Bjørndal Kær. Forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bjørndal Kær. Forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune"

Transkript

1 Bjørndal Kær Forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune

2 Indledning Forundersøgelsen af Bjørndal kær skal belyse og fremkomme med forslag til, hvordan der i projektområdet kan etableres et vådområdeprojekt. Et projekt der skal bidrager til kvælstoffjernelse og opfylde de krav der stilles i Grøn vækst til kvælstoffjernelsen i Limfjorden der udgør Hovedvandopland 1.2 Limfjorden. I tilgift hertil skal projektet også gerne forøge naturværdierne og den landskabelige værdi i projektområdet. Projektarealet er beliggende i en smal ådal, kaldet Dybdal i den vestlige del af Thyholm. Projektarealet er på 5,75 ha der overvejende består af græsningsarealer. Stort set hele dalbunden er 3 beskyttede eng, sø og moseområde samt et mindre areal udpeget som overdrev på dalskråningen. Vandtilstrømningen til projektområdet kommer fra et opland på 517 ha. Udløb til Limfjorden sker ved gennemsivning af strandvolden i den vestlige ende af projektområdet, se kortudsnit nedenfor (kort 1). Kort 1. Projektområdet Bjørndal Kær Beskrivelse af område Landskabet på Thyholm er dannet i slutningen af den sidste istid (Weichsel), hvor isen havde sit hovedfremstød og dækkede hele det nuværende Thyholm. Dybdal, hvor Bjørndal kær området ligger, er dannet ved erosion i det landskab, der blev efterladt ved isens afsmeltning. Langs den vestvendte og vestenvindseksponerede limfjordskyst er dannet en ca. 2,2 meter høj strandvold. Denne har forårsaget opstuvning af den periodisk udtørrende Bjørndal bæk og dannet den mindre sø, Lysterkær, der ligger nederst i projektområdet.

3 Landskabet i projektområdet er jævnt skrånende opad fra kysten i øst ind i landet mod vest. Dalbunden er omgivet af et skrående terræn mod syd og nord og danner derved et dalstrøg ind i landet. Kort 2. Nederste del af projektområdet ud mod kysten Oplandet til Bjørndal kær på 517 ha er landbrugsjord i omdrift med en dyrkningsgrad på 90 %. Landbrugsstrukturen er primært planteavlere med enkelte mindre kvæg og svineejendomme i mellem. På historiske kort udarbejdet i perioden , ses det at projektområdet i store træk har samme udseende og arealanvendelse som i dag. Det er uvist om dele af projektarealet på et tidspunkt har været dyrket, men i dag henligger hovedparten som græsningsarealer eller naturarealer. Der findes ingen registrerede fortidsminder i selve projektområdet, hverken fredede eller ikke fredede. Dog er der i projektområdet registreret 4 beskyttede sten- og jorddiger, hvoraf 3 af digerne ligger på den nordlige side af dalen og det sidste ligger på sydsiden af dalen. Disse vurderes ikke, at blive berørt af de foreslåede ændringer i projektområdet.

4 Figur 1. Kortudsnit over projektområdet, høje målebordsblade, Teknisk forundersøgelse Der er samlet set meget få tekniske anlæg i eller nær ved projektområdet. Der ligger to ejendomme henholdsvis 150 m og 80 m nord for projektområdet. To markvej føre gennem projektområdet i nord-syd gående retning, den ene løber i den vestlige ende ved udløbet til Limfjorden (stranden) og den anden i den østlige ende hvor topkoten er på 3,48 m med et omgivende terræn på 2,98 m. Projektforslaget er baseret på at hæve vandspejlet i Lysterkær i den vestlige ende af projektområdet til kote + 2,0 m. Formålet er at forlænge vandets opholdstid i den eksisterende sø. Afløb fra Lysterkær sker i dag ved gennemsivning af strandvolden, der består af opskyllet materiale af primært sten og grus. Her etableres en forstærkning samt forhøjning af den eksisterende strandvold, hvorved sikres et vandspejl i kote +2.0 m. Diget/strandvolden mod fjorden tætnes mod vandgennemtrængning med en bentonitmembran, der afsluttes i kote +2,0 m. Herover lægges større sten, så den fremtidige afstrømning fortsat vil kunne ske ved simpel gennemsivning. Ved vandstande over kote +2,0 m, vil vandet løbe over overkanten af bentonitmembranen og sive gennem stenlaget. Herved undgås vedligeholdelseskrævende rørløsninger og et samlet overløb, der vil give erosion af strandvolden. De afstrømningsmæssige forhold vil dermed svare til de nuværende, blot med et ca. 0,5 meter højere vandspejl i kæret.

5 Søen vil få et større volumen end i dag og en større dybde. Den burde derfor kunne indeholde fisk. Ligeledes vil den kunne fungere som ynglested for padder og i et vist omfang forøge områdets værdi for fugle. Projektområdet er fastlagt således, at det følger naturlige skel. Mod nord og syd stiger terrænet tilstrækkeligt til at sikre uændret afvanding af landbrugsarealer. På figuren nedenfor er vist konsekvenserne ved at lave diget mod kysten og hæve vandstanden. Den mørkeblå farve udgør søarealet og farvenuancerne ud med det gule vise, at arealerne bliver mindre og mindre påvirket altså går fra sø over i våde arealer og over i tør eng. På figuren er der også vist, at området på den østlige side af markvejen kun bliver påvirket nogle få meter. I arbejdet med at får gennemført projektet vil projektgrænsen (den røde linje på figuren) blive ændret til at følge det påvirkede område. Figur 4. Projektområdet vist med drændybder Vinter vandstanden vil ikke stige nævneværdigt i forhold til sommer situationen, da afstrømningen til Limfjorden foregår på samme måde som under de nuværende forhold ved gennemsivning af strandvolden, der har en længde på ca. 110 meter. Der er altså kapacitet til at aflede selv store afstrømninger over dette lange stræk ved gennemsivning og dermed vil vandstanden i Lyster Kær ikke stige mere end nogle få cm i vinterperioden. Kvælstoffjernelse Ved etablering af et vådområde tilføres kvælstofholdigt vand fra oplandet. Ved dannelsen af mere eller mindre vandmættede forhold i området vil der skabes gunstige betingelser for en kvælstoffjernelse ved denitrifikation. Denitrifikationen er en mikrobiel proces, hvor primært nitrat reduceres til luftformigt

6 kvælstof under omsætning af organisk stof (tørv). Andre forbindelser såsom pyrit (FeS2) kan også omsættes i forbindelse med denitrifikationen. For at optimere kvælstoffjernelsen er det derfor vigtigt at jordbunden i projektområdet indeholder organisk stof alternativt pyrit. Vandets ophold i søer giver en reduktion i kvælstoftransporten. Der gælder, at jo længere opholdstid der er for vandet i søen, jo større er kvælstofreduktionen. Opholdstiden for vandet i søen vil på grund af det store opland og den deraf følgende store vandmængde være beskeden (0,02 år svarende til 7,3 dage). Kvælstoffjernelse Projektområde, ha 5,75 N-fjernelse ved gennemsivning/ infiltration, kg/år 90 N-fjernelse ved ophold i sø, kg/år 1391 N-fjernelse ved oversvømmelse med drænvand, kg/år 30 N-reduktion ved ændret arealanvendelse, kg/år 49 N-fjernelse i alt, kg/år 1560 N-fjernelse, kg/ha/år 271 Tabel 1. Samlet kvælstoffjernelse ved gennemførelse af projektet. Det fremgår heraf, at der kan fjernes i alt ca. 5,6 tons N/år. Resultatet svarer til en; arealspecifik kvælstoffjernelse på ca. 271 kg N/ha/år. Kravene til projekterne i Hovedvandoplan Limfjorden er minimum 116 kgn/ha/år. Den samlede fosforfjernelse ved projektgennemførsel vurderes i størrelsesordenen kg P/år. Ejendomsmæssig forundersøgelse Ejerne af 5 ejendomme er berørt af projektforslaget. Lodsejerne er i forbindelse med de individuelle lodsejersamtaler blevet spurgt om den nuværende arealanvendelse på projektarealerne. På den baggrund er arealanvendelsen opgjort således: Arealanvendelse Omdrift (incl. brak) Vedvarende græs Natur (udyrket) I alt Tabel 2. Nuværende arealanvendelse af projektjorden Areal 1,59 ha 0,00 ha 4,16 ha 5,75 ha Som det fremgår, består projektarealet hovedsageligt af naturarealer samt en smule omdriftsarealer, som er beliggende i yderkanten af projektområdet. Ved interview af lodsejere gav alle udtryk for en positiv indstilling overfor at deltage i vådområdeprojektet. Der blev overvejende fremsat ønske om, at indgå et årligt fastholdelsestilskud der udbetales i 20 år.

7 Tilskudsstørrelsen er afhængig af om den hidtidige anvendelse af arealet har været omdriftsareal, varigt græsareal eller naturareal. Tilskuds- / erstatningsønsker Areal Salg i ren handel 0,00 ha 20 årigt fastholdelsestilskud 4,43 ha Salg mod erstatningsjord 0,00 ha 20 årigt fastholdelsestilskud med erstatningsjord 1,32 ha Ønsker ikke at deltage i projektet 0,00 ha I alt: 5,75 ha Tabel 3. Ønsker til tilskudsordning ved deltagelse i projektet. Naturforhold og andre forhold Naturen i Bjørndal Kær udgøres primært af næringsrig rørsump og næringsrig eng med en moderat til ringe naturtilstand. Kulturenge, der omlægges og sås til med græsser med års mellemrum, har en vegetation som generelt domineres af kulturgræsser som almindelig rajgræs, eng-rapgræs, rød svingel og eng-svingel samt hvidkløver. Kulturengen i Bjørndal Kær har dog også et islæt af de vådere naturlige græsser som mosebunke, almindelig rapgræs og fløjlsgræs og der forekommer lav ranunkel, kærtidsel, lysesiv, almindelig hønsetarm med flere. Figur 5. naturforhold i Bjørndal kær fordelt på sø, mose, overdrev og eng.

8 Engarealet vil generelt blive vådere, som vil have en positiv effekt, da udbredelsen af vådbundsarter vil øges på bekostning af de kulturbetingede arter. Overdrevsarealerne vil ikke påvirkes væsentligt, da det forventes at kun en lille del af overdrevene vil blive oversvømmet. Dyrelivet i Bjørndal Kær er ikke nærmere undersøgt, men det dyreliv, der vil findes i ådalen (fugle og padder) vil være tilknyttet fugtige og våde levested, hvis udbredelse vil øges ved en vandstandsstigning. Dyrelivet forventes derfor at blive gunstigt påvirket af en vandstandsstigning. Økonomi Nedenfor er angivet et overslag over de forventede udgifter i forbindelse med gennemførelsen af projektforslaget. Udgiftspost i forbindelse med anlæg Kroner Arbejdsplads, mobilisering Etablering af dige samt bentonit membran ved strandvold, 125 m Stenbeklædning af dige ved strandvold Reetablering af grusveje efter anlæg af vådområde, m Diverse ikke opmålte arbejder Anlægsudgifter i alt Tabel 4. Anlægsudgifter for projektet Fastholdelsestilskud Fastholdelse omdrift Fastholdelse natur Fastholdelse i alt (5,75 ha) Tabel 5. Udgifter til fastholdelsestilskud. Kroner kr kr kr. Ved gennemførelse af projektet er den samlede økonomiske udgift estimeret til at være følgende; Udgiftsposter Kroner Forundersøgelse Detailprojektering Fastholdelsestilskud Anlægsudgifter Kommunetimer og projektledelse Udgifter i alt Tabel 6. Samlede udgifter ved projektgennemførelse.

9 Med en samlet omkostning på kr. og en kvælstoffjernelse på 1560 kg bliver, prisen på kvælstoffjernelsen 516 kr pr. kg kvælstof. Omkostning beregnet pr. kg kvælstof ligger langt under den maksimumsgrænsen på 866 kr. pr. kg kvælstof der stilles som krav til projekterne af Naturstyrelsen. Tidsplan Nedenfor er skitseret et forslag til en tidsplan for projekternes gennemførelse. Ansøgning om midler til projektrealisering: efterår 2011 Bevilling af midler til projektrealisering: januar 2012 Lodsejerforhandlinger: Februar - marts 2012 Myndighedsbehandling: januar oktober 2012 Detailprojektering og udbudsmateriale: marts juli 2012 Anlægsarbejder: august 2012 oktober 2012 Aflevering og indvielse: november 2012 Struer Kommune Natur og miljø Østergade Struer

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fiskbæk Å Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune

Serup Kær. Teknisk forundersøgelse af vådområde. Lemvig Kommune Serup Kær Teknisk forundersøgelse af vådområde Lemvig Kommune Indledning og baggrund Forundersøgelsen af Serup Kær skal give et grundlag til at vurdere, om der kan etableres et vådområde der kan fjerne

Læs mere

Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fly Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen Bradstrup Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres vådområdeindsatsen

Læs mere

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å udspring Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Gørup Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Udsigt over det meget store, flade og åbne område i Gørup enge Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand

Læs mere

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen Biskæret Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Morsø Kommune

Læs mere

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen Elkjær Enge Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Skive Kommune

Læs mere

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen Torsted Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Rebild Kommune

Læs mere

Lindenborg å udspring

Lindenborg å udspring Lindenborg å udspring Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Mariagerfjord Kommune Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, lancerede

Læs mere

Lerkenfeld Å. Forundersøgelse i kort version

Lerkenfeld Å. Forundersøgelse i kort version Lerkenfeld Å Forundersøgelse i kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv lancerede den tidligere regering Grøn Vækst pakken. Et af målene under Grøn vækst er at

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt 1/7 Salmosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Roskilde Kommune har anmodet Orbicon A/S, Natur og Plan Roskilde, om at gennemføre

Læs mere

Hjermind Sø - Vådområdeprojekt. Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen

Hjermind Sø - Vådområdeprojekt. Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen Hjermind Sø - Vådområdeprojekt Lodsejermøde 22. april - Gudenåhuset - Bjerringbro Lars Bo Christensen Hjermind Sø - Lodsejermøde Indlæg: Hvad er et vådområde Hvordan foregår kvælstoffjernelsen Hvilke muligheder

Læs mere

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å midt. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å midt Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Rekvirent Norddjurs Kommune Teknik & Miljø Kirkestien 1 8961 Allingåbro Rådgiver Orbicon A/S Jens

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Gørup Enge. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Gørup Enge. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Gørup Enge Vådområdeprojekt 1 Gørup Enge EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand & Naturressourcer i Aarhus, om at gennemføre

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Fly Enge. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Fly Enge. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Fly Enge Vådområdeprojekt 1 Fly Enge EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand- og Naturressourcer i Århus om at gennemføre

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Odder Å / Rævs Å. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Odder Å / Rævs Å. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Odder Å / Rævs Å Vådområdeprojekt 1 Odder Å / Rævs Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Odder Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand & Naturressource afdelingen

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Skjern Hovedgaard. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Skjern Hovedgaard. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Skjern Hovedgaard Vådområdeprojekt 1 Skjern Hovedgaard EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand- og Naturressourcer i

Læs mere

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt Dagsordenpunkt Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - Realisering af vådområdeprojekt Åben - 2009/00313 Beslutning Godkender indstillingen. Indstilling Direktøren for Teknisk Område indstiller, at ansøger

Læs mere

VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE

VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE VÅDOMRÅDE LANGS VARDE Å VED HODDE Ejendomsmæssig forundersøgelse af N-vådområde Udarbejdet til: Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Att. Jan Pedersen Udarbejdet af: EnviDan A/S Projektleder:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser

Dagsordenpunkt. Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser Dagsordenpunkt Natur- og Miljøprojekt Karstoft Å - afslutning af forundersøgelser Åben - 2009/00313 Beslutning Godkender indstillingen. Indstilling Direktøren for Teknisk Område indstiller, at sagen tages

Læs mere

Nørreå Skjern Hovedgaard Pumpelag

Nørreå Skjern Hovedgaard Pumpelag Memo Titel Skjern Hovedgaard - Nørreå Dato 23 november 2010 Til Viborg Kommune, Keld Schrøder-Thomsen COWI A/S Odensevej 95 5260 Odense S Telefon 63 11 49 00 Telefax 63 11 49 49 wwwcowidk Kopi Fra COWI

Læs mere

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV VÅDOMRÅDEPROJEKT SKJOLD ÅDALEN August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV BAGGRUND Skjold Ådalen blev i 1999 sammen med andre

Læs mere

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1..

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1.. Sk kive e En ngee Forundersøgelsen i en sam mmenskrevet kort version Indledning og baggrund For att opfylde målene i EU s Vand ndrammedirektiv, skabe mer re natur og redur ucere kvæ ælstoftilførslen til

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse for kvælstofvådområdeprojekt Skive Karup

Ejendomsmæssig forundersøgelse for kvælstofvådområdeprojekt Skive Karup Skive Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse for kvælstofvådområdeprojekt Skive Karup Version 1.1 - September 2017 1 Indhold Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Formål... 3 Beskrivelse af projektområdet...

Læs mere

Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk

Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt ved Levring Bæk EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Rekvirent Silkeborg Kommune Natur og Miljø

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Karstoft Å. Natur- og Miljøprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Karstoft Å. Natur- og Miljøprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Natur- og Miljøprojekt 1 Karstoft Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE I forbindelse med udarbejdelsen af planlægningsprojektet omkring Karstoft

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Vådområdeprojekt Juni 2011

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Vådområdeprojekt Juni 2011 Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Karstoft Å Vådområdeprojekt Juni 2011 1 Karstoft Å SUPPLERING AF EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Ikast Brande Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand og Naturressource

Læs mere

Naturgenopretning ved Hostrup Sø

Naturgenopretning ved Hostrup Sø Naturgenopretning ved Hostrup Sø Sammenfatning af hydrologisk forundersøgelse Sammenfatning, 12. maj 2011 Revision : version 2 Revisionsdato : 12-05-2011 Sagsnr. : 100805 Projektleder : OLJE Udarbejdet

Læs mere

EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSE

EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSE APRIL 2012 VIBORG KOMMUNE EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDEPROJEKT FISKBÆK Å I VIBORG KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Vådområdeprojekt Svenstrup Å

Vådområdeprojekt Svenstrup Å Fig. 1. Projektområdet i.h.t. tekniske forundersøgelser af Orbicon Leif Hansen Baggrundskort: Kort- og Matrikelstyrelsen 1 : 25.000 Forundersøgelser for genetablering af vådområde ved Svenstrup Å Konklusion:

Læs mere

Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins. (6 juni 2019)

Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins. (6 juni 2019) Vådområdeprojekt Jegstrup Bæk Teknisk/biologisk forundersøgelse v/ Martin Andersen, Atkins (6 juni 2019) Formål med kvælstofvådområder At genskabe naturlige hydrologiske forhold for derved at mindske kvælstofudledningen

Læs mere

Midtmarksrende. Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø. Det Sydfynske Øhav

Midtmarksrende. Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø. Det Sydfynske Øhav Midtmarksrende Skitseforslag til vådområdeprojekt på Ærø Det Sydfynske Øhav Juni 2016 Projektnavn Formål Placering/ lokalitet Vådområdeprojekt Midtmarksrende Projektets formål er at reducere kvælstofudledningen

Læs mere

Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt

Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Skals Enge Naturlig hydrologiprojekt Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 87 38 61 66 info@orbicon.dk www.orbicon.dk CVR nr: 21 26 55 43 Nordea: 2783-0566110733

Læs mere

Silkeborg Kommune. Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Silkeborg Kommune. Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE 1 Silkeborg Kommune Lavbundsprojekt Salten Ådal EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Rekvirent Rådgiver Projektnavn Silkeborg Kommune

Læs mere

Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner. 28. september 2012

Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner. 28. september 2012 Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner 28. september 2012 Session 3 Potentielle nye virkemidler og indsatser for en styrket vand- og naturindsats. SIDE 2 UDTAGNING

Læs mere

NOTAT OM VANDPLANER VÅDOMRÅDER, PROJEKTFORSLAG I GRÅSTEN NOR.

NOTAT OM VANDPLANER VÅDOMRÅDER, PROJEKTFORSLAG I GRÅSTEN NOR. NATUR- OG MILJØ SVENDBORG KOMMUNE D. 29.09.2011 NOTAT OM VANDPLANER VÅDOMRÅDER, PROJEKTFORSLAG I GRÅSTEN NOR. Baggrund I regeringens og Dansk Folkepartis Grøn Vækst-aftale er det besluttet, at der i Danmark

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Eskelund Mose Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Eskelund Mose Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Eskelund Mose Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Eskelund Mose i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE BIRKEMOSEN, GUDSØ VIG

MULIGT VÅDOMRÅDE BIRKEMOSEN, GUDSØ VIG Til Kolding Kommune Dokumenttype Lodsejerresumé Dato 29. juni 2011 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE BIRKEMOSEN, GUDSØ VIG 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker

Læs mere

Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt

Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Ho Bugt Naturlig hydrologiprojekt Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 87 38 61 66 info@orbicon.dk www.orbicon.dk CVR nr: 21 26 55 43 Nordea: 2783-0566110733

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø.

Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 21012014 Baggrundsnotat om vådområdeprojektet i den tidligere Røddinge, Askeby og Lind Sø. Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings

Læs mere

Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III. Forundersøgelse og detailprojekt. Februar 2007

Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III. Forundersøgelse og detailprojekt. Februar 2007 Anlæg af vådområde i Herluflille jf. VMP III Forundersøgelse og detailprojekt Februar 2007 Udgivelsesdato 21. februar 2007 Projekt Herluflille Udarbejdet Lars Brinch Thygesen og Palle Reschat Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Silkeborg Kommune. Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Silkeborg Kommune. Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Silkeborg Kommune Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE 1 Silkeborg Kommune Fosforområde Funder Å EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Rekvirent Rådgiver Projektnavn Silkeborg Kommune Orbicon

Læs mere

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Harre Nor Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EUs Vandrammedirektiv, skabe mere natur og reducere kvælstoftilførslen til Limfjorden arbejder

Læs mere

Kresten K. Skrumsager, Konsulenthuset Allégade 24 ApS. Ejendomsmæssig forundersøgelse Vigersdal Å

Kresten K. Skrumsager, Konsulenthuset Allégade 24 ApS. Ejendomsmæssig forundersøgelse Vigersdal Å Kresten K. Skrumsager, Konsulenthuset Allégade 24 ApS Ejendomsmæssig forundersøgelse Vigersdal Å Kresten K. Skrumsager Uddannelse: agronom Tidligere ansættelser: Sønderjyllands Amt og NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vejlerne v. Tude Å. Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri FødevareErhverv Miljøkontoret

Ejendomsmæssig forundersøgelse. Vejlerne v. Tude Å. Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri FødevareErhverv Miljøkontoret Ejendomsmæssig forundersøgelse Vejlerne v. Tude Å Ministeriet for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri FødevareErhverv Miljøkontoret Ejendomsmæssig forundersøgelse af Vådområdeprojekt under Grøn Vækst Vejlerne

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Vester Egense Mark i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Ulvemarksrenden i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse af. vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd og Nord, Svendborg Kommune

Ejendomsmæssig forundersøgelse af. vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd og Nord, Svendborg Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse af vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd og Nord, Svendborg Kommune December 2012 Ejendomsmæssig forundersøgelse af vådområdeprojekt langs Hørup Å i delområde Syd

Læs mere

Svendborg Kommune. Vådområdeprojekt i Bøllemosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Svendborg Kommune. Vådområdeprojekt i Bøllemosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Svendborg Kommune Vådområdeprojekt i Bøllemosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Denne forundersøgelse er gennemført med tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Rekvirent Svendborg Kommune

Læs mere

Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d

Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d Sagsbehandler: Linda Adelfest Oprettet: 24022014 Baggrundsnotat om vådområdeprojekt til udvalgsmødet d. 1032014 Generel information om vådområder I forbindelse med den tidligere regerings vedtagelse af

Læs mere

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs RESUME Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/000012 LIFE Raised Bogs 3. maj 2017 Indledning Norddjurs Kommune har anmodet rådgivningsfirmaet Bangsgaard & Paludan ApS

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Bryde Made Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Bryde Made Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Bryde Made Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Bryde Made i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen mellem

Læs mere

Projektbeskrivelse statsligt vådområdeprojekt Enge ved Sidinge Fjord

Projektbeskrivelse statsligt vådområdeprojekt Enge ved Sidinge Fjord Naturstyrelsen Vestsjælland OGC 1. juni 2015 Projektbeskrivelse statsligt vådområdeprojekt Enge ved Sidinge Fjord Bilag til VVM screenings anmeldeskema Baggrund: Projektet Enge ved Sidinge Fjord er et

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL

TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL TEKNISK FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VELDS MØLLEBÆK DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL PRÆSENTATION Indhold af teknisk forundersøgelse Projektgrænsen Projektforslag Konsekvensberegninger TEKNISK

Læs mere

Bilag: Naturbesigtigelse

Bilag: Naturbesigtigelse POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 04-08-2015 Bilag: Naturbesigtigelse JOURNALNUMMER 01.05.08-P19-7-15 RÅDHUSET, PLAN OG MILJØ

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Ore Strand Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Ore Strand Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Ore Strand Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Ore Strand i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen mellem

Læs mere

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand FORSLAG TIL REGULERINGSPROJEKT, HOVEDKANALEN, TAARUP INDDÆMMEDE STRAND Rekvirent Rådgiver Kerteminde Kommune att. Jacob Hansen Rye Hans Schacks

Læs mere

Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen Vejen

Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen Vejen Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen 11.07.2019 Ansøgning om tilladelse til etablering af minivådområde hos Per Solgaard, Granhøjgårdvej 3, Veerst, 6600 Vejen. CVR nr.: 17829483. Den

Læs mere

Scenarium "Kanalafløb uden pumpe" PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato:

Scenarium Kanalafløb uden pumpe PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato: Notat om muligheder for retablering af Hundsø. Kort tid efter det offentlige aftenmøde med besigtigelse og diskussion omkring Hundsø og en mulig retablering blev holdt et teknikermøde i Morsø Kommune med

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL

TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL TEKNISK FORUNDERSØGELSE FOSFORVÅDOMRÅDE VIGERSDAL Å DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, CHEFKONSULENT RAMBØLL Formål med fosforvådområde PRÆSENTATION Fosforvådområder Indhold af teknisk forundersøgelse FORMÅL At

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge Lillebælt

Screening af vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge Lillebælt Screening af vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge Lillebælt Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Bogense Vestre Enge i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Genopretning af. Søborg Sø. møde den 6. marts 2018

Genopretning af. Søborg Sø. møde den 6. marts 2018 Genopretning af Søborg Sø møde den 6. marts 2018 Historik Videnskabernes selskabs kort 1768 Dannet i sidste istid I stenalderen en bred fjord Oprindelig 4. største sø i Nordsjælland Afvanding til landbrugsjord

Læs mere

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring.

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Indledning. I henhold til bekendtgørelse nr 424 af 7. september 1983 om vandløbsregulering m.v., har det af Niras udarbejdede projektforslag været

Læs mere

Att: Teknik & Miljø Lemvig Kommune Rådhusgade Lemvig Lemvig

Att: Teknik & Miljø Lemvig Kommune Rådhusgade Lemvig Lemvig Att: Teknik & Miljø Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig 18.06.2019 Ansøgning om til etablering af minivådområde hos Jens Knudsen Troldborg, Engbjergvej 2, 7620 Lemvig, cvr 20085649 Den første

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Genetablering af Hundsø - Notat om N-balance for projektet

Genetablering af Hundsø - Notat om N-balance for projektet Notat om N-balance for et udvidet projektområde på i alt ca. 97 ha. Bilag 11.4 Udarbejdet til brug for ansøgning om tilskud til genetablering af Hundsø i Morsø Kommune. Morsø Kommune har på et teknikermøde

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune og Naturstyrelsen Himmerland

Vesthimmerlands Kommune og Naturstyrelsen Himmerland NOTAT Projekt Vådområdeprojekt i Simested Ådal Projektnummer 1391400234 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Vesthimmerlands Kommune og Naturstyrelsen Himmerland Korrektion af højdemodel

Læs mere

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Der etableres to søer ved Rønnebækken, der skal oplagre vand om vinteren, og udlede vandet til Rønnebækken i tørre perioder om sommeren og efteråret. Udledningen

Læs mere

Median maksimum Vinter middel Sommer middel Median minimum. Kote i m DVR90 1: Tronkær tilløb fra højre

Median maksimum Vinter middel Sommer middel Median minimum. Kote i m DVR90 1: Tronkær tilløb fra højre Korup Å Projekt 2010 Opmåling Terræn højre Terræn venstre Bund Regulativ 1998/Regulering 2002 Median maksimum Vinter middel Sommer middel Median minimum 10-års maksimum Kote i m DVR90 1:50 9 9 8 8 7 7

Læs mere

Klimatilpasning i forbindelse med øget risiko for oversvømmelser af forstaden Seden Strandby som følge af øget havvandstand og stormflodshændelser

Klimatilpasning i forbindelse med øget risiko for oversvømmelser af forstaden Seden Strandby som følge af øget havvandstand og stormflodshændelser Sagsnr.: 01.05.18-P20-4134-15 Klimatilpasning i forbindelse med øget risiko for oversvømmelser af forstaden Seden Strandby som følge af øget havvandstand og stormflodshændelser 1 Formål Indeværende projekt

Læs mere

VÅDOMRÅDE VED HØSLETBÆKKEN

VÅDOMRÅDE VED HØSLETBÆKKEN VÅDOMRÅDE VED HØSLETBÆKKEN Detailprojektering til myndighedsbehandling Udarbejdet til: Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Hans Ole Hansen Udarbejdet af: EnviDan A/S Projektleder: Kasper A. Rasmussen

Læs mere

Genopretning af Fjordarm Sillerslev Kær, Å og Sø - N-balance

Genopretning af Fjordarm Sillerslev Kær, Å og Sø - N-balance Sillerslev Kær, Å og Sø Nbalance Bilag xx.x Notat om Nbalance for et projektområde på 40110 ha. Udarbejdet til brug for valg af ét eller flere scenarier for genopretning af Fjordarm Sillerslev Kær, Å og

Læs mere

Orientering om vådområder ved Åsemosebækken og Stigmosen

Orientering om vådområder ved Åsemosebækken og Stigmosen Orientering om vådområder ved Åsemosebækken og Stigmosen Grønt Råd 22. marts 2018 Hvorfor vådområder Historisk forringelse af tilstanden bl.a. i vandmiljøet i kystnære områder VRD kræver gode økologisk

Læs mere

Bilag 6. Teknisk notat. Tiltagskatalog for projekter til forbedret hydrologi i våde lysåbne naturtyper

Bilag 6. Teknisk notat. Tiltagskatalog for projekter til forbedret hydrologi i våde lysåbne naturtyper Bilag 6 Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Teknisk notat Tiltagskatalog for projekter til forbedret hydrologi i våde lysåbne naturtyper 10. juni 2014 Vores

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland

Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland Skov- og Naturstyrelsen, Midtjylland UDKAST NOTAT 3. april 2009 Fjederholt Å ejendomsmæssig forundersøgelse resultater og projektforslag 1. Undersøgelsen 1.1 Sammenstilling Bilag 1. Opgørelse af den ejendomsmæssige

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Ellebækken Odense Fjord og Nærå Strand

Screening af vådområdeprojekt ved Ellebækken Odense Fjord og Nærå Strand Screening af vådområdeprojekt ved Ellebækken Odense Fjord og Nærå Strand Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Vådområdeprojekt ved Ellebækken i Nordfyn Kommune Som led i vådområdeaftalen

Læs mere

Rambøll leverede i maj 2011 et udkast til et vådområdeprojekt ved Sillerup Bæk i Haderslev Kommune.

Rambøll leverede i maj 2011 et udkast til et vådområdeprojekt ved Sillerup Bæk i Haderslev Kommune. NOTAT Projekt Vådområdeprojekt Sillerup Bæk, Avnø Vig Kunde Haderslev Kommune Notat nr. 1 Dato 03-11-2011 Til Fra Kopi til Torben Tran Ankjærø, Haderslev Kommune Mads Bøg Grue, Rambøll Lotte Madsen, Kolding

Læs mere

Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af minivådområde hos Hvelplund Agro, Kjelstrupvej 37, 7700 Thisted.

Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af minivådområde hos Hvelplund Agro, Kjelstrupvej 37, 7700 Thisted. Thisted Kommune Plan og Miljø Kirkevej 9 7760 Hurup 20-04-2018 Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af minivådområde hos Hvelplund Agro, Kjelstrupvej 37, 7700 Thisted. Den første februar 2018

Læs mere

Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale vådområdeprojekter

Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale vådområdeprojekter BEK nr 109 af 30/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-4200-00037 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Landbrug og Lokaludvikling

Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Landbrug og Lokaludvikling Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Landbrug og Lokaludvikling Nytorv 11 6000 Kolding 18.07.2019 Ansøgning om tilladelse til etablering af minivådområde hos Søren Hansen, Frørup Landevej 23,

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse af etablering af P-Vådområde Lemming Å Silkeborg Kommune

Ejendomsmæssig forundersøgelse af etablering af P-Vådområde Lemming Å Silkeborg Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse af etablering af P-Vådområde Lemming Å Silkeborg Kommune Rekvirent Projektnavn Projektleder Rådgiver Silkeborg Kommune Ejendomsmæssig forundersøgelse Lemming Å Kresten K.

Læs mere

Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt

Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt SUPPLERENDE FOSFORUNDERSØGELSE Viborg Kommune Gørup Enge Vådområdeprojekt SUPPLERENDE FOSFORUNDERSØGELSE Rekvirent Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg

Læs mere

Sundby Sø (Areal nr. 24)

Sundby Sø (Areal nr. 24) Sundby Sø (Areal nr. 24) 1 Beskrivelse Umiddelbart nordvest for Vildsund finder man de afvandede arealer i Sundby Sø og Tagkær Landvindingslag. Her er det besluttet at gennemføre et naturprojekt, der skal

Læs mere

Området er beliggende ca.150 m Sø for Skærum Mølle ca, 20 m fra syd for Lilleå

Området er beliggende ca.150 m Sø for Skærum Mølle ca, 20 m fra syd for Lilleå Projekt: Forundersøgelse for genslyngning af Råsted Lilleå og Bavnbæk. 0774809L\G00044-1-PML Lokalitet: Sø med omgivelse ved Skærum Mølle Lokalitetsnr.: 7 Beliggenhed: Området er beliggende ca.150 m Sø

Læs mere

BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Syddjurs Kommune har kontaktet Orbicon med henblik på mulig assistance vedrørende regulering af Tuekærgrøften.

BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Syddjurs Kommune har kontaktet Orbicon med henblik på mulig assistance vedrørende regulering af Tuekærgrøften. NOTAT Projekt ATR - Tuekærsgrøften Projektnummer 1391400051 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Syddjurs Kommune Reguleringsforslag Tuekærgrøften Morten Hundahl, Syddjurs Kommune Line

Læs mere

Vejen Kommune Natur & Landskab Højmarksvej Holsted

Vejen Kommune Natur & Landskab Højmarksvej Holsted Vejen Kommune Natur & Landskab Højmarksvej 20 6670 Holsted 30-07-.2019 Ansøgning om til etablering af minivådområde hos Egil Miang, Rundkærvej 2 6630 Rødding, CVR-nr.: 25770927 Den første februar 2018

Læs mere

Screening af vådområdeprojekt ved Krogsbølle-inddæmningen Odense Fjord og Nærå Strand

Screening af vådområdeprojekt ved Krogsbølle-inddæmningen Odense Fjord og Nærå Strand Screening af vådområdeprojekt ved Krogsbølle-inddæmningen Odense Fjord og Nærå Strand Emne Beskrivelse / data Bemærkning Projekt nr. Projekt navn Formål Størrelse / omfang Placering / lokalitet Vådområdeprojekt

Læs mere

Fugtig eng. Beskyttelse. Afgræsset fugtig eng. Foto: Miljøcenter Århus.

Fugtig eng. Beskyttelse. Afgræsset fugtig eng. Foto: Miljøcenter Århus. Plantesamfundet fugtig eng dækker over drænede og moderat næringsbelastede enge, hvor der med års mellemrum foretages omlægning og isåning af kulturgræsser og kløver. Vegetationen er præget af meget almindelige

Læs mere

Projektredegørelse for ansøgning om vandløbsrestaurering; Muredammen

Projektredegørelse for ansøgning om vandløbsrestaurering; Muredammen Natur og miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Natur og miljø nm@brk.dk www.brk.dk

Læs mere

Ansøgning modtaget 14. marts 2017

Ansøgning modtaget 14. marts 2017 Ansøgning modtaget 14. marts 2017 Ansøgning om tilladelse til at etablere en mættet randzone på hos Jesper Thomsen, Intrupvej 2 7800 Skive, Matr.nr.: 11f, V. Lyby By, Lyby. Jesper Thomsen, SEGES og Landbo

Læs mere

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20.1 Formål Sølodsgrøften er nu rørlagt gennem Bårse, men rørledningen er gammel og tilstanden formentlig dårlig. Det er derfor overvejet at lægge en ny

Læs mere

VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE

VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE JUNI 2017 ASSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE DETAILPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ASSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT

Læs mere

Lbnr: Kurt Pilgaard Kristensen Ejer adresse: Vejlevej 20 Reg areal: 37,5710 ha

Lbnr: Kurt Pilgaard Kristensen Ejer adresse: Vejlevej 20 Reg areal: 37,5710 ha Lbnr: Ejer: Kurt Pilgaard Kristensen Ejer adresse: Vejlevej 20 Reg areal: 37,5710 ha Postnr by: Hodde, 6862 Tistrup Ejd adresse: Vejlevej 20 Postnr by: Hodde, 6862 Tistrup Tlf: Dato for interview: 9/5-2017

Læs mere

Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt

Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt Karlstrup, Karlslunde og Engstrup Moser Orienteringsmøde 14. april 2015 Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt Henrik Lynghus, lyn@niras.dk - NIRAS Karlstrup Mose vand- og naturprojekt

Læs mere