Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering."

Transkript

1 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program for EU s Regionalfond og udkast til nationalt program for EU s Socialfond har været i høring i perioden 10. juli 3. september Erhvervsstyrelsen har modtaget 27 høringssvar til Regionalfondsprogrammet. Nærværende notat indeholder et kort resumé med udvalgte hovedbudskaber fra høringssvarene i tilknytning hertil angives, hvorledes høringssvaret er adresseret i senere udkast til nationalt program for EU s Regionalfond. Høringssvar med et indhold af mere faktuel karakter er indarbejdet i det reviderede program, men ikke kommenteret nedenfor. Høringssvarene er tilgængelige på høringsportalen og styrelsens hjemmeside/regionalt.dk Indhold i udkast til Regionalfondsprogram Udkast til Regionalfondsprogram indeholder fire prioritetsakser: 1. Styrket innovation i SMV er Målet er at øge antallet af innovative SMV er gennem innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner og stærke klyngeorganisationer. 2. Flere vækstvirksomheder Projekter under denne prioritetsakse skal medvirke til at øge antallet af vækstvirksomheder (virksomheder, der tre år i træk har haft en gennemsnitlig årlig vækst på min. 20 pct. i antallet af ansatte, og mindst fem ansatte ved vækstperiodens begyndelse). 3. Energi- og ressourceeffektive SMV er Gennem udvikling af grønne forretningsmodeller skal energi- og ressourceeffektiviteten i SMV er forbedres. 4. Bæredygtig grøn byudvikling Målet er at reducere energiforbruget i byer med over indbyggere gennem udviklings- og demonstrationsprojekter i udvalgte byområder og at øge andelen af innovative SMV er som led i en integreret bæredygtig grøn udvikling i byer med over indbyggere.

2 2/5 For samtlige projektaktiviteter, der ønskes støttet under Regionalfonden i perioden , skal der opstilles en klar og om muligt evidensbaseret effektkæde, der forklarer, hvordan aktiviteterne konkret vil bidrage til målet for den pågældende prioritetsakse. Sammenfatning - Overordnet vurdering af de modtagne høringssvar Generelt støtter de modtagne høringssvar op om de valgte investeringsprioriteter, der opfattes som relevante i forhold til identificerede udfordringer i hele landet. Der kvitteres for, at vækstforaene inden for rammerne af Regionalfonds- og Socialfondsprogrammet vil kunne udvikle en regional vækst- og udviklingsstrategi, der er målrettet de udfordringer, som den enkelte region står overfor. Endvidere er der bred opbakning til programmets øgede fokus på effektmåling af den iværksatte indsats. Fordeling af midler på prioritetsakser Som led i fordelingen af midler mellem de fire prioritetsakser er der i programudkastet taget højde for, at mindst 20 pct. af regionalfondsmidlerne skal afsættes til en indsats for at støtte overgangen til en lavemissionsøkonomi i alle sektorer. Denne indsats er i udkast til regionalfondsprogram placeret under prioritetsakse 3 og 4. Et par høringssvar kommenterer på fordelingen af midler mellem prioritetsakse 1 og 2. Imidlertid var kommentarerne modsatrettede, således at der ikke blev fundet grundlag for at ændre på den fordeling af midler, der er indeholdt i det programudkast, der er sendt til godkendelse i Kommissionen. Finansielle instrumenter I høringsversionen af programudkastet er der ikke taget stilling til, hvorvidt muligheden for finansielle instrumenter skal anvendes under programmerne. Flere høringssvar indeholder positive tilkendegivelser om brugen af finansieringsinstrumenter i strukturfondsprogrammerne for , og der opfordres med forskellig intensitet til en fortsættelse i programmerne for Der foreligger dog også et høringssvar, som direkte fraråder indførelse af finansielle instrumenter. Under programmets prioritetsakse 2 og 3 er der efterfølgende åbnet for muligheden for at etablere et finansielt instrument. Det er vurderingen, at det vil være vanskeligt at få den fornødne volumen i egenkapitalinstrumenter, hvorfor disse ikke vil være tilladte. De finansielle instrumenter, der kan støttes under programmet, vil således være fremmedkapital inden for udvalgte områder, hvor det finansielle instrument vil fungere som understøttende for de definerede tematiske mål og aldrig være et generelt låneinstrument.

3 3/5 Yderområder Høringssvarene indeholder positive tilkendegivelser til programudkastenes strategiske tilgang til yderområder, hvor vækstfora fremover skal udarbejde strategier for erhvervsudviklingen i yderområder 1. Der lægges i et høringssvar vægt på sammenhængen mellem yderområdestrategierne og indsatsen for landdistriktsudvikling. Yderområdeudpegningen for perioden er foretaget på et objektivt grundlag, hvor kommunens erhvervsindkomst pr. indbygger er kombineret med afstand/køretid til en større by, dvs. byer med mere end indbyggere. Erhvervsstyrelsen er opmærksom på behovet for at koordinere strukturfondsindsatsen med indsatser inden for landdistriktsudvikling og har arbejdet videre med denne koordination i partnerskabsaftalen mellem Danmark og Kommissionen, som omfatter Regionalfonden, Socialfonden, Landbrugsfonden og Hav- og Fiskerifonden, samt i udformningen af den nationale lovgivning og tilhørende regler. Administration I nogle høringssvar er der anført bemærkninger om manglende fleksibilitet i de administrative regler, fx manglende tilskudsmuligheder til bestemte udgiftstyper, og om den administrative byrde ved strukturfondsprojekter, fx i form af dokumentationskrav og registreringer til brug for effektmåling. De administrative regler fastlægges ikke direkte i regionalfondsprogrammet. Høringssvarene indgår derfor i Erhvervsstyrelsens arbejde med bekendtgørelser og støtteberettigelsesregler. Ved den lejlighed vil der kunne afgives høringssvar på baggrund af udkast til detaljerede regler. Samarbejde med udlandet I et par af høringssvarene ønskes en forstærket mulighed for transnationale projekter og samarbejde med udlandet. Erhvervsstyrelsen har efter høringen indført mulighed for at yde tilskud til transnationale elementer i projekter, som har potentiale til at understøtte gennemførelsen af Østersø-strategien. Samarbejde med udlandet er i øvrigt altid en mulighed, hvis afregningen sker i form af projektets betaling for fakturerede ydelser leveret af en udenlandsk part. 1 I forbindelse med ændringen af lov om erhvervsfremme skal de regionale vækstfora ikke længere udarbejde en yderområdestrategi. Vækstforaene udarbejder et bidrag, der omhandler de erhvervs- og vækstrettede dele af den regionale erhvervs- og udviklingsstrategi. Vækstforums bidrag skal bl.a. beskrive indsatsen for yderområderne inden for regionen.

4 4/5 Registrering af persondata Der gøres i et høringssvar opmærksom på persondatalovens bestemmelser. Erhvervsstyrelsen er opmærksom på bestemmelserne og vil i vurderingen af, hvordan de forordningsbestemte afrapporteringskrav bedst kan opfyldes, lægge vægt på proportionaliteten i forholdet mellem, hvad der ønskes opnået med programmet, og i hvilket omfang registrering af især personfølsomme oplysninger kan bidrage til at belyse effekterne af programmet. Antal klyngeorganisationer Udkast til regionalfondsprogram regulerer, at de regionale vækstfora til gavn for virksomhedernes innovationsaktiviteter kan medfinansiere to klyngeorganisationer, der ligger inden for den regionale smart specialisering, den regionale vækst- og udviklingsstrategi eller fremtidige regionale styrkepositioner. Regionalfondsprogrammet supplerer den nationale klyngeindsats, der bl.a. omfatter Forsknings- og Innovationsstyrelsens innovationsnetværk. Med henblik på koordinering mellem den regionale og den nationale klyngeindsats kan der ikke ydes støtte til klyngeorganisationer, der har modtaget grundfinansiering fra Innovationsnetværksprogrammet i 2013 eller senere ansøgningsrunder i perioden Disse klyngeorganisationer kan evt. søge støtte under Regionalfondsprogrammets indsats for Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner. Et par høringssvar peger på, at programmets begrænsning på støtte til max 2 klyngeorganisationer kan være begrænsende for erhvervsudviklingen, ligesom det kan med føre en utilsigtet barriere for tværregionalt samarbejde. Regionalfondsprogrammets mulighed for at styrke virksomhedernes innovation gennem støtte til regionalt prioriterede klyngeorganisationer er tænkt som en mindre indsats. Erhvervsstyrelsen har derfor fastholdt begrænsningen på støtte til max to klyngeorganisationer i hvert vækstforum. Hvis flere vækstfora går sammen om at støtte samme klyngeorganisation, tæller klyngeorganisationen som en organisation i hver region, men organisationen vil i princippet kunne modtage finansiel støtte på indtil kr. pr. år fra hvert vækstforum. Princippet om ligebehandling Institut for Menneskerettigheder har i sit høringssvar opfordret til en uddybelse af teksten i regionalfondsprogrammet om ligestilling og handicap, men gør samtidig opmærksom på, at den danske lovgivning om diskrimination og ligestilling i høj grad er tilpasset EU s regler på området. Princippet om ligebehandling er efterfølgende fremhævet under de horisontale principper for indsatser under alle prioritetsakser i Regionalfondsprogrammet.

5 5/5 Høringssvar er modtaget fra: Ingen bemærkninger: Advokatrådet Domstolsstyrelsen Forsvarsministeriet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Miljøministeriet Rigsrevisionen TEKNIQ Vækstforum Bornholm Bemærkninger: Danmarks Almene Boliger Dansk Erhverv Danske Havne Danske Regioner Danske Universiteter Datatilsynet Faaborg Midtfyn Kommune Finansrådet GTS Godkendt teknologisk Service Ingeniørforeningen Institut for menneskerettigheder KL Kulturministeriet Københavns Kommune Landbrug og Fødevarer Region Midtjylland Syddansk Vækstforum Vækstforum Hovedstaden Vækstforum Nordjylland Vækstforum Sjælland

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 2. april 2014 J.nr.: 13/03872 /lonros Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 Udkast til nationalt program for EU s Socialfond og udkast til nationalt

Læs mere

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Aktiviteter Tematiske mål Specifikke mål Tentativt Regionalfondsprogrammet

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

ManagEnergy workshop. Kontorchef Morten Lemvigh

ManagEnergy workshop. Kontorchef Morten Lemvigh ManagEnergy workshop Kontorchef Morten Lemvigh Region Nordjyllands rolle inden for regional udvikling Region Nordjyllands rolle og mission er at være dynamo for regional udvikling og skabe grundlag for

Læs mere

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter August 2014 Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter De fem danske regioner indkalder hermed tilbud på gennemførelse af en gap-analyse vedr. finansielle instrumenter. Baggrund

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Hvad står der i forordningerne? (1) Rammer i forordningerne: Mindst 5 pct. af regionalfondsmidlerne

Læs mere

Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri præciserer følgende indsatsområder for perioden :

Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri præciserer følgende indsatsområder for perioden : Resumé til borgerne Indledning EU s Regionalfond og Socialfond investerer i hele perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke den økonomiske vækst og jobskabelse i hele Danmark, særligt gennem

Læs mere

Ny strukturfondsperiode 2014-2020

Ny strukturfondsperiode 2014-2020 Ny strukturfondsperiode 2014-2020 Gete Villefrance e-mail: anna-gete.villefrance@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Processen 2014-2020 EU 2020 EU s strategiske retningslinier DK s nationale reform program

Læs mere

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Er vi på rette vej BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Hvad har vi lært og hvordan bruger vi den læring?

Læs mere

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne Regionalfonden og Socialfonden i Danmark 2014-2020 Resumé til borgerne 1. Indledning EU s Regionalfond og Socialfond (strukturfondene) investerer i perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke

Læs mere

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Udkast MEA kursus 2017 Set af: Preben Gregersen Regionalchef Tilgange til regional/lokal vækst Stedbaseret tilgang Baseret på de regionale/lokale Muligheder

Læs mere

få overblik over mulighederne i 2014-2020

få overblik over mulighederne i 2014-2020 Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond få overblik over mulighederne i 2014-2020 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet, Vækst via uddannelse og iværksætteri Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden

Vedrørende dagsordenens pkt. 6. Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 20. april 2006 Vedrørende dagsordenens pkt. 6 /lnj-ebst Sammenfattende notat vedrørende EU-strukturfondsprogrammerne for perioden 2006-2013. Pr. 1. januar 2007 får de regionale vækstfora ansvaret for at

Læs mere

Krav Budget 2014 2020 Sekretariatets anbefalinger

Krav Budget 2014 2020 Sekretariatets anbefalinger Oversigt over VF sekretariatets inds llinger vedr. strukturfondene 2014 2020 l Væks orums møde den 29. september 2014 Krav Budget 2014 2020 Sekretariatets anbefalinger Regionalfonden Afsæ es nu Afsæ es

Læs mere

Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond. få overblik over mulighederne i 2014-2020

Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond. få overblik over mulighederne i 2014-2020 Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond få overblik over mulighederne i 2014-2020 2 DEN EUROPÆISKE REGIONALFOND OG DEN EUROPÆISKE SOCIALFOND EU s Regionalfond og EU s Socialfond 2014-2020

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Juni 2015 Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Baggrund Syddansk Vækstforum har udarbejdet udkast til de erhvervs- og

Læs mere

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner SmuSmukt Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner Regionalfondens prioritet 1. a Innovationssamarbejder 1. Baggrund

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER Version 2 Erhvervsstyrelsen, 13. oktober 2014 1 Sådan bruger du indikatorerne i regionalfondsprogrammet

Læs mere

Velkommen til: Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond

Velkommen til: Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond Velkommen til: Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond Vingsted, 27. maj 2015 Det kan vi med Socialfonden Anders Hoffmann, Vejle, 27. maj 2015 Hvorfor investerer EU i social inklusion? Finans- og

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Holdningspapir Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne 2014-2020 Kommissionens forslag til EU s landdistriktspolitik 2014-2020 Europa-Kommissionen har fremlagt sit forslag til en

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER Erhvervsstyrelsen, 25. juli 2014 1 Sådan bruger du indikatorerne i regionalfondsprogrammet Innovativ

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Bilag: Regionalfonden - programindhold. Prioritet 1: Styrket innovation i SMV er

Bilag: Regionalfonden - programindhold. Prioritet 1: Styrket innovation i SMV er Bilag: Regionalfonden - programindhold Prioritet 1: Styrket innovation i SMV er Der er afsat ca. 17,2 mio. kr. (44% af midlerne) i perioden 2014-2020. Under indsatsområde 1 er der mulighed for at give

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Design Innovation Informationsmøde om kreativ vækst KEA 14. april 2016

Design Innovation Informationsmøde om kreativ vækst KEA 14. april 2016 Design Innovation Informationsmøde om kreativ vækst KEA 14. april 2016 THE EUROPEAN UNION The European Social Fund THE EUROPEAN UNION The European Regional Development Fund Investing in your future D2i

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark vedrører en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Effekter af den regionale vækstindsats

Effekter af den regionale vækstindsats Effekter af den regionale vækstindsats Effekter af den regionale vækstindsats Resumé De seks regionale vækstfora igangsætter hvert år en række initiativer, som bidrager til at skabe vækst og udvikling

Læs mere

SÅDAN BRUGES INDIKATORERNE I REGIONAL- FONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER

SÅDAN BRUGES INDIKATORERNE I REGIONAL- FONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER SÅDAN BRUGES INDIKATORERNE I REGIONAL- FONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER Version 4 Erhvervsstyrelsen, 24. januar 2019 1 Sådan bruges indikatorerne i regionalfondsprogrammet Innovativ

Læs mere

20 Regional vækst. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark,

20 Regional vækst. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark, Den generelle udvikling i vækstvilkårene i Danmark dækker over en række regionale forskelle. Overordnet følger regionerne den samme udvikling hen over konjunkturerne, og mange af vækstudfordringerne er

Læs mere

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner N O T A T De regionale vækstforuminvesteringer 2014 - hovedkonklusioner 1. Regionale investeringer i erhvervsudvikling for over 1,3 mia. kroner Regionerne og de regionale vækstfora har i 2014 været med

Læs mere

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo DE EUROPÆISKE STRUKTUR- OG INVESTERINGSFONDE (ESI) OG DEN EUROPÆISKE FOND FOR STRATEGISKE INVESTERINGER (EFSI) SIKRING AF KOORDINATION, SYNERGIER OG KOMPLEMENTARITET

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Smart vækst annoncering efter ansøgninger

Smart vækst annoncering efter ansøgninger Smart vækst annoncering efter ansøgninger Udfordring Globalt står verden over for en fortsat urbanisering, hvor flere og flere vil bo i metropoler og storbyer. Det stiller betydelige krav til den offentlige

Læs mere

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er.

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er. Side 1 af 9 Annoncering efter idebeskrivelse Titel Indkaldelse af idebeskrivelser vedrørende aktivitet; Forbedring af energi- og ressourceeffektivitet i regionens SMV er Indsatsen gennemføres under EU's

Læs mere

Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020

Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020 Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020 Tilskud via Lokale aktionsgrupper i landdistrikter og fiskeriområder - Status og forventninger Rønne, Bornholm 19. november 2012 Oversigt Introduktion til

Læs mere

Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder

Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder EU s Regionalfond 2014-2020 DANMARK Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder Forkortet udgave med fokus på indsatsområder og aktiviteter DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark er en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Regional vækst 20. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark,

Regional vækst 20. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark, Regional vækst Mange af de nationale udfordringer og styrker i forhold til at skabe vækst og velstand går igen i alle dele af landet. Der er dog også en række regionale forskelle. For at sikre vækst og

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden : Mål, virkemidler og resultater

Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden : Mål, virkemidler og resultater Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden 2007-2013: Mål, virkemidler og resultater 1. Formål med temaevalueringen Ifølge Rådets forordning (EF) Nr. 1083/2006 er formålet med evalueringer

Læs mere

Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark. v/ vicedirektør Anders Hoffmann

Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark. v/ vicedirektør Anders Hoffmann Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark v/ vicedirektør Anders Hoffmann Kort om strukturfondsindsatsen i Danmark DK har i 2007-2013 fået ca. ½ mia. kr. årligt

Læs mere

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 30. september 2015 Høringssvar til forslag til Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands

Læs mere

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll Kort intro til Vækstforums arbejde 31. marts 2014 Borgmester Winni Grosbøll 1 Erhvervsfremmelov overordnet ramme Vækstforums opgaver: 1. Udarbejde de erhvervs- og vækstrettede dele af den regionale vækst-

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

For det første skal nøglen passe til: Lov om erhvervsfremme

For det første skal nøglen passe til: Lov om erhvervsfremme En ansøgning er ikke en Passe-partout nøgle, For det første skal nøglen passe til: Lov om erhvervsfremme men en Systemnøgle, der skal passe til alle låse i den pågældende serie! Byggestenene i Lov om erhvervsfremme

Læs mere

God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden

God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden Regionalchef Preben Gregersen Erhvervsstyrelsen Den strategiske tragt 2014-2020 EU 2020 EU s strategiske retningslinjer DK s nationale reformprogram

Læs mere

Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade Ringsted

Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade Ringsted Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted Side 1 UDKAST Høringssvar til Ringsted Kommunes udkast til Strategi 2011 for Plan- og Agenda 21 Region Sjælland har modtaget Ringsted Kommunes

Læs mere

SAMHØRIGHEDSPOLITIK

SAMHØRIGHEDSPOLITIK INTEGRERET TERRITORIAL INVESTERING SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 Rådet for Den Europæiske Union godkendte formelt de nye regler og den nye lovgivning vedrørende næste runde af EU s samhørighedspolitiske

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Rådgivning og vejledning af nye iværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet af nyetablerede

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond Fremsat den {FREMSAT} af Økonomi- og erhvervsministeren Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Læs mere

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019 13. september 219 Sag 218-17922 Bilag 3.1.4: Projektportefølje Som input og baggrund for bestyrelsens første drøftelse om udmøntninger efter 219 beskriver nærværende notat kort nogle vigtige fakta om den

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Tema: Social inklusion via 1) indslusningsforløb i private virksomheder og 2) socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende formål.

Tema: Social inklusion via 1) indslusningsforløb i private virksomheder og 2) socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende formål. Oktober 2017 Indkaldelse af ansøgninger under den nationale pulje af EU socialfondsmidler. Tema: Social inklusion via 1) indslusningsforløb i private virksomheder og 2) socialøkonomiske virksomheder med

Læs mere

Kompetent arbejdskraft - Annoncering efter ansøgninger under EU s Socialfond, prioritet 3: Inklusion via uddannelse og beskæftigelse

Kompetent arbejdskraft - Annoncering efter ansøgninger under EU s Socialfond, prioritet 3: Inklusion via uddannelse og beskæftigelse Kompetent arbejdskraft - Annoncering efter ansøgninger under EU s Socialfond, prioritet 3: Inklusion via uddannelse og beskæftigelse Titel: Bedre inklusion af borgere på kanten af arbejdsmarkedet Udfordringer

Læs mere

Notat. Bilag 9 - Guideline til fastsættelse af yderområdeprocent

Notat. Bilag 9 - Guideline til fastsættelse af yderområdeprocent Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Karsten Jensen, Anette Keller og Steffen With Afdeling: Erhvervsudvikling og udviklingsområder E-mail: steffen.with@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631960

Læs mere

Regionalfonden og Socialfonden 2014-2020

Regionalfonden og Socialfonden 2014-2020 Mulighederne i Regionalfonden og Socialfonden 2014-2020 Regionalfonden, Danmark Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder Socialfonden, Danmark Vækst via iværksætteri og uddannelse Regionalfonden Grænseregionalt

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Vejledning til etablering af effektkæder. For udviklingsprojekter medfinansieret af Region Sjælland og Vækstforum

Vejledning til etablering af effektkæder. For udviklingsprojekter medfinansieret af Region Sjælland og Vækstforum Vejledning til etablering af effektkæder For udviklingsprojekter medfinansieret af Region Sjælland og Vækstforum Indhold: Effektkæder - hvorfor... 3 Effektkæder - Hvordan... 3 Dialog med Region Sjælland...

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder

Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder Nationalt program for EU s Regionalfond 2014-2020 DANMARK 20. marts 2014 Innovativ og bæredygtig vækst i virksomheder 1 1 STRATEGI FOR REGIONALFONDSPROGRAMMETS BIDRAG TIL EU- STRATEGIEN FOR INTELLIGENT,

Læs mere

Platform for strategisk samarbejde mellem RTI og regionerne

Platform for strategisk samarbejde mellem RTI og regionerne 29. APRIL 2008 Platform for strategisk samarbejde mellem RTI og regionerne 1. Sammenfatning Dette oplæg er udarbejdet som opfølgning på Rundbordssamtale 2007 mellem Rådet for Teknologi og Innovation (RTI)

Læs mere

INNOVATIONDANMARK. Aftale for strategisk samarbejde mellem Rådet for Teknologi og Innovation, Videnskabsministeriet og de regionale vækstfora

INNOVATIONDANMARK. Aftale for strategisk samarbejde mellem Rådet for Teknologi og Innovation, Videnskabsministeriet og de regionale vækstfora INNOVATIONDANMARK Aftale for strategisk samarbejde mellem Rådet for Teknologi og Innovation, Videnskabsministeriet og de regionale vækstfora Rådet for Teknologi og Innovation < Strategisk samarbejdsaftale

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Kapitel 1 Indledende bestemmelser

Kapitel 1 Indledende bestemmelser Bekendtgørelse om ansvar og kompetencefordeling m.v. i forbindelse med administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1 I medfør af 6, stk. 1, 6 a, stk. 1, 2 og

Læs mere

Bilag 2. Data til evaluering af strukturfondsindsatsen

Bilag 2. Data til evaluering af strukturfondsindsatsen Bilag 2 Data til evaluering af strukturfondsindsatsen 2007-2013 1. Indledning Siden 1. januar 2007 har de seks regionale vækstfora igangsat et stort antal projekter, som sigter på at styrke de regionale

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat om forslag til bekendtgørelse om tilskud m.v. til folkehøjskoler 23. juni 20145 Kulturministeriet sendte den 20. maj 2014 et forslag til bekendtgørelse

Læs mere

Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Regionalfond. Chefkonsulent Annette Keller Region Syddanmark

Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Regionalfond. Chefkonsulent Annette Keller Region Syddanmark Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Regionalfond Chefkonsulent Annette Keller Region Syddanmark Aabenraa, den 4. april 2013 Hvad er strukturfonde Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Regionalfond

Læs mere

Rammer for handlingsplanen

Rammer for handlingsplanen Strategisk fokus for samarbejder Rammer for handlingsplanen Der er fire filtre, som alle skal være opfyldt for at et samarbejde kan udvikles. Hvis dette er opfyldt, kan et samarbejde påbegyndes, og her

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Den midtjyske erhvervsfremmeindsats. Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, MEA basismodul september 2017, Randers

Den midtjyske erhvervsfremmeindsats. Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, MEA basismodul september 2017, Randers Den midtjyske erhvervsfremmeindsats Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, MEA basismodul september 2017, Randers Regionernes opgaver Regional udvikling bl.a. kollektiv trafik, miljø (jordforurening), erhvervsudvikling,

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 12. januar 2017 J.nr. 16-1692470 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af personskatteloven

Læs mere

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Region Midtjyllands internationale arbejde Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Internationalisering/Globalisering Internationalisering: mellem nationer primært bilaterale og multilaterale

Læs mere

Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18.

Annoncering efter operatør til Vækstforums program Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden. Øget konkurrencekraft i SMV er

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden. Øget konkurrencekraft i SMV er Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden Øget konkurrencekraft i SMV er 1. Baggrund Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 fremhæver vækstambitioner som

Læs mere

Vækstaftaler

Vækstaftaler Vækstaftaler 2017-2019 Som et led i udmøntningen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS) ønsker Vækstforum at indgå tre vækstaftaler, som skal være med til at løse komplekse vækstudfordringer

Læs mere

48 mio. kr. til udvikling af bæredygtige, grønne løsninger i større, danske byer.

48 mio. kr. til udvikling af bæredygtige, grønne løsninger i større, danske byer. 48 mio. kr. til udvikling af bæredygtige, grønne løsninger i større, danske byer. Indholdsfortegnelse 1. Kort om regionalfondsmidlerne til bæredygtig grøn byudvikling... 3 2. Hvem kan søge... 3 3. Hvad

Læs mere

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016 Proces- og tidsplan September 2014 Baggrund Bornholms udviklingsplan(bup) bliver omdøbt til Bornholms udviklingsstrategi (BUS), Bornholms udviklingsstrategi skal

Læs mere

Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi

Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi 2007-2009. Visionen for Region Midtjylland som en international vækstregion er:

Læs mere

På den baggrund foreslås følgende temaer: Fremme af effektiv energianvendelse og vedvarende energi (Regionalfonden).

På den baggrund foreslås følgende temaer: Fremme af effektiv energianvendelse og vedvarende energi (Regionalfonden). 11. februar 2008 Sag 07/07254 /pvl-ebst 1. Den konkurrenceudsatte pulje 2008 Efter den første ansøgningsrunde til den konkurrenceudsatte pulje af strukturfondsmidler, som fandt sted i andet halvår af 2007,

Læs mere

Regional Udvikling. Direktør Lars Hansson. Havnekonference den 9. september 2009 i Grenaa. www.regionmidtjylland.dk

Regional Udvikling. Direktør Lars Hansson. Havnekonference den 9. september 2009 i Grenaa. www.regionmidtjylland.dk Regional Udvikling Direktør Lars Hansson Havnekonference den 9. september 2009 i Grenaa www.regionmidtjylland.dk Regional Udviklings opgaver Lovgivningsbestemt Regionsrådet: Regional udviklingsplan Uddannelse

Læs mere

Version 9. juli 2013. DANMARK Nationalt program for EU s Regionalfond

Version 9. juli 2013. DANMARK Nationalt program for EU s Regionalfond Version 9. juli 2013 DANMARK Nationalt program for EU s Regionalfond 1 Version 9. juli 2013 1. STRATEGI FOR REGIONALFONDSPROGRAMMETS BIDRAG TIL EU2020 STRATEGIEN FOR INTELLIGENT, BÆREDYGTIG OG INKLUSIV

Læs mere

Landsplanredegørelse 2013

Landsplanredegørelse 2013 Miljøminister Ida Auken nst@nst.dk U D K A S T 27-09-2013 Sag nr. 12/996 Dokumentnr. 40395/13 Landsplanredegørelse 2013 Under forhøringen til denne landsplanredegørelse i 2012 fremførte Danske Regioner

Læs mere

KOM (2009) 614 endelig grønbog sammenkobling af selskabsregistre

KOM (2009) 614 endelig grønbog sammenkobling af selskabsregistre Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 99 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 17. december 2009 2009-0020853 /mtg KOM (2009) 614 endelig grønbog sammenkobling af selskabsregistre Resumé

Læs mere

Kort om effekter af. vækstforum investeringer

Kort om effekter af. vækstforum investeringer Kort om effekter af vækstforum investeringer 2011-2015 11 22 Den regionale vækstindsats leverer resultater Regionerne investerer i vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det giver positive resultater.

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere