Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd"

Transkript

1 Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd 1 Formål med reglementet og anvendelsesområdet Formålet med reglementet er at sikre, at der sker betryggende og ensartet revision af midler bevilliget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd. Revisionen omfatter desuden midler, som disse organer bevilger til fællesnordiske institutioner, projekter og anden virksomhed. Revisionen skal også omfatte en vurdering og undersøgelse af, om disse midler anvendes i henhold til målfastsættelsen for de fællesnordiske aktiviteter, jf. 4. Reglementet gælder, når revisionen af ovennævnte midler udføres af en statslig revisionsmyndighed. Når revisionen udføres af en anden revisor gælder samme reglement med de tilpasninger og supplerende instrukser, som fastsættes af den statslige revisionsmyndighed. 2 Definitioner Den statslige revisionsmyndighed (revisionsmyndigheden) omfatter Rigsrevisionen, Danmark; Riksrevisjonen, Norge; Ríkisendurskoðun, Island; Statens Revisionsverk, Finland; Riksrevisionen, Sverige; Landsgrannskoðanin, Färöarna og Ålands landskapsregering. Institution er et begreb for et permanent fællesnordisk organ, finansieret over Nordisk Ministerråds budget, som ledes af en bestyrelse eller lignende, som udpeges af og er ansvarlig overfor Nordisk Ministerråd. En institution har vedtægter som fastsættes af ministerrådet. Ministerrådet fastsætter også, hvilke nordiske organer der er institutioner. Projekter er oftest en tidsmæssig begrænset nordisk aktivitet. Normalt findes der en projektleder, der er ansvarlig for projektets gennemførelse, og som er knyttet til et forvaltningsorgan, der bærer det administrative og økonomiske ansvar overfor ministerrådet. 3 Revisionsprincip Revisionen skal udføres i overensstemmelse med INTOSAI s Internationale Standarder for Supreme Audit Institutions - ISSAI. 4 Revisionens omfang Revisionsmyndighedens overordnede opgave er at påse, at Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds økonomireglement og forskrifter overholdes, at aktiviteterne og målsætningerne gennemføres iht. budgettet og i overensstemmelse med Nordisk Råds, Nordisk Ministerråds og de nationale parlamenters intentioner. Revisionen tager udgangspunkt i den enkelte institutions specifikke retsgrundlag og formål.

2 Revisionen skal planlægges og udføres, så følgende mål nås: Revisor sættes i stand til at vurdere om virksomheden har etableret forretningsgange og interne kontroller, som understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler. at udtrykke en konklusion om, hvorvidt virksomhedens regnskab for det pågældende år er retvisende, dvs. uden væsentlige fejl og mangler og er udarbejdet i overensstemmelse med Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds økonomireglement og forskrifter at konstatere, om de fastsatte rammer for den offentlige finansiering er overholdt. Revisor skal årligt vurdere ud fra væsentlighed og risiko, hvilke emner der herudover bør indgå i den juridisk-kritiske revision, herunder om forudsætninger og vilkår for finansieringen er opfyldt. Revisor vurderer hen over en årrække, om virksomheden på afgrænsede områder tager skyldige økonomiske hensyn herunder om institutionens eller projektets formål bliver fulgt. Emnerne udvælges ud fra risiko og væsentlighed, og revisionen skal fremme en god og effektiv forvaltning. Revisor skal følge op på tidligere anmærkninger og observationer. Revisionen kan efter en konkret vurdering udvides til også at omfatte revisioner med særlige formål, som ligger uden for den årlige revision, f.eks. revision af effektivitet. 5 Revisionsansvarlig Revisionsansvarlig er revisionsmyndigheden i det land hvor institutionen, anden virksomhed eller forvaltningsorganet har sit hovedkontor. Hvis revisionsmyndigheden finder det hensigtsmæssigt, kan en privat autoriseret/offentlig godkendt revisor få til opgave at revidere en institutions regnskaber. Årsrevisionen skal i sådanne tilfælde udføres i overensstemmelse med dette revisionsreglement suppleret med en instruks, som er faslagt eller godkendt af revisionsmyndigheden. Revisionsmyndigheden kan også revidere projekter, hvor forvaltningsorganer er myndigheder eller tilsvarende organer, som revisionsmyndigheden normalt reviderer.

3 Revisionen udføres i så fald som en del af den ordinære årlige revision af forvaltningsorganet. Projekter ved andre forvaltningsorganer revideres af dets egen revisor som en del af forvaltningsorganets normale revision. Hvis en anden end revisionsmyndigheden reviderer et projekt skal revisionsmyndigheden altid informeres om hvem, der reviderer projektet og revisionen skal i sådanne tilfælde udføres i overensstemmelse med en instruks som er fastlagt eller godkendt af revisionsmyndigheden. Ministerrådet skal årligt forsyne Rigsrevisionen med en opdateret liste over bevilgede og udbetalte midler til institutioner og projekter i landene. Rigsrevisionen videresender listen til de nationale revisionsmyndigheder. 6 Rapporteringsform og frister En afsluttet årlig revision af institution, projekter m.v. eller af et andet nordisk organ skal afrapporteres i form af en revisionspåtegning og revisionsberetning senest 15. maj i året efter regnskabsåret, og efter behov suppleret med rapporter eller kommentarer i anden form. Hvis en revision af et forvaltningsorgan giver anledning til væsentlige bemærkninger eller anmærkninger vedrørende projekter, skal dette også rapporteres. Revisionspåtegningen og revisionsberetningen for Nordisk Råds virksomhed afgives til Nordisk Råd. For ministerrådets virksomhed afgives en revisionspåtegning og en revisionsberetning til Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd. Revisionspåtegningerne og revisionsberetningerne afgives før 1. juli i året efter regnskabsåret efter en høringsfase. Kopi af revisionsberetningen og anden afrapportering sendes i overensstemmelse med følgende fordeling: - Hvad angår revision af ministerrådets virksomhed til samarbejdsministrene samt de øvrige nordiske revisionsmyndigheder. - Hvad angår revision af Nordisk Råd til de nordiske revisionsmyndigheder. - Hvad angår revision af nordiske organer, institutioner og projekter til Rigsrevisionen og til ministerrådets sekretariat. - Hvis revisionen af de nordiske organer og institutioner udføres af en privat revisor skal der også sendes en kopi af afrapporteringen til revisionsmyndigheden i domicillandet. - Hvis der foreligger væsentlige bemærkninger til projekter, så skal der også sendes et kopi af rapporteringen til revisionsmyndigheden i domicillandet. Hvis der under den løbende revision, fremkommer væsentlige forhold, bliver dette afrapporteret i en særskilt rapport. Revisioner med særlige formål bliver altid rapporteret særskilt. Hver revisionsmyndighed sender årligt inden 15. maj en sammenfatning til Rigsrevisionen af revisionen af de nordiske midler i det forløbne år. Rigsrevisionen afgør om bemærkningerne

