Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet."

Transkript

1 Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 206 Offentligt 22. marts 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 22. marts 2011 samrådsspørgsmål X-Z af 24. februar 2011, stillet af Benny Engelbrecht (S) om Rejsegarantifondens forsikringsordning for flyrejsende. Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Jeg vil gerne starte med ridse op, hvad det egentlig er for en ordning, vi har med at gøre. Det synes jeg er vigtigt for at kunne svare bedst muligt på de tre spørgsmål. Baggrund for rejsegarantiordningen Rejsegarantifonden blev oprindeligt oprettet i 1979 for at sikre danske pakkerejsekunder mod de økonomiske konsekvenser af en rejsearrangørs konkurs. Fonden er en privat selvejende institution, som har sin egen uafhængige bestyrelse. I 1990 trådte pakkerejsedirektivet i kraft. Direktivet medførte, at alle EU-lande blev forpligtet til at sørge for, at kunder, der havde købt pakkerejser, kunne blive transporteret hjem eller få deres penge igen, hvis en rejseudbyder gik konkurs.

2 2/14 I Danmark sker det via Rejsegarantifonden. Alle, som udbyder pakkerejser, er forpligtet til at være registreret i fonden, ligesom de er forpligtet til at stille en garanti over for fonden. I oktober 2008 gik Sterling som bekendt konkurs. Det medførte, at en stor gruppe forbrugere mistede de penge, de havde forudbetalt for flybilletter hos Sterling. Rejsegarantifonden havde ikke mulighed for at dække forbrugernes tab på de købte flybilletter, da fonden efter loven alene kunne dække tab på pakkerejser. På baggrund af Sterlings konkurs var der et bredt politisk ønske om, at Rejsegarantifondens konkursdækning skulle udvides til at også at dække flyrejser. Efter en række politiske drøftelser fremsatte den daværende økonomi- og erhvervsminister lovforslag. I juni 2009 vedtog et enigt Folketing derfor, at Rejsegarantifondens dækningsområde pr. 1. januar 2010 skulle udvides. Udvidelsen betød, at det blev obligatorisk for udbydere af flytransport at tilbyde forbrugere dækning af Rejsegarantifonden. Udvidelsen gælder for de udbydere, som er etableret i Danmark. Denne afgrænsning er nødvendig, fordi vi ikke i dansk lovgivning kan pålægge udenlandske virksomheder krav, medmindre de udenlandske virksomheder er etableret i Danmark.

3 3/14 Der var enighed om, at det skulle gøres frivilligt, om forbrugerne mod betaling af et mindre bidrag ville vælge denne dækning. Rejsegarantifondens formål er således at sørge for, at alle kunder, som har købt en pakkerejse eller har valgt konkursdækning til en flyrejse, bliver transporteret hjem uden ekstraomkostninger, hvis rejseudbyderen går konkurs. Derudover skal forbrugere, der har forudbetalt deres rejser, have deres penge tilbagebetalt. Fonden skal endvidere sikre, at forbrugere ikke har ekstraudgifter i forbindelse med allerede betalt overnatning. I dag gælder det endvidere fælles for de omfattede rejseudbydere hvad enten de sælger flybilletter eller pakkerejser - at de skal stille en garanti til Rejsegarantifonden. Garantiens størrelse afhænger af rejseudbyderens omsætning. Fonden kan kræve, at en rejseudbyder stiller en forhøjet garanti, hvis der er særlig risiko for, at fonden vil lide tab. Hvis en rejseudbyder går konkurs, vil Rejsegarantifonden først søge at dække forbrugernes tab ved hjælp af den stillede garanti. Alle rejseudbydere betaler desuden et administrationsbidrag til driften af fonden. Dette bidrag er også delvist afhængig af udbyderens omsætning.

4 4/14 I forhold til flyrejser gælder det desuden, at forbrugerne pt. skal betale 20 kroner, hvis de frivilligt vælger dækning af Rejsegarantifonden. Bidraget går til at opbygge fondens formue, som sammen med den garanti rejseudbyderen har stillet - skal dække forbrugernes økonomiske tab, når en rejseudbyder går konkurs. Alle rejseudbydere har desuden pligt til at skilte med, at de er registreret i Rejsegarantifonden. Og disse oplysninger skal være frit tilgængelige for forbrugerne. Hvis ikke rejseudbyderne lever op til dette, kan de straffes med bøde eller fængsel i op til 4 måneder. Den gældende ordning giver således forbrugerne en rigtig god sikkerhed for deres ferierejser, hvis rejsebureauet eller flyselskabet skulle gå konkurs. I dag skal jeg svare på tre konkrete spørgsmål omkring rejsegarantiordningen. Spørgsmål X: [Ministeren bedes redegøre for, hvad der gøres for at sikre, at rejseudbydere - herunder flyselskaber - der er tilmeldt Rejsegarantifonden, lever op til det lovpligtige krav om tydeligt at give forbrugerne mulighed for at tilvælge konkursdækning?] Svar:

5 5/14 I det første spørgsmål bliver jeg bedt om at redegøre for, hvad der gøres for at sikre, at rejseudbydere, der er tilmeldt Rejsegarantifonden, lever op til det lovpligtige krav om tydeligt at give forbrugerne mulighed for at tilvælge konkursdækning. Loven bestemmer, at alle dansk etablerede rejseudbydere, som sælger flyrejser, har pligt til at være registreret hos Rejsegarantifonden, ligesom de har pligt til at tilbyde kunderne at kunne tilkøbe konkursdækning. Forbrugeren skal selv tilvælge konkursdækningen, hvis vedkommende ønsker at være dækket af Rejsegarantifondens konkursdækning. Det fremgår også af loven, at det tydeligt skal fremgå af rejsebeviset, om kunden har valgt dækning hos Rejsegarantifonden eller ej. Rejsebeviset kan for eksempel være flybilletten. Når det skal fremgå af rejsebeviset, er det for at sikre, at forbrugeren ikke er i tvivl om, at den konkrete rejse er dækket. Hvis konkursdækningen ikke fremgår af rejsebeviset, kan rejseudbyderen straffes med bøde eller fængsel i op til 4 måneder. Loven stiller imidlertid ikke krav om, hvordan rejseudbyderne i praksis skal tilbyde konkursdækningen til forbrugerne.

6 6/14 Det betyder, at de registrerede flyselskaber i dag udbyder muligheden for at tilvælge konkursdækning på forskellig vis. Rejsegarantifonden har oplyst, at der er 26 flyselskaber, som er registreret i fonden, og som tilbyder forbrugerne konkursdækning. 17 af disse 26 selskaber tilbyder konkursdækningen via deres hjemmeside. Det gælder blandt andet Cimber og SAS. Blandt de 17 selskaber er der forskellig praksis for, hvordan konkursdækningen tilbydes. Nogle selskaber tilbyder forbrugerne at købe dækningen samtidig med købet af flybilletten, mens andre tilbyder forbrugerne at købe dækningen efter at købet af flybilletten er gennemført. Hos 9 af de 26 registrerede flyselskaber skal forbrugeren kontakte flyselskabets kontor eller et callcenter for at købe konkursdækningen. Disse 9 er alle udenlandske flyselskaber, der har et kontor i Danmark, og derfor ifølge loven er etableret i Danmark. Jeg kan oplyse, at Forbrugerrådet den 20. januar 2011 har klaget til Forbrugerombudsmanden over den måde, en række flyselskaber udbyder konkurssikringen på. Forbrugerrådets indvendinger går på, at flere flyselskabers hjemmesider ikke gør opmærksom på muligheden for at tilkøbe konkursdækningen. Forbrugerrådet mener, at alt for mange kunder slet ikke opda-

7 7/14 ger, at de faktisk kan sikre sig mod en eventuel konkurs. Forbrugerrådet peger endvidere på, at nogle flyselskaber først oplyser om muligheden, når forbrugeren har købt billetten, og forbrugeren derfor skal gennem et nyt særskilt køb. Forbrugerombudsmanden er indstillet på at undersøge sagen nærmere og har i den forbindelse stillet en række spørgsmål til Rejsegarantifonden for at få de nødvendige oplysninger for at kunne gå videre med sagen. Når Forbrugerombudsmanden har vurderet spørgsmålet, vil vi naturligvis se på, om det giver anledning til yderligere overvejelser i forhold til ordningen. Det følger af loven, at ordningen skal evalueres efter 2 år. Spørgsmålet om, hvordan og hvornår flyselskaberne skal tilbyde forbrugerne konkursdækning, vil indgå i denne evaluering. Spørgsmål Y: [Ministeren bedes redegøre for, om han mener, at det er hensigtsmæssigt, at det, hvis en forbruger har købt en flybillet gennem et rejsebureau, og det pågældende flyselskab går konkurs, er rejsebureauet, der hæfter for forbrugerens erstatningskrav uden at have mulighed for at få dækket sit tab gennem Rejsegarantifonden.] Svar:

8 8/14 Det andet spørgsmål går på, om det er hensigtsmæssigt, at det er rejsebureauet og ikke Rejsegarantifonden der skal dække eventuelle tab, en forbruger lider, hvis forbrugerne har købt en flybillet gennem rejsebureauet, og flyselskabet går konkurs. Spørgsmålet vedrører den situation, hvor en forbruger ikke har købt sin flybillet direkte hos det flyselskab, som går konkurs, men i stedet har købt billetten gennem et rejsebureau. Helt overordnet er det sådan, at Rejsegarantifonden dækker de ydelser, som forbrugere har købt direkte hos en rejseudbyder, der går konkurs. Det gælder uanset, om det er et rejsebureau eller et flyselskab, der går konkurs. Forbrugerens krav skal være omfattet af Rejsegarantifondens dækningsområde. Det vil sige, at der skal være tale om en pakkerejse, eller der skal være tale om en flyrejse, hvor forbrugeren har tilvalgt konkursdækning. I rejsegarantiordningen er det de almindelige aftaleretlige principper, der gælder. Dette gælder både, når der er tale om pakkerejser og flyrejser. Konkret betyder det, at forbrugeren er konkurssikret, hvis det rejsebureau eller flyselskab, som forbrugeren har lavet en aftale med altså købt rejsen hos - går konkurs.

9 9/14 Det vil sige, at en forbruger, der har købt en flybillet direkte hos et flyselskab, som efterfølgende går konkurs, får dækket sit tab af Rejsegarantifonden. Og hvis en forbruger har købt en flybillet gennem et rejsebureau, og rejsebureauet efterfølgende går konkurs, vil forbrugerens tab ligeledes blive dækket af Rejsegarantifonden. Hvis en forbruger derimod har købt en flybillet gennem et rejsebureau, og det pågældende flyselskab efterfølgende går konkurs, er det rejsebureauet, som forbrugeren har indgået sin aftale med, der hæfter for forbrugerens krav. Det betyder, at det er rejsebureauet, der skal dække de eventuelle tab, som en forbruger lider, hvis forbrugeren har købt en flybillet gennem rejsebureauet. Hvis rejsebureauet og flyselskabet derimod har indgået en aftale om, at bureauet agerer som agent for flyselskabet, skal rejsebureauet imidlertid ikke stille garanti og hæfte for flyselskabets konkurs. De nævnte eksempler bygger således på de almindelige aftaleretlige principper, som gælder helt generelt, når man indgår aftaler. Det er et godt princip, som der ikke er grund til at fravige på rejseområdet.

10 10/14 Det var i øvrigt et spørgsmål, der blev drøftet af Folketingets partier, da loven blev vedtaget. Rejsegarantifonden har oplyst, at de ikke er bekendt med, at der siden konkursordningen med flybilletter trådte i kraft den 1. januar 2010, har været tilfælde, hvor rejsebureauet har skullet dække en kundes tab som følge af et flyselskabs konkurs. Vi følger løbende udviklingen på området med henblik på at vurdere, hvordan ordningen fungerer i praksis. Spørgsmålet vil også indgå i den kommende evaluering af loven. Spørgsmål Z: [Ministeren bedes redegøre for, om han har overvejet, om forbrugerbeskyttelsen og lige konkurrencevilkår sikres bedre ved at finansiere Rejsegarantifonden gennem et mindre gebyr på nogle få kroner på alle flybilletter ind og ud af Danmark.] Svar: Endelig spørges der til, om jeg har overvejet, om forbrugerbeskyttelsen og lige konkurrencevilkår sikres bedre ved at finansiere Rejsegarantifonden gennem et mindre gebyr på nogle få kroner på alle flybilletter ind og ud af Danmark. Det vil altså sige, at man i stedet for den nuværende kollektive ordning, hvor de enkelte rejseudbydere bidrager og stiller garanti til fonden, ønsker en ordning, hvor det alene er op til forbrugerne at betale et gebyr for hver flybillet.

11 11/14 Som udvalget sikkert kan huske, blev dette forslag også drøftet, da Folketinget behandlede lovforslaget i foråret Som jeg før har været inde på, er den nuværende garantiordning opbygget således, at alle registrerede rejseudbydere skal stille en omsætningsbestemt garanti til fonden. På den måde kan fonden i første omgang søge at dække forbrugernes tab ved hjælp af de stillede garantier. Hvis midlerne ikke er tilstrækkelige til at dække fondens forpligtigelser, kan der stilles statsgaranti for lån, som fonden bliver nødt til at optage for at opfylde sine forpligtelser. Fonden har endnu ikke stået i en situation, hvor det har været nødvendigt. Hvis man derimod vælger at indføre et gebyr på alle flybilletter ind og ud af Danmark, vil der være tale om et helt andet system. Ved en sådan ordning vil selskaberne ikke selv være med til at bidrage kollektivt til ordningen gennem deres administrationsbidrag og garantistillelse. Samtidig giver forslaget anledning til at spørge, hvem der egentlig skal være omfattet af en sådan konkursdækning. Forslaget må skulle forstås sådan, at alle, der betaler et gebyr for at flyve til og fra Danmark, ville være omfattet af Rejsega-

12 12/14 rantifondens konkursdækning. Det vil sige, at alle passagerer, der flyver til eller fra en dansk lufthavn, ville være dækket. Som jeg ser det, er der tre overordnede betænkeligheder forbundet med en sådan ordning. For det første vil ordningen komme til at omfatte alle udenlandske besøgende som for eksempel turister fra andre lande, herunder også erhvervsrejsende. Det har aldrig været meningen med den danske ordning, at den skulle omfatte alle erhvervsrejser og tjenesterejser. Det har heller ikke været meningen, at udenlandske turister, der ønsker at besøge Danmark, automatisk skulle have en konkursdækning af deres flybillet eller sikres hjemtransport, hvis flyselskabet gik konkurs, mens de var i Danmark. For det andet vil en ren forbrugerfinansieret gebyrordning indebære, at flyselskaberne ikke skal stille garanti til Rejsegarantifonden. Formålet med den nuværende garantiordning er jo netop, at Rejsegarantifonden først skal søge at dække forbrugernes tab ved hjælp af de garantier, som virksomhederne har stillet. Herved bidrager det flyselskab, der går konkurs, selv til at betale tabene.

13 13/14 Hvis man alene opererer med gebyrer for forbrugerne og ikke garantier fra rejseudbyderne, vil det øge risikoen for, at staten kommer til at betale, hvis et selskab går konkurs. Og for det tredje vil et obligatorisk gebyr på alle flybilletter betyde, at det bliver dyrere at flyve fra og til Danmark. Det kan medføre, at flytrafik vil blive flyttet fra danske lufthavne til lufthavne i fx Nordtyskland og Sverige. Med hensyn til spørgsmålet om ulige konkurrencevilkår, så er det rigtigt, at den nuværende konkursordning som udgangspunkt medfører omkostninger for de flyselskaber, der er etableret i Danmark. Omvendt kan man også vælge at se dette som en konkurrencefordel for de dansk etablerede selskaber. Muligheden for at vælge at sikre sin ferie i tilfælde af konkurs, kan nemlig meget vel betyde, at forbrugerne vælger at købe flybilletten hos et flyselskab etableret i Danmark. Afslutning Afslutningsvis vil jeg gerne slå fast, at det er min overordnede holdning, at det rent faktisk går godt med den nye ordning for flybilletter. Således var der i forbrugere der havde tilvalgt konkursdækning. Det er klart, at den nye ordning også har medført nogle helt konkrete fortolkningsspørgsmål. For eksempel hvornår og

14 14/14 hvordan flyselskaberne skal tilbyde forbrugerne konkursdækningen. Disse spørgsmål vil naturligvis blive adresseret i den kommende evaluering af ordningen.

Fremtidens rejsegaranti

Fremtidens rejsegaranti Fremtidens rejsegaranti Bemærkninger til Beslutningsforslag B117 Henrik Specht Rejsearrangører i Danmark Maj 2013 Rejsearrangører i Danmark RIDs medlemmer sendte i 2012 1.078.000 danskere på ferie med

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt Forbrugerstyrelsen fs@fs.dk Att.: Signe Schmidt Den 19. februar 2009 Dok. 74907/cj Høringssvar fra Forbrugerrådet vedr. udkast til forslag til lov om

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderens konkurs)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderens konkurs) Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderens konkurs) I lov nr. 315 af 14. maj 1997 om en rejsegarantifond, jf.

Læs mere

rejseudbyderens konkurs m.v.) Til 1

rejseudbyderens konkurs m.v.) Til 1 Ændringsforslag stillet den [xx]. februar 2015 Ændringsforslag Til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (dækning af tab ved køb af flyrejser i tilfælde af rejseudbyderens

Læs mere

København den 20. november 2009

København den 20. november 2009 Forbrugerstyrelsen Amager Fælledvej 56 2300 København S Att: Chefkonsulent Signe Schmidt. Lars Thykier Administrerende Direktør Ph.: +45 35 30 12 55 E-mail: lth@travelassoc.dk København den 20. november

Læs mere

(Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015. Forslag. til. (Udvidelse af dækningen efter rejsegarantiordningen m.v.)

(Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015. Forslag. til. (Udvidelse af dækningen efter rejsegarantiordningen m.v.) (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Forbrugerstyrelsen, j.nr. 08/08500 Fremsat den 31. marts 2009 af økonomi og erhvervsministeren

Læs mere

Vedr. L180. Forslag til ændring af en lov om ændring af en lov om en Rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed.

Vedr. L180. Forslag til ændring af en lov om ændring af en lov om en Rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed. Folketingets Erhvervsudvalg Folketinget, Christiansborg 1240 København K Vesterbrogade 12, 5. sal 1620 København V Telefon 35 35 66 11 Telefax 35 35 88 59 E-mail: drf@travelassoc.dk Web: www.travelassoc.dk

Læs mere

Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 15. maj 2009. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 15. maj 2009. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 180 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 15. maj 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 1 Offentligt 9. marts 2009 08/08500-40 /Signe Schmidt Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. Indledning Udkast

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 2014/1 LSF 67 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/07717 Fremsat den 12.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen) Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderes

Læs mere

2300 København S Telefon + 45 35 35 66 11 Telefax + 45 35 35 88 59

2300 København S Telefon + 45 35 35 66 11 Telefax + 45 35 35 88 59 FORBRUGERSTYRELSEN Falkoner Allé 58 B Amager Fælledvej 56 2000 Frederiksberg 2300 København S Telefon + 45 35 35 66 11 Telefax + 45 35 35 88 59 email:drf@travelassoc.dk Web:www.travelassoc.dk Frederiksberg

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond Side 1 af 6 LBK nr 1192 af 08/12/2009 Gældende (Rejsegarantifondsloven) Offentliggørelsesdato: 11-12-2009 Økonomi- og Erhvervsministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 18. september 2015. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond. 3. september 2015. Nr. 1101.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 18. september 2015. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond. 3. september 2015. Nr. 1101. Lovtidende A 2015 Udgivet den 18. september 2015 3. september 2015. Nr. 1101. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond Herved bekendtgøres lov om en rejsegarantifond, jf. lovbekendtgørelse nr. 1192

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 256 Offentligt. Erhvervs- og Vækstministeriet EVALUERING AF LOV OM EN REJSEGARANTIFOND

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 256 Offentligt. Erhvervs- og Vækstministeriet EVALUERING AF LOV OM EN REJSEGARANTIFOND Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 256 Offentligt 2013 Erhvervs- og Vækstministeriet EVALUERING AF LOV OM EN REJSEGARANTIFOND Indhold 1. Resume...3 2. Indledning...5 2.1. Den

Læs mere

Frederiksberg, den 18. maj 2018

Frederiksberg, den 18. maj 2018 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsen vej 35 2500 Valby Att.: Tina Madsen Frederiksberg, den 18. maj 2018 Høringssvar vedrørende lov om ændring af rejsegarantifondsloven Danmarks Rejsebureau

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt NOTAT 19. marts 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til ændringsforslag til lovforslaget om ændring af lov om en rejsegarantifond (obligatorisk

Læs mere

Sammensatte rejsearrangementer hvornår er betingelserne opfyldt?

Sammensatte rejsearrangementer hvornår er betingelserne opfyldt? Sammensatte rejsearrangementer hvornår er betingelserne opfyldt? Ny lovbestemmelse Sammensatte rejsearrangementer er en ny kategori af rejsetyper. De nye regler træder i kraft den 1. juli 2018 og er baseret

Læs mere

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 210 Offentligt Rapport fra arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Indholdsfortegnelse

Læs mere

I Rejsegarantifondens afgørelse af 11. november 2010 hedder det:

I Rejsegarantifondens afgørelse af 11. november 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 9. juni 2011 (J.nr. 2010-0023333)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 37/2013 (2. afdeling) A (advokat Kurt Lunde) mod Rejsegarantifonden (advokat Carsten Pedersen) I tidligere instans er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport. April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport. April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Rapport fra arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning...4 2. Baggrund for undersøgelsen...12

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond LBK nr 1101 af 03/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/07717

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0021807) Luftfartsselskab etableret i Danmark og derfor registreringspligtigt i Rejsegarantifonden. Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand, Niels Bolt Jørgensen

Læs mere

De spørgsmål vi bragte op på mødet og som vi gerne vil have Forbrugerstyrelsens fortolkning af var blandt andet følgende:

De spørgsmål vi bragte op på mødet og som vi gerne vil have Forbrugerstyrelsens fortolkning af var blandt andet følgende: Forbrugerstyrelsen Amager Fælledvej 56 2300 København S Att.: Sekr. Chef Kenneth Skov Jensen & Chefkonsulent Signe Schmidt. Lars Thykier Direktør Direkte telefon 35 30 12 55 E-mail: lth@travelassoc.dk

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af loven om Rejsegarantifonden

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af loven om Rejsegarantifonden 2012/1 BSF 117 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 10. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Stine Brix (EL), Per Clausen (EL) og Frank Aaen (EL)

Læs mere

Vi skal indledningsvis takke for muligheden for at kommentere udkastet til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond.

Vi skal indledningsvis takke for muligheden for at kommentere udkastet til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 3 Offentligt Forbrugerstyrelsen Amagerfælledvej 56 2300 København S Den 18. februar 2009 Vedrørende: Lov om en rejsegarantifond Vi skal indledningsvis takke for muligheden

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) Til lovforslag nr. L 5 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) (Sammensatte rejsearrangementer og

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020984) Luftfartsselskab ikke anset som etableret i Danmark og derfor ikke registreringspligtigt i Rejsegarantifonden Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand,

Læs mere

Fremtidens rejsegaranti

Fremtidens rejsegaranti Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 2 Offentligt Fremtidens rejsegaranti Bemærkninger til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (L67) Rejsearrangører i Danmark November

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 10. juli Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) 3. juli Nr

Lovtidende A Udgivet den 10. juli Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) 3. juli Nr Lovtidende A 2018 Udgivet den 10. juli 2018 3. juli 2018. Nr. 1023. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) Herved bekendtgøres lov om en rejsegarantifond, jf. lovbekendtgørelse nr. 1101 af 3.

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse mv. i Rejsegarantifonden

Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse mv. i Rejsegarantifonden BEK nr 1494 af 16/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Forbrugerstyrelsen, j.nr. 09/05102 Senere ændringer

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Sendt pr. e- mail til: ptr@kfst.dk og lhh@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Sendt pr. e- mail til: ptr@kfst.dk og lhh@kfst.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Sendt pr. e- mail til: ptr@kfst.dk og lhh@kfst.dk Frederiksberg, den 4. marts 2015 Vedr.: DRF s høringssvar vedr. udkast til ændringsforslag

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3353 - konkurrence Bilag 7 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3353 - konkurrence Bilag 7 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3353 - konkurrence Bilag 7 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Civilafdelingen Dato: 2. december 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1)

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) LBK nr 1023 af 03/07/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 18/04596 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) LOV nr 1678 af 26/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 17/04546 Senere ændringer til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) Lovforslag nr. L 5 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) (Sammensatte rejsearrangementer og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) 2017/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 17/04546 Fremsat den 4. oktober 2017 af erhvervsministeren

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 334 Offentligt. Udvalgsrapport om lov om en rejsegarantifond

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 334 Offentligt. Udvalgsrapport om lov om en rejsegarantifond Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 334 Offentligt Udvalgsrapport om lov om en rejsegarantifond September 2014 INDHOLD 1. Resumé... 3 2. Indledning... 14 2.1 Udvalgets opgaver...

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020859) Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derfor registreringspligtige i Rejsegarantifonden. Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand, Niels Bolt

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (1. samling) L 67 Bilag 13 Offentligt Til lovforslag nr. L 67 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 26. marts 2015

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Vejen til den billige flybillet

Vejen til den billige flybillet Vejen til den billige flybillet Mange danskere skal på juletur til London eller New York for at shoppe eller hygge sig. Men det gælder om at se sig godt for, når man vælger flyselskab, for de»billige«selskaber

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 1 Offentligt NOTAT 10. november 2014 Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (præcisering, mindstegrænse

Læs mere

Vi finder det derfor også naturligt, på branchens vegne, at rette denne henvendelse og appel til dig i egenskab af også rejsebranchens minister.

Vi finder det derfor også naturligt, på branchens vegne, at rette denne henvendelse og appel til dig i egenskab af også rejsebranchens minister. Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Den 6. juni 2013 Kære Annette Vilhelmsen Vedr. Lov om en rejsegarantifond Rejsearrangører

Læs mere

Forbrugerpanelet om kendskab til, og erfaring med, tilbud om sikring mod flykonkurs

Forbrugerpanelet om kendskab til, og erfaring med, tilbud om sikring mod flykonkurs Forbrugerpanelet om kendskab til, og erfaring med, tilbud om sikring mod flykonkurs Blot en ud af seks respondenter (14%) kendte før de læste det i forbindelse med at skulle besvare dette spørgsmål - til

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 9. juni Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse m.v. i Rejsegarantifonden. 7. juni Nr. 753.

Lovtidende A Udgivet den 9. juni Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse m.v. i Rejsegarantifonden. 7. juni Nr. 753. Lovtidende A 2018 Udgivet den 9. juni 2018 7. juni 2018. Nr. 753. Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse m.v. i Rejsegarantifonden I medfør af 8, stk. 3, og 23, stk. 1, i lov om en rejsegarantifond,

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur) 1 Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1 (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur) I lov om en rejsegarantifond, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagen har været tillagt opsættende virkning under sagens behandling i ankenævnet. I Rejsegarantifondens afgørelse af 13. november 2009 hedder det:

Klagen har været tillagt opsættende virkning under sagens behandling i ankenævnet. I Rejsegarantifondens afgørelse af 13. november 2009 hedder det: Erhvervsankenævnet - 2009-0020881 - Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derf... Side 1 af 19 Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020859) Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derfor registreringspligtige

Læs mere

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 248 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 3. maj 2011 Samrådsspørgsmål AC af 6. april 2011 stillet af Orla

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del Spm. Ø stillet den 8. april 2014

Læs mere

Høring vedrørende rammenotat om forordningsforslag om passagerrettigheder

Høring vedrørende rammenotat om forordningsforslag om passagerrettigheder Transportministeriet Att.: Internationalt Kontor Frederiksholms Kanal 27 F 1217 København K 28. januar 2014 Høring vedrørende rammenotat om forordningsforslag om passagerrettigheder for luftfarten Dansk

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Tak for invitationen til dette samråd i dag om forslaget til en ny markedsføringslov.

Tak for invitationen til dette samråd i dag om forslaget til en ny markedsføringslov. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 36 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 8. marts 2017 Samråd i ERU den 23. marts 2017 Spørgsmål G-H stillet

Læs mere

Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012

Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012 Skatteudvalget 2011-12 L 12, endeligt svar på spørgsmål 73 Offentligt Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for baggrunden for, at

Læs mere

"K er et lille rejsebureau, der som A/S driver forretning med enkeltkunder som målgruppe.

K er et lille rejsebureau, der som A/S driver forretning med enkeltkunder som målgruppe. Kendelse af 14. maj 1999. 98-79.120. Ikke dispensation fra kravet om garantistillelse. Rejsegarantifonden ikke omfattet af forvaltningsloven Lov om en rejsegarantifond 1, 8 og 14. Forvaltningslovens 1,

Læs mere

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark.

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 10. januar 2017 Samråd i ERU den 10. januar 2017 Spørgsmål A-F

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0332 afsagt den 28. august 2014 ****************************** KLAGER HPJ (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Krone Golf Tours, Filial af Golf Plaisir

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020970) Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derfor registreringspligtige i Rejsegarantifonden. Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand, Niels Bolt

Læs mere

FORBRUGERPANELET APRIL 2011. Forbrugerpanelet om rejserettigheder

FORBRUGERPANELET APRIL 2011. Forbrugerpanelet om rejserettigheder Forbrugerpanelet om rejserettigheder Fire ud af fem respondenter (80%) har købt en privat udlandsrejse inden for de seneste tre år - flertallet inden for det seneste år og i mere end ni ud af ti (95%)

Læs mere

3. Gebyrdefinition I en rapport udarbejdet af Rambøll Management på vegne af Forbrugerstyrelsen er et gebyr defineret som følger:

3. Gebyrdefinition I en rapport udarbejdet af Rambøll Management på vegne af Forbrugerstyrelsen er et gebyr defineret som følger: 1. Baggrund Som led i det generelle fokus på udbredelsen af gebyrer rettet mod forbrugerne, har Forbrugerombudsmanden besluttet at se nærmere på arten og mængden af de gebyrer, man kan komme ud for at

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt. Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt. Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 15. april 2009 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0876

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 5. december Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse m.v. i Rejsegarantifonden

Lovtidende A Udgivet den 5. december Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse m.v. i Rejsegarantifonden Lovtidende A 2015 Udgivet den 5. december 2015 3. december 2015. Nr. 1421. Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse m.v. i Rejsegarantifonden I medfør af 8, stk. 3, og 23, stk. 1, i lov om en rejsegarantifond,

Læs mere

K e n d e l s e: Den 16. november 2015 blev der i sag nr. 059/2015. Rejsegarantifonden. mod. registreret revisor A.

K e n d e l s e: Den 16. november 2015 blev der i sag nr. 059/2015. Rejsegarantifonden. mod. registreret revisor A. Den 16. november 2015 blev der i sag nr. 059/2015 Rejsegarantifonden mod registreret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2015 har Rejsegarantifonden (CVR. XX XX XX XX)

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Besvarelse af REU Alm. del samrådsspørgsmål R om politiskolen

Læs mere

Betænkning. »Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Betænkning. »Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Til lovforslag nr. L 5 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 30. november 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Sammensatte

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0115 - genoptaget afsagt den 19. marts 2015 ****************************** KLAGER CFR (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar. 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar. 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 232 Offentligt J.nr. 2011-269-0039 Dato: 15. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar.

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse 8. februar 2016 J.nr.

Læs mere

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning Flybilletter Vejledning Flyselskaber skal i markedsføring af tilbud på rejser oplyse kunderne, hvis et specifikt tilbud kun gælder enkelte destinationer eller et lille antal siddepladser på flyet. Dertil

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Europaudvalget 2019 KOM (2019) 0270 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.6.2019 COM(2019) 270 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om bestemmelserne i Europa-Parlamentets

Læs mere

Høringsnotat vedr. forslag til lov om midlertidig statsgaranti for udlån til visse rejseudbydere og rejseformidlere

Høringsnotat vedr. forslag til lov om midlertidig statsgaranti for udlån til visse rejseudbydere og rejseformidlere Erhvervsudvalget 2009-10 L 217 Bilag 4 Offentligt Folketingets Erhvervsudvalg 26. maj 2010 Høringsnotat vedr. forslag til lov om midlertidig statsgaranti for udlån til visse rejseudbydere og rejseformidlere

Læs mere

Moms Skoler og andre institutioners salg af pakkerejser

Moms Skoler og andre institutioners salg af pakkerejser RSM plus er Danmarks 7. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med egen IT- og skatteafdeling. RSM plus beskæftiger i alt ca. 200 medarbejdere fordelt på 8 kontorer, og er et selvstændigt medlem af

Læs mere

godkendelse, bedes ministrene oplyse, hvilke krav regeringen a) Følger eneretten, som A. P. Møller - Mærsk A/S og Mærsk

godkendelse, bedes ministrene oplyse, hvilke krav regeringen a) Følger eneretten, som A. P. Møller - Mærsk A/S og Mærsk Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 37 Offentligt 1. november 2017 J.nr. 15-3187620 Selskab, Aktionær og Erhverv Samrådsspørgsmål X - Tale til besvarelse

Læs mere

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM 1 Den juridiske person bag VIAVANA.com 1.1. VIAVANA.com er et handelsnavn som benyttes af den juridiske person VIAVANA A/S. 1.2. Oplysninger om VIAVANA

Læs mere

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM 1 Den juridiske person bag VIAVANA.com 1.1. VIAVANA.com er et handelsnavn som benyttes af den juridiske person VIAVANA A/S. 1.2. Oplysninger om VIAVANA

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0512 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0512 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0512 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 6. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Thomas Klyver Sagsnr.: 2013-709-0181 Dok.: 918070 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT vedrørende

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3392 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3392 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3392 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Liv Ann Uggerhøj Sagsnr.: 2013-709-0181 Dok.: 1599197 Samlenotat vedrørende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0098 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Phuket, Thailand. 7.4.-21.4.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 8.198 kr. Forsinkelse på hjemrejsen

Læs mere

E-bøger er fortsat et relativt nyt fænomen, der har givet helt nye muligheder for at distribuere og tilgå litteratur

E-bøger er fortsat et relativt nyt fænomen, der har givet helt nye muligheder for at distribuere og tilgå litteratur Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 75 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd om ny EU-dom om udlån af e-bøger Åbent 8. december 2016 Dato og klokkeslæt:

Læs mere

Spørgsmål G Ifølge analysen Formuerne koncentreres i stigende. ministeren, at en sænkning af bo- og gaveafgiften. SAU L Samrådsspørgsmål F-H

Spørgsmål G Ifølge analysen Formuerne koncentreres i stigende. ministeren, at en sænkning af bo- og gaveafgiften. SAU L Samrådsspørgsmål F-H Skatteudvalget 2016-17 L 183 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-208 Kontor: Ejendomme, boer og gæld SAU L 183 - Samrådsspørgsmål F-H - Tale til besvarelse af spørgsmål F-H

Læs mere

27. møde. Fredag den 28. november 2014 (D) 1. (Fremsættelse 13.11.2014). Fredag den 28. november 2014 kl. 10.00. Meddelelser fra formanden.

27. møde. Fredag den 28. november 2014 (D) 1. (Fremsættelse 13.11.2014). Fredag den 28. november 2014 kl. 10.00. Meddelelser fra formanden. Fredag den 28. november 2014 (D) 1 (Fremsættelse 13.11.2014). 27. møde Fredag den 28. november 2014 kl. 10.00 Kl. 10:00 Dagsorden 1) 1. behandling af lovforslag nr. L 67: Forslag til lov om ændring af

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0018 afsagt den 12. november 2013 ****************************** KLAGER LHKC (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Top Tours ApS Top Tours ApS REJSEMÅL

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt NOTAT 24. juni 2009 09/03070-1 /lkl-dep Talepapir til samråd i ERU den 24. juni 2009 om Roskilde Bank Spørgsmål AK Ministeren bedes redegøre for

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 29. september 2017 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Hawaii og Californien,

Læs mere

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 24. februar 2006 Benedicte Federspiel Dok. 40440/ph Foretræde for Retsudvalget den 2. marts 2006 vedr. juridisk

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0068 afsagt den 21. november 2013 ****************************** KLAGER KDS (4 pers.) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV FDM Travel

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2014/0111 afsagt den 11. november 2014 ****************************** KLAGER AAS (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 625 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Sundhedsudvalg Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 21. december 2016 ****************************** KLAGER [K] (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Praktikophold. Sydney, Australien.

Læs mere

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender - 1 Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne om personers fradragsret for tab på fordringer har i en årrække været uklare. Siden 2010 har

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Den 13. december 2016, kl , Lokale (Christiansborg)]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Den 13. december 2016, kl , Lokale (Christiansborg)] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 289 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og Jura Sagsbeh.: DEPAAK Koordineret med: - Dok.

Læs mere

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice.

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT 17. juni 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ERU den 17. juni 2013 - spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen

Læs mere

Med lovforslaget L 126 om revisors uddannelse ønsker regeringen at skærpe kravene til revisors uddannelse og efteruddannelse.

Med lovforslaget L 126 om revisors uddannelse ønsker regeringen at skærpe kravene til revisors uddannelse og efteruddannelse. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 126 Bilag 9 Offentligt INSPIR ATIONSPUNKTER [DET TALTE ORD GÆLDER] Talepunkter til lukket samråd i Erhvervs-, Vækst og Eksportudvalget den 13. marts 2013

Læs mere

Virksomheds- og fordringspant september 2011 SURVEY.

Virksomheds- og fordringspant september 2011 SURVEY. Virksomheds- og fordringspant september 2011 SURVEY www.fsr.dk FSR survey september 2011: Virksomheds- og fordringspant Indledning FSR Danske Revisorer har spurgt godt og vel 400 af sine medlemmer om brugen

Læs mere

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere