkast til aftalerne i februar b. Drøftelse af strategi for erhvervsudlejning, jf. aftale fra styringsdialog 2012 (3B) 3B oplyste, at de ikke har haft en drøftelse med Ministeriet for by, bolig og landdistrikter og Landsbyggefonden om muligheden for at finansiere erhverv med 50 årige lån, jf. referat fra Kommunen bemærkede, at udviklingen omkring erhvervsudlejning går meget stærkt. Erhvervslejerne stiller store krav til erhvervenes beliggenhed, indretning m.v. Sektoren vil få store udfordringer på dette punkt og bør overveje, hvordan det håndteres. c. Nybyggeri (KK) Orientering om kommende proces

4 4 Kommunen kvitterede for, at 3B byder projekter ind, når der udbydes grundkapital. Kommunen afholder evalueringsmøde med boligorganisationerne om grundkapitaludbuddet den 4. marts Næste udbud forventes offentliggjort i april B gav udtryk for, at de fortsat gerne vil byde ind med nye projekter og tilkendegav samtidig interesse for at bygge for eksempelflere skæveboliger. d. Renovering Fremtidssikring af afdelingerne (KK) Fremtidssikring af afdelingerne er en udfordring for 3B. Der henvises til det i punkt 1b anførte. 3B vil melde kommende renoveringsprojekter ind til kommunen i februar Tilsyn a. Tilbagemelding på gennemgang af 3B s årsregnskab (KK) Kommunen noterede sig, at 3B har et overskud i 2012 på kr. Der er dog et underskud på driften på kr. Overskuddet skyldes en nettorenteindtægt på 1,1 mio. kr. Der var en drøftelse af, at den disponible del af dispositionsfonden er presset frem til 2020, hvilket skyldes at foreningen medvirker til en række renoveringsprojekter. 3B oplyste på kommunens forespørgsel, at indbetalingerne til dispositionsfonden er hævet til det maksimale. 3B taber fortsat nogle få af sine sager i beboerklagenævnet. En del tabte sager relaterer sig til manglende dokumentation, hvilket 3B forsøger at rette op på ved afholdelse af kurser for driftspersonalet.

5 5 b. Afdelinger i boligorganisationen med væsentlige problemer og/eller kritiske nøgletal (KK) Underskud Kommunen spurgte til, hvordan 3B forholder sig til, at 13 af boligorganisationens afdelinger svarende til 17,8 pct. har haft underskud. 3B er opmærksomme på forholdet og oplyste, at de forsøger at ramme balancelejen. Men 3B gjorde samtidig opmærksom på, at der er tale om relativt få afdelinger set i forhold til det samlede antal. Henlæggelser Kommunen gjorde opmærksom på revisors bemærkninger om, at der er flere afdelinger, der henlægger for lidt. Det drejer sig om konto 401 (planlagt periodisk vedligehold og fornyelse), konto 402 (istandsættelse ved fraflytning) og konto 405 (tab ved fraflytning). 3B er opmærksomme på denne udfordring og arbejder på at hæve henlæggelserne til et passende niveau. 3B foretrækker at hæve henlæggelsesniveauet jævnt, så der ikke sker meget store spring i huslejeniveauet. 3B oplyste i den forbindelse, at de vil forsøge at reducere udgifterne ved fraflytning ved at udbyde opgaven med at istandsætte lejlighederne i klumper af lejligheder. Underfinansieret forbedringsarbejde Kommunen henviste til revisors bemærkninger om, at der er flere afdelinger med underfinansieret forbedringsarbejde. Det bør tilstræbes ikke at underfinansiere arbejderne. I den forbindelse oplyste kommunen, at man generelt modtager flere regnskaber fra boligorganisationerne med betydeligt højere udgifter end godkendt af kommunen på tilsagnstidspunktet. 3B vil være opmærksomme på dette. Manglende udmatrikulering af Netto i Elmehaven

6 6 Udmatrikulering er sket, og sagen betragtes som afsluttet. 4. Boligorganisationens indmeldte emner a. Institutionslejemål (3B) Opsigelse af institutionslejemål Punktet blev drøftet på et møde mellem 3B og Børne og Ungdomsforvaltningen (BUF) på et møde den 24. januar BUF har ikke planer om opsigelse af yderligere lejemål. Udskillelse af institutioner i selvstændige afdelinger 3B nævnte problematikken om hjemfaldspligten, der ikke er indfriet på erhvervslejemål og institutionslejemål. Det betyder, at der skal ske frikøb fra hjemfaldsforpligtelsen, når erhverv skal ombygges/belånes. Sektoren overvejer at rejse spørgsmålet om frikøb i Samarbejdsforum. b. Matrikulære forhold omkring servicearealer (3B) Forsinkede udmatrikuleringer hindrer hjemtagelse af realkreditlån og medfører ekstra udgifter til byggelånsrenter i byggesagen. Som eksempel blev Dannebrogsgade, Bogfinkevej og Tranehavegård nævnt. Kommunen beklagede, at det havde vist sig nødvendigt at ændre servicearealerne. Kommunen er opmærksom på, at det ikke skal ske fremover, ligesom kommunen vil forsøge at afslutte de nævnte sager. c. Udlejningsaftaler (3B)

7 7 3B oplyste, at der er generel tilfredshed med udlejningsaftalerne. 3B bemærkede, at andelen af personer udenfor arbejdsmarkedet er stigende i visse afdelinger. I disse afdelinger er det fint at anvende fleksibel udlejning frem for den almindelige venteliste. 3B oplyste, at der generelt opleves bedre opfølgning på de boligsociale udfordringer, og at de midler, der blev afsat til dette på kommunens Budget 2013, kan mærkes. Særboliger 3B bemærkede, at det vil være ønskeligt, at det ikke er den samme lejlighed, der genudlejes som særbolig gentagne gange, men at det er skiftende lejligheder, der anvendes som særboliger. Kommunen opfordrede til, at dette rejses i forbindelse med genforhandling af udlejningsaftalen. Opfølgning på boligsocial anvisning 3B bemærkede, at der er behov for tæt opfølgning på de anviste lejere. Kontaktpersonordningen blev drøftet. Kommunen vil undersøge, hvordan der kan laves lokale arrangementer om kontaktpersonordningen. d. Solvang Centret (3B) Nedrivning af Solvang Centret blev drøftet. 3B ønsker nedrivning af centret så hurtigt som muligt. Der var enighed om, at der er en god dialog mellem parterne. Der er møde i styregruppen den 20. februar e. Drøftelse af 18+ gruppe (3B) Udfordringer med 18+gruppen, særligt i Solvang Centret og Folehaven, blev drøftet. 3B bemærkede, at det ikke er en opgave for en boligorganisation at stille lokaler til rådighed for 18+gruppen. Kommunen understregede vigtigheden af en god dialog mellem afdelingsbestyrelserne og 18+gruppen. Desuden er kontakt til de boligsociale medarbejdere vigtig, hvis det skal lykkes at få løst udfordringerne med denne gruppe.

8 8 Der var enighed om, at et tæt parløb mellem 3B og kommunen er afgørende, ligesom det er vigtigt at definere parternes roller. Der afholdes møde mellem 3B og kommunen den 3.marts Det blev aftalt at drøfte punktet igen på næste års styringsdialog og i Samarbejdsforum i juni f. Kommunens manglende godkendelse af byggeregnskaber 3B spurgte til status for byggeregnskaberne vedrørende Amagerfælledvej og Bogfinkevej. Kommunen vil forsøge at få byggeregnskaberne godkendt. Problematikken om manglende udmatrikulering, jf. punkt 4b, betyder, at en godkendelse er mere vanskelig end normalt. Mere dialog mellem 3B og kommunen om et byggeregnskabs indhold er i øvrigt ønskeligt, så lange sagsbehandlingstider kan undgås. Kommunen uddelte oversigt over servicemål og sagsbehandlingstider. 5. Aftaler og mål for det kommende år 3B og kommunen er enige om, at der skal sættes fokus på, hvordan der kan skaffes billige boliger i København (ansvarlig 3B og Teknik og Miljøforvaltningen, Byens Udvikling, Almene boliger) Kommunen afholder lokale møder vedrørende kontaktpersonordningen (ansvarlig Teknik og Miljøforvaltningen, Byens Udvikling, Almene boliger). 3B sikrer, at alle relevante deltager. Udfordringer med 18+gruppen drøftes fortsat på næste års styringsdialog. Der følges op på problematikken i form af SSP s deltagelse i Samarbejdsforum i juni 2014 (ansvarlig Teknik og Miljøforvaltningen, Byens Udvikling, Almene boliger)

