Skoleudviklingsplanen 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skoleudviklingsplanen 2015"

Transkript

1 Skoleudviklingsplanen 2015 Indledning Trekronerskolen i kontekst Trekronerskolen er en central del af et mindre lokalsamfund. Skolen har et tæt samarbejde med Trekroner Landsbycenter (hallen) og den lokale idrætsforening TIF98, som også ligger fysisk forbundet med hinanden. Derudover har skolen et godt samarbejde med spejderne, der også har lokaler tæt på skolen. Skolen indgår aktivt i arbejdet med skole- og landdistriktsudviklingen. Der er nedsat en gruppe med deltagelse af skoleledelse og andre interessenter, der har fokus på skolen. Trekronerskolen består af en børnehave (pr. 23. februar 36 børn), en SFO (pr. 23. februar 55 børn) og en skoledel fra 0. kl. 6. kl. (pr. 23. februar 129 elever) Trekronerskolen har en god og stabil økonomi både i institutionsdelen (Børnehaven og SFO en) og i skoledelen bl.a. på grund af de udlagte specialpædagogiske midler. Skolen har for skoleåret 15/16 kun en elev, der er segregeret. Vi har i dette skoleår arbejdet med at få implementeret skolereformen og de nye arbejdstidsregler. Vi evaluerer til stadighed på, hvad vi kan / skal ændre, så vi på skolen skaber de bedste forudsætninger for at kunne udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater øge elevernes trivsel Derudover arbejder vi fortsat på Trekronerskolen meget med Medieret Læring (MLE) som et fælles indsatsområde for hele skolen (SI og skoledel) og som et kommunalt pilotprojekt. Vi ser dette arbejde som en del af vores inklusionsarbejde. Det er så stort et fokusområde, at det er grundlaget for vores arbejde med ALLES LÆRING OG TRIVSEL på kanten af det vi gør. Vi har valgt i at arbejde med opfølgningen på resultaterne af de nationale tests, videreudvikling af teamsamarbejdet som grundlag for kerneydelsen og sidst men ikke mindst inklusion. Inklusion er, efter vores overbevisning, forudsætningen for at kunne leve op til de tre ovenstående mål.

2 Forholdet, der skal arbejdes med: Progressionen i resultatet af den nationale test i dansk specielt på mellemtrinnet. Status: Hvor er vi nu? Mål: Hvilke ændringer ønsker vi at se på kort sigt 1 2 år? Hvordan vil man i fremtiden kunne se i vores organisering, at der er øget fokus på dette forhold? Vi har i indskolingen 100 % elever med gode resultater i dansk. På mellemtrinnet er vi næsten oppe på de 80 %, og der er en positiv udvikling. Andelen af de allerdygtigste elever falder desværre fra indskolingen til mellemtrinnet. Vi ser en positiv udvikling i forhold til de svageste læsere. Andelen af elever med dårlige resultater falder. Vi har dog svært ved at fastholde de gode læsere på mellemtrinnet. Vi ønsker at se en positiv progression på mellemtrinnet i forhold til at fastholde de gode læsere. Større ledelsesmæssig bevågenhed. Det tilstræbes, at danskundervisningen forestås af linjefagsuddannede lærere. Der udarbejdes en klarere definition af læsevejlederens rolle. Pædagogisk læringscenter inddrages mere i evaluering og kvalificering af læseundervisningen. Vi skal finde en måde at bruge vores IT-didaktiske vejleder, således at danskundervisningen understøttes mest hensigtsmæssigt. Dansk-fagudvalg etableres. Tiltag: Hvordan kommer vi derhen? Hvilke skridt vil vi tage i det næste skoleår for at nå målene? Didaktiske overvejelser: Hvad gør vi? Hvem? Hvordan? Hvornår? Kort sagt det operationelle. Hvorfor? - begrundelserne Fast årshjul for o Ledelsen samtaler med de enkelte dansklærere som opfølgning på både de frivillige (efterår) og de obligatoriske tests (forår). o Ledelsen har en årlig samtale med fagteamet med fokus på,

3 Tegn: Hvordan vil vi vide, når målene er nået? Evaluering: Hvordan vil vi evaluere og følge op? På hvilken måde vil vi evaluere og dokumentere, hvorvidt målene er nået? På hvilken måde vil vi evaluere og dokumentere, indsatsen der forventes at rette op på resultaterne? hvordan vi udvikler danskundervisningen på Trekronerskolen (efterår?). Drøftelse af, om der skal anvendes flere tests på mellemtrinnet som en del af den løbende evaluering. Fokus på et område er ofte anledning til, at der sker en ændring. I og med, der fastsættes mål for indsatsen, må man forvente, at det ikke er en vilkårlig ændring, men en reflekteret og resultatorienteret ændring. Det vil kunne aflæses i en positiv progression i resultaterne af de nationale tests. specielt på det ovennævnte område. Evalueringen vil ske gennem de tiltag, der er omtalt under tiltag. Der vil være referater fra disse møder evt. udformet som SMTTE modeller (eller dele deraf). Dokumentationen vil også foreligge som resultaterne af de nationale tests og de tests, vi evt. vælger at bruge i den løbende evaluering. Linjefagsdækning? Der er et fagudvalg for dansk. Udarbejdet beskrivelse af, hvordan den IT-didaktiske vejleder bruges på skolen. Der er udarbejdet en definition på læsevejlederens og PLCs roller.

4 Forholdet, der skal arbejdes med: Progressionen i resultatet af den nationale test i matematik. Status: Hvor er vi nu? Mål: Hvilke ændringer ønsker vi at se på kort sigt 1 2 år? Hvordan vil man i fremtiden kunne se i vores organisering, at der er øget fokus på dette forhold? Vi er tæt på målet om de 80 % elever med gode resultater i matematik. Vi har en høj andel af de allerdygtigste elever i indskolingen, mens der er en negativ udvikling på mellemtrinnet. Til gengæld er andelen af elever med dårlige resultater høj i indskolingen, mens den falder på mellemtrinnet. Vi ønsker at se en positiv progression på alle områder, men især vil der være fokus på at reducere andelen af elever med dårlige resultater i indskolingen og højne andelen af de allerdygtigste elever på mellemtrinnet. Større ledelsesmæssig bevågenhed. Det tilstræbes, at matematikundervisningen forestås af linjefagsuddannede lærere. Uddannelse af matematikvejleder. Vi skal finde en måde at bruge vores IT-didaktiske matematikvejleder, således at matematikundervisningen understøttes mest hensigtsmæssigt. Matematik-fagudvalg etableres. Tiltag: Hvordan kommer vi derhen? Hvilke skridt vil vi tage i det næste skoleår for at nå målene? Didaktiske overvejelser: Hvad gør vi? Hvem? Hvordan? Hvornår? Kort sagt det operationelle. Hvorfor? - begrundelserne Fast årshjul for o Ledelsen samtaler med de enkelte matematiklærere som opfølgning på både de frivillige (efterår) og de obligatoriske tests (forår). o Ledelsen har en årlig samtale med fagteamet med fokus på, hvordan vi udvikler matematikundervisningen på Trekronerskolen (efterår?).

5 Tegn: Hvordan vil vi vide, når målene er nået? Evaluering: Hvordan vil vi evaluere og følge op? På hvilken måde vil vi evaluere og dokumentere, hvorvidt målene er nået? På hvilken måde vil vi evaluere og dokumentere, indsatsen der forventes at rette op på resultaterne? Drøftelse af, om der skal anvendes flere tests som en del af den løbende evaluering. Fokus på et område er ofte anledning til, at der sker en ændring. I og med, der fastsættes mål for indsatsen, må man forvente, at det ikke er en vilkårlig ændring, men en reflekteret og resultatorienteret ændring. Det vil kunne aflæses i resultaterne af de nationale tests. specielt på de to ovennævnte områder Evalueringen vil ske gennem de tiltag, der er omtalt under tiltag. Der vil være referater fra disse møder evt. udformet som SMTTE modeller (eller dele deraf). Dokumentationen vil også foreligge som resultaterne af de nationale tests og de tests, vi evt. vælger at bruge i den løbende evaluering. Linjefagsdækning? Der er et fagudvalg for matematik. Udarbejdet beskrivelse af, hvordan den IT-didaktiske matematikvejleder bruges på skolen. Der er enten ansat eller uddannet en matematikvejleder eller der er udarbejdet en plan for, hvornår en sådan uddannes.

6 Forholdet, der skal videreudvikles hen imod: Det funktionelle og højtydende team Status: Hvor er vi nu? Mål: Hvilke ændringer ønsker vi at se på kort sigt 1 2 år? Hvordan vil man i fremtiden kunne se i vores organisering, at der er øget fokus på dette forhold? Tiltag: Hvordan kommer vi derhen? Hvilke skridt vil vi tage i det næste skoleår for at nå målene? Didaktiske overvejelser: Hvad gør vi? Hvem? Hvordan? Hvornår? Kort sagt det operationelle. Hvorfor? - begrundelserne Trekronerskolen består af fire teams: børnehaven, SFO en, indskolingen og mellemtrinnet. Der er uddannet fire teamfacilitatorer, der skal være med til at understøtte udviklingen af de enkelte teams. Der har været afholdt TUS, hvor hvert team har sat sig nye mål i forhold til, hvordan de vil arbejde med teamets læring den psykiske aflastning Et funktionelt team er et team, der tager sin egen udvikling på sig i forhold til at udvikle og planlægge de pædagogiske aktiviteter. I den forbindelse skal teamet kunne virke inspirerende, være aflastende for det enkelte medlem og værdisætte den daglige praksis. Større ledelsesmæssig bevågenhed i form af 2 årlige TUS. Opfølgning på de mål, der er aftalt ved den første TUS. Dagsordener på teammøder, hvor det er tydeligt, hvad der er teamets læring, og hvad der er planlægning / forberedelse af undervisning / elevaktiviteter. Fast årshjul for o Ledelsen har 2 årlige samtaler med teamet med fokus på, hvordan vi udvikler kerneydelsen på Trekronerskolen (efterår og forår). Der udarbejdes referater fra disse samtaler med aftaler om mål og evaluering. o Møder med teamfacilitatorerne.

7 Tegn: Hvordan vil vi vide, når målene er nået? Evaluering: Hvordan vil vi evaluere og følge op? På hvilken måde vil vi evaluere og dokumentere, hvorvidt målene er nået? På hvilken måde vil vi evaluere og dokumentere, indsatsen der forventes at rette op på resultaterne? Der uddannes flere teamfacilitatorer. At pædagogiske udfordringer håndteres i og af teamet At teamet målsætter sin egen teamudvikling At teamet indfører nye pædagogiske aktiviteter At teamet strukturerer sit arbejde på nye måder At børnene trives og udvikles jf. vores inklusionsbegreb Der evalueres løbende ved samtaler med teamfacilitatorerne. Der følges op på aftalte mål ved TeamUdviklingsSamtalerne.

8 Trekronerskolens arbejde med udmøntningen af folkeskolereformen SFO- eleverne trives i en sammenhængende skoledag Vi arbejder på Trekronerskolen på at videreudvikle en rød tråd gennem hele vores organisation. Det betyder, at vi arbejder ud fra samme pædagogiske holdning. Vi arbejder med ICDP og er i gang med at kvalificere os yderligere gennem MLE. I forhold til at skabe en sammenhængende skoledag for vore elever i SF0 betyder det, at der tilbydes morgenmad i morgen-sfo, da vores skoledag begynder allerede Det har også betydning for indholdet og kravene til børnene om eftermiddagen, at skoledagen er blevet længere. Vi har pædagoger fra SFO ansat i skolen om formiddagen, og de deltager også i teammøderne på skolen. Vi vil arbejde på at få forældresamarbejdet til at fremstå som noget fælles og ikke to adskilte ting. Understøttende undervisning (USU). Børns og unges læring er styrende for skoledagens tilrettelæggelse og indhold Vi begynder hver dag med Trekronerstart, hvor vi i perioder arbejder med forskellige områder og derved skaber fordybelse for børnene (f.eks. læsebånd, løbebånd, regnebånd og morgensamling) I dette bånd er der både elementer fra den fagopdelte undervisning og fra den understøttende undervisning. I den understøttende undervisning arbejdes der også med trivsel på forskellig vis alt efter klassetrin. Vi har omdøbt lektiecafe til Trekronerslut, da der her arbejdes både med traditionelle lektier, men også med fordybelse i specifikke områder. Vi lægger vægt på, at der tænkes bevægelse ind i alle fag. Evaluering og fagligt løft Der arbejdes på at få en mere kvalificeret opfølgning på de nationale tests i læsning og matematik. Ledelsen og faglærerne skal have udarbejdet en plan for, hvordan vi vil sikre, at der fortsat er et højt fagligt niveau blandt eleverne her på skolen. Her er det vigtigt at få inddraget læsevejlederen, kompetencecenterlærerne go skolebibliotekaren endnu mere. Vi er i gang med at blive endnu tydeligere på, hvordan vi skal arbejde med synlige mål, og hvordan børnene inddrages i målsætningen. Vi står også overfor en opgave i forhold til at blive bedre til at bruge elevplanerne fremadrettet. Læring gennem brugen af IT Vi skal have udarbejdet et grundlag for, hvordan vi får bragt vores nyuddannede didaktiske IT-vejledere i spil i forhold til at støtte børnenes læring gennem brug af IT. Vi er lige nu i et vadested med hensyn til, hvilke devices vi vil indkøbe i næste skoleår. Vi arbejder frem

9 mod, at alle børn skal have deres egen, således at IT reelt kan integreres i alle fag. Det kræver også opgradering af personalets kompetencer. Her er det vigtigt, at vi får vore didaktikere i spil. Allerede nu er der udbredt brug af mobiltelefoner i mange fag. Skolens åbning mod det omgivende samfund I forbindelse med skole- og landdistriksudviklingsprojektet er vi opmærksomme på, at denne del af skolens virke kan og skal udvikles. Vi har allerede taget kontakt til Jammerbugtens Ungdomsskole med henblik på et samarbejde omkring vore børn på mellemtrinnet (og de børn, der går i udskolingen på Fjerritslev Skole). Både skole og det lokale foreningsliv er også interesseret i at udvide samarbejdet. Trekronerskolen har tradition for at bruge de omkringliggende landbrug og virksomheder i deres undervisning bl.a. gennem besøg på landbrug, maskinstation og håndværkere. Vi forsøger at invitere lokalsamfundets borgere ind gennem eks. deltagelse i håndarbejde (strikningens svære kunst) og besøger også diverse foreninger som f.eks. tennisklub, golfklub og bokseklub. SFO og børnehave sørger for, at børnene er omklædte og kan gå direkte til eks. Gymnastik og spejder. Musikskolen har undervisning på stedet, og minikonfirmanderne er en fast del af vores tradition omkring juleafslutningen i Haverslev kirke. Kompetenceudvikling af lærere, pædagoger og ledere Vi har i dette efterår påbegyndt en kompetenceudvikling af vore teams gennem TUS med særligt fokus på teamets læring og den psykiske aflastning i de 4 teams i forhold til at understøtte skolens kerneydelse Alle børns læring og trivsel. Vi skal i den kommende tid have rettet fokus mod MUS, så den enkelte medarbejder får lejlighed til sammen med ledelsen at se på, hvilken kompetenceudvikling, der er brug for i forhold til, at organisationen kan løfte opgaven. Der er blevet uddannet didaktiske IT-vejledere, som har et fagligt netværk. Dette gør sig også gældende for matematiklærerne. I forhold til linjefagskompetencen arbejdes der på kommunalt plan på at løfte denne opgave. Alle medarbejderne er en del af et fælles kompetenceløft MLE, som skal give yderligere viden om, hvordan vi bedst sikrer, at alle børn bliver så dygtige, de kan, samtidig med de trives. Vi forventer også at få flere teamfacilitatorer uddannet. På ledelsesniveau er der fra forvaltningens side en forventning om, at lederteamets medlemmer har eller er i gang med at tage en uddannelse i ledelse. Her er SI-lederen i gang med diplomuddannelsen.

10 Alles læring og trivsel på kanten af det vi gør. Vi har som nævnt i indledningen valgt at have fokus på inklusion og i den forbindelse arbejder vi med Medieret Læring MLE - som en måde at kvalificere vort arbejde. Nedenstående er en kort opsummering af, hvad vi allerede har arbejdet med, og hvad vi tænker at arbejde med fremadrettet. Struktur og rammer for indsatsen Hvad har vi gjort? Fælles introduktion til arbejdet Arbejdsdage med instruktør fra CEMELI Opfølgende fælles personalemøde med resumering af arbejdet fra sidste år Lavet fast plan for supervisionsmøderne Fulgt op på TUS Hvad vil vi gøre? Skabe rum og tid for faste møder med MLE som fokuspunkt Tilkøbe supervision udefra i mindre udstrækning Stille krav om en form for dokumentation ( kunne være i årsplaner / læreplaner) Fast punkt på TUS og MUS Skabe indlevelse, engagement og mening i indsatsen Hvad har vi gjort? Inddraget personalet i, hvordan vi kunne udvikle os i forhold til at blive bedre til at inkludere. Dette skete bl.a. i SPU og på personalemøder, hvor de to nedennævnte måder at arbejde på blev præsenteret. Personalet valgte på den baggrund at arbejde med MLE. o LP o MLE Undervisningsforløb for det samlede personale i 2013/14 Supervisionsforløb for de enkelte teams (indskoling, mellemtrin, SFO, børnehave og ledelse) 2014/15 Hvad vil vi gøre? Bazar med præsentation af noget af det, de enkelte teams har arbejdet med. Skolebestyrelsen og PPR inviteres hertil. Lave SMTTE-model for det videre arbejde med MLE som kvalificerende for kerneydelsen. Følge op på MUS og TUS, så der opleves en interesse fra ledelsens side.

