Miljøredegørelse 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljøredegørelse 2015"

Transkript

1 Miljøredegørelse Et samarbejde om miljøforhold

2 Side 2 Miljøredegørelse INDLEDENDE OPLYSNINGER LEDELSENS BERETNING BESKRIVELSE AF VIRKSOMHEDEN REDEGØRELSE FOR MEDARBEJDERINDDRAGELSE MILJØPOLITIK MILJØKORTLÆGNING KRAV TIL LEVERANDØRER PRODUKTER ENERGIFORBRUG VANDFORBRUG SPILDEVAND UDLEDNINGER TIL JORD LUFTFORURENING AFFALD OG GENANVENDELSE LUGT, STØJ ELLER VIBRATIONER UHELD OG DRIFTSFORSTYRRELSER RISIKO SOCIAL ANSVARLIGHED VURDERING OG PRIORITERING MÅL OG HANDLINGSPLANER...13

3 Side 3 1 Indledende oplysninger Virksomheden: Tanaco Danmark A/S Glentevej 11, 6705 Esbjerg Ø Tlf: Fax: tanaco@tanaco.com CVR-nr.: P-nr.: Branchebetegnelse og kode: Engroshandel med kemiske produkter Hovedaktivitet: Væsentlige biaktiviteter: Listepunkt: Handel af bekæmpelsesmidler Produktion og rådgivning D201 Tilsynsmyndighed og miljøsagsbehandler: Esbjerg Kommune Sven Havelund Antal ansatte: Ansvarlig ledelse og miljøansvarlig: Forrige miljøredegørelse: Direktør: Kim Lauridsen Miljøansvarlig: Raimonda Kerpaite Dette er første miljøredegørelse Redegørelsen omfatter perioden: Kortlægning: 2014 Handlingsplan: Miljøredegørelsen udarbejdes og afleveres årligt Oplysninger om evt. miljøgodkendelser og spildevandstilladelser: Der er miljøgodkendelse, som er under revurdering

4 Side 4 2 Ledelsens beretning Dette er Tanaco s første miljøredegørelse og derfor er det første gang, at vi kortlægger Tanaco s miljøforhold og opstiller mål og handlingsplaner til at reducere miljøpåvirkningen. Miljøredegørelsen er udarbejdet fortrinsvis af miljøansvarlig Raimonda Kerpaite i samarbejde med miljøproceskonsulent Nicki Møller og miljøsagsbehandler Sven Havelund. Miljøvenlige produkter og løsninger har i mange år været en del af Tanaco s vision. Tanaco har bl.a. holdt en del kurser til de professionelle skadedyrsbekæmpere, om eksisterende grønne løsninger i branchen. Desuden har vi lanceret en ny produktserie A GREEN WAY, hvis formål er at tilbyde vores kunder miljø- og sundhedsvenlige løsninger, samt rådgivning i bæredygtig anvendelse af bekæmpelsesmidler. For at forsætte med at sende et klart signal om Tanaco s miljøbevidsthed, har vi nu valgt at sætte mere fokus på selve virksomheden: produktionen, virksomheden energiforbrug og bæredygtighed. Denne rapport skal give os de oplysninger, der er nødvendig for at kunne træffe de miljørigtige valg for virksomhedens fremtidig udvikling. 3 Beskrivelse af virksomheden Tanaco Danmark A/S er en dansk, privatejet virksomhed, som distribuerer en række produkter til skadedyrsog ukrudtsbekæmpelse i hele Skandinavien. Tanaco s produkter henvender sig primær til de professionelle skadedyrsbekæmpere. Derudover omfatter kundekredsen også planteavlere, gartnerier, landbrug, levnedsmiddelvirksomheder og detailhandlere. Tanaco er beliggende på ejendommen Glentevej 11, 6705 Esbjerg Ø. Ejendommen består af en administrations- og en lagerbygning/produktion. Størstedelen af Tanaco s produkter kommer færdigbehandlet og færdigpakket fra leverandøren af. Derfor udgør produktionen kun en lille del af virksomhedens aktiviteter. Nuværende produktionsfaciliteter består af to mindre aftapningstanke. Aftapningstankene anvendes til aftapning af færdigblandede produkter i mindre emballager. Blandingstanken blev benyttet til blanding af korn. For at sikre at arbejdet hos Tanaco udføres miljø- og arbejdsmiljømæssigt forsvarligt er der oprettet en miljøog arbejdsmiljøorganisation, som består af en formand, miljø- og arbejdsmiljøleder og miljø- og arbejdsmiljørepræsentant. Organisationen er ansvarlig for ajourføring og løbende forbedring af Tanaco s miljø- og arbejdsmiljøledelsessystem. Tanaco er miljøgodkendt af daværende Ribe Amt (nuværende Esbjerg Kommune), som virksomhed der producerer og oplagrer bekæmpelsesmidler.

5 Side 5 Tanaco opbevarer nogle kemikalier i større mængder end tærskelværdierne i Risikobekendtgørelsen. Grundet dette har Tanaco s miljø- og arbejdsmiljøorganisation udarbejdet et Sikkerhedsdokument, som der arbejdes på at få godkendt af de lokale risikomyndigheder. 4 Redegørelse for medarbejderinddragelse Medarbejderne er i mindre grad involveret i selve udarbejdelse af miljøredegørelsen, men bliver i høj grad inddraget for at opretholde løbende forbedringer. Miljø- og arbejdsmiljø er tilføjet som et fast punkt i virksomhedens ugentlig møde. Her informeres medarbejderne om status på miljøarbejdet, og opfordres til at komme med idéer til forbedringer. 5 Miljøpolitik Tanaco s miljøvision: Forblive en virksomhed der fremmer bæredygtig udvikling og medvirker til at reducere miljøbelastninger. Tanaco s miljøpolitik er at: Reducere resurse- og energiforbrug. Sikre at alle vores produkter og aktiviteter overholder de gældende miljøkrav. Være en aktiv samarbejdspartner i formidling af bæredygtig anvendelse af bekæmpelsesmidler, samt udvikling af alternative metoder og teknikker.

6 Side 6 6 Miljøkortlægning Miljø- og arbejdsmiljøorganisationen har lavet en brainstorm over virksomhedens mulige miljøpåvirkninger. Ved brainstormen har vi valgt at opdele virksomheden i kontor og lager/produktion, for at få et bedre overblik over påvirkningerne. Brainstormen er illustreret på nedenstående figur. Figur 1 Brainstorm over miljøparametre Hver påvirkning detailanalyseres samlet, dvs. for både kontor og lager/produktion, i følgende afsnit. 6.1 Krav til leverandører Tanaco har udviklet en A GREEN WAY produktserie, som har til medvirke at fremme bæredygtig anvendelse af bekæmpelsesmidler. En af kraverne til leverandørerne af A GREEN WAY produkter er at produkterne ikke må være må indeholde stoffer fra SVHC-listen (list over Substance of Very High Concern).

7 Side Produkter Ud over A GREEN WAY produkter, sælger og opbevarer Tanaco også en del forskellige kemikalier til bekæmpelse af skadedyre. Tanaco har benyttet KEMIguiden for at gennemtjekke om nogle af Tanaco s andre produkter indeholder stoffer fra listen over Substance of Very High Concern (SVHC-listen). Ifølge KEMIguiden har Tanaco ét produkt, der indeholder ét stof fra SVHC listen. Tanaco har allerede fundet et alternativ, uden stoffer fra SVHC listen, som vil erstatte det nuværende produkt, så snart dette er godkendt af ECHA og Miljøstyrelsen. 6.3 Energiforbrug I dette afsnit beskrives forbruget af alle anvendte former for energi: Fjernvarme, el og brændstof. Tanaco benytter fjernvarme, som forsynes af DIN Forsyning A/S. Fjernvarmeforbruget for 2014 er angivet i Tabel 2. Fjernvarm Enhed År 2014 Fjernvarmforbrug GJ 271,40 Fjernvarme-nøgletal GJ/indekstal 2,71 Tabel 1 Fjernvarmforbrug Fjernvarmforbruget er et reelt tal, som er hentet fra fakturaer, som Tanaco har betalt til DIN Forsyning A/S. Nøgletallet er beregnet ved hjælp af følgende formel: Nøgletal = årlig forbrug indekstal Hvor indekstallet er en procentdel af Tanaco s omsætning på bagrund af et valgt basisår. I miljøredegørelsen har vi valgt at anvende året 2014 som basisår og et indekstal, der starter på 100. Tanaco forsynes med el af Syd Energi Net A/S. Elforbruget i 2014 er angivet i Tabel 3. El Enhed År 2014 Elforbrug KWh El-nøgletal KWh/indekstal 168,04 Tabel 2 Elforbrug Forbruget er et reelt tal, som er hentet fra Syd Energi s hjemmeside. Nøgletallet er beregnet ved hjælp af følgende formel:

8 Side 8 Nøgletal = årlig forbrug indekstal Hvor indekstallet er en procentdel af Tanaco s omsætning på bagrund af et valgt basisår. I miljøredegørelsen har vi valgt at anvende året 2014 som basisår og et indekstal, der starter på 100. Tanaco er indehaver af tre personbiler, der er diesel drevne. Brændstofforbruget i 2014 er angivet i Tabel 4. Brændstof Enhed År 2014 Brændstofforbrug L 15088,33 Brændstof nøgletal L/indekstal 150,88 Tabel 3 Brændstofforbrug Forbruget er et reelt tal, som er hentet fra Tanaco s interne system (Navision). Nøgletallet er beregnet ved hjælp af følgende formel: Nøgletal = årlig forbrug indekstal Hvor indekstallet er en procentdel af Tanaco s omsætning på bagrund af et valgt basisår. I miljøredegørelsen har vi valgt at anvende året 2014 som basisår og et indekstal, der starter på Vandforbrug Vandforbruget udgør: Toiletter, kantine forbrug og rengøring af kontor og lager/produktion. Vandforbruget for 2014 er angivet i Tabel 5. Vand Enhed År 2014 Vandforbrug m 3 63,92 Vand nøgletal m 3 /indekstal 0,64 Tabel 4 Vandforbrug Forbruget er et reelt tal, som er opgivet af DIN Forsyning A/S. Nøgletallet er beregnet ved hjælp af følgende formel: Nøgletal = årlig forbrug indekstal Hvor indekstallet er en procentdel af Tanaco s omsætning på bagrund af et valgt basisår. I miljøredegørelsen har vi valgt at anvende året 2014 som basisår og et indekstal, der starter på 100.

9 Side Spildevand Spildevand kan forekomme ved rensning af aftapningsanlæg. Spildevandet opsamles i 25 L dunke og bortskaffes løbende af Esbjerg Affaldshåndtering. Grundet de små årlige spildevandsmængder, har der ikke tidligere været ført oversigt over dette og derfor er spildevandsmængderne ikke kortlagt til denne redegørelse. 6.6 Udledninger til jord Der foregår ikke udledning til jord ud over nedsivning af regnevand. Der er ingen registreret uheld, hvor farlige kemikalier er sivet ned i jorden. Tanaco har besluttet at lave en kloakundersøgelse for tilstopning og utætheder i kloaknettet for at sikre at der er ingen nedsivning til jord fra kloaknettet. 6.7 Luftforurening Hoveddelen af kemikalier og aktiviteter, som er beskrevet i Tanaco s sidste miljøgodkendelse, under afsnittet om luft, er udgået. Der foretages ikke længere følgende aktiviteter: Gasning med methylbromid, pudderproduktion, granulatproduktion, produktion af rotteblokke samt håndtering af chlorpyrifos og melathion. Tanaco s nuværende luftemission stammer fra tre kilder: Emission ved aftapning, brændstofforbrug (direkte udledning), el- og fjernvarmforbrug (indirekte udledning ved el/varmeleverandør). Alle produkter, som Tanaco aftapper er vandbaseret. Desuden har Tanaco gennemført en OML-beregning, der viser at alle B-værdier er overholdt - derfor er luftforureningen ved aftapning ikke beskrevet yderligere. Luftemissionen ved brændstofforbrug (direkte udledning) og el- og fjernevarmeforbrug (indirekte udledning) fremgår i Tabelen 6 og 7, som viser Tanaco s nuværende årlige CO 2, SO 2 og NO x emissionsniveau. Direkte udledning Enhed År 2014 Diesel CO 2 KG SO 2 G 300 NO x KG 90,5 Diesel-nøgletal CO 2 KG/indekstal 399,84 SO 2 G/indekstal 3 NO x KG/indekstal 0,9 Tabel 5 Direkte udledning

10 Side 10 Indirekte udledning Enhed År 2014 El CO 2 KG 5108,4 SO 2 G 840 NO x KG 3,36 El-nøgletal CO 2 KG/indekstal 51,08 SO 2 G/indekstal 8,40 NO x KG/indekstal 0,03 Fjernvarme 1 CO 2 KG 9197,6 SO 2 G 7539 NO x KG 26,39 Fjernvarm-nøgletal CO 2 KG/indekstal 91,98 SO 2 G/indekstal 75,39 NO x KG/indekstal 0,26 Tabel 6 Indirekte udledning Til beregning af CO 2, SO 2 og NO x emissionsniveau blev Key2Green s regneark (Emission 2014) anvendt. 2 Nøgletallet er beregnet ved hjælp af følgende formel: Nøgletal = årlig forbrug indekstal Hvor indekstallet er en procentdel af Tanaco s omsætning på bagrund af et valgt basisår. I miljøredegørelsen har vi valgt at anvende året 2014 som basisår og et indekstal, der starter på Affald og genanvendelse Tanaco s affald opdeles i to hovedgrupper, pap/papiraffald og småt brændbart. Begge typer afhentes af Marius Pedersen efter aftale. Udgået produkter eller opsamlet spild, bortskaffes som farligt affald af Esbjerg Affaldshåndtering. Grundet de små årlige mængder farligt affald, har der ikke tidligere været ført oversigt over dette og derfor er mængderne ikke kortlagt til denne redegørelse. Desuden har Tanaco ikke vært tilmeldt dagrenovationsordningen, derfor er denne hellere ikke taget med i redegørelsen. 1 Det årlige forbrug i GJ er omregnet til MWh, hvor 1MWh (1000 KWh) = 3,6 GJ. 2

11 Side 11 Affaldsmængder i 2014 er angivet i Tabel 8. Affald Enhed År 2014 Til genanvendelse Pap/papir KG 3070 Nøgletal KG/indekstal 30,7 Til forbrænding Småt brændbart KG 5430 Nøgletal KG/indekstal 54,3 Farligt affald Diverse kemikalier KG - Tabel 7 Affald Den årlige affaldsmængde er et reelt tal, som er hentet fra Marius Pedersen hjemmeside. Nøgletallet er beregnet ved hjælp af følgende formel: Nøgletal = årlig forbrug indekstal Hvor indekstallet er en procentdel af Tanaco s omsætning på bagrund af et valgt basisår. I miljøredegørelsen har vi valgt at anvende året 2014 som basisår og et indekstal, der starter på Lugt, støj eller vibrationer Tanaco giver ikke anledning til omgivelsespåvirkning med lugt, støj eller vibration. Tanaco overholder støjkravene og har aldrig modtaget klager eller påbud for lugt, støj eller vibrationer gener Uheld og driftsforstyrrelser I forbindelse med Sikkerhedsdokumentet har Tanaco udarbejdet og implementeret et miljø- og arbejdsmiljøledelsessystem. Systemet sikrer bl.a. systematisk driftskontrol, vedligeholdelse og udførelse af risikoanalyse og vurdering. Alle Tanaco s medarbejdere er introduceret i virksomhedens sikkerhedsforhold, og oplært i at udføre arbejdet sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Desuden er der lavet en instruktion til hvert anlæg i produktionen, som Tanaco s medarbejdere skal følge nøje.

12 Side Risiko Som tidligere nævnt er Tanaco omfattet af Risikobekendtgørelsen, da der opbevares aluminiumphosphidholdige og brændbare produkter i større mængder end tærskelværdierne i bekendtgørelsen. Tanaco s miljø- og arbejdsmiljøorganisation har udarbejdet et Sikkerhedsdokument, som opdateres løbende af miljø- og arbejdsmiljøorganisationen. Organisationen arbejder intensivt for at få dokumentet godkendt af de lokale risikomyndigheder. Sikkerhedsdokumentet er baseret på en risikoanalyse over opbevarede produkter og virksomhedens aktiviteter. Analysens korrigerende handlinger er indarbejdet i Tanaco s miljø- og arbejdsmiljøstyringssystems procedurer. 7 Social ansvarlighed Tanaco Danmark A/S er en ansvarlig og rummelig virksomhed, hvor hver medarbejder har en stor betydning for virksomhedens drift. Den daglige respekt og omsorg blandt kollegerne er en del af virksomhedens hverdagsprincipper og styrker. Tanaco vil altid fortsat bestræbe sig på at være den troværdige samarbejdspartner for sine kunder, underleverandører og myndigheder. Det eneste acceptable resultat fra Tanaco, er at kunder altid får lovlige, effektive og højkvalitets produkter og en professionel rådgivning i bæredygtig anvendelse af bekæmpelsesmidler. Desuden sponsorerer Tanaco: Esbjerg Musikhuset, Efb fodboldklubben, Kvindeløbet, magasinet Politihunden og donerer årligt til Kræftens Bekæmpelse. 8 Vurdering og prioritering Vurdering og prioritering af de gennemgående miljømæssige forhold, som i væsentlig grad indgår i virksomheden og dens aktiviteter, ses i Tabel 9. Vurderingen er foretaget af Tanaco s administrerende direktør og QHSE ansvarlig. Bemærk, at ekspert vurderingen er beregnet efter scoresystemet fra Key2greens hjemmeside 3. Miljø-påvirkning Ekspert vurdering Myndighedsvurdering Kundeinteresse Medarbejderinteresse Nabointeresse Lovkrav Samlet prioritering (lav (1) høj (3)) Produkter - JA JA NEJ NEJ JA 3 Råvarer 2 JA JA NEJ NEJ NEJ (Faneblade 5/Scoresystemer)

13 Side 13 Fjernvarmforbrug 12 JA NEJ JA NEJ NEJ 3 Elforbrug 12 JA NEJ JA NEJ NEJ 3 Brændstofforbrug 18 JA NEJ JA NEJ NEJ 3 Vandforbrug 3 JA NEJ NEJ NEJ NEJ 1 Spildevand 4 JA NEJ JA NEJ JA 3 Udledning til jord - JA NEJ NEJ JA JA 3 Affald (pap/papir) 2 JA NEJ JA NEJ JA 1 Affald (småt 8 JA NEJ NEJ NEJ JA 3 brændbart) Uheld og 6 JA NEJ JA JA JA 3 driftsforstyrrelse Risiko 4 JA NEJ JA JA JA 3 Tabel 8 Vurdering og prioritering Tanaco har vurderet at prioriter følgende miljøforhold: Tanaco s produkter, samlet energiforbrug (el/fjernvarme/brændstof), ajourføring af spildevands- og farligt affaldsmængder, småt brandbart affald, udledning til jord og risiko for uheld eller ulykker. 9 Mål og handlingsplaner Tanaco s mål og handlingsplaner for 2015 er samlet i en fælles oversigt i Tabel 10. Miljøpolitik / Indsatsområde Være en aktiv samarbejdspartner i formidling af bæredygtig anvendelse af bekæmpelsesmidler, samt udvikling af alternative metoder og teknikker. Reducere energiforbrug Miljøpåvirkning Mål Handling Ansvarlige Tidsplan Social ansvar og miljøforurening. CO 2, SO 2 og NO x udledning ved samlet energiforbrug (El, fjernvarme, brændstof) 1.Erstatte produktet, som indeholder SVHC - stoffet. 2.Indføre en procedure, som skal sikre, at ingen af Tanaco s fremtidige produkter vil indeholde SVHC-stoffer. Reducere det totale energiforbrug med 3 %. I samarbejde med underleverandøren få det nye produkt godkendt af ECHA og Miljøstyrelsen. Kontakte DIN Forsyning og Syd Energi om evt. besparelsesmuligheder. Undersøge muligheden for at Produkt- og Marketingschef, QHSE ansvarlig Adm. Direktør, QHSE ansvarlig Ultimo 2016 Primo

14 Side 14 Sikre, at alle vores produkter og aktiviteter overholder de gældende miljøkrav. Reducere resurseforbrug Sikre, at alle vores produkter og aktiviteter overholder de gældende miljøkrav. Sikre, at alle vores produkter og aktiviteter overholder de gældende miljøkrav. Tabel 9 Mål og handlingsplaner Globalt CO 2, risiko, cirkulær økonomi, resurseforbrug. Globalt CO2, cirkulær økonomi, resurseforbrug. Risiko for udledning til jord. Risiko Danne oversigt over spildevandsog farligt affaldsmængd er. Reducere småt brændbart affald med 3 %. Reducere risiko for udledning til jord fra Tanaco s kloakker. Få Tanaco s Sikkerhedsdokument godkendt. få mere miljøvenlige biler. Indføre en procedure for notering af spildevands- og farligt affaldsmængder. 1.Indføre dagrenovationsordning. 2.Undersøge muligheder for yderligere sortering. 3. Løbende information til medarbejdere om sorteringsbetydnin g for miljøet og virksomheden. Undersøge kloaknettet og evt. igangsætte en reparation. Få Sikkerhedsdokument godkendt af risikomyndigheder. Lagerchef, QHSE ansvarlig Lagerchef, QHSE ansvarlig Adm. Direktør, Lagechef QHSE ansvarlig 2015

Miljøredegørelse 2016

Miljøredegørelse 2016 Miljøredegørelse 2016 - Et samarbejde om miljøforhold Side 2 Miljøredegørelse 2016 1 OPLYSNINGER OM TANACO... 3 2 INDLEDNING... 4 3 BESKRIVELSE AF VIRKSOMHEDEN... 4 4 REDEGØRELSE FOR MEDARBEJDERINDDRAGELSE...

Læs mere

Naboerne har dog ikke fortaget sig yderligere i forbindelse med ovenstående. Redegørelse for driftsuheld i regnskabsåret

Naboerne har dog ikke fortaget sig yderligere i forbindelse med ovenstående. Redegørelse for driftsuheld i regnskabsåret Grønne regnskaber 2001/2002 1 Esbjerg afdelingen Miljøledelse på afdeling Esbjerg Der er i løbet af regnskabsåret ansat en miljømedarbejder der skal være»tovholder«i indførelse af miljøledelse på afdeling

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi)

Vi regner vores samlede miljøbelastninger ud (ressourceforbrug, affald til genanvendelse, forbrænding og deponi) Hvad vil vi opnå? Et renere miljø Bedre beslutningsgrundlag Vide hvordan vi måler på miljøet Vide hvad vi får ud af det m.h.t. miljø, arbejdsmiljø og økonomi Styr på vores processer og forbrug Minimere

Læs mere

Grønt regnskab for Havnens navn Spulefelt Regnskabsår 20XX

Grønt regnskab for Havnens navn Spulefelt Regnskabsår 20XX Grønt regnskab for Havnens navn Spulefelt Regnskabsår 20XX Grønt Regnskab Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Spulefelter side 3 Basisoplysninger side Ledelsens redegørelse side Miljøoplysninger side Noter

Læs mere

Årlig ISO-rapport til gronet for 2016 (perioden 2015/16) ISO-rapport 2015/16. ISOrapport

Årlig ISO-rapport til gronet for 2016 (perioden 2015/16) ISO-rapport 2015/16. ISOrapport Årlig ISO-rapport til gronet for 216 (perioden 215/16) ISO-rapport 215/16 Kopi af certifikat (ISO 141:24) Årlig ISO-rapport til gronet for 216 (perioden 215/16) Basisoplysninger Virksomhedens navn Adresse

Læs mere

Flonidan A/S Miljørapport 2012

Flonidan A/S Miljørapport 2012 2012 Miljørapport Flonidan A/S Miljørapport 2012 Indholdsfortegnelse 1 Indledende oplysninger 2 1. Ledelsens beretning 3 2. Beskrivelse af virksomheden 4 3. Redegørelse for medarbejderinddragelse 6 4.

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

Supplerende indikatorer

Supplerende indikatorer Supplerende indikatorer Nedenstående tabeller viser udviklingen inden for en række områder forbundet med væsentlige miljøpåvirkninger. Det er tale totalopgørelser og indikatorer, der er separat fremstillet

Læs mere

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S Miljøredegørelse 2004 Averhoff Genbrug A/S 01. Indledning Averhoff Genbrug A/S er en virksomhed, der modtager og demonterer elektronikaffald til genvinding og miljørigtig bortskaffelse. 02. Stamdata Adresse:

Læs mere

Grønt Regnskab 2010 Biomasseværk Nykøbing F. 28.marts 2011

Grønt Regnskab 2010 Biomasseværk Nykøbing F. 28.marts 2011 Grønt Regnskab 2010 Biomasseværk Nykøbing F. 28.marts 2011 Basisoplysninger Virksomhedens navn: Biomasseværk Nykøbing F. Skovalléen 42 4800 Nykøbing F. CVR-nummer: REFA 78951818 P-nummer: 1013784635 Tilsynsmyndighed:

Læs mere

Supplerende indikatorer

Supplerende indikatorer Supplerende indikatorer Nedenstående tabeller viser udviklingen inden for en række områder forbundet med væsentlige miljøpåvirkninger. Det er tale totalopgørelser og indikatorer, der er separat fremstillet

Læs mere

INDLEDENDE OPLYSNINGER... 3 BESKRIVELSE AF VIRKSOMHEDEN... 4 REDEGØRELSE FOR MEDARBEJDERINDDRAGELSE... 5 MILJØPOLITIK... 5 MILJØKORTLÆGNING...

INDLEDENDE OPLYSNINGER... 3 BESKRIVELSE AF VIRKSOMHEDEN... 4 REDEGØRELSE FOR MEDARBEJDERINDDRAGELSE... 5 MILJØPOLITIK... 5 MILJØKORTLÆGNING... Side 2 INDLEDENDE OPLYSNINGER... 3 BESKRIVELSE AF VIRKSOMHEDEN... 4 REDEGØRELSE FOR MEDARBEJDERINDDRAGELSE... 5 MILJØPOLITIK... 5 MILJØKORTLÆGNING... 6 KRAV TIL LEVERANDØRER... 6 RÅVARER OG HJÆLPESTOFFER...

Læs mere

Årlig Statusrapport 2012

Årlig Statusrapport 2012 Årlig Statusrapport 2012 Vattenfall Vindkraft A/S 09 september 2013 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger...1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S...1 3. Miljøpolitik for Vattenfall...1 4. Forbrug...3

Læs mere

Danish Crown, afdeling Tønder

Danish Crown, afdeling Tønder Grønne regnskaber 22/23 Danish Crown, afdeling Tønder Basisoplysninger Navn og adresse Danish Crown Tønder Vidding Herredsgade 627 Tønder. CVR-nummer. 21-64-39-39. P-nummer. 1.3.3.521. Tilsynsmyndighed

Læs mere

Vi kortlægger vores samlede miljøbelastninger (ressourceforbrug, affald, emissioner m.v.)

Vi kortlægger vores samlede miljøbelastninger (ressourceforbrug, affald, emissioner m.v.) Hvad vil vi opnå? Et renere miljø Bedre beslutningsgrundlag Vide hvordan vi måler på miljøet Vide hvad vi får ud af det m.h.t. miljø, arbejdsmiljø og økonomi Styr på vores processer og forbrug Minimere

Læs mere

Miljøredegørelse. Scandi Logistics A/S

Miljøredegørelse. Scandi Logistics A/S Miljøredegørelse Scandi Logistics A/S Scandi Logistics A/S Venusvej 7 Dk-6000 Kolding www.scandilogistics.dk Indhold 1 Indledende oplysninger... 2 2 Ledelsens beretning...3 3 Beskrivelse af virksomheden...

Læs mere

Supplerende indikatorer

Supplerende indikatorer Supplerende indikatorer Nedenstående tabeller viser udviklingen inden for en række områder forbundet med væsentlige miljøpåvirkninger. Det er tale totalopgørelser og indikatorer, der er separat fremstillet

Læs mere

Miljøberetning for året 2011

Miljøberetning for året 2011 Miljøberetning for Svenningsens Maskinforretning A/S 2011 Indledning Virksomheden er ikke omfattet af forpligtigelsen til at aflægge grønt regnskab, men har valgt at offentliggøre et grønt regnskab/miljøberetning,

Læs mere

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal 1 1. Basisoplysninger. Virksomhedsoplysninger Adresse Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ Branchebetegnelse 382110 Behandling

Læs mere

Grønt regnskab. Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.A. Teglværksvej 10 5620 Glamsbjerg

Grønt regnskab. Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.A. Teglværksvej 10 5620 Glamsbjerg Grønt regnskab Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.A. Teglværksvej 10 5620 Glamsbjerg Perioden 1. juni 2013-31. maj 2014 Introduktion Bestyrelsen for Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.a. præsenterer hermed

Læs mere

Adresse og tlf., Kastrup Tømmerupvej 13, 2770 Kastrup, tlf. 32502902. Adresse og tlf., Skanderborg Danmarksvej 32H, 8660 Skanderborg, tlf.

Adresse og tlf., Kastrup Tømmerupvej 13, 2770 Kastrup, tlf. 32502902. Adresse og tlf., Skanderborg Danmarksvej 32H, 8660 Skanderborg, tlf. Miljøberetning/Grønt regnskab Svenningsens Maskinforretning A/S for år 2009 Virksomheden er ikke omfattet af forpligtigelsen til at aflægge et grønt regnskab, men virksomheden har frivilligt valgt at offentliggøre

Læs mere

Supplerende indikatorer

Supplerende indikatorer Supplerende indikatorer Nedenstående tabeller viser udviklingen inden for en række områder forbundet med væsentlige miljøpåvirkninger. Det er tale totalopgørelser og indikatorer, der er separat fremstillet

Læs mere

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed?

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Bente Mortensen Hortonom, Master of Environmental Management GreenProject, +45 4119 8995 Hvorfor fokusere

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Svendborg Kraftvarme Miljøberetning for 2014 1) Miljøpolitik Gældende for strategiplan 2013-2016 og virksomhedsplan 2014. Svendborg

Læs mere

Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg

Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg 2003 Marts 2004 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 LEDELSENS REDEGØRELSE...5 REDEGØRELSE FOR MILJØPRÆSTATION...10 ORDLISTE...21 2 Indledning

Læs mere

Miljøregnskab NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG

Miljøregnskab NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG Miljøregnskab 2010 2011 NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG Basisoplysninger Nybro Gasbehandlingsanlæg Nybrovej 185 6851 Janderup CVR-nr.: 27.21.05.38 P-nr.: 1.003.049.158 Nybro Gasbehandlingsanlæg er en behandlingsenhed

Læs mere

Hver tredje virksomhed skal have miljøtilladelse til driften

Hver tredje virksomhed skal have miljøtilladelse til driften 28. oktober 2010 Hver tredje virksomhed skal have miljøtilladelse til driften Miljøtilladelser. Hver tredje virksomhed i Region Midtjylland skal have en driftstilladelse fra miljømyndighederne. Det er

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2016 TEMARAPPORT. Vand

GRØNT REGNSKAB 2016 TEMARAPPORT. Vand GRØNT GRUNDVAND... 3 Mål for området... 3 Opgørelser af vandforbrug... 3 Opgørelser af ledningstab...4 Konklusion...5 Årets aktiviteter...5 HERNING VAND A/S... 6 Miljø- og fødevaresikkerhedspolitik...

Læs mere

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech 28. oktober 2010 Hver femte virksomhed kan levere Cleantech Cleantech. Hver femte virksomhed i Region Midtjylland leverer Cleantechprodukter og - løsninger i form af for eksempel energi fra vedvarende

Læs mere

Grønt regnskab. Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.A. Teglværksvej Glamsbjerg

Grønt regnskab. Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.A. Teglværksvej Glamsbjerg Grønt regnskab Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.A. Teglværksvej 10 5620 Glamsbjerg Perioden 1. juni 2014-31. maj 2015 Introduktion Bestyrelsen for Glamsbjerg Fjernvarmecentral A.m.b.a. præsenterer hermed

Læs mere

Supplerende indikatorer

Supplerende indikatorer Supplerende indikatorer Nedenstående tabeller viser udviklingen inden for en række områder forbundet med væsentlige miljøpåvirkninger. Det er tale totalopgørelser og indikatorer, der er separat fremstillet

Læs mere

Årlig statusrapport 2010

Årlig statusrapport 2010 Årlig statusrapport 2010 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 14. september 2011 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger...1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S...1 3. Miljøpolitik for

Læs mere

Miljøledelse Husdyrbrug

Miljøledelse Husdyrbrug Miljøledelse Husdyrbrug Miljøledelse på husdyrbrug er lettere end du tror... Vil du gavne miljøet - og spare penge? Miljøstyrelsen har udviklet et miljøledelsesværktøj, som kan hjælpe husdyrbrug gennem

Læs mere

2012 MILJØREDEGØRELSE

2012 MILJØREDEGØRELSE 2012 MILJØREDEGØRELSE Indholdsfortegnelse Side 02 Indholdsfortegnelse Side 03 Stamdata Side 04 Indledning Side 05 Miljøpolitik og miljøtilsyn Side 06 Krav til leverandører Side 07 Massebalance Side 08

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2012 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2012 oplevet et mindre fald i mængder og besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

Cvr. nr. 64704710 P-nr. 1.003.157.078 P-nr. 1.003.157.066 GRØNT REGNSKAB

Cvr. nr. 64704710 P-nr. 1.003.157.078 P-nr. 1.003.157.066 GRØNT REGNSKAB Cvr. nr. 64704710 P-nr. 1.003.157.078 P-nr. 1.003.157.066 GRØNT REGNSKAB 2011 BERETNING 2011 Indledning Odder Varmeværk ønsker med nærværende grønne regnskab at give selskabets andelshavere et overblik

Læs mere

Varde Forsyning A/S Årlig statusrapport til Greenet for 2014

Varde Forsyning A/S Årlig statusrapport til Greenet for 2014 Basisoplysninger Varde Forsyning A/S Navn Varde Forsyning A/S DIN Forsyning fra marts 2015 Adresse Gl. Kærvej 15, 6800 Varde Ravnevej 10, 6705 Esbjerg Ø Tlf. 7994 8000 7474 7474 Hjemmeside www.vardeforsyning.dk

Læs mere

Denne manual er Key2Greens manual for udarbejdelse af miljøredegørelser efter partnerskabets principper.

Denne manual er Key2Greens manual for udarbejdelse af miljøredegørelser efter partnerskabets principper. 2 FORORD INDHOLD 3 Denne manual er Key2Greens manual for udarbejdelse af miljøredegørelser efter partnerskabets principper. SIDE 4 SIDE 6 Sådan bruger I manualen Sådan kommer I i gang Key2Green er et partnerskab

Læs mere

Miljøredegørelse 2015 Indholdsfortegnelse

Miljøredegørelse 2015 Indholdsfortegnelse Ribe BioGas a/s Miljøredegørelse 215 Miljøredegørelse 215 Indholdsfortegnelse 1 Indledende oplysninger... 3 2 Ledelsens beretning... 3 3 Beskrivelse af Ribe BioGas... 4 4 Redegørelse for medarbejderinddragelse...

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. Pierre.dk Autolakering A/S. mads@pierre.dk

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. Pierre.dk Autolakering A/S. mads@pierre.dk Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 09.09.2015 CVR-nummer 15000295 P-nummer Virksomhed Pierre.dk Autolakering A/S Adresse Herredsvej 62 Postnummer

Læs mere

Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune Bakkegårdsvej Højvangen. Miljøberetning 2010 Indledning Både besøgstal og mængder er faldet i 2010. Besøgstallet er for de to pladser,

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2011 Indledning Allerød Genbrugsplads har fra 2010 til 2011, igen oplevet en stigning i affaldsmængder og besøg, efter et fald i perioden 2009-2010. Kommentarer og

Læs mere

MILJØREDEGØRELSE 2013 for

MILJØREDEGØRELSE 2013 for MILJØREDEGØRELSE 213 for Udarbejdet februar 214 Miljøredegørelse 213 Indholdsfortegnelse Ledelsens redegørelse... 2 Miljøpolitik... 3 Miljømålsætninger... 3 Vurdering og prioritering... 4 Vurdering og

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2009 Indledning Denne niende miljøberetning indeholder i ord og tal de væsentlige oplysninger om Allerød Genbrugsplads i 2009. Allerød Genbrugsplads har, sammenholdt

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Miljøberetning 2011 Miljø og arbejdsmiljø indgår som vigtige og bærende elementer i KARA/NOVERENs vision og værdier. For at

Læs mere

SALLING PLAST AS. Grønt regnskab for 2012.

SALLING PLAST AS. Grønt regnskab for 2012. Side 1 af 7 sider. Virksomheden. Salling Plast AS, CVR 6997 6417, P-nr. 1.0002.310.994 Idrætsvej 22, 9681 Ranum, Daglig ledelse: Administrerende direktør Christian Holm Jensen. Regnskabsåret er 1. januar

Læs mere

Håndbogen. - baggrund - indhold - anvendelse. v/ Lisbet Hagelund, DTL Danske Vognmænd

Håndbogen. - baggrund - indhold - anvendelse. v/ Lisbet Hagelund, DTL Danske Vognmænd Håndbogen - baggrund - indhold - anvendelse v/ Lisbet Hagelund, DTL Danske Vognmænd Baggrund Viden findes; fokus på implementering i virksomhederne Baggrund Et miljøråd DTL presentation DTL presentation

Læs mere

Grønt regnskab Smørum Golfcenter: 2011

Grønt regnskab Smørum Golfcenter: 2011 Grønt regnskab Smørum Golfcenter: 211 Grafer Pesticidforbrug pi hele banen Gødning: kvælstor-forbrug for spil-arealet Pesticidforbrug for spil-arealet Vandforbrug for spil-arealet Brændstof-forbrug (Diesel

Læs mere

Hvordan kommer vi videre og får alle med?

Hvordan kommer vi videre og får alle med? Hvordan kommer vi videre og får alle med? 1. Gennemfør handlingsplanerne 2. Sikre at miljøarbejdet fortsætter 3. Information og dialog 4. Nye input til den næste handlingsplan Gennemførelse af handlingsplanen

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 28.06.2016 CVR-nummer 35947817 P-nummer Virksomhed Jyllands-Posten A/S Adresse Gunnar Clausens Vej 60 Postnummer

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

NOVOZYMES A/S. Grønt regnskab for 2010

NOVOZYMES A/S. Grønt regnskab for 2010 NOVOZYMES A/S Grønt regnskab for 2010 Dokument oprettet d. 26 04 2011. Side 1 / 6 Dette grønne regnskab er udarbejdet efter bekendtgørelse om visse virksomheders afgivelse af miljøoplysninger, BEK nr.

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2011 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2011 oplevet stigende mængder og flere besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

Miljøredegørelse 2011 for VVS-, blik,- og ventilationsfirmaet. E. Skov Jørgensen

Miljøredegørelse 2011 for VVS-, blik,- og ventilationsfirmaet. E. Skov Jørgensen Miljøredegørelse 2011 for VVS-, blik,- og ventilationsfirmaet E. Skov Jørgensen Indholdsfortegnelse 1. Indledende oplysninger 2. Ledelsens beretning 3. Beskrivelse af virksomheden 4. Redegørelse for medarbejderinddragelse

Læs mere

V4I.TOR OFFSHORE. Miljøredegørelse for Valtor Offshore A/S

V4I.TOR OFFSHORE. Miljøredegørelse for Valtor Offshore A/S V4I.TOR OFFSHORE Miljøredegørelse for Valtor Offshore A/S IV116R OFFSHORE Forord. Baggrunden for denne miljøredegørelse er, at kortlægge Valtor Offshore A/S miljøforhold samt tage stilling til virksomhedens

Læs mere

Miljøredegørelse 2011

Miljøredegørelse 2011 Miljøredegørelse 2011 Indholdsfortegnelse 1. Oplysninger om virksomheden side 2 2. Ledelsens beretning side 3 3. Virksomhedens historie side 4 4. Miljø og energipolitik side 4 5. Arbejdsmiljøpolitik side

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 04.04.2016 CVR-nummer 68549612 P-nummer 1011920337 Virksomhed S.N. Marine v/søren Nielsen Adresse Rokhøj 5 Postnummer

Læs mere

Cvr. nr. 64704710 P-nr. 1.003.157.078 P-nr. 1.003.157.066 GRØNT REGNSKAB

Cvr. nr. 64704710 P-nr. 1.003.157.078 P-nr. 1.003.157.066 GRØNT REGNSKAB Cvr. nr. 64704710 P-nr. 1.003.157.078 P-nr. 1.003.157.066 GRØNT REGNSKAB 2014 BERETNING 2014 Indledning Odder Varmeværk ønsker med nærværende grønne regnskab at give selskabets andelshavere et overblik

Læs mere

Aalborg Portland har i dag offentliggjort Miljøredegørelse 2011, Grønt regnskab og arbejdsmiljø for cementaktiviteterne i Danmark.

Aalborg Portland har i dag offentliggjort Miljøredegørelse 2011, Grønt regnskab og arbejdsmiljø for cementaktiviteterne i Danmark. Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 322 Offentligt Den Hjul! 2012 Aalborg Portland har i dag offentliggjort Miljøredegørelse 2011, Grønt regnskab og arbejdsmiljø for cementaktiviteterne i Danmark.

Læs mere

Supplement 2015 CSR. redegørelse

Supplement 2015 CSR. redegørelse CSR redegørelse 2 Forord Det forpligter at have et EMAS-certifikat, og Vraa dampvaskeri har et krav om hvert år at offentliggøre udviklingen i virksomhedens miljøpåvirkninger. Derfor har vi udarbejdet

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Miljøberetning 2009 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom de to pladser

Læs mere

FAXE KOMMUNE KORTLÆGNING AF CO 2 UDLEDNING FOR KOMMUNEN SOM VIRKSOMHED

FAXE KOMMUNE KORTLÆGNING AF CO 2 UDLEDNING FOR KOMMUNEN SOM VIRKSOMHED Til Faxe Kommune Dokumenttype Rapport Dato September, 2011 FAXE KOMMUNE KORTLÆGNING AF CO 2 UDLEDNING 2008-2010 FOR KOMMUNEN SOM VIRKSOMHED FAXE KOMMUNE KORTLÆGNING AF CO2 UDLEDNING 2008-2010 FOR KOMMUNEN

Læs mere

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR Miljø Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR MEA 2015 I 2010 blev AffaldVarme Aarhus ledelsessystem for miljø, energi og arbejdsmiljø (MEA) certificeret. I 2013 blev AffaldVarme Aarhus re-certificeret.

Læs mere

Annual Green Audit Report

Annual Green Audit Report Annual Green Audit Report Jordejerskab: Private owner Antal ansatte : 45 Antal medlemmer: 2500 Sted/område: Kbh og nordsjællland Golfbanens arealer Samlet areal af greens hektar: 3 Samlet areal af tees

Læs mere

Ishøj Varmeværk Fjernvarmecentral Industrivangen 34. CVR-nr. 11 93 13 16

Ishøj Varmeværk Fjernvarmecentral Industrivangen 34. CVR-nr. 11 93 13 16 Ishøj Varmeværk Fjernvarmecentral Industrivangen 34 CVR-nr. 11 93 13 16 Grønt regnskab for 2013 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold... 3 1.2 Branchebetegnelse,

Læs mere

Grønt Regnskab. Energicenter Aalborg Administration

Grønt Regnskab. Energicenter Aalborg Administration Grønt Regnskab Miljø- Grønt og regnskab Energiforvaltningen 2014 Energicenter Aalborg 2015 Administration Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen, Energicenter Hjulmagervej 18 9000 Aalborg

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 10.12.2015 CVR-nummer 27757979 P-nummer 1002100405 Virksomhed BG Service center Adresse Jens Juuls Vej 28 Postnummer

Læs mere

Miljøredegørelse Sport & Event Park Esbjerg

Miljøredegørelse Sport & Event Park Esbjerg Miljøredegørelse Sport & Event Park Esbjerg Svømmestadion Danmark og Skøjtehallerne 2013 MILJØREDEGØRELSE 2013 Svømmestadion Danmark - kapitel 1-9 og Skøjtehallerne - kapitel 1-5 og 10-13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

STENLILLE NATURGASLAGER

STENLILLE NATURGASLAGER Miljøregnskab 2010 Miljøregnskab 2013 STENLILLE NATURGASLAGER Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Basisoplysninger... 3 Virksomhedsprofil... 4 Væsentlige ressourceforbrug og miljøpåvirkninger...

Læs mere

Statoil Refining Denmark A/S. Grønt regnskab for 2010

Statoil Refining Denmark A/S. Grønt regnskab for 2010 Statoil Refining Denmark A/S Grønt regnskab for 2010 Dokument oprettet d. 27 06 2011. Side 1 / 7 Dette grønne regnskab er udarbejdet efter bekendtgørelse om visse virksomheders afgivelse af miljøoplysninger,

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune. (Højvangen)

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune. (Højvangen) Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune (Højvangen) Miljøberetning 2011 Indledning Besøgstal og mængder er for Højvangens vedkommende steget en smule, hvor imod tallene for

Læs mere

Miljøstyring og transport erfaringer og redskaber

Miljøstyring og transport erfaringer og redskaber Miljøstyring og transport erfaringer og redskaber v/ Mads Holm-Petersen, COWI 1 Baggrund Miljøstyring indgår i dag som et naturlig element i ledelses- og produktionsplanlægningen. Mange virksomheder har

Læs mere

REPORT. Esbjergværket ISO-rapport til GREENET 2013

REPORT. Esbjergværket ISO-rapport til GREENET 2013 REPORT Esbjergværket ISO-rapport til GREENET 2013 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger 2. Ledelsessystemer og certificering 3. Politik for kvalitet, arbejdsmiljø og miljø 4. Forbrug og emissioner 5.

Læs mere

Novozymes A/S. Grønt regnskab for 2010

Novozymes A/S. Grønt regnskab for 2010 Novozymes A/S Grønt regnskab for 2010 Dokument oprettet d. 18 04 2011. Side 1 / 6 Dette grønne regnskab er udarbejdet efter bekendtgørelse om visse virksomheders afgivelse af miljøoplysninger, BEK nr.

Læs mere

Miljøredegørelse. Lantmännen Danpo i Aars

Miljøredegørelse. Lantmännen Danpo i Aars Miljøredegørelse 211 Lantmännen Danpo i Aars Miljøredegørelse 211 - Aars Indholdsfortegnelse: Ledelsens redegørelse... 2 Miljøpolitik... 3 Miljømålsætninger... 3 Miljøhandlingsplan 211... 4 Miljøhandlingsplan

Læs mere

miljø- og klimamanual

miljø- og klimamanual miljø- og klimamanual g r e e n n e t w o r k 2 Indholdsfortegnelse SIDE 3 FORORD SIDE 4 Sådan bruger I manualen SIDE 6 SÅDAN KOMMER I IGANG SIDE 6 PROJEKTPLAN faneblad 2 SIDE 7 faneblad 3 SIDE 12 Miljø-

Læs mere

Vurdering og Prioritering

Vurdering og Prioritering Vurdering og Prioritering Hvorfor prioritere? Vi skal beslutte hvilke interesser vi vil varetage ved gennemførelse af miljøforbedringer Begrænsede ressourcer Tag først fat i det væsentligste Gem øvrige

Læs mere

Supplement CSR. redegørelse

Supplement CSR. redegørelse Supplement 2015-16 CSR redegørelse Supplement 2 Forord Det forpligter at have et EMAS-certifikat, og Vraa dampvaskeri har et krav om hvert år at offentliggøre udviklingen i virksomhedens miljøpåvirkninger.

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug 2. Listevirksomheder ekskl. landbrug Indledning Særligt forurenende virksomheder har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljø og sundhed.

Læs mere

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S CSR handler om at dokumentere, synliggøre og markedsføre virksomhedens mange kvaliteter inden for de sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige områder. Hvorfor CSR-kodeks?

Læs mere

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 I maj 2013 er en ny tilsynsbekendtgørelse trådt i kraft med krav om, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder herunder landbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Miljøberetning 2007 Indledning Denne miljøberetning beskriver i en oversigtlig form, hvordan året er gået på genbrugspladserne beliggende

Læs mere

Forord. Per Bremer Rasmussen Adm. direktør

Forord. Per Bremer Rasmussen Adm. direktør Klimaregnskab 2013 Forord I Forsikring & Pension har vi i år besluttet at forenkle vores klimaregnskab. Vi fastholder vores fokus på vores CO 2 emission, og skærper fokus på det, der betyder mest. Derfor

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 02. september 2015 CVR-nummer 14513884 P-nummer - Journal nr. 13/032810 Virksomhed Adresse Postnummer og by Dinitrol

Læs mere

Grønt regnskab for kontorarbejde. - om www.greenoffice.dk. Af Ole Dall, I/S ØkoAnalyse

Grønt regnskab for kontorarbejde. - om www.greenoffice.dk. Af Ole Dall, I/S ØkoAnalyse Grønt regnskab for kontorarbejde - om www.greenoffice.dk Af Ole Dall, I/S ØkoAnalyse Projektet Grønt regnskab for kontorarbejde består dels af en screening af miljøbelastningen ved kontorarbejde, dels

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

A/S Dansk Shell, Shell-Raffinaderiet

A/S Dansk Shell, Shell-Raffinaderiet Verifikationsrapport Verifikation af miljøredegørelse udført i henhold til PRTR-bekendtgørelsen Bek. 1172 af 13.10.2015. Grundlag: Miljøredegørelse 2015, udgivet af A/S Dansk Shell, Shell-Raffinaderiet,

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Mette Fjellerad D 4646 4945 E mefj@lejre.dk Dato: 31. juli 2013 J.nr.: 13/9845 Hvad er en miljøtilsynsplan

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 07.12.2015 CVR-nummer 13783934 P-nummer 1000624355 Virksomhed Hjort`s Auto V/Lars Ingvar Hjort Adresse Damagervej

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Udkast til plan for miljøtilsyn for København Kommune - juli 2013 Indledning Denne miljøtilsynsplan er udarbejdet som led i Københavns

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Miljøberetning 2012 Indledning Besøgstal og mængder er for Bakkegårdsvej og Højvangens vedkommende faldet en smule i 2012, efter en mindre

Læs mere

Ledelsens Beretning. Ove Dalby Forstander

Ledelsens Beretning. Ove Dalby Forstander Ledelsens Beretning Denne miljøredegørelse skal være et værktøj og en interesseskaber for alle ansatte om at tage aktiv del i, at miljøaspektet integreres i dagligdagen på AMU-Fyns afdeling på Petersmindevej.

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 14.12.2015 CVR-nummer 27071708 P-nummer 1009767920 Virksomhed CP Auto Teknik V/Carsten Pedersen Adresse Møgelgårdsvej

Læs mere

Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune 2016

Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune 2016 Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune 2016 I det følgende er der udarbejdet en samlet opgørelse over de væsentligste kilder til CO 2 -, SO 2 - og NO x udledning, fra kommunens ejede og lejede

Læs mere

Tilsynsrapport. Rustfri DK. Hjulsporet 4. CVR-nr: P-nr: Tilsynsdato:

Tilsynsrapport. Rustfri DK. Hjulsporet 4. CVR-nr: P-nr: Tilsynsdato: Tilsynsrapport Rustfri DK Hjulsporet 4 CVR-nr: 20995033 P-nr: 1007951465 Tilsynsdato: 16.06.2016 Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndigheden, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, TMM@lolland.dk,

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 27.08.2015 CVR-nummer 21679992 P-nummer 1019299283 Virksomhed Adresse Postnummer og by Ivan Auto Møgelgårdsvej

Læs mere