Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 s annoncering i telefonbøger - Høring - Bente 2 Neerup deltager 3 Kvalitetesstandard , stk. 2 - Træningsophold 3 4 Kvalitetsstandard , stk 2. - Korttidsophold 6 5 Kvalitetsstandard , stk. 1 - Aflastning i eget hjem 9 6 Kvalitetsstandard Særlig Støtte oktober - drøftelse af økonomi etc Orientering og referat 13

2 Side A Godkendelse af dagsorden Godkendelse af dagsorden Beslutning: Dagsorden blev godkendt Ø s annoncering i telefonbøger - Høring - Bente Neerup deltager Sagsfremstilling har igennem mange år haft en generel informationsannonce i diverse telefonbøger - eksempelvis Folk & Fag (udgivet af Nordjyske), Mostrups Vejviser og De Gule Sider (udgivet af Eniro). Her har man bl.a. informeret læserne om åbningstider, kommunal service, den kommunale administration, organisation samt det siddende byråd. Det vurderes at tiden er løbet fra denne form for annoncering, fordi borgerne i dag i langt overvejende grad finder oplysningerne digitalt hvilket vi ifølge vores kanalstrategi også tilskynder dem til i mange andre sammenhænge. Ydermere er det et problem at oplysningerne i de trykte medier ofte er forældede, da de typisk kun opdateres 1 gang årligt. Selvom annonceringen fravælges vil kommunen stadig være at finde i de fysiske telefonbøger, da disse altid indeholder telefonnumrene på administrationen og s institutioner. Endvidere vil den centrale kommunikationsfunktion løbende have opmærksomhed på at sikre en god tilgængelighed til kommunen via søgemaskiner og vejvisere på nettet samt vores tilstedeværelse på sociale medier.

3 I 2013 udgjorde udgifterne til annoncering i fysiske telefonbøger kr. Side 3. Beslutning: Høringssvar: Ældrerådet tilslutter sig forslaget, men ønsker dog at påpege, at de oplysninger som stadig annoncerer med, får en mere tydelig markering P Kvalitetesstandard , stk. 2 - Træningsophold Resumé Forvaltningen fremsender hermed forslag til kvalitetsstandard for midlertidige ophold udenfor hjemmet efter servicelovens 84, stk. 2 kaldet Træningssophold. Sagsfremstilling Baggrund. Forvaltningen fremsender hermed forslag til kvalitetsstandard for midlertidige ophold udenfor hjemmet efter servicelovens 84, stk. 2 kaldet Træningssophold. Formålet med et træningsophold efter 84, stk. 2 er, via træning og rehabilitering af borgerne, at give borgerne mulighed for, fremover, at klare sig selv i eget hjem på et højere funktionsniveau og forbliver så selvhjulpne som muligt. Træningsopholdet skal bidrage til at gøre borgeren bedre i stand til at mestre deres liv på de givne vilkår og øge livskvaliteten trods den aktuelle situation og sundhedssvigt. Formålet nås gennem en tværfaglig indsats, som er koordineret, målrettet og målbar. Indsatsen ydes gennem en rehabiliterende tilgang herunder fokus på træning, pleje, pårørendesamarbejde, sociale tiltag og en særlig intensiveret indsats for borgere med erhvervet hjerneskade. Træningsophold bevilliges fra 1 til 4 uger. Der følges løbende op på indsatsen i forhold til formålet. I forhold til borgere med erhvervet hjerneskade vil et træningsforløb typisk vare ud over fire uger.

4 Side 4. Forslag. Forvaltningens forslag til kvalitetsstandard tager udgangspunkt i den gældende kvalitetsstandard for 84 efter serviceloven. Der forslås dog, at der sker en opdeling af kvalitetsstandarden i henholdsvis 84, stk. 1, som omfatter afløsning eller aflastning til ægtefælle, forældre eller andre nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og så 84, stk. 2 som omfatter korttidsophold og træningspladser. Der er redegjort for ændringer i kvalitetsstandarden vedr. 84, stk. 1 og 84, stk. (korttidsophold) i en separat sagsfremstilling. Der er herudover tale om dels redaktionelle ændringer og nye præciseringer af indholdet i kvalitetsstandarden for 84, stk. 2. Som noget nyt, er der foretaget en præcisering og kvalificering af visitationskriterierne i forhold til hvem, der kan og ikke kan visiteres til en træningsplads. Det forslås således, at følgende kriterier/situationer kan medføre visitation til en træningsplads: Borgere med rehabiliteringspotentiale og som er motiverede for at indgå i et aktivt forløb. Borgere, der er udskrevet fra sygehus med eller uden genoptræningsplan, og som har behov for træningsophold for fremover at kunne klare sig i eget hjem. Borgere, der har tabt funktionsniveau på grund af sygdomsforløb eller generel svækkelse, og som ikke aktuelt kan klare sig med rehabilitering i eget hjem. Borgere med erhvervet hjerneskade, hvor et rehabiliteringsforløb i eget hjem ikke er muligt og/eller ikke er tilstrækkeligt. Visitationen til en træningsplads vil ligeledes ske på et bedre og mere målrettet grundlag, idet borgerens konkrete behov vil blive inddraget i højere grad end tidligere, når ledig kapacitet af korttidspladser anvendes. Modsat forslås det, at følgende kriterier/situationer ikke vil medføre visitation til en træningssplads: Hvis borgeren har en udad reagerende og problemskabende adfærd. Hvis borgeren har et aktivt misbrug. Hvis borgeren er psykisk udviklingshæmmede. Hvis borgeren har en dobbeltdiagnose (misbrug og psykiatrisk lidelse).

5 Høring. Side 5. Ældrerådet. Lovgrundlag Servicelovens 84, stk. 2. Økonomi Kvalitetsstandarden er udmøntning af det i 2014 afsatte budget til træning efter servicelovens 84. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Personalet med kontakt til borgere på træningsphold, skal kompetenceudvikles med henblik på bedre, at kunne møde borgerene hvor de er og håndtere deres individuelle behov. Konkret betyder dette, at medarbejderne skal være bekendt med kommunens gældende kvalitetsstandard og med den konkrete afgørelse i forhold til borgeren. Medarbejderne skal ligeledes have kendskab til- og samtidig inddrage s faglige vejledere og terapeuter. Medarbejdere på træningsopholdene, som har kontakt til borgere med erhvervet hjerneskade skal ligeledes have kompetencer indenfor området, via eksempelvis Hjerneskadeuddannelsen. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag. 1. Forslag til kvalitetsstandard for 84, stk Hidtidige kvalitetsstandard for 84, stk. 2. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar. Høringssvar:

6 Ældrerådet tager kvalitetsstandarden til efterretning, men ønsker at påpege, at der skal være opmærksomhed på at hjælpe borgere, som ikke har umiddelbar hjælp fra pårørende, men en smidig indflytning på aflastning / genoptræning. Side 6. Referat: Ældrerådet gør opmærksom på, at der skal være bedre koordinering vedr. taleundervisning for ældre med talebesvær P Kvalitetsstandard , stk 2. - Korttidsophold Resumé Forvaltningen fremsender hermed forslag til kvalitetsstandard for midlertidige ophold udenfor hjemmet efter servicelovens 84, stk. 2 kaldet korttidsophold. Sagsfremstilling Baggrund. Forvaltningen fremsender hermed forslag til kvalitetsstandard for midlertidige ophold udenfor hjemmet efter servicelovens 84, stk. 2 kaldet korttidsophold. Formålet med et korttidsophold efter 84, stk. 2, er en afklaring af borgerens fysiske formåen, samt borgerens psykiske, mentale og sociale tilstand og på afklaring af borgerens fremtid og fremtidsmuligheder, herunder afklaring af fremtidige boligforhold mv.. Opholdet skal bidrage til at gøre borgeren bedre i stand til at mestre deres liv på de givne vilkår og øge livskvaliteten trods den aktuelle situation og sundhedssvigt. Formålet nås gennem en plejefaglig indsats, som er koordineret, målrettet og målbar. Indsatsen ydes gennem en rehabiliterende tilgang eksempelvis ift. toiletbesøg, kost/ernæring, personlig pleje, medicin og forflytning. Indsatsen kan også ydes, som kompenserende hjælp i henhold til en individuel vurdering.

7 Korttids ophold er bevilliges fra 1 til 4 uger. Der følges løbende op på indsatsen i forhold til formålet. Side 7. Forslag. Forvaltningens forslag til kvalitetsstandard tager udgangspunkt i den gældende kvalitetsstandard for 84 efter serviceloven. Der forslås dog, at der sker en opdeling af kvalitetsstandarden i henholdsvis 84, stk. 1, som omfatter afløsning eller aflastning til ægtefælle, forældre eller andre nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og så 84, stk. 2 som omfatter korttidsophold. Der er redegjort for ændringer i kvalitetsstandarden vedr. 84, stk. 1 og 84, stk. 2 (træningsophold) i en separat sagsfremstilling. Der er herudover tale om dels redaktionelle ændringer og nye præciseringer af indholdet i kvalitetsstandarden for 84, stk. 2. Som noget nyt, er der foretaget en præcisering og kvalificering af visitationskriterierne i forhold til hvem, der kan og ikke kan visiteres til en korttidsplads. Det forslås således, at følgende kriterier/situationer kan medføre visitation til en korttidsplads: Borgere uden rehabiliteringspotentiale og med svært nedsat funktionsevne, som i en kortere periode har behov for pleje, omsorg og mobilisering, hvor dette ikke er muligt i eget hjem. I særlige tilfælde borgere i terminalstadiet af deres sygdom, som selv ønsker et midlertidigt ophold. Visitationen til en korttidsplads vil ligeledes ske på et bedre og mere målrettet grundlag, idet borgerens konkrete behov vil blive inddraget i højere grad end tidligere, når ledig kapacitet af korttidspladser anvendes. Modsat forslås det, at følgende kriterier/situationer ikke vil medføre visitation til en korttidsplads: Hvis borgeren har en udad reagerende og problemskabende adfærd. Hvis borgeren har et aktivt misbrug. Hvis borgeren er psykisk udviklingshæmmede. Hvis borgeren har en dobbeltdiagnose (misbrug og psykiatrisk lidelse). Høring.

8 Ældrerådet. Side 8. Lovgrundlag Servicelovens 84, stk. 2. Økonomi Kvalitetsstandarden er udmøntning af det i 2014 afsatte budget til korttidsophold efter servicelovens 84. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Personalet med kontakt til borgere på korttidsophold, skal kompetenceudvikles med henblik på bedre, at kunne møde borgerene hvor de er og håndtere deres individuelle behov. Konkret betyder dette, at medarbejderne skal være bekendt med kommunens gældende kvalitetsstandard og med den konkrete afgørelse i forhold til borgeren. Medarbejderne skal ligeledes have kendskab til- og samtidig inddrage s faglige vejledere og terapeuter. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag. 1. Forslag til kvalitetsstandard for 84, stk Den hidtidige kvalietetsstandard for 84, stk. 2. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar.

9 Høringssvar: Side 9. Ældrerådet tager kvalitetsstandarden til efterretning, men ønsker at påpege, at der skal være opmærksomhed på at hjælpe borgere, som ikke har umiddelbar hjælp fra pårørende, men en smidig indflytning på aflastning / genoptræning. Referat: Ældrerådet gør opmærksom på, at der skal være bedre koordinering vedr. taleundervisning for ældre med talebesvær P Kvalitetsstandard , stk. 1 - Aflastning i eget hjem Resumé Forvaltningen fremsender forslag til kvalitetsstandard for afløsning/aflastning i eget hjem efter servicelovens 84, stk.1. Sagsfremstilling Baggrund. Forvaltningen fremsender hermed forslag til kvalitetsstandard for afløsning/aflastning i eget hjem efter servicelovens 84, stk.1. Formålet med 84, stk. 1 er, at afløse/aflaste ægtefæller, forældre eller andre nære pårørende, som passer en plejekrævende person med en nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, og dermed medvirke til, at borgeren kan forblive længst muligt i eget hjem. Afløsning i hjemmet tildeles ud fra en individuel vurdering, afhængig af pårørendes aktivitetsniveau og øvrige aflastningsmuligheder. En forudsætning for bevilling af afløsning vil være, at andre muligheder er forsøgt, ex. ophold på aktivitetscenter. Målgruppen er borgere med svært nedsat funktionsevne, som passes i hjemmet af ægtefælle eller nære pårørende.

10 Side 10. Forslag Forvaltningens forslag til kvalitetsstandard tager udgangspunkt i den gældende kvalitetsstandard for 84. Der forslås dog, at der sker en opdeling af kvalitetsstandarden i henholdsvis 84, stk. 1, som omfatter afløsning eller aflastning til ægtefælle, forældre eller andre nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og så 84, stk. 2 som omfatter korttidsophold og træningspladser. Ud over opdelingen af kvalitetsstandarderne for 84 er der foretaget en redaktionel tilføjelse i forhold til aflastning ved ophold udenfor hjemmet på bestemte plejecentre i kortere fastlagte perioder (også kaldet rullende aflastning). Denne tilføjelse er flyttet fra kvalitetsstandarden vedr. servicelovens 83, da den passer bedre overens med indholdet i kvalitetsstandarden for 84, stk. 1. Høring. Ældrerådet. Lovgrundlag Serviceloven 84 stk. 1. Økonomi Kvalitetsstandarden er udmøntning af det i 2014 afsatte budget til aflastning i eget hjem efter servicelovens 84, stk. 1. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag. 1. Forslag til kvalitetsstandard for 84, stk Den hidtidige kvalitetsstandard for 84, stk. 1. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar.

11 Side 11. Høringssvar: Ældrerådet tager kvalitetsstandarden til efterretning, men ønsker at påpege, at der skal være opmærksomhed på at hjælpe borgere, som ikke har umiddelbar hjælp fra pårørende, men en smidig indflytning på aflastning / genoptræning. Referat: Ældrerådet gør opmærksom på, at der skal være bedre koordinering vedr. taleundervisning for ældre med talebesvær P Kvalitetsstandard Særlig Støtte Resumé Forvaltningen fremsender forslag til kvalitetsstandard for speciel behandlingsmæssig bistand/tilbud efter servicelovens 102. Sagsfremstilling Baggrund. Forvaltningen fremsender forslag til kvalitetsstandard for speciel behandlingsmæssig bistand/tilbud efter servicelovens 102. Der er tale om en ny kvalitetsstandard for et område, som er en kan paragraf. Myndighedsområdet er begyndt, at modtage ansøgninger hertil. Formålet er at sikre, at borgere med et særligt eller specielt behandlingsbehov, der ikke kan dækkes af de eksisterende tilbud, i en tidsbegrænset periode, kan få den fornødne specialiserede bistand, som de har behov for. Det er således formålet med ordningen, at bevare eller forbedre en borgers fysiske, psykiske eller sociale funktioner, når dette ikke kan opnås gennem de behandlingstilbud, der kan tilbydes efter anden lovgivning.

12 Formålet nås gennem psykologisk, psykoterapeutisk, sygeplejemæssig, fysio- og ergoterapeutisk, socialpsykiatrisk, tandplejemæssig eller anden behandling. Side 12. Tildeling af ydelser efter 102 sker på baggrund af en konkret individuel vurdering af behovet, herunder om borgerens aktuelle behov kan tilgodeses via anden lovgivning eller via kontakten/visitering til andre tilbud i kommunen. Mål for den enkelte borger skal klart fremgå af bevilling og evt. handleplan, som Myndighedsfunktionen er ansvarlig for at udarbejde i samarbejde med borgeren. Målgruppen er personer over 18 år, som har betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller med særlige sociale problemer og som i dagligdagen har behov for specialpædagogisk og/eller anden støtte i et omfang, der svarer til et botilbud med døgndækning.. Det anslås, at der vil komme 5-10 ansøgninger om hjælp efter 102 om året. Høring. Ældrerådet. Lovgrundlag Servicelovens 102. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag. 1. Forslag til kvalitetsstandard for 102. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar.

13 Høringssvar: Ældrerådet tager kvalitetsstandarden til efterretning. Side A oktober - drøftelse af økonomi etc. 1. oktober - drøftelse af økonomi etc. Beslutning: Der blev fremlagt forslag til program og økonomi Ældrerådet besluttede at arbejde videre med forslaget A Orientering og referat Formanden Medlemmerne Forvaltningen Musikfestival Vendelbocentret juni Udvalgene

KVALITETSSTANDARD. Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2. Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2

KVALITETSSTANDARD. Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2. Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2 KVALITETSSTANDARD 2016 Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2 Godkendt: Byrådet 26. juni 2014 Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2 Hvilket behov dækker Hjælp og støtte udenfor hjemmet

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Afbud fra Lene Smidstrup og Mogens From Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Øst... 3 Hvem r indsatsen?... 3 Hvem kan modtage indsatsen?...

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:15 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ældreområdet Indledning Ældrepolitikken er fundamentet for arbejdet på ældreområdet. Den sætter rammerne for indsatsen på ældreområdet i Norddjurs Kommune og afspejler

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for afløsning, aflastning og midlertidigt ophold på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for afløsning, aflastning og midlertidigt ophold på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for afløsning, aflastning og midlertidigt ophold på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Ærø... 3 3.1.1 Hvem r indsatsen?... 3 3.1.2 Hvem kan modtage

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold kesocial og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper Egenbetaling ved forskellige opholdstyper NOTAT 5. december 2018 Journal nr. Sagsbehandler SKRAS Baggrund Velfærdsudvalget har ønsket udarbejdet et notat, der forholder sig til Kammeradvokatens notat,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Ærø... 3 3.1.1 Hvem udfører indsatsen?... 3 3.1.2 Hvem kan

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG...

Læs mere

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

I Næstved Kommune ydes aflastning efter servicelovens 107. Der henvises til særskilt servicedeklaration på området.

I Næstved Kommune ydes aflastning efter servicelovens 107. Der henvises til særskilt servicedeklaration på området. Lov om social service 107, midlertidigt botilbud Serviceloven 107: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Bilag 4: Status på plejeboliger

Bilag 4: Status på plejeboliger #split# Bilag 4: Status på plejeboliger Sekretariat for Sundhed og Velfærd Dato: 09-06-2017 Sags. nr.: 27.42.00-P20-1-17 Sagsbeh.: LE Lokaltlf.: +4599455841 Ny Rådhusplads 1 9700 Telefon 9945 4545 CVR

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Formålet med midlertidigt ophold Formålet med et midlertidigt

Læs mere

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Skanderborg Kommune har 30 midlertidige døgndækkede pladser i ældreområdet, som er fordelt på seks plejecentre. I forbindelse

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Januar 2012 1 Socialpsykiatrisk støtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning

Kvalitetsstandarder for genoptræning Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen Kvalitetsstandarder for genoptræning November 2006 Indledning Fra 2007 er genoptræning efter sygehusophold en opgave som Gladsaxe Kommune

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Handicap, Psykiatri og Misbrug Kvalitetsstandard 2 Indhold Forord... 4 Lovgrundlag... 5 Formålet med hjælpen... 5 Værdigrundlag og grundprincipper... 5 Hvem

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 BRØNDBY KOMMUNE 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Visitationskriterier... 4 Serviceniveau og

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold på plejecenter

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold på plejecenter Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold på plejecenter 2 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold på plejecenter Formålet med midlertidigt ophold Formålet med et midlertidigt

Læs mere

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...2 Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold...2 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om

Læs mere

10 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne

10 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne 10 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 9 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første sider i kvalitetsstandarden

Læs mere

Indsatspakker vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2016-2017 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup, Bodil Kjær, Lars J.L. Jakobsen,

Læs mere

Velkommen. Myndighedsafdelingen

Velkommen. Myndighedsafdelingen Velkommen Myndighedsafdelingen PROGRAM Hvem er vi Rehabilitering hvad er det? Hjælp til rengøring og personlig pleje og rehabilitering Efterbyggelse Spørgsmål Myndighedsafdelingen i Ældre- og Handicap

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard

Overordnet kvalitetsstandard Overordnet kvalitetsstandard Personlig og praktisk støtte/indsats Myndighed og Pleje Godkendt af Social og Sundhedsudvalget den 9. oktober 2012 Indledning Odsherred Kommune, skal mindst en gang om året

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Målgruppe Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Alle kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 102 Tilbud af behandlingsmæssig karakter Vedtaget af Byrådet, d. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Kvalitetsstandard. Midlertidige boliger Efter lov om social service 84, stk. 2. Revideret februar 2016

Kvalitetsstandard. Midlertidige boliger Efter lov om social service 84, stk. 2. Revideret februar 2016 Kvalitetsstandard Midlertidige boliger Efter lov om social service 84, stk. 2 Indholdsfortegnelse Side: Midlertidige boliger efter 84, stk. 2 i Lov om social service 1. Lovgrundlag... 3 2. Midlertidige

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 LOVGRUNDLAG FORMÅL 107. Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat

Læs mere

Godkendelse: Kvalitetsstandarder Genoptræning efter Sundhedslovens 140 og Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86

Godkendelse: Kvalitetsstandarder Genoptræning efter Sundhedslovens 140 og Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86 Punkt 3. Godkendelse: Kvalitetsstandarder Genoptræning efter Sundhedslovens 140 og Genoptræning og vedligeholdende træning efter Servicelovens 86 2015-023300 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller

Læs mere

Kvalitetsstandard for Genoptræning

Kvalitetsstandard for Genoptræning Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 5 Kvalitetsstandard for Genoptræning Serviceloven 86.stk 1 2018 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning * til borgere, som har tabt funktionsevne i forbindelse

Læs mere

Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for afløsning og aflastning efter servicelovens 84, stk. 1

Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for afløsning og aflastning efter servicelovens 84, stk. 1 Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for afløsning og aflastning efter servicelovens 84, stk. 1 Afløsning og aflastning efter serviceloven 84, stk. 1 Lovgrundlag Kommunen skal tilbyde afløsning eller aflastning

Læs mere

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 Forord Antallet af mennesker med en demenssygdom i Danmark vil stige kraftigt i de kommende år. Næsten 200.000 danskere vil om 30 år lide af en demenssygdom, og

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Høring: Kvalitetsstandarder 2015 for Sundhedslovens 140 og Servicelovens 86

Høring: Kvalitetsstandarder 2015 for Sundhedslovens 140 og Servicelovens 86 Punkt 6. Høring: Kvalitetsstandarder 2015 for Sundhedslovens 140 og Servicelovens 86 2015-023300 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at den reviderede kvalitetsstandard

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Indstilling. Ændret organisering af korttidspladser. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 13. september 2006.

Indstilling. Ændret organisering af korttidspladser. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 13. september 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 13. september 2006 Århus Kommune Region Nord Sundhed og Omsorg Ændret organisering af korttidspladser 1. Resume I henhold til Servicelovens

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje

Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje Indholdsfortegnelse 1. Hvori består ydelsen?... 2 2. Hvem kan modtage ydelsen?... 3 3. Hvem

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016

Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016 Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016 Høringspart Forslag Socialforvaltningens bemærkninger til forslaget Brugerrådet Generelle bemærkninger

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Januar 2012 1 Socialpædagogisk bostøtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE PROGRAM Hvordan skal man forstå kvalitetsstandarder? Hvad kan man skrue på? Hvordan har vi arbejdet med udarbejdelsen af kvalitetsstandarder i Randers

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne Kvalitetsstandard Serviceloven 108 Længerevarende botilbud til voksne Godkendt i Byrådet 26. maj 2009 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.1.1 Midlertidigt ophold på Marstal

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mette Herbert konter Mandag 21.11.2016 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kvalitetsstandarder 2017 3 Status ældre og voksne på døgninstitution - november

Læs mere

Funktionsniveau: At flytte sig 0 2 eller At kunne sikre struktur i hverdagens aktiviteter 0-2. Brugeren bor allerede på plejehjem.

Funktionsniveau: At flytte sig 0 2 eller At kunne sikre struktur i hverdagens aktiviteter 0-2. Brugeren bor allerede på plejehjem. Plejepakke A2 plejepakken Plejepakke A2 Servicelove 86 Funktionsniveau: At flytte sig 0 2 eller At kunne sikre struktur i hverdagens aktiviteter 0-2 Brugeren bor allerede på plejehjem. Brugerens funktionsniveau

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Ydelseskatalog for genoptræning uden sygehusindlæggelse og vedligeholdende træning

Ydelseskatalog for genoptræning uden sygehusindlæggelse og vedligeholdende træning Ydelseskatalog for genoptræning uden sygehusindlæggelse og vedligeholdende træning Lov om Social Service 86 Kvalitetsstandarder og ydelseskataloger 2013 Revidering Ydelseskatalog for genoptræning uden

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Træning i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Træning i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Træning i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Målgruppe... 2 4.0 Indsatsen... 2 4.1 Indsatsens indhold... 2 4.2 Indsatsens omfang... 3 5.0 Visitationskriterier...

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Træning i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Træning i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Træning i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Målgruppe... 2 4.0 Indsatsen... 2 4.1 Indsatsens indhold... 2 4.2 Indsatsens omfang... 3 5.0 Visitationskriterier...

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79

Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79 Sorø Kommune Kvalitetsstandard Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Generel information om kvalitetsstandarder...3 Hvad er en kvalitetsstandard?...3 Sorø

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for Genoptræning og vedligeholdende træning efter lov om Social Service Genoptræning efter Sundhedsloven Godkendt i Socialudvalget d. 6. marts 2017-1 - Indledning...

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for Genoptræning og vedligeholdende træning efter lov om Social Service & Genoptræning efter Sundhedsloven Godkendt i Socialudvalget den 4. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2014 Løbenr. og år: 150432/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Hvad er formålet med træningen?... 3 3. Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 7 Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.9 2018 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning* til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 83a, 84 og 163 Sundhedsloven

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER FOR DAGHJEM, KORTTIDSPLADSER OG UDREDNINGSPLADSER. - Indsatskatalog

KVALITETSSTANDARDER FOR DAGHJEM, KORTTIDSPLADSER OG UDREDNINGSPLADSER. - Indsatskatalog KVALITETSSTANDARDER FOR DAGHJEM, KORTTIDSPLADSER OG UDREDNINGSPLADSER - Indsatskatalog Godkendt i Velfærds- og Sundhedsudvalget den 16.01 2019 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsnr. 27.35.00-P23-1-18

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formålet med et rehabiliteringsophold...3 Lovgrundlag...3 Hvem kan visiteres til et rehabiliteringsophold i Albertslund

Læs mere

Værdighedspolitik En værdig ældrepleje

Værdighedspolitik En værdig ældrepleje Værdighedspolitik 2018 En værdig ældrepleje Livskvalitet og selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng Mad og ernæring En værdig død Pårørende Ny værdighedspolitik Værdighedspolitik Kommunerne

Læs mere

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune F. KORTTIDSOPHOLD Lovgrundlag Lov om social service 84. Kommunen kan tilbyde korttidsophold uden for hjemmet. I Mariagerfjord Kommune tilbydes midlertidig døgnophold i en plejehjemsbolig. Hvad er formålet

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Vedtaget af byrådet maj 2014 2014: REBILD KVALITETSSTANDARD SUNDHEDSLOVENS 140 Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus

Læs mere