Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner"

Transkript

1 Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner J.nr.: G00 Sagsid: Initialer: Kam.sf Sagsfremstilling I maj/juni 2009 har kommunalbestyrelserne i ovenstående kommunerne givet tilsagn om, at indgå i et samarbejde om etablering af en fælleskommunal tandreguleringsklinik beliggende på 2 matrikler i h.h.v. Hvidovre Kommune og i Albertslund Kommune. Det samlede endelige forslag forelægges nu til endelig godkendelse i kommunerne. Uddybende bemærkninger Dokument nr Formålet med at etablere en fælles tandreguleringsklinik er, at sikre forsyningsforpligtelsen for området. Der er mangel på reguleringstandlæger og prognosen tilsiger i de kommende år, at manglen vil blive større. Efter godkendelse i kommunalbestyrelserne i maj/juni 2009, har styregruppen, bestående af forvaltningscheferne/vicedirektører fra de 7 kommuner, arbejdet videre med et sammenhængende oplæg. Der har endvidere været nedsat arbejdsgrupper med henblik på at afklare de mere fagspecifikke områder, ligesom forslaget har været behandlet i de respektive samarbejdsudvalg. Klinikkernes fysiske placering: Det er nu fastlagt at placeringen bliver en klinik i Hvidovre, Bødkerporten 6B, 2650 Hvidovre og en klinik i Albertslund, Stationstorvet 12, 1., 2620 Albertslund. En fællesreguleringsklinik fordelt på 2 matrikler. Plantegning udarbejdet af New///Clinic over indretningen af de 2 klinikker er vedlagt som bilag. Begge klinikker ligger stationsnært på h.h.v. B/H linjen mod Høje- Tåstrup og A/E linjen mod Køge, jfr. de opstillede krav/forudsætninger. Af bilag 1 fremgår placeringen i forhold til nærmeste station. Arbejdsgrupperne har arbejdet med: - Organisering og samarbejdsaftale herunder budgetteringsprincipper og incitamentsstrukturer m.m. - Kvalitetsstandarder og serviceniveau, hvor der generelt er taget udgangspunkt i Sundhedsstyrelsen vejledning om tandregulering. - Anlæg og drift. - Personalejuridiske problemstillinger i forbindelse med den fremtidige organisation.

2 - IT-anvendelse Organisering og samarbejdsaftale - samt budgetteringsprincipper og incitaments-strukturer m.m.. KL konkluderer i notat fra d. 28. maj 2009 (bilag 2), at der er 2 organisationsformer, etablering af et kommunalt fællesskab efter 60 i lov om kommunernes styrelse eller ved at en kommunes tandreguleringen udfører tandregulering på de andre kommuners vegne. Styregruppen har udarbejdet et supplerende notat der spejler de 2 organisationsformer op imod hinanden se bilag 3. Styregruppen anbefaler, at tandreguleringsklinikken etableres i overensstemmelse med 60 i lov om kommunernes styrelse og anbefaler at Aftale om kommunalt fællesskab på tandreguleringsområdet mellem Albertslund kommune, Brøndby kommune, Glostrup kommune, Hvidovre kommune, Ishøj kommune, Tårnby kommune og Vallensbæk kommuner godkendes se bilag 4. Der er endvidere udarbejdet budgetteringsprincipper og incitamentsstruktur. For styregruppen har det været centralt at der i driftsaftalen er indarbejdet incitament til driftsoptimering se bilag 5. Kvalitetsstandarder og serviceniveau. Overordnet er serviceniveauet for tandregulering beskrevet i, et bilag til bekendtgørelse om Tandpleje, samt i Sundhedsstyrelsens vejledning om Omfanget af og kravene til den kommunale og regionale tandpleje. Serviceniveauet følger således Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Efter anbefaling fra en arbejdsgruppe bestående af overtandlæger og medarbejdere fra reguleringsområdet, anbefaler styregruppen, at snittet mellem De kommunale Tandplejer og Reguleringsklinikken m.m. rammeformuleres og at et mere konkret forslag til kvalitetsstandarder, udarbejdes med størst mulig involvering af de af sammenlægningen berørte medarbejdere, på et senere tidspunkt i processen. Der henvises til bilag 6. Anlæg og drift. Der blev oprindeligt givet et tilsagn om, at afsætte anlægsudgifter indenfor en samlet anlægsramme på i alt kr i 2010/2011 tilsagnet var beregnet på 9 kommuner og ikke de nuværende 7 kommuner. Anlægsbudgettet er nu beregnet til 27, 6 millioner kr. inkl. udgifter til dentaludstyr og IT. Fordelingen af anlægsinvesteringen er opgjort forholdsvis efter børnetallet 0 18 årige og fremgår af bilag 7. Såfremt den enkelte kommune beregner h.h.v. en stigning/fald i andelen af investeringen, kan det skyldes en ændret fordeling i børnetallet. For Tårnby kommunens vedkommende skal der således afsættes kr. 5,25 mill.

3 Et foreløbigt driftsbudget fremgår af bilag 8. Driftsbudgettet fordeles mellem kommunerne, på baggrund af den anvendte fordelingsnøgle udarbejdet med udgangspunkt i de 0 18 årige i kommunerne. Det foreløbige driftsbudget skal dog korrigeres for, overheadomkostninger som Hvidovre Kommune skal have for bl.a. lønadministration, budget og regnskab, IT og revision m.m. Det er aftalt at overheadomkostninger opgøres på samme vilkår som i tidl. mellemkommunale fællesskaber, eksempelvis sprogskolesamarbejdet på Vestegnen. Endvidere indgår der i driftsbudgettet huslejebetaling, idet selskabet lejer lokaler h.h.v. af et boligselskab (Albertslund kommune) og af Hvidovre Kommune. Styregruppen anbefaler at fastsættelsen af husleje sker på markedsvilkår og at huslejen fastsættes efter en vurdering af minimum en ejendomsmægler. De foreløbige driftsudgifter for den enkelte kommune fremgår af bilag 8. Når driftsbudgettet sammenlignes med de eksisterende udgifter til reguleringsområdet, bør den enkelte kommune specielt være opmærksom på, at medregne eksempelvis huslejeudgifter og administrative omkostninger der ikke konteres på konto 4. Fællesskabets hovedaftale om Tandreguleringsklinikken træder først i kraft den 1. januar 2012, hvor klinikken forventes at være klart til drift, og hovedaftalen regulerer alene perioden herefter. Der er derfor udarbejdet et tillæg til aftalen, der vedrører den ombygning af lokaler i Hvidovre og Albertslund, som etableringen af den fælles tandreguleringsklinik kræver. Aftalen ændrer ikke ved den projektorganisation, der i øvrigt arbejder med forhold af betydning for etableringen. Det foreslås fastsat i aftalen, at Hvidovre Kommune på alle kommunernes vegne fungerer som bygherre for ombygningen, således at Hvidovre Kommune bl.a. forestår indhentning af tilbud, eventuelle udbud og indgåelse af kontrakter med rådgivere, leverandører o.l. Endvidere udøver Hvidovre Kommune byggestyring, når ombygningen står på. For så vidt angår ombygningen i Albertslund, sker byggestyringen i et tæt samarbejde med Albertslund kommune. Der henvises til bilag 9. Personalejuridiske problemstillinger. Personaleafdelingen i Ishøj Kommune har på styregruppens vegne udarbejdet et forslag til handleplan. Styregruppen anbefaler på denne baggrund at: - medarbejderne af samarbejdet er omfattet af Lov om lønmodtagernes retsstilling ved Virksomhedsoverdragelse, - lederen/ledelsen af den nye fælleskommunale tandregulering er fundet/udpeget senest 6 måneder før etablering af selskabet, - de 7 kommuner hver især og med et rimeligt varsel ophæver de regler som er ensidigt fastsat af ledelsen i de enkelte kommuner, samt frigør sig fra de evt. kutymer som ikke knytter sig til eller udfylder gældende aftaler og overenskomster.

4 medarbejderne tilbydes ansættelse i den fælleskommunale tandregulering på uændrede løn- og ansættelsesforhold. - der ikke kan ske afskedigelse begrundet i oprettelse af den fælleskommunale tandregulering. - den fælleskommunale tandregulering indtræder i de rettigheder og pligter, der består på etableringstidspunktet, i henhold til kollektiv overenskomst og aftale samt individuelle aftaler om løn- og ansættelsesvilkår. Der henvises til bilag 10. IT-anvendelse. Der har været nedsat en arbejdsgruppe omkring IT, se bilag 11. I dag har de deltagende kommuner forskellige IT-leverandører og det er ikke umiddelbart muligt at pege på en model med fuld integration mellem kommunernes IT-systemer og Reguleringsklinikken. Styregruppen anbefaler, at der indarbejdes et beløb, med henblik på en fuldintegreret løsning. Styregruppens anbefaling medfører at kommuner kan bevarer deres nuværende IT-leverandør etc. i forbindelse med etableringen af Reguleringsklinikken. Den videre tidsplan er beskrevet i projektbeskrivelsen - bilag 12. Således at Tandreguleringsklinikken forventes at overgå til drift 1. januar Indstillingen har været til høring i de enkelte kommuners samarbejdsudvalg. Samarbejdsudvalgenes bemærkninger er vedlagt som bilag 13. Såfremt der bare er én kommune der udtræder af aftalen skal antallet af klinikrum revurderes og derved hele anlægsbudgettet. Forudsætningen for indstillingen er således at samtlige 7 deltagende kommuner tiltræder aftalen. Bilags oversigt: 1 Oversigt over klinikkernes fysiske placering i h.h.v. Hvidovre og Albertslund. 2 Notat fra KL om organisering af kommunal tandregulering. 3 Notat om samarbejdsformer på tandreguleringsområdet - 60 selskab. 4 Aftale om kommunalt fællesskab på tandreguleringsområdet mellem Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner. 5 Notat om budgetteringsprincipper og incitamentsstrukturer. 6 Notat om serviceniveau og kvalitetsstandarder. 7 Samlet oversigt over anlægsbudget. 8 Foreløbig ramme for driftsbudget. 9 Tillægsaftale bemyndigelse til Hvidovre Kommune til at indgå aftaler på selskabets vegne indtil selskabet er etableret. 10 Redegørelse om personalejuridiske spørgsmål. 11 Rapport vedrørende IT. 12 Projektbeskrivelse - version 9.

5 Referater fra samarbejdsudvalgene i kommunerne. Indstilling indstiller til Sundheds- og Omsorgsudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: - At Tårnby Kommune indgår i et samarbejde om etablering af en fælleskommunal tandreguleringsklinik med Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, og Vallensbæk kommuner pr. 1. januar At udkast til aftale om et kommunalt fællesskab jfr. styrelseslovens 60 godkendes. - At anlægsbudgettet i alt 27,6 mio. kr. hvoraf Tårnby Kommunes andel udgør kr godkendes og indarbejdes i investeringsoversigten for At de enkelte kommuner afsætter den forholdsmæssige andel af fællesskabets driftsudgift for budgetåret At medarbejderne af samarbejdet er omfattet af Lov om lønmodtagernes retsstilling ved Virksomhedsoverdragelse, hvilket medfører at medarbejderne tilbydes ansættelse i den fælleskommunale tandregulering på uændrede løn- og ansættelsesforhold. - At den fælleskommunale tandregulering indtræder i de rettigheder og pligter, der består på etableringstidspunktet, i henhold til kollektiv overenskomst og aftale samt individuelle aftaler om lønog ansættelsesvilkår. - At Hvidovre Kommune kan indgå aftaler overfor 3. part på selskabets vegne indtil selskabet er etableret, på nærmere aftalte vilkår jfr. bilag.. - At huslejen fastsættes på markedsvilkår og at overheadomkostninger beregnes ud fra de faktiske omkostninger og aftaler i nuværende fælleskommunale aftaler som f.eks. sprogskolen i Vestegnssamarbejdet. - At driftskommune, når reguleringsklinikken overgår til drift, bliver Hvidovre Kommune.

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk kommuner

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk kommuner Pkt. 27 Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk kommuner Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen og Teknisk Forvaltning indstiller til

Læs mere

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1.

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. januar 2012 Indledning I forbindelse med overvejelser om oprettelse af en

Læs mere

Leder af Tandreguleringen I/S

Leder af Tandreguleringen I/S Job- og personprofil Leder af Tandreguleringen I/S Område: Fælleskommunal tandreguleringsklinik Organisation: Et tværkommunalt samarbejde mellem 6 kommuner (Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Ishøj, Tårnby

Læs mere

Bilag til soc. udv. møde den 7 / pkt. 07_04. KB , pkt 27

Bilag til soc. udv. møde den 7 / pkt. 07_04. KB , pkt 27 Aftale om kommunalt fællesskab på tandreguleringsområdet mellem Albertslund kommune, Brøndby kommune, Glostrup kommune, Hvidovre kommune, Ishøj kommune, Tårnby kommune og Vallensbæk kommune kaldet Tandreguleringsklinikken

Læs mere

Projektbeskrivelse version 9

Projektbeskrivelse version 9 Bilag 12 Bilag til soc. udv. møde Projektbeskrivelse version 9 Projekttitel: Opgavestiller: Anledning: Fælleskommunal tandregulering Kommunalbestyrelserne i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj,

Læs mere

Samarbejdsaftale. Djurslands. Fælleskommunale Ortodontiordning FKO

Samarbejdsaftale. Djurslands. Fælleskommunale Ortodontiordning FKO Samarbejdsaftale Djurslands Fælleskommunale Ortodontiordning FKO I medfør af 1 stk. 3 i Bekendtgørelse nr. 179 af 28. februar 2012 om tandpleje, er der indgået følgende aftale mellem Norddjurs Kommune

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner

Aftale om etablering af. Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner Aftale om etablering af Et fælles Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Søllerød og Værløse kommuner UU-Nord Kommunalbestyrelserne i Gentofte, Gladsaxe,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Samarbejdsaftale. Om drift af fælles hjælpemiddeldepot. mellem. Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Nordsjællands Brandvæsen

Samarbejdsaftale. Om drift af fælles hjælpemiddeldepot. mellem. Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Nordsjællands Brandvæsen Samarbejdsaftale Om drift af fælles hjælpemiddeldepot mellem Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner og Nordsjællands Brandvæsen 1. Aftalens deltagere Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Læs mere

6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S

6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S 6. Behandling af budget 2017 og overslagsår for Hovedstadens Beredskab I/S 24 05 2016 Bestyrelsen forelægges foreløbigt forslag til budget 2017 og overslagsår til godkendelse, herunder de kommunale bidragssatser.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST. Region Hovedstaden

Styrelsesvedtægt. for. Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter. i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST. Region Hovedstaden Styrelsesvedtægt for Ungdommens Uddannelsesvejledningscenter i Egedal og Frederikssund kommuner UU VEST Region Hovedstaden Kommunalbestyrelserne i Egedal og Frederikssund kommuner indgår med virkning fra

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget

Økonomi- og Erhvervsudvalget Tillægsreferat Mødedato: Onsdag den 17. september 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/Rådhuset Torsten Nielsen, Nina Hygum, Per Møller Jensen, Mads Panny,

Læs mere

Notat om serviceniveau og kvalitetsstandarder

Notat om serviceniveau og kvalitetsstandarder Bilag 6 Notat om serviceniveau og kvalitetsstandarder Indledning I forbindelse med overvejelse om at oprette en fælleskommunal tandregulering for kommunerne Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Glostrup,

Læs mere

Aftale om etablering og drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning - Sjælsø Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner UU-Sjælsø

Aftale om etablering og drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning - Sjælsø Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner UU-Sjælsø Aftale om etablering og drift af Ungdommens Uddannelsesvejledning - Sjælsø i Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner UU-Sjælsø Kommunalbestyrelserne i Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

FÆLLES BEREDSKAB. Implementerings- organisation

FÆLLES BEREDSKAB. Implementerings- organisation FÆLLES BEREDSKAB Implementerings- organisation Indholdsfortegnelse 1. FÆLLES AFSÆT... 3 1.1. Baggrund og formål... 3 1.2. Organisering... 3 1.3. Overordnet tids- og procesplan... 4 1.3.1. Fase I: 1. marts

Læs mere

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Resumé: Statsforvaltningen fastsat som vilkår for Københavns og Frederiksberg Kommuners udtræden af Strandparken I/S, at de to kommuner

Læs mere

Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER. Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S. Side 1

Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER. Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S. Side 1 Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG HJEMSTED... 3 2 INTERESSENTER... 3 3 FORMÅL... 3 4 PLIGTER OG RETTIGHEDER... 3 5 LÅN OG HÆFTELSE...

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

Vedtægter for Center for tandregulering Nordvestjylland

Vedtægter for Center for tandregulering Nordvestjylland Vedtægter for Center for tandregulering Nordvestjylland Vedtægterne er gældende fra 01.04.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG HJEMSTED...3 2 INTERESSENTER...3 3 FORMÅL...3 4 PLIGTER OG RETTIGHEDER...3 5

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Offentlig Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 7. januar 2005 JEH/LST/kj/bef Sagsnr. 200401081-9 200401082 200401083 Notat vedrørende Indenrigs- og

Læs mere

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd:

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd: N O TAT Virksomhedsoverdragelse ved tilbagetagelse af opgaver Dette notat redegør for virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved den offentlige ordregivers hjemtagelse/tilbagetagelse af opgaver, der

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25. januar 2017 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE.

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. Gennem foråret 2015 er der i et samarbejde mellem Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg kommuner forberedt en gennemførelse af den aftalte strukturreform

Læs mere

Hovedstadens Beredskab Implementering fase III

Hovedstadens Beredskab Implementering fase III Hovedstadens Beredskab Implementering fase III 13. august 2015 1. Indledning Albertslund, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Glostrup, Hvidovre, Københavns, Rødovre og Tårnby kommuner behandlede i juni måned

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 5 Lynettefællesskabet I/S 18. september 2009 Vandsektorlovens konsekvenser for Lynettefællesskabet 1. Baggrund Et bredt politisk flertal i Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Sydøstjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet"). 1.2 Interessentskabet er

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter)

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Driftsoverenskomst Mellem Holbæk Kommune 0899 Kommuneservice (herefter kaldet Holbæk Kommune) og Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Mellemvang 27 4300 Holbæk Cvr. nr. 24191982

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen:

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen: Budgetforslag for Vestsjællands Brandvæsen: Indledning Nærværende budgetforslag er udarbejdet på grundlag af den beslutning, kommunalbestyrelser og byråd traf i juni 2015: regnskab 2013 fremskrevet iht.

Læs mere

Dragør Kommune. Beredskabskommissionen 24. februar 2015

Dragør Kommune. Beredskabskommissionen 24. februar 2015 Møde dato Blad nr. Beredskabskommissionen 24. februar 2015 1 Møde i Beredskabskommissionen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 17.00 i mødelokalet på St. Magleby brandstation, Kirkevej 9. Mødedeltagere: Eik

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017)

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) UDKAST Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) 1 Mellem Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder og Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 6270 Tønder indgås nærværende

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB Velkommen til nyhedsbrev nr. 2 om det fælles forberedelsesarbejde. Siden første nyhedsbrev udkom, har arbejdsgrupperne arbejdet på højtryk, ligesom der har været afholdt møde i den Administrative Forberedelsesgruppe

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STRANDPARKEN I/S

VEDTÆGTER FOR STRANDPARKEN I/S VEDTÆGTER FOR STRANDPARKEN I/S Vedtægter som revideret 22.09.2006 1. Interessentskabet "Strandparken" består af følgende interessenter: Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Hvidovre Kommune Brøndby

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 19. januar 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB)

Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB) Matr.nr. 3 ex Bagsværd Skovdiget 1 Overenskomst mellem Gladsaxe Kommune og Akademisk Boldklub (AB) Formålet er at revidere overenskomsten af 6. og 12.07.1962, med tillæg af 19.01.1963, 24.07.1963, 04.04.1964,

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Hver især benævnt Part og sammen Parterne

SAMARBEJDSAFTALE. Hver især benævnt Part og sammen Parterne DOK.NR. 2014/152171 018 SAMARBEJDSAFTALE Mellem Hver især benævnt Part og sammen Parterne er der dags dato indgået følgende samarbejdsaftale om etableringen af Fælles Fynsk Beredskab (herefter benævnt

Læs mere

Beredskabsområdet i omstilling

Beredskabsområdet i omstilling Beredskabsområdet i omstilling Det skal på MED-dagsorden Kommunerne skal inden 1. januar 2016 finde sammen i højst 20 beredskabsenheder. De konkrete sammenlægninger skal drøftes i de kommunale MED-Hovedudvalg

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (Afskaffelse af

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

BEK nr 353 af 15/05/2003. Stk. 2. Ledere kan ansættes enten for en tidsbegrænset periode eller uden tidsbegrænsning.

BEK nr 353 af 15/05/2003. Stk. 2. Ledere kan ansættes enten for en tidsbegrænset periode eller uden tidsbegrænsning. Side: 5.0 Dato: 1.1.2013 Bekendtgørelse om løn- og andre ansættelsesvilkår for ledere og lærere ved undervisning mv. efter lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning (folkeoplysningsloven) BEK

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder 2008/1 LSF 131 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 07-231-1 Fremsat den 5. februar 2009 af finansministeren (Lars

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

Notat. Oplæg - Trafikhåndtering ifm. ledningsomlægninger

Notat. Oplæg - Trafikhåndtering ifm. ledningsomlægninger Ta Notat Emne: Fra: Oplæg - Trafikhåndtering ifm. ledningsomlægninger Arbejdsgruppen bestående af: Ivan Christensen - Gladsaxe Kommune Torsten Lindberg - Vallensbæk Kommune Mads Lindberg Christiansen -

Læs mere

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009 2007/2 LSF 174 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-54 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Nordsjællands Park og Vej

Nordsjællands Park og Vej Nordsjællands Park og Vej Samarbejdsaftale for et 60-fællesskab mellem Helsingør og Fredensborg Kommuner 1. januar 2014 1 60 aftale Byrådene i Helsingør og Fredensborg kommuner indgår med virkning fra

Læs mere

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse 10. september 2018

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Institutionsprofil for Ågården Børnepension

Institutionsprofil for Ågården Børnepension Institutionsprofil for Ågården Børnepension September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Ågården Børnepension...4 2. Kapacitet og belægning...5 3. Personale og økonomi...5 4.

Læs mere

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet 8. september 2014 Kommunal kompensation for økonomiske effekter af Enstrenget Visiteret Akutsystem (EVA) I dette notat beskrives metode til kommunal

Læs mere

2. Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør (FOR LUKKEDE

2. Besættelse af stillingen som beredskabsdirektør (FOR LUKKEDE Forum: Fælles beredskab Politisk Forberedelsesgruppe Dato: 25. juni 2015 Tid: kl. 15.00 16.00 Sted: Glostrup Rådhus, møderum Landskrona Mødedeltagere: Steen Christiansen (Albertslund), Ib Terp (Brøndby),

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

1.2 Interessentskabet er et kommunalt fællesskab omfattet af 60 i lov om kommunernes styrelse.

1.2 Interessentskabet er et kommunalt fællesskab omfattet af 60 i lov om kommunernes styrelse. Hovedstadens Beredskab I/S Etableringsgrundlag Bilag 1 Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166986 VEDTÆGTER FOR HOVEDSTADENS

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER 1. møde 2014 - Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00

Læs mere

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne )

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Kontrakt mellem [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] og [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Opdateres løbende efterhånden som Naturstyrelsen modtager bemærkninger

Læs mere

MASTERPLAN proces for etablering af et nyt kommunalt museum Langeland Kommune.

MASTERPLAN proces for etablering af et nyt kommunalt museum Langeland Kommune. , version 1.0 - august 2014 MASTERPLAN proces for etablering et nyt kommunalt museum. Aktivitet Opgave Startdato Slutdato Kommentar: Hvem gør det? 1.0 Fastsættelse dato for ophør den nuværende samdriftstale

Læs mere

Den væsentligste ændring med den nye bekendtgørelse en fast fordelingsnøgle for de økonomiske udgifter.

Den væsentligste ændring med den nye bekendtgørelse en fast fordelingsnøgle for de økonomiske udgifter. Notat Kommunal position og handlemuligheder vedr. ny bekendtgørelse for fælles hjælpeordninger for borgere med kronisk respirationsinsufficiens. Indledning. Formandskabet for Sundhedsstrategisk Forum har

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet Til stede: Claus Omann Jensen Palle Andersen Peder Kristian Pedersen Per Aastrup Jonas Fuglsang

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forpligtende kommunale samarbejder

Bekendtgørelse af lov om forpligtende kommunale samarbejder LBK nr 423 af 30/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-1256 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Standard for Programoplæg

Standard for Programoplæg Standard for Programoplæg Etablering af (institution, sted) Firmanavn. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme PROGRAMOPLÆG Etablering af (institution, sted) ORIENTERING Al kursiv-tekst

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner 1. To eller flere kommunalbestyrelser kan i medfør af beredskabslovens 10 samordne deres redningsberedskab. Som led i

Læs mere

A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner

A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner K o m m u n a l b e s t y r e l s e r n e i d e n æ v n t e k o m m

Læs mere

Institutionsprofil for Chr. d. IV s Børnehave

Institutionsprofil for Chr. d. IV s Børnehave Institutionsprofil for Chr. d. IV s Børnehave September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Chr. d. IV s Børnehave...4 2. Kapacitet og belægning...5 3. Personale og økonomi...5

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Bekendtgørelse om administrative fællesskaber mellem visse uddannelsesinstitutioner

Bekendtgørelse om administrative fællesskaber mellem visse uddannelsesinstitutioner Bekendtgørelse om administrative fællesskaber mellem visse uddannelsesinstitutioner I medfør af 2 i lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

N OT AT. Om organisering af kommunal tandregulering. ØU 100614 pkt.33_02

N OT AT. Om organisering af kommunal tandregulering. ØU 100614 pkt.33_02 N OT AT Om organisering af kommunal tandregulering Ved brev af 30. januar 2009 med bilag har Tårnby Kommune rettet henvendelse til KL vedrørende muligheder for etablering af en fælles kommunal tandreguleringsklinik.

Læs mere

Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i. Økonomiudvalget. Tirsdag d Id i udvalgsværelse II

Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i. Økonomiudvalget. Tirsdag d Id i udvalgsværelse II fjægerspris Kommune Økonom indvalget Side 1 Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i Tirsdag d. 24-02-2004 Id. 18.00 i udvalgsværelse II Deltagere: Ole Find Jensen formand Kirsten Andersen Lissi G. Pedersen

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af Center for Syn og Kommunikation (Århus afd.) fra Region Midtjylland. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Overtagelse af Center for Syn og Kommunikation (Århus afd.) fra Region Midtjylland. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 28. november 2008 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Overtagelse af Center for Syn og Kommunikation (Århus afd.) fra

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt)

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) I medfør af 2, stk. 5, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015 og efter forhandling med

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Den selvejende institution Center for Døve 1. Center for Døve

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark LBK nr 1506 af 06/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16730

Læs mere

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 1. Generelt om udbetaling af

Læs mere

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne.

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne. MED-udvalgsmøde 4. juni 2015 Deltagere: Jette Vejgaard, Lene Mikkelsen, Maj-Britt Køppen Andersen, Kristian Nabe-Nielsen, Rasmus Damkjær- Ohlsen, Kirsten Dandanell, Jannek Lundgren Olsen, Kristine Klæbel

Læs mere

SAMARBEJDSUDVALGET ALMEN PRAKSIS

SAMARBEJDSUDVALGET ALMEN PRAKSIS Den 26. november 2013 SAMARBEJDSUDVALGET ALMEN PRAKSIS SAG NR. 3 Årlig fastsættelse af lægedækningen 2014 ADMINISTRATIONENS INDSTILLING 1. at lægekapaciteten udvides med 1 pr. 1.4.2014. 2. at kapaciteten

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere