DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN (HHX)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN (HHX)"

Transkript

1 DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN (HHX)

2

3 DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN KLAR TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSE OG KARRIERE MED HHX Den merkantile studentereksamen (HHX) er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil. Brænder du for at arbejde med økonomi, handel, eksport, marketing eller ledelse? Vil du rustes til en verden med digitalisering og projektorienteret arbejde? Drømmer du om egen virksomhed? Så er HHX, Handelsgymnasiet Silkeborg Business College noget for dig. MERKANTIL STUDENTEREKSAMEN 3 årig gymnasial uddannelse Adgang til videregående uddannelser Tæt kobling til erhvervslivet Internationalt fokus Mange karrieremuligheder Mange muligheder for videregående uddannelse Den merkantile studentereksamen (HHX) er en 3 årig gymnasial uddannelse sammensat af et grundforløb og et studieretningsforløb. HHX giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier. Varieret undervisning og plads til selvstændighed Uddannelsen er tilrettelagt sådan, at du gennem alle tre år møder nye og varierede måder at lære på og arbejdsformer, der gør dig bedre til at arbejde selvstændigt. Den daglige undervisning er præget af engagerede undervisere med stor faglig indsigt. Samtidig oplever du igennem projekter, hvordan du kan omsætte teorierne i praksis. Udover den almindelige undervisning vil du blive præsenteret for forskellige foredrag, virksomhedsbesøg og andre fællesarrangementer. Du vil møde synlige mål for, hvad du skal kunne. Desuden vil du løbende få tilbagemeldinger om, hvordan det går - både i form af karakterer og personlige samtaler med dine undervisere. Der er prøver og eksamener gennem alle tre år.

4 STUDIERETNINGER Du kan tone din uddannelse efter dine interesser eller karrieredrømme. I skoleåret 2017/2018 udbyder Handelsgymniasiet Silkeborg Business College 10 spændende studieretninger. Finans Matematik A Vikrksomhedsøkonomi A Studieretningen er for dig, der gerne vil arbejde med matematik og økonomi, og som drømmer om et job inden for bank, revision, forsikring eller ejendomshandel. Økonomi og Samfund Virksomhedsøkonomi A International Økonomi A Studieretningen er for dig med interesse for økonomi og samfundsforhold både nationalt og globalt. Måske drømmer du om et job inden for økonomi, politik, journalistik og jura. Almen økonomi Afsætning A Virksomhedsøkonomi A Studieretningen er for dig, der ønsker et all round kendskab til økonomien i en virksomhed: indkøb, salg, produktion mv. Måske drømmer du om job inden for økonomi, revision, jura, indkøb eller salg og marketing. Innovation Afsætning A Innovation B Studieretningen er for dig, der gerne vil blive klogere på innovation og iværksætteri/entreprenørskab. Måske drømmer du om at starte egen virksomheden og vil kende processen fra idéen skabes til den realiseres. Marketing og Kommunikation Afsætning A Intenational Økonomi A Studieretningen er for dig, der brænder for salg, marketing, reklame og kommunikation i internationalt perspektiv. Karrieremulighederne finder du inden for salg, eksport, markedsføring og kommunikation. Marketing og Sport Afsætning A Virksomhedsøkonomi A Studieretningen er for dig, der vil kombinere idræt på højt niveau med en merkantil studentereksamen med fokus på salg, marketing samt virksomhedens økonomi og strategi. Global Business Virksomhedsøkonomi A International Økonomi A Studieretningen er for dig, der brænder for at vide mere om den internationale forretningsverden og andre landes kulturer. Måske drømmer du om job i udlandet inden for økonomi, sprog, salg og marketing. IBB (International Business Baccalaureat) Afsætning A Intenational Økonomi A På studieretningen foregår det meste af undervisningen på engelsk. Fagene har fokus på internationale forhold, fremmede markeder, kultur og økonomi. IBB kan føre til job inden for eksport, marketing, EU og ambassader. Marketing og Sprog Afsætning A Tysk A (fortsætter) eller Fransk A (begynder) Studieretningen er for dig, der vil kombinere stærke sproglige kompetencer med viden om salg og markedsføring på internationale markeder. Måske drømmer du om job inden for eksport, salg og kommunikation. Sprog og Kultur Tysk A (fortsætter) Fransk A (begynder) eller Spansk A (begynder) Studieretningen er for dig, der brænder for sprog og kultur, da den indeholder hele 3 fremmedsprog. Måske drømmer du om at arbejde med sprog, kommunikation eller eksport.

5 FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET OBLIGATORISKE FAG På det merkantile gymnasium (HHX) skal du have følgende obligatoriske fag, uanset hvilken studieretning du vælger: Dansk A Engelsk A Virksomhedsøkonomi B Afsætning B International økonomi B Historie B Informatik C Erhvervsjura C Samfundsfag C Matematik B (dog C niveau på studieretningen Sprog og Kultur) 2. fremmedsprog A eller B (spansk, tysk eller fransk) A-B-C angiver fagenes slutniveau, og hvor mange år man har faget. A niveau-fagene har du alle tre år, B niveau-fagene to år og C niveau-fagene et år. VALGFAG Udover studieretningsfag og obligatoriske fag har du mulighed for at vælge en række valgfag. Disse fag kan som udgangspunkt vælges på tværs af studieretningerne. Ved hjælp af valgfag kan du tone retningen på din uddannelse mod det, du har særlig interesse for. Når du har valgfag, vil du komme til at gå på hold med elever fra andre klasser. Valgfagene kan f.eks. være finansiering, psykologi, kulturforståelse, idræt eller opgradering til A niveau på fagene tysk, matematik eller international økonomi samt opgradering til B niveau på samfundsfag og erhvervsjura. FREMMEDSPROG På Handelsgymnasiet skal du have mindst to fremmedsprog, hvoraf faget engelsk er obligatorisk alle tre år. Herudover skal du på dit ansøgningsskema vælge 2. fremmedsprog. På Handelsgymnasiet udbyder vi tysk på fortsætterniveau samt fransk og spansk på begynderniveau. Begyndersprog skal afsluttes på A niveau, mens fortsættersprog kan afsluttes på B niveau og evt. vælges som valgfag på A niveau på 3. år.

6 ALMENE FAG Dansk I dansk udvikler du gennem tekstanalyse og tekstproduktion en kreativ og kritisk sans for sprog, litteratur og medier. Faget beskæftiger sig med sprog, litteratur og medier, og du lærer at udtrykke dig både mundtligt og skriftligt om litterære emner. Matematik I matematik arbejder du med en række matematiske tankegange, begreber og metoder og lærer at bruge relevante matematiske hjælpemidler. Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer om metoder til modellering og problembehandling inden for matematikkens verden, dog primært inden for samfundsvidenskabelige og økonomiske fagområder. Historie Historie handler om, hvordan mennesker lever i dag set i lyset af den udvikling, der har fundet sted de sidste 200 år. Du beskæftiger dig bredt med den nationale og udenlandske historie fx Berlinmurens fald eller Grundloven. Faget gør dig i stand til at perspektivere aktuelle problemstillinger. Samfundsfag I samfundsfag får du en grundlæggende viden om økonomiske og politiske faktorer og deres indflydelse på den nationale og internationale samfundsudvikling. Undervejs lærer du at diskutere og argumentere for dine synspunkter i dialog med andre. Engelsk I engelsk får du sproglige kompetencer på et højt niveau, ligesom du får en kulturel og samfundsmæssig forståelse af forholdene i Storbritannien og USA. Du får et bredt ordforråd og lærer at formulere dig både mundtligt og skriftligt på sproget. I undervisningen indgår fagligt og litterært tekstmateriale (også elektronisk baseret), og du lærer om grammatik og tekstanalyse. Tysk, Spansk eller Fransk I sprogfagene lærer du både at udtrykke dig mundtligt og skriftligt. Samtidig får du et bredt kendskab til kultur- og samfundsforhold. Du får bl.a. undervisning i grundlæggende grammatik og opnår et basalt ordforråd, der gør, at du kan diskutere kendte og ukendte emner.

7 MERKANTILE FAG Afsætning I afsætning lærer du at arbejde med strategi, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse for alle typer af virksomheder på nationalt og internationalt plan. Du lærer at vurdere, om et marked er attraktivt og at tage højde for faktorer som købsadfærd, prisfastsættelse og produktudvikling. Virksomhedsøkonomi I virksomhedsøkonomi beskæftiger du dig med erhvervsvirksomheders økonomiske beslutninger og adfærd i samspil med omverdenen. Du lærer bl.a. om økonomiske modeller og om planer, budgetter og regnskaber i en virksomhed. International Økonomi I international økonomi får du kendskab til teoretiske begreber og modeller, som du lærer at diskutere i lyset af den nuværende økonomiske udvikling. Samtidig får du viden om de samfundsmæssige forhold, der påvirker økonomien, herunder erhvervsstruktur, indkomstfordeling og demografi. Erhvervsjura I erhvervsjura får du gennemgået principperne og de vigtigste regler inden for dansk og international erhvervsret. Samtidig får du et grundlæggende kendskab til erhvervsretslige begreber, som du lærer at diskutere ud fra et etisk og filosofisk perspektiv. Informatik I informatik får du en grundlæggende viden om samspillet mellem informationsteknologi og samfundet - både i forhold til den enkelte bruger og fx erhvervslivet. Du får teoretisk indsigt og praktiske færdigheder inden for bl.a. it-sikkerhed, hvor du lærer om virus og hacking, og hvordan man beskytter it-systemer mod dette.

8 ATTRAKTIVT STUDIEMILJØ I MIDTBYEN Godt sammenhold, nye venner, lækre faciliteter, kreative events, fester og højt engagement. På Handelsgymnasiet vil vi gerne skabe et godt socialt miljø for vores elever. Attraktivt studiemiljø i midtbyen Handelsgymnasiet ligger i centrum af Silkeborg tæt ved både gågader, bus og tog. Det betyder også, at vi er tæt på de virksomheder, som vi samarbejder med i forbindelse med undervisningsforløb og projekter. Når dagens skema er slut, har du stadig mulighed for at være på skolen, uanset om du vil læse lektier i lektiecafeen eller bare hygge. Der er caféområder, aktivitetsrum samt studiecenter, hvor du kan hygge dig med de andre elever på skolen. Fra august 2017 er vi også en integreret del af et fedt ungemiljø på Campus Bindslevs Plads. Den nye Campus bygning bliver centrum for innovativ undervisning i spændende læringsrum og et socialt liv for unge på tværs af uddannelser. Fokus på trivsel Vi lægger stor vægt på at skabe et godt socialt miljø. Skoleåret starter med en hyttetur på 1. år. Handelsgymnasiets elevråd arrangerer blandt andet fester og fredagscaféer flere gange om året. I samarbejde med skolens festudvalg arrangeres forskellige årgangsaktiviteter f.eks. i forbindelse med af-levering af projekter og større opgaver, sidste skoledag og dimission. Talentudvikling Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent? På Silkeborg Business College vil vi gerne være med til at udvikle talenter og give lyse hoveder noget at arbejde med. Derfor arbejder vi tæt sammen med Akademiet for Talentfulde Unge. Akademiet for Talentfulde Unge samler fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at blive dygtigere. Deltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1. år frem til første semester af deres 3. år. Forløbet er møntet på at inspirere og udfordre eleverne fagligt samt at forberede dem på en akademisk karriere.

9 VI TÆNKER INTERNATIONALT Som elev på Handelsgymnasiet får du mange muligheder for at opleve verden gennem studieture og studieophold. Også i den daglige undervisning sætter vi fokus på at tænke internationalt. På handelsgymnasiet er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uanset studieretning. For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi kommer du under din uddannelse på flere studieture og studieophold. Studieture og rejser Alle studieretninger tager på studieture til ind- og udland med et program, der er målrettet det særlige fokus på studieretningen. Vi besøger ambassader, internationale virksomheder eller finansielle og politiske institutioner som f.eks. Bank of England eller EU-parlamentet. På 1. år går turen typisk til en europæisk hovedstad f.eks. Berlin, London eller Prag. På 2. år har du mulighed for at tage med på spændende rejser til forskellige europæiske destinationer, Kina, Cuba eller USA. På studieretningen Marketing og Sport arrangeres en særlig tur på tværs af klasserne, som er en sammensmeltning af idrætsteori, træning og socialt samvær. Rejsemålet har flere gange været Club La Santa på Lanzarote. På 3. år har du mulighed for at deltage i en tur til København. Vi besøger f.eks. Nationalbanken eller Folketinget. Der kan også være mulighed for at følge en folketingspolitiker eller én af journalisterne på DR. Internationale studieretninger Som led i skolens strategi om internationalisering har vi på HHX flere internationale studieretninger. På IBB (International Business Baccalaureate) foregår en stor del af undervisningen i det daglige på engelsk. På 1. år kommer du på studieophold til et engelsktalende land, og på 2. år er der et længere studieophold i USA. På Studieretningen Global Business rejser vi på 1. år til en europæisk hovedstad, og på 2. år er du på et ca. 2 ugers studieophold i USA. På 3. år tilbydes eleverne på de internationale studieretninger at komme på studietur til Vietnam.

10 PRAKTISK INFORMATION Optagelse For at blive optaget skal du have gennemført 9. klasses afgangsprøver. Går du i 10. klasse, skal du have aflagt afsluttende prøver i dansk, matematik og engelsk. Yderligere skal du have gennemført tysk eller fransk 2-3 år i grundskolen. Derudover skal din folkeskole erklære dig uddannelsesparat til en gymnasial uddannelse. Er dette ikke tilfældet, vil du blive tilbudt en optagelsesprøve på Handelsgymnasiet, som derefter afgør, om du bliver optaget eller ej. Tilmelding via Økonomi Du skal forvente at få nogle udgifter som elev på Handelsgymnasiet. Du skal ved uddannelsens start betale et gebyr til skolen for materialer (kopier og elektronisk undervisningsmateriale) og introarrangement. Derudover skal du påregne udgifter til studieture til udlandet eller ekskursioner i Danmark. Vi forventer også, at du medbringer din egen PC. SNINGSMATERIALE. SU Alle kan søge SU efter de gældende regler. Du kan tidligst få SU fra kvartalet efter, du er fyldt 18 år. Du skal søge SU på SU styrelsens hjemmeside Ønsker du vejledning udover den vejledning, du kan få på SU-Styrelsens hjemmeside, er du velkommen til at henvende dig til skolens studieadmininstration, hvor vores SU vejleder vil hjælpe dig videre. Tilskud til transport Hvis du bruger offentlige transportmidler til skole, kan du få rabat på bus- og togkort. Hent et ansøgningsskema på www. ungdomskort.dk. Mere information Besøg os på Du kan også kontakte skolens studievejledere eller studieadministrationen på tlf Derudover har du i 8., 9. og 10. klasse mulighed for at deltage i forskellige præsentationskurser og brobygningsforløb på den merkantile studentereksamen (HHX). Kig også på vejledningsportalen Via portalen kan du finde informationsmateriale, der kan hjælpe dig med valg af uddannelse og erhverv f.eks. karriereportrætter og beskrivelser af de jobs, som den merkantile studentereksamen (HHX) fører frem til.

11

12 Bindslevs Plads 1 DK Silkeborg Tlf:

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET SIDE 2 / HANDELSGYMNASIET.COM KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER HAR DU LYST TIL ET LIV MED HANDEL OG EKSPORT? ELLER MED MARKETING OG LEDELSE? VIL DU RUSTES TIL EN VERDEN

Læs mere

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET SIDE 2 / handelsskolen.com KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER Har du lyst til et liv med handel og eksport? Eller med marketing og ledelse? Vil du rustes til en

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet 2016 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. IBC Handelsgymnasiet Man bliver forberedt til den

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? Handelsskolen

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15 eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2015 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Der blev gået og løbet

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almen uddannelse.

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET

HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske

Læs mere

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale.

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. fyr op under 09102014 ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. 2 Velkommen til IBC Handels- gymnasiet Fredericia/Middelfart IBC HANDELSGYMNASIET

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til Handelsgymnasiet HHX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Klar til livet Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Handelsgymnasiet HHX Velkommen på handelsgymnasiet HHX Tættere på virkeligheden

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden En lille pause på skolens store idrætsdag.

Læs mere

Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet

Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet Linie: Global økonomi Studieretning: Virksomhedsøkonomi, niveau A Matematik, niveau A Innovation C På linjen arbejdes der især med virksomhedens økonomiske

Læs mere

Handelsgymnasiet - hhx

Handelsgymnasiet - hhx Handelsgymnasiet - hhx En gymnasial uddannelse Især for dig, der har lyst til at tage en videregående uddannelse Økonomi, salg, sprog og kultur, kommunikation, reklame eksport, markedsføring, ledelse,

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Studieplan for HHA , studieretningsforløbet

Studieplan for HHA , studieretningsforløbet Studieplan for HHA 2009-2012, studieretningsforløbet Linie: Økonomisk orienteret linie Studieretning: Virksomhedsøkonomi, niveau A Matematik, niveau A Finansiering C eller Statistik C På linien arbejdes

Læs mere

Handelsgymnasiet Mariagerfjord

Handelsgymnasiet Mariagerfjord 2017-2018 Handelsgymnasiet Mariagerfjord Vidste du i øvrigt: - at hhx er den eneste gymnasiale uddannelse, hvor alle elever får engelsk på A-niveau - at der i Handelsgymnasiet er mulighed for at få tre

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

- Tættere på virkeligheden!

- Tættere på virkeligheden! - Tættere på virkeligheden! Mission Grundskolen Erhvervsuddannelser HG/EUX (Handelsskole) EUD/EUX (Teknisk skole) Social og sundhedsuddannelser (SOSU) Landbrugsuddannelser Søfartsuddannelser Varighed:

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er en erhvervsuddannelse, hvor du afslutter fagene på gymnasialt niveau. EUX Business

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX

Handelsgymnasiet HHX Handelsgymnasiet HHX CECILIE LARSEN, HHX I HILLERØD: Jeg valgte HHX på grund af fagene matematik og økonomi. Jeg vil gerne læse jura og være advokat, og faget erhvervsjura på tredje år giver mig et lille

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN. Fremtiden er åben. EUX Business

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN. Fremtiden er åben. EUX Business ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN Fremtiden er åben EUX Business Det har været så fedt, at se det man lærer, kan bruges ude i virkeligheden.jeg har på EUX Business især været optaget af innovation, hvor

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for samfundsvidenskab,

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016 STUDIERETNINGER HNDELSGYMNSIET HHX vi giver dig nye muligheder 2015-2016 VELKOMMEN TIL HNDELSGYMNSIET HHX HHX-UDDNNELSEN HNDELSGYMNSIET ER ET GODT VLG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med fokus

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018 VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018 EUX den erhvervsfaglige studentereksamen Karrieremuligheder EUX Business Leder Sælger/salgschef Indkøber Egen virksomhed/iværksætter Egen webshop It superbruger Politibetjent

Læs mere

handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget

handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget SIDE 2 / handelsskolen.com handelsskolen er vejen til job Er du interesseret i handel,

Læs mere

Velkommen på Holstebro Handelsgymnasium

Velkommen på Holstebro Handelsgymnasium Velkommen på Holstebro Handelsgymnasium Handelsgymnasiet hhx er: En af de tre 3-årige gymnasiale uddannelser Især for dig, der har lyst til at tage en videregående uddannelse Sprog, salg, eksport, markedsføring,

Læs mere

Handelsgymnasiet Mariagerfjord

Handelsgymnasiet Mariagerfjord 2018-2019 Handelsgymnasiet Mariagerfjord Vidste du i øvrigt: - at hhx er den eneste gymnasiale uddannelse, hvor alle elever får engelsk på A-niveau - at der i Handelsgymnasiet er mulighed for at få tre

Læs mere

EUX BUSINESS FREMTIDEN ER ÅBEN

EUX BUSINESS FREMTIDEN ER ÅBEN EUX BUSINESS FREMTIDEN ER ÅBEN FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er en erhvervsuddannelse, hvor du afslutter fagene på gymnasialt niveau. EUX Business er for dig, der ønsker en erhvervsuddannelse og samtidig

Læs mere

HHX - et gymnasieforløb med muligheder

HHX - et gymnasieforløb med muligheder HHX Profiler HHX - et gymnasieforløb med muligheder 3 MDR GRUNDFORLØB 1.G 2.G VALGFAG 3.G VALGFAG På HHX møder du de merkantile fag allerede fra dag ét i dit grundforløb. Efter grundforløbet ved du, om

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Erhvervsskolen Nordsjælland s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder

Læs mere

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E

Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium P R Æ S E N T A T I O N A F U D D A N N E L S E R N E Forventninger Undervisning med udfordringer Aarhus Universitet-HIH Leadership Eksamensbevis med muligheder

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 1. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading,

Læs mere

Vi kan blive alt det, vi drømmer om

Vi kan blive alt det, vi drømmer om Vi kan blive alt det, vi drømmer om AALBORG HANDELSSKOLE EUX BUSINESS - DEN ERHVERVSFAGLIGE STUDENTEREKSAMEN Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

HHX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk HANDELSGYMNASIET EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS

HHX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk HANDELSGYMNASIET EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS CAMPUS HELSINGØR I virksomhedsøkonomi eller afsætning har vi ofte talt om og indraget store virksomheder i undervisningen for at gøre det mere relevant og virkelighedsnært. Dvs at vi anvender det faglige

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

HHX - et gymnasieforløb med muligheder

HHX - et gymnasieforløb med muligheder HHX Profiler HHX - et gymnasieforløb med muligheder 3 MDR GRUNDFORLØB 1.G 2.G 3.G SPECIALISERING På HHX møder du de merkantile fag allerede fra dag ét i dit grundforløb. Efter grundforløbet ved du, om

Læs mere

EUD BUTIK OG HANDEL DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET

EUD BUTIK OG HANDEL DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET EUD BUTIK OG HANDEL DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? Handelsskolen er

Læs mere

Økonomilinjen - Businessklassen

Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Økonomilinjen - Businessklassen Virksomhedsøkonomi A Matematik B International økonomi A Du er lidt af en børshaj og interesserer dig for økonomi både i virksomheden og

Læs mere

ÅBENT HUS LØRDAG DEN 21. JANUAR

ÅBENT HUS LØRDAG DEN 21. JANUAR ÅBENT HUS LØRDAG DEN 21. JANUAR 2017 VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS Silkeborg Business College udbyder en bred vifte af merkantile ungdomsuddannelser: den merkantile studentereksamen (HHX), EUX Business og EUD

Læs mere

Vi kan blive alt det, vi drømmer om

Vi kan blive alt det, vi drømmer om Vi kan blive alt det, vi drømmer om Din fremtid er åben Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen, som kombinerer to uddannelser i

Læs mere

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B)

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Hvilke fag og niveauer tilbydes på studieretningen? Det overordnede skema for 1.

Læs mere

IBC International Business College

IBC International Business College IBC International Business College e v i l b n a Vi k t, vi e d t l a m o r e m m ø r d Din fremtid er åben Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet fyr op under ambitionerne Vi går ud over kanten Vi dyrker skæve vinkler Vi udfordrer fremtidsbilleder Vi bringer potentialer i spil IBC Handelsgymnasiet Velkommen til IBC Handelsgymnasiet

Læs mere

Den korteste vej til erhvervslivet

Den korteste vej til erhvervslivet EUD BUSINESS, BUTIK OG HANDEL Den korteste vej til erhvervslivet Vejen til job Er du interesseret i handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? EUD Business, Butik og

Læs mere

Scan og læs mere om dine muligheder på Frederikshavn Handelsskole. 1 Frederikshavn Handelsskole

Scan og læs mere om dine muligheder på Frederikshavn Handelsskole. 1 Frederikshavn Handelsskole Scan og læs mere om dine muligheder på Frederikshavn 1 Frederikshavn Skoleåret 2016-2017 Velkommen At starte på en gymnasial uddannelse som handelsgymnasiet (hhx) betyder for de fleste mange tanker og

Læs mere

HANDELSGYMNASIET AALBORG

HANDELSGYMNASIET AALBORG HHX HANDELSGYMNASIET AALBORG - TÆTTERE PÅ VIRKELIGHEDEN STUDIERETNINGER 2016-2019 SAXOGADE TURØGADE HANDELSGYMNASIET AALBORG Uddannelsen på handelsgymnasiet i Aalborg består af obligatoriske fag, studieretningsfag

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium. Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium

Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium. Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium Eksamensbevis Afsluttet 9. / 10. klasse Hvad skal du så?? HG HHX Praktik 4. år Praktik 3. år HH 3.år HG 2. år HH 2. år HG1. år HH 1. år HG uddannelsen HG HG 2.

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Januar 2018 Orientering om de fire uddannelser, årets gang, arbejdsformer og de særlige tilbud Orientering om EUD erhvervsuddannelse Orientering om EUD EUX

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

HHX EUX BUSINESS EUD UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS. NYT STUDIETORV med unikt miljø

HHX EUX BUSINESS EUD UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS. NYT STUDIETORV med unikt miljø HHX EUX BUSINESS EUD 3 UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS NYT STUDIETORV med unikt miljø VEL- KOMMEN Velkommen til Handelsgymnasiet Ribe! Vi er glade for, at du bruger lidt tid på os, hvad enten det er i

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk.

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk. ER DU INTERESSERET I HANDEL, SERVICE, IT, ADMINISTRATION ELLER MÅSKE EGEN VIRKSOMHED? HG (handelsskolernes grundforløb) er vejen til job i spændende virksomheder med gode muligheder for udvikling og karriere

Læs mere

OPLEVELSER FOR LIVET STUDIERETNINGER 2016-2019. handelsgymnasiet. zbc.dk. Handelsskolevej 3 4700 Næstved. 1Tlf. 5578 8888. næstved

OPLEVELSER FOR LIVET STUDIERETNINGER 2016-2019. handelsgymnasiet. zbc.dk. Handelsskolevej 3 4700 Næstved. 1Tlf. 5578 8888. næstved OPLEVELSER FOR LIVET STUDIERETNINGER 2016-2019 Handelsskolevej 3 4700 Næstved handelsgymnasiet 1Tlf. 5578 8888 zbc.dk næstved 2 zbc.dk Det er spændende at tage hul på et nyt kapitel i sit liv. På ZBC vil

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX 2019 International studieretning med 6 ugers ophold i USA Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11

Læs mere

Aftenens program KAFFE. Ud i klasserne ved kontaktlærerne.

Aftenens program KAFFE. Ud i klasserne ved kontaktlærerne. Aftenens program Velkomst ved Sune Ahrenkiel. Gode studievaner, SU og gennemførelsesvejledning ved Stine Stenger. Studievalg Syd ved John Veber Hansen. Studieretninger, valgfag og studie-/ordensregler

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne Vi går ud over kanten Vi dyrker skæve vinkler Vi udfordrer fremtidsbilleder Vi bringer potentialer i spil Velkommen til IBC Handelsgymnasiet IBC Handelsgymnasiet er et moderne

Læs mere

GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED

GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED en 3-årig gymnasial uddannelse GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Thisted Handelsgymnasium euc nordvest International Sproglig Økonomi Jura Event- og oplevelsesdesign Matematisk Idræt 2019-2022 thisted handelsgymnasium

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX STUDIELIV PÅ. Køge Handelsgymnasium LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK

Handelsgymnasiet HHX STUDIELIV PÅ. Køge Handelsgymnasium LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK Handelsgymnasiet HHX STUDIELIV PÅ Køge Handelsgymnasium LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK HVORFOR Køge Handelsgymnasium? Vil du ruste dig bedst muligt til videregående studier og

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED

GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED en 3-årig gymnasial uddannelse GØR DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Linjer på MORSØ handelsgymnasium International Sproglig Økonomi INNOVATION 2019-2022 Morsø Handelsgymnasium euc nordvest 2 MORSØ handelsgymnasium

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 for HH1A Markedsføring og Økonomi Team 3

Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 for HH1A Markedsføring og Økonomi Team 3 Studieplan 1. år Skoleåret 2017/18 for HH1A Markedsføring og Økonomi Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 5 4. Klassens

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne Vi går ud over kanten Vi dyrker skæve vinkler Vi udfordrer fremtidsbilleder Vi bringer potentialer i spil Velkommen til IBC Handelsgymnasiet IBC Handelsgymnasiet er et moderne

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

For dig, der vil mere med din 10. klasse...

For dig, der vil mere med din 10. klasse... 10. klasse JONATHAN JAIME PETERSEN, 10. KLASSE EUX: Jeg har valgt 10. klasse EUX, fordi jeg synes det er spændende med nye fag som iværksætteri, og online markedsføring. Jeg er rigtig glad for at have

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

8 studieretninger KHS.DK

8 studieretninger KHS.DK Handelsgymnasiet HHX 8 studieretninger KHS.DK LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK 8 Stærke studieretninger på Køge Handelsgymnasium På Køge Handelsgymnasium kan du vælge mellem 8 studieretninger,

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE - den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op på

Læs mere

HHX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk HANDELSGYMNASIET EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS

HHX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk HANDELSGYMNASIET EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS CAMPUS HELSINGØR I virksomhedsøkonomi eller afsætning har vi ofte talt om og indraget store virksomheder i undervisningen for at gøre det mere relevant og virkelighedsnært. Dvs at vi anvender det faglige

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse - den erhvervsfaglige studentereksamen På uddannelse INTRO INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

DIT VALG DIN FREMTID

DIT VALG DIN FREMTID DIT VALG DIN FREMTID INDHOLD Velkommen på DBG - Det rigtige valg Den trygge overgang HHX - den direkte vej Studieretningsvalget er blevet lettere Årets gang Vores studieretninger Studieretningshjulet Vores

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Frederikshavn Handelsskole. Skoleåret 2015-2016

Frederikshavn Handelsskole. Skoleåret 2015-2016 1 s og læ Scan m dine å eo mer heder p g n i mul rikshav e e d l e Fr sko dels n a H Frederikshavn Skoleåret 2015-2016 Velkommen At starte på en gymnasial uddannelse som handelsgymnasiet (hhx) betyder

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3 klasser på det 2-årige STX hvert

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Handelsgymnasiet 2012-2013. Handelsgymnasiet. Skoleåret 2012-2013

Handelsgymnasiet 2012-2013. Handelsgymnasiet. Skoleåret 2012-2013 Handelsgymnasiet 2012-2013 Handelsgymnasiet 1 Skoleåret 2012-2013 Velkommen At starte på en gymnasial uddannelse som handelsgymnasiet (hhx) betyder for de fleste mange tanker og overvejelser. Inden du

Læs mere