Børn og unges fritidsliv i Hedensted Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børn og unges fritidsliv i Hedensted Kommune"

Transkript

1

2 1 Introduktion Baggrund Fritid til Alle er et projekt under Kultur og Fritid i Hedensted Kommune. Projektet løber fra foråret 2011 til foråret 2015 og arbejder for, at alle børn og unge i Hedensted Kommune skal have en aktiv fritid med gode kammeratskaber og sunde interesser. I den sammenhæng har vi på projektet fundet det interessant at undersøge fritidslivet blandt kommunens børn og unge: Hvor mange og hvem går til noget i deres fritid, og hvad går de til? Er der særlige grupper, som ikke går til noget, og hvorfor gør de ikke det? Formål Formålet med undersøgelsen er med andre ord at kaste lys over børn og unges fritidsliv i Hedensted Kommune mere præcist over deres deltagelse i det organiserede fritidsliv: Hvem går til noget, hvad går de til, og hvorfor går de til noget? Med undersøgelsen af disse spørgsmål håber vi at kunne bidrage til en diskussion om, hvordan børn og unges deltagelse i foreningslivet kan styrkes i Hedensted Kommune. Undersøgelsen På baggrund af spørgsmålene om hvem, hvad og hvorfor har vi udarbejdet spørgeskemaer målrettet 1., 4. og 7. klassetrin. Med henblik på at indhente en høj svarprocent er spørgeskemaerne udfyldt i forbindelse med undervisningen. Alle kommunens folkeskoler samt to af kommunens privatskoler har deltaget i undersøgelsen, som har indbragt i alt 1598 besvarelser. Med et samlet elevtal på giver det en svarprocenten på 88%. 1 Undersøgelsen er gennemført over vinteren Tak! En stor tak til skolerne: Til ledere, lærere og elever. Vi har sat stor pris på jeres villighed til at samarbejde. Tak til: As Friskole, Barrit Skole, Daugård Skole, Glud Skole, Hedensted Skole, Hornsyld Skole, Juelsminde Skole, Korning Skole, Langskov Skole, Lindved Skole, Løsning Skole, Rask Mølle Skole, Rårup Skole, Skolen i Midten, Stenderup Skole, Stjernevejsskolen, Stouby Skole, Tørring Skole, Uldum Skole, Vejlefjordskolen, Ølsted Skole, Øster Snede Skole, Åle-Hjortsvang Skole. Læsevejledning Undersøgelsens resultater vil i det følgende blive præsenteret i tre overordnede afsnit: 1) Hvem af kommunens børn og unge går til noget i deres fritid? 2) Hvad går kommunens børn og unge til eller hvad vil de gerne gå til? 3) Hvorfor går kommunens børn og unge til noget eller hvorfor gør de ikke? 1 Det samlede elevtal på angiver antallet af elever i 1., 4., og 7. klasse på de 24 skoler, der har deltaget i undersøgelsen.

3 2 Hvem af kommunens børn og unge går til noget i deres fritid? 83% af de adspurgte går til noget i deres fritid På spørgsmålet går du til noget i din fritid? svarer 83% af respondenterne ja og 17% nej. Omkring fire ud af fem af de adspurgte går altså til noget i deres fritid. Til sammenligning viser tal fra Danmarks Statistik, at 87,6% af de adspurgte i en undersøgelse fra 2004 går til mindst én aktivitet i deres fritid. 2 Andelen af børn og unge, der går til noget, er altså lavere i vores undersøgelse i Hedensted Kommune end Danmarks Statistiks undersøgelse fra Vi har desværre ikke nyere tal, som kan belyse dette forhold. Flest piger går til noget i deres fritid Ifølge Danmarks Statistiks undersøgelse fra 2004 er drengene mere aktive end pigerne, dog med en lille afvigelse på kun et procentpoint. Blandt de adspurgte i vores undersøgelse forholder det sig omvendt: Her er andelen af piger, der går til noget, større end andelen af drenge, og her er afvigelsen mere markant: Hvor 86% af pigerne svarer, at de går til noget, gælder det sammen kun for 81% af drengene. Pigerne er altså mere aktive i deres fritidsliv, og det gælder både for det samlede billede og for de enkelte klassetrin isoleret set. I en rapport fra Kulturministeriet konstateres da også, at kønsforskellene i idrætsdeltagelsen er under forandring: Hvor mænd har i mange år været mere tilbøjelige til at dyrke regelmæssig sport eller motion end kvinder, så har kvinderne i de seneste 15 år haft en større tilvækst af regelmæssigt aktive end mændene. Figur 1: Hedensted Kommune 2011/12 Figur 2: Danmarks Statistik % 19% 86% 81% Piger Drenge Nej Ja % 13% 88% 87% Piger Drenge Nej Ja 2 Tallene fra Danmarks Statistik er baseret på 683 besvarelser fra børn i alderen 7-15 år, og det er idrætsaktiviteter, der er i fokus, mens vores undersøgelse inkluderer aktiviteter som klubtilbud og musik.

4 As Friskole Barrit Skole Daugård Skole Glud Skole Hedensted Skole Hornsyld Skole Juelsminde Skole Korning Skole Langskov Skole Lindved Skole Løsning Skole Rask Mølle Skole Rårup Skole Skolen i Midten Stenderup Skole Stjernevejskolen Stouby Skole Tørring Skole Uldum Skole Vejlefjordsskolen Ølsted Skole Øster Snede Åle-Hjortsvang Skole Børn og unges fritidsliv i Hedensted Kommune 3 Frafald i 7. klasse Fordelt på aldersgrupper viser tallene fra Danmarks Statistik, at andelen af de, der går til noget i deres fritid, er størst hos de 7-9-årige og mindst hos de årige. Blandt de adspurgte i vores undersøgelse er andelen af de, der går til noget i deres fritid størst i 4. klasse og mindst i 7. klasse. Begge undersøgelser peger altså på, at der sker et frafald i 7. klasse. Det er værd at forholde sig til. Ikke mindst fordi mange unge i Hedensted Kommune skifter i skole i 7. klasse, og fordi der med dette skoleskift ofte følger et opbrud i fritidslivet. Samtidig er det værd at bemærke, at der i 1. klasse ser ud til at være en gruppe, som endnu ikke er startet i forening: Figur 3: Hedensted Kommune 2011/12 Figur 4: Danmarks Statistik % 12% 22% % % 88% 78% Nej Ja 6 91% 9 8 Nej Ja 1. klasse 4. klasse 7.klasse 7-9 år år år Deltagelse fordelt på skoledistrikter Fordelt på skoledistrikter ser tallene for, hvor mange der går til noget i deres fritid, ud som illustreret i skemaet herunder: Figur 5: Andel af elever, der går til noget, fordelt på skoledistrikter Nej Ja

5 4 Byområderne står ikke så stærkt som forventet Af diagrammet fremgår det, at fem skoler skiller sig positivt ud ved, at over 9 af de adspurgte elever her går til noget i deres fritid. Det drejer sig om Daugård, Glud, Korning, Langskov og Uldum Skole. Omvendt skiller seks skoler sig ud ved, at under 8 af de adspurgte elever på disse skoler går til noget i deres fritid. Det er: Hedensted, Løsning, Stouby, Tørring, Ølsted og Øster Snede Skole. Baseret på forestillingen om et snævert udvalg af fritidsaktiviteter og problematiske transportforhold havde vi på forhånd en forventning om, at andelen af de, der gik til noget i deres fritid, ville være lavere i landområderne end i byområderne. Det er derfor bemærkelsesværdigt, at der i gruppen af skoler, hvor under 8 går til noget, er tre skoler, som ligger i byområderne, mens de skolerne, hvor over 9 går til noget, alle ligger i landområder. De små skoler står stærkt At landområderne står stærkt, kan imidlertid også ses i et andet lys, nemlig i lyset af skolens størrelse. For mens skolerne i landområdet er kendetegnet ved at være små, er skolerne i byområderne kendetegnet ved at være store. I sammenligningen af by og land samt små og store skoler skal man dog holde sig for øje, at 7. klasses eleverne er samlet på de store skoler. Det påvirker tallene for de store skoler, fordi færre 7. klasses elever går til noget i deres fritid, og det skævvrider vurderingen af land- og byområder, fordi 7. klasses elever fra landområder går på byskoler. Skal vi sige noget om land versus by og store versus små skoler, må vi altså kigge isoleret på tallene for 1. og 4. klasse. Rangeret efter elevtal og inddelt i tre grupper ser gennemsnittet for, hvor mange 1. og 4. klasses elever, der går til noget i deres fritid, på henholdsvis små, mellemstore og store skoler sådan ud: 89% af eleverne i gruppen af små skoler går til noget i deres fritid. 3 86% af eleverne i gruppen mellemstore skoler går til noget i deres fritid. 4 83% af eleverne i gruppen af store skoler går til noget i deres fritid. 5 Selvom om der korrigeres for, at 7. klasses eleverne er samlet på de store skoler, er andelen af elever, der går til noget i deres fritid, altså fortsat større på de små skoler i landområderne end på de store skoler i byområderne. 3 I gruppen af små skoler indgår: Korning Skole, Åle Skole, Langskov Skole, As Friskole, Daugård Skole, Stenderup Skole og Ølsted Skole. 4 I gruppen af mellemstore skoler indgår: Barrit Skole, Glud Skole, Øster Snede Skole, Rårup Skole, Stouby Skole, Hornsyld Skole og Vejlefjordsskolen. 5 I gruppen af store skoler indgår: Lindved Skole, Tørring Skole, Rask Mølle Skole, Løsning Skole, Juelsminde Skole, Stjernevejsskolen og Hedensted Skole. SIM er ikke med i beregningen, fordi der ikke er nogen 1. eller 4. klasse på skolen.

6 5 Hvad går kommunens børn og unge til eller hvad vil de gerne gå til? I det følgende skal det handle om, hvad kommunens børn og unge går til eller hvad de kunne tænke sig at gå til. Respondenternes svar på disse spørgsmål er illustreret i diagrammerne herunder: Figur 6: Jeg går til noget i min fritid. Jeg går til: 6 45% 35% 3 25% 15% 1 5% 1. klasse 4. klasse 7. klasse Figur 7: Jeg går ikke til noget i min fritid. Jeg har lyst til at gå til: 7 35% 3 25% 15% 1 5% 1. klasse 4. klasse 7. klasse 6 Beregnet på baggrund af svarerne fra de, der går til noget. I alt 1232 besvarelser. 7 Beregnet på baggrund af svarerne fra de, der ikke går til noget, men gerne vil. 71% af de, der ikke går til noget, vil gerne gå til noget i deres fritid. I alt 178 besvarelser.

7 6 1. klasse orienterer sig mod specifikke aktiviteter Betragter vi tabellerne, er det iøjnefaldende, at 1. klasses eleverne koncentrerer omkring bestemte tilbud: Fodbold, gymnastik, håndbold, svømning og ridning er meget populære aktiviteter på dette klassetrin. Håndbold og gymnastik dog primært hos de, der går til noget, og ridning primært hos de, der ikke går til noget. I Kulturministeriets rapport Idræt for Alle ses der på sammenhængen mellem idrætsudøvelse og livsfaser. 8 Her skelnes mellem de afhængige børn i alderen 7-12 år og de uafhængige teenagere i alderen år. Om de afhængige børn påpeges det netop, at deres deltagelse i idræt i høj grad afhænger af de daglige omgivelser, herunder forældrenes og skolens påvirkning og praktiske hjælp. De orienterer sig ofte mod traditionelle idrætsgrene, sådan som det også ses i vores undersøgelse. 4. klasse på vej mod selvstændighed? Dette billede synes imidlertid at ændre sig i 4. klasse, hvor eleverne orienterer sig mod et bredere udvalg af aktiviteter. Hvor 4. klasse i Kulturministeriets rapport medregnes i kategorien afhængige børn, peger vores undersøgelse altså på, at eleverne allerede i 4. klasse begynder sig at interessere sig for alternative idrætsgrene som fx motocross og skydning. 7. klasse viser interesse for alternative aktiviteter Om de uafhængige teenagere pointeres det i Kulturministeriets rapport, at de gennemgår en frigørelsesproces, hvor de dels bliver mere selvhjulpne i forhold til transport og valg af aktiviteter, dels oplever stigende krav fra skole, fritidsjob og det sociale liv. Mange løsriver sig i den proces fra det organiserede fritidsliv og orienterer sig i stedet mod alternative og mere fleksible tilbud. De unges orientering mod alternative fritidstilbud viser sig også i vores undersøgelse dog tydeligst hos gruppen, som ikke går til noget i deres fritid. Som figur 7 anskueliggør, giver mange af de 7. klasses elever, som ikke går til noget, nemlig udtryk for et ønske om at gå til noget andet end de listede aktiviteter. Andet, kommunens børn og unge gerne vil gå til: BMX, hundetræning, noget med biler, parkour, fitness, amerikansk fodbold, skak, teater, trampolinspring, malerskole, rollespil, skateboard, basketball, windsurfing, dykning, gokart, montage, volley, orienteringsløb, graffiti, computer, golf, pigegarde, orienteringsløb og glaskunst. 8 Kulturministeriet (2009): Idræt for alle. Breddeidrætudvalgets rapport konklusioner og forslag, s

8 Gymnastik Springgymnastik Spejder Fodbold Håndbold Svømning Ridning Dans Musik Badminton Cykling Kampsport Skydning Motocross Bordtennis Atletik Andet Børn og unges fritidsliv i Hedensted Kommune 7 De, der ikke går til noget, viser interesse for alternative aktiviteter Mere generelt antyder figur 6 og 7 en forskel i valget af aktiviteter afhængig af, om respondenten går til noget eller ikke. Denne sammenhæng tydeliggør svarene på spørgsmålet hvad vil du helst gå til?. Dette spørgsmål er eleverne blevet stillet uafhængigt af, om de går til noget eller ikke. Svarene for henholdsvis de, der går til noget, og de, der ikke går til noget, er illustreret herunder: 9 Figur 8: Hvad vil du helst gå til i din fritid? 35% 3 25% 15% 1 5% Ja, jeg går til noget i min fritid Nej, jeg går ikke til noget i min fritid Mangel på alternative fritidstilbud? Det er påfaldende, at 32% af de, der ikke går til noget, ønsker at gå til noget andet end de listede aktiviteter, mens det samme kun gælder for 11% af de, der går til noget. Det rejser uundgåeligt spørgsmål om, hvorvidt kommunens udbud af alternative fritidstilbud er mangelfuldt: Om en særlig gruppe af børn og unge har svært ved at finde tilbud, som tilfredsstiller til deres interesser? Det kan indvendes, at man faktisk kan gå til mange af de andre aktiviteter, eleverne ønsker at gå til. Den reelle mulighed for at gå til aktiviteterne afhængig dog af, hvor man bor, og hvilke transportmuligheder man har til rådighed. Tilfredsheden med fritidstilbuddene er højest hos de, der går til noget Billedet af, at kommunens fritidstilbud taler til nogle grupper frem for andre, afspejler sig også i respondenternes vurdering af deres områdes fritidstilbud. Som det fremgår af figur 9, er der nemlig en sammenhæng mellem spørgsmålet om, hvorvidt man går til noget, og spørgsmålet om, hvad man synes om udbuddet af fritidstilbud: De, der går til 9 Spørgsmålet er kun blevet stillet eleverne i 4. og 7. klasse.

9 8 noget i deres fritid vurderer udbuddet af fritidstilbud mere positivt, end de, der ikke går til noget. 10 Det er værd at bemærke, at respondenters vurdering af deres områdes fritidstilbud overvejende er positive, idet 47% af alle de adspurgte dvs. af både de, der går til noget, og de, der ikke gør giver fritidstilbuddene i deres område en glad smiley. Figur 9: Hvad synes du om fritidstilbuddene i dit område? 6 54% % 26% 33% 15% Ja, jeg går til noget i min fritid Nej, jeg går ikke til noget i min fritid 1 4% 4% Ved ikke Stor afhængighed af bil? Muligheden for at gå til noget står i sammenhæng med muligheden og villigheden til at transportere sig. I vores undersøgelse har vi derfor spurgt eleverne, hvordan de kommer til og fra deres fritidsaktiviteter. Svarene på dette spørgsmål er illustreret i figur 10. Diagrammet illustrerer, at 1. og 4. klasses eleverne i højere grad end 7. klasses eleverne bliver kørt eller går, mens 4. og 7. klasses eleverne i højere grad en 1. klasse cykler. Mest interessant er det imidlertid, at bil uanset klassetrin er den mest almindelige transportform samt at meget få benytter sig af offentlig transport. Figur 10: Hvordan kommer du til og fra din fritidsaktivitet? klasse 4.klasse 7. klasse 0 Bil Bus/tog Cykel Jeg går 10 Spørgsmålet er alene stillet eleverne i 7. klasse, da det er et spørgsmål, vi har vurderet, at eleverne i 1. og 4. klasse vil have svært ved at forholde sig til.

10 9 Hvorfor går kommunens børn og unge til noget eller hvorfor gør de ikke? Set fra et voksent fornuftsperspektiv er der mange gode grunde til, at børn og unge skal gå til noget i deres fritid. Det er sundt at have og dyrke en interesse; at lave noget, man er god til og synes er sjovt. Og det er sundt at indgå i det sociale fællesskab omkring en aktivitet; at udvikle sig socialt gennem legen med andre. Men hvad er det, der er betyder noget for børnene og de unge? Hvorfor går de til noget i deres fritid? Eller hvorfor gør de ikke? På spørgsmålet om, hvorfor de går til noget i deres fritid, fordeler svarene sig som illustreret i diagrammet herunder: Figur 11: Hvorfor går du til noget i din fritid? klasse 4. klasse 7. klasse 1 For at være sammen med venner Mine Det er sundt Det er sjovt forældre synes, det er en god idé For at blive god Andet Det skal være sjovt! På spørgsmålet hvorfor går du til noget i din fritid? har respondenterne haft mulighed for at sætte flere krydser, og mange har valgt at sætte mange krydser; deraf de høje procentsatser. Alligevel danner besvarelserne et fint billede af, hvad der betyder noget i de forskellige aldre. Fx tegner forældrenes indflydelse til at være faldende med alderen, mens vigtigheden af sundhed får stigende betydning med alderen. Uafhængigt af klassetrin går flertallet imidlertid til noget, fordi det er sjovt : Både i 1., 4. og 7. klasse er den mest almindelige grund til at gå til noget i sin fritid, at det er sjovt. Samtidig svarer flest, at de er stoppet til en aktivitet, fordi det var kedeligt eller fordi de mistede interessen. Men hvad er det, der gør, at en aktivitet er sjov eller kedelig? Det kan børnene og de unges egne kommentarer måske tegne et billede af.

11 10 Har jeg det godt socialt? Om grunden til at stoppe til en aktivitet, skriver de adspurgte bl.a.: Der er altid nogen, der bliver uvenner ; træneren var for hård ; følte mig ikke tilpas ; holdet fjollede ; der var ikke nogen af mine venner. Omvendt har spørgsmålet om, hvorfor de går til noget, affødt kommentarer som: Fællesskab, gode venner, gode trænere, søde mennesker og søde piger. At befinde sig godt socialt i relation til træneren og de andre på holdet tegner altså til at have betydning for børnene og de unge. Betydning for om det er sjovt eller kedeligt. Er jeg god til sporten? En anden forklaring, som flere kommentarer peger på, er det præstationsmæssige: Oplevelsen af at mestre aktiviteten, følelsen af at kunne følge med. Som begrundelse for at stoppe til en aktivitet, skriver børnene og de unge bl.a.: Jeg kunne ikke følge med ; jeg var bange for fodbold ; jeg var ved at drukne, det var svært. Samtidig giver børnenes kommentarer til spørgsmålet om, hvorfor de går til noget, indtryk af, at netop dét at være god, kan være en tilskyndelse til at gå til en aktivitet. Det illustrerer kommentarer som fx: Jeg vil lave noget, jeg er god til, jeg er god til det, jeg har været til DM, jeg håber, jeg bliver professionel. Set i dette lys ligner børnenes og de voksnes forståelse af, hvorfor det er godt at gå til noget i sin fritid hinanden. Begge parter har en opfattelse af, at det er sundt at have succesoplevelser, og det er sundt at lave noget, man synes er sjovt. Hvis ikke det er tilfældet, går det sjove af det og dermed måske også netop det gavnlige ved at gå til noget i sin fritid set fra et voksent perspektiv?

12 11 Konklusion Med afsæt i en spørgeskemaundersøgelse foretaget på 1., 4. og 7. klassetrin på kommunens skoler har vi i denne rapport belyst børn og unges fritidsliv i Hedensted Kommune. Rapportens konklusioner er opsummeret herunder: Hvor mange og hvem går til noget? Godt fire ud af fem af de adspurgte børn og unge i kommunen går til noget i deres fritid. Især pigerne og eleverne i 4. klasse går til noget i deres fritid, mens en mindre andel af drengene og eleverne i 7. klasse går til noget. Således topper pigerne i 4. klasse med en deltagelse på 9, mens drengene i 7. klasse ligger lavest med en deltagelse på 74%. Fordelt på skoledistrikter viser undersøgelsen, at der er en sammenhæng mellem andelen af elever, der går til noget, og skolens elevtal. Andelen af elever, der går til noget er markant større på de små skoler på landet. Hvilke aktiviteter går de til? Hvor eleverne i 1. klasse koncentrerer sig om specifikke fritidsaktiviteter som gymnastik, fodbold, svømning, ridning og håndbold, retter eleverne i 4. klasse og 7. klasse i højere grad deres interesse mod et bredere udvalg af fritidsaktiviteter, herunder mod mere utraditionelle aktiviteter som motocross og skydning. Især de, der ikke går til noget, orienterer sig mod alternative fritidsaktiviteter: Til illustration vil 32% af de, der ikke går til noget, helst gå til noget andet end de listede aktiviteter, mens det samme kun gælder for 11% af de, der går til noget. Samtidig vurderer de, der ikke går til noget, fritidstilbuddene i deres område mindre positivt end de, der går til noget. Hvorfor går de til noget? Flest svarer, at de går til noget, fordi det er sjovt, og flest, at de er stoppet, fordi det var kedeligt eller fordi de mistede interessen. Ud fra børnenes og de unges kommentarer vurderes især to forhold at have indvirkning på oplevelsen af om en aktivitet er sjov eller kedelig: Dels det sociale, dvs. oplevelsen af at føle sig godt tilpas socialt, dels det præstationsmæssige, dvs. følelsen af at mestre aktiviteten. Overordnet rejser rapporten følgende spørgsmål til debat: Hvad kan man gøre for at mindske frafaldet hos de unge? Kan man fx iværksætte en målrettet indsats overfor for de, der skifter skole i 7. klasse? Hvad er det de små skoler og landområderne kan? Og kan man overføre nogle af de kvaliteter til de store skoler og byområderne? Hvad kan man gøre for at udvide udbuddet af fritidstilbud, så det dækker et bredere udsnit af interesser?

Skoledistrikterne i Hedensted kommune

Skoledistrikterne i Hedensted kommune Skoledistrikterne i Hedensted kommune August 2015 Beskrivelse af data Antal indbyggere Beskriver antal indbyggere per januar måned i årene 2007 til 2015. Udvikling i aldersfordeling Beskriver udviklingen

Læs mere

Brugerrettet evaluering af Fritid til Alle

Brugerrettet evaluering af Fritid til Alle Brugerrettet evaluering af Fritid til Alle Kultur og Fritid Hedensted Kommune Introduktion Baggrund Fritid til Alle er et projekt, der arbejder for, at alle børn og unge i Hedensted Kommune skal have en

Læs mere

TEENAGERES IDRÆTSVANER

TEENAGERES IDRÆTSVANER TEENAGERES IDRÆTSVANER Notat på baggrund af undersøgelsen Danskernes motions- og sportsvaner 2016 2. udgave udvidet med aldersgruppen 20-24 år Steffen Rask Notat / Maj 2018 Idrættens Analyseinstitut 2

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

De primære bevæggrunde for analysen er, at. Skoleleder, Nr. Felding Formand, GIF, Nr. Felding

De primære bevæggrunde for analysen er, at. Skoleleder, Nr. Felding Formand, GIF, Nr. Felding De primære bevæggrunde for analysen er, at Jette Lund Per Østergaard Skoleleder, Nr. Felding 28.2.2012 Formand, GIF, Nr. Felding Nr. Felding GIF kan optimere udbuddet af idrætsaktiviteter generelt, samt

Læs mere

TEENAGERES IDRÆTSVANER

TEENAGERES IDRÆTSVANER TEENAGERES IDRÆTSVANER Notat på baggrund af undersøgelsen Danskernes motions- og sportsvaner 2016 Steffen Rask Notat / Maj 2017 Idrættens Analyseinstitut 2 www.idan.dk TEENAGERES IDRÆTSVANER Idrættens

Læs mere

De primære bevæggrunde for analysen er, at. Skoleleder, Nr. Felding 28.2.2012 Formand, GIF, Nr. Felding

De primære bevæggrunde for analysen er, at. Skoleleder, Nr. Felding 28.2.2012 Formand, GIF, Nr. Felding De primære bevæggrunde for analysen er, at Jette Lund Per Østergaard Skoleleder, Nr. Felding 28.2.2012 Formand, GIF, Nr. Felding 1. Nr. Felding GIF kan optimere udbuddet af idrætsaktiviteter generelt,

Læs mere

Kultur- og fritidsvaneundersøgelsen i Faxe Kommune Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Bjarne Ibsen

Kultur- og fritidsvaneundersøgelsen i Faxe Kommune Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Bjarne Ibsen Kultur- og fritidsvaneundersøgelsen i Faxe Kommune 2018 Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Bjarne Ibsen To undersøgelser 4. 9. klasse elevers deltagelse i idrætsaktiviteter,

Læs mere

Børns idrætsdeltagelse på Bornholm

Børns idrætsdeltagelse på Bornholm Børns idrætsdeltagelse på Bornholm Resultater fra børnenes besvarelse af spørgeskema som led i undersøgelsen af idræt og idrætsfaciliteter på Bornholm Bjarne Ibsen og Louise Bæk Nielsen Center for forskning

Læs mere

Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport

Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport Bjarne Ibsen og Jan Toftegaard Støckel Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Institut for Idræt og Biomekanik

Læs mere

AKTIV HELE DAGEN. Mariagerfjord Kommune

AKTIV HELE DAGEN. Mariagerfjord Kommune AKTIV HELE DAGEN Mariagerfjord Kommune Rapport om undersøgelse af børn og unges tilknytning til forenings- og fritidslivet i Mariagerfjord Kommune 217 INDHOLD Indhold... 2 Introduktion... 3 Konklusioner...

Læs mere

IDRÆTSSKADER I DANMARK 2016

IDRÆTSSKADER I DANMARK 2016 IDRÆTSSKADER I DANMARK 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 3 Forfatterne bag... 4 Rettelser... 4 Kontakt... 4 Datamaterialet... 5 Skadesdefinition... 6 IDRÆTSSKADER HOS VOKSNE...7 Skadesantal og -risiko

Læs mere

IDRÆTSSKADER I DANMARK 2016

IDRÆTSSKADER I DANMARK 2016 IDRÆTSSKADER I DANMARK 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 3 Forfatterne bag... 4 Rettelser... 4 Kontakt... 4 Datamaterialet... 5 Skadesdefinition... 6 IDRÆTSSKADER HOS VOKSNE... 7 Skadesantal og -risiko

Læs mere

FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad?

FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad? Det brændende spørgsmål FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad? Den pæne forstads centrale karakteristika Definition af den pæne forstad Her defineres

Læs mere

Seniorundersøgelsen Det Gode Seniorliv. Forventninger til livet som senior blandt 45-55årige borgere i Hedensted Kommune

Seniorundersøgelsen Det Gode Seniorliv. Forventninger til livet som senior blandt 45-55årige borgere i Hedensted Kommune Seniorundersøgelsen 2018 Det Gode Seniorliv Forventninger til livet som senior blandt 45-55årige borgere i Hedensted Kommune Indledning og indhold i rapporten Som en del af Seniorundersøgelsen blev der

Læs mere

Konsekvenstilretning berører ikke specialklassernes tildeling, der af hensyn til muligheden for samkørsel af eleverne videreføres uændret.

Konsekvenstilretning berører ikke specialklassernes tildeling, der af hensyn til muligheden for samkørsel af eleverne videreføres uændret. Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.03.2019 Justeringer af folkeskolen konsekvenstilretning af tildeling Den 30. januar 2019 indgik regeringen og et bredt flertal i Folketinget

Læs mere

FAKTAARK - YDERKANTSOMRÅDET

FAKTAARK - YDERKANTSOMRÅDET FAKTAARK - YDERKANTSOMRÅDET Det brændende spørgsmål Yderkantsområdets centrale karakteristika Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i "yderkantsområdet? Definition af yderkantsområdet Yderkantsområdet

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole Juni 2012 Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Rapporten er udarbejdet af Syddansk Universitet, Center for Interventionsforskning Indledning

Læs mere

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Peter Forsberg Analytiker Idrættens Analyseinstitut Jens Høyer-Kruse Postdoc. Syddansk Universitet Åbningsseminar 'Fremtidens Idrætsfaciliteter' IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Resultater, forskelle og ligheder

Læs mere

Etisk Regnskab. Silkeborg Bibliotek

Etisk Regnskab. Silkeborg Bibliotek Etisk Regnskab for Silkeborg Bibliotek Tillæg: Børnenes udsagn i grafisk fremstilling Ved en beklagelig fejl er dette materiale faldet ud af hovedudgaven af det etiske regnskab. Tillægget kan som det øvrige

Læs mere

Børns idrætsdeltagelse i København

Børns idrætsdeltagelse i København Børns idrætsdeltagelse i København Bjarne Ibsen Institut for Forskning i Idræt og Folkelig Oplysning (IFO) August 2003 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Hvilke idrætsaktiviteter går børnene til?... 13

Læs mere

Fokus og strategi for anvendelsen af nedrivningspuljen og forskønnelse af lokalområderne

Fokus og strategi for anvendelsen af nedrivningspuljen og forskønnelse af lokalområderne Notatark Sagsnr. 82.21.00-P05-1-14 Sagsbehandler Chris Schmücker og Thomas Frank 20.2.2015 Fokus og strategi for anvendelsen af nedrivningspuljen og forskønnelse af lokalområderne Kommuneledelsen har nedsat

Læs mere

Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Hedensted Kommune

Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Hedensted Kommune Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Hedensted Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt,

Læs mere

Specialundervisning/inklusion

Specialundervisning/inklusion Specialundervisning/inklusion Personaleevaluering/Statustal 2012 4.Delrapport 1. Indledning side 1 2. Baggrunddata side 1 3. Personaleundersøgelsens overordnede resultater side 2 3.1.Resultater vedrørende

Læs mere

Statistik fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Horsens Hedensted. Hedensted-udgaven, maj 2014

Statistik fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Horsens Hedensted. Hedensted-udgaven, maj 2014 Statistik fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Horsens Hedensted Hedensted-udgaven, maj 2014 Indhold Resumé... 2 1. Status på de 16-19-årige... 3 2. Afgangsskolestatistik... 9 3. Status på unge uden for

Læs mere

Frivillighed i Dansk Svømmeunion

Frivillighed i Dansk Svømmeunion Frivillighed i Dansk Svømmeunion Baseret på den hidtil største undersøgelse af frivilligt arbejde i danske idrætsforeninger foretaget af Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut for Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Evaluering af implementering af folkeskolereformen. Hedensted Kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 22

Evaluering af implementering af folkeskolereformen. Hedensted Kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 22 Hedensted Kommune Totalrapport Antal besvarelser: 22 Denne rapport indeholder besvarelser for 22 respondenter og undersøgelsen har en svarprocent på 100 %. Undersøgelsen blev gennemført i perioden 10-02-2015-24-02-2015.

Læs mere

Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tween, ungdom og foreningsliv i en synes godt om -kultur!

Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tween, ungdom og foreningsliv i en synes godt om -kultur! Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tween, ungdom og foreningsliv i en synes godt om -kultur! Vingsted 20.november 2015 5.klasse i 1984 5.klasse i 2015 Foreningslivet

Læs mere

Medlemstal analyse opgørelse pr

Medlemstal analyse opgørelse pr Hovedbestyrelsesmøde den 14. april 2016 Bilag 2.1 30.3.2016 Medlemstal analyse 2016 - opgørelse pr. 31.12.2015 DGI s medlemsopgørelse pr. 31.12.2015 lander på 1.524.083 medlemmer i 6.351 foreninger 1.

Læs mere

I gamle dag gik man til idræt for at være sammen med sine venner det gør man ikke

I gamle dag gik man til idræt for at være sammen med sine venner det gør man ikke I gamle dag gik man til idræt for at være sammen med sine venner det gør man ikke mere Perspektiver på tweens, unge og en fritidsarena i forandring! Vejen 18.november 2017 Program (vejledende ) - Hvilke

Læs mere

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner!

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner! Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen, Center for Ungdomsstudier Har du adresse

Læs mere

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Hvad er der på menuen? Jeg vil blive bedre - hvad er vigtigt for børn når de

Læs mere

SKOLEBØRNS DELTAGELSE I IDRÆT OG ANDRE FYSISKE AKTIVITER I RUDERSDAL

SKOLEBØRNS DELTAGELSE I IDRÆT OG ANDRE FYSISKE AKTIVITER I RUDERSDAL Søllerød Kommune SKOLEBØRNS DELTAGELSE I IDRÆT OG ANDRE FYSISKE AKTIVITER I RUDERSDAL KNUD LARSEN OG BJARNE IBSEN CENTER FOR FORSKNING I IDRÆT, SUNDHED OG CIVILSAMFUND SDU APRIL 2006 Skolebørns deltagelse

Læs mere

Hvor dyrker danskerne idræt?

Hvor dyrker danskerne idræt? Hvor dyrker danskerne idræt? Notat om brug af faciliteter på baggrund af undersøgelsen Danskernes motions- og sportsvaner 2011 Af Trygve Buch Laub og Maja Pilgaard Idrættens Analyseinstitut Oktober 2012

Læs mere

NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N

NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N 2 0 1 8 LENE KIRSTINE HOUGAARD Foreningskonsulent i Mariagerfjord Kommune/ Kommunekonsulent i DGI Nordjylland Projektleder: AKTIV

Læs mere

Forord. Fritid og Kultur, januar 2008

Forord. Fritid og Kultur, januar 2008 Børns fritidsvaner i Høje-Taastrup Kommune Fritid og Kultur Januar 2008 1 Forord Fritid og Kultur i Høje-Taastrup Kommune iværksatte i efteråret 2007 en undersøgelse omhandlende børn og unges fritidsvaner

Læs mere

BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012

BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012 BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012 Nærværende notat indeholder baggrundsinformation om køn og foreningsliv. Dette følges op af korte ligestillingsvurderinger af de enkelte

Læs mere

Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tween og foreningsliv i en synes godt om -kultur!

Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tween og foreningsliv i en synes godt om -kultur! Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tween og foreningsliv i en synes godt om -kultur! 5.klasse i 1984 5.klasse i 2016 Hvad er der på menuen.? Lidt om tweens.

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

NÅR BØRN OG UNGE FRAVÆLGER GYMNASTIK OG SVØMNING

NÅR BØRN OG UNGE FRAVÆLGER GYMNASTIK OG SVØMNING NÅR BØRN OG UNGE FRAVÆLGER GYMNASTIK OG SVØMNING - Forundersøgelse til projektet Vi bevæger de unge Kick-off møde den 14. juni 2014 v/ Mette Skat Nielsen LIDT OM METODE Hvad gjorde vi og med hvem? Kvantitative

Læs mere

INDHOLD. Udendørsaktiviteter. Kreative aktiviteter. Indendørsaktiviteter. Sociale aktiviteter

INDHOLD. Udendørsaktiviteter. Kreative aktiviteter. Indendørsaktiviteter. Sociale aktiviteter INDHOLD Udendørsaktiviteter Fodbold Tennis Orienteringsløb Roning Windsurfing Kano & Kajak Sejlads Parkour Petanque Frisbee Australsk Fodbold Ski Cykling / MTB Ridning Løb Golf Spejder Indendørsaktiviteter

Læs mere

AKTIVITETSKATALOG

AKTIVITETSKATALOG AKTIVITETSKATALOG 2019-2020 INDHOLD Udendørsaktiviteter Fodbold Tennis Orienteringsløb Roning Windsurfing Kano & Kajak Sejlads Parkour Petanque Frisbee Australsk Fodbold Ski Cykling / MTB Ridning Løb Golf

Læs mere

DANSKERNES MOTIONS- OG SPORTSVANER 2016

DANSKERNES MOTIONS- OG SPORTSVANER 2016 Fritidssamrådet i Danmark, landssamråd Musikhuset Esbjerg 27. oktober 2016 Henrik H. Brandt henrik.brandt@idan.dk Foto: Otto Kristensen/Flickr DANSKERNES MOTIONS- OG SPORTSVANER 2016 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN:

Læs mere

Børn og unges fritidsvaner og -interesser 1. Indholdsfortegnelse: DMA/Dansk Markedsanalyse A/S

Børn og unges fritidsvaner og -interesser 1. Indholdsfortegnelse: DMA/Dansk Markedsanalyse A/S Børn og unges fritidsvaner og -interesser 1 Indholdsfortegnelse: Børn og unges fritidsvaner og -interesser 2 1. Indledning 1.1 Undersøgelss baggrund Nærværde rapport Børn og unges fritidsvaner- og interesser

Læs mere

Bjarne Ibsen, Institut for Forskning i Idræt og Folkelig Oplysning November 2002

Bjarne Ibsen, Institut for Forskning i Idræt og Folkelig Oplysning November 2002 Idræt i Vindinge Bjarne Ibsen, Institut for Forskning i Idræt og Folkelig Oplysning November 2002 I begyndelsen af 2002 henvendte DGI Roskilde Amt og Vindinge Idrætsforening sig til Institut for Forskning

Læs mere

Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tweens, ungdom og foreningsliv i en synes godt om -kultur!

Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tweens, ungdom og foreningsliv i en synes godt om -kultur! Man går ikke primært til noget for at være sammen med sine venner! Perspektiver på tweens, ungdom og foreningsliv i en synes godt om -kultur! Bernstorffsminde 12. november 2016 Børne- og ungdomslivet er

Læs mere

I gamle dag gik man til fodbold, spejder og gymnastik for at være sammen med sine venner det gør man ikke mere

I gamle dag gik man til fodbold, spejder og gymnastik for at være sammen med sine venner det gør man ikke mere I gamle dag gik man til fodbold, spejder og gymnastik for at være sammen med sine venner det gør man ikke mere Perspektiver på børn, unge og en fritidsarena i forandring! Holstebro 18.september 2017 Børne-

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij

Læs mere

GULDBORGSUND IDRÆT RAPPORT

GULDBORGSUND IDRÆT RAPPORT GULDBORGSUND IDRÆT RAPPORT 07.03.2017 OPSUMMERING Undersøgelsens hovedresultater VOKSNES IDRÆT OG MOTION 59% af de voksne i Guldborgsund Kommune er idræts eller motionsaktive. Andelen er ikke signifikant

Læs mere

8.klasses mening om: - om læring og det faglige niveau i folkeskolen (En afstemning i Børnerådet Børne- og ungepanel)

8.klasses mening om: - om læring og det faglige niveau i folkeskolen (En afstemning i Børnerådet Børne- og ungepanel) 8.klasses mening om: - om læring og det faglige niveau i folkeskolen (En afstemning i Børnerådet Børne- og ungepanel) maj 2005 1 Indledning Børnerådet har foretaget en afstemning i Børnerådets Børne- og

Læs mere

Idrætsklinikken Nord ÅRSRAPPORT 2011

Idrætsklinikken Nord ÅRSRAPPORT 2011 Februar 2012 Idrætsklinikken Nord ÅRSRAPPORT 2011 1 Klinikken kører stadig med fulde programmer. Lægerne kan således se 16 nye patienter pr gang, og vi holder ventetiden på 3 uger. Vi prøver stadig at

Læs mere

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet Det er en udbredt opfattelse, at nyere individuelle motionsformer som løb og fitness, der har vundet kraftigt frem, står i modsætning til

Læs mere

IDRÆTSLIVET OM 10 ÅR - BOLDBANERNES ROLLE

IDRÆTSLIVET OM 10 ÅR - BOLDBANERNES ROLLE Seminar Anlæg af græsboldbaner KU, Skov & Landskab 30. maj 2016 Henrik H. Brandt henrik.brandt@idan.dk IDRÆTSLIVET OM 10 ÅR - BOLDBANERNES ROLLE FOLKEOPLYSNING STÅR IKKE LÆNGERE ALENE - er Faaborg-Midtfyns

Læs mere

Børn og unge i bevægelse Resultaterne af en undersøgelse af børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune i 2007

Børn og unge i bevægelse Resultaterne af en undersøgelse af børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune i 2007 Børn og unge i bevægelse Resultaterne af en undersøgelse af børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune i 2007 Bjarne Ibsen og Jan Toftegaard Støckel Center for forskning i Idræt, Sundhed og

Læs mere

Flere venner - mere tid alene

Flere venner - mere tid alene Foreningsledelse > Artikler > Flere venner - mere tid alene Flere venner - mere tid alene Venner, skole, idræt og fritidsjob er blot nogle af de brikker, der skal pusles sammen for at passe ind i unges

Læs mere

Horsensianernes fritids-, motions- og sportsvaner 2017 BØRNEUNDERSØGELSEN

Horsensianernes fritids-, motions- og sportsvaner 2017 BØRNEUNDERSØGELSEN Horsensianernes fritids-, motions- og sportsvaner 2017 BØRNEUNDERSØGELSEN 1. INDLEDNING 2 2. OPSUMMERING 3 3. OVERORDNET DELTAGELSE I FRITIDSAKTIVITETER 7 4. HYPPIGHED 9 5. VALG AF FRITIDSAKTIVITETER 11

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2011

Medlemsundersøgelse 2011 Medlemsundersøgelse 2011 September 2011 1 Indhold Sammenfatning..3 Hvordan ser det typiske skolebestyrelsesmedlem ud?...4 Skolerne 5 Skolebestyrelsernes virksomhed.7 Bistand fra Skole og Forældre 9 Hvor

Læs mere

Basisinformation. Hvor mange medlemmer har foreningen? % % % % 16% Flere end %

Basisinformation. Hvor mange medlemmer har foreningen? % % % % 16% Flere end % Basisinformation Hvilken forening repræsenterer du? Roskilde Boldklub Viby Badminton KLub Viby Idrætsforening Roskilde Pigefodbold Himmelev-Veddelev BK Roskilde Tennis Klub Roskilde Karate Center Himmelev

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Sponsorbarometeret. Orienteringsløb

Sponsorbarometeret. Orienteringsløb Sponsorbarometeret Orienteringsløb Formål Formålet med denne delrapport af Sponsorbarometeret har været at kortlægge de faktorer, der har inflydelse på attraktiviteten af de respektive idrætsforbund under

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR HEdENsTEd KOMMUNE

TRAFIKPLAN FOR HEdENsTEd KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR Hedensted KOMMUNE Hedensted Kommune Visioner og servicemål for Hedensted Kommune Skolebusregler Hedensted Kommune skal sørge for befordring mellem distriktsskolen og hjemmet for elever,

Læs mere

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Denne undersøgelse af DGI magasinet Udspil er foretaget i efteråret 2010 og i vid udstrækning parallel med en læserundersøgelse, foretaget i efteråret 2007. Så når der i tabellerne

Læs mere

Forældreguide til Zippys Venner

Forældreguide til Zippys Venner Forældreguide til Indledning Selvom undervisningsmaterialet bruges i skolerne af særligt uddannede lærere, er forældrestøtte og -opbakning yderst vigtig. Denne forældreguide til forklarer principperne

Læs mere

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Udviklingskonsulent, Dansk Svømmeunion 180000 170639 178047 160000

Læs mere

Han Herreders Ungdomsskole SELVEVALUERING. Bevægelsesglæde. Udarbejdet af: Linda Hornstrup. Maj-juni 2014

Han Herreders Ungdomsskole SELVEVALUERING. Bevægelsesglæde. Udarbejdet af: Linda Hornstrup. Maj-juni 2014 Han Herreders Ungdomsskole SELVEVALUERING 2014 Bevægelsesglæde Udarbejdet af: Linda Hornstrup Maj-juni 2014 1. Indledning En af skolens værdier og noget, der fylder meget i skolens hverdag, er idræt og

Læs mere

Rapport SAMMENLIGNING Genereret 7. februar 2018

Rapport SAMMENLIGNING Genereret 7. februar 2018 Rapport SAMMENLIGNING Genereret 7. februar 2018 Årstal: 2017/2018 Område: GRUNDSKOLE Rapportniveau: Institution - Kommune Skolesundhed.dk Rapport udarbejdet for Odense Kommune Genereret d. 07-02-2018 Valg

Læs mere

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 Metode...4 Besvarelse fra de børn/unge der har benyttet Teaterskolen for Børn s fritidstilbud.5

Læs mere

KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED

KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED KØBENHAVNSKE FOLKESKOLEELEVERS SUNDHED Resultater fra Københavnerbarometeret 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavnske folkeskolelevers sundhed Resultater fra Københavnerbarometeret

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØ EVALUERING 2015 UNDERVISNINGSMILJØ ǀ EVALUERING 2015 ǀ PILEHAVESKOLEN

UNDERVISNINGSMILJØ EVALUERING 2015 UNDERVISNINGSMILJØ ǀ EVALUERING 2015 ǀ PILEHAVESKOLEN 1 UNDERVISNINGSMILJØ EVALUERING 2015 2 SVARPROCENTER 3 METODE 3 1. LIDT OM DIN KLASSE 4 2. KLASSEN OG KAMMERATERNE - MOBNING 8 3. LIDT OM DIN KLASSELÆRER 10 4. TIMERNE OG UNDERVISNINGEN 13 5. RAMMER KLASSELOKALET

Læs mere

Sammenfatning og konklusion i forbindelse med selvevaluering

Sammenfatning og konklusion i forbindelse med selvevaluering Sammenfatning og konklusion i forbindelse med selvevaluering 2016-2017 Indledning I det følgende vil vi med udgangspunkt i besvarelserne fra elever og lærere tegne et billede af, hvordan linjeidrætten

Læs mere

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR) Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Nogle få input omkring unge, foreningsliv og udviklingspuljer! DUF 6.oktober 2011 Victor s

Læs mere

Bilag 2 til rapporten Idræt i udsatte boligområder

Bilag 2 til rapporten Idræt i udsatte boligområder Bilag 2 til rapporten Idræt i udsatte boligområder Hvem har svaret? Tabel 1: Andelen af skoleeleverne, der har besvaret spørgeskemaet, som bor i boligområdet (pct.) Sundparken Horsens Stengårdsvej Esbjerg

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2018 Svarprocent: 93,6%

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2018 Svarprocent: 93,6% Område Grenåvej Vest Skoler beelser: 147 ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 218 Svarprocent: 93,6% OM RAPPORTEN 1 OM RAPPORTEN I april og maj 218 gennemførte Elevtrivselsmålingen blandt samtlige elever i -1. klasse

Læs mere

Idræt i udsatte boligområder

Idræt i udsatte boligområder Idræt i udsatte boligområder Resultater af undersøgelse. Bjarne Ibsen, Professor og forskningsleder, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, 30. Maj 2012, Vejen Idrætscenter Bascon Den sociale

Læs mere

Danskernes motionsog sportsvaner 2016

Danskernes motionsog sportsvaner 2016 Danskernes motionsog sportsvaner 2016 Spørgeskema - børn Maja Pilgaard & Steffen Rask 1. Er du dreng eller pige? Dreng Pige 2. Hvor gammel er du? Skriv antal år: 3. Hvem bor du sammen med? Mor og far Mor

Læs mere

Resultater af DHF s Efterskoleundersøgelse. 2013 / sammenfatning v. Anne Søndergård, cand.pæd.

Resultater af DHF s Efterskoleundersøgelse. 2013 / sammenfatning v. Anne Søndergård, cand.pæd. Resultater af DHF s Efterskoleundersøgelse 2013 / sammenfatning v. Anne Søndergård, cand.pæd. Formålet Medlemstallet hos de 14-18-årige falder drastisk Efterskolernes rolle Anbefalinger til de involverede

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 1.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 1. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 1. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

En undersøgelse fra Mariagerfjord Kommune. Når børnene. råber op! Børns barrierer og motivation for idrætsdeltagelse

En undersøgelse fra Mariagerfjord Kommune. Når børnene. råber op! Børns barrierer og motivation for idrætsdeltagelse En undersøgelse fra Mariagerfjord Kommune Når børnene råber op! Børns barrierer og motivation for idrætsdeltagelse Når børnene råber op! Når børnene råber op, får vi indsigt i hvilke barrierer og motivationsfaktorer

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 2.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 2. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 2. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

Voksnes idrætsdeltagelse på Bornholm

Voksnes idrætsdeltagelse på Bornholm Voksnes idrætsdeltagelse på Bornholm Resultater fra de voksnes besvarelse af spørgeskema som led i undersøgelsen af idræt og idrætsfaciliteter på Bornholm Bjarne Ibsen og Louise Bæk Nielsen Center for

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 3.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 3. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 3. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 0.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 0. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 0. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

Statusnotat vedrørende aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren

Statusnotat vedrørende aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren Statusnotat vedrørende aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren Af: Thomas Willer, Center for Ungdomsstudier, November 2017 1 Statusnotat vedr aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren Hvad gjorde

Læs mere

Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune

Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune Indledning og formål I RealDania og Mandag Morgens store fremtidsscenarium for Danmark - Der bli`r et yndigt land 2050 - beskrives fremtiden

Læs mere

VOKSNE BORGERES IDRÆTSVANER OG FACILITETSBRUG

VOKSNE BORGERES IDRÆTSVANER OG FACILITETSBRUG Oplæg til WannaSport Workshop Njalsgade 28. november 2016 Peter Forsberg Analytiker og ph.d.-stud. Idrættens Analyseinstitut/ Syddansk Universitet T: 40885279 E: peter.forsberg@idan.dk Foto: Lokale og

Læs mere

TRENDAR ANLEGGSUTBYGGING. - kreativ fleirbruk

TRENDAR ANLEGGSUTBYGGING. - kreativ fleirbruk TRENDAR ANLEGGSUTBYGGING - kreativ fleirbruk V./Laura Munch, konsulent i Lokale- og Anlægsfonden Det Maritime Ungdomshus Lokale- og Anlægsfondens vedtægter Fonden skal udvikle kultur- og fritidsområdet

Læs mere

Interesse- og effektmåling

Interesse- og effektmåling Interesse- og effektmåling Energi Horsens Fonden 211 Antal respondenter: 992 Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om målingen af interesse for de naturvidenskabelige fag samt resultatforklaring

Læs mere

Opsamling af kultur- og fritidsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel

Opsamling af kultur- og fritidsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Opsamling af kultur- og fritidsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 3.-10. oktober 2017. Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Livsstilsundersøgelse. 7 10 klasse samt ungdomsuddannelserne. Frederikshavn Kommune 2008

Livsstilsundersøgelse. 7 10 klasse samt ungdomsuddannelserne. Frederikshavn Kommune 2008 Livsstilsundersøgelse 7 10 klasse samt ungdomsuddannelserne Frederikshavn Kommune 2008 Indholdsfortegnelse: side Forord --------------------------------------------------------- 3 Undersøgelsens metode

Læs mere

Den danske befolknings idrætsvaner

Den danske befolknings idrætsvaner Den danske befolknings idrætsvaner Idrætskonference, Frederikssund, 13. november 2012 Trygve Buch Laub trygve.laub@idan.dk Selvejende, uafhængig institution under Kulturministeriet Forskning og overblik

Læs mere

BILAG til trafikplan for Hedensted Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Hedensted Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 Indholdsfortegnelse: Side 1: Kort 1: Overblik Side 2: Kort 2: Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel 1 og 2: Ruteoversigt

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Hillerød Vest Skolen Hillerød Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Hillerød Vest Skolen Hillerød Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Hillerød Vest Skolen Termometeret Læsevejledning en viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige fordeling

Læs mere

Baggrundsviden og fakta vedr. ny Fritids- og friluftsstrategi

Baggrundsviden og fakta vedr. ny Fritids- og friluftsstrategi Baggrundsviden og fakta vedr. ny Fritids- og friluftsstrategi Indhold Indledning... 1 Baggrundsviden og fakta... 2 Udvikling i foreningers medlemstal og befolkningssammensætningen i Faaborg-Midtfyn Kommune...

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere

Analyserapport vedr. skolernes: Vedligehold og. servicepersonale. Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000

Analyserapport vedr. skolernes: Vedligehold og. servicepersonale. Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Analyserapport vedr. skolernes: Vedligehold og servicepersonale Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 1 Baggrund Områderne vedrørende skolernes budgetter til indvendig vedligeholdelse, udvendig vedligeholdelse,

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Det er godt at man ikke kan komme for sent! Fragmentariske perspektiver på klubben som et frirum med struktur

Det er godt at man ikke kan komme for sent! Fragmentariske perspektiver på klubben som et frirum med struktur Center for Ungdomsstudier (CUR) Det er godt at man ikke kan komme for sent! Fragmentariske perspektiver på klubben som et frirum med struktur KL 18.april 2012 Center for Ungdomsstudier (CUR) Hvad er der

Læs mere

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning Vallensbæk Kommune Tilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen Tekstrapport Maj 2013 Projektkonsulenter Connie Flausø Larsen Casper Ottar Jensen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører MEGAFON.

Læs mere