I nærværende notat er der redegjort for ovenstående.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I nærværende notat er der redegjort for ovenstående."

Transkript

1 Notat Dusager Århus N Danmark T F CVR-nr Nordfyns Kommune, Affaldsplan harmonisering Analyse vedr. supplerende ordninger 12. december 2007 Projekt: Til Fra : Nordfyns Kommune : Ilonka Domela og Mette Norengaard Vedlagt : 1 BAGGRUND 1.1 Bemærkning I forbindelse med afholdelse af temadag med kommunalbestyrelsen den 15. november d.å. blev det besluttet, at Grontmij Carl Bro (GMCB) skulle udarbejde følgende: en overordnet analyse af økonomi, betydning for serviceniveau og konsekvenser for miljø ved indførelse af en obligatorisk ordning for indsamling af papiraffald i fast beholder ved husstanden. indhente oplysninger om det aktuelle prisniveau for vask af beholdere samt indsamling af batterier på låget. en overordnet beskrivelse af fordele og ulemper ved husstandsindsamling af henholdsvis glas og metaldåser mht. mængder, økonomi, service og miljø. I nærværende notat er der redegjort for ovenstående. Notatet indeholder en overordnet analyse af husstandsindsamling af papir. Udgangspunktet er et beholdersystem et brugt og kendt system. Der er i notatet ikke taget stilling til, om systemet er det mest optimale i forhold til Kommunens ønsker. Hvis kommunen har andre/specifikke ønsker til indsamlingen, kan der gennemføres en egentlig analyse af systemet. Det foreslåede system er et system, som med stor succes anvendes i andre danske kommuner. D M E mette.norengaard@grontmij-carlbro.dk Notat af 12. december 2007 fra Carl Bro.doc

2 Side 2 2 ANALYSER AF INDSAMLINGSORDNING FOR PAPIRAFFALD 2.1 Beskrivelse af ordningen Opsamlingen af papiraffald sker ved den enkelte husstand i en 2-hjulet plastbeholder på 190 liter. Ordningen tilrettelægges som en tvungen ordningen, hvilket vil sige alle private husstande, som omfattes af ordningen, vil få udleveret en 190-literes beholder. Papiraffaldet indsamles fra husstandene ved faste rutekørsler, hvor de 2-hjulede beholdere stilles frem til skel på dagen for indsamling (kan også være standplads). Beholderen tømmes med en almindelig en-kammer komprimatorbil med lift, hvorefter beholderen returneres til skel. Papirfraktionen afleveres til modtageanlæg. Den nye ordning vil omfatte samtlige én-familieshuse med helårsstatus i Nordfyns Kommune, der har enten fast opsamlingsmateriel (beholder) eller sækkestativ til dagrenovation. I Nordfyns Kommune er der p.t private husstande med helårsstatus, som anvender et sækkestativ (110 liters sæk) eller en 2-hjulet beholder ( liter) til opsamling af dagrenovation. Ved flerfamilieshuse kan papir indsamles via centralt opstillede kuber eller i 660 liters minicontainere. I Nordfyns Kommune er der kun få flerfamiliehuse, hvorfor det er valgt ikke at medtage disse i nærværende overordnede analyse. I sommerhusområdet kan papiraffald indsamles via centralt opstillede kuber eller ved at udbrede ordningen for indsamling af papir i fast opsamlingsmateriel ved hvert sommerhus. I Nordfyns Kommune er der p.t sommerhus. I afsnit er der udarbejdet et særskilt afsnit vedr. de supplerende omkostninger ved udvidelse af den nye ordning for indsamling af papir til tillige at omfatte samtlige sommerhuse i kommunen. 2.2 Indsamlingseffektivitet I Miljøstyrelsesprojekt nr (2005) er oplyst følgende potentiale-mængde for papir og pap fra private husstande for år 2003: Samlet papir- og pap potentiale i 2003 (ton) Pap potentiale i 2003 (ton) Beregnet papir potentiale i 2003 (ton) Gl. Otterup Gl. Bogense Gl. Søndersø Nordfyns Kommune Registreringer fra Nordfyns Kommune for perioden 1. januar til 30. november 2007 viser, at det kan forventes, at der 2007 i alt vil blive indsamlet ca tons papir. Papiraffaldet indsamles via de tre genbrugsplader og via centralt opstillede kuber. Den indsamlede mængde svarer til en indsamlingseffektivitet for papir på ca. 65 %. Erfaringer fra andre kommuner viser, at indsamlingseffektiviteten kan øges ved at indføre husstandsindsamling af papir i fast beholder.

3 Side 3 Det anslås, at indsamlingseffektiviteten for papir for hele Nordfyns Kommune med den nye ordning vil kunne øges til i størrelsesordnen ca. 85 %. Dette overslag er udgangspunkt for de følgende beregninger. Med en indsamlingseffektivitet på 85 % vil der kunne indsamles i alt ca ton papiraffald, svarende til ca. 127 kg pr. husstand. De 127 kg papiraffald pr. husstand vil med en vægtfylde på 0,21 kg/liter, svare til ca. 604 liter pr. husstand pr. år. 2.3 Tømningsfrekvens Ved etablering af en indsamlingsordning for papir anbefales det, at anvende en indsamlingsfrekvens på max. 6 uger, idet aviser efter ca. 3 måneder bliver uegnede til genanvendelse. Dette skyldes, at det bliver vanskeligere eller i værste fald umuligt at fjerne tryksværte efter denne periode. Aviser opbevares ofte i boligen i en periode inden de placeres i opsamlingsmateriellet, og de skal efterfølgende oparbejdes af genvindingsindustrien, inden de anvendes på de fabrikker, der producerer returpapir. Den nedre grænse for indsamlingsfrekvensen bestemmes alene af den driftsøkonomi, man tilstræber i ordningen. Der vælges en indsamlingsfrekvens på 6 uger, svarende til 8 tømninger om året for begge de beskrevne indsamlingsordninger. Hvis der regnes med 8 tømninger om året, vil borgerne ved ordningen med 190 liters beholdere i gennemsnit skulle opbevare og aflevere ca. 16 kg papiraffald pr. tømning, svarende til ca. 75 liter. 2.4 Økonomiberegninger Udgifter I det følgende gennemgås de økonomiske konsekvenser for ordningen. Ved de økonomiske udregninger er der forudsat følgende: Antallet af husstande omfattet af ordningen er stk. 8 tømninger om året Alle priser er ekskl. moms Udgifter til ordningen omfatter indkøb af opsamlingsmateriel (190 liters plastbeholder), udbringning af opsamlingsmateriel ved opstart samt løbende tømning med komprimatorbil. Udgifter til indkøb af opsamlingsmateriel Erfaringer fra gennemført udbud i anden kommune i 2007 viser, at prisen for indkøb af en 190 liters plastbeholder samt udbringning af denne er i størrelsesordnen 220 kr. pr. beholder inkl. udbringning til husstand. Der regnes med en pris på 220 kr. pr. beholder inkl. udbringning til husstand. Den årlige ydelse er beregnet efter en afskrivning over 10 år og en forrentning på 6 % p.a. (amortiseringsfaktor 0,135868)

4 Side 4 Opsamlingsmateriel 2-hjulede 190 liters plastbeholder Indkøbspris (kr. /stk.) Årlig ydelse (kr. /stk.) Antal beholdere (stk.) Samlet indkøbspris (kr.) Samlet årlig ydelse (kr.) Udgifter for tømning Erfaringer fra udbud gennemført i anden kommune viser, at tømningsprisen for afhentning, tømning og returnering af en 2-hjulet beholder placeret i skel er ca. 10,00 15,00 kr. pr. tømning. Prisen er inkl. transport til anvist modtageanlæg, hvorfor prisen vil afhænge af afstanden til modtageanlægget. Der anvendes i nedenstående udregninger en pris på 13,00 kr. pr. tømning samt 8 tømninger pr. år ved de husstande omfattet af ordningen. Det skal bemærkes, at såfremt den 2-hjulede beholder skal afhentes og returneres til en standplads etableret på grundejerens matrikel, kan man forvente en forøgelse af tømningsprisen i størrelsesordenen 2-4 kr./tømning. Indsamlingsfrekvens Indsamlingspris (kr. /husstand/år) Samlet indsamlingspris (kr./år ) 8 tømninger/år Indtægter Udgifter for 8 årlige tømninger af 190 liters plastbeholdere ved de husstande vil således være ca kr./år. Samlede udgifter De samlede, årlige udgifter for en indsamlingsordning med 190 liters plastbeholdere, vil dermed blive i alt ca kr./år med en afskrivning over 10 år og en forrentning på 6 % p.a. Indtægter fra ordningen omfatter indtægter der opnås ved salg af papiraffaldet samt besparelser fra forbrænding af papiraffaldet. Der er i udregninger forudsat, at der med de eksisterende ordninger i Nordfyns Kommune i år 2007 indsamles ton papiraffald. Der regnes i det efterfølgende med en afsætningspris for papiraffaldet på 450 kr. pr. ton. Indtægterne regnes som merindtægter for den ekstra mængde papiraffald der kan indsamles med den nye ordning i forhold til de eksisterende ordninger. Ved indførsel af en ny ordning er et af målene, at der skal indsamles mere papiraffald. Den ekstra mængde papiraffald der indsamles vil ikke skulle brændes, hvorved der spares forbrændingstakst for denne mængde. Forbrændingstakster på Odense Kraftvarmeværk er på 400 kr./ton (ekskl. moms og inkl. statsafgift på 330 kr./ton). Besparelsen til forbrænding vil i nedenstående blive betragtet som en indtægt.

5 Side 5 Forskellen i mængden af indsamlet papiraffald mellem de eksisterende ordninger og indsamling i 190 liters beholder er ca. 377 ton om året. Merindtægter fra salg af papiraffald Indsamling af ekstra 377 ton papiraffald vil kunne indbringe ca kr. Besparelser på udgifter til forbrænding Ved indsamling af ekstra 377 ton papiraffald vil der kunne opnås en årlig besparelse til forbrænding på ca kr. Samlede indtægter De samlede indtægter for ordningen vil dermed blive i alt ca kr. pr. år Samlede omkostninger for helårshusstande Nedenfor er den samlede økonomi for ordningen sammenfattet. De årlige udgifter for ordningen beløber sig til er ca kr. samt årlige indtægter på ca kr. Dermed bliver de samlede omkostninger til ordningen ca kr. om året Supplerende omkostninger for sommerhuse I det følgende er de supplerende økonomiske konsekvenser for ordningen beregnet, såfremt ordningen udvides til også at omfatte alle sommerhuse i Nordfyns Kommune. Der forudsat følgende: Antallet af sommerhuse omfattet af ordningen udgør stk. 5 tømninger om året Indsamlingseffektivitet på 40 kg pr. sommerhus, i alt 93 tons (svarende til 30 % af indsamlingseffektiviteten for private helårshusstande) De årlige udgifter for ordningen vil blive udvidet med ca kr./år (renter og afskrivning ved indkøb af yderligere i alt stk. beholdere) samt ca kr./år i tømningsudgifter. Dvs. at de samlede udgifter vil svarende til alt ca kr./år, mens de årlige indtægter vil blive suppleret med ca kr. Dermed bliver de samlede supplerende omkostninger ved en udvidelse af ordningen på ca kr. om året Andre økonomiske forhold Udover ovenstående udgifter og indtægter er der en række mulige omkostninger og besparelser, som bør indgå i den samlede overvejelse inden der indføres en ny ordning for husstandsindsamling af papir i Nordfyns Kommune. Omkostninger: Omkostninger til informationsmateriale om den nye ordning.

6 Side 6 Besparelser: Såfremt forbrændingskapaciteten for affaldsforbrændingsanlægget er ved at være nået, vil der med en øget indsamling af papir og pap kunne opnås en besparelse ved en forøget forbrændingskapacitet Såfremt den nye ordning gør det muligt at mindske antallet af kuber til papir vil der være en mulig besparelse i forrentning og afskrivning af kuber, som en henteordning erstatter dette er kun gældende, hvis kuberne sælges. Der vil også være en besparelse i mindre antal tømninger af kuber. Andre forhold der kan vigtige if. til økonomi: Afsætningsprisen på papir kan ændre på de samlede indtægter der kan opnås ved ordningen 2.5 Betydning for serviceniveau Nedenfor er nævnt en række mulige fordele og ulemper ved etablering af en husstandsindsamling af papir i fast beholder. Fordele ved indsamling i 190 l beholder (fast opsamlingsmateriel) Større indsamlingseffektivitet af papir En beholder beskytter papiret mod vejret, og kan opbevares udendørs uden papiret bliver vådt Det er nemt for husstanden at flytte en 190 liters beholder med hjul ud til skel. Tømning af beholder foregår med lift, og arbejdsmiljøet kan derved tilrettelægges Mindre privat kørsel med papiraffald til genbrugspladser. Ulemper ved indsamling i 190 l beholder (fast opsamlingsmateriel) Husstanden skal finde plads til en 190 beholder på et udendørs areal Svært at registrere fejlsorteret affald i beholderen inden tømning i komprimatorbil 2.6 Konsekvenser for miljø Ressourcer Husstandsindsamlingen vil betyde, at en vis mængde af papir flyttes fra forbrænding til genvinding. Genvinding af papir sparer ressourcer i form af råstoffer og energi. Miljøvurderinger viser (Miljøprojekt 1057, 2006), at genanvendelse af papir frem for forbrænding er en miljømæssig fordel. Transportarbejde Ved indførelse af ny indsamlingsordning vil transportarbejdet udført af komprimator-indsamlingsbiler blive øget, transport til kuber og genbrugsplads i privatbil vil blive mindsket. Ved en forøgelse af transportarbejdet komprimatorbiler vil der ske en forøget miljømæssig påvirkning af miljøet i form at blandt andet udslip af partikler, forsuring, global opvarmning etc. Beregnede miljøkonsekvenser Hvis kommunen ønsker det kan der udarbejdes en beregning af de konkrete miljøkonsekvenser ved etablering af ny indsamlingsordning for papiraffald.

7 Side 7 3 PRISNIVEAU FOR SUPPLERENDE YDELSER Dette afsnit indeholder oplysninger om det aktuelle prisniveau for vask af beholdere samt indsamling af batterier på låget. Prisniveauet er sammenstillet med udgangspunkt i udbud af disse ydelser, som Grontmij Carl Bro har gennemført i løbet af det sidste år. 3.1 Vask af beholdere Kommunen ønsker mulighed for at bestille vask af dagrenovationsbeholdere ved husstandene. Vask af beholdere sker i forbindelse med den ordinære tømning. Selve afvaskningen af beholderen foregår enten direkte på en specialkonstrueret komprimatorvogn med spulehoved, vandopsamling, recirkulering mv., som vasker beholderen umiddelbart efter, at den er blevet tømt i samme bils komprimatorskuffe. Eller vasken foregår på servicebil, som kører i hælene på den almindelige komprimatorbil, og hvor beholderen vaskes, før den sættes tilbage på standplads/ved skel. Forudsætningerne for nedenstående prisniveau er én årlig vask af samtlige liters beholdere. Kommunen bestiller således vask af beholderne, og denne gennemføres over en samlet periode (i alt mindst beholdere). En samlet vask af beholdere som beskrevet ovenfor tilbydes pt. for en pris af kr./beholder ekskl. moms. Flere større renovatører har de specielle vaskebiler, biler som kan lejes ind til vaskeopgaver af andre renovatører. 3.2 Indsamling af batterier på låget Indsamling af batterier på låget betyder, at husstandene lægger batterier mv. i en gennemsigtig, mindre plastpose (ofte foreslår kommunerne 4 liters fryseposer), som så placeres på låget af beholderen til enten dagrenovation eller papir. Ved tømning af beholderen medtager renovatøren plastposen, og denne tømmes ud i beholder på indsamlingsbilen. Ved udbud af denne type ordning beder udbyder (kommunen) om en samlet pris for tømning af beholder og plastpose. Nedenstående prisniveau er derfor skønnet på baggrund af en sammenligning af tømningspriser for beholdere til papir hhv. eksklusiv og inklusiv posen til batterier. Indsamling af batterier på låget kan gennemføres for en merpris på i størrelsesordenen 1,50 2,00 kr./tømning. Denne pris skal således lægges oveni prisen for en almindelig tømning.

8 Side 8 4 HUSSTANDSINDSAMLING AF GLAS OG METALDÅSER 4.1 Glas Nærværende afsnit indeholder en overordnet beskrivelse af fordele og ulemper ved husstandsindsamling af henholdsvis glas og metaldåser mht. mængder, økonomi, service og miljø. Fordele og ulemper ved husstandsindsamling af glas Fordele: høj service for borgerne større mængde pr. husstand, dog ikke altid god kvalitet større mængder betyder højere genanvendelsesprocenter Ulemper: markant højere omkostninger end ved f.eks. kubeindsamling forøget transport ved indsamling (i forhold til kuber) ved indsamling i beholdere høj skårprocent indsamling i poser problemer med arbejdsmiljøet 4.2 Metalemballage Fordele og ulemper ved husstandsindsamling af metalemballage (dåser) Fordele: høj service for borgerne formodentlig større mængde pr. husstand, dog endnu kun få erfaringer i andre kommuner Ulemper: markant højere omkostninger end ved f.eks. indsamling på genbrugsstation eller i kuber høje omkostninger pr. ton (metalemballage har lav værtfylde) endnu kun få erfaringer med indsamlingsmateriel (hvad er bedst egnet) forøget transport ved indsamling (i forhold til kuber) endnu kun få erfaringer mht. informationsmateriale, borgernes villighed til kun at sortere rengjorte dåser ellers problemer med hygiejnen

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning Gladsaxe Kommune Indsamling af genanvendelige materialer Notat af 05 januar 2012 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

For hvert scenario belyses konsekvenserne for økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø

For hvert scenario belyses konsekvenserne for økonomi, miljø, service og arbejdsmiljø 1 INDLEDNING Side 1 2 ANALYSEN På baggrund af temadagen med kommunalbestyrelsen den 15. november d.å. har Grontmij Carl Bro (GMCB) udarbejdet nedenstående analyse af udvalgte scenarier for dagrenovationsordningen.

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 HVIDOVRE KOMMUNE SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1

Læs mere

Model for beregning af genanvendelsesprocent

Model for beregning af genanvendelsesprocent Model for beregning af genanvendelsesprocent Vestforbrænding har gjort en aktiv indsats for at opnå den nationale ressourcestrategis mål om 50% genanvendelse af de syv fokusfraktioner i henhold til regeringens

Læs mere

svarer til god økonomi, stor miljøfordel, godt serviceniveau og godt arbejdsmiljø.

svarer til god økonomi, stor miljøfordel, godt serviceniveau og godt arbejdsmiljø. 1 INDLEDNING Side 1 2 ANALYSEN På baggrund af temadagen med kommunalbestyrelsen den 15. november d.å. har Grontmij Carl Bro (GMCB) udarbejdet nedenstående analyse af udvalgte scenarier for dagrenovationsordningen.

Læs mere

ANALYSE AF INDSAMLINGSORDNINGER FRA HAVEBOLIGER

ANALYSE AF INDSAMLINGSORDNINGER FRA HAVEBOLIGER DRAGØR KOMMUNE ANALYSE AF INDSAMLINGSORDNINGER FRA HAVEBOLIGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097 1

Læs mere

INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD

INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD PROJEKTNUMMER 31.3030.23 INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD SWECO DANMARK A/S BETINA HYLLEBERG SKJØTH Sweco Sweco Kokbjerg 5 DK 6000 Kolding, Telefon +45 82 28 14 00 Fax +45

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

NOTAT. bioaffald. Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier

NOTAT. bioaffald. Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 22. september 2016 2016-004730-6 Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier Baggrund Det nationale genanvendelsesmål på 50% af

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle og transportere affald for Fanø Kommune på det i Udbudsbetingelser, Kravspecifikation og Udkast til kontrakt angivne

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

. Obligatoriske affaldsordninger... 3

. Obligatoriske affaldsordninger... 3 AFFALDSTAKSTER KOMMUNALE INSTITUTIONER 2019 Indholdsfortegnelse. Obligatoriske affaldsordninger... 3 Restaffald, alm. beholdere... 3 Genanvendeligt affald, alm. beholdere... 3 Offentlige nedgravede beholdere...

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2015 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2015 2 Boligbidrag 2015 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2015 6 Ekstra tømninger 2015 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2015 7 Vask af beholdere

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2014 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2014 2 Boligbidrag 2014 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2014 6 Ekstra tømninger 2014 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2014 7 Vask af beholdere

Læs mere

Notat om valg af fremtidig indsamlingsordning af husholdningsaffald i Stevns Kommune.

Notat om valg af fremtidig indsamlingsordning af husholdningsaffald i Stevns Kommune. Notat om valg af fremtidig indsamlingsordning af husholdningsaffald i Stevns Kommune. INDLEDNING OG BAGGRUND Kommunen har i sin affaldsplan (2014-18 (24)) fastlagt, at der i perioden 2014-18 skal planlægges

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model for ændret affaldsbehandling i Horsens I forbindelse med udarbejdelse af affaldsplan for Horsens Kommune

Læs mere

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S DRAGØR KOMMUNE NOTAT OM BIOAFFALD NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Sortering af dagrenovation Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Affaldssortering Sortering af dagrenovation i madaffald og restaffald blev opstartet januar 1997. Hos alle de husstande i gl. Grindsted

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for kommunale virksomheder og institutioner i

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2017-20 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2016 2017 AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms I løbet af 2017 bliver gebyrstrukturen på affaldsområdet ændret med implementeringen af den

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcelog

Læs mere

Ny regulativ tekst Gammel tekst

Ny regulativ tekst Gammel tekst Ny regulativ tekst Gammel tekst Regulativændringer 2015 Husholdningsaffaldsregulativ Blå tekst er nye rettelser Indførelse af boligforeningsordning for farligt affald Indførelse af boligforeningso rdning

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcel-

Læs mere

NOTAT. 1. Økonomisk konsekvens af nye affaldsordninger i Stevns Kommune

NOTAT. 1. Økonomisk konsekvens af nye affaldsordninger i Stevns Kommune NOTAT Projekt Økonomisk konsekvens af nye affaldsordninger i Stevns Kommune Kunde KARA/NOVEREN Notat nr. 3 Dato 21. oktober 2016 Til Fra Kopi til Ejvind Mortensen, KARA/NOVEREN Dorte Hvid-Jacobsen og Marianne

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

NOTAT. De 3 løsningsmodeller for énfamilieboliger, herunder forudsætninger, sammenhænge og afhængigheder m.v.

NOTAT. De 3 løsningsmodeller for énfamilieboliger, herunder forudsætninger, sammenhænge og afhængigheder m.v. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Bilag 1 til indstilling til Teknik- og Miljøudvalget 2. marts 2017 De 3 løsningsmodeller for énfamilieboliger, herunder forudsætninger, sammenhænge og

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for kommunale virksomheder og institutioner i

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Øget genanvendelse i Frederikssund Kommune

Øget genanvendelse i Frederikssund Kommune Øget genanvendelse i Frederikssund Kommune Indledning Frederikssund Kommune har i 2015 nået en genbrugsprocent på 52,8 %. Med udgangspunkt i kommunens affaldsordninger redegør dette notat for mulighederne

Læs mere

Notat. 6. juli 2012. Øget genbrug fra private husstande

Notat. 6. juli 2012. Øget genbrug fra private husstande Notat Faxe Affald A/S CVR-nr. 34 08 47 42 Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Tlf.: 70 26 02 07 Fax: 56 37 34 99 post@faxeforsyning.dk www.faxeforsyning.dk 6. juli 2012 Øget genbrug fra private husstande

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

NOVEMBER 2018 FARLIGT AFFALD. Fælleskoncept for etage- og samlede bebyggelser

NOVEMBER 2018 FARLIGT AFFALD. Fælleskoncept for etage- og samlede bebyggelser NOVEMBER 2018 FARLIGT AFFALD Fælleskoncept for etage- og samlede bebyggelser Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Status... 3 3. Introduktion til ordningen... 3 4. Kommunikation og information... 3

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020 11. Marts 018 Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 00 I Europa vokser mængden af affald med stor hast. Over 1,8 milliarder tons affald bliver hvert år 'produceret' i EU, og mindre end en tredjedel

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning Indholdsfortegnelse BILAG 1 TILBUDSLISTE 1. Hovedtilbudsliste 2. Orientering 3. Indsamling af restaffald og bioaffald 4. Indsamling af papir, glas, batterier og elektronik 5. Indsamling af plast og metal

Læs mere

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer NOTAT Dato: 27. februar 2019 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer 1 Baggrund og resultat Reno Djurs udbød den 21.

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis?

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis? Farligt Affald-ordninger og Boks Glostrup Kommune ønsker at få farligt affald og problemaffald som småt elektronik, sparepærer og batterier ud af husholdningsaffaldet. Farligt affald kan skade miljøet

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

NYT AFFALDSSYSTEM GENANVENDELSES- PROCENT OG ØKONOMI

NYT AFFALDSSYSTEM GENANVENDELSES- PROCENT OG ØKONOMI FEBRUAR 2018 SOLRØD KOMMUNE OG GREVE RENOVATION A/S NYT AFFALDSSYSTEM GENANVENDELSES- PROCENT OG ØKONOMI RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer NOTAT Dato: 25. september 2015 Anja Hoff Hansen & Malene-Mattison Hansen Introduktion I april 2013 indførte Gladsaxe

Læs mere

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Borgeren har mulighed for at gå op eller ned i beholder størrelse:

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Mandag den 4. november Mødetid: 17:00-17:30

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Mandag den 4. november Mødetid: 17:00-17:30 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 17:00-17:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Idéen i forsøget er at udnytte de eksisterende beholdere til haveaffald til indsamling

Idéen i forsøget er at udnytte de eksisterende beholdere til haveaffald til indsamling Beskrivelse af forsøg med indsamling af bioaffald Idéen i forsøget er at udnytte de eksisterende beholdere til haveaffald til indsamling af bioaffald. Bioaffald består af madaffald og grønt haveaffald.

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD Yvonne Thagaard Andersen Økonomiseminar 06. december 2016 Chef AffaldGenbrug GENBRUGSPLADSER OG MODTAGELSESANLÆG I VEJLE KOMMUNE

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ

Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ Den generelle del af regulativet er affaldsbekendtgørelsens tekst og erstatter de nugældede regulativers generelle indledninger med angivelse

Læs mere

INDSAMLING AF AFFALD INDHOLD. 1 Tilbud 2

INDSAMLING AF AFFALD INDHOLD. 1 Tilbud 2 OKTOBER 2017 RINGSTED KOMMUNE INDSAMLING AF AFFALD EU-UDBUD - TILBUDSLISTE - BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Tilbud 2 2 Tilbudsliste

Læs mere

AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms

AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE 2016 2017 Kr. inkl. moms Faste gebyrer Gammel ordning årligt Enfamilieboliger total (100 pct.) 1.832,68 1.510 534,03 131 heraf storskrald, haveaffald 29,95 29 178,30

Læs mere

Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald. Sagsnr Dokumentnr

Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 2 Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald Nedenstående er en kort sammenfatning af udenlandske erfaringer

Læs mere

Svar på spørgsmål vedrørende nye indsamlingsordninger for genanvendeligt affald i Norfors Kommunerne, Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal

Svar på spørgsmål vedrørende nye indsamlingsordninger for genanvendeligt affald i Norfors Kommunerne, Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal Svar på spørgsmål vedrørende nye indsamlingsordninger for genanvendeligt affald i Norfors Kommunerne, Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal Hvor meget forventer man at indsamle af hver fraktion i

Læs mere

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse SOMMERHUSE Affaldsprisen er sammensat af to gebyrer. Grundgebyret fastsættes som udgangspunkt ud fra ejendommens BBR-oplysninger. Hvis sommer huset benyttes hele året, betales grundgebyr som en almindelig

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2017 1 - en del af byen Indhold Forord...3 Aktiviteter i 2017...4 Kommunernes egne ordninger...5 Indsamlingsresultater i 2017...6 Økonomi...8 Planlagte aktiviteter i 2018...9 2 Forord Velkommen

Læs mere

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Den nationale ressourcestrategi, som kom i efteråret 2013 og sætter de samlede mål for

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 PROGRAM 1. Velkomst - rammerne for det fælles affaldsprojekt 2. Erfaringer fra forsøg med affaldssortering 3. Anbefaling til et nyt indsamlingssystem

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018 Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune i store tal Affaldsindsamling i Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus står for den samlede håndtering af affald fra private husstande i Aarhus Kommune. Affaldsløsningerne

Læs mere

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 22. december 2016 side 1 af 5 749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé Kommunen har i sin affaldsplan

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2 Side 1 af 46 Bilag 1 Side 2 af 46 Side 3 af 46 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Haveaffald 3.1.3 Emballageaffald: Papir/pap 3.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret Til godkendelse i Klima- og miljøudvalget den 18. juni 2015 1 Hovedoversigt - udgiftsbaseret Affaldscenter 2.288 2.149 2.469 2.469 2.469 2.469 Fordeling Affaldscenter -2.288-2.149-2.469-2.469-2.469-2.469

Læs mere

Indsamling af papir til genanvendelse fra husholdninger

Indsamling af papir til genanvendelse fra husholdninger Vejledning fra miljøstyrelsen Nr. 4 2000 Indsamling af papir til genanvendelse fra husholdninger Kate Tønning Teknologisk Institut Jette Skaarup Indhold FORORD...5 1 INDLEDNING... 6 1.1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

Bilag 2 Takstudvikling

Bilag 2 Takstudvikling Bilag 2 Takstudvikling Indhold Indledning... 2 Beregningsmetode for takstpåvirkninger... 2 Konsekvensen af nyt udbud... 2 Renovationsgebyret opbygning og størrelse i dag.... 3 Øvrige ændringer i taksten...

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

NOTAT. Spuling/vask af affaldsbeholdere

NOTAT. Spuling/vask af affaldsbeholdere 30 Spuling/vask af affaldsbeholdere Dette notat opsummerer Swecos erfaringer vedrørende spuling/vask af affaldsbeholdere ifm. ruteindsamling af husholdningsaffald. Der er taget kontakt til en række leverandører

Læs mere

Beskrivelse af ny storskraldsordning pr

Beskrivelse af ny storskraldsordning pr Miljøudvalget 19.01.2012 Sag nr. 4, bilag 1 Senest revideret AH/AL 11.1. Beskrivelse af ny storskraldsordning pr. 1.4.2013 Baggrund På Miljøudvalgets møde 26.05.2011 blev det besluttet, at forvaltningen

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser.

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Version 5 (3-1-2019) Dette notat beskriver fire forslag til forbedring af indsamlingsordningerne i boligselskaber,

Læs mere