Vejledning til landmænd. Sådan indberetter du. Obligatorisk SundhedsRådgivning (OSR) I Dyreregistrering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til landmænd. Sådan indberetter du. Obligatorisk SundhedsRådgivning (OSR) I Dyreregistrering"

Transkript

1 Vejledning til landmænd Sådan indberetter du Obligatorisk SundhedsRådgivning (OSR) I Dyreregistrering

2 Introduktion Indberetning af behandlinger og medicin i Dyreregistrering er nu gjort væsentlig nemmere. Det er fortsat frivilligt at indberette, dvs. du kan vælge at føre registreringerne i din besætningsbog hjemme på bedriften. Fordelen ved at indberette i Dyreregistrering er, at du og din dyrlæge, og dine andre rådgivere, alle har de samme oplysninger til rådighed. I tilfælde af kontrol, hvor du skal fremvise bl.a. medicinregnskab, da vil en udskrift fra Dyreregistrering opfylde de krav kontrollen stiller i den situation det kræver selvfølgelig, at du har indberettet dine behandlinger. Oplysningerne gemmes i Kvægdatabasen dvs. du til enhver tid har back-up af dine indberetninger og kan søge oplysninger om tidligere behandlinger frem. For at du kan få fuldt udbytte af mulighederne i Dyreregistrering, så skal du aftale med din dyrlæge, at denne også indberetter sine oplysninger: - Behandlingsvejledningerne for de besætningsdiagnoser dyrlægen opretter på din besætning - Forbrug, udlevering og ordinering af medicin Dyrlæge skal indberette behandlingsvejledningerne, herunder oplysninger om medicin, i Dyreregistrering i fanen Besætningsdiagnoser. Oplysninger om forbrug, udlevering og ordinering af medicin indberetter hovedparten af dyrlæger automatisk via deres administrative systemer. Disse oplysninger kan også indberettes i Dyreregistrering. Sådan gør du: Som landmand skal du bruge fanerne Beh. start og Behandlinger til indberetning af egne behandlinger Beh. start er en ny fane, som erstatter fanen Symptomreg. Der er ikke længere pligt til at indberette symptomregistreringer, og derfor er indberetning af disse oplysninger nu gjort valgfrie. Beh. start samler hele indberetningen af behandlingen på samme fane. Nedenfor er der punktvis beskrevet hvad du skal indberette og hvad du evt. kan indberette når du opretter en behandling på et dyr.

3 Start af behandling Fanen: Besætning Sundhed_V Beh. start A B A Start af behandling I øverste halvdel af billedet kan du indberette dine behandlinger løbende. Du vælger selv om du vil indberette når du starter behandlinger eller om du vil indberette efterfølgende, dog senest ved næste dyrlægebesøg. I forhold til at have overblik over behandlinger og medicinforbrug så anbefales at indberette ved behandlingsstart. 1 Dato Dato for sygdommen (startdato for behandlingen) 2 Besætningsdiagnose Klik på den besætningsdiagnose du behandler dyret for eller skrive navnet på besætningsdiagnosen. Du har de besætningsdiagnoser til rådighed, som dyrlægen har indberettet i fanen Besætningsdiagnoser.

4 Bemærk: Hvis du har goldning, goldy eller intern pattelukning som besætningsdiagnose, så vil der automatisk blive dannet golddato med samme dato, som den dato du indberetter under punkt 1. 3 Dyrnr Dyrets CKR-dyrnummer (Øremærket) Hvis dyret er født i besætningen behøver du kun at skrive dyrets løbenummer. Hvis du dobbeltklikker i feltet så får du en oversigt over alle levende dyr i besætningen, og kan vælge det ønskede dyr ved at dobbeltklikke på det. 4 Flere dyrnumre For alle sygdomme gælder, at hvis du behandler flere dyr samtidig, så kan du indberette i en arbejdsgang. Har du flere dyr i behandling, så indberettes første dyrnr i feltet Dyrnr (3) og de efterfølgende dyr i Flere dyrnumre (4). Klik i feltet på de tre prikker, så får du et billede frem med det dyr, du har indberettet under felt 3. Klik i rækken under det sidst indberettede dyr, så bliver linjen hvid, og du kan indtaste det næste dyr. Behandler du f.eks. 7 kalve for lungebetændelse, så skal du indtaste 7 linjer, dvs. en med hver kalvs CKR-dyrnr. Du kan også i dette billede dobbeltklikke i feltet Dyrnr og få en liste frem over dyr i besætningen. Mængde, kirtler og vægt Dyrlægen kan i besætningsdiagnosen angive medicin som enten en fast mængde, der skal gives, eller mængden kan være afhængig af dyrets vægt. I nogle tilfælde, f.eks. ved brug af applikatorer vil det også være afhængig af antal kirtler der skal behandles. Derfor skal du i nogle tilfælde indberette hvilke kirtler der behandles (eller antal kirtler), eller den faktiske mængde, du anvender. Du kan også vælge at indberette dyrets vægt, og programmet vil så beregne den mængde, der skal anvendes.

5 5 Mængde Er det en fast mængde, der skal anvendes til behandlingen uanset dyrets vægt, så behøver du ikke taste mængden, så vil programmet automatisk hente mængden fra dyrlægens besætningsdiagnose. Er mængden afhængig af dyrets vægt, og du ønsker at indberette den faktiske forbrugte mængde, så skal du klikke på de tre prikker, hvorefter du vil se et billede som dette (med de præparater, som din dyrlæge har sat på behandlingerne i din besætning): Klik i Tildelt mængde pr. gang og indberet den mængde du anvender. Er det applikatorer, så skal du gå videre til næste felt. 6 Kirtler Er behandlingen pr. kirtel i yveret, så skal du klikke på de tre prikker Hvorefter dette billede fremkommer. Billedet vil være forudfyldt med det / de dyrnumre du har indberettet under felt 3 og 4. Du kan i dette billede vælge enten at markere de kirtler du behandler på det enkelte dyr, eller du kan skrive antal kirtler ud for dyret. Du skal være opmærksom på hvordan din dyrlæge har indberettet besætningsdiagnosen. Nogle dyrlæger indberetter 1 applikator og andre 4 applikatorer. Ovennævnte beskrivelse passer til dyrlægeindberetning af 1 applikator. Hvis din dyrlæge har skrevet 4 applikatorer, så vil dine indberetninger bliver ganget op med 4, dvs. du efterfølgende skal rette mængden. Indberetter du ikke noget i dette felt, så vil programmet anvende det antal applikatorer, som dyrlægen har indberettet til besætningsdiagnosen.

6 7 Vægt Her kan du indberette dyrets /dyrenes vægt. Har du flere dyr indberettet i samme behandling, så skal de ligge indenfor samme vægtinterval, ellers skal du dele dem op i flere behandlinger. Den anvendte mængde vil blive beregnet ud fra dyrets vægt, at den mængde pr. kg legemsvægt, som dyrlægen har indberettet til besætningsdiagnosen. Er det f.eks. 1 ml. Penovet pr. 15 kg. legemsvægt, og dyret vejer 340 kg, så vil mængden blive beregnet til 29 ml. Ønsker du i stedet at indberette den anvendte mængde, så kan du gøre dette i felt 5, Mængde. 8 Automatisk medicinregistrering Når du klikker, og dermed sætter flueben i Automatisk medicinregistrering, så vil Kvægdatabasen automatisk danne de medicinregistreringer, der hører til den behandling du har indberettet. Er det f.eks. en yverbetændelse, hvor din dyrlæge i besætningsdiagnosen har angivet behandling med nogle præparater i 1 dag og af andre i 3 dage, så vil programmet danne disse registreringer. Indberetter du behandlingen den dag behandlingen påbegyndes, f.eks. i dag, så dannes straks registreringerne til 1. dag, mens registreringerne for 2. og 3. dag først bliver synlige i morgen og i overmorgen. Men markeringen for at behandlingen er foretaget vil Kvægdatabasen foretage automatisk, når du har sat flueben i dette felt. Indberetter du behandlingen midt i forløbet, f.eks. på 2. dagen, så vil programmet med det samme danne behandlinger for både 1. og 2. dag. Indberetter du først behandlingen efter behandlingerne er afsluttet, så dannes alle behandlinger med det samme. Grunden til at registreringerne ikke forudfyldes automatisk med det samme er, at så vil dit medicinregnskab ikke passe, idet forbruget endnu ikke har været der, for de dyr hvor behandlingen er i gang. Bemærk, at hvis dyret afgår f.eks. på 2. dagen i et behandlingsforløb, så dannes kun behandling for den 1. dag. 9 Afsluttet Du kan selv vælge, om du vil markere en behandling for at være afsluttet. Markeringen betyder, at den pågældende behandling vil forsvinde fra billedet. Hvis du ikke markere i dette felt, så vil programmet automatisk afslutte behandlingerne 8 dage efter sidste behandlingsdato. Du kan til enhver tid søge afsluttede behandlinger frem igen ved at klikke på Vis flere og klik i feltet Afsluttet beh., så der kommer flueben i feltet, inden du klikker på Søg

7 10 Ajourført af bruger / Dato Du kan til enhver tid, på alle indberetninger i Dyreregistrering, se hvem der senest har ajourført en given registrering og hvornår det er sket. B Behandlinger tilknyttet en besætningsdiagnose I nederste halvdel af billedet har du overblikket over de enkelte behandlinger, som du har indberettet i øverste halvdel. Klik på en indberetning i øverste del (A), så vil de samlede registreringer blive synlige i nederste del, dvs. med alle dyr, alle datoer, mængder osv. Data er sorteret efter dyrnr, men du kan klikke i f.eks. kolonneoverskriften Dato og dermed få sorteret i datoorden i stedet. Kontrol af indberetningen Ved opslag på fanen Dyr Sundhed kan du se de enkelte registreringer. Medicinen som er brugt ses ved først at markere linjen ved at klikke på den og så klikke på Vis medicinoplysninger. Udskriften OSR Medicinopgørelse vil også vise forbruget af medicin.

8 Brug af knapperne øverst i billedet Ønsker du at se tidligere sygdomsindberetninger klik på knappen Vis flere. I billedet kan du søge på hvert af de pågældende søgekriterier, eller du kan kombinere dem. F.eks. søge på et bestemt dyrnr, i en bestemt periode og for en bestemt diagnose. Markere du i Afsluttet beh, så søges i behandlinger, der er afsluttet. Hvis du efterfølgende ønsker at sortere registreringerne så f.eks. alle yverbetændelser står listet sammen, så kan du klikke i kolonneoverskriften Sygdom, Kode og derved sortere dataene. Det samme kan du gøre ved øvrige felter.

9 Medicinregulering Som landmand er det dit ansvar, at kunne redegøre for medicinforbrug og det medicin du opbevarer på CHR-nummeret. Taber du f.eks. en flaske, eller opstår der uoverensstemmelse mellem forbrug og den mængde du har i køleskabet, så skal du indberette regulering af forbruget. Du skal samtidig informere din dyrlæge om reguleringen, og reguleringen skal fremgå af dyrlægens kvartalsrapport. Når du klikker på Medicinregulering kommer nedenstående billede frem, hvor seneste regulering vises. Du kan klikke på linjen under og dermed få en blank linje til næste indberetning. Under Vis flere kan du søge tidligere reguleringer frem. Hvis du indberetter minus (-), så vil reguleringen bliver indregnet i medicinregnskabet som et tab/forbrug. Indberetter du ikke fortegn, så vil reguleringen blive indregnet i medicinregnskabet som en forøgelse af den mængde du har til rådighed.

10 Symptomregistrering Ønsker du at indberette symptomregistreringer, så klik på denne knap I billedet Symptomregistrering kan du registrere de symptomer du observerer. Programmet vil markere, hvis der er symptomer, hvor det nødvendiggør at du tilkalder dyrlægen inden du påbegynder behandlingen.

11 Øvrige behandlinger startet af dyrlægen Fanen: Besætning Sundhed V Behandlinger I dette billede foretages indberetninger af efterbehandlinger til behandlinger startet af dyrlægen. Der kan også indberettes behandlinger hvor dyrlægen har ændret på behandlingen i forhold til besætningsdiagnosen, men hvor dyrlægens indberetning under Besætningsdiagnose endnu ikke er rettet. Dyrlægens behandling af dyret kan ikke fremsøges i dette billede. Dyrlægens indberetning behøver ikke at være indberettet til det tidspunkt hvor dyret skal efterbehandles. 1 Dyrnr dyrets CKR-dyrnummer (øremærket) Hvis dyret er født i besætningen behøver du kun at skrive dyrets løbenummer. Hvis du dobbeltklikker i feltet så får du en oversigt over alle levende dyr i besætningen, og kan vælge det ønskede dyr ved at dobbeltklikke på det. 2 Dato Dato for forbrug af medicin. 3 Sygdomskode og/eller tekst Vælg koden og/eller teksten for sygdommen. 4 Nordisk varenr Skriv nordisk varenummer på det anvendte præparat kan findes på emballagen på medicinen. Vigtigt at blive enig med dyrlægen om hvilket nummer der skal bruges. 5 Mængde Angiv mængde på præparatet. 6 Enhed Enhed hørende til det nordiske varenummer påsættes automatisk. Ønsker du at se tidligere indberetninger, klik på knappen Vis flere nederst i billedet. I billedet kan du søge på hvert af de pågældende søgekriterier, eller du kan kombinere dem.

12 F.eks. søge på et bestemt dyrnr, i en bestemt periode og for en bestemt diagnose. Det er kun indberetninger foretaget af landmanden som kan fremsøges i dette billede. Hvilken OSR aftale er der indgået Fanen: Ejendom Funktioner Ejendomsoplysninger Den aftale som er indgået mellem dyrlæge og landmand er synlig i dette billede. Billedet henter sine oplysninger fra hvor dyrlægen har indberettet aftalen. Man kan på autorisationsnummer se hvilken dyrlæge, der har indgået aftalen og hvilken type aftale der er indgået. Ændres aftalen vil det være muligt at se hvornår den gamle aftale er lukket og hvornår den nye aftale er indgået. Datoen er vigtig i forhold til at forstå den periode som medicinen opgøres til medicinregnskabet.

Vejledning. til. Billedet Sundhed_V. Dyreregistrering

Vejledning. til. Billedet Sundhed_V. Dyreregistrering Vejledning til Billedet Sundhed_V i Dyreregistrering Herunder Ny Sundhedsrådgivning Dansk Kvæg 3. januar 2006 Introduktion Nedenfor er beskrevet, hvordan fanerne generelt skal bruges, samt hvordan du som

Læs mere

Ud fra oplysningerne i >BEH Start<, dannes der automatisk de behandlinger der skal udføres ud fra dyrlægens indberetninger til Besætningsdiagnosen.

Ud fra oplysningerne i >BEH Start<, dannes der automatisk de behandlinger der skal udføres ud fra dyrlægens indberetninger til Besætningsdiagnosen. Behandling start: Skal du starte en ny sygdomsbehandling, skal du bruge knappen >BEH. Start< til indberetning af egne behandlinger, samt knappen >SYGdom Medicin< til at lave genbehandlinger som dyrlægen

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

DMS Dyreregistrering. Vejledning i brug af Dagligt overblik

DMS Dyreregistrering. Vejledning i brug af Dagligt overblik DMS Dyreregistrering Vejledning i brug af Dagligt overblik Vejledning i brug af Dagligt overblik Dette hæfte er en vejledning i brug af Dagligt overblik i DMS Dyreregistrering. Med Dagligt overblik kan

Læs mere

SYGDOMME VED KÆLVNING

SYGDOMME VED KÆLVNING SYGDOMME VED KÆLVNING SYGDOMME VED KÆLVNING Jeres egne erfaringer 2 SYGDOMME VED KÆLVNING SYGDOMSHYPPIGHED Håndbog i Kvæghold 2006 3 SYGDOMME VED KÆLVNING SYGDOMSHYPPIGHED 4 SYGDOMME VED KÆLVNING Håndbog

Læs mere

Vejledning om trafiklysordningen dyrlæger

Vejledning om trafiklysordningen dyrlæger Vejledning om trafiklysordningen dyrlæger Trafiklysordningen er udviklet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med den Danske Dyrlægeforening og Dansk Kvæg baseret på de obligatoriske dataindberetninger for

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019)

Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019) Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019) Lovkrav Bek.1650 3. En obligatorisk sundhedsrådgivningsaftale skal indgås mellem den ansvarlige for minkfarmen og en besætningsdyrlæge. Bek. 1650 4. En obligatorisk

Læs mere

Regler for indberetning til CHR. Frivillige oplysninger

Regler for indberetning til CHR. Frivillige oplysninger Staldregistreringsskema Denne blok kan anvendes både til lovpligtig registrering af kvæg i det offentlige Centralt Husdyrbrugsregister (CHR) og til frivillig registrering af øvrige oplysninger (f. eks.

Læs mere

Bilag 12 Sundhed (Version: 3. maj 2017)

Bilag 12 Sundhed (Version: 3. maj 2017) Bilag 12 Sundhed (Version: 3. maj 2017) Lovkrav Bek.1534 3. En obligatorisk sundhedsrådgivningsaftale skal indgås mellem den ansvarlige for minkfarmen og en besætningsdyrlæge. Bek. 1534 4. En obligatorisk

Læs mere

DANBIO vejledning for nye brugere

DANBIO vejledning for nye brugere DANBIO vejledning for nye brugere SØG EFTER EN PATIENT... 2 OPRETTE EN NY PATIENT... 3 OPRET NYT VISIT 1: HVIS PATIENTEN HAR BESVARET SPØRGSMÅL PÅ TOUCHSKÆRM... 6 OPRET NYT VISIT 2: HVIS AFD. IKKE HAR

Læs mere

LÆR AT BEHANDLE MÆLKEFEBER OG TILBAGEHOLDT EFTERBYRD. August 2010

LÆR AT BEHANDLE MÆLKEFEBER OG TILBAGEHOLDT EFTERBYRD. August 2010 LÆR AT BEHANDLE MÆLKEFEBER OG TILBAGEHOLDT EFTERBYRD August 2010 PROGRAM Velkomst og introduktion Lovgivning Koens anatomi Det normale kælvningsforløb Det unormale kælvningsforløb Generel oversigt over

Læs mere

Vejledning til. KvikKoen

Vejledning til. KvikKoen Vejledning til KvikKoen KvikKoen, version 1.1 27.06.2006 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en PDA 3 2. Hvad kan KvikKoen 4 3. Hvordan bruges KvikKoen 5 4. Indberetning 6 5. Besætningslister 8 6. Generelt

Læs mere

Vagtplan Version 4.0. Kom-godt-i-gang-vejledning. Aktiviteter og Kvalifikationer

Vagtplan Version 4.0. Kom-godt-i-gang-vejledning. Aktiviteter og Kvalifikationer Vagtplan Version 4.0 Kom-godt-i-gang-vejledning Aktiviteter og Kvalifikationer Kom-godt-i-gang-vejledning: Aktiviteter og kvalifikationer Indholdsfortegnelse Aktiviteter - generelt Aktiviteter aktivitets

Læs mere

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter. Leverandører / kunder

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter. Leverandører / kunder Generelt Om Lagerstyring af handelsvarer Modulet Lagerstyring af handelsvarer er et tillægsmodul til Næsgaard Mark. Det er derfor ikke tilgængeligt for alle brugere.. Lagerstyring af handelsvarer åbnes

Læs mere

Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone

Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone Opret sag 1 Knyt part til sag 1 Opret Word dokument 2 Arkivér dokument 2 Arkivér dokumenter fra sagsfane

Læs mere

Vejledning til: Funktioner i WinSvin som kan bruges i forbindelse med egenkontrol.

Vejledning til: Funktioner i WinSvin som kan bruges i forbindelse med egenkontrol. Vejledning til: Funktioner i WinSvin som kan bruges i forbindelse med egenkontrol. 1. Medicinregistrering WinSvin kan registrere medicinske behandlinger, genordinere medicin, beregne restmængde og udskrive

Læs mere

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. FMK v.1.4.4 Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK 1.4.4 i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version 1.4.0 1.4.2 og 1.4.4 som den nyeste. Seneste

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Indhold Hvad er TEA Fravær... 3 Fraværsårsager... 3 Hvad er dagsfravær... 3 Indberetning af fravær... 3 Udskriv mødeliste til afkrydsning... 3 Registrer

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde

Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde Inden man påbegynder en optælling, skal man tage stilling til hvilke varer, man ønsker at tælle op. Men ikke mindst skal man, når man foretager selve optællingen

Læs mere

NY LOVGIVNING PÅ VETERINÆROMRÅDET. - konsekvenser og muligheder

NY LOVGIVNING PÅ VETERINÆROMRÅDET. - konsekvenser og muligheder NY LOVGIVNING PÅ VETERINÆROMRÅDET - konsekvenser og muligheder VETERINÆRFORLIGET Kommissorium: 1. Egenkontrol og de obligatoriske sundhedsrådgivningsaftaler vil sikre løbende vejledning, overvågning og

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Jordbrug, Miljø i 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Indberetning / godkendelse af medarbejderindberetning af fravær

Indberetning / godkendelse af medarbejderindberetning af fravær Emne: Indberetning / godkendelse af medarbejderindberetning af fravær For at lederen kan godkende medarbejderens egen indberetning af fravær i rollebaseret indgang (RI), kræver det, at lederen er oprettet

Læs mere

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter Generelt Om Lagerstyring af handelsvarer Følgesedler fra DLG Modulet er et tillægsmodul til Næsgaard Mark. Det er derfor ikke tilgængeligt for alle brugere.. Klik her for at se vejledning til importen

Læs mere

DLBR Minigrisen. Registrering af medicinforbrug via Minigrisen

DLBR Minigrisen. Registrering af medicinforbrug via Minigrisen Registrering af medicinforbrug via Minigrisen Registrering af medicinforbrug via Minigrisen Hvordan gør jeg det? Hvad kan vi? I DLBR SvineIT skal du oprette de mediciner, du anvender i produktionen se

Læs mere

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme

Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme For at tilføje en ny VVM-redegørelse til en eksisterende kommuneplan, så start med at markere kladde, forslag og vedtaget som status, samt at markere

Læs mere

Tjekskema 1: MEDICINKONTROL AF DYRLÆGE

Tjekskema 1: MEDICINKONTROL AF DYRLÆGE Medicinkontrol og supervision af dyrlæger 2010 J.nr.: 2010-V4-74- / (journaliseres) (initialer) Stamoplysninger Tjekskema 1: MEDICINKONTROL AF DYRLÆGE Internt arbejdsdokument til brug for 1 Besøgsdato:

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Version 4 10.01.2014. Vejledning. Karakterindberetning til Optagelse.dk

Version 4 10.01.2014. Vejledning. Karakterindberetning til Optagelse.dk Version 4 10.01.2014 Vejledning Karakterindberetning til Optagelse.dk 2013/2014 1 Indholdsfortegnelse 2 Prøveforberedende undervisning i tysk/fransk... 3 3 Indberetning af standpunktskarakterer til Optagelse.dk...

Læs mere

DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED

DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED 1 DIGITALE UDDANNELSESAFTALER Digitale uddannelsesaftaler giver flere fordele og muligheder: Skolen kan let hjælpe virksomheder med at udfylde dele

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Hvad er TEA Fravær... 3 Hvad siger bekendtgørelsen om fravær?... 3 Indstilling af TEA... 4 Skolen... 4 Fraværsårsager... 4 Fraværstyperne... 5 Dagsfravær...

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Version 5.1 19.12.2014. Vejledning. Karakterindberetning til Optagelse.dk

Version 5.1 19.12.2014. Vejledning. Karakterindberetning til Optagelse.dk Version 5.1 19.12.2014 Vejledning Karakterindberetning til Optagelse.dk 2014/2015 1 Indholdsfortegnelse 2 Nyt... 3 2.1 Standpunktskarakterer for 8. klasse til Optagelse.dk... 3 2.2 Tidsfrister for indberetning

Læs mere

Live Score vejledning. Sådan benyttes livescore på holdkampe

Live Score vejledning. Sådan benyttes livescore på holdkampe Live Score vejledning Sådan benyttes livescore på holdkampe Åben for Live Score Arrangørklubben kan åbne for Live Score for en specifik holdkamp under Klubadministration -> Indberet resultat : 1. Klik

Læs mere

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Medicin Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Dyreværnsloven Hvad skal vi og hvad må vi? Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) Herved bekendtgøres dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 344

Læs mere

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang FORLØBSPLAN FOR KOL Sådan kommer du i gang I GANG MED FORLØBSPLANER Der er udviklet et nyt modul i lægepraksissystemerne, som understøtter arbejdsgangen med at udarbejde forløbsplaner for KOL-patienter.

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

Sådan gør du som leder i Randers kommune

Sådan gør du som leder i Randers kommune Randers kommune personaleafdelingen Sådan gør du som leder i Randers kommune Indberetning til lønsystemet Version 1.1 Dato 04.01.2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Forside Indholdsfortegnelse

Læs mere

Næsgaard MOBILE Tid. Næsgaard MOBILE Tid. Login. Registrering

Næsgaard MOBILE Tid. Næsgaard MOBILE Tid. Login. Registrering Næsgaard MOBILE Tid Generelt Næsgaard MOBILE Tid er et tillægsmodul og skal anvendes sammen med modulet Næsgaard MARK Online i PC programmet. Næsgaard MOBILE Tid kan anvendes separat eller sammen med Næsgaard

Læs mere

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul til Borgeronline Statistikmodul Statistikmodul April 2009 publiceret: Juni 2009 rettet: Juli 2009 Suderbovej 24 9900 Frederikshavn Tlf. 9620 6666 dafolo@dafolo.dk www.dafolo.dk Support: deb@dafolo.dk Log

Læs mere

Vejledning til brug af dataudtræk fra Kvægdatabasen

Vejledning til brug af dataudtræk fra Kvægdatabasen Vejledning til brug af dataudtræk fra Kvægdatabasen Datafiler fra Kvægdatabasen trækkes gennem Dyreregistrering som k01-filer. Opsætning af udtræk beskrives andet sted. Denne vejledning dækker kun bestilling

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE -

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - INTRODUKTION TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW På nuværende tidspunkt består systemet af 26 blanketter, der er placeret i 7 kategorier - se nedenfor.

Læs mere

Kom godt i gang med KvikKoen version 2.0

Kom godt i gang med KvikKoen version 2.0 Kom godt i gang med KvikKoen version 2.0 Denne vejledning giver en introduktion til KvikKoen, som er udviklet i samarbejde mellem Dansire og Dansk Kvæg. Vejledningen er tænkt som en hjælp til både øvede

Læs mere

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk NR. 43 LUDUS V1.1 DEN 16. NOVEMBER 2010 Tilbagemelding.dk Nedenfor finder du en vejledning i hvordan du kommer i gang med indberetning til Tilbagemelding.dk Indberetning fra LUDUS til Tilbagemelding.dk

Læs mere

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk]

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] Opret din joblog Joblog på Jobnet.dk Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du

Læs mere

VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM

VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM VEJLEDNING MEDICINREGISTRERING PEM11-10-2011 Indholdsfortegnelse: Angiv korrekt borger Åbn medicinmodulet Knyt borgeren til PEM Generelle informationer Præparatregistrering Fast dosering - Medicin til

Læs mere

Vejledning til Din natur

Vejledning til Din natur Vejledning til Din natur Indhold DIN NATUR ER FOR LANDMÆND OG LODSEJERE 3 SÅDAN VIRKER DIN NATUR 3 ADGANG OG LOG IND 4 NemID 4 Accept af vilkår 4 OVERSIGTSKORT 5 Find adresse 5 DE FIRE KORT I DIN NATUR

Læs mere

DNOR (Dansk Neuro Onkologisk Register) Brugervejledning til KMS

DNOR (Dansk Neuro Onkologisk Register) Brugervejledning til KMS 1 DNOR (Dansk Neuro Onkologisk Register) Brugervejledning til KMS Man kommer ind i KMS systemet til dataindberetning ved at skrive adressen http://nip.medcom/kms eller http://195.80.243.98/kms i sin browser.

Læs mere

Optælling med PDA, uden at beregne lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, uden at beregne lageropgørelseskladde

Optælling med PDA, uden at beregne lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, uden at beregne lageropgørelseskladde Optælling med PDA, uden at beregne lageropgørelseskladde Inden man påbegynder en optælling, skal man tage stilling til hvilke varer, man ønsker at tælle op. Men ikke mindst skal man, når man foretager

Læs mere

Diginor Brugervejledning

Diginor Brugervejledning Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde

Læs mere

HVORDAN INDBERETTER DU TIL ANBRINGELSESSTATISTIKKEN?

HVORDAN INDBERETTER DU TIL ANBRINGELSESSTATISTIKKEN? HVORDAN INDBERETTER DU TIL ANBRINGELSESSTATISTIKKEN? Ankestyrelsen Teglholmsgade 3 Postboks 9080 2450 København SV T: 33 41 12 00 M: ast@ast.dk 1. Anbringelsesstatistikken For at styrke dokumentationen

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem.

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. 6.. Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. Man kan tage udgangspunkt i arrangementet eller personen. Tag udgangspunkt i

Læs mere

Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune

Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune I denne vejledning kan du læse, hvordan du indberetter fravær, sender sms er i forbindelse med indberetning af fravær og foretager

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær

KMD Educa WEB-elevfravær KMD Educa WEB-elevfravær Vejledning til skolens sekretær Klassens lærere har mulighed for at indberette elevers fravær og sende SMS til elevernes kontaktpersoner, når eleven er fraværende. De medarbejdere,

Læs mere

Vejledning til registrering af fravær Uddannelseslæger i praksis

Vejledning til registrering af fravær Uddannelseslæger i praksis Vejledning til registrering af fravær Uddannelseslæger i praksis Som uddannelseslæge i praksis, skal du selv foretage indberetning af fravær, f.eks. sygdom, ferie, barsel, omsorgsdage, kursus osv. Det

Læs mere

ScanPas - Udskrivning af saldiopgørelse

ScanPas - Udskrivning af saldiopgørelse Udskrivning af saldiopgørelse Udskrifterne, der er tilknyttet fraværsmodulerne i ScanPas, indeholder én samlet saldoopgørelse for ferie, særlige feriedage og omsorgsdage. Der kan enten udskrives en saldoopgørelse

Læs mere

PlansystemDK. Indberetning af kommuneplantillæg med tilhørende ramme. Hotline: 7254 4804 plansystemdk@nst.dk

PlansystemDK. Indberetning af kommuneplantillæg med tilhørende ramme. Hotline: 7254 4804 plansystemdk@nst.dk Indberetning af kommuneplantillæg med tilhørende ramme For at tilføje et nyt kommuneplantillæg til en eksisterende kommuneplan, så start med at markere kladde, forslag og vedtaget som status, samt at markere

Læs mere

Ferie- og fraværsregistrering i SLS

Ferie- og fraværsregistrering i SLS Ferie- og fraværsregistrering i SLS Side 1 af 18 De generelle regler om registrering af fravær er beskrevet i Fraværsregistrering i HR-Løn I denne vejledning vil du kunne læse om hvordan du foretager registreringer

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Manual - medicinhåndtering

Manual - medicinhåndtering Vedledning i anvendelse og ibrugtagning af medicinhåndtering rev. 10.2012 Indhold side Indholdsfortegnelse 1 Kort beskrivelse af løsning 2 Nødvendig oprettelse i kartoteker 2 Procedurer 2 Kørsler 3 Medicinkartotek

Læs mere

Tabulex TEA-Privat Venteliste

Tabulex TEA-Privat Venteliste Tabulex TEA-Privat Venteliste Introduktion På ventelisten har du et overblik over potentielle, kommende elever. Med få tast er eleven på ventelisten til det ønskede skoleår med egne oplysninger samt forældreoplysninger.

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Hånd@ Indberetninger samt fakturering

Hånd@ Indberetninger samt fakturering Hånd@ Indberetninger samt fakturering Indledning... 3 Indberetninger... 3 Rækker... 4 Finansbilag... 6 Finansjournal... 7 Finanseksportjournal... 8 Side 2 af 10 Indledning Dette dokument er en vejledning

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Driftsoverenskomstpartnere (DOP) med ét institutionsnummer, der skal indberette til flere VUC er.

Driftsoverenskomstpartnere (DOP) med ét institutionsnummer, der skal indberette til flere VUC er. Driftsoverenskomstpartnere (DOP) med ét institutionsnummer, der skal indberette til flere VUC er. Denne vejledning henvender sig kun til de DOP er, der har et institutionsnummer og som skal indberette

Læs mere

Opgave 1. Linie Udskrift

Opgave 1. Linie Udskrift Opgave 1 Linie Udskrift Fanen Egen udskrift under Vejleder eller under Besætning Ved tryk på knappen Ny udskrift vises dette billedet. Ved klik på en af muligheder vælges pågældende udskriftstype. Hvis

Læs mere

Kom godtigang med DLBRNorForFoderkontrol

Kom godtigang med DLBRNorForFoderkontrol Kom godtigang med DLBRNorForFoderkontrol 1 Kom godtigangmeddlbrnorforfoderkontrol Dette hæfte er en introduktion til foderplanlægning i DLBR NorFor Foderkontrol. Med DLBR NorFor Foderkontrol du det optimale

Læs mere

IndFak Modtager manual

IndFak Modtager manual IndFak Modtager manual 1. Modtagerens arbejdsopgaver... 3 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 3 1.1.1 Indkøbsprocessen... 3 1.1.2 Varemodtagelse... 4 1.1.3 Fakturaprocessen... 4 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer På Menuen Dagligt findes menupunkterne Ordrekladde og Ordre. Disse menupunkter benyttes til at oprette, vedligeholde og forespørge på henholdsvis faste ordrer (Ordrekladden) og almindelige ordrer dvs.

Læs mere

Vejledning til håndtering af Trutestmalkedata

Vejledning til håndtering af Trutestmalkedata Vejledning til håndtering af Trutestmalkedata Rettet d. 2/9-2003 Indhold Indhold... 2 Installationsvejledning... 3 Opsætning... 4 Indlæsning af besætningsdata i datahandleren... 4 Indlæsning af besætningsdata

Læs mere

VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF SELVANGIVELSE

VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF SELVANGIVELSE VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF SELVANGIVELSE Du kan nemt lave din egen selvangivelse ved at logge ind med dit NemID på www.skat.dk. Du forbereder dig ved at have følgende parat: NemID Dit investorskattebilag

Læs mere

Grundbeløb pr. besæning, kr. 269 269 Moderdyr, kr./stk. 20,50 20,50 Max 100 dyr Øvrige dyr, kr./stk. 6,85 6,85

Grundbeløb pr. besæning, kr. 269 269 Moderdyr, kr./stk. 20,50 20,50 Max 100 dyr Øvrige dyr, kr./stk. 6,85 6,85 20. december 2013 Priser i 2014 Videncentret for Landbrug, Kvæg har fastlagt nedenstående priser for 2014. Priserne er tilpasset i henhold til aftaler og prisudvikling. Nye ydelser indlægges løbende på

Læs mere

Vejledning til indberetningsløsning for statslige aktieselskaber m.v. www.offentlige-selskaber.dk

Vejledning til indberetningsløsning for statslige aktieselskaber m.v. www.offentlige-selskaber.dk Vejledning til indberetningsløsning for statslige aktieselskaber m.v. www.offentlige-selskaber.dk 1 Offentlige-selskaber.dk s startside giver direkte adgang til at foretage en indberetning. Som en service

Læs mere

Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB).

Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB). Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB). Forord. I forbindelse med Autorisationsloven, som trådte i kraft i juni måned 2014, har det været nødvendigt at indføre

Læs mere

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5

Indhold. Valg af effektuering...4. Ændring af effektuering midt i en dispenseringsperiode...5. Ved seponering...5 Indhold Oprette og opdatere FMK...2 Tilretning af medarbejder fejl ved FMK-opdatering...2 Lokal ordination...3 Dispensering...3 Flytning af ordinationer mellem Anden medicin og Medicin dispenseret til

Læs mere

Haderup 20. maj 2015 Jens Vingborg, Kvæg DMS SOM STØTTE TIL DEN FAGLIGE RÅDGIVNING

Haderup 20. maj 2015 Jens Vingborg, Kvæg DMS SOM STØTTE TIL DEN FAGLIGE RÅDGIVNING Haderup 20. maj 2015 Jens Vingborg, Kvæg DMS SOM STØTTE TIL DEN FAGLIGE RÅDGIVNING PROGRAM Introduktion og forventningsafstemning Status på udviklingen og ibrugtagningen Den praktiske brug i dagligdagen

Læs mere

Guide til registrering på Medarbejdernet for månedslønnet

Guide til registrering på Medarbejdernet for månedslønnet Guide til registrering på Medarbejdernet for månedslønnet 1 Indhold 1. Login på privat computer... 3 1.1 Login på arbejdscomputer... 3 1.2 Login på Ipad... 5 2. Registrering af fravær... 6 2.1 Indberetning

Læs mere

Vejledning til Foderplan for Malkekøer i DMS Dyreregistrering

Vejledning til Foderplan for Malkekøer i DMS Dyreregistrering Vejledning til Foderplan for Malkekøer i DMS Dyreregistrering Indhold Vejledning til Foderplan for Malkekøer i DMS Dyreregistrering... 1 Opstart af Foderplan... 2 Opret en Foderplan... 3 Rediger foderplan...

Læs mere

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport:

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Denne vejledning beskriver det nye uddatamodul til Vagtplan (VP Rapport). Løsningen skal erstatte det eksisterende Ressourcestyringsmodul og danner samtidig

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR NorFor Foderplan - Ungdyr

Kom godt i gang med DLBR NorFor Foderplan - Ungdyr Kom godt i gang med DLBR NorFor Foderplan - Ungdyr Kom godt i gang med DLBR NorFor Foderplan, Ungdyr Dette hæfte er en introduktion til foderplanlægning til ungdyr i DLBR NorFor Foderstyring. Med DLBR

Læs mere

SimaxCash. Brugervejledning

SimaxCash. Brugervejledning SimaxCash Brugervejledning 1 Indhold 1 Opsætning af varer... 3 1.1 Hovedgrupper... 3 1.2 Varegrupper... 5 1.3 Varer... 9 2 Opsætning af tilbud... 18 2.1 Kombinationstilbud... 18 3 Opsætning af kasseterminal...

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

Vejledning til Foderplan for Kødkvæg i DMS Dyreregistrering

Vejledning til Foderplan for Kødkvæg i DMS Dyreregistrering Vejledning til Foderplan for Kødkvæg i DMS Dyreregistrering Indhold Vejledning til Foderplan for Kødkvæg i DMS Dyreregistrering... 1 Opstart af Foderplan... 2 Opret en Foderplan... 3 Fanen Dyre og Grundoplysninger...

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Vejledning i håndtering af medicinskema i EKJ

Vejledning i håndtering af medicinskema i EKJ Dokumenttype: Amtslig administrativ vejledning Udarbejdet af: Arbejdsgruppe om medicinhåndtering i Den Fælles Kvalitetsmodel Gældende fra: 15.06.2006 Standarder: Korrekt overførelse af medicinordination;

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Vejledning til indberetning af oplysninger om handicappede og udsatte voksne til Danmarks Statistik via Webløsning

Vejledning til indberetning af oplysninger om handicappede og udsatte voksne til Danmarks Statistik via Webløsning Vejledning til indberetning af oplysninger om handicappede og udsatte voksne til Danmarks Statistik via Webløsning Version 6 side 1 Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Start indberetninger... 4 Kontaktoplysninger...

Læs mere

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Undervisningsministeriet Controllerkontoret Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Version 3.0 af 11. marts 2010 side 1 af 8 1. Brugernavn, kodeord og login Institutionen modtager via e-mail

Læs mere

Til Høringsparterne J.nr Ref. Dyrevelfærd og Veterinærmedicin/HKNI

Til Høringsparterne J.nr Ref. Dyrevelfærd og Veterinærmedicin/HKNI Til Høringsparterne J.nr. 2016-15-31-00219 Ref. Dyrevelfærd og Veterinærmedicin/HKNI Dato: 29-08-2016 Høring over udkast til bekendtgørelser om sundhedsrådgivning for svinebesætninger, kvægbesætninger

Læs mere

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012 Vejledning Aktiviteter Opdateret 20. februar 2012 Indhold Indledning... 3 Automatisk dannelse af aktiviteter... 4 Årskalender... 4 Dan aktiviteter... 5 Vælg lærere... 6 Opret aktiviteter... 7 Godkend aktiviteter...

Læs mere

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017 Kvik guide FIONA Online marts 2017 Indholdsfortegnelse Sådan er FIONA Online opbygget... 3 Første side "Indberettere" viser de virksomheder du har adgang til... 4 Indberetningsoversigten... 4 Opret en

Læs mere