Brug kun sundt foder. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brug kun sundt foder. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2014"

Transkript

1 Indhold Foder Brug kun sundt foder Majssorter til 2015 Ekstra støtte til unge landbrugere SKAT trækker gæld fra din EU-støtte Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Problemer med branchekoden? Ny app holder styr på færdselsreglerne Aftale om opbevaring af husdyrgødning eller afgasset biomasse Kåringstal for får og væddere Workshop om afsætning af naturkød Beskæredag i æbler og pærer Tak for i år! Brug kun sundt foder Majs Majssorter til 2015 Fodringssæsonen er mange steder godt i gang. Der er generelt tale om godt grovfoder. Nogle steder er der tendens til, at foderet tager varme, og der ses mugpletter i ensilagen. Sådan foder kan man sortere kraftigt i, da muggent foder ikke er sundt for dyrene. Specielt heste tåler muggent foder dårligt, men det er heller ikke sundt for andre dyr. Årsagen er, at mug jo faktisk er skimmelsvamp. Skimmelsvamp udvikler toxiner, og toxinerne er skadelige for dyr og mennesker. En del mug stammer fra jord, som er kommet i ensilagen/wrappen. Man finder ofte en lille klump jord i forbindelse med en mugklat. Mug, som stammer fra jord, er som ofte hvidt. I en del tilfælde er årsagen til, at der kommer jord i ensilage, at der har været mange muldskud i marken. En anden årsag kan også være, at riven/pickuppen har været sat for lavt, så den har revet jord ind i afgrøden. Mug i hø er også skadelig for især heste, da det kan give problemer i luftvejene. Husk også at hver gang du skifter foder, skal du gøre det langsomt. Der skal gå mindst 14 dage og gerne længere - hvis det er muligt fra du begynder på et nyt fodermiddel, til det er eneste foder. Det gælder både for heste, kvæg, får og geder. Resultaterne fra forsøg med majssorter til helsæd og kernemajs kan nu ses på Sortinfo. Vælg kun majssorter, som er afprøvet i Landsforsøgene. Siden ligger bag login og kræver abonnement til LandbrugsInfo.

2 Støtte Ekstra støtte til unge landbrugere Hvis du er nyetableret og er under 40 år, kan du få ekstra støtte til det støtteberettigede areal, som du driver. Du kan max få støtte i 5 år fra den første etablering. Så hvis du har været etableret 2 år på ansøgningstidspunktet, kan du altså kun få støtte i 3 år. Støtten forventes at udgøre ca. 585 kr. pr. ha., og man skal have mindst 2 ha, og man kan max få støtte til 90 ha. Det er et krav, at du har rådighed over (ejer eller forpagter) et støtteberettiget areal på mindst 2 ha. Du skal have et opdræt eller erhvervsmæssigt hold af dyr til landbrugsformål. Der er en lang række af dyr, som er godkendt til produktion af fødevarer, uld og pels. Der er dog grænser for, hvor få dyr man kan have, for at det er landbrugsmæssigt. Fx er 2 køer med kalve for lidt og lig side eller spørg din planteavlskonsulent. Du skal producere landbrugsprodukter. Det kan godt være juletræer eller pyntegrønt på landbrugsjord, eller gartneri på friland eller i væksthuse. Man kan få støtte, selv om man ikke ejer hele bedriften, men måske ejer 50% sammen med en anden. Du søger tilskuddet i fællesskemaet sammen med din ansøgning om grundbetaling (som hed hastøtte i 2014!) Info SKAT trækker gæld fra din EU-støtte Når NaturErhvervstyrelsen udbetaler støtte, sker det altid til din NemKonto. Som noget nyt gennemgår SKAT fra i år alle udbetalinger via NemKonto. Det sker for at kontrollere, om modtagere af EU-støtte skylder penge til det offentlige. Det gælder fx, hvis du: Mangler at betale moms Har skattegæld Skal betale børnebidrag, hustrubidrag m.m. Så hvis der mangler et beløb, kan det være derfor. SKAT vil dog informere dig om, at de har taget noget og til hvad. Hvis du har givet f. eks. banken transport (modtage betalingen direkte) i din støtte, går pengene direkte til de pågældende, og altså uden om NemKonto/SKAT. Der vil derfor ikke blive trukket evt. gæld. Der kan dog være forskellige regler omkring tidspunktet for, hvornår et krav er blevet gjort gældende. Tjek Tjek om din stald og dit foder er frostsikret vandforsyningen er nogenlunde frostsikker husk også de evt. nye rør, som du satte op i foråret og sommeren det er ikke sikkert, at de er frostsikrede. Det milde vejr og den megen regn har også givet meget mudder og pladder. Husk at få det fjernet fra porte og døre, inden det begynder at fryse. Der er ikke noget, der er mere træls, end porte der ikke kan åbnes, fordi jorden er frossen!

3 Det har nogle år betydet, at trillebøren skulle findes frem for at klare den daglige fodring. Det kan blive en rigtig lang vinter. Få også jævnet veje og pladser ved foderpladser og foderstakke. Alt for store huller kan brække en frontlæsser med en balle ensilage for enden. Undgå også at fodre med alt for koldt foder. Der er ingen dyr, som bryder sig om koldt foder eller for den sags skyld kan tåle det. Drøvtyggere (kvæg, får og geder) kan blive direkte syge af det! Koldt foder kan angiveligt være medvirkende til kolik hos heste. Det er især et problem med rodfrugter. Det kan i meget hård frost være nødvendigt at sætte foderet ind 1 2 dage, før det skal bruges. Husk også frostsikring af traktorer, sprøjter og vandingsmaskiner. Info Har du fået brev? Problemer med branchekoden? NaturErhvervstyrelsen har i november sendt brev ud til ca ansøgere, hvor der kan være tvivl, om de opfylder kravet for at være aktive landbrugere. Der er lavet et søgekriterie på 8 ha for dem, der søger i CPR. Det betyder, at man ikke nødvendigvis bliver ramt. Her er det, det beløb man får udbetalt i direkte støtte for fællesskemaet Direkte støtte udgør: 1. Enkeltbetaling 2. Miljøstøtte under artikel 68 altså ikke MVJ og andre 5 årige ordninger 3. Handyrpræmie Hvis den samlede udbetaling udgør mindre end kr., er man altså undtaget for at skulle dokumentere yderligere. Er støtten mere, kommer der et dokumentationskrav sammen med indsendelse af fællesskema Her skal man dokumentere, at man ikke driver en virksomhed, der står på negativlisten. Dokumentationen kan være en kopi af årsopgørelse. For ansøgere med CVR, hvor der er knyttet en branchekode til, som fremgår på negativlisten. Det kan være udlejning af erhvervsejendomme, campingpladser, sportspladser ol. Her gælder der følgende undtagelser: Hvis man får mindre end kr. i direkte støtte. Hvis den direkte støtte udgør mindst 5 % af de samlede indtægter eller 5 % af indtægter fra alle ikke landbrugsaktiviteter. Dette skal kunne dokumenteres via regnskab eller årsopgørelse. Hvis indtægten fra landbrugsaktiviteterne udgør mindst 1/3 af de samlede indtægter. Dette skal kunne dokumenteres via regnskab eller årsopgørelse. Hvad kan vi gøre? Vi kan hjælpe med at undersøge om man er undtaget. Søger man i CPR, og får mere end kr. udbetalt, kan vi vedhæfte en kopi af årsopgørelsen til fællesskemaet Dette kan vi i de tilfælde, hvor ansøger ikke har anden virksomhed, hvor branchekoden står på negativlisten. Hvis man vil undgå at skulle dokumentere, kan man oprette et CVR nr. med en godkendt branchekode og så søge enkeltbetaling i dette CVR i stedet for sit CPR.

4 Hvis man har en branchekode på negativlisten, skal vi have undersøgt, om det er den rigtige kode, der er knyttet til CVR nr. Branchekoden skal afspejle virkeligheden. Er du i tvivl om, hvad branchekode der er knyttet til dit CVR, eller om denne står på negativlisten, så hjælper vi gerne med at undersøge dette. Kontakten bedes rettet til Helle Harpøth på , hvor muligheder for den enkelte vil blive undersøgt. Kræver det, at branchekoden ændres, eller skal der oprettes et CVR, sendes opgaven videre til et team af regnskabsassistenter, som sidder klar til at lave disse ændringer. App Ny app holder styr på færdselsreglerne Danske Maskinstationer og Entreprenører har udviklet en ny app, som holder styr på færdselsreglerne, skriver LandbrugsAvisen. Med den nye app kan man finde de forskellige regler, bygget op, så man ved hjælp af forskellige symboler på forsiden hurtigt kan vælge, om man vil have information om lovgivning på traktorer, påhængsvogne, redskaber og så videre. App en er bygget op, så den er let at bruge også selv om man har svært ved at læse. App en findes både til IOS og Android og hedder DME Trafik. Den er i øvrigt gratis. Aftale Aftale om opbevaring af husdyrgødning eller afgasset biomasse Standardkontrakten er opdateret pr. oktober 2014, så regelhenvisningerne er i overensstemmelse med den nyeste husdyrgødningsbekendtgørelse. Skabelonen præsenterer aftaleparterne for en række konkrete aftalevilkår, som parterne dermed opfordres til at tage stilling til i forbindelse med indgåelse af opbevaringsaftaler. Eksempler på relevante aftalevilkår er aftalens varighed, leveringstidspunkter, ansvar for tømning af beholder, vedligeholdelse og forsikringspligt. Du kan få aftalen ved henvendelse til din rådgiver. Får og væddere Kåringstal for får og væddere Så er november-tallene tilgængelige for racerne Oxforddown, Leicester, Texel, Gotlandsk Pelsfår, Islandsk og Spel. Se dem på nedenstående link. Arrangement Workshop om afsætning af naturkød Vil du have konkrete tips til at give dine kunder en førsteklasses oplevelse med kød fra naturpleje? Så er projekt Smag på Landskabets workshop sagen. Workshoppen for landmænd sætter fokus på, hvad afsætningsleddet og forbrugerne lægger vægt på, når de køber kød - og fokus på, hvad man som landmand selv kan gøre for at øge kødkvaliteten. Mød blandt andre kødgrossisten, detailslagteren og supermarkedet, og hør hvilke krav de stiller til kødkvalitet, ensartethed og leveringssikkerhed. Du får også inspiration til, hvad du selv kan gøre hjemme i produktionen i forhold til fodring, transport til slagteriet, aflivning, og hvilke krav du kan stille til din slagter. Tilmelding Workshoppen finder sted onsdag 7. januar 2015, kl i AgroTech A/S, Agro Food Park 13, 8200 Aarhus N.

5 Pris inklusiv frokost og eftermiddagskaffe: Gratis for medlemmer af foreningen Smag på landskabet, 200,- kr. for ikke-medlemmer (dækker forplejning). De 200 kr. modregnes naturligvis, hvis du melder dig ind på dagen. Tilmelding senest onsdag 31. december 2014 til Elena Skytte, AgroTech på mail (skriv Workshop 7. januar i emnefeltet). Arrangement Beskæredag i æbler og pærer Æble/Pære klubben holder beskæredag med praktisk demonstration i plantagen om formiddagen og faglige indlæg om eftermiddagen. Dagens program kan ses på GartneriRådgivningens hjemmeside. Konsulent Lene Baarts, GartneriRådgivningen, står for beskæring og de faglige indlæg. Tidspunkt: Torsdag 15. januar 2015, kl Sted: Lynge Roed, Gerskov Bygade 15, 5450 Otterup. Pris: Medlemmer: 760 kr. + moms. Ikke-medlemmer 1060 kr. + moms. For ikke-medlemmer af Æble/Pære klubben er et års medlemskab af Æble/Pære klubben inkluderet i prisen. Tilmelding: Senest mandag 12. januar 2015, kl på GartnerShop eller til Tine A. Jensen på tlf eller pr. mail taj@vfl.dk Arrangør: Æble/Pære klubben. Tak for i år! FlexNyt holder med dette nummer juleferie. Vi vender tilbage i uge 2 i FlexNyt vil derfor sige tak for i år og ønske alle en Glædelig jul og godt nytår. Artiklerne er udarbejdet i samarbejde med medarbejdere i LMO partner i Dansk Landbrugsrådgivning og udsendes til følgende DLBR-virksomheder: Djursland Landboforening, Jysk Landbrugsrådgivning, Sønderjysk Landboforening, Østdansk LandbrugsRådgivning, LandboNord, LandboThy, Landbrugsrådgivning Syd, nf plus, LHN, Landbo Limfjord, Gefion, Kolding Herreds Landbrugsforening, DL Sydhavsøerne, Lemvigegnens Landboforening og LMO. Dette FlexNyt er udgivet tirsdag i den angivne uge. Ønsker du oplysninger om indholdet i FlexNyt, er du velkommen til at kontakte din rådgiver eller Eva Gleerup, Videncentret for Landbrug, Agro Food Park 15, Skejby, 8200 Aarhus N, tlf

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum?

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? Fin guide til høns Regelsæt Maedi-Visna/CAE Nye

Læs mere

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk FlexNyt Indhold Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Har du modtaget breve om reduktion af støtte? Ingen selvangivelse for indberetning

Læs mere

Sådan dokumenterer du, at du er aktiv landbruger

Sådan dokumenterer du, at du er aktiv landbruger Sådan dokumenterer du, at du er aktiv landbruger Indhold 1 Hvorfor står der Nej?... 2 2 Er bedriften på 40,00 ha eller mere?... 3 3 Har du branchekode 682040 Udlejning af erhvervsejendomme?... 3 4 Mulighed

Læs mere

Hobbyavlere sjusker med øremærker

Hobbyavlere sjusker med øremærker FlexNyt Indhold Info Hobbyavlere sjusker med øremærker Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Gødning til græs Brug kantspredningsudstyr Selen til græs Husk, at det hverken er tilladt

Læs mere

Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2019

Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2019 Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2019 December 2018 Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2019 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i december 2018

Læs mere

Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018

Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 April 2018 Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i april 2018 Foto:

Læs mere

DeltidsNyt. Naturligt hestehold - foredragsaften. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016

DeltidsNyt. Naturligt hestehold - foredragsaften. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016 DeltidsNyt Indhold Arrangementer: Fremtidens Landmænd + Naturligt hestehold Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Har du modtaget breve

Læs mere

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013 Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Hestekongres 2014 Smid ikke julesulet

Læs mere

FlexNyt. Nyt faktaark. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2016

FlexNyt. Nyt faktaark. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2016 FlexNyt Indhold Mark Nyt faktaark Kvieopdræt skal huske årlige blodprøver for salmonella Planlæg afgræsningen Salmonellaregler for kvæg ved dyrskuer Meld en meningsløs regel Kødkvægets dag er flyttet i

Læs mere

FlexNyt. Undgå kolik. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 40, 2014

FlexNyt. Undgå kolik. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 40, 2014 FlexNyt Indhold OBS! Husk tilmelding fra 1. oktober til 31. oktober! Heste Kolik kan undgås Hvordan ser man, at hesten har kolik? Husk at tilmelde dig den nye slagtepræmie for kvier, tyre og stude! Undgå

Læs mere

Udegående dyr i vinterperioden

Udegående dyr i vinterperioden FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Vand og foder til heste Udegående dyr i vinterperioden Pas på manganmangel i vintersæd i år

Læs mere

Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018

Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Januar 2018 Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i januar 2018 Foto:

Læs mere

Information fra stambogskontoret - heste

Information fra stambogskontoret - heste FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Information fra stambogskontoret heste God overvintring af græs Forstå reglerne om rådighed

Læs mere

DeltidsNyt. Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

DeltidsNyt. Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. DeltidsNyt Indhold Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab Ved forårseftersynet af græsmarken skal denne tjekkes for giftige planter Husk at sidste frist for indsendelse af

Læs mere

Husk i forhold til myndigheder

Husk i forhold til myndigheder FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Fjerkræ Bliv klog på fjerkræ Husk i forhold til myndigheder Muk hos heste Udbringningsperioden for

Læs mere

FlexNyt. ... vi gør en forskel for DIG! Hestens anatomi. Bladlusangreb i især hvede. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

FlexNyt. ... vi gør en forskel for DIG! Hestens anatomi. Bladlusangreb i især hvede. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Hestens anatomi Bladlusangreb i især hvede Høst af helsæd SKAT har iværksat ringekampagne den

Læs mere

DeltidsNyt. Nyt krav til ensilagepladser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 42, 2016

DeltidsNyt. Nyt krav til ensilagepladser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 42, 2016 DeltidsNyt Indhold Info Nyt krav til ensilagepladser Vær opmærksom på klagefristen i afgørelsesbreve om grundbetaling Spiserørsforstoppelse hos heste Høns om vinteren Dæk din jord i køkkenhaven inden vinter

Læs mere

Miljøministeren har givet dispensation til ammoniakbehandling af halm på grund af den våde høst nogle steder. Denne dispensation gælder året ud.

Miljøministeren har givet dispensation til ammoniakbehandling af halm på grund af den våde høst nogle steder. Denne dispensation gælder året ud. FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Info Dispensation til NH 3 behandling af halm Snegle i marken Du skal have en digital postkasse inden

Læs mere

Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2015

Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2015 Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2015 Revideret udgave april 2015 Kolofon Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2015 Denne vejledning

Læs mere

FlexNyt. Folingssæson. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 10, 2013

FlexNyt. Folingssæson. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 10, 2013 FlexNyt Indhold Heste Folingssæson Handelsgødning til kløvergræs Frist for indberetning af gødningsregnskaber og sprøjteoplysninger udskydes Husk nye regler for udbringning af gødning Fødevarekædeoplysninger

Læs mere

Stiger dine forsikringer også til nytår? Udbringning af fast gødning i efteråret

Stiger dine forsikringer også til nytår? Udbringning af fast gødning i efteråret FlexNyt Indhold Stiger dine forsikringer også til nytår? Udbringning af fast gødning i efteråret Sådan påberåber du dig force majeure Nu kan du bruge markbræmmer som MFO Fristen for udbringning af flydende

Læs mere

Pas på når du stabler halmballer

Pas på når du stabler halmballer FlexNyt Indhold Info Pas på når du stabler halmballer Mindre hestekød i oksekødsprodukter Ska du ha kaniner? Salmonella Dublin Tjek det nye udlæg Randzonebredden bliver reduceret til 9 meter To nye alternativer

Læs mere

GRUPPELIV 2015. Orientering om præmie, dækning og administrationsgodtgørelse

GRUPPELIV 2015. Orientering om præmie, dækning og administrationsgodtgørelse GRUPPELIV 2015 Orientering om præmie, dækning og administrationsgodtgørelse Orientering om satser i GruppeLiv 2015 20-11-2014 Præmie og dækning Overskuddet fra et heldigt skadesår i 2013 bruges nu til

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 7. februar 2014 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 7. februar 2014 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 7. februar 2014 Zynergi-nyt Indhold Være med til at målrette dette nyhedsbrev til dit behov! Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? Fin guide til

Læs mere

FlexNyt. Er dit hestepas i orden? Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2013

FlexNyt. Er dit hestepas i orden? Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Er dit hestepas i orden? Mineralblandingerne skifter udseende Regler for udbringning af fast

Læs mere

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVRnr.?

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVRnr.? FlexNyt Indhold OBS! Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVR-nr.? Du kan indberette gødningsregnskaber nu Udegående dyr Hvornår skal efterafgrøderne nedpløjes eller nedmuldes?

Læs mere

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2015

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2015 Landboforeninger Medl.bevæg. Medl.bevæg. Aktive medlemmer 2015 2014 2014-15 2013-14 Landboforeningen Gefion 1.777 1.868-4,9-2,0 Nordsjællands Landboforening 870 911-4,5-3,7 Odsherreds Landboforening 327

Læs mere

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2016

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2016 Landboforeninger Medl.bevæg. Medl.bevæg. Aktive medlemmer 2016 2015 2016_2015 2014-15 Landboforeningen Gefion 1.686 1.777-5,1-4,9 Nordsjællands Landboforening 821 870-5,6-4,5 Odsherreds Landboforening

Læs mere

Sådan dokumenterer du, at du er aktiv landbruger

Sådan dokumenterer du, at du er aktiv landbruger Sådan dokumenterer du, at du er aktiv landbruger Indhold 1 Hvorfor står der Nej?... 1 1.2 Dokumentation... 3 2 Mulighed 1: Samlet omsætning... 3 2.1 Opdatér felt A... 3 3 Mulighed 2: Omsætning fra landbrugsaktiviteter...

Læs mere

FlexNyt. Våde og mudrede folde. Kosttilskud til høns. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2012

FlexNyt. Våde og mudrede folde. Kosttilskud til høns. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2012 FlexNyt Indhold Våde og mudrede folde Kosttilskud til høns Anbefalede græsblandinger for 2013 Krav om kulfilter i førerhuset når du sprøjter Vintersædens tilstand netop nu Nyt biavlskursus Heste Våde og

Læs mere

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Forbrugertrends Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Trends? en måde at skabe overblik Kilde: http://pejgruppen.com/hvad-er-trend/ Trends påvirker de værdier, der præger menneskets

Læs mere

FlexNyt. Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år. Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren

FlexNyt. Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år. Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren FlexNyt Indhold Info Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren Pas på når du arbejder i højden Stop for salg i Danmark af dyr i salmonellaniveau

Læs mere

FRA VILDE BLOMSTER TIL LÆKKERT KØD

FRA VILDE BLOMSTER TIL LÆKKERT KØD FRA VILDE BLOMSTER TIL LÆKKERT KØD Landskonsulent Heidi Buur Holbeck Plantekongres 15. januar 2015 SMAG PÅ LANDSKABET Formål med projektet: At udvikle og styrke naturplejen i Danmark At udvikle et koncept

Læs mere

Ny gødskningsbekendtgørelse er på gaden. Omkring har ikke modtaget SMS-besked om breve i

Ny gødskningsbekendtgørelse er på gaden. Omkring har ikke modtaget SMS-besked om breve i FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Ny gødskningsbekendtgørelse er på gaden Omkring 4.000 har ikke modtaget SMS-besked om breve i Tast

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 03. juli 2013 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 03. juli 2013 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 03. juli 2013 Zynergi-nyt Indhold Ridning i naturen Høst af grønbyg Undgå at påkøre vildt under høstarbejdet Nye regler for Salmonella Dublin fra 15. juli 2013

Læs mere

Konference for rådgivning af deltidslandmænd. Koldkærgård Konferencecenter Den 5. oktober 2011

Konference for rådgivning af deltidslandmænd. Koldkærgård Konferencecenter Den 5. oktober 2011 Konference for rådgivning af deltidslandmænd Koldkærgård Konferencecenter Den 5. oktober 2011 Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

Modul 1: KO og GLM - Billund

Modul 1: KO og GLM - Billund KURSUS Opkvalificering af bedriftsrådgivere: Modul 1: KO og GLM - Billund Er du ny bedriftsrådgiver, eller har du brug for som nuværende bedriftsrådgiver at få repeteret reglerne om KO og GLM, så får du

Læs mere

FlexNyt. Grønbyg. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 22, 2019

FlexNyt. Grønbyg. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 22, 2019 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Mark Grønbyg Græshøst og tørke Insekthoteller på statens naturarealer Landmand smid ikke guld på

Læs mere

Sønderjysk Landboforening ønsker alle et Godt Nytår! Se landboforeningens hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer

Sønderjysk Landboforening ønsker alle et Godt Nytår! Se landboforeningens hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 11. januar 2013 Indhold Ny afgift på dyrevelfærdskontrol Hvad nu med randzoner og ekstra efterafgrøder? Ny vejledning for det nationale biavlsprogram Program

Læs mere

FlexNyt. Aktuelt i marken. Forebyg skadedyr i kornlageret. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 24, 2013

FlexNyt. Aktuelt i marken. Forebyg skadedyr i kornlageret. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 24, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Mark Aktuelt i marken Forebyg skadedyr i kornlageret Indlægning i markstak, køresilo eller balle-ensilering

Læs mere

DeltidsNyt. Infomøde om nye regler til ejendomsvurderinger og andre emner. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

DeltidsNyt. Infomøde om nye regler til ejendomsvurderinger og andre emner. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. DeltidsNyt Indhold Onsdag d. 13. november kl. 19.30 Gratis møde om ejendomsvurdering, boligbeskatning og meget mere Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVR-nr.? Du kan indberette

Læs mere

FlexNyt. Vinterfodring af heste. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2015

FlexNyt. Vinterfodring af heste. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2015 FlexNyt Indhold Vinterfodring af heste JL Indkøbsklub olie Erfagrupper omkring natur og naturpleje samt vildt- og jagtpleje Husk vand til hønsene Pas på stubhøjden Stadig mange snegle i marken Hestebønner

Læs mere

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KStillæg)

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KStillæg) Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KStillæg) Januar 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) 2012 Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018 Januar 2018 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i januar 2018 Foto:

Læs mere

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) Marts 2011

Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) Marts 2011 Vejledning om tildeling af stivelsestillæg (KS-tillæg) Marts 2011 Indholdsfortegnelse I. Afkobling af støtten for stivelseskartofler... 3 II. Beregning af tillægget... 4 III. Ansøgning om KS-tillæg...

Læs mere

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019 December 2018 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i december 2018

Læs mere

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019 Januar 2019 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2019 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i 2018/2019 Foto:

Læs mere

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018

Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018 December 2017 Vejledning om betalingsrettigheder og national reserve 2018 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i 2018 Foto: Skyfish

Læs mere

Har du lyst til en alsidig karriere...

Har du lyst til en alsidig karriere... Har du lyst til en alsidig karriere...... så har du alle muligheder hos os! Dansk Landbrug Sydhavsøerne - Det naturlige valg DLS rådgiver årligt 1.200 kunder inden for fagområderne økonomi, ejendomshandel,

Læs mere

Mineraler og vitaminer til høns

Mineraler og vitaminer til høns FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Vær opmærksom på kværke Mineraler og vitaminer til høns Opdag tidlige tegn på sygdom hos slagtekalve

Læs mere

GUIDE TIL SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE

GUIDE TIL SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE GUIDE TIL SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE Information fra Ydelsescenter Aarhus SÅDAN FÅR DU SÆRLIG UDDANNELSESYDELSE I ydelsescenteret kan du søge om særlig uddannelsesydelse, hvis du i perioden den 30. december

Læs mere

FlexNyt. Gode bøffer kan reducere dit blodtryk. Tjek om din stald og dit foder er frostsikret

FlexNyt. Gode bøffer kan reducere dit blodtryk. Tjek om din stald og dit foder er frostsikret FlexNyt Indhold Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Har du modtaget breve om reduktion af støtte? Ingen selvangivelse for indberetning

Læs mere

FlexNyt. Nye regler for udegående dyr om vinteren. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 49, 2012

FlexNyt. Nye regler for udegående dyr om vinteren. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 49, 2012 FlexNyt Indhold OBS! Nye regler for udegående dyr om vinteren Hestetransport Frostsikring af marksprøjten Etablering af faunastriber få mere vildt og natur på din ejendom Permanent græs og 15 års genopdyrkningsret

Læs mere

Trin for trin-guide til Fællesskema 2017

Trin for trin-guide til Fællesskema 2017 Trin for trin-guide til Fællesskema 2017 1. Vigtige ændringer i 2017... 1 2. Oversigt over, hvordan du indsender markkort og Fællesskema... 3 3. Hent marker fra IMK til fællesskemaet... 4 4. Hent resten

Læs mere

Rådgivning for deltidslandmænd

Rådgivning for deltidslandmænd Rådgivning for deltidslandmænd Markedschef Dorte Marcussen Djursland Landboforening 1. november 2010 Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen

Læs mere

Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2018

Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2018 Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2018 Februar 2018 Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2018 Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2019

Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2019 Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2019 April 2019 Brugerguide til ansøgning om betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2019 Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Byg dit eget hønsehus i sommeren

Byg dit eget hønsehus i sommeren Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 34, 2013 Indhold Fjerkræ Byg dit eget hønsehus i sommeren Mangel på græs Hjemmemærkning/besigtigelse af heste Fakta om halalslagtning af kvæg i Danmark

Læs mere

FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl

FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl Hvor mange teknologier kan jeg søge tilskud til? Du kan maksimalt søge om 10 forskellige typer teknologier til det samme indsatsområde.

Læs mere

DeltidsNyt. Pas på giftig engbrandbæger i græsmarker. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2017

DeltidsNyt. Pas på giftig engbrandbæger i græsmarker. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2017 DeltidsNyt Indhold Mark Pas på giftig engbrandbæger i græsmarker Læs den nye vejledning om slagtepræmie Sid godt i førerhuset på traktoren Forebyg skadedyr og nedbrud i det tekniske i kornlageret Vær opmærksom

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 15. november 2013 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 15. november 2013 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 15. november 2013 Zynergi-nyt Indhold Vinterfodring af heste Husk vand til hønsene Pas på stubhøjden Vårsæd sortsvalg 2014 Svensk kvie død af miltbrand Nu må

Læs mere

Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2016

Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2016 Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2016 Februar 2016 Kolofon Vejledning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve 2016 Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET BAGGRUND - TO PRODUKTER FORMÅLET MED PROJEKTET At udvikle et koncept for naturpleje og afsætning af kød produceret på naturarealer Hovedbudskaber: Landmanden

Læs mere

Februar Marts Dato: 3. februar 2017

Februar Marts Dato: 3. februar 2017 Dato: 3. februar 2017 Februar 2017 1. L&F, Kvæg bestyrelse 7. L&F, Planter bestyrelse Agro Food Park 7.-8. Økologisektionen udvidet bestyrelsesmøde Fyn 20. Odsherreds Landboforening generalforsamling *

Læs mere

AFTALE OM OPBEVARING AF HUSDYRGØDNING. Indhold

AFTALE OM OPBEVARING AF HUSDYRGØDNING. Indhold AFTALE OM OPBEVARING AF HUSDYRGØDNING Indhold Vejledning... 2 Aftale om opbevaring af husdyrgødning... 3 Basisoplysninger fra modtager og leverandør... 4 Aftalevilkår og standardskrivelser til kommunen...

Læs mere

Erfaringsudveksling for budgetsæsonen 2015/2016

Erfaringsudveksling for budgetsæsonen 2015/2016 ERFA-MØDE: Erfaringsudveksling for budgetsæsonen 2015/2016 D. 28. januar inviterer SEGES til en dag med erfaringsudveksling om budgetsæsonen 2015/2016. Her får du viden og inspiration om arbejdet med budgetter,

Læs mere

Business Check Svin. Individuel benchmarking for svineproducenter. Formål. Hvor kommer data fra. Hvordan læses tabellerne?

Business Check Svin. Individuel benchmarking for svineproducenter. Formål. Hvor kommer data fra. Hvordan læses tabellerne? Business Check Svin Individuel benchmarking for svineproducenter Formål Business Check er en sammenligning af bedrifters økonomiske resultat bedrift for bedrift. Det er kun hoveddriftsgrenen, der sættes

Læs mere

Ikke oplyst bestyrelsesmøde Fjerkrækongres Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Ikke oplyst bestyrelsesmøde Fjerkrækongres Vingsted Hotel & Konferencecenter. Dato: 3. januar 2019 Januar 2019 4.-5. Kulturkonference KolleKolle 8.-9. Landsmøde for svinesektoren og sektor Jylland 9. DLG Øst afholder "Vækstforum" Ringsted sportscenter 15. L&F Frøsektionen årsmøde

Læs mere

FlexNyt. Sidste frist for tilmelding til registret for gødningsregnskab er 31. juli. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

FlexNyt. Sidste frist for tilmelding til registret for gødningsregnskab er 31. juli. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. FlexNyt Indhold Mark Kravet til pligtige efterafgrøder i efteråret 2015 er uændret 10/14 procent Sidste frist for tilmelding til registret for gødningsregnskab er 31. juli Pas på græsukrudtet Tjek dit

Læs mere

HVORDAN GØR VI DYRENE KLAR TIL SLAGTNING FOR AT SIKRE SPISEKVALITETEN.

HVORDAN GØR VI DYRENE KLAR TIL SLAGTNING FOR AT SIKRE SPISEKVALITETEN. Optimering af management af dyrene i naturplejen Specialkonsulent Per Spleth Kødproduktion, SEGES HVORDAN GØR VI DYRENE KLAR TIL SLAGTNING FOR AT SIKRE SPISEKVALITETEN. PUNKTER DER VIGTIGE Kategori af

Læs mere

Vejledning om tildeling af moderfårstillæg

Vejledning om tildeling af moderfårstillæg Vejledning om tildeling af moderfårstillæg (MF-tillæg) August 2011 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af FødevareErhverv i 2011 Bidragyder(e): FødevareErhverv Fotograf(er): Lars Bahl Ministeriet for

Læs mere

FlexNyt. Hønsene bliver skruk. Ensilering af 1. slæt skårlægning og fortørring. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

FlexNyt. Hønsene bliver skruk. Ensilering af 1. slæt skårlægning og fortørring. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. FlexNyt Indhold Fjerkræ Hønsene bliver skruk Ensilering af 1. slæt skårlægning og fortørring Indlægning i markstak, køresilo eller balleensilering Lær nyt om naturkød og få inspiration til afsætning Kom

Læs mere

Samlet brugerguide til Fællesskema 2015

Samlet brugerguide til Fællesskema 2015 Samlet brugerguide til Fællesskema 2015 April 2015 Kolofon Samlet brugerguide til Fællesskema 2015 2. udgave Februar 2015 Denne vejledning er udarbejdet af NaturErhvervstyrelsen i 2015 Forsidefoto: Colourbox

Læs mere

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort.

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort. Dato 22. december 2016 Side 1 af 5 NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Sendt per mail til: direktebetalinger@naturerhverv.dk og sib@naturerhverv.dk J.nr 16-8010-000021 Offentlig høring

Læs mere

FlexNyt. Ulovlige flytninger af kvæg har konsekvenser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 20, 2016

FlexNyt. Ulovlige flytninger af kvæg har konsekvenser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 20, 2016 FlexNyt Indhold Ulovlige flytninger af kvæg har konsekvenser Angreb af stankelbenslarver Slæt af græs til heste og kvæg Der er vandmangel i mange afgrøder Tyrekalveaftale Farm Festival Nye krav til rottebekæmpelse

Læs mere

LHN DELTID & FlexNyt

LHN DELTID & FlexNyt Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere LHN DELTID & FlexNyt Medlemsrabat i Tivoli Planlægger du sommerferie i København? Så kan du med fordel købe billetter og turpas på forhånd. Eller måske et Tivolikort,

Læs mere

DIGITALT KURSUS. til dine nye udenlandske medarbejdere

DIGITALT KURSUS. til dine nye udenlandske medarbejdere DIGITALT KURSUS til dine nye udenlandske medarbejdere TIP Medarbejdere, der har været ansat på din bedrift i længere tid, kan også have glæde af at tage kurset. VELKOMMEN TIL DIN NYE MEDARBEJDER Du har

Læs mere

FlexNyt. Foråret kan give udfordringer til hest. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2014

FlexNyt. Foråret kan give udfordringer til hest. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2014 FlexNyt Indhold Sidste chance Giv din mening til kende Foråret kan give udfordringer til hest Blodmider hos høns Overvintring af græsmarker Tidlig afgræsning af kløvergræsmarkerne Svampebekæmpelse i vinterbyg

Læs mere

Situationen i marken. Plantenyt nr. 30 den 11. november Planteavlskonsulent Ole Hansen Telefon Mail:

Situationen i marken. Plantenyt nr. 30 den 11. november Planteavlskonsulent Ole Hansen Telefon Mail: Plantenyt nr. 30 den 11. november 2015 - Situationen i marken - Gødningsmarkedet - Møde om tilskud til maskiner o.a. - Vigtige datoer i december - Annonce, sprøjteopfølgningskursus - Annonce, efterårets

Læs mere

Samlet brugerguide til Fællesskema 2016

Samlet brugerguide til Fællesskema 2016 Samlet brugerguide til Fællesskema 2016 Udkast november 2015 Kolofon Samlet brugerguide til Fællesskema 2016 Udkast November 2015 Denne vejledning er udarbejdet af NaturErhvervstyrelsen i 2015 Forsidefoto:

Læs mere

Sådan udfylder du siden Markplan og grundbetaling

Sådan udfylder du siden Markplan og grundbetaling Sådan udfylder du siden Markplan og grundbetaling Indhold 1 Indtegn alle marker og hent dem til markplanen... 1 2 Hvilke marker skal anmeldes... 2 2.1 Økologisk produktion... 2 2.2 Juletræer og pyntegrønt...

Læs mere

SMART Natura. Prøver at finde smarte løsninger på komplicerede udfordringer

SMART Natura. Prøver at finde smarte løsninger på komplicerede udfordringer SMART Natura Prøver at finde smarte løsninger på komplicerede udfordringer Heidi Buur Holbeck, Videncentret for Landbrug ENviNa årsmøde, Sorø d. 3. september 2014 Målet med projektet At projektet skal

Læs mere

KvægKongres 2015 Projektleder Jaap Boes Kvæg SMAG PÅ LANDSKABET

KvægKongres 2015 Projektleder Jaap Boes Kvæg SMAG PÅ LANDSKABET KvægKongres 2015 Projektleder Jaap Boes Kvæg SMAG PÅ LANDSKABET SMAG PÅ LANDSKABET 2013-2015 MÅLET MED PROJEKTET Styrke naturplejen gennem samarbejde Fremme biodiversiteten Gøre naturpleje rentabel Øge

Læs mere

Vejledning. Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Tilskudsåret 2014

Vejledning. Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Tilskudsåret 2014 Vejledning Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer Tilskudsåret 2014 Kolofon Vejledning Dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg

Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg Benchmarking kødkvæg hvad gør de bedste? Teamleder Per Spleth, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Rådgivning Kødkvæg 2011-2012 Rådgivningsteam Kødkvæg består af 16 rådgivere fordelt over landet: Rådgivningsteam

Læs mere

Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd

Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd Nyhedsbrevet er sendt til: Landsudvalget for Danske Deltidslandmænd og kontaktpersoner i de lokale/regionale foreninger Nr. 1 Juni 2014 Årsmøde 25. oktober 2014 Danske

Læs mere

Vådområdeprojekter - Hvad skal lodsejere være opmærksom på? Lodsejermøde Rævind Bæk v/ Ulla Plauborg, LMO,

Vådområdeprojekter - Hvad skal lodsejere være opmærksom på? Lodsejermøde Rævind Bæk v/ Ulla Plauborg, LMO, Vådområdeprojekter - Hvad skal lodsejere være opmærksom på? Lodsejermøde Rævind Bæk v/ Ulla Plauborg, LMO, ulp@lmo.dk Tilskud til 20-årig fastholdelse af vådområder Formål Kompensere for omkostninger og

Læs mere

Marts Dato: 10. marts 2017

Marts Dato: 10. marts 2017 Dato: 10. marts 2017 Marts 2017 1. Danish Agro Generalforsamling Comwell Køge Strand 1. Danish Agro Stakeholdermøde Hotel Tivoli Congress Center, København 1.-2. Arla repræsentantskabsmøde 1. Dansk Landbrug

Læs mere

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59 Fællesskema Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Januar 2014 1 Kolofon Fællesskema 2014 Design: Clienti Foto: Torben Åndahl og Colourbox

Læs mere

Møde 7. oktober 2014 Brønderslev

Møde 7. oktober 2014 Brønderslev Møde 7. oktober 2014 Brønderslev Har du udnyttet dine tilskudsmuligheder? Hvordan ser reformen ud??? Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser! Bliv inspireret til at søge! Betalingsrettigheder

Læs mere

Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter

Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter Torsdag den 11. november 2010 kl. 09.00 13.30 VFL, mødelokale 2 Formålet med mødet Deltagerne

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål til bilag 1 med de tilskudsberettigede elementer: Sp. Tilskud til mælkekøling; er der kun tilskud til isbank, eller kan der vælges

Læs mere

Randzoner status på implementering. Peter Ritzau Eigaard NaturErhvervstyrelsen

Randzoner status på implementering. Peter Ritzau Eigaard NaturErhvervstyrelsen Randzoner status på implementering Peter Ritzau Eigaard NaturErhvervstyrelsen Grøn Vækst Lov om randzoner (Lov nr. 591 af 14. juni 2011) er et led i implementeringen af Grøn Vækst. Formål med randzonerne

Læs mere

R&D Specialist Eva Søndergaard AgroTech Projektleder Jaap Boes SEGES SMAG PÅ LANDSKABET

R&D Specialist Eva Søndergaard AgroTech Projektleder Jaap Boes SEGES SMAG PÅ LANDSKABET R&D Specialist Eva Søndergaard AgroTech Projektleder Jaap Boes SEGES SMAG PÅ LANDSKABET UDFORDRINGEN ELLER POTENTIALET Mere end 300.000 ha natur skal plejes Naturpleje er en samfundsopgave Naturplejeren

Læs mere

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer Mal Galegården og lær hvordan du undgår skrammer Spændende og farligt sted at lege Der er mange ting, man kan lave på en gård fuld af spændende maskiner og dyr, stald og lade, marker og have. Desværre

Læs mere

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Indhold 1. Grundbetaling under artikel 32... 1 2 Sådan finder du kortet over tidligere godkendte og afviste arealer for artikel 32... 3 3 Indtegning af marker

Læs mere

Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008

Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008 Produktivitet, fodring og produktionsstruktur fremover Seminar den 3. oktober 2008 Teamleder i Kødproduktion Per Spleth, Dansk Kvæg psp@landscentret.dk Tlf 8740 5301/30921774 Udfordringer kødkvæg 10.000

Læs mere

Retssikkerhed i landbruget KRYDS- OVERENS- STEMMELSE. Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter. Landbrug & Fødevarer

Retssikkerhed i landbruget KRYDS- OVERENS- STEMMELSE. Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter. Landbrug & Fødevarer Retssikkerhed i landbruget KRYDS- OVERENS- STEMMELSE Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter Landbrug & Fødevarer Krydsoverensstemm Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter

Læs mere

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 20, 2017

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 20, 2017 FlexNyt Indhold Bedriftsbesøg tur til Toftum Bjerge, Drivvejen og Kjærgaard Mølle Husk, at du ikke må slå dine braklagte arealer fra 1. maj til 31. juli Ophør af 20-årigt tilsagn hvad skal man være opmærksom

Læs mere

Tilskud til Naturpleje

Tilskud til Naturpleje Tilskud til Naturpleje Projekttilskud til naturpleje, maj 2014 Rydning: 38 ansøgninger, 327,33 ha, 5.969.861,69 kr. Hegning: 264 ansøgninger, 5.775,97 ha, 35.882.264,15 kr. I alt 290 ansøgninger på rydning

Læs mere