Referat af møde i Danske SOSU-skolers VEU-udvalg, torsdag d. 30. januar 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Danske SOSU-skolers VEU-udvalg, torsdag d. 30. januar 2014"

Transkript

1 Referat af møde i Danske SOSU-skolers VEU-udvalg, torsdag d. 30. januar 2014 Kl , Ny Vestergade 17, 2. sal, 1471 Kbh. K. Deltagere Lene Kvist, Social- og Sundhedsskolen Nord Lis Fibæk Laursen, Social- og Sundhedsskolen Århus Lise Gerd Larsen, SOSU Nykøbing F. Kim Madsen, Social- og Sundhedsskolen Fyn Vibeke Nielsen, Randers Social- og sundhedsskole (deltog per mail) Anne Selsøe Sørensen, sekretariatet Ida Munch Jacobsen, sekretariatet Afbud Dagsorden 1. Vedtagelse af dagsorden 2. Nyt fra bestyrelsen Vibeke var syg og orienterede derfor på mail om bestyrelsens arbejde. Bestyrelsen har været optaget af at besætte sekretariatet og arbejder i øvrigt bl.a. med spørgsmål om foreningens fremtid, EUD-reformen og VEU-milliarden. 3. Orientering om status på serviceeftersynet for AMU-området Lene orienterer om serviceeftersynet på AMU-området, herunder om nedsættelse af arbejdsgrupper i forhold til fleksible afholdelsesformer i AMU og AMU-beskrivelsessystemet. Bilag: Statusmail med vedhæftelser fra VEU-rådet Udvalget ønsker at arbejde med takstindplacering på AMU-rådet og indstiller til bestyrelsen, at de skal tage stilling til, om de vil gå med til, at der laves en officiel henvendelse til ministeriet om taksteftersyn. Sekretariatet undersøger, hvor langt ministeriet er med taksteftersynet. Lis sidder med i gruppen om fleksible afholdelsesformer, og udvalget besluttede, at man også vil forsøge at få indflydelse på den anden gruppe ved at sende noget på skrift (sekretariatet sørger for dette).

2 Følgende blev indstillet til videreformidling til arbejdsgruppen om Beskrivelsessystemet: (dot 1) Udvalget bakker op, om den overordnende tankegang i de fælles kompetencebeskrivelser i beskrivelsessystemet. Beskrivelsessystemet sikrer, at uddannelserne udbydes i det faglige miljø - der skal være et fagligt miljø omkring uddannelserne. Det bemærkes dog, at opgørelsesmetoden ift. minimumsaktivitet, hvor kun aktivitet på kernemål gælder, skaber nogle problemer ift. de små fkb er fordi aktivitet inden for tilknyttede mål ikke tæller med. Det giver risiko for at miste skolegodkendelser. Minimumsaktivitet bør ikke kun måles på kernemål, men på alle mål. Selvom det ikke er en moder-fkb, så skal man kunne have den til at tælle med i aktiviteten - den skal kunne registreres under de tilknyttede fkb er. (dot 2) Udvalget mener, at der er behov for at angive niveauer /progression i titlerne på uddannelserne både ift. meritpakker, men også af hensyn til tydeliggørelsen over for brugerne. (dot 3) (dot4) Udvalget mener ikke, at intentionerne i AMU-systemet står mål med det administrative system. Efteruddannelsesudvalgene skal have friere rammer til at imødekomme de løbende behov. Midlerne til udvikling udloddes af EPOS én gang årligt, og derfor skal man, to år før et kursus skal udvikles, melde ind. Denne kadence er for tung. En alternativ måde at gøre det på er at sige, at der er nogle frie midler til at dække behov, der opstår løbende, så der kan udvikles i en anden kadence. (dot5) For at koblingen mellem AMU og EUV i den kommende EUD-reform kan sikres, skal kommunikationen og samarbejdet mellem efteruddannelsesudvalg og faglige udvalg være bedre. Dette skal ske for at sikre fleksibiliteten i EUV. Lise orienterede om det første møde i arbejdsgruppen om Fleksible afholdelsesformer, som hun deltog i, fordi Lis ikke kunne. 4. Principperne for garantikurser Lene deltog på Danske SOSU-skolers vegne i et møde om garantikurser med Undervisningsministeriet, Danske Erhvervsskoler og AMU-forstanderne d. 29. november Lene orienterer om mødet. Derudover har EPOS d. 3. januar 2014 rettet henvendelse til Danske SOSUskoler for at får istandsat et møde med Danske SOSU-skoler, hvor EPOS vil drøfte spørgsmålet om uddannelsesdækningen for små målgrupper herunder muligheden for at anvende garantikurser. Udvalget bedes drøfte principperne for garantikurser, om hvordan vi kan/skal arbejde med begrebet i Danske SOSU-skoler.

3 Udvalget ønskede at understrege, at uddannelsesdækning for små målgrupper hele tiden har været tilfældet. Skolerne lever op til deres udbudsforpligtelse. Der bliver koordineret på tværs af landet, så aflyste kurser oprettes andre steder. Men VEU-udvalget mener ikke, at skolerne skal pålægges at udbyde til små målgrupper uden at få en pose penge for det. Udvalget går ikke ind for garantikursus-begrebet, som det er defineret på efteruddannelse.dk, men kan godt gå ind for det som et brandingværktøj (f.eks. som markedsføringstiltag over for ledige, der skal have uddannelsesydelse). Hvis udvalget skal gå ind for garantikurser, så skal der arbejdes med minimumsdeltagerantallet, så vi ikke ender med at skulle oprette kurser for kun to personer. Bestyrelsen bakker op om, at VEU-udvalgets formand sammen med hele eller dele af VEU-udvalget holder møde med EPOS om emnet. Sekretariatet kontakter sekretariatet for EPOS for at forsøge at koordinere en mødedato, der passer med VEU-udvalgets kalender. 5. Code of Conduct for arbejdsmarkedsuddannelserne I forbindelse med sidste udbudsrunde af arbejdsmarkedsuddannelserne blev der udarbejdet et Code of Conduct mellem udbyderne på området. En ny udbudsrunde kan være på tale igen inden for den nærmeste fremtid, og derfor er der behov for at overveje, om den gamle CoC er dækkende og tidssvarende, eller om det er tid til at udarbejde en ny med de andre udbydere. Udvalget bedes drøfte, om der bør udarbejdes en ny Code of Conduct. Bilag: Code of Conduct Ingen fra udvalget havde umiddelbart noget input til punktet. Der blev derfor aftalt, at punktet udskydes til næste møde, når Vibeke er til stede. 6. Erfaringer med de nye regionale socialtilsyn Bestyrelsen har foreslået direktørerne, at skolerne i hver region går sammen om at præsentere det samlede uddannelsesudbud på social- og sundhedsskolerne, både grunduddannelser, IV og efteruddannelse, for det pågældende socialtilsyn. Udvalget orienterer hinanden om erfaringerne med arbejdet med de regionale tilsyn.

4 Socialtilsyn Sjælland (på øerne) har ikke ønsket kontakt med SOSU-skolen, fordi man stadig er ved at indrette sig. København er ikke nået til at koordinere, så de har ikke haft kontakt til tilsynet. Syd: Mogens har påtaget at sig at tage fat i dem og vil vende tilbage når det er sket. Midt: Efter et forløb, hvor udbuddet ikke var offentligt, gik udbuddet af familieplejerkurser til VIA. Vibeke og Kim skal mødes med tilsynet i februar, hvor der skal tales strategisk samarbejde med SOSU-skolerne i Region Midt. Nord: Afholdt møde med Socialtilsynet i november, har koordineret med Thisted, og Nord har fået opgaven: Der skal køre forløb i Thisted, Aalborg og Hjørring. Hvad der ligger af yderligere opfølgende kurser, er op til kommunerne. Vibeke orienterede på mail om, at Søren og Vibeke skal til møde med ledelsen i Socialstyrelsen i begyndelsen af marts, hvor de vil forsøge at bakke deres nye strategier om at anvende etablerede uddannelser i deres arbejde op. 7. Orientering om samarbejdet med Socialstyrelsen Lene og Lis orienterer om udviklingen i samarbejdet om projektet til styrkelse af selvbestemmelse og livskvalitet på plejecentrene efter mødet mellem Danske SOSU-skoler og Socialstyrelsen og den nye projektleder Rikke Søndergaard d. 18. november Lis orienterede om, at der er blevet afholdt fællesmøder med forskellige skoler. Intentionen var, at der skulle være dialog om, hvordan Socialstyrelsen kan bruge skolerne bedst muligt. Der er afholdt møder inden for forskellige temaområder - inkontinens, palliation etc. På et møde den 21. februar præsenteres transfer-konceptet. VEU-udvalget havde håbet, der kom noget epokegørende omkring en palliationsuddannelse og transferområdet, men det tyder det endnu ikke på. 8. Orientering om spørgsmålet om GVU og VEU-godtgørelse Ida orienterer. Bilag: Korrespondance mellem Ida og UVM. Ida har taget kontakt til UVM for endelig at få afklaret spørgsmålet om mulighed for VEUgodtgørelse ifm. tilrettelæggelse af GVU. UVM svarede bekræftende på, at en GVU-elevs uddannelse kan udløse fuld VEU-godtgørelse, hvis GVU-forløbet er tilrettelagt som fuldtidsundervisning, således som fuldtidsundervisning defineres inden for det givne

5 uddannelsesområde. Denne tolkning udgør en ændring i forhold til en tidligere tolkning, som fastslog, at hvis en GVUelevs uddannelse skulle udløse VEU-godtgørelse, skulle uddannelsen være tilrettelagt med 37 timers undervisning (konfrontationstimer) om ugen. Der er kursusledermøde på mandag, hvor der vil blive redegjort for sagen. Sekretariatet sender mailkorrespondancen ud på direktørniveau og videreformidler til Danske Erhvervsskoler. 9. Orientering om status på EUD-reformen Vibeke orienterede via mail. Reformen er endnu ikke færdigforhandlet, så intet er sikkert endnu. 10. Eventuelt DE-L har sendt en invitation til at deltage i et AMU audit-netværk. VEU-udvalget er enigt om, at de gerne vil bakke op om og indgå i et netværk for så vidt det drejer sig om en dialog og samarbejde samt erfaringsudveksling om retvisende og anvendelige tjeklister og kvalitetssikring på AMUområdet. Udvalget mener imidlertid ikke, at foreningen bør understøtte et princip om anmeldt og uanmeldt auditering og som sådan bidrage til en direkte auditeringsmodel. Sekretariatet vender ovennævnte indstilling til et svar på invitationen med bestyrelsen og svarer på DE-L s invitation.

Referat af møde i Danske SOSU-skolers VEU-udvalg, tirsdag d. 1. april 2014

Referat af møde i Danske SOSU-skolers VEU-udvalg, tirsdag d. 1. april 2014 Referat af møde i Danske SOSU-skolers VEU-udvalg, tirsdag d. 1. april 2014 Kl. 10.30 15.00, Ny Vestergade 17, 2. sal, 1471 Kbh. K. Deltagere Lene Kvist, Social- og Sundhedsskolen Nord Lis Fibæk Laursen,

Læs mere

Mandag d. 1. december kl. 10.00-13.00 Med efterfølgende julefrokost hos Nimb

Mandag d. 1. december kl. 10.00-13.00 Med efterfølgende julefrokost hos Nimb AF MØDE I INDUSTRIENS FÆLLESUDVALG FOR ERHVERVS- OG ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER 3. december 2014 TAB/CSH DI-repræsentanter 3F-repræsentanter Christine Bernt Henriksen Pia Maul Andersen (frem til kl. 12.00)

Læs mere

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009

Indkaldelse til møde i FUHA den 2. februar 2009 Til Per Kristian Jansen, formand, Danske Regioner Anne Dalhberg, Teknisk Landsforbund Heidi Leen, FOA Lene Nielsen, FOA Michael Bille, Danske Regioner Randi Wetke, Danske Regioner (afbud) Lotte Meilstrup,

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

TUR administrativ konference 28. maj Nyt i AMU. v/ Maja Schiøth Dyrby, Kontor for Voksen- og Efteruddannelser.

TUR administrativ konference 28. maj Nyt i AMU. v/ Maja Schiøth Dyrby, Kontor for Voksen- og Efteruddannelser. TUR administrativ konference 28. maj 2019 Nyt i AMU v/ Maja Schiøth Dyrby, Kontor for Voksen- og Efteruddannelser Side 1 Indhold Ny regler i AMU-bekendtgørelsen med fokus på: 1. Fleksibilitet 2. Arkiv

Læs mere

Referat af Danske SOSU-skolers bestyrelsesmøde d kl

Referat af Danske SOSU-skolers bestyrelsesmøde d kl Referat af Danske SOSU-skolers bestyrelsesmøde d. 24.10.2013 kl. 8.30-14.00 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Opfølgning på seneste referat På det seneste bestyrelsesmøde blev foreningens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 4. december 2013 i sekretariatet

Referat af bestyrelsesmøde den 4. december 2013 i sekretariatet Referat af bestyrelsesmøde den 4. december 2013 i sekretariatet Til stede: Søren Clausen, Vibeke Nielsen, Mogens Kragh Andersen, Jeppe Rosengård Poulsen, Bente Strager og Anne Wieth-Knudsen (sekretariatet

Læs mere

Den 24. april 2015 Referat af 33. møde i Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) onsdag den 25. februar 2015

Den 24. april 2015 Referat af 33. møde i Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) onsdag den 25. februar 2015 Rådet for Voksen og Efteruddannelse (VEU-rådet) Sekretariatet Den 24. april 2015 Referat af 33. møde i Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) onsdag den 25. februar 2015 Mødet var indkaldt med

Læs mere

MØDE I INDUSTRIENS FÆLLESUDVALG FOR ERHVERVS- OG ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER

MØDE I INDUSTRIENS FÆLLESUDVALG FOR ERHVERVS- OG ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER 27. august 2013 TAB MØDE I INDUSTRIENS FÆLLESUDVALG FOR ERHVERVS- OG ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER DI-repræsentanter Christine Bernt Henriksen Morten V.B. Revsbeck Helle Ankersen Finn Brøndum Niels Henning

Læs mere

Den kommende AMU-udbudsrunde - muligheder/konsekvenser for uddannelsesinstitutionerne

Den kommende AMU-udbudsrunde - muligheder/konsekvenser for uddannelsesinstitutionerne Den kommende AMU-udbudsrunde - muligheder/konsekvenser for uddannelsesinstitutionerne Koordinationsforum v/rar Nordjylland 10. december 2018 A. Neil Jacobsen, EUC Nord Tidsplanen for udbudsrunden Det blev

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Side 1 af 7 sider Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er godkendt af Undervisningsministeriet

Læs mere

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne Indledning... 2 Mål for udbudspolitikken... 2 Skolens strategi... 3 Afdækning af behov... 4 Markedsføring... 4 Samarbejdsrelationer... 5 Udlicitering... 5 Udlagt undervisning... 6 Revision... 6 1 Indledning

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Kjeld Christiansen Stig Ove Jensen Danske Regioner:

Læs mere

AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2015

AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2015 AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2015 Indhold AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2015... 1. Udbudsgodkendelser til AMU... 2. Geografisk område... 3. Politik for afdækning af de regionale

Læs mere

EPOS s AMU-uddannelser - på tærsklen til forandring Lotte Meilstrup, formand

EPOS s AMU-uddannelser - på tærsklen til forandring Lotte Meilstrup, formand EPOS s AMU-uddannelser - på tærsklen til forandring Lotte Meilstrup, formand Konference for de lokale uddannelsesudvalg 23. oktober 2013 København, Scandic Program for dagen 10.00-11.00 Velkomst og status

Læs mere

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Til stede: Mogens Kragh Andersen (SOSU Fyn), Rita Christensen (SOSU Herning), Carl Tronhjem (SOSU Sjælland), Steen Kjeldsen (SOSU FVH),

Læs mere

Samarbejdsaftale SOSU skolerne i Region Midt- og Nordjylland

Samarbejdsaftale SOSU skolerne i Region Midt- og Nordjylland Samarbejdsaftale SOSU skolerne i Region Midt- og Nordjylland MARTS 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND OG FORMÅL... 3 FORPLIGTENDE SAMARBEJDE... 3 AMU-SAMARBEJDET MELLEM SKOLERNE... 4 OPSIGELSE AF AFTALEN...

Læs mere

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud:

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud: DAGSORDEN LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt,

Læs mere

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Side 1 af 7 sider Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er godkendt af Undervisningsministeriet

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune DAGSORDEN LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling,

Læs mere

Referat af møde i Danske SOSU-skolers EUD-udvalg d. 18. marts 2014

Referat af møde i Danske SOSU-skolers EUD-udvalg d. 18. marts 2014 Referat af møde i Danske SOSU-skolers EUD-udvalg d. 18. marts 2014 Kl. 10.00-14.30, Ny Vestergade 17, 2. sal, 1471 København K Deltagere Else Ravn Rasmussen, SOSU Randers Hanne stilling, SOSU Nykøbing

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. OBS: Mødet afsluttes ikke som tidligere aftalt med frokost. I stedet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Tid: Torsdag den 18. juni kl. 14.00 16.30

Bestyrelsesmøde. Tid: Torsdag den 18. juni kl. 14.00 16.30 Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 18. juni kl. 14.00 16.30 Sted: Distribueret til: Afbud: På Sporet 8, Aalborg S-1.046 Lars Bo Breddam, selvsupplerende, formand Jørgen R. Henriksen, Region Nordjylland,

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

Arbejdsmarkedsuddannelser. i fælles kompetencebeskrivelser. Kort introduktion til begreberne

Arbejdsmarkedsuddannelser. i fælles kompetencebeskrivelser. Kort introduktion til begreberne Arbejdsmarkedsuddannelser i fælles kompetencebeskrivelser Kort introduktion til begreberne Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) De cirka 3000 uddannelser i AMU er organiseret i et system af fælles kompetencebeskrivelser,

Læs mere

LUU PAU Dato: 10. oktober Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211

LUU PAU Dato: 10. oktober Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211 LUU PAU Dato: 10. oktober 2017. Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211 Mødedeltagere: Mette Kim Bjerre, Annie Hansen, Henning Troelsen, Lone Rasmussen, Pia Ranck, Thomas

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Dagsorden: Til orientering: 1. Nordjysk udvikling øget uddannelseskapacitet v/dorthe T. Kudsk og Kirsten Pallesgaard

Dagsorden: Til orientering: 1. Nordjysk udvikling øget uddannelseskapacitet v/dorthe T. Kudsk og Kirsten Pallesgaard Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område torsdag den 22. november 2012, kl. 8.30-10.30 Undervisningslokale 90, Østre Allé 91, Aalborg Deltagere: Mogens Andersen

Læs mere

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Dagsorden. LUU møde. Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Dagsorden LUU møde Torsdag den 3. april 2014 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet afholdes Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Side 2 af 5 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Chaufførfaglærerkonference Nyt fra TUR

Chaufførfaglærerkonference Nyt fra TUR Nyt fra TUR 2 1. AMU Udbudsrunden. 2. Logbøger til GVU. 3. Mogens Findalen fonden. 4. Faglæreruddannelse 2010. 5. Nyt fra TUR forlag. 6. Nye muligheder i Multitest 7. Udvikling af Svendeprøveregler 8.

Læs mere

Dagsorden for møde i LUA

Dagsorden for møde i LUA Dagsorden for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 Mødested: Mødelokale 1, Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for

Læs mere

REFERAT 27/1-15 LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud:

REFERAT 27/1-15 LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud: REFERAT 27/1-15 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Mona Ø Klit Region

Læs mere

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent Mødetidspunkt: Onsdag 7. juni 2017 kl. 09:00-11:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Lerpyttervej 43, 7700 Thisted Bodil Geipel Lauritsen

Læs mere

Mission. At videreuddanne til og med niveauet for korte videregående uddannelser

Mission. At videreuddanne til og med niveauet for korte videregående uddannelser SOSU Nord Opgaver og formål SOSU Nord er en erhvervsskole med spidskompetencer inden for sundhed, omsorg og pædagogik SOSU Nord uddanner eleverne i tæt samspil med arbejdsgiverne Skolens uddannelser veksler

Læs mere

Referat. LUU møde. Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8

Referat. LUU møde. Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30. Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 Referat LUU møde Mandag den 4. marts 2013 fra klokken 8.30 til 11.30 Mødet blev afholdt Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa Lokale 0.8 LUU udvalget: 3 fagkyndige medlemmer repræsenterende kommunerne i Sønderjylland:

Læs mere

Referat af mødet i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri. Torsdag den 16. juni 2016 kl På AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg

Referat af mødet i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri. Torsdag den 16. juni 2016 kl På AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg Referat af mødet i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Torsdag den 16. juni 2016 kl. 10.00-14.00 På AMU Nordjylland, Sofievej 61, 9000 Aalborg Udviklingsudvalgets medlemmer: Medlemmer udpeget af DI:

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

LUU-konference d. 26. oktober 2010 om efteruddannelse

LUU-konference d. 26. oktober 2010 om efteruddannelse LUU-konference d. 26. oktober 2010 om efteruddannelse AMU landskabet set med EPOS øjne Velkomst ved Lotte Meilstrup, formand for EPOS AMU-landskabet EPOS-udvalget har som mål, at uddannelsesaktiviteten

Læs mere

Connie Geissler Kirsten Tvingsholm Susan Bønnelykke* Ruth Nykjær* Marlene Thomsen Ida Sørensen

Connie Geissler Kirsten Tvingsholm Susan Bønnelykke* Ruth Nykjær* Marlene Thomsen Ida Sørensen Morgenkaffe m/brød serveres fra kl. 8.15. Mødestart kl. 08.30. Til stede: Ulla Kappel Helene Juel Heidi Bjerre Mørch* Jonna Thuesen Winnie Bejder Marianne Jakobsen* Connie Geissler Kirsten Tvingsholm Susan

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 10. april 2008 Til stede Formandskab Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Medlemmer fra Danske Regioner Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Gurli

Læs mere

Maria Bruun Tinne D. Randrup-Thomsen KKR (stedfortræder for Nina Hæsum) Kirsten Pallesgaard SOSU Nord, lærergruppen

Maria Bruun Tinne D. Randrup-Thomsen KKR (stedfortræder for Nina Hæsum) Kirsten Pallesgaard SOSU Nord, lærergruppen Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område onsdag den 29. maj 2012, kl. 8.30-12.00 Undervisningslokale 201, Østre Allé 91, Aalborg Deltagere: Susanne Jensen FOA,

Læs mere

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent)

SOSU Nord, kursus- og udviklingschef, KUC. SOSU Nord, direktionssekretær (referent) Referat fra møde i Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område tirsdag den 7. september 2010, kl. 8.30-12.00 Undervisningslokale 8, Storemosevej 19, Vodskov Deltagere: Susanne Jensen

Læs mere

Pia Maul Andersen lagde vægt på, at vi får sat fokus på dialog, samarbejde og løsning af de udfordringer der ligger i det kommende udbud.

Pia Maul Andersen lagde vægt på, at vi får sat fokus på dialog, samarbejde og løsning af de udfordringer der ligger i det kommende udbud. Referat af møde i udviklingsudvalget for Arbejdets Organisering med kommende udbydere af FKB 2752. Mødet afholdt den. 29. september 2009 fra kl. 10-13 Industriens uddannelser, Store Mødelokale på 4 sal

Læs mere

Dagsorden. Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd. Den 14. dec. 2011 kl. 15.00. I mødelokalet ved direktørens kontor

Dagsorden. Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd. Den 14. dec. 2011 kl. 15.00. I mødelokalet ved direktørens kontor Dagsorden Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Den 14. dec. 2011 kl. 15.00 I mødelokalet ved direktørens kontor Medlemmer Formand Ebbe Lilliendal, Landsformand for de frie skoler, udpeget

Læs mere

AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2017

AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2017 AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2017 Indhold 1. Udbudsgodkendelser til AMU... 2 2. Geografisk område... 2 3. Politik for afdækning af de regionale og lokale uddannelsesbehov 2017... 2 4. Forventning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Møde LUU SOSU Dato: 11. december 2018. Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Mødedeltagere: Birgitte Rud, Dorte Jørgensen, Grethe Buch, Gitta Kørchen, Hanne Christensen, Hanne

Læs mere

Referat af 29. møde i Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) onsdag den 23. april 2014

Referat af 29. møde i Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) onsdag den 23. april 2014 Rådet for Voksen og Efteruddannelse (VEU-rådet) Sekretariatet Den 4. juni 2014 Referat af 29. møde i Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) onsdag den 23. april 2014 Mødet var indkaldt med følgende

Læs mere

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Steen

Læs mere

Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) Møde i VEU-rådet den 1. marts Punkt 1: Dagsorden til VEU-rådets møde den 1.

Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) Møde i VEU-rådet den 1. marts Punkt 1: Dagsorden til VEU-rådets møde den 1. Rådet for Voksen- og Efteruddannelse (VEU-rådet) Møde i VEU-rådet den 1. marts 2017 Punkt 1: Dagsorden til VEU-rådets møde den 1. marts 2017 Materiale: Dagsorden til VEU-rådets møde den 1. marts 2017.

Læs mere

Til LUU AMU 2. december 2015

Til LUU AMU 2. december 2015 Til LUU AMU 2. december 2015 Referat fra møde i LUU AMU, den 10. november 2015 Tilstede: Lars Thaarbøl, Ea Kristensen, Ulla Mikkelsen, Birgit Hansen, Anne-Lise Hansen, Pia Scheuer, Susanne Møller, Hanne

Læs mere

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse

2. Orientering om status på arbejdet med ny portøruddannelse Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Dato: Den 18. november 2009 Tid: Kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Karen Stæhr, FOA (næstformand) Sten Norrit, Region Nordjylland

Læs mere

Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole 2012

Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole 2012 1/8 Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole 2012 1. Indledning Roskilde Handelsskole udbyder erhvervsrettet grund-og efteruddannelse efter Ministeriet for Børn

Læs mere

Referat fra møde i LUU tirsdag den , kl , lokale 230 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F.

Referat fra møde i LUU tirsdag den , kl , lokale 230 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F. Tilstede: Anette Due Hartmann, Charlotte Reimert Munch, Birthe Kristensen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Carsten Madsen, Anette Aagaard Jensen, Lena Havsteen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 3. juni 2013 på Hotel Schæffergården

Referat af bestyrelsesmøde d. 3. juni 2013 på Hotel Schæffergården Referat af bestyrelsesmøde d. 3. juni 2013 på Hotel Schæffergården Tilstede: Søren Clausen, Vibeke Nielsen, Mogens Kragh Andersen, Bente Strager og Jeppe Rosengård Poulsen Fra sekretariatet: Per Fruerled,

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 16. september 2013 kl. 13.00 16.00. Deltagere Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 16. september 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Tomm Andersen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Lisbeth Vandborg,

Læs mere

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune DAGSORDEN LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

2. Hvad HAKL gør for at imødekomme aftagernes behov

2. Hvad HAKL gør for at imødekomme aftagernes behov 2. Hvad HAKL gør for at imødekomme aftagernes behov A. HAKL har truffet en strategisk beslutning om at skabe større fleksibilitet og kvalitet via digital læring i kursusudbuddet: Digital læring skal gøre

Læs mere

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C.

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Social- og Sundhedsskolen Fyn Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Til stede: Direktør Erik Knudsen,

Læs mere

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden Referat fra udvalgsmøde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Onsdag den 14. december kl. 10.00 12.30 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, 1780 København V Deltagere: Christine Bernt

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl , på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl , på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Ulla Dalby, Anette Due Hartmann, Pia Lindquist Nielsen, Birthe Kristensen, Lise Rasmussen, Carsten Madsen, Tine Krogh, Anette Aagaard Jensen, Lena Havsteen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow,

Læs mere

Information til Dansk Byggeris repræsentanter i. lokale uddannelsesudvalg erhvervsuddannelser

Information til Dansk Byggeris repræsentanter i. lokale uddannelsesudvalg erhvervsuddannelser Information til Dansk Byggeris repræsentanter i lokale uddannelsesudvalg erhvervsuddannelser Indledning Som medlem af et lokalt uddannelsesudvalg/en fagkomité repræsenterer du Dansk Byggeri og den sektion,

Læs mere

MØDE I UDVIKLINGUDVALG FOR METALINDUSTRIEL BEARBEJDNING OG KØLETEKNIK (MIB&KT)

MØDE I UDVIKLINGUDVALG FOR METALINDUSTRIEL BEARBEJDNING OG KØLETEKNIK (MIB&KT) København den 28. august 2009 DI-repræsentanter: Kurt Mikkelsen (formand) Bendt Andersen Klaus Høffer Larsen Connie Jørgensen 3F-repræsentanter: Mads Andersen (næstformand) Claus Eskesen Tonny Hindberg

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 18. marts 2015 kl. 14.30 16.00 Sted SOSU Nord, På Sporet 8, 9000 Aalborg, lokale 1.046 (henv. i informationen) Mødedeltagere:

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet

Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet Referat Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet 26.10.2010 Deltagere: Kurt Pedersen Allan Nielsen Karen Schur Alis Jensen, Lise Rask Elsebeth

Læs mere

Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole (AMU) 2015

Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole (AMU) 2015 10.12.2014 1/6 Udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse på Roskilde Handelsskole (AMU) 2015 1. Indledning Det er uddannelsesinstitutionernes ansvar, at den regionale efterspørgsel efter

Læs mere

Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Referat: Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 1. Oktober 2014 kl. 8.30 12.00 Sted FOA, Østerport 2, Aalborg, Mødelokale 210 Distribueret til medlemmer:

Læs mere

B-SOSU Bestyrelsesforeningen for Social- og sundhedsskoler

B-SOSU Bestyrelsesforeningen for Social- og sundhedsskoler Høring over AMU-bekendtgørelse kvitterer med dette høringssvar for Børne- og undervisningsministeriets henvendelse vedrørende høring over udkast til ny bekendtgørelse om arbejdsmarkedsuddannelser. Indledningsvist

Læs mere

Guidelines og gode råd til overholdelse af regelsættet for AMU

Guidelines og gode råd til overholdelse af regelsættet for AMU Undervisningsministeriet Guidelines og gode råd til overholdelse af regelsættet for AMU Januar 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Århus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Undervisningsministeriet

Læs mere

Initiativer på erhvervsrettet VEU

Initiativer på erhvervsrettet VEU Initiativer på erhvervsrettet VEU Regeringen har som målsætning, at flere ufaglærte voksne skal være faglærte, hvilket skal opnås via den netop vedtagne erhvervsuddannelsesreform. Der udbydes samtidig

Læs mere

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 N O T A T Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 Resumé I løbet af 2016 skal det afgøres, hvor samtlige erhvervsuddannelser i Danmark skal være placeret

Læs mere

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet.

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Dato: 06/03/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl. 8.00 10.00, Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Christian Bock,

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet Onsdag den 20. maj kl. 12.30 ca. 15

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet Onsdag den 20. maj kl. 12.30 ca. 15 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet Onsdag den 20. maj kl. 12.30 ca. 15 Til stede Formandskab Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Karen Stæhr, FOA (næstformand) Medlemmer fra Danske Regioner

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 18. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø 2.sal Journalnummer: Deltagere:

Læs mere

Referat fra lokalt uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 13. december 2012 kl Deltagere

Referat fra lokalt uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 13. december 2012 kl Deltagere Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 13. december 2012 kl. 14.00 17.00 Deltagere Hanne Nielsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Kenneth Petersen, Tove Sørensen,

Læs mere

DAGSORDEN TIL FÆLLES UU-LUU MØDE FOR OVERFLADEBEHANDLINGSINDUSTRI TEMA: MARKEDSFØRING AF OVERFLADEBEHANLDERUDDANNELSEN

DAGSORDEN TIL FÆLLES UU-LUU MØDE FOR OVERFLADEBEHANDLINGSINDUSTRI TEMA: MARKEDSFØRING AF OVERFLADEBEHANLDERUDDANNELSEN København den 29.september 2014 LUU AMU Vest LUU Tradium UU Overfladebehandling Allan Thomsen (3F Industri) Allan Max Frinsch (DI) Allan Borgwardt Schmidt (3F Industri) Bernard Pedersen (Dansk Byggeri)

Læs mere

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden AMU LUU Tidspunkt: 21. november kl. 09.00 12.00 Sted: SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Mødeleder: Udvalgsformand Martha Højgaard Inviterede: Se

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2010

Notat om finanslovsforslag 2010 Notat om finanslovsforslag 2010 I det følgende vil finanslovsforslag 2010 s konsekvenser for SOSU-skolerne blive beskrevet. Der startes med en tabel, der viser taxametre for 2009 og forslaget til taxametre

Læs mere

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning fra møde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Mandag den 14. december 2015 kl. 10.00-13.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V I det grønne mødelokale I mødet deltog:

Læs mere

Udbudspolitik for Køge Handelsskole 2012

Udbudspolitik for Køge Handelsskole 2012 Udbudspolitik for Køge Handelsskole 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Køge Handelsskoles udbud... 3 Mission... 3 Vision... 4 Kursuscentrets strategiske mål for 2012... 4 Udbudsprincipper...

Læs mere

Elise Andsager Per Hørby Pedersen. Mette Hyldested-Winge DAGSORDEN FOR MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR ARBEJDSORGANISERING

Elise Andsager Per Hørby Pedersen. Mette Hyldested-Winge DAGSORDEN FOR MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR ARBEJDSORGANISERING DI-repræsentanter: Christine Bernt Henriksen (formand) Finn Brøndum To vakante plads 3F-repræsentanter: Pia Maul Andersen (næstformand) Charlotte Jacobsen Berit Flindt Pedersen Elise Andsager Per Hørby

Læs mere

Der er to overordnede og ligeværdige hensyn, som Undervisningsministeriet lægger til grund for placeringer af udbud:

Der er to overordnede og ligeværdige hensyn, som Undervisningsministeriet lægger til grund for placeringer af udbud: AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2018 Indhold AMU udbudspolitik for SOSU Nykøbing Falster 2018... 1. Udbudsgodkendelser til AMU... 2. Geografisk område... 3. Politik for afdækning af de regionale

Læs mere

Møde i SOSU-udvalgsmødet den 7. juni 2007 kl. 13:00 15:30 I Danske Regioner, Dampfærgevej København

Møde i SOSU-udvalgsmødet den 7. juni 2007 kl. 13:00 15:30 I Danske Regioner, Dampfærgevej København Bilag 2.1 Møde i SOSU-udvalgsmødet kl. 13:00 15:30 I Danske Regioner, Dampfærgevej 22 2100 København Ø. Tilstede John Hyrup Jensen, Epos Nanna Højlund, FOA - Fag og Arbejde, formand John Skonberg, Danske

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 15. september 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken 17.00 19.00. Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Vi serverer lidt smørrebrød ca. 18.30. Holstebro den 22. maj 2014 1. Valg

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU Til stede: Ulla Kappel Jonna Thuesen Søren Josefsen Anne Marie Jakobsen Jeanette Schmidt Christensen* Ruth Nykjær Marianne Brogaard Jensen Arne Højvang Jensen* Helle Saksager Linette Finne Lisbeth Nørgaard

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid 18. marts 2015 kl. 12.30 14.00 Sted Aalborg Kommune, ældre- og sundhed, Storemosevej 17-21, Mødelokale 5 (kælderen

Læs mere

UCN Pædagogisk Assistentuddannelse Dato: September Håndbog for lokalt uddannelsesudvalg

UCN Pædagogisk Assistentuddannelse Dato: September Håndbog for lokalt uddannelsesudvalg UCN Pædagogisk Assistentuddannelse Dato: September 2016 Håndbog for lokalt uddannelsesudvalg Indledning De lokale uddannelsesudvalg spiller en stor rolle i forhold til den lokale tilrettelæggelse af både

Læs mere

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne 2019

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne 2019 Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne 2019 Indledning og formål SOSU Nords mission er at uddanne til velfærd i praksis, og vores vision er at uddanne fremtidens bedste velfærdsmedarbejdere med

Læs mere

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid Tirsdag den 19.09.2017 kl. 8.30-12.00 Sted Remisen bemærk ændret mødested Deltagere Lene Nielsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden

Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Mødedato: Fredag den 27. marts 2015 Tidspunkt: Kl. 9.00 12.00 Sted: Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Møde, nr.: 39 Journalnr.: Bestyrelsen Medlemmer: Fra skolen:

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 3. møde den 15. august 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 3. møde den 15. august 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Anette Brodde Birgit Borgwardt Heidi Kristensen Tenna Danielsen* Ida Sørensen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen Maja Nordmand Anne Helt/ Gitte

Læs mere