9 9 6. Eventuelt Kommunen opfordrede 3B til at søge om huslejetilskud til studerende også i andre afdelinger, end der allerede får. 3B oplyste, at de har indgået aftaler om huslejetilskud i to afdelinger. 3B henledte kommunens opmærksomhed på, at det også vil være godt at kunne give huslejetilskud for at sænke lejen i ommærkede boliger.

Referat af styringsdialogmøde med Boligforeningen 3B og Københavns Kommune den 21. maj 2015

Referat af styringsdialogmøde med Boligforeningen 3B og Københavns Kommune den 21. maj 2015 Deltagere: Boligforeningen 3B: Steffen Morild Morten Boje Mette Thiberg Finn Palama Københavns Kommune: Uffe Andreasen (Teknik og Miljøforvaltningen) Anne Mette Friis Pedersen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HAB OG HAB II OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 19. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HAB OG HAB II OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 19. MARTS 2014 1 Deltagere: Hovedstadens almennyttige Boligselskab, Hovedstadens almennyttige Boligselskab II og DAB Formand Ole Ekenberg (HAB) Næstformand Camilla Hegnsborg (HAB) Formand Jesper Herget (HAB II) Næstformand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014 1 Deltagere: fsb Bjarne Larsson Pia Nielsen Terkel Kunding Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen Morten Boje Carina Wedell Andersen Ole Bjerregaard Louise Høyer Fie Cathrine Støttrup Olsen (ref.)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAB V/KAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAB V/KAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. MARTS 2014 1 Deltagere Samvirkende Boligselskaber v. KAB Margrete Pump Lene Vennits Finn Larsen Christen Mors Anne Mette Fredsgaard Svendsen Københavns Kommune Mehmet Adanir (Socialforvaltningen) Per Christensen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB ii DEN 28.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB ii DEN 28. 1 Deltagere Hovedstadens almennyttige Boligselskab (HAB) og Hovedstadens almennyttige Boligselskab II (HAB II) Ole Ekenberg (HAB) Camilla Hegnsborg (HAB) Jesper Herget (HAB II) Per Jørgensen (HAB II) Lars

Læs mere

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3)

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3) 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik - og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Rune Gamby (Teknik og Miljøforvaltningen) Fie Cathrine Støttrup Olsen (Teknik og

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015 1 Deltagere: Lægeforeningens Boliger: Alex F. Rasmussen, Peter Jørgensen og Jens Corfitzen FA09: Lone Lund-Rasmussen og Kasper Nørballe Københavns Kommune: Teknik- og Miljøforvaltningen: Jørgen Stein,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015 1 Deltagere Fra Boligforeningen VIBO: Kaare Vestermann, Direktør Anne Merethe Bryder, Økonomichef Tanja Thomsen Bæklund, Boligsocialchef Tine Pedersen, Udlejningschef Tina Kastberg, Jurist Henrik Nielsen,

Læs mere

Referat fra styringsdialogmødet med Boligforeningen 3B afholdt den 3. november 2010

Referat fra styringsdialogmødet med Boligforeningen 3B afholdt den 3. november 2010 1 Deltagere fra Boligforeningen 3B: Bent Frederiksen, Peter Juul Andersen, Per Bro og Solvejg von Barm Deltagere fra Københavns Kommune: Pia Nielsen, Diddi Thiemann Norup og Sune Skovgaard (referent) 1.

Læs mere

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet.

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet. 1 Deltagere De Vanføres Boligselskab for København v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Helle Hjorting (Boligkontoret Danmark) Dennis Larsen (Boligkontoret Danmark) Københavns

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligselskabet AKB København v/ KAB: Jonas Mørch Cohen Finn Larsen Margrete Pump Ulrik Hjort Thomas Ulrich Larsen Københavns Kommune: Morten Boje Peter Zeller Anders Rosendal Pia Lund 1. Strategi,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B DEN 25. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B DEN 25. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligforeningen 3B Bent Frederiksen (Boligforeningen 3B) Peter Juul Andersen (Boligforeningen 3B) Per Bro (Boligforeningen 3B) Solvejg von Barm (Boligforeningen 3B) Villy Sørensen (formand

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med AAB og Københavns Kommune den 10. juni 2015

Referat af styringsdialogmøde med AAB og Københavns Kommune den 10. juni 2015 1 Deltagere Fra AAB: Bent Haupt Jensen, formand Christian Høgsbro, direktør Pia Skov, vicedirektør Helle Friis Nielsen, økonomichef Henrik Schultz, kundechef Gorm Evers, byggechef Marianne Helberg, sekretariatschef

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24.

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24. 1 Deltagere Bestyrelsen for De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune: Formand Susanne Henriksen Boligkontoret Danmark: Forvaltningsdirektør Lars Lehmann Økonomidirektør Bent Gail-Kalashnyk Forrentningsfører

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOG MELLEM SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 7. MARTS 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOG MELLEM SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 7. MARTS 2013 1 Deltagere fra Københavns Kommune: Teknik og Miljøforvaltningen: Morten Boje, Pia Lund, Jannik Egelund, Anders Rosendal, Philip Naegeli Arnhild (punkt 1 2) og Mads Gudmand Høyer (punkt 5). Sundheds og

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber 2014 og 2015 og Københavns Kommune den 26. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber 2014 og 2015 og Københavns Kommune den 26. marts 2015 1 Deltagere fra Københavns kommune: Uffe Andreasen, Ole Frederiksen, Line Lolk, Cathrine Sejberg Jensen og Mads Lauridsen. Deltagere fra Samvirkende Boligselskaber ved KAB: Margrete Pump, Lene Vennits,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014 1 Deltagere Boligselskabet De Unges Almene Boligselskab/ ved Ubsbolig A/S: Jan Hansen, regnskabschef Martin Staal, driftschef Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LEJERBO KØBENHAVN OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 27. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LEJERBO KØBENHAVN OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 27. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Lejerbo København Jan Hyttel (Lejerbo København) Per Yderholm (Lejerbo København) Steffen Boel Jørgensen (Lejerbo) Troels Buch Kristensen (Lejerbo) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet ABK København v/ KAB Margrete Pump (KAB) Elly Borg (KAB) Lone Skriver (KAB) Københavns Kommune Pia Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 13. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 13. DECEMBER 2012 1 Deltagere Boligforeningen 3B Bent Frederiksen (Boligforeningen 3B) Peter Juul Andersen (Boligforeningen 3B) Per Bro (Boligforeningen 3B) Solvejg von Barm (Boligforeningen 3B) Anders Brøgger (næstformand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012 1 Deltagere Domea København v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Mona Bojko (Domea) Rikke Tobiesen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Ole Bjerregaard

Læs mere

Bilag 1 - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds Status 7. april 2015

Bilag 1 - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds Status 7. april 2015 Bilag - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s. kreds 08 Bilag - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s. kreds 08 Status 7.

Læs mere

Boligorganisationen: Knud Spangsø, formand, Lone Jakobsen, næstformand

Boligorganisationen: Knud Spangsø, formand, Lone Jakobsen, næstformand Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog A/B Gudenå 2017 Mødested: Odinsgade 7, lokale D. 3.32 Mødedato: 27-09-2017 Sendes til: A/B Gudenå og RandersBolig Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012 1 Deltagere Danske Funktionærers Boligselskab v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jørgen Kristian Rasmussen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Helle Jeppesen (Domea)

Læs mere

Referat styringsdialogmøde

Referat styringsdialogmøde Referat styringsdialogmøde Med Gentofte Ejendomsselskab Onsdag den 19. december 2018 kl. 9 mødelokale 258 Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter Boligselskabet ) - Ole Lund Petersen, formand

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 8. december 2016, Kl. 17-20 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Referat til organisationsbestyrelsesmøde

Referat til organisationsbestyrelsesmøde Referat til organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 15. maj 2019 kl. 17 KAB, Vester Voldgade 17, Billedsalen Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dorte Skovgård, Flemming Løvenhardt, Stine Hessellund,

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 26. oktober 2017, Kl. 17-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2014 og 2015 med AKB København og Københavns Kommune den 3. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde 2014 og 2015 med AKB København og Københavns Kommune den 3. marts 2015 1 Deltagere Fra Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune: Uffe Andreasen Martha Katrine Sørensen Pia Lund Rune Gamby Cæcilie Smith Frederiksen Fra KAB på vegne af AKB København: Jonas M Cohen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30. 1 Deltagere Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen) Rebecca Forsman (Teknik og Miljøforvaltningen) Maria Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Cecilie Matzen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Referat for styringsdialogmødet d. 11. maj 2015 med DOMEA København

Referat for styringsdialogmødet d. 11. maj 2015 med DOMEA København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Referat for styringsdialogmødet d. 11. maj 2015 med DOMEA København Deltagere: DOMEA København: Jytte Jensen (kundechef) Karsten Pedersen

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 17. maj 2018, Kl. 17-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dorte Skovgård, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt, Hans

Læs mere

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne 1 Deltagere De Unges Almene Boligselskab v/ UngesBoligService.dk Iben Koch (UngesBoligService.dk) Gregers Andersen (UngesBoligService.dk) Jan Hansen (UngesBoligService.dk) Københavns Kommune Tine Engelbrechtsen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB)

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) Dato Byrådssekretariatet 7. januar 2016 2017-000691-1 Tidspunkt Den 4. februar 2016, kl. 15.00 Deltagere Kontorleder Steen Hingebjerg Jensen,

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Mødereferat. Lejerbo Kolding og Kolding Kommune Emne. Styringsdialog. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Lejerbo Kolding og Kolding Kommune Emne. Styringsdialog. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. november 2015 Sagsnr. 15/9311 Løbenr. 175759/15 Referent Ditte Pagh Sørensen Direkte telefon 79 79 16 77 E-mail dipa@kolding.dk

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmødet

Referat af organisationsbestyrelsesmødet Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 18. maj 2017, Kl. 16-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 13. oktober 2016, Kl. 18-22 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Dato: 28.05.2013, kl. 15.00 16.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokal 1609 For Boligselskabet: Ryno Scheil, Bestyrelsesformand

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 14. september 2017, Kl. 17-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark (BDK)

Referat fra Styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark (BDK) Referat fra Styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark (BDK) Den 20. juni 2011 Til stede: Gitte Weien Andersen (Rudersdal Kommune), Torben Eriksen (forretningsfører, BDK),

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med AKB København den 6. december 2010

Referat af styringsdialogmøde med AKB København den 6. december 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13 med deltagelse af: Fra AKB, København: Margrete Pump, kundedirektør, Lone Skriver, udlejningschef, Elly Borg, forretningsfører Fra kommunen:

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, 2300 København S med deltagelse af: Fra Samvirkende Boligselskaber og Brumleby: Margrete Pump, kundedirektør, Anne Mette Fredsgaard Svendsen,

Læs mere

Pkt. 1: Velkomst og præsentation Gert Hansen præsenterer sig som ny formand for Sorø Boligselskab.

Pkt. 1: Velkomst og præsentation Gert Hansen præsenterer sig som ny formand for Sorø Boligselskab. Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 14. november 2013 Kl.: 09.00-13.00 Sted: Sorø Stuen i Tinghuset på Torvet i Sorø Deltagere: Sorø

Læs mere

Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde

Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 17.00, Kronprinsessegade 14, Kantinen Deltagere: Bestyrelsen, Bent Frederiksen, Peter Juul Andersen, Anette Hertz, Rikke Linnemann, (ref),

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Dato 27. oktober 2011 Sagsnr. 11/23734 Løbenr. 193820/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen 3B og Ballerup Kommune mandag den 14. januar 2013

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen 3B og Ballerup Kommune mandag den 14. januar 2013 Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen 3B og Ballerup Kommune mandag den 14. januar 2013 Deltagere: Bent Frederiksen, Boligforeningen 3B Steffen Morild, Boligforeningen

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

Budget 2014/2015 og regnskab 2012/2013 i sammendrag. Lejemål Bruttoetage- Antal areal i alt (m2) lejemål Almene familieboliger

Budget 2014/2015 og regnskab 2012/2013 i sammendrag. Lejemål Bruttoetage- Antal areal i alt (m2) lejemål Almene familieboliger Boligforeningen VIBO Afdeling 137 - Afdeling - Toften Skæringsdato: 01-12-1981 Budget 2014/2015 og regnskab 2012/2013 i sammendrag Lejemål Bruttoetage- Antal areal i alt (m2) lejemål Almene familieboliger

Læs mere

Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde

Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde Mødetid: Onsdag den 17. september 2014 kl. 16.00 Af hensyn til mødedeltagernes planlægning tilstræbes det, at bestyrelsesmødet max. varer 2½ time, hvorefter der

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Dato: 18.05.2015, kl. 14.00 15.45 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokale 2210 For Boligselskabet: Erik Andersen, formand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET HARESKOVGÅRD REPRÆSENTERET VED BOLIGKONTORET DANMARK DEN 14. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET HARESKOVGÅRD REPRÆSENTERET VED BOLIGKONTORET DANMARK DEN 14. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet Hareskovgård v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Charlotte Heitmann (Boligkontoret Danmark) Torben Eriksen (Boligkontoret Danmark) Mogens Lund

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Høng Boligforening Dato: 8. oktober 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Dithmer Forretningsfører Jens

Læs mere

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed Aftaledokument for styringsdialogmødet mellem Fredensborg Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2014/2015. Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 6. oktober

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DUAB DEN 6. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DUAB DEN 6. DECEMBER 2012 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og Miljøforvaltningen) Jørgen Stein (Teknik og Miljøforvaltningen) Pia Lund (Teknik og Miljøforvaltningen) Tine Engelbrechtsen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 3. september 2015 kl. 17.00, Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Bestyrelsen, Morten Boje, Anette Hertz, Jannik Egelund, Rikke Linnemann (Ref.) Gæster:

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. APRIL 2013 1 Deltagere Danske Funktionærs Boligforening Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Karsten Pedersen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 og 2015 med De Unges Almene Boligselskab (DUAB) og Københavns Kommune den 24. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde for 2014 og 2015 med De Unges Almene Boligselskab (DUAB) og Københavns Kommune den 24. marts 2015 1 Deltagere: Unges Boligservice (UBS): Iben Koch, direktør Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef Københavns kommune: Jørgen Stein, chefkonsulent Pia Lund, fuldmægtig

Læs mere

Budget 2014. RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle 11 2610 Rødovre. Afdeling 7. Afdelingens budget udviser en stigning på 0,00% Svarende til 0

Budget 2014. RØDOVRE BOLIGSELSKAB Brandholms Alle 11 2610 Rødovre. Afdeling 7. Afdelingens budget udviser en stigning på 0,00% Svarende til 0 Afdeling 7 Budget 2014 Afdelingens budget udviser en stigning på 0,00% Svarende til 0 Ny gennnemsnitlig årlig leje pr. m 2 589 Eksempler på husleje Antal m 2 Husleje 2013 Ændring Husleje 2014 64,49 3.128

Læs mere

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Kredskonference den 23. marts 2019 Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Plan for eftermiddagen: Kl. 13.30 Kl. 13.50 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Kl. 15.15 Kl. 15.45 Kl. 16.45 Kl. 17.00 Velkommen og præsentation

Læs mere

Juridisk konsulent Bodil Hald Brabæk, JURA

Juridisk konsulent Bodil Hald Brabæk, JURA Sagsnr. 038513-2013 Referat fra Styringsdialogmøde den 5. december 2013 kl. 13.00 mellem Gentofte Kommune og Boligorganisationen Munkegård v/ Almenbo Til stede: Gentofte Kommune: Juridisk konsulent Bodil

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsåret 2015 Dato: 3. januar 2017 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Kl. 0930 1230

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 4. DECEMBER 2012 1 Deltagere Boligforeningen AAB Christian Høgsbro (Boligforeningen AAB) Gorm Evers (Boligforeningen AAB) Helle Friis Nielsen (Boligforeningen AAB) Marianne Helberg (Boligforeningen AAB) Michael Storgaard

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle Referat Tema: Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til 15.30 Sted: Deltagere Treschowsgade 4, 7100 Vejle Ulrik Faarup Sørensen (Administrationschef), Søren Ahle Hansen (Direktør),

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Områdemøde den 4. marts 2015. Velkommen til områdemøde

Områdemøde den 4. marts 2015. Velkommen til områdemøde Områdemøde den 4. marts 2015 Velkommen til områdemøde 1 Program Velkommen og præsentation Nyt fra boligforeningen Hvor er vi på vej hen? Organisationsbestyrelsen ved formand Steffen Morild og næstformand

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 11. november 2014 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 11. november 2014 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat af styringsdialogmøde den 11. november 2014 Mødested: Laksetorvet, lokale D.3.32 Mødedato: 11-11-2014 Sendes til: Randers Bolig og

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Afdeling 1. Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2. Beholdnings- og afkastopgørelse på værdipapirer 3. Kort orientering om status på

Læs mere

Boligorganisation: Næstformand, Aase Jensen. Randers Kommune har indbudt Domea Randers til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden:

Boligorganisation: Næstformand, Aase Jensen. Randers Kommune har indbudt Domea Randers til det årlige styringsdialogmøde med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog med Domea Randers Mødested: Odinsgade, E.93 Mødedato: 15-11-2018 Sendes til: Domea Deltagere: Administration: Mikki Schougaard Frandsen, kundechef

Læs mere

Fra Lejerbo Randers: Formand Carsten Gylling, næstformand Bent Hansen. Fra administrationen: forretningsfører Pia Hesselvig

Fra Lejerbo Randers: Formand Carsten Gylling, næstformand Bent Hansen. Fra administrationen: forretningsfører Pia Hesselvig Redegørelse Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Redegørelse Lejerbo Randers Mødested: Laksetorvet, lokale E 3.11 Mødedato: 21-11-2016 Sendes til: Lejerbo Deltagere: Fra Lejerbo Randers: Formand Carsten

Læs mere

Budget 2014/2015 og regnskab 2012/2013 i sammendrag. Lejemål Bruttoetage- Antal. Antal rum

Budget 2014/2015 og regnskab 2012/2013 i sammendrag. Lejemål Bruttoetage- Antal. Antal rum Boligforeningen VIBO Afdeling 103 - Afdeling - Nivåhøj III Skæringsdato: 01-04-1983 Budget 2014/2015 og regnskab 2012/2013 i sammendrag Lejemål Bruttoetage- Antal Almene familieboliger Boligoplysninger

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Marianne Schultz og næstformand, Aase Jensen

Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Marianne Schultz og næstformand, Aase Jensen Referat Forvaltning: Sekretariat Møde vedr.: Styringsdialog med Domea Randers Mødested: E.1.93 Mødedato: 23-11-2017 Sendes til: Domea Deltagere: Administrationen: Mikki Schougaard Frandsen, kundechef Boligorganisationen:

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Budgetønsket har to grene; Green Teams omfatter både et løft til beskæftigelsesindsatsen i de udsatte byområder samt ren- og vedligeholdelsen.

Budgetønsket har to grene; Green Teams omfatter både et løft til beskæftigelsesindsatsen i de udsatte byområder samt ren- og vedligeholdelsen. Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Bilag 11 Green Teams i de udsatte byområder (TMF 138) Baggrund Budgetønsket har to grene; Green Teams omfatter både et løft til beskæftigelsesindsatsen i de udsatte

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere