Koncept 3, Skan og find det usete

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Koncept 3, Skan og find det usete"

Transkript

1 Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er stor del af vores materialer på et bibliotek usynlige fordi de ikke befinder sig hvor brugeren forventer at de skal være nemlig på en tydeligt markeret hylde i udlånet. Den oprindelige idé var den her: IDE#6 skan og find det usete Beskrivelse: Brugeren står ved en hylde og skanner en stregekode og får oplyse de bøger som ikke står på hylden pt. Det kan være bøger som er udlånt ofte de nyeste mest populære bøger indenfor emnet/genren. Det kan være bøger som er hjemme på andre filialer eller placeret andetsted i biblioteket: stort format magasin. Type: mobil Formål: Brugerne finder ofte frem til en hylde med bøger om det emne som de er interesserede i. Men det som står på hylden på et givent tidspunkt repræsenterer kun toppen af isbjerget i forhold til hvad biblioteket har at byde indenfor emnet/genren. På den her måde for vi en større del af samlingen i spil som gerne skulle føre til flere udlån. Målgruppe: alle brugere af biblioteket specielt dem som går efter et specifikt emne, f.eks. studerende som skal lave en opgave. Med uddybende kommentarer her -R Mange forskellige opstillinger (og lokalt forskellige opstillinger) gør det vanskeligt at konkludere sammenhængen mellem materiale og hylde. +V Stor værdi i at få depot/magasin-materialer bedre i spil. Tanker: Konceptet er udelukkende til implementering i biblioteksrummet. Idéen egner sig godt til AR. Hvis man istedet for at skanne materialet måske skanner HYLDEN, kan det være den bedre kan lade sig gøre og giver mere mening? Biblioteket kunne evt. udlevere tablets, som man kunne se hylden igennem. Det blev brugt som afsæt til yderligere idégenerering udefra konceptet hvordan kan hjælpe brugeren med at blive opmærksom på og finde de usynlige materialer dvs. de materialer som ikke står på hylden foran hende men som hører hjemme på den hylde. F.eks. krimier hvis brugeren står foran en krimihylde. De usynlige materier kommer i følgende varianter: 1. Udlånte materialer 2. Digitale materialer f.eks. ebøger. 3. Materialer som står i lukket magasin eller depot. 4. Materialer som står i udlånet men opstillet efter en anden logik f.eks. stort format. Alt andet lige vil de mest spændende og nyeste materialer typisk være udlånt så de usynlige materialer er ofte mere interessante og relevante end det man kan se på hylden.

2 Brugerne De fleste brugere bruger det fysiske rum helt eller delvist i deres søgning efter materialer. De kan have adfærd som at: Græsse hvor det går rundt på biblioteket og lader sig inspirere. Overvåge bestemte hylder som de ser på ved hvert besøg for at se om der er kommet noget nyt de ikke har læst før. Søge efter bestemte emner hvor de veksler mellem at søge basen og undersøge hylderne. F.eks. hvis de skal finde noget om programmering specielt PHP så finder de en bog PHP programmering i bibliotekets base og bagefter undersøger den den hylde bogen stod på og opdager at der findes mange andre bøger om det samme og relaterede emner. Løsningerne skal derfor understøtte brugen af det fysiske biblioteksrum til at orientere sig i vores samling. Formål for biblioteket. Større udlån. All erfaring viser at når materialer bliver synlige så bliver de lånt mere ud. Markedsføring. Når alle de bedste materialer er udlånt og de gamle kedelige står på hylderne så for besøgende, specielt ikke biblioteksbrugere det indtryk at der kun findes kedelige materialer på biblioteket. Markedsføring af digitale materialer. Brugerne bliver mere selvhjulpne. Løsningerne Under idegeneringen kom der forslag til mange løsninger som her er opdelt efter teknisk sværighedsgrad: Teknisk nemme løsninger: Dummy materiale på hylden. For de nyeste altid udlånte materialer laves der en fysisk dummy materiale som står på hylden. Dummy materialet indeholder forside og anden beskrivelse af materialet. Derudover indeholder materialet en QR kode som fører hen til en evt. digtal udgave af materialet og en QR kode som gennemfører en reservering af materialet. QR-kode plakat. Et plakat med forsiderne af materialer som vi har en digital udgave af. F.eks en plakat med top 100 film på filmstriben ved siden af filmene i det fysiske bibliotek. Til hvert materiale er der knyttet en QR kode som tager en hen til filmen. Teknisk middel svære løsninger. QR kode på hylden kalder frem informationer om de usynlige materiale i en app. App viser følgende informationer: 1. Liste over udlånte materialer som ville stå på den hylde hvis de var hjemme. Evt. rankeret efter ratings, anmeldelser, udlånstal eller lignende.

3 2. Liste over materialer som kunne stå på den her hylde og er hjemme men befinder sig et andet sted, bogvogn, magasiner anden opstilling. 3. Liste over digitale materialer som ville stå på den her hylde hvis de fysiske. 4. Kort over biblioteket som viser alternative placeringer af samme slags materialer i forhold til hvor man står, stort format, depot osv. En mere teknisk svær variant af den her app kunne skanne det enkelte materiale og give brugeren ovennævnte informationer. Men informationer kunne så målrettes mere i forhold til det materiale som er skannet. F.eks. vise udlånte bøger at samme forfatter eller om samme emne først på udlånte materialer listen. Teknisk svære løsninger En augmented reality version af QR kode på hylden appen. Lånereren ser på hylden i gennem en tablet. Når tableten fanger QR koden på hylden så vises de usynlige bøger på tabletten som om de stod på hylden. Brugeren kan på den måde lynhurtig se på bibliotekets rejsebøger gennem tabletten og se at der findes en Turen går til Vietnam bog som står nede i depotet.

4 Koncept plakat Her nedenunder er konceptplakat for en af løsningerne: Skanne QR-kode på hylden. Beskrivelse af idé Brugeren skanner en QR kode på hylden i biblioteket med en App. App kalder frem informationer om de usynlige materialer. App viser følgende informationer: 1. Liste over udlånte materialer som ville stå på den hylde hvis de var hjemme. Evt. rankeret efter ratings, anmeldelser, udlånstal eller lignende. 2. Liste over materialer som kunne stå på den her hylde og er hjemme men befinder sig et andet sted, bogvogn, magasiner anden opstilling. 3. Liste over digitale materialer som ville stå på den her hylde hvis de var fysiske materialer. F.eks. ebogs udgaven af Hundehoved vises hvor Hundehoved står fysisk i biblioteket. 4. Kort over biblioteket som viser alternative placeringer af samme slags materialer i forhold til hvor man står, stort format, depot osv. En mere teknisk svær variant af den her app kunne skanne det enkelte materiale og give brugeren ovennævnte informationer. Men informationer kunne så målrettes mere i forhold til det materiale som er skannet. F.eks. vise udlånte bøger at samme forfatter eller om samme emne først på udlånte materialer listen. Målgrupper De forskellige lister som appen viser vil appellere til forskellige målgrupper. En liste over udlånte materialer vil appellere til brugere som regelmæssigt besøger biblioteket og opholder sig i det i stykke tid. De vil gerne reservere det og få materialet en anden gang. Det vil være en som Flemming men også Sherin, Gudrun og Kristine. Til gengæld vil de andre funktioner som hjælper til med at finde materialet her og nu enten digitalt eller gemt i magasiner og lignende appellere til brugere som har specifikke behov her og nu, f.eks. skoleelever som skal lave opgave. Eksempler på personas er Lene og Sherin. Derudover kunne man bruge appen til markedsføring. Dels af digitale tjenester over for eksisterende brugergrupper men også til at vise ikke-brugere at der findes mere på biblioteket end de tror. Her er specielt Stig ( Jeg køber mit materiale selv ) og John ( Specielle behov ) relevante. Hvordan hjælper idéen brugeren. Brugerne bliver gjort opmærksomme på den store mængde materiale biblioteket rent faktisk har indenfor et emne eller genre som ikke er umiddelbart synlig der hvor brugeren forventer at finde materialet. Partnere Danmarks Digitale Bibliotek DBC

5 Hvem står for driften Bibliotekerne Danmarks Digitale Bibliotek Hvad er det nye ved idéen De usynlige materialer har kun været tilgængelige ved søgning på hjemmesiden eller spørge personalet. Men man kan ikke søger efter noget eller spørge efter noget hvis man ikke ved at det findes. Det her er første gang at man kobler fremfinding af materialer i basen med den tilsvarende fysiske placering af materialet i biblioteket. Tre forslag til hvad der skal arbejdes yderligere med for at styrke idéen. Undersøge hvordan man kan sætte det her i system så det bliver en overkommelig arbejdsopgave at håndtere det for bibliotekets personale. Undersøge i hvilken rækkefølge materialet skal præsenteres i appen. Undersøge usability så det her bliver nemt at bruge.

6 Brugerhistorier Persona: Flemming (biblioteksentusiasten) Flemming er en ivrig biblioteksbruger som læser rigtig meget. Han har derfor ofte det problem at han har læst alle de spændende bøger indenfor de områder som har interesserer sig for. Der er nu blevet forår og tid til at gå i haven. Han vil derfor gerne se om der er kommet nogle nye havebøger. Han er specielt intresseret i dyrkning af roser. Han går hen til hylden for havebøger men det ser lidt halvkedeligt ud. Alle de nye havebøger er udlånt og de få spændende havebøger som er tilbage har han læst. Der er slet ikke noget relevant om dyrkning af roser. Han tager derfor sin tablet-pc frem, tænder for Find mere appen og skanner QR koden på hylden. Han vil gerne se bøger som er udlånt han kan godt vente i et par uger på den kommer hjem hvis den ser interessant ud, men han vil også se de bøger som er placeret andre steder i biblioteket. Denne gang var der god gevinst. Der var en spændende bog om indretning af engelske haver som var udlånt men kom hjem om to uger. Flemming trykker på reserveringsknapen i appen og reserverer den med det samme. Der var også en gammel klassiker om rosedyrkning i magasin som han slet ikke var klar over at biblioteket havde. Han kontakter personalet og får den udleveret. Og som bonus var der en ny bog rosedyrkning som stod på udstillingshylden for de nye bøger. Den skynder Flemming sig at låne og tage med hjem.

7 Persona: Sherin (arbejdsbien) Sherin er i gang med at lave en opgave om planeten Venus på sit studie. Hun har lidt travlt, der er kun en uge til at hun skal aflevere opgaven. Hun har fået anbefalet en bog af sin lærer, men skal gerne bruge flere bøger. Hjemmefra har hun søgt på hjemmesiden og set at den bog læreren har anbefalet er hjemme. Hun går til hylden og finder bogen. Der var bøger om andre planeter men ikke nogen om Venus. Hun tænder derfor for Find mere -app en på sin tablet-pc og skanner QR-koden på hylden. Hun har kun en uge til at lave opgaven, så derfor vælger hun kun at se de materialer som er hjemme. App en viser hende at der står en rigtig god bog om Venus i stort format. Der er også en relevant film om Venus i filmsektionen, og en helt ny E-bog som man kan hente på nettet. Sherin er rigtig glad nu har hun materiale nok til at lave opgaven om Venus.

Forretningsmodel for konceptet: Skan og find det usete

Forretningsmodel for konceptet: Skan og find det usete Forretningsmodel for konceptet: Skan og find det usete Forretningsmodel-forslaget er baseret på modellen Business Model Canvas, og der refereres i teksten til projektets personas og brugertyper af mobilt

Læs mere

Koncept 1, Brugermatch.

Koncept 1, Brugermatch. Koncept 1, Brugermatch. Beskrivelse af idé: En mobilapp som hjælper bibliotekets brugere med at finde ligesindede. Grundidéen er at når en bruger har app en installeret og aktiv så vil brugeren udsende

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 12052014AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Biblioteket på din Smartphone

Biblioteket på din Smartphone Biblioteket på din Smartphone Esben Fjord, udviklingschef, Gladsaxe Bibliotekerne esbenf@gladsaxe.dk Agenda Gladsaxe Bibliotekernes Smartphone projekt Baggrund Processen Partnerskaber App'en Brugernes

Læs mere

UNI C Usability. Den digitale låners adfærd. Den digitale låner Hvordan giver man ham det, han ikke ved, han behøver? UNI C USABILITY UNI C USABILITY

UNI C Usability. Den digitale låners adfærd. Den digitale låner Hvordan giver man ham det, han ikke ved, han behøver? UNI C USABILITY UNI C USABILITY UNI C Usability Den digitale låner Hvordan giver man ham det, han ikke ved, han behøver? Marts 2003 Den digitale låners adfærd Lånerne er begejstrede over digitale biblioteker Brugerne kan sidde derhjemme

Læs mere

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet Projektrapport Projektets formål. Brugernes hovedformål med at besøge bibliotekernes hjemmesider er at søge efter materialer eller administrere de materialer

Læs mere

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS rediaa s 2 BIBLIOTEKS APPS - PRODUKTKATALOG Introduktion Biblioteket og Bibliotekaren DET MOBILE BIBLIOTEK Én indgang til biblioteket på tværs af kommuner. Uanset

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING NATIO N AL EFFEK TMÅLIN GSRAPPO RT NATIONAL KAMPAGNE FOR RB DIGITAL Erfaringer fra tidligere projekter viser, at kendskab til de digitale licenser øger brugen, og derfor har der i DDB været fokus på at

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 23012015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg.

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg. DDELIBRA GO DDElibra GO er det nye alternativ til bibliotekernes trykte bestillings- og hyldekontrollister - præsenteret på en tablet eller smartphone. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense,

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Udnyt skolebibliotekets service!

Udnyt skolebibliotekets service! Udnyt skolebibliotekets service! I dette inspirationshæfte får du eksempler på, hvordan skolens biblioteksløsning stiller faciliteter til rådighed for eleverne, så de kan få erfaringer med at arbejde med

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Personas: Målgrupper Eksisterende brugere "Opdrageren"

Personas: Målgrupper Eksisterende brugere Opdrageren Beskrivelse af de personas vi anvender i projektet: Formidling på mobile platforme. Personas stammer fra projektet Digital Trendspotting oger kombineret med en mobil brugertype. Personas: Målgrupper Eksisterende

Læs mere

PRODUKT BOGAUTOMATEN BOGAUTOMATEN. rediaa s

PRODUKT BOGAUTOMATEN BOGAUTOMATEN. rediaa s PRODUKT BOGAUTOMATEN BOGAUTOMATEN rediaa s 2 BOGAUTOMAT - PRODUKTKATALOG 01 Introduktion BOGAUTOMATEN Bogautomaten giver biblioteket mulighed for at præsentere brugerne for udvalgte bøger og skabe et visuelt

Læs mere

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser.

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Baggrund Herning Bibliotekerne udviklede i foråret 2016 et konceptet for biblioteksabonnementer

Læs mere

- Bøger, musik, film og. magasiner lige ved hånden

- Bøger, musik, film og. magasiner lige ved hånden - Bøger, musik, film og magasiner lige ved hånden Hvad kan dit digitale bibliotek tilbyde dig? Mangler du en film at se fredag aften? Eller måske en god lydbog på vej til arbejdet er lige det du har brug

Læs mere

Formidling på mobile enheder Workshop omkring koncepter

Formidling på mobile enheder Workshop omkring koncepter Formidling på mobile enheder Workshop omkring koncepter Workshop afholdt i Århus og Kolding Forår 2012 Koncept Workshop 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...4 Personas og målgrupper...4 Sammenfatning...5 KU#1

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

September : Demo. Biblioteket App

September : Demo. Biblioteket App September 2018 2: Demo Biblioteket App Biblioteket App -overblik Redia 2 MÅL At finde noget at læse MÅL At administrere mine ting MÅL At finde info om mit bibliotek Biblioteket App -overblik Redia 3 Forside

Læs mere

Det digitale i det fysiske. v. Nina Horn og Michael Anker

Det digitale i det fysiske. v. Nina Horn og Michael Anker Det digitale i det fysiske v. Nina Horn og Michael Anker Kerneopgave Vores kerneopgave er at formidle kultur, viden og oplevelser i et frirum, hvor borger er medskabere. Vi er stifindere og skaber sammenhængskraft.

Læs mere

BookBites - meget mere end digitale bøger

BookBites - meget mere end digitale bøger Styrk læselysten BookBites - meget mere end digitale bøger Fra traditionel til digital læsning Bøger rummer mere end ord. De rummer viden og oplevelser, og vi tror på, at mere læsning skaber en bedre verden.

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Statistik'over'skønlitterære+læsevaner) med$fokus$på$e!bøger"

Statistik'over'skønlitterære+læsevaner) med$fokus$på$e!bøger Statistik'over'skønlitterære+læsevaner) med$fokus$på$e!bøger" AfAlessandraDigsmed/Wrem,marts/april2013. Abstract Uddragafstatistikomhandlende414danskeresskønlitterærelæsevanermed fokuspåe/bøger.idatasætteterderenovervægtafunge,studerendeogkvinder,

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Vejledning

Bibliotekets netmedier. Vejledning Bibliotekets netmedier Vejledning Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger og musik, se

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Vordingborg Bibliotekerne tilbyder diverse services tilpasset til mobiltelefoner der har adgang til Internet. Det betyder,

Læs mere

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling 14492 Youtube klip skal kunne indsættes og vises på siden Formidling 14486 Printfunktion til udvalgte side Formidling 14457 ALT-tekster skal

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

1.1 Unge på videregående uddannelse

1.1 Unge på videregående uddannelse 1.1 Unge på videregående uddannelse Jeg kan godt finde på at bruge mit lokale bibliotek som læsesal, fordi der er en egentlig læsesal. Ung mand på videregående uddannelse, bruger Segmentet unge på videregående

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

3 (store reoler med skråhylder)

3 (store reoler med skråhylder) Bilag 3 - Observationsskema: Udfyldte SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Albertslund bibliotek d 12. marts. FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

1.1 Unge under ungdomsuddannelse

1.1 Unge under ungdomsuddannelse 1.1 Unge under ungdomsuddannelse Jeg plejer at bruge biblioteket meget, jeg læser gerne flere bøger hver uge, men har ikke så meget tid nu jeg er startet på gymnasiet. Ung kvinde under ungdomsuddannelse,

Læs mere

de frygter. Det kan være, at en fugleedderkop kravler op ad deres arm, eller at gulvet forsvinder under dem.

de frygter. Det kan være, at en fugleedderkop kravler op ad deres arm, eller at gulvet forsvinder under dem. Fobier 1. Fobier Formål: At give biblioteksbrugere mulighed for at konfrontere deres fobier. Målgruppe: Både børn og voksne. Koncept: Ved hjælp af AR kan brugere opleve et scenarie, de frygter. Det kan

Læs mere

NonUsers ikke-brugere på Fyn 2012. Hovedresultater og segmenter af ikke-brugere Odense Centralbibliotek, den 21. juni 2012

NonUsers ikke-brugere på Fyn 2012. Hovedresultater og segmenter af ikke-brugere Odense Centralbibliotek, den 21. juni 2012 NonUsers ikke-brugere på Fyn 2012 Hovedresultater og segmenter af ikke-brugere Odense Centralbibliotek, den 21. juni 2012 Indhold 1. Undersøgelsens formål og gennemførelse 2. Fordeling af interviews på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

DIGITALE BIBLIOTEKSPRODUKTER

DIGITALE BIBLIOTEKSPRODUKTER DIGITALE BIBLIOTEKSPRODUKTER I SAMARBEJDE MED REDIA Aabenraa Bibliotek, Danmark DET DIGITALE BIBLIOTEK Intuitiv læring og leg Biblioteksindretning er vores kernekompetence; vi skaber kreative, unikke og

Læs mere

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket 2009 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket i Esbjerg Stine Hove Nielsen Danmarks Biblioteksskole Aalborg 2 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og

Læs mere

Han ses relativt sjældent på biblioteket. Når han bruger biblioteket, har han dog relativ stor interesse for bibliotekets digitale tilbud.

Han ses relativt sjældent på biblioteket. Når han bruger biblioteket, har han dog relativ stor interesse for bibliotekets digitale tilbud. 1.1 Nørden Jeg bruger det ikke så meget mere, fordi meget af den info, jeg har brug for, får jeg fra nettet. Mandlig nørd, ikke- bruger Nørdsegmentet består af unge mænd, der har nørdede interesser som

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med!

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Lær at søge smart! Sådan finder du din litteratur Informationssøgningen til din opgave

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET MINDSPOT.dk Redaktion: Mindspot Layout: IT & Kommunikation Tryk: Lasertryk Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket Møllegade 1, 8000 Århus C +45 8940 9274

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 22-02-2016 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK

Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK OPGAVEN FORMÅL Opgavens formål er at fastlægge en formidlingsstrategi, der sikrer at: - bibliotekernes digitale tjenester opnår øget kendskab

Læs mere

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC.

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Materialet er udarbejdet til mellemtrinet og overbygningen/lærere. Til

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014

Intelligent brugerinvolvering. Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket. Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Intelligent brugerinvolvering Udvikling af en model til berigelse af afleveringsøjeblikket Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Silkeborg Bibliotek November 2014 Indhold Historik... 2 Arbejdsgruppen... 2

Læs mere

Kassations- og magasineringspolitik for materialer i Københavns Biblioteker

Kassations- og magasineringspolitik for materialer i Københavns Biblioteker Kassations- og magasineringspolitik for materialer i Københavns Biblioteker Københavns Biblioteker har én fælles samling. Kassations- og magasineringspolitikken er gældende politik og skal efterleves for

Læs mere

4. Oprydningsskranke

4. Oprydningsskranke 4. Oprydningsskranke Indhold Oprydningsskranke... 3 Håndterede materialer... 3 Materialer til placering på reservationshylden... 5 Materialer til nedtagning fra reservationshylden... 5 Udskriv reserverede

Læs mere

Vejledning i anvendelse af

Vejledning i anvendelse af Vejledning i anvendelse af 1 Indholdsfortegnelse 1. Platforme og tilgang 3 2. Hvordan kommer jeg i gang? 3 2.1. Log ind 3 2.2. Log ind med UNI-Login 4 2.3. Log ind med lånernummer til biblioteket 4 2.4.

Læs mere

ommadawn.dk - Science fiction - 2007

ommadawn.dk - Science fiction - 2007 ommadawn.dk - Science fiction - 2007 Indholdsfortegnelse Velkommen til ommadawn.dk 21. juli, 2008 Anne McCaffrey 30. juli, 2007 Eurocon 2007 26. september, 2007 Dette fanzine er nyt, men hjemmesiden, det

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor Installation af App Inventor... 10 Trådløs installation... 11 Installation af emulator (Windows)...

Læs mere

Øvelse 3. Interview. Udarbejdet for Menneske-Maskin Dialog ved DTU. Januar 2002

Øvelse 3. Interview. Udarbejdet for Menneske-Maskin Dialog ved DTU. Januar 2002 Øvelse 3 Interview Udarbejdet for Menneske-Maskin Dialog ved DTU Januar 2002 Udarbejdet af Gruppe 18 ved Ida Cecilie Willemoes-Wissing og Jonas Rabbe Indhold 1. Fremgangsmåde 3 1.1. Anvendt metode 3 1.2.

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Zinio. Hvordan virker den?

Zinio. Hvordan virker den? Zinio Hvordan virker den? Fakta Adgang til 190 magasiner i bibliotekspakken Kun engelsksprogede magasiner Udkommer samtidig med trykt version Intet loft på antal lån Lån ophører ikke, men skal dog slettes

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk Januar 2012 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 3 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning 02092015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Projektplan: Virtuelt Dashboard Folkebibliotekernes nøgletal. (Dette dokument giver et kort overblik over projektet).

Projektplan: Virtuelt Dashboard Folkebibliotekernes nøgletal. (Dette dokument giver et kort overblik over projektet). Projektplan: Virtuelt Dashboard Folkebibliotekernes nøgletal. (Dette dokument giver et kort overblik over projektet). Titel: Virtuelt Dashboard (VD) Folkebibliotekernes nøgletal. Hovedaktør: Biblioteksfagligafdeling

Læs mere

1.1 Den unge arbejder

1.1 Den unge arbejder 1.1 Den unge arbejder Jeg bruger det nok ikke så meget. Bøger har aldrig rigtig interesseret mig Ung kvindelig arbejder, ikke- bruger De unge arbejdere er defineret ved at være mellem 20 og 29 år og ved

Læs mere

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4. november 2014 Jakob Heide Petersen // Københavns Biblioteker Indhold Indledning bibliotekets opgave og fokus Biblioteksstrategi i København

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Lav en film. med Book Creator. Mette Elimar Jensen. I ipaden findes følgende apps som I kan bruge i arbejdet med filmen:

Lav en film. med Book Creator. Mette Elimar Jensen. I ipaden findes følgende apps som I kan bruge i arbejdet med filmen: Udviklet i samarbejde med børnene i Pilekvisten, pædagog Susanne Christensen og billedkunstner Mette Elimar Jensen for Frederikshavn Bibliotek. Mette Elimar Jensen Lav en film med Book Creator I ipaden

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 1 Disposition 1. Undersøgelsens formål og metode 2. De ti målgrupper 3. Målgruppernes

Læs mere

1.1 Den kulturelle superbruger

1.1 Den kulturelle superbruger 1.1 Den kulturelle superbruger Jeg bruger biblioteket meget. Jamen, minimum én gang om ugen, sommetider hyppigere. Kvindelig kulturel superbruger Den kulturelle superbruger er særligt kendetegnet ved at

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010

Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010 Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 42 64% Tilfreds 22 33% Hverken eller 1 2% Utilfreds 0 0% Meget utilfreds 1

Læs mere

NonUsers - Fynske ikke-brugere 2012. DB-syd 24. september

NonUsers - Fynske ikke-brugere 2012. DB-syd 24. september NonUsers - Fynske ikke-brugere 2012 DB-syd 24. september 1 Indhold 1. Undersøgelsens formål og gennemførelse 2. Høj ikke-bruger andel (brugshyppighed) 3. Potentiale for biblioteksbrug (kendskab, sandsynlighed

Læs mere

Første udgave. ereolen PDF fil

Første udgave. ereolen PDF fil Første udgave ereolen PDF fil Leif Smidt 2015 App en ereolen Er du dedikeret skærmbruger? Skal du snart ud at rejse, men har ikke plads i kufferten til alle de dejlige bøger du gerne vil læse? Eller er

Læs mere

Hvordan bruger de unge folkebiblioteket fysisk og digitalt

Hvordan bruger de unge folkebiblioteket fysisk og digitalt Hvordan bruger de unge folkebiblioteket fysisk og digitalt Adfærd, betydning, interesser & forventninger Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker Befolkningens biblioteksbrug eller mangel

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Hej! Mit navn er Mathias Korsholt Abel

Hej! Mit navn er Mathias Korsholt Abel Hej! Mit navn er Mathias Korsholt Abel Kontakt og Info Navn: Mathias Korsholt Abel. Fødselsdato: 31. August 1993. Adresse: Fyensgade 60, 2 sal lejlighed 4. Postnummer: 9000 Aalborg. Mobil: 27625622 E mail:

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Gratis fotos og cliparts

Gratis fotos og cliparts Gratis fotos og cliparts Pep dine produktioner op! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvorfor lede efter gratis fotos og clipart?...4 Licenser?...4 Gratis fotos på nettet...4 www.morguefile.com...4

Læs mere

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2014 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne er

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Det skal I høre om Lidt om undersøgelsen Børns læsning Inspira*on *l læsning Børns biblioteksbrug

Læs mere

Underholdning på ipad. Læsning

Underholdning på ipad. Læsning 24112016 ios10 Underholdning på ipad Indledning I dette afsnit vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i afsnittet om internettet vist, hvordan

Læs mere

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform RAMMESÆTNING QR (Quick Response) koderne bliver også omtalt som 2D stregkoder og er kort fortalt en lille stregkode, som ved hjælp af en læser i din mobiltelefon,

Læs mere

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 1 Kildekritik - hvor sikker er du på nettet? Mange mennesker laver internetsider for at sælge noget eller få nogen overbevist om et bestemt budskab

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 13042016AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6 Indhold: Indledning 2 Kommunikations koncept 3 Design udvikling 4 Skitser Bobbel Refleksion 6 Indledning: I dette projekt var opgaven at fremstille otte plakater, fire i B1 og fire i A3, for en udstilling

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere