Til efteruddannelsesudvalgene

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til efteruddannelsesudvalgene"

Transkript

1 Til efteruddannelsesudvalgene Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax stuk@stukuvm.dk CVR nr Indkaldelse af ansøgninger om tilskud til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v. for finansåret 2016 Hermed indkalder Styrelsen for undervisning og kvalitet efteruddannelsesudvalgenes ansøgninger om tilskud til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v., UUL puljen, for finansåret Udmelding og tildeling af tilskud vil afhænge af indholdet i finansloven for september 2015 Sags nr.: Q.571 To temaer i 2016 De særlige temaer er tænkt som en opfordring til efteruddannelsesudvalgene om at fokusere deres udviklingsarbejde i retning af indsatsområder, Undervisningsministeriet arbejder for at fremme. Som for øvrige udviklingsopgaver, der ansøges under puljen, skal udvalgene under begge temaer tydeliggøre sammenkoblingen mellem beskrevne behov for udvikling og de udviklingsopgaver, der ansøges, i deres arbejdsmarkedspolitiske redegørelse. Det vil sige, at behovet for de ansøgte arbejdsmarkedsuddannelser, materialer m.v. skal beskrives, og at omfang og indhold af disse skal beskrives som anført i dette brevs bilag 1. Temaerne for UUL puljen 2016 er: 1. Uddannelsesstrukturer. Temaet fortsætter fra sidste år, og er aktualiseret af arbejdet med standardmerit og kompetencevurderinger forhold til EUV, samt den øgede fokus på samlede kompetencer i AMU i det hele taget, eksemplificeret ved arbejdet med uddannelsesstrukturer i forbindelse med serviceeftersynet, samt forløb til 6 ugers jobrettet uddannelse til ledige. Udviklingsopgaverne kan blandt andet omfatte: Undersøgelser og analyser vedrørende udvikling af forløb af arbejdsmarkedsuddannelser, der leder frem mod horisontale eller vertikale kompetenceløft, samt evaluering af tidligere erfaringer i den forbindelse. Udvikling af læreruddannelse, der inddrager sammenhæng mellem kompetencer, og undervisningsmaterialer der på samme måde tydeliggør og understøtter dette i uddannelsesstrukturer/ forløb.

2 2 Tilskud til undersøgelser, analyser og evalueringer ansøges på ansøgningsskemaet til dette. Til skud til læreruddannelse og undervisningsmateriale ansøges på samleskemaet. Anfør ud for hver opgave at der søges under tema IT baseret undervisning/ fjernundervisning og test og afprøvning i AMU. Temaet om styrkelse af fjernundervisning, der i 2015 blev finansieret under Vækstplan 2014 initiativerne, fortsætter i Fjernundervisning indebærer anvendelse af forskellige metoder og redskaber til at lære og teste det faglige indhold i uddannelserne undervejs i forløbet, samt til lærernes bedømmelse. I år er temaet derfor suppleret med emnet udvikling af test og afprøvning i AMU. Under temaet kan udvalgene i 2016 arbejde med udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse, samt undersøgelser, analyser og evalueringer. Udviklingsopgaverne kan blandt andet omfatte: Udvikling af IT-baseret undervisningsmateriale og dertil hørende læreruddannelse Udvikling af bl.a. læreruddannelse samt undersøgelser mv., der kan anvise og støtte arbejde med videntilvækstmåling i form af måling før og efter kursusdeltagelsen, som en indikator på kursuseffekt Udvikling af læreruddannelse eller undervisningsmaterialer, samt undersøgelser og evalueringer, der knytter an til afprøvning og test undervejs i kursusforløb som redskaber til understøttelse af undervisning og læring, og tydeliggørelse overfor kursisterne af hvad de lærer. Bemærk, at alle ansøgninger under tema 2 vedrørende tilskud til - Arbejdsmarkedsuddannelser - Undervisningsmaterialer - læreruddannelse ansøges på det særlige ansøgningsskema til tillægspuljen, som blev brugt til ansøgninger om tilskud til udviklingsopgaver vedrørende fjernundervisning i Alle ansøgninger under tema 2 vedrørende tilskud til - undersøgelser, analyser og evalueringer ansøges på det sædvanlige ansøgningsskema til undersøgelser, analyser og evalueringer. Vær opmærksom på, at ansøgning om undersøgelser mv. i 2016 sker med et ansøgningsskema pr. opgave, der søges tilskud til. Anfør i begge skemaer ud for hver opgave, at der søges under tema 2. Tilskud under tema 2 til de godkendte ansøgninger om arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse finansieres dels af restmidlerne i tillægspuljen til fjernundervisning, og dels fra den ordinære UUL-pulje.

3 3 Dispensation fra grundtakster Der vil i særlige tilfælde kunne opnås dispensation fra de anførte grundtakster i bilag 1 side 10 vedrørende udvikling af FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse, hvis udvalget i beskrivelsen af udviklingsopgaven dokumenterer, at udviklingsopgaven bliver væsentlig dyrere end den fastlagte grundtakst. Særligt om afrapportering, regnskab og revision for tilskud, der finansieres fra tillægspuljen til fjernundervisning Ligesom for tilskudstildelingen sidste år er der krav om, at udvalget skal afrapportere særskilt for anvendelsen af modtagne tilskud fra tillægspuljen til fjernundervisning. Det betyder også, at det er et krav, at der aflægges særskilt regnskab for det modtagne tilskud under tillægspuljen, og at regnskabet revideres særskilt. Reglerne for afrapportering, regnskab og revision er de samme, som for de øvrige tilskud til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v. for finansåret I styrelsens udmelding af tilskud vil der i et separat brev blive meddelt tilsagn om tilskud under tillægspuljen til fjernundervisning, så det er klart, hvad der skal afrapporteres og aflægges særligt revisorpåtegnet regnskab for under tillægspuljen til fjernundervisning. Prioritering af udviklingsopgaver Styrelsen for undervisning og kvalitet anmoder hvert efteruddannelsesudvalg om at angive udvalgets prioritering blandt egne ansøgninger. Normalt modtager styrelsen samlet ansøgning om væsentlig større tilskud, end der er afsat på finansloven til brug for udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser mv. Styrelsen prioriterer derfor blandt de ansøgte udviklingsopgaver. Til brug for denne prioritering har udvalgene mulighed for at angive egne forslag til prioritering. Sagsbehandlingen vil herefter ske i dialog med efteruddannelsesudvalgene med udgangspunkt i de indsendte prioriteringsforslag. Hensigten er at opnå en så kvalificeret dialog og udvælgelse som muligt. Efteruddannelsesudvalgets prioritering foretages i det elektroniske ansøgningsskema med angivelse af prioritet 1 eller 2 udfor hver af de ansøgte udviklingsopgaver. Nærmere beskrivelse findes i bilag 1. Styrelsen vil som udgangspunkt tilstræbe, at ansøgninger med 1. prioritet imødekommes, hvis de lever op til ansøgningsbetingelserne. Styrelsen vil gå i dialog med udvalgene om mulighederne for at imødekomme ansøgte udviklingsopgaver med 2. prioritet.

4 4 Tidsfrister Fristen for indsendelse af ansøgninger om tilskud fra UUL puljen 2016 til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v. er mandag den 19. oktober 2015 kl Til brug for de elektroniske ansøgningsskemaer modtager hvert efteruddannelsesudvalg med oplysning om brugernavn og adgangskode, der skal bruges på ministeriets indberetningsportal for at få adgang til at udfylde de elektroniske ansøgningsskemaer. Tilsagn om midler for 2016 vil kunne anvendes til efteruddannelsesudvalgenes udviklingsopgaver i kalenderårene 2016 og Frister for afrapportering og regnskab Frist for indsendelse af delregnskaber er 31. marts Frist for aflæggelse af slutregnskab og revisorrapport er den 31. marts Regnskab og revision Regler for afregning mv. findes i bekendtgørelse nr. 131 af 7. februar 2013 om regnskab og revision af Undervisningsministeriets puljemidler mv. med senere ændringer 1. Til orientering indføres der fra og med 2016 mere detaljerede krav til afrapportering og dokumentation ved aflæggelse af slutregnskaber for tilskud til udvikling af FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Der udbetales kun tilskud til færdiggjorte udviklingsopgaver, og det er kun færdiggjorte udviklingsopgaver, der kan indgå i regnskaberne. De lister, udvalgene udarbejder til revisor og indsender til styrelsen ved regnskabsaflæggelse, skal fremover indeholde følgende oplysninger ud for hver enkelt udviklingsopgave: For hver FKB og arbejdsmarkedsuddannelser anføres, hvornår det udviklede er indsendt til styrelsens godkendelse. Hvis der ikke er søgt godkendelse, anføres en begrundelse. Regnskabet skal desuden være bilagt materiale, der er færdigudviklet, men ikke ansøgt godkendt, og som der ønskes tilskud for. For undervisningsmaterialer og læreruddannelse anføres link til det udviklede på EMU, og der anføres dato for udlægning af materialet på materialeplatformen, hhv. for offentliggørelse af udbud af læreruddannelsen på det dertil indrettede sted på EMU. Hvis der ikke sker udlægning eller offentliggørelse, anføres en begrundelse på listen til regnskabet. Regnskabet skal desuden være bilagt ikke-udlagt eller ikke-offentliggjort materiale, der ønskes tilskud for. Supplerende oplysninger om omdisponeringer med datering. 1 Se følgende link:

5 5 I bilag 1 gennemgås ansøgningskrav og retningslinjer for administration af tilskuddet. Det nye regnskabsskema vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse og vil blive lagt ud på hjemmesiden for UUL-puljen i september Love og regler Efteruddannelsesudvalgenes opgaver vedrørende tilskud til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v. fremgår af lov nr. 226 af 4. marts 2014 om arbejdsmarkedsuddannelser m.v. med senere ændringer. Kontakt Såfremt der måtte være spørgsmål til udfyldelse af de elektroniske ansøgningsskemaer kan der rettes henvendelse til: Fuldmægtig Kirsten Nielsen på tlf eller på Kirsten.Nielsen@uvm.dk Såfremt der er spørgsmål til årets temaer, regler og administration kan der rettes henvendelse til: Fuldmægtig Jørgen Brogaard Nielsen på tlf eller på Joergen.Brogaard.Nielsen@uvm.dk

6 6 Bilag 1: Gennemgang af ansøgningskrav m.v. Overblik over ansøgningens dele og bilag Efteruddannelsesudvalgets ansøgning skal bestå af: Den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse: En redegørelse for det arbejdsmarkedspolitisk bestemte behov for udviklingstiltag inden for udvalgets område. Redegørelsen vedhæftes det elektroniske ansøgningsskema til ansøgning om tilskud til FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Bemærk, at sammenhængen mellem redegørelsen og de ansøgte udviklingsopgaver skal være tydelig, f.eks. ved at der i redegørelsen henvises til de pågældende udviklingsopgaver mv. Behovsredegørelsen: Den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse skal også indeholde udvalgets behovsredegørelse hvor udvalget vurderer, om udviklingen indenfor udvalgets område(r) medfører faldende, uændret eller stigende aktivitet det kommende år. Redegørelsen skal således alene angive retning for udviklingen og ikke et konkret estimat. Bemærk, at redegørelsen som minimum skal indeholde udvalgets konklusion om den samlede aktivitet på udvalgets område. Nyt i år: Der er i år vedlagt en anbefalet skabelon for redegørelsens opbygning, med henblik på at lette overblik over fremstillingen, og gøre redegørelserne mere ensartede på tværs af udvalg. Elektronisk ansøgningsskema, samleskemaet: Skal indeholde en oversigt/ liste over ansøgt tilskud til udvikling af fælles kompetencebeskrivelser arbejdsmarkedsuddannelser undervisningsmateriale læreruddannelse Samleskemaet og den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse er grundlag for styrelsens sagsbehandling. Udvalget skal kun udfylde ét samleskema for udviklingsopgaverne i forbindelse med fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Elektronisk ansøgningsskema for hver undersøgelse/ analyse/ evaluering: Der udfyldes én ansøgning for hver undersøgelse, analyse eller evaluering, der søges tilskud til. Ansøgningernes omdrejningspunkt skal være udvalgets uddannelser og fælles kompetencebeskrivelser. Bemærk: Analyserne beskrives kort med formål, indhold og budget i hovedpunkter fordelt på indholdsaktiviteter. Se bilag 1, side 13. Det er nyt i år, at der skal udfyldes og indsendes ét ansøgningsskema for hver undersøgelse, analyse, evaluering m.v., der søges midler til. Det sker

7 7 bl.a. for efterfølgende at kunne skelne mellem materialer fra de enkelte udviklingsopgaver, når de udlægges forskellige steder på Emu.dk, bl.a. på fou.emu.dk. Elektronisk ansøgningsskema for udviklingsopgaver under tema 2, hvis udvalget vælger at ansøge om tilskud under temaet. Ansøgning om tilskud til under tema 2 til - Arbejdsmarkedsuddannelser - Undervisningsmaterialer - Læreruddannelse skal ske samlet på det særlige ansøgningsskema til tillægspuljen. Ansøgninger om tilskud under tema 2 til - Undersøgelser, analyser eller opgaver vedrørende evaluering skal ske på ansøgningsskemaet til undersøgelser, analyser og evaluering med een opgave pr. skema.

8 8 Den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse og behovsredegørelsen Efteruddannelsesudvalget skal i forbindelse med ansøgningen i en arbejdsmarkedspolitisk redegørelse redegøre for de kvalifikationsbehov, der eksisterer på det/de delarbejdsmarkeder, udvalget betjener, med klar fokus på målgruppen for arbejdsmarkedsuddannelserne. Den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse udgør det primære grundlag for styrelsens sagsbehandling af udvalgets ansøgninger om tilskud under puljen. Redegørelsen skal derfor kunne begrunde alle udviklingsopgaver, der søges tilskud til. Uanset valg af udformning af redegørelsen, er det derfor vigtigt, at det er tydeligt i fremstillingen, hvordan de beskrevne uddannelsesbehov og de ansøgte udviklingsopgaver hænger sammen. Til brug for udformning af den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse og behovsredegørelsen har styrelsen udarbejdet en vejledende skabelon, som er vedlagt dette brev. Den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse skal indeholde en dækkende og præcis redegørelse for kompetenceudviklingsbehovet inden for udvalgets område og indeholder tre elementer: - Redegørelse for udviklingen på arbejdsmarkedet af relevans for uddannelsesbehov på udvalgets jobområder. - Beskrivelse af nye uddannelsesbehov i den forbindelse, herunder konkrete udviklingstiltag i form af nye eller reviderede FKB og arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse, samt behov for nye/ supplerende undersøgelser, analyser og evalueringstiltag. - Behovsredegørelse: Kvantitative vurderinger af tendenserne i udviklingen, dvs. om den beskrevne udvikling indenfor udvalgets jobområder medfører faldende, uændret eller stigende uddannelsesaktivitet i det kommende år. Vurderingen ledsages af en konklusion om udvalgets samlede aktivitet på tværs af jobområder. Der lægges vægt på, at nye uddannelsesbehov er godt dokumenterede med kildeangivelse. Kilder til den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse kan være: - Konklusioner/anbefalinger fra udvalgets gennemførte undersøgelser, analyser eller evalueringer af udviklingstendenser inden for jobområder, som udvalget dækker. Titel og år for undersøgelser mv. bør fremgå. Tidligere undersøgelser, analyser og evalueringer kan i mange tilfælde være kvalificerende for den valgte udvikling af fælles kompetencebeskrivelser og arbejdsmarkedsuddannelser m.v. Derfor lægger styrelsen også vægt på, at udviklingen af fælles kompetencebeskrivelser og arbejdsmarkedsuddannelser m.v. tager udgangspunkt i konklusioner fra analyser og evalueringer, hvor det er relevant. - Observerede udviklingstendenser relevante for målgruppen for arbejdsmarkedsuddannelser inden for de jobområder, som udvalget dækker, fra eksterne rapporter fra forskningsinstitutioner, organisationer, konsulenter mv., f.eks. ændringer i jobfunktioner affødt af den tekno-

9 9 logiske udvikling og arbejdets organisering, områder med mangel på arbejdskraft/flaskehalse, nye jobfunktioner for målgruppen osv. - Andre kilder til afdækning af uddannelsesbehov f.eks. i tilknytning til nyopståede uddannelsesbehov på et eller flere af de delarbejdsmarkeder, som udvalget betjener. Det kan fx være, at en række uddannelsesinstitutioner eller brancher peger på et nyt uddannelsesbehov inden for et bestemt jobområde. Til brug for udvalgenes vurderinger forventer styrelsen at offentliggøres aktivitetstal for 1. halvår 2015 i AMU-statistikken i slutningen af september måned 2. Den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse vil blive offentliggjort på Ministeriets hjemmeside. Offentliggørelsen af efteruddannelsesudvalgenes arbejdsmarkedspolitiske redegørelser skal bl.a. give andre efteruddannelsesudvalg og udbyderne af arbejdsmarkedsuddannelser mulighed for at kende til begrundelser for den uddannelsesudvikling, efteruddannelsesudvalgene sætter i gang, og de tendenser på arbejdsmarkedet, som efteruddannelsesudvalgene har registreret. 2 Se link til AMU-statistikken:

10 10 Tilskud til FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse Der ydes tilsagn om tilskud med ét samlet tilskudsbeløb til disse udviklingsopgaver, jvf. samleskemaet for udvikling af FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. På baggrund af redegørelsen for det arbejdsmarkedspolitisk bestemte udviklingsbehov oplyses i ansøgningsskemaet, eventuelt suppleret med bilag til dette: - Hvilke fælles kompetencebeskrivelser, udvalget forventer at udvikle samt en foreløbig titel på den enkelte kompetencebeskrivelse - Hvilke arbejdsmarkedsuddannelser, udvalget forventer at udvikle samt en foreløbig titel på den enkelte uddannelse - En beskrivelse af det undervisningsmateriale, udvalget ønsker at udvikle - En beskrivelse af den læreruddannelse, lærerkonference, temamøde el. lign. udvalget ønsker at udvikle i relation til konkrete arbejdsmarkedsuddannelser/fagområder eller til andre aktiviteter som fx til øget forståelse af og brug af fælles kompetencebeskrivelser og uddannelsesmål. Grundtakster Tilskuddet til udvikling af FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse beregnes på baggrund af det godkendte antal udviklingsopgaver og ud fra grundtakster for de enkelte opgavetyper. Grundtaksterne er: - udvikling af en fælles kompetencebeskrivelse kr. - udvikling af en arbejdsmarkedsuddannelse kr. - udvikling af undervisningsmateriale kr. - udvikling af læreruddannelse kr. Grundtaksterne er udtryk for et maksimalt gennemsnitstal, efteruddannelsesudvalget skal holde udgifterne inden for. Imidlertid kan udgifterne til udvikling af f.eks. en arbejdsmarkedsuddannelse godt overstige kr., hvis udgifterne til udvikling af andre arbejdsmarkedsuddannelser er mindre, og udvalget derfor kan holde et gennemsnit på kr. for udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser. Der vil i særlige tilfælde kunne opnås dispensation fra de anførte grundtakster, hvis udvalget i beskrivelsen af udviklingsopgaven dokumenterer, at udviklingsopgaven bliver væsentlig dyrere end den fastlagte grundtakst. Særligt om tilskud til udvikling af undervisningsmaterialer Tilskud til udvikling af undervisningsmateriale er underlagt særlige krav. Afgivelse af erklæring om markedsundersøgelse Ved ansøgning om tilskud til undervisningsmateriale skal efteruddannelsesudvalget for hvert materiale godtgøre, at der ikke findes lignende undervisningsmateriale på markedet, f.eks. materiale rettet mod EUD fag, som vil kunne anvendes i stedet for det, der søges udviklingsmidler til. Det kræves af hensyn til konkurrencen over for private forlag.

11 11 I ansøgningen skal udvalget derfor afgive erklæring om, at udvalget har undersøgt markedet uden at have fundet andet anvendeligt undervisningsmateriale. Der vil kun blive ydet tilskud til udvikling af undervisningsmateriale, hvis ansøgningen indeholder en sådan erklæring fra efteruddannelsesudvalget. Offentliggørelse på EMU Tilskud til udvikling af undervisningsmateriale gives kun under forudsætning af, at det færdige materiale offentliggøres på EMU.dk. Det gælder uanset om undervisningsmaterialet er på dansk eller på andre sprog. Materialet skal offentliggøres i en form, så skolerne kan bruge det direkte i undervisningen, og det skal være gratis. For at sikre at materialer, der i særlig grad understøtter aktuelle temaer, fremhæves, opfordres hvert udvalg til udvælge materialer, som udvalget ønsker at fremhæve. Link til materialerne indsendes til udvalgets områdekonsulent med henblik på at vurdere, om der skal suppleres med ekstra omtale på EMU.dk. Vejledning til at registrere et materiale på EMU.dk findes på Materialeplatformen. Ved aflæggelse af slutregnskab skal der vedlægges dokumentation for, at materialer er udlagt på EMU.dk, se også nærværende brevs side 4. Rettigheder Styrelsen indskærper efteruddannelsesudvalgets ansvar for, at et færdigudviklet undervisningsmateriale ikke krænker tredjemands rettigheder efter ophavsretsloven. Det betyder i praksis, at efteruddannelsesudvalget på ministeriets vegne skriftligt skal erhverve rettighederne til samtlige tekster, billeder, tegninger m.v., der indgår i materialet. Bistand fra forlag, herunder forlag med tilknytning til udvalget Hvis et efteruddannelsesudvalg har behov for faglig bistand fra et forlag i forbindelse med udvikling af et undervisningsmateriale, kan udvalget kun få tilskud til at anvende et forlag med organisatorisk tilknytning til efteruddannelsesudvalget, hvis udvalget i ansøgningen har dokumenteret, at der er indhentet mindst to tilbud, og at det pågældende forlag er billigst. Aftalen med forlaget kan ikke omfatte en fortrinsret til at viderebearbejde eller at udgive materialet, efter det er offentliggjort på EMU.dk. Krav om udbud af materialer, der er egnet til kommerciel udnyttelse Hvis der er tale om udvikling af undervisningsmateriale, der har en sådan karakter, at efteruddannelsesudvalget vurderer, at det efterfølgende er egnet til kommerciel udnyttelse af et forlag (med eller uden organisatorisk tilknytning til udvalget), skal opgaven sendes i udbud, når udvalget har modtaget tilsagn om tilskud. Dokumentation for udbuddet vedlægges i forbindelse med slutregnskab og revision. Se Undervisningsministeriets brev til efteruddannelsesudvalgene af 11. april 2006 om retningslinjer for produktion og distribution af undervisningsmaterialer til arbejdsmarkedsuddannelser på ministeriets hjemmeside 3. 3 Se link: duktion_og_distribution.pdf

12 12 Omdisponering af tildelt tilskud til FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse Udvalget kan eventuelt omdisponere midler mellem forskellige opgaver, efter der er givet tilsagn om tilskud, forudsat at opgaverne ligger indenfor beskrivelserne i den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse, der er godkendt for ansøgningen. Reglerne for omdisponering er: - Et efteruddannelsesudvalg kan frit omdisponere inden for det samlede tilskud til udvikling af FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse, så længe der er tale om en omdisponering inden for hver af disse fire kategorier af udviklingsopgaver. Udvalget skal blot orientere styrelsen om omdisponeringen. Eksempelvis kan udvalget frit omdisponere fra at udvikle en arbejdsmarkedsuddannelse til at udvikle en anden, og blot orientere styrelsen herom. - Såfremt udvalget ønsker en omdisponering på tværs af de fire kategorier af udviklingsopgaver: FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse, er det fortsat et krav, at efteruddannelsesudvalget søger styrelsen om tilladelse til at omdisponere,. Ønsker udvalget f.eks. at omdisponere midler fra udvikling af en arbejdsmarkedsuddannelse til udvikling af en læreruddannelse, skal udvalget søge om tilladelse til omdisponeringen. - Der kan ikke omdisponeres mellem tilskud fra forskellige finansår, f.eks. mellem tilskud, ministeriet udmeldte i 2014 og tilskud ministeriet udmeldte i Der kan ikke omdisponeres mellem - tilskud til FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse, og - tilskud til undersøgelser, analyser, evalueringer el. lign. - De gennemsnitlige grundtakster på side 10 for hver type udviklingsopgave skal overholdes, uanset omdisponeringernes omfang og antal, med forbehold for, at der i særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra grundtaksterne. Efteruddannelsesudvalget skal i forbindelse med aflæggelse af slutregnskabet beskrive og datere alle omdisponeringer.

13 13 Tilskud til undersøgelser, analyser, evalueringer og lignende Efteruddannelsesudvalgenes ansøgninger om tilskud til undersøgelser, analyser, evalueringer eller lignende kan bl.a. omfatte: - en undersøgelse, der identificerer behov for arbejdsmarkedsrelevante kompetencer og dermed bidrager til løsning af udvalgets opgave med at omsætte udviklingstendenser på arbejdsmarkedet til fælles kompetencebeskrivelser og arbejdsmarkedsuddannelser - en undersøgelse, der bidrager til en vurdering af, om efteruddannelsesudvalgets samlede vifte af uddannelser inklusive enkeltfag dækker behovet i forhold til målgruppen - en analyse af et enkelt fagligt område, delarbejdsmarked eller kompetenceområde, som udvalget er ansvarlig for - en analyse af uddannelsesstrukturer i forhold til EUV - en evaluering af virkningerne af den hidtidige efteruddannelsesindsats på området, eller udvikling af metoder og redskaber til måling heraf - en analyse af efteruddannelsesbehovet på tværs af brancher og faglige områder - en analyse af hensigtsmæssighed og muligheder for afprøvning og test i AMU - en analyse eller undersøgelse, der klarlægger indhold i test og afprøvning på et konkret område, herunder effektmåling f. eks. i form af videntilvækstmåling - undersøgelser af behov for fjernundervisning. Efteruddannelsesudvalget skal til den elektroniske ansøgning vedlægge en projektbeskrivelse med formål og begrundelse for projektet, mål, tidsplan og budget, hvoraf det fremgår, hvor stort et beløb, der tænkes anvendt til de enkelte aktiviteter, poster og faser af projektet. Bemærk: En aktivitet eller post er således ikke løn til udvikler uden nærmere angivelse af hvad der udføres, men f.eks. workshop om udvikling af metode til undervisning indenfor xxxx, udvikler i yy timer à zzz kr., i alt kr. På baggrund af ansøgningerne afgiver styrelsen et betinget tilsagn om tilskud. I betingelserne kan der være krav om efterfølgende indsendelse af en udbygget og revideret ansøgning med henblik på endelig godkendelse af udviklingsopgaven. Det bemærkes i denne sammenhæng at evt. ændringer i projektet eller budgetændringer der finder sted, når projektet er gået i gang - dvs. efter styrelsens endelige tilsagn om tilskud - skal godkendes af styrelsen, eftersom tilskuddet skal anvendes i overensstemmelse med det godkendte grundlag. Omdisponering af tildelt tilskud til undersøgelser, analyser, evaluering mv. Efteruddannelsesudvalget kan eventuelt omdisponere midler mellem forskellige undersøgelser, analyser, evalueringer og lignende, som udvalget har fået tilskud til. Det er en forudsætning at ændringer i projekterne ligger inden for det arbejdsmarkedspolitiske formål, der er godkendt for ansøgningen. Det er samtidig et

14 14 krav, at efteruddannelsesudvalget ansøger styrelsen om godkendelse til at omdisponere med begrundelse af omdisponeringen, samt at efteruddannelsesudvalget i forbindelse med aflæggelse af slutregnskabet beskriver de godkendte omdisponeringer. Offentliggørelse Tilskud fra styrelsen til analyser, evalueringer el. lign. udbetales kun under forudsætning af, at de afsluttende rapporter offentliggøres på EMU/Udviklingsprojekter, bl.a. til gavn for andre efteruddannelsesudvalg og undervisere. Vejledning findes på EMU. Ved indsendelse af rapport og slutregnskab skal udvalget vedlægge dokumentation for udlægning på fou.emu.dk, f.eks. i form af liste over efteruddannelsesudvalgets sager på EMU/Udviklingsprojekter med links.

15 15 Generelle retningslinjer for tilskuddet, koordinering og prioritering Efteruddannelsesudvalget er ansvarligt for, at udgifterne til udviklingsarbejdet er mindst mulige set i relation til den nødvendige kvalitet. Koordinering Efteruddannelsesudvalget har ansvaret for, at udviklingsopgaver koordineres på tværs af udvalgene. På områder, hvor styrelsen er ansvarlig for udviklingen, som fx for uddannelser i Fælleskataloget, skal efteruddannelsesudvalgene koordinere arbejdet med styrelsen. Koordineringsansvaret gælder udviklingen af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, læreruddannelse og undervisningsmateriale samt analyser, evalueringer el. lign. Koordineringen bør foregå så tidligt som muligt, og inden der er udarbejdet et konkret produkt. Dispensation til at udvalgets medarbejdere deltager i udviklingsarbejde Styrelsen kan i visse tilfælde godkende, hvis medarbejdere i efteruddannelsesudvalgenes sekretariater, udviklingsafdelinger el. lign. selv ønsker at stå helt eller delvist for et udviklingsprojekt. En sådan godkendelse kan kun gives i forbindelse med ansøgning om tilskud til: - Analyser, evalueringer el. lign. - Udvikling af læreruddannelse - Udvikling af undervisningsmateriale. Ønsker et efteruddannelsesudvalg, at medarbejdere i udvalgets sekretariat deltager i, eller står for, udviklingsarbejdet, skal ønsket markeres og begrundes i de dertil indrettede felter i ansøgningsskemaerne. Derimod kan der ikke ydes tilskud til medarbejdere i efteruddannelsesudvalgenes sekretariater el. lign. i forbindelse med udvikling af fælles kompetencebeskrivelser eller arbejdsmarkedsuddannelser. Der kan heller ikke søges om tilskud til dækning af udgifter til sekretariaternes administrative opgaver i forbindelse med udviklingsmidlerne, herunder ansøgning, afrapportering, regnskabsaflæggelse m.v. i forbindelse med udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser, jvf. Undervisningsministeriets brev af 2. november 2006 om efteruddannelsesudvalgenes anvendelse af udviklingsmidler, se evt. Undervisningsministeriets hjemmeside 4. Prioritering Markering af udvalgets prioritering sker i de elektroniske ansøgningsskemaer ved en tydelig tilføjelse med tekst ved hver ansøgt opgave om den har 1. prioritet eller 2. prioritet, dvs. ved angivelse af prioritering ud for hver - Fælles kompetencebeskrivelse, arbejdsmarkedsuddannelse, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. - Undersøgelse/analyse/evalueringsopgave. 4 Se link:

16 16 Prioritering af FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, materialer og læreruddannelse kan ske ved markering af de enkelte udviklingsopgaver (ved hver titel) eller ved angivelse af det antal udviklingsopgaver, man ønsker som 1. prioritet, ud af det samlede antal ansøgte udviklingsopgaver, f.eks. xx arbejdsmarkedsuddannelser. Styrelsen vil som udgangspunkt tilstræbe, at ansøgninger med 1. prioritet imødekommes, hvis de lever op til ansøgningsbetingelserne. Styrelsen vil gå i dialog med udvalgene om mulighederne for at imødekomme ansøgte udviklingsopgaver med 2. prioritet. Moms Bemærk, at de ansøgte beløb skal være inklusiv evt. moms. De tildelte tilskud er således udtryk for det totale tilskud efteruddannelsesudvalget vil modtage. Udgifter til revision Udgifter til revision kan medtages på alle ansøgningsskemaer som en separat post. Timetakst for udviklere Undervisningsministeriet har fastsat en timetakst på 370 kr. (2015-niveau) for tilskud til forsøg og udvikling. Nye takster udmeldes efter årsskiftet. Taksten gælder, når efteruddannelsesudvalgene beder undervisere på institutionerne om at udføre udviklingsarbejdet, eller når medarbejdere i efteruddannelsesudvalgets sekretariat eventuelt selv deltager i udviklingsarbejdet. Taksten er dog ikke gældende, hvis efteruddannelsesudvalget f.eks. ønsker, at et eksternt konsulentfirma gennemfører en analyse, evaluering el. lign.

17 17 Skabelon for bilaget med den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse Disposition for den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse 1. Sammenfatning med konklusion på: a. De vigtigste punkter i den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse b. Behovsredegørelsen med samlet angivelse af, om udvalget forventer en stigning eller et fald i aktiviteten. 2. Redegørelse for udviklingen på arbejdsmarkedet og uddannelsesbehovet og beskrivelse af udviklingsopgaver: a. Redegørelse for udviklingen på arbejdsmarkedet af relevans for uddannelsesbehov på udvalgets jobområder. b. Beskrivelse af nye uddannelsesbehov i den forbindelse, herunder også de konkrete udviklingstiltag i form af - nye eller reviderede FKB og arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse - nye/ supplerende undersøgelser, analyser og evalueringstiltag, hver beskrevet kort med henvisning til det elektroniske ansøgningsskema, hvor ansøgningen er uddybet, se udmeldings. c. Behovsredegørelse: Kvantitative vurderinger af tendenserne i udviklingen, dvs. om den beskrevne udvikling indenfor udvalgets jobområder medfører faldende, uændret eller stigende uddannelsesaktivitet i det kommende år. Vurderingen ledsages af en konklusion om udvalgets samlede aktivitet på tværs af jobområder. Indholdet under punkt 2 kan enten - opdeles i tre særskilte punkter: o udviklingstendenser o udviklingsopgaver det medfører o kvantitative vurderinger af uddannelsesbehovet i form af AMU-aktivitet - eller samles under afsnit/ kapitler, der udgøres af de eksisterende FKB er/ jobområder på udvalgets område, samt under de nye FKB er der foreslås udviklet, så kvalitative såvel som kvantitative udviklingstendenser og -opgaver i fremstillingen organiseres og beskrives under/ i forlængelse af hver af udvalgets FKB er/ jobområder. Uanset valg af udformning af redegørelsen, er det vigtigt, at det er tydeligt i fremstillingen, hvordan de beskrevne uddannelsesbehov og de ansøgte udviklingsopgaver hænger sammen. Udenfor bilaget med den arbejdsmarkedspolitiske redegørelse: 3. Lister og korte beskrivelser af de udviklingsopgaver, udvalget søger tilskud til, i de elektroniske ansøgningsskemaer, hhv. - et samlet ansøgningsskema for FKB, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse under tema 1 eller udenfor temaerne - et samlet ansøgningsskema for ansøgning om tilskud til arbejdsmarkedsuddannelse, undervisningsmateriale og læreruddannelse under tema 2 i det særlige ansøgningsskema til tillægspuljen for fjernundervisning - et skema for hver undersøgelse, analyse eller evaluering, der ansøges om tilskud til, uanset om der søges under et af temaerne eller ikke. Se nærmere om indhold og udfyldelse i indkaldelsesbrevet og dets bilag 1.

Til efteruddannelsesudvalgene

Til efteruddannelsesudvalgene Til efteruddannelsesudvalgene Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Indkaldelse

Læs mere

Hermed indkaldes efteruddannelsesudvalgenes ansøgninger om tilskud til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v. for finansåret 2014.

Hermed indkaldes efteruddannelsesudvalgenes ansøgninger om tilskud til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser m.v. for finansåret 2014. Til efteruddannelsesudvalgene Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Indkaldelse

Læs mere

Eksempler fra det udfyldte skema vil være markeret med grå baggrund.

Eksempler fra det udfyldte skema vil være markeret med grå baggrund. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. 11-08-2016 Skemaet

Læs mere

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside.

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Skemaet er udformet,

Læs mere

Ansøgningsfrist: Torsdag den 12. oktober 2017, kl

Ansøgningsfrist: Torsdag den 12. oktober 2017, kl Vejledning til puljen til udvikling af uddannelse og læreruddannelse mv. på AMU-området, UUL puljen 2018 Ansøgningsfrist: Torsdag den 12. oktober 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen...

Læs mere

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København K. Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om aflæggelse af regnskab og

Læs mere

Vejledning om puljen til udvikling af uddannelse og læreruddannelse mv. på AMU-området, UUL puljen 2019

Vejledning om puljen til udvikling af uddannelse og læreruddannelse mv. på AMU-området, UUL puljen 2019 Vejledning om puljen til udvikling af uddannelse og læreruddannelse mv. på AMU-området, UUL puljen 2019 Ansøgningsfrist: Torsdag den 4. oktober 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen...

Læs mere

Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) Møde i VEU-rådet den 15. december Punkt 1: Dagsorden til VEU-rådets møde den 15.

Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) Møde i VEU-rådet den 15. december Punkt 1: Dagsorden til VEU-rådets møde den 15. Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) Møde i VEU-rådet den 15. december 2016 Punkt 1: Dagsorden til VEU-rådets møde den 15. december 2016 Materiale: Dagsorden til VEU-rådets møde den 15. december

Læs mere

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer: 139666

Læs mere

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.:

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.: Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé 5 5610 Assens Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf: 3392 5000 Fax:3392 5567 www.uvm.dk Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Assens Kommune har fremsendt en

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle 2 2620 Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer:

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen (bevillingsbrev)

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen (bevillingsbrev) Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen (bevillingsbrev) Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf: 3392 5000 Fax:3392 5567

Læs mere

Vejledning om. Pulje til udvikling af prøver på AMU-området 2018

Vejledning om. Pulje til udvikling af prøver på AMU-området 2018 Vejledning om Pulje til udvikling af prøver på AMU-området 2018 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem kan få tilskud?... 4 1.3. Rammen for tilskud...

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Udmelding om forsøg med oprettelse af grundforløbsafdelinger på erhvervsuddannelserne

Udmelding om forsøg med oprettelse af grundforløbsafdelinger på erhvervsuddannelserne Til skoler m.fl., der udbyder erhvervsuddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750

Læs mere

Pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen

Pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen Vejledning om Pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen Ansøgningsfrist: Tirsdag den 4. december 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen...

Læs mere

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede.

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 25.12 2017 Instruks for regnskab vedr. puljen Job- og Uddannelsesgaranti i udsatte boligområder Denne

Læs mere

Pulje til udvikling af efteruddannelsesmateriale til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser

Pulje til udvikling af efteruddannelsesmateriale til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser Vejledning om Pulje til udvikling af efteruddannelsesmateriale til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser Ansøgningsfrist: 28. november 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel information

Læs mere

Fredag den 28. august 2009

Fredag den 28. august 2009 Til alle institutioner og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser Til alle efteruddannelsesudvalg Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf. 3392 5600

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen)

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Tirsdag den 17. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel

Læs mere

Aftale om udlagt undervisning 2017

Aftale om udlagt undervisning 2017 Aftale om udlagt undervisning 2017 Aftalens formål: Godkendt skole giver hermed afholdende skole rettighed til at afholde kurser i et eller flere FKB-er, som oplyst i kontrakten. Afholdelsen skal ske inden

Læs mere

Foreløbige forventninger til test og prøver i AMU

Foreløbige forventninger til test og prøver i AMU Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Foreløbige forventninger til test og prøver i AMU Med henblik på at styrke kvaliteten, validiteten og overførbarheden

Læs mere

Vejledning om. Pulje til udvikling af prøver på AMU-området 2019

Vejledning om. Pulje til udvikling af prøver på AMU-området 2019 Vejledning om Pulje til udvikling af prøver på AMU-området 2019 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem kan få tilskud?... 4 1.3. Rammen for tilskud...

Læs mere

Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang

Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Vedlagte ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema og budgetskemaer udfyldes elektronisk ved indskrivning

Læs mere

Parat til læring og undervisning

Parat til læring og undervisning Vejledning om puljen Parat til læring og undervisning (målrettet grønlændere) 1. runde Ansøgningsfrist: 16. november 2018 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2018/19 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Torsdag den 4. oktober 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter... 3 1.1. Hvad kan der ydes tilskud til?...

Læs mere

Til skoler m.fl., der udbyder erhvervsuddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til skoler m.fl., der udbyder erhvervsuddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til skoler m.fl., der udbyder erhvervsuddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750

Læs mere

Retningslinjer for ansøgninger til Naturvidenskabsfestivals uddelingspulje 2018

Retningslinjer for ansøgninger til Naturvidenskabsfestivals uddelingspulje 2018 Retningslinjer for ansøgninger til Naturvidenskabsfestivals uddelingspulje 2018 Puljen støttes af Carlsbergs Mindelegat 1. Hensigten med puljen Denne pulje støtter særlige naturvidenskabelige aktiviteter

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Beskrivelse af procedure for oprettelse af sommerkurser til med henblik optagelse ved erhvervsuddannelser

Beskrivelse af procedure for oprettelse af sommerkurser til med henblik optagelse ved erhvervsuddannelser Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Beskrivelse af procedure for oprettelse

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte til etablering af hjemmeside med aktivitets- og foreningstilbud til ældre 15.75.40.10 (Puljen genudmeldes

Læs mere

Vejledning til ansøgning:

Vejledning til ansøgning: Vejledning til ansøgning: Puljen for bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: d. 1. juni 2017 kl.12.00 Ansøgningsskema sendes udfyldt og underskrevet til Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk

Læs mere

Til uddannelsesinstitutionerne herunder VEU-centre og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser samt efteruddannelsesudvalg

Til uddannelsesinstitutionerne herunder VEU-centre og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser samt efteruddannelsesudvalg Til uddannelsesinstitutionerne herunder VEU-centre og private udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser samt efteruddannelsesudvalg Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Vester Voldgade 123 1220 København

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger BEK nr 174 af 05/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j. nr. 1800133 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

På de følgende sider er den beskrivelse af Den Folkekirkelige Udviklingsfond, som vil kunne findes på km.dk, samt ansøgningsskema

På de følgende sider er den beskrivelse af Den Folkekirkelige Udviklingsfond, som vil kunne findes på km.dk, samt ansøgningsskema Kirkeudvalget KIU alm. del - Bilag 3 Offentligt Mulighed for støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond Der er nu mulighed for at søge støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond til udvikling af initiativer

Læs mere

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Vejledning om Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Ansøgningsfrist: 14. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til.

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 24. januar 2018 Instruks for regnskab vedr. Demenspuljen 2018 Denne instruks for regnskab beskriver

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelse

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2014

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2014 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2014 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter... 3 1.1. Hvad kan der ydes tilskud til?...

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 Fax 33690548 info@tbst.dk www.tbst.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen.

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2015 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 1. december 2014

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2015 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 1. december 2014 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2015 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 1. december 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2

Læs mere

Vejledning om pulje til. Kompetenceudvikling af nye ledere i folkeskolen

Vejledning om pulje til. Kompetenceudvikling af nye ledere i folkeskolen Vejledning om pulje til Kompetenceudvikling af nye ledere i folkeskolen December 2017 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Hvem kan deltage?... 4 1.3. Rammen for tilskud...

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2018 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Udbetaling af tilskud er betinget af, at Tilskudsmodtager overholder den af Tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag.

Udbetaling af tilskud er betinget af, at Tilskudsmodtager overholder den af Tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 16. marts 2017 Instruks for regnskab vedr. tilskud til fremme af veterantogskørsel Denne instruks for

Læs mere

Arbejdsmarkedsuddannelser. i fælles kompetencebeskrivelser. Kort introduktion til begreberne

Arbejdsmarkedsuddannelser. i fælles kompetencebeskrivelser. Kort introduktion til begreberne Arbejdsmarkedsuddannelser i fælles kompetencebeskrivelser Kort introduktion til begreberne Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) De cirka 3000 uddannelser i AMU er organiseret i et system af fælles kompetencebeskrivelser,

Læs mere

Pulje til Ledelsesudvikling i praksis (LIP) på erhvervsskolerne

Pulje til Ledelsesudvikling i praksis (LIP) på erhvervsskolerne Vejledning om Pulje til Ledelsesudvikling i praksis (LIP) på erhvervsskolerne Ansøgningsfrist: Onsdag den 25. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Baggrunden

Læs mere

1. ADMINISTRATIONSOPLYSNINGER

1. ADMINISTRATIONSOPLYSNINGER D E T L O K A L E B E S K Æ F T I G E L S E S R Å D F O R AAR H U S Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema 1. ADMINISTRATIONSOPLYSNINGER 1.1 Ansøger Her angives hvem, der søger bevillingen, her under

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011 UNDERVISNINGSMINISTERIET Uddannelsesstyrelsen Afdelingen for almene uddannelser Vejledningskontoret Frederiksholm Kanal 26 1220 København K Maj 2011 RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG

Læs mere

Årsplan for LUU Styrkelse af LUU s arbejde Huskeliste og tidsplan

Årsplan for LUU Styrkelse af LUU s arbejde Huskeliste og tidsplan Årsplan for LUU Styrkelse af LUU s arbejde Undervisningsministeriet har igangsat et projekt der skal bidrage til at udvikle de lokale uddannelsesudvalgs arbejde og styrke parternes rolle og indflydelse

Læs mere

Sammen om fastholdelse (FL )

Sammen om fastholdelse (FL ) Side 1 af 5 (/da.aspx) Sammen om fastholdelse (FL 17.46.66.10) Formålet med ansøgningspuljen er at afprøve en model for at bevare sygemeldte medarbejderes tilknytning til arbejdspladsen. Baggrund Det er

Læs mere

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne Indledning... 2 Mål for udbudspolitikken... 2 Skolens strategi... 3 Afdækning af behov... 4 Markedsføring... 4 Samarbejdsrelationer... 5 Udlicitering... 5 Udlagt undervisning... 6 Revision... 6 1 Indledning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid være at finde

Læs mere

VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan

VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan VEU-centre kontrakter 2014-2015 Mål- og indikatorplan revideret november 2014 1 Indholdsfortegnelse 1. Gennemgang af indsatsområder, resultatmål og indikatorer Indsatsområde 1, indikator 1-5 Indsatsområde

Læs mere

Tidsplanen for udbudsrunden er følgende:

Tidsplanen for udbudsrunden er følgende: Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Orientering om AMU-udbudsrunde 2019 Det blev besluttet i trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-,

Læs mere

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt 1 1. Hovedoplysninger (husk underskrift) OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt Projektet Oplysningerne anføres i denne kolonne Journalnummer (udfyldes af Miljøstyrelsen):

Læs mere

Retningslinjer for ansøgninger til Naturvidenskabsfestivals uddelingspulje 2019

Retningslinjer for ansøgninger til Naturvidenskabsfestivals uddelingspulje 2019 Retningslinjer for ansøgninger til Naturvidenskabsfestivals uddelingspulje 2019 Puljen støttes af Carlsbergs Mindelegat 1. Hensigten med puljen Denne pulje støtter særlige naturvidenskabelige aktiviteter

Læs mere

Bilag 1. Ansøgningsskemaet skal indeholde oplysninger om: a. Hvilke formål branchearbejdsmiljørådet har med aktiviteten,

Bilag 1. Ansøgningsskemaet skal indeholde oplysninger om: a. Hvilke formål branchearbejdsmiljørådet har med aktiviteten, Bilag 1 1. Grundtilskud til branchearbejdsmiljørådets administration Grundtilskud til det enkelte branchearbejdsmiljøråds grundlæggende administration fastsættes hvert år af beskæftigelsesministeren efter

Læs mere

BEVILLINGSAFTALE. mellem undertegnede, Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød, og medundertegnede

BEVILLINGSAFTALE. mellem undertegnede, Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød, og medundertegnede Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Sag: 16035882. Dato: BEVILLINGSAFTALE mellem undertegnede, Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød,

Læs mere

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Indkaldelse af ansøgninger 2015 September 2015 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Tlf 33 92 67 00 Fax 33 11 47 43 E-mail: ens@ens.dk

Læs mere

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Vejledning om pulje indenfor erhvervsuddannelserne: Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Ansøgningsfrist: Tirsdag den 12. december 2017, kl. 12.00 Sagsnr.: 17/15560 Undervisningsministeriet Styrelsen

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation

Vejledning til prækvalifikation Vejledning til prækvalifikation Introduktion til prækvalifikation Alle nye videregående uddannelser under Kulturministeriet skal fremover gennemgå prækvalifikation, før de kan oprettes, jf. lov om akkreditering

Læs mere

Analyse af AMU- målgruppens kompeten- cebehov inden for postal facility management 15. september 2011

Analyse af AMU- målgruppens kompeten- cebehov inden for postal facility management 15. september 2011 Analyse af AMUmålgruppens kompetencebehov inden for postal facility management 15. september 2011 1. Formål og mål med analysen Det er analysens formål at belyse, hvilke udviklingstendenser, der er inden

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspulje til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud

Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspulje til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspulje til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2016/2017) (FL 15.75.21.20.) Ansøgningsfristen er den 10. august 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering. Samlet vejledningsmateriale

Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering. Samlet vejledningsmateriale Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Samlet vejledningsmateriale 3. september 2014 1 Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Indhold Pulje til supercykelstier

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til øget livskvalitet for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Klippekortmodellen 15.75.01.10

Læs mere

Til udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser, herunder VEU-centre samt efteruddannelsesudvalg. 3. februar 2015 Sags nr.: S.541

Til udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser, herunder VEU-centre samt efteruddannelsesudvalg. 3. februar 2015 Sags nr.: S.541 Til udbydere af arbejdsmarkedsuddannelser, herunder VEU-centre samt efteruddannelsesudvalg Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Vejledningsmateriale

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Vejledningsmateriale Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Vejledningsmateriale 8. december 2015 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte til etablering af hjemmeside med aktivitets- og foreningstilbud til ældre 15.75.40.10 Ansøgningsfrist

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune Tina Lauritsen Rasmussen Hobrovej 88 9530 Støvring Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Analyse af AMU-målgruppens kompetencebehov inden for postal facility management og service

Analyse af AMU-målgruppens kompetencebehov inden for postal facility management og service Projektoplæg til Industriens Uddannelser Analyse af AMU-målgruppens kompetencebehov inden for postal facility management og service 15. september 2011 1. Formål og mål med analysen Det er analysens formål

Læs mere

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Maj 2015 1: Om vejledningen Denne vejledning gælder for driftstilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks driftspulje (DDB s driftspulje) for ansøgningsåret

Læs mere

Ansøgningen om støtte til projekt Holdbart match - flere frivillige og kompetente integrationsmentorer er imødekommet. Tilskuddet udgør kr.

Ansøgningen om støtte til projekt Holdbart match - flere frivillige og kompetente integrationsmentorer er imødekommet. Tilskuddet udgør kr. Sorø kommune Kenneth Damsgaard Hyde Rådhusvej 8 4180 Sorø Tilsagn fra puljen 14.69.01.60 til projekt Holdbart match - flere frivillige og kompetente integrationsmentorer, j.nr. 1047-006 Ansøgningen om

Læs mere

Ansøgningen om støtte til projekt Integrationsmentor med fokus på beskæftigelse er imødekommet. Tilskuddet udgør kr.

Ansøgningen om støtte til projekt Integrationsmentor med fokus på beskæftigelse er imødekommet. Tilskuddet udgør kr. Næstved Kommune Rebecca Helqvist Jernbanegade 12 4700 Næstved Tilsagn fra puljen 14.69.01.60 til projekt Integrationsmentor med fokus på beskæftigelse, j.nr. 1047-007 Ansøgningen om støtte til projekt

Læs mere

Aftale om udlagt undervisning 2018

Aftale om udlagt undervisning 2018 Aftale om udlagt undervisning 2018 Aftalens parter: Der indgås hermed aftale om udlagt undervisning mellem: Godkendte skole Afholdende skole Skolens navn Business College Syd EUC Syd Adresse Post nr. Sdr.

Læs mere

Indhold. Vejledning til ansøgning om støtte til puljen efteruddannelse af medarbejdere ved danskuddannelserne m.fl

Indhold. Vejledning til ansøgning om støtte til puljen efteruddannelse af medarbejdere ved danskuddannelserne m.fl Vejledning til ansøgning om støtte til puljen efteruddannelse af medarbejdere ved danskuddannelserne m.fl. 14.62.07.10 Indhold 1. Indledning... 1 2. Puljens formål... 2 3. Puljens prioriterede temaer i

Læs mere

Faxe Kommune Center for Familie, Social og Beskæftigelse. Tingvej 7

Faxe Kommune Center for Familie, Social og Beskæftigelse. Tingvej 7 Faxe Kommune Center for Familie, Social og Beskæftigelse Tingvej 7 Tilsagn fra puljen 14.62.10.20 til projekt Pulje til ansættelse af en integrations- og beskæftigelsesambassadør, j.nr. 1096-049 Ansøgningen

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Lokale og landsdækkende aktiviteter skal understøtte et demensvenligt samfund Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Vejledningsmateriale

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Vejledningsmateriale Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Vejledningsmateriale 31. august 2017 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik 4

Læs mere

Ansøgningen om støtte til projekt Klare mål til job er imødekommet. Tilskuddet udgør kr.

Ansøgningen om støtte til projekt Klare mål til job er imødekommet. Tilskuddet udgør kr. Rudersdal Kommune Charlotte Wieth-Klitgaard Stationsvej 36 2840 Holte Tilsagn fra puljen 14.62.09.20 til projekt Klare mål til job, j.nr. 1077-011 Dato: 22-12-2016 Ansøgningen om støtte til projekt Klare

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Projekter og U-lands-tv-puljen

Projekter og U-lands-tv-puljen November 2014 D A N I D A S O P L Y S N I N G S B E V I L L I N G Retningslinier for ydelse af tilskud til oplysningsvirksomhed i Danmark om udviklingslandene, udviklingsproblemer og udviklingssamarbejde

Læs mere

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Udbydere af erhvervsuddannelser Praktikcentre Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms

Læs mere

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler)

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter...3

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN Oplysningerne som angives i ansøgningsskemaet lægges til grund ved uddelingen af Offerfondens midler. Det er derfor vigtigt at præsentere projektet/aktiviteten

Læs mere

Til ansøgere om udbud af den pædagogiske assistentuddannelse udbudsrunden

Til ansøgere om udbud af den pædagogiske assistentuddannelse udbudsrunden Til ansøgere om udbud af den pædagogiske assistentuddannelse udbudsrunden 2017 Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: Regionsrådene Kopi: Det faglige udvalg Udbudsrunden 2017:

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til uddeling af julehjælp 2015. Finanslovens 15.75.78.10. Ansøgningsfrist den 4. november 2015, kl. 12.

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til uddeling af julehjælp 2015. Finanslovens 15.75.78.10. Ansøgningsfrist den 4. november 2015, kl. 12. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til uddeling af julehjælp 2015 Finanslovens 15.75.78.10 Ansøgningsfrist den 4. november 2015, kl. 12. INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2

Læs mere

Tilskud fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold vedr. puljen Løft af Ældreområdet FL

Tilskud fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold vedr. puljen Løft af Ældreområdet FL Varde Kommune Erik Buhl Nielsen Bytoften 2 6800 Varde Tilskud fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold vedr. puljen Løft af Ældreområdet FL 15.75.05.10 Ansøgningen om støtte

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af debat og oplysning i Danmark om Europa

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af debat og oplysning i Danmark om Europa BEK nr 200 af 09/03/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Undervisningsmin. Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 044.84J.261 Senere ændringer til forskriften

Læs mere