TEKNIK-SERVICE. Overgangen til FOA. vilkår og muligheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK-SERVICE. Overgangen til FOA. vilkår og muligheder"

Transkript

1 TEKNIK-SERVICE Overgangen til FOA vilkår og muligheder

2 OVERGANGEN TIL FOA FOA 3 Indhold Overgangen til FOA vilkår og muligheder Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald Redaktion: Signe Nielsen Foto: Jørgen True Produktion: Grafisk Team og FOAs trykkeri KA_Uge44_BIOSAmbulanceSyd_A5_ Arbejdsmarkedspension 4 Hvad skal der nu ske med dig og dine vilkår i Ambulance Syd 4 Dine tillidsrepræsentanter 6 FOA på 5 minutter 8 FOA-fordele 10 FOA-fordele i PenSam Forsikring og Bank 10 PenSam er også en fair bank 11 Vi har nu gennemført 7 informations møder og har haft fornøjelsen af at møde mere end 100 ansatte i Ambulance Syd. Debatten har været livlig og spørgelysten stor. Derfor synes vi i FOA, at det er på sin plads at følge op på møderne med denne lille informationspjece. Særligt 3 ting har fyldt meget på møderne: 1. Løn 2. Pension og sundhedsordning 3. Døgnvagter Her i pjecen gør vi lidt mere ud af at informere om, hvad der sker frem til overgangen til FOA-overenskomsten. Hvad vi forhandler med Ambulance Syd, og hvordan det går. Læs samtidig om, hvad FOA er for en fagforening. På alle møder var vi selvfølgelig også rundt omkring spørgsmålet vedrørende jeres løntilgodehavender og anmeldelserne til Lønmodtagernes Garantifond (LG). Den sag har naturligvis ændret karakter, da Region Syddanmark har lovet at betale det, du har til gode. Regionen har endnu ikke fuldt overblik over, hvordan det skal foregå, men ved godt at det bliver en meget stor opgave, som kommer til at kræve mange ressourcer. Hvad du præcist skal gøre holder Ambulance Syd dig orienteret om. Vi ved godt, at der fortsat er en del rod og at meget skal ændres til det bedre. Vi er løbende i dialog med ledelsen i Ambulance Syd og påpeger de forhold, vi bliver bekendt med og som ikke er i orden. Aktuelt drøfter vi en aftale om overarbejde på døgnvager, og håber snart at få den på plads så færre beredskaber udgår og presset derfor lettes en smule.

3 4 FOA OVERGANGEN TIL FOA OVERGANGEN TIL FOA FOA 5 Arbejdsmarkedspension Der har været rejst mange spørgsmål omkring PenSam og den sundhedsforsikring, som du i Pension Danmark betaler til over dit pensionsbidrag. Det overvejes netop nu, om der kan laves en aftale, der tilgodeser de ønsker eller nogle af de ønsker som vi har lyttet til. Hvad skal der nu ske med dig og dine vilkår i Ambulance Syd Din løn vil ikke blive forringet ved overgangen. Og vi har hverken fantasi til at forestille os, eller vilje til at bidrage til, at dine kommende kolleger skal have forringet deres vilkår. Til gengæld ved vi jo godt, at Bios problemer med at skaffe det fornødne kvalificerede personale ikke bare stopper, fordi det nu foregår i regionens regi. Her har vi alle et ansvar for at arbejde sammen om at skabe en god og attraktiv arbejdsplads. Hvis beredskaberne ikke er bemandet, går det ud over alt og alle presset på det enkelte beredskab, arbejdsmiljøet og dit helbred, på responstider og dermed borgerne. De af jer, der deltog på informationsmøderne, har hørt lidt om, hvad der er aftalt. I korthed sker der i hvert fald følgende: FOA (forsøger) at lave aftaler med Ambulance Syd om: hvad løngarantien indeholder, og hvordan sker overgangen til det regionale lønsystem fastholdelse af brancheanciennitet pausebestemmelser

4 6 FOA OVERGANGEN TIL FOA OVERGANGEN TIL FOA FOA 7 SygeTransportTjenesten (STT) omfattes af overenskomsten udbetaling af fastholdelsesbonus aftale for tillidsrepræsentanter MED-/SU-systemet forhåndsaftale om visse løndele regler for valg af ledig plads fast månedligt tillæg for forskudt tid arbejdstidsbestemte tillæg aftale om regler for ferietilrettelæggelse og fridagsafvikling m.m. Jeres 3 områdetillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanten deltager i forhandlingerne. Vi har mødtes 15. og 30. september og satser stadig på at have en aftale i hus i uge 41. Man kan vel sige det sådan: Nu er emnerne ridset op, og der er en rimelig klar forståelse for hinandens synspunkter og positioner. Nu skal vi så til at finde niveauerne og et kompromis. Dine tillidsrepræsentanter Fra FOAs side har vi valgt at meddele Region Syddanmark, at vi anerkender dine tillidsrepræsenter, således at de i overgangsperioden både kan varetage dine individuelle rettigheder i henhold til virksomhedsoverdragelsesloven men også jeres kollektive rettigheder i henhold til FOAs overenskomst og aftaler med Danske Regioner. Men det er klart at inden overgangen til FOAs overenskomst, skal der være mulighed for nyvalg af tillidsrepræsentanter. Efter overgangen vil det i sagens natur kun være medlemmer af FOA, der kan blive godkendt som tillidsrepræsentanter. I slutningen af november er det derfor planen, at der skal gennemføres valg til tillidsrepræsentanter ifølge den TR-aftale, der bliver indgået.

5 8 FOA OVERGANGEN TIL FOA OVERGANGEN TIL FOA FOA 9 FOA på 5 minutter FOA har erhvervsaktive medlemmer og er dermed Danmarks 3. største fagforbund. I FOA er vi inddelt i 4 sektorer. Her kan du se, hvordan de erhvervsaktive medlemmer er fordelt: Social- og Sundhedssektoren har ca medlemmer, hvoraf ca er regionsansatte Pædagogisk Sektor har ca medlemmer, hvoraf ca. 250 er regionansatte Kost- og Servicesektoren har ca medlemmer, hvoraf ca er regionsansatte Og i Teknik- og Servicesektoren, hvor jeres faggruppe hører under, er vi 12 faggrupper med tilsammen erhvervsaktive medlemmer, hvoraf ca. 175 er regionsansatte. Faggruppesystemet er FOAs forsøg på, i et meget stort forbund med mange forskellige medlemsgrupper, at sikre en organisation, hvor man ikke drukner i mængden, og hvor det enkelte medlem kan se sig selv repræsenteret i organisationen. I Teknik- og Servicesektoren har vi ansvaret for overenskomsterne og arbejdet med din faggruppe FOA Ambulance og STT. Faggruppen vælger en formand og et fagligt udvalg. Dette udvalg rådgiver sektoren i spørgsmål om overenskomst, uddannelse, arbejdets organisering, arbejdsmiljømæssige udfordringer mv. Lokalafdelinger Som i alle andre store forbund er FOA opdelt i lokale afdelinger i vores tilfælde 39. Man kan sige det sådan: Medlemmerne er medlem af deres lokalafdeling, og de 39 afdelinger er medlem af forbundet FOA. Dvs. at skal du have hjælp i en personalesag, en lønsag, en sag om tilskadekomst i tjenesten, eller har du spørgsmål til forståelsen af din overenskomst eller bare behov for en at tale med os om dit arbejdsliv så foregår det hos din tillidsrepræsentant eller i din lokalafdeling. Har din tillidsrepræsentant et problem eller spørgsmål om forståelse af overenskomsten, kan han også gå til sin afdeling, men kan også kontakte sit faglige udvalg og der igennem Teknik- og Servicesektoren i forbundet. Priser for medlemskab i 2016 Medlemskab af fagforeningen koster: Esbjerg 357,00 kr. Varde 359,50 kr. Sønderjylland 350,00 kr. Sønderborg 352,00 kr. Odense 320,00 kr. Sydfyn 349,00kr. Som ansat i Ambulance Syd er det én af de 6 lokalafdelinger (s. 9), du kan være medlem hos. Hvilken afdeling afhænger af, hvilken station du er ansat på. I 2016 koster medlemskab af FOAs A-kasse 471 kr. pr. måned uden efterlønsbidrag. Efterlønsbidraget koster 488 kr.

6 10 FOA OVERGANGEN TIL FOA OVERGANGEN TIL FOA FOA 11 FOA-fordele PenSam er også en fair bank Flere FOA-fordele Som medlem af FOA bevarer du dit LO Plus-medlemskab. Hvis du har forsikringer i ALKA eller andre bonusordninger gennem LO Plus, beholder du altså disse fordele. Som medlem af FOA er du også automatisk dækket af en fritidsulykkesforsikring. FOA-fordele i PenSam Forsikring og Bank Der er mange fordele ved at bruge PenSam Bank: 5 % rabat på renten på de fleste lån. Det betyder, at en almindelig rente på fx 5 % i PenSam Bank vil give en ny rente på 4,75 % din egen personlige rådgiver, når du har lønkonto særlig billånspakke med rabat også på bilforsikring. Få en snak med en af PenSam Banks rådgivere på og hør om mulighederne for at få en bedre hverdagsøkonomi. Du kan læse mere på pensam.dk Der er mange kontante fordele ved at vælge at have dine forsikringer i PenSam. Som medlem af FOA: får du en særlig billig indboforsikring til 1284 kr. om året 10 % rabat på de fleste andre forsikringer ingen selvrisiko, hvis du ikke har skader i 2 år i PenSam Forsikring 20 % rabat, hvis du eller én i husstanden er fyldt 55 år elitebilist efter 3 års skadefri kørsel unge bilister kan få 3 års ekstra anciennitet på bilforsikring ved køb af minibil. Få en snak med en af PenSam Forsikrings rådgivere på og hør om dine muligheder.

7 OKTOBER 2016 Overgangen til FOA Det er let at melde sig ind i FOA vilkår og muligheder Ring gratis på mellem fra mandag til torsdag. Vi Fredag har nu fra gennemført og 7 informa fra tions møder og har haft fornøjelsen af at møde mere end 100 ansatte i Ambulance Meld dig ind Syd. på Her Send i pjecen en sms gør til vi 1919 lidt mere ud af at informere om, hvad Skriv: der indmeldfoa sker frem og til overgangen dit navn til FOA-overenskomsten. (fx: indmeldfoa Hvad vi jens forhandler nielsen). med Ambulance Syd, og Der hvordan skal være det mellemrum går. mellem indmeldfoa og dit navn. Læs samtidig om, hvad FOA er for en fagforening. Teknik- og Servicesektoren Staunings Plads København V Tlf foa.dk FOA er Danmarks tredjestørste fagforening. Siden 1899 har vi kæmpet for bedre løn- og arbejdsforhold til vores medlemmer. Hovedopgaven er at indgå overenskomster, som sikrer en god løn og moderne, ordnede arbejdsvilkår. Det er FOA, der aftaler din løn, dine tillæg, din arbejdstid, din pension, dine barselsregler, dine ferieregler og dine muligheder for uddannelse. Vores opgave i FOA er også at sikre et stærkt fagligt fællesskab og at udvikle dit arbejde og vores fag på teknik- og serviceområdet, så velfærden og gode arbejdspladser går hånd i hånd.

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner TEKNIK-SERVICE Overenskomst for ambulanceuddannet personale FOA og Danske regioner Informationsmøder Vi ved, at uanset hvor meget materiale vi laver, vil der være en lang række uafklarede spørgsmål. Derfor

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man f.eks. arbejder i et køkken eller med

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man fx. arbejder i et køkken eller med rengøring

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

Sådan sparer du penge med FOA. Fordi vi er mange. Læs om alle fordelene på blivmedlem.foa.dk

Sådan sparer du penge med FOA. Fordi vi er mange. Læs om alle fordelene på blivmedlem.foa.dk Sådan sparer du penge med FOA Fordi vi er mange Læs om alle fordelene på blivmedlem.foa.dk Du får kontante medlemsfordele hos FOA Billigere lån og lave gebyrer hos PenSam Bank Ekstra gode priser hos PenSam

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder ELEV FOA støtter dig som elev Find fagligt fællesskab i elevklubben FOA kender dine rettigheder Velkommen i FOA Et fagligt og socialt fællesskab, der giver dig ballast Indhold Ikke dyrt at sikre sig 3

Læs mere

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen?

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen? A-KASSE JANUAR 2017 Spørg FOAs A-kasse Hvorfor være medlem af en a-kasse? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen? Kan jeg få penge fra kommunen?

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

Mærkbare medlemsfordele

Mærkbare medlemsfordele FORBUND Mærkbare medlemsfordele - for alle medlemmer i FOA Indhold Overenskomst og politisk kraft 4 FOA forhandler for din faggruppes interesser og anerkendelse 4 Tjek på løn og økonomi 7 FOA sikrer dig

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Løft rigtigt, når I gør rent

Løft rigtigt, når I gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når I gør rent - et TR/AMR værktøj til dig og din arbejdsplads Dette værktøj er til dig, som er arbejdsmiljørepræsentant (AMR) eller tillidsrepræsentant (TR). Du kan læse om,

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Nedsæt tempoet, når I gør rent

Nedsæt tempoet, når I gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når I gør rent Et TR-/AMR-værktøj til dig og din arbejdsplads Helbred og arbejde i højt tempo Personer, som arbejder med rengøring, er på benene stort set hele dagen. Samtidig

Læs mere

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand

ELEV. Notesbog til elever. Den lille hjælper. Forsikring og rabatter. Hjælp, rådgivning og bistand ELEV Notesbog til elever Den lille hjælper Forsikring og rabatter Hjælp, rådgivning og bistand Hvad er en overenskomst? Hvad er en AMR? Hvad er en TR? Redaktion: Elev- og ungdomsteamet Layout: Peter Vendrup

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Meld dig ind i FOA Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Pædagogisk assistentelev Social- og sundhedshjælperelev

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Meld dig ind i FOA Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Pædagogisk

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads F O A F A G O G A R B E J D E Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads Som svømmebadsmedarbejder hører du til i FOA I FOA Fag og Arbejde mener vi, at det at være ansat som badeassistent

Læs mere

Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Randers

Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Randers Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Randers Østergade 12, 8900 Randers C Tlf. 4697 1900 l Email randers@foa.dk www.foa.dk/randers www.facebook.com/foaranders Hvad er mine fordele? FOA tilbyder: Sikring

Læs mere

FN s handicapkonvention

FN s handicapkonvention PÆDAGOGISK FN s handicapkonvention Rettigheder for personer med handicap Indhold Indledning 3 Artikel 1 5 Formål Artikel 3 6 Gererelle principper 6 Artikel 19 8 Retten til et selvstændigt liv og til at

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer MINE KRAV DINE KRAV FOA 3 Indhold Hvad synes du? Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer Indhold Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre og mere lige vilkår 7 Bedre barselsregler

Læs mere

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os!

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os! FOA Aalborg - medlemmernes naturligste og bedste valg Velkommen hos os! Meget at byde på... FOA støtter dig FOA Aalborg kan hjælpe og støtte dig, hvis der opstår uventede situationer i dit arbejdsliv.

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1.12.2017 STATSANSATTE FOA 3 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever

Læs mere

Løft rigtigt, når du gør rent

Løft rigtigt, når du gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når du gør rent - til dig, som arbejder med rengøring I denne folder kan du læse om, hvad tunge, mange og forkerte løft betyder for kroppen. Og om hvad du og I kan gøre på arbejdspladsen.

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1.4.2017 Indhold Basisløn 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever 4 Uddannelsesassistenter

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1.12.2017 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever 4 oksenelever (fyldt

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april oktober 2018

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april oktober 2018 FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1. april 2018-1. oktober 2018 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os!

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os! FOA Aalborg - medlemmernes naturligste og bedste valg Velkommen hos os! Meget at byde på... FOA støtter dig FOA Aalborg kan hjælpe og støtte dig, hvis der opstår uventede situationer i dit arbejdsliv.

Læs mere

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent?

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Fag og Arbejde Randers Østergade 12, 8900 Randers C Tlf. 4697 1900 l Email randers@foa.dk www.foa.dk/randers Hvad er mine fordele? FOA tilbyder: Sikring og

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april 2015

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april 2015 FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1. april 2015 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever 4 Uddannelsesassistenter

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os!

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os! FOA Aalborg - medlemmernes naturligste og bedste valg Velkommen hos os! Meget at byde på... FOA støtter dig FOA Aalborg kan hjælpe og støtte dig, hvis der opstår uventede situationer i dit arbejdsliv.

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1.4.2016 Indhold Basisløn 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever 4 Uddannelsesassistenter

Læs mere

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få dagpenge fra a-kassen?

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få dagpenge fra a-kassen? A-KASSE Spørg FOAs A-kasse FEBRUAR 2018 Medlemskab af a-kassen for dig, der er under uddannelse Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få penge fra kommunen? Kan

Læs mere

Nedsæt tempoet, når du gør rent

Nedsæt tempoet, når du gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når du gør rent - til dig, som arbejder med rengøring Helbred og arbejde i højt tempo Du og dine kolleger, som arbejder med rengøring er sandsynligvis på benene stort set hele

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav FORBUND Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2018 Indhold Kære FOA-medlem 3 Løn mest til lavtlønnede og kvindefagene 4 Uddannelse og kompetencer 6 Pension og seniorvilkår 8 Et godt arbejdsliv 10

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

PÆDAGOGISK. Værd at vide. Om underretninger

PÆDAGOGISK. Værd at vide. Om underretninger PÆDAGOGISK Værd at vide Om underretninger Indhold Hvorfor denne guide? 3 7 gode råd 4 Du har skærpet underretningspligt 6 Det siger loven 7 Opfølgning på underretningen 8 Direkte underretning til Ankestyrelsen

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Pædagogisk assistentelev Må jeg arbejde hver weekend? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Indhold

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Pædagogisk assistentelev Må jeg arbejde hver weekend? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Indhold

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. oktober april 2019

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. oktober april 2019 FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1. oktober 2018-1. april 2019 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april oktober 2019

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april oktober 2019 FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1. april 2019-1. oktober 2019 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Samarbejde i regioner og kommuner

Samarbejde i regioner og kommuner FORBUND Samarbejde i regioner og kommuner Information om dit arbejde i MED 2 FOA MED-HOVEDUDVALG Indhold Kære MED-repræsentant 3 Din udpegning 3 Din opgave 4 MED-aftalens formål 4 MED-systemets opbygning

Læs mere

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel FORBUND Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel Indhold Udtal dig trygt 3 Grundloven giver dig ytringsfrihed 5 Din personlige mening 7 Hvad med min

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

OK18 Hvis konflikten kommer

OK18 Hvis konflikten kommer FORBUND OK18 Hvis konflikten kommer Konflikt-tjek for tillidsrepræsentanter Indhold FOA i konflikt? 3 Overenskomstmæssige konflikter 4 Afstemningsregler 10 OK18 12 Tidsplan OK18 14 Hvis konflikten kommer?

Læs mere

Fremtidens badeog idrætsassistenter

Fremtidens badeog idrætsassistenter TEKNIK-SERVICE Fremtidens badeog idrætsassistenter Stemmer fra et fag FOA Sport FREMTIDENS BADE- OG IDRÆTSASSISTENTER FOA 3 Indhold Fagpolitik for badeog idrætsassistenter Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald

Læs mere

Velkommen til 3F - din fagforening

Velkommen til 3F - din fagforening 1 Velkommen til 3F - din fagforening Overenskomst Efteruddannelse Fremtid i fællesskab Arbejdsmarkedspension Tillidsrepræsentant Arbejdsløs Strejke Forsikring Medlemskort med fordele Ulykke Ligestilling

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

Fremtidens bade- og idrætsassistenter

Fremtidens bade- og idrætsassistenter TEKNIK-SERVICE Fremtidens bade- og idrætsassistenter Stemmer fra et fag FOA Sport Indhold Fagpolitik for bade- og idrætsassistenter 3 En kommunal opgave en hal i udvikling 4 I øjenhøjde med borgerne på

Læs mere

stress ledelse anerkendelse m skyld viden behov Fremtidens ledelse social kapita symptomer velbefindende skam

stress ledelse anerkendelse m skyld viden behov Fremtidens ledelse social kapita symptomer velbefindende skam FORBUND Fremtidens ledelse 11.-12. september 2017 Vingsted Hotel og Konferencecenter Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten igt behov symptomer velbefindende raketvidenska viden skam skyld ledelse anerkendelse

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst.

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Pension i PenSam Velkommen i PenSam Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Hver måned sparer du penge op - og det kan du være stolt t af. Vi arbejder hårdt for, at

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Regler i Teknikog Servicesektoren

TEKNIK-SERVICE. Regler i Teknikog Servicesektoren TEKNIK-SERVICE Regler i Teknikog Servicesektoren Ansvar og kompetence for de faglige udvalg 2016 Indhold Forord 3 Regler i Teknik- og Servicesektoren 4 Ansvar og kompetence for den centrale sektorbestyrelse

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV Hvilke fordele er der ved medlemsskab Som pædagogisk assistentelev

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

SENIORORDNING - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE

SENIORORDNING - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE FOA NORDSJÆLLAND SENIORORDNING - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE 2 Om seniordage Fra 1. januar 2009 blev der indført en seniorordning i kommuner og regioner for ansatte, der er fyldt 60 år (2 seniordage)

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Hvis du bliver syg...

Hvis du bliver syg... FORBUND Hvis du bliver syg... Denne pjece giver dig et hurtigt overblik over dine muligheder???? Hvis du bliver syg...???? Ved du, at du kan få hjælp til at blive fastholdt, hvis du bliver sygemeldt fra

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Ferie i Ambulance Syd. Hvad, hvordan og hvorfor sådan?

Ferie i Ambulance Syd. Hvad, hvordan og hvorfor sådan? Ferie i Ambulance Syd Hvad, hvordan og hvorfor sådan? FERIE I AMBULANCE SYD 3 Indhold Ferie i Ambulance Syd Ferie i Ambulance Syd 3 Ferie og arbejdstid 4 Hvad gælder for ansatte, der kører døgnvagter?

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Velkommen til FOA 1 Indholdsfortegnelse Side 1.. Velkomst fra formanden Side 2.. Brug de tillidsvalgte Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Side 4.. Valgte og ansatte i FOA 1 Side 5.. Valgte og ansatte

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig F O A F A G O G A R B E J D E Stå stærkt som TR 5 TR-løfter, der løfter dig De 5 TR-løfter Løfte 1 En aftale om dine TR-opgaver. Du og din afdeling indgår en klar aftale om, hvilke opgaver du løser nu,

Læs mere

Praktikvejlederkonference

Praktikvejlederkonference FORBUND Social- og sundhedshjælperuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikvejlederkonference 2017 Hvordan kan du arbejde med relationskompetencer

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere