REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER REPRÆSENTERET VED KAB DEN 29. NOVEMBER 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER REPRÆSENTERET VED KAB DEN 29. NOVEMBER 2011"

Transkript

1 1 Deltagere Samvirkende Boligselskaber v/ KAB Lone Skriver (KAB) Lene Vennits (KAB) Margrete Pump (KAB) Anne Mette Svendsen (KAB) Jonas Mørch Cohen (KAB) Københavns Kommune Pia Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen) Mads Gudmand Høyer (Teknik og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Mehmet Adanir (Socialforvaltningen) Per Christensen (Sundheds og Omsorgsforvaltningen) Hanne Marie Prytz (Sundheds og Omsorgsforvaltningen) Pia Nielsen bød velkommen til årets styringsdialog, og udtrykte tilfredshed med, at Samvirkende Boligselskaber (SAB) aktivt har bidraget til dagsordenen. Parterne blev enige om at drøfte dagsordenens punkt 3 og 7 i starten af mødet af hensyn til Socialforvaltningens samt Sundheds og Omsorgsforvaltningens deltagelse i mødet. Punkt 2 blev flyttet til slutningen af mødet. 1. Opfølgning på styringsdialog og aftaler fra 2010 a. Drøftelse af hvad styringsdialogen har igangsat i boligorganisationen Pia Nielsen spurgte til, hvad styringsdialogen har igangsat i SAB. Anne Mette Svendsen fortalte, at Kjeld Poulsen, næstformand for SAB, netop har holdt oplæg om styringsdialogen på en konference. Hun påpegede, at på trods af at styringsdialogen kun er to år gammel, så er kontakten til kommunen allerede blevet tættere. SAB føler, at kommunen lytter til deres synspunkter. Derudover har styringsdialogen igangsat, at SAB reviderer egne strategier, og løbende følger op på emner, der skal tages op i styringsdialogen. Pia Nielsen oplyste, at kommunen ser styringsdialogen som en oplagt mulighed for at lære SAB bedre at kende, og tilføjede, at jo mere viden kommunen får om boligorganisationerne jo bedre er platformen for samarbejdet. Herefter spurgte hun om, hvem der har udfyldt styringsrapporterne.

2 2 Anne Mette Svendsen forklarede, at KAB har haft diskussion om, hvorvidt afdelingsbestyrelsen skulle udfylde rapporterne, men i år er det stadig KAB, der udfylder dem bl.a. i samarbejde med driftscheferne. Herefter blev tidligere aftaler drøftet: Pia Nielsen informerede om Udlejningsaftalens positive resultater. Det nye samarbejde i Tingbjerg er på vej. Redegørelse for beboerdemokratiet vil blive drøftet under punkt 6.b. SAB har fremsendt ansøgning om fritagelse for, at dispositionsfonden skal dække lejetab i afdelingerne. Det blev diskuteret om dispositionsfonden kunne dække lejetab i eksisterende byggeri. Anne Mette Svendsen informerede om det ikke realiserede seniorbofællesskab i Brohuset, hvor beboerne nu har besluttet, at de gerne vil omdanne 2 mindre fælleslokaler på 7. sal. Det blev aftalt, at SAB sender ansøgning til kommunen. b. Status for levering af sær og puljeboliger Lone Skriver fortalte, at SAB mangler at levere 5 særboliger, som vil blive leveret inden årets udgang. Indtil nu har SAB leveret 55 særboliger ud af 60. SAB har besluttet at ændre fordelingen pga. manglende opsigelser på boliger under 55 m 2. Kommunen fik udleveret statusnotat om fordelingen af særboliger på de enkelte afdelinger. Lone Skriver har efterfølgende oplyst, at SAB har leveret 11 puljeboliger ud af 47. Tallene er opgjort medio november SAB har ommærket 50 ungdomsboliger ud af i alt 390. Pia Nielsen opfordrede til større fokus på ommærkning af små boliger til ungdomsboliger og pointerede, at puljeboliger også kan være ungdomsboliger. Lone Skriver påpegede, at SAB har mange billige boliger, men ikke nok små boliger til både at levere ungdomsboliger og særboliger. Det blev aftalt, at SAB sender status på ommærkningen til kommunen. 2. Konklusion vedrørende målopfyldelse og behov for aftaler Punktet er drøftet jf. punkt 4.a. og 4.b. 3. Udlejningsforhold a. Opfordring til kommunen om så vidt muligt at udleje de lette ældreboliger i Valbyholm og Husum Vænge til unge, frem for de almindelige ældreboliger, som fortrinsvis bør forbeholdes de ældre Lene Vennits påpegede, at de studerende til tider får boliger med de bedste adgangsforhold. Jonas Mørch Cohen tilføjede, at også beboerne har gjort opmærksom på problemet. Lene Vennits ville høre, om det er muligt at flytte internt i afdelingerne, hvis boliger med elevator bliver ledige.

3 3 Per Christensen gjorde opmærksom på, at det er en lang proces at flytte beboere især ældre beboere. Sundheds og Omsorgsforvaltningen flytter kun beboerne, hvis det er højst nødvendigt, og flytningen sker på beboernes regning. Han var dog positiv indstillet over for forslaget om, at reservere de ca. 36 boliger uden elevator i Valbyholm til studerende. Han opfordrede SAB til at identificere lette ældreboliger (boliger med dårlige adgangsforhold), som kan lejes ud til studerende. Lone Skriver oplyste, at visse afdelinger fx Husumvænge er sværere at sælge til de studerende. Lone Skriver fortalte, at der er meget positive erfaringer med at have studerende boende i ældreboliger. Beboerne var tøvende fra starten, men nu er de positive. Det blev aftalt, at Sundheds og Omsorgsforvaltningen og SAB i samarbejde vil reservere de 36 boliger i Valbyholm som ikke har elevator til primært studerende. I det omfang boligerne ikke kan udlejes til de studerende udlejer SAB boligerne efter de normalt aftalte procedure, jf. Udlejningsaftalen vedr. ledige ældreboliger. b. Fortsat ønske om, at visitationskravene til ældreboliger slækkes. Per Christensen pointerede, at kommunen ikke vil ændre visitationskravene. c. Ønske om en større kommunal opbakning til demente og sindslidende i ældreboligerne Per Christensen oplyste, at kommunen er interesseret i samarbejde med SAB om større kommunal opbakning til demente og sindslidende i ældreboligerne. Han opfordrede SAB til i nødstilfælde at kontakte ham personligt. Det blev aftalt, at Sundheds og Omsorgsforvaltningen giver tilbagemelding om, hvordan kommunen kan støtte demente og sindslidende i ældreboliger. d. Status på Bellahøj III og den nye aftale om boliger til tidligere hjemløse. Lene Vennits fortalte, at organisationsbestyrelsen har været positiv over for at modtage tidligere hjemløse. Afdelingen har dog oplevet problemer med to beboere, som nu er flyttet. Lone Skriver bemærkede, at de nye beboere skriver under på, at de kan flyttes inden for 6 måneder, hvis beboerne ikke lever op til husordenen mv. SAB udleverede statusnotat til Mehmet Adanir. e. Ønske om større kommunal opbakning til misbrugere og sindslidende i almindelige boligafdelinger. Anne Mette Svendsen savner tilbagemelding og opbakning fra kommunen vedrørende misbrugere og sindslidende. Hun tilføjede, at kontaktpersonordningen fungerer, men at man fra SAB s side er nødt til at have konstant fokus på problemet. Mehmet Adanir oplyste, at kommunen har tavshedspligt, og derfor ikke kan give SAB oplysninger om konkrete beboere. Kommunen kan dog godt

4 4 oplyse, hvorvidt der er igangsat en indsats. Han tilføjede, at enhver borger kan kontakte kommunen og tale med en beboerrådgiver. Lene Vennits gjorde opmærksom på, at SAB selv håndterer mange af sagerne, men SAB ønsker, at kommunen er mere aktiv især i de tunge sager. Mehmet Adanir var enig og lovede, at Socialforvaltningen bliver bedre til at melde tilbage i sager, som ikke er dækket af tavshedspligten, samt oplyse om Socialforvaltningen har igangsat en ikke nærmere bestemt indsats, når det er tilfældet. f. Ønske om bedre mulighed for at tilpasse tildelingen af boliger med særlige faciliteter efter behov og interesse (f.eks. boliger med have) Lone Skriver fortalte, at SAB er interesseret i at reservere boliger med have til beboere, der får boligen via almindelig udlejning. SAB har nemlig oplevet, at flere af de beboere, som kommunen anviser, ikke er interesseret i haven. Samtidig er det en belastning for de anviste beboere, som har svært ved at holde haven. SAB vil høre kommunen, om der er mulighed for, at stuelejligheder med have først tilbydes via den interne oprykningsret. Hvis ingen tager imod tilbuddet, så kan lejlighederne gives til anviste beboere. Pia Nielsen havde stor forståelse for problemstillingen, og det blev aftalt, at SAB sender forslag til kommunen v. Socialforvaltningen om, hvordan den interne oprykning kan anvendes før den kommunale anvisning i disse tilfælde. 4. Økonomi/drift og den fremtidige udvikling i boligorganisationernes dispositionsfond, arbejdskapital og trækningsrettigheder samt kommunens regnskabsgennemgang a. Tilbagemelding på kommunens regnskabsgennemgang, herunder drøftelse af antallet af underskud i afdelingerne og af udestående fordringer i forhold til fraflytninger og nuværende beboere Pia Nielsen informerede om kommunens kritiske regnskabsgennemgang, hvor der bl.a. tages fat i interessante konti, og afdelinger med kritiske nøgletal. De konti, kommunen særligt interesserede sig for, var vedr. underskud, opsamlede underskud og opsamlede henlæggelser. Tilbagemeldingen til boligorganisationerne om resultatet af gennemgangen sker på det årlige styringsdialogmøde. b. Anvendelse af midler i dispositionsfonden, arbejdskapitalen og trækningsrettigheder Anne Mette Svendsen orienterede om SAB s dispositionsfond, som for nogle år tilbage led et voldsomt knæk. Knækket skyldes bl.a. nybyggerierne. Pia Nielsen opfordrede til fortsat fokus på genopretning af dispositionsfonden. Flere afdelinger har store tab ved fraflytninger. Anne Mette Svendsen forsikrede, at SAB har fokus på problemet, og har taget initiativ til at hæve henlæggelserne til tab ved fraflytning. Pia Nielsen bemærkede, at SAB har haft et overskud på 12 mio. kr., som er overført til arbejdskapitalen.

5 5 Elsebeth Korsholm gjorde opmærksom på, at SAB har indtastet to forskellige antal lejemålsenheder på og i Landsbyggefondens stamdatabase. Anne Mette Svendsen bemærkede, at SAB er i dialog med Landsbyggefonden om lejemålsenhederne. Pia Nielsen spurgte til SAB s administrationsbidrag, som ligger højt ift. benchmark. Igen er problemet, at tallene muligvis er forkerte pga. fejl i antal lejemålsenheder. Anne Mette Svendsen fortalte, at man i KAB har haft problemer med at genkende de angivne beløb til administrationsbidrag i styringsdialograpporten. De stemmer ikke overens med tallene i SAB s regnskab. De er dog stadig relativt høje, men igen er det svært at gennemskue databasens beregninger og dermed sammenligningsgrundlaget. Margrete Pump tilføjede, at SAB har et højt aktivitetsniveau, men KAB har ikke analyseret tallene. Pia Nielsen roste SAB for at have fokus på henlæggelser. De årlige henlæggelser er pæne, men enkelte afdelinger henlægger stadig for lidt. Generelt er udviklingen dog positiv. Lene Vennits informerede om, at SAB har gennemført fremtidssikringsanalyser af alle afdelinger fx omkring beliggenhed, hvem der skal bo der, og om boligerne er tidssvarende. Hver afdeling har fået en rating ift. at søge Landsbyggefonden om helhedsplan. Dispositionsfonden og arbejdskapitalen er indarbejdet i strategien omkring fremtidssikring og iværksættelse af fysiske helhedsplaner. Herefter blev enkelte afdelinger drøftet: Humlevænget er en ældre rækkehus bebyggelse, som trænger til renovering, men Landsbyggefonden mener ikke, at den er berettiget til en helhedsplan. SAB vil undersøge, hvordan rækkehusene ellers kan renoveres. Elleparken har en del akutte vedligeholdelsesarbejder, som ikke kan udsættes og var oprindelig tiltænkt en helhedsplan, men efter nærmere overvejelser om afdelingens attraktionsværdi sammenholdt med huslejeniveau, er det besluttet at finde andre løsninger for afdelingen. Bellahøj trænger til renovering. Landsbyggefonden vil indkalde alle involverede boligorganisationer til møde. KAB understøtter renovering og klimaskærm, men er bekymret for at huslejen stiger. Skyttevænget står øverst på listen har fået høj rating. Afdelingen har igen underskud i år. SAB vil søge om helhedsplan. SAB s tilgang er differentieret huslejeniveau for at tiltrække flere ressourcestærke beboere. Sjællandshuse har en god beliggenhed, og egner sig godt til ungemiljø og grønne løsninger. Det kan desuden overvejes på et tidspunkt at ommærke boliger i afdelingen til ungdomsboliger.

6 6 SAB s 2. prioritet i forhold til kommende helhedsplaner er Glumsøparken (40+), Voldboligerne og Tingbjerg. Pia Nielsen roste strategien. Kommunen fik udleveret bruttoliste over afdelinger, som SAB vurderer, har behov for helhedsplaner. c. SAB ønsker at drøfte, hvad der kan gøres for at ændre på renovationsafgifterne? De rammer skævt og hæmmer incitamentet til affaldssortering og til at begrænse affaldsmængden Jonas Mørch Cohen påpegede, at SAB er meget kede af den nuværende renovationsordning, som ikke tilgodeser affaldssortering. Pia Nielsen havde stor forståelse for synspunktet. Kommunen anser, at det er statens regler, der pålægger kommunen at administrere reglerne som kommunen gør. Kommunen vil gerne udfordre staten, men tilføjede, at der er politisk opbakning til at følge de nuværende regler. Samarbejdsforum har ligeledes diskuteret renovationsordningen. Lene Vennits sagde, at affaldsdirektivets udmøntning ikke burde skabe barriere for at sikre fortsat affaldssortering og genanvendelse. Ifølge KAB giver Miljøstyrelsen Københavns Kommune ansvaret for reglerne, og i Frederiksberg Kommune forvalter man reglerne anderledes. Hun orienterede herefter om, at KAB har holdt møde med Center for Miljø om renovation. Efterfølgende sendte KAB brev til forvaltningen, men har aldrig fået svar. Det blev aftalt, at KAB sender brevet til Center for Bydesign, og Center for Bydesign giver tilbagemelding om, hvornår ordninger om renovation evalueres. Derudover giver Center for Bydesign tilbagemelding om status for kommunens dialog med staten. Efterfølgende er SAB blevet orienteret om, at Teknik og Miljøudvalget den 12. december 2011 vedtog et nyt takstblad for affaldsgebyrer. Takstbladet træder i kraft 1. januar. Der arbejdes i den forbindelse på en model for at give et nedslag i affaldsgebyret for ældreboliger. Nærmere information til boligorganisationerne herom kommer primo d. SAB ønsker hurtigere behandling af byggeregnskaber Pia Nielsen forsikrede, at kommunen arbejder på at forbedre sagsbehandlingstiden for byggeregnskaber. Kommunen har stort fokus på hurtigere ekspedering og puklen af gamle byggesager er nu afviklet. 5. Ungdomsboliger deltagelse i fællesanvisning til ungdomsboliger Pia Nielsen informerede om den nye Ungdomsboligstrategi og behovet for ungdomsboliger i København. Forventningen er ca flere unge i København i Hun opfordrede SAB til at deltage i fællesanvisning til ungdomsboliger. Jannik Egelund tilføjede, at kommunen ønsker at anvende den eksisterende boligmasse til at skaffe boliger til de studerende. KAB var positiv over for

7 7 ungdomsboligstrategien og en fælles indgang til ungdomsboligerne. KAB har dog et ønske om, at der udover en ny fælles indgang også ses på, hvordan udlejningen i et nyt fælles centralt indstillingsudvalg kan blive billigere og mere effektivt. SAB oplever fx i dag, at CIU tager længere tid om at udleje de isprængte eller enkeltstående ungdomsboliger. KAB var desuden positiv over for ideen om at bruge de eksisterende små boliger og bemærkede, at SAB muligvis kan ommærke flere små familieboliger til ungdomsboliger. Men det er en strategi, der skal drøftes i SAB. Kommunen har efterfølgende sendt Ungdomsboligstrategien til SAB. 6. Udsatte boligområder og strategiaftale mellem Københavns Kommune og de almene boligorganisationer a. Indledende drøftelse omkring indgåelse af Initiativaftale for Tingbjerg samt kulturhus Pia Nielsen informerede om Initiativaftalen med staten fra august 2011 og om den kommende Strategiaftale med BL s 1. kreds om de ti særligt udsatte boligområder. Kommunen vil gerne indgå konkrete initiativaftaler med SAB og fsb om en særlig indsats i Tingbjerg. Strategiaftalen skal danne rammen for indgåelse af aftale mellem kommunen og boligorganisationerne. Margrete Pump påpegede, at SAB allerede gør et stort stykke arbejde i området fx ift. koordinering af fælles drift. Herefter blev Tingbjergs infrastruktur og muligheden for LAR projekter drøftet. Parterne drøftede bl.a. muligheden for, at indgå aftale under overskriften Det Grønne Tingbjerg. Begge parter var villige til at finde fælles kriterier for de redskaber, der udspringer af udfordringsretten. Kommunen fik udleveret udkast til tids og handleplan for den nye helhedsplan for perioden , samt udkast til indsatser og aktiviteter, som skal indgå i helhedsplanen. b. Opfølgning på den beboerdemokratiske samarbejdsform i Tingbjerg På sidste års styringsdialog blev det aftalt, at SAB giver tilbagemelding på problemstilling omkring Tingbjergs lejerforening. Lene Vennits informerede om beboerdemokratiet i Tingbjerg. Lejerforeningen blev etableret i 1970 erne. I 1975 blev det besluttet, at lejerforeningen overtog afdelingsbestyrelsens beføjelser for alle SAB afdelinger i Tingbjerg, dvs. Tingbjerg I V % af beboerne er medlem af lejerforeningen. Alle nye beboere modtager en velkomstpakke, der indeholder invitation til at melde sig ind i lejerforeningen. På baggrund af SAB s redegørelse er det ikke kommunens vurdering, at lejerforeningen lever op til vilkårene i driftsbekendtgørelsens 34 om, at mindst halvdelen af beboerne i hver af de 5 afdelinger skal være medlem af lejerforeningen, for at lejerforeningen kan agere og træffe beslutninger

8 8 som en fælles afdelingsbestyrelse. Kommunen henstiller derfor til, at afdelingerne hurtigst muligt vælger afdelingsbestyrelser og kommunen imødeser en snarlig redegørelse om, at dette er sket. Hvis lejerforeningen igen skal indtræde som fælles afdelingsbestyrelse skal det løbende/årligt kunne dokumenteres, at mindst halvdelen af beboerne i hver af de 5 afdelinger er medlem af foreningen. Kommunen fik udleveret oversigt over antal medlemmer af lejerforeningen, samt notat om lejerforeningens historie, sammensætning og virke. c. Drøftelse af Tingbjerg, der er på regeringens liste over særligt udsatte områder, herunder aftale om indsats i området Punktet er drøftet jf. punkt 6.a. d. SAB ønsker at drøfte status for nuværende indsatser af den boligsociale indsats i SAB og næste etape Pia Nielsen informerede om budgetaftalen for 2012, hvor der er afsat 30 mio. kr. til boligsociale helhedsplaner. Lene Vennits var glad for, at der fortsat var midler til boligsocial indsats, men ser en udfordring i, at kommunen kan gå ind og stoppe en aktivitet i forløbet. Hun ønsker derfor et rimeligt varsel, hvis noget sådan sker, af hensyn til personalet og så SAB har mulighed for at skue op eller ned for aktiviteter også ift. til budgettering. Det blev aftalt, at kommunen bringer ønsket om tidligere varsel med tilbage til Center for Bydesign. Kommunen opfordrede i den forbindelse SAB til at tage emnet op i forbindelse med arbejdet med boligsociale helhedsplaner. e. Drøftelse af ansøgninger til LBF vedr. fysiske helhedsplaner og renoveringsprojekter Mads Gudmand Høyer orienterede om projekt vedrørende tidlig dialog med de almene boligorganisationer og deres rådgivere omkring konkrete renoveringsprojekter støttet af Landsbyggefonden. Formålet er at udnytte Center for Bydesigns kompetencer og dermed øge kvaliteten i renoveringsprojekterne. Mads Gudmand Høyer kontakter SAB i december for at aftale et møde om, hvilke afdelinger som er relevante ift. projekt om tidlig dialog. 7. Udviklingen i antallet af udsættelser i SAB Pia Nielsen ønskede en status på udviklingen i antallet af udsættelser. Ifølge Lone Skriver har SAB oplevet en mindre stigning i antallet af udsættelser fra KAB har ansat en projektmedarbejder, som rådgiver de beboere, der for anden gang i år har modtaget en rykker. Listerne med beboere, som har fået rykker 2, sendes til kommunens boligrådgivere, så de kan samle op.

9 9 Pia Nielsen informerede om ny rapport om udsættelser, som behandles i Samarbejdsforum i december. Lene Vennits orienterede om bl.a. Skyttevænget, som har problemer med udsættelser og udgifter til fraflyttere til inkasso. Udsættelserne er en økonomisk belastning for afdelingen. Herefter blev den generelle udvikling i antallet af udsættelser i København og behovet for små billige boliger drøftet. Kommunen har via styringsdialogen fået tilbagemeldinger fra boligorganisationerne om udsættelser. Enkelte boligorganisationer har identificeret mindre stigninger. KAB har efterfølgende sendt mail om udviklingen i antallet af udsættelser over de sidste 3 år. SAB har oplevet en stigning fra 57 udsættelser i 2008 til 62 i I 2010 er antallet af udsættelser steget til 84. Lone Skriver informerede om KAB s nye fællesventeliste KAB//Bolignøglen. De administrerede boligorganisationer har hver især taget stilling til, om de vil være med i ventelisten. KAB har udviklet tre modeller for anvendelse af beboerfortrinsretten. Boligorganisationerne kan selv vælge, hvilken model de ønsker. Pia Nielsen glædede sig over produktet og KAB s fokus på ventelisterne. KAB har sendt brev om KAB//Bolignøglen til kommunen for at høre, om de må anvende modellerne. De venter nu på tilbagemelding fra kommunen. 8. Byggeri, renoveringer og klima a. Orientering om teknisk tilsyn Mads Gudmand Høyer informerede om resultaterne af Teknisk Tilsyn Ca. 2/3 af de 16 gennemgåede afdelinger har ikke egentlige tilstandsrapporter. Pia Nielsen påpegede, at kommunen i fremtiden vil efterspørge tilstandsrapporter i forbindelse med behandling af ansøgninger om renoveringsprojekter. Anne Mette Svendsen fortalte, at der, så vidt hun ved, udarbejdes tilstandsrapporter på SAB s afdelinger med jævne mellemrum. Det blev aftalt, at SAB giver tilbagemelding om status på arbejdet med tilstandsrapporterne. b. Drøftelse af SAB s byggepolitik og status på nybyggeriet Parterne drøftede kort Strandlodsvej, hvor entreprenøren er gået konkurs.

10 10 c. Klimatilpasning hvilke overvejelser har boligorganisationen herom (kloaker, kældre osv.). Kan kommunen og SAB i højere grad samarbejde om vandafledning og renovering af kloakker. Lene Vennits fortalte, at SAB har fokus på skybrud og problemet med oversvømmede kældre fx har organisationen indgået samarbejde med forsikringsrådgiveren Willis. Der er stort fokus på at uddanne medarbejdere, og fokus på at udbedringer sker korrekt ift. fremtidens klima. Mads Gudmand Høyer opfordrede SAB til at kontakte kommunen for retningslinjer om grønne projekter. Lene Vennits savnede flere eksempler fra kommunen. Parterne blev enige om at indgå dialog om, hvilke afdelinger der kunne være relevante ift. grønne projekter. d. SAB ønsker drøftelse af, om kommunen stiller nogle incitamenter op til at spare på CO 2. Pia Nielsen informerede om Hovedaftalens succeskriterier for klima og miljøtiltag. Hun tilføjede, at kommunen ikke har pulje til formålet, men at Landsbyggefonden forhåbentlig opretter en pulje til energirenoveringer. Lene Vennits orienterede om KAB s initiativprogram, hvor klima netop er på dagsordenen. Hun bemærkede, at SAB godt kan blive bedre til at sætte fokus på energirenovering og energidrift. SAB vil afprøve ekstern finansieret ESCO ordning i én afdeling. e. SAB ønsker drøftelse af udvikling af andre lejlighedstyper, f.eks. kollegier og studieboliger. Punktet blev drøftet som led i punkt 5. f. SAB ønsker drøftelse af, at isoleringsprojekter, tagrenoveringer og projekter, der udnytter tagetagen, ofte ender med meget dyre løsninger pga. facadecensur på ældre ejendomme. Kan der udtænkes andre, kreative løsninger på problemet. Punktet blev delvis drøftet under punkt 8.c. Pia Nielsen fortalte, at der særligt i byfornyelse er fokus på at støtte udviklingen af nye bæredygtige løsninger, så der skabes grønne og bæredygtige boliger, der både lever op til boligkvalitet, arkitektur og CO 2 neutralitet. Mads Gudmand Høyer opfordrede til at tage kontakt til Center for Bydesign for rådgivning herom. g. SAB ønsker drøftelse af, om der kan gøres noget for at ændre på rammevilkårene for lejlighedssammenlægninger og renoveringer? Anne Mette Svendsen orienterede om vanskeligheder med at få kommunal godkendelse til lejlighedssammenlægninger. I øjeblikket skal projekterne godkendes både af Center for Byggeri og Center for Bydesign. Det er dyrt, at lejlighederne står tomme, mens der ventes på godkendelse. KAB ville derfor høre, om man kan få en principgodkendelse. Mads Gudmand Høyer påpegede, at man altid kan få en forhåndsgodkendelse fra Center for Bydesign, som kan vedlægges ansøgningen til Center for Byggeri.

11 11 9. Afdelinger i SAB med væsentlige problemer og/eller kritiske nøgletal jf. styringsrapporten for boligorganisationen samt SAB s egen gruppering af afdelingerne Punktet er drøftet jf. punkt 4.a. og 4.b. 10. Ledelse og beboerdemokrati samt forretningsgange og forvaltningsrevision Pia Nielsen ønskede en status på boligorganisationens arbejde med forvaltningsrevisionen. Pia Nielsen anbefalede, at forvaltningsrevisionen fremover indgår som selvstændigt punkt på organisationsbestyrelsens møder. Margrete Pump bemærkede, at SAB skal blive bedre til at gøre opmærksom på, at forvaltningsrevisionen er drøftet fx i målsætningsprogrammet. Pia Nielsen informerede om kommunens fokus på afdelingsbestyrelsens udgifter. Kommunen vil i de kommende år sætte fokus på den del af god almen ledelsesskik, der omhandler afdelingsbestyrelsen udgifter. Kommunen vil på et fremtidigt styringsdialogmøde drøfte emnet og bede om redegørelse for bestyrelsernes udgifter. KAB var positiv over kommunens fokus på afdelingsbestyrelsens udgifter. 11. Evaluering af samarbejdet omkring styringsdialog Kommunens kritiske gennemgang af regnskaber på styringsdialogen blev drøftet. Pia Nielsen forklarede, at kommunen påser regnskaberne, men at tilsynet ikke omfatter en egentlig godkendelse. Lene Vennits er positiv over styringsdialogen, som skaber mere tillid til kommunen og sætter gode dialoger i gang. Styringsdialogen er et godt redskab til at diskutere fremadrettede løsninger og fælles målsætninger. Anne Mette Svendsen ser en stor fordel i, at kommunen udvælger enkelte afdelinger, så man ikke behøver diskutere alle afdelinger. 12 Eventuelt Jannik Egelund informerede om pulje til TV overvågning, som er afsat på kommunens budget Her er afsat 2 x kr. i 2012 og Midlerne kan bruges til at supplere boligorganisationens eksisterende TV overvågning. 13. Næste styringsdialogmøde Kommunen udsender invitation. Mødet afholdes hos kommunen.

12 Aftaleoversigt for styringsdialogmødet Aftale mellem Samvirkende Boligselskaber og Københavns Kommune for driftsåret Aftalen er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmødet den 29. november Aftaler på boligorganisationsniveau 1. SAB sender ansøgning om omdannelse af 2 mindre fælleslokaler på 7. sal i Brohuset. 2. SAB sender status på ommærkningen af små familieboliger til ungdomsboliger. Deadline for aftalen: 1. kvartal Sundheds og Omsorgsforvaltningen og SAB vil i samarbejde reservere de 36 boliger i Valbyholm som ikke har elevator til primært studerende. Ansvarlig for aftalen: Sundheds og Omsorgsforvaltningen og SAB. Deadline for aftalen: Parterne aftaler selv nærmere herom. 4. Sundheds og Omsorgsforvaltningen giver tilbagemelding om, hvordan kommunen kan støtte demente og sindslidende i ældreboliger. Ansvarlig for aftalen: Sundheds og Omsorgsforvaltningen. Deadline for aftalen: Primo 2. kvartal SAB sender forslag til kommunen om, hvordan den interne oprykning kan anvendes før den kommunale anvisning for at tilpasse boliger med særlige faciliteter efter behov og interesse. 6. SAB sender brev om renovation, som oprindeligt var stillet til Teknik og Miljøforvaltningen. 7. Kommunen giver tilbagemelding om, hvornår reglerne om renovation evalueres. Derudover giver kommunen tilbagemelding om status for kommunens dialog med staten. Ansvarlig for aftalen: Center for Bydesign/Teknik og Miljøforvaltningen. Deadline for aftalen: Medio 2012.

13 Aftaleoversigt for styringsdialogmødet SAB indsender redegørelse for, at der er valgt kompetente afdelingsbestyrelser for SAB s afdelinger i Tingbjerg. Deadline for aftalen: 1. maj Parterne er enige om at indgå initiativaftale om Tingbjerg. Ansvarlig for aftalen: Kommunen indkalder til møde. Deadline for aftalen: Parallelt med vedtagelse af Strategiaftale med BL s 1. kreds. 10. SAB giver tilbagemelding om status på arbejdet med tilstandsrapporter. Deadline for aftalen: Ultimo januar Parterne blev enige om at indgå dialog om, hvilke afdelinger der kunne være relevante ift. grønne projekter.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET AKB KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED KAB DEN 1. DECEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet ABK København v/ KAB Margrete Pump (KAB) Elly Borg (KAB) Lone Skriver (KAB) Københavns Kommune Pia Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Jannik Egelund (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet.

1. De Vanføres Boligselskab Boligkontoret har primo november 2011 fremsendt brev til kommunen angående udpegelse af likvidator af DVB Hovedselskabet. 1 Deltagere De Vanføres Boligselskab for København v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Helle Hjorting (Boligkontoret Danmark) Dennis Larsen (Boligkontoret Danmark) Københavns

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, 2300 København S med deltagelse af: Fra Samvirkende Boligselskaber og Brumleby: Margrete Pump, kundedirektør, Anne Mette Fredsgaard Svendsen,

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOG MELLEM SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 7. MARTS 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOG MELLEM SAMVIRKENDE BOLIGSELSKABER OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 7. MARTS 2013 1 Deltagere fra Københavns Kommune: Teknik og Miljøforvaltningen: Morten Boje, Pia Lund, Jannik Egelund, Anders Rosendal, Philip Naegeli Arnhild (punkt 1 2) og Mads Gudmand Høyer (punkt 5). Sundheds og

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DOMEA KØBENHAVN REPRÆSENTERET VED DOMEA DEN 9. JANUAR 2012 1 Deltagere Domea København v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jytte Jensen (Domea) Mona Bojko (Domea) Rikke Tobiesen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Københavns Kommune Ole Bjerregaard

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012 1 Deltagere Danske Funktionærers Boligselskab v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jørgen Kristian Rasmussen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Helle Jeppesen (Domea)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAB V/KAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SAB V/KAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 17. MARTS 2014 1 Deltagere Samvirkende Boligselskaber v. KAB Margrete Pump Lene Vennits Finn Larsen Christen Mors Anne Mette Fredsgaard Svendsen Københavns Kommune Mehmet Adanir (Socialforvaltningen) Per Christensen

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber 2014 og 2015 og Københavns Kommune den 26. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber 2014 og 2015 og Københavns Kommune den 26. marts 2015 1 Deltagere fra Københavns kommune: Uffe Andreasen, Ole Frederiksen, Line Lolk, Cathrine Sejberg Jensen og Mads Lauridsen. Deltagere fra Samvirkende Boligselskaber ved KAB: Margrete Pump, Lene Vennits,

Læs mere

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen.

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen. 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne 1 Deltagere De Unges Almene Boligselskab v/ UngesBoligService.dk Iben Koch (UngesBoligService.dk) Gregers Andersen (UngesBoligService.dk) Jan Hansen (UngesBoligService.dk) Københavns Kommune Tine Engelbrechtsen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET HARESKOVGÅRD REPRÆSENTERET VED BOLIGKONTORET DANMARK DEN 14. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGSELSKABET HARESKOVGÅRD REPRÆSENTERET VED BOLIGKONTORET DANMARK DEN 14. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligselskabet Hareskovgård v/ Boligkontoret Danmark Bent Gail Kalashnyk (Boligkontoret Danmark) Charlotte Heitmann (Boligkontoret Danmark) Torben Eriksen (Boligkontoret Danmark) Mogens Lund

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B DEN 25. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B DEN 25. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligforeningen 3B Bent Frederiksen (Boligforeningen 3B) Peter Juul Andersen (Boligforeningen 3B) Per Bro (Boligforeningen 3B) Solvejg von Barm (Boligforeningen 3B) Villy Sørensen (formand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LEJERBO KØBENHAVN OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 27. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LEJERBO KØBENHAVN OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 27. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Lejerbo København Jan Hyttel (Lejerbo København) Per Yderholm (Lejerbo København) Steffen Boel Jørgensen (Lejerbo) Troels Buch Kristensen (Lejerbo) Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 5. FEBRUAR 2015 1 Deltagere Fra Boligforeningen VIBO: Kaare Vestermann, Direktør Anne Merethe Bryder, Økonomichef Tanja Thomsen Bæklund, Boligsocialchef Tine Pedersen, Udlejningschef Tina Kastberg, Jurist Henrik Nielsen,

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015

Referat af styringsdialogmøde med Lægeforeningens Boliger ved FA09 og Københavns kommune den 6. februar 2015 1 Deltagere: Lægeforeningens Boliger: Alex F. Rasmussen, Peter Jørgensen og Jens Corfitzen FA09: Lone Lund-Rasmussen og Kasper Nørballe Københavns Kommune: Teknik- og Miljøforvaltningen: Jørgen Stein,

Læs mere

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 12. november 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB ii DEN 28.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTADENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB ii DEN 28. 1 Deltagere Hovedstadens almennyttige Boligselskab (HAB) og Hovedstadens almennyttige Boligselskab II (HAB II) Ole Ekenberg (HAB) Camilla Hegnsborg (HAB) Jesper Herget (HAB II) Per Jørgensen (HAB II) Lars

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Almenbo den 29. november 2010 for Boligforeningen for Hospitalssygeplejerskerne i København

Referat af styringsdialogmøde med Almenbo den 29. november 2010 for Boligforeningen for Hospitalssygeplejerskerne i København 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, med deltagelse af: Fra Almenbo: Lisbeth Schaltz, Claus Hansen og Annette Meyer. Fra kommunen: Elsebeth Korsholm, Tine Engelbrechtsen, Ulla

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014 1 Deltagere: fsb Bjarne Larsson Pia Nielsen Terkel Kunding Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen Morten Boje Carina Wedell Andersen Ole Bjerregaard Louise Høyer Fie Cathrine Støttrup Olsen (ref.)

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24.

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24. 1 Deltagere Bestyrelsen for De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune: Formand Susanne Henriksen Boligkontoret Danmark: Forvaltningsdirektør Lars Lehmann Økonomidirektør Bent Gail-Kalashnyk Forrentningsfører

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED AKB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 10. FEBRUAR 2013 1 Deltagere Boligselskabet AKB København v/ KAB: Jonas Mørch Cohen Finn Larsen Margrete Pump Ulrik Hjort Thomas Ulrich Larsen Københavns Kommune: Morten Boje Peter Zeller Anders Rosendal Pia Lund 1. Strategi,

Læs mere

Referat fra styringsdialogmødet med Boligforeningen 3B afholdt den 3. november 2010

Referat fra styringsdialogmødet med Boligforeningen 3B afholdt den 3. november 2010 1 Deltagere fra Boligforeningen 3B: Bent Frederiksen, Peter Juul Andersen, Per Bro og Solvejg von Barm Deltagere fra Københavns Kommune: Pia Nielsen, Diddi Thiemann Norup og Sune Skovgaard (referent) 1.

Læs mere

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3)

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3) 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik - og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Rune Gamby (Teknik og Miljøforvaltningen) Fie Cathrine Støttrup Olsen (Teknik og

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED FSB DEN 21. NOVEMBER 2011, REVIDERET DEN 13. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED FSB DEN 21. NOVEMBER 2011, REVIDERET DEN 13. FEBRUAR 2012 1 Deltagere fsb Bjarne Larsson (fsb) Jørn Jerow (fsb) Michael Graae (fsb) Terkel Kunding (fsb) Glenn Michelsen, medvirkede fra punkt 2e (fsb) Christina Stilling Tarnø, medvirkede fra punkt 3 (fsb) Københavns

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab Dato: 1. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Driftschef

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014 1 Deltagere Boligselskabet De Unges Almene Boligselskab/ ved Ubsbolig A/S: Jan Hansen, regnskabschef Martin Staal, driftschef Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

2) Behov for aftaler med kommunen: (iflg. boligorganisationen)

2) Behov for aftaler med kommunen: (iflg. boligorganisationen) REFERAT Dialogmøde 2014 Boligselskabet Munkesøparken Dato: 9. september 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Dialogmøde (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg

Dialogmøde (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg REFERAT Dialogmøde 2011 + 2012 (afholdt i 2012) Lejerbo, Kalundborg Dato: 23. april 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Niels

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DUAB DEN 6. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DUAB DEN 6. DECEMBER 2012 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik og Miljøforvaltningen) Jørgen Stein (Teknik og Miljøforvaltningen) Pia Lund (Teknik og Miljøforvaltningen) Tine Engelbrechtsen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB OG HOVEDSTANDENS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB II DEN 30. 1 Deltagere Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen) Rebecca Forsman (Teknik og Miljøforvaltningen) Maria Nielsen (Teknik og Miljøforvaltningen) Cecilie Matzen (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HAB OG HAB II OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 19. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HAB OG HAB II OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 19. MARTS 2014 1 Deltagere: Hovedstadens almennyttige Boligselskab, Hovedstadens almennyttige Boligselskab II og DAB Formand Ole Ekenberg (HAB) Næstformand Camilla Hegnsborg (HAB) Formand Jesper Herget (HAB II) Næstformand

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14. 1 Deltagere Sporvejsfunktionærernes Boligforening v/ Advokatfirmaet Valdal Kresten Valdal (Advokatfirmaet Valdal) Susanne Kirk (Advokatfirmaet Valdal) Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Dato: 28.05.2013, kl. 15.00 16.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokal 1609 For Boligselskabet: Ryno Scheil, Bestyrelsesformand

Læs mere

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune 1 2 Fortiden, nutiden og måske en fremtid 3 Interesse eller branche? Klar arbejdsdeling Professionalisme Mål og rammer Fordi den effektive interesseorganisation

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed Aftaledokument for styringsdialogmødet mellem Fredensborg Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2014/2015. Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 6. oktober

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med AKB København den 6. december 2010

Referat af styringsdialogmøde med AKB København den 6. december 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13 med deltagelse af: Fra AKB, København: Margrete Pump, kundedirektør, Lone Skriver, udlejningschef, Elly Borg, forretningsfører Fra kommunen:

Læs mere

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed Bilag 1 Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed 14-11-2012 1. Indledning Denne redegørelse omhandler Fredensborg

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Organisationstype: Boligorganisation Organisationsnr: Navn: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: A. Konklusion Vurderer boligorganisationen

Læs mere

Ad 1) - se punkt 5. Ad 4) Kommunen har senest ved mail af meddelt, at der fremover ikke skal betales.

Ad 1) - se punkt 5. Ad 4) Kommunen har senest ved mail af meddelt, at der fremover ikke skal betales. REFERAT Dialogmøde 2014 Gørlev Boligselskab Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Lillian Pedersen Forretningsfører Jens

Læs mere

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny.

Gensidig forventningsafstemning At mødes og tale sammen er ikke nyt. Det er den strukturerede form, der er ny. By- og Udviklingsforvaltningen Sekretariat Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. marts 2012 Sagsnr. 11/31804 Løbenr. 50201/12 Referent Susanne Jensen Direkte telefon 79 79 13 67 E-mail jesu@kolding.dk

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB DEN 23. NOVEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN AAB DEN 23. NOVEMBER 2011 1 Deltagere Boligforeningen AAB Christian Høgsbro (Boligforeningen AAB) Helle Friis Nielsen (Boligforeningen AAB) Marianne Helberg (Boligforeningen AAB) Pia Skov (Boligforeningen AAB) Gorm Evers (Boligforeningen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN 3B OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 6. FEBRUAR 2014 1 Deltagere: Boligforeningen 3B Bent Frederiksen, adm. direktør Steffen Morild, formand for 3Bs org.best. Iris Gausbo, næstformand i 3Bs org.best. Per Bro, byggechef Solvejg von Barm, kundechef Københavns

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2014 og 2015 med AKB København og Københavns Kommune den 3. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde 2014 og 2015 med AKB København og Københavns Kommune den 3. marts 2015 1 Deltagere Fra Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune: Uffe Andreasen Martha Katrine Sørensen Pia Lund Rune Gamby Cæcilie Smith Frederiksen Fra KAB på vegne af AKB København: Jonas M Cohen

Læs mere

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP VIBOs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Charlotteager I Opførelsesår: 1979 182 boliger, etagebyggeri Charlotteager II Opførelsesår: 1981 186 boliger, etagebyggeri Charlottegårdshave Opførelsesår: 1982 71 boliger,

Læs mere

Bilag 1 - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds Status 7. april 2015

Bilag 1 - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds Status 7. april 2015 Bilag - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s. kreds 08 Bilag - Årlig status for målsætninger i Hovedaftale mellem Københavns Kommune og BL s. kreds 08 Status 7.

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Høng Boligforening Dato: 8. oktober 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Dithmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner.

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner. SEKRETARIATET Ullasvej 23, Rønne CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden/referat Styringsdialogmøde med Bo42 den 4. novmeber 2016 Deltagere: Fra Bo42: Direktør Ebbe Frank og formand Per Carlo Nilsson Fra

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Mødereferat. Vamdrup Boligselskab og Kolding Kommune Emne. Referat fra styringsdialogmøde med Vamdrup Boligselskab 2015

Mødereferat. Vamdrup Boligselskab og Kolding Kommune Emne. Referat fra styringsdialogmøde med Vamdrup Boligselskab 2015 By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 19. november 2015 Sagsnr. 15/9095 Løbenr. 170533/15 Referent Mads Kastrup Forslund Direkte telefon 79 79 16 74 E-mail

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012.

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Deltagere: Kurt Rytter, Ballerup Ejendomsselskab Lone Skriver, Ballerup

Læs mere

Susanne Axelsen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Lenette Andersen, Teknik- og Miljøforvaltningen (referent)

Susanne Axelsen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Lenette Andersen, Teknik- og Miljøforvaltningen (referent) Møde Styringsdialogmøde Vivabolig Tid 02-10-2013, kl. 13.00-15.00 Sted Stigsborg Brygge 5 160 Deltagere Lotte Bang, Direktør Vivabolig Søren Røge, Driftsmedarbejder Vivabolig Susanne Axelsen, Familie-

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening Dato: 27. november 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Eigil Hansen Forretningsfører

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde Frederiksberg forenede Boligselskaber

Referat af styringsdialogmøde Frederiksberg forenede Boligselskaber Mødet blev afholdt på Frederiksberg Rådhus. Fra Frederiksberg forenede Boligselskaber: Forretningsfører Kim Geertsen, områdechef Lone Skriver og konsulent Hanne Müller Fra Frederiksberg Kommune: Leder

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for 2015 2018 Sammenligning af udlejningsaftalen i perioden 2011-14 og den nye udlejningsaftale 2015-19 Tema 2011-14 2015-18 Fordeling af udlejningstyper

Læs mere

Ældreboliger. www.kk.dk. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Ældreboliger. www.kk.dk. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ældreboliger www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ældreboliger i København Faktuelle forhold 4.417 ældreboliger fordelt på 41 bebyggelser over hele byen Største bebyggelse har

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og 2015 Dato: 3. januar 2017 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Læs mere

Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 9. september 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen

Læs mere

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup

Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Aftale for Boligselskabet AKB, Taastrup Parterne aftaler herved Målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte indhold samt at opfylde de vedtagne

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med UngesBoligService.dk den 23. november 2010 vedr. De Unges Almene Boligselskab.

Referat fra styringsdialogmøde med UngesBoligService.dk den 23. november 2010 vedr. De Unges Almene Boligselskab. 1 Deltagere fra UngesBoligService.dk: Iben Kock, Direktør, Gregers Andersen, Afdelingschef, Jan Hansen, Regnskabschef Deltagere fra Københavns Kommune: Ulla Lyndby (vedr. udlejningsaftaler mv.), Jørgen

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 BS Nordjylland

STYRINGSDIALOG Aftaledokument, regnskabsår 2016 BS Nordjylland Overskrift Mødedeltagere - Boligorganisationen: Mødedeltagere Hjørring Kommune (HJK): Administrativ enhed: Styringsdialogmøde med Boligselskabet Nordjylland Arsenalvej 20, 9800 Hjørring Formand: Troels

Læs mere

Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune

Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune Boligselskabet AKB København og Københavns Kommune Afholdt den 7. december 2017 kl. 10.00-12.00 Deltagere fra Københavns Kommune Uffe Andreasen, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen Line Lolk, fuldmægtig,

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016

Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016 VALLENSBÆK KOMMUNE Sagsnr.: 16/7617 Vedr.: Styringsdialogmødet Mødelokale 360 d. 17. november. 2016 kl. 09.00-12.00 Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016 Deltagere : John Sørensen

Læs mere

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014 Alment byggeri drift Temadag i Århus den 4. sep. 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49191450, 61454919 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice

Læs mere

Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup

Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup Hedebos afdelinger i Høje-Taastrup Græshøjvej Opførelsesår: 1953 12 boliger, etagebyggeri Plejehjem, Vesterled/Valby vej Opførelsesår: 70 boliger, rækkehuse Fløng Byvej Opførelsesår: 1975 5 boliger, rækkehuse

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Boligselskabet Rosenvænget

Boligselskabet Rosenvænget Boligselskabet Rosenvænget Referat af dialogmøde mellem boligorganisation (BO) og Frederikssund Kommune Onsdag den 7. november 2018, kl. 10.00, i mødelokale F6 MØDEDELTAGERE Jannie Bratfeldt, Politik og

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med AAB og Københavns Kommune den 10. juni 2015

Referat af styringsdialogmøde med AAB og Københavns Kommune den 10. juni 2015 1 Deltagere Fra AAB: Bent Haupt Jensen, formand Christian Høgsbro, direktør Pia Skov, vicedirektør Helle Friis Nielsen, økonomichef Henrik Schultz, kundechef Gorm Evers, byggechef Marianne Helberg, sekretariatschef

Læs mere

Dialogmøde (afholdt i 2012) Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde (afholdt i 2012) Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2011 + 2012 (afholdt i 2012) Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 8. marts 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven I, II og III Bygaden Ole Rømers Vej Grønnehaven Nørreby Sønderby

Læs mere

Referat fra styringsdialog med Domea Vojens

Referat fra styringsdialog med Domea Vojens Boligselskabet Domea Vojens Naffet 2 6100 Haderslev Haderslev Kommune Sekretariat, Udvikling og Personale Gåskærgade 26 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 21332050 soli@haderslev.dk 08-05-2018 Sagsident:

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 og 2015 med De Unges Almene Boligselskab (DUAB) og Københavns Kommune den 24. marts 2015

Referat af styringsdialogmøde for 2014 og 2015 med De Unges Almene Boligselskab (DUAB) og Københavns Kommune den 24. marts 2015 1 Deltagere: Unges Boligservice (UBS): Iben Koch, direktør Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef Københavns kommune: Jørgen Stein, chefkonsulent Pia Lund, fuldmægtig

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 1031 Taastrup Torv I og II 1032 Taastrup Torv Plejeboliger Opførelsesår: 2014 33 boliger 1029 Møllegården Opførelsesår: 1975 10 boliger 1028 Kongsgården Opførelsesår: 1975

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Boligorganisationens nummer og navn, organisationstype og regnskabsperiode I. Boligorganisationen Pkt. I omhandler boligorganisationens

Læs mere