Beskrivelse af graveområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af graveområdet"

Transkript

1 7

2 8

3 9 Beskrivelse af graveområdet Bjerrede Graveområde er et nyt graveområde i forslag til Råstofplan for Region Sjælland Graveområdet ved Bjerrede består af to gravefelter A og B som ligger hhv. nord (A) og syd (B) for Bjerrede landsby. Graveområdet består af landbrugsarealer med mindre vandhuller. Der har tidligere været råstofindvinding i området, hhv. på Stubbjerg øst for gravefelt B og vest for Pilebækgård ca. 500 meter vest for gravefelt A. Gravefelt Råstoftype Arealstørrelse (ha) Ressource (mio. m 3 ) A Sand, grus og sten 13 0,2 B Sand, grus og sten 39 1,4 Sum 52 1,6 Miljø-, kultur- og naturforhold Grundvand Området er udlagt som område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). Nærmeste boringer tilhørende almene vandforsyningsanlæg er beliggende ca. 1,5 km mod Øst. Grundvandsspejlet findes i ca. kote 34 og grundvandsstrømningen i området er overordnet mod syd. Natur Indenfor gravefelt A findes der et vandhul omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, mens der indenfor gravefelt B findes 5 mindre vandhuller spredt over feltet. Nærmeste Natura-2000 område, Bagholt Mose, er beliggende ca. 1 km vest for graveområdet. Bagholt Mose er endvidere fredet på grundlag af de botaniske kvaliteter. Graveområdet ligger indenfor oplandet til Slimminge Å. Gravefelt A ligger ca. 200 meter syd for vandløbet. Landskab Kulturhistorie Trafik Planmæssige forhold Landskabet i området består af en flad hedeslette mod vest og randmorænebakke med senglacialt smeltevandssand og moræneler mod øst. Terænnet stiger op mod randmorænen. Langs og igennem gravefelt B findes et beskyttet dige. Der løber et beskyttet dige tværs over området. Det vurderes, at ressourcen ikke reduceres væsentligt såfremt dige bevares. Råstofindvinding i området vil kunne vejbetjenes af Bjerredevej og videre til Slimmingevej. Bjerrede by, som ligger mellem de to gravefelter er, jf. kommuneplanen for Faxe Kommune, udpeget som område med blandet bolig og erhverv. Der er desuden udarbejdet en lokalplan for området. Indenfor 100 meter af de to gravefelter findes ca. 20 ejendomme. Råstofgeologisk beskrivelse Arealets størrelse 52 ha. Området er opdelt i to områder på henholdsvis 13 ha (gravefelt A) og 39 ha (gravefelt B). Forekomsten vurderes at strække sig over begge arealer.

4 10 Geomorfologi Terræn og koter Hedeslette og randmorænebakke med senglacialt smeltevandssand og moræneler. I gravefelt A er terrænet forholdsvis fladt og ligger omkring kote m. I gravefelt B er terrænet imod vest forholdsvis fladt og omkring kote 39 m, imens det i den østlige del stiger imod syd til kote 54 m. Forventet top- og bundkote af forekomsten: Gravefelt A: Topkote 39 m. Gennemsnitlig bundkote 37 m. Gravefelt B: Topkote 43 m. Gennemsnitlig bundkote 39 m. Overjordstype og mægtighed: muld 0,5 m Forventet tykkelse Gravefelt A: 2 m. af råstofforekomsten Gravefelt B: 4 m. Forekomsten vurderes at findes over grundvandsspejl. Relateret Der har tidligere været gravet råstoffer på den sydlige del af Stubbjerg øst råstofindvinding for gravefelt B samt vest for Pilebækgård ca. 500 meter vest for gravefelt A. Kvaliteter Volumenestimat Generel vurdering af forekomst Vej- og anlægsmaterialer (grus- og sandfyld, bundsikring, stabilgrus) Gravefelt A: Såfremt hele arealet udnyttes, vurderes ressourcen at udgøre 0,2 mio. m3 over grundvandsspejl. Udnyttelsesprocenten er over grundvandsspejl vurderet til ca. 91 %. Gravefelt B: Såfremt hele arealet udnyttes, vurderes ressourcen at udgøre 1,4 mio. m3 over grundvandsspejl. Udnyttelsesprocenten er over grundvandsspejl vurderet til ca. 91 %. Der løber et beskyttet dige tværs over området. Det vurderes ikke, at ressourcen reduceres væsentligt, såfremt dige bevares. På arealet findes der en god råstofforekomst. Overjordsmægtigheden er begrænset hvilket gør forekomsten let tilgængelig. Den udnyttelige volumen vurderes til 1,6 mio. m 3. Kendskab til forekomsten /1/ Gl. Toftegaard. Kortlægning af råstofressourcen ved Gl. Toftegaard. Grontmij Carl Bro September /2/ Geofysik: GERDA. Suseaa-TEM. dk.vestamt.grundvand-susaa-tem /3/ Geofysisk prossecering og tolkning af SkyTEM- Data i indsatområdet Suså-Ringsted. dk.mim.nyk.grundvand-susaaogringsted-skytem /4/ Boringer indenfor 300 meter af areal: Jupiter , , DGU nr , , , ,

5 11

6 12 Beskrivelse af graveområdet Faxe Graveområde er beliggende nordøst for Faxe by. Den sydlige del fremstår i dag som kalkgrav, mens den nordlige del anvendes til jordbrugsformål. Gravefelt Råstoftype Arealstørrelse (ha) Ressource (mio. m 3 ) Kalk/kridt Forhold omkring grundvand Grundvand Området er udlagt som område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). Nærmeste boringer tilhørende almene vandforsyningsanlæg er beliggende ca. 250 meter mod nord. Grundvandsspejlet findes i ca. kote 24 og grundvandsstrømningen i området er ind mod kalkbruddet som følge af bortpumpning af grundvand fra kalkbruddet. I forbindelse med brydningen af kalk har der gennem mange år været foretaget en bortpumpning af grundvandet fra området. For at udnytte ressourcen optimalt graves der dybere og dybere i bruddet, og dermed under grundvandsspejlet. Der er store kvalitetsforskelle i kalken som det er nødvendigt at holde øje med fra gravemaskinen under selve gravearbejdet. Derfor kan det ikke lade sig gøre at grave kalken, når den er dækket af vand. Det er på den baggrund at grundvandet pumpes væk fra bruddet. Fra 1995 er der konstateret spor af forureninger i nogle af vandindvindingsboringerne i området. Nikkelindholdet i grundvandet i boringerne fra bruddet viser tendens til at være stigende, og indholdet overskrider kravene til drikkevandskvalitet. Derfor er der i vandindvindingstilladelsen kun givet tilladelse til at nyttiggøre vandet til sekundære formål som støvdæmpning, procesvand og kølevand. Råstofgeologisk beskrivelse Arealets størrelse 186 ha. Råstofforekomsten vurderes at strække sig over hele arealet. Geomorfologi Terræn og koter Moræneflade. Den nordlige del er flad med koter mellem 52 og 40 meter faldende i nordlig retning. Den sydlige del er kalkgrav med stejle skråninger. Der er indvundet kalk ned til grundvandsspejlet beliggende i kote 24. Gennemsnitlig topkote i den nordlige del 40 m. Gennemsnitlig bundkote i den nordlige de 0 m. Gennemsnitlig topkote i den sydlige del 25 m (i eksisterende kalkgrav). Gennemsnitlig bundkote i den sydlige del 0 m. I den nordlige del findes op mod 20 meter moræneler. Denne falder mod syd til ca. 8 meter i den østlige del og 12 meter i den vestlige del. Kote for grundvandsspejl er 24 m. Forventet tykkelse af råstofforekomsten Relateret råstofindvinding I den nordlige del forventes råstofforekomsten at have en mægtighed på ca. 40 meter. Der har været gravet kalk i området i større stil siden 1860 erne. Sydvest for graveområdet findes områder der er færdiggravede.

7 13 Kvaliteter Jordbrugskalk, brændt kalk og industrikalk. Volumenestimat 30 mio. m 3. Generel vurdering af forekomst På arealet findes der en særdeles god råstofforekomst. Overjordsmægtigheden stiger mod nord, hvilket gør den fremtidige tilgængelighed af kalken mere vanskelig. Kendskab til forekomsten /1/ Tillæg til Regionplan Faxe Kalkbrud. /2/ Storstrøms Amtskommune. Fakse Kalkbrud. Redegørelse for foreliggende råstofsager /3/ Indenfor graveområdet er der afrapporteret 57 boringer i Jupiter.

8 14

9 15 Beskrivelse af graveområdet Vester Egede Graveområde er et nyt graveområde i forslag til Råstofplan for Region Sjælland Graveområdet ved Vester Egede består af et areal, hvor der i dag foregår råstofindvinding. Området ligger syd for Ny Næstvedvej og øst for Denderupvej. Udover den aktive råstofindvinding, består området af mose og overdrev. Området omkring Vester Egede er generelt præget af glaciotektonik, hvor der ses mange opskudte kalkflager. Der findes mange afsluttede råstofgrave i området og råstofindvindingen er relateret til grus- og sandaflejringer som omslutter de opskudte kalkflager. Gravefelt Råstoftype Arealstørrelse (ha) Ressource (mio. m 3 ) Sand, grus og sten 7,4 0,76 Miljø-, kultur- og naturforhold Grundvand Området, som er udlagt som område med særlige drikkevandsinteresser (OSD), er beliggende i Hjelmsø Kildeplads indvindingsopland. Nærmeste boringer tilhørende almene vandforsyningsanlæg er beliggende ca. 2,6 km. mod øst. Grundvandsspejlet findes i kote og grundvandsstrømningen i området er overordnet mod syd. Natur Landskab Kulturhistorie Trafik Planmæssige forhold I det nordvestlige hjørne af området ligger en mindre mose i umiddelbar forbindelse med et overdrev, begge omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Nærmeste Natura 2000-område er EF-fuglebeskyttelsesområde: Søer ved Bregentved og Gisselfeld som ligger ca m mod nordøst. Mod syd ligger et forholdsvist nyt skovområde og områdets sydlige del ligger indenfor skovbyggelinjen. Området er et morænelandskab med dødisrelief og er præget af glaciotektonik, hvor der ses mange opskudte kalkflager. Området ligger i geologisk interesseområde: Kalkflagernes Land. Navnet stammer fra de mange, stedvist synlige, stejlt stillede kalkflager i landskabet. Der er ikke registreret fortidsminder i området, men umiddelbart øst for området ligger et ikke-fredet fortidsminde Der er registreret ca. 220 m beskyttede sten- og jorddiger i området. Afstanden til nærmeste større vej er kort og med forholdsvist godt udsyn. Nærmeste større vej (>6 m) er Ny Næstvedvej, der ligger ca. 150 m mod nord. Der er fra området adgang ad en eksisterende grusvej til Denderupvej, en sidevej til Ny Næstvedvej. Ved udkørslen til Denderupvej ligger nogle få ejendomme. Området overlapper ikke med anden overordnet statslig eller kommunal planlægning. Der findes arealer der er kortlagt efter vidensniveau 1 (ca m 2 ) og vidensniveau 2 (ca m 2 ) indenfor området. Der er ingen ejendomme inde for området. Der er i 3 ejendomme i en afstand af 100 m til området. Råstofgeologisk beskrivelse Arealets størrelse 7,4 ha. Råstofforekomsten strækker sig over hele arealet.

10 16 Geomorfologi Terræn og koter Morænelandskab med dødisrelief. Områder med moræneler og senglacialt smeltevandssand. Der er meget relief i området karakteriseret ved bakker og dale. Terrænkoten ligger mellem kote 80 og 88. Gennemsnitlig topkote er 85 m. Forventet bundkote ca m. Der er lavet geofysiske undersøgelser suppleret med boringer. Der er boret ned gennem højmodstandslagene til ca. 12 meter under terræn. De enkelte boringer har kun meget lille variation i kornstørrelsen, hvilket indikerer at lagene er stejltstillede på samme måde som kalkflagerne. Overjordmægtigheden vurderes som begrænset da der er tale om en eksisterende råstofgrav. Efter råstoftilladelse er overjordsmægtighed beskrevet som 0,3 m muld. Forventet tykkelse af råstofforekomsten Relateret råstofindvinding Kvaliteter Volumenestimat Generel vurdering af forekomst Mellem 5 og 10 m. Forekomsten vurderes at findes over grundvandsspejl. Der er eksisterende råstofindvinding på arealet og der findes der mange afsluttede råstofgrave i området. Disse er relateret til grus/sandaflejringer som omslutter opskudte kalkflager. Vej- og anlægsmaterialer (grus- og sandfyld, bundsikring, stabilgrus). Det vurderes at indholdet af kalk og flint stort. Op mod m 3, baseret på og med standardskråninger. På arealet findes der en god råstofforekomst. Forekomsten er dog glaciotektonisk forstyrret, således at det er vanskeligt at vurdere forekomstens udbredelse. Overjordsmægtigheden er begrænset hvilket gør forekomsten let tilgængelig. Forekomsten har dog en større udbredelse end det udlagte graveområde. Kendskab til forekomsten /1/ Tilladelse til indvinding af sand, sten og grus på matr. nr. 12a Vester Egede By, Vester Egede i Rønnede Kommune. Storstrøms Amt /2/ Geologiske Interesseområder, Storstrøms Amt, /3/ Tillæg til regionplan nr. 8, Råstofplanlægning. Storstrøms Amt, november /4/ Råstofkortlægning på Sydsjælland 2002, Fase 2, nærmere undersøgelse af mulige grusforekomster. Storstrøms Amt. Februar /5/ Råstofkortlægning på Sydsjælland, Notat om grusforekomster. Storstrøms Amt. August /6/ Boringer indenfor 300 meter af areal: Jupiter

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Sorø Kommune FREDERIKSBERG INTERESSEOMRÅDERNE I-324, I-292 OG I-297

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Sorø Kommune FREDERIKSBERG INTERESSEOMRÅDERNE I-324, I-292 OG I-297 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Sorø Kommune FREDERIKSBERG INTERESSEOMRÅDERNE I-324, I-292 OG I-297 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Sorø Kommune

Læs mere

Råstofgravning Bjerrede

Råstofgravning Bjerrede Råstofgravning Bjerrede Grundejermøde 15. januar 2014 Program 1. Velkomst og indledning 2. Råstofplan 2012-2023 3. Råstoftilladelser Sagsforløb og vilkår 4. Spørgsmål og bemærkninger 5. Afslutning Høring

Læs mere

Rambøll har kigget nærmere på afslaget og har i det følgende kommenteret på afslaget og hvad, der taler for indvinding af råstoffer

Rambøll har kigget nærmere på afslaget og har i det følgende kommenteret på afslaget og hvad, der taler for indvinding af råstoffer NOTAT Projekt Grusgravning i Vester Hornstrup Kunde Jørgen og Peter Olesen Notat nr. 01 Dato 2012-02-06 Til Fra Kopi til Region Syddanmark, Andreas Blinkenberg Rambøll, Niels N. Christensen og Trine Mehlsen

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Holbæk Kommune HOLBÆK INTERESSEOMRÅDE I-50

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Holbæk Kommune HOLBÆK INTERESSEOMRÅDE I-50 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Holbæk Kommune HOLBÆK INTERESSEOMRÅDE I-50 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Holbæk Kommune HOLBÆK INTERESSEOMRÅDE

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Munke Bjergby Delområde, gravefelt B. Mindre udvidelse mod vest Sorø Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde

Læs mere

Råstofscreening. ved Tyvelse. på Sjælland REGION SJÆLLAND

Råstofscreening. ved Tyvelse. på Sjælland REGION SJÆLLAND Råstofscreening ved Tyvelse på Sjælland REGION SJÆLLAND 8. APRIL 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Tidligere undersøgelser 5 2.1 Råstofkortlægning 5 2.2 Grundvandskortlægning Geofysik, boringer og modeller

Læs mere

Råstofplan 2016 April 2017

Råstofplan 2016 April 2017 Råstofplan 2016 April 2017 Indholdsfortegnelse Vesthimmerlands Kommune 3 Aggersund 4 Aars / Vester Oustrup 5 Bjørnstrup 6 Bjørumslet 7 Blære - Blære Nord 8 Farsø 10 Skatskov - Skatskov Vest 11 2 VESTHIMMERLAND

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten ved Faxe DALBY INTERESSEOMRÅDE I-1, I-2 OG I-3

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten ved Faxe DALBY INTERESSEOMRÅDE I-1, I-2 OG I-3 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten ved Faxe DALBY INTERESSEOMRÅDE I-1, I-2 OG I-3 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten ved Faxe DALBY INTERESSEOMRÅDE I-1,

Læs mere

Råstofscreening. ved Glumsø. på Sjælland REGION SJÆLLAND

Råstofscreening. ved Glumsø. på Sjælland REGION SJÆLLAND Råstofscreening ved Glumsø på Sjælland REGION SJÆLLAND 8. APRIL 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Tidligere undersøgelser 5 2.1 Råstofkortlægning 5 2.2 Grundvandskortlægning 5 3 Databehandling og tolkning

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Lolland Kommune LOLLAND INTERESSEOMRÅDERNE I-373 OG I-374

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Lolland Kommune LOLLAND INTERESSEOMRÅDERNE I-373 OG I-374 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Lolland Kommune LOLLAND INTERESSEOMRÅDERNE I-373 OG I-374 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Lolland Kommune LOLLAND

Læs mere

Forhøring vedr. råstofindvinding på matr. nr. 236 Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune

Forhøring vedr. råstofindvinding på matr. nr. 236 Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Diverse myndigheder og naboer inden for 300 m fra det ansøgte område m.fl. Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 11. juli 2016 J. nr. 01.09.00P19-0048

Læs mere

Geologisk kortlægning ved Hammersholt

Geologisk kortlægning ved Hammersholt Center for Regional Udvikling, Region Hovedstaden Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Geologisk kortlægning ved Hammersholt Råstofboringer og korrelation med eksisterende data i interesseområde

Læs mere

Klager (klage ID ) har den 5., 6., 21. og 25 februar 2017 sendt supplerende klagebemærkninger.

Klager (klage ID ) har den 5., 6., 21. og 25 februar 2017 sendt supplerende klagebemærkninger. Miljø- og Fødevareklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Region Sjællands bemærkninger til supplerende klagebemærkninger til Myrup Graveområde ( Nord ) i Næstved Kommune Klager (klage ID 150681) har den 5.,

Læs mere

Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Kalundborg og Slagelse

Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Kalundborg og Slagelse Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Kalundborg og Slagelse kommuner KALUNDBORG OG SLAGELSE INTERESSEOMRÅDERNE I-100, I-271 OG I- 270 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand,

Læs mere

Øvrige områder RÅSTOFPLAN REGION SJÆLLAND

Øvrige områder RÅSTOFPLAN REGION SJÆLLAND Retningslinjer Generelle retningslinjer Graveområder Sand, sten, grus, kalk, kridt og ler skal primært graves indenfor de lokale eller regionale graveområder, som er angivet på figur 5. Graveområderne

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Dato Klage over fredning ved Gl. Lejre og Ledreborg Allé FS 32/2012 Region Sjælland ønsker at indbringe Fredningsnævnet for Østsjællands

Læs mere

GEUS-NOTAT Side 1 af 3

GEUS-NOTAT Side 1 af 3 Side 1 af 3 Til: Energistyrelsen Fra: Claus Ditlefsen Kopi til: Flemming G. Christensen GEUS-NOTAT nr.: 07-VA-12-05 Dato: 29-10-2012 J.nr.: GEUS-320-00002 Emne: Grundvandsforhold omkring planlagt undersøgelsesboring

Læs mere

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD)

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Tillæg nr. 1 Redegørelse Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Bilag til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune S R O F G A L Indhold Forord...04 Vurdering af arealudlæg i forhold

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved Kommune NÆSTVED - INTERESSEOMRÅDERNE I-163, I-178, I-179 OG I-180

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved Kommune NÆSTVED - INTERESSEOMRÅDERNE I-163, I-178, I-179 OG I-180 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved NÆSTVED - INTERESSEOMRÅDERNE I-163, I-178, I-179 OG I-180 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved NÆSTVED

Læs mere

DEBATOPLÆG. Grusgraven omkørselsvejen 1, stenlille. Region Sjælland, Miljø & Ressourcer Alleen 15, 4180 Sorø .:

DEBATOPLÆG. Grusgraven omkørselsvejen 1, stenlille. Region Sjælland, Miljø & Ressourcer Alleen 15, 4180 Sorø  .: Grusgraven omkørselsvejen 1, stenlille DEBATOPLÆG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL VVM REDEGØRELSE Region Sjælland, Miljø & Ressourcer Alleen 15, 4180 Sorø Email.: naturmiljo@regionsjaelland.dk Side

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - SKALLEBJERG Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

Umiddelbart nord for Grydebanke, er der et lavtliggende område hvor Studsdal Vig går ind. Et mindre vandløb afvander til Studsdal Vig.

Umiddelbart nord for Grydebanke, er der et lavtliggende område hvor Studsdal Vig går ind. Et mindre vandløb afvander til Studsdal Vig. Notat NIRAS A/S Buchwaldsgade 35, 3. sal DK-5000 Odense C DONG Energy Skærbækværket VURDERING AF FORØGET INDVINDING AF GRUNDVAND Telefon 6312 1581 Fax 6312 1481 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - HØJES DONG Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand, til drikkevand og vanding på Smørum Golfcenter

Notat om VVM-screening af ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand, til drikkevand og vanding på Smørum Golfcenter Notat om VVM-screening af ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand, til drikkevand og vanding på Smørum Golfcenter 1. Projektbeskrivelse Ansøger Anlæg Placering Ejer Smørum Golfklub Vandforsyningsboring

Læs mere

SMV-skemaer for graveområder. strategisk miljøvurdering (SMV) af forslag til Råstofplan for Region Sjælland

SMV-skemaer for graveområder. strategisk miljøvurdering (SMV) af forslag til Råstofplan for Region Sjælland SMV-skemaer for graveområder strategisk miljøvurdering (SMV) af forslag til Råstofplan for Region Sjælland 2012-2023 Baggrund Forslag til Råstofplan 2012-2023 for Region Sjælland skal miljøvurderes gennem

Læs mere

AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region

AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region 23. august 2018 Sagsnr.: NMK-220-00123 KlageID: 150681 MIJHH-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region Sjælland Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Råstofscreening. ved Herringløse. på Sjælland REGION SJÆLLAND

Råstofscreening. ved Herringløse. på Sjælland REGION SJÆLLAND Råstofscreening ved Herringløse på Sjælland REGION SJÆLLAND 8. APRIL 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Tidligere undersøgelser 5 2.1 Råstofkortlægning 5 2.2 Grundvandskortlægning Geofysik, boringer og modeller

Læs mere

Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Sorø kommuner

Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Sorø kommuner Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Sorø kommuner OVERDREVSKOV OG LILLE EBBERUP INTERESSEOMRÅDERNE I-290, - 266, -282, -288, -289, -263, -264 OG -262 Region Sjælland

Læs mere

Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde

Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 56 59 Web www.regionh.dk Dato: 30. januar 2017 Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Sorø kommuner EICKSTEDTLUND INTERESSEOMRÅDERNE I-261 OG-276

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Sorø kommuner EICKSTEDTLUND INTERESSEOMRÅDERNE I-261 OG-276 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Sorø kommuner EICKSTEDTLUND INTERESSEOMRÅDERNE I-261 OG-276 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse

Læs mere

baseret på eksisterende data Ditlefsen, C., Lomholt, S., Skar, S., Jakobsen, P. R., Kallesøe, A.J., Keiding, J.K. & Kalvig, P.

baseret på eksisterende data Ditlefsen, C., Lomholt, S., Skar, S., Jakobsen, P. R., Kallesøe, A.J., Keiding, J.K. & Kalvig, P. En samlet opgørelse af råstofforekomster på land og til havs baseret på eksisterende data Ditlefsen, C., Lomholt, S., Skar, S., Jakobsen, P. R., Kallesøe, A.J., Keiding, J.K. & Kalvig, P. http://mima.geus.dk/

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 til 6.B.07 Boligområde, Birkende juni 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Indhold Kommuneplantillæg

Læs mere

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup Regionshuset Horsens COLAS Danmark Fabriksparken 40 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at tilføre jord til

Læs mere

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster.

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster. NOTAT Projekt Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 Projektnummer 1321400075 Kundenavn Region Sjælland Emne Afrapportering af kortlægningsområde I-372 Til Fra Projektleder Annelise Hansen, Bettina

Læs mere

Afgørelse i sagen om indvinding af råstoffer ved Gejsing i Vejen Kommune

Afgørelse i sagen om indvinding af råstoffer ved Gejsing i Vejen Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 15. februar 2005 J.nr.: 03-41/550-0005 KPA Afgørelse i sagen

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - KIRKEBY SAND Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan 2012-2023 Indledning og baggrund Dette bilag er en sammenfattende miljøredegørelse, som indgår ved Regionsrådets beslutning om endelig vedtagelse af Råstofplan

Læs mere

Region Sjælland. Juni 2015 RÅSTOFKORTLÆGNING FASE 1- GUNDSØMAGLE KORTLÆGNINGSOMRÅDE

Region Sjælland. Juni 2015 RÅSTOFKORTLÆGNING FASE 1- GUNDSØMAGLE KORTLÆGNINGSOMRÅDE Region Sjælland Juni RÅSTOFKORTLÆGNING FASE - GUNDSØMAGLE KORTLÆGNINGSOMRÅDE PROJEKT Region Sjælland Råstofkortlægning, sand grus og sten, Fase Gundsømagle Projekt nr. Dokument nr. Version Udarbejdet af

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved SYDVESTSJÆLLAND INTERESSEOMRÅDERNE I-165 OG I-275

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved SYDVESTSJÆLLAND INTERESSEOMRÅDERNE I-165 OG I-275 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved Kommuner SYDVESTSJÆLLAND INTERESSEOMRÅDERNE I-165 OG I-275 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten

Læs mere

Råstofgeologiske undersøgelser for sand, grus og sten i området ved Højby graveområde, Odsherred Kommune Fase 1

Råstofgeologiske undersøgelser for sand, grus og sten i området ved Højby graveområde, Odsherred Kommune Fase 1 NOTAT Projekt Højby graveområde, Odsherred Kommune Projektnummer 1321300088 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Region Sjælland Råstofgeologiske undersøgelser for sand, grus og sten i området ved Højby

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofgrav - Indvinding af ca. 100.000m3

Læs mere

Råstofscreening ved Tune på Sjælland REGION SJÆLLAND

Råstofscreening ved Tune på Sjælland REGION SJÆLLAND Råstofscreening ved Tune på Sjælland REGION SJÆLLAND 8. APRIL 2018 Region Sjælland 8. april 2018 www.niras.com Indhold 1 Indledning 3 2 Tidligere undersøgelser 5 3 Databehandling og tolkning 6 3.1 Geofysik

Læs mere

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster.

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster. NOTAT Projekt Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 Projektnummer 1321400075 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Region Sjælland Afrapportering af kortlægningsområde NY-5 Annelise Hansen, Bettina

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - LANGESKOV Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved Kommune NÆSTVED INTERESSEOMRÅDERNE I-155, I-167 OG I-182

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved Kommune NÆSTVED INTERESSEOMRÅDERNE I-155, I-167 OG I-182 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved NÆSTVED INTERESSEOMRÅDERNE I-155, I-167 OG I-182 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Næstved NÆSTVED INTERESSEOMRÅDERNE

Læs mere

Fra grundvandskortlægning til drikkevandsproduktion i en kompleks geologi er supplerende kortlægning nødvendig Anders Edsen, Orbicon A/S

Fra grundvandskortlægning til drikkevandsproduktion i en kompleks geologi er supplerende kortlægning nødvendig Anders Edsen, Orbicon A/S i en kompleks geologi er supplerende kortlægning nødvendig Anders Edsen, Orbicon A/S i en kompleks geologi er supplerende kortlægning nødvendig Anders Edsen, Orbicon A/S Statens grundvandskortlægning data

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Per og Annette Hardenberg, AP Grønt Anlæg

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten ved Gundsømagle INTERESSEOMRÅDER ØSTRUP

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten ved Gundsømagle INTERESSEOMRÅDER ØSTRUP Region Sjælland Fase kortlægning efter sand, grus og sten ved Gundsømagle INTERESSEOMRÅDER ØSTRUP Region Sjælland Fase kortlægning efter sand, grus og sten ved Gundsømagle INTERESSEOMRÅDER ØSTRUP Rekvirent

Læs mere

Ansøgningsskema Til brug for erhvervsmæssig indvinding af råstoffer

Ansøgningsskema Til brug for erhvervsmæssig indvinding af råstoffer Ansøgningsskema Til brug for erhvervsmæssig indvinding af råstoffer (Indsendes til Region Sjælland) 1. Oplysninger om ansøger Navn: Firmanavn: Nymølle Stenindustrier A/S CVR-nr.: 48885411 Adresse: Hovedgaden

Læs mere

Den 17. november 2016

Den 17. november 2016 Den 17. november 2016 Region Hovedstaden Regional Udvikling Miljø & Ressourcer Graveplan St. Havelsevej 145 og 158, 3310 Ølsted, matr.nr. 7f og 8a, St. Havelse By, Ølsted Anlægsfase matr. 7f Afrømning

Læs mere

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund,

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund, Regionshuset Horsens NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att.: Nanna Swane Lund, nlu@ncc.dk Afslag på

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Øde Hastrup, Roskilde Debatperiode fra den 16. marts til den 19. april 2015. Send dine idéer og

Læs mere

BILAG 3. Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER

BILAG 3. Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER BILAG 3 Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER OVERSIGT OVER RETNINGSLINIEÆNDRINGER Kap. 4. Retningslinier for den fremtidige råstofforsyning Gældende retningslinier

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan Dato: 28. oktober 2016 Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan 2016-2027 Indledning og baggrund Denne sammenfattende miljøredegørelse indgår som bilag ved Regionsrådets beslutning om endelig vedtagelse

Læs mere

NYK1. Delområde Nykøbing F. Nakskov - Nysted. Lokalitetsnummer: Lokalitetsnavn: Figur 1: Oversigtskort: Figur 2: TEM middelmodstandskort kote -50 m:

NYK1. Delområde Nykøbing F. Nakskov - Nysted. Lokalitetsnummer: Lokalitetsnavn: Figur 1: Oversigtskort: Figur 2: TEM middelmodstandskort kote -50 m: Delområde Nykøbing F. Lokalitetsnummer: NYK1 Lokalitetsnavn: Nakskov - Nysted Figur 1: Oversigtskort: Figur 2: TEM middelmodstandskort kote -50 m: Figur 3: TEM middelmodstandskort kote -100 m: Figur 4:

Læs mere

Region Hovedstaden. Råstofkortlægning i 5 råstofinteresseområder RÅSTOFINTERESSEOMRÅDE UGGELØSE

Region Hovedstaden. Råstofkortlægning i 5 råstofinteresseområder RÅSTOFINTERESSEOMRÅDE UGGELØSE Region Hovedstaden Råstofkortlægning i 5 råstofinteresseområder RÅSTOFINTERESSEOMRÅDE UGGELØSE Region Hovedstaden Råstofkortlægning i 5 råstofinteresseområder RÅSTOFINTERESSEOMRÅDE UGGELØSE Rekvirent Rådgiver

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofgrav - Indvinding af ca. 500.000m

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Køge og Faxe kommuner BJERREDE INTERESSEOMRÅDERNE I-16, 1230, I-7, I-6 OG I-116

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Køge og Faxe kommuner BJERREDE INTERESSEOMRÅDERNE I-16, 1230, I-7, I-6 OG I-116 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Køge og Faxe BJERREDE INTERESSEOMRÅDERNE I-16, 1230, I-7, I-6 OG I-116 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Køge og

Læs mere

Høringssvar til Region Syddanmark angående råstofområder i Varde Kommune

Høringssvar til Region Syddanmark angående råstofområder i Varde Kommune Dato 27.01.2012 Dok.nr. 1064969 Sagsnr. 134497 Ref. AGSC Høringssvar til Region Syddanmark angående råstofområder i Varde Kommune Varde Kommune har modtaget Region Syddanmarks Forslag til råstofplan 2012.

Læs mere

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune Region Syddanmark Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN 2016 Vejle Kommune 1 Indledning... 4 2 Ikke teknisk resumé... 5 3 Beskrivelse af det miljøvurderede areal...

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved VENSLEV INTERESSEOMRÅDE I-279

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved VENSLEV INTERESSEOMRÅDE I-279 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved kommuner VENSLEV INTERESSEOMRÅDE I-279 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Slagelse og Næstved

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster.

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster. NOTAT Projekt Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 Projektnummer 1321400075 Kundenavn Region Sjælland Emne Afrapportering af kortlægningsområde I-141 Til Fra Projektleder Annelise Hansen, Bettina

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster.

Der indgår 11 kortlægningsområder i Gruppe 2-arealerne, hvor der vurderes at være en god chance for råstofforekomster. NOTAT Projekt Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 Projektnummer 1321400075 Kundenavn Region Sjælland Emne Afrapportering af kortlægningsområde I-137 Til Fra Projektleder Annelise Hansen, Bettina

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - ESPE Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder Mette

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Roskilde og Lejre Kommune ASSENDLØSE INTERESSEOMRÅDE I-236

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Roskilde og Lejre Kommune ASSENDLØSE INTERESSEOMRÅDE I-236 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Roskilde og Lejre Kommune ASSENDLØSE INTERESSEOMRÅDE I-236 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Roskilde og Lejre

Læs mere

Hermed besvarelser på Roskilde Kommunes spørgsmål i brev id , som omhandler:

Hermed besvarelser på Roskilde Kommunes spørgsmål i brev id , som omhandler: Region Sjælland ATT: Merete Bøje Alléen 15 4100 Sorø Roskilde Kommunes sags-nr.: 268254 Hermed fremsendes supplerende oplysninger vedrørende den reviderede ansøgning om indvinding af råstoffer på Matr.

Læs mere

Gyngstrup, Nordfyns Kommune

Gyngstrup, Nordfyns Kommune Gyngstrup, Nordfyns Kommune 1 Ansøgning om graveområde Alex Andersen Ølund A/S har foreslået udvidelse af det eksisterende graveområde ved Krogsbølle inden for det nuværende interesseområde. Ansøger har

Læs mere

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på 455 ha.

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på 455 ha. Landskabsanalyse for skovrejsningsområdet ved Solhøj Fælled Naturstyrelsen, Østsjælland Ref. nakpe Den 1. maj 2014 Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på

Læs mere

Notat. Hydrogeologiske vurderinger 1 INDLEDNING. UDKAST Frederikshavn Vand A/S ÅSTED KILDEPLADS - FORNYELSE AF 6 INDVINDINGSBORINGER VED LINDET.

Notat. Hydrogeologiske vurderinger 1 INDLEDNING. UDKAST Frederikshavn Vand A/S ÅSTED KILDEPLADS - FORNYELSE AF 6 INDVINDINGSBORINGER VED LINDET. Notat UDKAST Frederikshavn Vand A/S ÅSTED KILDEPLADS - FORNYELSE AF 6 INDVINDINGSBORINGER VED LINDET. Hydrogeologiske vurderinger 16. januar 2012 Projekt nr. 206383 Udarbejdet af HEC Kontrolleret af JAK

Læs mere

Vester Hornstrup, Vejle Kommune 1 Ansøgning om graveområde

Vester Hornstrup, Vejle Kommune 1 Ansøgning om graveområde Vester Hornstrup, Vejle Kommune 1 Ansøgning om graveområde Jørgen Olesen, Jelling har fremsendt forslag til graveområde på 14 ha, matr.nr. 1 a, Vester Hornstrup, Vejle. Der er foretaget 14 boringer, og

Læs mere

Råstofscreening på Midt-, Syd- og Vestsjælland ud fra geofysikdata REGION SJÆLLAND

Råstofscreening på Midt-, Syd- og Vestsjælland ud fra geofysikdata REGION SJÆLLAND Råstofscreening på Midt-, Syd- og Vestsjælland ud fra geofysikdata REGION SJÆLLAND 8. APRIL 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Geofysikscreening 5 2.1 PACES 5 2.2 MEP 6 2.3 TEM 8 2.4 SkyTEM 8 3 Konklusion 10

Læs mere

Trunderup, Assens Kommune

Trunderup, Assens Kommune Trunderup, Assens Kommune 1 Ansøgning om graveområde Råstofentreprenør Freiberg & Jespersen ansøger om et graveområde på ejendommen matr. 8x m.fl. Trunderup der ligger i både Assens og Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Vordingborg Kommune VORDINGBORG INTERESSEOMRÅDE I-339

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Vordingborg Kommune VORDINGBORG INTERESSEOMRÅDE I-339 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Vordingborg VORDINGBORG INTERESSEOMRÅDE I-339 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Vordingborg VORDINGBORG INTERESSEOMRÅDE

Læs mere

Råstofplan 2016 supplerende høring

Råstofplan 2016 supplerende høring Regional Udvikling Ph.d. Geolog Rikke Ellemann-Biltoft Direkte +4597648284 rieb@rn.dk 30. august 2016 NOTAT Råstofplan 2016 supplerende høring Notat om bemærkninger og indsigelser til forslag til områder

Læs mere

Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 arealer

Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 arealer NOTAT Projekt Region Sjælland råstofkortlægning, Gruppe 2 arealer Projektnummer 1321400075 Kundenavn Region Sjælland Emne Boringsforslag til kortlægningsområde NY - 7 Til Fra Projektleder Annelise Hansen

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Region Midtjylland Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Indvinding af sand, grus og sten på

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - KROGSBØLLE Rekvirent Region Syddanmark Rådgiver Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup Indkaldelse af idéer og forslag Gunderup Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup Debatfase fra den 10. december 2014 til den

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10

Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 Region Syddanmark Råstofkortlægning, sand, grus og sten, fase 2, nr. 10 FYN - TURUP Rekvirent Rådgiver Region Syddanmark Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Projektnummer 1321700127 Projektleder

Læs mere

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN. Juni 2007

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN. Juni 2007 INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2007 Juni 2007 Baggrund Råstofplanen Ifølge Bekendtgørelse af lov om råstoffer, LBK nr 886 af 18/08/2004, ændret ved Lov om ændring af lov om råstoffer, Lov

Læs mere

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Tilladelse til grundvandssænkning i forbindelse med råstofindvinding under grundvandsspejlet Billund Kommune meddeler hermed Sdr.

Læs mere

Ansøgningsskema. Til brug for erhvervsmæssig indvinding af råstoffer. (Indsendes til Region Syddanmark)

Ansøgningsskema. Til brug for erhvervsmæssig indvinding af råstoffer. (Indsendes til Region Syddanmark) Ansøgningsskema Til brug for erhvervsmæssig indvinding af råstoffer (Indsendes til Region Syddanmark) Email: miljoe-raastoffer@rsyd.dk Bilag til ansøgningen: Udskrift fra tinglysningen.dk (tingbogsattest)

Læs mere

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk BACH GRUPPEN A/S Industrivej 22 8800 Viborg Att: Brian Sønderby Afslag på ansøgning om dispensation til

Læs mere

Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Region Midtjylland Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Ansøgning om råstofindvinding på matr. nr. 19a Tune by Tune. VVM-screning.

Ansøgning om råstofindvinding på matr. nr. 19a Tune by Tune. VVM-screning. Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6478 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk Greve Kommune Rådhusholmen 10 2670 Greve Att.: Jens Erling Klindt CVR-nr. 48233511 Ansøgning om råstofindvinding

Læs mere

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD)

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Tillæg nr. 3 Redegørelse Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Bilag til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Offentliggørelse Holbæk Kommune har den 31. maj 2016 vedtaget Tillæg

Læs mere

GOI I VÆREBRO INDSATSOMRÅDE

GOI I VÆREBRO INDSATSOMRÅDE GOI I VÆREBRO INDSATSOMRÅDE Sektionsleder Anne Steensen Blicher Orbicon A/S Geofysiker Charlotte Beiter Bomme Geolog Kurt Møller Miljøcenter Roskilde ATV MØDE VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING

Læs mere

Højes Dong, Svendborg Kommune

Højes Dong, Svendborg Kommune Højes Dong, Svendborg Kommune 1 Ansøgning om graveområde Ejeren af matr.nr. 21a Gudbjerg by, Gudbjerg, Torben Birkholm, har foreslået nyt graveområde på 7 ha. Området ligger ved Bankevej 10 km nord for

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Ringsted Kommune RINGSTED INTERESSEOMRÅDERNE I-229 (VEST OG ØST), I-231 OG I-230

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Ringsted Kommune RINGSTED INTERESSEOMRÅDERNE I-229 (VEST OG ØST), I-231 OG I-230 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Ringsted RINGSTED INTERESSEOMRÅDERNE I-229 (VEST OG ØST), I-231 OG I-230 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Ringsted

Læs mere

Bilag 1 Solkær Vandværk

Bilag 1 Solkær Vandværk Bilag 1 ligger i Solekær, vest for Gammelsole by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 60.000 m 3 og indvandt i 2016 50.998 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding

Læs mere

1 Hvad er en grundvandsredegørelse?

1 Hvad er en grundvandsredegørelse? Grundvandsredegørelse for muligt Kommuneplantillæg for erhvervsareal ved Christiansmindevej i Skanderborg. - supplement til gældende grundvandsredegørelse Jan. 2019 Indhold 1 Hvad er en grundvandsredegørelse?...2

Læs mere

Afslag på at tilføre jord til [ ] Grusgrav på matr.nr. [ ] Århus Amt

Afslag på at tilføre jord til [ ] Grusgrav på matr.nr. [ ] Århus Amt «Efternavn» «Firma» «Adresselinje1» «Adresselinje2» «Postnummer» «By» Jordforureningskontoret Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/03-0007 Ref.: KAJ/14 Den 22. januar 2004 Afslag på at tilføre

Læs mere

Tjæreborg, Esbjerg Kommune

Tjæreborg, Esbjerg Kommune Tjæreborg, Esbjerg Kommune 1 Ansøgning om graveområde Tjæreborg Sten & Grus foreslår udvidelse af graveområdet ved Tjæreborg med et areal der tidligere har været gravet, men hvor ansøger vurderer at der

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Region Nordjyllands fornyede offentlige høring af Råstofplan Hvorupområdet

Aalborg Kommunes høringssvar til Region Nordjyllands fornyede offentlige høring af Råstofplan Hvorupområdet #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Direktøren Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst raastoffer@rn.dk 13-12-2016

Læs mere

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Guldborgsund Kommune NORDFALSTER INTERESSEOMRÅDERNE I-357, I-356, I-20 OG I-22

Region Sjælland. Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Guldborgsund Kommune NORDFALSTER INTERESSEOMRÅDERNE I-357, I-356, I-20 OG I-22 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Guldborgsund NORDFALSTER INTERESSEOMRÅDERNE I-357, I-356, I-20 OG I-22 Region Sjælland Fase 1 kortlægning efter sand, grus og sten i Guldborgsund

Læs mere