Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver"

Transkript

1 Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt elementerne i omprioriterings- og spareplanen. Økonomiske udfordringer De økonomiske udfordringer er som følger: Tabel 1. Økonomiske udfordringer i DNU-projektet Merudgift uforudsete udgifter Nord Overskridelse licitation Nord Merudgifter byggepladsfaciliteter (BFF) Byggeindeks PL Øvrige udfordringer Anbefaling til generel reserve I alt Forbruget af uforudsete udgifter på Nord 1 er større end budgetteret. Årsagen til dette merforbrug er primært mangler i projektmaterialet. Dette har medført, at en række elementer i byggeriet ikke er blevet udbudt fra starten, men må tilkøbes hos entreprenøren efterfølgende. I december 2013 blev der afholdt licitation på underprojekt Nord 3. Licitationen viser en overskridelse på 18,0 mio. kr. i forhold til budgettet. Årsagen til overskridelsen skyldes en fejl i overslaget og ikke forhøjede licitationspriser. Overskridelserne på Nord 1 og Nord 3 foreslås finansieret af DNU-projektets risikopulje. Det kan på nuværende tidspunkt konstateres, at der mangler midler til etablering af de sidste byggepladsveje, ligesom der fremadrettet vil være behov for flere byggepladsfaciliteter end forudsat. Det er derfor nødvendigt, at budgettet for BFF revideres. I den forbindelse er det foreløbigt vurderet, at der kan være behov for at tilføre delprojektet 35 mio. kr. Merudgifterne er ikke endeligt opgjort. Der usikkerhed omkring udviklingen i anlægs-pl i forhold til byggeomkostningsindekset. Staten regulerer projektet med anlægs-pl frem for byggeomkostningsindekset, som anvendes af regionen (jf. DNU s risikorapport). Usikkerheden vurderes p.t. til 42 mio. kr. frem til projektets afslutning. Derudover er der øvrige områder, hvor der kan komme mindre økonomiske udfordringer såsom finansiering af loftlifte og merudgifter til heliport. Endelig vurderes det, at det p.t. vil være hensigtsmæssigt med reserver på 100 mio. kr. i projektet, hvis der fremadrettet skulle komme lignende udfordringer. I takt med at de sidste kontrakter indgås, og der bliver et større grundlag for at vurdere forbruget af uforudsete udgifter i de øvrige delprojekter, forventes usikkerheden i projektet at falde. Optionsplan DNU-projektet har en optionsplan, som rummer de elementer, som det vil være hensigtsmæssigt at indarbejde i projektet, hvis økonomien tillader det. Planen er godkendt af regionsrådet.

2 Det er en prioritering fra projektets side, at de tilbageværende emner i optionsplanen nu indarbejdes i projektet. Dog vil merudgifter til ombygning af Sterilcentralen blive prioriteret afholdt indenfor rammen til ombygningsprojektet og kan dermed udgå af optionsplanen. Derved ser optionsplanen således ud: Tabel 2. Optionsplan Patienthotel 2. del Kunst I alt Aarhus Universitetshospital prioriterer højt, at de 40 senge i patienthotellets 2. del indarbejdes, så der etableres i alt 80 værelser i patienthotellet. Patienthotellet muliggør en løbende omlægning af patientforløbene, idet hotellet kan anvendes til at observere patienter, som er i bedring, og derved reduceres indlæggelsestiden. Derfor anbefales det, at 2. del af patienthotellet indarbejdes i projektet. I december 2012 godkendte regionsrådet igangsættelse af en projektkonkurrence vedrørende udsmykning af arkader og gallerier. I foråret 2013 blev kunstnerne udvalgt, og DNU-projektet ønsker at fortsætte dette arbejde.. Det samlede kunstbudget i det kvalitetsfondsfinansierede projekt er på 15 mio. kr. På nuværende tidspunkt er der bevilliget 3,5 mio. kr. til udsmykning af Nord 1. Det anbefales, at der bevilges 11,5 mio. kr. til udsmykning af arkader og gallerier i DNU. Samlet status På nuværende tidspunkt er der som nævnt økonomiske udfordringer for 235 mio. kr. (inkl. reserver på 100 mio. kr.). Derudover ønskes to optioner indarbejdet. Med et nuværende reserveniveau på 120,6 mio. kr. giver det et behov for besparelser i projektet på 149,9 mio. kr.: Tabel 3. Økonomisk overblik Økonomiske udfordringer jf. tabel Emner fra optionsplanen jf. tabel I alt Nuværende reserver Behov for besparelser Forslag til besparelser i projektet For at imødekomme de økonomiske udfordringer og fastholde optionsplanen er der udarbejdet en omprioriterings- og spareplan til 183 mio. kr. Besparelserne kan deles op i tre dele: Tabel 4. Omprioriterings- og spareplan Arealbesparelser Kvalitetsbesparelser Øvrige I alt Der arbejdes fortsat på enkelte besparelser, så derfor vil alle besparelserne ikke blive udmøntet på nuværende tidspunkt. En enkelt af besparelserne en sengeetage i underprojekt Syd 4 - til i alt 47 mio. kr. bliver en del af det opdaterede Besparelses- og prioriteringskatalog.

3 Ad Arealbesparelser Tabel 5. Arealbesparelser Fjernelse af to rum til stråleterapi Reduktion med en etage i S4 1) Arealreduktion i S Forum fællesarealer og forskning I alt Note 1) Etagen i S4 indarbejdes i Besparelses- og prioriteringskataloget Fjernelse af to rum til stråleterapi er et emne i det nuværende Besparelses- og prioriteringskatalog - emnet foreslås nu indløst. Det betyder, at der fjernes to rum, som på nuværende tidspunkt er planlagt som en bufferkapacitet uden apparatur. Rummene er derved ikke nødvendige for at opretholde det nuværende aktivitetsniveau. Når rummene ikke er til rådighed, kan der i perioder blive behov for forlænget åbningstid i forbindelse med udskiftning af apparatur, idet de tomme rum skulle have været brugt for at undgå nedetid. Det er muligt at fjerne en etage i underprojekt Syd 4 ved at udnytte noget af arealet i DNU på en anden måde. Således er der ledige arealer i eksisterende Skejby på grund af samlingen af de onkologiske funktioner i nybyggeriet. Derudover er der nogle tomme sengestuer i afdelinger, hvor sengenormeringen er mindre end standardsengeafsnittet på 26 senge og ledige stuer i intensivafsnit, hvor kapaciteten først forventes anvendt på længere sigt. De senge og kontorarealer der er placeret i etagen i Syd 4, vil kunne placeres i de ledige arealer andre steder på hospitalet. Dette vil dog medføre, at enkelte afdelingers funktioner vil blive spredt i forhold til de nuværende planer. Det er endnu ikke afklaret, hvilke funktioner, der vil blive flyttet. Etagen i Syd 4 vil blive projekteret og udbudt, og i forbindelse med licitationen i juni 2014 vil det blive vurderet, om der er et økonomisk råderum til indarbejdelse af etagen. Der er en usikkerhed om, hvor stor besparelsen vil blive ved at tage etagen ud, idet det er afhængigt af licitationen. Etagen vil foreløbigt blive en del af Besparelses- og prioriteringskataloget. En anden del af arealbesparelsen vedrører flytning af kontorer fra underprojekt Syd 5 til andre dele af hospitalet, hvor der er ledige områder. Det vil give en besparelse på omkring 11 mio. kr. i nybyggeriet i Syd 5. Besparelsen kan medføre, at der enkelte steder bliver længere afstand for personalet mellem klinikken og kontorområderne. Arealerne til forskning og fællesområder i Forum reduceres, hvilket giver en besparelse på 45 mio. kr. Besparelsen reducerer muligheden for forskningsaktivitet, men vil ikke påvirke den kliniknære forskning, som har størst betydning for universitetshospitalets aktiviteter. Der arbejdes fortsat med, at størstedelen af Forum bliver ekstern finansieret.

4 Ad Kvalitetsbesparelser Der planlægges en række besparelser på kvalitetsniveauet med fokus på, at besparelserne skal have mindst mulig betydning for hospitalets driftsøkonomi, herunder realisering af effektiviseringskravet. Tabel 6. Kvalitetsbesparelser Byggetekniske løsninger Færdiggørelse, veje og landskab Patienthotel Besparelse fleksibelt byggeri I alt Der foreslås besparelser i de byggetekniske løsninger. Som eksempel på disse besparelser kan nævnes valg af billigere belysningsarmaturer, besparelser i bygningskonstruktionen og facader samt et reduceret antal vindueskontakter. Løsningerne vil fortsat leve op til de krav, som er hertil.der arbejdes videre med besparelser i de byggetekniske løsninger for i alt 20 mio. kr. Når besparelserne er endeligt identificeret, vil de blive fordelt til de enkelte underprojekter I forhold til færdiggørelse af veje og landskab er der set på de nuværende løsninger og omprioriteret, hvor det er muligt. Eksempelvis kan der vælges grusparkering i stedet for asfalt på de mindst benyttede p-pladser, og parkanlæg kan bearbejdes i mindre grad. Begge besparelser kan tages ud af projektet igen, hvis der senere viser sig at være midler til dette i projektet. Der kan ske en besparelse vedrørende valg af byggetekniske løsninger i patienthotellet, der er en selvstændig bygning i forbindelse med Forum. Her kan der gennemføres et mere standardiseret byggeri end det øvrige hospitalsbyggeri. Derudover kan arealer til fællesområderne i hotellet blive reduceret, således at der opnås en samlet besparelse på 5 mio. kr. Besparelsen i forhold til fleksibelt byggeri betyder, at en bygning til Onkologisk Afdeling i underprojekt Syd 5 ændres til et standardiseret elementbyggeri. Dette går ikke ud over de planlagte funktioner til dagpladser og ambulatorier i byggeriet, men medfører, at bygningen efterfølgende i mindre grad kan ombygges til mere tunge hospitalsfunktioner. Dette er imidlertid muligt i en stor del af det øvrige nybyggeri. Ad Øvrige besparelser Ud over areal- og kvalitetsbesparelser er der også øvrige besparelser: Tabel 7. Øvrige besparelser Mindreforbrug jordkøb Mindreforbrug tilslutningsafgifter, byggemodning Rammeudbud I alt Der har endnu ikke været en endelig afregning med Aarhus Kommune omkring jordkøb, men det vurderes, at der vil være et mindreforbrug på 7 mio. kr. Skulle der være behov for en mindre justering efterfølgende, der ikke kan afholdes inden for bevillingen, vil der blive tilført ekstra midler fra justeringsreserven. Der er et mindreforbrug på 5 mio. kr. til tilslutningsafgifter i bevillingen til byggemodning.

5 I DNU-projektet er der en række rammeudbud, hvor der sker et samlet indkøb på tværs af underprojekterne. Rammeudbudene omfatter blandt andet laboratorieinventar, patientkald, inventar i badeværelser og solceller. Der vil ske en prioritering af kvalitetsniveauet for flere af områderne før udbud. Derudover har der været afholdt licitation på enkelte rammeudbud, hvor licitationen lå under budget. Besparelsen er endnu ikke indarbejdet i budgettet for de enkelte del- og underprojekter og fordeles efterfølgende til de enkelte underprojekter, når fordelingen er endeligt fastlagt. Opsummering Behovet for besparelser i DNU-projektet var 149,9 mio. kr. (jf. tabel 3). Der er identificeret besparelser for 136 mio. kr. Besparelsen tilføres DNU-projektets risikopulje. Tillagt muligheden for at tage en etage ud i Syd 4 er der identificeret besparelser for i alt 183 mio. kr. I sommeren 2014 vurderes behovet for at spare sengeetagen i Syd 4.

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag.

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag. Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 Bilag til Dagsordenspunkt DNU: Finansiering af merudgifter og ændring i projektets risikopulje DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7846 9888 projektafd@dnu.rm.dk

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt:

Bilag til dagsordenspunkt: Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Bilag til dagsordenspunkt: Aktivitets- og investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk DNU: Godkendelse af opdaterede tidsplaner,

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 28. februar 2015 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Regulering af budget 2015 og frem til hospitalsmedicin

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 31. august 2014 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Udgifter til nye behandlinger... 4 Skema 2: Udmøntning

Læs mere

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning.

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning. Bilag Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt Arealtype Samlet hospital Heraf Kvalitets tetsfonds støttet Nybyggeri. A : Areal- Ombygning Rensningsanlæg.

Læs mere

Bilag 4. Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008 på 8,8 mia. kr. og anlægsudgifter i helhedsplan på 13,3 mia.kr.

Bilag 4. Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008 på 8,8 mia. kr. og anlægsudgifter i helhedsplan på 13,3 mia.kr. Projektafdelingen Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 8850 www.dnu.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Bilag 4 Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008

Læs mere

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital kvalitetsfo ndsstøttet Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g Revideret ved faseovergang 2, projektforslag Revideret

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3

Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Side 1 af 6 Aarhus, 22.8.2013 Sag nr.: F2-31-00 Initialer: HNL Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Notat Vedr. : Godkendelse af bevilling

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Juli 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital

Læs mere

DNU Effektiviseringer

DNU Effektiviseringer DNU Effektiviseringer 23.11.2017 Netværksdage om sygehusbyggeri 12/9 2018 Anders Ryelund, Planlægning, Aarhus Universitetshospital Historik 2010: Region Midtjylland tilsagn om KF midler til DNU-projektet

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2015

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2015 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2015 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 Indledning: Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af forslaget til budget 2012 med at kvittere for den

Læs mere

Sundhedsområdet - anlæg

Sundhedsområdet - anlæg Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Jane Charlotte Andersen Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri E-mail: Jane.Charlotte.Andersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/13156 Telefon: 76631360

Læs mere

Heraf. nybyggeri. ombygning

Heraf. nybyggeri. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Kvalitetsfondsstøttet Kvalitetsfondsstøttet faseovergang 2 Arealtype Samlet hospital faseovergang 1 ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital Dispositionsforslag Projektforslag* ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU)

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Status på DNU projektet Byggemodning & 1. Licitationsresultat N1 Patienthotel i DNU Brugerprocess Effektivisering Serviceprojektet v/chefsygeplejerske Vibeke

Læs mere

Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag

Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag Side 1 af 5 Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affald Aarhus, 08.03.2013 Sag nr.: F2-12-07 Initialer: HNL Indstilling Vedr. : Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen

Læs mere

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Baggrund for nuværende change request Regionsrådet vedtog på dets møde den 24. oktober 2016, at der skulle udarbejdes change requests

Læs mere

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien.

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien. Bilag 1 Økonomisk vurdering på det efterspørgselsstyrede område I det følgende gives en status på budgetvurderingen på det efterspørgselsstyrede område. Det omhandler følgende områder: Meraktivitet på

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: november 2017 Oversigt: Projekter

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Aktstykke nr. 135 Folketinget Afgjort den 23. juni Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016.

Aktstykke nr. 135 Folketinget Afgjort den 23. juni Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016. Aktstykke nr. 135 Folketinget 2015-16 Afgjort den 23. juni 2016 135 Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016. a. Transport- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret september 2011. Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital og

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2016

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2016 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2016 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Afgjort den 12. december 2013. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 27. november 2013.

Afgjort den 12. december 2013. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 27. november 2013. Aktstykke nr. 29 Folketinget 2013-14 Afgjort den 12. december 2013 29 Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 27. november 2013. a. Ministeriet for Forskning,

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning Der har kun været plads til en beskeden realvækst på sundhedsområdet

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice Regionshuset Viborg Koncernøkonomi/ Sundhedsplanlægning Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Søholm og Gudenå Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

MODERNISERING AF NYKØBING FALSTER AKUTSYGEHUS IDEOPLÆG 22 AUGUST Region Sjælland - Sygehus Syd

MODERNISERING AF NYKØBING FALSTER AKUTSYGEHUS IDEOPLÆG 22 AUGUST Region Sjælland - Sygehus Syd MODERNISERING AF NYKØBING FALSTER AKUTSYGEHUS IDEOPLÆG 22 AUGUST- 2012 Region Sjælland - Sygehus Syd C.F.Møller Baggrund Regionsrådet vedtog i foråret 2010 Region Sjællands Sygehusplan, hvorefter Nykøbing

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2018

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2018 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2018 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2013

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2013 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2013 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU)

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) v/projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen Besøg af SVT Ingeniørforeningen 21. november 2013 Sammenlægning af Aarhus Universitetshospital (i Skejby, på Nørrebrogade,

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rårdighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: April 2013 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Idéoplæg. Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa. Sygehus Sønderjylland

Idéoplæg. Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa. Sygehus Sønderjylland Idéoplæg Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa Sygehus Sønderjylland Aabenraa d. 8. april 2014 IDÉOPLÆG Etablering af parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i forbindelse

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: august 2017 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

Spareplaner for sygehusene i 2017

Spareplaner for sygehusene i 2017 3. oktober 2017 Spareplaner for sygehusene i 2017 Regionerne skal finde besparelser for ca. 1,2 mia. kr. på sygehusenes budgetter i 2017. Det kan koste over 1200 stillinger, selvom en del af besparelserne

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 17 NOTAT 2. marts 2007 LH sag

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Maj 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital og Svendborg

Læs mere

Bilag 2: Projektoplysninger

Bilag 2: Projektoplysninger Bilag 2: Projektoplysninger Tabel A Grund og byggeri for Nyt OUH, Odense Areal (), brutto Grundareal 820000 Bebygget areal Dimensioneres i detailprojekt Bruttoetageareal 211993 Heraf kælderareal Dimensioneres

Læs mere

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015.

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15 Afgjort den 28. maj 2015 140 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. a. Klima-, Energi og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

6 nye pavilloner i landskabet

6 nye pavilloner i landskabet Bilag 9 - Side -1 af 2 6 nye pavilloner i landskabet Bilag 9 - Side -2 af 2 Én indgang med oversigt til det hele Bilag 10 - Side -1 af 6 NOTAT Til: Forretningsudvalget og Regionsrådet Nyt Hospital og Ny

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

Byrådsindstilling. Anlægsbevilling på 5,9 mio. kr. til modernisering af Strandskolen. Til Århus Byråd Via Magistraten.

Byrådsindstilling. Anlægsbevilling på 5,9 mio. kr. til modernisering af Strandskolen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Byrådsindstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2006 Århus Kommune Børn og Unge Anlægsbevilling på 5,9 mio. kr. til modernisering af Strandskolen Rådhuset DK-8100 Århus C

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til udarbejdelse af projektforslag for flytning af Respirationscenter Vest samt om- og tilbygning til intensiv på Århus Universitetshospital, Skejby Bilag

Læs mere

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område

Tema 1: Akutområdet og det præhospitale område A. Spareplanens spor nr. 1: Akutområdet og det præhospitale område B. Forslag nr.: 9 C. Spareforslag overskrift: 9. Reduktion i udgifterne til børneområdet (pædiatri) D. Beskrivelse af området I Region

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

Spørgsmål: Jeg ønsker en status på Region Hovedstadens brug af regeringens satspulje på 2.2 mia. til psykiatrien i perioden

Spørgsmål: Jeg ønsker en status på Region Hovedstadens brug af regeringens satspulje på 2.2 mia. til psykiatrien i perioden Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 046 Dato: 9. marts 2016 Stillet af: Charlotte Fischer (B) Besvarelse udsendt den: 28. april 2016

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram Vedr. OUH rokader efter udflytning til Vestfløjen samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 14. januar 2011 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 Indledning Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af budget 2013 med at kvittere for den brede politiske opbakning.

Læs mere

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m.

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m. Dato: 5. august 2016 Brevid: 3017538 Opfølgning på Økonomi - og handlingsplanen 2016-2018 I Økonomi og handlingsplanen indgår en række budgetinitiativer, der blev fastlagt i forbindelse med budgetlægningen

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 27.06 Politikområde: 07 Sundhed 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift og frem vilget Budget 2014 til aktivitetsbestemt

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Århus (DNU) Baggrund, status og vision for DNU Økonomi Brugerproces og samarbejde Kapacitet for DNU

Det Nye Universitetshospital i Århus (DNU) Baggrund, status og vision for DNU Økonomi Brugerproces og samarbejde Kapacitet for DNU Det Nye Universitetshospital i Århus (DNU) Baggrund, status og vision for DNU Økonomi Brugerproces og samarbejde Kapacitet for DNU v/projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen Sammenlægning af Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa

Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa Overgang mellem udbetalingsanmodning og byggeprogram for Fase 2 Baggrund Det fremgår af regnskabsinstruksen for kvalitetsfondsprojekter af 26.

Læs mere

Behov for en spareplan samt håndtering af økonomisk udfordring Økonomidirektør Per Grønbech

Behov for en spareplan samt håndtering af økonomisk udfordring Økonomidirektør Per Grønbech Behov for en spareplan 2016-2019 samt håndtering af økonomisk udfordring 2015. Økonomidirektør Per Grønbech Baggrund for en spareplan Økonomiske udfordring i budget 2015 Stigende udgifter til medicin og

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 07.04.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1006814-001

Læs mere

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen.

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 1.1 Indledning Ved indgangen til 2014 vil Midtjylland have en langfristet gæld på 4,4 mia. kr., jf. tabel 1. Den langfristede gæld bliver

Læs mere

MSBs forslag til anlægsinvestering for perioden 2016-19

MSBs forslag til anlægsinvestering for perioden 2016-19 MSBs forslag til anlægsinvestering for perioden 2016-19 Nedenstående tabel viser de 14 projekter, som MSB fremsætter som forslag til anlægsinvesteringer for perioden 2016-19. Gennemgang af de konkrete

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Regionsrådets møde den 22. juni Sag nr. Emne: bilag

REGION HOVEDSTADEN. Regionsrådets møde den 22. juni Sag nr. Emne: bilag REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 22. juni 2010 Sag nr. Emne: bilag Opgang Blok A Afsnit 1. sal Koncern Økonomi Budgetenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 48 20 50 00 Direkte Fax

Læs mere

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Skema 5 - Oversigt over ejendomme til afhændelse Skema 5: Oversigt over ejendomme til afhændelse Adresse Haderslev Sygehus, Skallebækvej 7, 6100 Haderslev Sønderborg

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2015

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2015 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2015 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

RKB 12 Nordfløjen Change request

RKB 12 Nordfløjen Change request konsekvens for den efterfølgende drift 1.0 Bygningsafsnit indrettes /apteres eller bygges ikke. 1.1 Kontorer som råhus. Nettoarealer udgør samlet 3.516 kvm. jf. arealskema. Der kan være et mindre arealtillæg

Læs mere

Standard for Programoplæg

Standard for Programoplæg Standard for Programoplæg Etablering af (institution, sted) Firmanavn. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme PROGRAMOPLÆG Etablering af (institution, sted) ORIENTERING Al kursiv-tekst

Læs mere

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8741 0000 sunspl@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2016

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2016 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2016 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2018

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2018 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2018 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Region Midtjylland Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Bilag til Forretningsudvalgets møde 13. maj 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Udmøntning af rammebevilling til

Læs mere

Økonomiudvalget. Regnskab Opr. Budget Korr. Budget Indtægt Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund

Økonomiudvalget. Regnskab Opr. Budget Korr. Budget Indtægt Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund 002020 Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund 003003 Salg af Esrogårdsvej 3, Jægerspris 003004 Salg af jord i Slangerup ved Raasigvangen 003008 Salg af matr. 13 a. i Oppe Sundby 003026 Vinge - Byggemodning

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Århus (DNU)

Det Nye Universitetshospital i Århus (DNU) Det Nye Universitetshospital i Århus (DNU) DNU det skal nu nok blive helt godt! v/projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen Sammenlægning af Aarhus Universitetshospital (Skejby, Nørrebrogade, Tage Hansens

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:15-17:37 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette

Læs mere

Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus.

Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus. Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus. Udvidelse og renovering af pædiatrisk sengeafdeling, etablering af ny ankomstbygning ved afdelingen,

Læs mere

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december Niels Peter Hansen Center for Økonomi, Budget & Byggestyring De Store Hospitalsbyggerier Der bygges for 41,4 mia. kr. nye hospitaler

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Århus Et nyt supersygehus

Det Nye Universitetshospital i Århus Et nyt supersygehus Det Nye Universitetshospital i Århus Et nyt supersygehus v/morten Weise Olesen, Projektafdelingen for DNU Dansk Byplanlaboratorium Delmøde H 07. oktober 2010 Overskrifter for mit oplæg Hvad er et supersygehus?

Læs mere

Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte

Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 18. juni 2014 Stigende udgiftspres til botilbud og bostøtte 1. Resume Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) har oplevet

Læs mere

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre Dato: 3.4 2009 Reference: PH, KKN Direkte telefon: 89591005, 89591006 E-mail: Journalnr.: 08 17809 Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre I forbindelse med etablering og flytning

Læs mere

Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 17. november

Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 17. november Aktstykke nr. 35 Folketinget 2014-15 Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 17. november 2014. 35 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København,

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien

Læs mere