FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5

2 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen og Tessa Gjødesen med afbud Til behandling forelå: SAGER TIL UDVALGETS AFGØRELSE Legestuer i Nordfyns Kommune - beskrivelse Analyse af behov for aflastningspladser på handicapområdet...4 SAGER TIL ØKONOMIUDVALGETS/KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE Løsrevne lukkedage i daginstitutionerne Revision af Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune efter høring i skolebestyrelserne Kvalitetsrapportering 2009 for folkeskolerne Forsøg med skoleudvikling i grundskolen...8 SAGER TIL EFTERRETNING Eventuelt...9

3 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 3 SAGER TIL UDVALGETS AFGØRELSE 397. Legestuer i Nordfyns Kommune - beskrivelse Sagsnr J.nr A00 I Nordfyns Kommune er der i Dagplejen etableret legestuer i næsten alle områder. I Bogense arbejdes der i øjeblikket med at skaffe egnede lokaler. Legestuerne er etableret som henholdsvis heldagslegestuer, hvor forældrene selv bringer og henter børnene, og halvdagslegestuer, hvor dagplejerne sørger for transporten af børnene. Formålet med legestuerne er: Børnene: Børnene møder andre børn og voksne og har mulighed for leg med jævnaldrende og med aldersopdelte aktiviteter. Børnene kan i legestuen lære deres gæsteplejer at kende. Dagplejerne: Legestuen giver mulighed for at udveksle erfaringer og mulighed for faglige drøftelser om læreplaner og børnemiljøvurderingen. Legestuen giver mulighed for sidemandsoplæring, hvor alle kan blive inspireret ved at se, hvordan andre dagplejere arbejder. Dagplejens budget er stort, men fordelt pr. barn er det kun et mindre beløb, når dagplejernes løn er betalt. Derfor er der behov for politisk stillingtagen til vigtigheden af denne aktivitet. Skal der arbejdes aktivt på heldagslegestue i alle områder? Skal der udelukkende anvendes lokaler i kommunalt regi, eller må der lejes lokaler? Er de foreslåede principper dét grundlag for arbejdet med legestuer, som indarbejdes i den pædagogiske læreplan? Må der være udgifter til transport? Notat af 26. marts 2009 vedrørende legestuen Notat af 8. juli 2009 Dagplejen heldagslegestuer status Notat af 19. august 2009 fra Økonomi og Løn Dagtilbudsafdelingen indstiller, at der etableres egnede legestuer i alle distrikter. I første omgang etableres både hel- og halvdagslegestuer, på sigt etableres heldagslegestuer i alle distrikter hver anden uge. Beslutning i Familieudvalget den 9. september 2009: Legestuer etableres i de 4 store byer. Derudover etableres legestuer i lokalområder under forudsætning af, at det ikke medfører merudgifter udover rengøring, el, vand og lignende. På novembermødet fremlægges oversigt over, hvorledes det er tilrettelagt. På baggrund af ovenstående beslutning fremlægger administrationen en status over legestuerne pr. 15. oktober 2009.

4 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 4 Notat af 15. oktober 2009 Status på Dagplejens legestuer Notat af 19. november 2009 fra Økonomi og Løn Administrationens oversigt forelægges til orientering. Til efterretning Analyse af behov for aflastningspladser på handicapområdet Sagsnr J.nr P05 Direktionen har nedsat en arbejdsgruppe på tværs af sektorer med henblik på at få udarbejdet en analyse af behov og mulighed for etablering af aflastningspladser for handicappede i Nordfyns Kommune, alderen år. Baggrunden for nedsættelse af gruppen var, at handicapafdelingen i efteråret 2008 kunne konstatere flaskehalsproblemer i forhold til aflastningstilbud for denne gruppe borgere. Arbejdsgruppen har gennem sit arbejde bl.a. konstateret, at aflastningsinstitutionen Lunden i den mellemliggende periode har udbygget sit tilbud, hvorefter nuværende aflastningsbehov tilgodeses. Konklusionen fra arbejdsgruppen er, at man ikke for nuværende kan anbefale etablering af aflastning i eget regi i forhold til denne målgruppe. Analyse Behov for aflastningspladser på handicapområdet af 6. november 2009

5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 5 På baggrund af arbejdsgruppens analyse er det administrationens anbefaling, at Nordfyns Kommune ikke opretter aflastningspladser i eget regi. Til efterretning. SAGER TIL ØKONOMIUDVALGETS/KOMMUNALBESTYRELSENS AFGØRELSE 399. Løsrevne lukkedage i daginstitutionerne Sagsnr J.nr A00 Der er et pres fra regeringens og KL s side om, at kommunerne skal udmelde kriterier for løsrevne lukkedage. Lukkedage kan udelukkende placeres på dage med lavt fremmøde, hvorfor der skal fastsættes kriterier for lavt fremmøde, således at en lukkedag alene kan afholdes, hvis pasningsbehovet i den enkelte institution vurderes at ligge inden for disse kriterier. Notat af 12. november 2009 Retningslinier for løsrevne lukkedage i daginstitutionerne Oversigt fra Økonomi og Løn over lukkedage i daginstitutionerne i 2010 af 28. oktober 2009 Artikel fra KL angående Afskaffelse af løsrevne lukkedage, dateret 27. oktober 2009 Administrationen indstiller, at Nordfyns Kommune følger KL s eksempel på et kriterium og fastsætter, at maksimalt 25 % af børnene i den enkelte institution må have behov for pasning på en lukkedag. Endvidere indstilles, at evt. lukkedage skal varsles med mindst en måned. Indstilles godkendt.

6 Familieudvalget 1. december 2009 Side: Revision af Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune efter høring i skolebestyrelserne Sagsnr J.nr P24 Kommunalbestyrelsen godkendte den 15. februar 2007 Styrelsesvedtægter for skolevæsenet i Nordfyns Kommune. Vedtagelsen af budget 2009 nødvendiggør en række ændringer i vedtægtens bilagsdel. Desuden ønskes Vision og målsætninger for skolevæsenet indarbejdet (bilag 2 til vedtægten). Styrelsesvedtægt for folkeskolen, udkast dateret 27. januar 2009 Styrelsesvedtægt for folkeskolen, gældende Vision og målsætninger for Nordfyns Kommunale Skolevæsen Bilag 5 SFO og klubber Personalemæssige konsekvenser: Personalenormeringen i folkeskolen tilpasses de vedtagne besparelser på budget Det anbefales, at udkastet sendes til høring i brugerbestyrelserne. Høringsfristen fastsættes til tirsdag den 31. marts Beslutning i Familieudvalget den 4. februar 2009: Forslag til styrelsesvedtægt sendes i høring. Høringsfristen fastsættes til 31. marts Der er ved høringsfristens udløb modtaget 13 høringssvar fra skolerne. Administrationen har lavet et resume af de indkomne høringssvar. På baggrund af høringssvar fra brugerbestyrelserne og på baggrund af høringsskrivelse, fremsendt af Økonomi og Løn, har administrationen udarbejdet et revideret udkast, som forelægges til behandling. I dette reviderede udkast er ændringer markeret med grøn skrift. Sagsforløb: Efter høringsrunden skulle udkastet med ændringer have været behandlet på et møde i Familieudvalget. Budgetopfølgningen pr. 31. marts 2009 gjorde det imidlertid nødvendigt at gennemføre besparelser på budget Bl.a. skete der en reduktion i folkeskolens tildelingsnøgler. I direkte konsekvens heraf blev det nødvendigt at foretage justeringer i styrelsesvedtægtens bilag. Yderligere ændringer blev aktualiseret af de ændringer i folkeskoleloven, som trådte i kraft pr. 1. august De ændringer, som er foretaget med baggrund i budgetreduktioner og lovgivning er markeret med blå skrift.

7 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 7 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune - revideret udkast, dateret den 24. november 2009 Administrationens sammenskrivning af høringssvarene, dateret den 23. april 2009 Brugerbestyrelsernes høringssvar Høringssvar fra Økonomi og Løn Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune, udkast dateret 27. januar 2009 Administrationen indstiller det reviderede udkast til Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune af 24. november 2009 til udvalgets godkendelse. Indstilles godkendt Kvalitetsrapportering 2009 for folkeskolerne Sagsnr J.nr Undervisningsafdelingen fremsender udkast til Kommunalbestyrelsens kvalitetsrapport for det kommunale skolevæsen (jf. folkeskolelovens 40a samt bek. nr. 162 af 22. februar 2007). Rapporten omhandler skoleåret 2008/09. Kvalitetsrapporten har af Undervisningsafdelingen været sendt til høring i skolebestyrelserne (jf. folkeskolelovens 40a, stk. 2). Kvalitetsrapport 2008/09 Nordfyns Kommunes Skolevæsen Skolernes tillæg til Årsrapporterne Skolernes høringssvar Undervisningsafdelingens sammenskrivning af skolernes høringssvar Kvalitetsrapporteringen for 2009 forelægges til udvalgets orientering og drøftelse. Indstilles godkendt med enkelte præciseringer.

8 Familieudvalget 1. december 2009 Side: Forsøg med skoleudvikling i grundskolen Sagsnr J.nr P20 Projekt Skoleudvikling er finansieret af uforbrugte midler fra Globaliseringspuljen, Satspuljen og Undervisningsministeriet. Skoleudvikling er målrettet skoler og kommuner, der vil forbedre indsatsen for udsatte og fagligt svage elever. Formålet er at styrke overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse. Projektet er opdelt i fem indsatsområder, hvor der skal afprøves nye metoder, som forbedrer elevernes forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse. De fem indsatsområder 1. Undervisningassistenter/lektiehjælp i folkeskolen 2. Erhvervsklasser 3. Turbodansk - Intensive og motiverende læseforløb i grundskolen 4. It-støttede undervisningsformer 5. Lokale taskforces for skoleudvikling Kommuner kan på vegne af hele skolevæsnet, én skole eller flere skoler, søge tilskud til forsøg inden for de fem indsatsområder. Forsøgsperioden er Skolestyrelsen har åbnet for ansøgninger til 2. ansøgningsrunde. Evt. godkendelse af projekterne forudsætter kommunal medfinansiering i forholdet 1:1. To skoler har fremsendt i alt 3 projekter: 1) Søndersøskolen: a) Et projekt hvis formål er via udstrakt benyttelse af IT som pædagogisk værktøj at forbedre specialklasseelevernes indlæring og give dem bedre muligheder i forhold til skriftlig formulering. b) Et projekt hvis formål er at støtte specialklasseeleverne i den kritiske overgang fra folkeskole til ungdomsuddannelse. 2) Heldagsskolen: Et projekt, som har til formål at skabe en fælles pædagogisk platform hos et personale med mange forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og herigennem styrke det pædagogiske arbejde med skolens særlige elevklientel og deres forældre. Sideløbende gives medarbejderne kompetencer, som vil kun-

9 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 9 ne kvalificere dem til at udgøre kernen i en kommunal taskforce omkring udviklingen af folkeskolernes arbejde med børn, som mangler kompetencer på det sociale og emotionelle område. Ad 1a): Projektansøgning (udfyldt ansøgningsskema samt råtekst) Ad 1b): Projektansøgning (udfyldt ansøgningsskema samt råtekst) Ad 2: Kompetenceudvikling og kvalitetssikring på Heldagsskolen Personalemæssige konsekvenser: Projekt 1b indebærer ansættelse af lærer i 180 timer (omkostningen er indarbejdet i projektets budget). Økonomiske oplysninger: Projekt Bruttobudget Tilskudsdel Kommunal udgift* 1a b * Kommunal medfinansiering kan enten ske via skolernes egne budgetter eller helt eller delvis via centrale midler. Sagen forelægges til drøftelse og beslutning om, i hvilket omfang Familieudvalget evt. vil bidrage til medfinansieringen med centrale midler. Når skoleudviklingsprojekter understøttes med centrale midler som f.eks. satspuljen eller Undervisningsministeriet ønskes en drøftelse i Familieudvalget. SAGER TIL EFTERRETNING 403. Eventuelt Sagsnr J.nr Intet.

10 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 10

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 42 ONSDAG DEN 9. SEPTEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Familieudvalget 9. september 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 ONSDAG DEN 26. MARTS 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 4 Familieudvalget 26. marts 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen Til

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TIRSDAG DEN 29. MAJ 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Familieudvalget 29. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå: 42.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 ONSDAG DEN 18. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 18. april 2007 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen deltog

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 ONSDAG DEN 29. OKTOBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 29. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen med

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 38 TIRSDAG DEN 12. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 12. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen deltog ikke

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 39 ONSDAG DEN 10. JUNI 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Torben

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 ONSDAG DEN 19. SEPTEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 19. september 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

NOTAT. Forslag til tidsplan for Arbejdsgruppe 2 om ny skolestruktur. Sagsbeh.: Peter Krog Journalnr.: 10-22281

NOTAT. Forslag til tidsplan for Arbejdsgruppe 2 om ny skolestruktur. Sagsbeh.: Peter Krog Journalnr.: 10-22281 SOLRØD KOMMUNE PÆDAGOGISK UDVIKLING NOTAT Emne: Til: Forslag til tidsplan for Arbejdsgruppe 2 om ny skolestruktur Familie og Uddannelsesudvalget Dato: 10. november 2010 Sagsbeh.: Peter Krog Journalnr.:

Læs mere

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune NOTAT Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune Udarbejdet af Lisbeth Østergaard, marts 2017 revideret efter høring, maj 2017 1 Indhold Indledning...3 Lukkedage...3 Hvad siger vejledningen til dagtilbudsloven

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 36 ONSDAG DEN 15. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 15. april 2009 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus Til behandling

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Evaluering af kvalitetsrapporten 2006/07 og initiativer i forhold til fremtidig kvalitetsrapportering

Evaluering af kvalitetsrapporten 2006/07 og initiativer i forhold til fremtidig kvalitetsrapportering UNDERVISNINGSAFDELINGEN Evaluering af kvalitetsrapporten 2006/07 og initiativer i forhold til fremtidig kvalitetsrapportering Dato: 17.10.2007 Ref. cs På baggrund af egne erfaringer og tilbagemeldingerne

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt. 2008 kl. 18.30 Til stede: Elevrådsrepræsentanterne deltager til og med pkt. 5 Palle Mogensen (PM), Lisbeth Rønnow (LR), Lisbeth Pontoppidan (PO), Karen

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dato: Klokken: Blad nr.: 6. Fraværende: Jacob. Punkt 1. ELEVRÅDET. Orientering.

Bestyrelsesmøde. Dato: Klokken: Blad nr.: 6. Fraværende: Jacob. Punkt 1. ELEVRÅDET. Orientering. Blad nr.: 6 Fraværende: Jacob. Punkt 1. ELEVRÅDET. Orientering. Elevrådet arbejder netop nu med kostumerum, legepatrulje, demokratikursus og plan for sal og multibane. Har søgt om penge til legepatruljekursus.

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

Til samtlige kommuner

Til samtlige kommuner Til samtlige kommuner Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk www.vfm.dk Afskaffelse af løsrevne lukkedage i dagtilbud Som led i kommuneaftalen for

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag forord samt Børne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde)

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag forord samt Børne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde) Kolding Kommune Delegationsplan (Uddrag forord samt ørne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde) Forord Udførelsen af kommunale opgaver er overordnet set henlagt til yrådet. Der er som udgangspunkt

Læs mere

Bilag 1. Børne- og Ungesekretariatet, november 2011

Bilag 1. Børne- og Ungesekretariatet, november 2011 Bilag 1 Børne- og Ungesekretariatet, november 2011 Udkast til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Vedtaget af Byrådet den xx Styrelsesvedtægt og Bilag til styrelsesvedtægten udgør Holbæk

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

Opsamling af høringssvar

Opsamling af høringssvar Den 21. april 2016 Opsamling af høringssvar Generelt om høringen Høringsmaterialet blev udsendt til de otte siddende dagtilbudsbestyrelser. I tre af de fire kommende distrikter har bestyrelserne valgt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 25. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 25. april 2007 Side: 25 Fraværende: Ingen.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 ONSDAG DEN 27. FEBRUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 27. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde 25. Oktober 2016 Tirsdag 25.10.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om Danske Skoleelevers arbejde 2 Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010 Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsbrev om revideret vejledningstekst vedr. lukkedage Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Med

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 18. februar 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisningsudvalget Adminstrationen (Leder) Generelt Fastsættelse af børnepolitikken

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Langeland Dagpleje Virksomhedsbeskrivelse. Virksomhedsbeskrivelse af Langeland Dagpleje

Langeland Dagpleje Virksomhedsbeskrivelse. Virksomhedsbeskrivelse af Langeland Dagpleje af Langeland Dagpleje 1 Indholdsfortegnelse Personale:... 3 Historie:... 3 Geografi:... 3 Målgruppe:... 3 Åbningstider:... 3 Rådhusets åbningstider:... 3 Takst:... 3 Organisatorisk og politisk placering

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 ONSDAG DEN 12. DECEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 12. december 2007 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen,

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

BLU. Præsentation af ansvarsområder

BLU. Præsentation af ansvarsområder BLU Præsentation af ansvarsområder Organisationen Økonomi Økonomi Økonomi Centrale konti ca. 94,4 8,7 5,8 12,4 37,7 33,6 23,9 73,4 88,9 56 16,2 Økonomi 76 & 78 Ungdomsskoleviksomhed og kommunale tilskud

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 25.04.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen 2 Velfærd frem for mursten

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 MANDAG DEN 28. APRIL 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. april 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen med

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

Fanø Kommune. Referat

Fanø Kommune. Referat Fanø Kommune Referat Skolebestyrelsen 2014-2018 Den 26. januar 2018 kl. 14:30 Mødested: Mødelokalet Rudbøl Afbud: Medlemmer: Sekretær: Flemming Thiesen, Niels Heinel Jonas Tauman, Eva Elleskov, Torben

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune. Version af 27. januar 2009.

Høringssvar vedr. udkast til Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune. Version af 27. januar 2009. Undervisningsafdelingen 23. april 2009 Høringssvar vedr. udkast til Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Nordfyns Kommune. Version af 27. januar 2009. Skole: Tema: Resume af høringssvar: Forvaltningens

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 24. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 8. NOVEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. november 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Steen Horstmann, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Møde 20. oktober 2015 kl. 13:00 i Mødelokale 6, Rådhuset

Møde 20. oktober 2015 kl. 13:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Ældrerådet Referat Møde 20. oktober 2015 kl. 13:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Pkt. Tekst Side 57 Godkendelse af referat fra mødet den 29. september 2015 1 58 Siden sidst, herunder status på økonomi 1 59

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Delegationsplan for Børne- og Skoleudvalgets område

Delegationsplan for Børne- og Skoleudvalgets område Delegationsplan for ørne- og Skoleudvalgets område Dagtilbudsloven...2 Folkeskoleloven...5 Lov om efterskoler og frie fagskoler...7 Lov om voksenansvar for anbragte børn og unge...7 Retssikkerhedsloven...7

Læs mere

Kriterier for godkendelse af daginstitution i Vordingborg Kommune

Kriterier for godkendelse af daginstitution i Vordingborg Kommune Kriterier for godkendelse af daginstitution i Vordingborg Kommune Indhold Lovgivning og standarder. Generelle krav. Lokale krav. Optagelsesregler. Forældrebestyrelse. Sikkerhedsstillelse og økonomi. Tilskud.

Læs mere

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Mødedato Mødelokale Fraværende Åbne sager Lukkede sager Mødet hævet Kl. 19.00 6. april kl. 18.00 og efterfølgende orienteringsmøde om skolebestyrelsesvalget kl. 19.00 Mødelokalet

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TIRSDAG DEN 20. MAJ 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 20. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport - i Mariagerfjord kommune Organisation vedr. udarbejdelse af kvalitetsrapporten kommunalbestyrelsen Skolechef og skole-fagenheden kvalitetsgruppen Organisationen

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 ONSDAG DEN 15. AUGUST 2007, KL. 12.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 15. august 2007 Side: 2 Fraværende: Anders Fog Petersen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november 2007. Sammenhængende børne- og ungepolitik 2007 Indholdsfortegnelse:...3 Børne- og ungepolitikkens tilblivelse...4 Opbygning af børne- og ungepolitikken...8

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge.

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. Pkt.nr. 2 Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar 16.30 om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 555438 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere