Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode. Pr april 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode. Pr april 2016"

Transkript

1 Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode Pr april 2016 Vejledning til indsendelsesbekendtgørelsen Tak for muligheden for at kommentere udkast til vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed (indsendelsesbekendtgørelsen). Det er en læsevenlig vejledning, der udmærket forklarer bekendtgørelsens bestemmelser. Det er hensigtsmæssigt, at vejledningen er struktureret efter paragraffer, så det er let at finde beskrivelser, hvis man er i tvivl om, hvordan en bestemt paragraf skal forstås. Ulempen er dog, at nogle forhold, fx underskriftsforhold, står beskrevet flere forskellige steder i vejledningen, og det bidrager desværre til at gøre vejledningen meget omfangsrig også set i forhold til bekendtgørelsens længde. FSR danske revisorer Kronprinsessegade 8 DK København K Telefon fsr@fsr.dk CVR Danske Bank Reg. nr Konto nr Vores bemærkninger følger vejledningens kronologiske -rækkefølge. Rækkefølgen er således på ingen måde udtryk for de enkelte bemærkningers væsentlighed. 1, stk. 2 Side 5: Hvis en rådgiver, fx en revisor, indberetter årsrapporten for virksomheden, betragtes rådgiveren som indberetter. Det er imidlertid ikke helt klart, om det i alle tilfælde er rådgiverens virksomhed, der betragtes som indberetter, eller om det også kan være rådgiveren som person, fx en ansat revisor, der er personligt valgt som selskabets revisor. Side 4: Skal fuldmagt til rådgiver om indberetning være specifik for den enkelte rapport, der indberettes, eller kan den være generel i forhold til de rapporter, som det er aftalt, at rådgiver skal indberette? 1, stk. 4 Side 5: Det bør fremgå, at legatarfortegnelse fortsat kan indsendes på papir til styrelsen. Det bør endvidere fremgå, hvornår og hvortil legatarfortegnelsen skal indsendes.

2 1, stk. 5 Side 5: Afsluttende likvidationsregnskaber skal indsendes til Erhvervsstyrelsen som bilag. Det bør præciseres, om afsluttende likvidationsregnskaber skal indsendes på papir eller alternativt kan indberettes på anden måde. Side 2 2, stk. 1 Side 6: Med virksomhedens ledelse menes medlemmerne af de ansvarlige ledelsesorganer. Det vil være hensigtsmæssigt at tilføje, at det typisk er bestyrelsen og direktionen. Side 7 øverst. Det fremgår, at "uden ugrundet ophold" i praksis er inden for et par dage. I nogle situationer kan det være en udfordring at konvertere og indberette regnskabsdokumentet inden for et par dage. Fx en delårsrapport, som indberetter normalt ikke får adgang til, før ledelsen har godkendt den. For at undgå misforståelser er det måske hensigtsmæssigt at skrive, at uden ugrundet ophold sædvanligvis er inden for et par dage. 2, stk. 2 Side 7: Sidste afsnit At årsrapporten m.v. i givet fald. bør slettes. 2, stk. 3 Side 8: Vejledningen beskriver, at indberetter indestår for, at det er den endelige, godkendte årsrapport, der indberettes. Tilsvarende ordlyd anvendes i selve bekendtgørelsen. Ordlyden kan vække undren, idet indberetter vel kun kan indestå for, at det er den godkendte årsrapport, der indberettes. Hvad menes med den endelige, godkendte årsrapport kan der være flere godkendte årsrapporter? Hvordan skal indberetter indestå for, at det er det endelige, hvis der er flere godkendte årsrapporter? Indberetter kan vel bare kontrollere, at dirigent og revisor har underskrevet, og at det derfor er den godkendte årsrapport? Side 8: Vejledningen bør tydeliggøre, at det ved brug af REGNSKAB BASIS ikke er tilladt at fremlægge et andet dokument til godkendelse på generalforsamlingen end det dokument, der er dannet i REGNSKAB BASIS. Formuleringen Det er dermed ikke den korrekte fremgangsmåde og Ved denne fremgangsmåde kan virksomheden risikere kan forstås således, at hvis virksomheden sikrer sig, at alle oplysninger fremgår, så kan fremgangsmåden accepteres. Men det er vel ikke hensigten?

3 Side 9 øverst: REGNSKAB BASIS 1:1 kan misforstås, og sætningen bør derfor omformuleres. Side 3 Side 9: Hvis der alene er ét ledelsesmedlem, så anses virksomhedens indberetning af årsrapporten for at være dokumentation for, at ledelsesmedlemmet har godkendt årsrapporten. Dette gælder, uanset om virksomheden selv foretager indberetning, eller virksomheden har overladt det til en anden at foretage indberetningen. Bør det ikke kun være, hvis det pågældende ledelsesmedlem selv indberetter årsrapporten? Ellers skal der vel foreligge anden dokumentation for, at ledelsesmedlemmet har godkendt den indberettede årsrapport? 3 Side 10: Der tales om funktioner for ledelsen. Vejledningen bør præcisere, at der hermed menes bestyrelsesmedlem, formand for bestyrelsen, direktør, dirigent mv. Side 10: De anførte navne skal være identiske med de navne, som er registreret for den pågældende i Folkeregistret. Dette kan synes som en opstramning, som blandt andet indebærer, at nogle personer fremover skal medtage for- og mellemnavne, som de normalt ikke anvender. Side 11: Endvidere gælder det for halvårsrapporter for statslige aktieselskaber og delårsrapporter for børsnoterede virksomheder Det bør fremgå fx i en fodnote at lovgivningen ikke længere stiller krav om periodemeddelelser / delårsrapporter (Q1 og Q3) i børsnoterede selskaber, men at de selvfølgelig kan udarbejdes frivilligt. Side 11, nederst, fremgår, at alle de ansvarlige ledelsesmedlemmer skal have underskrevet årsrapporten, inden revisor må afslutte sin revision og underskrive sin erklæring til årsrapporten. Det kan i praksis forekomme, at et ledelsesmedlem nægter at underskrive årsrapporten og nægter at afgive dissens til ledelsespåtegningen. Her vil revisor efter vejledningens ordlyd være afskåret fra at fuldføre sin revision, uanset at et flertal af bestyrelsens medlemmer har godkendt årsrapporten. Vejledningen kan med fordel omtale, hvordan selskabets ledelse og revisor bør håndtere en sådan situation. Vejledningen bør herunder omtale en eventuel sammenhæng med selskabslovens 124, stk. 3, hvorefter beslutninger kan træffes af bestyrelsen med simpelt flertal, for så vidt der ikke efter vedtægterne kræves særligt stemmeflertal.

4 Side 12: Vi er enige i, at der bør skelnes mellem reelle godkendelsesdato og formelle underskriftsdato. Hvis ikke der skelnes, så vil det være vanskeligt i praksis at håndtere digitale underskrifter på årsrapporter. Vi er således også enige i, at en digital underskrift skal kunne anses for en bekræftelse af, at årsrapporten reelt er godkendt af den pågældende person på den tidligere dato, som fremgår af ledelsespåtegningen. Side 4 Vi er imidlertid i tvivl om, hvad revisor skal kunne dokumentere i forhold til at kunne afgive sin erklæring efter ledelsens reelle godkendelse. Hvis revisor skal kunne dokumentere dette ved indhentning af bindende tilkendegivelse fra hver enkelt ledelsesmedlem inden afgivelse af sin revisionspåtegning, så består der vel fortsat et praktisk problem i forhold til at få udbredt digitale underskrifter. Er det fx tilstrækkeligt, at revisor har deltaget på bestyrelsesmødet og overhørt, at alle bestyrelsesmedlemmer godkender årsrapporten? Er det tilstrækkeligt, at bestyrelsesformanden bekræfter over for revisor, at årsrapporten blev godkendt af samtlige ledelsesmedlemmer (men husk på, hvordan det var i Nordisk Fjer!)? Er det tilstrækkeligt, at revisor afventer frigivelse af sin påtegning, indtil revisor modtager årsrapport, hvoraf det fremgår, at alle ledelsesmedlemmer har bekræftet, at årsrapporten blev godkendt på den reelle godkendelsesdato? Alle tre eksempler bør hver især være tilstrækkelige, hvis fremgangsmåden med digital godkendelse skal fungere i praksis. Vejledningen bør tydeliggøre kravene og fx ud fra ovenstående angive, hvordan kravet til revisors dokumentation kan håndteres. 7, stk. 1 Side 17: Al information er i dette tilfælde gengivet både på dansk eller engelsk og et andet sprog. Formuleringen kan misforstås og bør omformuleres, fx: Al information er i dette tilfælde enten gengivet på dansk og et andet sprog eller alternativt på engelsk og et andet sprog. Vejledningen bør i denne forbindelse henvise til 17, stk. 5, hvor det fremgår, at det i 2016 er tilstrækkeligt at præsentere XBRL-filen på dansk, uanset at årsrapporten indberettes både på dansk og et andet sprog. Vejledningen bør endvidere omtale, at separate redegørelser om erhvervsdrivende fondes uddelingspolitik og god fondsledelse, CSR, mangfoldighed, land for land-rapportering samt virksomhedsledelse, som

5 offentliggøres på virksomhedens hjemmeside, jf. ÅRL 77 a-b, 99a-c, 107 b-c, skal udfærdiges på samme sprog som virksomhedens årsrapport, medmindre virksomheden rapporterer efter FN s Global Compact, Global Reporting Initiative mv. Side 5 8, stk. 3 Side 19, øverst: OMX bør slettes. 10, stk. 2 Side 21 nederst: konklusion om årsrapporten bør ændres til konklusion om årsregnskabet. 11, stk. 4-6 Side 26: Slet "]" i sidste linje. 12, stk. 2 Side 27: Overvej at anføre, til hvilken adresse legatarfortegnelse skal indsendes. 13, stk. 3 og 4 Side 28: I de enkelte bullets kan det med fordel fremgå, hvor i vejledningen de enkelte forhold nærmere omtales. I 5. bullet bør det præciseres, at det er IFRS 10, afsnit 4, litra a 15 Side 29: I første afsnit kan slettes: som indberetter årsrapport digitalt. 17, stk. 2 og 3 Side 32: Det bør anføres, hvilke taksonomier der kan/må anvendes af virksomhederne. Der er for tiden flere tilgængelige versioner, og hvilke må man anvende? 17, stk. 5 Bliver det efter 31. december 2016 muligt at indberette XBRL på to sprog? Hvis ikke, skulle man måske overveje en anden formulering i vejledningen og bekendtgørelsen - således at den er fremtidssikret, indtil det bliver muligt at indberette på to sprog.

6 18, stk. 1 Side 36, midt: koncernregnskab er indsendt før den anden årsrapport bør ændres til: koncernregnskab er indberettet før den anden årsrapport. Side 6 18, stk. 2 Side 36: Vedrørende lovens 112 er det ikke hensigtsmæssigt blot at henvise til kommentarerne i 18, stk. 1. For at skabe klarhed bør kravet om at henvise til eller vedhæfte koncernregnskab beskrives: Hvis der er tale om en højereliggende dansk modervirksomhed, der udarbejder koncernregnskab, skal indberetter henvise til den højereliggende modervirksomheds CVR-nr. Hvis der er tale om en højereliggende udenlandsk modervirksomhed, skal der i stedet vedhæftes en pdf-fil af det pågældende koncernregnskab. 18, stk. 3 Side 36: det pågældende koncernregnskab bør ændres til det højereliggende koncernregnskab. 18, stk. 4 Side 37: Sidste sætning bør præciseres, fx: Alle virksomheder tilbydes denne mulighed, der dog kun kan anvendes af mellemstore virksomheder i regnskabsklasse C. 19, stk. 3 Side 38: Mangler der ikke noget i 2. bullet i form af særskilt opmapning/inddatering af afsnit om redegørelsen for samfundsansvar? Eksemplet i tabellens højre spalte indeholder kun URL-adressen. Mangler teksten? 19, stk. 6 Side 39: Vejledningens beskrivelse af, i hvilke situationer der er foretaget tilvalg af elementer fra højere regnskabsklasser, bør indeholde flere eksempler. Den nuværende beskrivelse omtaler kun yderligere notekrav og kan fejlagtigt give indtryk af, at kravet kun gælder valg af yderligere noter. 20, stk. 1 Side 42: Hvad gælder, hvis virksomheden har givet redegørelse for samfundsansvar på hjemmeside, men har en kort omtale/tekst (et resumé) under overskriften Samfundsansvar i ledelsesberetningen? Skal den tekst så

7 indberettes ud over den rene reference til URL-adressen, eller er det alene URLadressen? Side 7 20, stk. 2 og 3 Side 43: Vi synes umiddelbart, det er en hård linje, når vejledningen kræver, at oplysninger, der er givet i tilknytning til resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse, skal være omfattet af XBRL-opmapningspligten. IFRS indeholder ret præcise angivelser af, hvad resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse skal indeholde, og taksonomien er udarbejdet på den baggrund. Hvis en virksomhed fx frivilligt præsenterer forslag til resultatdisponering på samme side som resultatopgørelsen, så er det jo ikke en del af resultatopgørelsen og skal ikke indgå som en del af resultatopgørelsen. Tilsvarende gælder for Earnings Per Share og lignende. Hvis virksomheden medtager en afstemning af likvider direkte neden under pengestrømsopgørelsen, er virksomheden efter vejledningen pligtig til at indberette afstemningen, selvom det ikke er lovpligtigt at medtage afstemningen der. Hvad er styrelsens begrundelse for at lave denne forskel på virksomheder, som laver afstemningen i noterne, og dem, som giver den direkte i pengestrømsopgørelsen? Hvis sådanne friville oplysninger skal opmappes, vil det med stor sandsynlighed føre til extensions, hvilket betyder, at anvendeligheden af sådanne oplysninger i XBRL-instansen er begrænset. Værdien af sådanne ekstra oplysninger står slet ikke mål med det yderligere arbejde og den kompleksitet, som dette medfører. 22, stk. 2 og 3 Side 44, grå boks: slåfejl medmindre de ønsker og "Regnskab Special" Side 45, grå boks: slåfejl "styrelsens antagelse" Side 45: I hvor god tid kan ansøges om fritagelse for udarbejdelse af XBRLdokument? Inden udgangen af regnskabsåret eller efter? Overskrift i 3.5 s. 46: Det må være forkert, at der refereres til REGNSKAB BASIS i en overskrift, der vedrører IFRS-indberettere?

8 24 Side 47: Hvilke krav stilles til den årsrapport, der indberettes for filialer? Skal der fx fremgå underskrifter af denne årsrapport som dokumentation for, at det er den godkendte årsrapport? Side 8 26, stk. 2 og 3 Side 49: Vi anbefaler, at ERST ved systemnedbrud, der berettiger til fristforlængelse, offentliggør dette på cvr.dk og arkiverer disse oplysninger, så det er muligt at henvise hertil efterfølgende. Hvordan skal en virksomhed dokumentere, at indberetningsløsningen ikke har været tilgængelig to timer i træk er det ved kontinuerlige forsøg i løbet af de to timer? 27 Side 50-51: Eksemplerne bør ændres til aktuelle årstal. Side 51, afsnit 3.9.1: Er det i orden at anføre Årsrapport for 2013/14 på forside, hvis det af årsrapporten i øvrigt fremgår, at det fx er perioden 1. juli juni 2014, der er regnskabsperioden? Side 52: Afsnit bør slettes, da det er en gentagelse af afsnit Indholdsfortegnelsen bør naturligvis også konsekvensrettes. 28, stk. 4 Side 55: Det fremgår, at revisor ikke må datere sin erklæring, før alle medlemmer af de ansvarlige ledelsesorganer har underskrevet årsrapporten. Dette synes for kategorisk, og en anden formulering bør overvejes, fx: før alle medlemmer af de ansvarlige ledelsesorganer reelt har påtaget sig ansvaret for årsrapporten - som oftest dokumenteret ved ledelsens underskrifter på årsrapporten. Henvisningen til 28, stk. 5, og 3 er relevant og vigtig. 28, stk. 5 Side 56: Afsnittet Hvis ledelsesmedlemmerne ikke har underskrevet årsrapporten den samme dag bør slettes eller som minimum tilpasses den beskrivelse, der er tidligere i vejledningen, jf. bemærkninger til 3. Afsnit 4.1. Side 58: Afsnit 4.1. bør slettes og indholdsfortegnelsen konsekvensrettes.

9 30, stk. 1 Side 59: De sidste tre afsnit om, hvornår halvårsrapporter skal indberettes, bør slettes, da det ikke længere er aktuelt (fra Når et statsligt ). Side 9 31, stk. 1 og 2 Side 60: Første afsnit bør slettes, da det ikke længere er aktuelt. 31, stk. 3 Side 61: Det anføres, at der gælder en 3 mdr. indberetningsfrist for delårsrapporter. Fondsbørsen opererer stadig med et 2 mdr. krav. Overvej derfor, om der er behov for at hjælpe aflægger ved at skrive dette ind fx. i en fodnote. Fortolkningen af uden ugrundet ophold kan være en udfordring for delårsrapporter, da indberetter ofte først kan konvertere delårsrapporten til XBRL-formatet efter bestyrelsens godkendelse. Hvordan skal uden ugrundet ophold fortolkes i denne situation? Se vores bemærkninger til 2, stk. 1. Generelt anbefales, at ERST s system-til-system-løsning udvides, så den kan modtage mere end ét pdf-dokument. Det kunne være overliggende koncernregnskab, legatarfortegnelse og lignende. Med venlig hilsen Jan Brødsgaard fagkonsulent

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret)

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Erhvervsstyrelsen udsendte den 14. august 2012 en ny indsendelsesbekendtgørelse¹, som trådte i kraft den 20. august 2012. Bekendtgørelsen regulerer

Læs mere

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende.

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende. Erhvervsstyrelsen, 18. marts 2014 Grethe Krogh Jensen J.nr. 2014-0037032 Bestemmelser med indholdsmæssige ændringer i udkast til Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v.

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen Pr. e-mail: carsor@erst.dk 10. maj 2016 Udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Tak for muligheden

Læs mere

Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-5247

Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-5247 Erhvervsstyrelsen, den 29. april 2015 Grethe Krogh Jensen UDKAST Bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed UDKAST Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed I medfør af 148 a, 155, stk. 1-3, 155 a, 155 b, 157, stk. 1

Læs mere

Indsendelsesbekendtgørelse i høring mere digitalisering

Indsendelsesbekendtgørelse i høring mere digitalisering Indsendelsesbekendtgørelse i høring mere digitalisering Erhvervsstyrelsen har sendt en ny bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen.

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen. Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode 30. januar 2015 Pr. e-mail: lisfod@erst.dk Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om indsendelse til og

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 1057 af 08/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-5247 Senere ændringer

Læs mere

Ny indsendelsesbekendtgørelse

Ny indsendelsesbekendtgørelse Ny indsendelsesbekendtgørelse - betyder mere digitalisering Erhvervsstyrelsen har den 10. september 2015 udsendt en ny bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012 Lovtidende A 2012 Udgivet den 26. januar 2012 24. januar 2012. Nr. 52. Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Vejledning til bekendtgørelse om indberetning til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 0. Indledning... 3 1. Anvendelsesområde

Læs mere

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse VEJLEDNING OM Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0 Dato: December 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Redegørelse... 3 2.1. Generelt...

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten

Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten Vejledning i brugen af Penneo.com - i forbindelse med digital underskrift af årsrapporten Indledning: I forbindelse med digital underskrift af årsrapporten, opstår der en række problemstillinger, som vi

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017

BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014843

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, december 201 Version 1.3 Erhvervsstyrelsen, december 201, Version 1.3 Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. HVEM: Virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere HVORNÅR: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2016 eller senere November,

Læs mere

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 29. april 2013 Sag /LisFod Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 1.4.2013 Erhvervsstyrelsen offentliggør hermed taksonomien af 1.4.2013. Der er tale om en opdatering af taksonomien af 1.10.2012.

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Version 1.0 5. september 2012 Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Anvendelsesområde...

Læs mere

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D hvornår: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2018 eller senere Juni, 2018 årsregnskabslovens

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. januar 2016 (J.nr. 2015-4228). Afslag på anmodning om

Læs mere

Bilag 3 - revisorinstruks

Bilag 3 - revisorinstruks Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Specialkonsulent Niels Outzen Jensen og Elsebeth Normann Jensen Pr. e-mail: post@energitilsynet.dk; cc: noj@energitilsynet.dk; enje@energitilsynet.dk

Læs mere

XBRL nye standarder, nye muligheder. Revisordøgnet, Oktober 2011

XBRL nye standarder, nye muligheder. Revisordøgnet, Oktober 2011 XBRL nye standarder, nye muligheder Revisordøgnet, Oktober 2011 Om Erhvervs- og Selskabstyrelsen En styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet. Grundregistreringen af alle danske virksomheder: www.virk.dk

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

23. februar 2015. Nedenfor er anført vores bemærkninger til brug for det videre arbejde med vejledningen. Overordnede bemærkninger

23. februar 2015. Nedenfor er anført vores bemærkninger til brug for det videre arbejde med vejledningen. Overordnede bemærkninger Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Anja Lamp Vrang og Mia Simonsen Pr. e-mail: anjlam@erst.dk; miasim@erst.dk 23. februar 2015 Høring vedrørende udkast til ny

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. december 2016 (J.nr. 2016-3274). Afgift som følge af

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Version 1.0 29. juni 2012 Vejledning til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

1. INDLEDNING... 3 6.1 REVISION... 9

1. INDLEDNING... 3 6.1 REVISION... 9 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OM PROCESSEN... 3 2.1 TEKNIK... 3 3. OVERORDNET OM OPBYGNING OG FUNKTIONALITET... 3 3.1 LØSNINGENS FLOW... 3 3.2 GEMME-FUNKTIONALITET... 4 3.3 VIS ÅRSRAPPORT I UDKAST...

Læs mere

Tak for muligheden for at kommentere høringsudkastet fra Erhvervsstyrelsen af 29. juni 2012.

Tak for muligheden for at kommentere høringsudkastet fra Erhvervsstyrelsen af 29. juni 2012. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Anne Aarup Fenger Pr. e-mail: annfen@erst.dk 20. august 2012 Udkast til lovforslag om ændring af selskabsloven

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Camilla Warburg. Pr august 2018

Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Camilla Warburg. Pr august 2018 Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Camilla Warburg Pr. e-mail: CAW@ftnet.dk Høring af udkast til Vejledning om afviklingsplanlægning og afviklingsberedskab Tak for muligheden for at kommentere

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. december 2012 (J.nr. 2012-0027322) Afgift som

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. oktober 2014 (J.nr. 2014-0038002) Afgift som følge af

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen) BEK nr 778 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016599 Senere

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Manglende meddelelser på hjemmesiden... 2 1.2 Tidspunkt for offentliggørelse af årsrapport...

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

Revisors erklæringer. Jan Brødsgaard. FSR danske revisorer Side 1

Revisors erklæringer. Jan Brødsgaard. FSR danske revisorer Side 1 Revisors erklæringer Jan Brødsgaard FSR danske revisorer Side 1 Revisors erklæringer Assistance med opstilling Review Udvidet gennemgang Side 2 Opstilling af regnskaber Regulerer revisorlovgivningen erklæringer

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU

3) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU EKSEMPLER PÅ LEDELSESPÅTEGNING PÅ ÅRSRAPPORTER. 1) Klasse B og C. Årsregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven 2) Klasse B og C. Årsregnskab og koncernregnskab udarbejdes efter årsregnskabsloven. Pengestrømsopgørelse

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. HVEM: Virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere HVORNÅR: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2016 eller senere November,

Læs mere

Den veltilrettelagte generalforsamling. Niels Kornerup, partner

Den veltilrettelagte generalforsamling. Niels Kornerup, partner Den veltilrettelagte generalforsamling Niels Kornerup, partner Den veltilrettelagte generalforsamling Overordnet fire faser 1. Forberedelse 2. Indkaldelse 3. Afholdelse 4. Opfølgning 2 Regulering Selskabsloven

Læs mere

Udvalgte forhold ved revision af årsregnskaber for 2016 for finansielle virksomheder

Udvalgte forhold ved revision af årsregnskaber for 2016 for finansielle virksomheder 20. januar 2017 Udvalgte forhold ved revision af årsregnskaber for 2016 for finansielle virksomheder Til inspiration og vejledning af FSR - danske revisorers medlemmer har FINU (FSR danske revisorers Finansielle

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Finanstilsynet Kontor for finansiel rapportering Århusgade København Ø Att.: Fuldmægtig, cand.merc.aud. Helene Miris Møller

Finanstilsynet Kontor for finansiel rapportering Århusgade København Ø Att.: Fuldmægtig, cand.merc.aud. Helene Miris Møller Finanstilsynet Kontor for finansiel rapportering Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Fuldmægtig, cand.merc.aud. Helene Miris Møller Pr. email: hem@ftnet.dk 6. november 2014 Kære Helene Miris Møller Revisionsbekendtgørelsen

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen) Udkast til Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen) I medfør af 16, stk. 4, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder

Læs mere

VEJLEDNING OM. Årsrapporter for erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM. Årsrapporter for erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Årsrapporter for erhvervsdrivende fonde UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen April 2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Huskeliste... 4 3 Årsregnskabet... 5 3.1 Årsregnskabsloven... 5 3.2

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM

NUNA. Vedtægter. for Air Greenland A/S (CVR ) ADVOKATER EQQARTUUSSISSUSERISUT LAW FIRM Vedtægter for Air Greenland A/S (CVR 56996710 ) 1 Navn 1.1 Selskabets navn er Air Greenland A/S. 1.2 Selskabet har følgende binavne: Grønlandsfly A/S (Air Greenland A/S) Air Kalaallit Nunaat A/S (Air Greenland

Læs mere

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters 2. januar 2012 Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2011 Den igangværende krise i international økonomi har indflydelse på de danske pengeinstitutter. FSR danske

Læs mere

Fairtrade Mærket Danmark Fonden

Fairtrade Mærket Danmark Fonden Fairtrade Mærket Danmark Fonden Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 1. januar 31. december 2015. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt 30. november 2005 Supplerende samlenotat vedr. ECOFIN den 6. december 2005 Dagsordenspunkt 8: 4. og 7. selskabsdirektiv

Læs mere

Nyt om regnskabsaflæggelse

Nyt om regnskabsaflæggelse www.pwc.dk Nyt om regnskabsaflæggelse Fondskonferencen 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 Ny årsregnskabslov en del ændringer for erhvervsdrivende fondes årsrapporter 2 3 4 Fokuspunkter fra Fondsmyndigheden

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, december 2015 Version 1. Erhvervsstyrelsen, December 2015, Version 1. Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

MT HØJGAARD HOLDING A/S CVR-NR

MT HØJGAARD HOLDING A/S CVR-NR Vedtægter for MT HØJGAARD HOLDING A/S CVR-NR. 16 88 84 19 DOC 3 3 2 4 0 4 9 1. Selskabets navn og formål 1.1 Selskabets navn er MT Højgaard Holding A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene:

Læs mere

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co.

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. Udkast til vedtægter med alle ændringer foreslået af bestyrelsen til ordinær generalforsamling torsdag den 14. april 2016 Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. CVR-nr. 63 96 58 12 Side 2 1. Selskabets

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 21. december 2015

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 21. december 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 21. december 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

Væksthus Nordjylland

Væksthus Nordjylland Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Væksthus Nordjylland Skema til Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

REVISOR- TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b

REVISOR- TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b REVISOR- TJEKLISTE Årsregnskabslovens 99 b I henhold til årsregnskabslovens 99 b, skal store virksomheder (regnskabsklasse C og D) i ledelsesberetningen redegøre for: - status for det opstillede måltal

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015.

Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015. Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for regnskabsåret 2015. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Fonden Hedensted Centret

Fonden Hedensted Centret Fonden Hedensted Centret Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. februar 2016 (J.nr. 2015-11953). Afgift som følge af

Læs mere

REVISOR- TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b

REVISOR- TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 b REVISOR- TJEKLISTE Årsregnskabslovens 99 b I henhold til årsregnskabslovens 99 b, skal store virksomheder (regnskabsklasse C og D) i ledelsesberetningen redegøre for: - status for det opstillede måltal

Læs mere

Stiftelsen Sorø Akademis skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Stiftelsen Sorø Akademis skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Stiftelsen Sorø Akademis skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 2 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de erhvervsdrivende

Læs mere

Stiftelsen Sorø Akademis skema for 2018 for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Stiftelsen Sorø Akademis skema for 2018 for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Stiftelsen Sorø Akademis skema for 2018 for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Der henvises til denne redegørelse i ledelsesberegningen i årsrapporten for 2018.

Læs mere

Version: 28. maj 2018

Version: 28. maj 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Version: 28. maj 2018 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. IEF Fonden 2015 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark

Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det:

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. februar 2011 (J.nr. 2010-0022384)

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 2) tager udgangspunkt i en situation,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for regnskabsperioden 01.01.2018 31.12.2018.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport for regnskabsperioden 01.01.2017 31.12.2017.

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 27. august samt 27. september 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 27. august samt 27. september 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen klaget over registreret revisor A. Den 16. maj 2011 blev der i sag nr. 46/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 27. august samt 27. september 2010 har Erhvervs-

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Fonden Københavns Madhus Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Finanstilsynet har valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor der

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

VEJLEDNING OM. Måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom i praksis

VEJLEDNING OM. Måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom i praksis VEJLEDNING OM Måltal og politik for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom i praksis Erhvervsstyrelsen 27. februar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Baggrund...

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Fonden Beboerhuset Tøjhushaven

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Fonden Beboerhuset Tøjhushaven Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Fonden Beboerhuset Tøjhushaven Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler. Standarderne. for offentlig

Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler. Standarderne. for offentlig Paradigme 1 Regnskaber omfattet af statens regnskabsregler Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 1) tager udgangspunkt i en situation, hvor: 1) revisionen er udført

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Omhandler Aage og Johanne Louis-Hansen Fondens regnskabsperioden 2016-17 Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen

Læs mere

Schackenborg Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Schackenborg Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Schackenborg Fonden Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Vedtægter. for. Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål

Vedtægter. for. Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål Vedtægter for Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S. 2 Selskabets hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere