Hedensted Kommune Natur & Miljø Tjørnevej Uldum. Tilladelse til fjernelse af spærring i Egelund Å

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted Kommune Natur & Miljø Tjørnevej Uldum. Tilladelse til fjernelse af spærring i Egelund Å"

Transkript

1 Hedensted Kommune Natur & Miljø Tjørnevej Uldum Natur og Miljø Tjørnevej Uldum T: Kathrine Mortensen Dir: Mob: Kathrine Mortensen@Hedensted.dk Sagsnr P Tilladelse til fjernelse af spærring i Egelund Å Hedensted Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven 1 og naturbeskyttelsesloven 2 til fjernelse af en spærring i Egelund Å, mellem matrikel nr. 9a og 9b Gramrode By, Rårup. Den nærmere placering af spærringen kan ses på bilag 1 og 2. Udnyttelse af godkendelsen forudsætter udførelse af anlægsarbejder. Anlægsarbejder må ikke påbegyndes før klagefristens udløb. Hvis godkendelsen påklages, må anlægsarbejder ikke påbegyndes, før afgørelse foreligger fra Natur- og Miljøklagenævnet. Er tilladelsen ikke udnyttet indenfor tre år efter tilladelsen er givet, bortfalder denne. Hedensted Kommune er bygherre på projektet der, jf. bekendtgørelse nr af 29. oktober 2012 om tilskud til kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering, finansieres via tilskud fra NaturErhvervsstyrelsen. Fjernelsen af spærringen forventes udført i Godkendelsen gives desuden på en række vilkår som angivet i det følgende. Ansøgningen I statens vandområdeplan 1.9 Horsens Fjord er det fastsat at spærringen i Egelund Å skal fjernes. Dette skal gøres for at sikre fri passage for vandløbets fauna. Egelund Å, som også kaldes Egelund Mølleå, ligger syd for Rårup i Hedensted Kommune og er på projektstrækningen et privat vandløb omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. 1 Tilladelsen meddeles i henhold til 17 og 37 i lovbekendtgørelse nr af 30. september 2013 om vandløb (Vandløbsloven) og 3 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandløbsregulering og restaurering m.v. 2 Dispensation meddeles i henhold til 65, stk. 3, jf. 3 og 16 i lovbekendtgørelse nr. 870 af 14. juni 2013 om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Love, bekendtgørelser og lovbekendtgørelser kan findes på det Fælles Statslige Retsinformationssystem,

2 Spærringen, der ønskes fjernet, består af en mindre, delvist nedbrudt, såkaldt skvatmølleopstemning (jf. Horsens Museum) i beton, der forårsager et styrt på 40 cm. Ved nedbrydningen af stemmeværket fjernes den midterste del af betonkonstruktionen og køres væk. Dette forårsager en vandstandssænkning på op til 15 cm ved selve stemmeværket og kan sænke vandstanden på en strækning op til 15 m opstrøms stemmeværket. På grund af det store fald i vandløbet er der en række mindre, naturlige styrt på de ca. 15 m opstrøms stemmeværket, hvor vandspejlet forventes at blive sænket, som følge af fjernelsen af stemmeværket. Det skal derfor efterfølgende sikres, at der er tilstrækkelig passage for fisk ved disse styrt. Dette gøres ved at fjerne dele af de naturlige styrt eller placere sten ved styrtene for at koncentrere strømrenden på stedet. Det kan desuden blive nødvendigt at udlægge sten på selve stedet, hvor stemmeværket er fjernet for at hæve vandløbsbunden en smule eller koncentrere strømrenden. Stenene tages fra en bunke af marksten langs vandløbsbrinken 15 m opstrøms spærringen. Tilladelse efter vandløbsloven Tilladelse til fjernelse af spærringen i Egelund Å meddeles efter vandløbsloven på følgende vilkår: 1. De afvandingsmæssige hensyn må ikke ændres. 2. Vandløbet må ved anlægsarbejder ikke tilføres flydende eller faste stoffer, der medfører risiko for forurening af vandløbets vand. 3. Hvis der under udgravningen stødes på kulturhistoriske eller arkæologiske spor, skal gravearbejdet stoppes og Horsens Museum tilkaldes. Henvendelse til museet kan ske på telefon eller Fjernelsen af spærringen resulterer i en sænkning af vandspejlet der forventes at berøre en strækning op til 15 m opstrøms spærringen. Der er flere naturlige styrt på denne strækning og det skal efterfølgende sikres at sænkningen af vandspejlet ikke skaber nye spærringer ved disse styrt. Dette gøres ved at udlægge marksten ved styrtene eller nedbryde dele af styrtene, for at koncentrere strømrenden og sikre fri passage. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Dispensation til fjernelse af spærring i Egelund Å meddeles efter naturbeskyttelsesloven. Egelund Å er beskyttet efter 3 i naturbeskyttelsesloven og der må derfor ikke ske tilstandsændringer af vandløbet uden kommunens forudgående tilladelse. Fjernelse af spærringen er en tilstandsændring. Ændringen medfører forbedret passage for vandløbets fauna. Arealerne på den ene side af vandløbet nedstrøms spærringen er udpeget som beskyttet mose og sø efter naturbeskyttelseslovens 3. Der findes desuden ca. 200 m opstrøms spærringen et 3 beskyttet overdrev.

3 Dispensation gives til at fjerne den angivne spærring, jf. kortbilag (bilag 1 og 2). Høring Et udkast til afgørelsen er inden endelig afgørelse sendt i 8 ugers høring ved ansøger og til parter samt offentlige myndigheder m.v. jf. kopilisten. Et udkast til afgørelsen var samtidig gjort offentligt tilgængeligt på Hedensted Kommunes hjemmeside i 8 uger. I høringsperioden er der kommet følgende henvendelser: NaturErhvervstyrelsen har henvendt sig med følgende udtalelse: Vi har her fra ikke nogen bemærkninger til det omhandlende projekt og kan kun se en forbedring for vandløbets fauna. Horsens Museum har henvendt sig med følgende udtalelse: Faunaspærringen er efter John Kjærskov Pedersens (matr. 9b) opfattelse en rest af et stemmeværk etableret omkring 1935 af Gramrodegård. Opstemningen havde til formål at hæve vandstanden opstrøms i bækken, således at lavtliggende enge sikredes fugtige forhold om foråret, så et godt høslet blev resultatet. Det synes som en plausibel forklaring, omend effekten af opstemningen må have været begrænset som følge af bækkens store fald og de stejle sider. Der er tale om et ret spinkelt betonværk forstærket med jern. Stemmeværket er et kulturhistorisk levn, som på sin egen vis er med til at fortælle historien om effektivisering af landbruget. I forbindelse med fjernelsen af værket kan det overvejes at lade de løse betonstykker ligge, som ligger i kanten af vandløbet og som ikke generer vandgennemstrømningen, så det stadig kan ses, at der her engang har ligget et sådant anlæg. Der har i nærheden af stemmeværket i gammel tid været en overgang over bækken. Overgangen eller vad et ses på gamle kort, hvor stedet også er benævnt Mølsted Vad og gården på vestsiden af bækken hedder Mølsted. Med det sigende stednavn er det sandsynligt, at der nær de stående bygninger på et tidspunkt før 1789, har ligget en lille mølle, måske blot en såkaldt skvatmølle med horisontalt hjul. Der er ingen spor af hverken mølledæmning eller mølledam, men der vil have været plads til den på stedet, idet dalbunden i den ellers snævre dal her flader ud. Et andet tegn på, at der her må have været en mølle er at matrikelskellet (og ejerlavsgrænsen) løber på den anden side af bækken og ikke i den, som ville være det naturlige. Det ses fint på nedenstående org. 1-kort.

4 Org. 1 kort Klejs-Nøttrup, Rårup Sogn. Org. 1 kort Gramrode Mark, Rårup. Samme billede ca. som ovenfor, blot det ejerlav, som matr. 9 ligger i. På baggrund af de oplysninger, som er fremkommet er det Horsens Museums opfattelse at sandsynligheden for at påtræffe væsentlige fortidsminder i forbindelse med fjernelsen af betondelen af stemmeværket er ringe. Opmærksomheden henledes på museumslovens bestemmelser 27 Stk. 2. Findes der under jordarbejde spor af fortidsminder, skal arbejdet standses, i det omfang det berører fortidsmindet. Fortidsmindet skal straks anmeldes til kulturministeren eller det nærmeste statslige eller statsanerkendte kulturhistoriske museum. Henvendelse til Horsens Museum tlf eller Eventuelle fortidsminder som herefter måtte påvises og kræve egentlig udgravning vil blive undersøgt for Kulturstyrelsens regning, idet Hedensted Kommune har bedt om denne udtalelse og Horsens Museum nu har udtalt, at vi ikke mener, at der er større risiko for at støde på fortidsminder ved anlægsarbejdet. Glud Museum har henvendt sig med følgende udtalelse: Glud Museum har ikke for nærværende fundet oplysninger om den opstemning, hvis rester ønskes fjernet i forbindelse med projektet. Der har fra gammel tid ligget flere møller ved Egelund å på strækningen mellem Klejsbro og Egelund, men om det stemmeværk der ønskes fjernet i denne omgang stammer fra en af disse, har ikke kunnet verificeres. Det kan også være en opstemning til andet formål.

5 Glud Museum mener altid at det er ærgerligt at kulturspor fjernes fra landskabet. Disse spor er med til at fortælle og forankre vores historie lokalt. Derfor vil Glud Museum også gerne rette opmærksomhed på det netop udsendte nyhedsbrev fra BygningsKultur Danmark (udsendt d ). Her står bl.a.: Ofte er det muligt for kommunerne at undtage kulturarven, når ny lovgivning kræver energirenovering eller naturgenoprettelse. Men det kræver en aktiv indsats lokalt og et signal fra Christiansborg om, at det er vigtigt. Bl.a. derfor fremsatte Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative den 27. maj et beslutningsforslag om understøttelse af bevaring af kulturhistoriske vandanlæg. Bagrunden for beslutningsforslaget er, at kommunerne ikke benytter sig af en bestemmelse i vandløbsloven, der giver mulighed for at vægte kulturarven højere end vandmiljøhensyn, ligesom de heller ikke benytter sig af en lignende mulighed i EU's Vandrammedirektiv. Forslaget blev ikke vedtaget, men forhåbentligt gør debatten i salen kommunerne opmærksom på behovet for at passe på de meget, meget få tilbageværende vandmølleanlæg i Danmark. Glud Museum så også gerne at museet blev inddraget tidligere i processen, som det er sket ved Brå Mølle og Svends Mølle. Selvom der ikke er tale om kulturhistorie udpeget af Hedensted Kommune som kulturmiljø, er der stadig tale om lokal kulturhistorie, som er ved at gå tabt. Horsens- og Glud Museums kommentarer indløb inden høringsbrevet blev udsendt og i overensstemmelse hermed er det besluttet at Hedensted Kommune, ved en gennemførelse af projektet, efterlader dele af betonkonstruktionen i vandløbets brinker og kun fjerner den midterste del for, på den måde, at tilgodese både de naturmæssige og kulturhistoriske interesser på stedet. Samlet vurdering Egelund Å har gode fysiske forhold og en god biologisk kvalitet, som forventes opretholdt i forbindelse med projektet. Gennemførelsen vil betyde faunapassage til ca. 4,3 km opstrøms spærringen. I en forundersøgelse af Niras er det vurderet, at fjernelsen af stemmeværket kan resultere i et fald i vandspejlet på op til 15 cm på stedet. Vandspejlsændringen er blevet sammenholdt med en digital højdemodel for området og det er vurderet at der maksimalt kan ske en påvirkning af grundvandsstanden i et 2 m bredt bælte på hver side af vandløbet, samt op til 15 m opstrøms spærringen. Vandløbet har et kraftigt fald på strækningen og løber i en markant ådal med stejle skrænter. Det kraftige fald, kombineret med trærødder og store sten, betyder, at der er flere naturlige styrt 15 m opstrøms spærringen, der kan blive påvirket af projektets gennemførelse. Forårsager gennemførelsen af projektet at de naturlige styrt bliver svære at passere, skal dette udbedres ved at fjerne dele af de naturlige styrt eller udlægge enkelte sten for at koncentrere strømrenden. Klagevejledning Der kan klages over denne afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag afgørelsen er meddelt. Den sidste klage-

6 dag slutter ved kontortids ophør. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag. Evt. klage har opsættende virkning og skal være skriftlig og stiles til Natur- og Miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 København NV men sendes til Hedensted Kommune, Teknik & Miljø, Tjørnevej 6, 7171 Uldum eller Kommunen underretter herefter straks den som har fået tilladelsen om, at afgørelsen er påklaget og videresender herefter klagen med sagens akter til Natur- og Miljøklagenævnet. Der skal betales et gebyr på kr. 500 for iværksættelse af klagesagsbehandlingen. Når gebyret er rettidigt betalt, undersøger nævnets sekretariat, om klagen er rettidig, og om den, der klager, er klageberettiget. Hvis disse formelle betingelser ikke er opfyldt, bliver klagen afvist, og gebyret tilbagebetales. Når en sag er afgjort fremsendes afgørelsen til sagens parter. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Hvem kan klage over afgørelser efter vandløbsloven? Klage kan adressaten for afgørelsen, enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald og en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker. Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforbund kan påklage visse større sager efter lovens kap. 6, 7 og 8 efter miljøministerens nærmere bestemmelser. Hvem kan klage over afgørelser efter naturbeskyttelsesloven? Klage kan adressaten for afgørelsen, ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, offentlige myndigheder, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. I øvrigt Denne afgørelse fritager ikke for at søge om tilladelse efter anden nødvendig lovgivning. Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved en domstol, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt. I henhold til lov nr. 572 af 19. december 1985 om offentlighed i forvaltningen (Offentlighedsloven) og bekendtgørelse nr. 988 af 9. oktober 2012 af forvaltningsloven (Forvaltningsloven) kan der søges om aktindsigt i sagen. Begæring om aktindsigt kan ske ved at kontakte Hedensted Kommune. Kommunens afgørelse er offentligt annonceret på kommunens hjemmeside den dag, afgørelsen er meddelt.

7 Er der spørgsmål til denne afgørelse eller sagen i øvrigt, er man velkommen til at kontakte Kommunen. Med venlig hilsen Kathrine Mortensen Vedlagt Bilag 1: Oversigtskort der viser placeringen af stemmeværket. Bilag 2: Deltaljeret oversigtskort der viser placeringen af stemmeværket.

8 Kopiliste Preben Lund Gramrodevej 9, 7130 Juelsminde Margit Irene Lund Pedersen Vestermarksvej 19, 7130 Juelsminde Naturstyrelsen Haraldsgade 53, 2100 København Ø Fiskeriinspektoratet Øst Nørrebrogade 141, 7000 Fredericia Danmarks Naturfredningsforening (DN) inkl. lokalkomité Masnedøgade 20, 2100 København Ø Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF) inkl. lokalrepræsentant Skyttevej 4, 7182 Bredsten Dansk Ornitologisk Forening (DOF) inkl. lokalrepræsentant Vesterbrogade 140, 1620 København V natur@dof.dk; hedensted@dof.dk Friluftsrådet Scandiagade 13, 2450 København SV soehoejlandet@friluftsraadet.dk Dansk Botanisk Forening Sølvgade 83, 1307 København K dbf.oestjylland@gmail.com Horsens Museum Sundvej 1 A, Postboks 42, 8700 Horsens musamk@horsens.dk Glud Museum Museumsvej 44, 7130 Juelsminde kulturarv@gludmuseum.dk

9 Bilag 1

10 Bilag 2

senest torsdag d. 14 august 2014 kl

senest torsdag d. 14 august 2014 kl Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagte høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kathrine Mortensen Dir: 79755691 Mob: e-mail: Kathrine.Mortensen

Læs mere

Hedensted Kommune Teknik og Miljø, Drift og Anlæg Tjørnevej Uldum. Kopi til vedlagt høringsliste

Hedensted Kommune Teknik og Miljø, Drift og Anlæg Tjørnevej Uldum. Kopi til vedlagt høringsliste Hedensted Kommune Teknik og Miljø, Drift og Anlæg Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagt høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kathrine Mortensen Dir: 79755691 Mob: e-mail: Katrhine.Mortensen

Læs mere

senest tirsdag d. 2. september 2014 kl

senest tirsdag d. 2. september 2014 kl Hedensted Kommune Teknik og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagt høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Christian Bruun Bundesen Dir: 79755669 Mob: e-mail: Christian.B.Bundesen

Læs mere

Hedensted Kommune Natur & Miljø Tjørnevej Uldum. Sendt til vedlagt kopiliste. Tilladelse til etablering af faunapassage i Harpedal Bæk

Hedensted Kommune Natur & Miljø Tjørnevej Uldum. Sendt til vedlagt kopiliste. Tilladelse til etablering af faunapassage i Harpedal Bæk Hedensted Kommune Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Sendt til vedlagt kopiliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kathrine Mortensen Dir: 79755691 Mob: e-mail: Kathrine.Mortensen@Hedensted.dk

Læs mere

Hedensted Kommune Teknik og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum. Kopi til vedlagt høringsliste

Hedensted Kommune Teknik og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum. Kopi til vedlagt høringsliste Hedensted Kommune Teknik og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Kopi til vedlagt høringsliste Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kathrine Mortensen Dir: 79755691 Mob: e-mail: Kathrine.Mortensen

Læs mere

Er tilladelsen ikke udnyttet indenfor tre år efter tilladelsen er givet, bortfalder denne.

Er tilladelsen ikke udnyttet indenfor tre år efter tilladelsen er givet, bortfalder denne. Hedensted Kommune Teknik og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Christian Bruun Bundesen Dir: 79755669 Mob: e-mail: Christian.B.Bundesen @Hedensted.dk Sagsnr.

Læs mere

Carl Lorenzen Urlevvej 3 Bråskov 8783 Hornsyld. Sendt til: Landzonetilladelse til etablering af sø, Urlevvej 3, 8783 Hornsyld

Carl Lorenzen Urlevvej 3 Bråskov 8783 Hornsyld. Sendt til: Landzonetilladelse til etablering af sø, Urlevvej 3, 8783 Hornsyld Carl Lorenzen Urlevvej 3 Bråskov 8783 Hornsyld Sendt til: C.Lorenzen@live.dk Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Peder Nygaard Nielsen Dir: 79755692 Mob: e-mail: peder.nygaard@hedensted.dk

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af eksisterende rørlægning ved JUAL A/S, Industrivej 14, 7130 Juelsminde

Tilladelse til forlængelse af eksisterende rørlægning ved JUAL A/S, Industrivej 14, 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 JUAL A/S Industrivej 14 7130 Juelsminde Christian Bruun Bundesen Dir: +4579755669 Mob: +4524493937 e-mail: Christian.B.Bundesen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.00-P19-2-16

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af sandfang i Burskov Bæk.

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af sandfang i Burskov Bæk. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Hedensted Spildevand er bygherre på projektet, hvor udgifterne fordeles 50/50 med Hedensted Kommunes Vej og Park afdeling.

Hedensted Spildevand er bygherre på projektet, hvor udgifterne fordeles 50/50 med Hedensted Kommunes Vej og Park afdeling. HEDENSTED SPILDEVAND A/S Ørumvej 48 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bjarne Laursen Dir: +4579755691 Mob: +4551724245 e-mail: Bjarne.Laursen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 1.7.2015

Læs mere

Udkast til tilladelse til etablering af sti og gangbro over Ølholm Bæk mellem Ølholm Kær og Tørring Fælled

Udkast til tilladelse til etablering af sti og gangbro over Ølholm Bæk mellem Ølholm Kær og Tørring Fælled Hedensted Kommune Natur og Miljø afdelingen Tjørnvej 6, 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: 79755628 Mob: 51724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.16-P19-1-15

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund:

Til interessenter/klageberettigede. Tilladelse til restaurering af Gamby Å. Baggrund: Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 5. januar 2015 Sagsnummer 480-2014-147831 Dokument nr. 480-2014-998005 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.

Læs mere

Tilladelse til hævning af vandløbsbunden i bæk på matr. nr. 3b, Thorup By, Hedensted

Tilladelse til hævning af vandløbsbunden i bæk på matr. nr. 3b, Thorup By, Hedensted Hedensted Golfklub Rindbækvej 6 8722 Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bjarne Laursen Dir: +4579755691 Mob: +4551724245 e-mail: Bjarne.Laursen @Hedensted.dk Sagsnr.

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit Preben Thomas Rasmussen Brølbæk 32 7150 Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-3-18 5.12.2018 Afgørelse

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ Mathias Breitenstein Hviidsvej 3 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 11-06-2018 / 01.05.08-P25-10-18

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til skovrejsning Dato:

Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til skovrejsning Dato: Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til skovrejsning Dato: 10-08-2017 Der er søgt om tilladelse til skovrejsning på Fiskerivej 20, 7200 Grindsted, matr. nr. 3ø, Omvrå Søndermark, Filskov. Det ansøgte

Læs mere

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7 Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune Strandhotellet Blokhus Aps. Hans Broges Gade 2 8000 Aarhus C Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63 Nils Ladegaard Birkemosevej 63 6000 Kolding Sendt elektronisk til: nl@birkemosevej63.dk 16. februar 2018 - Sagsnr. 2017/20733 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til

Læs mere

Poul Daugaard Ørumvej Daugård. Sendt til: Landzonetilladelse til etablering af en ny sø på Ørumvej 64, 8721 Daugård

Poul Daugaard Ørumvej Daugård. Sendt til: Landzonetilladelse til etablering af en ny sø på Ørumvej 64, 8721 Daugård Poul Daugaard Ørumvej 64 8721 Daugård Sendt til: pdp@paradis.dk Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Peder Nygaard Nielsen Dir: 79755692 Mob: e-mail: peder.nygaard @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-97-14

Læs mere

Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st m

Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st m Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st. 6325 m Dato: 6. juni 2019 Du har den 20. maj 2019 søgt om tilladelse til etablering af en bro/spang over Filskov Nordre Bæk omkring st. 6.325 m mellem

Læs mere

Anders Ø. Larsen Specialestuderende i Biologi Sendes til:

Anders Ø. Larsen Specialestuderende i Biologi Sendes til: Center Natur og Miljø Anders Ø. Larsen Specialestuderende i Biologi Sendes til: aola10@student.aau.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-7-14

Læs mere

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde #BREVFLE Thomas Buus Kristiansen Skovlykke 34 9210 Aalborg SØ 8. oktober 2015 Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: 10-07-2017 Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til etablering af enfamiliehus på Lærke Alle 3, 7260 Sønder

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum XXXXXXXXXXXXXX Ejstrup Møllevej 15 8990 Fårup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 10-10-2018 / 06.02.03-G01-1-18

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til etablering af integreret garage

Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til etablering af integreret garage Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til etablering af integreret garage Du har er søgt om tilladelse til at opføre en integreret garage på Hovedgaden 59, 7260 Sønder Omme, matr. nr. 6a, Kirkeby

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

Landzonetilladelse til udhus den 28. november 2017

Landzonetilladelse til udhus den 28. november 2017 Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kari-Ann Broeng Dir: +4579755681 Mob: +4524758583 e-mail: Kari-Ann.Broeng @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-181-17 24.11.2017 Landzonetilladelse til udhus Der meddeles

Læs mere

Luftfoto af ansøgte beliggenhed. Eksisterende bygninger er fjernet og det ansøgte er markeret med gult. Tjørnevej Uldum T:

Luftfoto af ansøgte beliggenhed. Eksisterende bygninger er fjernet og det ansøgte er markeret med gult. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-9-17 8.5.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 8 Høring af ansøgning om godkendelse af etablering af dræn på matr.nr. 38 Edslev By, Kolt Hermed sendes udkast til godkendelse

Læs mere

UDKAST Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Nørremarksvej 6, 8721 Daugård

UDKAST Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Nørremarksvej 6, 8721 Daugård Nørremarksvej 6 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-7-19 DATO UDKAST Afgørelse om ingen VVM-pligt

Læs mere

Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til at rydde beskyttet moseareal

Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til at rydde beskyttet moseareal Flemming Sørensen Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Sendt til: flso@varde.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79946800 vardekommune@varde.dk Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til at rydde

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 13. november 2014. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 13. november 2014. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgård Furvej 31 7800 Skive 13. november 2014 Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Du har søgt om tilladelse til at etablere en bro over Hagensmølle Bæk mellem

Læs mere

Hedensted Golfklub Rindbækvej Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard

Hedensted Golfklub Rindbækvej Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Hedensted Golfklub Rindbækvej 6 8722 Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-2-15

Læs mere

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 16. april 2015. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 16. april 2015. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgård Furvej 31 7800 Skive 16. april 2015 Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Du har søgt om tilladelse til at etablere en bro over Hagensmølle Bæk på matrikel

Læs mere

Godkendelse af ændring af konstruktionen på bro over Langvad Å syd for Gøderup

Godkendelse af ændring af konstruktionen på bro over Langvad Å syd for Gøderup Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø E-mail: tpra@bane.dk Også sendt til rådgiver for Banedanmark Ole Viggo Andersen Niras A/S Sortemosevej 19 3450 Allerød E-mail: ova@niras.dk Center for Byg

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato: 09-01-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af garage på 65 m 2 på Hovedgaden 59, 7260 Sønder Omme,

Læs mere

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til om- og tilbygning af enfamiliehus på Rankenbjergvej 11, 6623

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Dispensation og landzonetilladelse til etablering af sø på matr. nr. 15c Glud By, Glud. Glud Tværvej 5, 7130 Juelsminde.

Dispensation og landzonetilladelse til etablering af sø på matr. nr. 15c Glud By, Glud. Glud Tværvej 5, 7130 Juelsminde. Morten Sønderskov Glud Tværvej 5 Glud 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Birgitte Mogensen Dir: +4579755675 Mob: 21130536 e-mail: Birgitte.Mogensen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-32-15

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Tilladelse til etablering af rørbro (markoverkørsel/kreaturovergang) i Overvad- Vestby Bæk

Tilladelse til etablering af rørbro (markoverkørsel/kreaturovergang) i Overvad- Vestby Bæk Center Natur og Miljø Aksel Holst Andersen Vestbyen 4, Vestby 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-4-14 Ref.: Mette Emborg

Læs mere

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Plan og Byg T: 79755000 Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-137-14 26.9.2014 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-37-18 Ks:LVN 21. marts 2019 Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Læs mere

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit LMO I/S Erhvervsbyvej 13 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-3-18 DATO Afgørelse om ingen VVM-pligt

Læs mere

Landzonetilladelse Anlæg og udvidelse af sø, Flensborglandevej 32, 6270 Tønder

Landzonetilladelse Anlæg og udvidelse af sø, Flensborglandevej 32, 6270 Tønder Plan & Byggeri Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-17-19 08-04-2019 Landzonetilladelse Anlæg og udvidelse af sø, Flensborglandevej 32, 6270 Tønder Afgørelse Vi meddeler

Læs mere

Anlægsarbejder skal udføres på et tidspunkt, hvor det ikke er til gene for gydende fisk og ynglende fugle.

Anlægsarbejder skal udføres på et tidspunkt, hvor det ikke er til gene for gydende fisk og ynglende fugle. Horsens og Omegns Sportsfiskerforening (HOS) Ærøvej 3, 8700 Horsens CVR 29579385 Att. Morten Stabel Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bjarke Horst Jensen Dir: 79755658 Mob: +4523117841 e-mail: Bjarke.H.Jensen

Læs mere

Entreprenør Jonas Christensen Purhøjvej Horsens

Entreprenør Jonas Christensen Purhøjvej Horsens Plan og Byg Entreprenør Jonas Christensen Purhøjvej 35 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sidse Marie Malling Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-330-14

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende fremtidig placering af carport. Tjørnevej Uldum T:

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende fremtidig placering af carport. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21771618 4.4.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-202-17 14.2.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af ny

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Jens Orlemann Sejlstrupvej 140 9480 Løkken orlemann@live.dk Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring den 20-12-2018

Læs mere

som ansøgt den 3. maj Eksisterende enfamiliehus er ødelagt pga. brand og nedrives helt ift. opførelsen af det nye enfamiliehus.

som ansøgt den 3. maj Eksisterende enfamiliehus er ødelagt pga. brand og nedrives helt ift. opførelsen af det nye enfamiliehus. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755615 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-371-19 29.05.2019 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

Hjørring Kommune. Per Kristian Rasmussen

Hjørring Kommune. Per Kristian Rasmussen Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte lodsejere Dato 7. januar 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til nedlæggelse af gamle dræn og etablering af nye dræn i forbindelse med etablering af Vinge Stationsby

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Mette Schneevoigt Qvist Lergravvej 8 8380 Trige Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Godkendelse af etablering

Læs mere

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde.

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde. #BREVFLE Jørn Garde arkitektkontor Ridemandsmøllevej 40B 9230 Svenstrup J 11. oktober 2018 Nytorv 13B 1, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af to altaner i forbindelse med

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755615 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-90-19 13.3.2019 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af enfamiliehus

Læs mere

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende område for shelter og muldtoilet. Tjørnevej Uldum T:

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende område for shelter og muldtoilet. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-185-17 25.10.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år.

klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21772718 23.05.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

Udkast til tilladelse til etablering af kanorasteplads ved Gudenåen i Uldum Kær

Udkast til tilladelse til etablering af kanorasteplads ved Gudenåen i Uldum Kær Hedensted Kommune Natur og Miljø afdelingen Tjørnvej 6, 7171 Uldum Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: 79755628 Mob: 51724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.16-P19-2-15

Læs mere

Klima og Planlægning. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen.

Klima og Planlægning. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen din-arkitekt@hotmail.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Center for Plan & Erhverv www.næstved.dk Dato 11.7.2014 Sagsnr. 01.03.03-P19-42-14

Læs mere

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen.

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen. Plan- og Miljøafdelingen 5. juli 2019 SagsID.: 06.02.16-K08-2-19 Medarbejder: myde Tilladelse til bro over privat strækning af Visby Å Thisted Kommune har den 28. maj 2019 modtaget en ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Jens Christian Bay Rifbjergvej 20 5900 Rudkøbing. Sendt pr. e-mail til foxhill@post11.tele.dk

Jens Christian Bay Rifbjergvej 20 5900 Rudkøbing. Sendt pr. e-mail til foxhill@post11.tele.dk Jens Christian Bay Rifbjergvej 20 5900 Rudkøbing Sendt pr. e-mail til foxhill@post11.tele.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Line G. og Martin Vædele Dr Schadsvej 35 4500 Nykøbing Sj (Sendt som e-mail til nn@kullegaard.dk) Den 10. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Tilladelse til anlæggelse af sø på adressen Trynbakkevej 10, matr.nr. 22L, Nr. Bindslev By, Bindslev

Tilladelse til anlæggelse af sø på adressen Trynbakkevej 10, matr.nr. 22L, Nr. Bindslev By, Bindslev Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 22-08-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-121-15 Tilladelse

Læs mere

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger.

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger. #BREVFLE Henrik Jensen Aalborgvej 88 9370 Hals 17. november 2014 Landzonetilladelse Aalborgvej 88, 9370 Hals - Opførelse af nyt udhus på 160 m 2, til erstatning for 60 m 2 udhus der nedrives. Aalborg Kommune

Læs mere

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri.

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri. Henrik Pedersen Svinballevej 1 8350 Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. e-mail til: hp@hegomatek.dk Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 18 Der meddeles hermed dispensation

Læs mere

Revideret tilladelse til nedlæggelse af markvej, ved etablering af alternativ adgangsmulighed,

Revideret tilladelse til nedlæggelse af markvej, ved etablering af alternativ adgangsmulighed, Jacob Dalsgaard Justesen Bredvadmøllevej 42 Underup 8740 Brædstrup Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.15-P19-4-17

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af integreret garage

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af integreret garage Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af integreret garage Du har søgt om tilladelse til, at etablerer en 65m 2 stor integreret garage på matr. 6a Kirkeby By, Sdr. Omme. Matriklen

Læs mere

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st Carsten Flædekær Langegyde 16 5631 Ebberup Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st. 5030-5036. Assens kommune har valgt at fremme en tilladelse om etablering af en ny rørbro i Kærum Å. Rørbroen

Læs mere

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad

13-12-2010 10/43032. Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad 13-12-2010 10/43032 Alssund Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg v/ Sven-Erik Vad Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen samt landzonetilladelse til etablering af 4 vandhuller samt ændring i terrænet

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: 03-04-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til en tilbygning på garage på Højene 5, 7250 Hejnsvig, matr. nr. 12 AY, HEJNSVIG

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til etablering af overkørsel over grøft ved Lærkevænget 1, 4560 Vig

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til etablering af overkørsel over grøft ved Lærkevænget 1, 4560 Vig Ole Risch Christiansen Femte Juni Plads 8,st 2000 Frederiksberg Sendt til: ole.risch@jegocompany.dk Den 27. november 2014 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til etablering af overkørsel over grøft ved Lærkevænget

Læs mere

Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 3 år.

Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet og bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 3 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jannie Schultz Tlf: +4579755605 Mob: e-mail: Byg@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-34-16 12.5.2016 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til Udnyttelse af resterende

Læs mere

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard 17. januar 2019 Sagsnr. S2018-7371 Dok.nr. D2018-34977 Teknisk forvaltning Samsø Kommune Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti)

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21769818 22.2.2018 Landzonetilladelse samt dispensationer fra hhv. lokalplan 48

Læs mere

Hasse Martin Mehlsen Vallørækken Køge LANDZONETILLADELSE TIL ETABLERING AF SØ PÅ VALLØRÆKKEN 38

Hasse Martin Mehlsen Vallørækken Køge LANDZONETILLADELSE TIL ETABLERING AF SØ PÅ VALLØRÆKKEN 38 Hasse Martin Mehlsen Vallørækken 38 4600 Køge JOURNALNUMMER 01.00.00-G00-4-19 KS: MADSLILL LANDZONETILLADELSE TIL ETABLERING AF SØ PÅ VALLØRÆKKEN 38 Stevns Kommune, Natur og Miljø har modtaget ansøgning

Læs mere

Tilladelsen vil så vidt muligt blive offentliggjort ved annoncering på kommunens hjemmeside den

Tilladelsen vil så vidt muligt blive offentliggjort ved annoncering på kommunens hjemmeside   den Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Stegemejer Dir: 79755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-63-14 10.6.2014 Landzonetilladelse Der er ansøgt om tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til et hus. Du får her landzonetilladelse til at bygge et enfamiliehus på 160 m².

Landzonetilladelse til et hus. Du får her landzonetilladelse til at bygge et enfamiliehus på 160 m². Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Camilla Lenbroch Hansen Tel: +4579755605 E-mail: Byg@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-385-19 11.7.2019 Landzonetilladelse til et hus Du får her landzonetilladelse til

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21773618 31.7.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755615 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-43-19 10.4.2019 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af uisoleret

Læs mere

udnyttet inden for 5 år.

udnyttet inden for 5 år. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-21770818 14.3.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af

Læs mere

Landzonetilladelse den 21. december 2017 Baggrund for afgørelsen

Landzonetilladelse den 21. december 2017 Baggrund for afgørelsen Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kari-Ann Broeng Dir: +4579755681 Mob: +4524758583 e-mail: Kari-Ann.Broeng @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-198-17 20.12.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere