Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:"

Transkript

1 ISO 9001:2015 (Draft) Side 1 af 9 Så ligger udkastet klar til den kommende version af ISO Der er sket en række strukturelle ændringer i form af standardens opbygning ligesom kravene er blevet yderligere kundefokuserede og der skal i højere grad arbejdes med risikoanalyser. Strukturelle ændringer opbygningen er ændret fra den struktur som standarderne har haft siden versionen i Vi er vant til otte afsnit hvoraf afsnit 1,2 og 3 er indledende afsnit og de egentlige krav til kvalitetsledelsessystemet begyndte ved afsnit 4. Kravelementerne har således været opdelt i fem efterfølgende afsnit; 4) Krav til kvalitetsledelsessystemet, 5) krav til ledelsens ansvar, 6) krav til styring af ressourcer, 7) krav til frembringelsen (drift & produktion) samt 8) krav til forbedringer. Denne struktur er nu blevet udfordret og strukturen indledes forsat med afsnittene 1,2 og 3 som er introduktion, normative referencer samt termer og definitioner, hvorefter de egentlige kravelementer fordeler sig på syv afsnit frem for fem. Standardens punkinddeling går altså fra i alt otte punkter til ti punkter og kravelementerne har følgende overskrifter: Afsnit 4 : Forståelse for virksomheden og dens rammer Afsnit 5: Ledelse Afsnit 6: Planlægning Afsnit 7: Understøttelse Afsnit 8: Drift Afsnit 9: Evaluering af resultater Afsnit 10: Forbedringer Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: Afsnit 4 : Forståelse for virksomheden og dens rammer Dette afsnit indeholder nok de indholdsmæssigt mest væsentlige ændringer i udkastet. Virksomheden skal fastlægge eksterne og interne problemstillinger, som er relevante for virksomhedens formål og dens strategiske retning og som påvirker virksomhedens evne til at opnå det påtænkte resultat. Ved fastlæggelsen af relevante eksterne og interne problemstillinger skal virksomheden overveje dem, som opstår som følge af: Ændringer og trends, som kan have indflydelse på virksomhedens målsætninger Relationer til relevante interesserede parter og disses holdninger og værdier Regeringsspørgsmål, strategiske prioriteter, interne procedurer og forpligtelser og Ressourcetilgængelighed og prioriteringer og teknologiske ændringer.

2 Virksomheden skal fastlægge de interesserede parter, som er relevante for kvalitetsledelsessystemet, og disse interesserede parters krav Side 2 af 9 Virksomheden skal opdatere sådanne fastlæggelser for at forstå og forudse behov eller forventninger, som har indflydelse på kundekrav og kundetilfredshed. Virksomheden skal overveje de følgende relevante interesserede parter: direkte kunder slutbrugere leverandører, distributører, detailhandlere eller andre, som er en del af leverandørkæden; tilsynsmyndigheder; alle andre relevante interesserede parter. Virksomheden skal anvende en fremgangsmåde til sit kvalitetsledelsessystem og virksomheden skal som nye krav blandt andet: fastlægge, hvilke inputs der kræves og hvilke resultater der forventes af hver proces fastlægge risici i forhold til varernes overensstemmelse, ydelser og kundetilfredshed såfremt der opnås uønskede resultater eller samspillet mellem processerne er ineffektivt nødvendige for at sikre at både funktion og styring af disse processer er effektiv Afsnit 5 Ledelse Udover de krav som vi kender fra ISO 9001 standarden i dag skal topledelsen udvise lederskab og engagement i forhold til kvalitetsledelsessystemet ved at sikre, at kvalitetspolitikker og kvalitetsmål for kvalitetsledelsessystemet fastlægges og er forenelige med virksomhedens strategiske retning at sikre integrationen af kvalitetsledelsessystemets krav i virksomhedens forretningsprocedurer at fremme kendskabet til fremgangsmåden at sikre, at kvalitetsledelsessystemet opnår de forventede resultater at engagere, lede og støtte personer til at bidrage til kvalitetsledelsessystemets effektivitet at fremme forbedring og fornyelse, og at støtte andre relevante lederroller i at udvise lederskab i forbindelse med deres ansvarsområder. Topledelsen skal udvise lederskab og engagement i forholdet til kundefokus ved at sikre at de risici, som kan have indflydelse på varers eller ydelsers konformitet, identificeres og behandles Kvalitetspolitikken skal udover de krav vi kender i dag i givet fald være tilgængelig for interesserede parter

3 Side 3 af 9 Bemærk i øvrigt at kvalitetsledelsesprincipper kan anvendes som basis for kvalitetspolitikken. Topledelsen skal fremover stå til regnskab for kvalitetsledelsessystemets effektivitet og skal definere ansvar og beføjelser til blandt andet at sikre, at processerne spiller sammen og leverer det påtænkte resultat rapportere til topledelsen omkring resultaterne af kvalitetsledelsessystemet og eventuelle behov for forbedringer Afsnit 6 Planlægning Under planlægningen af kvalitetsledelsessystemet skal virksomheden overveje de problemstillinger, der er nævnt i forståelse af virksomhedens rammer og interesserede parters behov og forventninger, og fastlægge risici og muligheder, som skal behandles for at sikre, at kvalitetsledelsessystemet kan opnå dets påtænkte resultat(er) sikre, at virksomheden til enhver tid kan opnå konformitet af varer og ydelser samt kundetilfredshed forhindre eller reducere uønskede virkninger Virksomheden skal planlægge Handlinger for at behandle disse risici og muligheder, og Hvordan det vil sige at handlingerne skal integreres og implementeres i virksomhedens kvalitetsledelsesprocesser og effektiviteten af disse handlinger skal evalueres. Virksomheden skal fastsætte kvalitetsmål for relevante funktioner, niveauer og processer. Kvalitetsmålene skal udover de krav vi kender i dag tage hensyn til gældende krav overvåges og opdateres jævnligt. Virksomheden skal bibeholde dokumenterede oplysninger om kvalitetsmålene. Ved planlægningen af, hvordan disse kvalitetsmål skal opfyldes, skal virksomheden fastlægge hvad der skal gøres hvilke ressourcer, der er nødvendige hvem der skal være ansvarlig hvornår opgaven er fuldført, og hvordan resultaterne skal evalueres. Virksomheden skal fastlægge behov og muligheder for ændringer for at opretholde og forbedre kvalitetsledelsessystemets resultater. Virksomheden skal foretage ændringer på en planlagt og systematisk måde, identificere risici og muligheder, og vurdere de potentielle konsekvenser af ændringen.

4 Side 4 af 9 Afsnit 7 Understøttelse Virksomheden skal udover de krav vi allerede kender i dag til eksempelvis styring af ressourcer, infrastruktur og arbejdsforhold - fastlægge og tilvejebringe de nødvendige ressourcer for etableringen, implementeringen, opretholdelsen og forbedringen af kvalitetsledelsessystemet ved at overveje hvad er de eksisterende interne ressourcer, kapaciteter og begrænsninger, og hvilke varer og ydelser skal outsources. Virksomheden skal bevare passende dokumenterede oplysninger som bevis på, at overvågnings- og måleudstyret er egnet til formålet. Virksomheden skal fastlægge den viden, som er nødvendig for funktionen af kvalitetsledelsessystemet og dets processer og til at sikre konformitet af varer og ydelser og kundetilfredshed. Denne viden skal opretholdes, beskyttes og være tilgængelig når det er nødvendigt. Ved behandling af ændrede behov eller tendenser skal virksomheden tage højde for dens aktuelle vidensgrundlag og fastlægge, hvordan den supplerende viden skal erhverves eller gribes an. Personer, som udfører arbejde, som er underlagt virksomhedens kontrol, skal have kendskab til: kvalitetspolitikken, relevante kvalitetsmål, deres bidrag til kvalitetsledelsessystemets effektivitet, inklusive fordelene ved forbedrede kvalitetsresultater, og konsekvenserne af non-konformitet med kvalitetsledelsessystemets krav. Virksomheden skal fastlægge behovet for intern og ekstern kommunikation, som er relevant for kvalitetsledelsessystemet inklusive hvad den vil meddele, hvornår det skal meddeles, og til hvem det skal meddeles. Ved udarbejdelse og opdatering af dokumenter skal virksomheden sikre relevant a) identifikation og beskrivelse (f.eks. en titel, forfatter eller referencenummer), b) format (f.eks. sprog, software version, grafik) og medier (f.eks. papir, elektronisk), c) gennemgang og godkendelse, hvad angår egnethed og tilstrækkelighed.

5 Side 5 af 9 Afsnit 8 Drift De nye krav til styring af driften (det tidligere afsnit 7) er blandt andet : Virksomheden skal, hvis relevant, fastlægge krav specificeret af kunden inklusive kravene til handlinger ved levering og i tiden efter levering, lovpligtige og forskriftsmæssige krav, som er relevante for varerne og ydelserne, og alle andre krav, som virksomheden finder nødvendige. Virksomheden skal gennemgå kravene vedrørende varer og ydelser. Denne gennemgang skal udføres inden virksomheden forpligter sig til at levere varer og ydelser til kunden (f.eks. afgivelse af tilbud, accept af kontrakter eller ordrer, accept af ændringer i kontrakter eller ordrer), og skal sikre, at kravene til varer og ydelser er defineret og aftalt, krav i kontrakt eller ordre, som er forskellige fra dem, der tidligere blev udtrykt, er løst, og virksomheden er i stand til at opfylde de definerede krav. Dokumenterede oplysninger, som beskriver resultatet af gennemgangen, skal bevares. I tilfælde, hvor kunden ikke giver en dokumenteret redegørelse af deres krav, skal kundens krav bekræftes af virksomheden inden accept. I tilfælde, hvor kravene til varer og ydelser ændres, skal virksomheden sikre, at relevante dokumenterede oplysninger ændres og at relevant personale gøres opmærksom på de ændrede krav. Virksomheden skal sikre at eksternt leverede varer og ydelser er i overensstemmelse med specifikke krav. Arten og omfanget af kontrol af eksterne leverandører og de eksternt leverede processer, varer og ydelser skal være afhængig af de identificerede risici og de potentielle indvirkninger, i hvilken grad kontrollen af en eksternt leveret proces deles mellem virksomheden og leverandøren, og muligheden for potentielle kontroller. Hvis relevant, skal den eksterne leverandør have udleveret dokumenterede oplysninger, som beskriver: de varer og ydelser, som skal leveres eller den proces, som skal udføres, kravene til godkendelse eller frigivelse af varer og ydelser, procedurer, processer eller udstyr, kravene til personalets kompetence inklusive nødvendig kvalifikation, kvalitetsledelsessystemets krav, kontrollen og overvågningen af den eksterne leverandørs præstationer, som skal udføres af virksomheden,

6 Side 6 af 9 alle kontrolhandlinger, som virksomheden eller dennes kunde, agter at udføre hos den eksterne leverandør, og kravene til håndtering af den eksterne leverandørs ejendom, som er leveret til virksomheden. Virksomheden skal overvåge eksterne leverandørers præstationer. Dokumenterede oplysninger, som beskriver overvågningens resultater, skal bevares. Ved udviklingsaktiviteter skal virksomheden udover de eksisterende krav fastlægge faser og kontroller for udviklingsprocessen og tage højde for: de fastlagte risici og muligheder forbundet med udviklingsaktiviteterne 1) karakteren af de varer og ydelser, som skal udvikles, og potentielle konsekvenser ved fiasko, 2) det kontrolniveau, som forventes af kunder og andre relevante interesserede parter, i forbindelse med udviklingsprocessen 3) den potentielle indvirkning på virksomhedens evne til konsekvent at kunne opfylde kundernes krav og forbedre kundetilfredsheden. behovene for interne og eksterne ressourcer til udviklingen af varer og ydelser, behovet for klarhed omkring ansvarsområder og autoriteter for de personer og parter, som er involveret i udviklingsprocessen, behovet for styringen af grænsefladerne mellem personer og parter, som er involveret i udviklingsopgaven eller muligheden, behovet for at involvere kundegrupper og brugergrupper i udviklingsprocessen og i styringen af udviklingsprocessen, de nødvendige dokumenterede oplysninger omkring anvendelsen af udviklingsprocesser, deres resultater og deres egnethed, og de nødvendige handlinger for at overgå fra udvikling til produktion eller levering af ydelser. De kontroller, som anvendes i udviklingsprocessen, skal udover kravene i dag - sikre at inputs er definerede således at udviklingsaktiviteterne kan gennemføres og ikke giver anledning til tvetydighed, konflikter eller manglende klarhed, problemer og spørgsmål, som opstår under udviklingsprocessen, løses eller klares på anden vis, før man forpligter sig til yderligere udviklingsarbejde eller fastsætter prioriteter for dette arbejde, de planlagte udviklingsprocesser er blevet fulgt, resultaterne er i overensstemmelse med inputs, og målet for udviklingsaktiviteterne er opnået, passende ændringskontrol og konfigurationsstyring opretholdes under hele udviklingen af varer og ydelser og alle senere modifikationer af varer og ydelser.

7 Side 7 af 9 Virksomheden skal sikre at overgangen fra udvikling til produktion eller ydelse kun sker når alle handlinger opstået under udviklingen er blevet udført eller klaret på anden vis, således at der ikke er nogen negativ indvirkning på virksomhedens evne til altid at opfylde kundekrav, lovpligtige eller forskriftsmæssige krav, eller at forbedre kundetilfredsheden. Hvor sporbarhed er et krav, skal virksomheden kontrollere den entydige identifikation af procesresultaterne, og bevare den som dokumenterede oplysninger. Hvor det er relevant, skal virksomheden fastlægge og opfylde krav til handlinger efter levering forbundet med varernes og ydelsernes karakter og forventede levetid. Omfanget af de krævede handlinger efter levering skal tage hensyn til risici forbundet med varerne og ydelserne, kundens feedback, og lovpligtige og forskriftsmæssige krav. Virksomheden skal foretage ændringer på planlagt og systematisk vis under hensyntagen til gennemgangen af de potentielle konsekvenser af ændringer, og træffe de nødvendige foranstaltninger for at sikre opretholdelsen af varer og ydelsers integritet. Dokumenterede oplysninger, som beskriver resultatet af gennemgangen af ændringer, personalet som godkender ændringen og enhver nødvendig forholdsregel skal bevares. Frigivelse af varer og ydelser til kunden må ikke ske før de planlagte handlinger med henblik på verificering af konformitet er blevet fuldført tilfredsstillende, medmindre det er godkendt på anden vis af en relevant myndighed, og, hvor det er relevant, af kunden. Dokumenterede oplysninger skal indikere personen (-erne), som har godkendt frigivelse af varer og ydelser for levering til kunden. Afsnit 9 Resultatevaluering Virksomheden skal overveje de fastlagte risici og muligheder og skal udover kravene i dag om procesovervågning og overvågning af kundetilfredsheden: evaluere eksterne leverandør(-ers) præstationer fastlægge, hvornår overvågningen og målingen skal foretages; fastlægge, hvornår resultaterne af overvågning og måling skal analyseres og evalueres; og fastlægge, hvilke præstationsindikatorer for kvalitetsledelsessystemet der er nødvendige. Topledelsen skal forsat evaluere virksomhedens kvalitetsledelsessystem med planlagte intervaller for at sikre dets fortsatte egnethed, tilstrækkelighed og effektivitet. Ledelsens evaluering skal planlægges og udføres under hensyntagen til det skiftende forretningsmiljø og på linje med virksomhedens strategiske retning.

8 Det vurderes ikke at der er væsentlige ændrede krav til input og output til ledelsens evaluering. Side 8 af 9 Afsnit 10 Forbedring Når en afvigelse opstår, skal virksomheden som nyt krav: fastlægge om lignende afvigelser forefindes eller muligvis kunne opstå Virksomheden skal udover de krav vi kender i dag - forbedre kvalitetsledelsessystemet, processer, varer og ydelser hvor det er relevant, ved at reagere på: ændringer i identificerede risici og nye muligheder. Virksomheden skal evaluere, prioritere og fastlægge de forbedringer, der skal implementeres. Hvornår forventes den nye standard at træde i kraft? I øjeblikket ligger ISO komiteens 9001:2015-kladde til kommentarer i medlemslandende. i marts 2015 forventes den tilrettede version FDIS-version (Final Draft) at foreligge. Medio september 2015 forventes den færdige standard at blive implementeret. Herefter har virksomheder som er certificeret efter DS/EN ISO 9001: måneder til at implementere de nye krav og på den måde konvertere fra 2008 til 2015-versionen. Efter september 2018 er version 9001:2008 således ikke længere gældende. Har du yderligere spørgsmål til ISO 9001 er du velkommen til at kontakte os på telefon Med venlig hilsen Lasse Ahmü Consult Lasse Ahm Se illustrationen side 9

9 Side 9 af 9

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så ligger det færdige udkast klar til den kommende version af ISO 9001:2015. Standarden er planlagt til at blive implementeret medio september 2015. Herefter har virksomhederne

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så blev den nye version af ISO 9001 implementeret. Det skete den 23. september 2015 og herefter har virksomhederne 36 måneder til at implementere de nye krav i standarden. At

Læs mere

Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2

Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2 Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2 Lasse Ahm Consult Tirsdag, den 1. december 2015 20:33 1 Program Kl. 10.00 Velkomst ved Lasse Michael Ahm - Info om ændringer blandt medlemmerne og nye grupper Kl. 10.05

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Tirsdag, den 17. marts 2015 21:05 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 Velkomst ved Lasse Michael Ahm - Info om ændringer blandt medlemmerne Kl. 10.05

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-2

Velkommen Gruppe SJ-2 Velkommen Gruppe SJ-2 Lasse Ahm Consult Torsdag, den 19. marts 2015 23:23 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 Velkomst ved Lasse Michael Ahm - Info om ændringer blandt medlemmerne Kl. 10.05

Læs mere

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet 2 VELKOMMEN Opsamling på resultaterne v/greenet Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet Hvordan kommer vi videre? Matchmaking: Parring

Læs mere

Infoblad. IATF Automotive

Infoblad. IATF Automotive Side 1 af 5 IATF 16949 - Automotive Standarden IATF 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen i

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Torsdag, den 25. september 2014 15:35 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 Velkomst ved Lasse Michael Ahm - Info om ændringer blandt medlemmerne Kl. 10.05

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Onsdag, den 9. marts 2016 17.38 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 10.05 Kl. 10.05 11.15 Kl. 11.15 12.00 Kl. 12.00 13.00 Kl. 13.00 13.45 Kl. 13.45 14.15

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2

Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2 Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2 Lasse Ahm Consult Torsdag, den 8. december 2016 21:47 1 Program Kl. 10.00 Kl. 10.05 11.00 Kl. 11.00 12.00 Kl. 12.00 13.00 Kl. 13.00 13.30 Kl. 13.30 14.15 Kl. 14.15 14.25

Læs mere

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Tækkearbejde af bygninger D&J-TL/BK /SVC/2016 Rev 03 07.09. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Tirsdag den 20. september 2016 16.43 1 met ser således ud: 16.43 2 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 1 IADK SJ-1 20. september 2016 met ser således ud: www.lasseahm.dk Kl.

Læs mere

Certificering- ISO 9001:2015 Bek 100:2007 bilag 7 og Bek 1094:2011 for sagkyndige kølefirma.

Certificering- ISO 9001:2015 Bek 100:2007 bilag 7 og Bek 1094:2011 for sagkyndige kølefirma. Certificering- ISO 9001:2015 Bek 100:2007 bilag 7 og Bek 1094:2011 for sagkyndige kølefirma. Nr. J-9B, Rev. Dato: 29-9-2018 Sagsnummer: E-mail: Rekvirent: Adresse(r): Auditor 2017.0070.0006 co@sk-as.dk

Læs mere

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Kravspecifikation Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Diamantboring og -skæring samt slibning i tunge bygningsmaterialer som fx beton, granit og asfalt DEB/BK/SVC/2016 Rev. 01

Læs mere

ISO Styr på Arbejdsmiljøet på din virksomhed

ISO Styr på Arbejdsmiljøet på din virksomhed ISO 45001 Styr på Arbejdsmiljøet på din virksomhed Hvem er med Topledelsen Mellemledere Medarbejdere Eksterne Kunder Leverandører Besøgerne Outsoucering Kontractors Gevinst Styr på Arbejdsmiljøet Mindre

Læs mere

Stilling+Brixen. Kvalitetsledelse. Opbygning og implementering af ledelsessystemer på vej mod certificering

Stilling+Brixen. Kvalitetsledelse. Opbygning og implementering af ledelsessystemer på vej mod certificering ` Stilling+Brixen Kvalitetsledelse Opbygning og implementering af ledelsessystemer på vej mod certificering ` Intro Vækst forudsætter dokumentation for kvalitet De fleste danske virksomheder har mødt kravet

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

Certificering ISO 14001:2015

Certificering ISO 14001:2015 Certificering ISO 14001:2015 Nr. Æ-1B, Rev. Dato: 29-8.2018 Sagsnummer: E-mail: Rekvirent: Adresse(r): Auditor Dato: 2017.0070.0006 co@sk-as.dk Søborg Køl A/S Brøndbytoften 13, 2605 Brøndby PBP 05-12-2018

Læs mere

IADK FÄllesmÅde 2. december 2014. Velkommen. Grupperne SJ-1 & SJ-2 17:51 1

IADK FÄllesmÅde 2. december 2014. Velkommen. Grupperne SJ-1 & SJ-2 17:51 1 Velkommen Grupperne SJ-1 & SJ-2 Lasse Ahm Consult Tirsdag, den 2. december 2014 17:51 1 17:51 2 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 1 17:51 3 17:51 4 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 2 den enkeltes spidskompetencer. 17:51

Læs mere

Revideret Miljøledelsesstandard

Revideret Miljøledelsesstandard Revideret Miljøledelsesstandard ISO 14001:2015 Ændringer ift. DS/EN ISO 14001:2004 Dokumentationskrav i ny ISO 14001 GREENET- Revideret ISO 14001 1 MiljøForum Fyn - Revideret ISO 14001 2 1 Termer og definitioner

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-2

Velkommen Gruppe SJ-2 Velkommen Gruppe SJ-2 Lasse Ahm Consult Torsdag den 19. september2019 20.17 1 met ser således ud: 20.17 2 met ser således ud: 20.17 3 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 1 15 medlemmer 20.17 4 12 medlemmer 20.17

Læs mere

Virksomheden bør udvikle, implementere og konstant forbedre de rammer, der sikrer integration af processen til at håndtere risici i virksomhedens:

Virksomheden bør udvikle, implementere og konstant forbedre de rammer, der sikrer integration af processen til at håndtere risici i virksomhedens: DS/ISO 31000 Risikoledelse ISO 31000 - Risikoledelse Virksomheden bør udvikle, implementere og konstant forbedre de rammer, der sikrer integration af processen til at håndtere risici i virksomhedens: overordnede

Læs mere

Velkommen. Risikobaseret tilgang ISO :2016. Lasse Ahm Consult - Vordingborg

Velkommen. Risikobaseret tilgang ISO :2016. Lasse Ahm Consult - Vordingborg Velkommen Risikobaseret tilgang ISO 13 485:2016 Lasse Ahm Consult - Vordingborg Er en moderne rådgivningsvirksomhed med hjemsted i Vordingborg på Sydsjælland. Jeg er 53 år, uddannet Lead Auditor i Kvalitetsledelse,

Læs mere

Stilling+Brixen. Kvalitetsledelse. Implementering af ledelsessystemer på vej mod certificering ISO 1090 ISO 3834 ISO 9001 ISO 14001 ISO/OHSAS 18001

Stilling+Brixen. Kvalitetsledelse. Implementering af ledelsessystemer på vej mod certificering ISO 1090 ISO 3834 ISO 9001 ISO 14001 ISO/OHSAS 18001 ` Stilling+Brixen Kvalitetsledelse Implementering af ledelsessystemer på vej mod certificering ISO 1090 ISO 3834 ISO 9001 ISO 14001 ISO/OHSAS 18001 ` Intro Vækst forudsætter dokumentation for kvalitet

Læs mere

IMPLEMENTERING AF MILJØLEDELSE

IMPLEMENTERING AF MILJØLEDELSE IMPLEMENTERING AF MILJØLEDELSE MODUL 1 MODUL 2 MODUL 3 MODUL 4 TRIN 1 Indledende kortlægning TRIN 2 Ledelsens involvering i projektet TRIN 3 Projektplan TRIN 4 Projektopstart og organisering TRIN 5 Detailkortlægning

Læs mere

Skanderborg Kommune. ISMS-regler. Informationssikkerhedsregler for hvert krav i ISO. Udkast 27001:2017

Skanderborg Kommune. ISMS-regler. Informationssikkerhedsregler for hvert krav i ISO. Udkast 27001:2017 Skanderborg Kommune ISMS-regler Informationssikkerhedsregler for hvert krav i ISO 27001:2017 02-04-2018 Indholdsfortegnelse 4 Organisationens kontekst 1 4.1 Forståelse af organisationen og dens kontekst

Læs mere

Kommentarer: Formålet med enhver organisation er at søge og bevare en kundekreds, for uden denne vil virksomheden ikke kunne eksistere.

Kommentarer: Formålet med enhver organisation er at søge og bevare en kundekreds, for uden denne vil virksomheden ikke kunne eksistere. De 8 ledelsesprincipper og deres sammenhæng med kvalitetsledelse. På de følgende sider beskrives de 8 ledelsesprincipper lidt mere detaljeret for at give et genkendeligt billede i forhold til kvalitetsledelse.

Læs mere

Vejledning til kvalitetsstyringssystem for virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at udføre energimærkning

Vejledning til kvalitetsstyringssystem for virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at udføre energimærkning Vejledning til kvalitetsstyringssystem for virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at udføre energimærkning April 2008 Vejledning til kvalitetshåndbog 100408 Side 1 af 20 Introduktion I henhold

Læs mere

Færre fejl, hændelser og mangler Større interessenttilfredshed. Bedre image Større indtjening Forbedret dokumentation. Lektion 1 2

Færre fejl, hændelser og mangler Større interessenttilfredshed. Bedre image Større indtjening Forbedret dokumentation. Lektion 1 2 Lektion 1 1 Grundlæggende begreber for ledelse Færre fejl, hændelser og mangler Større interessenttilfredshed Bedre image Større indtjening Forbedret dokumentation Lektion 1 2 De 8 grundprincipper Interessent

Læs mere

Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability. August 2014

Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability. August 2014 Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability August 2014 Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability Udgivet august 2014 Udgivet af Digitaliseringsstyrelsen Publikationen er kun udgivet

Læs mere

IADK - SJ1 6. december 2012. Velkommen. Gruppe SJ1 21:36 1. - præsentation af hver enkelt deltager ved dagens møde

IADK - SJ1 6. december 2012. Velkommen. Gruppe SJ1 21:36 1. - præsentation af hver enkelt deltager ved dagens møde Velkommen Gruppe SJ1 Lasse Ahm Consult 6. december 2012 21:36 1 Program Kl. 10.00 Kl. 10.05 10.45 Kl. 10.45 12.00 Kl. 12.00 13.00 Kl. 13.00 13.30 Kl. 13.30 14.25 Kl. 14.30 Velkomst ved Lasse Michael Ahm

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-2

Velkommen Gruppe SJ-2 Velkommen Gruppe SJ-2 Lasse Ahm Consult Torsdag, den 13. marts 2014 21:18 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 Velkomst ved Lasse Michael Ahm - Info om ændringer blandt medlemmerne og nye grupper

Læs mere

Auditrapport. Auditrapport. Auditdato: DS/EN ISO 9001:2008. Holbæk Kommune. Holbæk Kommune. Virksomhedsnavn: Projektnr.

Auditrapport. Auditrapport. Auditdato: DS/EN ISO 9001:2008. Holbæk Kommune. Holbæk Kommune. Virksomhedsnavn: Projektnr. Auditrapport DS/EN ISO 9001:2008 Almen Auditrapport udg. 22-11-2012 Side 1 af 8 Hovedkonklusion Resultaterne af audit er blevet gennemgået med følgende overordnede konklusioner: Ja Ja Ja Ja Nej Systemet

Læs mere

Velkommen. Introduktion til DS/EN ISO 13485: september copyright 1. Lasse Ahm Consult - Vordingborg

Velkommen. Introduktion til DS/EN ISO 13485: september copyright 1. Lasse Ahm Consult - Vordingborg Velkommen Introduktion til ISO 13 485:2016 Lasse Ahm Consult - Vordingborg Er en moderne rådgivningsvirksomhed med hjemsted i Vordingborg på Sydsjælland. Jeg er 53 år, uddannet Lead Auditor i Kvalitetsledelse,

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Rala Stål ApS Norgesvej Hadsund. Tlf.: Fax.: Cvr. Nr.:

Kvalitetshåndbog. for. Rala Stål ApS Norgesvej Hadsund. Tlf.: Fax.: Cvr. Nr.: Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Rala Stål ApS Norgesvej 1 9560 Hadsund Tlf.: 96 68 00 60 Fax.: 96 68 00 61 Cvr. Nr.: 27605753 Organisationsdiagram Direktør Steen Langberg Direktør:

Læs mere

Maj 2014 Udarbejdet af Liselotte Mammen Kruse Kvalitetssikret af Helle Dueholm

Maj 2014 Udarbejdet af Liselotte Mammen Kruse Kvalitetssikret af Helle Dueholm 1/8 Maj 2014 Udarbejdet af Liselotte Mammen Kruse Kvalitetssikret af Helle Dueholm 2/8 Analyserapport Denne analyserapport er den systemansvarliges analyse af kvalitetsledelsessystemet i Teknik og Miljø

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Organisationsdiagram Direktør Anders Damgaard Fabrikschef Torben V. Hjorth Assentoft silo A/S Administration QC

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

BUSINESS ASSURANCE. Fødevaresikkerhed SAFER, SMARTER, GREENER

BUSINESS ASSURANCE. Fødevaresikkerhed SAFER, SMARTER, GREENER BUSINESS ASSURANCE Fødevaresikkerhed SAFER, SMARTER, GREENER 2 ISO 22000 Formålet med dette dokument er at give jer indsigt i overgangen til ISO 22000:2018, den reviderede standard for fødevaresikkerhed.

Læs mere

GLM. GenbaLedelse og Moral

GLM. GenbaLedelse og Moral DI-version 2014-09-23 GLM GenbaLedelse og Moral Alle rettigheder tilhører DI 3-3-1 - GLM - Ledelsens Vejledning - 2014-09-233 side 1 af 5 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro K-systemdokumenter Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Organisationsdiagram Direktør Anders Damgaard Fabrikschef Torben V. Hjorth Assentoft silo A/S

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

Kvalitetsledelse af jeres ydelser og services

Kvalitetsledelse af jeres ydelser og services Tryksag 541-643 Hvis I vil vide mere Kom godt i gang med standarder I er velkomne til at kontakte vores erfarne konsulenter inden for kvalitetsledelse på telefon 39 96 61 01 eller consulting@ds.dk. Kvalitetsledelse

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision

Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision Eksempel på funktionsbeskrivelse for intern revision Version 1.0 Indhold Forord... 3 Funktionsbeskrivelse for intern revision... 4 1. Arbejdets formål

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse Side 1af 8 Udarb.:PH Godk.:LH Dato: 09-01-2013

Læs mere

Krav til sikkerhed og sikring af kontanthåndteringscentre, transitstationer og transport af kontanter

Krav til sikkerhed og sikring af kontanthåndteringscentre, transitstationer og transport af kontanter Dansk standard DS 3999 1. udgave 2010-10-12 Krav til sikkerhed og sikring af kontanthåndteringscentre, transitstationer og transport af kontanter Requirements for security of cash centers, transit stations

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

Systemets baggrund og indhold

Systemets baggrund og indhold Systemets baggrund og indhold I primærproduktionen inden for dansk landbrug har man i stort omfang ensartede produktionsformer, og man har på mange områder udviklet fælles principper til at håndtere mange

Læs mere

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Tema Standard Spørgsmål 1. Indledning formål, omfang og kriterier Indledningsmøde præsentation af

Læs mere

Retningslinjer for Kammeradvokatens Videnportal for staten

Retningslinjer for Kammeradvokatens Videnportal for staten Retningslinjer 20. oktober 2015 SIK/ATAGH Retningslinjer for Kammeradvokatens Videnportal for staten 1. Indledning Følgende retningslinjer har til formål at regulere brug af Kammeradvokatens Videnportal

Læs mere

Nyt om ISO-standarder ISO 14001:2015 ISO 9001:2015 ISO 45001:2016. Jan Støttrup Andersen. Lidt om mig:

Nyt om ISO-standarder ISO 14001:2015 ISO 9001:2015 ISO 45001:2016. Jan Støttrup Andersen. Lidt om mig: Velkommen til Nyt om ISO-standarder ISO 14001:2015 ISO 9001:2015 ISO 45001:2016 1 Lidt om mig: Jan Støttrup Andersen Force Technology; Audit og Forretningsudvikling Konsulent indenfor ledelsessystemer

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Onsdag, den 25. september 2013 15:26 1 Kl. 10.05 11.00 Bordet rundt Kl. 11.00 12.00 Den gode audit DS/EN ISO 19 011 Kl. 12.00 12.45 Frokost & networking Kl. 12.45

Læs mere

DAFA s. HACCP-guidelines. I henhold til DS 3027. DAFA Side 1 af 9

DAFA s. HACCP-guidelines. I henhold til DS 3027. DAFA Side 1 af 9 s HA-guidelines I henhold til DS 3027 Side 1 af 9 s HA guidelines for Operatører. Afsnit 1 1.1. Hvad er HA? Side 3 1.2. HA-processen Side 4 1.3. Flowdiagram for HA-systemet Side 5 1.4. Kontrol og rapportering

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-2

Velkommen Gruppe SJ-2 Velkommen Gruppe SJ-2 Lasse Ahm Consult Torsdag den 22. september 2016 17.01 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 Kl. 10.05 11.00 Kl. 11.00 12.00 Kl. 12.00 13.00 Kl. 13.00 14.15 Velkomst ved

Læs mere

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten . spe. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Nedenstående er opdelt i to afsnit. Første afsnit indeholder bestemmelser, der forventes indarbejdet i Samarbejdsbilaget. Andet

Læs mere

Handlinger til adressering af risici og muligheder Risikovurdering, risikoanalyse, risikobaseret tilgang

Handlinger til adressering af risici og muligheder Risikovurdering, risikoanalyse, risikobaseret tilgang Handlinger til adressering af risici og muligheder Risikovurdering, risikoanalyse, risikobaseret tilgang Eurolab Danmark Netværksmøde 6. november 2018 1 Risikovurdering i ISO 17025:2017 De væsentligste

Læs mere

Auditbeskrivelser for Kanban

Auditbeskrivelser for Kanban 2-4-1 V01 Anvendes kanban for: 80% af værdien af indkøbte materialer i området (A-varer)? indkøbte materialer, der er A-varer. Hvis der er enkelte undtagelser, er punktet stadig opfyldt. Hvis varernes

Læs mere

August 2015 Udarbejdet af Helle Dueholm Kvalitetssikret af Liselotte Mammen Kruse

August 2015 Udarbejdet af Helle Dueholm Kvalitetssikret af Liselotte Mammen Kruse August 2015 Udarbejdet af Helle Dueholm Kvalitetssikret af Liselotte Mammen Kruse Maj 2014 august 2015 Analyserapport Denne analyserapport er den systemansvarliges analyse af kvalitetsledelsessystemet

Læs mere

Analyserapport for Kvalitetsstyringssystem for Natur- og Miljøadministrationen

Analyserapport for Kvalitetsstyringssystem for Natur- og Miljøadministrationen Analyserapport for 2013 Kvalitetsstyringssystem for Natur- og Miljøadministrationen 2 Indhold Indledning... 4 Brugertilfredshedsundersøgelse... 4 Kvalitetspolitik... 4 Opfølgning på kvalitetsmål for 2013...

Læs mere

Triolab lægger vægt på et tæt samarbejde med kunden, sådan at de tilbudte løsninger fungerer optimalt og tilpasses kundens behov.

Triolab lægger vægt på et tæt samarbejde med kunden, sådan at de tilbudte løsninger fungerer optimalt og tilpasses kundens behov. Side 1 af 8 Indledning Triolab er et firma, der forhandler kvalitetsløsninger til laboratorier i flere segmenter. Triolab er et firma, der forestår totalløsninger. Der tilbydes support på højt fagligt

Læs mere

Intern audit Procedure nr.: 4.5.5

Intern audit Procedure nr.: 4.5.5 afsnit 4.5.5 Sidst rettet 01 09 2013 Side 1 af 5 Intern audit Dette er et kontrolleret dokument, som opdateres løbende. Den elektroniske version er den til enhver tid gældende. Indholdsfortegnelse 1 Formål

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for Smemek ApS

Kvalitetshåndbog. for Smemek ApS Kvalitetshåndbog for Smemek ApS Kvalitetsstyring Smemek ApS ApS Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4

Læs mere

LRQA ISO- RISK BASED THINKING. Af Mogens Larsen, ISO-Academy.001

LRQA ISO- RISK BASED THINKING. Af Mogens Larsen, ISO-Academy.001 LRQA ISO- 1 RISK BASED THINKING Af Mogens Larsen, ISO-Academy.001 Alle virksomheder oplever usikkerhed; hvordan denne usikkerhed tackles kan ofte have betydning og endog være afgørende for succes. De nye

Læs mere

Audit beskrivelser for PL

Audit beskrivelser for PL 3-4-1 V01 3-4-1 V02 3-4-1 V03 3-4-1 V04 3-4-1 V05 Er der etableret et system til regelmæssig kontrol af processerne? Punktet er opfyldt, hvis der er en synlig regelmæssig måling for processen med acceptgrænser.

Læs mere

Analyserapport. Kvalitetsledelse i Teknik og Miljø December 2013

Analyserapport. Kvalitetsledelse i Teknik og Miljø December 2013 Analyserapport Kvalitetsledelse i Teknik og Miljø December 2013 Analyserapportens baggrund og proces Denne rapport er de systemansvarliges analyse af kvalitetsstyringen i Teknik og Miljø. Rapporten danner

Læs mere

ANALYSERAPPORT FOR 2014 KVALITETSSTYRINGSSYSTEM FOR NATUR- OG MILJØADMINISTRATIONEN

ANALYSERAPPORT FOR 2014 KVALITETSSTYRINGSSYSTEM FOR NATUR- OG MILJØADMINISTRATIONEN ANALYSERAPPORT FOR 2014 KVALITETSSTYRINGSSYSTEM FOR NATUR- OG MILJØADMINISTRATIONEN 1 INDHOLD 2 Indledning... 3 3 Brugertilfredshedsundersøgelse... 3 4 Kvalitetspolitik... 3 5 Opfølgning på kvalitetsmål

Læs mere

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato. Gældende

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato. Gældende Afvigelser, Afhjælpende, korrigerende og T6 03.09.07 Formål Formålet med proceduren er At konstaterede afvigelser, fejl og uklarheder i procedurerne bliver rettet ved at der iværksættes afhjælpende eller

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Houe Smed & VVS

Kvalitetshåndbog. for. Houe Smed & VVS Kvalitetshåndbog for Houe Smed & VVS Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

DHNSKE RI(ITE I(T VIRI(SOMHEDER. -Ol. KS.HÅNDBOG Vejledn ing_ 2Oll-O7 DANSKE ARK

DHNSKE RI(ITE I(T VIRI(SOMHEDER. -Ol. KS.HÅNDBOG Vejledn ing_ 2Oll-O7 DANSKE ARK DHNSKE RI(ITE I(T VIRI(SOMHEDER H * DANSKE ARK * KS.HÅNDBOG Vejledn ing_ 2Oll-O7 -Ol 2011-07-01 Vejledning til udarbejdelse af kvalitetsledelsessystem Indhold Introduktion Grundlag Struktur Systematik

Læs mere

ISO/IEC 27001:2013. Ledelsessystem for informationssikkerhed (ISMS) Niels Madelung, Chefkonsulent nm@ds.dk 4121 8304

ISO/IEC 27001:2013. Ledelsessystem for informationssikkerhed (ISMS) Niels Madelung, Chefkonsulent nm@ds.dk 4121 8304 1 ISO/IEC 27001:2013 Ledelsessystem for informationssikkerhed (ISMS) Niels Madelung, Chefkonsulent nm@ds.dk 4121 8304 Deltaget i det internationale arbejde omkring revisionen af ISO/IEC 27001 og 27002,

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro

Kvalitetshåndbog. for. Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Åbybro Maskinfabrik A/S Limfjordsgade 61, Gjøl DK-9440 Aabybro Kvalitetshåndbogen Side 2 af 6 1. Om Åbybro Maskinfabrik A/S Åbybro Maskinfabrik A/S i

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12. Ledelsessystemcertificering Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.2011 Audit 22. oktober 2014 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Sagsbehandling på

Læs mere

Kommissorium for Revisions- og Risikokomiteen i DONG Energy A/S

Kommissorium for Revisions- og Risikokomiteen i DONG Energy A/S Kommissorium for Revisions- og Risikokomiteen i DONG Energy A/S Generelt Revisions- og Risikokomiteen er et udvalg under Bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med forretningsordenen for Bestyrelsen.

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK Kvalitetshåndbog for SMEMEK Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

Recertificering Kvalitetsstyringsloven. Odsherred Kommune

Recertificering Kvalitetsstyringsloven. Odsherred Kommune Recertificering Kvalitetsstyringsloven 01 og 02-10-2012 Odsherred Kommune Auditteam: Bo Tune Jensen (BTJ), Ledende auditor Mette Kappel Christensen (MKC), auditor under oplæring Auditformål: Vurdering

Læs mere

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0 Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB April 2008 Version 1.0 Indhold 1. Indledning... 3 2. Mission... 3 3. Målsætning... 3 4. Dækningsområde og afgrænsning... 4 5. Ansvar og organisering... 4 6.

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

Andersen & Martini A/S

Andersen & Martini A/S Udkast til kommissorium for revisionsudvalget 1. Formål Revisionsudvalget udpeges af bestyrelsen til at bistå denne i udførelsen af bestyrelsens tilsynsopgaver. Revisionsudvalget overvåger: Effektiviteten

Læs mere

5.1.2 Kan IO identificeres i organisati- onen?

5.1.2 Kan IO identificeres i organisati- onen? Rød: Udgår af 17020 Gul: Ændringer og tilføjelser i 17020:2012 ISO 17020:2005, ISO 17020:2012 3 Administrative krav 5 Krav til opbygning 5.1 Administrative krav 3.1 Juridisk identificerbar afd. 5.1.1 Juridisk

Læs mere

Kotters 8 trin. Skab nødvendighed. Skab en bærende koalition. Formuler strategisk vision og initiativer. Udpeg en hær af frivillige

Kotters 8 trin. Skab nødvendighed. Skab en bærende koalition. Formuler strategisk vision og initiativer. Udpeg en hær af frivillige John Kotter Kotters 8 trin Skab nødvendighed di d Skab en bærende koalition Formuler strategisk vision og initiativer Udpeg en hær af frivillige Fjern barrierer for forandring Få kortsigtede resultater

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Onsdag den 22. marts 2017 21.45 1 21.45 2 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 1 21.45 3 21.45 4 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 2 21.45 5 21.45 6 www.lasseahm.dk COPYRIGHT 3 21.45

Læs mere

Strategiudrulning. Ledelsens vejledning. DI-version

Strategiudrulning. Ledelsens vejledning. DI-version DI-version 2013-11-20 Ledelsens vejledning 1-1-1 - STU - Ledelsens Vejledning - 2013-11-2011-20 Alle rettigheder tilhører DI side 1 af 9 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder

Læs mere

Per Aarsleff Holding A/S - Revisionsudvalg

Per Aarsleff Holding A/S - Revisionsudvalg 1/2 Per Aarsleff Holding A/S - Revisionsudvalg Kommissorium Revisionsudvalget er nedsat af - og blandt bestyrelsen. Dets opgaver er i henhold til revisorlovens 31: 1. At underrette det samlede øverste

Læs mere

Taler vi samme sprog?

Taler vi samme sprog? Taler vi samme sprog? hvordan? sikrer vi os at det vi taler om det vi forventer det vi igangsætter og det vi ordrer OGSÅ ER DET VI MODTAGER COPYRIGHT 1 Afstemme forventninger Kvalitetsspecifikationer Referenceemner

Læs mere

ISO9001:2015 Konsekvenserne Nyhedsbrev: August 2015

ISO9001:2015 Konsekvenserne Nyhedsbrev: August 2015 ISO9001:2015 Konsekvenserne Nyhedsbrev: August 2015 1 Nu varer det ikke længe ISO9001:2015 er lige på trapperne. Final Draft blev udgivet den 9. juli 2015 og medio september 2015 udgives både 9001 og 14

Læs mere

Overblik over ISO9001:2008

Overblik over ISO9001:2008 ISO9001:2008 i en nøddeskal Af Mogens Larsen ISO Consult 2012 Overblik over ISO9001:2008 I det følgende er anført kravene i ISO9001:2008. Såvel numrene som overskrifterne i de følgende punkter svarer nøjagtigt

Læs mere

Redegørelse vedr. Norddjurs Kommunes kvalitetsstyringssystem for natur- og miljøområdet

Redegørelse vedr. Norddjurs Kommunes kvalitetsstyringssystem for natur- og miljøområdet Redegørelse vedr. Norddjurs Kommunes kvalitetsstyringssystem for natur- og miljøområdet i 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Kvalitetspolitik 2. Kvalitetsmål 3. Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet

Læs mere

Forberedelse og planlægning af GMP Audit

Forberedelse og planlægning af GMP Audit Forberedelse og planlægning af GMP Audit Juli, 2014 Indledning I de kommende sider får du nogle hurtige tips og råd til din forberedelse og planlægning af en GMP audit. Dette er ikke en komplet og grundig

Læs mere

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering)

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering) Skema til brug ved oprettelse af et team Formålet med teamet Forventede aktiviteter Tilsigtede resultater Tilgængelige ressourcer Begrænsninger Nødvendige færdigheder og kvaliteter Forventede teammedlemmer

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOEL ApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOEL ApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse. Kvalitetsstyring Smedefirmaet Side 1 af

Læs mere

Akkreditering til certificering Nr. : AB 6 UDKAST Dato : Side : 1/5

Akkreditering til certificering Nr. : AB 6 UDKAST Dato : Side : 1/5 Side : 1/5 1. Anvendelsesområde Denne akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse ved DANAK s akkreditering af virksomheder i henhold til: a. DS/EN ISO/IEC 17065 Overensstemmelsesvurdering Krav til organer,

Læs mere

Generelle lederkompetencer mellemledere

Generelle lederkompetencer mellemledere Generelle lederkompetencer mellemledere Personale- og teamledelse: min. niveau 3 Skaber et godt arbejdsklima gennem information, dialog og involvering Har øje for den enkeltes talenter og ressourcer Sikrer

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 274/6 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1638 af 13. juli 2018 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C KLS systemet er certificeret af Byggeriets Kvalitetskontrol Håndbog Kvalitetsledelsessystem for autoriseret virksomhed på kloakinstallationsområdet Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C Friis Kloakmester

Læs mere