Undersøgelse vedr. delebiler præsentation af resultater

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelse vedr. delebiler præsentation af resultater"

Transkript

1 Undersøgelse vedr. delebiler præsentation af resultater marts 2014

2 Indhold - Tre primære findings - Hovedkonklusioner fra grupperne - Målgruppens holdninger til transportmidler - Kendskab, holdninger og ønsker til delebiler - Evaluering af kampagnetilbud og -elementer - Anbefalinger - Bilag

3 Tre primære findings

4 Begrebet delebiler er hverken kendt eller etableret blandt forbrugerne, og det tillægges vidt forskellige betydninger. Det manglende kendskab bør tænkes ind i kampagnekommunikationen.

5 Forbrugernes forventninger og krav til en delebilsordning matcher i overvejende grad den eksisterende løsning besvær og uoverskuelig pris er dog vigtige barrierer, der bør bearbejdes.

6 Kampagnens budskaber er meget svært afkodelige for forbrugerne, der langt fra forstår koblingen til delebiler og som endnu mindre forstår sammenhængen til Movia som afsender.

7 Konklusioner: Holdninger til transportmidler

8 Hvad styrer valget af transportmiddel? Forudsigelighed, fart og fleksibilitet* Jeg hader busser. Jeg vil hellere gå hjem end at tage bussen. De er langsomme, kommer aldrig til tiden, og så er de altid proppede med mennesker, der kommer alt for tæt på. Mand, 35 år, Kbh. Metroen er fantastisk! Man ved bare, at de er punktlige og kommer hele tiden. Så man behøver ikke at tjekke tidspunkter, og man kan bare dukke op. Og så er de rene! Kvinde, 31 år, Kbh. Jeg elsker at komme omkring på cykel. Man undgår køerne, og der er ingen forhindringer. Man kan skyde genvej, og man bliver ikke låst fast, som man kan blive i en bil. Mand, 35 år, omegn

9 Høj forudsigelighed Egen bil Cykel Metro Lav fleksibilitet S-tog Holdning til transportmidler Låne bil hos venner Høj fleksibilitet Bus Lav forudsigelighed = Jo større cirkel jo højere forventes udgiften at være

10 Høj forudsigelighed Lav fleksibilitet Hvor vil delebiler være placerede i forhold til de øvrige transportformer? Hvor fleksibel og forudsigelig anses ordningen for at være og hvad med pris? Høj fleksibilitet Lav forudsigelighed

11 Høj forudsigelighed Lav fleksibilitet? Høj fleksibilitet Lav forudsigelighed

12 Konklusioner: Opfattelse af delebiler

13 Målgruppen har generelt lavt kendskab til delebiler, og begrebet afkodes vidt forskelligt Jeg tænker umiddelbart, at det dækker over en form for carpooling. Hvor man som privat person tager flere personer med til samme sted. Fx hvis man arbejder i samme firma og på den måde deles om transporten. Mand, 27 år, Kbh. Det er faktisk ikke noget, jeg kender. Er det hvor, man køber en bil sammen med andre? Det tænker jeg er besværligt, for hvordan hæfter man? Kvinde, 31 år, Kbh. Det er en bil, man lejer sig ind i. Den står et sted, og så kan man booke den på forhånd. Det kan være noget, som boligblokken går sammen om. Men så vidt jeg ved, så er der også firmaer, der tilbyder det. Kvinde, 44 år, omegn

14 Målgruppens kendskab til delebiler Det er langtfra alle i målgruppen, der er klar over, hvad delebiler dækker over. Begrebet afkodes flertydigt. Cirka halvdelen forbinder det med en formaliseret ordning, hvor man booker en bil ud fra en større pulje. Jeg tænker, at ikke er særligt fleksibelt eller spontant. For hvad nu, hvis man har før fri og gerne vil hjem? Så skal man alligevel vente på at de andre får fri, så man kan køre sammen hjem. Når man skal planlægge på den måde, så forsvinder noget af den frihed, som jeg tror, at man har, når man køber en bil. Kvinde, 40 år, omegn Heraf forbinder flere det dog primært med små privatdrevne ordninger, hvor fx en boligblok går sammen. Derudover forbinder flere det med, at man som venner, søskende etc. går sammen om at købe en bil. Og enkelte forbinder det med car pooling / min bil, din bil Det manglende eller varierende kendskab kan ikke tilskrives geografi. Der er således ingen klare indikationer på, at fx folk i Kbh. ved mere om delebiler, og behovet for at øge kendskabsniveauet gælder på tværs af kommuner.

15 På trods af varierende/manglende kendskab, er der et mønster i hvem, der spontant udviser interesse i delebiler, og hvem der spontant afviser tanken.. Et mønster, der kan bruges som indikation til at prioritere, hvem kampagnen med fordel kan henvende sig til.

16 De spontant positive De respondenter, der umiddelbart er positive overfor delebiler, er kendetegnet ved: Jeg synes, at det kunne være fedt med en delebil. Hvis vi for eksempel skal i sommerhus eller noget i den stil. Så ville jeg slippe for at planlægge det med svigerforældrenes bil Mand, 34 år, omegn De har ingen bil i husstanden i dag De har af og til men ikke ofte et transportbehov, som cyklen ikke kan opfylde De er ikke primært styrerede af økonomi men trigger på at kunne undgå besværet med at låne bil af familie og venner. Denne gruppe vil forventeligt være mest åbne overfor kampagnens tilbud.

17 De spontant negative De respondenter, der umiddelbart er negative overfor delebiler, er kendetegnet ved: Hovedparten har bil til rådighed i husstanden Jeg gad ikke at skulle sidde og regne på kilometer og timer hver gang, jeg skulle bruge en bil. Og som jeg umiddelbart kan se på priserne, så ville det heller ikke kunne betale sig i forhold til det, jeg giver for min bil i dag. Og den holder altid klar Mand, 32 år, Kbh De motiveres ikke af muligheden for at opnå økonomiske besparelser med en delebil og tror heller ikke rigtigt på, at det kan lade sig gøre De trigger især på fleksibiliteten/individualiteten ved egen bil, og afviser tanken om planlægning. Denne gruppe vil forventeligt være den mindst åbne overfor kampagnens tilbud.

18 Forventede fordele og ulemper ved delebiler* Primære drivere. Taler kun til ikkebilister Man slipper for besvær ved at låne bil af venner til fx IKEA ture og lignende. Kan give lidt ekstra luksus og frihed i weekenderne (fx sommerhustur, familiebesøg) Det kan (måske) være billigere end egen bil argumentet accepteres dog ikke af alle. Er mere miljøvenligt end at investere i egen bil. Dette har kun betydning for et fåtal. Hvis der er flere biltyper til rådighed, kan man få dækket flere transportbehov. Kan man regne med det? Usikkerhed i forhold til om, der fx er ledige biler ved højtider Behovet for planlægning virker besværligt. Man opnår ikke den frihed, som forventes af egen bil Afstand/tid. Skal man alligevel hente bilen X km væk, kan man lige så godt låne af venner. Ens unikke behov i forhold til autostole, transport af dyr etc. kan ikke dækkes i en delebil. Hvem har ansvar? Man er i tvivl om, hvorvidt man ender med at hæfte for ulykker andre har lavet. Primære barrierer. Taler både til bilister og ikkebilister.

19 Enkelhed i både bestilling og betaling. Fuld rengøring og indbydende biler Stort udvalg for fleksibilitet og tryghed. Fuld forsikring og klarhed ift. ansvar Den ideelle delebilsordning Selv sammensætte abonnement Bil leveres til døren for mindre besvær Nyt navn der matcher ordningen bedre Markant billigere end alm. billeje

20 Konklusioner: Evaluering af kampagnen

21 Kampagnetilbud Muligheden for at spare tilmeldingsgebyret fanger interessen hos en del af målgruppen. Men fordi det generelle kendskab til ordningen og herunder ordningens prisniveau er så begrænset, har flere vanskeligt ved at vurdere hvorvidt der reelt er tale om et attraktivt tilbud. Det er jo faktisk 1400 kroner man får. Det virker da som et reelt tilbud. Men jeg ved stadig ikke, hvor meget det koster at køre en tur. Jeg bliver nødt til at se nogle eksempler. For hvis man kun kan komme en tur til IKEA og retur for de 400 kroners gratis transport, så er det jo ikke så interessant Mand, 43 år, omegn Frem for at have en overbevisende effekt i sig selv, åbner tilbuddet derimod op for spekulationer om delebilers prisniveau i det hele taget. For personer, der ikke kender delebiler, kan tilbuddet ikke i sig selv overbevise men det kan forventeligt tiltrække opmærksomhed.

22 Reaktioner på annoncekonceptet Det er forargeligt, at Movia står bag fordi de er offentlige. De skulle hellere koncentrere sig om at sænke priserne på deres egne billetter i stedet for at sælge delebiler. Jeg forstår slet ikke, hvorfor de gør det her. Kvinde, 45 år, Kbh. Man skal helt ned i det, der står med småt, før man forstår, det handler om delebiler. Hvis jeg bare så dem, ville jeg ikke komme så langt. Jeg ville skimme den og tro, at det havde noget med busser at gøre Mand, 28 år, omegn.

23 BUDSKABER OG TEKST Målgruppen er generelt meget kritiske overfor annoncernes tekst og budskaber. Flere af budskaberne afkodes flertydigt af målgruppen, og linket til delebiler etableres ikke intuitivt for alle annoncer. Budskaberne bliver yderligere komplekse at afkode fordi annoncernes visuelle udtryk ikke understøtter linket til delebiler. Målgruppen anerkender dog ønsket om at bruge humor i annoncerne.

24 Det visuelle udtryk Målgruppen er kritisk overfor annoncernes billedvalg samt Movias logo og farver. Billederne hjælper ikke én på vej til at forstå koblingen til delebiler. Brugen af Movias logo og gule farve gør forvirringen endnu større. Flere er bekymrede for, at de slet ikke ville bemærke annoncerne, fordi de intuitivt ville afkode det som en reklame for Movia/Movias fordelskort.

25 Evaluering af event Der synes ikke at være tvivl om, at eventen vil fange folks opmærksomhed simpelthen fordi, fænomenet ikke er set før. Selvfølgelig ville jeg kigge. Men hvis jeg bare så det ude i byen og ikke havde været med her til aften så ville jeg virkelig ikke forstå det. At man blander bus og bil sammen på den måde. Kvinde, 44 år Flere stiller dog spørgsmålstegn til, hvad eventen vil fortælle. Da sammenkoblingen mellem busser og delebiler ikke er intuitivt afkodelig for respondenterne, så er selve eventen heller ikke intuitivt afkodelig. Flere fremhæver dog, at den rette tekst (og god tid til at læse den) ville hjælpe én på vej.

26 Evaluering af app* Det er et plus at kunne tilgå delebilsordningen via en app men for hovedparten betragtes det nærmest som en hygiejnefaktor. Selvfølgelig ville jeg kigge. Men hvis jeg bare så det ude i byen og ikke havde været med her til aften så ville jeg virkelig ikke forstå det. At man blander bus og bil sammen på den måde. Kvinde, 44 år Det forventes, at en app ville indeholde: En funktion, hvor man via gps kan lokalisere nærmeste ledige biler. Muligheden for at booke/afmelde biler og beregne den faktisk pris på planlagte ture. Et overblik over ens abonnement/forbrug.

27 Anbefalinger på baggrund af analysen

28 Kampagnens målgruppe Kampagnen har en relativt ambitiøs målsætning om 1500 nye medlemmer samtidig er budgettet naturligvis ikke uudtømmeligt. Af den grund anbefales det, at man i kampagnen fokuserer på den del af målgruppen, hvis åbenhed overfor delebiler er størst. Baseret på fokusgrupperne er de kendetegnede ved: Har ingen bil til rådighed i husstanden Klarer sig i dag fortrinstvist med cykel (af og til offentlig transport) Har et vist økonomisk overskud/motiveres ikke af besparelser Beslutningen om ikke blot at fokusere på Bus 350S kunder synes derfor fornuftig. Det kræver dog markante tilpasninger af kampagnematerialet.

29 Kampagnetilbud og -budskaber Kampagne-tilbuddet har en fornuftig appel til de personer, der allerede har overvejet en delebil. En ren taktisk kampagne med fokus på besparelsen, kan derfor være en fornuftig fremgangsmåde i forhold til disse lavt hængende frugter. Skal kampagnen bredere ud og også motivere folk, der ikke tidligere har overvejet en delebil er det nødvendigt med en anden fremgangsmåde. Det er nødvendigt at få øget kendskabet til delebilsordningen for herved at få nedbrudt de faktuelt forkerte barrierer om fx ansvar, begrænset antal af biler. Det er nødvendigt at få bearbejdet barrieren omkring besvær ved at fokusere på de drivere, der har mest genklang nemlig muligheden for at undgå besvær ved privat billån og muligheden for opnå mere frihed og komfort i dagligdagen. Et valg mellem de to retninger er nødvendig, førend kampagnebudskaberne udvikles.

30 Annoncerne og det visuelle udtryk Fordi kendskabet til delebiler er varieret og for nogle ikke tilstede anbefales det, at kompleksiteten i annoncer og budskaber generelt begrænset markant. Det kan ikke umiddelbart anbefales at bygge annoncerne op omkring fordommene overfor delebiler, fordi de fordomme reelt ikke er tilstrækkeligt etablerede til, at man kan spille på dem. Samtidig anbefales det, at annoncernes visuelle kobling mellem Movia og delebiler genovervejes. Der er således intet, der tyder på, at koblingen til Movia øger interessen i kampagnens tilbud. Meget tyder derimod på, at det risikerer at begrænse kampagnens effekt, da annoncerne potentielt taler forbi fx cyklister.

31 Øvrige anbefalinger - prisstruktur Kampagnetilbuddet kan ikke i sig selv få folk til at blive medlemmer. Men det kan fange folks interesse og få dem ind på siden derfra skal ordningen dog sælge sig selv. Og undersøgelsen peger dog på, at prisstrukturen kan blive en barriere for dette. Kombinationen af at man skal betale abonnement og samtidig betale for km og timer virker intuitivt dyr. En enklere prisstruktur efterspørges. Prisbarrieren kan ikke alene bearbejdes ved at sammenligne udgifter på egen- og delebil Personer med bil kender ikke nødvendigvis deres udgifter. Samtidig motiveres de primært af friheden ved egen bil, hvilket opleves som mere værd end besparelsen. For personer uden bil vil ordningen være en ekstra udgift. De sammenligner ikke nødvendigvis med egen bil, men vurderer i stedet hvor meget værdi den ekstra udgift vil give dem vs. at leje en bil, låne den af venner etc.

32 Øvrige anbefalinger medlemmer som ambassadører Barrierne overfor delebiler (dyrt, besværligt etc.) er ikke nemme at bearbejde. Det kræver gentagen argumentation og måske endda egne erfaringer, og barrierne kan derfor ikke nødvendigvis elimineres med en enkelt kampagne. Samtidig viser analyser fra Let s Go, at de nuværende medlemmer ikke oplever disse barrierer men tværtimod er meget loyale og positive overfor ordningen. Det anbefales derfor, at kendskabet og holdningerne til delebiler i endnu højere grad bearbejdes ved hjælp af bruge de nuværende medlemmer som ambassadører - fx Rekrutteringskampagner få xx kroner til kørsel ved at henvise en ven Giv din ven/familiemedlem x ugers gratis medlemskab til delebiler

33 Bilag: Metode og evalueret materiale

34 Set-up Der er gennemført to fokusgrupper á to timers varighed. Grupperne er gennemført hhv. 18 og 19 marts 2014 i tidsrummet hos Geelmuyden.Kiese i København. Deltagerne i gruppen var rekrutterede ud fra følgende kriterier: Mænd/kvinder i alderen år Alle har kørekort Alle bruger cykel og/eller offentlig transport til daglig De kan have adgang til bil men bruger den ikke fast Gruppe 1 bestod af 10 personer, der alle er bosat i omegnskommuner i nærheden af linje 350 S. Gruppe 2 bestod af 8 personer, der alle er bosat i København i nærheden af linje 350 S.

35 Evalueret i gruppe 1: Folk fra omegn

36 Evalueret i gruppe 2: Folk fra Kbh.

37 Evalueret i begge grupper

38

Delebiler i småbyer Brugerinterviews i Fynshav. Hvad synes beboerne i Fynshav om delebilsordningen?

Delebiler i småbyer Brugerinterviews i Fynshav. Hvad synes beboerne i Fynshav om delebilsordningen? Delebiler i småbyer Brugerinterviews i Fynshav Hvad synes beboerne i Fynshav om delebilsordningen? Respondenter Respondent Køn Alder Personer i husstanden Indkomst ca. efter skat pr. måned (ikke for husstanden

Læs mere

Procent Antal S2. Hvilken kommune bor du i? Hedensted Kommune 100,0% Respondenter 511 Total 100,0% 511. Nej 10,2% 52

Procent Antal S2. Hvilken kommune bor du i? Hedensted Kommune 100,0% Respondenter 511 Total 100,0% 511. Nej 10,2% 52 S2. Hvilken kommune bor du i? Hedensted Kommune 100,0% Respondenter 511 100,0% 511 Q1. Har du kørekort? Ja 89,8% Respondenter 459 Nej 10,2% 52 100,0% 511 Q2. Hvor ofte anvender du følgende transportformer?

Læs mere

Hedensted Kommune Hedensted Borgerbil kvantitativ undersøgelse Rapport november 2016

Hedensted Kommune Hedensted Borgerbil kvantitativ undersøgelse Rapport november 2016 2016 1 Hedensted Kommune Hedensted Borgerbil kvantitativ undersøgelse Rapport november 2016 Indhold Baggrund og formål 3 Executive Summary 5 Resultater 7 Borgerne i Hedensted Kommune er billister i egen

Læs mere

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Trafikbestillerkonference 2018

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Trafikbestillerkonference 2018 Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Trafikbestillerkonference 2018 Vi ved det godt men hvorfor? Den kollektive transports image i vores område ligger blandt de laveste i Skandinavien (BEST-analysen),

Læs mere

Hvorfor stiller vi cyklen?

Hvorfor stiller vi cyklen? Hvorfor stiller vi cyklen? Indledning Danmark er et cykelland. Sammen med Holland er vi to af de lande, hvor flest mennesker cykler. Cyklen er en del af vores kultur, noget vi er stolte af, og det er f.eks.

Læs mere

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører.

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. Mit hjem Din Fart? 2010 Hvis du skal i kontakt med pressen kan det være rart at have gennemgået en række af de mest almindelige spørgsmål. Vi har listet nogle op her og også givet et bud på et svar. Kampagnebudskab:

Læs mere

FAKTION: REKLAMEANALYSE

FAKTION: REKLAMEANALYSE FAKTION: REKLAMEANALYSE OVERBLIK OVER TEKSTEN PRÆSENTATION Dette er en analyse af en reklame for produktet Naturcreme, der er en rynkecreme. Se reklamen ovenfor. Reklamen er fra maj 2011. GENRE 1 Denne

Læs mere

Familie logistik, timing, planlægning, hverdag der skal hænge sammen // Fleksibilitet som ét svar

Familie logistik, timing, planlægning, hverdag der skal hænge sammen // Fleksibilitet som ét svar Undersøgelse af forældre til børn i 0.-3. klasse Hovedkonklusioner fra fire fokusgruppeinterviews med i alt 32 forældre, maj 2012 Sikre Skoleveje, Københavns Kommune Associationsøvelse Hvilke tanker fylder

Læs mere

Movia. Flextrafik - Brugerundersøgelse. Telefonundersøgelse foretaget d. 6. oktober til d. 10. oktober 2014 928 respondenter

Movia. Flextrafik - Brugerundersøgelse. Telefonundersøgelse foretaget d. 6. oktober til d. 10. oktober 2014 928 respondenter Movia Flextrafik - Brugerundersøgelse Telefonundersøgelse foretaget d. 6. oktober til d. 10. oktober 2014 928 respondenter Om respondenternes tilfredshed med og brug af de forskellige kørselsordninger

Læs mere

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne Tandlæge Kampagne Gruppe: Sebastian, Felix og Martin R 1/10 Indholdsfortegnelse Forside...Side 1 Indholdsfortegnelse...Side 2 Problemformulering...Side 3 Problemtræ...Side 3 Afsender...Side 4 Mål og Målsætning...Side

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020 TÅRNBY KOMMUNE Cykelregnskab 2015-2020 1 Indhold: Indledning - Cykelregnskab 2015... 3 Hvorfor cykler borgerne i Tårnby?... 4 og hvorfor ikke?... 6 Ikke - cyklisterne i Tårnby Kommune... 7 Cykling og trafiksikkerhed...

Læs mere

Taxiundersøgelse for. Færdselsstyrelsen

Taxiundersøgelse for. Færdselsstyrelsen April 2010 Taxiundersøgelse for Færdselsstyrelsen Udarbejdet af: Charlotte Egholm Nielsen Majbrit Petersen Baggrund og metode I 2004 blev der på anledning af Færdselsstyrelsen gennemført en undersøgelse

Læs mere

SUPERCYKELSTIER DEN KORTE VERSION PITCH

SUPERCYKELSTIER DEN KORTE VERSION PITCH BUDSKABSKATALOG SUPERCYKELSTIER DEN KORTE VERSION PITCH Supercykelstier er et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 22 kommuner om at skabe et net af cykelpendlerruter i høj kvalitet. Supercykelstierne

Læs mere

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering?

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Rapport fra 25 telefoninterviews Undersøgelse for Jobcenter København Wanek & Myrner 2010 Formål Nærværende undersøgelse er en ud af seks undersøgelser,

Læs mere

SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN

SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN BRUG SJÆLDENT TAXI SMART TRANSPORT I ARBEJDSTIDEN - tips og anbefalinger til grøn, sund og effektiv transport BRUG BIL BRUG BUS OG TOG BRUG CYKLEN BRUG rejsefri møder Smart transport i arbejdstiden I projektet

Læs mere

Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere

Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere Der er 31 respondenter, der har bidraget til spørgeskemaundersøgelsen. Dette svarer til, at lidt under halvdelen

Læs mere

BORGERPANEL. Vi elsker bilen. Juni 2012

BORGERPANEL. Vi elsker bilen. Juni 2012 BORGERPANEL Juni 2012 Vi elsker bilen Borgerne i Region Syddanmark er til bil. Biler findes i ni ud af ti husstande, og tre ud af fire har bilen som den primære transportform i hverdagen. Halvdelen af

Læs mere

Evaluering af BedreBolig-ordningen blandt BedreBolig-rådgivere

Evaluering af BedreBolig-ordningen blandt BedreBolig-rådgivere Evaluering af BedreBolig-ordningen blandt BedreBolig-rådgivere Energistyrelsen 23. juni 2014 Agenda Baggrund og formål Hovedkonklusioner Anbefalinger Baggrund og formål Energistyrelsen har bedt (GK), som

Læs mere

BÆREDYGTIGE KOLLEKTIVE TRANSPORTKONCEPTER I LANDDISTRIKTER Seminar d. 22. juni 2017, Kværs

BÆREDYGTIGE KOLLEKTIVE TRANSPORTKONCEPTER I LANDDISTRIKTER Seminar d. 22. juni 2017, Kværs BÆREDYGTIGE KOLLEKTIVE TRANSPORTKONCEPTER I LANDDISTRIKTER Seminar d. 22. juni 2017, Kværs 2Dato Indhold Baggrund Kørselsdata Analyser Delebiler i Fynshav I SØNDERBORG HAR MAN EN PLAN OG EN VISION 4 Opbygning

Læs mere

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport 14. marts 2014 TVO/IH INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 PILOTPROJEKTET... 4 POTENTIALER OG UDFORDRINGER... 5 OVERFLYTNING TIL CYKEL... 6 OVERFLYTNING

Læs mere

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012.

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. TBWA\ Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. 2 Baggrund Hvis vi kan få alle danske bilister til at følge

Læs mere

Elselskab for første gang

Elselskab for første gang Elselskab for første gang En guide til at træffe den rigtige beslutning, når du skal vælge elleverandør for første gang Super nyttig guide #2 Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor skal jeg skifte elselskab? 2.

Læs mere

Supercykelstier den korte version

Supercykelstier den korte version 4. september 2014 Supercykelstier Et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 22 kommuner om at skabe et net af cykelpendlerruter i høj kvalitet. Supercykelstierne skal gøre det let, fleksibelt og trygt

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Lov om trafikselskaber

Lov om trafikselskaber Midttrafik Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab Lov om trafikselskaber Trafikselskabers finansiering

Læs mere

Hvad skal der til for at skabe gode kundeoplevelser og et godt omdømme?

Hvad skal der til for at skabe gode kundeoplevelser og et godt omdømme? 2015 Side 1 Hvad skal der til for at skabe gode kundeoplevelser og et godt omdømme? TØF-konference, den 1. oktober 2015, Anne Kathrine Zahle, Wilke 2015 Side 2 Hvad skal der til for at skabe bedre kundeoplevelser

Læs mere

Grøn transport i NRGi

Grøn transport i NRGi Grøn transport i NRGi Mobilitetsplan for NRGi Dusager Udarbejdet af VEKSØ Mobility og NRGi i februar 2012 I NRGi leverer vi hver dag bæredygtige løsninger til vores kunder, og vi arbejder naturligvis også

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger AALBORG KOMMUNE EVALUERING CYKLING I GÅGADER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Undersøgelserne 2 3 Omfang af gående

Læs mere

HK+ Forbunds Familieforsikring dækker mere end de fleste

HK+ Forbunds Familieforsikring dækker mere end de fleste HK+ Forbunds Familieforsikring dækker mere end de fleste 1.220,- pr. 1. marts 2010 Ekstra god dækning Bilforsikring til lave priser Ekstra rabat på øvrige forsikringer Få bedre dækning for færre penge

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

DelebilFonden. Click to edit Master subtitle Let, style billigt, grønt

DelebilFonden. Click to edit Master subtitle Let, style billigt, grønt Bilag 8c til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg 7. februar 2012 Click to edit Master subtitle Let, style billigt, grønt Hvad Bilag 8c til Dagsorden er til møde en i Klima- og Energipolitisk

Læs mere

Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet. Vejforum 8. december 2010

Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet. Vejforum 8. december 2010 Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet Vejforum 8. december 2010 Agenda Forslag til kvalitetsmål Hvorfor cykelsuperstier? Proces og samarbejde hvad har vi lært? Hvad er en cykelsupersti Første pilotrute

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse ADHD-foreningens Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse Rekruttering: 8 målrettede trin 1. Overvej: Hvad skal vi bruge frivillige til? 2. Beskriv opgaven 3. Lav en frivilligprofil 4. Bestem metode

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Forsøgsprojekt Fritidsrejser for børn og unge i landområder Evaluering - interview

Forsøgsprojekt Fritidsrejser for børn og unge i landområder Evaluering - interview Forsøgsprojekt Fritidsrejser for børn og unge i landområder Evaluering - interview December 2012 Forsøgsprojekt Fritidsrejser for børn og unge i landområder Evaluering - interview December 2012 Dato: 28.12.2012

Læs mere

Leder Netværk Et forum for Motiverende ledelse. Alle ledere har behov for at have et sted man kan dele, træne og sparre sit lederskab

Leder Netværk Et forum for Motiverende ledelse. Alle ledere har behov for at have et sted man kan dele, træne og sparre sit lederskab Leder Netværk Et forum for Motiverende ledelse Alle ledere har behov for at have et sted man kan dele, træne og sparre sit lederskab Visionen At skabe et rum for den moderne menneskelige leder, hvor man

Læs mere

DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011. Udbetaling/baggrund

DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011. Udbetaling/baggrund DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011 Udbetaling/baggrund Move About ApS modtog tilsagn om tilskud fra Energistyrelsens støtteordning for elbiler d. 8. marts 2010 på i alt 439.556 kroner. Heraf

Læs mere

Bløde og hårde virkemidler

Bløde og hårde virkemidler Bløde og hårde virkemidler - og nogle eksempler Susanne Krawack Tetraplan rafikale udfordringer Antallet af biler stiger i Danmark Trafikarbejdet med bil stiger med 15% over de næste 10 år Meget større

Læs mere

Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden?

Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden? Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden? kasper.noer@alexandra.dk Vision 2030 for Aarhus by www.smartmobilitet.dk Udfordring Mobility as a Service Nigel Zhuwaki Studiets opdrag Hvor

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Unges adfærd og holdninger til transport

Unges adfærd og holdninger til transport 2016 Unges adfærd og holdninger til transport Projekt: Fleksibel transportadfærd Det Økologiske Råd: Anne Mette Krøyer, Jeppe Juul, Lisa Bay 01-03-2016 1 Indhold Indledning... 3 Baggrundsdata... 3 Resumé...

Læs mere

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Hvad enten du er eller har været i parforhold i kortere eller længere tid, kan du her søge gode råd om, hvordan du får et bedre eller bevarer dit parforhold. Vores

Læs mere

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent Rapport Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus September 2009 0Capacent Kort om undersøgelserne Etablering af færgeforbindelse Benyttelse af færgeforbindelse Styrkelse af Mols? Prioritering

Læs mere

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Session: Trafik og miljø i byer CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Af Lektor Harry Lahrmann og Lektor Anker Lohmann-Hansen Trafikforskningsgruppen, Aalborg Universitet 200 århusianske

Læs mere

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører.

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. Mit Hjem Din Fart? 2011 Kampagnebudskab: Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. - 9 ud af 10 beboere langs landevejene er generede af

Læs mere

Kommunikation. God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA

Kommunikation. God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA Kommunikation God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA Næsten alle foreninger har i et eller andet omfang behov for at kommunikere med omverdenen. Formålet og dermed målgrupperne

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

FLEXTUR - HOLBÆK KOMMUNE Analyse af Flextur ifbm. indførelse af dobbelttakst

FLEXTUR - HOLBÆK KOMMUNE Analyse af Flextur ifbm. indførelse af dobbelttakst FLEXTUR - HOLBÆK KOMMUNE Analyse af Flextur ifbm. indførelse af dobbelttakst Præsentationen tager udgangspunkt i rejsedata for Flextur i Holbæk Kommune for 2015. Flexturrejserne er summeret i tal og grafer,

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND T A L E N T B E S K R I V E L S E HVORDAN OPFØRER TALENTET SIG? 1. Strategisk Du har strategisk overblik, kan forudse forhindringer og finder

Læs mere

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB MINISTEREN Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB Dato J. nr. 2010-1762 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transportministeriet

Læs mere

FRA BRUGERINDSIGT TIL POTENTIELLE MARKEDER OG DESIGNPRINCIPPER

FRA BRUGERINDSIGT TIL POTENTIELLE MARKEDER OG DESIGNPRINCIPPER FRA BRUGERINDSIGT TIL POTENTIELLE MARKEDER OG DESIGNPRINCIPPER OM AT GÅ FRA EN FORSTÅELSE AF DEN ENKELTE BRUGER TIL EN FORSTÅELSE AF POTENTIELLE MARKEDER KAN VI SE MØNSTRE I Det hverdagsliv, de lever?

Læs mere

Tiltrådt, idet vilkår og muligheder for udvidet cykelmedtagning i busser evalueres inden for et år.

Tiltrådt, idet vilkår og muligheder for udvidet cykelmedtagning i busser evalueres inden for et år. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 08 Cykelmedtagning i busserne Indstilling: Administrationen indstiller, At muligheden for cykelmedtagning fra køreplanskiftet

Læs mere

Salg af energibesparende installationer. Inspirationsworkshop - Elbranchens Faglæreruddannelse 2014

Salg af energibesparende installationer. Inspirationsworkshop - Elbranchens Faglæreruddannelse 2014 Salg af energibesparende installationer Inspirationsworkshop - Elbranchens Faglæreruddannelse 2014 Hvad skal vi igennem sammen Intro og forventningsafstemning Hvad er salg hvad er en sælger Kundernes forventninger

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Transportvaneundersøgelser

Transportvaneundersøgelser Transportvaneundersøgelser Transportvaneundersøgelser gennemført i Beder-Malling 2014-2016 UDARBEJDET AF SMART MOBILITET, AARHUS KOMMUNE 15. marts 2018 Skrevet af: Liv Maria Stender Transportvaneundersøgelser

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Overvejelser om at stoppe med at køre bil

Overvejelser om at stoppe med at køre bil Overvejelser om at stoppe med at køre bil Overvejer du eller har du tidligere overvejet at stoppe med at køre bil? Base: 891 (kører selv i bil) 10 93% 8 6 4 2 5% Ja Nej Ved ikke 2% Side 51 Overvejelser

Læs mere

Bus når det passer dig. Bil når det passer dig

Bus når det passer dig. Bil når det passer dig Præsentation ved seminar i Ingeniørforeningen 25. oktober 2006 Bus når det passer dig. Bil når det passer dig Tonny Lacomble Nielsen Hovedstadens Udviklingsråd Salgs- og Markedsafdelingen Erhvervsteamet

Læs mere

15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE. Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen

15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE. Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen 15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen Forord Vi har tilmeldt os konkurrencen fra Tandlægeforeningen, om at lave en kampagne for at få flere unge til at tage til tandlæge.

Læs mere

MOVIA FLEXTRAFIK BRUGERUNDERSØGELSE. Telefonundersøgelse Gennemført d. 1. til d. 10. oktober respondenter

MOVIA FLEXTRAFIK BRUGERUNDERSØGELSE. Telefonundersøgelse Gennemført d. 1. til d. 10. oktober respondenter MOVIA FLEXTRAFIK BRUGERUNDERSØGELSE Telefonundersøgelse Gennemført d. 1. til d. 10. oktober 2018 901 respondenter 1 05. ER DU GENERELT TILFREDS ELLER UTILFREDS MED AT BENYTTE MOVIAS ORDNINGER? resp. 46%

Læs mere

Markedsinspiration 2013 De digitale unge

Markedsinspiration 2013 De digitale unge Markedsinspiration 2013 De digitale unge Kim Angel, Head of Media 2013 Side 1 Hvorfor er studiet af de unge interessant? Værdifuld målgruppe Vigtig tid for mange beslutninger Første generationer, der er

Læs mere

CYKELREGNSKAB 2009 1

CYKELREGNSKAB 2009 1 CYKELREGNSKAB 2009 1 INTRODUKTION 3 CYKELTRAFIK I SILKEBORG 3 CYKLENS ANDEL AF TURE 3 ÅRSDØGNTRAFIK 3 INFRASTRUKTUR 4 CYKELSTINETTET 4 CYKELPARKERING 4 TRAFIKSIKKERHED 5 BORGERUNDERSØGELSE 2009 6 HVEM

Læs mere

- Tilfredshed med bestillingsbetingelser og service i forbindelse med bestilling af ture

- Tilfredshed med bestillingsbetingelser og service i forbindelse med bestilling af ture Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 6. december 2012 Mads Lund Larsen 21 Kundeundersøgelse i Flextrafik Indstilling: Administrationen indstiller,, at bestyrelsen tager orienteringen til

Læs mere

Notat. Danskerne: Kollektiv trafik kræver god tid. Analysenotat

Notat. Danskerne: Kollektiv trafik kræver god tid. Analysenotat Notat Analysenotat Danskerne: Kollektiv trafik kræver god tid Det er afgørende både for samfundet som helhed og erhvervslivet specifikt at varer og personer relativt smidigt kan blive transporteret rundt.

Læs mere

SURVEY OM INFRASTRUKTUR I REGION HOVEDSTADEN. Operate A/S Side 1

SURVEY OM INFRASTRUKTUR I REGION HOVEDSTADEN. Operate A/S Side 1 SURVEY OM INFRASTRUKTUR I REGION HOVEDSTADEN Operate A/S Side 1 METODE Stikprøve og dataindsamling Målgruppe: 18-74 årige mænd og kvinder i Region Hovedstaden (minus Bornholm Kommune). Metode: Web-survey.

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Opnå en god dialog med boligejeren

Opnå en god dialog med boligejeren Opnå en god dialog med boligejeren Kommunikationsguide til BedreBolig-rådgivere 26. marts 2014 Indhold 1. Formål...3 2. Generelt om kommunikation med boligejeren...4 2.1 Kropssprog...4 2.2 Aktiv lytning...4

Læs mere

Reklame af Air Fresher.

Reklame af Air Fresher. rskrift & underoverskrift rkering på placering af oplysningstekst. beskrivelse af produktets styrker sat dukt Oplysningstekst logo, der illustrerer indsat. en sol t kontaktnummer tation på grundlæggerne

Læs mere

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Aalborg trafikdage 2018

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Aalborg trafikdage 2018 Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Aalborg trafikdage 2018 Vi ved det godt men hvorfor? Den kollektive transports image i Movias område ligger blandt de laveste i Skandinavien (BEST-analysen), men

Læs mere

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Bankerne hæver udlånsrenten, selvom Nationalbanken gør det modsatte. BT guider dig her frem til at forhandle om prisen i banken og overveje bankskift Af Lisa Ryberg

Læs mere

Hvad er dit køn? Hvor gammel er du? Hvilken kategori beskriver dig bedst? Mand (32%) Kvinde (68%) Over 65 år (0%) Under 18 år (0%) år (3%)

Hvad er dit køn? Hvor gammel er du? Hvilken kategori beskriver dig bedst? Mand (32%) Kvinde (68%) Over 65 år (0%) Under 18 år (0%) år (3%) Hvad er dit køn? Mand (32%) Kvinde (68%) Kvinde Mand Hvor gammel er du? Over 65 år 56-65 år (19%) Under 18 år 18-25 år (3%) 26-35 år (16%) 36-45 år (23%) 46-55 år (39%) Under 18 år 18-25 år 26-35 år 36-45

Læs mere

Idényts Villapanel Villaejernes pengepung 2011

Idényts Villapanel Villaejernes pengepung 2011 Idényts Villapanel Villaejernes pengepung 2011 Hvad står øverst på din økonomiske ønskeliste for 2011? Gang i ejendomsmarkedet 15% 16% 16% 3 7% Lavere skat på arbejde 26% 26% 15% 15% 12% 7% Lavere rente

Læs mere

1000 gule cyklister. Trafikdage 2012

1000 gule cyklister. Trafikdage 2012 1000 gule cyklister Trafikdage 2012 Baggrund Fredericia ønsker at få flere op på cyklen. Målet er en cykelandel på 25 %. Nye og effektive tiltag. Arbejdspladserne er en vanskelig målgruppe: Mange har problemer

Læs mere

Rejsekort. DSB/Rejsekort A/S. Internetundersøgelse foretaget december respondenter

Rejsekort. DSB/Rejsekort A/S. Internetundersøgelse foretaget december respondenter Rejsekort DSB/Rejsekort A/S Internetundersøgelse foretaget 14. 29. december 2011 1801 respondenter 1 01. Hvor ofte rejser du med kollektiv trafik? 1801 respondenter, samtlige besvarelser 11% 7% 9% 18%

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

PERSONLIG SUCCES? EN BOG OM KONFLIK- TER, KOMMUNIKATION OG GAMLE MØNSTRE

PERSONLIG SUCCES? EN BOG OM KONFLIK- TER, KOMMUNIKATION OG GAMLE MØNSTRE PERSONLIG SUCCES? EN BOG OM KONFLIK- TER, KOMMUNIKATION OG GAMLE MØNSTRE EFFEKTIV KOMMUNIKATION TIL AT OPNÅ DINE MÅL For at opnå de resultater du drømmer om, kræver det at du har et stærkt mindset, og

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

DANSKERNE & MAGASINER

DANSKERNE & MAGASINER DANSKERNE & MAGASINER MAGASINET - en mediegruppe med udfordringer Oplagstal falder Return to Print Kilde: Dansk Oplagskontrol DANSKERNE & MAGASINER - Hvad har vi undersøgt? Hvordan læser danskerne magasiner

Læs mere

Kom Rundt i Odense. Guide til din hverdag

Kom Rundt i Odense. Guide til din hverdag Kom Rundt i Odense Guide til din hverdag By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune - april 2015 Der er mange måder at komme rundt i Odense. Nogle gange er det lettest i bil, andre gange på cykel. Det

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune skal være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i år 2020

Ringkøbing-Skjern Kommune skal være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i år 2020 Ringkøbing-Skjern Kommune skal være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i år 2020 Nærværende præsentation indeholder resultater for undersøgelsen om potentialet og barriererne for privat elbilisme

Læs mere

FRA ASFALT TIL ADFÆRD

FRA ASFALT TIL ADFÆRD Præsentation af findings FRA ASFALT TIL ADFÆRD Ved IS IT A BIRD 13. maj 2014 Rasmus Thomsen, rasmus@isitabird.dk FRA ASFALT FRA CYKELSTI TIL ADFÆRD TIL ANDERS WICKED PROBLEM 35% I DAG 50% I 2015 (kilde:

Læs mere

Vores fælles styrke giver os indflydelse til at påvirke myndigheder og virksomheder, så vi kan bekæmpe kemi i dagligdagsprodukter,

Vores fælles styrke giver os indflydelse til at påvirke myndigheder og virksomheder, så vi kan bekæmpe kemi i dagligdagsprodukter, Strategi 2014-2016 Det er sin sag at være forbruger i dag. Der er flere varer på hylderne, og med flere varer følger flere valg. Skal man vælge den lave pris eller den høje kvalitet og udelukker det ene

Læs mere

Skriftlig opgave. Reklamefilm

Skriftlig opgave. Reklamefilm Skriftlig opgave Reklamefilm Materiale Tekst 1. Thomas Nielsen: Her er årets værste tv-reklamer, Søndags-Avisen 16.-18. december 2011. Tekst 2. Thomas Nielsen: Søren Fauli: Had er ikke dårligt, Søndags-Avisen

Læs mere

Infrastrukturudvalgsmøde 2. september Gennemgang af busanalyse

Infrastrukturudvalgsmøde 2. september Gennemgang af busanalyse Infrastrukturudvalgsmøde 2. september 2008 Gennemgang af busanalyse Brugere og ikke-brugere 1502 borgere i Syddanmark har svaret 50 (3 %) er daglige brugere 55 (3 %) bruger bus mindst én gang om ugen 111

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Dragør kommune. 18+ undersøgelse. Undersøgelse af behovet for et kulturtilbud i aldersgruppen år

Dragør kommune. 18+ undersøgelse. Undersøgelse af behovet for et kulturtilbud i aldersgruppen år Dragør kommune 18+ undersøgelse Undersøgelse af behovet for et kulturtilbud i aldersgruppen 18-24 år 17-12-2014 Indholdsfortegnelse Forord...3 Undersøgelsens konklusioner...4 Undersøgelsens fokus...5 Stedet

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Fordi min hund bedre kan li lædersæder. Trafikdage 2008 Søren Jacobsen Trafikselskabet Movia

Fordi min hund bedre kan li lædersæder. Trafikdage 2008 Søren Jacobsen Trafikselskabet Movia Fordi min hund bedre kan li lædersæder Trafikdage 2008 Søren Jacobsen Trafikselskabet Movia sj@moviatrafik.dk +45 28118212 Baggrund Tek.Sam (Roskilde Universitetscenter) speciale udarbejdet i 2006-2007

Læs mere

Slutrapport: Kollektiv transport og delebiler - en samlet mobilitetsløsning

Slutrapport: Kollektiv transport og delebiler - en samlet mobilitetsløsning Slutrapport: Kollektiv transport og delebiler - en samlet mobilitetsløsning Projekt gennemført fra 1.1.14-30.6.15 med midler fra Trafikstyrelsen, Region Hovedstaden, Delebilfonden LetsGo og Movia. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri

Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri Rejsevaneændringer i Rambøll og Dansk Industri Undersøgelse af ændrede rejsevaner for medarbejdere i Rambøll og DI ved flytning til nye kontorer i Ørestad Metroselskabet, juli 2011 1 Baggrund I august

Læs mere

Vis patienten vejen til accept

Vis patienten vejen til accept 6 Neil At overvinde udfordringerne Vis patienten vejen til accept Udover de fysiske barrierer for kateterisation kan patienterne også have psykiske barrierer, som skal bearbejdes. I denne artikel ser vi

Læs mere

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån.

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. værd at vide om din bank Tryghed i din økonomi Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. Tryghed i din økonomi Med vores nye kampagne sætter

Læs mere