Høringssvar fra centeradministrationen, Psykiatricenter Øst, vedr. fremtidens psykiatri i Region Syddanmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar fra centeradministrationen, Psykiatricenter Øst, vedr. fremtidens psykiatri i Region Syddanmark"

Transkript

1 Centeradministrationen Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark Damhaven Vejle Att.: Julia Egebæk Kontakt: Lars Rahbek Lars.rahbek@pco.regionsyddanmark.dk Direkte tlf Dato: 26. november 2007 Side 1 af 5 Høringssvar fra centeradministrationen,, vedr. fremtidens psykiatri i Region Syddanmark Centeradministrationen ved har drøftet 2. høringsgrundlag vedr. fremtidens psykiatri i Region Syddanmark på MED-møde den 22. november Vi har følgende bemærkninger til materialet: - Det anbefales, at aldersgrænserne på børne- og ungeområdet fastsættes som 0-17-årige, idet 0-19 år strider imod sundhedsstyrelsens anbefaling og den lovgivningsmæssige myndighedsaldersgrænse (kap. 4). - Den stationære funktion for børn op til 13 år bør placeres i Odense (kap ) med henblik på styrkelse af DBUH som højt specialiseret afdeling. - Der bør fremover kun være én retspsykiatrisk afdeling i regionen. Såfremt der i en midlertidig periode er behov for et retspsykiatrisk afsnit uden for Middelfart, foreslås dette placeret i Odense (kap ). - Det bemærkes, at de fleste steder i landet fremadrettet satser på visiterede skadestuer. Såfremt Region Syddanmark vælger at gå imod den generelle trend på akutområdet ved at oprette åbne psykiatriske skadestuer, anbefales det, at disse placeres i tilknytning til de somatiske skadestuer og at den børne- og ungdomspsykiatriske skadestue i Odense placeres i fysisk tilknytning til den voksenpsykiatriske skadestue (kap. 4.6). - De lokale Psyk Info funktioner bør organisatorisk integreres i hovedfunktionerne frem for at være selvstændige satellitfunktioner (kap. 4.8) - Et regionalt kompetenceudviklingscenter bør omfatte alle personalegrupper; ikke kun de kliniske, men også de ledelsesmæssige, tekniske og administrative grupper (kap. 6.). - Optageområdet for hovedfunktionen i Lillebæltsområdet strider imod de naturlige geografiske forhold på børne- og unge samt gerontoområdet (kap ).

2 Side 2 af 5 - Dimensioneringen af lands- og landsdelssenge på børne- og ungeområdet er sat for lavt pga. fejl i beregningsgrundlaget (kap. 9.2) - Afklaring af driftsorganisationen herunder ledelses- og administrativ organisation bør ske hurtigst muligt under hensyn til nuværende og fremtidige rekrutteringsmuligheder. I det følgende uddybes ovenstående overskrifter: Vejledende aldersgrænse på børne- og ungeområdet (kapitel 4.2) Målgruppen for børne- og ungepsykiatrien defineres i høringsmaterialet som 0-19-årige. Det bemærkes, at denne definition strider imod Sundhedsstyrelsens anbefaling. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at målgruppen omfatter 0-17-årige, hvorfor også de statslige midler til indføring af udrednings- og behandlingsgaranti i børne- og ungepsykiatrien kun omfatter 0-17-årige. Endvidere er den lovgivningsmæssige myndighedsgrænse 18 år. Hvis den nye målgruppe på 0-19 år vedtages, vil Region Syddanmark være eneste region i Danmark, der ikke følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i overensstemmelse med den lovgivningsmæssige myndighedsgrænse. Vi anbefaler, at målgruppen for børne- og ungepsykiatrien fastsættes i overensstemmelse med resten af landet (dvs årige). Såfremt der er ikke er politisk opbakning til at følge denne anbefaling, bør der i forbindelse med beslutningen delegeres betydelige beslutningskompetence til at tilrettelægge tilbuddet til børne- og ungdomspsykiatriske patienter herunder mulighed at afvige den foreslåede definition af målgruppen (0-19-årige) for grupper af patienter under hensyn til diagnose, til ledelsen for hver enkelt hovedfunktion. Placering af de 6 børnesenge (kapitel 4.2.4) I høringsmaterialet angives det, at 6 5-døgns senge til 0-12-årige skal placeres i enten Vejle eller Odense. Vi anbefaler af hensyn til styrkelse af grundlaget for universitetsfunktionen og bevarelse af den eksisterende ekspertise på DBUH i Odense, at de 6 5-døgnssenge til 0-12-årige placeres i Odense. Dette vil sikre en god sammenhæng med ny lands- og landsdelsfunktion indenfor spædbørnspsykiatri, som DBUH forventes at få. Ligesom placering i Odense vil styrke samarbejdet med Børneafdeling H, OUH.

3 Side 3 af 5 Retspsykiatri (kapitel 4.4.1) I høringsmaterialet er der skitseret to modeller for den fremtidige retspsykiatri; en placering et eller to steder i regionen. Vi anbefaler af hensyn til øget behov for specialisering og fremtidige rekrutteringsmuligheder model 1, hvor retspsykiatrien samles i Middelfart. Ved at kombinere model 1 med den planlagte udbygning af den ambulante retspsykiatri, hvor denne betjener de 4 hovedfunktioner, sikres både lokal tilknytning og høj specialisering. Indtil de fysiske rammer er udbygget i Middelfart, kan P5 Odense med mindre ombygning omdannes til et egentligt retspsykiatrisk afsnit med plads til senge - evt. med mulighed for yderligere udbygning. Placering af børne- og ungdomspsykiatrisk skadestue i Odense i fysisk tilknytning til psykiatrisk skadestue for voksne (kap. 4.6) Der er i dag en form for visiteret børne- og ungdomspsykiatrisk skadestuefunktion i Odense. Det anbefales, at denne funktion bevares evt. gøres uvisiteret og placeres i fysisk tilknytning til den voksenpsykiatriske skadestue i Odense. Ensartethed i tilbuddet taler for, at den børne- og ungdomspsykiatriske skadestue gøres uvisiteret, om end dette kan medføre en vis risiko for øget pres på den stationære funktion. Ligesom en åben skadestue er dyrere driftsmæssigt end en visiteret skadestue. De lokale Psyk Info funktioner bør organisatorisk integreres i hovedfunktionerne frem for være satellitter til Psyk Info i Vejle (kap. 4.8) Grundlæggende mener vi, at Psyk Info i henhold til den opgavefordeling, der blev til som følge af kommunalreformen, er en kommunal opgave. Der bør gøres en koncentreret indsats for, at kommunerne i løbet af denne sundhedsaftale periode overtager funktionen eller alternativt indgår aftale med regionen om at købe ydelsen på entreprenørbasis. Vi fraråder, at Psyk Info funktionerne udbredes til hele regionen ved oprettelse af satelliter til Psyk Info i Vejle. Udbredelse kan i stedet ske hvis der indgås aftale med kommunerne herom - ved, at Psyk Info funktioner integreres lokalt ved de 4 hovedfunktioner. Dette bør ske af hensyn til den lokale koordination med de ambulante og stationære funktioner, patienter, pårørende, socialpsykiatriske tilbud, praksissektoren og kommunerne. Koordination på tværs af de lokale Psyk Info funktioner kan ske ved etablering af et netværk med henblik på at sikre ensartethed i tilbuddene.

4 Side 4 af 5 Et regionalt kompetenceudviklingscenter bør omfatte alle medarbejdergrupper (kap. 6) Vi støtter generelt idéen om oprettelse af et kompetenceudviklingscenter. Vi finder det imidlertid vigtigt, at et sådant center får til opgave generelt at sikre kompetenceudviklingen for alle medarbejdergrupper i psykiatrien herunder også de ledelsesmæssige, tekniske og administrative medarbejdere, som ikke er nævnt i høringsgrundlaget. Disse medarbejdergrupper bør derfor også sikres repræsentation i det rådgivende organ og rådet. Optageområdet for børne- og unge samt gerontopsykiatrien på Fyn strider imod de naturlige geografiske forhold (kap ) Som vi gjorde opmærksom på ved første høringsrunde, strider de foreslåede optageområder imod de naturlige geografiske forhold. Problemet er særlig udtalt for børne- og ungdoms samt geronto patienter med bopæl i Nordfyn og Assens kommuner, der kræver indlæggelse. Med respekt for patienternes ret til frit sygehusvalg vil det blive vanskeligt at få patienter og pårørende, der har mellem minutters transporttid til Odense til at køre minutter ekstra for at komme til Vejle. For de børne- og ungdomspsykiatriske patienter gælder endvidere, at de tidligere har betjent sig af afdelingen i Odense. For denne patientgruppe er der således også visse psykologiske barrierer, der skal overvindes, hvis de nye optageområder skal kunne fungere i praksis. Såfremt det i praksis viser sig umuligt at få patienterne til at følge de nye optageområder, er det væsentligt, at der indarbejdes en budgetmæssig mekanisme, som sikrer, at finansieringen følger patienterne (dvs. aktivitetsbaseret afregning). Dimensionering af LL-senge i børne- og ungefunktion er for lavt (kapitel 9.2) I afsnit 9.2 i høringsgrundlaget angives, at der i de 16 senge til ungdomspsykiatriske patienter på Fyn er inkluderet 3 senge til lands- og landsdelspatienter (LL-ptt.). Disse 3 senge svarer til antal LL-senge i dag på DBUH. DBUH s målgruppe omfatter i dag 0-17-årige. Hvis målgruppen udvides til at omfatte 0-19-årige, vil behovet for LL-senge stige forholdsmæssigt. Det anbefales derfor, at antallet af LL-senge til børne- og ungdomspsykiatriske patienter revurderes, så der tages højde for udvidelse af målgruppen.

5 Side 5 af 5 Afklaring af driftsorganisationen herunder ledelses- og administrative organisation bør ske hurtigst muligt under hensyn til nuværende og fremtidig rekrutteringsmuligheder Det nævnes i høringsgrundlaget, at der på et senere tidspunkt vil blive taget stilling til organisering af driftsorganisationen herunder ledelses- og administrativ organisation. Vi anbefaler af hensyn til alle medarbejdere, at dette afklares hurtigst muligt under hensyn til nuværende og fremtidige rekrutteringsmuligheder. I den forbindelse bør der tages i betragtning, at regionsdannelsen allerede på nuværende tidspunkt har medført en skævvridning på personaleområdet for administrativt personale, og at ca. 1/4 af medarbejderne i Regionshuset har skiftet job siden årsskiftet. De administrative medarbejdere i Regionshuset er således fortrinsvist bosat i Vejle/Trekantsområdet. En centralisering af centeradministrationerne med placering i Vejle/Trekantsområdet vil således kun bidrage yderligere til at gøre Syd- og Vestjylland samt Fyn til udkantsområder. På vegne af MED-mødet i Centeradministrationen,. Lars Rahbek Nielsen Administrationschef

Høringssvar

Høringssvar Område: Psykiatri Udarbejdet af: Julia Egebæk Afdeling: Plan og udvikling E-mail: julia.egebaek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/12622 Telefon: 76631017 Dato: 27. september 2007 Notat Høringssvar 25.06-03.09

Læs mere

Psykiatrien i Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Damhaven Vejle

Psykiatrien i Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Damhaven Vejle Psykiatrien i Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Damhaven 12 7100 Vejle Handicap- og Psykiatriafdelingen Administration og Planlægning, Sekretariat Klosterbakken 13-15 1220 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

18. juni På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering

18. juni På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering 18. juni 2019 På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering 1 Løsningsscenarier i forhold til sengekapaciteten Udfordringer: Flere retspsykiatriske sengedage Pres på trekantsområdet Ønske om styrket

Læs mere

Konference d. 8. maj 2019

Konference d. 8. maj 2019 Konference d. 8. maj 2019 Kapacitet og organisering Oplæg ved Administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen Kapacitet og organisering 2019 2007 Retspsykiatri Sammen sætter vi borgeren

Læs mere

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark regionsyddanmark.dk I høring 25. juni - 3. september 2007 Region Syddanmark Sundhedsstaben Planlægnings- og udviklingsafdelingen Damhaven 12. 7100

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle s rådgivning vedrørende Region Syddanmarks forslag til psykiatriplan Med brev af 6. november 2007 har Region Syddanmark fremsendt forslag til psykiatriplan Fremtidens

Læs mere

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse En del af nedenstående notater er udarbejdet på foranledning af sundhedsstaben som

Læs mere

Høringssvar fra Børne- og ungdomspsykiatrien, Augustenborg

Høringssvar fra Børne- og ungdomspsykiatrien, Augustenborg Psykiatricenter Midt Augustenborg Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling 29. august 2007 Høringssvar fra Børne- og ungdomspsykiatrien, Augustenborg vedrørende Fremtidens psykiatri i Region Syddanmark Dette

Læs mere

Dagbehandling i Børne og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark

Dagbehandling i Børne og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Administrationen/ psykiatri og socialstaben. Journal nr.: 13/2296 Dato: 26. marts 2013 Udarbejdet af: Berit Matzen/Anette Bækgaard E mail: berit.matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 3055

Læs mere

Forlig om sygehusstrukturen i Region Syddanmark

Forlig om sygehusstrukturen i Region Syddanmark Forlig om sygehusstrukturen i Region Syddanmark Undertegnede parter er enige om, at bygge fremtidens sygehusvæsen i Region Syddanmark på følgende grundlag: Visionen for den nye sygehusstruktur er at sikre

Læs mere

Temagruppernes rapporter danner det faglige grundlag for det videre arbejde med planlægningen af det fremtidige psykiatritilbud i Region Syddanmark.

Temagruppernes rapporter danner det faglige grundlag for det videre arbejde med planlægningen af det fremtidige psykiatritilbud i Region Syddanmark. Område: Det Psykiatriske område Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 07/8839 Dato: 11. maj 2007 /revideret 22. maj 2007 Udkast til notat Psykiatriplan Præmisser for planlægningen og indledende

Læs mere

Undertegnede er overlæge ved Psykiatrisk Afdeling P i Odense. Er ansvarlig for afdelingen for unge voksne i alderen fra 18 til 23 år.

Undertegnede er overlæge ved Psykiatrisk Afdeling P i Odense. Er ansvarlig for afdelingen for unge voksne i alderen fra 18 til 23 år. Region Syddanmark Att.: Julia Egebæk Psykiatrisk afd. P, Universitetsafd. Kontakt: Dorte Serup Sørensen Direkte tlf. 65 41 1592 30. november 2007 Side 1/7 Mailadresse: julia.egebæk@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Fremtidens psykiatri år 2010

Fremtidens psykiatri år 2010 Journal nr.: 10/7453 Dato: 9. juni 2010/8. juni 2010 Version 2 - Notat Fremtidens psykiatri år 2010 Justering af psykiatriplanen 1. Indledning Region Syddanmarks overordnede målsætning for psykiatrien

Læs mere

Specialeansøgning. Region Syddanmark Vedr. Børne- og ungdomspsykiatri. Dato: 29. maj 2009

Specialeansøgning. Region Syddanmark Vedr. Børne- og ungdomspsykiatri. Dato: 29. maj 2009 Specialeansøgning Region Syddanmark Vedr. Børne- og ungdomspsykiatri Dato: 29. maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. børne- og ungdomspsykiatri 1 1 Generelle overvejelser i forhold til

Læs mere

Tilbagemelding fra de decentrale mødefora på det psykiatriske område

Tilbagemelding fra de decentrale mødefora på det psykiatriske område Område: Det psykiatriske område Udarbejdet af: Anita Lerche Afdeling: Ledelsessekretariatet E-mail: Anita.Lerche@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631007 Dato: 19. november 2007 Tilbagemelding

Læs mere

Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark

Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark Område: Sundhedsstaben Afdeling: Planlægnings- og udviklingsafdelingen Journal nr.: 07/9289 Dato: 11. juni 2007 Notat Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark På møde i det særlige

Læs mere

Bilagshæfte. Fremtidens psykiatri. Februar 2008. Psykiatriplanen i Region Syddanmark

Bilagshæfte. Fremtidens psykiatri. Februar 2008. Psykiatriplanen i Region Syddanmark Bilagshæfte Fremtidens psykiatri Februar 2008 Psykiatriplanen i Region Syddanmark Indhold Politiske hensigtserklæringer Præmisser for planlægningen og indledende modelskitser Forlig om sygehusstruktur

Læs mere

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut Færdigbehandlede patienter Genoptræning SUNDHEDSLOVEN 140 Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark

Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark - Revideret den 19. november 2018 Kommissorium for arbejdsgruppe om udredning og behandling af patienter med funktionelle lidelser i Region Syddanmark Baggrund Sundhedsstyrelsen udgav i juni 2018 nye anbefalinger

Læs mere

Psykiatri- og socialområdet

Psykiatri- og socialområdet Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Psykiatri- og socialområdet 1 v/psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Psykiatri Ét sygehus med afdelinger og funktioner fordelt i Region Syddanmark

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Sjællands forslag til psykiatriplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Sjællands forslag til psykiatriplan Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø s rådgivning vedrørende Region Sjællands forslag til psykiatriplan Med brev af 21. september 2007 har Region Sjælland fremsendt forslag til psykiatriplan med henblik

Læs mere

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov.

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. Risskov, d. 18 maj, 2010. Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. LMU har på sit møde d. 11-5, 2010, drøftet forslag

Læs mere

Høringssvar vedr. Fremtidens psykiatri fra Psykiatricenter Vest, Vejle.

Høringssvar vedr. Fremtidens psykiatri fra Psykiatricenter Vest, Vejle. Vejle d. 31. august 2007. Høringssvar vedr. Fremtidens psykiatri fra Psykiatricenter Vest, Vejle. MED-udvalget ved voksenpsykiatrisk afdeling i Vejle har følgende kommentarer til de af Regionsrådet fremsendte

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K Psykiatri og Social Administrationen Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade 6 1057 København K Planlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG Mandag den 7. april 2008 Kl. 14.30 i Distriktspsykiatrisk Center Ydre Nørrebro, Nannasgade 28, 2200 København

Læs mere

- Ønsker klare kommandoveje ift. serviceringen af Røntgenafdelingen på DSS

- Ønsker klare kommandoveje ift. serviceringen af Røntgenafdelingen på DSS 17. oktober 2006 Høring vedr. den medicotekniske organisation Høringspart De sønderjyske Sygehuse: Teknisk Center De sønderjyske Sygehuse: Røntgenafdelingen Resumé af sygehusets bemærkninger - Utilfredshed

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af Benyttelsesaftaler for Region Nordjylland/Region Midtjylland - Region Syddanmark/Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Godkendelse af Benyttelsesaftaler for Region Nordjylland/Region Midtjylland - Region Syddanmark/Region Midtjylland Region Midtjylland Godkendelse af Benyttelsesaftaler for 2007 - Region Nordjylland/Region Midtjylland - Region Syddanmark/Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. juni 2007 Punkt nr. 23

Læs mere

Mulige løsninger. Etablere et fælles sengeafsnit til behandling af patienter med spiseforstyrrelse

Mulige løsninger. Etablere et fælles sengeafsnit til behandling af patienter med spiseforstyrrelse Afdeling: Økonomi og Planlægning Journal nr.: 19/2843 Dato: 7. juni 2019 Notat Sengekapaciteten - mulige scenarier for håndtering af udfordringer vedrørende en hensigtsmæssig udnyttelse af sengekapaciteten

Læs mere

Entreprenøraftale mellem de fynske kommuner og Psykiatrien i Region Syddanmark om drift af Klinik for selvmordstruede børn og unge under 18 år

Entreprenøraftale mellem de fynske kommuner og Psykiatrien i Region Syddanmark om drift af Klinik for selvmordstruede børn og unge under 18 år Entreprenøraftale mellem de fynske kommuner og Psykiatrien i Region Syddanmark om drift af Klinik for selvmordstruede børn og unge under 18 år Aftale Om benyttelse af ydelser fra Klinik for selvmordstruede

Læs mere

Redegørelse for behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og torturofre

Redegørelse for behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og torturofre Område: Psykiatri Administrationen Udarbejdet af: Berit Matzen Afdeling: Økonomi og Planlægningsafdelingen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/5305 Telefon: 7664 6000 Dato: 17.

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

2. høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. Høringsperiode 5. november - 1. december 2007 Psykiatriplanen i Region Syddanmark.

2. høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. Høringsperiode 5. november - 1. december 2007 Psykiatriplanen i Region Syddanmark. 2. høringsgrundlag Fremtidens psykiatri Høringsperiode 5. november - 1. december 2007 Psykiatriplanen i Region Syddanmark Invitation til Interessent-topmøde om fremtidens psykiatri Tirsdag den 26. juni

Læs mere

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 - en del af Aarhus Universitetshospital Psykiatri og Social Baggrund Direktionen i Region Midtjylland og psykiatri- og socialledelsen har besluttet at igangsætte

Læs mere

Høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. regionsyddanmark.dk Psykiatriplanen i Region Syddanmark. Invitation til

Høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. regionsyddanmark.dk Psykiatriplanen i Region Syddanmark. Invitation til Høringsgrundlag Fremtidens psykiatri regionsyddanmark.dk Psykiatriplanen i Region Syddanmark Invitation til Interessent-topmøde om fremtidens psykiatri Tirsdag den 26. juni 2007 på Trinity hotel og konferencecenter,

Læs mere

Oplæg om psykiatrien. Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland. Psykiatri og Social

Oplæg om psykiatrien. Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland. Psykiatri og Social Oplæg om psykiatrien Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland Psykiatri og Social Disposition Rammesætning Den nationale dagsorden Den regionale dagsorden

Læs mere

Psykiatri og handicapudvalgets møde den 7. marts 2011. Emne: Opfølgning på udmøntning af 77 mio.kr.

Psykiatri og handicapudvalgets møde den 7. marts 2011. Emne: Opfølgning på udmøntning af 77 mio.kr. REGION HOVEDSTADEN Psykiatri og handicapudvalgets møde den 7. marts 2011 Sag nr. 4 Emne: Opfølgning på udmøntning af 77 mio.kr. Bilag 1 Til: Psykiatri og handicapudvalget Koncern Plan og Udvikling Enhed

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Et styrket og udbygget akutberedskab i børneog ungdomspsykiatrien

Et styrket og udbygget akutberedskab i børneog ungdomspsykiatrien Et styrket og udbygget akutberedskab i børneog ungdomspsykiatrien Juni 2008 Et styrket og udbygget akutberedskab i børne- og ungdomspsykiatrien Regionerne er for øjeblikket i gang med at udvikle viften

Læs mere

PSU møde 5. februar Opsamling fra tema drøftelse i Regionsrådet 28. januar 2019

PSU møde 5. februar Opsamling fra tema drøftelse i Regionsrådet 28. januar 2019 PSU møde 5. februar 2019 Opsamling fra tema drøftelse i Regionsrådet 28. januar 2019 Generelle bemærkninger: Regionsrådet vedkender sig problematikkerne/temaerne, planen og processen Generelt udtryktes

Læs mere

Alternativt forslag til Psykiatriplan vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted

Alternativt forslag til Psykiatriplan vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted Alternativt forslag til Psykiatriplan 2015-2020 vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted Psykiatriledelsen Baggrund I høringsudgaven til psykiatriplan 2015-2020 indgår der et forslag

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL

UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL BESLUTNING REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL Onsdag den 13. september 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, Mødelokale H 4 Møde nr. 5 Mødet afsluttedes kl.

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Revideret ansøgning til Mobilteam Odense

Revideret ansøgning til Mobilteam Odense Afdeling: Planlægning Journal nr.: 12/3158 Dato: 13. august 2012 Udarbejdet af: John Verver og Anne Vagner Moesgaard E-mail: Anne.vagner.moesgaard@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 2031 0230 Styrkelse

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Hovedstadens forslag til psykiatriplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedrørende Region Hovedstadens forslag til psykiatriplan NOTAT s rådgivning vedrørende Region Hovedstadens forslag til psykiatriplan j.nr. 7-203-05-87/1/DOB Med brev af 7. februar 2007 har Region Hovedstaden fremsendt udkast af 20. januar 2007 til forslag til

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Den kommende sundhedsplan i et psykiatrisk perspektiv

Den kommende sundhedsplan i et psykiatrisk perspektiv Den kommende sundhedsplan i et psykiatrisk perspektiv Oplæg ved psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Udvalget for kvalitet, prioritering og sundhedsplan den 26. februar 2013 Psykiatriens

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

2. høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. Høringsperiode 5. november - 1. december 2007 Psykiatriplanen i Region Syddanmark.

2. høringsgrundlag. Fremtidens psykiatri. Høringsperiode 5. november - 1. december 2007 Psykiatriplanen i Region Syddanmark. 2. høringsgrundlag Fremtidens psykiatri Høringsperiode 5. november - 1. december 2007 Psykiatriplanen i Region Syddanmark Invitation til Interessent-topmøde om fremtidens psykiatri Tirsdag den 26. juni

Læs mere

Psykiatriplan. Oversigt over indkomne høringssvar 2. høringsrunde 5. nov.-1. dec Psykiatristaben 7/

Psykiatriplan. Oversigt over indkomne høringssvar 2. høringsrunde 5. nov.-1. dec Psykiatristaben 7/ Psykiatriplan Oversigt over indkomne høringssvar 2. høringsrunde 5. nov.-1. dec. 2007 Psykiatristaben 7/12-2007 Høringspart Lokalitet Tilhørsforhold Organisatorisk ramme Kommentarens art Pointe Sundhedsstyrrelsen

Læs mere

Psykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark

Psykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark Område: Psykiatri- og Socialstaben Udarbejdet af: Ulla Wernberg-Møller Afdeling: Psykiatri- og Socialstaben E-mail: Ulla.Wernberg-Moeller@rsyd.dk Journal nr.: Telefon: 7663 1483 Dato: foråret 2014 Temanotat

Læs mere

Specialeansøgning. Region Syddanmark Vedr. speciale: Psykiatri. Dato: 29. maj 2009. Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr.

Specialeansøgning. Region Syddanmark Vedr. speciale: Psykiatri. Dato: 29. maj 2009. Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Specialeansøgning Region Syddanmark Vedr. speciale: Psykiatri Dato: 29. maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Psykiatri 1 1 Generelle overvejelser i forhold til specialet Med vedtagelsen

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Til Regions-MEDudvalget. Ekstra punkt til Regions-MEDudvalgets møde den 7. februar 2008:

Til Regions-MEDudvalget. Ekstra punkt til Regions-MEDudvalgets møde den 7. februar 2008: Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Til Regions-MEDudvalget Ekstra punkt til Regions-MEDudvalgets møde den 7. februar 2008: Orientering om høring i voksenpsykiatriens

Læs mere

Informationsmøde for potentielle regionsrådskandidater:

Informationsmøde for potentielle regionsrådskandidater: 18. marts 2009 Informationsmøde for potentielle regionsrådskandidater: Introduktion til sundhedsområdet 1 Oplæg ved sundhedsdirektør Jens Elkjær Disposition: Præsentation af sundhedsvæsenet i bred forstand.

Læs mere

Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland

Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland 1 Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland Formål med ansøgningen Styrke involvering af pårørende til mennesker med en psykisk sygdom

Læs mere

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri har nationalt

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Psykiatrisk afdeling. Organisation:

Psykiatrisk afdeling. Organisation: + Psykiatrien i Region Syddanmark Ledende ergoterapeut tlf.: 99 44 83 91 Psykiatrisk afdeling Klinisk underviser tlf.: 99 44 83 92 Ergoterapien Ergoterapien tlf.: 99 44 83 90 Østre Hougvej 70 5500 Middelfart

Læs mere

Selvmordsforebyggelse i Psykiatrien i Region Syddanmark

Selvmordsforebyggelse i Psykiatrien i Region Syddanmark Journal nr.: 11/5059 Dato: 5. marts 2012 Udarbejdet af: Niels Aagaard E mail: Niels.Aagaard@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 30894836 Notat Selvmordsforebyggelse i Psykiatrien i Region Syddanmark Indledning

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

På vej mod ny psykiatriplan. 28. Januar 2019 v. Jane Kraglund og Charlotte Rosenkrantz Josefsen

På vej mod ny psykiatriplan. 28. Januar 2019 v. Jane Kraglund og Charlotte Rosenkrantz Josefsen På vej mod ny psykiatriplan 28. Januar 2019 v. Jane Kraglund og Charlotte Rosenkrantz Josefsen Baggrund Budgetforlig for 2019: Igangsættes et arbejde om udvikling af ny psykiatriplan.. herunder fokus på:

Læs mere

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær

Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni Sundhedsområdet. v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Sundhedsområdet v/sundhedsdirektør Jens Elkjær Disposition: Præsentation af sundhedsvæsenet Vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Struktur og rammer

Læs mere

Opgørelse over ventetider, henvisninger og aktivitet, 1. januar 31. august 2011

Opgørelse over ventetider, henvisninger og aktivitet, 1. januar 31. august 2011 Journal nr.: 11/10746 Dato: 21. september Udarbejdet af: Lone Lander Stie E mail: Lone.Lander.Stie@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646033 Bilag Opgørelse over ventetider, henvisninger og aktivitet,

Læs mere

Program for temadrøftelsen om ny psykiatriplan

Program for temadrøftelsen om ny psykiatriplan Program for temadrøftelsen om ny psykiatriplan Programpunkt Tid Velkommen og opstart 14.00-14.05 En af os film om pårørende /kort intro ved Ulla 14.05-14.15 Lindgren Oplæg ved Vejle Kommune om peer-peer

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018

Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018 Faaborg-Midtfyn Kommunes høringssvar til udkast til sundhedsaftale 2015-2018 Faaborg-Midtfyn Kommune hilser høringsversionen af Sundhedsaftalen 2015-2018 for Region Syddanmark velkommen og anerkender det

Læs mere

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr.

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr. Psykiatri og Social Administrationen Sundheds- og Ældreministeriet Att. Center for Primær Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg

Læs mere

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Formålet med notatet er at belyse forhold omkring personalenormeringen

Læs mere

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 41 42 43 S Strategiarbejde Indsats navn Fysioterapi til personer med psykisk sygdom Hovedansvarlig Fysioterapeut Helen Andersen Strategitema

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade København K

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade København K Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 32 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade 10-16 København K 26-10-2010 Sag nr. 09/1570 Dokumentnr. 51076/10

Læs mere

Kommunal medfinansiering

Kommunal medfinansiering Kommunal medfinansiering SKU d. 8. februar 2019 v. specialkonsulent Morten Jessen-Hansen, Aabenraa Kommune Indhold Kort introduktion til medfinansiering Sundheds- og Ældreministeriets analyse: Aktivitetsudvikling

Læs mere

Journal nr.: 16/1022 Dato: 29. september 2016 Udarbejdet af: Planlægning

Journal nr.: 16/1022 Dato: 29. september 2016 Udarbejdet af: Planlægning Journal nr.: 16/1022 Dato: 29. september 2016 Udarbejdet af: Planlægning Konvertering af almene senge til retspsykiatriske senge i Psykiatrisk Afdeling Middelfart Forslag til realisering af den politiske

Læs mere

Udviklingstendenser og udfordringer i psykiatrien

Udviklingstendenser og udfordringer i psykiatrien Udviklingstendenser og udfordringer i psykiatrien Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg Den 2. juni 2016 1 Hvad der siges i offentligheden, giver det et retfærdigt billede af psykiatrien i Danmark

Læs mere

Region Nordjylland Niels Bohrs Vej Aalborg Ø

Region Nordjylland Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø s rådgivning vedrørende Region Nordjyllands forslag til psykiatriplan Med mail af d. 2. november 2007 har Region Nordjylland fremsendt Udkast til psykiatriplan

Læs mere

Hus til ambulant psykiatri

Hus til ambulant psykiatri Område: Det psykiatriske område Udarbejdet af: Claus Poulsen/Berit Matzen Afdeling: Planlægning og Udvikling E-mail: Berit.Matzen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/6989 Telefon: 76631001 Dato: 3. juni

Læs mere

Udviklingsplan for psykologhjælp.

Udviklingsplan for psykologhjælp. Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Jørgen Marinus Madsen Afdeling: Praksisafdelingen E mail: Joergen.marinus.madsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 10/3062 Telefon: 76631393 Dato: 30. oktober 2012

Læs mere

Klinik for spiseforstyrrelser

Klinik for spiseforstyrrelser Klinik for spiseforstyrrelser Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at undersøgelse,

Læs mere

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatriplan 2015-2020 Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatrien i dag 1 Udvikling i antal henvisninger (indextal 2008=100) 225 200 175 150 125 100 143 134 107 I alt Voksenpsyk i alt B&U

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Kommunal medfinansiering af sygehussektoren. Annette Søberg Roed, Sundhedsøkonomi, DRG asr@sst.dk

Kommunal medfinansiering af sygehussektoren. Annette Søberg Roed, Sundhedsøkonomi, DRG asr@sst.dk Kommunal medfinansiering af sygehussektoren Annette Søberg Roed, Sundhedsøkonomi, DRG asr@sst.dk Gennemgangsplan 1. Den danske finansieringsmodel 2. Kommunal medfinansiering Indhold, udfordringer og effekter

Læs mere

Udredning og behandling af ADHD hos børn og unge FAGLIG VISITATIONSRETNINGSLINJE

Udredning og behandling af ADHD hos børn og unge FAGLIG VISITATIONSRETNINGSLINJE Udredning og behandling af ADHD hos børn og unge FAGLIG VISITATIONSRETNINGSLINJE 2016 Udredning og behandling af ADHD hos børn og unge faglig visitationsretningslinje Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen

Læs mere

Dato: 26.01.2015 Kontaktperson: Camilla Fyhn Milland Telefon.: 2133 9184 Mail:cfm@vejen.dk NOTAT

Dato: 26.01.2015 Kontaktperson: Camilla Fyhn Milland Telefon.: 2133 9184 Mail:cfm@vejen.dk NOTAT NOTAT Dato: 26.01.2015 Kontaktperson: Camilla Fyhn Milland Telefon.: 2133 9184 Mail:cfm@vejen.dk Foreløbig administrativ sondering hos beliggenhedskommunerne i forhold til eventuel overtagelse af regionale

Læs mere

Høringssvar til Psykiatriens Omstillingskatalog

Høringssvar til Psykiatriens Omstillingskatalog Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Børne- ungdomspsykiatri Esbjerg Medarbejderne Yvonne Reinholdt Ledende oversygeplejerske Kontakt: Yvonne.Reinholdt@rsyd.dk Direkte tlf. 99 447 301 Dato: 7. marts

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag om neurologi og neurorehablitering HMU, Hospitalsenhed Midt

Høringssvar vedr. forslag om neurologi og neurorehablitering HMU, Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt HMU Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg www.hospitalsenhedmidt.dk Høringssvar vedr. forslag om neurologi og neurorehablitering HMU, Hospitalsenhed Midt Sammenfatning HMU bakker

Læs mere

8. Januar 2019 oplæg v. Charlotte Rosenkrantz Josefsen. På vej mod ny psykiatriplan hvad fortæller data og fakta os..

8. Januar 2019 oplæg v. Charlotte Rosenkrantz Josefsen. På vej mod ny psykiatriplan hvad fortæller data og fakta os.. 8. Januar 2019 oplæg v. Charlotte Rosenkrantz Josefsen På vej mod ny psykiatriplan hvad fortæller data og fakta os.. Temaer og baggrund 1. Patienter og pårørende 2. Ulighed i sundhed 3. Sammenhæng og forebyggelse

Læs mere

Udkast til høringssvar

Udkast til høringssvar Udkast til høringssvar Region Syddanmark har ved skrivelse af 26. juni 2007 fremsendt Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark planlægningsgrundlag for akutberedskabet og anmodet Svendborg Kommune om høringssvar.

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018

Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018 Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018 Pejlemærker for mental sundhed og gode livsvilkår Vedtaget på SINDs landsmøde 2018 SIND vil i den kommende landsmødeperiode

Læs mere

Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding

Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding Aug. 2015 1

Læs mere

Gerontopsykiatrien belyst gennem tal

Gerontopsykiatrien belyst gennem tal Gerontopsykiatrien belyst gennem tal 23-26. Ud fra esundhed (dvs LandsPatientRegisteret) og Lægemiddelstatistikken er følgende opgjort. Der er set på 7+ årige indlagte eller i ambulant forløb i psykiatrien

Læs mere

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune Dato for afsluttet indberetning: 30 april 2008 Dato for politisk godkendelse: 29 maj 2008 Redegørelsen er godkendt i de respektive fagudvalg primo april og skulle efter planen have været forelagt Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Psykiatritillæg til rapporten "Fælles AkutModtagelse i Region Syddanmark"

Psykiatritillæg til rapporten Fælles AkutModtagelse i Region Syddanmark Område: Det psykiatriske område Afdeling: Psykiatristaben Journal nr.: 08/19249 Dato: 7. januar 2010 Udarbejdet af: Torben Andersen E-mail: Torben.K.Andersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631021 Notat

Læs mere

Høringssvar vedr. Fremtidens Psykiatri 2010

Høringssvar vedr. Fremtidens Psykiatri 2010 Afdeling: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense Dato: 2. september 2010 Høringssvar vedr. Fremtidens Psykiatri 2010 Justering af Psykiatriplanen Resume MED-udvalget ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Styrkelse af det psykologfaglige arbejde i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center. til Regionsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Styrkelse af det psykologfaglige arbejde i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center. til Regionsrådets møde den 2. Region Midtjylland Styrkelse af det psykologfaglige arbejde i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 28 Regionshuset Viborg Psykiatri-social Skottenborg

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Psykiatriplan

Psykiatriplan Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation borgermøde i Aars 19. marts 2015 v. Psykiatridirektør Per Lund Sørensen Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb

Læs mere

Regionernes økonomi og aktiviteter på psykiatriområdet i 2007

Regionernes økonomi og aktiviteter på psykiatriområdet i 2007 8 4 1 2 9 2 7 4 ernes økonomi og aktiviteter på psykiatriområdet i ernes økonomi og aktiviteter på psykiatriområdet i Danske er, juni 28 Tryk: Danske er Oplag: 6 ISBN tryk 978-87-7723-568-9 ISBN elektr.

Læs mere

Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger

Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger Hovedudvalget Forord Region Syddanmark har et personalepolitisk værdigrundlag, som skal efterleves af ansatte i forbindelse med varetagelse

Læs mere

Hvilke ledelsesmæssige udfordringer og muligheder ser vi for fremtidens psykiatri i Region Syddanmark?

Hvilke ledelsesmæssige udfordringer og muligheder ser vi for fremtidens psykiatri i Region Syddanmark? Hvilke ledelsesmæssige udfordringer og muligheder ser vi for fremtidens psykiatri i Region Syddanmark? Psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Folk, der er tossede nok til at tro, at de kan

Læs mere

Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser

Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser Indsatsområde 6: Indsatsen for mennesker med sindslidelser Krav 1. Den nærmere arbejdsdeling mellem region og kommuner i forhold til indsatsen for mennesker med sindslidelser, herunder på børne- og ungeområdet

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien

Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien 2015 Indhold 1. Organisering og kapacitet i psykiatrien... 2 2. Antal patienter i psykiatrisk behandling... 8 3. Aktivitet i børne- og ungdomspsykiatrien... 11 4. Aktivitet

Læs mere