RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner"

Transkript

1 RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED

2 RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED Et grundlæggende princip for dig er, at alle fortjener en chance. Du trives bedst i rummelige miljøer og grupper, hvor etik og moral er en del af kodekset. Du træffer retfærdige og rimelige beslutninger, og du lader ikke dine personlige følelser anfægte de beslutninger du træffer, som involverer andre mennesker. Din dag er bedst, når du føler, at du har handlet fair og fordomsfrit overfor dine medmennesker og samarbejdspartnere.

3 LEDERSKAB RETFÆRDIGHED

4 LEDERSKAB Du er god til at organisere opgaver og aktiviteter. Du trives, når du har ansvaret for opgaver, der involverer andre mennesker. Du er lydhør og får alle i gruppen til at føle sig inkluderet. Du får tingende gjort og opgaverne løst, du har et smittende engagement på dine omgivelser, som skaber harmoni og virkelyst, der hvor du er. Din dag er bedst, når du kan opmuntre og motivere andre.

5 SAMARBEJDE OG LOYALITET RETFÆRDIGHED

6 SAMARBEJDE OG LOYALITET Du sætter en ære i at være loyal og dedikeret i dit samarbejde med andre. Du føler stort ansvar overfor dine samarbejdspartnere, du bliver stærkt motiveret af at løse fælles opgaver, og nå fælles mål, frem for individuelle udfordringer. Din dag er bedst, når du føler, du har samarbejdet optimalt ved at yde din del af gruppens arbejde, mod jeres fælles succes.

7 TAKNEMMELIGHED TRANSCENDENS

8 TAKNEMMELIGHED Du er meget bevidst, om de gode ting i livet, der sker for dig og for andre, og du trives, når du udtrykker din taknemmelighed overfor andre. Dine venner, kollegaer og din familie anser dig som en taknemmelig person, fordi du aldrig tager noget for givet og udtrykker altid din påskønnelse, overfor for de ting de gør. Din dag er bedst, når du kan medvirke til at skabe et positivt miljø, som lægger vægt på alt det gode, der sker i hverdagen.

9 OPTIMISME, HÅB OG FREMTIDSORIENTERING TRANSCENDENS

10 OPTIMISME, HÅB OG FREMTIDSORIENTERING Du tror på en lys fremtid, og at fremtiden er noget, du selv har indflydelse på og kan forme. Du motiveres af at sætte dig positive mål for fremtiden, både arbejdsmæssigt og privat - og du arbejder for at nå dertil. Din dag er bedst, når du kan smitte andre med dit engagement, og din optimisme, og når i sammen, kan lægge planer for, hvordan i når jeres mål for fremtiden.

11 HUMOR OG LEGELYST TRANSCENDENS

12 HUMOR OG LEGELYST Du forsøger at se på den lyse side af enhver situation, du elsker at grine, og det er vigtigt for dig at give andre et smil på læben. Du bruger din humor til at skabe kontakt til andre mennesker, og du trives rigtig godt i situationer, hvor din eller andres humor bruges til at løse en besværlig opgave eller alvorlig situation. Din dag er bedst, når du kan underholde andre og sprede glæde på din vej.

13 VÆRDSÆTTELSE AF SKØNHED OG DET SUBLIME TRANSCENDENS

14 VÆRDSÆTTELSE AF SKØNHED OG DET SUBLIME Du lægger mærke til, og glædes ved, at være omgivet af smukke og storslåede ting, lige fra kunst til skøn natur, men også i forhold til, andres flotte og dygtige præstationer. Din dag er bedst, når du har tid til at påskønne dine oplevelser, og tale med andre, om de ting du erfarer.

15 MENING, TRO OG ÅNDELIGHED TRANSCENDENS

16 MENING, TRO OG ÅNDELIGHED Du har en stærk opfattelse af et højere formål med universet og livet. Du trives i miljøer med klart definerede værdier og mål, hvor du og dine samarbejdspartnere ofte diskuterer eksistensberettigelsen af det, I gør. Din dag er bedst, når du handler i harmoni med dine personlige værdier og overbevisninger, og når dine handlinger tjener et højere formål.

17 KREATIVITET, OPFINDSOMHED OG ORIGINALITET VIDEN OG VISDOM

18 KREATIVITET, OPFINDSOMHED OG ORIGINALITET Du elsker at gøre ting på nye måder. Du motiveres i miljøer, hvor du har mulighed for at bruge dine evner til at opfinde nye arbejdsgange og metoder, til løsning af de opgaver og udfordringer, du får stillet. Din dag er bedst, når du får en ny idé og løser en hårknude, eller en svær opgave, hvor andre løsningsforslag har vist sig at være utilstrækkelige.

19 NYSGERRIGHED OG INTERESSE FOR VERDEN VIDEN OG VISDOM

20 NYSGERRIGHED OG INTERESSE FOR VERDEN Du er nysgerrig overfor alt, og du elsker at udforske og stiller altid spørgsmål. Dine venner, kollegaer og din familie beskriver dig som oprigtig interesseret i alt, hvad de foretager sig. Din dag er bedst, når du kan udforske og undersøge nye fascinerende emner og temaer.

21 VIDEBEGÆR, LÆRING OG UDVIKLING VIDEN OG VISDOM

22 VIDEBEGÆR, LÆRING OG UDVIKLING Du elsker at lære noget nyt og trives, når du har mulighed for at opsøge ny viden, hvad enten det er gennem kurser og undervisning, eller det er på egen hånd. Du har altid godt kunne lide at læse, gå i skole samt besøge kulturelle eller historiske seværdigheder. Din dag er bedst, når du oplever, at du eller det miljø, du er en del af, udvikler sig gennem tilegnelse og anvendelse af ny viden.

23 KRITISK TÆNKNING, DØMMEKRAFT OG ÅBENHED VIDEN OG VISDOM

24 KRITISK TÆNKNING, DØMMEKRAFT OG ÅBENHED Du gennemtænker og ser altid tingende fra alle mulige sider. Du drager ikke forhastede konklusioner men træffer dine beslutninger ud fra en vurdering af beviser, der taler for og imod. Du er derfor også i stand til at skifte mening, såfremt du finder nye beviser eller belæg for noget andet. Din dag er bedst, når du har mulighed for at kaste lys over nye idéer, opgaver eller holdninger og belyse dem fra flere vinkler.

25 PERSPEKTIV OG VISDOM VIDEN OG VISDOM

26 PERSPEKTIV OG VISDOM De, som kender dig, synes du er klog og værdsætter dit syn på tingene, selvom det ikke er sådan, du ser dig selv. Din omgangskreds sætter pris på og beskriver dig som en person, de altid kan regne med, når de mangler et troværdigt og godt råd. Din dag er bedst, når du kan hjælpe andre med at finde meningen med og skabe sammenhæng i de udfordringer, de står overfor.

27 VENLIGHED OG GENERØSITET MEDMENNESKELIGHED

28 VENLIGHED OG GENERØSITET Du trives, når du hjælper andre, du har aldrig for travlt til at gøre nogen en tjeneste, og du forventer ikke noget til gengæld. Du oplever glæde og motivation, når du har mulighed for at udvise omtanke for og interesse i dine medmennesker. Din dag er bedst, når du har mulighed for at hjælpe andre mennesker, også selvom du ikke kender dem særlig godt.

29 KÆRLIGHED, SAMHØRIGHED OG NÆRHED MEDMENNESKELIGHED

30 KÆRLIGHED, SAMHØRIGHED OG NÆRHED Du har evnen til at elske og blive elsket. Du værdsætter tætte, omsorgsfulde og fortrolige forhold til andre mennesker. Du er tillidsfuld og forventer, at tilliden bliver gengældt. De mennesker, du føler dig intuitivt tæt forbundet med, føler sig tilsvarende tæt forbundet til dig. Din dag er bedst, når du indgår i nære relationer og føler fælles fodslag med dem, du omgås.

31 SOCIAL INTELLIGENS MEDMENNESKELIGHED

32 SOCIAL INTELLIGENS Du forstår dig på andre menneskers handlinger, motiver og følelser. Du ved, hvordan du skal begå dig i sociale sammenhænge og stortrives, når du bidrager til at det samarbejde, du har med andre, fungerer godt. Din dag er bedst, når du kan motivere andre mennesker og få dem til at føle sig godt tilpas.

33 ENERGI, GEJST OG ENTUSIASME MOD

34 ENERGI, GEJST OG ENTUSIASME Du kaster dig over nye opgaver eller udfordringer med begejstring, hvilket fylder dig med gejst og energi. Du gør aldrig noget halvhjertet, og for dig er livet en opdagelsesrejse. Din bedste dag er, når du forfølger din passion og får mulighed for at fejre din såvel som andres succes.

35 ÆRLIGHED, TROVÆRDIGHED OG AUTENCITET MOD

36 ÆRLIGHED, TROVÆRDIGHED OG AUTENCITET Du er en reel, ærlig og troværdig person, som handler efter dine bedste overbevisninger. Du er ikke bange for at gå imod strømmen og forfølge det, du tror på. Du tager altid ansvar for dine tanker, følelser og handlinger. Din dag er bedst, når du har mulighed for at følge dit hjerte og engagere dig i opgaver, som stemmer overens med dine personlige styrker og værdier.

37 TAPPERHED OG MOD MOD

38 TAPPERHED OG MOD Du er en modig person, som ikke viger tilbage for noget, end ikke trusler og smerte, der syntes at være uoverstigelige udfordringer, eller andre af livets besværligheder. Du går altid i dialog for en god sag, hvor du argumenterer og handler i overensstemmelse med det, du mener er rigtigt, også selvom du risikerer at blive upopulær. Din dag er bedst, når du er omgivet af ærlige, troværdige mennesker og overvinder de udfordringer, du møder på din vej.

39 ARBEJDSSOMHED, VEDHOLDENHED OG GRUNDIGHED MOD

40 ARBEJDSSOMHED, VEDHOLDENHED OG GRUNDIGHED Du sætter en ære i og arbejder hårdt for at fuldføre de opgaver, du er begyndt på. Du giver ikke op, selvom du møder modstand på vejen mod dit mål og fuldførelsen af dine opgaver. Du kæmper til det sidste og bliver altid færdig til tiden. Din bedste dag er den, hvor du og dine samarbejdspartnere er fuldt fokuseret og koncentreret omkring en vigtig opgave, og arbejder målrettet med at få den i hus.

41 BESKEDENHED SELVBEHERSKELSE OG LIGEVÆGT

42 BESKEDENHED Du er ydmyg overfor de præstationer, du leverer. Du anser ikke dig selv for at være noget særligt, og din omgangkreds beundrer og værdsætter din beskedenhed. Du foretrækker at lade dine handlinger tale for sig selv og har ikke behov for at være i rampelyset. Din bedste dag er den, hvor du har frihed til at udføre dine opgaver for resultaternes skyld og ikke for at høste personlig anerkendelse og succes.

43 SELVKONTROL OG SELVBEHERSKELSE SELVBEHERSKELSE OG LIGEVÆGT

44 SELVKONTROL OG SELVBEHERSKELSE Du er en disciplineret og selvbevidst person, som har kontrol over dine følelser og lyster, derfor lader du dig ikke styre af disse. Du motiveres af faste rutiner med klare mål og trives godt, når du er med til at udarbejde klare regler og procedurer. Din bedste dag er den, hvor du sammen med andre arbejder målrettet og fokuseret på at skabe klarhed over hvilke handlinger, der er nødvendige for at nå jeres fælles mål.

45 FORNUFT, FORSIGTIGHED OG DISKRETION SELVBEHERSKELSE OG LIGEVÆGT

46 FORNUFT, FORSIGTIGHED OG DISKRETION Du træffer ikke beslutninger på baggrund af følelser eller impulser. Dine valg er baseret på sund fornuft. Du er velovervejet og omhyggelig, og du hverken gør eller siger ting, du senere vil fortryde. Din bedste dag er den, hvor du klart kan se det langsigtede udbytte af dine valg og handlinger frem for at forfalde til hurtige løsninger, der kun fremkalder et hurtigt fix af glæde lige nu og her.

47 TILGIVELSE OG BARMHJERTIGHED SELVBEHERSKELSE OG LIGEVÆGT

48 TILGIVELSE OG BARMHJERTIGHED Du tilgiver dem, som ikke har behandlet dig pænt eller gjort dig uret. Du slår en streg over jeres uoverensstemmelser og kigger i stedet fremad. Det gør dig glad, når du får mulighed for at udvise barmhjertighed og give andre en chance til. En god dag for dig er, når du eller andre erkender, at det er okay ikke at være perfekt, og at alle har ret til at fejle.

NYSGERRIGHED OG INTERESSE FOR VERDEN KREATIVITET, OPFINDSOMHED OG ORIGINALITET DØMMEKRAFT, KRITISK TÆNKNING OG ÅBENHED VIDEBEGÆR VISDOM OG VIDEN

NYSGERRIGHED OG INTERESSE FOR VERDEN KREATIVITET, OPFINDSOMHED OG ORIGINALITET DØMMEKRAFT, KRITISK TÆNKNING OG ÅBENHED VIDEBEGÆR VISDOM OG VIDEN KREATIVITET, OPFINDSOMHED OG ORIGINALITET NYSGERRIGHED OG INTERESSE FOR VERDEN VISDOM OG VIDEN VISDOM OG VIDEN VIDEBEGÆR DØMMEKRAFT, KRITISK TÆNKNING OG ÅBENHED VISDOM OG VIDEN VISDOM OG VIDEN NYSGERRIGHED

Læs mere

OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER

OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER 24 STYRKER OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER Her finder du en oversigt over de 24 styrker, der er kernen i styrkebaseret udvikling. Du kan tage VIAs test på min hjemmeside www.daisylovendahl. dk, men du kan

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

DE 24 PERSONLIGE STYRKER

DE 24 PERSONLIGE STYRKER DE 24 PERSONLIGE STYRKER 1/8 1. Nysgerrighed Man er åben for omverdenen og mentalt og emotionelt fleksibel i forbindelse med emner eller informationer, der ikke umiddelbart passer ind i de første hypoteser

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

Hvad er styrker? Styrkekort. Styrkekortenes udformning. Arbejdet med styrkekortene

Hvad er styrker? Styrkekort. Styrkekortenes udformning. Arbejdet med styrkekortene www.gnist.com Hvad er styrker? Uanset hvor vi står i livet, har vi brug for styrke. Styrke til at træffe gode valg, styrke til at stå fast eller styrke til at nå et mål. Styrkekortene er et redskab til

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du leder tit efter svar på nettet. Du synes, det er dejligt,

Læs mere

Evaluering. Arbejdet med styrkehjulet som evalueringsform

Evaluering. Arbejdet med styrkehjulet som evalueringsform Evaluering Arbejdet med styrkehjulet som evalueringsform Positiv psykologi baserer sig på den amerikanske psykolog Martin Seligmans ide om, at menneskets psykiske sundhed og trivsel er en afgørende faktor

Læs mere

Workshop( Pædagogik(på(lejr( Landslejrkurset( 18.:20.9.2015( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

Workshop( Pædagogik(på(lejr( Landslejrkurset( 18.:20.9.2015( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Workshop Pædagogikpålejr Landslejrkurset 18.:20.9.2015 Pladstilalle sestyrkerne Indledendetekst: Allemenneskerbesidderstyrker.Noglegangeerdeletteatåøjepå fordepassermåskeligeind isituationen.nårvæbnerkasperforeksempeligentageropvaskenogkanblivevedmedatvaske

Læs mere

STYRKEKORT (KLIP UD) Nysgerrighed. Kreativitet - Opfindsomhed. Social intelligens. Videbegærlighed. Perspektiv - Visdom.

STYRKEKORT (KLIP UD) Nysgerrighed. Kreativitet - Opfindsomhed. Social intelligens. Videbegærlighed. Perspektiv - Visdom. 1/6 STYRKEKORT (KLIP UD) Nysgerrighed Man er åben for omverdenen og mentalt og emotionelt fleksibel i forbindelse med emner eller informationer, der ikke umiddelbart passer ind i de første hypoteser eller

Læs mere

FIND DINE PERSONLIGE STYRKER

FIND DINE PERSONLIGE STYRKER FIND DINE PERSONLIGE STYRKER dk Indhold De 24 styrker: Derfor er det vigtigt at kende dine stærke sider (S. 1) Oversigt over de 24 styrker (S. 3-4) Find frem til dine personlige styrker (S. 5) Giv os din

Læs mere

Du tænker på fællesskabet

Du tænker på fællesskabet Du tænker på fællesskabet Kildehenvisning: Uddannelsesguiden.dk Lederevner Du tager ofte styringen i en gruppe og får alle deltagere inddraget. Andre lytter til dig og er tit med på dine idéer. De 24 styrker

Læs mere

Dine fem toptalenter

Dine fem toptalenter Dine fem toptalenter Dit kald ligger, hvor dine talenter møder verdens behov. Aristoteles (384 f.kr.-322 f.kr.), græsk filosof Når du skal finde din gnist og meningen med dit liv, skal du til en start

Læs mere

Dine 24 styrker. Kender du dine medarbejderes styrker?

Dine 24 styrker. Kender du dine medarbejderes styrker? Dine 24 styrker Kender du dine medarbejderes styrker? Der er forskningsmæssigt belæg for og en dokumenteret effekt af at arbejde med styrker, gør os gladere, mere tilfredse, mere robuste og skaber positiv

Læs mere

Hvad er Positiv Psykologi

Hvad er Positiv Psykologi Hvad er Positiv Psykologi Positiv Psykologi er et nyt felt, som beskæftiger sig med mental sundhed, styrker, positive følelser, positive institutioner og optimal funktionsevne Positiv Psykologi er en videnskab

Læs mere

Styrkebaseret Pædagogik på Østerbyskolen

Styrkebaseret Pædagogik på Østerbyskolen Styrkebaseret Pædagogik på Østerbyskolen Af Gry Bastiansen, Udviklingskonsulent for AKT, Dagtilbuds- og Skoleafdelingen Vejen Kommune Vejen kommune har igennem de sidste 4 år haft fokus på den anerkendende

Læs mere

Det periodiske system af motivation 24 karakterstyrker. Gnist 2015

Det periodiske system af motivation 24 karakterstyrker. Gnist 2015 Det periodiske system af motivation 24 karakterstyrker Gnist 2015 24 styrker Her finder du tekst til hver af de 24 karakterstyrker, som vi har samlet i det periodiske system af motivation. Det er de karakterstyrker,

Læs mere

Et værktøj til at kortlægge børns styrker

Et værktøj til at kortlægge børns styrker Et værktøj til at kortlægge børns styrker Hvad er en styrke? Psykolog Mette Marie Ledertoug, Defintion af styrker En styrke er en præ-eksisterende kapacitet for en bestemt måde at handle, tænke og føle

Læs mere

Uge 2. Velkommen til anden uge af Booster Basic. I uge 2 vil de fire styrker være: Mod Begejstring Selvkontrol Nysgerrighed

Uge 2. Velkommen til anden uge af Booster Basic. I uge 2 vil de fire styrker være: Mod Begejstring Selvkontrol Nysgerrighed Uge 2 Velkommen til anden uge af Booster Basic. I uge 2 vil de fire styrker være: Mod Begejstring Selvkontrol Nysgerrighed Læs gerne om de fire styrker som vi arbejder med i denne uge i elevvejledningen

Læs mere

Styrkeoversigt med beskrivelse

Styrkeoversigt med beskrivelse Styrkeoversigt med beskrivelse NYSGERRIGHED Du er nysgerrig overfor alting og stiller som regel mange spørgsmål. Du finder interessante aspekter af alle emner, og du elsker at opdage og udforske. Nysgerrige

Læs mere

Personprofil og styrker

Personprofil og styrker Personprofil og styrker Et redskab til at forstå dine styrker gennem din personprofil Indhold Dette værktøj er udviklet med henblik på at skabe sammenhæng mellem de 24 karakterstyrker udviklet af The VIA

Læs mere

GRUPPEVEJLEDNING I 7. KLASSE DET GODE SKOLELIV NAVN

GRUPPEVEJLEDNING I 7. KLASSE DET GODE SKOLELIV NAVN GRUPPEVEJLEDNING I 7. KLASSE DET GODE NAVN SKOLELIV Gruppevejledning i 7. klasse: Det gode skoleliv Udgivet i 2017 af Københavns Kommune Materialet er udviklet af: Henrik Bov Pedersen (UU København) Karina

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper De fire hovedtyper Målrettet Resultatorienteret Selvstændig Risikovillig Energisk Direkte Dristig Beslutsom Konkurrerende Vil styre Vil bestemme Viljestærk Spontan Impulsiv Energisk Synlig Ubekymret Irrational

Læs mere

Hvordan kan Positiv Psykologi fremme; Fremtidens arbejdspladsers - nysgerrighed, mangfoldighed og kreativitet!?

Hvordan kan Positiv Psykologi fremme; Fremtidens arbejdspladsers - nysgerrighed, mangfoldighed og kreativitet!? Hvordan kan Positiv Psykologi fremme; Fremtidens arbejdspladsers - nysgerrighed, mangfoldighed og kreativitet!? Velkommen til: Workshop Positiv Psykologi Positiv-ratio, Flow & Styrker Ser vi med positive

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

*Flow-teorien, hører til inden for den positive psykologi. *Flow-teorien blev opfundet af ungareren Mihaly Csikszentmihalyi i 1990. *Anvendelse: *Stressbehandling, organisationsudvikling, pædagogiske omr.

Læs mere

Uge 3. Velkommen til tredje uge af Booster Basic. I uge 3 vil de fire styrker være: Humor Videbegærlighed Venlighed Håb

Uge 3. Velkommen til tredje uge af Booster Basic. I uge 3 vil de fire styrker være: Humor Videbegærlighed Venlighed Håb Uge 3 Velkommen til tredje uge af Booster Basic. I uge 3 vil de fire styrker være: Humor Videbegærlighed Venlighed Håb Læs gerne om de fire styrker, som vi arbejder med i denne uge i elevvejledningen eller

Læs mere

Relationelle mirakler i organisationer

Relationelle mirakler i organisationer Relationelle mirakler i organisationer Coaching Anerkendende kommunikation Psykologhjælp Personlig stress håndtering Krisehjælp Hjælp ved langtidssygefravær Top Kompetenceudvikling Støtte fra kollegaer

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND T A L E N T B E S K R I V E L S E HVORDAN OPFØRER TALENTET SIG? 1. Strategisk Du har strategisk overblik, kan forudse forhindringer og finder

Læs mere

Personlig Adfærdsanalyse

Personlig Adfærdsanalyse Personlig Adfærdsanalyse Projekt: Fokusperson: DEMO Demo Dato: 24.02.2010 Præsenteret af: Copyright 2010 e-stimate.dk Indholdfortegnelse Forside Side 01 Indholdsfortegnelse Side 02 Om personlige styrker

Læs mere

Når noget smager godt - betyder det ikke at det også er sundt!

Når noget smager godt - betyder det ikke at det også er sundt! Når noget smager godt - betyder det ikke at det også er sundt! Når noget er lettere sagt end gjort - betyder det ikke at man så skal undlade at gøre det! Jeg knækkede ikke - men trak derimod en masse viden

Læs mere

Værdier for Solsikken/Dyrefryd.

Værdier for Solsikken/Dyrefryd. Bilag til Virksomhedsplanen Værdier for Solsikken/Dyrefryd. Vores mission er: - at passe godt på børnene - at udvikle og lære børnene - at være i dialog med forældrene om børnene - at yde et positivt samarbejde

Læs mere

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk Psykiatrifonden og DGI Boost trivslen i foreningslivet Øvelseshæfte til trænere dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk 2 ww.dgi.dk Boost trivslen i foreningslivet, Øvelseshæfte til trænere Udgivet af: DGI

Læs mere

Hvad kan skabe trivsel for alle? www.grybastiansen.dk

Hvad kan skabe trivsel for alle? www.grybastiansen.dk Hvad kan skabe trivsel for alle? www.grybastiansen.dk Programmet for torsdag den 14. september 9.00 velkomst og præsentation At skabe relationer til udsatte børn, Pause Den positive psykologi og de 24

Læs mere

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015)

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015) Værdiudforskning Kend dine værdier Det er nyttigt at kende sine kerneværdier, men ikke altid let at identificere dem. Derfor får du hjælp her. Nedenfor finder du i alt syv øvelser, som vil hjælpe dig til

Læs mere

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdi: I forhold til børnene: I forhold til forældrene: I forhold til kollegerne: Åbenhed Vi lytter til hvad børnene

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

Positiv Psykologi 10 September 2010

Positiv Psykologi 10 September 2010 Positiv Psykologi 10 September 2010 Seniorkonsulent Vinnie Andersen Positiv psykologi (Historie) 2. Verdenskrig førte til forskning i psykiske lidelser Den humanistiske psykologi 1968: psykologien skal

Læs mere

Karrierefokus - optakt til en fagbuffet. Studievejleder Bolette Møller Studievalgsvejleder Claus Lei Hansen

Karrierefokus - optakt til en fagbuffet. Studievejleder Bolette Møller Studievalgsvejleder Claus Lei Hansen Karrierefokus - optakt til en fagbuffet Studievejleder Bolette Møller Studievalgsvejleder Claus Lei Hansen Optaktens indhold Arbejdsmarkedet Finanssektoren UG også om job Kompetencer 2 jobannoncer Karriere

Læs mere

Positiv psykologi - Glad og tilfreds med vilje

Positiv psykologi - Glad og tilfreds med vilje København Tirsdag den 26.02.10 Positiv psykologi - Glad og tilfreds med vilje Et bud på definition af positiv psykologi Positiv psykologi søger at forstå og opbygge styrker og dyder som gør at individer

Læs mere

FORORD AF DIREKTIONEN

FORORD AF DIREKTIONEN FORORD AF DIREKTIONEN Du vil se ordet BUSSEN optræde flere steder i denne værdihåndbog. Vi vil starte med at invitere de rigtige med i BUSSEN. Med de rigtige mener vi ansatte, som vi gerne vil være i familie

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

I denne uge 1 (man-fre) vil de fire nøgleord være: vedholdenhed, social begavelse, åndelighed og omtanke.

I denne uge 1 (man-fre) vil de fire nøgleord være: vedholdenhed, social begavelse, åndelighed og omtanke. Uge 1 Velkommen til den første film i Booster Basic forløbet. I denne uge 1 (man-fre) vil de fire nøgleord være: vedholdenhed, social begavelse, åndelighed og omtanke. Læs gerne om de fire styrker vi arbejder

Læs mere

Frans Ørsted Andersen, lektor, ph.d DPU /Aarhus Universitet INKLUSION VIA INTENSIV LÆRING OG TURBOFORLØB?

Frans Ørsted Andersen, lektor, ph.d DPU /Aarhus Universitet INKLUSION VIA INTENSIV LÆRING OG TURBOFORLØB? Frans Ørsted Andersen, lektor, ph.d DPU /Aarhus Universitet INKLUSION VIA INTENSIV LÆRING OG TURBOFORLØB? FRANS ØRSTED ANDERSEN Lektor, PhD på DPU, Aarhus Universitet Indhold Introduktion til turbo som

Læs mere

Defintion af styrker. Individuelle styrker: samarbejde og læring

Defintion af styrker. Individuelle styrker: samarbejde og læring Defintion af styrker En styrke er en forud eksisterende evne for en ganske særlig måde at opføre sig, tænke eller føle på, som er autentisk og virker aktiverende på brugeren og sætter ham eller hende i

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

Vitalitet, engagement og pædagogisk relationsarbejde Psykolog og forfatter Anne Linder. Fredag d. 28.jan 2011

Vitalitet, engagement og pædagogisk relationsarbejde Psykolog og forfatter Anne Linder. Fredag d. 28.jan 2011 Vitalitet, engagement og pædagogisk relationsarbejde Psykolog og forfatter Anne Linder Fredag d. 28.jan 2011 Vitalitet, engagement og pædagogisk relationsarbejde 1.Del Pædagogisk relationsarbejde Betydning

Læs mere

LOGBOG. Upgrade NAVN:

LOGBOG. Upgrade NAVN: LOGBOG Upgrade NAVN: De syv karaktertræk Selvkontrol Engagement Vedholdenhed Social intelligens Taknemmelighed Optimisme Nysgerrighed 2 Introduktion til din Logbog HVAD SKAL DU BRUGE DIN LOGBOG TIL? På

Læs mere

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er:

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er: regelsæt for Gedsted Skole & Børnehus VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING Vores værdier er: Dét forstår vi ved værdien: Læring Fællesskab Læring er tilegnelse af viden og kundskaber gennem processer, som

Læs mere

Børn med eksplosiv adfærd Gry Bas)ansen

Børn med eksplosiv adfærd Gry Bas)ansen www.grybas)ansen.dk Børn med eksplosiv adfærd Gry Bas)ansen Program 9. november kl. 13.30-16.30 At skabe rela+oner +l udsa0e børn Hvorfor er nogle børn eksplosive? Børn med eksplosiv adfærd, hvordan laver

Læs mere

Hjælpsomme vi er aldrig alene

Hjælpsomme vi er aldrig alene Hjælpsomme vi er aldrig alene Vi er hjælpsomme og gør kollegerne til stjerner. Vi ved, at bag en k a er står der en k a er og igen en k a er. Du og vi er aldrig alene. Vi giver til hinanden jo mere jo

Læs mere

Mål for personlige og sociale kompetencer

Mål for personlige og sociale kompetencer Mål for personlige og sociale kompetencer 0. 3. klasse Du kan lide dig selv Du tror på, at du kan noget. Du siger, hvad du mener og føler Du fortæller gerne om dine oplevelser Du får ideer Du er nysgerrig

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET

MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET 1 MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET Mestring og relationer af Frans Ørsted Andersen FRANS ØRSTED ANDERSEN Ph.d / lektor Aut. psykolog Ph.d-uddannelse

Læs mere

SAMPLE STYRKEKOMPASSET KLASSERAPPORT LÆRERBESVARELSER. Lærerens navn: Klasse: Antal elever: Dato: Afvikling: Birgitte Lie Suhr-Jessen.

SAMPLE STYRKEKOMPASSET KLASSERAPPORT LÆRERBESVARELSER. Lærerens navn: Klasse: Antal elever: Dato: Afvikling: Birgitte Lie Suhr-Jessen. Lærerens navn: Klasse: Antal elever: Dato: Afvikling: Birgitte Lie Suhr-Jessen 3a 9 4/7/2014 Afvikling i forbindelse med styrkeugen STYRKEKOMPASSET KLASSERAPPORT LÆRERBESVARELSER 2014 Mette Marie Ledertoug

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Ordblind og på vej mod ungdomsuddannelse. Jens Chr. Jensen Farsø Efterskole

Ordblind og på vej mod ungdomsuddannelse. Jens Chr. Jensen Farsø Efterskole Ordblind og på vej mod ungdomsuddannelse Jens Chr. Jensen Farsø Efterskole Program - IIntro - vejledning på FE - Uddannelsesbog - Karakterstyrker - UG.dk - Dialogværktøj til uddannelsesparathed - Opsamling

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER. SÆT DIT TALENT I SPIL v. Iris Engelund

TALENT BESKRIVELSER. SÆT DIT TALENT I SPIL v. Iris Engelund TALENT BESKRIVELSER v. Iris Engelund WWW.FREDDYMEYER.DK +45 61 43 63 43 iris@freddymeyer.dk INDHOLD OVERSIGT OVER TALENTERNE Alle 34 talentbeskrivelser TALENTINDIKATOR Med indikatoren kan du registrere

Læs mere

1. Social ansvarlighed. Ærlighed. Integritet. Miljø

1. Social ansvarlighed. Ærlighed. Integritet. Miljø 1. Social ansvarlighed 101 Retfærdighed 102 Ærlighed 103 Tolerance Lige muligheder for alle, respekt for andres rettigheder Åben, ærlig og oprigtig Respekt for andre, accept af forskellighed 104 Mod 105

Læs mere

I dag. Rela4onskompetence og professionel, ressourcefokuseret kollegial sparring 28/02/2015

I dag. Rela4onskompetence og professionel, ressourcefokuseret kollegial sparring 28/02/2015 Rela4onskompetence og professionel, ressourcefokuseret kollegial sparring Pædagogisk dag - Smørblomsten Lørdag den 28. februar 2015 Kobæk Strand I dag En dag med oplæg, dialoger og gruppearbejde om rela4onskompetence

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Fremtidens ledelse og fremtidens arbejdspladser

Fremtidens ledelse og fremtidens arbejdspladser Fremtidens ledelse og fremtidens arbejdspladser Videnscenter for Landbrug og fødevarer MCH Kongrescenter 24. Februar 2014 Alfred Josefsen, foredragsholder, forfatter adjungeret professor, bestyrelsesformand

Læs mere

TEMADAG 31. OKTOBER 2017 FOR ARBEJDSMILJØORGANISATIONEN. Materiale. Anette Hvidtfeldt

TEMADAG 31. OKTOBER 2017 FOR ARBEJDSMILJØORGANISATIONEN. Materiale. Anette Hvidtfeldt TEMADAG 31. OKTOBER 2017 FOR ARBEJDSMILJØORGANISATIONEN Materiale Anette Hvidtfeldt Indledning "Vi modtager ikke visdom; vi må opdage den for os selv efter en rejse, som ingen anden kan tage for os eller

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

Sammen med andre kan du se flere sider af samme sag. Du forholder dig kritisk til beslutninger, og du kan ændre holdning ud fra andres input.

Sammen med andre kan du se flere sider af samme sag. Du forholder dig kritisk til beslutninger, og du kan ændre holdning ud fra andres input. DØMMEKRAFT Du bliver glad og fyldt med energi, når du bidrager til, at der bliver taget gode beslutninger. Du ser tingene fra andres perspektiv og ser oplevelser fra flere sider. Du motiveres især, når

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Adfærd. Selvværd. Hvordan handler jeg i dagligdagen på Funder Skole for at styrke selvværd overfor barnet/kollegaen/forældrene?

Adfærd. Selvværd. Hvordan handler jeg i dagligdagen på Funder Skole for at styrke selvværd overfor barnet/kollegaen/forældrene? Hvad forstår vi ved selvværd på Funder Skole? Hvordan handler jeg i dagligdagen på Funder Skole for at styrke selvværd overfor barnet/kollegaen/forældrene? Selvværd Et menneske med selvværd - har lyst

Læs mere

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Markedsorientering Troværdighed Motivation Kommunikation Værdier frem for alt hjem Værdier Værdien af værdier Værdier er vigtige. Det er de, fordi de bestemmer, hvad der er rigtigt eller forkert,

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Dannelse og trivsel med afsæt i positiv psykologi og styrker

Dannelse og trivsel med afsæt i positiv psykologi og styrker Hvordan står det til med dannelsen i folkeskolen? Dannelse og trivsel med afsæt i positiv psykologi og styrker Er du blevet informeret om, hvordan skolen konkret arbejder med dit barns alsidige udvikling?

Læs mere

Værdigrundlag Ishøj Skole

Værdigrundlag Ishøj Skole Værdigrundlag Ishøj Skole Ishøj Skole er skolen for alle, præget af åbenhed, gensidig tillid og respekt for hinanden. Vi ønsker, at alle til stadighed skal være i en proces, der er kendetegnet ved videns-

Læs mere

Modul 7 - MIG OG OS 129 MIG OG OS MODUL

Modul 7 - MIG OG OS 129 MIG OG OS MODUL Modul 7 - MIG OG OS 129 MIG OG OS 7 MODUL 130 Modul 7 - MIG OG OS Modul 7 - MIG OG OS 131 MIG OG OS MODULET BERØRER SÆRLIGT FØLGENDE RETTIGHEDER FRA BØRNEKONVENTIONEN: Voksne skal hjælpe og beskytte børn,

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

HVAD ER SELV? Til forældre

HVAD ER SELV? Til forældre HVAD ER SELV Til forældre Indhold Indledning 3 Indledning 4 SELV 6 SELV-brikkerne 8 Gensidige forventninger 10 Motivation og dynamisk tankesæt 13 Sådan arbejder I med SELV derhjemme På Lille Næstved Skole

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Skalaer i UiL foreløbig udgave

Skalaer i UiL foreløbig udgave Udd- Skala Dansk Navn English parat- Beskrivelse af egenskaber/færdigheder der måles vurd. * Den indre er drevet af interesse for eller glæde ved selve aktiviteten/opgaven. Den kan udvikles ved at give

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Oplæg til forældremødet den 29. september 2005.

Oplæg til forældremødet den 29. september 2005. 1 Oplæg til forældremødet den 29. september 2005. (Jørgen Møller) Tema: Om Fristedets vision, værdier, børnesyn og den pædagogiske tænkning, som vi forsøger at bygge vores praksis på. Jeg er af mine medarbejdere

Læs mere

Styrkebaseret ledelse Folkeuniversitetet

Styrkebaseret ledelse Folkeuniversitetet Styrkebaseret ledelse Folkeuniversitetet I stedet for primært at fokusere på at fikse svagheder fokuserer den styrkebaserede ledere både på svagheder og styrke. For uden styrke, bliver vi lettere slået

Læs mere

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013)

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013) Performance : 3,84 (3,79) Importance : 3,90 (3,94) Respondenter : 414 (360) Organisation 3,53 (3,38) 5.0 Økonomi 3,84 (3,68) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,03 (3,98) 3.0 Kunder / Foreninger / Samarbejdspa 3,66

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Det er lysten, der driver værket. Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor

Det er lysten, der driver værket. Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor Det er lysten, der driver værket Kommunikationsguide til: Fællesværker, Sprint og URK-Mentor Ungdommens Røde Kors har kickstartet en række initiativer, der giver børn og unge alle steder i landet mulighed

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere