Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet referat fra mødet d. 1. oktober Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Tiltrådt. Punkt 2. Mødeplan. Bestyrelsesmøde nr. Dato Tidspunkt Møde med TMU Til orientering. Orientering givet.

2 Punkt 3. Økonomiopfølgning pr. 30/ Der er udarbejdet økonomiopfølgning pr. 30/ Omsætning: Udpumpet vandmængde pr. 31/ er ca m³ mindre end samme tidspunkt sidste år. Set i forhold til NIRAS forbrugsprognose, som danner grundlag for budget 2014, forventes det, at der samlet vil blive udpumpet ca. 3,38 mio. m 3, hvilket svarer til det forventede. Forventningen er baseret på fordelingen af udpumpet vand hen over året i de tre seneste år. Det samlede vandsalg i 2014 forventes derfor at svare til det budgetterede. På baggrund af 2. acontorate forventes vandafledningsbidraget i 2014 at svare til det budgetterede. Drift: Det forventes, at driftsomkostningerne samlet set i 2014 holdes inden for det godkendte budget. Anlæg: De forventede anlægsaktiviteter i 2014 forventes for spildevandsområdet gennemført inden for det godkendte budget. På vandområdet forventes anlægsinvesteringerne gennemført med ca. 19 mio. kr., eller ca. 3,2 mio. kr. mindre end budgetteret. Det skyldes primært, at planlagte undersøgelser af nye kildepladsområder er udskudt til eventuel gennemførelse i Det indstilles, at bestyrelsen orienteres om økonomiopfølgningen pr. 30/ Orientering givet. Bilag: Økonomiopfølgning pr. 30/ Punkt 4. Orientering om verserende projekter. Der orienteres om udvalgte anlægsprojekters status og økonomi. I præsentationen vil der blive fokuseret på opgaverne omkring separatkloakering. Til orientering. Orientering givet.

3 Punkt 5 Risikostyring. Der arbejdes med at implementere systematisk risikostyring i Hjørring Vandselskab A/S. Formålet med risikostyring, er at skabe et samlet overblik over udefra- og indefra kommende risikofaktorer, som kan påvirke Hjørring Vandselskabs fremtidige virke og forretning i væsentlig grad. Opgaven er hægtet op på selskabslovens 115 som bl.a. angiver at bestyrelsen skal påse, at "der er etableret de fornødne procedurer for risikostyring og interne kontroller". Det grundlæggende redskab til risikostyring er et risikoregister, hvor identificerede risici registreres, analyseres, løbende opdateres samt eventuelt afrapporteres. I risikoregistret er alle identificerede risici samlet. Konceptet skal overordnet sikre, at der er opmærksomhed omkring de mest væsentlige risikoområder, og at risici har sammenhæng til målstyringen i Hjørring Vandselskab. Risikoejer For hver enkelt risiko er der udpeget en risikoejer, som har ansvar for risikoen, herunder opdatering af risikoen i risikoregisteret og eventuelt løbende rapportering af risikoen. En risikoejer er en person med ansvaret og kompetencen til at håndtere en risiko. Udvælgelse af risikoejere er baseret på at identificere den person i ledergruppen, som har den bedste forståelse og indsigt i de enkelte risici. Det er risikoejerens opgave og ansvar, at holde risikoregisteret opdateret på de risici, som risikoejeren er ansvarlig for. Det er risikoejerens ansvar at opdatere risikoregisteret, når der sker en udvikling - f.eks. hvis sandsynlighed eller konsekvens har ændret sig, eller hvis der er behov for en beslutning i relation til afdækning af risikoen. Procedure for risikostyring Den løbende drift og gennemførelse af risikostyring centrerer omkring Hjørring Vandselskabs risikoregister. Overordnet gennemgår man i den løbende risikostyring en iterativ proces, hvor risikostyringen håndteres gennem fire faste aktiviteter/faser: Risikoanalyse, Rapportering/dialog, Beslutninger og Opdatering, se figur 1.

4 Figur 1: Proces for risikostyring. Indholdet af hver enkelt risikostyringsfase er beskrevet i de følgende afsnit. Risikoanalyse Ved risikoanalyse forstås det, at risikoejeren overvåger de risici vedkommende er ansvarlig for, og løbende analyserer om forhold i relation til risikoen ændrer sig. Det kan både være interne og eksterne forhold, som risikoejeren skal forholde sig til. Risikoejeren skal ud fra den gennemførte risikoanalyse vurdere, om der er behov for at ændre i registeret (sandsynlighed, konsekvens, afdækning, beskrivelse m.v.), og hvorvidt der er behov for at vedkommende selv eller andre træffer en beslutning i forbindelse med afdækning af risikoen. Hvis der i forbindelse med risikoanalysen identificeres nye risici, skal disse registreres i risikoregisteret. Rapportering Løbende uformel risikorapportering foretages på ledergruppemøder på baggrund af risikoregistret. Rapporteringen kan både være skriftlig og mundtlig. Formel kvartalsvis risikorapportering gennemføres gennem følgende proces: 1. Risikoejere gennemgår deres risici, og opdaterer det samlede risikoregister. 2. Det opdaterede samlede risikoregister gennemgås af ledergruppen, og godkendes for kvartalet.

5 3. Der udarbejdes en samlet risikorapportering for perioden af ledergruppen. 4. Der påbegyndes en ny version af risikoregistret for den kommende kvartalsperiode. Beslutninger På baggrund af den gennemførte risikoanalyse og efterfølgende rapportering, vil der løbende være behov for at træffe beslutninger om, hvorledes risici håndteres og afdækkes. Den daglige styrings- og beslutningskompetence for risici i registeret ligger hos risikoejeren. I nogle tilfælde er det nødvendigt at inddrage andre personer fra ledergruppen eller i Hjørring Vandselskab for at gennemføre og/eller beslutte forhold omkring risikoafdækning. Det kan være i tilfælde, hvor risikoafdækningen ligger udenfor risikoejerens arbejdsområde, eller hvor der kan være afhængigheder til andre dele af virksomheden. Opdatering Risikoregisteret skal løbende holdes opdateret i forhold til ændringer. Eksempler på ændringer i en risiko kan være følgende: Risikoen er elimineret. Sandsynligheden eller konsekvensen i forbindelse med risikoen er højere eller lavere. Risikoen har ændret sig og skal beskrives anderledes. Den nuværende afdækning af risikoen er ikke tilstrækkelig og skal tilpasses. Eventuel behov for anden risikoejer. Det er risikoejeren, som registrerer ændringer i risikoregistreret. Opbygning af risikoregisteret Risikoregisteret er opbygget omkring tre overordnede emner: Risikoidentifikation. Risikobeskrivelse, herunder vurdering af sandsynlighed og konsekvens. Risikohåndtering. Under hvert af de tre emner er der en række elementer, og for hvert enkelt risikoelement foretages registrering og efterfølgende opdatering. Risikoidentifikation Risikoidentifikationen er bygget op via en række kolonner, som alle kan filtreres. I søgning efter risici for specifikke områder i Hjørring Vandselskab, kan der søges på Resultatområde og Virksomhedsmål.

6 Under risikoidentificering findes ligeledes kolonnen "Sidst opdateret". Det er vigtigt at notere seneste gang risikoen er opdateret for at sikre, at der er løbende opfølgning på alle risici. Risikobeskrivelse inkl. sandsynlighed og konsekvens I den del af registeret der vedrører risikobeskrivelse er de enkelte risici beskrevet i en sammenfattende tekst samt en yderligere detaljering. Beskrivelsen skal være så præcis som mulig, samt være let forståelig for udefrakommende. Alle risici, der indgår i registeret vurderes i forhold til sandsynlighed og konsekvens. I denne vurdering benyttes "drop-down" funktionen, og en værdi mellem 1 og 5 vælges. Den anvendte skala for sandsynlighed og konsekvens er 1 = Meget lav, 2 = Lav, 3 = Medium, 4 = Høj og 5 = Meget høj. Alle risici vurderes i forhold til følgende 3 konsekvenstyper: Økonomi. Indvirkning på Hjørring Vandselskabs økonomi baseret på følgende vurderingsskala: Økonomisk indvirkning på Hjørring Vandselskab: 1: Ingen økonomisk betydning. 2: Begrænset økonomisk betydning. 3. Mærkbar økonomisk betydning. 4: Stor økonomisk betydning. 5: Forretningskritisk økonomisk betydning. Drift. Indvirkning i forhold til at sikre effektiv drift baseret på følgende vurderingsskala: Indvirkning i forhold til at sikre effektiv drift for Hjørring Vandselskab: 1: Ingen betydning. 2: Begrænset betydning. 3. Mærkbar betydning. 4: Stor betydning. 5: Forretningskritisk betydning. Omdømme. Indvirkning på offentlighedens opfattelse af og opbakning til Hjørring Vandselskab: Indvirkning i forhold til offentlighedens opbakning til og opfattelse af Hjørring Vandselskab: 1: Ingen betydning. 2: Begrænset betydning. 3. Mærkbar betydning. 4: Stor betydning. 5: Forretningskritisk betydning.

7 I kombination med sandsynlighedsvurderingen omregner risikoregisteret selv en risikovurdering inden for de 3 områder, samt en samlet vurdering. Den samlede vurdering kan give sig udslag i én af tre farver; grøn, gul og rød. I tabel 1. er vist, hvornår en værdi eller værdi stigning udløser en ændring i den samlede risikovurdering. Tabel 1: Niveaugrænser for vurdering. Risikovurdering - niveaugrænser for vurdering Samlet vurdering Værdi - totalen for alle 3 konsekvenstyper X sandsynlighed Værdi pr. konsekvens type Ikke kritisk (grøn) Under observation (gul) Kritisk (rød) Risici, der giver et grønt udslag i den samlede vurdering, er risici, der ikke er kritiske, og ikke kræver yderligere opmærksomhed på nuværende tidspunkt. Risici, der giver et gult udslag i samlet vurdering, er risici, der er under observation og skal følges tæt. Risici, der giver et rødt udslag, er vurderet som kritiske og som man dermed skal være ekstra opmærksomme på. Det kan betyde yderligere afdækning, allokering af flere ressourcer for at følge op samt løbende rapportering i ledergruppen. Risikohåndtering Under emnet risikohåndtering identificeres en række elementer i forbindelse med, hvordan risikoen bliver håndteret i dag, og om der eventuelt er behov for at håndtere risikoen på en anden måde. Hvis der er kommende beslutninger eller deadlines i forbindelse med risikoen, skal det ligeledes fremgå her. Det indstilles at: Bestyrelsen kommenterer forslaget til metode for risikostyring. Der implementeres systematisk risikostyring i Hjørring Vandselskab med afsæt i den præsenterede model. Der laves kvartalsvis afrapportering til bestyrelsen vedr. risikostyring. Tiltrådt.

8 Punkt 6 Myndigheds- og plankrav. Hjørring Kommune har mindst tre håndtag, som kommunen kan vælge at bruge i forhold til Hjørring Vandselskab. Det drejer sig om: Kommunen er ejer. Kommunen træffer myndighedsbeslutninger. Kommunen er planlæggende myndighed. Selv om selskabsloven sikrer armslængde mellem ejer og selskab vil kommunen med de tre håndtag i høj grad påvirke selskabets økonomi. Bestyrelsen i Hjørring Vandselskab A/S har den 2. oktober 2014 oversendt forslag til takster for 2015 sammen med selskabets budget til byrådets godkendelse. Forslaget til takster er baseret på, at selskabet foretager markante rationaliseringer frem mod Der ud over er budgettet baseret på kendte forudsætninger. Det betyder, at mulige ændringer i selskabets rammevilkår ikke indgår i budgettet frem til Ændringer i selskabets rammevilkår kan bl.a. komme fra: Nye indsatsplaner. Ny spildevandsplan. Ny vandforsyningsplan. Nye vandplaner. Beslutning om den fremtidige brug af kulfilteranlægget på Bagterp Vandværk. Det er Hjørring Kommune, der er planlæggende og besluttende myndighed på de nævnte områder. Bestyrelsen for Hjørring Vandselskab er meget bevidst om selskabets rolle i den praktiske gennemførelse af den nævnte planlægning, men selskabet har efter de regler, der gælder for vandsektoren ikke mulighed for at foretage opsparing til imødegåelse af nye omkostninger. Derfor vil nye omkostninger slå direkte igennem på selskabets takster overfor forbrugerne. For at øge bevidstheden om ovennævnte afhængighed er det aftalt, at der afholdes et fællesmøde for Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune og bestyrelsen for Hjørring Vandselskab A/S den 26/ På mødet vil selskabets synspunkt blive illustreret med konkrete eksempler på, hvordan selskabets økonomi berøres af beslutninger om: Den del af vandplanen, der vedrører Hjørring Øst. Indsatsplanen for indvindingsområdet til Bredkær Vandværk. Fremtidig anvendelse af kulfilter på Bagterp Vandværk.

9 Forud for fællesmødet med Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune præsenteres det myndigheds- og planmæssige ophæng af Hjørring Vandselskabs aktiviteter. Til orientering. Orientering givet. Bilag:

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen.

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. A/S Vand i et politisk landskab. Hvem bestemmer i det politiske landskab? Selskabsloven er klar: Medlemmerne

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-09-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Per Møller, Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Målbillede for risikostyring i signalprogrammet. Juni 2018

Målbillede for risikostyring i signalprogrammet. Juni 2018 Målbillede for risikostyring i signalprogrammet Juni 2018 1 Introduktion Opstilling af målbillede Målbilledet for risikostyringen i Signalprogrammet (SP) definerer de overordnede strategiske mål for risikostyring,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP

SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP RAPPORT FEBRUAR 2012 - 1 - SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP RAPPORT FEBRUAR 2012 Udgivelsesdato: 2. marts 2012 Revision: 1 Udarbejdet: af:

Læs mere

Skanderborg Kommune. ISMS-regler. Informationssikkerhedsregler for hvert krav i ISO. Udkast 27001:2017

Skanderborg Kommune. ISMS-regler. Informationssikkerhedsregler for hvert krav i ISO. Udkast 27001:2017 Skanderborg Kommune ISMS-regler Informationssikkerhedsregler for hvert krav i ISO 27001:2017 02-04-2018 Indholdsfortegnelse 4 Organisationens kontekst 1 4.1 Forståelse af organisationen og dens kontekst

Læs mere

Rsikostyring - Vejledning til risikolog

Rsikostyring - Vejledning til risikolog Rsikostyring - Vejledning til risikolog Vedr.: Emne: Universitetssygehuset i Køge Vejledning til Riskologgen Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C T: [+5] 871 00 Fra: Per Christensen / pch@bascon.dk

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-12-2015 Mødetid: 10:30 til 12:00 med efterfølgende julefrokost Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent:

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Regnskabsmæssige principper Generelt er

Læs mere

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson Ny anlægsbudgettering Af Peter Jonasson Baggrund Gentagende kritik at budgetteringen af større statslige anlægsprojekter. Både nyere dansk forskning og internationale erfaringer (f.eks. Norge og England)

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-08-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Vestergaard Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde for Mølleåværket A/S. Referat

Bestyrelsesmøde for Mølleåværket A/S. Referat Bestyrelsesmøde for Mølleåværket A/S Referat Dato: 21-06-2019 Ref.: msv Mødenr.: 2/2019 Mødedato: Torsdag d. 20. juni 2019, kl. 15.00-16.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800

Læs mere

Hjørring Vandselskab A/S. Miljøingeniørdag AAU Hjørring Vandselskab A/S Onsdag den 25. maj 2011 Ole Madsen

Hjørring Vandselskab A/S. Miljøingeniørdag AAU Hjørring Vandselskab A/S Onsdag den 25. maj 2011 Ole Madsen Hjørring Vandselskab A/S Fakta om Hjørring Vandselskab: Drikkevand: 5 vandværker. Leverer til ca. 16.400 husstande, 2.200 virksomheder og 3.250 sommerhuse. Ca. 40.000 forbrugere med et dagligt forbrug

Læs mere

Virksomheden bør udvikle, implementere og konstant forbedre de rammer, der sikrer integration af processen til at håndtere risici i virksomhedens:

Virksomheden bør udvikle, implementere og konstant forbedre de rammer, der sikrer integration af processen til at håndtere risici i virksomhedens: DS/ISO 31000 Risikoledelse ISO 31000 - Risikoledelse Virksomheden bør udvikle, implementere og konstant forbedre de rammer, der sikrer integration af processen til at håndtere risici i virksomhedens: overordnede

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Regnskabsmæssige principper Generelt er udgifterne

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Risikostyring ifølge ISO27005 v. Klaus Kongsted

Risikostyring ifølge ISO27005 v. Klaus Kongsted Risikostyring ifølge ISO27005 v. Klaus Kongsted Agenda Dubex A/S Formålet med risikovurderinger Komponenterne Risikovurderinger Dubex A/S fakta og værdier Den førende sikkerhedspartner De bedste specialister

Læs mere

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 13-11-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Hjørring Renseanlæg, Teglmarken 41, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Artikel trykt i Controlleren. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Artikel trykt i Controlleren. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Controlleren Artikel trykt i Controlleren. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste videns-

Læs mere

Hvad er en referencelinie? Tidsligt fastlagt Veldefineret tilstand af mellemprodukter Mellemprodukter vurderes Sandhedens øjeblik

Hvad er en referencelinie? Tidsligt fastlagt Veldefineret tilstand af mellemprodukter Mellemprodukter vurderes Sandhedens øjeblik Hvad er en referencelinie? Tidsligt fastlagt Veldefineret tilstand af mellemprodukter Mellemprodukter vurderes Sandhedens øjeblik En referencelinie er en koordineret og veldefineret tilstand i et projekt,

Læs mere

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S Referat Dato: 21-09-2018 Ref.: msv Mødenr.: 3/2018 Mødedato: 20. september 2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby Dagsorden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

Kommissorium for risiko- og revisionsudvalget i Den Jyske Sparekasse

Kommissorium for risiko- og revisionsudvalget i Den Jyske Sparekasse 1. Indledning På bestyrelsesmødet den 12. marts 2009 besluttede bestyrelsen for at nedsætte et revisionsudvalg samt at indstille valg af formand og udvalgets honorering til repræsentantskabets godkendelse

Læs mere

Målbillede for kontraktstyring. Juni 2018

Målbillede for kontraktstyring. Juni 2018 Målbillede for kontraktstyring Juni 2018 1 Introduktion Opstilling af målbillede Målbilledet for kontraktstyringen i Signalprogrammet (SP) definerer de overordnede strategiske mål for kontraktstyring,

Læs mere

Hjørring Kommune. Overordnet I-sikkerhedspolitik for Hjørring Kommune

Hjørring Kommune. Overordnet I-sikkerhedspolitik for Hjørring Kommune Hjørring Kommune Sag nr. 85.15.00-P15-1-17 12-03-2018 Side 1. Overordnet I-sikkerhedspolitik for Hjørring Kommune Indledning Informationssikkerhedspolitikken (I-sikkerhedspolitikken) udgør den overordnede

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde. 23. marts 2009. Festivalkontoret. Einar. Pia. 2. Godk. af ref. fra seneste møde. 3. Økonomi

Referat. Bestyrelsesmøde. 23. marts 2009. Festivalkontoret. Einar. Pia. 2. Godk. af ref. fra seneste møde. 3. Økonomi 23. marts 2009 Referat Mødedato og tid 23. marts 2009 20:00 Sted Mødeleder Referent Festivalkontoret Einar Pia Emne Bestyrelsesmøde Dagsorden 1. Godk. af dagsorden, vag af ref. 2. Godk. af ref. fra seneste

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 20 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 26. august 2014 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen (Afbud) Ole Frederiksen Lars Hørsman Klaus Anker

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

ITA-konferencen 2009. Projektchef: Martin Pedersen. Sikkerhed fra vugge til grav

ITA-konferencen 2009. Projektchef: Martin Pedersen. Sikkerhed fra vugge til grav ITA-konferencen 2009 Projektchef: Martin Pedersen Sikkerhed fra vugge til grav Hvorfor sikkerhed initielt Sund fornuft Bidrager til at etablere overblik Bidrager til en stringent styring af informationssikkerheden

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 13 Mødedato: Tirsdag den 14. juni 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet, Lyngbygårdsvej 2, 2800 Kgs. Lyngby OBS:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Dato: 22. september 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 15 Mødedato: Torsdag den 22. september 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet på Mølleåværket,

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

1. Tidsplan og deadlines... 1

1. Tidsplan og deadlines... 1 November 2015 Vejledning Processen fra invitation til kontraktforhandling til kontraktindgåelse Projekter som i starten af november 2015 har fået invitation til kontraktforhandlinger om en investering

Læs mere

THISTED DRIKKEVAND A/S

THISTED DRIKKEVAND A/S THISTED DRIKKEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Annita Pedersen, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard, Søren Bo Pedersen,

Læs mere

Inspektorordningen status og perspektivering. Handlingsplan. Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Inspektorordningen status og perspektivering. Handlingsplan. Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Inspektorordningen status og perspektivering Handlingsplan Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse 11. marts 2015 En proaktiv Inspektorordning Bruge ressourcerne på de uddannelsesafdelinger, som har

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

Identificering og imødegåelse af farer og risici

Identificering og imødegåelse af farer og risici dato 05.11.2012 Side 1 af 5 Identificering og imødegåelse af farer og risici Formål: At sikre, at risici bliver vurderet og at der tages passende forholdsregler til at imødegå ulykker og andre arbejdsmiljøbelastninger.

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser fra formanden. Bestyrelsesmøde nr. 45. Afbud: Ole Frederiksen Lars Hørsman

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser fra formanden. Bestyrelsesmøde nr. 45. Afbud: Ole Frederiksen Lars Hørsman Referat Dato 14. september 2018 Ansvarlig Johnny Kristensen Reference D14700-18/1.0 Bestyrelsesmøde nr. 45 Mødedato: 11-09-2018 Mødested: Rebild Vand & Spildevand A/S; Sverriggårdsvej 3, Skørping Referent:

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-11-2016 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen, Alex Jensen, Per Møller Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2019 Med overslagsåreme 2020-2022 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Som led i at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for Folketingets vedtagelse af store anlægsprojekter

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2018 Med overslagsåreme 2019-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2017 Med overslagsåreme 2018-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Mødedato: Torsdag d kl Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kongens Lyngby

Mødedato: Torsdag d kl Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kongens Lyngby Mølleåværket A/S Referat Dato: 26-06-2018 Ref.: msv Mødenr.: 2/2018 Mødedato: Torsdag d. 21.6.2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kongens Lyngby Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 30-10-2017 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S Dato: 18. september 2015 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 3/2015

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S Dato: 18. september 2015 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 3/2015 MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S2015-0437 Dato: 18. september 2015 Referat Referent: Karen Pilt Mødenr.: 3/2015 Mødedato: Torsdag den 17. september 2015, kl. 9.00 til 11.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Effektivitet og kvalitet i projekteksekvering

Effektivitet og kvalitet i projekteksekvering Webinarrække om projektledelse Intro til Projektmodel Light Effektivitet og kvalitet i projekteksekvering 22.11.2017 Annika Lindberg Hvad er projektmodel light Udviklet af Syddansk Sundhedsinnovation i

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 82 Protokol Mødedato: 9. februar 2011 Mødetidspunkt: 14:30 Sluttidspunkt: 15:45 Mødelokale: Fraværende: Rådhuset Else Højsager, Henrik Nørgaard GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability. August 2014

Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability. August 2014 Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability August 2014 Guide til SoA-dokumentet - Statement of Applicability Udgivet august 2014 Udgivet af Digitaliseringsstyrelsen Publikationen er kun udgivet

Læs mere

Københavns Kommune. September 2009

Københavns Kommune. September 2009 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Køb og salg September KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision

Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision Eksempel på funktionsbeskrivelse for intern revision Version 1.0 Indhold Forord... 3 Funktionsbeskrivelse for intern revision... 4 1. Arbejdets formål

Læs mere

Københavns Kommune. November 2009. Køb og salg. 09-n009 JEAN DDNA 169100 09007.docx. Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.

Københavns Kommune. November 2009. Køb og salg. 09-n009 JEAN DDNA 169100 09007.docx. Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Medlem af

Læs mere

Dagsorden til konstituerende Bestyrelsesmøde i Udvikling Fyn den 22. august 2014 kl. 11.00-13.00. Dagsorden

Dagsorden til konstituerende Bestyrelsesmøde i Udvikling Fyn den 22. august 2014 kl. 11.00-13.00. Dagsorden Dagsorden til konstituerende Bestyrelsesmøde i Udvikling Fyn den 22. august 2014 kl. 11.00-13.00 Adresse: Konferencen, Centerbygningen, Forskerparken 10, 5230 Odense M Tilstede: Jens Heimburger, Anker

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 10. november 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg

Bestyrelsesmøde Den 10. november 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg Referat. Bestyrelsesmøde Den 10. november 2010, kl. 18:00 Mødested: Fredensborg Forsyning A/S, Højvangen 25, Fredensborg Medlemmer: Thomas Lykke Pedersen Thomas Elgaard Charlotte Rønhave Formand Næstformand

Læs mere

Organisering og styring af informationssikkerhed. I Odder Kommune

Organisering og styring af informationssikkerhed. I Odder Kommune Organisering og styring af informationssikkerhed I Odder Kommune Indhold Indledning...3 Organisationens kontekst (ISO kap. 4)...3 Roller, ansvar og beføjelser i organisationen (ISO kap. 5)...4 Risikovurdering

Læs mere

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 3. kvartal

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 3. kvartal KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 26. september 2017 Til Økonomiudvalget Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer 3. kvartal Rapportering Økonomiudvalget besluttede

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

En risikoanalyse i SOF (af en given opgave eller projekt) kan følge nedenstående 8 trin.

En risikoanalyse i SOF (af en given opgave eller projekt) kan følge nedenstående 8 trin. Socialforvaltningen NOTAT VEJLEDNING SOF Risikoanalyse En risikoanalyse i SOF (af en given opgave eller projekt) kan følge nedenstående 8 trin. 1. Identifikation af risici 2. Kvantificering af risici 3.

Læs mere

ETC sæt strøm til projektstyringen

ETC sæt strøm til projektstyringen ETC sæt strøm til projektstyringen Sådan får du succes med projektestimering Få styr på projekter og deadlines Denne publikation indeholder en gennemgang af den nye ETC-funktion i TimeLog Project. Med

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Københavns Kommune. Maj 2010

Københavns Kommune. Maj 2010 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk 10-n001 JEAN DDNA 169100 10007.docx KPMG Statsautoriseret

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Revisionsudvalg Kommissorium. Juni 2016

Revisionsudvalg Kommissorium. Juni 2016 Revisionsudvalg Kommissorium Juni 2016 Index 1. Indledning... 2 2. Revisionsudvalgets formål... 2 3. Revisionsudvalgets opgaver... 3 4. Revisionsudvalgets deltagere... 3 5. Revisionsudvalgets møder...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Kommissorium for Kredit- og risikoudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28

Kommissorium for Kredit- og risikoudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 Kommissorium for Kredit- og risikoudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 1 Anvendelsesområde og formål 1.1 I dette kommissorium fastsættes Danske Banks Kredit- og risikoudvalgs opgaver og beføjelser.

Læs mere

Kommissorium for Risikoudvalget. August 2016

Kommissorium for Risikoudvalget. August 2016 Kommissorium for Risikoudvalget August 2016 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING, FORMÅL... 3 2. MEDLEMMER... 3 3. RISIKOUDVALGETS OPGAVER... 3 4. MØDER... 4 5. RESSOURCER... 5 6. ADGANG TIL INFORMATION...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. AAU It Services

MÅNEDSRAPPORT FRA ITS. AAU It Services MÅNEDSRAPPORT FRA ITS AAU It Services Januar 2019 7 Månedsrapport fra ITS Januar 2019 MÅNEDSRAPPORT FRA ITS Denne rapport dækker ugerne 1-5. ITS har i hele perioden leveret som aftalt på Service Requests.

Læs mere

Risikoen for en helbredsskade er en kombination af, hvor alvorlig helbredsskade der er fare for, og sandsynligheden for at den indtræffer.

Risikoen for en helbredsskade er en kombination af, hvor alvorlig helbredsskade der er fare for, og sandsynligheden for at den indtræffer. 13-12-2010 14:11 Arbejdspladsvurdering Procedure Definitioner Arbejdspladsvurdering (APV) er en systematisk vurdering af arbejdsmiljøet med henblik på at identificere og fjerne, reducere eller informere

Læs mere

Bilag 2 Begrebs- og bilagsoversigt

Bilag 2 Begrebs- og bilagsoversigt KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 12. oktober 2018 Bilag 2 Begrebs- og bilagsoversigt Teknik- og Miljøudvalget orienteres fire gange årligt om status på forvaltningens

Læs mere