Sygehus Lillebælt KBU-guide efterår 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sygehus Lillebælt KBU-guide efterår 2016"

Transkript

1 Sygehus Lillebælt KBU-guide efterår 2016

2 Klinisk basisuddannelse på Vejle Sygehus Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU. 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde etc ) Alle KBU læger ansættes pr eller Der er aftalt fastlagte halvårs forløb indenfor flg. områder: Medicin, Hjertemedicin, Ortopædkirurgi, Onkologi, Organ- og plastikkirurgi, og Urologi. KBU-lægen ansættes således på en specialafdeling i hele forløbet. 2. Hvorfor skal de unge læger vælge jeres hospital? Vejle Sygehus, Patienternes Kræft- og specialistsygehus og er ikke kun et kræftsygehus men modtager fortsat uselekterede akutte patienter. Kendt for sine gode behandlingsforløb herunder pakkeforløbene. Uddannelsesværdien af et ophold på Vejle Sygehus evalueres konsekvent meget højt. Der er desuden gode muligheder for at få store dele af sin speciallægeuddannelse i Vejle, da der er et stort udbud af specialer og mange introstillinger. Sygehuset er et stort regionalt hospital, som prioriterer uddannelse og forskning højt. Vi kan tilbyde gode basislægeforløb med mulighed for at stifte bekendtskab med både basale og avancerede patientforløb, aktive forskningsmiljøer og en stærk forskningsstrategi om patientnær forskning. 3. Hvad gør I for at sikre, at KBU erne kommer godt i gang på afdelingen? Omfattende introduktionsprogram til sygehuset og afdelingerne, følgevagter og mulighed for tæt supervision. Konkrete funktioner, som du som KBU læge lærer i: Medicinsk afdeling Som KBU læge får du 14 dages introduktion til afdelingen herunder følgevagt. Som KBU læge lærer du at modtage, undersøge og behandle akutte patienter indenfor den brede interne medicin. Som KBU tilknyttes du 2 af afdelingens teams i dit ansættelsesforløb Som KBU læge vil du foruden det akutte arbejde, få funktioner på stuegang og i mindre grad ambulatorier. I hvert team er der supervision af yngre læger, så alle er klædt godt på til at varetage dagens på stuegang eller i ambulatoriet. Der afholdes middagskonference med speciallæger hver dag, hvor dagens udfordringer drøftes. Der afholdes ca. x 1 per måned supervision for yngre læger ved sygehuspræst og psykolog, så yngre læger rustes til at håndtere svære episoder/forløb.

3 Hjertemedicinsk afdeling - Du får en grundig introduktion til arbejdet, herunder crash kursus i almindeligste sygdomområder og ALS - Du lærer du at modtage, undersøge og behandle akutte patienter indenfor den brede interne medicin. - Du tilser medicinske patienter i skadestuen - Du indgår under supervision i det daglige kliniske arbejde i forbindelse med stuegange og du varetager arbejdstests. - Du får mulighed for at stifte bekendtskab med afdelingens kardiologiske invasive og non-invasive udredningsprocedurer (KAG, hjerte-ct, pacemaker-anlæggelse). - Du vil blive tilbudt enkelte "uddannelsesdage", som enten kan bruges i afdelingen til deltagelse i særlige aktiviteter eller som fokuseret ophold, fx i form af besøg på anden klinisk eller paraklinísk afdeling, - Du indgår i en fælles forvagt med lægerne fra medicinsk afdeling. I vagtfunktionen indgår modtagelse og planlægning af den initiale udredning af akut indlagte uselekterede medicinske patienter døgnet rundt. Ortopædkirurgisk afdeling Modtage, undersøge og behandle akutte patienter indenfor ortopædkirurgien, herunder selvstændigt kunne reponere Colles frakturer, reponere skulderluksationer, behandle akutte sår m.fl. Assistere til operationer med isættelse af hofte- og knæproteser, herunder lære at lave kirurgiske knuder, forskellige suturteknikker mv. Onkologisk afdeling: Du tilknyttes ét af afdelingens 3 teams i hele ansættelsesperioden. Du vil få funktioner både i ambulatoriet og på stuegang. I hvert team er der afsat 1 time hver morgen primært til supervision af yngre læger, så alle er klædt godt på til at varetage dagens arbejde i ambulatoriet eller på stuegang. I ambulatoriet er der altid hjælp at hente fra ældre kolleger. Der afholdes stuegangskonference ved speciallæge hver dag midt på dagen, hvor dagen udfordringer drøftes. Der afholdes ca. x 1 per måned supervision for yngre læger ved sygehuspræst og psykolog, så yngre læger rustes til at håndtere svære episoder/forløb. Urologisk afdeling: Får tilsendt introduktionsprogram forud for ansættelsen med materiale om afdelingen og faget. Får 14 dages introduktion til afdelingen inkl. følgevagter Lærer at modtage, undersøge og behandle akutte urologiske patienter Har fællesvagt aften/nat og weekend med organkirurgerne Har egne ambulatorier med supervision af speciallæge Deltager i stuegang og er med på OP som assistent Får undervisning hver onsdag, hvor KBU læge i slutningen af forløbet selv skal planlægge og afvikle undervisningen Lærer i nogen grad at cystoskopere med både flexibelt og stift cystoskop Får viden om den brede urologi dvs. både den benigne og maligne urologi

4 4. Foregår basisforløbet udelukkende på hospitalet, eller er der vagter på et satellithospital? Udelukkende på Vejle Sygehus. 5. Har afdelingerne specielle lønaftaler med FAYL? Ja, tillæg for fællesvagt mellem hjertemed./medicin. 6. Udbetales overarbejde? Overenskomstens regler følges. 7. De forskellige afdelingers størrelse (antal senge): Vejle Sygehus har i alt ca senge fordelt på 11 specialer: Anæstesi, Hæmatologi, Hjertemedicin, Intern medicin, Onkologi, Organkirurgi., Plastikkirurgi, Ortopædkirurgi, Urologi og Øjen, Øre- næse- hals inkl. kæbekirurgi. 8. Stilles bolig til rådighed? Type, størrelse og husleje? Ja, i henhold til overenskomsten. Sygehus Lillebælt har en fælles boligpulje for yngre læger med boliger i Vejle, Kolding og Middelfart. Disse varierer i størrelse fra en 2-værelses lejlighed på 70 m2 til 5-værelses lejligheder på 140 m2. Huslejen er efter aftale om boligforhold for læger 1, stk. 7. Dertil kommer aconto vand og varme samt antenne. 9. Ventetid på børnepasning i området? Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart Kommune har pasningsgaranti efter 3.mdr. 10. Er der specielle aftaler eller vilkår for gravide og folk med syge børn? Følger gældende overenskomst. 11. Hvor mange dage går der før selvstændig vagt? Medicin/Hjertemedicin arbejdsdage Ortopædkirurgi: 10 arbejdsdage før selvstændig vagt. Onkologi: 1 måned, hvis KBU lægen ønsker vagter Organkirurgi: 10 arbejdsdage, tilpasses efter erfaringsniveau Urologi: 14 dage 12. Normeret og reelt antal læger i forvagtslag? Medicin: Der er 7 i forvagtslaget i medicinsk afdeling(fælles vagt med hjertemedicinsk således 9 skiftet) Ortopædkirurgi: 9 Hjertemedicin: 2 Onkologi: Afdelingen har kun 1 vagtlag. Overlæge kan kontaktes telefonisk ved problemer. Der er ca. 10 læger til at dække vagten Organkirurgi: 7 (+ 1 uden vagt til uddannelsesfunktion)

5 Urologi: Der er 10-skiftet rul med delt vagt (dag eller aften/nat) sammen med organkirurgerne 13. Antal vagtlag? Medicin: 3: Forvagt, mellemvagt og bagvagt. Selvstændig intern medicinsk og hjertemedicinsk bagvagtsfunktion. Ortopædkirurgi.: 2 Onkologi: 1 Organkirurgi: 2 Urologi: Forvagt i tilstedeværelsesvagt. 14. Er der bagvagt/mellemvagt til stede hele døgnet? Medicin og hjertemedicin: For- og mellemvagter har vagt på stedet. Bagvagter har vagt fra bolig. Ortopædkirurgi.: Bagvagt har tilkaldevagt fra kl. 21 til næste morgen. Organkirurgi: Bagvagt på tilkald fra bolig Urologi: Bagvagt på tilkald, men går først efter aftenstuegang og går morgenstuegang i weekends. Hvis en 1.reservelæge har vagt, er der altid en overlæge som beredskabsvagt. Der er fælles vagtlag med organkirurgisk afdeling efter kl Er der fast tilrettelagt undervisning på afdelingen? Medicin: Dagligt 10 min lægefagligt indlæg om morgenen. Torsdag 45 min. Ikke juli måned. Hjertemedicin: Morgenundervisning hver tirsdag. Praktisk undervisning i ekkokardiografi hver torsdag morgen. De daglige morgenkonferencer har generelt et højt case orienteret indhold. Ortopædkirurgi: Morgenundervisning hver torsdag og 3 kliniske minutter øvrige dage, ad hoc undervisning til røntgen. Onkologi: Morgenundervisning hver torsdag i 45 minutter, Journal Club for yl x 1 per måned, små cases af 5. min. hver morgen Organkirurgi: Torsdag morgen 45 min., forskningseftermiddage hvert kvartal. Case baseret med vejleder Urologi: Ja, der er undervisningsplan i introduktionsperiode. Desuden skemalagte undervisningsdage 16. Hvilken form for karrierevejledning giver I? Alle yngre læger har en fast hovedvejleder, der hjælper med individuel karrierevejledning efter behov og ønske. Sygehusets uddannelsesansvarlige overlæger (UAOL) samarbejder desuden på tværs af specialer med henblik på vejledning om karrieremuligheder. Medicin: Karrierevejledning ved UAOL ved start, midtvejs og ved afslutning. Hjertemedicin: Karrierevejledningen foregår i forbindelse med vejledersamtalerne.

6 Ortopædkirurgi: Tilbyder formaliseret karrierevejledning ved slutsamtalen. Onkologi: Karrierevejledning ved hovedvejleder i forbindelse med vejledersamtalerne. Samtale med den UAOL, hvis den uddannelsessøgende ønsker det. Organkirurgi: Formaliseret karrierevejledning mod afslutning af opholdet med den uddannelseskoordinerende yngre læge (UKYL) og UAOL. Urologi: Individuel samtale ved midtvejs- og slutevaluering. Gennem samtaler med vejleder og den uddannelsesansvarlige overlæge diskuteres ønsker for karrierevalg og der gives vejledning og råd om opnåelse af mål. 17. Bliver kursusønsker efterkommet? Obligatoriske, ja. Herudover er det op til den enkelte afdeling at bevilge kurser. Medicin/Hjertemedicin: For læger i basisuddannelse i prioriteres det daglige kliniske arbejde højt og kursusønsker udover de obligatoriske kurser efterkommes kun i mindre omfang. Ortopædkirurgi: Ud over de obligatoriske kurser efterkommes kursusønsker i det omfang det er muligt og relevant. Onkologi: Ikke obligatoriske kurser bevilges kun i mindre omfang. Organkirurgi: Der tilstræbes adgang 1-2 dage på anden afdeling som del af karrierevejledning Urologi: Ud over de obligatoriske kun i beskedent omfang 18. Er der løn under kurser? Obligatoriske, ja. Herudover er det op til den enkelte afdeling at bevilge kurser. Medicin/Hjertemedicin: Bevilges kurset gives der sædvanligvis også fri med løn. Ortopædkirurgi: Bevilges kurset, gives sædvanligvis også fri med løn. Onkologi: Ja, men som udgangspunkt kun til obligatoriske kurser. Urologi: Ja 19. Er der mulighed for at forske på afdelingen? Medicin: Der er mulighed for mindre projekter og afdelingen har tilknyttet ph.d. studerende Hjertemedicin: Der er mulighed for mindre projekter Ortopædkirurgi: Ja, der er rigtig gode muligheder! Afdelingen har flere ph.d.-studerende, og der er mulighed for at komme i gang med alt fra mindre forskningsprojekter til ph.d.-projekter. Der er projekt-pizza møde hver 3. måned samt en månedlig Journal Club. Onkologi: Ja gode muligheder. Afdelingen har en forskningsansvarlig overlæge og 2 kliniske forskningslektorer. Afdelingen har flere ph.d.forløb og betydelig aktivitet publikationsmæssigt. Der er gode muligheder for mindre projekter.

7 Organkirurgi: Ja. Der er flere gode tilbud afhængigt af erfaringsniveau. Aktivt miljø med nuværende og tidligere læger ved afdelingen. Urologi: Ja, der er en forskningsenhed i afdelingen. De uddannelsessøgende eksponeres derfor for forskning, men kun få vil inden for de 6 måneder kunne nå at gennemføre et projekt. Hvis der viser sig en egnet case, forsøger vi aktivt at få en reservelæge til at skrive kasuistik. Læs mere om Den lægelige Videreuddannelse og forskning her 20. Går yngre læger med hjertestopkalder? Ja. Afhængig af tidspunkt, kaldes altid samtidig enten hjertemedicinsk bagvagt eller medicinsk mellemvagt, som er teamleder i hjertestop behandlingen. Ortopædkirurgi: Ja. 21. Går yngre læger stuegang? Ja 22.. Hvor mange aften-/nattevagter er der per måned? Medicinsk: Ca. 3 aften-nattevagter/måned. Fællesvagt med hjertemedicinsk. Hjertemedicin: 9 skiftet vagt således ca. 3 aften-nattevagter /md. Ortopædkirurgi: 9 skiftet vagt, således ca. 3 aften-nattevagter/md. I gennemsnit en aften/nattevagt per uge. 15 læger deler en 2 skiftet vagt med dobbeltbemanding til kl. 23. Ortopædkirurgi: Der er ingen nattevagter for forvagter. Ca. en gang om ugen er der en vagt til kl. 23. Onkologi: 2-3 per måned. Det er valgfrit for KBU lægen, om vedkommende ønsker vagter under opholdet Organkirurgi: 7 stk. på 7 uger. Urologi; 10 skiftet vagt sammen med organkirurgerne. Delt vagt i hverdagen, døgnvagt i weekenderne

8 Kolding Sygehus, Klinisk basisuddannelse på Kolding Sygehus Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU. 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde etc. etc.) Alle KBU læger ansættes i Akutafdelingen, hvor de gennem 6 måneders ansættelse introduceres til akut lægeligt arbejde indenfor specialerne ortopædkirurgi (inkl. Skadestuen), organkirurgi, intern medicin inkl. nefrologi samt lidt kardiologi og karkirurgi. Ansættelsen er pr og samt og Hvorfor skal de unge læger vælge jeres hospital? Maks. 20 ord. Fokus på bred uddannelse indenfor akut medicin, speciallæger fra de enkelte afdelinger (medicinsk, kirurgisk og ortopædkirurgisk) til stede i Akutafdelingen med god mulighed for supervision. Kolding Sygehus er Patienternes Akutsygehus med den højeste ekspertise - hele døgnet. Der er mulighed for at arrangere fokuseret ophold på alle afdelinger på Sygehus Lillebælt, hvor man 1-2 dage kan snuse til det speciale, man evt., ønsker videre uddannelse i.. Der er gode muligheder for at få store dele af sin speciallægeuddannelse i Kolding, da der er et stort udbud af specialer og mange introstillinger. Sygehuset er et stort regionalt hospital, som prioriterer uddannelse og forskning højt. Vi kan tilbyde gode basislægeforløb med mulighed for at stifte bekendtskab med både basale og avancerede patientforløb, aktive forskningsmiljøer og en stærk forskningsstrategi om patientnær forskning. 3. Hvad gør I for at sikre, at KBU erne kommer godt i gang på afdelingen? 14 dages vagtfri introduktion for KBU-læger, stor åbenhed omkring udfordringer som nyansat læge og villighed til at ændre på tingene til det bedre.. Konkrete funktioner, som du som KBU læge lære: Modtage, undersøge og behandle akutte patienter indenfor følgende specialer: medicin, organ- og karkirurgi samt ortopædkirurgi. Alle indlagte patienter SKAL konfereres med specialernes læger, herunder får man altid supervision Stuegangsfunktion på medicinske patienter i akut sengeafsnit. Stuegangen foretages under supervision af medicinske læger Skadesambulatorie-funktion, hvor man ser patienter som er henvist fra skadestue til opfølgende kontrol. Dette foregår under supervision af ortopædkirurgisk læge Kirurgisk ambulatorium, under supervision af kirurgisk læge 4. Foregår basisforløbet udelukkende på hospitalet, eller er der vagter på et satellithospital? Udelukkende på Kolding Sygehus. 5. Har afdelingerne specielle lønaftaler med FAYL? Nej 6,Udbetales overarbejde? Følger gældende overenskomst. 7. De forskellige afdelingers størrelse (antal senge): Akutafdelingen: 35 senge, ca. 30 indlæggelser/ døgn. Kolding Sygehus har i alt 399 senge fordelt på 10

9 specialer: Anæstesi, Ortopædkirurgi, Organkirurgi, Karkirurgi, Intern medicin og Nefrologi, Hjertemedicin, Neurologi, Gynækologi- og Obstetrik, Børneafdeling 8. Stilles bolig til rådighed? Type, størrelse og husleje? Ja, i henhold til overenskomsten. Sygehus Lillebælt har en fælles boligpulje for yngre læger med boliger i Vejle, Kolding og Middelfart. Disse varierer i størrelse fra en 2-værelses lejlighed på 70 m2 til 5-værelses lejligheder på 140 m2. Huslejen er efter aftale om boligforhold for læger 1, stk Ventetid på børnepasning i området? Kolding, Fredericia, Vejle og Middelfart kommune har pasningsgaranti 10. Er der specielle aftaler eller vilkår for gravide og folk med syge børn? Følger gældende overenskomst. 11. Hvor mange dage går der før selvstændig vagt? Min.14 dage for KBU-læger. 12. Normeret og reelt antal læger i forvagtlag? Normeret til 23 læger og dette er reelt ansat. Der er reelt 3 i forvagtlaget i tidsrummet 8-23 på hverdage og i weekenderne. 13. Antal vagtlag? 3-4 vagtlag. Lægerne ansat på Akutafdelingen arbejder som akutlæger og konfererer alle indlagte patienter med specialernes mellemvagter. Herudover er der bagvagter og speciallæger i de specialer som betjener Akutafdeling/skadestue: anæstesi, medicin, organkirurgi, ortopædkirurgi, gynækologi og karkirurgi 14. Er der bagvagt/mellemvagt til stede hele døgnet? Ja. 15. Er der fast tilrettelagt undervisning på afdelingen? Ja, undervisning hver morgen med både egne undervisere fra Akutafdelingen og undervisere fra specialerne. 16. Hvilken form for karrierevejledning giver I? Individuel, på basis af tæt samarbejde mellem KBU-læger, vejleder og senior læger i dagligdagen. Alle KBUlægerne bliver tilbudt at komme på 2 dages fokuseret ophold på valgfri afdeling på Sygehus Lillebælt for at lære andre specialer lidt bedre at kende. Alle yngre læger har en fast hovedvejleder, der hjælper med individuel karrierevejledning efter behov og ønske. Sygehusets uddannelsesansvarlige overlæger (UAOL) samarbejder desuden på tværs af specialer med henblik på vejledning om karrieremuligheder. 17. Bliver kursusønsker efterkommet? Ud over de obligatoriske kun i beskedent omfang. 18. Er der løn under kurser? Ja 19. Er der mulighed for at forske på afdelingen? Ja, der er forskningsaktivitet i akutområdet. Læs mere om Den lægelige Videreuddannelse og forskning her

10 20. Går yngre læger med hjertestopkalder? Ja, men kaldes altid sammen med medicinsk mellemvagt. Lægerne på Akutafdelingen er med som observatører, men skal assistere mellemvagten. 21. Går yngre læger stuegang? Ja, på medicinske og organkirurgiske patienter på Akutafdelingen. Derudover har KBU-lægerne også faste dage i skadesambulatoriet, begge dele under supervision. 22. Hvor mange aften-/nattevagter er der per måned? 3-4 vagter pr. måned.

KBUPÅ. Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU

KBUPÅ. Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU 1. H A L V Å R 2 0 1 9 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde

Læs mere

DAGENS MEDICINS KBU-GUIDE 2016

DAGENS MEDICINS KBU-GUIDE 2016 DAGENS MEDICINS KBU-GUIDE 2016 INDHOLD VEJLE SYGEHUS S.2 KOLDING SYGEHUS S.6 FREDERICIA SYGEHUS S.9 Klinisk basisuddannelse på Vejle Sygehus Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU 1. Hvilke uddannelsesforløb

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis?

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus www.dagensmedicin.dk/karriere/kbu-guiden/vejle-sygehus

Læs mere

Sygehus Lillebælt KBU-guide, 1. halvår 2018

Sygehus Lillebælt KBU-guide, 1. halvår 2018 Sygehus Lillebælt KBU-guide, 1. halvår 2018 Klinisk basisuddannelse på Vejle Sygehus Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU. Vejle Sygehus 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger,

Læs mere

KBUPÅ. Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU

KBUPÅ. Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ 1. Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU 1. H A L V Å R 2 0 1 9 Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Akutafdelingen Kære kommende KBU-læge Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i Horsens kan tilbyde dig Du

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Akutafdelingen Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i

Læs mere

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Lægefaglig indstilling Hospital/sygehus: Sammensætning af kliniske basisforløb: 1. ansættelsessted 2. ansættelsessted 1. Medicinsk Afdeling,

Læs mere

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H.

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Indledning Dronning Ingrids Hospital tjener som lokalsygehus for distriktet Nuuk og som landsdækkende sygehus for de øvrige distrikter. Optageområdet

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Ansættelsesstedet generelt Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Vejle Sygehus er et kræftsygehus, men med indtag af akutte patienter her iblandt medicinske og kardiologiske

Læs mere

Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt. Beskrivelse af Hjerne- og Nervesygdomme afdeling, Kolding Sygehus

Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt. Beskrivelse af Hjerne- og Nervesygdomme afdeling, Kolding Sygehus Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt I ansættelsens første uger, foregår der en generel introduktion til Sygehus Lillebælt sideløbende med introduktionen til afdeling

Læs mere

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde Kirurgisk uddannelsesprogram for hoveduddannelse i almen medicin kirurgisk afdeling Køge Roskilde Forord. Den kirurgiske del af uddannelsen i Almen Medicin skal sikre opfyldelsen af den tilhørende del

Læs mere

Det gode uddannelsesforløb i FAM

Det gode uddannelsesforløb i FAM Det gode uddannelsesforløb i FAM Yngre læge i FAM, Odense Universitetshospital Sune Laugesen, Uddannelsesansvarlig overlæge Fælles Akutmodtagelse, Medicin, Odense Universitetshospital Disposition Baggrund

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002325 Afdelingsnavn Fælles AkutModtagelse (FAM) Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002215 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Køge Sygehus Besøgsdato 13-03-2014 Temaer

Læs mere

Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse

Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse Sygehus Vendsyssel Flemming Knudsen Uddannelseskoordinerende overlæge, dr.med. Sygehus Vendsyssel har læger ansat i klinisk basisuddannelse ved:

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg 1 Beskrivelse af børneafdelingen i Esbjerg Afdelingen består af: børnemodtagelse stationært

Læs mere

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002352 Afdelingsnavn Medicinske Sygdomme Hospitalsnavn Kolding Sygehus Besøgsdato 26-11-2018 Temaer Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig Særdeles god

Læs mere

Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013

Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013 Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013 v./uddannelsesansvarlig afdelingslæge Nikolaj Raaber og ledende overlæge Ove Gaardboe - 240214

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002299 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Svendborg Hospital Besøgsdato 15-09-2015 Temaer

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Psykiatrien KBU-guide: 22 spørgsmål og svar

Psykiatrien KBU-guide: 22 spørgsmål og svar Psykiatrien KBU-guide: 22 spørgsmål og svar Psykiatri og Social www.skarpehjerner.dk INDHOLD 04 Hvilke uddannelsesforløb for KBU-læge har jeres hospital? (Hvor mange pladser) 04 Foregår basisforløbet udelukkende

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002300 Afdelingsnavn Karkirurgisk afdeling Hospitalsnavn Slagelse Sygehuse Besøgsdato 03-06-2015

Læs mere

KURSUSPLAN FOR TIDLIG

KURSUSPLAN FOR TIDLIG KURSUSPLAN FOR TIDLIG KLINIKOPHOLD PÅ MEDICINSK AFDELING SYGEHUS THY-MORS 7. JANUAR - 24. JANUAR 2013 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Information vedrørende tidlig klinikophold: Medicinsk

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i intern medicin: infektionsmedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 30. november 2016 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk 1-30-72-93-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord - lægefaglig indstilling

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord - lægefaglig indstilling Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Lægefaglig indstilling Hospital/sygehus: Regionshospitalet Silkeborg Sammensætning af kliniske basisforløb: 1. Medicinsk afdeling Silkeborg almen

Læs mere

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Nordjylland Ansættelse som udgangspunkt i akutafdelinger i 60 måneder: 1) 18 mdr RH inkl. 6 mdr intern medicin

Læs mere

Sygehus Nord består af Køge Sygehus, Roskilde Sygehus, Holbæk Sygehus og Kalundborg Sygehus.

Sygehus Nord består af Køge Sygehus, Roskilde Sygehus, Holbæk Sygehus og Kalundborg Sygehus. 1 1) Medicinsk Afdeling Region Sjælland har et befolkningsunderlag på 806.000 borgere, der betjenes af 2 somatiske sygehusenheder: Sygehus Nord og Sygehus Syd. Sygehus Nord består af Køge Sygehus, Roskilde

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002323 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Slagelse Sygehus Besøgsdato 19-01-2015 Temaer

Læs mere

KURSUSPLAN FOR TIDLIG

KURSUSPLAN FOR TIDLIG KURSUSPLAN FOR TIDLIG KLINIK FOR 2. SEMESTER STUDERENDE PÅ KIRURGISK AFDELING 11-29 JUNI 2012 Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Information vedrørende

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002270 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Landssygehuset Torshavn Besøgsdato 08-02-2016

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002337 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 27-08-2014 Temaer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001609 Afdelingsnavn Børneafdelingen Hospitalsnavn Holbæk Besøgsdato 08-01-2015 Temaer Introduktion

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score X X X Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002500 Afdelingsnavn Medicinsk Afd. F Hospitalsnavn Bornholms Hospital Besøgsdato 07-11-2017 Temaer

Læs mere

Lægelig videreuddannelse i FAM Akutcentret, Aabenraa

Lægelig videreuddannelse i FAM Akutcentret, Aabenraa Lægelig videreuddannelse i FAM Akutcentret, Aabenraa 18. september 2012 Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Mats Lindberg Uddannelsesansvarlig overlæge AkutCentret, Sygehus Sønderjylland. Optimisme

Læs mere

Den lægelige videreuddannelse og karrierevejledning

Den lægelige videreuddannelse og karrierevejledning Den lægelige videreuddannelse og karrierevejledning v/ Mads Skipper Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning (UUF) KU, 26. september 2012 Karriereafklaring - hvorfor Dagens program

Læs mere

I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn ( niveau): ,-

I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn ( niveau): ,- Side 2 A. Oversigt over overenskomstmæssige aftaler I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn (31.03.2000- niveau): Overenskomstmæssige Aftale Beløb, årligt (00- niveau) Grundløn:

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Godkendt den xx.xx.xxxx af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 1 Indhold Generelt om uddannelsesprogrammer...3 Praktisk udarbejdelse af uddannelsesprogrammer...4

Læs mere

Beskrivelse af afdelingen (COM)

Beskrivelse af afdelingen (COM) Beskrivelse af afdelingen (COM) Center for Ortopædi og Medicin Center for Ortopædi og Medicin (COM) fungerer på 2 matrikler i hhv. Aabenraa og Sønderborg og er en del af Sygehus Sønderjylland. Centeret

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001260 Afdelingsnavn Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Århus Universitetshospital Skejby

Læs mere

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Ansættelse 60 måneder 21 mdr RH 6 mdr intern medicin RH - 15 mdr UH 18 mdr RH Fokuserede ophold

Læs mere

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord - lægefaglig indstilling

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord - lægefaglig indstilling Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Lægefaglig indstilling Hospital/sygehus: Aarhus Universitetshospital: Skejby Sygehus, Psykiatrisk Hospital og Aarhus Sygehus. Sammensætning af

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Psykiatrien KBU-guide: 18 spørgsmål og svar

Psykiatrien KBU-guide: 18 spørgsmål og svar Psykiatrien KBU-guide: 18 spørgsmål og svar Psykiatri og Social www.skarpehjerner.dk INDHOLD 04 Hvorfor skal de unge læger vælge jeres afdeling? 06 Hvordan sikrer I, at KBU erne kommer godt i gang på afdelingen?

Læs mere

Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland

Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland Nyttige informationer til studerende: Ca. 14 dage inden jeres ophold starter vil i som regel modtage et kort påmindelsesmail/velkomstmail,

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002198 Afdelingsnavn Urologisk Afdeling Hospitalsnavn Skejby Besøgsdato 23-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Urinvejsklinikken Sønderborg. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Urinvejsklinikken Sønderborg. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002197 Afdelingsnavn Urinvejsklinikken Sønderborg Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland Besøgsdato

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

OBS: Tillæg er angivet i både niv. og niv.

OBS: Tillæg er angivet i både niv. og niv. OBS: Tillæg er angivet i både 31.03.00 niv. og 31.03.18 niv. Side 2 A. Oversigt over overenskomstmæssige aftaler I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn (31.03.2000-niveau)

Læs mere

AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN

AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN 1 Indledning: I hoveduddannelsen til specialet almen medicin indgår 6 måneders hospitalsophold

Læs mere

December Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016

December Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016 Hospitalsenhed Midt HR Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg www.hospitalsenhedmidt.dk December 2015 Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016 Indledning I det følgende er

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002306 Afdelingsnavn Øjenafdelingen Hospitalsnavn Roskilde Sygehus Besøgsdato 13-05-2015 Temaer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002338 Afdelingsnavn Geriatrisk Klinik, COM,SHS Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland Besøgsdato 06-06-2016

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Nyremedicinsk Klinik, Medicinsk Center. Besøgsdato 24-02-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Nyremedicinsk Klinik, Medicinsk Center. Besøgsdato 24-02-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002257 Afdelingsnavn Nyremedicinsk Klinik, Medicinsk Center Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland

Læs mere

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter NOTAT Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter På baggrund af samlingen af Kardiologisk Afdeling på SUH Roskilde har Hjerteforeningen rejst 12 kritikpunkter af flytningen, som SUH forholder sig til

Læs mere

Læge. Uddannelsesprogram. For Hoveduddannelsen i almen medicin Intern Medicin. Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus

Læge. Uddannelsesprogram. For Hoveduddannelsen i almen medicin Intern Medicin. Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus Læge. (stillingsnummer og ansættelsesperiode) Uddannelsesprogram For Hoveduddannelsen i almen medicin Intern Medicin Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord.2 Afdelingsbeskrivelse

Læs mere

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg Hospitalsenhed Midt Uddannelseansvarlige overlægerjørgen Buhl & Hanne Storm, Under forhandlingerne i 2007, formede en idé sig i mit hoved om et Center of Excellence i. Det skulle være et dristigt center,

Læs mere

HANDLEPLAN IFM. INSPEKTORRAPPORTENS INDSATSOMRÅDER. Nr. Indsatsområde Handleplan Tidshorisont

HANDLEPLAN IFM. INSPEKTORRAPPORTENS INDSATSOMRÅDER. Nr. Indsatsområde Handleplan Tidshorisont HANDLEPLAN IFM. INSPEKTORRAPPORTENS INDSATSOMRÅDER Nr. Indsatsområde Handleplan Tidshorisont 1 Uddannelsesplaner/ Læring og Kompetencevurdering det opleves, at bedside undervisning og feedback på struktureret

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002176 Afdelingsnavn Hjertemedicinsk afdeling Hospitalsnavn Vejle sygehus Besøgsdato 13-11-2013

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001933 Afdelingsnavn Børneafdelingen Hospitalsnavn Sygehus Lillebælt, Kolding Besøgsdato 03-06-2015

Læs mere

De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin

De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin Ledende overlæge Inger Søndergaard Akutmodtagelsen Herlev Hospital Ferbruar 2010 Formål Fælles akutmodtagelsens kontekst

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg

FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg Den uddannelsesansvarlige overlæge udpeges af afdelings- eller sygehusledelsen blandt afdelingens overlæger eller ansættes

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Fælles akutmodtagelser (FAM) 1. Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014

Fælles akutmodtagelser (FAM) 1. Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014 Fælles akutmodtagelser (FAM) 1 Sundhedsudvalget den 25. feb. 2014 Baggrund Sundhedsstyrelsens anbefalinger til et styrket akutberedskab 2006 Faglig høring 1. februar 2007 (konference i Vejle) m. deltagelse

Læs mere

Funktioner Med specialeplanens implementering varetager centret udover hovedfunktionerne én regionsfunktion:

Funktioner Med specialeplanens implementering varetager centret udover hovedfunktionerne én regionsfunktion: Uddannelsesprogram for læger ansat i almen medicinsk uddannelsesblok (målbeskrivelse 2003 og 2013) ved Psykiatrisk center Hvidovre Program Ansættelsesstedet generelt Psykiatrisk Center Hvidovre har hovedfunktion

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002205 Afdelingsnavn Børne- og ungdomsafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 28-10-2014

Læs mere

Uddannelsesplan for den lægelige videreuddannelse i Hæmatologisk klinik

Uddannelsesplan for den lægelige videreuddannelse i Hæmatologisk klinik Uddannelsesplan for den lægelige videreuddannelse i Hæmatologisk klinik Introduktion Senest to uger før ansættelse tilsendes et individuelt introduktionsprogram. Som udgangspunkt er der fem dages introduktion

Læs mere

Introduktion til. Kirurgisk afdeling. Holbæk-Kalundborg Sygehuse

Introduktion til. Kirurgisk afdeling. Holbæk-Kalundborg Sygehuse Introduktion til Kirurgisk afdeling Holbæk-Kalundborg Sygehuse Juni 2010 Afdelingen har et aktivt undervisningsmiljø, ligesom afdelingen underviser studerende på 3. semester på kandidatuddannelsen. Der

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score X X X Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002214 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Holbæk Sygehus Besøgsdato 16-05-2017 Temaer Introduktion

Læs mere

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark Side 1/5 Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/19269 E-mail: Mette.Nygaard@rsyd.dk Dato: 31. maj 2016 Telefon: 2159 8303 Notat Status på implementering af anbefalinger fra Faglig

Læs mere

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000974 Afdelingsnavn Medicinsk overafdeling Hospitalsnavn Hospitalsenheden Horsens Besøgsdato 20-09-2016 Temaer Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig

Læs mere

Rapport om 3-timers møderne anno 2004 Yngre lægers uddannelse på Aalborg Sygehus

Rapport om 3-timers møderne anno 2004 Yngre lægers uddannelse på Aalborg Sygehus Rapport om 3-timers møderne anno 2004 Yngre lægers uddannelse på Aalborg Sygehus Udarbejdet af Udviklings- og Uddannelsesafdelingen Juli 2005 3-timers møder anno 2004 I denne rapport vil vi forsøge at

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Kolding

Medicinsk afdeling, SLB, Kolding Uddannelsesprogram for Hoveduddannelsen i Almen medicin på Medicinsk afdeling, SLB, Kolding Ansættelsesforhold: Uddannelseslægen i almen medicin (AP-læge) har en samlet medicinsk ansættelse i 9 måneder.

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Sjællands Universitets Hospital, Roskilde Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Sjællands Universitets Hospital, Roskilde Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002569 Afdelingsnavn Kardiologisk Afdeling Hospitalsnavn Sjællands Universitets Hospital, Roskilde

Læs mere

Hvidovre Hospital Kirurgisk Sektion Gastroenheden, Uddannelsesprogram. Hoveduddannelsen i almen medicin, kirurgisk del

Hvidovre Hospital Kirurgisk Sektion Gastroenheden, Uddannelsesprogram. Hoveduddannelsen i almen medicin, kirurgisk del 1 Hvidovre Hospital Kirurgisk Sektion Gastroenheden, Uddannelsesprogram Hoveduddannelsen i almen medicin, kirurgisk del 2 1. Indledning. Gastroenheden består af kirurgisk afsnit og medicinsk afsnit. Medicinsk

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Børne-ungeafdelingen Hillerød. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Børne-ungeafdelingen Hillerød. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000453 Afdelingsnavn Børne-ungeafdelingen Hillerød Hospitalsnavn Nordsjællands Hospital Besøgsdato

Læs mere

Du skal i besvarelsen tage udgangspunkt i de mål og kompetencer, der er beskrevet i uddannelsesprogrammet for det pågældende uddannelseselement.

Du skal i besvarelsen tage udgangspunkt i de mål og kompetencer, der er beskrevet i uddannelsesprogrammet for det pågældende uddannelseselement. SPØRGESKEMA EVALUER.DK Du skal nu foretage en evaluering af det uddannelsessted, hvor du netop har afsluttet eller er ved at afslutte et uddannelseselement. Besvarelsen tager ca. 10-15 min. Vigtig tilbagemelding

Læs mere

Den lægelige videreuddannelse Uddannelsesprogram

Den lægelige videreuddannelse Uddannelsesprogram Den lægelige videreuddannelse Hoveduddannelsesforløb i Almen Medicin, psykiatrisk ansættelse Psykiatrisk Afdeling Aabenraa Overlæge Lene Høgh 20-04-2016 Indhold Ansættelsesstedet generelt... 2 Organisation

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000355 Afdelingsnavn Hæmatologisk klinik Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 28-05-2015

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd Udarbejdet af Jørn A. Sollid Uddannelsesansvarlig overlæge Aalborg, Januar 2004 1. Indledning...2

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002326 Afdelingsnavn Akutmodtagelsen Hospitalsnavn Sygehus Vendsyssel Besøgsdato 20-05-2015 Temaer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Generel uddannelsesplan for introduktionsuddannelse i kirurgi. v. Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors

Generel uddannelsesplan for introduktionsuddannelse i kirurgi. v. Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors Generel uddannelsesplan for introduktionsuddannelse i kirurgi v. Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors Oversigt 1) Før ansættelsen 2) Introduktion til afdelingen 3) Uddannelsens elementer i henhold til

Læs mere

Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til et selvevalueringsskema. Skemaet indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med skemaet er indsamle og beskrive væsentlige forhold på en afdeling

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002164 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Regionshospitalet i Herning Besøgsdato 29-01-2014

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup 1 Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Stillingens art, organisatoriske indplacering, kompetence og ansvar

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001738 Afdelingsnavn Nefrologisk Klinik P Hospitalsnavn Rigshospitalet Besøgsdato 21-01-2016 Temaer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000101 Afdelingsnavn Børneafdeling Hospitalsnavn Hvidovre hospital Besøgsdato 24-02-2015 Temaer

Læs mere

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital FUNKTIONSBETEGNELSE Uddannelsesansvarlig overlæge FUNKTIONENS INDHOLD Organisatorisk placering og ledelsesmæssig

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for Uddannelseskoordinerende Yngre Læge

Stillings- og funktionsbeskrivelse for Uddannelseskoordinerende Yngre Læge Stillings- og funktionsbeskrivelse for Uddannelseskoordinerende Yngre Læge Stillingsbetegnelse Ansættelsessted Organisatorisk placering Løn- og ansættelsesvilkår Hospitalsenheden Vest Uddannelseskoordinerende

Læs mere

Notat vedrørende status for udvalgte specialers deltagelse i arbejdet i FAM og de mulige implikationer for uddannelseslægerne

Notat vedrørende status for udvalgte specialers deltagelse i arbejdet i FAM og de mulige implikationer for uddannelseslægerne Område: Human Resources Afdeling: Den Lægelige Videreuddannelse Journal nr.: Dato: 9. december 2011 Udarbejdet af: Anette Grum-Nymann E-mail: Anette.Grum-Nymann@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631812 Notat

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere