Kapitel 19. Dispensation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 19. Dispensation"

Transkript

1 Kapitel 19. Dispensation Dispensationsadgangen Kompetencesystemet Særlige procedureregler Betingelser Bortfald af uudnyttede tilladelser Rækkefølgen i tilfælde hvor der kræves tilladelse efter flere forskellige bestemmelser i naturbeskyttelsesloven eller efter flere love Underretning af klageberettigede Offentliggørelse af førsteinstansmyndighedens afgørelser I dette afsnit behandles spørgsmål om dispensation fra bestemmelserne i naturbeskyttelsesloven og de tilhørende bekendtgørelser, bortset fra bestemmelserne om dispensation fra fredninger. Det sidstnævnte emne er behandlet i vejledningens afsnit om fredninger. Der henvises i øvrigt til den omtale af dispensationspraksis der er foretaget i en række af de foregående afsnit. 19. l. Dispensationsadgangen Bestemmelsen i lovens 65 indeholder hjemmel for myndighederne til at dispensere fra en række af lovens bestemmelser. Det er i vejledningens afsnit vedrørende de pågældende bestemmelser nærmere beskrevet, hvorledes dispensationsadgangen bør administreres. Den hidtidige dispensationspraksis skal opretholdes I lovens 65, stk. 1-4 er anvendt en gradueret formulering. Stk. 2 og stk. 4 giver adgang til»at gøre undtagelse«, medens stk. I og stk. 3 begrænser dispensationsadgangen til at angå»særlige tilfælde«. Dette er en markering af, at den hidtidige dispensationspraksis skal opretholdes. Efter denne er f.eks. strandbeskyttelseslinien ( 15) og fortidsmindebeskyttelseslinien ( 18) udtryk for et forbud, der sjældent gøres egentlige undtagelser fra. En tilsvarende karakter som strandbeskyttelseslinien har den generelle beskyttelsesordning for naturtyper m.v. ( 3 og 4), 1 hvert fald for så vidt angår væsentlige indgreb, samt bestemmelserne om klitfredning ( 8 og 11) og beskyttelsen af fortidsminderne ( 12-14) Kompetencesystemet Amtsrådet Hovedreglen er, at amtsrådet har dispensationskompetencen i landzone. Dette gælder dispensation fra lovens bestemmelser om beskyttede naturtyper m.v. og sten- og jorddiger ( 3-4) og beskyttelseslinierne vedrørende strande, søer og åer, skove, fortidsminder og kirker ( 15-19).

2 I byzone og sommerhusområder har amtsrådet dispensationskompetencen vedrørende de generelle beskyttelsesbestemmelser i 3, med det reducerede indhold, der følger af bekendtgørelsen om beskyttede naturtyper m.v., samt vedrørende lovens 15, 18 og 19 om beskyttelseslinierne vedrørende strande, fortidsminder og kirker. Kommunalbestyrelsen Kommunalbestyrelsen har dispensationskompetencen i byzone og sommerhusområder vedrørende sø- og åbeskyttelseslinien og skovbyggelinien, ( 16 og 17). Skov- og Naturstyrelsen Miljøministeren har uanset områdets zonestatus dispensationskompetencen vedrørende bestemmelserne om klitfredning ( 8 og Il) og fortidsminder ( 12-14). Miljøministerens dispensationsbeføjelser er delegeret til Skov- og Naturstyrelsen, )fr. nedenstående afsnit om bekendtgørelsen om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Skov- og Naturstyrelsen. På klitfredningsområdet er dispensationsbeføjelsen videredelegeret til statsskovdistrikterne Særlige procedureregler I bekendtgørelsen om bygge- og beskyttelseslinier er der fastsat regler om underretning af skovejeren i sager om dispensation fra skovbyggelinien. I samme bekendtgørelse er der endvidere fastsat regler om amtsrådets høring af Skov- og Naturstyrelsen i visse sager om dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinien. Byggeliniebekendtgørelsen indeholder herudover regler om forudgående orientering af naboer og visse lokale foreninger i sager om dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinien og skovbyggelinien i byzone og sommerhusområder. Disse procedureforskrifter er nærmere omtalt i afsnit 7.8. om bygge- og beskyttelseslinier Betingelser Adgangen til at stille betingelser Dispensation kan gives på vilkår. Loven opstiller ingen begrænsninger for de vilkår, som kan stilles i forbindelse med en dispensation, idet det dog naturligvis må kræves, at vilkårene ligger inden for rammerne af lovens formålsbestemmelser i 1 og 2. Hvad angår muligheden for at stille krav om etablering af erstatningsbiotoper som vilkår for dispensationer efter lovens 3, henvises til afsnit Det følger af lovens 66, at betingelser, der knyttes til en tilladelse, er bindende for ejer og indehaver af andre rettigheder over ejendommen uden hensyn til, hvornår retten er stiftet. Tinglysning Myndigheden lader på ansøgerens bekostning betingelser af varig interesse tinglyse på den pågældende ejendom.

3 Denne bestemmelse svarer i realiteten til de hidtil gældende regler i naturfredningsloven. Reglerne udelukker ikke, at der i særlige tilfælde efter myndighedens skøn kan ske tinglysning af andre betingelser end dem som er nævnt i bestemmelsen. Manglende opfyldelse af vilkåret Reaktionen mod manglende opfyldelse af vilkår afhænger af dispensationen og vilkårenes nærmere karakter. Der kan være tale om at dispensationen umiddelbart bortfalder eller om en særskilt gennemtvingelse af uopfyldte vilkår evt. ved domstolenes hjælp. Evt. kan der blive tale om at tilbagekalde dispensationen Bortfald af uudnyttede tilladelser Ifølge lovens 66, stk. 2, bortfalder en tilladelse, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt, eller ikke har været udnyttet i tre på hinanden følgende år. Fristen er nedsat fra 5 til 3 år Fristen er i forhold til den hidtidige bestemmelse nedsat fra 5 til 3 år og er herved bragt i overensstemmelse med de tilsvarende nye regler i planloven og råstofloven. Reglen omfatter som hidtil alle tilladelser og dispensationer efter loven eller bestemmelser udstedt i henhold hertil. For tilladelser meddelt inden lovens ikrafttræden 1. Juli 1992 gælder der efter lovforslagets bemærkninger til 66, stk. 2, fortsat en 5-årig forældelse. I sager, der er indledt men uafsluttede før i. Juli 1992, og som derfor efter lovens 103, stk. 1, 1. punkt, færdigbehandles efter den tidligere lov, vil tilladelsen være omfattet af den 3-årige forældelse, jfr. lovens 103, stk. 1, 2. punktum. Fristen i 66, stk. 2, kan ikke forlænges Rækkefølgen i tilfælde hvor der kræves tilladelse efter flere forskellige bestemmelser i naturbeskyttelsesloven eller efter flere love Foranstaltninger, der forudsætter en dispensation eller tilladelse efter naturbeskyttelsesloven, vil i en række tilfælde også kræve tilladelse efter andre bestemmelser i naturbeskyttelsesloven (se f.eks. afsnit og 8.7), eller efter anden lovgivning, som i vid udstrækning også administreres af amtsrådet. Der vil især være tale om tilladelser efter vandløbsloven, planloven, råstofloven og miljøbeskyttelsesloven. Hovedregel samtidighed I de tilfælde, hvor amtsrådet også efter anden lovgivning er den kompetente myndighed, vil det som hovedregel være mest hensigtsmæssigt, at amtsrådet træffer afgørelse samtidig efter alle relevante lovbestemmelser. Ved at følge samtidighedsmålsætningen vil adressaten hurtigere kunne opnå en endelig afklaring af, om en foranstaltning kan gennemføres, og under hvilke betingelser dette i givet fald kan ske. Dette samtidighedshensyn er også ved revisionen af Miljøministeriets øvrige love søgt varetaget ved, at der er

4 tilstræbt en harmonisering af myndighedskompetencen i både første instans og klageinstansen og en større ensartethed i klageregler m.v. I de tilfælde, hvor amtsrådet ikke er den kompetente myndighed efter anden lovgivning, bør det tilstræbes, at der under sagernes behandling er en tæt kontakt mellem de involverede myndigheder - som oftest amtsrådet og den pågældende kommunalbestyrelse. Undtagelse fra hovedreglen Også i disse situationer vil afgørelserne ofte med fordel kunne træffes samtidig. I tilfælde, hvor en lovbestemmelse administreres meget restriktivt, bør ansøgning om dispensation herfra dog behandles og afgøres, inden en anden myndighed træffer afgørelse efter en lempeligere bestemmelse. Særligt vedr. vandløb Vedrørende tilfælde, hvor der er tale om ændringer af tilstanden i vandløb, og hvor foranstaltningen kræver både dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og tilladelse efter vandløbsloven henledes opmærksomheden særligt på reglen i 3, stk. 4, i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 424 af 7. september 1983 om vandløbsregulering m.v., herunder om restaurering af vandløb. Det følger heraf, at kommunalbestyrelsen kan overlade behandlingen og afgørelsen af en sag til amtsrådet, når der skal foretages foranstaltninger i et vandløb, der er omfattet af reglerne i naturfredningslovens 43 - nu naturbeskyttelseslovens 3. Særligt om godkendelse af vej- og ledningsanlæg og om lokalplaner Hvad angår forholdet mellem godkendelser efter bekendtgørelsen om godkendelse af vej- og ledningsanlæg i det åbne land og tilladelser efter andre bestemmelser i loven henvises til afsnit 8.7. Om lokalplaner henvises til afsnit Underretning af klageberettigede En række bekendtgørelser indeholder stort set enslydende afsnit om, at første instansen skal give en nærmere angiven kreds af klageberettigede skriftlig underretning om afgørelser. Sådanne regler om underretning af klageberettigede findes i bekendtgørelserne om - beskyttede naturtyper og sten- og jorddiger, - bygge- og beskyttelseslinier, - opsætning af mindre oplysningsskilte samt reklamer på idrætsanlæg i det åbne land, - offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen. Kredsen der skal have skriftlig underretning Det følger af disse bekendtgørelser, at første instansmyndigheden - amtsrådet eller kommunalbestyrelsen - skal foretage skriftlig underretning om de pågældende afgørelser til følgende klageberettigede:

5 1. Adressaten for afgørelsen, 2. kommunalbestyrelsen, 3. Skov- og Naturstyrelsen i sager, der ikke anses for at være af underordnet betydning, 4. offentlige myndigheder, der må antages at have interesse i afgørelsen, 5. Danmarks Naturfredningsforening og 6. lokale foreninger og lignende, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, og som har anmodet om underretning. Det bemærkes, at underretning i medfør af nr. 3 altid skal gives til Skov- og Naturstyrelsen vedrørende amtsrådenes afgørelser efter lovens 26, stk. 4 og 27, stk. 1 om offentlighedens adgang. De foreninger der i medfør af nr. 6 vil kunne anmode om underretning om afgørelser af en bestemt type er alene de foreninger, som efter deres formål har en væsentlig interesse i den pågældende type af afgørelser. Lokale museer vil efter omstændighederne kunne betragtes som foreningslignende og vil således kunne være klageberettigede. Museer som har anmodet herom vil derfor skulle underrettes i medfør af nr. 6 om afgørelser inden for de sagsområder, der dækkes af museets arbejdsfelt. I øvrigt vil det være hensigtsmæssigt, at spørgsmålet om underretning af lokale foreninger og lignende tages op til drøftelse i de regionale grønne råd, således at der kan tilrettelægges en for alle parter hensigtsmæssig ordning i de enkelte amtskommuner. Høring af klageberettigede Der er ikke i loven regler om forudgående kontradiktion i forhold til klageberettigede. I forbindelse med ansøgninger om foranstaltninger, der kan have væsentlige konsekvenser for de interesser, loven tilsigter at beskytte, kan det imidlertid være hensigtsmæssigt at give de klageberettigede, der på forhånd lader sig identificere, mulighed for at udtale sig, forinden afgørelsen træffes. Dette gælder dog ikke hvor det ansøgte er omfattet af planlovens 13, stk. 2 om bl.a. større bygge- eller anlægsarbejder og derfor er lokalplanpligtigt. Underretningens indhold Første instansmyndighedens underretning om dispensationer skal ifølge forvaltningslovens 25 være ledsaget af en vejledning om klageadgang med angivelse af klageinstans og oplysning om fremgangsmåden ved indgivelse af klage, herunder klagefristen. Ifølge de ovennævnte bekendtgørelser skal underretningen endvidere indeholde oplysning om, at dispensationen ikke må udnyttes, før klagefristen er udløbet, og at rettidig klage har opsættende virkning for den påklagede afgørelse, med mindre klagemyndigheden bestemmer andet, jfr. lovens 87, stk. 3. Herudover foreskriver bekendtgørelserne, at første instansen skal give den, som har fået en dispensation, underretning om en indgået klage og om klagens opsættende virkning, jf. lovens 87, stk. 3. I bekendtgørelsen om pleje af fredede arealer og fortidsminder samt om tilsyn er der foreskrevet særlige underretningsregler, som er afpasset dette regelsæts særlige karakter. Vedrørende denne bekendtgørelse henvises til vej ledningens afsnit om naturpleje.

6 19.8. Offentliggørelse af førsteinstansmyndighedens afgørelser Regler om offentliggørelse Flere bekendtgørelser indeholder regler om offentliggørelse af første instansmyndighedens afgørelser. Det drejer sig om bekendtgørelserne om beskyttede naturtyper og sten- og jorddiger bygge- og beskyttelseslinier offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen. Det følger af de 2 førstnævnte bekendtgørelser, at første instansmyndigheden skal offentliggøre afgørelser vedr. beskyttede naturtyper og sten- og jorddiger samt bygge- og beskyttelseslinier, hvis afgørelserne anses for at være af større betydning eller af almindelig offentlig interesse. Offentliggørelsen sker ved bekendtgørelse i stedlige blade efter myndighedens nærmere bestemmelse. Offentliggørelsens indhold Offentliggørelsen skal indeholde oplysning om: Hovedindholdet af afgørelsen, hvilke ejendomme eller dele af ejendomme, der er omfattet af afgørelsen, det eller de steder, hvor afgørelsen er fremlagt, og klageadgangen. Bekendtgørelsen om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen indeholder tilsvarende regler om offentliggørelse. På grund af sagernes karakter er det dog heri fastsat, at amtsrådet altid skal offentliggøre afgørelser efter naturbeskyttelseslovens 26, stk. 4, og 27, stk. 1, med mindre dette må anses for åbenbart unødvendigt. Særligt vedr. offentliggørelse af fredningsforslag og fredninger Der er i loven fastsat regler om offentliggørelse af fredningsforslag og fredninger. Vedrørende de nærmere regler herom henvises til afsnit 12 om fredninger.

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende I medfør af 29 b - 29 d, 29 l, stk. 2, 29 v, stk. 5, og 38 i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden Kapitel 20. Tilsyn 20.1. Tilsynsmyndigheden 20.2. Tilsynets udøvelse 20.3. Selvhjælpsbestemmelser 20.4. Pligt til lovliggørelse 20.5. Istandsættelse af fortidsminder 20.6. Myndighedernes adgang til offentlige

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1)

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) Bekendtgørelse nr. x af x 2013 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) I medfør af 3 i lov nr. 550 af 18. juni 2012 om frikommuner og 29 b-29 d, 29 l, stk. 2, 29 t, stk. 3, 29 v,

Læs mere

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon:

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Peter Westh Slotsparken 20 2880 Bagsværd 26. januar 2010 Udkast til dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie,

Læs mere

Ansøgning Der ansøges om dispensation til en anden orientering af bebyggelsen, hvilket er i strid med nedenstående bestemmelser.

Ansøgning Der ansøges om dispensation til en anden orientering af bebyggelsen, hvilket er i strid med nedenstående bestemmelser. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 01-03-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2.

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2. M2PLUS ApS Svend Engelunds Vej 11 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk

Læs mere

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum Karin og Niels Guldager Guldagervej 45 Ejersted 9493 Saltum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale Til ejer og interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af sandfang i Burskov Bæk.

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af sandfang i Burskov Bæk. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke udnyttes inden 3 år fra tilladelsens offentliggørelse.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke udnyttes inden 3 år fra tilladelsens offentliggørelse. Bent Hedegaard Aldrupvej 175 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tore Jørgensen Kattingevej 8 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til en reduceret grundstørrelse for matr. nr. 67Oi Hune By, Hune, beliggende Maren Hjortelsvej 2, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til en reduceret grundstørrelse for matr. nr. 67Oi Hune By, Hune, beliggende Maren Hjortelsvej 2, 9492 Blokhus. Landinspektør Anders Dalum St. Ajstrupvej 70 9240 Nibe Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst.

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst. EDC Mæglerne Morten Brix Jernbanegade 8 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus.

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus. 1 - Dispensation fra Byplanvedttægt nr. 1- afgørelse p Hører til journalnummer: 01.02.05-P25-20-16 Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Til ansøger Bent Toft

Læs mere

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land Side 1 af 5 LovText Teknisk Forvaltning Schultz Information Vis dokumenter sorteret efter emne Vis dokumenter sorteret alfabetisk efter titel Vis dokumenter sorteret efter år Vis nyeste dokumenter bogekomm

Læs mere

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner Ingrid Uglebjerg Thomsen Strandvejen 78 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Byggeriet skal erstatte en eksisterende teknikbygning, der nedrives.

Byggeriet skal erstatte en eksisterende teknikbygning, der nedrives. Nyfors Net A/S mail@nyfors.dk Att.: Torben Søborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev. Ansøger Indsiger Interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til lovliggørelse

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til lovliggørelse Torben Roosewelt Pedersen Gl. Kaasvej 5 Kaas 9490 Pandrup Sendt med digital post Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinjen Aalborg kajakklub Ib Jul Pedersen Nordtoft 58 9000 Aalborg ibjul@stofanet.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 07-07-2017

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 37 ang. grundstørrelse på ejendommen matr. nr. 1AS Torup Strandhuse, V. Torup, beliggende Skovstien 10, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 37 ang. grundstørrelse på ejendommen matr. nr. 1AS Torup Strandhuse, V. Torup, beliggende Skovstien 10, 9690 Fjerritslev. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 23-04-2019

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Att.: Jonas Gerding Iversen HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla Højrup

Læs mere

Klage Tilladelsen kan påklages for retlige og skønsmæssige forhold. Reglerne er nærmere beskrevet i vedlagte klagevejledninger.

Klage Tilladelsen kan påklages for retlige og skønsmæssige forhold. Reglerne er nærmere beskrevet i vedlagte klagevejledninger. Bjarne Kjølby Jensen Ulveskovvej 7 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 6.5: ingen bygning må lægges nærmere ved anden mands grund end 5 m.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 6.5: ingen bygning må lægges nærmere ved anden mands grund end 5 m. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger.

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger. #BREVFLE Henrik Jensen Aalborgvej 88 9370 Hals 17. november 2014 Landzonetilladelse Aalborgvej 88, 9370 Hals - Opførelse af nyt udhus på 160 m 2, til erstatning for 60 m 2 udhus der nedrives. Aalborg Kommune

Læs mere

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelsesloven Liselotte og Anders Husted 160 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Svoldrupvej 49, Svoldrup, 9640 Farsø ENERGIMIDT NET A/S Tietgensvej 4 8600 Silkeborg Dato: 20. februar 2017 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-4847 Dokumentnr.: 820-2017-48377 Sagsbehandler: Kim Stadsvold

Læs mere

Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage

Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage Arne Nørgaard Hedevej 5 Mou 9280 Storvorde 28. marts 2017 Degnsvej 13, 9280 Storvorde - Dispensation fra åbeskyttelseslinje til opførelse af 187 m 2 sommerhus med 55 m 2 integreret garage Dispensation

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 28 Hedemarken 10, 9500 Hobro

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 28 Hedemarken 10, 9500 Hobro Henrik Vandborg Hedemarken 10 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.38-P19-2-13 Ref.: Charlotte

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation i medfør af Planlovens 19.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation i medfør af Planlovens 19. Else Johansson Søren Christensen Egevej 38 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse samt dispensation fra Lokalplan nr. 230 til udvidelse af boligarealet på Spergelvej 19, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse samt dispensation fra Lokalplan nr. 230 til udvidelse af boligarealet på Spergelvej 19, 9490 Pandrup. Anders Boysen Jepsen Spergelvej 19 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 20-02-2008

Læs mere

Jens Christian Nørenberg Villadsen Donna Villadsen Ingstrupvej 29 V. Hjermitslev 9700 Brønderslev

Jens Christian Nørenberg Villadsen Donna Villadsen Ingstrupvej 29 V. Hjermitslev 9700 Brønderslev Jens Christian Nørenberg Villadsen Donna Villadsen Ingstrupvej 29 V. Hjermitslev 9700 Brønderslev Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af carport

Landzonetilladelse til opførelse af carport Frank Pilgaard Jeppesen Purkærvej 44 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Jf. Byplanvedtægt nr. 2 5 stk. 3 gælder for bygninger beliggende inden for delområde II, at bygningernes længderetning skal være øst-vestlig.

Jf. Byplanvedtægt nr. 2 5 stk. 3 gælder for bygninger beliggende inden for delområde II, at bygningernes længderetning skal være øst-vestlig. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 28-04-2017

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 06-10-2017

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 05-12-2018

Læs mere

Ansøgning Der er ansøgt om at placere et udhus på 10 m² 0,5 meter fra skel mod nord.

Ansøgning Der er ansøgt om at placere et udhus på 10 m² 0,5 meter fra skel mod nord. Mette Tidselbak Torngårdsparken 34 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257

Læs mere

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2.

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2. Udlændingestyrelsen Att. Mikael Bo Pedersen Ryesgade 53 2100 København Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257

Læs mere

Vilkår: Anlægget skal placeres minimum 5 m fra skel. Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt.

Vilkår: Anlægget skal placeres minimum 5 m fra skel. Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt. Lars Andersen Havvejen 403 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 21-05-2010

Læs mere

Ejendommen er jf. den gældende byplanvedtægt beliggende i et sommerhusområde.

Ejendommen er jf. den gældende byplanvedtægt beliggende i et sommerhusområde. Kirsten Ahrendt-Jensen Rungsted Strandvej 51 2960 Rungsted Kyst Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 1.43 til fornyet skiltning på ejendommen matr. nr. 24Q Åby By, Åby, beliggende Nordstjernevej 2, 9440 Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 1.43 til fornyet skiltning på ejendommen matr. nr. 24Q Åby By, Åby, beliggende Nordstjernevej 2, 9440 Aabybro CIRCLE K DANMARK A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 152 til mindre skelafstand end 2,50 m ved byggeri på Bransagervej 7, 9490 Pandrup

Dispensation fra Lokalplan 152 til mindre skelafstand end 2,50 m ved byggeri på Bransagervej 7, 9490 Pandrup Brdr. Poulsen Inventarsnedkeri ApS Bransagervej 7 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5).

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5). EDC Danebo Aabybro Morten Grauholm Lang mola@edc.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

Referat fra udvalgsmødet kan findes her:

Referat fra udvalgsmødet kan findes her: HFS A/S Jyllandsgade 20 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine Brix

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 41, 5.2 skal udvidelse af det eksisterende varmeværk ske inden for det på kortbilag 2 angivne Byggefelt A.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 41, 5.2 skal udvidelse af det eksisterende varmeværk ske inden for det på kortbilag 2 angivne Byggefelt A. Fjerritslev Fjernvarme Industrivej 27 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg Carsten Klausen Rafns Alle 10 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 14-06-2019

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 27-004 til flytning af forsinkelsesbassin på ejendommen matr. nr. 36b Åby By, Åby, Skovparken, 9440 Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 27-004 til flytning af forsinkelsesbassin på ejendommen matr. nr. 36b Åby By, Åby, Skovparken, 9440 Aabybro Jammerbugt Forsyning A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af læskur på legeplads

Landzonetilladelse til opførelse af læskur på legeplads Ketty Skriver Hansen Vasen 58 9460 Brovst Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård irekte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 26-10-2007

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. opførelse af udhus på ejendommen matr. nr. 39AT Hune By, Hune, beliggende Sætergaardsstien 6B, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. opførelse af udhus på ejendommen matr. nr. 39AT Hune By, Hune, beliggende Sætergaardsstien 6B, 9492 Blokhus. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 02-07-2018

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre en husstandsvindmølle

Landzonetilladelse til at opføre en husstandsvindmølle Jacob Andersen Røgildvej 40 9460 Brovst Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 22-11-2012

Læs mere

Det er en forudsætning for tilladelsen at terrænreguleringerne foretages i overensstemmelse med det oplyste på møde den 5. maj 2015.

Det er en forudsætning for tilladelsen at terrænreguleringerne foretages i overensstemmelse med det oplyste på møde den 5. maj 2015. Initiativgruppen i Birkelse v/ Karl Schrøder Ravnevej 16 9440 Aabybro Sendt med digital post Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 15-11-2017

Læs mere

Ejendommen er omfattet af Lokalplan 4.14, delområde 1, vedtaget i 2001 af daværende Aabybro Kommune. Jammerbugt Kommune er påtaleberettiget.

Ejendommen er omfattet af Lokalplan 4.14, delområde 1, vedtaget i 2001 af daværende Aabybro Kommune. Jammerbugt Kommune er påtaleberettiget. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

1DF SLETTEGÅRD, HJORTDAL

1DF SLETTEGÅRD, HJORTDAL Feriecenter Slettestrand Slettestrandvej 140 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan nr ang. opsætning af hegn på ejendommen matr. nr. 48F Åby By, Åby, beliggende Kræn Spilmandsvej

Dispensation fra Lokalplan nr ang. opsætning af hegn på ejendommen matr. nr. 48F Åby By, Åby, beliggende Kræn Spilmandsvej Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 18-01-2018

Læs mere

Til myndigheder, foreninger mv.

Til myndigheder, foreninger mv. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri Susanne Vittrup og Benny Andersen Slettestrandvej 52 Hjortdal 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Camilla Berntsen camilla-berntsen@hotmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Poul Erik Christensen Jenslev Gade 4 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 21-11-2017

Læs mere

I lokalplanen for området, som ejendommen er beliggende i (lokalplan nr. 27 fra 1981) fastsættes i 3:

I lokalplanen for området, som ejendommen er beliggende i (lokalplan nr. 27 fra 1981) fastsættes i 3: Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Ole Vestergaard L. Heidemanns Vej 5 9640 Farsø Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Byzonetilladelse på ejendommen

Læs mere

Landzonetilladelsen meddeles i henhold til planlovens 35. Se landzonetilladelsens vilkår på side 2.

Landzonetilladelsen meddeles i henhold til planlovens 35. Se landzonetilladelsens vilkår på side 2. Inger og Jan Henningsen ingerskoedt@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

På Nordkærvej 3, matr.nr. 48a Nørhalne By, Biersted, anlægges ca. 0,5 ha. fodboldgolfbane.

På Nordkærvej 3, matr.nr. 48a Nørhalne By, Biersted, anlægges ca. 0,5 ha. fodboldgolfbane. Niels Vendelbo Engvej 39 Nørhalne 9430 Vadum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 24-10-2007

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Vejledning om ophævelse af lokalplaner uden tilvejebringelse af ny lokalplan planlovens 33

Vejledning om ophævelse af lokalplaner uden tilvejebringelse af ny lokalplan planlovens 33 UDKAST af 27. november 2013 Vejledning om ophævelse af lokalplaner uden tilvejebringelse af ny lokalplan planlovens 33 1 / 8 Med vedtagelsen af lov nr. 579 af 18. juni 2012 om ændring af planloven er kommunernes

Læs mere

LandSyd I/S Ådalen 13a 6600 Vejen

LandSyd I/S Ådalen 13a 6600 Vejen LandSyd I/S Ådalen 13a 6600 Vejen Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 57 nadl@haderslev.dk 28. september 2017 Sagsident: 17/24665

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse

Landzonetilladelse til ændret anvendelse Anja Juhl Maindahl Manstrup Strandvej 33 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Skiltet langs Østergade placeres i en vejbyggelinje, som Vejdirektoratet har dispenseret

Skiltet langs Østergade placeres i en vejbyggelinje, som Vejdirektoratet har dispenseret GODIK ApS Terndrupvej 100 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk 01-08-2014

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri Marianne Pedersen og Tommy Kristensen Havvejen 16 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 767

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan-

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan- Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-08-2017

Læs mere

Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige på Skovby Lundvej 3, 6500 Vojens

Lovliggørende dispensation til nedlæggelse af dige på Skovby Lundvej 3, 6500 Vojens Tom Christensen Skovby Lundvej 3 Vojens 6500 Haderslev Kommune www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342150 bimy@haderslev.dk 4. januarr 2018 Sagsident: 14/33262 Sagsbehandler: Birgitte Myrtue Lovliggørende dispensation

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Solcelle-Eksperten Aps., Østergade 21, Lyndby, 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Gry Mylov Tlf. direkte:

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune Strandhotellet Blokhus Aps. Hans Broges Gade 2 8000 Aarhus C Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger

Læs mere

Tilladelse til anlæggelse af sø på adressen Trynbakkevej 10, matr.nr. 22L, Nr. Bindslev By, Bindslev

Tilladelse til anlæggelse af sø på adressen Trynbakkevej 10, matr.nr. 22L, Nr. Bindslev By, Bindslev Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 22-08-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-121-15 Tilladelse

Læs mere

OPRENSNING AF SØ PÅ STRANDVEJEN 17, 4671 STRØBY

OPRENSNING AF SØ PÅ STRANDVEJEN 17, 4671 STRØBY MADS NØRREGAARD Strandvejen 17 4671 Strøby 17. SEPTEMBER 2015 JOURNALNUMMER 15/2092 KS:STEROE OPRENSNING AF SØ PÅ STRANDVEJEN 17, 4671 STRØBY Stevns Kommune, Natur og Miljø har modtaget ansøgning om oprensning

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 236, delområde 2, 9.3 må solfangere udelukkende etableres på tagflader og i maks. 5,00 m².

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 236, delområde 2, 9.3 må solfangere udelukkende etableres på tagflader og i maks. 5,00 m². Birte Svop og Martin Boisen Endrup Have 16 3480 Fredensborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m².

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m². Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed.

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed. Steen Gaarden mail@multi-mal.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 23-01-2013

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Pernille Maria Voss Direkte 7257 7785 pmv@jammerbugt.dk 31-03-2017

Læs mere

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7 Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 5. februar 2015 kl. 17:00.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 5. februar 2015 kl. 17:00. Landinspektørfirmaet LE34 Strandvejen 18 9100 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v.

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v. LBK nr 949 af 03/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. 029-00113 Senere ændringer til forskriften LOV nr 86 af 28/01/2014

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 245 ang. størrelse af overdækket areal på ejendommen matr.nr. 3BH Ejersted By, Saltum, beliggende Tølhøj

Dispensation fra Lokalplan 245 ang. størrelse af overdækket areal på ejendommen matr.nr. 3BH Ejersted By, Saltum, beliggende Tølhøj Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 04-04-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri Lene og Jan Nielsen Trekronervejen 225 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Omfartsvejen 61, 9362 Gandrup - landzonetilladelse for opførelse af grillhytte

Omfartsvejen 61, 9362 Gandrup - landzonetilladelse for opførelse af grillhytte #BREVFLE Jens Egon Kristensen Gl. Kongevej 10 9360 Gandrup 1. oktober 2015 Omfartsvejen 61, 9362 Gandrup - landzonetilladelse for opførelse af grillhytte Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri DGE Group A/S Jelshøjvænget 11 8270 Højbjerg Att.: Niels Jørgen Vendelboe Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til opførelse af

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 16 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til opførelse af JHS Stenagervej 11 A 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 7. juli 2016 Sagsnr.: 16/16042 Ejendomsnr.: 26158 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E5mail: pmu@aabenraa.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser Ansøgningen indebærer, at der meddeles en dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4:

Gældende bestemmelser Ansøgningen indebærer, at der meddeles en dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4: Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 03-12-2018

Læs mere

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt.

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt. Kirsten Hvelplund Stjær bakker 19 9460 Galten Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 04-01-2011

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ole Møller Buch Nannasvej 1B 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan 59 for Hjortdal til byggeri

Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan 59 for Hjortdal til byggeri Christensen og Rottbøll A/S Att.: Peter Fonseca Bispensagade 16 Postboks 1649 9000 Aalborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby

Læs mere

GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV

GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev 5. NOVEMBER 2015 JOURNALNUMMER 15/1992 KS:STEROE UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV Stevns Kommune,

Læs mere