Høringskommentar til udkast til Bekendtgørelse om tilskud til modernisering af kvægstalde (også kaldet Modernisering Kvæg 2016)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringskommentar til udkast til Bekendtgørelse om tilskud til modernisering af kvægstalde (også kaldet Modernisering Kvæg 2016)"

Transkript

1 NaturErhvervstyrelsen Att. Peter Fredslund Jensen 1. marts 2016 Høringskommentar til udkast til Bekendtgørelse om tilskud til modernisering af kvægstalde (også kaldet Modernisering Kvæg 2016) På baggrund af en god og konstruktiv samtale den 1. marts 2016 med Peter Fredslund Jensen fremsender jeg hermed på LandboSyds vegne kommentarer til udkastet til bekendtgørelsen. Følgende punkter bør præciseres i bekendtgørelsen, så der kan støttes ret på det. Det bør ikke stå i vejledningen, som der ikke kan støttes ret på. 1) Beregning af antal pladser pr. dyregruppe. Der er flere måder, hvorpå man kan beregne antallet af pladser til en dyregruppe. Det kan være en procentmæssig fordeling svarende til dyregruppen. Det kan være på baggrund af arealkravet til dyregruppen og det kan være på baggrund af alder (størrelse) af dyret. Da pladsberegningen er fuldkommen afgørende for, om et projekt får tilskud eller ej, bør det defineres under 3, hvordan pladser for hver dyregruppe defineres (beregnes) i netop denne bekendtgørelse. Dermed kan både vi (konsulent og landmand) og NaturErhvervstyrelsen støtte ret på den samme beregning. Hvis det bare står som et eksempel i vejledningen, kan hverken vi eller kontrolmyndigheden i NaturErhvervstyrelsen i et tvivlsspørgsmål eller ved en kreativ konsulent støtte ret, og dermed kan der opstå en regulær tvist om, hvilke beregning der er korrekt. Det kan vi lige så godt undgå ved, at NaturErhvervstyrelsen definerer ved lov, at i netop denne bekendtgørelse skal pladserne beregnes / defineres på dénne måde. Hvis NaturErhvervstyrelsen undlader at fastsætte definitionen af pladser direkte i bekendtgørelsen, hvordan har NaturErhvervstyrelsen så tænkt sig at tælle ved kontrol, hvor mange pladser, der er i f.eks. fællesboksarealet? Hér er én plads jo ikke lig med én boks, men derimod lig med xx pladser i den samme fællesboks. Derfor er det både i forhold til selve ensartetheden i beregningen og dermed i tilskuddet, men også i forhold til den efterfølgende kontrol nødvendigt, at definitionen af hvordan

2 pladser beregnes pr. enkelte dyregruppe fremgår af bekendtgørelsen, så alle (os, landmanden og NaturErhvervstyrelsen) kan støtte ret på det. 2) Hvordan sanktioneres positive overtrædelser af 10, stk. 1, punkt 1? Antagelse: NaturErhvervstyrelsen ønsker at indførte et restriktivt kontrolsystem, hvor antallet af ansøgte pladser og kapacitet skal overholdes i forhold til det realiserede projekt. Dvs., at hvis der er søgt 100 sengepladser og ét forsuringsanlæg, skal der ved kontrol kunne tælles 100 sengebåse og 1 forsuringsanlæg. Det fremgår af 10, stk. 1, punkt 1. Det betyder i praksis: Hvis der ved kontrollen kun kan tælles 98 sengebåse og 1 forsuringsanlæg, vil projektet skulle genvurderes i forhold til, om det ville have opnået tilsagn på den økonomiske effekt (fordi den økonomiske effekt er faldet i forhold til det ansøgte). Hvad sker der, hvis landmanden har opført 150 sengebåse og 1 forsuringsanlæg? Han har ikke overholdt 10, stk. 1, punkt 1, for antallet passer ikke. Men den økonomiske effekt er ved ændringen blevet bedre end den oprindeligt ansøgte. Så hvad sker dér i dette tilfælde? Landmanden har i realiteten bare snydt sig selv i ansøgningsfasen eller besluttet, at han vil holde en del af det totale projekt udenfor tilskudsprojektet. Begge dele bør ikke være strafbart, hvis man henholder sig til, at det er den økonomiske effekt, der vurderes ud fra - men han har jo i realiteten misligholdt 10, stk. 1, punkt 1. Så hvad sker der i et sådant tilfælde? Omfattes han af kapitel 11 og skal straffes eller skal der indføres en undtagelsesbestemmelse til 10, stk. 1, punkt 1? 3) Ændringsanmodninger 1 styks pr. år er for lidt I teorien kan landmanden i ovenstående tilfælde have søgt en ændringsanmodning jf. 15, stk. 1, men i praksis er dette hverken hensigtsmæssigt for NaturErhvervstyrelsen eller for landmanden. For det første risikerer NaturErhvervstyrelsen at drukne i ændringsanmodninger, hvis alle ændringer skal meddeles til NaturErhvervstyrelsen og for det andet vil et højt antal af ændringsanmodninger betyde, at den økonomiske bottom-line effekt af ALLE tilsagn vil gå op og ned i én lang kontinuerlig bølgegang. For det tredje er Styrelsen forpligtiget til at lægge offentlig tilgængeligt, hvad den økonomiske bottom-line effekt af ALLE tilsagn hele tiden er, således at vi og landmændene på forhånd før en indsendelse af en ændringsanmodning ved, om ændringen ligger indenfor eller udenfor muligheden for ændring. Det er særligt nødvendigt på grund af 15, stk. 3 om, at der maksimalt må indsendes en ændring pr. år. Nu står der godt nok budgetændring, men det vil alt andet lige kun i realiteten være i 9 ud af 10 tilfælde, når vi fremadrettet arbejder med faste priser.

3 Så enten er 1 ændring pr. år jf. 15, stk. 3 alt for lidt, og vi skal have adgang til at kunne indsende flere ændringsanmodninger på et projekt end 1 om året. Eller også skal der være en bagatelgrænse på, hvad der skal ansøges som ændringer til 10, stk. 1, punkt 1. 4) 3 point for en finansieringserklæring er ikke proportionalt til, at juridisk gældende dokumenter som miljøgodkendelse og byggetilladelse kun giver 2 point hver. Antagelse: Det er min opfattelse, at NaturErhvervstyrelsen ønsker at administrere 10, stk. 1, punkt 1 restriktivt. Altså at det ansøgte antal og kapacitet skal svare til det, der kan kontrolleres i virkeligheden. Hvis denne opfattelse er korrekt, fører det mig til at argumentere for, at projekter, der opnår tilskud, skal være mest muligt klar. Derfor stiller jeg forslag om, at 8, stk. 7, punkt 7 ændres fra en finansieringserklæring til en bindende bankgaranti eller en sikkerhedsstillelse. Så skal drømmeprojekter have miljøgodkendelse og byggetilladelse for at kunne søge. Dermed kan vi begrænse, hvor mange landmænd der ender i ikke at kunne overholde 10, stk. 1, punkt 1, fordi deres projekter egentlig ikke var fuldkommen helstøbte og så klar, som de burde være, da de søgte tilskuddet og dermed ender med at skulle sanktioneres efter kap. 11. Alternativt kunne man måske overveje, at en finansieringserklæring ikke medfører 3 point men et lavere antal point, f.eks. 1 eller 2 point. 5) Hvordan opfylder landmanden betingelserne i bilag 2 Under bilag 2 i bekendtgørelsen mangler der en kolonne, der viser, hvordan landmanden kan opfylde de 7 punkter. Kolonnen er fastsat i vejledningen på side 12. Det ville være rart, om den også stod i bekendtgørelsen. Dette er mest en nice to have -kommentar. 6) Fejl Under bilag 4 henvises der flere steder til se bilag. Men bilaget, der henvises til, mangler. 7) Straf og sanktion Bilag 5 indeholder en ny opgørelse af straf og alvorsvurdering. Der mangler en konkret kolonne ud for hver kategori, der beskriver, hvad der kan føre til, at en landmand flytter sig fra én kategori til en anden kategori. Det er omfattet af almindelig strafferet, at borgeren skal kunne orientere sig i, hvornår han begår noget ulovligt eller begår en forseelse, der kan føre til sanktion. Dette fremgår af bekendtgørelsens 20. Men NaturErhvervstyrelsen mangler i bekendtgørelsen at definere, hvad der udløser de forskellige flyt mellem kategori 0 bagatel og op til kategori 5.

4 Det skal fremgå af loven, hvornår man som borger flytter sig fra en kategori af sanktion (straf) til en anden kategori af sanktion (straf). Et eksempel: Hvis en borger kører mere end 60 % for hurtigt i forhold til den fastsatte hastighedsgrænse, frakendes han kørekortet. Det vil (formentlig?) svare til kategori 5 og/eller 4 (jeg kan ikke i praksis forstå forskellen på -100 % og intet tilsagn )? På samme måde fremgår færdselslovens klip i kørekortet -system med tilhørende lovgivning, hvor borgeren kan orientere sig i, at hvis han/hun vælger at overtræde loven og køre f.eks. 30 % for hurtigt, udløser det en sanktion i form af et klip i kørekortet. På samme måde skal vores landmænd og NaturErhvervstyrelsen altid kunne slå op i loven og orientere sig, hvornår en alvor af en forseelse medfører, at landmanden flytter kategori. Det er derfor et must, at der til bilag 5 tilføjes en kolonne, der beskriver, hvornår en overtrædelse befinder sig i kategori og 0. Det er ikke nok, at det står i en vejledning eller et internt notat hos kontrolinstansen. Det skal simpelthen være fastsat ved lov, så en borger, der føler sig fejlvurderet, kan anlægge et civilt søgsmål herpå. Øvrige kommentarer De nedenstående kommentarer og spørgsmål følger punkt for punkt bekendtgørelsens paragraffer. 3, stk. 1, punkt 5. Normsatser. Fejl: Der henvises til bilag 2. Det er bilag 3. Kommentar: Der mangler stadig normtal for økologerne. Der er kun angivet normtal for de konventionelle producenter, og når det stadig er 830 driftstimer, der er gældende for, om en landmand er ansøgningsberettiget uanset, om man er konventionel eller økolog, kan vi ikke undvære økologiske normtal. 3, stk. 1, punkt 6. Nybygning vedr. pladser til flere køer. Kommentar: Der skal være en definition af, hvad pladser er under 3. Kommentar: den nye stald skal give plads til flere køer. Hvad menes der med det? Er der tale om en udvidelse af koantallet eller bare flere pladser. Hvis der bare er tale om flere pladser, betyder det så, at der må bygges uden, at der sker en udvidelse af koantallet, f.eks. i det tilfælde at landmanden af praktiske, økonomiske eller dyrevelfærdsmæssige årsager ønsker at bygge nyt til sine eksisterende dyr. 3, stk. 1, punkt 15. Tilbygning. Spørgsmål: Kan en tilbygning ikke længere være en eksisterende bygning f.eks. en lade eller en del af en eks. staldbygning, som ikke er i brug som inddrages til staldbygning? Sidste år var en tilbygning bl.a. en lade, der blev ændret til en stald. Er dette ikke længere en mulighed?

5 8, stk. 3 økologiske ansøgninger, der ikke opnår tilskud indenfor de afsatte 15 mio. økologiske penge, skal overføres til det tilsvarende indsatsområde og prioriteres herunder. Spørgsmål: Hvad betyder det, at økologiske ansøgninger skal prioriteres under de konventionelles indsatsområde, hvis pengene i den økologiske pulje ikke er nok til at dække alle ansøgninger under økologipuljen? Vil de økologiske for-prioriteres frem for de konventionelle ansøgninger eller får de økologiske ansøgninger bare en ekstra chance for at opnå tilskud i lige konkurrence på point og økonomisk effekt i forhold til de konventionelle? 8, stk. 6. Minimum 0,12 i økonomisk effekt. Spørgsmål: Er det bestemt, at de store projekter skal forfordeles? Beregningen viser, at antallet af pladser er afgørende for tilskud. 8, stk. 7, punkt 3 og punkt 2 ikke krav om miljøgodkendelse / byggetilladelse. Spørgsmål: Hvordan har NaturErhvervstyrelsen tænkt sig at kontrollere disse to forhold? Der er formentlig relativt nemt på nybyg og tilbyg, men på renovering er der mange forhold, der er indvirkende på, om et projekt medfører krav om miljøgodkendelse (eller anmeldelse, tillæg) eller byggetilladelse (eller anmeldelse om ændret anvendelse). 10, stk. 1, punkt 4 5,5 år fra dato for slutudbetaling Spørgsmål: Hvor kommer de 5,5 år fra? Hvorfor er det ikke kun 5 år. Er det qua forskudte regnskaber, eller hvor kommer de 5,5 år fra? 12, stk. 1 dog kan der gives tilsagn til en lavere pris end den fastsatte i bilag 1. Spørgsmål: Hvordan dokumenterer vi en lavere pris? Er det ved et tilbud? 14, stk. 1. Fejl: Der mangler en sætning., dog jf. 12, stk. 1. Den fulde sætning kommer til at hedde 14 NaturErhvervstyrelsen giver tilskud på 20 pct. af de tilskudsberettigede udgifter og til den faste pris, der er fastsat i bilag 1, dog jf. 12, stk. 1. Såfremt der er spørgsmål til kommentarerne, er I meget velkommen til at kontakte mig. Med venlig hilsen LandboSyd Mie Kruuse Meineche Projekt- og Miljørådgiver Mobil: MIM@landbosyd.dk

Høringssvarnotat Udkast til bekendtgørelse og vejledning om tilskud til modernisering af kvægstalde for ansøgningsrunden 2016

Høringssvarnotat Udkast til bekendtgørelse og vejledning om tilskud til modernisering af kvægstalde for ansøgningsrunden 2016 Projektdesign Journalnr.: 16-8626-000006 Dato: 19. maj 2016 Ref.: ANERAS Høringssvarnotat Udkast til bekendtgørelse og vejledning om tilskud til modernisering af kvægstalde for ansøgningsrunden 2016 1.

Læs mere

Modernisering af kvægstalde 2018

Modernisering af kvægstalde 2018 Modernisering af kvægstalde 2018 Februar 2018 Velkommen Du kan med tilskudsordningen modernisering af kvægstalde 2018 søge om tilskud til nybygning-, tilbygning- eller renoveringsprojekter af kvægstalde.

Læs mere

Modernisering v/adam Conrad - Center for Erhverv 26. marts 2015

Modernisering v/adam Conrad - Center for Erhverv 26. marts 2015 Modernisering v/adam Conrad - Center for Erhverv Formål med ordningen Gennem tilskud til nybyg, tilbyg og renoveringsprojekter at fremme bedrifternes levedygtighed, produktivitet og ressourceeffektivitet.

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøder om stald- og teknologiordninger 2018

Spørgsmål og svar fra informationsmøder om stald- og teknologiordninger 2018 Spørgsmål og svar fra informationsmøder om stald- og teknologiordninger 2018 Her kan du finde svar på de generelle spørgsmål, som blev stillet på informationsmøderne om stald- og teknologiordninger 2018,

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Sp: Kan miljøgodkendelser og byggetilladelser sendes efter ansøgningsfristen den 19. maj 2015? Sv: Hvis miljøgodkendelse er opnået eller

Læs mere

Modernisering af Kvægstalde 2016

Modernisering af Kvægstalde 2016 Modernisering af Kvægstalde 2016 Informations- og dialogmøde Ålborg, Herning, Tønder og Sorø Baggrund for NaturErhvervstyrelsens tilskudsordninger 2 / NaturErhvervstyrelsen / Modernisering af Kvægstalde

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Sp: Kan miljøgodkendelser og byggetilladelser sendes efter ansøgningsfristen den 19. maj 2015? Sv: Hvis miljøgodkendelse er opnået eller

Læs mere

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde

Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål/svar vedrørende ordning om modernisering i kvægstalde Spørgsmål til bilag 1 med de tilskudsberettigede elementer: Sp. Tilskud til mælkekøling; er der kun tilskud til isbank, eller kan der vælges

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Til høringsparterne på vedlagt liste Sagsnr.:15-8157-000027 Dato: 20. januar 2015 BENTHO/KRL Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Hermed sender

Læs mere

FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl

FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl Hvor mange teknologier kan jeg søge tilskud til? Du kan maksimalt søge om 10 forskellige typer teknologier til det samme indsatsområde.

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Til høringsparterne på vedlagt liste Sagsnr.: 16-8156-000001 Dato: 13. april 2016 BENTHO/TIJU Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om tilskud til modernisering af kvægstalde

Høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om tilskud til modernisering af kvægstalde Dato 6. marts 2015 Side 1 af 6 NaturErhvervstyrelsen Center for Erhverv, Projektdesign Nyropsgade 30 1780 København V E-mail: projektdesign@naturerhverv.dk Høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen BEK nr 1158 af 05/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. oktober 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8630-000007 Senere

Læs mere

Ansøgning om udbetaling af tilskud foregår via et elektronisk indberetningssystem, der tilgås via

Ansøgning om udbetaling af tilskud foregår via et elektronisk indberetningssystem, der tilgås via Den 1. maj 2017 Indberetning af indkøb af tilskudsberettigede digitale læremidler I 2017 udmøntes yderligere 45 millioner kroner fra puljen til digitale læremidler. Kommuner kan få udbetalt tilskud fra

Læs mere

DANVAs kommentarer er tilføjet med fed skrifttype. Udkast til

DANVAs kommentarer er tilføjet med fed skrifttype. Udkast til Naturstyrelsen j. nr. NST-4400-00018 19. december 2012 Klimatilpasning, vandsektor og grundvand DANVAs kommentarer er tilføjet med fed skrifttype. Udkast til Bekendtgørelse om spildevandsforsyningsselskabers

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3 Silkeborg Kommune Søften 8. december 2014 Direkte tlf. 8728 2265 Mobil 2047 9620 Mail kje@lmo.dk Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3 På vegne af Carsten Jacobsen, Pinnebjergvej

Læs mere

Landbrugsstyrelsen EU & Erhverv Nyropsgade 30 DK-1780 København V

Landbrugsstyrelsen EU & Erhverv Nyropsgade 30 DK-1780 København V Dato 10. november 2017 Side 1 af 6 Landbrugsstyrelsen EU & Erhverv Nyropsgade 30 DK-1780 København V euogerhverv@lfst.dk Høringssvar fra Landbrug & Fødevarer ang. moderniseringsordningen for kvæg 2018

Læs mere

Miljøteknologi generelt (mio. kr.) 2016 Svin (2016)* Kvæg (2016)*

Miljøteknologi generelt (mio. kr.) 2016 Svin (2016)* Kvæg (2016)* Notat Landdistriktsprogram 2016 støtte til svineproduktion 1. version SEGES P/S Videncenter for Svineproduktion Ansvarlig bih Oprettet 31-08-2015 Dok.nr.: 20150055 Side 1 af 5 Landdistriktsprogram 2016

Læs mere

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Kolsnapvej 2, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Kolsnapvej 2, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav Rasmus Kiesby og Henrik Gellert Kolsnapvej 2 6500 Vojens Dato: 16. januar 2014 Sagsident: 13/42531 Sagsbehandler: LINO Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf.

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Høringsnotat. Udkast til bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen HØRINGSNOTAT J.nr. 18-1224-000005 Ref. KAERCH Den 31. juli 2019 Høringsnotat Udkast til bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til bekendtgørelse blev sendt i ekstern høring den 9. juli

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre I medfør af 35 c, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3,

Læs mere

Revurdering, eksempler

Revurdering, eksempler Revurdering, eksempler Eksempler på revurdering i Horsens Kommune Supplere det der allerede er sagt, så derfor har vi valgt at fokusere på det rent praktiske Hvordan håndterer vi tillæg i forbindelse med

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

MILJØTEKNOLOGI. Fyraftensmøde torsdag den 9. april 2015. Husdyr og Miljø

MILJØTEKNOLOGI. Fyraftensmøde torsdag den 9. april 2015. Husdyr og Miljø MILJØTEKNOLOGI Fyraftensmøde torsdag den 9. april 2015 Husdyr og Miljø Oplægget omhandler Hvilke hovedområder ydes der til i 2015 Hvad er betingelserne for at komme i betragtning Hvordan prioriteres ansøgningerne

Læs mere

VEJLEDNING August 2013

VEJLEDNING August 2013 VEJLEDNING August 2013 Tilskud til erstatning i forbindelse med vandløbsrestaurering Efter vandløbslovens 37, stk. 4, har enhver, der lider tab som følge af vandløbsrestaurering, ret til erstatning. I

Læs mere

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte Direkte Betalinger Den 15. juni 2016

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte Direkte Betalinger Den 15. juni 2016 Direkte Betalinger Den 15. juni 216 Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 216 Dette notat indeholder en række data, der beskriver udviklingen i ordningerne på den direkte arealstøtte 216 - grundbetaling,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening:

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: 19-03- 2007 TILSYNET Danmarks Naturfredningsforening har i skrivelse af 20. maj 2005 rettet henvendelse til Statsamtet Vestsjælland,

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger ANSØGER a) Ansøger Udfyld felterne. Oplysningerne danner grundlag for fastsættelse af, hvem der er tilsagnshaver.

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 26. oktober 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

Ervin Christensen Lundtoftvej Gråsten. Land og Natur Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg

Ervin Christensen Lundtoftvej Gråsten. Land og Natur Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg Ervin Christensen Lundtoftvej 20 6300 Gråsten Afgørelse om anmeldelse af udvidelse af staldanlæg pga. dyrevelfærd på ejendommen Lundtoftvej 20, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har d. 30. april 2015 modtaget

Læs mere

Notat om model for tildeling af tilskud fra bredbåndspuljen

Notat om model for tildeling af tilskud fra bredbåndspuljen Notat om model for tildeling af tilskud fra bredbåndspuljen Dato 14. marts 2016 Kontor i departementet KKT Udgangspunktet er, at bredbåndspuljen skal være efterspørgselsdrevet og teknologineutral. Tildelingen

Læs mere

Vedr.: Overtagelse og ekspropriation af arealer til regnvandshåndtering

Vedr.: Overtagelse og ekspropriation af arealer til regnvandshåndtering NOTAT DATO: 27. februar 2019 PROJEKTNR.: 2006 lmo/hka Vedr.: Overtagelse og ekspropriation af arealer til regnvandshåndtering 1. Baggrund Aalborg Forsyning undersøger sammen med Aalborg Kommune mulighederne

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge Ansøgningsfrist den 6.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge Ansøgningsfrist den 6. Styrelsen for International Rekruttering og Integration December 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 6. februar

Læs mere

Københavns Universitet. Verificering af standardomkostninger for tilskudsordninger Pedersen, Michael Friis. Publication date: 2016

Københavns Universitet. Verificering af standardomkostninger for tilskudsordninger Pedersen, Michael Friis. Publication date: 2016 university of copenhagen Københavns Universitet Verificering af standardomkostninger for tilskudsordninger Pedersen, Michael Friis Publication date: 2016 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort.

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort. Dato 22. december 2016 Side 1 af 5 NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Sendt per mail til: direktebetalinger@naturerhverv.dk og sib@naturerhverv.dk J.nr 16-8010-000021 Offentlig høring

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nygård, Vilhelmsborgvej

Læs mere

Økonomi kvæg. Jørgen Aagreen Betina Katholm

Økonomi kvæg. Jørgen Aagreen Betina Katholm Økonomi kvæg Jørgen Aagreen Betina Katholm Dagsorden Hvad siger tallene for 2016 Lidt fra 2017 Overblik produktion og foderforbrug Benchmarking foderkontrol Muligheder for tilskud Non GM mælk Blandede

Læs mere

Verificering af faste priser i forbindelse med moderniseringsordningen: kvægstalde Pedersen, Michael Friis

Verificering af faste priser i forbindelse med moderniseringsordningen: kvægstalde Pedersen, Michael Friis university of copenhagen Verificering af faste priser i forbindelse med moderniseringsordningen: kvægstalde Pedersen, Michael Friis Publication date: 2015 Document Version Forlagets endelige version (ofte

Læs mere

NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI

NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI Natur & Miljø d. 8. juni 2016 Heidi Buur Holbeck 1... DE GODE NYHEDER FØRST. - KONKLUSIONER FRA 12 BEDRIFTSBESØG HOS NATURPLEJERE Naturplejere tror på fremtiden

Læs mere

15 afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift i dyretype. Poul Friis Andersen Lysgårdvej Vildbjerg

15 afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift i dyretype. Poul Friis Andersen Lysgårdvej Vildbjerg Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 15 afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift i dyretype Poul Friis Andersen Lysgårdvej 38 7480 Vildbjerg

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav Hendrik Jan van der Veen Lille Vedbølvej 6 6500 Vojens Dato: 17. september 2014 Sagsident: 14/23171 Sagsbehandler: aljo Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Syd Energi Service A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Energinet.dk har behandlet din ansøgning om, hvorvidt solcelleanlægget

Læs mere

Tillæg 2 til 12 MILJØGODKENDELSE af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg

Tillæg 2 til 12 MILJØGODKENDELSE af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg Tillæg 2 til 12 MILJØGODKENDELSE af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg Registreringsblad Titel: Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg Dato for ikrafttrædelse:

Læs mere

Vejledning til erklæring ved fravalg af byggeskadeforsikring

Vejledning til erklæring ved fravalg af byggeskadeforsikring Vejledning til erklæring ved fravalg af byggeskadeforsikring Ejerdokumentation for byggeriets opførelse. Afgives i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse. Bygningsinspektoratet Planlægning og Byggeri

Læs mere

Dyrenes Beskyttelse: Høringsvar udkast til bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen 2019

Dyrenes Beskyttelse: Høringsvar udkast til bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen 2019 Til EU og Erhverv Landbrugsstyrelsen j.nr. 18-1224-000005 9. juli 2019 D19-360194 Dyrenes Beskyttelse: Høringsvar udkast til bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen 2019 Dyrenes Beskyttelse har

Læs mere

Eksempler på nye regler for omlægningstillæg.

Eksempler på nye regler for omlægningstillæg. Eksempler på nye regler for omlægningstillæg. Vi har i kapitel 5.1 i udkast til Vejledning om Økologisk Arealtilskud beskrevet de nye regler for at få omlægningstillæg, som vi forventer, der træder i kraft

Læs mere

Vejledning om kommerciel tilbagebetaling af tilskud til fremme af innovation og udvikling i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren

Vejledning om kommerciel tilbagebetaling af tilskud til fremme af innovation og udvikling i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren Vejledning om kommerciel tilbagebetaling af tilskud til fremme af innovation og udvikling i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren Oktober 2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Lundgård, Hjermvej 98, 7560 Hjerm den 25. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på husdyrbruget

Læs mere

Målrettede efterafgrøder 2017

Målrettede efterafgrøder 2017 Målrettede efterafgrøder 2017 Ny tilskudsordning af Peter Gradischnig Agropro Målrettet efterafgrøder Hvorfor ny efterafgrøde ordning? Som konsekvens af landbrugspakken fra dec 2015 og dermed fordi landmændene

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land I medfør af 35 c, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nørgård, Rødebrovej 6, Linde, 7600 Struer den 31. august 2017 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 Afgørelse

Læs mere

Artikel 2015 set fra tilskudsstolen. Mie Kruuse Meineche, Projekt- og Miljørådgiver LandboSyd

Artikel 2015 set fra tilskudsstolen. Mie Kruuse Meineche, Projekt- og Miljørådgiver LandboSyd Artikel 2015 set fra tilskudsstolen Mie Kruuse Meineche, Projekt- og Miljørådgiver LandboSyd Året går på hæld og synger på sidste vers. Det er tid til at gøre status. Året 2015 bød på nye tilskudsmuligheder

Læs mere

Det er oplyst, at der er en eksisterende bygning, der hvor tilbygningen skal opføres. Denne eksisterende bygning vil blive revet ned.

Det er oplyst, at der er en eksisterende bygning, der hvor tilbygningen skal opføres. Denne eksisterende bygning vil blive revet ned. Jørn Mikkelsen Stenhøjvej 4 Søften 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved

Læs mere

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2017 NOTAT. Direkte Betalinger J.nr Ref. tobfel Den 1.

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2017 NOTAT. Direkte Betalinger J.nr Ref. tobfel Den 1. NOTAT Direkte Betalinger J.nr. 17-22120-000022 Ref. tobfel Den 1. august 2017 Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2017 Dette notat indeholder en række data, der beskriver udviklingen i ordningerne

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af staldanlæg p.g.a. krav til dyrevelfærd

Læs mere

Afgørelsen er truffet i medfør af 30 i bekendtgørelse nr. 44 af 11.januar 2016 om tilladelse og godkendelse af husdyrbrug.

Afgørelsen er truffet i medfør af 30 i bekendtgørelse nr. 44 af 11.januar 2016 om tilladelse og godkendelse af husdyrbrug. KRISTIAN BRO JENSEN Dueholmvej 3 7800 Skive Dato: 26-07-2016 Sagsnr.: 09.17.42-P19-1-16 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved ændringer i minkhallernes længder på Hovedvejen

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved ændringer i minkhallernes længder på Hovedvejen POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Karsten Rimmer Hovedvejen 43 7790 Thyholm DATO 10. oktober 2017 JOURNALNUMMER 09.17.18-P19-5-17 RÅDHUSET,

Læs mere

projektet. Ja, udgifterne skal være afholdt og betalt i projektperioden.

projektet. Ja, udgifterne skal være afholdt og betalt i projektperioden. Spørgsmål og svar om miljø- og naturprojekter Spørgsmål Svar Udgifter i projektperioden Hvad er en Projektperioden er den periode, hvor projektet skal gennemføres. Projekter, der projektperiode? opnår

Læs mere

Christian Ihle Buskmosevej 16 6300 Gråsten. Land og Natur Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg

Christian Ihle Buskmosevej 16 6300 Gråsten. Land og Natur Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Christian Ihle Buskmosevej 16 6300 Gråsten Afgørelse om anmeldelse af udvidelse af staldanlæg pga. dyrevelfærd på ejendommen Buskmosevej 16, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har d. 9. april 2015 modtaget

Læs mere

Afgørelsen er truffet i medfør af 30 i bekendtgørelse nr. 44 af 11.januar 2016 om tilladelse og godkendelse af husdyrbrug.

Afgørelsen er truffet i medfør af 30 i bekendtgørelse nr. 44 af 11.januar 2016 om tilladelse og godkendelse af husdyrbrug. JAN NØRGAARD NIELSEN Trabjergvej 5 7500 Holstebro Dato: 06-06-2016 Sagsnr.: 09.17.42-P19-2-16 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej Spentrup / G

GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej Spentrup / G GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej 19 8981 Spentrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 09-08-2017

Læs mere

Høringssvar fra Landbrug & Fødevarer ang. tilskud til etablering af løsdrift i farestalde 2018

Høringssvar fra Landbrug & Fødevarer ang. tilskud til etablering af løsdrift i farestalde 2018 Dato 31. oktober 2017 Side 1 af 7 Landbrugsstyrelsen EU & Erhverv Nyropsgade 30 DK-1780 København V euogerhverv@lbst.dk Høringssvar fra Landbrug & Fødevarer ang. tilskud til etablering af løsdrift i farestalde

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forberedelse og gennemførelse af producentorganisationers produktions- og afsætningsplaner inden for fiskerisektoren 1)

Bekendtgørelse om tilskud til forberedelse og gennemførelse af producentorganisationers produktions- og afsætningsplaner inden for fiskerisektoren 1) Bekendtgørelse om tilskud til forberedelse og gennemførelse af producentorganisationers produktions- og afsætningsplaner inden for fiskerisektoren 1) I medfør af 2, stk. 1-3, 4, stk. 2, 6, stk. 1 og 2,

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 11. marts 2015 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2014 efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1.

Læs mere

Center Natur og Miljø

Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø Søren Buus Niss Hjortholmvej 21, Brunholm 9541 Suldrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.42-P19-5-14 Ref.: Regitze Steenfeldt

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 12. marts 2014 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 23. maj 2013 31. dec. efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1. Indberetning

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på Mellemvej 17 7790 Thyholm 7. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde

Læs mere

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 13-05-2015 Sagsnr. 2015-0023209 Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov Baggrund

Læs mere

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside.

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Skemaet er udformet,

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet Pr. e-mail: chvi@sm.dk og caw@sm.dk Social, Børne- og Integrationsministeriet Att.: Charlotte Avnsted Socialtilsyn Nord Sdr. Vråvej 9760 Vrå Telefon: 7233 6930 socialtilsynnord@hjoerring.dk. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

Læs mere

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2018 NOTAT. J.nr Ref. tobfel Den 29. maj 2018

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2018 NOTAT. J.nr Ref. tobfel Den 29. maj 2018 NOTAT J.nr. 18-22120-000105 Ref. tobfel Den 29. maj 2018 Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2018 Dette notat indeholder en række data, der beskriver udviklingen i ordningerne på den direkte

Læs mere

Niels Overgaard Sørensen Elmegårdsvej Odder Sags Id

Niels Overgaard Sørensen Elmegårdsvej Odder Sags Id Niels Overgaard Sørensen Elmegårdsvej 102 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Anmeldelse af udvidelse i eksisterende stalde Odder Kommune har den 12. december 2011 modtaget anmeldelse fra Niels Overgaard

Læs mere

FAQ om efterafgrøder

FAQ om efterafgrøder FAQ om efterafgrøder Hvornår har landmanden et efterafgrødekrav i 2019? Det er de arealer, landmanden har rådet over den 31/7 2019, som ligger til grund for beregningen af det pligtige- og husdyrefterafgrødekrav.

Læs mere

Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud

Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud NOTAT Miljø & Biodiversitet J.nr. 18-12232- 000004 Ref. KBK 3. oktober 2018 Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud Landbrugsstyrelsen har sendt udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Finanstilsynet Att.: Pia Andersen Århusgade 110 2100 København Ø København, den 3. juni 2013 Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C Den 3.november 2017 Sag nr. 17/00366 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forberedelse og gennemførelse af producentorganisationers produktions- og afsætningsplaner inden for fiskerisektoren 1)

Bekendtgørelse om tilskud til forberedelse og gennemførelse af producentorganisationers produktions- og afsætningsplaner inden for fiskerisektoren 1) BEK nr 1110 af 17/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 22. september 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8618-000002 Senere

Læs mere

15 afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift i dyretype. Birkkjærvej Aulum. Afgørelsesdato: 12. december 2018 Sagsnr.:

15 afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift i dyretype. Birkkjærvej Aulum. Afgørelsesdato: 12. december 2018 Sagsnr.: Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 15 afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift i dyretype Birkkjærvej 11 7490 Aulum Afgørelsesdato: 12. december

Læs mere

1. Generelt om ordningen

1. Generelt om ordningen 02.05.2014 Vejledning om tilskud til energibesparende arbejder i privat udlejningsbyggeri efter bekendtgørelse om tilskud til energibesparende arbejder i private udlejningsbyggeri og refusion af informationsudgifter

Læs mere

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr.

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr. Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Brev dato: 12-06-2013 J.nr.: 32308-F-13-00029 Center for Projekttilskud Sagsbehandler.: Jette Matzen Nielsen E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk Tilsagn om tilskud

Læs mere

Færdsel - Klippekortordningen (fl 125, stk. 2 og 3)

Færdsel - Klippekortordningen (fl 125, stk. 2 og 3) Færdsel - Klippekortordningen (fl 125, stk. 2 og 3) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: klippekort, færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.4.2015 Status: Gældende Udskrevet: 8.2.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Standardgaranti ved køb af nybygget fast ejendom

Standardgaranti ved køb af nybygget fast ejendom 5. marts 2009 Til [sælgers navn] (sælger) Standardgaranti ved køb af nybygget fast ejendom Til sikkerhed for [købers navn]s (køber) opfyldelse af købsaftale af [xx.xx.xxxx] vedrørende køb af ejendommen

Læs mere

Navn Adresse og evt. e-post Telefonnr. Adresse CVR-nr. CHR-nr. Matrikel nr. og ejerlav. Dyretype Antal dyr Vægtgrænser/ aldersgrænser

Navn Adresse og evt. e-post Telefonnr. Adresse CVR-nr. CHR-nr. Matrikel nr. og ejerlav. Dyretype Antal dyr Vægtgrænser/ aldersgrænser Anmeldeordning for husdyrbrug 37. Økologi Gælder for ændring af konventionel produktion af søer, smågrise eller slagtesvin til autoriseret økologisk produktion af søer, smågrise eller slagtesvin. Ønskes

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til bekendtgørelse om tilskudsordning for vandløbsrestaurering

Høringsnotat. Udkast til bekendtgørelse om tilskudsordning for vandløbsrestaurering Ref. ASGPET J.nr.: 2018-1224-000004 Hav- og Fiskeritilskud Dato: 12. marts 2019 Høringsnotat Udkast til bekendtgørelse om tilskudsordning for vandløbsrestaurering Udkast til bekendtgørelsen og vejledning

Læs mere

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret )

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) SIDE 3 l 8 Regulativ om tilskud fra Landsbyggefonden til forbedringsog opretnings arbejder mv.

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv I medfør af akt nr. [xx] af [xx]. juni 2017 fastsættes: 1. Energistyrelsen

Læs mere

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41

Læs mere

Landbrug & Fødevarer undersøgelse af udvalgte EU-støttede projekter

Landbrug & Fødevarer undersøgelse af udvalgte EU-støttede projekter www.pwc.dk Click icon to add picture Landbrug & Fødevarer undersøgelse af udvalgte EU-støttede projekter 2014 v/ René Søeborg og Henrik Steffensen, Revision. Skat. Rådgivning. s arbejde med gennemgang

Læs mere

ROELOF INBERG Frøstrupvej Nørre Nebel

ROELOF INBERG Frøstrupvej Nørre Nebel ROELOF INBERG Frøstrupvej 151 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen Frøstrupvej 130, 6830 Nørre

Læs mere

Vedr. høring over udkast til Vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2017/2018, jr. Nr

Vedr. høring over udkast til Vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2017/2018, jr. Nr Dato 4. juli 2017 Side 1 af 5 Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V miljobio@lfst.dk cc: MABINI@lfst.dk) Vedr. høring over udkast til Vejledning om gødsknings- og harmoniregler

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af emissionsbaseret produktionstilpasning efter

Læs mere

Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej Ølgod

Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej Ølgod Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej 13 6870 Ølgod Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen

Læs mere

Fonden for økologisk landbrug

Fonden for økologisk landbrug 2015 Pulje for tilskud til gennemførelse af omlægnings-, fastholdelses- og bæredygtighedstjek i primærsektoren i 2016 1. Puljens formål I Økologiaftalen 2015-2018 er der afsat 19 mio. kr. til at fremme

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Att.: Driftschef Finn Ellegaard Undalsvej 3 3300 Frederiksværk 2. juli 2012 Sag 12/05020 / CGA Deres ref. fiel@halsnaesforsyning.dk Afgørelse om forøgelse af

Læs mere

Landbrug & Fødevarers høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug, j. nr

Landbrug & Fødevarers høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug, j. nr Dato 3. juni 2013 Side 1 af 6 Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K E-mail mst@mst.dk Landbrug & Fødevarers høringssvar vedr. udkast til bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug,

Læs mere