Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016."

Transkript

1 Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Omfang Formål Definition af bæredygtighed Budskab og forpligtelser Dokumentejer Ansvarsfordeling Samarbejde med interessenter, uddannelse og information Overordnede mål for bæredygtighed Distribution og implementering af politik for bæredygtighed Bæredygtighedspolitik 1 (6)

3 1. Indledning Castellum tror på idéen om en ansvarsfuld og ansvarsbevidst virksomhed. At skabe økonomisk, miljømæssigt og socialt bæredygtige løsninger. Castellum er et ejendomsselskab med et langsigtet perspektiv, og det præger alle vores handlinger, såvel ejerskab, administration og udvikling samt kunderelationer og finansiering. Castellums arbejde med bæredygtighed er en naturlig del af vores aktiviteter og en forudsætning for at nå vores mål. Ud over at arbejde for en bæredygtig byudvikling, fører arbejdet til en bedre administration og kontrol af ejendommene, hvilket igen giver mere tilfredse kunder og øget indtjening. For at lykkes med dette arbejde, er det vigtigt, at alle medarbejdere hos Castellum er engagerede og udvikler sig. Den decentraliserede organisation sørger for en stimulerende arbejdssituation, stor frihed og udviklingsmuligheder for hver medarbejder. Den sikrer derudover en handlekraftig organisation med korte beslutningsveje og lokal tilstedeværelse med et stort engagement i de lokale byers udvikling. For at bidrage til byernes udvikling, samarbejdes der blandt andet med kunder, kommuner, andre virksomheder, foreningsliv og leverandører samt uddannelsesinstitutioner. Castellum er således en aktiv del af det samfund, hvor vi er repræsenteret, en partner, der bidrager til en bæredygtig udvikling i et bredere perspektiv eller med andre ord: når Castellum skaber vækst, er det ikke kun Castellum, der vokser. 2. Omfang Bæredygtighedspolitikken omfatter samtlige medarbejdere i Castellumkoncernen og alle dele af Castellums aktiviteter, såvel administration, udvikling af eksisterende ejendomme, opkøb, nyproduktion af ejendomme samt salg. 3. Formål Det primære formål med politikken er, at fastlægge retningslinjer for, hvordan arbejdet med bæredygtighed skal udføres i koncernen. Arbejdet skal bidrage til en bæredygtig udvikling og være en integreret og naturlig del af aktiviteterne, som bygger på delagtighed og engagement. 4. Definition af bæredygtighed Her følger Castellums definition af bæredygtighed. Økonomisk bæredygtighed handler om at sikre langsigtet vækst, mens vi samtidig skal minimere de miljømæssige konsekvenser og sikre den sociale bæredygtighed. Miljømæssig bæredygtighed udgør de af naturen givne begrænsninger for brug af ressourcer og miljøbelastning, for på langt sigt at kunne opbygge et samfund uden at sætte fremtidige generationers muligheder for at tilgodese egne behov på spil. Social bæredygtighed handler om på langt sigt, at udvikle et samfund, der sætter menneskers behov og velvære i centrum Bæredygtighedspolitik 2 (6)

4 5. Budskab og forpligtelser Castellums arbejde med bæredygtighed er en integreret og naturlig del af vores aktiviteter. Det er vores mål på sigt, at være blandt de førende på området og at arbejde for en bæredygtig udvikling. Castellum anser samfundskrav fra lovgivninger og reglementer som et minimumskrav, og selskabet arbejder målrettet med løbende forbedringer ud fra tydelige mål om at fremme en bæredygtig udvikling. Castellum skal som ansvarsbevidst samfundsudvikler være med til, at føre udviklingen videre. For at sikre et velfungerende bæredygtighedsarbejde, vil Castellum på de respektive områder: Generelt - Regelmæssigt følge op på, evaluere og forbedre arbejdet med bæredygtighed. - Kontinuerligt udvikle medarbejdernes kompetencer inden for bæredygtighed via uddannelse og kommunikation af bæredygtighedsspørgsmål internt såvel som eksternt. Økonomisk bæredygtighed - Have en langsigtet bæredygtig økonomisk vækst. - Have en lav finansiel og operationel risiko. - Udnytte økonomiske og menneskelige ressourcer effektivt. Miljømæssig bæredygtighed - Sikre, at naturens ressourcer bruges på en effektiv, ressourcebesparende og miljøtilpasset måde. - Stille tydelige krav til bæredygtighed og miljøvenlighed i forbindelse med varer og tjenester, så belastningen på økosystemet mindskes. - Mindske den samlede mængde affald fra Castellums aktiviteter samt tilbyde vores kunder gode muligheder for effektiv og miljøvenlig affaldshåndtering. Social bæredygtighed - Være en ansvarsfuldt virksomhed i samfundet, ved at engagere sig i spørgsmål, der har betydning for udviklingen og afspejler det samfund som Castellum er repræsenteret i. Dette skal opnås gennem engagerede medarbejdere, som skaber en stor konkurrencemæssig fordel, hvilket igen bidrager til en bæredygtig udvikling. - Være en attraktiv arbejdsgiver og tiltrække de bedste og mest professionelle personer. Medarbejderne skal føle arbejdsglæde, trivsel og forståelse for deres rolle i virksomheden. Arbejdsmiljøet skal være trygt og sundt, og tilbyde gode muligheder for videreudvikling. Medarbejdernes indsats, færdigheder og omdømme giver Castellum mulighed for kontinuerligt at forbedre koncernens aktiviteter. - Leve op til Castellums adfærdskodeks, som bygger på FN Global Compacts 10 principper. Alle Castellums medarbejdere skal forstå og følge adfærdskodekset. - Tilbyde trygge og sunde miljøer til mennesker i og omkring vores ejendomme Bæredygtighedspolitik 3 (6)

5 6. Dokumentejer Krav og retningslinjer for koncernens arbejde med bæredygtighedsspørgsmål ændres kontinuerligt. Castellums adfærdskodeks skal derfor revideres regelmæssigt og mindst en gang om året godkendes af bestyrelsen. Castellums forretningsudviklingschef er dokumentejer og ansvarlig for politikken. 7. Ansvarsfordeling Koncern: Efter den administrerende direktør er Castellums forretningsudviklingschef ansvarlig for koncernens bæredygtighedsarbejde i Castellums ledelsesgruppe. Til sin hjælp har forretningsudviklingschefen Castellums til at koordinere og udvikle koncernens arbejde med bæredygtighed. Bæredygtighedskoordinatoren skal fungere som fælles støtte for de respektive datterselskabers arbejde. Castellums bæredygtighedskoordinator leder Castellums udviklingsgruppe indenfor bæredygtighed, hvor alle datterselskabernes bæredygtighedskoordinatorer indgår. Gruppen mødes regelmæssigt for at udvikle arbejdet, ved at tilegne sig ny viden fra omverdenen samt udveksle erfaringer fra arbejdet med bæredygtighed og komme med forslag til forandringer til ledelsesgruppen. Datterselskaber: I de respektive datterselskaber har den administrerende direktør ansvar for bæredygtighedsarbejdet og dets implementeringen, samt at alle medarbejdere er informeret om bæredygtighedspolitikken, og at den efterleves. Den administrerende direktør er ansvarlig for, at der hvert år udarbejdes en handlingsplan med tilhørende bæredygtighedsmål, som efter årets afslutning gennemgås og evalueres. Den respektive administrerende direktør i datterselskabet har en lokal bæredygtighedskoordinator til sin hjælp. Den lokale koordinerer datterselskabets arbejde med bæredygtighed og indgår i koncernens udviklingsgruppe indenfor bæredygtighed. Medarbejdere: Samtlige medarbejdere i koncernen skal følge Castellums bæredygtighedspolitik og efterleve indholdet deri. Alle medarbejdere bør også aktivt søge at tilegne sig information. 8. Samarbejde med interessenter, uddannelse og information Castellum skal udvise åbenhed og informere om virksomhedens påvirkninger og det bæredygtighedsarbejde der føres, samt være lydhøre overfor forandringer og reaktioner i alle interessentgrupper. Ved at påvirke, stille krav til og aktivt samarbejde med andre selskaber, myndigheder og organisationer kan Castellum bidrage til en bæredygtig udvikling. I Castellums samarbejde med blandt andet konsulenter, entreprenører og leverandører skal Castellum stille samme krav til dem som til egen virksomhed. Castellums samarbejdspartnere, skal have samme syn på, og efterleve de retningslinjer som Castellum står for med hensyn til den bæredygtige udvikling Bæredygtighedspolitik 4 (6)

6 De lokale datterselskaber skal imødekomme og helst overgå kundernes forventninger. Selskabet skal fremme og opmuntre til bevidsthed om bæredygtighedsarbejdet, samt skabe forudsætninger for, at kunderne kan tage aktiv del i arbejdet. Medarbejderne skal kontinuerligt uddannes inden for områder, der resulterer i øget bæredygtighed for koncernen. Uddannelserne som gennemføres, skal øge både kundskab og højne engagementet hos medarbejderne. For at kvalitetssikre arbejdet, skal ekstern revision af arbejdet gennemføres mindst hvert tredje år. 9. Overordnede bæredygtighedsmål Castellum arbejder ud fra overordnede bæredygtighedsmålsætninger. Der følges op på målene hvert år i koncernledelsen og bestyrelsen. Effektiv ressourceforbrug - Energiforbrug pr. kvadratmeter skal være 50 % lavere end branchegennemsnittet i år I 2017 skal energiforbruget været mindsket med 30 % i forhold til energiforbruget pr. kvadratmeter i 2007, hvilket vil betyde en energieffektivisering på mindst 3 % om året. - I 2017 skal kuldioxidudslippet været mindsket med 70 % i forhold til kuldioxidudslippet pr. kvadratmeter i 2007, hvilket vil betyde en energieffektivisering på mindst 6 % om året frem til % af energiforbruget komme fra vedvarende energi inden I 2017 skal vandforbruget pr. kvadratmeter være reduceret med 5 % i forhold til vandforbruget i Alle køretøjer skal være uafhængige af fossile brændstoffer i år Bæredygtig ejendomsportefølje - Alle ny producerede bygninger og store ombygninger skal miljøcertificeres. Hvis disse projekter omhandler kontor- og butikslokaler skal de miljøcertificeres ifølge mindst Miljöbyggnad Silver, og muligheden for at opnå Guld skal også altid undersøges og overvejes % af ejendomsporteføljen skal være miljøcertificeret i Alle ejendomme som har været ejet i mere end et år, skal være miljøscreenet. Bæredygtigt samarbejde med leverandører og kunder - Castellum skal tilbyde alle større kunder, nye såvel som eksisterende, et dybdegående samarbejde om bæredygtighed i form af udvidede grønne aftaler. - Castellum skal stille bæredygtighedskrav til samtlige leverandører i overensstemmelse med denne politik samt adfærdskodeks. Socialt engagement og ansvarsbevidsthed Bæredygtighedspolitik 5 (6)

7 - Castellum skal udøve et socialt engagement med fokus på unge og udstødelse. Engagementet omfatter et lokalt samarbejde og sponsorering med henblik på at støtte målgruppen. - Castellum skal hvert år skabe arbejdspladser til unge med det formål, at give dem mulighed for, at komme ud i erhvervslivet og opnå erhvervserfaring. - Castellum skal være en organisation, der fremmer mangfoldighed og ligestilling. - Castellum tror på engagement, samarbejde og udvikling, og skal derfor opmuntre til dette i organisationen. Castellum skal måle og positivt skille sig ud fra sammenligningsindeks i forbindelse med Medarbejdertilfredshed. 10. Distribution og implementering af bæredygtighedspolitik Hver administrerende direktør er ansvarlig for implementering af bæredygtighedspolitikken og regelsæt i sin organisation, samt følge op på, at arbejdet udføres i overensstemmelse med denne. Hver medarbejder bør aktivt søge og tilegne sig information Bæredygtighedspolitik 6 (6)

Bæredygtighedspolitik

Bæredygtighedspolitik Bæredygtighedspolitik - Dagsorden for den bæredygtige forretning 2030 Denne bæredygtighedspolitik er vedtaget af bestyrelsen for Castellum AB (publ) den 16. april 2018. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Forretningsetik... 2 3.

Læs mere

2.1 Omfang NCC-koncernens politik omfatter alle NCC s forretningsområder og aktiviteter.

2.1 Omfang NCC-koncernens politik omfatter alle NCC s forretningsområder og aktiviteter. NCC-koncernens bæredygtighedspolitik 1. Indledning Vi er nødt til at forandre vores samfund radikalt, hvis vi skal kunne takle de globale udfordringer, vi står over for, såsom klimaforandringer, affaldsproduktion,

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

PFA S CR-STRATEGI Investering i et bæredygtigt samfund

PFA S CR-STRATEGI Investering i et bæredygtigt samfund PFA S CR-STRATEGI 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund PFA S CR-STRATEGI 2017-2020 INVESTERING I ET BÆREDYGTIGT SAMFUND For PFA er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change Corporate Social Responsibility Taking responsibility is the first step towards a positive change Energy Cool, 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Virksomhedens ledelse...3 Forhold til samarbejdspartnere...

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

Adfærdskodeks. Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen for Castellum AB (publ) den 16. april LEGAL# v4

Adfærdskodeks. Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen for Castellum AB (publ) den 16. april LEGAL# v4 Adfærdskodeks Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen for Castellum AB (publ) den 16. april 2018. LEGAL#14499741v4 Indholdsfortegnelse 1. Om adfærdskodekset... 2 2. Fokusområder... 2 2.1. Menneskerettigheder...

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019 Ejerstrategi for Forsyning Gældende pr. 1. januar 2019 1 Kommune ønsker som ejer af Forsyning A/S at udøve et aktivt ejerskab og indgå i et samarbejde med Forsyning, med henblik på at fremme forudsætningerne

Læs mere

God ledelse i Viborg Kommune

God ledelse i Viborg Kommune God ledelse i Viborg Kommune VILJE VÆKST VELFÆRD GOD LEDELSE MOD PERSONALEPOLITISKE VÆRDIER LEDELSESGRUNDLAG MED-AFTALE God ledelse - Arbejdsværdier det vi skal/vil lykkes med Vi sikrer, at de politiske

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK 2017-2020 ESBJERG KOMMUNE 2 PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 3 FORORD VISION FOR ESBJERG KOMMUNE DANMARKS BEDSTE ARBEJDSPLADS Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar DS/16/157 Den 23. november 2016 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere...

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør CSR-rapport for 2016 Forord Kort om Feicon Ledelsessystemer hvad er det? Feicons identitet Politik for certificeringer Mål og indsatser Feicons interessenter CSR Rapporten Forord I 2013 blev Feicon ApS

Læs mere

SKANDIA DANMARKS POLITIK OM VIRKSOMHEDERS SAMFUNDSANSVAR (CORPORATE RESPONSIBILITY CR)

SKANDIA DANMARKS POLITIK OM VIRKSOMHEDERS SAMFUNDSANSVAR (CORPORATE RESPONSIBILITY CR) 1 (11) SKANDIA DANMARKS POLITIK OM VIRKSOMHEDERS SAMFUNDSANSVAR (CORPORATE RESPONSIBILITY CR) Besluttet af Bestyrelsen i Skandia Livsforsikring A/S, Skandia Livsforsikring A A/S, Skandia Link Livsforsikring,

Læs mere

Vores forretningsprincipper

Vores forretningsprincipper Vores forretningsprincipper Vores vision er at skabe bæredygtige energiløsninger i verdensklasse. Vi ønsker at kunne kombinere stærk og vedvarende tilvækst med god lønsomhed. På denne måde skaber vi værditilvækst

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi Kommissorium Bæredygtighedsstrategi 2020-24 November 2018 Formål: Bæredygtighedsstrategi 2020-24 afløser Bæredygtighedsstrategi 2016-20, som byrådet vedtog i foråret 2016 og som har haft stor betydning

Læs mere

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Velkommen til strategi 2024! Hvem er vi Jeg er meget stolt over at præsentere Morsø Forsynings strategi 2024. Denne strategi er fremkommet, blandt andet,

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Pædagoger Pædagogernes professionsrelevante kompetencer er beskrevet i Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog.

Pædagoger Pædagogernes professionsrelevante kompetencer er beskrevet i Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Pædagoger Pædagoger Pædagogernes professionsrelevante kompetencer er beskrevet i Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over

Læs mere

Addtech AB. Adfærdskodeks

Addtech AB. Adfærdskodeks Addtech AB Adfærdskodeks Indledning Addtech er en teknologikoncern, som tilfører både teknologisk og økonomisk merværdi i kæden mellem producenter og kunder. Koncernen driver forretning inden for udvalgte

Læs mere

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne Bæredygtighed Vi ønsker en miljømæssig, økonomisk og faglig bæredygtig udvikling. Oplevelser & Fællesskaber Vi ønsker, at alle borgere i Viborg Kommune har mulighed for at indgå i sunde fællesskaber og

Læs mere

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne

Bæredygtighed. Sammenhæng for borgerne Bæredygtighed Vi ønsker en miljømæssig, økonomisk og faglig bæredygtig udvikling. Oplevelser & Fællesskaber Vi ønsker, at alle borgere i Viborg Kommune har mulighed for at indgå i sunde fællesskaber og

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

Politik for samfundsansvar

Politik for samfundsansvar Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere... 4 4.3 Korruption og usædvanlige

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Vores forretningsprincipper

Vores forretningsprincipper Vores forretningsprincipper 1 Bæredygtig værdiskabelse Vores forretningsprincipper Vores forretningsprincipper Forretningskoncept Fremgangsfaktorer Strategi Vores værdier Adfærdskodeks Politikker "Vores

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verdenssamfundet står overfor. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Mission, vision og værdier

Mission, vision og værdier Mission, vision og værdier 1 Vilkår og udfordringer Skive Kommune skal i de kommende år udvikle sig på baggrund af en fælles forståelse for hvorfor vi er her, hvor vi skal hen og hvordan vi gør det. Med

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

en vigtig del af DIN hverdag DIN STRATEGI

en vigtig del af DIN hverdag DIN STRATEGI en vigtig del af DIN hverdag DIN STRATEGI Indhold 2020 DIN Strategi... 4 Mission... 5 Vision... 6 Indsatsområder for Strategi 2020.... 7 Kundefokuserede produkter og ydelser.... 7 Forsyningssikkerhed og

Læs mere

Adfærdskodeks. Have a safe journey

Adfærdskodeks. Have a safe journey Adfærdskodeks Have a safe journey Nøgleprincipper Saferoad skal drive forretning på grundlag af en sund, etisk forretningspraksis, sætte høje standarder for os selv og for vores indvirkning på miljøet

Læs mere

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012 INTERNATIONAL POLITIK for Kolding Kommune 2012 1. Forord Vi lever i globaliseringens tidsalder. Verden er åben og tilgængelig som aldrig før; folk i alle aldre rejser til og kommunikerer ubesværet med

Læs mere

Strategi Energi Viborg Kraftvarme A/S

Strategi Energi Viborg Kraftvarme A/S Strategi 2018-2022 Energi Viborg Kraftvarme A/S Energi Viborg Kraftvarme A/S vision Energi Viborg Kraftvarme vil gennem en professionel, kompetent og målrettet indsats være en attraktiv varmeleverandør

Læs mere

Fødevareministeriets kommunikationspolitik

Fødevareministeriets kommunikationspolitik Fødevareministeriets kommunikationspolitik 2 Fødevareministeriets kommunikationspolitik Indhold Indledning... 5 Formål... 6 Målsætninger... 7 Principper for god kommunikation... 8 Målgrupper... 9 Roller

Læs mere

Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies

Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies Dokumentnavn: Code of Conduct Wulff Supplies Ansvarlig: Ledelsesgruppen Dato: 110321 Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies Miljø, kvalitet, sikkerhed og sundhed en del af vores hverdag Indholdsfortegnelse

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Undervisningsministeriets koncern Sammen arbejder vi for et dygtigere Danmark Sammen arbejder vi for et dygtigere Danmark Indhold Hvorfor en kommunikationspolitik? 2 Mål 3 Målgrupper

Læs mere

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør Forvaltningschef Leder af ledere - skoleleder, DT-leder, FU-leder Børn & Unges leadership pipeline Direktør Leder af ledere - områdechef, FU-chef Leder af medarbejder Medarbejder Niveau 1: Direktør Arbejde

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

Fra ad hoc-tilgang til en struktureret CSR-indsats

Fra ad hoc-tilgang til en struktureret CSR-indsats Tryksag 541-643 Gode råd Her er nogle gode råd til, hvordan I griber CSR-processen an. Kom godt i gang med standarder > > Sæt et realistisk ambitionsniveau > > Sørg for, at CSR er en integreret del af

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018 SOSU Nord Fælles ledelsesgrundlag Januar 2018 1 God ledelse på SOSU Nord Introduktion / forord Ledelsesgrundlaget beskriver ledergruppens fælles forståelse af, hvad der er god ledelse på SOSU Nord. Ledelsesgrundlaget

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til kunder og andre aktører...5

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS

EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS GØR DIN ARBEJDSPLADS STÆRKERE Medarbejderne er den vigtigste ressource, og med en god pensionsordning gør du din arbejdsplads stærkere. Du øger

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune God kommunikation er en væsentlig forudsætning for, at vi lykkes med vores kerneopgaver. Denne kommunikationspolitik er værdibaseret og giver os et fælles grundlag

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

SAMMEN OM ET BÆREDYGTIGT GENTOFTE ERFARINGER MED ET OPGAVEUDVALG. Norske gæster den 22. juni 2017

SAMMEN OM ET BÆREDYGTIGT GENTOFTE ERFARINGER MED ET OPGAVEUDVALG. Norske gæster den 22. juni 2017 SAMMEN OM ET BÆREDYGTIGT GENTOFTE ERFARINGER MED ET OPGAVEUDVALG Norske gæster den 22. juni 2017 Temadrøftelse i Kommunalbestyrelsen 28. september 2015 Indledende temadrøftelse om strategi for kommuneplanlægningen

Læs mere

Redegørelse om samfundsansvar 2012

Redegørelse om samfundsansvar 2012 Redegørelse om samfundsansvar 2012 Redegørelse om samfundsansvar 2012 Jyske Bank er bevidst om banksektorens generelle betydning for samfundet, herunder den finansielle stabilitet, og med afsæt i lovgivningen

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Strategi Energi Viborg A/S

Strategi Energi Viborg A/S Strategi 2018 2022 Energi Viborg A/S Energi Viborg A/S vision Energi Viborg vil gennem en professionel og målrettet indsats sikre og udbygge sin position som et stærkt og kompetent multiforsyningsvirksomhed

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited. Politik for god selskabsledelse (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29.

Indorama Ventures Public Company Limited. Politik for god selskabsledelse (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. Indorama Ventures Public Company Limited (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. september 2009) Meddelelse fra formanden Indorama Ventures Public Company Limited ("selskabet") har den holdning, at

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi April 2013 Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner. Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag AB mod 2020 Mission, Vision og Værdigrundlag Arbejdernes Boligforening AB mod 2020 AB har siden 1917 arbejdet målrettet på at sørge for gode boliger til alle. Denne mission er stadig gældende for os både

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører

Adfærdskodeks for leverandører Adfærdskodeks for leverandører Dette adfærdskodeks for leverandører er vedtaget af bestyrelsen for Castellum AB (publ) den 16. april 2018. LEGAL#14499746v5 Indholdsfortegnelse 1. Om adfærdskodekset for

Læs mere

Vores arbejdsmetoder

Vores arbejdsmetoder Vores arbejdsmetoder Vores forretningsprincipper og Vores værdier udgør sammen kernen i vores virksomhed. I Vores arbejdsmåde beskrives det, hvordan vi omsætter vores ressourcer til resultater. Vi vil

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer Investeringsforeningen Sparinvest Sidst opdateret den 20. marts 2019 Indhold 1. Formål... 3 2. Samfundsansvar i investeringsprocessen... 3 2.1. Samfundsansvar og ansvarlighed... 4 3. Aktivt ejerskab...

Læs mere

Etisk regelsæt for leverandører

Etisk regelsæt for leverandører Etisk regelsæt for leverandører Indledning Det er Koncernens overbevisning, at forretningsstrategier baseret på viden om, hvordan man begrænser udledninger til miljøet og beskytter vores forretningsgrundlag

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 Bilag til LA 21-strategi og handlingsplan sendes i høring Dato: 10. maj 2011 Brevid: 1372548 Forslag til Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 Administrationen Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 linnyb@regionsjaelland.dk

Læs mere

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber.

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. Punkt 13. Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. 2014-4126. Magistraten indstiller, at byrådet godkender ejerstrategier for Aalborg Havn A/S og selskaberne under Miljø- og Energiforvaltningen som

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune God kommunikation er en væsentlig forudsætning for, at vi lykkes med vores kerneopgaver. Denne kommunikationspolitik er værdibaseret og giver os et fælles grundlag

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Pressen og medierne er vigtige for os. Det er her, meget af den daglige dialog og debat i forhold til borgere, virksomheder og øvrige interessenter foregår. Samtidig er pressen med

Læs mere

Værdi grundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Værdi grundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Værdi grundlag Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Professionalisme I betjeningen af borgerne samt i interne og eksterne samarbejdsrelationer optræder vi professionelt og serviceorienteret. Vi er opmærksomme

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

RENT VAND OG SANITET

RENT VAND OG SANITET RENT VAND OG SANITET Inden 2030 skal vandkvaliteten forbedres ved at reducere forurening, afskaffe affaldsdumping og minimere udslip af farlige kemikalier og materialer, og ved at halvere andelen af ubehandlet

Læs mere

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S Strategi 2020 for Frederiksberg Forsyning A/S Forord 2 Omverdenen 3 Vores vision 4 Vores mission 5 Strategiske mål 6 Strategiske temaer 7 Strategi 2020 kunden er i centrum Det er vores ambition at levere

Læs mere

PFA s CR-strategi Investering i et bæredygtigt samfund

PFA s CR-strategi Investering i et bæredygtigt samfund PFA s CR-strategi 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund PFA s CR-strategi 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund For PFA er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar

Læs mere

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect 2018 Code of Conduct for GlobalConnects leverandører GlobalConnect er en virksomhed, som kontinuerligt bestræber sig på at opretholde høje etiske standarder

Læs mere

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse SAMMENHÆNGSKRAFT FORORD Ledelse i den offentlige sektor er et utroligt spændende og krævende felt at være i. Borgerne har stadig større forventninger til den offentlige service. Samtidig møder vi løbende

Læs mere

Værdigrundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Værdigrundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Værdigrundlag Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Professionalisme I betjeningen af borgerne samt i interne og eksterne samarbejdsrelationer optræder vi professionelt og serviceorienteret. Vi er opmærksomme

Læs mere

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund.

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund. Forord Mennesker med handicap skal betragtes som ligeværdige borgere med samme ret som alle andre til at deltage aktivt i alle dele af samfundslivet. Sådan lyder det i FN konventionen om rettigheder for

Læs mere

DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at:

DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at: Personalepolitik 1. FORMÅL DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at: - tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere - sætte rammen for DTU som en

Læs mere

Formulerer sammen med ledere af medarbejdere delmål for afdelingens arbejde

Formulerer sammen med ledere af medarbejdere delmål for afdelingens arbejde Leder af ledere Understøtter at egen enheds faglige bidrager til helhedstænkning Fremmer samarbejde og videndeling på tværs af faggrupper, afdelinger, forvaltninger og centre for at sikre kvalitet, fleksibilitet

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dato: 9. april 2014 INDLEDNING Dette notat omhandler Frederikshavn Kommunes ejerstrategi for sine kommunalt ejede aktieselskaber

Læs mere

Sammenhæng Mål Tegn Tiltag Evaluering. Tegn for dagtilbud Dybbøl/ Sundeved som medarbejderne handler på: Hurtig indsats til børn med særlige behov

Sammenhæng Mål Tegn Tiltag Evaluering. Tegn for dagtilbud Dybbøl/ Sundeved som medarbejderne handler på: Hurtig indsats til børn med særlige behov SMTTE på Inklusion Sammenhæng Mål Tegn Tiltag Evaluering Politisk baggrund: I Sønderborg kommune inkluderes det enkelte barn i fællesskabet. Hvorfor: Vi vil inkludere børn i Sønderborg kommune så de får

Læs mere