Nyheder og ændringer i Vejledning om syn af køretøjer Januar 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder og ændringer i Vejledning om syn af køretøjer Januar 2017"

Transkript

1 Nyheder og ændringer i Vejledning om syn af køretøjer januar 2017 Januar 2017-udgaven af Vejledningen er gældende pr. 1. januar Ændringer i forhold til november 2015-udgaven, bortset fra rent redaktionelle ændringer og mindre tydeliggørelser uden selvstændig eller praktisk virkning for synsafgørelser. Det bemærkes, at en del steder er muligheden for at bruge et EF-direktiv faldet væk for nye køretøjer, fordi direktiverne er udgået. På steder med minimal betydning er dette ikke nævnt nedenfor (side 41) Justeret definition (under 020 Bil) af særligt køretøj til transport af personer og gods, der kan anses som varebil, hvis lasteevnen til gods overstiger lasteevnen til personer. Det handler typisk om dobbeltkabine-pickups, MPVbiler og kassevogne, der ikke er afledt af sedan/hatchback (side 43) Justeret formulering omkring indretningen af varebil (udstyr i varerummet). Dertil om placering af adskillelse, når der er flere rækker sæder og længde af varerum, når det er en varebil til privat personkørsel. Ændring vedrørende sæder bag førersædet i varebiler til transport af havarerede biler. Ikke længere muligt. (side 44) Ændringer vedrørende sæder bag førersædet i lastbiler (vægtgrænser og i lastbiler til brandsluknings- og redningsopgaver). Præcisering vedrørende størrelse af lastrum i forhold til rum til beboelse i lastbiler N2, samt vedrørende sæder i disse og henvisningspligt. Samme ændring for lastbil N3. (side 49) (side 50) (side 53) Ændringer i regler for minitruck. Egenvægt må være op til kg imod før 750 kg, og køretøjet kan være konstrueret til 40 km/t (før 30 km/t). Definition af kærre indsat. Henvisning til, at (for) store påhængsredskaber kan godkendes efter reglerne om særtransport (side 57) Definitionen af bybus fra busbekendtgørelsen er indsat her, så man ikke skal henvises til busbekendtgørelsen for at kende definitionen af bybus. (side 59) Justeret og tydeliggjort definition af storvolumendæk (side 64) Justering i tekst om stelnummer. Ikke krævet for allerede registrerede køretøjer fra før , men kræves for brugt importerede. Stelnummer på nye køretøjer skal opfylde nyere EU-regler (gammel direktivmulighed udgået) (5)(side 66) Når stelnummer (gen)ipræges skal der uploades ID-kontrol (FS 083) og billede af stelnummer til Dokumentportalen. Også instruktion i fremgangsmåde, når der f.eks. skiftes karrosseri, og mærkning skal (gen)ipræges (side 69) Fjernede punkter bevirker, at krav om påskrifter er fjernet for varebiler og små påhængsvogne (op til kg) (2)(side 71) Præcisering af krav om påskrift for hver udførelse (4)(side 72) Nyt punkt om påskrifter, når et køretøj godkendes i flere udførelser. Hermed præciseres, at der skal være påskrifter (for påhængskøretøj) gældende for hver udførelse. Tilhørende vejledningstekst.

2 (1)(side 73) Bjærgningskøretøj omdøbt til slæbningskøretøj (i anledning af ny slæbningsbekendtgørelse) og justering af bestemmelser om påskrifter (1)(side 77) Præciseret punkt om vægt på styrende hjul. Præciseret, så det svarer til EUdirektivet (forhjul). Tilhørende vejledning om situation med hækkran og løftbar aksel (3)(side 77) Lastbil med to aksler kan have op til kg ekstra totalvægt, hvis det skyldes øget vægt i forbindelse med alternativ brændstofteknologi (typisk el eller brint). En to-akslet lastbil kan altså have en tilladt totalvægt på op til kg (vil fremgå af godkendelseserklæringen) (5)(side 78) Samme som ovenstående, blot for lastbiler med tre aksler (6)(side 78) Justeret regel om afstand mellem aksler i to-akslet bogie kg nu ned til 1,3 m (1)(side 78) To-akslet bus må have en totalvægt på op til kg. Bemærk, at de maks. tilladte akseltryk ikke er ændret (3)(side 79) Ledbus kan have op til kg ekstra totalvægt, hvis det skyldes øget vægt i forbindelse med alternativ brændstofteknologi (typisk el eller brint). En ledbus kan altså have en tilladt totalvægt på op til kg (vil fremgå af godkendelseserklæringen) (1)(side 79) Kravet om vægt på styrende hjul på motorcykel relaterer sig nu til tilladt totalvægt. Regel om faktisk totalvægt er indført i dimensionsbekendtgørelsen (som handler om brugsregler). Men der skal stadig i særlige tilfælde kontrolleres for vægte ved køreklar vægt [bemærk, at henvisningen her skal ændres til tjenestevægt, hvilket skyldes, at EUdefinitionen på køreklar vægt desværre ikke omfatter føreren for en motorcykel] (1)(side 79) Kravet om vægt på styrende hjul på traktor relaterer sig nu til tilladt totalvægt. Regel om faktisk totalvægt er indført i dimensionsbekendtgørelsen (som handler om brugsregler). Men der skal stadig kontrolleres for vægte ved køreklar vægt (1)(side81) Påhængsvogn til motorcykel kan have totalvægt på op til 200 kg (før 150 kg) (2)(side 83) Ændring vedrørende over 35 år gamle biler, hvor man ikke kan få fat i bilfabrikantens vægte for påhængskøretøj. Her kan nu anvendes den meget gamle regel om 90/50% af egenvægten V01 (side 89) 3.01.V03 (side 92) 3.01.V06 (side 95) Præcisering omkring regler for ændring af egenvægt/køreklar vægt. Ændring omkring nedsættelse af totalvægt på påhængsvogn O1, så de også med bremser kan nedsættes lidt mere end de 30%, nemlig til 500 kg. Ændret bestemmelse, så komplet e-godkendt bus, der er e-godkendt med op til 8 ståpladser pr. m 2, nu også kan godkendes med det her (side 98) Brugsbestemmelser for særligt brede køretøjer (typisk landbrugskøretøjer) er taget ud af DfK, da DfK kun skal være konstruktions- /indretningsforskrifter. Brugsreglerne vedrørende dimensioner står i dimensionsbekendtgørelsen (7)(side 99) Den nye regel om medbringertruck fra dimensionsbekendtgørelsen indsat (den del, der rager mindre end 1,50 m bagud medregnes ikke).

3 (1)(side 102) Påhængsv. til motorcykel kan have en bredde på op til 1,30 m (før 1,00 m) (8)(side 104) Ændring i reglen for afstand mellem en lastbils bageste aksel og sættevognens forreste aksel. Hvis afstanden overstiger 3,00 m (imod før 4,00 m), kan vogntoget overstige kg (men ikke over kg uden at afstanden er mindst 4,00 m, jf. pkt. (10)) (1)(side 109) Justeret tekst om kontrol af tilstedeværelsen af LDWS (1)(side 110) For personbil M1 erstattes ECE R12-03 af det nyere ECE R12-04 om kollisionssikret styreapparat eller af ECE R94 om offset kollisionstest. Det tidligere direktiv 74/297/EØF er udgået. R12-04 indeholder især udvidelser vedrørende forholdsregler for elektriske biler. Undtagelser for ny bil med foranliggende styring er fjernet (svarende til nyere ECE R12) (2)(side 111) Tilføjelse af, at personbil fremstillet i lille serie ikke skal have ESC (som for personbil) (1)(side 112) Omformulerede overgangsbestemmelser (de tidligere var ikke helt korrekte) (1)(side 112) Totalvægtgrænsen for krav om kollisionssikret styreapparat lempet fra højst kg til højst kg svarende til nyere ECE R (2)(side 112) Tilføjelse af, at varebil fremstillet i lille serie ( ) ikke skal have ESC (som for personbil) (1)(side 114) Det tidligere direktiv 70/311/EØF er udgået som mulighed for dokumentation vedrørende styrende aksler også i pkt. (4) (4)(side 115) Ændrede regler om supplerende manuel styring på sættevogne/bloksættevogne. Må ikke kunne styres ved hastigheder over 20 km/t (1)(side 117) Opdateret dokumentationskrav for sættevognes tilkoblingsanordning (1)(side 120) Orientering om reglerne for montering af e-godkendte bremsebelægninger på e-godkendte køretøjer er nu udvidet til også at gælde skiver og tromler (for nyere biler). Beskrivelse af bremserørssamlinger på kobberrør, hvor mellemstykke er nødvendigt (1)(side 124) ECE R13-09 er erstattet af det nyere ECE R13-11 om ABS. Tilsvarende for ECE R Det tidligere direktiv 71/320/EØF er udgået for nye. Opdateringen indebærer ikke nogen væsentlige ændringer (side 127) Definition af kombineret bremsesystem (bruges for motorcykel nedenfor) (6)(side 132) Tekst om sneplovsbeslag i forbindelse med AEBS (3)(side 132) To-hjulet motorcykel skal fra 1. januar 2017 være forsynet med blokeringsfri bremser. For motorcykel med lav ydeevne (primært under 125 cm 3 ) kan dog i stedet have kombineret bremsesystem. Og bestemmelsen er ikke gældende for enduro-motorcykel og trial-motorcykel (samtidigt defineret) (1)(side 140) Afstand fra beslag til sprængwire og til midte bil er ændret fra 20 cm til 25 cm (ECE R55-regel) (side 143) Bestemmelsen vedrørende asbestfri bremsebelægninger fjernet. Reglen om asbest er nu alene en Arbejdstilsynsregel.

4 (1)(side 156) Krav til deceleration for driftsbremse ændret til 6,4 m/s 2 svarende til EUregler, der kommer fra ECE-regulativ R13H (2)(side 156) Krav til deceleration for nødbremse ændret til 2,4 m/s 2 svarende til EUregler, der kommer fra ECE-regulativ R13H. Nødbremsen skal nu være del af to-kreds system (5)(side 158) Det tidligere direktiv 71/320/EØF er udgået for nye. Nu kun mulighed for at dokumentere kompatibilitet via det nyere ECE-regulativ R Tilsvarende for punkt (6) vedrørende aktiveringstid (2)(side 166) Justeret tekst vedrørende placering af udvendige ledninger uden permanent fastgjort beskyttelse (2)(side 167) Opdatering vedr. elektromagnetiskkompatibilitet (EMC) (5)(side 180) Justerede regler for gasudladningslamper ikke altid krav om aut. højdejustering og lygtevasker. Bemærk krav om registrering i DMR af eftermonterede gasudladningslamper, når de kommer til syn (6)(side 180) Nyt punkt om nærlys med LED nærlys. Bemærk krav om registrering i DMR af eftermonteret LED-nærlys, når de kommer til syn (1)(side 242) Henvisningen til ECE-rekommendation R.E.3 er opdateret (side 242) Der gøres ekstra opmærksom på, at lille knallert enten skal være EUtypegodkendt eller standardtypegodkendt (sidstnævnte ikke længere muligt for nye knallerter, bortset fra invalideknallerter). De nærmere regler for i gamle dage at få godkendt en knallert er taget ud, da de er uaktuelle (4)(side 248) Præcisering vedr. udskiftning/ændring af lyddæmpere (1)(side 249) Reglerne om støj fra ombyggede personbiler er flyttet til afsnit 18.05, så dette her afsnit er reduceret (1)(side 252) Reglerne om støj fra ombyggede varebiler er flyttet til afsnit 18.05, så dette her afsnit er reduceret (1)(side 253) Reglerne om støj fra ombyggede motorcykler er flyttet til afsnit 18.05, så dette her afsnit er reduceret (3)(side 255) Ændret punkt, idet regler om konstruktive ændringer (herunder chiptuning) af motorer i personbiler, varebiler og to-hjulede motorcykler er flyttet til afsnit (side 258ff) Ændringer i (3), (4) og (5), så kun Euro VI-lastbiler/busser kan undvære mærkning om røgtæthed (tilbagevirkende kraft, for det var en fejl, at små biler kunne undvære mærkning). Og alle Euro 6-biler skal testes for røgtæthed uanset mærkning. For tunge biler indføres i (5) en generel grænse, samt bemærkning om den jf skærpede grænse for nødvendigt principgodkendt partikelfilter (side 261) Reglerne for de ombyggede personbiler er flyttet til afsnit (1)(side 263) Varebiler skal nu opfylde Euro 6-normen eller Euro VI-normen (side 264) Reglerne for de ombyggede varebiler er flyttet til afsnit (1)(side 265) To-hjulet motorcykel skal nu opfylde Euro 4-normen (1)(side 266) Tre-hjulet motorcykel skal nu opfylde Euro 4-normen (1)(side 266) Knallert skal opfylde Euro 4-normen (fra 1. januar 2018) (1)(side 273) Opdatering vedrørende krav til aircondition.

5 (1)(side 273) Nyt punkt om elektrisk sikkerhed i bil (side 284) Reglerne om ændring af bærende dele på personbil, varebil og to-hjulet motorcykel er flyttet til afsnit (2)(side 290) Kravene til mønsterdybde justeret (til 40 km/h), så traktorer og motorredskaber, der senere får lov at køre 40 km/t, ikke samtidig går fra et mønsterdybdekrav på 0 mm til 1/1,6 mm (side 292) Reglerne om udskiftning af hjul på personbil, varebil og to-hjulet motorcykel er flyttet til afsnit (side 305) Reglerne om udskiftning af fjedre på personbil, varebil og to-hjulet motorcykel er flyttet til afsnit (2)(side 312) Lempelse vedrørende sæde, der monteres til brug for handicappet (skal ikke være forsynet med sideairbag) (1)(side 329) Ophør af muligheden for at få godkendt bil med tilkobling, når bilfabrikken ikke har accepteret tilkobling. Udstedte E-godkendelser af tilkoblingsanordninger har været udstedt fejlagtigt. Allerede godkendte biler forbliver godkendt (side 360) Ændret navn. Tidligere Kørestolsbeslag ændret til Fastholdelsesanordning til kørestol. Det tidligere pkt. (3) er væk, da det reelt var en brugerbestemmelse (1)(s. 361) Lempelse vedrørende nakkestøtte på sæde, der monteres til brug for handicappet (2)(s. 361) Opdatering af krav til sæders fastgørelse for personbil (ECE R17-08 i stedet for ECE R17-06). Præcisering af, at ombyggede konstruktioner skal være dokumenteret ved hjælp af en prøvningsinstans (3)(s. 361) Opdatering af krav til kørestolsbeslag for personbil (betegnelsen er er ved en fejl ikke alle steder blevet rettet fra Kørestolsbeslag til Fastholdelsesanordning til kørestol, som ellers er den nye betegnelse) (6)(s. 364) Opdatering af krav til sæders fastgørelse for stor personbil (ECE R80-03 i stedet for ECE R80-01 og direktivmulighed udgået for nye). Tekst om ombyggede mangler her. Der gælder det samme som under personbil, at ved ombyggede konstruktioner skal der være dokumentation ved hjælp af en prøvningsinstans. Ændringen vil blive indsat ved næste lejlighed (8)(s. 364) Opdatering af krav til kørestolsbeslag for stor personbil (betegnelsen er er ved en fejl ikke alle steder blevet rettet fra Kørestolsbeslag til Fastholdelsesanordning til kørestol, som ellers er den nye betegnelse) (4)(s. 365) Krav til flammehastighed nu kun for M3 og ikke bybus (undtagelse i (5)) (1)(s. 366) Lempelse vedrørende nakkestøtte på sæde, der monteres til brug for handicappet (1)(s. 368) Opdatering af krav til sikkerhedsseler (ECE R16-06 i stedet for ECE R16-04 og direktivmulighed for biler udgået for nye). Bemærkning om type af sikkerhedssele, der monteres (sele mærket AIRBAG må ikke placeres på en plads uden airbag) (6)(s. 371) Justeret tekst vedrørende bil, der har fået monteret sikkerhedsseler i uoriginale forankringspunkter. De fleste biler bør nu have været igennem et syn, hvor der er enten i DMR eller i esyn er anført bemærkning om selerne.

6 (2)(s. 372) Ny mulighed for sikkerhedssele til kørestolsbruger, som opfylder ISOstandard (2)(s. 373) Opdatering af krav til seleforankringer i personbil (ECE R14-06 i stedet for ECE R14-04). Også for varebiler, da disse skal opfylde bestemmelser for personbil. Præcisering af, at ombyggede konstruktioner skal være dokumenteret ved hjælp af en prøvningsinstans (3)(s. 374) Opdatering af krav til sele og seleforankringer på sidevendte sæder i personbil (ECE R14-06 i stedet for ECE R14-04) (4)(s. 374) Opdatering af krav til seleforankringer ved plads for kørestol i personbil (ISO standard :2012 i stedet for ISO standard 10542, eller nyt alternativ i form af Bilag XI, tillæg 3 til direktiv 2007/46/EF) (2)(s. 375) Opdatering af betingelser for kun at anvende hoftesele i stor personbil (direktivmulighed udgået) (3)(s. 376) Opdatering af krav til seleforankringer i stor personbil (ECE R14-06 i stedet for ECE R14-04 og direktivmulighed udgået) (4)(s. 377) Opdatering af krav til seleforankringer ved plads for kørestol i stor personbil (ECE R i stedet for ECE R107-02, og 2012-version af ISO-standard) (5)(s. 378) Udvidelse i mulighederne for ikke at skulle have sikkerhedsseler/- forankringer i stor personbil (udover 20%-reglen nu også specifikt bybus (der i praksis altid opfylder 20%-reglen) og mindre busser med højst 22 passagerer og mindst to ståpladser) (3)(s.378) Opdatering af krav til sidevendte sæders sele-retractor og seleforankringer. Bemærk, sidevendte sæder er kun lovlige i stor personbil, der er indrettet til at medtage stående passagerer samt stor personbil (over kg totalvægt) med siddegruppe bagest (1)(s.379) Opdatering vedrørende risiko for hovedkontakt med forruden mhp. accept af hoftesele på varebils forsæder (ECE R21-01 i stedet for ECE R21 og direktivmulighed udgået) (1)(s.379) Opdatering vedrørende risiko for hovedkontakt med forruden mhp. accept af hoftesele på lastbils forsæder (ECE R21-01 i stedet for ECE R21 og direktivmulighed udgået) (2)(s. 379) Opdatering af krav til seleforankringer for lastbil (ECE R14-06 i stedet for ECE R14-04). Ændring i regler, så der skal være sikkerhedssele på alle pladser i lastbiler. Har betydning for de få lastbiler, hvor der er to sæderækker (9)(s. 388) Opdatering vedrørende kamera, der erstatter frontspejl. Skal nu opfylde ECE R46-02 (direktivmulighed udgået) (1)(s. 417) Information om omdrejningstal for standmåling (side 427) Præciseret tekst om godkendelse i flere udførelser til at trække primært kærre og sekundært påhængsvogn uden V-værdi (side 434) Ny mulighed for montering af ekstra fodbremseventil i trykluftanlæg (side 448) Tekst om bil, der overgår til taxianvendelse fra anden erhvervsmæssig anvendelse. Brændstofforbrug skal ikke dokumenteres igen (side 456) Tekst om bil, der overgår til limousineanvendelse fra anden erhvervsmæssig anvendelse. Brændstofforbrug skal ikke dokumenteres igen.

7 (side 458) Tekst om bil, der overgår til sygetransport fra anden erhvervsmæssig anvendelse. Brændstofforbrug skal ikke dokumenteres igen (side 460) Tekst om bil, der overgår til rutekørsel fra anden erhvervsmæssig anvendelse. Brændstofforbrug skal ikke dokumenteres igen (side 473) Præcisering omkring slæbningskøretøj. Udstyr til at få gods op på lad gør ikke et køretøj til et slæbningskøretøj (side 479) Tivolitog kan nu være 18,75 m langt (tidligere 18 m). Køretøjets hastighed skal stadig være begrænset til 10 km/t, men der er ikke længere krav til, hvordan spærringen skal være udført, og den skal ikke være plomberet af en synsvirksomhed. Tilsynsattesterne skal nu indeholde godkendelsespåtegning fra en synsvirksomhed (den sidste del af afsnittet skulle ikke være markeret med gult, da det ikke er nyt) (side 487) ADR-attest skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så den kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk. Attesterne må uploades uden påført registreringsnummer (side 573) Farlig gods-attest skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så den kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk. Attesterne må uploades uden påført registreringsnummer (også for tankpåhængskøretøj til traktor, uanset dette kun er nævnt for traktoren) A. (side 577) Justeret tekst om fornyelse af attest for transport af dyr. Dyretransportattest skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så den kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk B (side 579) Om opstående hjulkasser, som skal fraregnes, når areal udregnes (side 595) Typegodkendelse eller godkendelseserklæring kan være et direkte fra godkendelsesindehaveren og til synvirksomheden (alternativ til at medbringe den i original ved syn). (side 596) (side 596) (side 598) Den fremlagte dokumentation jf. 32, stk. 4 (for ikke-ef-typegodkendte køretøjer, køretøjer med konstruktive ændringer og replica-biler) skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal. Hvis registreringsgrundlag er en udenlandsk registreringsattest, skal den nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal. Attester, der udstedes i forbindelse med syn, skal den nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så de kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk (side 598) Dokumentation ved syn. Ny opdeling i måden, hvorpå det beskrives. Nu pr. art. Teksten er ikke markeret med gult, idet der ikke er ændringer i reglerne. Det er alene måden, hvorpå de beskrives. Tilsvarende er teksten under de enkelte afsnit om Data-erklæring osv. reduceret. (side 603) (side 603) Hvis et køretøj allerede er oprettet i DMR, skal der ikke ved registreringssyn (på grund af udførte ændringer) medbringes CoC-dokument til syn. Data-erklæring kan være et direkte fra udstederen og til synvirksomheden (alternativ til at medbringe den i original ved syn).

8 Opsummering af regler for udfyldelse og kontrol af Data-erklæring struktureret på ny måde. (side 604) (side 605) (side 605) (side 606) (side 606) (side 607) (side 615) Opsamling omkring hvilke felter, der skal være udfyldt og eventuelt kontrolleres (støj og på motorcykler - luftforurening) på Data-erklæringer. En traktors Data-erklæring er ændret, så underskriveren bekræfter, at den opfylder reglerne om luftforurening. Data-erklæringer skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal (og ikke længere opbevares i to år efter synet). CoC-dokument kan være et direkte fra udstederen og til synvirksomheden (alternativ til at medbringe den i original ved syn). CoC-dokumenter skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal (og ikke længere opbevares i to år efter synet). Hvis et CoC-dokument er tilgængeligt ved syn (fremstilleren viser dette), skal det også uploades til Dokumentportalen. For ganske få køretøjsarter er der stadig mulighed for, at Færdselsstyrelsen udsteder typeattest. I disse tilfælde kan typeattesten være dokumentation ved syn. Den kan i den forbindelse alternativt være et direkte til synsvirksomheden. Ny tekst om prøvningsinstanser (jf. ny bekendtgørelse herom). Der er nu på Færdselsstyrelsens hjemmeside en liste over prøvningsinstanser (herunder akkrediterede eller anerkendte prøvningslaboratorier). Listen indeholder også angivelse af, hvilke emner, prøvningsinstanserne kan udtale sig om. Præcisering af, at når en fremstiller henviser til en tidligere udstedt standardtypegodkendelse/anmeldt EU-godkendelse, skal overensstemmelsen være bekræftet for det konkrete stelnummer af godkendelsesindehaveren (side 621) Nye arter i DMR, da blokvogne og motordrevne blokvogne nu skal have godkendelsen registreret i DMR (side 622) (side 623) (side 624) (side 625) Anvendelsen Særlig anvendelse benyttes ikke mere for personbiler til sygetransport, og med nedsat bestoling. Her anvendes blot Sygetransport uanset bestoling. Allerede registrerede biler fortsætter uændret. Ændrede kontrolpunkter for stor personbil med nedsat bestoling (så den bliver en personbil med højst 9 personer). Bilen skal ikke længere opfylde de tekniske krav gældende for stor personbil. Den skal dog plads- og vægtmæssigt opfylde kravene for at kunne godkendes til mindst 10 personer, hvilket skal kontrolleres i henhold til de anførte krav. Godskøretøj til transport af havarerede biler skal nu have en totalvægt på mindst kg for at måtte godkendes med ekstra sæderække bag førersædet. Tidligere godkendte køretøjer kan beholde deres anvendelse (godkendelse af ekstra sæderække). Hvis varebil ønskes godkendt både som trækkraft for sættevogn og med lad, skal der ud over udfærdigelse af Attest for flere udførelser ske henvisning til SKAT, da bilen ellers kommer til at betale afgift som sættevognstrækker (ingen afgift) i stedet for afgift som varebil til godsbefordring (50 eller 30%). Allerede registrerede fortsætter uændret.

9 (side 627) (side 628) (side 628ff) (side 631) (side 633) (side 635) (side ) (side 637) (side 638) Ny anvendelse, Særtransport, som anvendes for de nye arter blokvogn og motordrevet blokvogn. Krydser fjernet i tabel vedrørende muligheden for Brandsluknings- /redningskørsel. Påhængskøretøjer skal ikke godkendes hertil. Tabellen vil senere blive opdateret med blokvogne og motordrevne blokvogne. Udvidet instruktion vedrørende angivelse af Mærke, Model og Variant. Det er vigtigt, at principperne følges, idet der ellers opstår et unødigt stort antal modeller og varianter, hvilket gør rullegardinerne helt uoverskuelige. Når der oprettes nye modeller og varianter, skal der indsendes en mail herom til Færdselsstyrelsen. Oplysning om principperne for opbygning af EU-typegodkendelsesnumre er nu samlet her. Man skal være opmærksom på opbygningen, så man ikke godkender et køretøj på baggrund af et falsk EU-typegodkendelsesnummer eller et nummer, som måske blot omhandler en godkendelse af et specifikt stykke udstyr på køretøjet. Præcisering af, at der kun skal afkrydses for tilkoblingsanordning, når denne er bag på et køretøj (altså normalt ikke for et påhængskøretøj, medmindre det er traktorpåhængsvogn, linktrailer, dolly eller sættevogn, der kan trække kærre). Præcisering: Egenvægt skal angives for alle person- og varebiler, hvor der ikke er oplysning om brændstofforbrug eller elektrisk forbrug (herunder for plug-in hybridbil). Ved registreringssyn kan vogntogsvægten anføres (hvis den er tilgængelig i materialet, som fremstilleren har med til synet), uanset der ikke er tilkobling på bilen. Dette kan være en fordel ved senere godkendelse med tilkobling, da værdierne indlæst i DMR så kan benyttes. Tilsvarende gælder felterne for vægt af påhængsvogn med og uden bremser. Drivkraft skal kun vælges for køretøjer med motor. Brændstof skal dog angives for påhængskøretøj, der godkendes i fast kombination med et trækkende køretøj. Brændstof kan også angives for et påhængskøretøj, hvis fremstilleren anmoder om det, og brændstoffet svarer til det trækkende køretøj ved synet. For plug-in hybridbiler skal vælges det brændstof, som forbrændingsmotoren benytter. Man skal derudover huske at angive Plug in hybrid og elektrisk forbrug også. (side 638) Justering i tekst om angivelse af brændstofforbrug. Det skal om muligt angives for alle person- og varebiler, samt campingbiler. Værdien benyttes både i forbindelse med afgiftsberegning og efterfølgende årlig afgift. Hvis værdien ikke er til rådighed, skal feltet være tomt, og så skal feltet med egenvægt i alle tilfælde være udfyldt (DMR-systemet beregner så et fiktivt forbrug). Det er særdeles vigtigt, at der bliver angivet korrekt forbrugstal, da det som nævnt har betydning både for registreringsafgiften og for den årlige afgift i hele bilens danske liv. (side 639) Dokumentation for brændstofforbrug: Ny mulighed med fabrikslabel indsat på bilen eller i bilens servicehæfte.

10 Dokumentation for forbrug skal nu uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal. (side 638) Nye afsnit om tunge personbiler (oftest campingbiler), som skal have angivet forbrug og Euro-norm. For tidligere godkendte tunge personbiler (oftest campingbiler) må man ikke fjerne det angivne forbrug i feltet uden, at der foreligger tilladelse fra SKAT. Tilladelsen skal uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal. (side 641) (side 641) (side 643) Angivelse af reglerne for udfyldelse af de nye felter for plug-in hybrid og elektrisk forbrug (fra tidligere Meddelelse nr. 1997). Samlet beregnet brændstofforbrug er et nyt felt. Det kan ikke udfyldes, men det beregnes automatisk (er lig EU-forbrug for almindelig benzin/dieselbil, men for elektrisk bil og plug-in hybridbil foretages automatisk i DMRsystemet en særlig beregning). Største effekt. Instruktion for angivelse for elbiler og plug-in hybridbiler. Maksimal hastighed. Skal nu også udfyldes i forbindelse med Tempo-100 godkendelser. (side 644) (side 646) (side 648) (side 649) (side 650) Nyt princip for angivelse af døre. Ifølge EU-reglerne angives kun døre, der giver adgang for personer. Det vil sige, at fremover skal en hatchback ikke længere angives som 3- eller 5-dørs, men som 2- eller 4-dørs. Tidligere angivelser, der ikke følger denne regel, behøver ikke blive rettet, men må gerne rettes i forbindelse med registreringssyn. Antal siddeplader. Fremover angives kun svarende til EU-reglerne, nemlig for voksne personer. Det betyder, at hvis der i bilen er nogle sæder, som kun er beregnet (og godkendt) til at blive anvendt af børn (typisk angivet med maks. kg), skal disse ikke medregnes. Tidligere angivelser, der ikke følger denne regel, behøver ikke blive rettet, men må gerne rettes i forbindelse med registreringssyn. Røgtæthed. Justeret tekst om angivelse. Skal ikke angives for biler, der opfylder Euro VI-normen. Euronorm. Skal nu ikke kun udfyldes for tunge biler, men også ved første registrering (syn) af personbiler, varebiler og motorcykler, hvor der foreligger oplysning om, at Euro 5 (for mc Euro 3) eller højere er opfyldt. Justeret metode for muligheden for at angive fem stjerner (baseret på Euro NCAP). Bilviden.dk kan ikke længere benyttes, men euroncap.com kan benyttes. For biler testet 2013 eller senere, skal man dog samtidigt kontrollere udstyret (side 651ff) Nye felter i forbindelse med, at godkendelse af blokvogne og motordrevne blokvogne skal registreres i DMR. Beskrivelse af hvornår Tilladelsen Buskørsel må anvendes. Tempo 100 vælges nu også for påhængskøretøj, der godkendes til Tempo 100-kørsel. (side 655) (side 656) Dispensationer brugt ved synet skal uploades til Dokumentportalen, så de kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk. Under Dispensationer kollisionssikkerhed er tilføjet LDWS og AEBS.

11 (side 657) Dokumentationsreference. Beskrivelse af, hvordan feltet benyttes. Det er p.t. ret primitivt, og det betyder, at når man vil tilføje noget, er man nødt til at kopiere den oprindelige tekst til f.eks. notepad og så tilføje den nye tekst og til sidst indsætte den samlede tekst i feltet (side 659) Attester der udarbejdes og udleveres til fremstilleren i forbindelse med syn skal uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så de kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk (side 663) Justeret tekst om identitetskontrol og genihugning af stelnummer. Tilladelse til genihugning af stelnummer (inkl. billede af stelnummeret) skal uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så de kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk (side 668) Tydeliggørelse af, hvordan kilometerstand angives (side 674) 38. Håndtering vedrørende syn, hvor den aftagelige del af en kuglekobling mangler (side 674) 40. Håndtering vedrørende genfremstilling. Om køretøjet skal medbringes (side 676) Tilføjelse af procedure, når et midlertidigt godkendt køretøj får dispensation, så den kan endeligt godkendes (med angivelse af Dispensation) (side 677) Dokumentportalen. Omtale af det sted hos Færdselsstyrelsen, hvor forskellige attester og dokumentation, der er brugt ved syn, skal uploades (side 681) Koblingsspecifikation skal uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal, så de kan findes, og der kan udskrives en ny til ejeren, hvis den bliver væk (side 688) Justering af tekst, herunder vedrørende renovering af køretøjer og bevarelse af dato for 1. registrering (side 690) Ny tekst i synsbekendtgørelse vedrørende Tempo 100 for påhængskøretøjer (side 729ff) Justeringer vedrørende dispensationer til biler til motorløb (side 738) Dokumentationen anvendt ved godkendelse af replicabil skal uploades til Dokumentportalen. Præcisering vedrørende kontrol af afgiftsattest for replicabil (side 741ff) Reglerne om ombygning (og selvbygget køretøj) for arterne personbil, varebil og to-hjulet motorcykel er samlet i dette afsnit. I forbindelse med sammenskrivningen er der indført en række lempelser og nogle få skærpelser (kun vedrørende støj, hvor synsvirksomheden tidligere kunne skønne, men hvor der nu skal foreligge dokumentation). Lempelserne vedrører bl.a.: - Effektforøgelser på 21-40% og % forudsætter nu færre afprøvninger end hidtil. - Biler mellem 1984 og 1990 skal nu ikke dokumentere luftforurening ved motorændringer. - Motor fra anden bil/mc kan nu godkendes med hensyn til luftforurening, hvis den er samme euro-norm eller nyere, og under forudsætning af, at kun udstødningen ændres minimalt. - Afprøvning af fading kan nu erstattes af en kontrol af, at bremseskivernes diameter overstiger nogle bestemte grænser i afhængighed af bilens vægt og effekt.

12 - Ny afprøvning af bremsers fading kan afprøves på et lige stykke vej på godt en km (landingsbane). - Bil/mc skal nu kun afprøves til 90% af topfarten (nykonstruktioner og større effektforøgelser) i stedet for tidligere helt op til topfarten. - Afprøvning af køreegenskaber foregår nu med kun to personer (én for mc), og undvigemanøvre har faste afstande (ikke afhængig af bil). - Biler med ens hjul kan nu uden afprøvning i forbindelse med udskiftning have op til to numre bredere dæk bagpå. - Lettere mulighed for godkendelse af afvigende hjulmontering. - Nemmere godkendelse af visse komponenter, der er fremstillet i større antal, uden dokumentation for styrke m.v. - Egentlige nybygninger (selvbyg) skal ikke have foretaget torsionsmåling. Prøvningsinstansens øvrige afprøvninger anses som tilstrækkelige. - Der kan foretages større udskiftninger uden, at køretøjet anses for at have mistet sin tekniske identitet (herunder til ny chassisramme/karrosseri, hvis disse svarer til det oprindelige). Skærpelser vedrører primært, at åbne luftfiltre, der ikke er registreret som konstruktive ændringer i DMR, kun kan godkendes efter egentlige støjmålinger (og ikke kun synsvirksomhedens skøn). Det samme gælder motorændringer på køretøjer fra før 7/1969. Dertil er reglerne for bevarelse af identitet for motorcykler præciseret, hvilket i nogle tilfælde medfører lempelser og i andre tilfælde skærpelser. Allerede godkendte ændringer, som er registreret i DMR, er ikke berørt (side 817) Præcisering af, at Toldsyn skal afsluttes hos samme synsvirksomhed, som har påbegyndt synet, og dermed at eventuelt omsyn ikke kan ske i en omsynsvirksomhed (side 828ff) Justeringer i beskrivelse/vurdering af stand (side 830) Ændring i formulering, så Toldsyn indberettes i DMR før indberetning via e- Syn. Tydeliggørelse af, hvordan kilometerstand angives. Nærmere beskrivelse af mulige ændringer, der stadig gør det muligt at angive, at køretøjet er i original stand. (side 831) Dokumentation i forbindelse med Toldsyn, inkl. billeder, skal uploades til Færdselsstyrelsens Dokumentportal (side 843ff) Tekst om administration af nye regler om Tempo 100 for påhængskøretøjer (hele teksten er ny, men ikke markeret med gult). Teksten er uddrag af Meddelelse nr (side 855ff) Reglerne om studenterkørsel er blevet udvidet til også at omfatte eksamenskørsel m.v. Teksten justeret (side 864) Tekst om administration ved udstedelse af Blokvognsattest ændret. Blokvognsattest skal uploades til Dokumentportalen, og blokvogne får ikke længere blokvognsnummerplader, men godkendelsen registreres i DMR, og der udleveres (gule) nummerplader.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I bekendtgørelse nr. 434 af 29. april 2014 om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Ændringer i den nye version ud over rent redaktionelle ændringer er markeret med gult.

Ændringer i den nye version ud over rent redaktionelle ændringer er markeret med gult. Nyheder og ændringer i Vejledning om syn af køretøjer, januar 2018 Færdselsstyrelsen har foretaget en opdatering af Vejledning om syn af køretøjer, version Juli 2017. Den nye version kaldes Januar 2018

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. EF typegodkendelser for M, N og O. Direktiv 2007/46/EF

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. EF typegodkendelser for M, N og O. Direktiv 2007/46/EF FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 27.04.09 1933 FS300-000058 EF typegodkendelser for M, N og O Direktiv 2007/46/EF Indledning. Færdselsstyrelsen

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.10.08 1922 FS350-000004 Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer Færdselsstyrelsen har den 9. oktober 2008

Læs mere

Guide til eftermontering af sikkerhedsseler i bus

Guide til eftermontering af sikkerhedsseler i bus Guide til eftermontering af December 2014 3 Guide til eftermontering af Forord Forord Trafikstyrelsen har lavet denne guide, der beskriver, hvad I som opbyggere skal være opmærksomme på, når I eftermonterer.

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog BEK nr 1076 af 07/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Færdselsstyrelsen, j.nr. FS302-12 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Reparation, ombygning m.v.

Reparation, ombygning m.v. Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 18 Reparation, ombygning m.v. 18. Indhold Side 1 18.01 Oversigt...3 18.02 Biler beregnet til motorløb...5 18.03 Motorcykler til motorløb...11 AFSNIT 18 Vejledning

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr (DfK 2017)

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr (DfK 2017) Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060100-00045 Dato: 23. september 2016 Høring over udkast til ny bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Syn og godkendelse af Tempo 100-busser og -campingbiler

Syn og godkendelse af Tempo 100-busser og -campingbiler Nr.: 2008 Dato: 15.03.2018 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Syn og godkendelse af Tempo 100-busser og -campingbiler 1. Baggrund I henhold til Færdselslovens 43, stk. 8 og 10, kan transport-,

Læs mere

DU KAN FINDE EN VEJLEDNING TIL HVORDAN DU SKAL UDFYLDE BLANKETTEN PÅ BAGSIDEN AF DEN SIDSTE SIDE

DU KAN FINDE EN VEJLEDNING TIL HVORDAN DU SKAL UDFYLDE BLANKETTEN PÅ BAGSIDEN AF DEN SIDSTE SIDE DU AN FINDE EN VEJLEDNING TIL HVORDAN DU SAL UDFYLDE BLANETTEN PÅ BAGSIDEN AF DEN SIDSTE SIDE Anmeldelse til SYN og/eller REGISTRERING af motorkøretøjer mv. SAT Ejerskifte og/eller brugerskifte Alm. registrering

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog Færdselsstyrelsen Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 11. juni 2007 FS302-12 Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog I medfør af 68, 70a og 118, stk. 8, samt i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 07.11.08 1923 FS302-12 Godkendelse af køretøjer til brug i modulvogntog Ved bekendtgørelse af 7. november 2008

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1)

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Hjemmel Denne bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr er udstedt med hjemmel i 68, stk. 1, og

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med bus 1

Udkast. til. bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med bus 1 Udkast til bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med bus 1 I medfør af 43, stk. 10, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 38 af 5. januar 2017, fastsættes efter

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse J.nr.: TS2060103-413 Dato 23. september 2016 Hermed

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk UDKAST FS302-502 22. december 2010 Nr. xxx af yy. januar 2010 Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk I medfør af 51, stk. 7, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 8,

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1)

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Hjemmel Denne bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr er udstedt med hjemmel i 68, stk. 1, og

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer UDKAST af 9. november 2015 J.nr.TS2060604-8 Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer I medfør af 70, stk. 4, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.1386 af 11. december 2013, fastsættes

Læs mere

Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015.

Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015. Nr.: 1987 Dato: 18.12.2014 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Ny særtransportbekendtgørelse pr. 1. januar 2015. Baggrund. Den 1. januar 2015 træder ny bekendtgørelse om særtransport i kraft.

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

3. Vægt og dimensioner

3. Vægt og dimensioner 76 3.01.001 Generelle bestemmelser 76 3.01.010 Motordrevet køretøj 77 3.02 Højde, bredde og længde 97 3.02.001 Generelle bestemmelser 97 3.02.010 Motordrevet køretøj 101 Januar 2018 Side 75 3.01.001 Generelle

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 22.06.06 1887 2006-5030-118 Chiptuning Færdselsstyrelsen har udstedt to nye bekendtgørelser om chiptuning med det

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1047 af 24. oktober 2011, samt efter bemyndigelse

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.01.08 1913 FS350-000004 Digital anmeldelse af Godkendelseserklæring og Typegodkendelse for chassis til bil og

Læs mere

Nyheder og ændringer i Vejledning om syn af køretøjer, November 2019

Nyheder og ændringer i Vejledning om syn af køretøjer, November 2019 Færdselsstyrelsen har foretaget en opdatering af Vejledning om syn af køretøjer, version Januar 2018. Den nye version kaldes November 2019 og er gældende fra den 1. november 2019. Ændringer i Detailforskrifter

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer 1)

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer 1) BEK nr 485 af 25/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS2060604-8

Læs mere

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER OM KØREKORT TIL MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ Den 19. januar 2013 træder nye regler

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-bus på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-bus på motorvej BEK nr 677 af 21/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20000-00062 Senere ændringer til

Læs mere

Nyheder og ændringer i vejledning om syn af køretøjer, September 2019

Nyheder og ændringer i vejledning om syn af køretøjer, September 2019 Nyheder og ændringer i vejledning om syn af køretøjer, September 2019 Færdselsstyrelsen har foretaget en opdatering af vejledning om syn af køretøjer, version Januar 2018. Den nye version kaldes September

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr m.v. (* 1)

Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr m.v. (* 1) Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr m.v. (* 1) I henhold til 35, stk. 1,2 og 4, 68, stk. 1, 70, stk. 3, og 118, stk. 3, i færdselslov nr. 287 af 10. juni 1976 fastsættes: Kapitel 1. Bestemmelser

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer 1)

Bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer 1) BEK nr 516 af 01/06/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juli 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20000-15 Senere ændringer til forskriften BEK nr 548

Læs mere

Kørekortkategorier, alderskrav samt køretøjer der må anvendes til øvelseskørsel.

Kørekortkategorier, alderskrav samt køretøjer der må anvendes til øvelseskørsel. Kørekortkategorier, alderskrav samt køretøjer der må anvendes til øvelseskørsel. 1. Kørekortkategorier, alderskrav mv. i BEK nr. 886, kørekortbekendtgørelsen. Kørekort kategori AM (Stor knallert) A1 (lille

Læs mere

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold Bekendtgørelse om Tivolitog Indhold Afsnit 1: Politiets meddelse og tilladelse Side 3 Afsnit 2: Synsvirksomhedens godkendelse. Side 4 Afsnit 3: Tivolitogets anvendelse. Side 5 Afsnit 4 Straf, betaling

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 3. maj 2014. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 29. april 2014. Nr. 434.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 3. maj 2014. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 29. april 2014. Nr. 434. Lovtidende A 2014 Udgivet den 3. maj 2014 29. april 2014. Nr. 434. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 18. februar 2016 TS2060100-00021 Indhold 1. DEFINITIONER... 4 Anerkendt Prøvningsinstans (AP)... 4 Underleverandør (UL)... 4 Synsvirksomhed (SV)... 4 Registreringstidspunkt... 4 Køretøjsregisteret (DMR)...

Læs mere

Detailforskrifter for Køretøjer 2013 1

Detailforskrifter for Køretøjer 2013 1 Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1055 af 9. november 2012, samt efter bemyndigelse

Læs mere

Til toppen. Lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014 om vægtafgift af motorkøretøjer mv.

Til toppen. Lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014 om vægtafgift af motorkøretøjer mv. Lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014 om vægtafgift af motorkøretøjer mv. Link til lovbekendtgørelsen mv. i Retsinformation (åbner i nyt vindue) Se også Den juridiske vejledning afsnit E.A.8.4

Læs mere

Få styr på de TUNGE VOGNTOG

Få styr på de TUNGE VOGNTOG Få styr på de TUNGE VOGNTOG Sådan udnytter du bedst de nye totalvægte find dine muligheder i oversigten Oversigten er udarbejdet af Finn Bjerremand 18 T 11,5 T Max 10 T 11,5 T/ 18 T 42 T/EU 40 T 11,5 T

Læs mere

Automatisk tilkoblingssystem, fabrikat VBG, type MFC

Automatisk tilkoblingssystem, fabrikat VBG, type MFC Nr.: 2003 Dato: 29.06.2017 Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Automatisk tilkoblingssystem, fabrikat VBG, type MFC Færdselsstyrelsen dispenserer hermed for følgende bestemmelser i Detailforskrifter

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 21. marts 2013. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 19. marts 2013. Nr. 289.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 21. marts 2013. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) 19. marts 2013. Nr. 289. Lovtidende A 2013 Udgivet den 21. marts 2013 19. marts 2013. Nr. 289. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 7, i færdselsloven,

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport BEK nr 567 af 28/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2060602-119 Senere ændringer til

Læs mere

2013 Udgivet den 21. marts 2013. 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort

2013 Udgivet den 21. marts 2013. 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort Lovtidende A 2013 Udgivet den 21. marts 2013 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1 I bekendtgørelse nr. 12 af 10. januar 2013 om kørekort foretages følgende

Læs mere

Information om den nye registreringsattest

Information om den nye registreringsattest 2003-4400-16/ MT 3298-info DATAAFDELINGEN Sekretariatet Information om den nye registreringsattest Den 5. december 2005 tager Rigspolitiet en ny registreringsattest i brug. Den nye registreringsattest

Læs mere

Taksatorprocesser version 4

Taksatorprocesser version 4 Taksatorprocesser version 4 18.12.2013 Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 Fax 41 91 91 92 fp@forsikringogpension.dk www.forsikringogpension.dk Birger Bruun Jensen Chefkonsulent Dir. 41

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010 11. marts 2010. Nr. 351. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej 28. juni 213 I medfør af 43, stk. 10 og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1055 af 9. november 2012, som ændret ved lov

Læs mere

Miljøzonekontrol ved syn

Miljøzonekontrol ved syn Miljøzonekontrol ved syn Niels-Anders Nielsen Hvordan får man et miljøzonemærke? Principgodkendelse af partikelfiltre Vedligeholdelse af partikelfiltre Status for miljøzonemærket Reglerne Loven vedtaget

Læs mere

OMTRYK 11. marts 2010 2 Nr. 351. Færdselsstyrelsen, den 11. marts 2010 HENNING CHRISTIANSEN

OMTRYK 11. marts 2010 2 Nr. 351. Færdselsstyrelsen, den 11. marts 2010 HENNING CHRISTIANSEN Lovtidende A 2010 Udgivet den 1. april 2010 11. marts 2010. Nr. 351. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 21. marts 2012. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 16. marts 2012. Nr. 247.

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 21. marts 2012. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 16. marts 2012. Nr. 247. Lovtidende A 2012 Udgivet den 21. marts 2012 16. marts 2012. Nr. 247. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, i færdselsloven, jf.

Læs mere

Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014

Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014 Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på mulige køretøj- og vogntogstyper i forbindelse med de forhøjede totalvægte der er gældende pr.

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1 1 UDKAST Øverst på formularen 23. september 2016 Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1 I medfør af 51, stk. 8, 84, stk. 1, 85, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-busser på motorvej BEK nr 986 af 07/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20000-00019 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 03.03.09 1931 FS351-000011 Nye bestemmelser om ledsagebiler og Toldsyn Folketingets vedtagelse af lov nr. 1338

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1)

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1) BEK nr 700 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-52520-00002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr BEK nr 1595 af 15/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Udkast. til. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1)

Udkast. til. Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) Udkast til Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 10, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1324 af 21. november 2018,

Læs mere

Faktuelt notat om modulvogntog

Faktuelt notat om modulvogntog Trafikudvalget L 35 - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt Færdselsstyrelsen Dato: 7. november 2006 J. nr.: 2006-5020-33 Faktuelt notat om modulvogntog og om foreslåede krav til modulvogntog Modulvogntog er

Læs mere

Gennemgang af: Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid

Gennemgang af: Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Gennemgang af: Fører Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter Registreringsgrundlag Indretning/Teknisk

Læs mere

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER

OMBYGGEDE BILER OG MOTORCYKLER 22. december 2015 TS2060100-00021 Indhold 1. DEFINITIONER... 3 Anerkendt Prøvningslaboratorium (AP)... 3 Teknisk Tjeneste (TT)... 3 Synsvirksomhed (SV)... 3 Registreringstidspunkt... 3 Køretøjsregisteret

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 38 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 38 Offentligt Skatteudvalget L 217 - Bilag 38 Offentligt Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske

Læs mere

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 71, stk. 1,

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 71, stk. 1, Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/20/EF af 8. april 2003 om ændring af Rådets direktiv 91/671/EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning vedrørende obligatorisk anvendelse af

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om særtransport 1

UDKAST. Bekendtgørelse om særtransport 1 1 Færdselsstyrelsen 15. februar 2007 UDKAST Bekendtgørelse om særtransport 1 I medfør af 43, stk. 7, 68, stk. 1, 69, stk. 2, 70, stk. 3, 82, stk. 4, 84, stk. 1, 85, stk. 1, 86, stk. 2, og 118, stk. 8,

Læs mere

Deres ref.: Frank Thrusholm Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-230811-11945 Dato: 24.08.2011

Deres ref.: Frank Thrusholm Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-230811-11945 Dato: 24.08.2011 Trafikstyrelsen, Bilteknik Att: Frank Thrusholm Gl. Mønt 4 DK-1117 København K Lyren 1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail: itd@itd.dk Sendt pr.

Læs mere

2011/1 LSV 34 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december Forslag.

2011/1 LSV 34 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december Forslag. 2011/1 LSV 34 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0082 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december 2011 Forslag

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 31. maj /0315(COD) PE1

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 31. maj /0315(COD) PE1 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Konsolideret lovgivningsdokument 31. maj 2001 2000/0315(COD) PE1 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 31. maj 2001 med henblik på vedtagelse

Læs mere

OVERSIGT OVER MULIGHEDER I DET NYE BILSTATISTIK.DK

OVERSIGT OVER MULIGHEDER I DET NYE BILSTATISTIK.DK Januar 2019 OVERSIGT OVER MULIGHEDER I DET NYE BILSTATISTIK.DK DBI IT A/S Puggaardsgade 5, 157 København V Denmark 70 22 99 20 info@dbi-it.dk www.dbi-it.dk 2 HVAD ER NYT? DET NYE BILSTATISTIK.DK Her følger

Læs mere

Forslag om tilpasning af Detailforskrifter for Køretøjer og Vejledning om syn af køretøjer til busdirektivet

Forslag om tilpasning af Detailforskrifter for Køretøjer og Vejledning om syn af køretøjer til busdirektivet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 28 Fax 7226 7070 jju@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Forslag om tilpasning af Detailforskrifter for Køretøjer og Vejledning om syn af

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Redegørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sikkerhedsseler og

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 34 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december til

Forslag. Til lovforslag nr. L 34 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december til Til lovforslag nr. L 34 Folketinget 2011-12 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december 2011 Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter,

Læs mere

Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24)

Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24) Page 1 of 5 Ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (L 22 og L 24) Dato for 18 dec 2008 11:14 offentliggørelse Til Sagsnummer 08-129094 Resumé virksomheder, der er registreret efter registreringsafgiftsloven

Læs mere

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK - PR. MAJ 2018 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på køretøjstyper og vogntogskombinationer, i forbindelse de aktuelle totalvægte der er gældende pr. 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1)

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr 1) BEK nr 434 af 29/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2060100-00020 Senere ændringer

Læs mere

i direktivet og de i henhold til direktivet gældende EF-direktiver, EU-forordninger

i direktivet og de i henhold til direktivet gældende EF-direktiver, EU-forordninger Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I medfør af 68, stk. 1, og 118, stk. 8, stk. 1, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som ændret

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. / Lene Skov Henningsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. / Lene Skov Henningsen Skatteudvalget 2011-12 L 122 Bilag 11 Offentligt J.nr. 2011-511-0075 Dato:30. april 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget L 122 Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Det meddeles herved, at Færdselsstyrelsen har udstedt to ændringsbekendtgørelser:

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Det meddeles herved, at Færdselsstyrelsen har udstedt to ændringsbekendtgørelser: FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. 29.12.2004 1844 J. nr. 2003-500-102 EU-harmonisering for traktorer Det meddeles herved, at Færdselsstyrelsen har udstedt

Læs mere

Bekendtgørelse om indretning og udstyr for traktorer og motorredskaber m.v. (* 1)

Bekendtgørelse om indretning og udstyr for traktorer og motorredskaber m.v. (* 1) Bekendtgørelse om indretning og udstyr for traktorer og motorredskaber m.v. (* 1) I henhold til 33 a, stk. 2, 35, stk. 1, 2 og 4, 68, stk. 1, 83 og 118, stk. 5, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1)

Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1) Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1) I medfør af 18, stk. 1, 20 og 22 i stk. 2, i lov om buskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 107 af 19. februar 2003, som ændret ved lov nr. 582 af 24. juni 2005

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

1. En cykel og påhængs eller sidevogn hertil skal være således indrettet og holdes i en sådan stand, at den kan benyttes uden fare eller ulempe.

1. En cykel og påhængs eller sidevogn hertil skal være således indrettet og holdes i en sådan stand, at den kan benyttes uden fare eller ulempe. Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v.1) I medfør af 50, stk. 2 3, 68, stk. 1 og 2, 69, stk. 2, 70, stk. 3, 83, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 5, 7 og 10, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060103-00413 Dato: 1. december 2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt

Læs mere

Taksatorprocesser version 5

Taksatorprocesser version 5 Taksatorprocesser version 5 01.01.2016 Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 Fax 41 91 91 92 fp@forsikringogpension.dk www.forsikringogpension.dk Birger Bruun Jensen Chefkonsulent Dir. 41

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ Gefion den Henning Sjørslev Lyngvig Specialkonsulent Markteknik REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ DER VIL JEG FORTÆLLE OM! Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/68/EF

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/68/EF L 203/52 Den Europæiske Unions Tidende 5.8.2009 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2009/68/EF af 13. juli 2009 om komponenttypegodkendelse af lygter og lyssignaler til landbrugs- og skovbrugshjultraktorer

Læs mere

KØRSEL MED LASTBIL ELLER BUS HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER?

KØRSEL MED LASTBIL ELLER BUS HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED LASTBIL ELLER BUS HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER FOR KØREKORT TIL LASTBIL OG BUS Den 19. januar 2013 træder nye regler om kørekort i kraft. De nye regler

Læs mere

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ. Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte ikke godkendte ikke registrerede)

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ. Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte ikke godkendte ikke registrerede) Gefion den Henning Sjørslev Lyngvig Specialkonsulent Markteknik REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ DER VIL JEG FORTÆLLE OM! Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte

Læs mere

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det

Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven Men hvad koster det? P 669 (01/06) 1 BØDETABEL I tabellen er anført Rigsadvokatens vejledende bødetakster for en række af de mest almindelige over trædelser.

Læs mere

(Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅD RÅDETS DIREKTIV. af 18. december 1975

(Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅD RÅDETS DIREKTIV. af 18. december 1975 30. 1. 76 De Europæiske Fællesskabers Tidende Nr. L 24/ 1 II (Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) RÅD RÅDETS DIREKTIV af 18. december 1975 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Retsudvalget L 71 B - Bilag 9 Offentligt

Retsudvalget L 71 B - Bilag 9 Offentligt Retsudvalget L 71 B - Bilag 9 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 30. april 2007 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2006-801-0009 Dok.: KSE40944 Ændringsforslag til Forslag til lov om

Læs mere

pressemeddelelse af 19. juli 2011 om tilbagekaldelse af ulovligt sikkerhedsudstyr til børn,

pressemeddelelse af 19. juli 2011 om tilbagekaldelse af ulovligt sikkerhedsudstyr til børn, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bilag til Handlingsplan for sikkerhedsudstyr til børn i biler Tilbagekaldelse af

Læs mere

Længde. Nuværende bestemmelser

Længde. Nuværende bestemmelser Længde Ifølge dimensionsbekendtgørelsen er den generelle maksimale tilladelig et køretøj, registreret som uregistreret 18,75 m. Vi vil gerne anmode om at maksimal tilladelig længde øges fra 18,75 m til

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1

Udkast. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 Udkast Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber 1 I medfør af 43, stk. 12, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

Regler om kørsel med trailer

Regler om kørsel med trailer Regler om kørsel med trailer Med de nye kørekortsregler pr. 19/1-2013 bortfaldt reglen om, at hvis påhængskøretøjets tilladte totalvægt overstiger bilens egenvægt med mere end 50 kg, så skal man have kørekort

Læs mere

UDKAST. Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhedsudstyr, samarbejde om kommunal parkeringskontrol mv.) 1

UDKAST. Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhedsudstyr, samarbejde om kommunal parkeringskontrol mv.) 1 Retsudvalget REU alm. del - Bilag 47 Offentligt Dok.: KFC40238 UDKAST Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhedsudstyr, samarbejde om kommunal parkeringskontrol mv.) 1 1 I færdselsloven, jf.

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere