Go' Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier er fulgt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Go' Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier er fulgt."

Transkript

1 Retningslinjer for installation af ventilationsanlæg Vejledningen omfatter primært fysisk placering og installation. Go' Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier er fulgt. Generelt - det samlede anlæg Installationen skal være i overensstemmelse med DS 447, og anlægget skal opfylde kravene i Bygningsreglementet BR10. Installationerne skal følge dimensioneringstegningerne. Ventilationsaggregatet Placering Aggregatet placeres om muligt inden for bygningens klimaskærm i den opvarmede del af bygningen (f.eks. indbygget i skab eller monteret under loft), - det giver bedre energieffektivitet da varmetabet reduceres. Placeres aggregatet i et uopvarmet tagrum skal aggregatet være isoleret med mindst 50 mm isolering. Isoleringen af aggregatet må ikke hindre let adgang for service. Følgende overvejes i forbindelse med placeringen: at der ikke er for langt til boligens indendørs afløbssystem, dvs. gerne nær bryggers, køkken, eller bad, hvor der er mulighed for placering af vandlås og afløb for kondensvand. at aggregatet bør placeres over birum af hensyn til lydtransmission at opstillingsstedet tillige helst er nær det geometriske centrum af dækningsområdet. at opstillingsstedet ikke er nær den ene ende af dækningsområdet. at der er plads til aggregatet samt de nødvendige rørtilslutninger og ledninger. Desuden skal der være plads nok til at anlægget kan serviceres når det er nødvendigt (min. 60 cm ud for hele aggregatets front) at døre kan åbnes fuldt ud uden at støde ind i påtænkte kanaler, konstruktioner mv. at underlaget kan bære vægten af aggregatet samt to personer. Montage Aggregatet monteres på en fast, vibrationsfri flade, der ikke forstærker lyd. Ved tagrumsplacering af anlægget vil der være særlig risiko for overføring af vibrationsstøj. Et underlag som fx en vibrationsdæmpende sandwichkonstruktion vil normalt være tilfredsstillende. Konstruktionen placeres over loftsisoleringen, og kan bestå af (nedefra): En kraftig vandfast gulvfinerplade, 100 mm trædefast mineraluldsplade, samt en betonflise. Ventilationsaggregatet placeres på betonflisen Anlæggets bund skal hælde (10 15 mm pr. m) mod afløbsrør.

2 Afløb for kondensvand (gælder ikke for rotorvekslere). Ventilationsunits placeret i uopvarmede rum skal være frostsikrede. Følgende afsnit om kondensvand og afløb gælder ikke anlæg med rotorveksler. I vinterperioden dannes væsentlige mængder kondensvand i anlægget: 3-10 liter pr. døgn, - størst ved anlæg med høj temperaturvirkningsgrad og afhængigt af boligens brug. Der skal sikres plads til at kondensafløb med nødvendig vandlås kan føres til et indvendigt afløb. Kondensafløbet skal have et fald på (10 15 mm pr. m) mod afløbssiden. Hæld vand i kondensbakken for at sikre at vand løber uhindret væk. Vandlåsen (højde min. 10 cm) skal hindre indsugning af falsk luft. Den skal placeres frostfrit og være tilgængelig inden for klimaskærmen, f.eks. i bryggers. Føres afløbet gennem bygningens tætning, skal gennemføringen udføres med tætningsmembran med lufttæt samling og dampspærre. Husk at vandlåsen i sommerperioden kan tørre ud og give lugtgener. Ved placering i rum med risiko for frost, skal kondensvandafløbet isoleres imod tilfrysning. Kondensvandsafløb, samt evt. kabler og måleslanger kan føres til frostfrit rum i en skakt (fx 110 mm opskåret plastrør). Skakten isoleres og placeres så el-tracing er unødvendig. Føres afløb/skakt gennem bygningens tæthedsplan (dampspærren) skal gennemføringen udføres med tætningsmembran med lufttæt samling og dampspærre, også i bunden af skakten. El-installation El tilslutning må kun udføres af en autoriseret el-installatør og i henhold til fabrikantens anvisninger. Føres ledninger gennem bygningens tæthedsplan (dampspærren) skal gennemføringen udføres med tætningsmembran med lufttæt samling og dampspærre. Det er ved beregningerne forudsat at unitten ikke har elvarmeflade, eller at denne ikke anvendes. Ventilationsunitten skal elforsynes gennem en ledning med 230 Volt stikprop fra en stikkontakt for anlægget. Stikkontakten skal sidde således at elforbrugets øjebliksværdi [Watt] kan måles med en gennemgangsmåler for placering i stikkontakt. Hvis ventilationsunitten sidder i tagrum skal en elmåler kunne tilsluttes på et tilgængeligt sted i stueetagen. De er ikke krav om en udligningsforbindelse til ventilationsanlæg jfr. BR stærkstrømsbek. Men det anbefales at der monteres en udligningsforbindelse på kanalsystemet som følger anvisningerne for armeringsnet i stærkstrømsbek.' Kanaltilslutning Indblæsning tilsluttes kanalsystem fra aggregat til indblæsning i opholdsrum inkl. soverum Udsugning tilsluttes kanalsystem fra aggregat til vådrum/ køkken/wc/bryggers. Friskluft tilsluttes kanalsystem fra aggregat til frisklufthætte/ friskluftrist placeret mod det fri. Afkast tilsluttes kanalsystem fra aggregat til afkasthætte/ afkastrist placeret mod det fri.

3 Alle kanaltilslutninger bør udføres med et lige kanalstykke før afgreninger eller bøjninger for at undgå ekstra tryktab. Såfremt fabrikantens anvisninger ikke angiver den nødvendige lige kanalstrækning ved tilslutning, kan en lige rørstrækning på 4 gange rørdiameteren anvendes. Der anbefales fleksibel forbindelse mellem alle 4 kanaltilslutninger på aggregatet for at undgå vibrationer, der kan forplante sig til kanalerne. Emhætte i køkken Udsugning fra køkken foretages normalt gennem kontrolventil under loft og ikke gennem emhætte. Ydermere har veksleren tendens til at tilstoppe pga. fedt fra emhætten. Det anbefales at emhætten ikke tilsluttes anlægget, men er en separat enhed. Mange emhætters luftydelse er på det høje trin så højt, at de kan genere den øvrige udsugnings effekt og i visse tilfælde presse afkast over i indblæsningsdelen gennem lækager. Afkast fra motorforsynet emhætte sker normalt til det fri gennem en kontraventil placeret direkte ved afkasthætten. Kanalsystem /materialer og placering Udførelse Kanalsystemet udføres så vidt muligt i spiralfalsede rør med fittings med gummirings tætning, så man får et tæt og holdbart kanalsystem. Der forefindes dog også enkelte producenter, som har plastkanaler til indstøbning som også kan virke tilfredsstillende. Husk dog at brandkravene skal overholdes ved gennembrydning af etageadskillelser, samt at kanalerne ikke må afgasse. Friskluft- og afkastkanaler isoleres uanset placering med mindst 50 mm isolering beklædt med plast eller alufolie udvendigt. Afkastkanalen skal isoleres for at reducere indvendig udkondensering af vand i kanaler, der passerer kolde rum. Afkastkanalen skal have et let fald mod aggregatet. Indblæsnings- og udsugningskanaler placeret udenfor klimaskærmens isolering (f.eks. i uopvarmet tagrum) isoleres med mindst 50 mm isolering (fx 2*25 mm lamelmåtte afsluttet med papir/folie). Indblæsnings- og udsugningskanaler placeret indenfor klimaskærmens isolering i den opvarmede del af bygningen behøver ikke isolering. I huse i et plan kan indblæsnings- og udsugningskanaler med fordel placeres i den nederste del af loftisoleringen som vist på figurerne herunder. Ved denne placering er varmetabet fra kanalsystemet uden betydning. Gennemføringer Alle gennemføringer i klimaskærmens tæthedsplan (luftspærre og dampspærre) skal være tætte, så bygningsreglementets høje tæthedskrav kan opfyldes. Gennemføringer ved tilslutninger til armaturer for indblæsning og udsugning udføres med tætningsmembran med lufttæt samling med dampspærre.

4 Eksempel på membrantætninger. Lyddæmpning For at undgå ubehagelige lydpåvirkninger monteres lyddæmper på indblæsnings- og udsugningskanalsystemet imellem aggregatet og de første indblæsnings- /udsugningsarmaturer. Tillige monteres lyddæmpere med kanalsystem og armaturer, for at undgå støjoverførsel mellem rum indbyrdes via kanalsystem. Måling af luftstrøm På hver hovedluftstrøm (indblæsning/udsugning) bør være et velplaceret målested fx i lige kanal mindst 5 diametres længde efter bøjning (nedstrøms). Målestederne skal være let tilgængelige fx med aftagelig isolering. For let og hurtigt at kunne måle luftstrømmen i indblæsningen og udsugning skal der monteres målebøjning eller målekryds på indblæsnings- og udsugningskanalsystemet imellem aggregatet og de første afgreninger. Denne hurtige målemetode kræver et fintfølende trykmåleinstrument, der har 0,1 Pa opløsning og er kalibreret i området fra 0 til 300 Pa, i 10 punkter og som gerne har automatisk nulkalibrering. Ellers må der foretages summerende måling af indblæsning/udsugning i alle målesteder ved hjælp af en stor tragt. Såfremt aggregatet har indbyggede målepunkter for luftstrøm kan dette udelades. Føring af ventilationskanaler i loftisolering (Lind&Risør). Udform anlægget så det er let at indregulere og vælg armaturer der er lette at indregulere. Gør måle- og indreguleringsstedet tilgængeligt.

5 Kanalsystemet skal være enkelt og symmetrisk. Det kan gøre at indreguleringen kan udføres uden anvendelse af indreguleringsspjæld ud over det der sidder i armaturet. Indregulering Ventilationsanlæggets kanalsystem indreguleres: ved hjælp af proportional- indreguleringsmetoden (der tillige er den hurtigste metode) ved hjælp af de i armaturerne placerede ventiler. således at hvert armatur har den ønskede luftstrøm således at luften fordeles med mindst mulig trykydelse af ventilatoren således at der er præcis balanceret ventilation, dvs. ens massestrømme ind/ud. Dette har stor betydning for anlæggets energiforbrug. Anlægget må aldrig indreguleres til at opretholde overtryk i rummet. hovedluftstrømmene skal ske i henhold til gængs praksis og indstilles med en energibesparende metode, hvor ventilatorens omdrejningstal justeres, (normalt med elektronisk styring) og ikke ved hjælp af drøvlespjæld. Indreguleringsrapport skal indeholde: 1. målte luftstrømme for alle armaturer og de to hovedluftstrømme skal angives. 2. øjebliksværdi for eleffekt (W) forbrug skal måles og angives 3. Aktuel SFP-værdi, der skal beregnes og angives SFP= w/q*3600 q målt i m3/h 4. Statisk trykdifferens mellem korresponderende stutse skal angives.

Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET NOVEMBER 2010 Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvis et hus er relativt nyt, velisoleret

Læs mere

Retningslinjer for dimensionering af ventilationsanlæg

Retningslinjer for dimensionering af ventilationsanlæg Retningslinjer for dimensionering af ventilationsanlæg Go Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinjer er fulgt. Dimensioneringen skal primært

Læs mere

Retningslinier for dimensionering af energieffektive ventilationsanlæg med varmegenvinding

Retningslinier for dimensionering af energieffektive ventilationsanlæg med varmegenvinding Retningslinier for dimensionering af energieffektive ventilationsanlæg med varmegenvinding Elsparefondens anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier

Læs mere

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat Energiløsning UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET DECEMBER 2014 Ventilationsanlæg med varmegenvinding Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvis et hus er relativt nyt, velisoleret

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde er dyr, f.eks. i form

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET DECEMBER 2015 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET AUGUST 2017 Det anbefales at installere et A-mærket ventilationsanlæg (jf. EU forordning 1254/2014) med varmegenvinding

Læs mere

Krav. Minimum: Energimærke A. Afkast fra emhætte (separat) Primær varmekilde Koldt vand

Krav. Minimum: Energimærke A. Afkast fra emhætte (separat) Primær varmekilde Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 0 - REVIDERET JUNI 08 Brugsvandsvarmepumpe Det anbefales at installere en brugsvandsvarmepumpe i huse med naturlig ventilation, hvor den primære varmekilde er dyr, fx i

Læs mere

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET JUNI 2018 Det anbefales at installere et A-mærket ventilationsanlæg (jf. EU forordning 1254/2014) med varmegenvinding

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET AUGUST 2017 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Version 2011.2 DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Afsnit Indhold side 1 Generelt 3 2 Dimensionering 3 3 Nødvendigt værktøj 3 4 Generelle anbefalinger for opsætning af rørsystemet

Læs mere

Guide til opsætning af en VillaVentilations rørpakke

Guide til opsætning af en VillaVentilations rørpakke Guide til opsætning af en VillaVentilations rørpakke Dette installationseksempel skal forstås som et eksempel på, hvordan man med fordel kan opbygge rørsystemet. Eksemplet er baseret på 140 m2 pakken.

Læs mere

DUKA VILLAVENTILATION PRAKTISK MONTERINGSEKSEMPEL

DUKA VILLAVENTILATION PRAKTISK MONTERINGSEKSEMPEL DUKA VILLAVENTILATION PRAKTISK MONTERINGSEKSEMPEL Husk altid at læse alle medfølgende vejledninger inden du går i gang med arbejdet!!! Varerne leveres på installations-stedet DUKA VillaVentilations pakken

Læs mere

Ventilationsberegner og lavenergiboligventilationsanlæg

Ventilationsberegner og lavenergiboligventilationsanlæg Ventilationsberegner og lavenergiboligventilationsanlæg Vælg selv anlæg der matcher boligstørrelsen og som opfylder bygningsreglementets krav, og som er energimæssigt godt til opgaven Kundens ønske: er

Læs mere

Installation KVU-O-500. 110-00062 Version 01.05

Installation KVU-O-500. 110-00062 Version 01.05 Installation KVU-O-500 110-00062 Version 01.05 Noter: 2 af 12 Indholdsfortegnelse Opsætning... 4 Placering af anlægget... 4 Tilslutninger... 4 Tilslutning af kanalsystem... 5 Generelt om kanaler... 5 Isolering

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET JUNI 2018 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

Montagevejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort CT150. Version: 10.00 13-04-2015 Software-version: 2.30

Montagevejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort CT150. Version: 10.00 13-04-2015 Software-version: 2.30 Montagevejledning CTS 602 by Nilan Comfort CT150 Version: 10.00 13-04-2015 Software-version: 2.30 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Generelle oplysninger før montage... 3

Læs mere

VR700DC. DK Montagevejledning. Til installatøren

VR700DC. DK Montagevejledning. Til installatøren VR700DC DK Montagevejledning Til installatøren 1 FORORD Systemair ventilationsaggregater med varmegenvinding er blevet produceret siden 1980. Aggregaterne er installeret i tusindvis af boliger. Erfaringen

Læs mere

Varmepumpe. Premium Preheat 250 CL P Premium Preheat 250 CS/CL A Premium Preheat 300 A Premium Preheat 500 A

Varmepumpe. Premium Preheat 250 CL P Premium Preheat 250 CS/CL A Premium Preheat 300 A Premium Preheat 500 A . Aktiv ventilation Varmepumpe Premium Preheat 250 CL P Premium Preheat 250 CS/CL A Premium Preheat 300 A Premium Preheat 500 A Genvex A/S Sverigesvej 6 DK-6100 Haderslev Tlf.: +45 7353 2700 www.genvex.dk

Læs mere

Duka VillaVentilationsrørpakke

Duka VillaVentilationsrørpakke Kvalitet Monteringsvejledning GN I N G S R EG L E M ER E ENT BR20 M T TIL B Y Duka VillaVentilationsrørpakke OP T I Dette er et eksempel på, hvordan man kan opbygge rørsystemet. Eksemplet er baseret på

Læs mere

Installation KVU/KVU-L. 110-00037 Version 01.05

Installation KVU/KVU-L. 110-00037 Version 01.05 Installation KVU/KVU-L 110-00037 Version 01.05 Noter: 2 af 12 Indholdsfortegnelse Opsætning... 5 Placering af anlægget... 5 Tilslutninger... 5 Tilslutning af kanalsystem... 5 Generelt om kanaler... 5 Isolering

Læs mere

Central ventilation med varmegenvinding

Central ventilation med varmegenvinding Energiløsning etageejendomme Central ventilation med varmegenvinding UDGIVET DECEMBER 2013 - REVIDERET DECEMBER 2014 Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding i en eksisterende

Læs mere

Installation. KVU vekslere. 110-00037 Version 01.01

Installation. KVU vekslere. 110-00037 Version 01.01 Installation KVU vekslere 110-00037 Version 01.01 Noter: 2 af 12 Indholdsfortegnelse Opsætning...4 Placering af anlægget...4 Tilslutninger...4 Tilslutning af kanalsystem...4 Generelt om kanaler...4 Isolering

Læs mere

GE ENERGY 1 / 2 / 3 GES ENERGY 1

GE ENERGY 1 / 2 / 3 GES ENERGY 1 GE ENERGY / / GES ENERGY PASSIV VENTILATION MED EL-DIAGRAM FOR OPTIMA 00 OG OPTIMA 50 INSTALLATIONSVEJLEDNING DK / Version.08.0 Genvex A/S Sverigesvej 6 DK-600 Haderslev Tel.: +5 7 5 7 00 salg@genvex.dk

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning DK Installationsvejledning. Aktiv ventilation Varmepumpe GES Premium 1/1L GE Premium 1/1L GE Premium 2 GE Premium 3 Version V1.04-0310 Indholdsfortegnelse Opstilling...4 Kanaltilslutning... 5 Kanalsystem...

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING Version 0.08.08 INSTALLATIONSVEJLEDNING GES Energy Small GES Energy Medium Passiv ventilation med el-diagram for Optima 00 og Optima 50 Indholdsfortegnelse GES Energy - montage... Kanaltilslutning... 6

Læs mere

Decentral ventilation med varmegenvinding

Decentral ventilation med varmegenvinding Decentral ventilation med varmegenvinding Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 213 - REVIDERET JUNI 218 Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding i en eksisterende

Læs mere

Decentral ventilation med

Decentral ventilation med Decentral ventilation med varmegenvinding Energiløsning etageejendomme UDGIVET DECEMBER 213 - REVIDERET DECEMBER 214 Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding, i en eksisterende

Læs mere

Blowerdoortest: XXXXX

Blowerdoortest: XXXXX Blowerdoortest: XXXXX Blowerdoor test udført d. 25-3-2010 Sags nummer 00162 Adresse xxx xxxx Kontaktperson xxxx Test udført af: Peter Jensen Syddansk Termografi Nordborgvej 75b 6430 Nordborg Blowerdoor

Læs mere

Hovedprojekt. Nydamsparken. Indholdsfortegnelse: Nydamsvej. Ventilation og afløb Ventilation og afløb, Spejlvendt variation

Hovedprojekt. Nydamsparken. Indholdsfortegnelse: Nydamsvej. Ventilation og afløb Ventilation og afløb, Spejlvendt variation 2 4 D 6 8 10 12 C 14 16 Nydamsvej 18 Randersvej 43 41 53 51 49 47 45 55 59 57 65 63 61 G 75 73 71 69 67 H 129 127 125 123 B 121 119 Vorregårds allé 117 115 A Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3:

Læs mere

VENTILATIONSDAGEN 2015 BOLIGVENTILATION REDIGERE I MASTER

VENTILATIONSDAGEN 2015 BOLIGVENTILATION REDIGERE I MASTER KLIK FOR AT BOLIGVENTILATION REDIGERE I MASTER VENTILATIONSDAGEN 2015 LIVING 2.0 Living Konsulent Vagn Olsen Institute Manager Henning Grønbæk VENTILATIONSDAGEN 2015 / 1 VENTILATIONSDAGEN 2015 / 2 1 1.

Læs mere

. GE MINI-C. GE MIDI-C

. GE MINI-C. GE MIDI-C DK Installationsvejledning Aktiv Ventilation Varmepumpe. GE MINI-C. GE MIDI-C Version.0-008 Indholdsfortegnelse Opstilling... Kanaltilslutning... Kanalsystem... Kondensvandsafløb... Isolering af kanaler

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING Version 7.0.0 INSTALLATIONSVEJLEDNING GES Energy Small GES Energy Medium Passiv ventilation med el-diagram for Optima 00 og Optima 50 Indholdsfortegnelse GES Energy - montage... Kanaltilslutning... 6 Kondensvandsafløb...

Læs mere

INDHOLD: VEX35DV til decentral boligventilation > Generelt. VEX35DV til decentral boligventilation > Energi. VEX35DV til decentral boligventilation >

INDHOLD: VEX35DV til decentral boligventilation > Generelt. VEX35DV til decentral boligventilation > Energi. VEX35DV til decentral boligventilation > INDHOLD: VEX35DV til decentral boligventilation > Generelt VEX35DV til decentral boligventilation > Energi VEX35DV til decentral boligventilation > Konstruktion Generelt VEX35DV, ventilationsaggregat til

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel P e r p e t u a l E n e r g y A p S drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører af løs ninger til ventilationsbranchen.

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING Version.0. INSTALLATIONSVEJLEDNING GE Energy, og GES Energy Passiv ventilation med el-diagram for Optima 00 og Optima 50 ORIGINAL w w w.g e nvex.dk Genvex A/S Sverigesvej 6 6 DK-600 Haderslev Tlf.: Tlf.:

Læs mere

GES Energy S. Kan indbygges i 60x60 skab Overholder bygningsrelement 2015 op til 200 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model

GES Energy S. Kan indbygges i 60x60 skab Overholder bygningsrelement 2015 op til 200 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model GES Energy S Kan indbygges i 60x60 skab Overholder bygningsrelement 2015 op til 200 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model GES Energy S er et ventilationsaggregat med en højeffektiv modstrømsveksler,

Læs mere

Tømrerentreprisen Dato : Arbejdsbeskrivelse ventilation Rev.dato : 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 1/5 Ventilationsarbejder, bygning A

Tømrerentreprisen Dato : Arbejdsbeskrivelse ventilation Rev.dato : 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 1/5 Ventilationsarbejder, bygning A 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 1/5 4.1 Orientering BIPS basisbeskrivelse B 2.430 er gældende for arbejdet. 4.2 Omfang Bygningsdelen omfatter alle ventilationsarbejder i forbindelse med ombygning af

Læs mere

Decentral boligventilation Vi gør det enkelt. Du gør det effektivt!

Decentral boligventilation Vi gør det enkelt. Du gør det effektivt! lindab ventilation Decentral boligventilation Vi gør det enkelt. Du gør det effektivt! BR10 krav og løsninger Bygningsreglementet BR10, 2013 stiller følgende krav til ventilation: 6.3.1.2. Beboelsesbygninger

Læs mere

Etablering af hybridventilation

Etablering af hybridventilation Energiløsning UDGIVET JUNI 2015 - REVIDERET JULI 2015 Etablering af hybridventilation Hybridventilation kombinerer naturlig ventilation med mekanisk ventilation. Det mekaniske ventilationsanlæg med varmegenvinding

Læs mere

Central ventilation med varmegenvinding

Central ventilation med varmegenvinding Energiløsning store bygninger Central ventilation med varmegenvinding UDGIVET DECEMBER 2013 - REVIDERET JUNI 2018 Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding i en eksisterende

Læs mere

Modstrøms Varmevekslere

Modstrøms Varmevekslere Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

GE ENERGY 1. Overholder bygningsrelement 2015 til huse på op til 180 m 2 Velegnet til koldt tagrum Intelligent styring med fugtføler

GE ENERGY 1. Overholder bygningsrelement 2015 til huse på op til 180 m 2 Velegnet til koldt tagrum Intelligent styring med fugtføler GE ENERGY 1 Overholder bygningsrelement 2015 til huse på op til 180 m 2 Velegnet til koldt tagrum Intelligent styring med fugtføler GE Energy 1 er et ventilationsaggregat med en højeffektiv modstrømsveksler,

Læs mere

Hovedprojekt. Nydamsparken. Indholdsfortegnelse: Nydamsvej. Ventilation og afløb Ventilation og afløb, Spejlvendt variation

Hovedprojekt. Nydamsparken. Indholdsfortegnelse: Nydamsvej. Ventilation og afløb Ventilation og afløb, Spejlvendt variation 2 4 D 6 8 10 12 C 14 16 Nydamsvej 18 Randersvej 43 41 53 51 49 47 45 55 59 57 65 63 61 G 75 73 71 69 67 Illerupvej H 129 127 125 123 B 121 119 Vorregårds allé 117 115 A Indholdsfortegnelse: Side 1: Side

Læs mere

Etablering af hybridventilation

Etablering af hybridventilation Energiløsning UDGIVET JUNI 2015 - REVIDERET AUGUST 2017 Etablering af hybridventilation Hybridventilation kombinerer naturlig ventilation med mekanisk ventilation. Det mekaniske ventilationsanlæg med varmegenvinding

Læs mere

Ventilation Hvorfor hvordan, hvad opnås, hvad spares

Ventilation Hvorfor hvordan, hvad opnås, hvad spares Ventilation Hvorfor hvordan, hvad opnås, hvad spares 1 Hvorfor ventilere for at opnå god komfort (uden træk, kontrolleret luftskifte derfor tæthed) For at minimere energiforbruget til dette. 4 Når tæthed

Læs mere

Genanvender op til 95% af varmen i din bolig

Genanvender op til 95% af varmen i din bolig Genanvender op til 95% af varmen i din bolig og løser samtidig dine fugt-, allergi- og indeklimaproblemer Boligventilation en ideel løsning for indeklimaet i dit hus! 1 Hvorfor styret ventilation? Data

Læs mere

Kanalsystem til Danfoss Air Units

Kanalsystem til Danfoss Air Units MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installationsvejledning til Danfoss Air Units www.danfoss.dk Danfoss A/S er ikke ansvarlig eller bundet af garantien, hvis disse instruktionsvejledninger ikke overholdes under

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR JANUAR 2015 2 TX INDUSTRI Decentral ventilation med en kapacitet på 1400-3000 m³/h, kan anvendes følgende steder: autoværksteder produktionsvirksomheder idrætshaller byggemarkeder

Læs mere

Lufttætning af bygninger - sådan..? Marianne Bender Energitjenesten, Nordjylland

Lufttætning af bygninger - sådan..? Marianne Bender Energitjenesten, Nordjylland Lufttætning af bygninger - sådan..? Marianne Bender Energitjenesten, Nordjylland Håndværkernes Energiforum Tlf.: 70 333 777 - en indsats baseret på lokale kontakter og et fagligt netværk - indsatsen er

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning DK Installationsvejledning Passiv Ventilation GE Energy 1 GE Energy 2 GE Energy 3 Version V7.01-0110 Indholdsfortegnelse GES Energy 1 - montage... 4 GE Energy 1 - montage... 4 GE Energy 2 - montage...

Læs mere

Montagevejledning. CTS 700 by Nilan. Comfort CT300. Comfort CT300 Polar. Version: 1.00, 01-01-2015 Software version 1.40.05

Montagevejledning. CTS 700 by Nilan. Comfort CT300. Comfort CT300 Polar. Version: 1.00, 01-01-2015 Software version 1.40.05 Montagevejledning CTS 700 by Nilan Comfort CT300 Comfort CT300 Polar Version: 1.00, 01-01-2015 Software version 1.40.05 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Generelle oplysninger

Læs mere

Passivhuse under 1600 m 2

Passivhuse under 1600 m 2 Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og passivhus kravet Trykprøvning/Tæthedsprøvning: Efter måling udstedes et bygningscertifikat til bygherre/rekvirenten, som dels angiver

Læs mere

Kvaliteten af luft er livskvalitet!

Kvaliteten af luft er livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte DV-300T ventilationsaggregatet er et anlæg med energieffektiv huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav

Læs mere

MicroVent Home System

MicroVent Home System MicroVent Home System MicroVent Home system Beregningseksempel 2 l/s 2 l/s 5 l/s 5 l/s 2 l/s 15 l/s Emhætte 20 l/s Fig. 1 Grundventilation MicroVent i boliger Mikroventilation dimensioneres således at

Læs mere

Funktionsafprøvning af mekaniske ventilationsanlæg

Funktionsafprøvning af mekaniske ventilationsanlæg VEJLEDNING Funktionsafprøvning af mekaniske ventilationsanlæg i enfamiliehuse Scan koden og TILMELD dig vores NYHEDSBREV 1 INDHOLD Anlæg i enfamiliehuse skal funktionsafprøves...3 Funktionsafprøvning af

Læs mere

Modstrøms Varmevekslere

Modstrøms Varmevekslere Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

BOLIGVENTILATION CMG-400. www.geovent.com. Din garanti for en fremtidssikret ventilationsløsning. Instruktionsmanual

BOLIGVENTILATION CMG-400. www.geovent.com. Din garanti for en fremtidssikret ventilationsløsning. Instruktionsmanual BOLIGVENTILATION CMG-400 Din garanti for en fremtidssikret ventilationsløsning DK Instruktionsmanual www.geovent.com Indholdsfortegnelse 1.0 Monteringsanvisning 1.1 El installation 1.2 Anvendelsesområde

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning DK Installationsvejledning Passiv Ventilation Varmeveksler. GEU 390 AC. GEU 590 AC Version 1.02-0110 Indholdsfortegnelse GEU 390 AC - Loftsmontage...3 GEU 590 AC - Loftsmontage...3 Kanaltilslutning...4

Læs mere

Lejligheder, enkeltvis

Lejligheder, enkeltvis Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og gældende bygningsreglement Trykprøvning/Tæthedsprøvning: Efter måling udstedes et bygningscertifikat til bygherre/rekvirenten, som

Læs mere

Boligventilation Nr.: 1.04

Boligventilation Nr.: 1.04 Side 1/5 Tema: Boligventilation Nr.: Boligventilation med VGV, etageejendomme Dato: May, 2004. Rev. maj 2012 Keywords: Residential ventilation, system layout, humidity control, heat recovery. Resume Der

Læs mere

GE ENERGY 3. Med OPT250 kan aggregatet behovsstyres: Via fugtstyring Via uge-programmering

GE ENERGY 3. Med OPT250 kan aggregatet behovsstyres: Via fugtstyring Via uge-programmering GE ENERGY 3 Velegnet til den store bolig eller mindre erhverv Overholder bygningsreglementet 2018 op til 370 m 2 bolig Intelligent styring med indbygget fugtstyring GE Energy 3 er et ventilationsaggregat

Læs mere

indregulering for at en Grønlandske bygningsreglement (11.2.4 le i drifts- Et der indreguleret til for indeklimaforhold støjgener

indregulering for at en Grønlandske bygningsreglement (11.2.4 le i drifts- Et der indreguleret til for indeklimaforhold støjgener P anvisningen indregulering for en Grønlandske bygningsreglement (11.2.4 le indreguleres dokumention i drifts- i Et der indreguleret til for indeklimaforhold støjgener I ultimo monogrammer til dansk billedmerialet

Læs mere

ECO 400. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Velegnet til montage i uopvarmede rum pga. høj varmeisoleringsgrad

ECO 400. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Velegnet til montage i uopvarmede rum pga. høj varmeisoleringsgrad ECO 400 Fokus på energioptimering lavt energiforbrug Velegnet til montage i uopvarmede rum pga. høj varmeisoleringsgrad Overholder kravene i bygningsklasse 2020 Højre/venstre udgave i samme aggregat ECO

Læs mere

Checkliste for nye bygninger

Checkliste for nye bygninger Checkliste for nye bygninger Bygningsreglement 2015 Bygningens tæthed Krav til bygningens tæthed i rum opvarmet > 15 C. Hvis der ikke foreligger prøveresultater for prøvning af luftskiftet anvendes 1,5

Læs mere

Installationsvejledning. . Passiv Ventilation . GE 200AC-ST. GE 400AC-ST. Varmeveksler. Version 1.02-0208

Installationsvejledning. . Passiv Ventilation . GE 200AC-ST. GE 400AC-ST. Varmeveksler. Version 1.02-0208 DK Installationsvejledning. Passiv Ventilation Varmeveksler. GE 200AC-ST. GE 400AC-ST Version 1.02-0208 Indholdsfortegnelse GE 200AC-ST - Opstilling...3 GE 400AC-ST - Opstilling...4 Kanaltilslutning...5

Læs mere

Installationsvejledning. . Passiv Ventilation. Varmeveksler GE 290 AC (C) GE 390 AC (C) GE 490 AC (C) GE 590 AC (C) GE 890 AC (C) Version 1,0 / 1206

Installationsvejledning. . Passiv Ventilation. Varmeveksler GE 290 AC (C) GE 390 AC (C) GE 490 AC (C) GE 590 AC (C) GE 890 AC (C) Version 1,0 / 1206 Installationsvejledning. Passiv Ventilation Varmeveksler GE 290 AC (C) GE 390 AC (C) GE 490 AC (C). GE 590 AC (C) GE 890 AC (C) Version 1,0 / 1206 Indholdsfortegnelse GE 290AC - Opstilling... 4 GE 390AC

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR VPL

INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR VPL INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR VPL 31-125 1. Pladskrav. Ved opstillingen bør der tages hensyn til fremtidige service eftersyn. Der kræves minimum 800 mm friplads foran aggregatet. Mål for længde, højde og

Læs mere

Velkommen til installationer. Januar 2017

Velkommen til installationer. Januar 2017 Velkommen til installationer Januar 2017 Fagspor installationer Regulering af indeklima Regulering af varmesystemer Valg af Varmekilde Belysning Ventilation Vejrkompensering og natsænkning Valg af varmekilde

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR NOVEMBER 2015 2 TX INDUSTRI Decentral ventilation med en kapacitet på 1400-3000 m³/h, kan anvendes følgende steder: autoværksteder produktionsvirksomheder idrætshaller byggemarkeder

Læs mere

Geberit Silent-db20 Lyddæmpende afløbssystem. Teknisk Information

Geberit Silent-db20 Lyddæmpende afløbssystem. Teknisk Information Geberit Silent-db20 Lyddæmpende afløbssystem Teknisk Information Geberit Silent-db20 - afløbssystemet med lyddæmpende egenskaber Et afløbssystem med mange anvendelsesområder Silent-db20 er et lyddæmpende

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR VPM

INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR VPM INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR VPM 600-3200 1. Pladskrav. Ved opstillingen bør der tages hensyn til fremtidige service eftersyn. Der kræves følgende minimumsmål for friplads foran aggregatet : Model VPM Friplads

Læs mere

ENERGY ECO 180. Kan indbygges i 60x60 skab. Velegnet til lavenergiklasse 2020 op til 160 m 2. Kan leveres både som stående og liggende model

ENERGY ECO 180. Kan indbygges i 60x60 skab. Velegnet til lavenergiklasse 2020 op til 160 m 2. Kan leveres både som stående og liggende model ENERGY ECO 180 Kan indbygges i 60x60 skab Velegnet til lavenergiklasse 2020 op til 160 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model Energy Eco 180 overholder de skærpede krav i BR20 for bygningsreglement

Læs mere

Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og gældende bygningsreglement

Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og gældende bygningsreglement Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og gældende bygningsreglement Trykprøvning/Tæthedsprøvning: Efter måling udstedes et bygningscertifikat til bygherre/rekvirenten, som

Læs mere

GES Premium 1/1L. Komfortopvarmning af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 2015 Indbygget aluminiumsveksler for høj varmegenvinding

GES Premium 1/1L. Komfortopvarmning af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 2015 Indbygget aluminiumsveksler for høj varmegenvinding GES Premium /L Komfortopvarmning af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 205 Indbygget aluminiumsveksler for høj varmegenvinding GES Premium /L er et ventilationsaggregat indeholdende modstrømsvarmeveksler

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR TX 3100A DECEMBER 2016 TURBOVEX - frisk luft til alle 2 TX 3100A Decentral ventilation med en kapacitet på 1400-3000 m³/h, kan anvendes følgende steder: autoværksteder produktionsvirksomheder

Læs mere

Kvaliteten af luft = livskvalitet!

Kvaliteten af luft = livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav til udluftning stiger markant og derfor er det energirigtig at

Læs mere

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder:

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder: Rum, som benyttes af personer, skal ventileres så tilfredsstillende komfort og hygiejniske forhold opnås. Ventilationen bevirker, at fugt og forurening (partikler, CO 2, lugt mm.) fjernes fra opholdsrummene

Læs mere

Bilag til punkt 3 og 5. Afdelingsmøde i Havremarken 28. maj 2018, kl Solbjerg Haves selskabslokale, Solbjerg Have 12-14

Bilag til punkt 3 og 5. Afdelingsmøde i Havremarken 28. maj 2018, kl Solbjerg Haves selskabslokale, Solbjerg Have 12-14 Bilag til punkt 3 og 5. Afdelingsmøde i Havremarken 28. maj 2018, kl. 19.00 Solbjerg Haves selskabslokale, Solbjerg Have 12-14 Pkt. 3 Præsentation af projekt og projektøkonomi vedr. udskiftning af vinduer

Læs mere

ECO 375. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Kompakte indbygningsmål. Overholder bygningsklasse 2020

ECO 375. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Kompakte indbygningsmål. Overholder bygningsklasse 2020 ECO 375 Fokus på energioptimering lavt energiforbrug Kompakte indbygningsmål Overholder bygningsklasse 2020 ECO 375 er et ventilationsaggregat til varmegenvinding med en højeffektiv modstrømsveksler, der

Læs mere

ØLAND Design-emhætter HIT Funktionelt og eksklusivt design

ØLAND Design-emhætter HIT Funktionelt og eksklusivt design ØLAND -emhætter HIT Funktionelt og eksklusivt design Indgår i Ølands behovsstyret boligventilationssystem BTV - BF Anvendes i flerfamilieboliger tilkoblet centralt ventilationsanlæg Etageejendomme Kæde/rækkehuse

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR JUNI 2013 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: privatbolig kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

ECO 190. Kompakte indbygningsmål velegnet til nedsænket loft. Ekstremt høj kapacitet og lavt energiforbrug. Overholder bygningsklasse 2020

ECO 190. Kompakte indbygningsmål velegnet til nedsænket loft. Ekstremt høj kapacitet og lavt energiforbrug. Overholder bygningsklasse 2020 ECO 19 Kompakte indbygningsmål velegnet til nedsænket loft Ekstremt høj kapacitet og lavt energiforbrug Overholder bygningsklasse 22 ECO 19 er et ventilationsaggregat til varmegenvinding med en højeffektiv

Læs mere

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP Tagmonteret ventilationsaggregat varenr. 02-602 Geovent GRTU tagaggregat er et enkelt og effektivt ventilationsaggregat med et minimum af installationsomkostninger. Aggregatets store tilbehørsprogram gør

Læs mere

BE TOP S Ventilationsaggregat

BE TOP S Ventilationsaggregat 1 BE TOP S Ventilationsaggregat Typer: BE TOP 150 S 2 BE TOP S serien er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer og

Læs mere

N I L A N V P L 1 0-2 8

N I L A N V P L 1 0-2 8 Boligventilation med varmegenvinding N I L A N V P L 1-2 8 Aktiv varmegenvinding høj ydelse til den private bolig i n d e k l i m a m e d t r i v s e l Boligventilation med varmegenvinding N I L A N V

Læs mere

Version 2.00 30.11.2010. Montagevejledning for NilAir

Version 2.00 30.11.2010. Montagevejledning for NilAir Version 2.00 30.11.2010 Montagevejledning for NilAir Indholdsfortegnelse: Figuroversigt... 2 Generelle oplysninger før montage... 3 Principdiagram... 4 Montage Fordelerbokse:... 5 Montage af slanger:...

Læs mere

Nilan Comfort NU MED INDBYGGET FUGTFØLER MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig

Nilan Comfort NU MED INDBYGGET FUGTFØLER MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan Comfort Passiv varmegenvinding (luft/luft) NU MED INDBYGGET FUGTFØLER Nilan Comfort Boligventilation

Læs mere

Praktiske erfaringer med Blower Door-test af bygninger opført med regelsættet før 1. jan 2006

Praktiske erfaringer med Blower Door-test af bygninger opført med regelsættet før 1. jan 2006 Illustration (1) viser et hus med en utæt klimaskærm. Når et hus påvirkes af vind opstår der et overtryk på forsiden af huset (den luv side) og et undertryk på bagsiden af huset (den læ side), Dette vil

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort CT150 med Basic panel Version 2.01-25.01.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4

Læs mere

Ventilationsløsninger til eksisterende etageejendomme

Ventilationsløsninger til eksisterende etageejendomme Ventilationsløsninger til eksisterende etageejendomme Dette notat omhandler etablering af ventilation ved individuel ombygning og er tænkt anvendt ved tilbudsgivning og indledende projektering. Notatet

Læs mere

MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan Comfort

MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan Comfort MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan Comfort Passiv varmegenvinding (luft/luft) Nilan Comfort Boligventilation med varmegenvinding (luft/luft)

Læs mere

Monterings- og betjeningsvejledning for DUKA VillaVentilation. 3 anlægget Generelt 3 Specifikation, opbygning, eltilslutning

Monterings- og betjeningsvejledning for DUKA VillaVentilation. 3 anlægget Generelt 3 Specifikation, opbygning, eltilslutning Indholdsfortegnelse Opbevaring og lagring af 3 anlægget Generelt 3 Specifikation, opbygning, eltilslutning af 4 aggregaterne Aggregat Vent 300, Vent 400 4 Aggregat Vent 300 Mini, Vent 300 6 Mini AC Aggregat

Læs mere

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012 HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER Version 2012 ENFAMILIEHUSE Beregnet forbrug 2012 Gyldig fra den 1. juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE BYGNINGSDELE 02 Temperaturfaktor "b faktor" 02 VARMEFORDELINGSANLÆG 06 Varmerør

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.04 april 2013 Side 1 af 18 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0 GENEREL

Læs mere

Tilbudsliste E-(H) Boligkontoret Fredericia, afd. 318, Hans de Hofman gården Dato: 2014-02-20

Tilbudsliste E-(H) Boligkontoret Fredericia, afd. 318, Hans de Hofman gården Dato: 2014-02-20 Boligkontoret Fredericia, afd. 318, Hans de Hofman gården Dato: 2014-02-20 Renovering Rev. dato: Version: 00 Sag nr: 07785113A Jour.nr.: KC00402-1-LGJ.xlsm Bygherre: Boligkontoret Fredericia Vesterbrogade

Læs mere

Regler for trykprøvning/tæthedstest af byggeri

Regler for trykprøvning/tæthedstest af byggeri Regler for trykprøvning/tæthedstest af byggeri Til byggesagsbehandlere og byggerådgivere 30. april 2013 Sort tekst er bygningsreglementet og standardens tekst. Blå tekst er anbefalinger. Kravene til klimaskærmens

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS150 BY NILAN. Comfort 200 Top

BRUGERVEJLEDNING CTS150 BY NILAN. Comfort 200 Top BRUGERVEJLEDNING CTS150 BY NILAN Comfort 200 Top Version 2.02-05.07.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4 Funktioner...

Læs mere

Livskvalitet og luftkvalitet

Livskvalitet og luftkvalitet LVAR ren nydelse Livskvalitet og luftkvalitet Tidligere var vores bygninger sjældent særligt tætte. Kold luft trængte ind gennem sprækker ved gulv og loft. Hvis det blev for koldt, lagde man bare mere

Læs mere

Kinetic Varmegenvinding

Kinetic Varmegenvinding Kinetic Varmegenvinding Bor du i en plastikpose? Et ventilationsanlæg tager frisk luft udefra. Den selvsamme luft som vi indånder når vi er ude i naturen. Inden luften føres ind i boligen overføres varmen

Læs mere