4 i disse sammenfatninger skal indgå i den årlige revisionsberetning over Nordisk Ministerråds virksomhed. 7 Udformning af rapportering Revisionspåtegningen skal indeholde følgende: til hvem revisionspåtegningen afgives, hvilken organisation den vedrører, en identifikation om det aflagte regnskab, herunder om regnskabsperiode, samt henvise til det regelsæt, regnskabet er aflagt efter oplysning om ledelsens ansvar i forhold til det aflagte regnskab oplysning om revisors ansvar i forhold til det aflagte regnskab oplysning om de anvendte revisionsprincipper eventuelle forbehold en konklusion ud fra den gennemførte revision eventuelle supplerende oplysninger dato og underskrift 8 Ikrafttrædelse Reglementet er vedtaget på nordisk rigsrevisormøde den 15. august Reglementet træder i kraft umiddelbart efter vedtagelsen på nordisk rigsrevisormøde den 15. august 2013 med virkning for regnskabsåret 2013.

5 Kommentarer til regeltekst Revisionsreglementet er oprindelig fastsat af cheferne for de nordiske rigsrevisioner den 16. oktober Den 12. august 2003 har cheferne fastsat en ændring af 2, 1. del, så også Landsgrannskodanin, Færøerne og Landskapsstyrelsen, Åland defineres som en statslig revisionsmyndighed. Til 1 Formål med reglementet og anvendelsesområdet Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd finansieres af de fem nordiske lande. Nordiske Råd og Nordisk Ministerråd fastlægger, med forbehold for de nationale parlamenters godkendelser, det årlige budget for virksomheden. Udover de centrale organer omfatter virksomheden omkring 20 nordiske institutioner og ca. 600 nordiske projekter. Nordisk Ministerrådes budgetramme er knap mio. DKK (2012-priser). Nordisk Råd fastlægger sit budget efter de bidrag som de modtager fra de nordiske parlamenter. Budgetrammen er på over 30 mio. DKK (2012-priser). Nordisk Kulturfond revideres under en særskilt ordning af Rigsrevisionen. Revisionsreglementet anvendes ved revisionen af alle aktiviteter, der finansieres over Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds budgetmidler uanset om revisionen foretages af en revisionsmyndighed eller af en privat revisor. Foretages revisionen af en privat revisor, skal revisionen ske i overensstemmelse med instrukser, der udarbejdes af revisionsmyndigheden. Til 2 Definitioner Institutionens bestyrelse bistås af og den løbende virksomhed forvaltes af et sekretariat (eller tilsvarende) som ledes af en direktør, afdelingsleder eller lignende. Direktøren (lederen) udpeges af Nordisk Ministerråd. Institutionens virksomhed og dens relation til Nordisk Ministerråd reguleres af en resultatkontrakt og instruks fastlagt af Nordisk Ministerråd. Nordisk Ministerråds økonomireglement gælder for samtlige institutioner. Under projekter findes støtteordninger, sektorprojekter, tværsektorielle projekter og sektorernes rammestyrede projektaktiviteter. De er omfattet i de relevante dele af Nordisk Ministerråds økonomireglement. Nordisk Ministerråds sekretariat kan indgå aftale med en offentlig myndighed, privat organisation eller person om at fungere som et administrativt forvaltningsorgan for et givent

6 projekt i det land hvor projektets aktiviteter eller dele heraf udføres. Nordisk Ministerråd indgår her en kontrakt med forvaltningsorganet, hvori forvaltningsorganets rettigheder og pligter defineres. Forvaltningsorganet skal bl.a. have ansvar for rapporteringen, betaling af lønninger og regninger og at de fornødne oplysninger bliver videregivet til skattemyndighederne. For hvert projekt skal forvaltningsorganet aflægge redegørelse til sekretariatet, og sikre at projektets regnskaber bliver revideret i henhold til revisionsreglementet. Til 3 Revisionsprincip De nordiske rigsrevisioner har implementeret INTOSAIs ISSAI er i de nationale standarder og retningslinjer. I konsekvens heraf videreføres disse retningslinjer i revisionsmyndighedens revision i henhold til dette revisionsreglement. ISSAI erne indeholder generelle revisionsvejledninger, der uddyber de grundlæggende revisionsprincipper. ISSAI om finansiel revision beskriver, hvordan de internationale revisionstandarder (ISA) anvendes i den offentlige revision, mens ISSAI giver vejledning om forvaltningsrevision, og ISSAI vejleder om juridiskkritisk revision. Kravene til revisors ydelse afhænger af opgaven. De internationale principper er således udgangspunktet i den konkrete opgave, som revisor skal løse. Til 4 Revisionens omfang Det skal kontrolleres, at årsregnskaber såvel som projektregnskaber er fuldstændige, at transaktionerne er medtaget i den rigtige regnskabsperiode, at transaktionerne er kommet rigtigt til udtryk i regnskabet og at regnskaberne giver et retvisende billede af den økonomiske side af virksomhedens aktiviteter. Revisionen bør kunne bygge på en vurdering og test af virksomhedens forretningsgange og interne kontroller, jf. ledelsens ansvar for at etablere og implementere disse i virksomheden. Herudover omfatter revisionen en gennemgang af virksomhedens værdiansættelse af risikobetonede aktiver og passiver samt af de af ledelsens eventuelt udarbejdede skøn for enkelte regnskabsposter. Revisor skal vurdere om institutionens eller projektets formål bliver fulgt, hvilket kan indebære om virksomhedens ledelse har taget hensyn til principperne om sparsommelighed og produktivitet. Under hensyntagen til de enkelte landes interne definitioner på forvaltningsrevisionens delelementer vil revisionshandlinger rettet mod effektivitet være omfattet af revisioner med særlige formål, der ikke er en del af den årlige revision.

7 Hvilke aktiviteter, der bør blive behandlet gennem revisionen, afgøres ud fra en væsentligheds- og risikovurdering. På baggrund af denne vurdering af væsentlighed og risiko afgøres omfanget af årets revision, herunder revisioner af projekter. Dette indebærer at ikke alle projekter bliver undersøgt hvert år. Revisionen kan fx omfatte revision af økonomistyring, og målopfyldelse i henhold til budgetter, resultatkontrakter etc. Revisionen kan medføre en vurdering om, hvorvidt den reviderede institutions ledelse har vist den fornødne evne til hensigtsmæssigt at kunne varetage virksomheden indenfor de gældende rammer. Andre undersøgelser kan omhandle hvorledes virksomheden som helhed fungerer og hvordan deres interne opgaver løses. Revisor skal vurdere, om institutionens aktiviteter er gennemført i overensstemmelse med den aktuelle lovgivning, der er gældende for virksomheden, og om der kan være relationer til eventuel anden lovgivning, som kan have betydning for virksomhedens aktivitet nu og i nærmeste fremtid. Formålet med revisionen er ikke at komme med rådgivning på specifikke områder, men derimod at komme med konkrete anbefalinger om eventuelle forbedringer til ledelsen. Til 5 Revisionsansvarlig Revisionsmyndigheden er generelt ansvarlig for revision af disponerede statslige midler. Dette gælder også for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd samt Nordisk Ministerråds allokering til de respektive institutioner eller projekter. En forudsætning for at revisionsmyndigheden skal kunne gennemføre revisionen på et tilfredsstillende måde er, at denne modtager oplysninger om de bevilligede og udbetalte midler. Revisionsmyndigheden har således det overordnede revisionsansvar. Det gælder også, selv om revisionen af en institution mv. varetages af en privat revisor. Den private revisor skal derfor gennemføre revisionen i henhold til det internordiske revisionsreglement, og revisionsmyndigheden udarbejder en revisionsinstruks til den private revisor, hvoraf bl.a. dette forhold fremgår. Forslag til udformningen af en sådan instruks findes som bilag 1 til dette reglement. Til 6 Rapporteringsform Revisionsmyndighederne sender senest den 15. maj en sammenfatning af resultatet af det foregående års revision af institutioner, projekter mv. til Rigsrevisionen til brug i sin årlige

8 beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Ministerråds virksomhed. Revisioner med særlige formål bliver rapporteret i en særskilt rapport til institutionen, projektet mv. når resultatet heraf foreligger. Rapporter om revisioner med særlige formål for institutioner, projekter mv. fremsendes ligeledes til Nordisk Ministerråd og til Rigsrevisionen til brug for den årlige beretning. Til 7 Udformning af rapporteringen Revisionspåtegningen er revisors meddelelsesmiddel til ledelsen og andre regnskabslæsere om sin vurdering af det aflagte regnskab. En revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger afgives såfremt revisionsmyndigheden/revisoren har fået en begrundet overbevisning om, at årsregnskabet ikke indeholder væsentlige fejl eller mangler, og hvor der ikke findes anledning til tage forbehold for forhold i årsregnskabet eller komme med supplerende oplysninger. Hvis der tages forbehold eller gives supplerende oplysninger, skal årsagerne til disse fremstå tydeligt. Mindre bemærkninger og mangler noteres i et separat Management Letter, protokol, rapport eller et lignende dokument. Revisionsmyndigheden/revisoren afgør selv om distributionen af disse dokumenter er i overensstemmelse med domicillandet gældende praksis. Revisor reviderer og rapporterer i overensstemmelse med INTOSAIs Internationale Standarder for Supreme Audit Institutions - ISSAI erne. Et eksempel på en blank dansk revisionspåtegning for en nordisk institutions årsregnskab vedlægges (bilag 2). De enkelte landes revisorer udformer revisionspåtegningen i overensstemmelse med landets praksis. Revisionspåtegningen for øvrige forekommende organisationsformer og projekter udformes på lignende måde, ligesom rapporter om revisioner med særlige formål udformes i overensstemmelse med domicillandets gældende praksis. Til 8 Ikrafttræden Reglementet forudsættes anvendt ved revisionen af årsregnskabet og årsredegørelsen for De Internordiske revisionsordninger, der blev fastlagt den 5. juni 1978, og Retningslinjer for revision af fællesnordiske institutioner, projekter mv. blev fastlagt og sat i funktion den 26. juli 1979 er tidligere ophørt.

9 Bilag 1 Forslag til instruks Forslag til revisionsmyndighedens instruks for private revisorer ansat til revision af institutioner og projekter, der modtager midler fra Nordisk Ministerråd. 1 Revisionen udføres af en autoriseret (statsautoriseret) eller godkendt (registreret) revisor. 2 Revisionen udføres i overensstemmelse med det internordiske revisionsreglement. Ved revisionen kontrolleres at (nn-institutionen eller projektets) regnskaber giver et retvisende billede af den økonomiske side af (nn-institutionen eller projektet)s aktiviteter. Videre skal revisoren foretage en kritisk kontrol af de økonomiske dispositioner. 3 (nn-institutionen eller projektet) skal give revisoren alle relevante oplysninger, som er nødvendige for at kunne bedømme regnskaberne samt sørge for, at revisoren får de oplysninger og den bistand, som revisor anser for nødvendig for at gennemføre revisionen. 4 Revisor afgiver revisionspåtegning og på Færøerne og i Danmark en revisionsprotokol til (nn-institutionen eller projektets) styrelse/ledelse med kopi til den revisionsmyndigheden, Rigsrevisionen og til Nordisk Ministerråds sekretariat. 5 Revisor skal på Færøerne og i Danmark føre og afgive fortløbende revisionsprotokol. I protokollen skal der rapporteres om, hvordan revisionsarbejdet er blevet udført samt om alle væsentlige forhold, som har givet anledning til bemærkninger. Det er især vigtigt, at revisorens undersøgelser af (nn-institutionen eller projektets) interne kontrol står beskrevet. Endvidere skal revisoren oplyse, om (nn-institutionen eller projektet) har anvendt midlerne fra Nordisk Ministerråd i overensstemmelse med de angivne forudsætninger og vilkår. I de øvrige nordiske lande afrapporterer revisor ovenstående forhold og oplysninger i et management letter eller et tilsvarende dokument. 6 Revisionsmyndighed skal have tilgang til revisors arbejdspapirer. Herudover kan revisionsmyndigheden gennemføre særlige undersøgelser ved (nn-institutionen eller projektet) vedrørende indeværende og tidligere regnskabsperioder. I den forbindelse kan der

10 fremkomme nye oplysninger, som kan give anledning til, at konkrete forhold, der er behandlet ved revisionspåtegningen, bliver vurderet på ny. Dato og underskrifter

11 Bilag 2 Eksempel på revisionspåtegning Et dansk eksempel på en blank revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger for en nordisk institutions årsregnskaber REVISIONSPÅTEGNING Til styrelsen for AA Vi har revideret årsregnskabet for (nn-institutionen eller projektet) for regnskabsåret 1. januar 31. december 20xx omfattende ledelsespåtegning, (evt. ledelsesberetning), (evt. anvendt regnskabspraksis), resultatopgørelse, balance (evt. pengestrømsopgørelse) og noter. Årsregnskabet aflægges efter Nordisk Ministerråds Økonomireglement og Nordisk Ministerråds udarbejdede forskrifter. Vi betragter med denne påtegning revisionen af årsregnskabet for 20xx som afsluttet. Revisionsmyndigheden kan dog tage spørgsmål vedrørende dette og tidligere regnskabsår op til yderligere undersøgelser. I den forbindelse kan der fremkomme nye oplysninger, som kan give anledning til, at konkrete forhold, der er behandlet ved denne påtegning, bliver vurderet på ny. Ledelsens ansvar for årsregnskabet Ledelsen har ansvaret for at udarbejde og aflægge et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med Nordisk Ministerråds Økonomireglement og Nordisk Ministerråds udarbejdede forskrifter. Dette ansvar omfatter udformning, implementering og opretholdelse af interne kontroller, der er relevante for at udarbejde og aflægge et årsregnskab, der giver et retvisende billede uden væsentlig fejlinformation, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl samt valg og anvendelse af en hensigtsmæssig regnskabspraksis og udøvelse af regnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Herudover er det ledelsens ansvar, at de dispositioner, der er omfattet af årsregnskabet, er i overensstemmelse med love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis. Revisorernes ansvar og den udførte revision Vores ansvar er at udtrykke en konklusion om årsregnskabet på grundlag af vores revision. Vi har udført vores revision i overensstemmelse med det internordiske revisionsreglement

12 og god offentlig revisionsskik, jf. lov om revisionen af statens regnskaber m.m. Dette indebærer, at det ved revisionen er efterprøvet, om årsregnskabet er rigtigt, dvs. uden væsentlige fejl og mangler og om de dispositioner, der er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis. En revision omfatter handlinger for at opnå revisionsbevis for de beløb og oplysninger, der er anført i årsregnskabet. De valgte handlinger afhænger af revisors vurdering, herunder vurderingen af risikoen for væsentlig fejlinformation i årsregnskabet, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl. Ved risikovurderingen overvejer revisor interne kontroller, der er relevante for Nordisk Ministerråds udarbejdelse og aflæggelse af et årsregnskab, der giver et retvisende billede, med henblik på at udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke med det formål at udtrykke en konklusion om effektiviteten af Nordisk Ministerråds interne kontrol. En revision omfatter endvidere stillingtagen til, om den af ledelsen anvendte regnskabspraksis er passende, om de af ledelsen udøvede regnskabsmæssige skøn er rimelige samt en vurdering af den samlede præsentation af årsregnskabet. Revisionen omfatter desuden en vurdering af, om der er etableret forretningsgange og interne kontroller, der understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af årsregnskabet, er i overensstemmelse med love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis. Det er vores opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vores konklusion. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Konklusion Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af (nn-institutionen eller projektet)s aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 20xx samt af resultatet af (nn-institutionen eller projektet)s aktiviteter for regnskabsåret 1. januar 31. december 20xx i overensstemmelse med Nordisk Ministerråds Økonomireglement og Nordisk Ministerråds udarbejdede forskrifter. Det er ligeledes vores opfattelse, at der er etableret forretningsgange og interne kontroller, der understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af årsregnskabet, er i overensstemmelse med betingelserne i love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis. B-stad den yy måned 20xx Revisionsmyndigheden/Revisoren

13 NN. MM

14

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Organisation & Jura J.nr. 0411-00072 Den 8. marts 2016 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene. Standarderne. for offentlig

Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene. Standarderne. for offentlig Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 3) tager udgangspunkt i en situation, hvor: 1)

Læs mere

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 2) tager udgangspunkt i en situation,

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende minister for ligestillings puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende minister for ligestillings puljemidler m.v. BEK nr 407 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., Ligestillingsafdelingen, j.nr. 2017-18140. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 3: Erklæring om offentlig revision 2016 Almen boligorganisation Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der giver et retvisende billede. Regnskab omfattet af

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for ROMU for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2018,

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Økonomi & Service J.nr. 0411-00072 Den 11. maj 2017 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

Erklæringer om den udførte offentlige revision

Erklæringer om den udførte offentlige revision Standard for offentlig revision nr. 5 Erklæringer om den udførte offentlige revision SOR 5 SOR 5 Standarderne for offentlig SOR 5 SOR 5 STANDARD FOR OFFENTLIG REVISION NR. 5 (VERSION 2.0) 1 Erklæringer

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings puljemidler m.v. Udkast til puljebekendtgørelse: Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings puljemidler m.v. I medfør af tekstanmærkning

Læs mere

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Læs mere

Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler. Standarderne. for offentlig

Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler. Standarderne. for offentlig Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 1) tager udgangspunkt i en situation, hvor: 1) revisionen er udført

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 3: Erklæring om offentlig revision 2016 Boligafdeling i almen boligorganisation Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der giver et retvisende billede. Regnskab

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 3: Erklæring om offentlig revision 2016 Frie skoler Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der giver et retvisende billede. Regnskab omfattet af [indsæt relevant

Læs mere

Administrative retningslinjer (Puljeaftaler)

Administrative retningslinjer (Puljeaftaler) Administrative retningslinjer (Puljeaftaler) Bilag 5a Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med forvaltning af tilskudsfinansierede aktiviteter under puljeaftaler gældende for

Læs mere

Retningslinier for tilskudsforvaltning

Retningslinier for tilskudsforvaltning Bilag 7 Retningslinier for tilskudsforvaltning Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med private organisationers forvaltning af tilskud til enkeltprojekter mv. i udviklingslande

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 1: Erklæring om offentlig revision 2016 - Kommune Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der ikke kan fraviges. Regnskab omfattet af bekendtgørelse om kommuners

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for institutioner for erhvervsrettet uddannelse,

Læs mere

Den uafhængige revisors påtegning

Den uafhængige revisors påtegning Den uafhængige revisors påtegning Til Byrådet i Horsens Kommune Revisionspåtegning på regnskabet Konklusion Det er vores opfattelse, at regnskabet i alle væsentlige henseender er rigtigt, dvs. udarbejdet

Læs mere

Introduktion Anvendelsen af standarderne for offentlig revision. Standarderne. for offentlig

Introduktion Anvendelsen af standarderne for offentlig revision. Standarderne. for offentlig Introduktion Anvendelsen af standarderne for offentlig revision Standarderne for offentlig STANDARDERNE FOR OFFENTLIG REVISION INTRODUKTION 1 Anvendelsen af standarderne for offentlig revision Standarderne

Læs mere

1. Organisationens revisor udpeges af organisationens kompetente forsamling. Revisionen udføres af en statsautoriseret eller registreret revisor.

1. Organisationens revisor udpeges af organisationens kompetente forsamling. Revisionen udføres af en statsautoriseret eller registreret revisor. Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med [partnerskabsorganisationens] forvaltning af tilskudsfinansierede aktiviteter i udviklingslande Nærværende instruks omfatter de revisionsopgaver,

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 13 Offentligt BEK nr 97 af 27/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for efterskoler og frie fagskoler, frie grundskoler,

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande

Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande Nærværende instruks omfatter de revisionsopgaver, som

Læs mere

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Dansk Træforening Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Kvæsthusgade 3 DK-1251 København K Tlf. (+45) 39 16 36 36 Fax (+45) 39 16 36 37 E-mail:copenhagen@n-c.dk Aalborg København

Læs mere

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Den uafhængige revisors revisionspåtegning Til Byrådet i Solrød Kommune Revisionspåtegning på årsregnskabet Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for Solrød Kommune for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2017, jf. siderne 157 til 180 i

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 1: Erklæring om offentlig revision 2016 Regulerede institutioner Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der ikke kan fraviges. Regnskab omfattet af statens

Læs mere

Administrative retningslinjer (miniprogrammer)

Administrative retningslinjer (miniprogrammer) Administrative retningslinjer (miniprogrammer) Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med forvaltning af tilskud fra miniprogrammer gældende for enkeltprojekter på 200.000 kr.

Læs mere

Kirkhoff. Foreningen TV Møn CVR. nr Årsrapport for. Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR

Kirkhoff. Foreningen TV Møn CVR. nr Årsrapport for. Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR Foreningen TV Møn CVR. nr. 35 36 38 31 Årsrapport for 2017 Godkendt på foreningens generalforsamling den / 2018 Dirigent: Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR 30 35 10 02 Storegade 17 C 4780 Stege

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 L 43 Bilag 1 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag 2013/1 LSF 43 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsministeriet, j. nr. 001.80R.391 Fremsat den 10. oktober 2013 af undervisningsministeren

Læs mere

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer.

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer. Notat Revisionsinstruks af januar 2016 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2008 Danish Offshore Industry

ÅRSRAPPORT 2008 Danish Offshore Industry ÅRSRAPPORT 2008 Danish Offshore Industry DI nr.: 756 CVR-nr.: 26 90 82 56 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om foreningen Ledelsespåtegning Den uafhængige revisors påtegning 1 2 3 Den kritiske revisors

Læs mere

Roskilde Sprogcenter. Maglehøjen Roskilde

Roskilde Sprogcenter. Maglehøjen Roskilde Roskilde Sprogcenter Maglehøjen 6 4000 Roskilde Årsrapport 2009 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors påtegning 4 Anvendt regnskabspraksis 6 Resultatopgørelse for året 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Undervisningsministeriets puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Undervisningsministeriets puljemidler m.v. BEK nr 22 af 11/01/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/15910 Senere ændringer

Læs mere

Ejerforeningen Brunevangen

Ejerforeningen Brunevangen Brunevang 92 2610 Rødovre REVISION AF ÅRSRAPPORTEN 2009 Vi har afsluttet revisionen af årsrapporten for 2009. Årsrapporten udviser følgende resultat, aktiver og egenkapital: Årets resultat... -150 Aktiver

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

pwc Genvej til Udvikling Revisionsprotokollat af 12. juli 2012 vedrørende regnskabet for perioden i. januar - 31. december 2011 (side 103-106)

pwc Genvej til Udvikling Revisionsprotokollat af 12. juli 2012 vedrørende regnskabet for perioden i. januar - 31. december 2011 (side 103-106) pwc Genvej til Udvikling Revisionsprotokollat af 12. juli 2012 vedrørende regnskabet for perioden i. januar - 31. december 2011 (side 103-106) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr. 32251897 ÅRSRAPPORT FOR 2013

Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr. 32251897 ÅRSRAPPORT FOR 2013 Allan Nielsen Finn Diederichsen Registrerede revisorer CVR-nr. 27 49 24 87 Aabenraavej 1A 6100 Haderslev Telefon: 7453 4220 mail@rnd-partner.dk www.rnd-partner.dk Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr.

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

December 2013. Notat til Statsrevisorerne om orientering om nye internationale principper for offentlig revision ISSAI 100, 200, 300 og 400

December 2013. Notat til Statsrevisorerne om orientering om nye internationale principper for offentlig revision ISSAI 100, 200, 300 og 400 Statsrevisorerne 2013 Nr. 10 Rigsrevisionens faktuelle notat om orientering om nye internationale principper for offentlig revision - ISSA 200, 300 og 400 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om orientering

Læs mere

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Instruksen

Læs mere

Gårdbørnehaven i Tofte Spirevippen Skovhavevej 3A, Tofte 5400 Bogense Å R S R A P P O R T Institutionens 11.

Gårdbørnehaven i Tofte Spirevippen Skovhavevej 3A, Tofte 5400 Bogense Å R S R A P P O R T Institutionens 11. Gårdbørnehaven i Tofte Spirevippen Skovhavevej 3A, Tofte 5400 Bogense Å R S R A P P O R T 01.01.2007-31.12.2007 Institutionens 11. regnskabsår Indholdsfortegnelse Side Ledelsens påtegning... Revisionspåtegning...

Læs mere

Ringe Boligselskab. Regnskab for Sideaktivitetsafdelinger. Regnskab for perioden 1. januar til 31. december 2015

Ringe Boligselskab. Regnskab for Sideaktivitetsafdelinger. Regnskab for perioden 1. januar til 31. december 2015 Ringe Boligselskab Regnskab for Sideaktivitetsafdelinger Regnskab for perioden 1. januar til 31. december 2015 2. Balance Kontonr. Note Specifikation Regnskab Regnskab 2015 2014 (1.000 kr) Aktiver Anlægsaktiver

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Fynsland. Lokalsamfund i Faaborg-Midtfyn Kommune ------------------ ------------------ ÅRSRAPPORT FOR 2013. 8. regnskabsår. 526/7/25pl CVR 33 60 45 56

Fynsland. Lokalsamfund i Faaborg-Midtfyn Kommune ------------------ ------------------ ÅRSRAPPORT FOR 2013. 8. regnskabsår. 526/7/25pl CVR 33 60 45 56 Fynsland Lokalsamfund i Faaborg-Midtfyn Kommune ------------------ CVR 33 60 45 56 ------------------ ÅRSRAPPORT FOR 2013 8. regnskabsår 526/7/25pl INDHOLDSFORTEGNELSE Foreningsoplysninger... 1 Ledelsespåtegning...

Læs mere

God offentlig revisionsskik normen for offentlig revision. Januar 2013

God offentlig revisionsskik normen for offentlig revision. Januar 2013 God offentlig revisionsskik normen for offentlig revision Januar 2013 G O D O F F E N T L I G R E V I S I O N S S K I K N O R M E N F O R O F F E N T L I G R E V I S I O N Indholdsfortegnelse Forord...

Læs mere

Årsregnskab. 1. januar til 31. december 2017 DRIFT AF FERIEBOLIGER

Årsregnskab. 1. januar til 31. december 2017 DRIFT AF FERIEBOLIGER Årsregnskab 1. januar til 31. december 2017 DRIFT AF FERIEBOLIGER Administrator: Boligselskabnr. 0177 Domea.dk s.m.b.a. Oldenburg Allé 3 2630 Taastrup Telefon 76 64 64 64 Tilsynsførende kommune: Kommunenr.

Læs mere

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Regnskab Forlaget Andersen 4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Af statsautoriseret revisor Morten Trap Olesen, BDO mol@bdo.dk Indhold Denne artikel omhandlende revisors erklæringer i årsrapporten har

Læs mere

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET Årsregnskab Beretning Projektoversigt Kapitalforklaring pr. 31. december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning... 4 Projekter...

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Roskilde Grundejerforening

Roskilde Grundejerforening Roskilde Grundejerforening Årsrapport 2010 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning... 2 Revisionspåtegning... 3-4 Ledelsesberetning Ledelsesberetning og anvendt regnskabspraksis... 5 Årsregnskab

Læs mere

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven)

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune CVR-nr. 29 18 99 27 Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune Revisionsberetning vedrørende

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/219 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41) INDLEDNING 1.

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Regnskab Trehøje Fælleshus Afd.nr

Regnskab Trehøje Fælleshus Afd.nr Regnskab 2017 Afd.nr. 60-224 Resultatopgørelse Regnskab Budget Regnskab Note 2017 2017 2016 ej revideret Indtægter Tilskud fra afdelinger 623.594 557.000 487.542 Renter 7.796 0 8.389 Udlejning af beboerhus

Læs mere

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon CVR-nr 22 59 04 13, Vesterbrogade 5, 1502 København V Handels ApS Panoptikon Beretning for 2008 Selskabet indgår korttidskontrakter med forskellige ferieudbydere,

Læs mere

Årsregnskab. 1. januar til 31. december 2017 INDSKUD I ANDRE VIRKSOMHEDER

Årsregnskab. 1. januar til 31. december 2017 INDSKUD I ANDRE VIRKSOMHEDER Årsregnskab 1. januar til 31. december 2017 INDSKUD I ANDRE VIRKSOMHEDER Administrator: Boligselskabnr. 0177 Domea.dk s.m.b.a. Oldenburg Allé 3 2630 Taastrup Telefon 76 64 64 64 Tilsynsførende kommune:

Læs mere

SKALBORG SPORTSKLUB ÅRSREGNSSKAB FOR ÅRET

SKALBORG SPORTSKLUB ÅRSREGNSSKAB FOR ÅRET SKALBORG SPORTSKLUB ÅRSREGNSSKAB FOR ÅRET 2011 Skalborg Sportsklub 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsespåtegning 2 De uafhængige revisorers påtegning 3 Resultatopgørelse for tiden 1. januar - 31. december

Læs mere

Bønsvig Stavreby Vandværk (CVR nr ) 4720 Præstø. Tiltrædelsesprotokollat for regnskabsåret 2009/10

Bønsvig Stavreby Vandværk (CVR nr ) 4720 Præstø. Tiltrædelsesprotokollat for regnskabsåret 2009/10 Bønsvig Stavreby Vandværk (CVR nr. 52 42 79 16) 4720 Præstø Tiltrædelsesprotokollat for regnskabsåret 2009/10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Revisionens formål og formelle indhold... 2 3. Revisionens

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26)

BERETNING. om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/143 BERETNING om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26) INDLEDNING 1. Europols pensionskasse

Læs mere

TV Sydsjælland CVR. nr

TV Sydsjælland CVR. nr TV Sydsjælland CVR. nr. 35 36 36 61 Årsrapport for perioden 7. december 2013 31. december 2014 Godkendt på foreningens generalforsamling den / 2015 Dirigent:!"#$%&! Kirkhoff & Tyrrestrup Indholdsfortegnelse

Læs mere

KYSTBESKYTTELSESLAGET HOSTRUP STRAND

KYSTBESKYTTELSESLAGET HOSTRUP STRAND KYSTBESKYTTELSESLAGET HOSTRUP STRAND ÅRSREGNSKAB 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Oplysninger om Kystbeskyttelseslaget... 1 Bestyrelsens regnskabserklæring... 2 Den uafhængige revisors påtegning... 3 Anvendt

Læs mere

KiteBoarding Danmark. Årsrapport 2008. Årsrapporten er godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / Dirigent

KiteBoarding Danmark. Årsrapport 2008. Årsrapporten er godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / Dirigent KiteBoarding Danmark Årsrapport 2008 Årsrapporten er godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / Dirigent Indhold Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors påtegning 4 Foreningsoplysninger

Læs mere

COLLIERS HA,'\iS VESTEHGAARD

COLLIERS HA,'\iS VESTEHGAARD CLLIERS HA,'\iS VESTEHGAARD Ejerforeningen 38-40,8000 Arhus C CVR-nr. 19903745 Arsrapport for 2008 Arsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling 2009 Dirigent Ejerforeningen

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 1 Beretning vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering samt revisionen af årsregnskabet for

Læs mere

Roskilde Grundejerforening

Roskilde Grundejerforening Roskilde Grundejerforening Årsrapport 2009 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning... 2 Revisionspåtegning... 3-4 Ledelsesberetning Ledelsesberetning og anvendt regnskabspraksis... 5 Årsregnskab

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

Den færøske revisionsordning

Den færøske revisionsordning LANDSGRANNSKOÐANIN Den færøske revisionsordning Mai 2005 Traðagøta 43 Postrúm 2053 FO-165 Argir (298) 35 51 00 (298) 35 51 01 gralands@post.olivant.fo LANDSGRANNSKOÐANIN 2 Indholdsfortegnelse 1 REVISION

Læs mere

Årsregnskab. 1. januar til 31. december 2015 DRIFT AF FERIEBOLIGER

Årsregnskab. 1. januar til 31. december 2015 DRIFT AF FERIEBOLIGER Årsregnskab 1. januar til 31. december 2015 DRIFT AF FERIEBOLIGER Administrator: Boligselskabnr. 0177 Domea.dk s.m.b.a. Oldenburg Allé 3 2630 Taastrup Telefon 76 64 64 64 Tilsynsførende kommune: Kommunenr.

Læs mere

Boligselskab Afdeling Tilsynsførende Kommune

Boligselskab Afdeling Tilsynsførende Kommune Almene boligorganisationer Balance for afdeling 6009 Godsbanegade Regnskabsperiode 01.04.2014 31.03.2015 Boligselskab Afdeling Tilsynsførende Kommune Landsbyggefonden Landsbyggefonden Boligselskabsnr.:

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE REVISIONSREGULATIV for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Den sagkyndige revision 1 Vesthimmerlands Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Vesthimmerlands Kommunes

Læs mere

REVISIONSFIRMAET ERIK CHRISTENSEN

REVISIONSFIRMAET ERIK CHRISTENSEN REVISIONSFIRMAET ERIK CHRISTENSEN STATSAUTORiSEREDE REVISORER lis VESTER VOLDGADE 106, 1552 KØBENHAVN V TLF, 33 13 29 12. FAX, 33 3202 12. E-MAlLe EC@REVEC.DK ANSVARLIGE INDEHAVERE, HENNING ROSE1'

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2015 med organets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2015 med organets svar 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/51 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C

Læs mere

AlmenNet Årsregnskab 2013

AlmenNet Årsregnskab 2013 AlmenNet Årsregnskab 2013 Sekretariat: BL - Danmarks Almene Boliger Indhold Side Hovedtal 3 Årsberetning 4 Revisionspåtegning 5 Anvendt regnskabspraksis 7 Resultatopgørelse 8 Balance 9 Side 3 4 års hovedtal

Læs mere

Solrød Strands Strandrenselaug. Årsrapport for tiden fra lauget stiftelse 17. maj december 2010

Solrød Strands Strandrenselaug. Årsrapport for tiden fra lauget stiftelse 17. maj december 2010 Solrød Strands Strandrenselaug Årsrapport for tiden fra lauget stiftelse 17. maj - 31. december 2010 1 Påtegninger Ledelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for tiden 17. maj - 31.

Læs mere

Offerrådgivningen for Fyns Politi, Odense, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg kommuner

Offerrådgivningen for Fyns Politi, Odense, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg kommuner Offerrådgivningen for Fyns Politi, Odense, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg kommuner Nørregade 77, 3., 5000 Odense C CVR-nr. 31 67 04 38 Årsrapport for 2009 Godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Verdensarv Stevns. Algade 8 Tinghuset 4660 Store Heddinge. CVR-nr

Verdensarv Stevns. Algade 8 Tinghuset 4660 Store Heddinge. CVR-nr Algade 8 Tinghuset 4660 Store Heddinge CVR-nr. 35760865 Årsrapport 2018 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors revisionspåtegning 4 Virksomhedsoplysninger 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Kollegiet Glanshatten Lejlighed 1-24 Resultatopgørelse 2007 og 2008 Status 31.12.2008

Kollegiet Glanshatten Lejlighed 1-24 Resultatopgørelse 2007 og 2008 Status 31.12.2008 Kollegiet Glanshatten Lejlighed 1-24 Resultatopgørelse 2007 og 2008 Status 31.12.2008 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning Revisionspåtegning Foreningsoplysninger Ledelsesberetning Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

SVENDBORG MUSEUM. Revisionsprotokol. (side 16-26) Revision af årsregnskabet BDO Kommunernes Revision Birkemose Alle 31

SVENDBORG MUSEUM. Revisionsprotokol. (side 16-26) Revision af årsregnskabet BDO Kommunernes Revision Birkemose Alle 31 Birkemose Alle 31 6000 Kolding Tlf.: 3312 6545, Fax: 7583 2776 E-mail: kolding@kr.dk SVENDBORG MUSEUM Revisionsprotokol (side 16-26) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal

Læs mere

Registreret revisor Karl Sørensen

Registreret revisor Karl Sørensen Registreret revisor Karl Sørensen Solrød Strands Grundejerforening samt Strandfonden Årsrapport for tiden 1. januar - 31. december 2012 Vibesøvej 2 - Gundsømagle - 4000 Roskilde - Tlf. 5127 1065 (9:00-15:00)

Læs mere

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber BEK nr 567 af 30/05/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2012-3082 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab www.pwc.dk BM01 2017 Bilag 1 pkt. 10 Hovedstadens Beredskab Beretning vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Tiltrædelsesberetning) Pr. 1. september 2016 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Ejerforeningen Valbygårdsvej 76, 76 A og 76 B, Valby. (Matr.nr. 16 AB Valby, København) Årsregnskab 2009

Ejerforeningen Valbygårdsvej 76, 76 A og 76 B, Valby. (Matr.nr. 16 AB Valby, København) Årsregnskab 2009 Ejerforeningen Valbygårdsvej 76, 76 A og 76 B, Valby (Matr.nr. 16 AB Valby, København) Årsregnskab 2009 STATSAUTORISERET REVISIONSAKTIESELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende

Læs mere

Thorsø Vandværk I/S CVR-nr

Thorsø Vandværk I/S CVR-nr Thorsø Vandværk I/S Administration: EnergiMidt A/S Thorsølundvej 46 Tietgensvej 2-4 8881 Thorsø 8600 Silkeborg Telefon 87 22 89 38 Thorsø Vandværk I/S CVR-nr. 23 41 88 19 Årsrapport 2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Foreningen Stairway Danmark. Årsregnskab for 2010

Foreningen Stairway Danmark. Årsregnskab for 2010 Foreningen Stairway Danmark Årsregnskab for 2010 1 Påtegninger Bestyrelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato behandlet og godkendt årsregnskabet for 2010 for Foreningen Stairway Danmark. Årsregnskabet

Læs mere

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I ReviFaxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads CVR-nr.: 31334470 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 fe

Læs mere

Foreningen Stairway Danmark. Årsregnskab for 2013

Foreningen Stairway Danmark. Årsregnskab for 2013 Foreningen Stairway Danmark Årsregnskab for 2013 1 Påtegninger Bestyrelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato behandlet og godkendt årsregnskabet for 2012 for Foreningen Stairway Danmark. Årsregnskabet

Læs mere

Solrød Strands Grundejerforening CVR-nr. 15 11 69 19. Årsrapport 2014

Solrød Strands Grundejerforening CVR-nr. 15 11 69 19. Årsrapport 2014 Solrød Strands Grundejerforening CVR-nr. 15 11 69 19 Årsrapport 2014 Solrød Strands Grundejerforening Indholdsfortegnelse side Ledelsespåtegning 1 Revisorpåtegning 2 Ledelsesberetning 3 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Regnskab 2017 E/F Kastaniegården

Regnskab 2017 E/F Kastaniegården Regnskab 2017 Afd.nr. 60-422 Resultatopgørelse Regnskab Budget Regnskab Note 2017 2017 2016 ej revideret Indtægter Renter 2.660 0 3.162 Indtægter i alt 2.660 0 3.162 Udgifter Forsikringer 26.616 31.700

Læs mere

Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013. D ApS. mod. registreret revisor A. B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS

Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013. D ApS. mod. registreret revisor A. B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013 D ApS mod registreret revisor A og B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 27. februar 2013

Læs mere

GARNINDKØBSFORENINGEN AF 1998. CVR.nr. 20 83 12 78 ÅRSRAPPORT 2011

GARNINDKØBSFORENINGEN AF 1998. CVR.nr. 20 83 12 78 ÅRSRAPPORT 2011 GARNINDKØBSFORENINGEN AF 1998 CVR.nr. 20 83 12 78 ÅRSRAPPORT 2011 INDHOLD Side Ledelsesberetning Foreningsoplysninger 2 Bestyrelsens beretning 3 Påtegninger Bestyrelsens påtegning 4 Erklæring afgivet af

Læs mere

Virksund Lystbådehavn

Virksund Lystbådehavn Virksund Lystbådehavn CVR-nr. 74 71 00 18 Årsregnskab for 2010 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling den / 2011 Dirigent Klient nr. 5745 5 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/247 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40) INDLEDNING 1.

Læs mere