11 Udfordre i forhold til forståelsen at komme på kanten af det, vi gør Hvad har vi gjort? Arbejdet med cases videooptagelser supervision TUS med dette som et af kernepunkterne Nyt fagsprog (skal implementeres mere) Hvad vil vi gøre? MUS, hvor dette også inddrages og hvor det sættes i forhold til kerneydelsen, og hvordan man som medarbejder her på stedet kan / skal udvikle sig for at leve op til kravene Videreudvikle TUS også sat i forhold til organisationen Støtte, styre og forstyrre indsatsen i forhold til vedtagne retning og rammer Hvad vil vi gøre? Ud og se praksis med udgangspunkt i de redskaber / arbejdspapirer, vi kender fra CEMELI => samtale / coaching på baggrund heraf. TUS og MUS Deltage i nogle teammøder med fokus på, hvordan der målrettet arbejdes med MLE i forhold til at fremme inklusion. Købe supervision udefra. Skolebestyrelsens kommentarer ved formand Pia Nørmølle Skoleudviklingsplanen for 2015 afspejler i høj grad de operationelle mål, der ligger i den nye folkeskolereform, da denne sikrer, at der fremadrettet arbejdes aktivt med at styrke alle elevers kompetencer i dansk og matematik. De nationale mål anser vi som værende realistiske mål, idet Trekronerskolen på nuværende tidspunkt er meget tæt på at nå målsætningen om, at mindst 80 % af alle elever skal være gode til at læse og regne i de nationale tests. Derudover sætter skoleudviklingsplanen igen fokus på det gode teamarbejde, og hvordan dette kan støtte op om den generelle pædagogiske udvikling. Medieret Læring (MLE) spiller fortsat en stor rolle i dette arbejde og som inklusionsværktøj, der skal støtte op om alle børns læring og trivsel. Vi ser frem til fortsat at følge dette spændende arbejde, og se hvor det bringer den pædagogisk praksis hen. Et af de steder vi på Trekronerskolen møder udfordringer i forhold til den nye folkeskolereform er omkring kompetencedækningen. Der er nationalt opstillet mål om fuld kompetencedækning i 2020, således alle børn undervises af lærere, der er linjefagsuddannet i de fag det fag, de pågældende underviser i. Her ser vi som udgangspunkt en udfordring. Dog ser vi også mange muligheder for, at medarbejderne på

12 en eller anden måde kan blive realkompetencevurderet, da vi ikke er i tvivl om, at de lærere, der underviser på Trekronerskolen, reelt set har kompetencer til at undervise i de fag, de varetager. Vi håber derfor, at Jammerbugt Kommune finder en fornuftig løsning, når dette arbejde går i gang. I indeværende skoleår har Trekronerskolen haft udfordringer med at få en kvalificeret vikardækning i forhold til sygemeldinger hos personalet. Dette ser vi som et udtryk for et strukturelt problem, der gør sig gældende netop i dette og muligvis også kommende år. Derfor kunne vi ønske os, at Jammerbugt Kommune tog et aktivt ansvar i dette, og bistod alle skoler i Jammerbugt med at løse dette problem, således det ikke udelukkende er op til den enkelte skoleleder at forsøge at løse et sådant flaskehalsproblem. Afslutningsvist ønsker vi også at henlede opmærksomheden på de mange spændende initiativer, der er opstået i forbindelse med at knytte skoleudvikling og landdistriktsudvikling sammen som to sider af samme sag. Vi oplever lokalt på tæt hold et paradigmeskifte fra, at disse to ting i en eller anden udstrækning har eksisteret side om side, til de nu går hånd i hånd. Der er således en masse spændende initiativer i gang, der skal sikre en naturlig samhørighed mellem skole og landdistrikt og fælles udvikling af disse. Dette arbejde vil selvfølgelig blive nærmere udfoldet i den plan, der kommer til at ligge for lokalområdet gældende fra Alt i alt ser vi altså Trekronerskolen som en fremsynet landsbyskole, der er parat til på bedste vis at tage alle de udfordringer op, der forventes af en moderne folkeskole anno På vegne af Trekronerskolens skolebestyrelse Pia Nørmølle

Indhold Indledning... 2 Forhold som resultaterne i kvalitetsrapport giver anledning til at have fokus på... 3 Status:... 3 Mål hvilke ændringer vil

Indhold Indledning... 2 Forhold som resultaterne i kvalitetsrapport giver anledning til at have fokus på... 3 Status:... 3 Mål hvilke ændringer vil SKOLEUDVIKLINGSPLANEN 2015 ØREBROSKOLEN Indhold Indledning... 2 Forhold som resultaterne i kvalitetsrapport giver anledning til at have fokus på... 3 Status:... 3 Mål hvilke ændringer vil vi gerne se....

Læs mere

Skoleudviklingsplanen

Skoleudviklingsplanen Skoleudviklingsplanen 2016-2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indledning 1 Sammenfattende helhedsvurdering 2 Skoleudviklingsplanen i perspektivet af Kvalitetsrapporten version 2.0 Fejl! Bogmærke

Læs mere

Skovsgård Tranum Skole

Skovsgård Tranum Skole Skoleudviklingsplan for Skovsgård Tranum Skole 2015 1 Indhold Følgende indhold i kvalitetsrapporten giver anledning til særlig opmærksomhed:... 3 Svarende skal findes i følgende SMTTE-modeller:... 4 Teamarbejdet...

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kollund Skole og Børnehus

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kollund Skole og Børnehus Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kollund Skole og Børnehus. 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kollund Skole og Børnehus

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kollund Skole og Børnehus Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kollund Skole og Børnehus. 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Kvalitetsanalyse 2015

Kvalitetsanalyse 2015 Kvalitetsanalyse 2015 Dronninggårdskolen Rudersdal Kommune 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Opsamling fokusområder... 4 3. Nationalt fastsatte, mål og resultatmål... 5 4. Fokusområder... 5 5. Afslutning...

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015/ /2017

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015/ /2017 2015/2016 2016/2017 ØREBROSKOLEN 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indledning 1 Sammenfattende helhedsvurdering 3 Skoleudviklingsplanen i perspektivet af Kvalitetsrapporten version 2.0 6 Indsatsområder

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen 2018 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Folkeskolereformen 2013

Folkeskolereformen 2013 Program Oplæg om: - Folkeskolereformen - Hvad gør vi på Kragelundskolen? - SFO Skolebestyrelsen - valg Spørgsmål og debat - Valg til skolebestyrelsen - Kragelundskolen næste skoleår Folkeskolereformen

Læs mere

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007

Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Kirkeby Skole Telefon: 62261276 Assensvej 18 Fax: 62261274 5771 Stenstrup Taki: 62263819 den april 2007 Udviklingsplan Kirkeby Skole Maj. 2007. Sammenhæng. Kirkeby Skole er en skole fra 0. til 7. klassetrin

Læs mere

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015/ /2017

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015/ /2017 2015/2016 2016/2017 SALTUM SKOLE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indledning 1 Vurdering af skolens resultater 3 Skoleudviklingsplan/indsatser 5 Indledning Skoleudviklingsplanen udgør

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn Handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionsstrategi 2016 og på baggrund af Rammenotat folkeskolereformen vs. 3.0. Jf. rammenotatet skal hver skole skal have

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016

Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016 Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016 Samsø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Temaaften om status og udvikling

Temaaften om status og udvikling Temaaften om status og udvikling 17.00 18.30 1. Velkomst og indledning 2. Status - Planlægning af kommende skoleår - Elevernes skoledag - Medarbejdernes arbejdsdag - Nyt år og ny bygning -> 2016 4. Skoleudvikling

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning november 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Dialogforum 12. maj 2014 De overordnede nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Mindst 80% af

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Principper for evaluering på Beder Skole

Principper for evaluering på Beder Skole Principper for evaluering på Beder Skole Evaluering er en vigtig faktor i forhold til at få viden som skal være med til at udvikle den enkeltes elevs trivsel og læring. Men evaluering er mere end det.

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2?

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen ÅR 2 Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014. Ét år er gået, og vi vil i dette nyhedsbrev give

Læs mere

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Indholdsfortegnelse Mål:.. 4 Fælles aktiviteter på alle skoler 5 Dansk som andetsprog som dimension i undervisningen. 5 Udvikling af tosprogede

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Læring og Samarbejde

Læring og Samarbejde Kontrakter Børn og Unge 2015-17 Læring og Samarbejde Strategiområde A: Det gode børneliv. Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse og konsolidering

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Ørnhøj Skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Ørnhøj Skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Ørnhøj Skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat bemærkninger...6

Læs mere

Oplæg til politiske målsætninger og styringsparametre for udviklingen af folkeskolerne i Kalundborg Kommune

Oplæg til politiske målsætninger og styringsparametre for udviklingen af folkeskolerne i Kalundborg Kommune Folkeskolereform november 2013 Folkeskolereformen Oplæg til politiske målsætninger og styringsparametre for udviklingen af folkeskolerne i Kalundborg Kommune Kontakt Sagsansvarlig: Lærke Kibsgaard Fagcenter

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Indsatsområder skoleåret

Indsatsområder skoleåret Indsatsområder skoleåret 16-17. Skolens 2 indsatsområder er læsning og målstyret undervisning. (beskrevet ud fra SMTTE) LÆSNING: Sammenhæng (baggrund og forudsætninger) Målsætningen i Folkeskolereformen

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen. Skive Kommune

Et fagligt løft af folkeskolen. Skive Kommune Et fagligt løft af folkeskolen Skive Kommune Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Tjørring skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Tjørring skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Tjørring skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021)

Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021) Strategi for faget matematik i Vejle Kommune (2018/2021) Indhold Læsevejledning... 2 Indledning... 3 Fagligt fokusområde... 5 Vejlederne... 6 Elever med særlige behov... 8 Evaluering af faglig progression...

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen

Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Bilag 1 Emne Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Aarhus Kommune Børn og Unge Den 12. december 2014 DEN ÅBNE SKOLE Grøndalsvej 2 Postboks 4069 8260 Viby J 1. Hvilke samarbejdepartnere har skolen/planlægger

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole Skole og Undervisning december 2016

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole Skole og Undervisning december 2016 Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole 2015-2020 Skole og Undervisning december 2016 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa

Læs mere

Oplæg om skolereformen på Karup Skole

Oplæg om skolereformen på Karup Skole Oplæg om skolereformen på Karup Skole Tirsdag d. 3. juni 2014 Skoleleder Thomas Born Smidt SFO-leder Susanne Ruskjær 1 Indhold og program. Lidt historik og hvad er hvad? Skolereformens indhold og begreber.

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Skolernes mål og handleplaner

Skolernes mål og handleplaner Skolernes udviklingsplaner Nationale mål Kommunal kvalitetsrapport Nationale mål Nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Måltal Mindst 80 procent af eleverne

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Vildbjerg Skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Vildbjerg Skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Vildbjerg Skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kliplev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kliplev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kliplev Skole 2015-2020 Skole og Undervisning - december 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Handleplan for kvalitetsudvikling af folkeskolerne i Haderslev Kommune

Handleplan for kvalitetsudvikling af folkeskolerne i Haderslev Kommune Handleplan for kvalitetsudvikling af folkeskolerne i Haderslev Kommune Indledning Handleplanen tager afsæt i Kvalitetsrapporten 2012/13 og skal set som en løbende proces i kvalitetsudviklingen af folkeskolerne

Læs mere

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Indhold Indledning... 2 Handleplan med baggrund i Kvalitetsrapport 2011... 3 Overordnet tidsplan for de kommunale indsatsområder:...

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger

Omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskema til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen 96 kommuner har besvaret, heraf delvist, ikke besvaret Dataindsamlingen er foregået fra oktobernovember

Læs mere

Teamets funktionalitet en kontinuerlig ledelsesmæssig udfordring

Teamets funktionalitet en kontinuerlig ledelsesmæssig udfordring Teamets funktionalitet en kontinuerlig ledelsesmæssig udfordring Vore samtaler i foråret satte fokus på din beskrivelse og vurdering af funktionen af teamarbejdet på skolen med henblik på - i spil med

Læs mere

Fokusområder 2015-2016

Fokusområder 2015-2016 Fokusområder 2015-2016 Formål (Visionen) Børns læring - Udfordringer for alle 2015-2016 Mål (Hvad vil vi opnå?) Udtryk Handleplan (Sådan gør vi) Børnene udfordres og udvikler deres faglige, personlige

Læs mere

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform Hyldgård 17-03-2014 Ny folkeskolereform Oplæg 23-05-2013 Skolerne er i fuld gang med at lave en masterplan for et nyt læringshus Undervisning i skole og leg i SFO Læring i undervisning og fritid Ny folkeskolereform

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM 2014

FOLKESKOLEREFORM 2014 NY hverdag NYE rum NY adresse NYELANDVEJ - en skole i forandring De tre mål: Alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan Det betyder at: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne Skole Begrundelse hvorfor skolen er på handlingsplan Tingbjerg Heldagsskole Skolens resultater fra FSA 2014 viser, at gennemsnittet i de bundne prøvefag har været nedadgående fra 2012-2014, og i 2014 opnåede

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

På martsmødet i BSU skal planerne fremlægges og skolelederne har hver max 5 minutter til at sætte ord på deres skoleplan.

På martsmødet i BSU skal planerne fremlægges og skolelederne har hver max 5 minutter til at sætte ord på deres skoleplan. Skoleplan Skolerne skal udarbejde en skoleplan, der beskriver, hvordan de vil implementere skolereformen i praksis. I skoleplanen skelnes der mellem hvad der er implementeret pr. 1. august 2014, når lovens

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2017/ /2019

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2017/ /2019 2017/2018 2018/2019 SKOVSGÅRD TRANUM SKOLE 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Indledning 1 Sammenfattende helhedsvurdering 3 Trivselsma linger 6 Skoleudviklingsplanen i perspektivet af Kvalitetsrapporten

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform

Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform Kontorchef Jesper Bøjer Jensen Videnskontoret Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 1 Baggrund og forberedelse Reformens elementer

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole FOLKESKOLEREFORMEN Risskov Skole Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Reerslev Skoles landsbyordning 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kliplev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kliplev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Kliplev Skole 2015-2020 Skole og Undervisning - december 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Skolereformen. Skolereformens mål 1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014

Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014 Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014 Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen.

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Sagsbeskrivelse Med folkeskolereformen af den 7. juni 2013 er der

Læs mere

Skolereform. Bolderslev Skole

Skolereform. Bolderslev Skole Skolereform Bolderslev Skole Folkets skole anno 2014 Der blæser nye vinde over den danske folkeskole. I december 2013 vedtog Folketinget en ny skolereform, som på alle måder er og bliver mulighedernes

Læs mere

Forligspartierne ønsker, at folkeskolens faglige niveau skal forbedres og har disse tre overordnede mål for folkeskolen:

Forligspartierne ønsker, at folkeskolens faglige niveau skal forbedres og har disse tre overordnede mål for folkeskolen: Aftalen mellem Regeringen, Venstre og DF om folkeskolen Regeringen, Venstre og DF har indgået en aftale om folkeskolen. Hvis de konservative siger ok til forliget, hvilket de indtil videre ikke har været

Læs mere

Folkeskolereformen - fokus på faglighed

Folkeskolereformen - fokus på faglighed Folkeskolereformen - fokus på faglighed Hvorfor en folkeskolereform Folkeskolen anno 2013.intellektuel og uddannelsesmæssig armod, Politikken Fokus på bedre uddannelse og bedre udnyttelse af skattekronerne,

Læs mere

Skolepolitiske mål unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret 3 opfølgningspunkter,

Læs mere

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015. Aabybro skole

SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015. Aabybro skole SKOLEUDVIKLINGSPLAN 2015 Aabybro skole Indhold Indledning... 2 Skoleudviklingsplanen i perspektiv af Kvalitetsrapporten... 3 360 graders læring alles læring og trivsel på kanten af det vi gør!... 6 Lærer

Læs mere

Børn og Unge-udvalget d. 15. maj. Folkeskolereformen - Følgeforskning

Børn og Unge-udvalget d. 15. maj. Folkeskolereformen - Følgeforskning Børn og Unge-udvalget d. 15. maj Folkeskolereformen - Følgeforskning Følgeforskningsprogrammet To overordnede spørgsmål Hvordan implementeres elementerne i reformen? Hvilke effekter har indsatserne i reformen?

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere