2001 af Hans Rostholm og Vibeke Juul Pedersen, Herning Museum.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2001 af Hans Rostholm og Vibeke Juul Pedersen, Herning Museum."

Transkript

1 HEM Munklund, Ikast Sogn. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder. Sb. Nr. 67 Sogn Ikast Herred Hammerum Amt Ringkøbing Kort 4 cm kort UTM zone 32 Journal nr. Hem 3784 Undersøgt 2001 af Hans Rostholm og Vibeke Juul Pedersen, Herning Museum. På Herning Museum opbevares: Originaltegninger. Negativer. Diapositiver. Udgravningsnotater. Hjemtagene genstande, prøver etc. Korrespondance m.m.

2 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Resume 2 Udgravningens forhistorie 3 Data 3 Topografi 3 Målesystem 3 Nivellering 3 Metode 4 Udgravningens resultater med detailbeskrivelse af anlæg 4 Anlægsliste 7 Genstandsliste 9 Fotoliste 11 Tegningsliste 12 N-liste 13 ABSTRACT I forbindelse med anlæggelse af motorvejen Herning Århus skulle Bjødstrupvej sløjfes og en ny vej anlægges syd om gården Munklund. Herning Museum foretog i den forbindelse prøvegravning og udgravning i perioden 21/7-11/ på en 270meter lang strækning med 4meter bred grøft, der blev udvidet hvor det var nødvendigt. Der blev i alt undersøgt 3350 m2, hvor der blev fundet 5 kogestensgruber, 3 gruber, og 3 trækulspletter. Grundet keramikken fra gruberne blev dateringen tidlig førromersk jernalder.

3 2 RESUME I forbindelse med anlæggelsen af den nye Herning-Århus-motorvej, skulle kommunevejen Bjødstrupvej sløjfes, og en vej syd om bl.a. gården Munklund skulle anlægges, Hesselbjergvej. I perioden 21/7 til 11/ blev der foretaget prøvegravning og efterfølgende udgravning på en ca. 270 m lang strækning. I første omgang gravedes en 4 m bred søgegrøft ca. midt i vejtraceet. Omkring kogestensgruber m.v. udvidedes til fire felter på mellem 7,5 og 12,25 m s bredde, i alt 2004 m 2. Endelig blev der på samme strækning i forbindelse med anlæggelse af vejdræn ved vejens nord- og sydside afgravet i et ca. 2,5 m bredt bælte hhv. nord og syd for vejkassen. Alt i alt blev ca m 2 afgravet. Vest for det afgravede område blev der rekognosceret dels i selve vejtraceet og dels i vejgrøfterne ved vejens nord- og sydside. I udgravningen deltog: Museumsinspektør Hans Rostholm, Cand. mag. Vibeke Juul Pedersen, Cand. mag. Peter Mohr Christensen, Stud mag. Erik Møller Jensen og museumsassistent Jens Jørgen Kærgård. Ved udgravningen fremkom, spredt i hele det afgravede område, i alt 5 kogestensgruber, 3 gruber og 3 trækulspletter. Af de tre gruber fandtes de to, grube 14 og 52, i den mellemste del af undersøgelsesområdet, hvor terrænet var højest, mens den sidste, grube 8, lå i den lavere, vestlige del. Gruberne 8 og 52 var smågruber, mens grube 14 i fladen tegnede sig som et meget regelmæssigt, cirkulært til svagt ovalt fyldskifte, omkring 3 m i diameter. I gruben registreredes en nærmest oval ca. 230x170 cm stor stenpakning, bestående af sten fra ca. 10 til 45 cm i diameter, som mere eller mindre opløstes, og mod bunden bestod af mere spredte og gennemgående mindre sten. I stenlaget fremkom en del kværnstensfragmenter samt en hel kværn. Spredt i fylden fandtes en del skår, ofte større sammenhængende kardele, men aldrig hele kar. Grubens sider og bund var jævnt buede/rundede, dybden var ca. 110 cm. - Det regelmæssige udseende gjorde, at gruben i første omgang tolkedes som et grav-anlæg, og således blev udgravet som en sådan. Nedgravningen må tolkes som en meget regelmæssig lertagningsgrube, opfyldt med sten og enkelte skår, dateret til tidlig førromersk jernalder. Kogestensgruberne fandtes spredt i hele undersøgelsesområdet. De havde en diameter på mellem 71 og 104 cm, og en dybde på mellem 7 og 31 cm. Trækulspletterne fremkom i udgravningens vestlige del. De havde en diameter på mellem 26 og 75 cm, og en dybde på mellem 8 og 30 cm. Ud over genstandene fra grube 14, fandtes en kværn, en flække og lidt brændt knogle. Desuden blev der taget jord- og trækulsprøver fra enkelte kogestensgruber.

4 3 FORHISTORIE I forbindelse med anlæggelsen af den nye Herning-Århus-motorvej, skulle kommunevejen Bjødstrupvej sløjfes, og en vej syd om bl.a. gården Munklund skulle anlægges, Hesselbjergvej. Der blev rekognosceret i 4 omgange i perioden 30/6 til 13/7 2000, efterhånden som traceet blev muldafrømmet, hvorved der registreredes et par kogestensgruber. I perioden 21/7 til 11/ blev der foretaget prøvegravning og efterfølgende udgravning på en ca. 270 m lang strækning. DATA Der blev afgravet på en ca. 270 m lang strækning i et vejtrace, der med arbejdsområde havde en bredde på 17 m. I første omgang anlagdes en 4 m bred søgegrøft, der omkring kogestensgruber m.v. udvidedes til fire felter på mellem 7,5 og 12,25 m s bredde, i alt 2004 m 2. Endelig blev der på samme strækning i forbindelse med anlæggelse af vejdræn ved vejens nord- og sydside afgravet i et ca. 2,5 m bredt bælte hhv. nord og syd for vejkassen. Alt i alt blev ca m 2 afgravet. Vest for det afgravede område blev der rekognosceret dels i selve vejtraceet og dels i vejgrøfterne ved vejens nord- og sydside. Undersøgelsen fandt sted i perioden 21/7 til 11/ I udgravningen deltog: Museumsinspektør Hans Rostholm, Cand.mag. Vibeke Juul Pedersen, Cand.mag. Peter Mohr Christensen, Stud mag. Erik Møller Jensen og museumsassistent Jens Jørgen Kærgård. TOPOGRAFI Lokaliteten lå på vestsiden af Hesselbjerg, en markant morænebakke lidt syd for Ikast. Den lå på kanten af en vestvendt skråning, hvor terrænet falder let mod vest. Undergrunden skiftede mellem områder med sand (den østlige del) og områder med ler (fra den midterste del og mod vest). MÅLESYSTEM Som mållinje anvendtes Vejdirektoratets stationspæle ved vejens nordside. Pælene stod for hver 20 m. Der var tale om en til dels buet linje. De to 20-m-pæle ved de enkelte anlæg er anvendt som mållinje. Koordinater regnes fra vest mod øst, og øst-koordinaten er identisk med vejstations-linjen. Linjen går som helhed V-Ø. Herfra regnes koordinater mod syd. NIVELLERING Der blev kun nivelleret ved grube 14. Fixpunkt er markoverfladen ved station 1440, ved vejens nordside: 089.

5 4 METODE Muldafrømningen foretoges af flere omgange af entreprenørerne og vejtraceet besigtigedes efterhånden af museet. Ved prøve- og udgravning fjernedes yderligere et lag råjord, således at anlæggene fremstod tydeligt. Udgravningskanterne indtegnedes 1:1000 på T 1, mens alle anlægsspor blev tegnet 1:50 eller 1:20. Anlæggene blev snittet og beskrevet i gravebogen. Profiler og detailplaner tegnedes i 1:10 eller 1:20. UNDERSØGELSENS RESULTATER Ved udgravningen fremkom, spredt i hele det afgravede område, i alt 5 kogestensgruber, 3 gruber og 3 trækulspletter. Af de tre gruber fandtes de to, grube 14 og 52, i den mellemste del af undersøgelsesområdet, hvor terrænet var højest, mens den sidste, grube 8, lå i den lavere, vestlige del. Gruberne 8 og 52 var smågruber, mens grube 14 i fladen tegnede sig som et meget regelmæssigt, cirkulært til svagt ovalt fyldskifte, omkring 3 m i diameter. I gruben registreredes en nærmest oval ca. 230x170 cm stor stenpakning, bestående af sten fra ca. 10 til 45 cm i diameter, som mere eller mindre opløstes, og mod bunden bestod af mere spredte og gennemgående mindre sten. I stenlaget fremkom en del kværnstensfragmenter samt en hel kværn. Spredt i fylden fandtes en del skår, ofte større sammenhængende kardele, men aldrig hele kar. Grubens sider og bund var jævnt buede/rundede, dybden var ca. 110 cm. - Det regelmæssige udseende gjorde, at gruben i første omgang tolkedes som et grav-anlæg, og således blev udgravet som en sådan. Nedgravningen må tolkes som en meget regelmæssig lertagningsgrube, opfyldt med sten og enkelte skår, dateret til tidlig førromersk jernalder. Kogestensgruberne fandtes spredt i hele undersøgelsesområdet. De havde en diameter på mellem 71 og 104 cm, og en dybde på mellem 7 og 31 cm. Trækulspletterne fremkom i udgravningens vestlige del. De havde en diameter på mellem 26 og 75 cm, og en dybde på mellem 8 og 30 cm. Ud over genstandene fra grube 14, fandtes en kværn, en flække og lidt brændt knogle. Desuden blev der taget jord- og trækulsprøver fra enkelte kogestensgruber.

6 5 DETAILBESKRIVELSE AF ANLÆG GRUBE 8 Indtegnet 1:50 på T 9. Gruben sås i fladen som et næsten rektangulært, ca. 2,3x1,0 m stort, Ø-V-orienteret fyldskifte. I profil fremstod gruben med buede sider og jævnt rundet bund. I fylden kunne registreres tynde trækulsstriber (lag b), hvori der fandtes brændte ben, x.nr 10, og et tyndt lag af rødbrændt ler (lag c). Men ellers bestod fylden af gråbrunt, let trækulsholdigt sand (lag a), hvori flække x.nr 9 er fundet. Samt et bundlag af lyst, gråbrunt til grågult sand (lag d). Fra lag b blev opsamlet trækul x.nr 8. GRUBE 14 - lertagningsgrube. Indtegnet 1:20 på T 2-4 og 6. Profil 16 Tegnedes 1:20 på T 5. Fotograferedes: F Gruben fremtrådte i fladen som et meget regelmæssigt, cirkulært til svagt ovalt fyldskifte, omkring 3 m i diameter. I grubens midterste del registreredes en nærmest oval ca. 230x170 cm stor stenpakning, bestående af sten fra ca. 10 til 45 cm i diameter. Da gruben i første omgang tolkedes som en grav, blev den udgravet som en sådan, og fladen tegnedes i flere (4) niveauer, og profil 16 tegnedes af flere omgange, således at hele graven i flade kunne iagttages i alle niveauer. De forskellige niveauer blev yderligere dokumenteret ved foto. En del af de større sten blev beskrevet mht. størrelse og placering. Stenlaget i grubens midte var ret massivt ned til ca. 50 cm s dybde, hvorefter stenene lå mere spredt, og med tendens til at være mindre. Selve gruben var ca. 110 cm dyb, og havde buede sider og en jævnt rundet bund. Dog blev selve grubens omrids noget mere uregelmæssig mod bunden, hvor den næsten blev rektangulær. Fylden bestod øverst af gråbrunt til mørkt, gråbrunt sand, med enkelte trækulsnistre (lag a). Herunder et lidt lysere lag (lag b), der overlejrer et lag af gråbrunt til gulbrunt, lerholdigt sand (lag c). I bunden fandtes et lag af mørkt, gråbrunt til gråbrunt, sandet ler (lag d), og under dette gulbrunt til gråbrunt, lerholdigt sand (lag e). Undergrunden bestod af gult til rødgult ler. Spredt i stenlaget (lag a og b) fandtes en del mindre skår, mens skårene mod bunden (lag c-g) fandtes i større skårflager, der indtegnedes 1:20 på de respektive tegninger. I grubens bund registreredes et større, sammenhængende stykke trækul, der ligeledes indtegnedes (T 6). Desuden fandtes i stenlaget kværne og kværnstensfragmenter. Fund: Fra lag a skår 15, 20, 26. Fra lag b og c skår 31. Fra lag c skår 47. Fra lag d trækul 36 (ikke hjemtaget), skår 49. Fra lag g skår 48. Fra stenlaget uden nærmere henvisning til lag kværnstensfragment 22, skår 23, 24, 25, 33, 34, 38-40, 44, kværn 29, 35, kværnstensfragment 30, 37, 42, 43, trækul 32. Fra bunden af gruben uden henvisning til lag skår 45 og 46.

7 6 GRUBE 52 - lertagningsgrube? Indtegnet 1:50 på T 12. Registreredes i nordprofil af nordlige drængrøft, og blev ikke yderligere udgravet. Den havde en diameter på ca. 150 cm, og en dybde på omkring 80 cm. Bunden og siderne var jævnt rundet. Fylden bestod af gråbrunt, lerblandet sand. KOGESTENSGRUBER Kogestensgruberne fandtes spredt i hele undersøgelsesområdet. De havde en diameter på mellem 71 og 104 cm, og en dybde på mellem 7 og 31 cm. Bunden var oftest rundet/flad til rundet. De tre af kogestensgruberne indeholdt relativt mange ildskørnede sten, mens de to (hhv. 7 og 14 cm dybe) ikke indeholdt sten. Sidstnævnte kogestensgruber synes kraftigt nedpløjede. Fund: Fra kogestensgrube 1 trækul 2. Fra kogestensgrube 3 jordprøve 4. Fra kogestensgrube 5 kværn 7. TRÆKULSPLETTER Trækulspletterne fremkom i udgravningens vestlige del. De havde en diameter på mellem 26 og 75 cm, og en dybde på mellem 8 og 30 cm. Formen var rund til nærmest oval. Fylden bestod af gråt til gråbrunt, sandet ler, og mørkt, gråbrunt til sort, trækulsfarvet sand.

8 7 ANLÆGSLISTE A nr Anlægsliste standard Objekt Tekst Fund T nr F nr 1 Kogestensgrube/ trækulsplet Fyld: gråbrunt sand med trækulsfragmenter og større stykker trækul. Snit indtegnet på skitse, koordinater 1526Ø/6S- 1526Ø//S Trækul x2 T1 3 Kogestensgrube Fyld: gråbrunt til gråsort og sort sand. Jordprøve x4 5 Kogestensgrube? Fyld: gråbrunt til mørkt gråbrunt sand. Kværn 7 T11 6 Kogestensgrube Fyld: a) gråbrunt til mørkt gråbrunt trækulsholdigt sand, b) sort til mørkt gråbrunt stærkt trækulsholdigt sand. 8 Grube/fyld Fyld: a) gråbrunt svagt trækulsholdigt sand, b) små tynde striber af sort trækulsholdigt sand, c) et tyndt lag af rødbrændt ler, d) lyst gråbrunt til grågult sand. Flintflække x9 fra lag a i gruben 12 Trækulsplet? Fyld: gråt til gråbrunt trækulsholdigt sandet ler T8 13 Trækulsplet Fyld: gråbrunt trækulsholdigt sandet ler T7 14 Grube Fremtrådte som et brunligt fyldskifte med sten i midterste del. Ved afrensningen fandtes spredte skår x15. Fladen med grube 14 fotograferedes fra ca. syd F1-2, og tegnedes i plan i 1:20 på T2. Der anlagdes profil 16 ca. vest-øst gennem gruben og sydlige del udgravedes. Ved udgravningen fremkom yderligere sten især midt i gruben. De tilføjedes på T2. Mod syd fandtes en lille udposning bestående af en mørkere, let trækulsholdig fyld - brunligt sand iblandet gråt til mørkt gråt sand. Fylden var ca. 5cm dyb, lidt diffus i bunden. Muligt stenspor. 25/7 (VJP) Efter fjernelsen af toppen af stenlaget fotograferedes gruben på F3-4. Fladen med sten tegnedes i plan (niveau 2) på T3. 26/7 (VJP) Udgravningen af grubens sydlige halvdel fortsattes - stenene blev ikke indtegnet før niv. Ca I denn dybde blev der i stenpakningens yderområde registreret en del trækul - dog ikke sammenhængende stykker. 27/7 (EJ) Herefter blev profilens retning korrigeret og den nye prodil fotograferedes på F5-6 (øverste del), en med stenene i den sydlige halvdel i niveau 3. 28/7 Øverste del af profil 16 tegnedes 1:20 på T5. Stenlaget tegnedes på plan T4 i ca. niv (3. niveau). 31/7 Udgravning af nordlige halvdel påbegyndtes. I første omgang gravedes ned til niveau 2, hvor stenlaget tegnedes i plan på T3. Ca. i niv 180 fremkom en del trækul - hovedsageligt i grubens nordøstlige del. Afgrænsningen indstipledes på T4. Trækul blev opsamlet inder x32. Udgravninge af nordlige halvdel fortsattes ned til niveau 3. 1/8 Hele gruben afrensedes i fladen i niveau 3 og gruben fotograferedes fra ca. SV i F7-8, hvoefter den færdigtegnedes på plan på T4. Herefter udgravedes sydlige halvdel af gruben videre til ca. niv 220, hvor et nyt stenlag fremkom. Stenlaget har ca. samme udstrækning som de øvrige stenlag, men stenene virker knapt så store og knapt så kompakt. Mod bunden blev fylden mere leret og våd - stenlaget blev mere sporadiskt. Enkelte skår fandtes. Disse indtegnedes på T6: skår x45 og x46. I ca. niv. 230 dukkede et længere sammenhængende stykke trækul/trækulsfarvning op. Denne indtegnedes ligeledes på T6, men kunne ikke optages. T13 T11 T9 Skår: x:15, T2-6 F1-20, 21, 23, 10 24, 25, 26, 31, 33, 34, 38, 39, 40, 44, 45, 46, 47, 48, 49. Kværn: x: 22, 29, 30, 35, 37, 42, 43. Sten: 17, 18, 19, 27, 28, 41 (ikke hjemtaget). Trækul: x: 32, 36.

9 8 A nr Anlægsliste standard Objekt Tekst Fund T nr F nr Bunden indtegnedes i ca. niv. 245 på T6. den nederste del af profil 16 tegnedes. 3/8 (VJP) Profil 16 færdigtegnedes på T5. 4/8 Profil 16 forlængedes med maskine mod NV og SØ, hvorefter den fotograferedes på F9-10. Nordlige halvdel udgravedes - bunden tegnedes ligeledes i ca. niv 245 på T6. Bund niv Profil i grube 14 Ca. NV-gående profil set fra ca. SV. Tegnet 1:20 på T5. Profillinje indtegnet på T2-4 og 6. Lagbeskrivelse: a) gråbrunt til mørkt gråbrunt blandet sand med enkelte trækulsfragmenter og en del mindre skår (skår x15) (nedstyrtet lag), b) som lag a, men en anelse lysere, c) gråbrunt til gulbrunt lerholdigt sand med enkelte skår. Skårene er lidt større end i lag a+b. Et enkelt er indtegnet på T4, d) mørkt gråbrunt til gråbrunt sandholdigt ler, e) gulbrunt til gråbrunt lerholdigt sand (blandet), f) dyregang, g) gulbrunt og gråbrunt omgravet ler. 50 Trækulsplet/koges Fyld: mørkt, gråbrunt til sort trækulsfarvet sand. tensgrube? 51 Kogestensgrube Fyld: gråbrunt til mørkt gråbrunt sand med enkelte stykker trækul. Pakket med ildskørnede sten. 52 Grube Fremkom i nordprofil af nordlige drængrøft - gruben blev ikke beskrevet. Fyld: rundbundet med gråbrunt, lerblandet fyld. T2-6 T9 T10 T12

10 9 GENSTANDSLISTE 2 Trækul. 1 pose. Prøven blev floteret, hvorved der fremkom 367 g floteringsrester i form af bl.a. trækul. 4 Jordprøve. 1 pose. Prøven blev floteret, hvorved der fremkom 12,94 g floteringsrester i form af bl.a. trækul. 7 Kværn, afspaltet. 1 stk gr. 28,5x24,8x17,0. Kværnflade 23,0x19,0. Hul 0,1. Ligger. 9 Flint, flække. 1 stk. 4 gr. 6,5x2,0x0,5. 10 Brændt ben. 1 pose 12 gr. 11 Trækul. 1 pose. 12 gr. 15 Skår. 17 Sten. 18 Sten. 19 Sten. 20 Skår. 22 stk. 188 gr. 5,5x3,2-2,2x2,0. Heraf ornamentik 1, bund Skår. 49 stk. 550 gr. 7,5x4,1-2,6x2,1. Heraf rand 1, hank 1, bund Kværn, fragment. 1 stk gr. 16,5x15,5x13,5. Kværnflade 14,5x14,0. Rund 0,2. Løber. 23 Skår. 24 Skår.7 stk. 96 gr. 7,4x6,4-2,3x1,5. Heraf rand 1. Limet. 25 Skår. 5 stk. 142 gr. 6,7x4,6-4,1x2,5. Heraf bund 1.Limet. 26 Skår. 14 stk. 88 gr. 5,4x3,6-1,8x1,8. Heraf rand Sten. 28 Sten. 29 Kværnsten, 1 stk. 60 kg, B24xL50xH32 cm, liggesten (JK ) Udendørsmagasin 30 Kværnsten 1 stk. 20 kg B25xL55xH10 cm, Liggesten fragment. (JK ) Udendørsmagasin 31 Skår. 14 stk. 128 gr. 6,4x4,8-2,4x1,7. Heraf rand Trækul. 1 pose 20 gr. 33 Skår. 15 stk. 336 gr. 14,1x11,9-1,9x1,9. heraf rand 3, bund 2. Limet. 34 Skår. 3 stk. 84 gr. 10,9x7,2-2,3x1,6. 35 Kværn, fragment. 1 stk gr. 19,7x17,7x9,2. Kværnflade 17,5x14,5. Rund 0,3. Løber. 36 Trækul 1 pose 24 gr.

11 10 37 Kværn, fragment. 1 stk gr.18,0x17,0x5,4. Kværnflade 16,8x16,5. Hul 0,2. Ligger. 38 Skår. 1 stk. 12 gr. 3,9x2,4. 39 Skår. 1 stk. 40 gr. 8,3x5,8. 40 Skår. 2 stk. 42 gr. 6,9x6,5-3,3x1,6. Heraf rand Sten. 42 Kværn, fragment. 1 stk.2925 gr.18,8x14,2x8,3. Kværnflade 16,8x12,8. Hul 0,6. Løber. 43 Kværn, fragment. 1 stk.6000 gr. 24,5x13,0x12,0. Kværnflade 20,0x9,0. Rund 0,5. Løber. 44 Skår. 10 stk. 212 gr. 8,6x8,0-2,3x1,9. Heraf rand 2. Limet. 45 Skår. 24 stk. 436 gr. 9,8x4,6-2,7x1,8. Heraf rand 4, hank1, bund 1. Limet. 46 Skår. 23 stk. 520 gr. 10,3x7,7-3,0x2,3. Heraf rand 3, bund 5. Limet. 47 Skår. 25 stk. 226 gr. 5,8x4,7-2,7x2,3. Heraf bund Skår/ lerkar. 45 stk. 692 gr. 8,4x8,0-2,6x2,3. Heraf rand 6, hank 1, bund 4. Limet. 49 Skår. 5 stk. 64 gr. 6,2x4,8-3,4x1,8.

12 11 FOTOLISTE 1 Flade med grube 14, set fra ca. syd. Med 1-meterstok. 2 -do- 3 Sydlige halvdel af grube 14 efter fjernelsen af den øverste del af stenlaget, og med den nordlige halvdel i flade. Set fra ca. syd. Med 1-meterstok. (film slut) 4 -do- 5 Sydlige halvdel af grube 14, med sten i niveau 3, - bl.a. stor sten over skårene 24 og 25, samt øverste del af profil16. Set fra ca. SV. Med 1-meterstok. 6 -do- 7 Flade med grube 14 afrenset i niveau 3. På foto ses desuden skår 38, 39, 40 og 44, samt kværnstensfragmenterne 42 og 43. Set fra ca. SV. Med 1-meterstok. 8 -do- 9 Profil 16 ca. NV-SØ gennem grube 14 efter forlængelse mod hhv. NV og SØ, set fra ca. SV. I baggrunden ses i flade (niveau 3) nordlige halvdel af gruben. Med 1-meterstok. 10 -do-

13 12 TEGNINGSLISTE 1 A3 Oversigtsplan 1: A3 Plan af grube Ø / 5-10 S 3 A3 Plan af grube 14, niveau Ø / 5-10 S 4 A3 Plan af grube 14, niveau Ø / 5-10 S 1:20 1:20 1:20 5 A3 Profil 16, ca. NV-SØ gennem grube 14, set fra ca. SV. 1:20 6 A3 Plan af grube 14, niveau Ø / 5-10 S 7 A3 Plan Ø / 0-12,5 N 8 A3 Plan Ø / 0-12,5 N 9 A3 Plan Ø / 0-12,5 S 10 A3 Plan Ø / 0-12,5 S 11 A3 Plan Ø / 0-12,5 S 12 A3 Plan Ø / 0-12,5 S 13 A3 Plan Ø / 0-12,5 S 1:20 1:50 1:50 1:50 1:50 1:50 1:50 1:50

14 13 N-LISTE 1 Forhistorie: I forbindelse med anlæggelsen af den nye Herning-Århus-motorvej, skulle kommunevejen Bjødstrupvej sløjfes, og en vej syd om bl.a. gården Munklund skulle anlægges, Hesselbjergvej. Der blev rekognosceret i 4 omgange i perioden 30/6 til 13/7 2000, efterhånden som traceet blev muldafrømmet, hvorved der registreredes et par kogestensgruber. I perioden 21/7 til 11/ blev der foretaget prøvegravning og efterfølgende udgravning på en ca. 270 m lang strækning. I første omgang gravedes en 4 m bred søgegrøft ca. midt i vejtraceet. Omkring kogestensgruber m.v. udvidedes til fire felter på mellem 7,5 og 12,25 m s bredde, i alt 2004 m 2. Endelig blev der på samme strækning i forbindelse med anlæggelse af vejdræn ved vejens nordog sydside afgravet i et ca. 2,5 m bredt bælte hhv. nord og syd for vejkassen. Alt i alt blev ca m 2 afgravet. Vest for det afgravede område blev der rekognosceret dels i selve vejtraceet og dels o vejgrøfterne ved vejens nord- og sydside. 2 Udgravningens data: Deltagere: Mus. Insp. Hans Rostholm (HR) Cand. Mag. Peter Mohr Christensen (PMC) Cand. Mag. Vibeke Juul Pedersen (VJP) Mus. Ass. Jens Jørgen Kærgaard (JJK) Stud. Mag. Erik Møller Jensen (EMJ) HR JJK EMJ VJP PMC Maskine 30/6 1 5/7 1 12/7 ½ 13/7 1 21/ / / / / / / / / /8 ½ 8 8 4/8 2

15 14 10/8 ½ 2½ 2½ 11/8 ½ 2 3 Området før undersøgelsen: 4 Målesystem: Lokaliteten lå på vestsiden af Hesselbjerg, en markant morænebakke lidt syd for Ikast. Den lå på kanten af en vestvendt skråning, hvor terrænet falder let mod vest. Undergrunden skiftede mellem områder med sand (den østlige del) og områder med ler (fra den midterste del og mod vest). Som mållinje anvendtes Vejdirektoratets stationspæle ved vejens nordside. Pælene stod for hver 20 m. Der var tale om en til dels buet linje. De to 20-m-pæle ved de enkelte anlæg er anvendt som mållinje. Koordinater regnes fra vest mod øst, og øst-koordinaten er identisk med vejstationslinjen. Linjen går som helhed V-Ø. Herfra regnes koordinater mod syd. Nivellering: 5 Metode: Der blev kun nivelleret ved grube 14. Fixpunkt er markoverfladen ved station 1440, ved vejens nordside: 089. Muldafrømningen foretoges af flere omgange af entreprenørerne, og vejtraceet besigtigedes efterhånden af museet. Ved prøve- og udgravning fjernedes yderligere et lag råjord, således at anlæggene fremstod tydeligt. Udgravningskanterne indtegnedes 1:1000 på T 1, mens alle anlægsspor blev tegnet 1:50 eller 1:20. Anlæggene blev snittet og beskrevet i gravebog. Profiler og detailplaner tegnedes i 1:10 eller 1:20. 6 Dagbog: 30/6 HR Rekognoscering på vejtraceet. 5/7 Gennemgang af delvist afgravede vestlige del. 12/7 Gennemgang af afgravede vestlige del. 13/7 Gennemgang af delvist afgravede østlige del, - kogestensgruber konstateret. 21/7 Prøvegravning i vejtraceet mellem st og st (270 m). 24/7 Udgravning af diverse anlægsspor og grube 14 påbegyndt. 25/7 Udgravning af grube /7 Udgravning af sydlige del af grube /7 Udgravning af sydlige del af grube /7 Tegning af 3. stenlag i sydlige del af gruben, og tegning af øverste del af profil 16.

16 15 31/7 Udgravning af nordlige del af grube 14. 1/8 Udgravning af grube 14. 2/8 Udgravning af grube 14. 3/8 Udgravning/færdiggravning af grube Opsamling. 4/8 Opsamling af grube /8 Afgravning med maskine nord og syd for prøvegravningen, i området med fund - dvs. udvidelse til fuld tracebredde. 11/8 Registrering og udgravning af de fremkomne anlæg.

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97 Journal nr. Sogn Herred Amt HEM 3450 Birk Centerpark II Gjellerup. Hammerum. Ringkøbing. Sb. Nr. 72. UTM EUREF 89 X: 501541,26 / Y: 6220548,97 Beretning om udgravning af anlæg fra nyere tid. Undersøgt

Læs mere

2001 af Peter Mohr Christensen, Herning Museum.

2001 af Peter Mohr Christensen, Herning Museum. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra bronze-/jernalder. Sb. Nr. 142 Sogn Bording Herred Hammerum Amt Ringkøbing Kort 4cm kort UTM zone 32 Journal nr. HEM 3779 Undersøgt 2001 af Peter Mohr Christensen,

Læs mere

Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder

Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder HEM 3734, Lille Asbjerg HEM 3734 Lille Asbjerg, Sinding Sogn, Ringkøbing Amt Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder Journalnummer: HEM 3734 Sogn: Herred: Amt:

Læs mere

HEM 3946, Nørregade. HEM 3946, Nørregade, Herning Sogn

HEM 3946, Nørregade. HEM 3946, Nørregade, Herning Sogn HEM 3946, Nørregade HEM 3946, Nørregade, Herning Sogn Beretning om undersøgelse af afgravet tracé med fund af brønd, gruber og stolpehuller fra henholdsvis Førromersk jernalder, ældre germansk jernalder

Læs mere

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning.

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. HEM 3732, Nøvlingholm II HEM 3732, Nøvlingholm II, Nøvling Sogn, Ringkøbing Amt. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. Journalnummer:

Læs mere

1995 af Hans Rostholm, Jens Jørgen Kærgaard, Vibeke Juul Pedersen, Peter Mohr Christensen, Esben Donnerborg og Bo Bengtsen.

1995 af Hans Rostholm, Jens Jørgen Kærgaard, Vibeke Juul Pedersen, Peter Mohr Christensen, Esben Donnerborg og Bo Bengtsen. HEM 3360 Raghede I HEM 3360 Raghede I, Nr. Vium Sogn, Ringkøbing Amt Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra tidlig førromersk jernalder. Journalnummer: HEM 3360 Sogn: Herred: Kommune: Nr. Vium Bølling

Læs mere

1998 og 1999 af Hans Rostholm, Peter Mohr Christensen, Vibeke Juul Pedersen og Jens Jørgen Kærgaard

1998 og 1999 af Hans Rostholm, Peter Mohr Christensen, Vibeke Juul Pedersen og Jens Jørgen Kærgaard HEM 3563, Grarup IV HEM 3563, Grarup IV, Brande Sogn, Ringkøbing Amt Beretning om undersøgelse af en enkeltgravshøj. Journalnummer: HEM 3563 Sogn: Herred: Amt: Brande Hammerum Ringkøbing Sb. Nr: 170802-275

Læs mere

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder VHM 00437 Borgen Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100106-252 VHM00437_F6061. Muldafrømning af den sydlige del af arealet. Arkæologisk tilsyn og overvågning af muldafrømning af areal

Læs mere

HEM 5498 Øster Lind Parken, Etape I

HEM 5498 Øster Lind Parken, Etape I HEM 5498 Øster Lind Parken, Etape I SLKS nr. 16/06761 Stednr. 180310 Sb.nr. 175 UTM Zone 32, Euref89 Koord.: X: 499515.0 Y: 6217647.5 Ejerlav: Lind By Beretning for forundersøgelse, etape I Resume: Museum

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018 Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: 2008-7.24.02/SIM-0018 Sted: Skærskovvej Matr. nr.: 14c Ejerlav: Funder By Sogn: Funder Herred: Hids Gl. Amt: Viborg Fig. 1. Oversigtplan

Læs mere

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR 2003-2122-0692 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:130 Bækgårdsvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg Herred, Storstrøms Amt

Læs mere

AMK BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr cm kort: 1412 IV NØ.

AMK BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr cm kort: 1412 IV NØ. AMK 1993025 BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr. 04.03.20. 4-cm kort: 1412 IV NØ. RESUME. Undersøgelse af stolpehuller, gruber og to opfyldte lavninger. En af affaldsgruberne

Læs mere

Prøvegravningsrapport

Prøvegravningsrapport Prøvegravningsrapport for SIM 35/2008, Motorvejen/Pankas, Tollund matr. 4f og 4i, Funder sogn, Hids Herred, Viborg Amt. Stednr. 13.03.03-203. KUAS j.nr: 2008-7.24.02/SIM-0013. Fig. 1. Det undersøgte område

Læs mere

BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380. Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg.

BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380. Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380 Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Lokalitet Vestermarksvej Objekt Ardspor, bronzealder-jernalder Højryggede

Læs mere

HEM 3464 Løvbakkevej Nord

HEM 3464 Løvbakkevej Nord HEM 3464 Løvbakkevej Nord SLKS nr. 17/08071 Stednr. 180306 Sb.nr. 38 UTM Zone 32, Euref89 Koord.: X: 497.950 Y: 6.224.851 Ejerlav: Gullestrup, Herning Jorder Beretning for forundersøgelse Resume Museum

Læs mere

HEM Vestergade-Nørregade, Sdr. Felding. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra ældre germansk jernalder.

HEM Vestergade-Nørregade, Sdr. Felding. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra ældre germansk jernalder. 0 HEM 3529. Vestergade-Nørregade, Sdr. Felding. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra ældre germansk jernalder. Sb. Nr. 96 Sogn Sdr. Felding Herred Hammerum Amt Ringkøbing Kort 4 cm kort UTM zone

Læs mere

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130706-33 KUAS j.nr.: ingen 1 Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af stald Udført af Bente Grundvad for Viborg Stiftsmuseum

Læs mere

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne:

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne: HØM591 Ny Lavegård Humlebæk sogn Lynge Kronborg herred tidl. Frederiksborg amt. Sted nr. 01.04.09 Sb.nr. 86 Forundersøgelsesrapport Kampagne: I forbindelse med planerne om at genopføre Lavegård på matr.nr.

Læs mere

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-318, -320, 321 Kulturstyrelsens j.nr.: 2015-7.24.02/VSM-0018 Rapport for prøvegravning forud for cykelsti. Udført af Ida Westh

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg Journalnr.: SIM 37/2010 Sted og sb. nr.: 130301-157 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009 Sted: Gludbjerg, Øster Bording Matr. nr.: 1av Ejerlav:

Læs mere

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder periode I og II og 2001 af Hans Rostholm og Peter Mohr Christensen.

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder periode I og II og 2001 af Hans Rostholm og Peter Mohr Christensen. HEM 3391, Koustrupparken Nord HEM 3391 Koustrupparken Nord, Rind sogn, Ringkøbing Amt Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder periode I og II. Journalnummer: HEM 3391 Sogn: Herred:

Læs mere

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005 Forundersøgelse af udstykningsområde i den sydøstlige del af Flakkebjerg i dagene 21. 23. marts 2005 med fund af spredtliggende bebyggelsesspor i form af gruber, kogestensgruber og stolpehuller fra oldtiden.

Læs mere

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM Beretning for arkæologisk forundersøgelse af Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn ROM 2982 Stednr. 020410-233 Kulturstyrelsen j.nr. 2015-7.24.02/ROM-0004 LÆDERSTRÆDET 4, VUC Kulturlag, gulvlag, brønd, 1000-1600

Læs mere

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr. 140706. Beretning for undersøgelsen af betydningsfulde fortidsminder i form af bebyggelsesspor forud for nedlægning af elkabel

Læs mere

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr DKM 20.695 Bukdal Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr. 180502-743 Abstract Arkæologisk forundersøgelse af matr. nr. 5br og 6a, Den mellemste del, Borbjerg forud for byggemodning.

Læs mere

SIM 50/2008 Motorvejen Pankas/Funder Peter Mohr Christensen

SIM 50/2008 Motorvejen Pankas/Funder Peter Mohr Christensen Staderapport for etape 3 Perioden 18/5 til 15/6 2009 For forundersøgelse af Journalnr.: SIM 50/2008 Sb. nr. 13.03.03-204 KUAS j.nr.: 2008-7.24.02/SIM-0018 Sted: motorvejen Pankas-Funder Matr. nr.: 2s Funder

Læs mere

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr FHM 4875 Pannerupvej II Trige Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr. 2123-1467 Prøvegravning af 2 ha stort område i forbindelse ÅK s lp 818 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Trige

Læs mere

Hvidebæk Fjernvarmeværk

Hvidebæk Fjernvarmeværk Hvidebæk Fjernvarmeværk Udgravningsberetning over arkæologiske undersøgelser forud for opførsel af solfangeranlæg KAM journal nr. 2011 014 Sagsnr. 11-435 Ubby Sogn, Ars Herred, Kalundborg Kommune Stednummer

Læs mere

CLASSENSVEJ GIM 3772

CLASSENSVEJ GIM 3772 UDGRAVNINGSRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard Anlægsområdet set fra NØ. Foroven tv: før udgravning, forneden: under udgravning, foroven th.: iagttagelser efter anlægsarbejdets start. Helsingør Sogn,

Læs mere

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse ENGGÅRDEN Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse NÆM 2006:134 Enggården Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms Amt (tidl. Sorø) 1 Baggrund for forundersøgelsen...2 Kulturhistorisk

Læs mere

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr SVM 2003048 HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr. 040203 SVM 2003048, Holtegård Beretning for prøvegravning forud for anlæggelse af stald og gylletank

Læs mere

Nielstrup-Ulse SMV 8194

Nielstrup-Ulse SMV 8194 Forsknings- & formidlingsafdelingen Afdeling for arkæologi Slotsruinen 1 4760 Vordingborg + 45 55 37 25 54 ark@museerne.dk museerne.dk/arkæologi Prøvegravningsrapport Nielstrup-Ulse SMV 8194 Udarbejdet

Læs mere

Prøvegravningsrapport

Prøvegravningsrapport Prøvegravningsrapport NÆM 1999:113 H.C. Andersensvej, Lille Næstved Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, Sorø amt. sted.nr. 04.05.07 Undersøgelsens forhistorie: Næstved Museum foretog prøvegravning

Læs mere

AMK BILDSØVEJ II, Tårnborg og Vemmelev sogne, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr og cm kort: 1412 IV NØ

AMK BILDSØVEJ II, Tårnborg og Vemmelev sogne, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr og cm kort: 1412 IV NØ AMK 1993026 BILDSØVEJ II, Tårnborg og Vemmelev sogne, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr. 04.03.19 og 04.03.20. 4-cm kort: 1412 IV NØ RESUME. Udvidet prøvegravning/registrering af stolpehuller uden system,

Læs mere

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg.

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg. VSM 10409 Kærvej 3, Viborg sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-247 Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarme på Kærvej 3, Viborg. Udført af Katrine Vestergaard for Viborg Museum i

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263.

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263. Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.03.07. Sb.nr. 263. J.nr. TAK 1548 "Skovtofte" Matr.nr. 1ak og 1ba, Frederiksdal,

Læs mere

TAK 1381 Vallensbæk Nordmark 5 Arkæologisk undersøgelse

TAK 1381 Vallensbæk Nordmark 5 Arkæologisk undersøgelse TAK 1381 Vallensbæk Nordmark 5 Arkæologisk undersøgelse Vallensbæk Sogn, Smørum Herred, Københavns Amt, SB-nr. 020215-34 Resumé: I forbindelse med udvidelse af et regnvandsbassin på Vallensbæk Nordmark

Læs mere

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr DKM 20.713 Gulfælgård Prøvegravning Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 180208-232 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for skovrejsning omkring ejendommen Stokholmvej 1, Sahl.

Læs mere

Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS Prøvegravningsrapport (Skovrejsning)

Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS 2003-2124-0092 Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) Næstved Museum 2006 Lundebakkegård Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) J.nr. NÆM 2005:134, KUAS 2003-2124-0092 05.04.10;

Læs mere

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum ROM j.nr. 2377 Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr. 020405- Roskilde Museum Undersøgelsens data Udgravningen af ROM 2377 Børnehøjen blev gennemført

Læs mere

HEM 3441 Rosenholmvej, Tjørring sogn, Hammerum herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 49.

HEM 3441 Rosenholmvej, Tjørring sogn, Hammerum herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 49. HEM 3441 Rosenholmvej, Tjørring sogn, Hammerum herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.03.18. Sb.nr. 49. Kampagne: 06-04-2011 KUAS nr. 2003-2122-1304 Beretning om udgravning af bopladsspor fra sen førromersk

Læs mere

KTM229 Møllevejen, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 124.

KTM229 Møllevejen, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 124. KTM229 Møllevejen, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.01.09. Sb.nr. 124. KUAS nr. 2003-2122-1054 Forundersøgelse af byggemodningsfelt på ca 11,6 ha i Munkebo. Prøvegravningen omfattede

Læs mere

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Journalnummer: SIM 5/2010 Sted: Motorvejen Hårup-Låsby deletape Askhøjvej SB Stednummer: 160105-270 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/SIM-0007

Læs mere

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. , Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.01. Sb.nr. 109. Kampagne: 31-01-01 KUAS nr. 011-7.4.0/VKH-0001 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn

Læs mere

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.:

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.: 1 VSM 09260 Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130702-19, -16 KUAS j.nr.: 2003-2122-1606 Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Sidsel Wåhlin for

Læs mere

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen 130801-104 og -197 (areal) 1 Beretning fra udgravning af bebyggelsesspor fra y. jernalder samt et fyldskifte fra sen y.

Læs mere

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov Hammer sogn, Kær herred, tidl. Ålborg amt. Sted nr. 12.06.05. Sb.nr. 107 Kampagne: 04-04-2018 KUAS nr. 17-0219757 Under forundersøgelse forud for skovrejsning fandtes et bopladsområde

Læs mere

HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.nr. 166.

HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.nr. 166. HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr. 20.03.04. Sb.nr. 166. Arkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af et idrætsanlæg. Indenfor

Læs mere

Beretning Udgravning af: Sted: Stensballevej 4, Serridslev Ejerlav: Serridslev by Sogn: Nebel Herred: Voer Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM

Beretning Udgravning af: Sted: Stensballevej 4, Serridslev Ejerlav: Serridslev by Sogn: Nebel Herred: Voer Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Beretning Udgravning af: Sted: Stensballevej 4, Serridslev Ejerlav: Serridslev by Sogn: Nebel Herred: Voer Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Journalnr.: HOM 1894 KUAS FOR 2003-2123-0296 År: 2004 Indhold

Læs mere

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09819 Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130810-209 KUAS j.nr.: 2011-7.24.04/VSM-0001 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning med dybdepløjning Udført af Sanne

Læs mere

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82.

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82. ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr. 10.07.10. Sb.nr. 82. Kampagne: 14-04-2015 KUAS nr. 2015-7.24.02/NJM-0013 Beretning for større arkæologisk

Læs mere

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ Skive Museum, Arkæologisk Afdeling BYGHERRERAPPORT RØRGÅRDSVEJ RØRGÅRDSVEJ, SMOLLERUP SOGN, FJENDS HERRED, VIBORG AMT. STEDNR. 13.01.13. KURT GLINTBORG OVERGAARD * SKIVE MUSEUM AUD 2005 Rørgårdsvej 13.01.13

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen Forundersøgelsesrapport MOE 00768 Søringen Af arkæolog Cand.mag. Liv Stidsing Reher- Langberg Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 13ae, Udbyover By,

Læs mere

Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr

Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr. 230302 J. nr. HAM 5229, sags nr. 12/3605-8.1.1 Ved prøvegravningen forud for udstykning til boligområde, blev der påvist spor

Læs mere

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.:

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: VSM 09903 Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt 130916-144 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM-0011 1 Beretning for udgravning forud for etablering af elkabelet Skagerrak

Læs mere

Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge

Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge Felt I set fra SØ. ROM 2744 Stednr. 02.05.12 M11 LILLEVANGSVEJ 3 Hustomt, kogestensgruber Oldtid Matr.nr. del af 3a, Vindinge Lillevang,

Læs mere

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt VSM 002, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: 203-7.24.02/VSM-0003 300-43(areal) 54 (lok) Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Astrid Skou Hansen og Kamilla

Læs mere

HEM 4967 Regionshospital, Gødstrup, Snejbjerg Sogn

HEM 4967 Regionshospital, Gødstrup, Snejbjerg Sogn HEM 4967 Regionshospital, Gødstrup, Snejbjerg Sogn Fig. 1 Oversigtsplan Delrapport 1 forundersøgelse mark 2, 3 og dele af mark 4 Herning Museum Astrid Skou Hansen 9. maj 2011 Indledning I perioden 3. 30.

Læs mere

VKH7456 Søndermarken Give, Give sogn,sted nr Sb.nr. 353

VKH7456 Søndermarken Give, Give sogn,sted nr Sb.nr. 353 Arkæologisk rapport VKH7456 Søndermarken Give, Give sogn,sted nr. 170804 Sb.nr. 353 Arkæologisk undersøgelse i forbindelse med byggemodning af et 11500 m2 stort areal i den sydlige del af Give, bestilt

Læs mere

HEM 5324 Næstholt IV, Snejbjerg Sogn SB-nr

HEM 5324 Næstholt IV, Snejbjerg Sogn SB-nr HEM 5324 Næstholt IV, Snejbjerg Sogn SB-nr. 180314-127. Beretning for Museum Midtjyllands udgravning af aktivitetsspor fra oldtiden i forbindelse med forundersøgelse af motorvejen mellem Herning og Holstebro

Læs mere

BERETNING Skjern-Egvad Museum. SKJ 95 Bækbogård. Arbejdsfoto, muldlaget fjernes med traktorsluffe. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg.

BERETNING Skjern-Egvad Museum. SKJ 95 Bækbogård. Arbejdsfoto, muldlaget fjernes med traktorsluffe. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 95 Bækbogård Arbejdsfoto, muldlaget fjernes med traktorsluffe. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Lokalitet Bækbogård Objekt Gruber Datering Ældre førromersk

Læs mere

ÅLEKISTEBRO GIM FORUNDERSØGELSESRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard

ÅLEKISTEBRO GIM FORUNDERSØGELSESRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard FORUNDERSØGELSESRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard FORUNDERSØGELSESRAPPORT v. cand. phil. Tim Grønnegaard Undersøgelsens forhistorie Ejerne af Ålekistevej, Mogens Kruse Petersen og Lisbeth Schou Pedersen,

Læs mere

ARV 62 Ho Bugt vej 1. Burgård, Billum matr. 5h, Billum sogn, Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr , lokalitets nr.

ARV 62 Ho Bugt vej 1. Burgård, Billum matr. 5h, Billum sogn, Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr , lokalitets nr. ARV 62 Ho Bugt vej 1 Burgård, Billum matr. 5h, Billum sogn, Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr. 190701, lokalitets nr. 85 Beretning for forundersøgelse i forbindelse med etablering

Læs mere

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149 1 VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt 130901-129, -149 Rapport for prøvegravning forud for anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum i 2002 Rapport skrevet

Læs mere

FHM 5804 Solsortevej 26

FHM 5804 Solsortevej 26 FHM 5804 Solsortevej 26 Nordby sogn, Samsø herred, tidl. Holbæk amt, stednr. 03.05.03, SBnr. 47, SLKS nr. Udgravningsberetning Forundersøgelse af 1.218 m2 sommerhusgrund ved Mårup, Samsø. Fig. 1: Undersøgelsesområdet

Læs mere

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001 VSM 09668 Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130101-196. KUAS j.nr.: 2009-7.24.04/VSM-0001 1 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning. Udført af Lars Agersnap Larsen for Viborg

Læs mere

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder per. I og II.

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder per. I og II. HEM 3391 KOUSTRUPPARKEN, RIND SOGN. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra førromersk jernalder per. I og II. Sb. Nr. 125 Sogn Rind Herred Hammerum Amt Ringkøbing Kort 4 cm kort 1114 I NØ UTM zone

Læs mere

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 1 Rapport for udgravning forud for etablering af elkabel, Skagerrak 4 Udført

Læs mere

HAM 4498 Hørup Klint, Hørup sogn, sb. 241 og 242.

HAM 4498 Hørup Klint, Hørup sogn, sb. 241 og 242. HAM 4498 Hørup Klint, Hørup sogn, sb. 241 og 242. Arkæologisk forundersøgelse af område med bopladsaktiviteter fra førromersk jernalder ved Hørup Klint, lokalplanområde HØ 32, etape 2. Af arkæolog Tenna

Læs mere

OBM 5525, Campus, etape 6 Odense sogn

OBM 5525, Campus, etape 6 Odense sogn OBM 5525, Campus, etape 6 Odense sogn 080407-254 - Forundersøgelse af ca. 1,4 ha udlagt til byggeri, parkering og græs med to områder med bopladsspor fra bronze og jernalder. Af Arkæolog Kirsten Prangsgaard

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse af VINDINGE ØSTERGÅRD SYD, ETAPE 4, Vindinge sogn

Beretning for arkæologisk forundersøgelse af VINDINGE ØSTERGÅRD SYD, ETAPE 4, Vindinge sogn Beretning for arkæologisk forundersøgelse af VINDINGE ØSTERGÅRD SYD, ETAPE 4, Vindinge sogn J.nr. ROM 2908 Stednr. 020512-33 VINDINGE ØSTERGÅRD SYD ETP. 4 Anlæg fra to huskonstruktioner Matr.nr. 26 ae

Læs mere

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190204. FF nr. 208628. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af jordvarme.

Læs mere

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt)

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt) VSM 09707, Tastum Plantage, Kopperup sogn, Fjends herred, Viborg amt 130107-309 SNS 1071, Tastum Hede, Dommerby sogn, Fjends herred, Viborg amt 130102-99 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0004 Rapport for overvågning

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Kirkebjerggård

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Kirkebjerggård Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Kirkebjerggård Journalnr.: SIM 32/2010 Sted og sb. nr.: 130303-211 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009 Sted: Kirkebjeggård Matr. nr.: 1an og 19bd

Læs mere

SOM1330 Motorvej st , Kirkeby sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr

SOM1330 Motorvej st , Kirkeby sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr , Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.05.05. KUAS nr. 200-222-045 Beretning for forundersøgelse forud for anlæggelsen af motorvejen mellem Kværndrup og Svendborg etape 450. Udført af stud.mag

Læs mere

Staderapport for forundersøgelse ved Grusgrav i Hvinningdal 8. etape på motorvejen Funder Hårup

Staderapport for forundersøgelse ved Grusgrav i Hvinningdal 8. etape på motorvejen Funder Hårup Staderapport for forundersøgelse ved Grusgrav i Hvinningdal 8. etape på motorvejen Funder Hårup Journalnummer: SIM 41/2009 Sted: Grusgrav Hvinningdal SB Stednummer: 130307-12 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009

Læs mere

Udgravningsberetning. RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding

Udgravningsberetning. RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding Udgravningsberetning RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding RSM 10.007. Undersøgelsesområdet set fra syd, med igangværende tildækning af søgegrøfter. Foto: Torben Egeberg.

Læs mere

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009 VSM 09664, Klovenhøjvej 11, Sønder Rind sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130711-161-162 KUAS j.nr.: Ingen, da der var tale om museets egen mindre forundersøgelse 1 Rapport fra prøvegravning forud for

Læs mere

NÆM 20012:105 Brandholt

NÆM 20012:105 Brandholt NÆM :105 Brandholt Rapport for prøvegravning forud for opførelse af solfangeranlæg for Sandved- Tornemark Kraftvarmeværk a.m.b.a. Af arkæolog. NÆM-105 Brandholt, Fyrendal Sogn, Øster Flakkebjerg Herred,

Læs mere

Udgravningsberetning. Åsebakken. Hørsholm Egns Museum. Juli J.nr. HØM 396

Udgravningsberetning. Åsebakken. Hørsholm Egns Museum. Juli J.nr. HØM 396 Udgravningsberetning Åsebakken Hørsholm Egns Museum Juli 2010 J.nr. HØM 396 1 1. Indledning... 3 2. Resumé... 4 3. Forhistorie... 4 4. Administrative data... 5 5. Topografi... 5 6. Målesystem... 5 7. Metode...

Læs mere

HAM5236 Nustrup I, Nustrup sogn, Gram herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr Sb.nr. 297.

HAM5236 Nustrup I, Nustrup sogn, Gram herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr Sb.nr. 297. HAM5236 Nustrup I, Nustrup sogn, Gram herred, tidl. Sønderjyllands amt. Sted nr. 22.02.06. Sb.nr. 297. Arkæologisk undersøgelse i forbindelse med afgravningskontrol af kabeltracé fra Nustrup til Gram (Haderslev

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for udgravning af Kirkebjerggård II, Funder

Kulturhistorisk rapport for udgravning af Kirkebjerggård II, Funder Kulturhistorisk rapport for udgravning af Kirkebjerggård II, Funder Journalnummer: SIM 7/2011 Sted: Kirkebjerggård II SB Stednummer: 13.03.03-217 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009 Matr. nr.: 3am og 7a

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012 Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012 Horn Kirke, Øster Horne hrd., Ribe amt. Stednr. 19.08.03 Rapport ved museumsinspektør Stine A. Højbjerg, november 2012.

Læs mere

SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb. 64.

SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb. 64. SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.01. sb. 64. Kampagne: 15-10-2014 KUAS nr. Beretning for arkæologisk overvågning af gravearbejde nær Tuel å i et område med

Læs mere

UDGRAVNINGSBERETNING FOR AMK 12/90 OTTESTRUP. OTTESTRUP SOGN.

UDGRAVNINGSBERETNING FOR AMK 12/90 OTTESTRUP. OTTESTRUP SOGN. / UDGRAVNNGSBERETNNG FOR AMK 12/90 OTTESTRUP. OTTESTRUP SOGN. ndhold: 1. Undersøgelsens forhistorie. 2. Topografi. 3. M&lesystem. 4. FixpunJ

Læs mere

OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard

OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard Arkæologisk Rapport nr. 451, 2014 Indledning 3 Udgravningens forhistorie.. 3 Udgravningens

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM2354 Forundersøgelse Del 6 Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.: 1a, 4 Sted-SBnr.: 170809-32 KUAS: 2009-7.24.02/HOM-0020 Horsens

Læs mere

NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning

NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning 1 J.nr. NÆM 2006:152; KUAS 2003-2123-1563 05.07.10-63 Skelby sogn, Tybjerg herred, tidl. Præstø Amt Forundersøgelse forud for

Læs mere

Lisbjerg etape 1. Rapport over prøvegravning. dec. 04 jan. 05 FHM 4637 Lisbjerg, Lisbjerg Sogn, Vester-Lisbjerg Herred, Århus Amt (sted nr

Lisbjerg etape 1. Rapport over prøvegravning. dec. 04 jan. 05 FHM 4637 Lisbjerg, Lisbjerg Sogn, Vester-Lisbjerg Herred, Århus Amt (sted nr Lisbjerg etape 1 Rapport over prøvegravning dec. 04 jan. 05 FHM 4637 Lisbjerg, Lisbjerg Sogn, Vester-Lisbjerg Herred, Århus Amt (sted nr. 15.06.04) Areal der er prøvegravet. Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Forundersøgelsesrapport

Forundersøgelsesrapport Forundersøgelsesrapport Udarbejdet af cand. Mag. Julie Lolk, Moesgaard Museum. FHM5610 Lisbjerg Parkvej, matrikel 20A, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus Amt. KUAS j.nr.: 150604

Læs mere

NÆM 2001:105 Næstved Museum 1 Beretning for prøvegravning af område vest for Sandbyvej, Glumsø. Uge 35, 2001 NÆM 2001:105

NÆM 2001:105 Næstved Museum 1 Beretning for prøvegravning af område vest for Sandbyvej, Glumsø. Uge 35, 2001 NÆM 2001:105 NÆM 2001:105 Næstved Museum 1 Sandbyvej/Glumsø Arkæologisk prøveundersøgelse af område til erhvervsformål vest for Sandbyvej. Matrikel 16b Glumsø by. Som følge af lokalplan GL.E.4.1, Suså Kommune NÆM 2001:105

Læs mere

Sølunden, Fensmark. Rapport for prøvegravning. J.nr. NÆM 2006:152; KUAS

Sølunden, Fensmark. Rapport for prøvegravning. J.nr. NÆM 2006:152; KUAS Sølunden, Fensmark Rapport for prøvegravning J.nr. NÆM 2006:152; KUAS 2003-2123-1095 Næstved Museum 2006 Sølunden, Fensmark Rapport for prøvegravning forud for bebyggelse J.nr. NÆM 2006:152; KUAS 2003-2123-1095

Læs mere

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013 VSM 10028 Fårup Overgård - Tange, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-282 (adm.), -287, -288, 291, -292 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-0005 1 Rapport for prøvegravning/overvågning

Læs mere

Staderapport for etape 5 Perioden 10/5 til 12/ For forundersøgelse af Journalnr.: SIM 50/2008 Interrimsvej Stednr

Staderapport for etape 5 Perioden 10/5 til 12/ For forundersøgelse af Journalnr.: SIM 50/2008 Interrimsvej Stednr Staderapport for etape 5 Perioden 10/5 til 12/5 2010 For forundersøgelse af Journalnr.: SIM 50/2008 Interrimsvej Stednr. 13.03.03-204 Sted: Funder-Pankas Matr.nr.: 14c, 19e Ejerlav: Funder By Sogn: Funder

Læs mere

Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup

Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup Journalnummer: SIM 3/008 Sted: Bjerget SB Stednummer: 30607-7 KUAS j.nr.: 008-7.4.0/SIM-000 Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup Matr. nr.: 4b Ejerlav: Almtoft By Sogn:

Læs mere

Rapport for arkæologisk overvågning af fjernvarmetrace

Rapport for arkæologisk overvågning af fjernvarmetrace Rapport for arkæologisk overvågning af fjernvarmetrace Journalnr.: SIM 14/2008 KUAS j.nr.: 2008-7.24.04/SIM-0010 Sted: Fjernvarme Hammel-Gjern Ejerlav: Gjern By, Dalby By og Ellerup By Sogn: Gjern og Skannerup

Læs mere

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport Dover sogn, Hjemslev Herred, tidl. Skanderborg Amt. Stednummer: 16.02.03. sb. nr. 263 Ved en arkæologisk undersøgelse af et ca. 400 meter langt vejtracé og en

Læs mere

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57.

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57. OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.06.16. Sb. Nr. 57. KUAS nr. 2009-7.24.02/OBM-0038 Beretning for forundersøgelsen af fjernvarme

Læs mere