Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier"

Transkript

1 Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier Alzheimerforeningens aktiviteter finansieres af bidrag fra private og offentlige givere. Derfor gennemføres indsamlingsaktiviteter med det formål at opfordre potentielle bidragydere til at støtte foreningens arbejde og aktiviteter økonomisk. Indsamlingsaktiviteterne er dermed grundlaget for Alzheimerforeningens virke og skal derfor gennemføres så både bidragyderne, modtagerne af de indsamlede midler, personer, der ikke ønsker at støtte økonomisk, og offentligheden generelt fortsat respekterer foreningens virke. Da Alzheimerforeningens formål bl.a. er at hjælpe mennesker med en demenssygdom skal der i foreningens indsamlingsaktiviteter altid - og i særlig grad, når der er tale om telemarketing eller andre personlige opfordringer - tages et specielt hensyn til potentielle donorer, der har en demenssygdom, og derfor eventuelt ikke altid er i stand til selv at overskue konsekvenserne af donationen. 1. Respekt for bidragydernes integritet og handlefrihed den glade giver Alzheimerforeningens indsamlingsaktiviteter hviler på en grundlæggende respekt for potentielle bidragyderes integritet herunder respekt for dem, der ikke ønsker at støtte foreningens formål eller give bidrag til de indsamlede aktiviteter. Alzheimerforeningen er derfor glad for alle bidrag, store som små, og respekterer på samme tid et nej Frivillige indsamlere Der udarbejdes til hver større indsamlingsaktivitet en indsamlervejledning, der udsendes eller uddeles forud for indsamlingen. Indsamlervejledningen er gældende for alle, der involveres i indsamlingen og indeholder: Formål, retningslinier for håndtering af penge, for kommunikation og facts om demenssygdomme Brug af eksterne fundraisere Alzheimerforeningen kan beslutte at benytte sig af eksterne fundraisere, der ikke er ansatte i foreningen. Eksterne fundraisere skal skriftligt tilslutte sig Alzheimerforeningens indsamlingsetiske retningslinjer og aftale om den konkrete indsamling samt følge ISOBROs indsamlingsetiske retningslinier (

2 1.3 Samarbejde med eksterne samarbejdspartnere Alzheimerforeningen indgår gerne i konkrete samarbejdsprojekter og strategisk samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, herunder også sponsorer. Hvis samarbejdet ligger udover det generelle fundraisings arbejde udarbejdes der i hvert tilfælde individuelle samarbejdskontrakter. Alzheimerforeningen vil i hvert enkelt tilfælde vurdere om samarbejdet vil passe ind i foreningens fundraisings aktiviteter. Samarbejdsaftalerne skal indeholde: Kontaktoplysninger på de involverede samarbejdspartnere Beskrivelse af samarbejdets formål og konkrete aktiviteter, hvortil der ydes finansiel eller anden form for støtte Tidsramme for samarbejdet Økonomiske vilkår for samarbejdet. Andre vilkår herunder hvilke ydelser Alzheimerforeningen forventes at indgå i samarbejdsaftalen med Accept af at samarbejdet lever op til Alzheimerforeningens indsamlingsetiske retningslinier herunder ISOBROs generelle indsamlingsetiske retningslinier Kriterier for samarbejdets eksterne kommunikation herunder f.eks. logoanvendelse, medieomtale og godkendelsesprocedurer for ekstern markedsføring. 2. Offentlighed og åbenhed om formål, ledelse og økonomi - den åbne dørs princip Der findes i dag ingen kur mod Alzheimers sygdom eller andre fremadskridende demenssygdomme. For mennesker med en demenssygdom og deres pårørende er der derfor ingen tvivl: De håber en dag at få en fremtid uden demenssygdomme. Alzheimerforeningen blev stiftet i 1991 med det formål er at virke for bekæmpelse og behandling af demenssygdomme, samt for bedring af vilkårene for patienter og pårørende. Alzheimerforeningen deler derfor håbet om en fremtid uden demenssygdomme og drømmer om et demensvenligt Danmark - hvor livet med demens er værd at leve, og ingen er alene om livet med demens. Alzheimerforeningen vil derfor arbejde for at virkeliggøre drømmen og gøre Danmark til et demensvenligt land ved at skabe anerkendende fællesskaber om livet med demens, nedbryde tabuer og fordomme om demenssygdomme og kæmpe for en kur mod demenssygdom og indtil da arbejde for et bedre liv med demens.

3 2.1. Alzheimerforeningens kerneopgaver Et demensvenligt Danmark skabes gennem handling. Alzheimerforeningen støtter derfor forskning i Alzheimers- og andre demenssygdomme ved at sætte fokus på behovet for forskning og bidrage til Alzheimer-forskningsfondens arbejde, hjælper, støtter og rådgiver personer med demens og pårørende igennem telefonrådgivning, digitale tilbud, udgivelse af pjecer, etablering af demenscafeer, pårørendegrupper og andre målrettede aktiviteter og tilbud, oplyser om livet med demens og tilbyder offentligheden autentiske beretninger fra hverdagen med demens via udgivelse af skriftligt materiale, information og dialog på forskellige digitale platforme samt målrettet kommunikation til presse og andre centrale interessenter, påvirker politiske beslutninger til gavn for mennesker med demens og pårørende ved vedvarende at sætte demens på den offentlige dagsorden og pege på initiativer, der kan bidrage til at livet med demens kan leves i værdighed, indsamler penge til at finansiere Alzheimerforeningens aktiviteter Alzheimerforeningens ledelse Alzheimerforeningen er en medlemsforening. Som medlemmer af foreningen kan optages såvel enkeltpersoner, familier og juridiske personer. Foreningens øverste myndighed er Repræsentantskabet, der vælger en bestyrelse, som varetager ledelsen af Alzheimerforeningen. Bestyrelsen vælger et forretningsudvalg, der varetager den daglige ledelse af foreningen. Bestyrelsen ansætter en direktør, der under ansvar overfor bestyrelsen har ansvaret for den daglige ledelse af Alzheimerforeningens samlede virksomhed. Læs mere i Alzheimerforeningens vedtægter Alzheimerforeningens økonomi Alzheimerforeningens virke finansieres af kontingentindtægter fra medlemmer, bidrag og gaver fra private samt tilskud fra private og offentlige fonde. Alzheimerforeningens økonomi styres af et budget, der hvert år udarbejdes af bestyrelsen og godkendes af Repræsentantskabet. Bestyrelsen fremlægger endvidere et årsregnskab, der godkendes af Repræsentantskabet. Årsregnskab er tilgængelig for offentligheden. Midler, der er øremærket konkrete projekter, anvendes udelukkende til de angivne formål med mindre andet fx størrelse af dækningsbidrag tydeligt fremgår af formål og projektbeskrivelse, således at bidragyderne er bekendt hermed. Uforbrugte, øremærkede midler skal overføres fra et regnskabsår til efterfølgende budgetår. Kan midlerne ikke anvendes til de angivne formål er Alzheimerforeningen forpligtet til - om muligt med bidragyderens accept - at anvende midlerne til andre formål, der kommer demente og deres pårørende til gavn, eller returneres.

4 2.4. Tillidshverv i Alzheimerforeningen Medlemmer af Alzheimerforeningens repræsentantskab, bestyrelse, forretningsudvalg og andre udvalg herunder bestyrelse og udvalg i lokalforeningerne arbejder frivilligt og ulønnet. Alzheimerforeningens lokalforeninger skal i deres arbejde for foreningen overholde de indsamlingsetiske retningslinier og leve og til forsvarlig økonomisk forvaltning af indsamlede midler. Forretningsudvalget og bestyrelserne i lokalforeningerne kan beslutte, at der ydes refusion af afholdte transportudgifter i forbindelse med repræsentantskabs-, bestyrelses- og udvalgsmøder efter de retningslinier, der er angivet i pkt Frivillig i Alzheimerforeningen Den frivillige indsats i Alzheimerforeningen hviler på det grundprincip, at frivilligt arbejde udføres frivilligt dvs. uden aflønning og på baggrund af den frivilliges eget ønske. Frivillige kan såfremt de er medlemmer af Alzheimerforeningen vælges til tillidshverv i foreningen. Den frivillige bidrager til Alzheimerforeningens virke alene med de ressourcer, den frivillige vil og kan bidrage med. Alzheimerforeningen er forpligtet til at respektere princippet om frivillighed og den frivilliges krav om integritet. Den frivillige er på tilsvarende måde forpligtet til at respektere Alzheimerforeningens vedtægter, organisation og indsamlingsetiske principper herunder eventuelle indsamlingsvejledninger og samarbejdsaftaler. 3. Troværdighed vedrørende formål, indsamling og brug af indsamlede midler den redelige kommunikation Alzheimerforeningens indsamling hviler på et fundament af respekt for demenssagen og tillid til, at Alzheimerforeningen varetager personer med demenssygdom og deres pårørendes sag på en værdig og troværdig måde. Alzheimerforeningens indsamlingsaktiviteter skal derfor tilrettelægges og gennemføres, så respekten om demenssagen opretholdes og Alzheimerforeningens troværdighed bevares Udgifter til rejser og repræsentation Ansatte i Alzheimerforeningen kan få udgifter til nødvendig transport i forbindelse med udførelse af opgaver for Alzheimerforeningen refunderet efter de til en hver tid gældende regler herom. Det påhviler Alzheimerforeningens ledelse at sikre, at udgifter i forbindelse med nødvendige rejser og transport holdes på et minimum og at billigste rejseform altid benyttes, hvis det er muligt. Ansatte i Alzheimerforeningen kan få udgifter til repræsentative opgaver refunderet, såfremt de repræsentative opgaver tjener demenssagen og Alzheimerforeningens arbejde samt at det forud er aftalt, at de pågældende udgifter refunderes. Det påhviler Alzheimerforeningens ledelse at sikre, at udgifter til repræsentation holdes på et minimum og ikke antager en størrelse, der giver anledning til at rejse tvivl om Alzheimerforeningens forvaltning af indsamlede midler.

5 Medlemmer, der besidder et tillidshverv samt frivillige, der udfører ulønnet arbejde for Alzheimerforeningen, kan i særlige tilfælde få udgifter til rejse og transport refunderet i forbindelse med deltagelse i møder eller andre aktiviteter i tilknytning til deres tillidshverv eller ulønnet arbejde for Alzheimerforeningen. Refusion vil ske efter de til en hver tid gældende regler herom og kan kun finde sted, såfremt det forud er aftalt at de pågældende udgifter refunderes. Det påhviler Alzheimerforeningens bestyrelse og lokalforeningernes bestyrelser at sikre, at udgifter i forbindelse med transport holdes på et minimum og at billigste rejseform altid benyttes, hvis det er muligt. Medlemmer, der besidder et tillidshverv samt frivillige, der udfører ulønnet arbejde for Alzheimerforeningen kan som udgangspunkt ikke få udgifter til repræsentative opgaver refunderet. I særlige tilfælde kan Alzheimerforeningens forretningsudvalg eller lokalforeningernes bestyrelse beslutte, at udgifter til repræsentation rent undtagelsesvis refunderes, såfremt de repræsentative opgaver tjener demenssagen og Alzheimerforeningens arbejde og kun såfremt der er indgået forudgående aftale herom. Reglerne om rejserefusion og repræsentation vedtages af bestyrelsen for Alzheimerforeningen og gælder for alle aktiviteter gennemført af Alzheimerforeningen herunder også lokalforeningernes aktiviteter Lønpolitik Lønniveauet for medarbejdere i Alzheimerforeningen tager udgangspunkt i de enkelte faggruppers aflønning inden for statens område. Alzheimerforeningens direktør aflønnes efter kvalifikationer, og hvad der svarer til niveauet i det offentlige Formueforvaltning og finansieringspolitik Alzheimerforeningens formue placeres i investeringer, der giver et rimeligt afkast med størst mulig sikkerhed. Alzheimerforeningen må ikke investere i virksomheder hvis indtjening hidrører fra produkter eller ydelser, der har tilknytning til Alzheimers Sygdom eller andre demenssygdomme. Alzheimerforeningens aktiviteter finansieres af bidrag fra private og offentlige givere herunder bidrag fra private virksomheder. Bidrag fra virksomheder, hvis indtjening hidrører fra produkter eller ydelser, der har tilknytning til Alzheimers Sygdom eller andre demenssygdomme, må ikke permanent overstige 10% af det totale indsamlede beløb inklusive medlemskontingenter og bidrag fra offentlige fonde mm.

6 4. Tidssvarende og ajourførte etiske retningslinier Alzheimerforeningens indsamlingsetiske retningslinier skal være tidssvarende og kunne anvendes i forhold til de til en hver tid aktuelle indsamlingsetiske udfordringer. Nærværende indsamlingsetiske retningsliner er tiltrådt af Alzheimerforeningens bestyrelse den 26. november 2008 og senest revurderet af bestyrelsen den 29. november Retningslinierne vil blive revurderet løbende dog minimum hvert tredje år. Birgitte Vølund Formand Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen

Hjælp demente og deres pårørende Støt Alzheimerforeningen Bliv medlem

Hjælp demente og deres pårørende Støt Alzheimerforeningen Bliv medlem 1 Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier (godkendt af bestyrelsen 26. november 2008 og revurderet af forretningsudvalget

Læs mere

Aktion Børnehjælps stillingtagen til de indsamlingsetiske retningslinjer, del B. Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier

Aktion Børnehjælps stillingtagen til de indsamlingsetiske retningslinjer, del B. Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier 20.03.2012 Aktion Børnehjælps stillingtagen til de indsamlingsetiske retningslinjer, del B (markeret med rødt) Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Emner, som medlemmerne af ISORBO selv forpligter

Læs mere

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer Del A Indsamlingsetiske retningslinjer De indsamlingsetiske retningslinjer, del A, beskriver de indsamlingsetiske grundprincipper, som er gældende for alle former for indsamlingsaktiviteter, der udføres

Læs mere

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinjer

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinjer Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinjer 1. Respekt for bidragyders integritet og handlefrihed - den glade giver 1.1. Organisationer, der bruger frivillige indsamlere til landsindsamlinger og lign.,

Læs mere

Emner, som medlemmerne af ISORBO selv forpligter sig til at opstille retningslinier for.

Emner, som medlemmerne af ISORBO selv forpligter sig til at opstille retningslinier for. Indsamlingsetiske Retningslinier del (B) Side 1 af 3 Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Emner, som medlemmerne af ISORBO selv forpligter sig til at opstille retningslinier for. Det vil være

Læs mere

Red Orangutangen Indsamlingsetiske Retningslinier del (B)

Red Orangutangen Indsamlingsetiske Retningslinier del (B) Red Orangutangen Indsamlingsetiske Retningslinier del (B) 1. Respekt for bidragyders integritet og handlefrihed - den glade giver 1.1. Organisationer, der bruger frivillige indsamlere til landsindsamlinger

Læs mere

AIDS-Fondet lægger vægt på, at vores frivillige optræder sagligt, troværdigt og kompetent, de er vores ansigt udadtil.

AIDS-Fondet lægger vægt på, at vores frivillige optræder sagligt, troværdigt og kompetent, de er vores ansigt udadtil. Del B 1.1. Organisationer, der bruger frivillige indsamlere til landsindsamlinger og lign., skal formulere retningslinier for vejledning/oplæring/brug af indsamlere. AIDS-Fondet lægger vægt på, at vores

Læs mere

Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med demens.

Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med demens. Sundheds og ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K København, den 17. oktober 2016 Vedr.: Høringssvar om regeringens forslag til en national demenshandlingsplan 2025 Et trygt og værdigt liv med

Læs mere

Vedtægter for Nyreforeningen - Sønderjylland

Vedtægter for Nyreforeningen - Sønderjylland Vedtægter for Nyreforeningen - Sønderjylland Nyreforeningen - Sønderjylland Vedtægter 1 Vedtægter - for Nyreforeningen Sønderjylland Navn: 1: Kredsens navn er Nyreforeningen Sønderjylland. Hjemsted er

Læs mere

Høje Taastrup 12. juni Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen

Høje Taastrup 12. juni Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen Høje Taastrup 12. juni 2017 Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen Ann og Jørgen: Demens og livsglæde: Farverne gør mig glad. De kommer fra hjertet, som lyset i sygdommen Alzheimerforeningen deler

Læs mere

Retningslinjer. Demensgrupper. Maj 2019

Retningslinjer. Demensgrupper. Maj 2019 Retningslinjer Demensgrupper Maj 2019 Indhold: 1. Hvad er en demensgruppe... 2 2. Hvem kan være med i en demensgruppe... 2 3. Hvordan starter man en demensgruppe... 3 4. Hvilken støtte kan en demensgruppe

Læs mere

Diabetesforeningens Frivilligpolitik

Diabetesforeningens Frivilligpolitik Diabetesforeningens Frivilligpolitik INDHOLD Om frivilligpolitikken Diabetesforeningen bygger en stor del af sit arbejde på frivilligt engagement. Uanset om man er valgt ind i en bestyrelse og dermed er

Læs mere

Retningslinjer. Demensgrupper. Januar 2018

Retningslinjer. Demensgrupper. Januar 2018 Retningslinjer Demensgrupper Januar 2018 Indhold: 1. Hvad er en demensgruppe... 2 2. Hvem kan være med i en demensgruppe... 2 3. Hvordan starter man en demensgruppe... 3 4. Hvilken støtte kan en demensgruppe

Læs mere

Diabetesforeningens Frivilligpolitik

Diabetesforeningens Frivilligpolitik Diabetesforeningens Frivilligpolitik Indhold Om frivilligpolitikken 2 Værdier 3 Hvad er frivillighed? 3 Frivillige aktiviteter 4 Frivillige kan forvente 5 Diabetesforeningen forventer 6 Uddybende dokumenter

Læs mere

Diabetesforeningens Frivilligpolitik

Diabetesforeningens Frivilligpolitik Diabetesforeningens Frivilligpolitik INDHOLD Om frivilligpolitikken Diabetesforeningen bygger en stor del af sit arbejde på frivilligt engagement. Uanset om man er valgt ind i en bestyrelse og dermed er

Læs mere

1. Respekt for bidragyders integritet og handlefrihed

1. Respekt for bidragyders integritet og handlefrihed Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for AIDS-Fondet De Indsamlingsetiske Retningslinier består af 2 dele jævnfør stiftelsesdokumentet af 25. april 2001: Første del (A): Retningslinier gældende

Læs mere

Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet

Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet 1 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af lokalforening...side 5 2. Aktiviteter...side 5 3. Økonomi...side 7 4. Frie midler...side 7 5. Medier og layout...side

Læs mere

Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO)

Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO) Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO) De Indsamlingsetiske Retningslinier består af 2 dele jævnfør stiftelsesdokumentet

Læs mere

VEDTÆGT for AIDS-Fondet CVR

VEDTÆGT for AIDS-Fondet CVR VEDTÆGT for AIDS-Fondet CVR 1061 9807 Præambel. AIDS-Fondet er etableret i 1985 og udvidet gennem en fusion med virkning fra den 1. januar 2012 mellem AIDS-Fondet, CVR 1061 9807 og den selvejende institution

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Røde Kors telemarketing

Røde Kors telemarketing Røde Kors telemarketing Hvorfor bruger vi telemarketing? Vi benytter os af telemarketing, fordi det virker. Når vi bruger telemarketing, kan vi opnå en hurtig og direkte kontakt til dem, vi ønsker at kontakte.

Læs mere

VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742

VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742 VEDTÆGTER for Nordjysk Fødevareoverskud cvr.nr. 36167742 1: navn og hjemsted. Organisationens navn er: Nordjysk Fødevareoverskud, i daglig tale NOFO. Organisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. 2: værdigrundlag.

Læs mere

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål 1 Vedtægter for den selvejende institution Aabenraa Selvhjælp 1: Navn, hjemsted og virkeområde Stk. 1: Den selvejende institutions navn er Aabenraa Selvhjælp Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted

Læs mere

DSR 17. marts Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen

DSR 17. marts Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen DSR 17. marts 2016 Nis Peter Nissen Direktør Alzheimerforeningen Demens og livsglæde: Farverne gør mig glad. De kommer fra hjertet, som lyset i sygdommen Alzheimerforeningen deler håbet om En fremtid

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FONDEN DSI ECV 1 NAVN OG HJEMSTED

VEDTÆGTER FOR FONDEN DSI ECV 1 NAVN OG HJEMSTED VEDTÆGTER FOR FONDEN DSI ECV 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1. Fondens navn er den selvejende institution EnergiCenter Voldparken. 1.2. Fonden er stiftet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg. 1.3. Fondens hjemsted er Københavns

Læs mere

4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR. Genanvendelse Syd I/S

4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR. Genanvendelse Syd I/S 4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR Genanvendelse Syd I/S Vedtaget på stiftelsesmøde den xx.xx.2010 1 1. Navn, hjemsted og deltagere 1.2 Selskabets navn er Genanvendelse

Læs mere

VEDTÆGTER. for foreningen Pårørende i Danmark

VEDTÆGTER. for foreningen Pårørende i Danmark VEDTÆGTER for foreningen Pårørende i Danmark Vedtaget på den stiftende generalforsamling 31. maj 2014 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Pårørende i Danmark. Stk. 2. Foreningen arbejder for

Læs mere

Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro

Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro Dybbølsgade 41, 1721 København V Tlf. 33 22 88 20 * Fax 33 22 40 16 CVR nr. 18 21 08 51 Bank 5331-0240301 settlementet@settlementet.dk Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro Navn og stifter 1 Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Folkekirkens Konfirmandcenter

VEDTÆGTER. for. Folkekirkens Konfirmandcenter J.nr. 35114 VEDTÆGTER for Folkekirkens Konfirmandcenter 1. Navn, formål og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Folkekirkens Konfirmandcenter (herefter i vedtægterne også anført som Centret ). 1.2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] 1 5. OKTOBER 2011 W W W. K R O M A N N R E U M E R T. C OM VEDTÆGTER 1. NAVN OG

Læs mere

UDKAST 27. maj 2015 VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE. 1. Navn, og hjemsted

UDKAST 27. maj 2015 VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE. 1. Navn, og hjemsted VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE 1. Navn, og hjemsted Kunsthallen DIAS - Digital Interactive Art Space (herefter "DIAS") er en selvejende institution stiftet af Vallensbæk Kommune

Læs mere

Vedtægt for Fonden Geopark Odsherred

Vedtægt for Fonden Geopark Odsherred 1. Stiftelse Vedtægt for Fonden Geopark Odsherred 1.1. Fonden Geopark Odsherred er stiftet af Odsherred Kommune. 1.2. Der er ikke tillagt stifteren, væsentlige gavegivere/bidragsydere eller andre særlige

Læs mere

Gør Danmark demensvenlig

Gør Danmark demensvenlig Gør Danmark demensvenlig fra folkesygdom til folkesag Alzheimerforeningens strategi og indsatsområder 2015 2018 Demens er i dag en folkesygdom. 70 90.000 personer i Danmark lider af Alzheimers Sygdom,

Læs mere

Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster,

Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster, Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster, 19.12.2016 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Sammen om Lolland-Falster. Foreningens hjemsted er Lolland og Guldborgsund Kommuner. 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne Vedtægter for Navn, Stiftelse og Hjemsted 1 1. Organisationens navn er. 2. blev stiftet d. 28. april 1959. 3. har hjemsted i Allerød Kommune. 4. har s formål er: Formål 2 1. at støtte humanitært hjælpearbejde

Læs mere

Kommunikationsstrategi. Enighed kommentarer?

Kommunikationsstrategi. Enighed kommentarer? Kommunikationsstrategi Enighed kommentarer? Det etiske fundament Den åbne dørs politik Den redelige kommunikation Bedst mulige resultater for midlerne Enige i følgende værdier? Vi fortæller åbent og præcist

Læs mere

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af. Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO)

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af. Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO) Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO) Hvordan KFS lever op til ISOBRO s Indsamlingsetiske Retningslinier ISOBRO s retningslinier

Læs mere

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne

Vedtægter for Sankt Vincent Grupperne Vedtægter for Navn, Stiftelse og Hjemsted 1 1. Organisationens navn er. 2. blev stiftet d. 28. april 1959. 3. har hjemsted i Allerød Kommune. 4. har s formål er: Formål 2 1. at støtte humanitært hjælpearbejde

Læs mere

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014.

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. AVALAK s VEDTÆGTER Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. ORGANISATIONENS NAVN: 1. AVALAK (Organisationen for Grønlandske Studerende i Danmark) Stk.

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Vedtægter for Mødrehjælpens lokalforening i Lyngby

Vedtægter for Mødrehjælpens lokalforening i Lyngby Standardvedtægt for Mødrehjælpens lokalforeninger Fonden Mødrehjælpens professionelle og frivillige arbejde er et tilbud til gravide, mødre og fædre, som har brug for rådgivning og støtte til at skabe

Læs mere

Mission Værdier Visioner

Mission Værdier Visioner Mission Værdier Visioner 2 MISSION VÆRDIER VISIONER Udgivet af: Psykiatrien i Region Nordjylland, juni 2009 Illustrationer: Marianne Lipschitz Jørgensen Layout/Tryk: PrinfoAalborg/Vester Kopi 3 INDHOLD

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

U D K A S T E T I S K E R E T N I N G S L I N I E R F O R F R I K I R K E P R Æ S T E R

U D K A S T E T I S K E R E T N I N G S L I N I E R F O R F R I K I R K E P R Æ S T E R U D K A S T E T I S K E R E T N I N G S L I N I E R F O R F R I K I R K E P R Æ S T E R 1 Nedenstående etiske retningslinier skal tjene til vejledning for præster i kirker der er tilsluttet FrikirkeNet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN 1 Navn. 1.01 Medlemsforeningens navn er Muskelsvindfonden. 1.02 Foreningen har hjemsted i Århus. 2 Formål. 2.01 Det er Muskelsvindfondens formål at forbedre livsvilkårene

Læs mere

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter For Talentspejderne i Randers Kommune ( Lokalforeningen ) 1. Navn, adresse og stiftelsesdato 1.1. Lokalforeningens navn er Talentspejderne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 17. generalforsamling den 25. marts 2015. Navn, hjemsted, stiftelse

Læs mere

ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE

ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk ANBEFALING FONDEN FØLGER

Læs mere

Vedtægter for Strandskolens Forældreforening Stiftet 25. april 2017

Vedtægter for Strandskolens Forældreforening Stiftet 25. april 2017 Vedtægter for Strandskolens Forældreforening Stiftet 25. april 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Strandskolens forældreforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Greve Kommune. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015

Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015 Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015 1 Navn 1. Organisationens navn er EWH (EWH DTU) og er en underafdeling af (EWH). 2. Foreningens hjemsted er, DTU. 2 Formål 1. EWH DTU er en frivillig organisation

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen Skagens Venner

Vedtægter. for. Foreningen Skagens Venner Vedtægter for Foreningen Skagens Venner 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål 3 2. Medlemskab.. 3 3. Ledelse.. 3 4. Udmeldelse og eksklusion 4 5. Finansiering og kontingent..

Læs mere

Forretningsorden for KOLDING KIRKECENTER

Forretningsorden for KOLDING KIRKECENTER Forretningsorden for KOLDING KIRKECENTER 1. Kirkens organisation a) Kirkens ledelse b) Ansvars- og kompetencefordeling c) Ansættelse og afgang af personale d) Eksterne rådgivere 2. Kirkens finansiering

Læs mere

Musisk Oplysnings Forbund

Musisk Oplysnings Forbund Musisk Oplysnings Forbund Vedtægter for MUSISK OPLYSNINGS FORBUND (MOF) Indhold 1 NAVN... 2 2 FORMÅL... 2 3 MEDLEMSKAB... 2 4 INDMELDELSE/UDMELDELSE... 2 5 ØKONOMI... 2 6 TEGNINGSREGLER... 3 7 BESTYRELSE

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Kapitel 1 Definition og formål

Kapitel 1 Definition og formål Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx om efterskoler Kapitel 1 Definition og formål 1. En efterskole er en selvejende institution, der tilbyder undervisning og samvær, hvis hovedsigte er folkelig oplysning

Læs mere

Det Demensvenlige Fyn - Projektoplæg om Demensalliancen Fyn - en alliance for mennesker med demens, deres pårørende og øvrige fynboere.

Det Demensvenlige Fyn - Projektoplæg om Demensalliancen Fyn - en alliance for mennesker med demens, deres pårørende og øvrige fynboere. 1 UDKAST! Det Demensvenlige Fyn - Projektoplæg om Demensalliancen Fyn - en alliance for mennesker med demens, deres pårørende og øvrige fynboere. 1. Baggrund Næsten 8.000 personer lever med en demenssygdom

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Vedtægter for Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen

Vedtægter for Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Vedtægter for Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Indholdsfortegnelse: 1. Navn, og stifter 2. Formål 3. Kapitalforhold 4. Bestyrelse 5. Afholdelse af bestyrelsesmøder 6. Bestyrelsens kompetence

Læs mere

Indsamlingsetiske retningslinier for KFUM og KFUK i Danmark

Indsamlingsetiske retningslinier for KFUM og KFUK i Danmark Indsamlingsetiske retningslinier for KFUM og KFUK i Danmark 1. Respekt for bidragyderes integritet og handlefrihed den glade giver 1.1 Frivillige indsamlere Frivillige indsamlere og indsamlingsprojekter

Læs mere

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum Økonomihåndbog Indholdsfortegnelse 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum... 1 Udgifter der dækkes... 2 Regnskab... 2 1.2 Netværksgrupper... 3 Regnskab... 3 1.3 Støtteformer... 4 Gaver og bidrag uden

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a.

Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a. Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a. U 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Den Vestdanske Filmpulje. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. U 2a. Formål Foreningen har et almennyttigt

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.).

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.). NOTAT Politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. i DUF Udgangspunktet for DUFs politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. er at tage hensyn til to forhold:

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO)

Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO) Første del (A): Indsamlingsetiske Retningslinier for medlemmer af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO) De Indsamlingsetiske Retningslinier består af 2 dele jævnfør stiftelsesdokumentet

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Møllevænget & Storgaarden. Boligorganisationen har hjemsted i Randers Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret uden

Læs mere

Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg

Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg Godkendt af Aalborg Byråd 13. november 2017 Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg 1 Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Fonden Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum

VEDTÆGTER for den selvejende institution Fonden Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum UDKAST AF 13. JULI 2016 Advokatfirmaet Drachmann Advokatpartnerselskab CVR-nr. 36 89 79 61 Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster Telefon 54 84 50 50 www.drachmann.com J.nr.: MJ-17130-36 13. juli 2016 VEDTÆGTER

Læs mere

Vedtægter. for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. Fondsregister nummer 1486

Vedtægter. for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. Fondsregister nummer 1486 Vedtægter for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904 Fondsregister nummer 1486 1. Navn og hjemsted 1. Fondens navn er Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. 2. Fonden er en selvejende institution undergivet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VESTDANSK INVESTERINGSFREMME

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VESTDANSK INVESTERINGSFREMME VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VESTDANSK INVESTERINGSFREMME 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2. Formål Foreningen Vestdansk

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Vedtægter. 28. Februar 2015. www.rigsspillemand.dk

Vedtægter. 28. Februar 2015. www.rigsspillemand.dk Vedtægter 28. Februar 2015 1 Selskabets navn og hjemsted Selskabets navn er Danmarks Rigsspillemænd. Selskabet er indtil videre hjemmehørende i Roskilde, hvor det er stiftet. Danmarks rigsspillemænd er

Læs mere

VEDTÆGTER for FORENINGEN

VEDTÆGTER for FORENINGEN VEDTÆGTER for FORENINGEN CENTER for UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 14. generalforsamling den 22. marts 2012. 2 VEDTÆGTER for FORENINGEN

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune FRIVILLIGPOLITIK November 2010 Revideret i henhold til Voksen- og Plejeudvalgets beslutning i møde den 11. november 2010. Godkendt i Kommunalbestyrelsens

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR:

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Nedenstående regler skal tjene til vejledning for medarbejderne, kunderne og offentligheden med hensyn til de pligter af etisk art, som medarbejderne ansat i

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE ET OVERBLIK

KRÆFTENS BEKÆMPELSE ET OVERBLIK ENS BEKÆMPELSE ET OVERBLIK VISION VI VIL ET LIV UDEN EN UD AF TRE DANSKERE RAMMES AF PÅ ET TIDSPUNKT I DERES LIV TO UD AF TRE BLIVER PÅRØRENDE TIL EN MED VELKOMMEN TIL ENS BEKÆMPELSE MISSION FLERE OVERLEVER

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme 1 Navn og hjemsted Fondens navn er FONDEN MIDTJYSK TURISME Fondens hjemsted er Silkeborg Kommune 2 Stifter Fonden er oprindelig stiftet under

Læs mere

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Indledning Rødovres demenshandleplan afspejler de nye tanker og visioner på området, både lokalt, regionalt og nationalt. Lokalt bygger den på Rødovres

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :..

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :.. KOP\. :.. Samarbejdsaftale for Korinth Efterskole - Spejderskolen Gældende for perioden 2009 til 2011 Side l af S SAMARBEJDSAFTALE FOR 1 KORINTH EFTERSKOLE - SPEJDERSKOLEN 1 FORMÅL 3 BESTYRELSENS ANSVAR

Læs mere

Vedtægter. For. Forenede Danske El-bilister, FDEL

Vedtægter. For. Forenede Danske El-bilister, FDEL Vedtægter For Forenede Danske El-bilister, FDEL 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Forenede Danske El-bilister, FDEL. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Foreningens

Læs mere

Indsamlingsetiske retningslinier (del B) for Danske Sømands- og Udlandskirker, vedtaget af bestyrelsen 15. april 2009

Indsamlingsetiske retningslinier (del B) for Danske Sømands- og Udlandskirker, vedtaget af bestyrelsen 15. april 2009 Side 1 af 5 Del A er fælles for alle ISOBRO-organisationer, og kan findes både på ISOBROs og på DSUKs hjemmesider.. DEL B: Emner, som medlemmerne af ISOBRO selv forpligter sig til at opstille retningslinier

Læs mere

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Folkekirkesamvirket i Århus blev etableret og vedtægtsfæstet i 1994 som et kirkeligt-diakonalt og socialt samarbejde mellem menighedsråd/menighedsplejer i Århus

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Ungdomsbureauet

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Ungdomsbureauet V E D T Æ G T E R for Fonden Ungdomsbureauet 1. NAVN 1.01 Fondens navn er Fonden Ungdomsbureauet. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 2. FORMÅL 2.01 Fondens formål er på almennyttigt grundlag, at fremme

Læs mere

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre 1 Organisationens navn og hjemsted 1. Organisationens navn er: LOKK Landsorganisation af Kvindekrisecentre. 2. Organisationens hjemsted følger

Læs mere

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance, i det følgende benævnt LOBPA, er stiftet

Læs mere

Etiske regler for lægemiddelindustriens samarbejde med patientforeninger mv.

Etiske regler for lægemiddelindustriens samarbejde med patientforeninger mv. Etiske regler for lægemiddelindustriens samarbejde med patientforeninger mv. 1. Formål De etiske regler sikrer en ramme for samspillet mellem lægemiddelindustri og patientforeninger mv., sådan at samarbejdet

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

3. OVERORDNEDE VÆRDIER

3. OVERORDNEDE VÆRDIER Kolding Krisecenter Basagerhus, Nr. Bjertvej 89, 6000 Kolding Tlf. 75 53 17 81 mail: info@koldingkrisecenter.dk www.koldingkrisecenter.dk VEDTÆGTER 1. NAVN Den selvejende institutions navn er Kolding Krisecenter.

Læs mere

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere