Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer"

Transkript

1 Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge sproget alsidigt og i samspil med andre At eleverne bliver bevidste om sproget og dets udtryksformer At eleverne opnår udtryks- og læseglæde At eleverne kvalificerer deres indsigt og indlevelse i litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation At eleverne oplever det nordiske sprog- og kulturfællesskab (kan læses i hele sin længde på Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Opstart - samtale på klassen om ferieoplevelser 34 Ons: Kl. dag Litteratur - hvad er det? Skal vi kigge lidt i spejlet? Om personkarakteristik Fandango 5 side 6-10 Fandango 5 kap. 1 At gøre sig erfaringer med mundtlig fremstilling At gøre sig overvejelser om hvad litteratur er, og hvad man får ud af at læse forskellige former for litteratur. At få indblik i forskelle mellem skønlitteratur, faglitteratur og multimodale tekster. Desuden at få kendskab til det genremæssige skel mellem realistisk og fantastisk skønlitteratur. At repetere begreberne hovedpersoner og bipersoner, ydre og indre karakteristik samt kende til forskellen mellem dynamiske og statiske personer. At få viden om replikker i fiktive tekster. At få kendskab til showing og telling i forbindelse med præsentation af fiktive personer. At skelne mellem læsning på og mellem linjerne samt øves i at udfylde tomme pladser. At få viden om personfagtekster og selvbiografien som genre. At få viden om tørresnoren som kompositionsmodel. At reflektere over de personskildringer de præsenteres for samt

2 Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer skildre personer i fiktion og ikke-fiktion. At opnå større rutine i ordbogsopslag og få erfaringer med at forholde sig aktivt til ord de ikke kender. 37 I faklernes skær 38 Om miljø Genren fantasy Fandango 5 kap. 2 At få viden om en teksts fysiske og psykiske miljø. At få kendskab til fantasygenren og dens opdelinger (herunder også fantasemet Den magiske passage). At få viden om computerspils overordnede genreinddeling. At få viden om forskellen på forskellige mediers fortællemåder, henholdsvis den tekstbaserede (bogens), filmens og computerspillets fortællemåder. 41 Emneuge: Skolen 200 år Fre: Motionsdag Emneuge 43 Læs løs + etablering af læsekontrakt Logbog påbegyndes og bruges indimellem resten af året At blive motiveret til at læse bøger selvstændigt. At øge læsehastighed. At sætte mål for eget arbejde med læsning. At reflektere over læste tekster og få opmærksomhed på læseforståelse. 44 Ti: elever fri Medarb. Pæd. dag Ons: fordybelse I et glimt trådte næsen frem Om komposition Fandango 5 kap. 3 At få kendskab til forskellen på historie og fortælling. At få kendskab til og kunne benytte begreberne forudgreb, tilbageblik og flashback. At kunne følge referentkoblingen i forskellige tekster. At få viden om novellen som genre. At gøre sig erfaringer med forskellige notatteknikker som læseforståelsesstrategi. At lave resumé, genfortælling og kommentar. At øves i læseteknikkerne nærlæsning, skimming og punktlæsning.

3 Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer 47 Vil du gerne være stjerne super tjekket og moderne 48 Prod.uge + julemarked lørdag 49 Mandag fri 50 Om virkemidler 51 Juleafslut. fre. Læs til! Fandango 5 kap. 4 Træning i forskellige læseteknikker Læs til! (tekstbog fra CFU) At få kendskab til homonymer, medbetydninger (positive og negative ord) og sammensatte ord og morfemer. At blive i stand til at genkende og benytte homonymer, positive og negative ord, sammensatte ord og morfemer, rim (parrim, enderim og bogstavrim), rytme, remser, beskrivende tillægsord. At få kendskab til genrerne ordbog, encyklopædi og rejseskildring. At arbejde med forskellige læseteknikker, notatteknik og husketeknik. At arbejde med tekstforståelse. At arbejde med oplæsning. At arbejde med læsehastighed.

4 Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 forår Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer 1 Juleferie Juleferie 2 Læs til! fortsat 3 4 Træning i forskellige læseteknikker Læs til! (tekstbog fra CFU) 5 Vokseværk er ikke rent pjat 6 Om tema Fandango 5 kap. 6 Se ovenstående At få viden om og udtrykke sig om forskellen på hvad tekster handler om og hvad tekster drejer sig om. At forholde sig til temaer i tekster. At lære nye ord. At få kendskab til genrerne historisk roman, den forklarende teksttype faktaboks og den diskuterende teksttype debatoplæg. 8 Ti: Elever fri Medarb. Pæd. dag 9 Vokseværk er ikke rent pjat fortsat Se ovenstående 10 Fre: skolefest Historien om hønsepigen (romanlæsning) Ons: Fordybelse Bent Hallers forfatterskab Arbejdet med romanen efterfølges af forfatterskab om Bent Haller Fandango 5 kap. 8 Historien om hønsepigen (roman fra CFU) Silke (roman til evt. frilæsning fra CFU) At læse uddrag af og få indblik i Bent Hallers omfattende forfatterskab. At læse og fordybe sig i arbejdet med en roman og derigennem få en større forståelse for denne genre. At kunne redegøre for hovedindhold, tid og sted. At repetere og arbejde med de begreber elever kender fra Fandangosystemet (personkarakteristik, miljø, komposition, fortællere og synsvinkler, tema, intertekstualitet). At øves i at skrive nøgleord/notater ud fra forskellige modeller. Anvende og repetere den viden i praksis de fik under arbejdet med læseteknikker og læseforståelse i januar. At fremme læselyst hos eleverne. 15 Mandag fri

5 Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer 16 Historien om hønsepigen fortsat Se ovenstående 17 Bent Hallers forfatterskab fortsat 18 Fredag fri Fårene står der endnu og glor Torsdag-fredag fri Om fortællere og synsvinkler Fandango 5 kap. 5 At få kendskab til og udtrykke sig om ydre og indre syn, synsvinkler og skiftende syn samt jeg-fortæller og 3. personsfortæller. At få viden om perioden Det folkelige gennembrud, genren kortprosa og den journalistiske genre notits. 21 Skagens billeder 22 Mandag fri Fordybelse tirs-ons 23 Fredag fri Dansk på mange måder 5 På besøg hos Skagensmalerne (CFU) 24 Æblet og ormen To: Sidste skoledag & koncert Om film Fandango 5 kap. 9 At opnå viden om Skagensmalerne og deres betydning for malerkunsten. At samtale om billeder ud fra umiddelbar oplevelse. At analysere billeder i forhold til komposition, rum, farver, perspektiv og det gyldne snit. At bruge fantasien og digte videre ud fra et billede. At få kendskab til erindring som genre. Desuden at arbejde med at skrive egne erindringer. At lære om tegnefilmen som udtryksform. At uddybe kendskabet til virkemidler der har betydning for tolkningen af en film (perspektiv, billedudsnit, linjer, lys og farver, musik, lyd og replikker). At bruge berettermodellen som middel til afdækning af filmens spændingsopbygning.

6 Læsning: Fandango grundbog er ikke en læsebog, men en grundbog. Det er læreren der som hovedregel læser højt på klassen fra den så alle elever har samme forudsætninger for den litterære oplevelse og forståelse. Højtlæsningen danner udgangspunkt for litteraturarbejdet med de enkelte tekster. Fandango arbejdsbog A og B rummer mange forskellige og varierede opgaver som vi vil arbejde med løbende. Endelig er der efter hvert kapitel en evaluering som vi vil gøre brug af. Gennem hele skoleåret vil der desuden være særligt fokus på den selvstændige læsning. Der vil fortsat være fokus på både læseforståelse og læsehastighed. Vi vil også starte op med læsekontrakt på elevintra. Af og til vil vi desuden bruge læselogbog så eleverne i højere grad bliver i stand til at reflektere over det de læser. Stavning: Gennem hele skoleåret vil vi arbejde med stavning i hæftet Sikker stavning. Forholdet mellem lyd og bogstaver er stadig basis for staveundervisningen. Vægten ligger på korrekt stavning, og der er fokus på ords betydningsdele (morfemer, ordklasser og bøjningsendelser. Grammatikken gøres funktionel i forhold til stavning. Når man ved hvilke dele et ord er bygget op af og hvilken ordklasse det tilhører, ved man også noget om hvordan det staves når det bøjes. I hæftet Sikker stavning vil eleverne få diktater for, og der vil også være Ugens danskord indimellem. Arbejdet i Sikker stavning bliver suppleret med øvelser på Skrivning: I forbindelse med arbejdet i Fandango vil der være flere forskellige typer skriveopgaver med forskelligt fokus. Nogle måneder vil eleverne få en skriftlig opgave for. Derudover vil vi arbejde med læselogbog indimellem hvor eleverne skal nedskrive tanker om det læste. I Sådansk vil vi især arbejde med grammatikken omkring sproget. Her er der fokus på tillægsord, navneord, udsagnsord, perioder, sætninger og tegn, rækkefølge og afsnit m.v.

7 Andre gennemgående aktiviteter: Ugens talemåde: Hver tirsdag bliver eleverne introduceret til en talemåde. I løbet af ugen kan de gætte på talemådens betydning. Fredag afsløres talemådens betydning, og vi taler om hvordan talemåden kan anvendes i praksis. 05A Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08:25-09:20 KS MUS MUS CP N/T L5 GJ HÅN KÆL MHA HÅN L5 CB ID HAL CP ID HAL MV HIS L4 09:20-10:05 10:20-11:05 11:40-12:25 12:25-13:10 13:25-14:10 14:10-14:50 KS MUS MUS JC ID HAL RR ID HAL JC ID HAL RR ID HAL SL ENG L5 SL BIL L5 SL BIL L5 CP N/T L5 CP MAT L5 Ugens talemåde gennemgås GJ HÅN KÆL MHA HÅN L5 SL ENG L5 CP MAT L4 CP MAT L4 Sådansk CB ID HAL CP ID HAL Læse - og bibliotekstid Arbejde med boganmeldelser KS TYS L5 CP MAT L5 MV KRI L5 MV HIS L4 CP MAT L5 SL ENG L5 Sikker stavning Skrive diktat eller Ugens danskord

Årsplan for 4. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 4. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge sproget alsidigt og i samspil med andre At eleverne bliver

Læs mere

Årsplan for 5. Klasse Skoleåret 2013/2014 efterår

Årsplan for 5. Klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Årsplan for 5. Klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 -man 34 Onsdag Skolestart Samtale på klassen om ferieoplevelser Skal vi kigge lidt

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge

Læs mere

Årsplan for klasse 3. kl. Skoleåret 2011/2012 efterår Fag: Dansk

Årsplan for klasse 3. kl. Skoleåret 2011/2012 efterår Fag: Dansk Årsplan for klasse 3. kl. Skoleåret 2011/2012 efterår Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 mandag Skoleopstart kl. 16-18 Min sommerferie Jeg er ikke nogen kanin om personkarakteristik

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan for dansk 6. klasse 2016/2017

Årsplan for dansk 6. klasse 2016/2017 Årsplan for dansk 6. klasse 2016/2017 Mål: I 6. Klasse arbejder vi overordnet ud fra disse 4 kompetenceområder målene i årsplanen er afstemt efter disse kompetenceområder: Læsning Fremstilling Fortolkning

Læs mere

Årsplan for dansk i 6.klasse

Årsplan for dansk i 6.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 6.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Faglig årsplan for 5. klasse. Dansk

Faglig årsplan for 5. klasse. Dansk 1 Faglig årsplan for 5. klasse Formål for faget dansk: Undervisningen i dansk i 5. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Fælles Mål. I 5. klasse skal de elementære skrive- læse-

Læs mere

Årsplan for dansk 3.-4.klasse

Årsplan for dansk 3.-4.klasse Årsplan for dansk 3.-4.klasse I den faste morgenlektion efter morgensamling, vil vi i dansk arbejde med følgende; Mandag: læsebånd + skrivebog Tirsdag: læsebånd + diktat Onsdag: læsebånd + bibliotekstid

Læs mere

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus Undervisningen i dansk i 4. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål. I 4. klasse skal

Læs mere

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK Lærer: Søren Jørgensen Forord til faget i klassen Dansk i 5. Klasse bliver bygget op på grundbogssystemet Fandango. Materialet giver en grundig indføring i forskellige discipliner i faget, og danner derfor

Læs mere

Uge 34-36: På tværs i grupperne - om personkarakteristik. Uge 37-38: Noveller alle Novelle afleveres. Vi arbejder med begrebet tema

Uge 34-36: På tværs i grupperne - om personkarakteristik. Uge 37-38: Noveller alle Novelle afleveres. Vi arbejder med begrebet tema Årsoversigt Uge 33: Godt igang Uge 34-36: På tværs i grupperne - om personkarakteristik Uge 36 afsluttes med lejrskole Uge 37-38: Noveller alle Novelle afleveres. Vi arbejder med begrebet tema Uge 39 40:

Læs mere

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Dansk MVM) Velkommen i 5.B.T

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Dansk MVM) Velkommen i 5.B.T Årsplan for 5.B.T Dansk 2016/2017./ Malene von der Maase Tid og fagligt område Aktivitet Læringsmål Uge 32 Introduktion af faget. Hvad er Litteratur? Skønlitteratur/faglitteratur. Velkommen i 5.B.T Præsentation

Læs mere

Årsplan med Fandango 5

Årsplan med Fandango 5 Årsplan med Fandango 5 På side 47-56 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 5. Oversigterne viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem t med Fandango

Læs mere

Årsplan for 6. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk, KS/MV

Årsplan for 6. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk, KS/MV Årsplan for 6. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk, KS/MV Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Onsdag: opstart med feriesnak, planlægning af klassens dag, årsplaner

Læs mere

Årsplan for 7. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk

Årsplan for 7. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk Årsplan for 7. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Velkommen i 7. kl. Årsplan introduceres, mål, indhold og visioner for

Læs mere

Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012

Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012 Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012 I 5. klasse bliver eleverne undervist og opdraget til at leve i et demokratisk samfund. Undervisningen vil derfor være præget af en demokratisk tankegang, ved at

Læs mere

Årsplan 6. kl. Dansk KS

Årsplan 6. kl. Dansk KS Uge Indhold Mål 32 Præsentation af hinanden, elever og lærer lære hinanden at kende + intro til årets arbejde + vælge frilæsningsbog på bib. + påbegyndelse af emnet Identitet 33-34 Identitet, dannelse,

Læs mere

Læringsmål: Årsplan 2015-2016. Dansk. 2.klasse. Mål

Læringsmål: Årsplan 2015-2016. Dansk. 2.klasse. Mål Årsplan 2015-2016 Dansk 2.klasse Mål Formålet med undervisningen i dansk er, at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig

Læs mere

UGE EMNE/ TEMA Færdighedsmål Vidensmål

UGE EMNE/ TEMA Færdighedsmål Vidensmål Årsplan dansk 3. klasse Denne årsplan er lavet med sigte på Forenklede fælles mål for 3.-4. klasse ( se www.uvm.dk ). Arbejdsformen vil variere mellem værkstedsundervisning, fælles oplevelser, oplæg samt

Læs mere

Årsoversigt, dansk 2015/16

Årsoversigt, dansk 2015/16 Årsoversigt, dansk 2015/16 33-34: Godt i gang sommerferie som tema i storegruppe. 35-38: På holdene 4.-6. klasse om personkarakteristik/7.-8.kl: Da mor var dreng -periodelæsning/spejle sig i en tid. 39-41:

Læs mere

Årsplan for 3.klasse i dansk

Årsplan for 3.klasse i dansk Årsplan for 3.klasse i dansk 2011-2012 Formålet i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som en kilde til udvikling af personlig og kulturel identitet, der bygger på æstetisk, etisk og historisk

Læs mere

Årsplan for dansk i 3. klasse for skoleåret

Årsplan for dansk i 3. klasse for skoleåret Årsplan for dansk i 3. klasse for skoleåret 2018-19 Formålet med undervisningen i faget danske er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik 1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik s. 11-40 og s. 4-22 Anslået tidsforbrug: 4-5 uger Eleven kan læse med fordobling Eleven har viden om at læse på, mellem og bag linjerne Eleven kan

Læs mere

Dansk årsplan 5. klasse /18

Dansk årsplan 5. klasse /18 Dansk årsplan 5. klasse - 2017/18 Kompetencemål: Vi arbejder i dansk henimod de 4 kompetencemål for dansk: - Læsning: Eleven kan læse og forholde sig til tekster i faglige og offentlige sammenhænge. -

Læs mere

Årsplan for 4.klasse i dansk 2011-2012

Årsplan for 4.klasse i dansk 2011-2012 Årgang 11/12 Side 1 af 9 Årsplan for 4.klasse i dansk 2011-2012 Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som

Læs mere

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Hallo! Opstart med at lære at præsentere sig selv på tysk, lære en

Læs mere

Årsplan 2018/ klasse dansk Friskolen for Hundelev & Omegn Anni Andersen Årsplan dansk klasse 2018/2019

Årsplan 2018/ klasse dansk Friskolen for Hundelev & Omegn Anni Andersen Årsplan dansk klasse 2018/2019 Årsplan dansk 4. 5. klasse 2018/2019 Fælles mål: Grundlaget for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af dansk i 4. - 5. klasse er de kompetence-, færdigheds- og vidensmål, som står beskrevet i

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling.

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling. Fællesmål efter bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk fremlægge, referere, fortælle og dramatisere give

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Årsplan i dansk for Klasse 34 skoleåret 2014-2015 Signe Søe Kongsvold

Årsplan i dansk for Klasse 34 skoleåret 2014-2015 Signe Søe Kongsvold Klasse 34 har 9 lektioner dansk ugentligt. Derudover er der 30 minutters læse- eller skrivebånd dagligt. Aktiviteterne i læse- og skrivebånd kan ses herunder: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Læsebånd

Læs mere

Årsplan 6.b/dansk 2012/13

Årsplan 6.b/dansk 2012/13 Årsplan 6.b/dansk 2012/13 LC Vi skal løbende gennem året arbejde med grammatik og stavning. Vores arbejdsbøger er Dansk direkte 6 og Stavevejen 3. Vi vil arbejde på mange forskellige måder for at tilgode

Læs mere

Årsplan for 4. klasse (dansk)

Årsplan for 4. klasse (dansk) Årsplan for 4. klasse (dansk) Periode Emne/ fokuspunkt Mål Handleplan Evaluering Aug okt. Vi tager på lejrskole d. 28.-30. August. Helt ærligt H.C.A. forløb At give et indblik i og overblik over, hvad

Læs mere

Årsplan for 4. klasse (dansk)

Årsplan for 4. klasse (dansk) Årsplan for 4. klasse (dansk) Periode Emne/ fokuspunkt Mål Handleplan Evaluering Aug okt. Helt ærligt Reklamer: trykte og digitale At give et indblik i og overblik over, hvad grundbogen vil byde på i løbet

Læs mere

Årsplan for 3. klasse dansk

Årsplan for 3. klasse dansk Årsplan for 3. klasse dansk På følgende sider er min oversigt over danskundervisningen i 3. klasse i skoleåret 2013/2014. Da jeg anser det for vigtigt, at der er plads til elevernes interesse, samt pludselige

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014:

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling

Læs mere

Dansk årsplan 5. klasse /20

Dansk årsplan 5. klasse /20 Dansk årsplan 5. klasse - 2019/20 Fagets formål: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder

Læs mere

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK Billeddelen med relations-id rid8 blev ikke fundet i filen. 2017-18 Lærer: MH Forord til faget i klassen Vi vil i dansk arbejde differentieret, fælles på klassen, individuelt og i grupper. Vi vil arbejde

Læs mere

Årsplan for 3. klasse (dansk)

Årsplan for 3. klasse (dansk) Årsplan for 3. klasse (dansk) Målene indenfor det talte og det skrevne sprog og i sprog, litteratur og kommunikation er trinmål efter 4. klasse. Det forventes derfor ikke at eleverne kan opfylde disse

Læs mere

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling Pædagogiske overvejelser Vi vil, når det er hensigtsmæssigt, arbejde med Cooperative Learning, som er en arbejdsform, der engagere og aktivere eleverne i interaktion med hinanden og underviseren. Kort

Læs mere

Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering

Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering Årsplan dansk 2. klasse(indtil vinterferien) Christel Hjorth Bendtsen Uge Tema Indhold Materialer Evaluering 33-34 Vi kommer godt i Skriftlige opgaver gang: Hvad kan vi huske? Min sommerferie Skrive, tegne

Læs mere

Årsplan 5. klasse 2010-2011

Årsplan 5. klasse 2010-2011 Årsplan 5. klasse 2010-2011 Hvad skal der ske? Hvornår? Hvordan? Med hvilket formål? Opstart + Gul intro Uge 32 Emneuge Uge 33 Se infobrev Se infobrev Kloge Åge Personkarakteristik Uge 34 og 35 Ud fra

Læs mere

Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS

Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Thema: Ferieerlebnisse Der Sprung S. 6-11 + 14-22 + 26-31 Du bist

Læs mere

3. Peter Tordenskjold. Årsplan 2015 2016 (Dansk MVM)

3. Peter Tordenskjold. Årsplan 2015 2016 (Dansk MVM) Grundlaget for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af dansk i 3 klasse, er de mål og trinmål, som står beskrevet i Fælles mål Dansk. De kan læses i sin helhed på: www.uvm.dk Jeg forbeholder mig

Læs mere

Årsplan Dansk 3. klasse 2013/2014 Grindsted Privatskole

Årsplan Dansk 3. klasse 2013/2014 Grindsted Privatskole Dansk 3. klasse: Forma let med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forsta else af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan for dansk i 3. A 2016/17

Årsplan for dansk i 3. A 2016/17 Årsplan for dansk i 3. A 2016/17 Ret til ændringer forbeholdes (Tallene under mål refererer til målene i Undervisningsminiseriets forenklede fælles mål) periode forløb færdigheds- og vidensområde 1 Personkarakteristik

Læs mere

Årsplan 2017/ klasse Friskolen for Hundelev og Omegn Anni Andersen Årsplan for 6. 7.klasse 2017/2018

Årsplan 2017/ klasse Friskolen for Hundelev og Omegn Anni Andersen Årsplan for 6. 7.klasse 2017/2018 Årsplan for 6. 7.klasse 2017/2018 Fælles mål: Grundlaget for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af dansk i 6. 7. klasse er de mål og trinmål, som står beskrevet i Fælles mål Dansk. De kan læses

Læs mere

Årsplan dansk 4. klasse 2016/2017

Årsplan dansk 4. klasse 2016/2017 Årsplan dansk 4. klasse 2016/2017 Fagformål for faget historie Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Årsplan 2015/2016 - Dansk i 4.a

Årsplan 2015/2016 - Dansk i 4.a Årsplan 2015/2016 - Dansk i 4.a Fagformål Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling

Læs mere

Årsplan med Fandango 3. klasse (fokus markeret med rød)

Årsplan med Fandango 3. klasse (fokus markeret med rød) Årsplan med Fandango 3. klasse (fokus markeret med rød) Kapitel og fokus Antal uger Kompetenceområder Færdigheds-/vidensmål Fandango 3 - Grundbog og arbejdsbog A + B Kapitel 1: Om personkarakteristik 4-5

Læs mere

Årsplan - dansk 3.a og 3.b 2013-2014

Årsplan - dansk 3.a og 3.b 2013-2014 Årsplan - dansk 3.a og 3.b 2013-2014 Materialer Den sikre læsning: Brug bolden! - Magi i luften - Gå efter guldet Tid til dansk: Over stok og sten afsnittet om nisser Stian Hole: Garmanns gade og Garmanns

Læs mere

Årsplan for 2. klasse (dansk) 2011/2012. Trinmål for faget dansk efter 2. klasse. Det talte sprog

Årsplan for 2. klasse (dansk) 2011/2012. Trinmål for faget dansk efter 2. klasse. Det talte sprog Årsplan for 2. klasse (dansk) 2011/2012 Trinmål for faget dansk efter 2. klasse Det talte sprog Eleverne skal tilegne sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Bruge talesproget til

Læs mere

Årsplan for dansk i 6./7. Klasse 2009/2010 Herborg Friskole, Trine Lodberg

Årsplan for dansk i 6./7. Klasse 2009/2010 Herborg Friskole, Trine Lodberg Uge Tema Aktivitet Skriftligt 6. klasse Skriftligt 7.klasse Øvrige oplysninger 33 Velkommen i skole Skoledage onsdag - fredag 34 Grammatik og korte noveller Vi skal finde gode bøger på biblioteket til

Læs mere

Fagplan for dansk Delmål 2 (efter 3. klassetrin) Det talte sprog:

Fagplan for dansk Delmål 2 (efter 3. klassetrin) Det talte sprog: Fagplan for dansk Skolens formål med faget dansk følger beskrivelsen af formål i folkeskolens Fælles Mål: Stk. 1. Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som en

Læs mere

Dansk i 1. klasse. kunne skrive enkle tekster om egne oplevelser, ud fra fantasi og billeder

Dansk i 1. klasse. kunne skrive enkle tekster om egne oplevelser, ud fra fantasi og billeder Danskfagets overordnede formål: at eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet at eleverne får lyst til at bruge sproget alsidigt og i samspil med andre at eleverne bliver

Læs mere

ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE

ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE 2018-2019. Fælles Mål i dansk for 5. klasse omfatter fire kompetenceområder med tilhørende kompetencemål: A. Læsning Eleven kan læse multimodale tekster med henblik på oplevelse

Læs mere

Dansk årsplan for 5.A & 5.B 2017/2018 Iqra Privatskole

Dansk årsplan for 5.A & 5.B 2017/2018 Iqra Privatskole Dansk årsplan for 5.A & 5.B 2017/2018 Iqra Privatskole Årsplanen er lavet med udgangspunkt i de nye forenklede fælles mål for faget dansk, hvor omdrejningspunkterne er: Læsning: Eleven kan styre og regulere

Læs mere

Dansk årsplan for 6.A + 6.B 2018/2019

Dansk årsplan for 6.A + 6.B 2018/2019 Dansk årsplan for 6.A + 6.B 2018/2019 Årsplanen er lavet med udgangspunkt i de nye forenklede fælles mål for faget dansk, hvor omdrejningspunkterne er: Læsning: Eleven kan læse og forholde sig til tekster

Læs mere

På Friskolen Østerlund lægger vi i danskundervisningen særligt vægt på

På Friskolen Østerlund lægger vi i danskundervisningen særligt vægt på På Friskolen Østerlund lægger vi i danskundervisningen særligt vægt på tale, fremlægge og optræde til morgensamling tidlig læseindlæring og udvikling af læseglæde børnestavning som redskab i den tidlige

Læs mere

Årsplan for dansk i 6.klasse skoleåret 2017/18

Årsplan for dansk i 6.klasse skoleåret 2017/18 Årsplan for dansk i 6.klasse skoleåret 2017/18 Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster,

Læs mere

Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab. Årsplan Dansk 2 klasse 2018-2019 Formålet med undervisningen i faget danske er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlige

Læs mere

Årsplan for mellemste klasse, dansk 2012/2013

Årsplan for mellemste klasse, dansk 2012/2013 Årsplan for mellemste klasse, dansk 2012/2013 6 lektioner pr. uge Tager udgangspunkt i Fælles mål 2009 - Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Og i Fælles mål 2009 - Trinmål efter 6.

Læs mere

Årsplan for dansk 7.x 2014-2015 SJ

Årsplan for dansk 7.x 2014-2015 SJ Formålet med faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan Dansk 5.a 2014/2015

Årsplan Dansk 5.a 2014/2015 Årsplan Dansk 5.a 2014/2015 Undervissningen knytter sig til fælles mål for dansk, trinmål efter 6. Klassetrin samt læseplanen for 5 og 6. Klasse. De elementære læse-, skrive- og stavefærdigheder udvikles

Læs mere

Årsplan for 3.kl. i dansk på Herborg Friskole

Årsplan for 3.kl. i dansk på Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-40 Klasseregler. Genrekendskab 1.-3. Eventyr 4.-8. Fantasy Skriftligt Skrivevejen

Læs mere

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 2. KLASSE

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 2. KLASSE EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 2. KLASSE AUGUST uge 33-34-35 Kompetence område Færdighedsog vidensområde(r) Læringsmål Det er målet, at eleverne Forløb/træning Tid kan finde forskelle og ligheder i de læste tekster

Læs mere

Årsplan med Fandango 4

Årsplan med Fandango 4 Årsplan med Fandango 4 På side 44-53 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 4. Oversigten viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem arbejdet med Fandango

Læs mere

4 H.E Dansk Malene von der Maase Danskfaglige mål for 4. klasse: Faglige mål for 4. klasse: Øvrige aktiviteter i undervisningen: Læsning: Stavning:

4 H.E Dansk Malene von der Maase Danskfaglige mål for 4. klasse: Faglige mål for 4. klasse: Øvrige aktiviteter i undervisningen: Læsning: Stavning: Årsplan for 4 H.E Dansk 2015/2016./ Malene von der Maase Grundlaget for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af dansk i 4 klasse, er de mål og trinmål, som står beskrevet i Fælles mål Dansk. De

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. ( )

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. ( ) Fælles mål efter 4klasse bruge talespret i samtale, samarbejde diskussion fungere som ordstyrer i en gruppe videreudvikle ordforråd, begreber faglige udtryk fortælle, forklare, kommentere, interviewe fremlægge

Læs mere

Læringsmål på NIF. Dansk. for yngste-, mellemste- og ældste trinnet 2014/15

Læringsmål på NIF. Dansk. for yngste-, mellemste- og ældste trinnet 2014/15 Læringsmål på NIF Dansk for yngste-, mellemste- og ældste trinnet 2014/15 Yngste trinnet 2. 3.klasse Det talte sprog bruge sproget til samarbejde stå foran klassen og tale højt og tydeligt; artikulation

Læs mere

Årsplan dansk 4. klasse 2019/2020

Årsplan dansk 4. klasse 2019/2020 Årsplan dansk 4. klasse 2019/2020 Fagformål for faget dansk Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation

Læs mere

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet.

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet. DANSK Delmål for fagene generelt. Al vores undervisning hviler på de i Principper for skole & undervisning beskrevne områder (- metoder, materialevalg, evaluering og elevens personlige alsidige udvikling),

Læs mere

Dansk i 2. klasse. de opnår det basalt kendskab til EDB...arbejde i et tekstbehandlingsprogram.

Dansk i 2. klasse. de opnår det basalt kendskab til EDB...arbejde i et tekstbehandlingsprogram. Dansk i 2. klasse Danskfagets overordnede formål: at eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet at eleverne får lyst til at bruge sproget alsidigt og i samspil med andre

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Dansk 2014/2015

Årsplan for 3. klasse Dansk 2014/2015 Årsplan for 3. klasse Dansk 2014/2015 Ulla Hass Hansen juli 2014 Litteraturundervisning Der anvendes materialet Fandango for 3. klasse, som er et dansksystem til mellemtrinnet med skønlitteratur i fokus.

Læs mere

Faglig element Aktivitet Trinmål efter 2. klassetrin Eleverne læser i bøger tilpasset deres individuelle niveau og zone for nærmeste udvikling.

Faglig element Aktivitet Trinmål efter 2. klassetrin Eleverne læser i bøger tilpasset deres individuelle niveau og zone for nærmeste udvikling. Årsplan for dansk i yngste klasse. 1. halvdel af skoleåret 2013/2014 Årsplanen tager udgangspunkt i Fælles mål 2009 - Dansk, Trinmål efter 2. klassetrin Ret til ændringer forbeholdes Danskundervisningen

Læs mere

Solhverv privatskole 6. a Årsplan i dansk Skoleår 2015-2016

Solhverv privatskole 6. a Årsplan i dansk Skoleår 2015-2016 Danskundervisningen i 6. kl. er tilrettelagt efter Undervisningsministeriets Forenklede Fælles mål, som kan ses på følgende links: http://ffm.emu.dk/maal-struktur/humanistiske-fag/dansk - http://ffm.emu.dk/sites/default/files/unv_laeseplan_for_faget_dansk_12.pdf

Læs mere

Klassen er sammenlæst, altså 5 og 6 klasse på en og samme tid. Samtidig er klassen pt på ca 11 elever ialt.

Klassen er sammenlæst, altså 5 og 6 klasse på en og samme tid. Samtidig er klassen pt på ca 11 elever ialt. Årsplan ⅚ klasse dansk 2013/14 Introduktion til mat i 5/6 klasse Vejle Privatskole 13/14: Klassen er sammenlæst, altså 5 og 6 klasse på en og samme tid. Samtidig er klassen pt på ca 11 elever ialt. Udgangspunktet

Læs mere

Årsplan for dansk i 2. klasse for skoleåret 2017/18

Årsplan for dansk i 2. klasse for skoleåret 2017/18 Årsplan for dansk i 2. klasse for skoleåret 2017/18 Formålet med undervisningen i faget danske er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til

Læs mere

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Formål Overordnet er formålet med undervisningen at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Jeg

Læs mere

Årsplan Dansk, historie og kristendom i 3.+4.klasse

Årsplan Dansk, historie og kristendom i 3.+4.klasse Årsplan 2018-219 Dansk, historie og kristendom i 3.+4.klasse Bøger vi bla. Anvender: Tid til dansk. Over stok og sten. Læsebog 3. Tid til dansk. Med syvmilestøvler på. Læsebog 4. Alle af Lene Bulow-Olsen,

Læs mere

Årsplan med Fandango 3

Årsplan med Fandango 3 Årsplan med Fandango 3 På side 55-64 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 3. Oversigten viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem arbejdet med Fandango

Læs mere

Årsplan for dansk i 2. 2015-2016

Årsplan for dansk i 2. 2015-2016 Årsplan for dansk i 2. 2015-2016 Formål: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som en kilde til udvikling og kulturel identitet, der bygger på æstetisk og historisk

Læs mere

Årsplan for dansk 2. a

Årsplan for dansk 2. a Arbejdsområder og materialer: Årsplan for dansk 2. a Læsning: I anden klasse bruger vi systemet Den første læsning 2, som er en fortsættelse af danskbogs-systemet fra første klasse. Der arbejdes fortsat

Læs mere

Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017

Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017 Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017 Vi arbejder hele året med grundbogen d dansk og det tilhørende træningshæfte. Med d dansk kommer eleverne til at arbejde struktureret med bl.a. læseforståelsesstrategier,

Læs mere

Objective/ Formål. Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

Objective/ Formål. Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at Objective/ Formål OMRÅDE Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at Det talte sprog Year Learning Outcomes Activities/Assessments

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Musikfagets overordnede formål: At eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik. Desuden skal undervisningen give eleverne forudsætninger for aktiv deltagelse i

Læs mere

Å rsplan i dansk for 3. klasse

Å rsplan i dansk for 3. klasse Å rsplan i dansk for 3. klasse 2014-2015 Undervisningen vil dagligt variere mellem gennemgang ved smart board, individuelt, par- og gruppearbejde e diskussioner og fremlæggelser. Der vil næsten dagligt

Læs mere

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 1. KLASSE

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 1. KLASSE EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 1. KLASSE AUGUST uge 33-34-35 Kompetence område Færdighedsog vidensområde(r) Læringsmål Det er målet, at eleverne Forløb/træning Tid Korrektur ved, hvordan man bruger afkodningsstrategien

Læs mere

Årsplan for dansk i 1. Klasse Broby friskole

Årsplan for dansk i 1. Klasse Broby friskole Årsplan for dansk i 1. Klasse Broby friskole Skoleår 2015/2016 Uge Emne Mål Arbejdsform/metode Materialer 33-38 Basisdansk -Lære hinanden at kende -At kunne bruge talesproget i samtale, samarbejde og kunne

Læs mere

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage.

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage. Årsplan for dansk i 2 klasse 2014 15 Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage Materialer: D dansk for 2 klasse, en, Læsebogen, minilæseforståelsen, Læs og forstå i

Læs mere

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag:hån. og design

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag:hån. og design Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag:hån. og design! Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Skildpadde gøres færdig. 34 Ons: Kl. dag ingen håndværk og

Læs mere

Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse).

Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse). Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse). De centrale kundskabs- og færdighedsområder er: Det talte sprog (lytte og tale)

Læs mere

Bent Haller Af Louise Molbæk

Bent Haller Af Louise Molbæk 1/7 Bent Haller Af Louise Molbæk Niveau 5. - 6.klasse Varighed 16-20 lektioner Faglige mål Målet med forløbet om Bent haller er, at eleverne får kendskab til forfatterskabet generelt, dvs. hans forskellige

Læs mere

Årsplan for dansk i 3. klasse 2013-14. Årsplanen er udarbejdet med udgangspunkt i skolen s egen Læseplan for faget dansk.

Årsplan for dansk i 3. klasse 2013-14. Årsplanen er udarbejdet med udgangspunkt i skolen s egen Læseplan for faget dansk. Årsplan for dansk i 3. klasse 2013-14. Årsplanen er udarbejdet med udgangspunkt i skolen s egen Læseplan for faget dansk. Links: http://www.ryparkenskole.dk/index.php?id=121 Forord: Det skal fortsat være

Læs mere

Årsplan for 5.kl. på Herborg Friskole

Årsplan for 5.kl. på Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-40 Opstart og trivsel Genrekendskab Gyser Eleven bliver tryg i klassen, og

Læs mere

Årsplan for 8. klasse Skoleåret 2015/2016 Fag: Dansk

Årsplan for 8. klasse Skoleåret 2015/2016 Fag: Dansk Årsplan fr 8. klasse Skleåret 2015/2016 Fag: Dansk Ugeplan Tema Materialer Indhld - Mål & Arbejdsfrmer 33 Mandag pstart Opstart Digtning g dansk Sæt skrivespr 1 Intr til året i dansk Intr til bøgerne Sådansk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om folkeskolen

Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Dansk i fjerde Hjerm Skole Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Folkeskolens formål 1 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre

Læs mere