Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige"

Transkript

1 Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Få frivilligkoordinatorens redskabskasse, så du skaber en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige i kirken. Sådan står du stærkere og brænder igennem som leder af frivillige, når du lærer, hvordan du stiller krav til dine frivillige og begejstrer dem. Lær at anvende tre forskellige samarbejdsformer med foreninger og organisationer, så din kirke styrker båndende til lokalområdet.

2 Et uddannelsesforløb med mulighed for ECTS-point Sådan brænder du igennem og står stærkt som leder af Frivilligheden har ændret sig! Frivillige stiller nye krav til, frivillige hvad de vil engagere sig i også i kirken! Mange ser en Ledelse af frivillige handler om at motivere. Derfor sætter stor udfordring, når det handler om at rekruttere nye yng- kurset dig i stand til at inspirere og anerkende dine frivillige. re - frivillige. På denne uddannelse bliver du præsenteret Ledelse af frivillige handler også om at turde stille krav og for frivilligkoordinatorens faglighed og redskabskasse. Med have ambitioner. På uddannelsen får du kortlagt din egen den i hånden får du en sammenhængende tilgang til at ledelsesprofil, og du får indsigt i, hvordan du kan bruge di- involvere og lede frivillige på måder, hvor det både giver ne styrker som leder til at motivere de frivillige. Samtidig får mening for de nye generationer af frivillige at engagere sig du gode greb til at skabe gode fællesskaber med og blandt og for den måde I gerne vil være kirke på. Du vælger selv, de frivillige. På den måde giver uddannelsen dig en række om du ønsker uddannelsen med eller uden ECTS-point. gode redskaber til at motivere frivillige, så du fastholder dem som de gode og vigtige medarbejdere, de er. Undgå at arbejdet med frivillige bliver en tidssluger Frivilligheden er en naturlig del af kirken, men det betyder Lær at skabe selvkørende frivilliggrupper ikke, at du ikke må sætte en retning for de frivilliges ind- Når du involverer dine frivillige i ledelses- og koordine- sats. I en travl hverdag bliver arbejdet med frivillige hurtigt ringsopgaven på den rigtige måde, kan du trygt overlade nedprioriteret eller begrænset til konfliktløsning og vagt- det til dem at søsætte nye initiativer uden du bliver nødt til planen for kirkens julebasar. Det er ofte også dit ansvar at at detaljestyre arbejdsopgaverne. Derfor stiller kurset vejlede kolleger i at træffe fornuftige beslutninger samt skarpt på teknikker til uddelegering af ejerskab og udvik- sikre, at arbejdet med frivillige ikke bliver et konfliktemne. ling af selvkørende frivilliggrupper. Det er med til at skabe Derfor får du en praksistestet redskabskasse med gode en sund frivilligkultur og et stærkt frivilligmiljø. modeller og tilgange til at organisere de frivillige samt planlægge rekrutteringsindsatser der virker.

3 Samarbejde og samskabelse kirkens muligheder i lokalsamfundet og sognet Der ligger et stort potentiale for at udvikle jeres måde at være kirke på, ved at bygge bro mellem kirken og lokalsamfundet. På uddannelsen lærer du derfor forskelle, for- Program DAG 1: Lær at bruge frivilligkoordinering som din faglighed, så du udvikler bæredygtige frivilligmiljøer. andre deltagere. Her sætter du mål for, hvordan du vil dele og fremgangsmåder ved tre forskellige samarbejdsmodeller værtsskab, partnerskab og samskabelse. På uddannelsen får du bl.a. fremgangsmåden til at drive samskabelsesprocesser, der sætter rammen for et stort frirum til kreativitet og innovation blandt de involverede parter. Derfor får du gode redskaber til opstart, gennemførelse og Velkommen til uddannelsesforløbet og mødet med de bruge uddannelsen i din hverdag. Civilsamfundet, frivilligheden og kirken. Frivilligkoordinatorens arbejde og rolle i et større perspektiv. Få et indblik i forskningen i frivilligheden, så du ved, hvem de frivillige er, og hvad der motiverer dem. Frivilligkoordinering som faglighed i kirken - sådan bru- videreudvikling af samarbejder. På den måde gør kurset ger du en strategisk og systematisk tilgang i arbejdet dig klar til at gå i gang. med frivillige, så du træffer de rigtige beslutninger. DAG 2: Bliv skarp på at rekruttere frivillige, uden at det bliver en tidsrøver. Rigtig gode, relevante og brugbare værktøjer - Ulla Holmgaard, kirke- og kulturmedarbejder i Åby Sogn Lær at organisere dit frivilligmiljø, så du ved hvor mange frivillige du skal involvere, til hvad og hvordan. Få overblikket over hvad frivillige engagerer sig i, og hvad der ikke sælger. Bliv skarp på at bruge forskellige fremgangsmåder i din rekruttering, så du finder de rigtige frivillige i første forsøg. Sådan skaber du en rutine omkring din rekrutteringsindsats, så du undgår, at rekruttering af frivillige bliver daglig brandslukning.

4 DAG 3: Sådan står du stærkere og brænder i gennem som leder af frivillige. Få det teoretiske fundament til at lede frivillige på en hensigtsmæssig og effektiv måde. Kortlæg din personlige ledelsesstil, så du ved hvor du står stærkt og hvor du skal sætte ind. Lær forskellige tilgange til at motivere frivillige, så du fastholder dine ressourcepersoner. Sådan holder du dampen oppe ved at skabe holdånd og selvkørende teams. DAG 4: Forstå den samskabende tankegang, og lær at bruge dialog, samt håndtere konflikter konstruktivt. Lær forskelle og fordele ved de tre forskellige samarbejdsmodeller, så du er i stand til at vurdere, hvilken der egne sig bedst. Sådan går du frem på, når du skal udvikle og understøtte samarbejder ud fra de tre modeller. Lær at bruge dialog som redskab både i dine samarbejdsrelationer og i dit arbejde med frivillige så du PRAKTISKE INFORMATIONER Datoer og sted for selve uddannelsen Dag 1: 28. februar 2017 fra kl Dag 2: 29. marts 2017 fra kl Dag 3: 27. april 2017 fra kl Dag 4: 17. maj 2017 fra kl Eksamensaflevering: 20. juni Aflevering af 10 siders skriftlig opgave Sted: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V Tilmelding og tilmeldingsfrist Tilmeldingsfrist er 14. februar 2017 Tilmeld dig ved at skrive til ingerfair@ingerfair.dk Når du tilmelder skal du oplyse følgende: undgår at alle taler henover hovedet på hinanden. Sådan håndterer du konflikter og den svære samtale i et engageret frivilligmiljø. EKSAMEN Skriftlig eksamen (selvvalgt problemstilling) Navn, organisation og dine kontaktoplysninger samt hvem vi skal sende faktura til (evt. EAN). Om du ønsker at tilmelde dig eksamen med mulighed for ECTS point.

5 Deltagerpris Pris for uddannelsen uden eksamen kr. ekskl. moms. Pris for uddannelsen inkl. ECTS-givende eksamen under Diplom i Ledelse kr. ekskl. moms. Uanset hvad, så inkluderer prisen: ü Forplejning på alle uddannelsesdage. ü En bogpakke med: Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken Sådan leder du frivillige i forskellige situationer Samskabelse eller samarbejde? Forskelle, fordele og fremgangsmåder Uddannelsen består af valgmodulet Ledelse i frivillige organisationer under Diplom i ledelse. Bestået eksamen for modulet giver 5 ECTS-point til den studerende. Uddannelsens modul 1 udbydes i samarbejde med University College Syddanmark under lov om åben uddannelse. Det er et krav, at du har en kort eller mellemlang videregående uddannelse, samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. University College Syddanmark har udbudsretten på diplomuddannelsen. Fokus på modul 1 til Ingerfairs Frivilligkoordinator Uddannelse er gjort i et samarbejde mellem University College Syddanmark og Ingerfair. University College Syddanmark og Ingerfair står bag modul 1. Om Ingerfair Ingerfair er en højt specialiseret konsulentvirksomheden inden for professionalisering af arbejdet med frivillige og samarbejder mellem civilsamfundet og det offentlige. I Ingerfair har vi altid haft den vision, at arbejdet med frivillige anerkendes som den særlige faglighed det er. En af vores styrker er, at vi til daglig løser en bred vifte af opgaver for både store og små foreninger samt i det offentlige på forvaltning- og institutionsniveau. På den måde har vi et bredt kendskab hele vejen rundt om bordet. Læs mere om vores arbejde og faglige materialer på

6 Underviserne Troels B. Carlander er konsulent i Ingerfair. Han er cand.mag. i Julia B. Hunt er chefkonsulent i Ingerfair. Hun er cand.mag i Idéhistorie, og har mange års erfaring på det frivillige område. psykologi og kultur- og sprogmødestudier, med fokus på kultur- Her har han både som ansat og frivillig arbejdet inden for det forskelle, og frivillighed. Hun har i en årrække arbejdet med fri- internationale område hos Dansk Ungdoms Fællesråd, Mellem- villighed, ledelse af frivillige og bestyrelsesarbejde. Julia er selv folkeligt Samvirke og NGO FORUM. Derudover har han været frivillig flere steder, blandt andet som leder på Roskilde Festival frivilligkoordinator på Roskilde og Køge sygehuse, hvor han har og i hovedbestyrelsen for Dansk Magisterforening. Julia er er arbejdet tæt sammen med lokale sociale- og patientforeninger. medudvikler af læringsspillet Teamleader samt medforfatter på Troels er medudvikler af læringsspillet Teamleader og er forfat- bøgerne: Sådan leder du frivillige i forskellige situationer og ter på bogen: Ledelse og involvering af frivillige i Folkekirken. Samarbejde eller samskabelse. Julia er gæsteunderviser på Troels er gennemgående underviser. Dag 4. Steen Eskildsen er kirke- og kulturmedarbejder. Han er cand.theol. og har i mange år arbejdet med frivillige i folkekirken og folkekirkelige organisationer. Her har han blandt andet været konsulent for både frivillige og ansatte i det kirkelige arbejde for børn og unge samt været menighedsrådsformand. Han har særligt haft fokus på kompetenceudvikling af frivillige og organisationsudvikling. Derudover er han frivillig i Røde Kors som underviser og fængselsbesøgsven. Steen er forfatter på bogen Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken. Steen er gennemgående underviser. Vi tager forbehold for trykfejl.

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Få frivilligkoordinatorens redskabskasse, så du skaber en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og

Læs mere

Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer

Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Få redskabskassen til at udvikle et bæredygtigt frivilligmiljø, og skab en rød tråd i dit

Læs mere

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017 Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Få redskabskassen til at udvikle et bæredygtigt frivilligmiljø, og skab en rød tråd

Læs mere

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018 INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018 Er du ved at støve til da få den sidste viden på frivilligområdet serveret på en god og kvalificeret måde. Hans Bo Pedersen, Frivillighedskonsulent i Dansk

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019

Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019 Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform i din hverdag, så alle parter

Læs mere

ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE

ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE EN PROFESSIONEL OG PRAKSISNÆR UDDANNELSE I AT DESIGNE OG DRIVE SAMSKABELSESPROCESSER MED MULIGHED FOR ECTS-POINT* Få praksisnære metoder og sparring til at drive din egen

Læs mere

DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN

DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken Af Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander og

Læs mere

TROELS BROBERG CARLANDER. Ansættelser

TROELS BROBERG CARLANDER. Ansættelser TROELS BROBERG CARLANDER Ansættelser 2017- Chefkonsulent i Ingerfair 2014-2017 Konsulent i Ingerfair 2014-2015 Frivilligkoordinator på Roskilde og Køge sygehuse 2013 Konferenceplanlægger hos NGO FORUM/IBIS

Læs mere

FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL

FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL Ansættelser 2010 - Stifter af og adm. direktør i Ingerfair 2013-2015 Adm. direktør i NGO Academy 2008-2010 Frivilligkoordinator i Mellemfolkeligt Samvirke Uddannelse 2006-2012

Læs mere

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE?

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? Troels B. Carlander Ingerfair tr oels@ingerfair.dk HVEM ER JEG? - Chefkonsulent i Ingerfair - Tidligere frivilligkoordinator på Roskilde

Læs mere

De nye typer frivillige og organisering af det frivillige miljø. Troels Broberg Carlander, Ingerfair,

De nye typer frivillige og organisering af det frivillige miljø. Troels Broberg Carlander, Ingerfair, De nye typer frivillige og organisering af det frivillige miljø Troels Broberg Carlander, Ingerfair, troels@ingerfair.dk Programmet for i dag kl. 12.00 13.30 Udviklingen i frivilligheden De seks typer

Læs mere

FRIVILLIG LEDELSE. Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED

FRIVILLIG LEDELSE. Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED FRIVILLIG LEDELSE Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED Idrættens Udviklingscenter udbyder i samarbejde med Erhervsakademi Dania denne uddannelse

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter

Læs mere

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE)

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 1 DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 2 For bestyrelsesmedlemmer frivillige ejendomsfunktionær boligsociale medarbejdere Frivilligkursus Hvordan får vi flere frivillige? Dagkursus Lørdagskursus: 09.00

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter en hel

Læs mere

Velkommen til Selveje Danmarks

Velkommen til Selveje Danmarks Velkommen til Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse Velkommen til Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse Selvejende organisationer er under pres. Kommuner hjemtager arbejdsopgaver, kravene om kvalitet

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige

Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige Underviser: Julia Bjerre Hunt, julia@ingerfair.dk Hvem er jeg? Udgivet 5 fagbøger og et spil Uddannet cand.mag i psykologi og kultur-

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Frivillige og et godt arbejdsmiljø

Frivillige og et godt arbejdsmiljø Køb bøgerne i dag Frivillige og et godt arbejdsmiljø V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Diplomuddannelse i beskæftigelse

Diplomuddannelse i beskæftigelse Diplomuddannelse i beskæftigelse Kompetencer inden for beskæftigelsesområdet Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedet er afhængigt af en velfungerende beskæftigelsesindsats. Med det enstrengede arbejdsmarkedssystem

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken VIA University College Videreuddannelse og kompetenceudvikling www.viauc.dk Uddannelsesveje i

Læs mere

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Februar 2014 University

Læs mere

MERE OVERSKUD OG EFFEKTIVITET I HVERDAGEN

MERE OVERSKUD OG EFFEKTIVITET I HVERDAGEN MERE OVERSKUD OG EFFEKTIVITET I HVERDAGEN Få værktøjerne til at styrke din personlige effektivitet og arbejdsglæde i hverdagen I SAMARBEJDE MED Der findes ikke nogen værre måde at bruge sin tid på end

Læs mere

K U R S U S K A T A L O G 2 0 1 3

K U R S U S K A T A L O G 2 0 1 3 NYUDVIKLEDE LEDERUDVIKLINGSFORLØB TIL FØRSTELINJELEDERE I OFFENTLIGE ORGANISATIONER K U R S U S K A T A L O G 2 0 1 3 Projektet Praksisnær ledelse for førstelinjeledere på Fyn er støttet af 3-parts midler.

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

refleks 2015 Uddannelsesweekend

refleks 2015 Uddannelsesweekend refleks 2015 Uddannelsesweekend En weekend med fem vinkler på ledelse af frivillige i DUFs medlemsorganisationer. Lørdag den 12. september til søndag den 13. september 2015 i Haslev. refleks2015 velkommen

Læs mere

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken Uddannelsesveje i Specialpædagogikken AKT Vejleder Specialpædagogisk vejleder ( det almene område ) Specialpædagogisk vejleder ( det specialiserede område ) Inklusionsvejleder Pædagogisk diplomuddannelse

Læs mere

DIAKONI OG LEDELSE. Diplomuddannelsen i ledelse. MAIBRITT NIELSEN, Forstander på Dalsmark Plejehjem, Danske Diakonhjem

DIAKONI OG LEDELSE. Diplomuddannelsen i ledelse.   MAIBRITT NIELSEN, Forstander på Dalsmark Plejehjem, Danske Diakonhjem MAIBRITT NIELSEN, Forstander på Dalsmark Plejehjem, Danske Diakonhjem Det helt unikke ved diplomuddannelsen i ledelse og diakoni er, at diakonien kobles på ledelsesteorierne og giver et indhold og en dybde,

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

Innovation og entreprenørskab

Innovation og entreprenørskab Innovation og entreprenørskab Kursus til dig, der underviser på de gymnasiale uddannelser Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Danske unge er kimen til iværksætteri

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen i Gribskov Til idræts- og kulturelle foreninger udbyder Gribskov Kommune en kursusrække der gør jeres forening mere attraktiv. Online tilmelding

Læs mere

DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER

DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE DIPLOMMODUL!

Læs mere

Certificering (overbygning på Professionel coaching)

Certificering (overbygning på Professionel coaching) Certificering (overbygning på Professionel coaching) Bliv certificeret som systemisk coach på EMCC-akkrediteret coachuddannelse Skab resultater gennem refleksiv coachingpraksis Oplever du at have nået

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 46, Aarhus, marts 2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund, Viceforstander, ASV Vestfyn)

Læs mere

DI s HR-uddannelse. Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! Sammensæt en uddannelse, der passer jeres behov.

DI s HR-uddannelse. Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! Sammensæt en uddannelse, der passer jeres behov. DI s HR-uddannelse Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! Sammensæt en uddannelse, der passer jeres behov. 2 hr Kurser DI s HR-uddannelse > Hele vejen rundt om HR-opgaverne For at

Læs mere

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER HOLD 4 - FORÅRET 2016 TRAC S INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FOR LEDERE AF PROFESSIONEL KREATIVITET 2 HVOR MEGET SKAL DU STYRE? HVAD SKAL DU STYRE? HVEM SKAL DU STYRE? LÆR

Læs mere

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 Midt i mulighederne FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORMÅL OG FORVENTET UDBYTTE Lederakademiet skal bidrage til at fastholde eller rekruttere nye ledere

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje!

HR & personale. DI s HR- uddannelse- Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! HR & personale DI s HR- uddannelse- 2012 Opgradér virksomhedens HR-funktion, og få en bedre bundlinje! 2 DI S hr-uddannelse 2012 DI s HR-uDdannelse hele vejen rundt om HR-opgaverne For at virksomheden

Læs mere

MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ

MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ Marie B. Holdt og Malene Fregil Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Ledernes Lederuddannelse. Få følgeskab som leder

Ledernes Lederuddannelse. Få følgeskab som leder Ledernes Lederuddannelse Få følgeskab som leder 1 2 Styrk din evne til at navigere i rollen som leder på en professionel måde Ledernes Lederuddannelse er et lederudviklingsforløb for dig, der ønsker at

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: UNDERVISNING OG LÆRING - SKRÆDDERSYET TIL EUD-REFORMEN - Bestående af kompetenceudviklingsforløbet Motivationspædagogik og Progressiv læring i

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

M e n t o r. Diplomuddannelsen

M e n t o r. Diplomuddannelsen M e n t o r N e t v æ r k - u d d a n n e l s e Diplomuddannelsen Diplom uddannelse tonet til Mentordiplom uddannelse Målgruppen for en mentordiplomuddannelse er: Alle der har interesse i at kvalificere

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

VISITATOR- UDDANNELSE - Basisuddannelse - Komplekse sagsforløb

VISITATOR- UDDANNELSE - Basisuddannelse - Komplekse sagsforløb VISITATOR- UDDANNELSE - Basisuddannelse - Komplekse sagsforløb EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Maj 2014 BASISMODUL SD VALGMODUL: SAMMENHÆNG I PATIENT- OG BRUGERFORLØB I SUNDHEDS- VÆSENET INDLEDNING De offentlige

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Tag det første skridt til at blive en endnu bedre leder! Et personligt uddannelsesforløb for ledere i klubber og foreninger i fritids- og idrætslivet

Læs mere

Invitation til at bidrage

Invitation til at bidrage Invitation til samskabelse af bogen INNOVATIV UNDERVISNING I DEN DANSKE FOLKESKOLE -den første samskabende konference for innovativ undervisning 21.-22. januar 2016 i København Invitation til at bidrage

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE FOR Arbejdsmiljø repræsentanter AMIR

DIPLOMUDDANNELSE FOR Arbejdsmiljø repræsentanter AMIR DIPLOMUDDANNELSE FOR Arbejdsmiljø repræsentanter AMIR ucsyd.dk Diplomuddannelser for arbejdsmiljø repræsentanter AMIR Forandringerne i samfundet påvirker arbejdets karakter og indhold, og forandringerne

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Fra kollega til chef

Fra kollega til chef Fra kollega til chef Kom godt fra start og få succes i din lederrolle 2 x 2 dages certificeret lederuddannelse Fra kollega til succesfuld leder få værktøjer til den svære overgang Kommuniker effektivt

Læs mere

Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervsog karrierevejledning

Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervsog karrierevejledning Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervsog karrierevejledning Kompetencer til vejledning Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning Bliv diplomuddannet vejleder God vejledning spiller

Læs mere

Forankringsmetode - Hvordan skal vi forankre?

Forankringsmetode - Hvordan skal vi forankre? Har I behov for bedre styring, ledelse og fremdrift? Arbejder I systematisk med en forankringsstrategi? Har I nok fokus på lokal bæredygtighed? Har I værktøjerne til at mobilisere de frivillige? Gør I

Læs mere

SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling. Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen

SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling. Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen Kompetenceudvikling for lærere og pædagoger i skolen I dette katalog kan du finde inspiration til kompetenceudvikling

Læs mere

SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI

SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI ET SAMARBEJDE MELLEM UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND OG KOMMUNER PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND FALSTER Den lige vej til uddannelse WWW.UCSJ.DK Socialpsykiatriens

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE

Læs mere

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Det tværfaglige kulturprojekt i praksis 02 Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Målgruppe: Faglige medarbejdere i kulturforvaltninger og -institutioner Kultur inviteres i en kommunal sammenhæng stadig

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources KURSUSCENTRETS UDBUD -1. halvår 2012 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

Frivillige - opstart mm.

Frivillige - opstart mm. Køb bøgerne i dag Frivillige - opstart mm. V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven baseret på

Læs mere

MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS

MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS opkvalificering af pædagogiske og kunstneriske kompetencer specialiserede færdigheder inden for et bredere felt af musikpædagogisk praksis uddannelse og samarbejde i praksisfællesskaber

Læs mere

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune HVIDOVREVEJEN Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune 1 LEDELSES- OG MEDARBEJDERGRUNDLAG for Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune er en veldrevet organi sation, der bygger på en anerkendende

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

refleks Uddannelsesweekend

refleks Uddannelsesweekend refleks 2016 Uddannelsesweekend En weekend med fire vinkler på ledelse af frivillige i DUFs medlemsorganisationer. Lørdag den 10. september til søndag den 11. september 2016 i Haslev. Refleks2016 VELKOMMEN

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER 2012-2015 DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER Styrk dine kompetencer som leder af frivilligt arbejde Center for frivilligt socialt

Læs mere

Demenskoordinatoruddannelsen

Demenskoordinatoruddannelsen Demenskoordinatoruddannelsen på diplomniveau studiestart den 1. september, 2014 Hold 40 Den velkendte uddannelse tilpasset tidens krav 3 internatmoduler Gennemført uddannelse og bestået eksamen: 10 ECTS-Point

Læs mere

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017 SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 4. FORLØB 2016/2017 Styrk din rådgivning Strukturudviklingen gør, at vi skal være eksperter i strategi og forretningsudvikling. Vi skal kunne bruge værktøjerne

Læs mere

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: Senest 30. juni 2014 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com. Modul

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

DGI Nordsjælland og UCC. Diplom modul i bevægelse og dannelse. Efteruddannelse for pædagoger

DGI Nordsjælland og UCC. Diplom modul i bevægelse og dannelse. Efteruddannelse for pædagoger DGI Nordsjælland og UCC Diplom modul i bevægelse og dannelse Efteruddannelse for pædagoger 2 Bevægelse skaber liv og glæde Bevægelse og dannelse 3 Som noget helt nyt har DGI Nordsjælland indgået et samarbejde

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed

Strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed FRIVILLIGHEDSRÅDET September 2013 / Coh 3. UDKAST Strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed Forord Kommunalbestyrelsen har nu vedtaget sin strategi for aktivt medborgerskab og frivillighed. Strategien

Læs mere

Design Manager, International Business Academy

Design Manager, International Business Academy MARIE BAAD HOLDT Ansættelser 2013 - Chefkonsulent i Ingerfair 2015-2016 Projektleder på FrivilligLaboratoriet på Diakonissestiftelsen 2008-2013 Kommunikationschef i Contact the Elderly, England 2005-2008

Læs mere

Akademiuddannelse i ledelse

Akademiuddannelse i ledelse Akademiuddannelse i ledelse STRATEGI. LEDELSE. ANSVAR Kom på niveau med din ledelse Spiller du en central rolle over for dine kollegaer, medarbejdere eller ledelse? Ønsker du at udvikle og styrke dine

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder, forfatter og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde

Læs mere

. Det strategiske lederskab

. Det strategiske lederskab 2016. Det strategiske lederskab (AU-fagmodulet) med fokus på mangfoldighed et forløb med mulighed for kompetencegivende eksamen obligatorisk modul under akademiuddannelsen i ledelse giver 10 ECTS point

Læs mere