Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal, København Ø.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal, København Ø."

Transkript

1 Rapport Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal, København Ø. Udført for Miljøstyrelsen TC Sagsnr.: A Side 1 of december 2013 DELTA Venlighedsvej Hørsholm Danmark Tlf Fax CVR nr Rapporten må kun gengives i sin helhed. Gengivelse i uddrag kræver skriftlig accept fra DELTA.

2 Side 2 af 49 Titel Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal, København Ø. Journal nr. Sagsnr. Vores ref. TC A SVL/LSS/ilk Rekvirent Miljøstyrelsen Strandgade 29, 2. sal 1401 København K Rekvirentens ref. Frank Pedersen Resume En spørgeskemaundersøgelse samt lydmålinger er blevet gennemført af DELTA med henblik på afdækning af funktion og virkning af de støjreducerende vinduer, der er monteret i 14 boliger i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal, København Ø. Der er monteret to støjreducerende vinduer (Russervinduer) i hver lejlighed. Begge vinduer vender ud mod Lyngbyvej. For 13 af boligerne befinder det ene vindue sig i køkkenalrummet/stuen, og det andet vindue befinder sig i et værelse, hvilket af en del beboere bruges som soveværelse. For den sidste af boligerne befinder begge støjreducerende vinduer sig i køkken-alrummet/stuen. Hovedparten af respondenterne svarede, at Russervinduet giver dem mulighed for at have åbne vinduer, uden at støjen fra Lyngbyvej generer væsentligt. Men samtidig at Russervinduet ikke giver tiltrækkelig frisk luft, selvom det af alle respondenter anvendes utilsigtet, ved at også de store felter åbnes, når der ønskes frisk luft. Resultatet af lydmålingerne viser, at Russervinduerne giver et lavere støjniveau inde i boligerne i åben tilstand end kravet på L den 46 db, dog er åbningsarealet mindre end 0,35 m 2. DELTA, 18. december 2013 Søren Legarth SenseLab Lars Sommer Søndergaard Akustik

3 Side 3 af 49 Indholdsfortegnelse 1. Formål Russervinduet Spørgeskemaet Udarbejdelse Indsamling af data Resultater sammenfattet Måling af lydisolation Måleobjekt Udførelse Anvendelse af designguide Resultater sammenfattet Konklusion Referencer Bilag A Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen Generelt Personlige oplysninger Tilfredshed Dagligt brug Indeklima Bilag B Spørgeskemaet Bilag C Påmindelsesbrev Bilag D Måling af lydisolation... 43

4 Side 4 af Formål Denne undersøgelse er udarbejdet af DELTA med henblik på at få bedømt funktion og virkning i praksis af de støjreducerende vinduer, der er monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal. Der er monteret to støjreducerende vinduer (Russervinduer) i hver lejlighed. Begge vinduer vender ud mod Lyngbyvej. For 13 af boligerne befinder det ene vindue sig i køkkenalrummet/stuen, og det andet vindue befinder sig i et værelse, som af en del beboere bruges som soveværelse. For én af boligerne befinder begge støjreducerende vinduer sig i køkken-alrummet/stuen. Se generel plantegning for de aktuelle rum i 12 af de 14 boliger i bilag D. Figur 1 Foto af Kollektivhuset og trafikken på Lyngbyvej foran Kollektivhuset.

5 Side 5 af 49 Undersøgelsen består af en spørgeskemaundersøgelse suppleret med målinger af lydisolationen. Projektet er 5. delpakke i projektet Lydmæssig optimering af Russervinduer gennemført af DELTA og H. S. Hansens Fabrikker A/S, hvor sidstnævnte har leveret facadeløsningen til de aktuelle boliger i Kollektivhuset. I de øvrige delpakker er der primært blevet udført litteratursøgning og målinger i laboratoriet. Et enkelt vindue anvendt til laboratoriemålinger har desuden også været midlertidigt monteret i en bygning ved den relativt stærkt trafikerede Randersvej i Aarhus, hvor der også er udført feltmålinger. Det hele er beskrevet i to rapporter [1][2]. Projektet er medfinansieret af Miljøstyrelsen under udviklingsprogrammet Tilskud til miljøeffektiv teknologi Russervinduet Herunder vises et billede af et Russervindue med forklaring på lille og stort felt, som er de dele af vinduet, der kan åbnes. Figuren og sprogbruget er anvendt i det udsendte spørgeskema. I de tidligere rapporter for dette projekt [1][2] er anvendt betegnelsen opluk om de små felter. I denne rapport anvendes dog sprogbrugen lille og stort felt. Russervindue der vender ud mod Lyngbyvej Lille felt Stort felt Figur 2 Foto af Russervinduet med definition på lille og stort felt.

6 Side 6 af Spørgeskemaet 3.1 Udarbejdelse Spørgeskemaet er udarbejdet af DELTA og har fokus på generel støjgene ved at bo tæt på Lyngbyvejen i København samt betjening og dagligt brug af vinduestypen. Spørgeskemaet anvender konventionelle 11-punktsskalaer, når der spørges til støjgene og støjfølsomhed, således at resultaterne kan sammenlignes med andre støjgeneundersøgelser. Det blev besluttet at lade spørgeskemaet være anonymt, men respondenten havde i spørgsmål 12 mulighed for at indsætte sit lejlighedsnummer. Spørgsmålene er fremsendt til Frank Pedersen, Miljøstyrelsen, samt Søren Haubjerg Cramer Sørensen fra facadeproducenten H. S. Hansen A/S for kommentering, inden de blev udsendt til beboerne. 3.2 Indsamling af data For at minimere indflydelsen fra en interviewer blev det besluttet at udsende spørgeskemaerne per post og lade respondenterne besvare dem anonymt. Spørgeskemaerne blev afleveret den 24. september 2013 i en lukket kuvert i postkasserne tilhørende lejlighederne på 1. sal: 111, 112, 211, 214, 311, 314, 411, 414, 511, 514, 611, 614, 711, 714. Kuverten indeholdt udover spørgeskemaet en frankeret svarkuvert med påtrykt returadresse til DELTA. 4 respondenter svarede i løbet af uge 39 og 40. Et påmindelsesbrev (se Bilag C Påmindelsesbrev) blev afleveret i uge 42, men dette gav ikke yderligere respondenter. I uge 44 blev der forsøgt med telefonisk kontakt til de personer, der kunne slås op via Krak og De gule sider, og 1 beboer fik på ny tilsendt spørgeskemaet med frankeret svarkuvert, som blev lovet udfyldt og indsendt. I uge 46 modtog DELTA endnu et besvaret spørgeskema per post, men da det stadig var ønsket at opnå højere svarprocent, blev der 12. november gennemført personlige interviews med 3 respondenter, der ikke tidligere havde besvaret spørgeskemaet. Disse respondenter har ID: 6, 7 og 8. Det var fra starten ikke tiltænkt at udføre personlige interviews, da det potentielt introducerer en påvirkning af respondenten at skulle svare en person ansigt til ansigt. Men med den lave svarprocent blev det besluttet at forsøge alligevel for at sikre et bedre datagrundlag. Den endelig svarprocent blev på 57 %.

7 Side 7 af Resultater sammenfattet Dette afsnit præsenterer de væsentligste resultater fra spørgeskemaundersøgelsen. Samtlige resultater findes i Bilag A Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen. Resultaterne er baseret på 8 ud af 14 mulige respondenter, der var 38 år i gennemsnit (i alderen år) med kønsfordelingen 3 mænd og 5 kvinder. Respondenterne bor mellem 1 og 5 personer i lejligheden, heraf var op til to personer under 10 år. Den gennemsnitlige beboelsesperiode var 9,8 måneder (min. 1,5 måneder - maks. 12 måneder). Spørgsmålet, der relaterer sig til tilfredshed med lejligheden, ses i Figur ) Har du et ønske om at flytte fra lejligheden? Ja Nej Ved ikke a) Hvis ja,- er en af de væsentligste grunde relateret til trafikstøj fra Lyngbyvejen? Ja Nej Figur 3 Spørgsmål 13 og 13a der relaterer sig til, om beboerne ønsker at fraflytte deres lejlighed, og i givet fald om det skyldes trafikstøjen.

8 Side 8 af 49 Meget besværlig Meget let ) Hvordan oplever du betjeningen af Russervinduet? 18) Hvordan oplever du rengøring af Russervinduet og hulrum? Gennemsnit Figur 4 Spørgsmål 17 og 18 relaterer sig til betjening og rengøring af Russervinduet. Af spørgsmål 17 ses det, at betjeningen af vinduet er meget let, men en enkelt kommenterer, at vinduet åbner for langsomt (ved motorstyring). Til gengæld er rengøring af vinduet tydeligvis besværligt for beboerne. Spørgemål 21 omhandler det generelle indtryk af Russervinduet, og her har 5 respondenter givet svar: Citat fra respondent ID 2): da man ikke kan åbne dem helt er det en udfordring/helt umuligt at pudse vinduer. Men støjniveauet er betydligt reduceret. Citat fra respondent ID 3): Syntes ikke at de er optimale, da jeg ikke selv kan pudse vinduer udenfor og de bliver hurtig møg beskidte fra Lyngbyvejen af, og det er noget møg at man ikke kan åben vinduerne midt på. Citat fra respondent ID 6): Håndtag går for let i stykker. Glas i midten (sikkerhedsforanstaltning) besværliggør rengøring,- kan ikke komme til. Citat fra respondent ID 7): Vinduet åbner alt for langsomt. Citat fra respondent ID 8): Om sommeren er der alt for varmt i lejligheden. Kommentarer fra spørgsmål 21 uddyber dette, da det nævnes, at det er umuligt at pudse vinduet udvendigt, hvor der tit samler sig skidt. Sikkerhedsglasset (vist i Figur 12) udgør også en forhindring for en beboer i forbindelse med rengøring af vinduet (kan ikke nå ned i bunden). En enkelt har haft problemer med, at håndtaget til det store felt er gået i stykker.

9 Side 9 af ) Hvordan anvender du Russervinduet når du ønsker frisk luft? Åbner kun små felter Åbner store felter Kombinerer åbning små/store Figur 5 Spørgsmål 26 relaterer sig til, hvordan Russervinduet anvendes i brug, når der ønskes frisk luft. Af Figur 5 er det entydige svar fra alle respondenter, at vinduet ikke anvendes efter hensigten, men at en kombination af åbning af små og store felter anvendes, når der ønskes frisk luft ) Føler du at Russervinduet giver dig mulighed for at have åbne vinduer uden at støjen fra Lyngbyvej generer væsentligt? Ja Nej Ved ikke Figur 6 Spørgsmål 27 relaterer sig til Russervinduets støjreducerende virkning i brug.

10 Side 10 af 49 Af Figur 6 ses det, at hovedparten af respondenterne svarede, at Russervinduet giver dem mulighed for at have åbne vinduer uden at støjen fra Lyngbyvej generer væsentligt ) Giver Russervinduet tilstrækkelig frisk luft om sommeren når det er åbent? Ja Nej Figur 7 Spørgsmål 33 relaterer sig til om Russervinduet giver mulighed for tilstrækkelig frisk luft. På spørgsmålet om, hvorvidt Russervinduet giver tilstrækkelig frisk luft om sommeren, når det er åbent, er svaret nej fra alle respondenterne. Det må derfor antages, at vinduet selv ved kombination af store og små felter ikke kan give tilstrækkelig frisk luft ) Har du oplevet at du ikke kan få nedbragt temperaturen tilstrækkeligt i lejligheden ved at åbne Russervinduets små felter? Ja Nej Nogle gange Figur 8 Spørgsmål 34 relaterer sig til, om Russervinduet giver mulighed for at nedbringe rumtemperaturen tilstrækkeligt.

11 Side 11 af ) Hvis ja,- afhjælpes problemet tilstrækkeligt ved at åbne de store felter i Russervinduet? Ja Nej Nogle gange Figur 9 Spørgsmål 34 og 35 relaterer sig til indeklima i lejligheden og om Russervinduets afhjælpning ved for høj temperatur. Af spørgsmål 34 og 35 (Figur 8 og Figur 9) fremgår det, at størstedelen af respondenterne har oplevet, at temperaturen ikke kan nedbringes tilstrækkeligt ved at åbne de små felter i Russervinduet. Dette afhjælpes i nogen grad ved at åbne de store felter, som det fremgår af Figur 9. Disse resultater understøtter svaret i spørgsmål 33, hvor det udtrykkes, at vinduet ikke giver nok frisk luft (om sommeren). 4. Måling af lydisolation For at få et indtryk af russervinduets lydmæssige virkning i praksis i et rigtigt byggeri er der blevet udført feltmålinger af vinduernes lydisolation. 4.1 Måleobjekt De nederste etager på Kollektivhuset på adressen Hans Knudsens Plads 1, 2100 København, er blevet renoveret deriblandt 1. sal, hvori der er nyindrettede lejligheder. Kollektivhuset ligger lige ud til den meget trafikerede Lyngbyvej, der er den sydlige afslutning på Helsingørmotorvejen og desuden også op til en S-togsknudepunkt, der benyttes af 3 S- togslinjer, se Figur 10. Støjniveauet på facaden i 1. sals højde er af Gade & Mortensen [3] beregnet til db, hvorfor der er stillet krav til det indendørs støjniveau både med åbne og lukkede vinduer. Gade & Mortensen har ligeledes beregnet, at for at opfylde kravene på hhv. L den 46 db og L den 33 db indendørs i boligerne på 1. sal skal lydreduktionen (udtrykt som R w +C tr ) være minimum 22 db med åbne vinduer og 39 db med lukkede vinduer.

12 Side 12 af 49 Figur 10 Luftfoto over Lyngbyvej, Kollektivhuset og S-togsbanerne A, F og H (og Rymarken Station). Indeholder data fra Geodatastyrelsen, Ortofoto2012, december Vinduesarealerne mod Lyngbyvej består både af faste partier og et oplukkeligt parti (Russervindue). 13 ud af de 14 boliger har 2 rum ud mod Lyngbyvej, hvor det ene rum er et køkken-alrum (herefter benævnt køkken-alrum), og det andet er et tilstødende værelse (herefter benævnt værelse). Alle 14 boliger har også minimum ét rum, der har facade (og vinduer) væk fra Lyngbyvej. For 12 af de 13 boliger med to rum mod Lyngbyvej er der for værelset altid tre faste partier og ét oplukkeligt parti, mens køkken-alrummet altid har fire faste partier og ét oplukkeligt parti, se plantegning i Bilag D. Målingerne beskrevet nedenfor er udført i én af disse 12 boliger. Den sidste bolig med to rum mod Lyngbyvej har for køkken-alrummet syv faste partier og ét oplukkeligt parti, mens at værelset som ved de andre boliger har tre faste partier og ét oplukkeligt. Den sidste bolig af de 14 har kun ét rum mod Lyngbyvej, hvor der er fire faste partier og to oplukkelige.

13 Side 13 af 49 Glasset i det faste parti består af to lag lamineret glas med 24 mm argonfyldt hulrum (86.2Si Si). Glasopbygningen i det oplukkelige parti består af to lag lamineret glas indvendigt som i øvrige del af facaden (86.2Si Si) og to lag glas med argonfyldt hulrum i det ydre parti ( ). Dimensionerne af Russervinduet (højde x bredde x dybde) er ca. 2,20 m x 0,55 m x 0,32 m. Åbningsareal af indvendigt lille felt er ca. 0,29 m 2, mens det udvendige lille felt er ca. 0,25 m 2, og det effektive gennemstrømningsareal mellem ruderne er ca. 0,16 m 2. Vinduet har en karmabsorbent i top og sider. Figur 11 Foto ud mod Lyngbyvej i et køkken-alrum, hvor der fra venstre først ses Russervinduet og derefter fire faste partier.

14 Side 14 af 49 Figur 12 Et foto taget igennem et russervindue, hvor begge store felter (service opluk) og små felter står åbne. Den lodrette rude indsat inde midt i russervinduet er anbragt af sikkerhedsmæssige årsager. 4.2 Udførelse Vinduets lydisolation blev målt med trafikken som støjkilde i henhold til DS/EN ISO [5], og beregningerne af de vægtede reduktionstal er foretaget efter metoden beskrevet i DS/EN ISO 717, Del 1 [6].

15 Side 15 af 49 Figur 13 Foto taget under måling af lydisolation med helt åbne klapper, hvor to røde afgrænser 1. sal. De tre mikrofoner er vist med pile. Den orange pil markerer samtidig det vindue, der er ved at blive målt på - det højre vindue med den grønne pil hører til en anden lejlighed og er åbent på grund af mikrofonkablerne. Målingerne blev udført lige før indflytning - dette betød desværre også nogen forstyrrelse af målingerne på grund af de sidste klargøringsaktiviteter. Lyngbyvej ud for Kollektivhuset består på grund af motorvejen af adskillige vejbaner inklusive af- og tilkørsler. Afstanden mellem bygningsfacade og nærmeste vejkant er derfor få meter, hvor afstanden til midterrabat er ca. 30 m. 1. sal er placeret ca. 7 m over gadeniveau. Modtagerumvolumen ved måling i køkken-alrum var 80,2 m 3, mens at det for værelset var ca. 26,3 m 3. For hvert rum blev der udført 3 målinger, hver hvor åbningsgraden af de små felter blev varieret. De store felter var altid lukkede under målingerne. Der blev udført målinger med de små felter helt åbne (så meget de kunne), halvt åbne (åbningsarealet blev reduceret til det halve af, hvad det havde været med helt åbne små felter) og lukkede. Målingerne er udført af Lars Sommer Søndergaard og Erik Thysell. Målinger er udført den 30. august 2012, hvor der var lav vind og en temperatur på grader.

16 Side 16 af Anvendelse af designguide Ved anvendelse af designguiden [2] på det aktuelle Russervindue, opnås følgende værdier: R w = 23 db R w +C = 22 db R w +C tr = 20 db Der er her anvendt følgende dimensioner: Vindueshøjde: 2200 mm Vinduestykkelse: 320 mm Vinduesbredde: 550 mm Højde af små felter (reelt ingen betydning): 490 mm (indvendig) og 440 mm (udvendig) Karmabsorbent i hulrummet: 400 mm Afstand til loftet samt lydabsorberende materiale på loftet: 200 mm (α w = 0) Åbningsareal af små felter: 0,35 m Resultater sammenfattet Resultaterne af målingerne er sammenfattet i Tabel 1. Resultaterne fordelt på 1/3- oktavværdier er vist i Bilag D. Resultaterne målt med lukkede små felter er i mere eller mindre grad influeret af baggrundsstøj fra klargøringsaktiviteter. Disse målinger er derfor kun vejledende i denne rapport, i stedet henvises til Gade & Mortensens resultater [4], også medtaget i Tabel 1. Målingerne foretaget af Gade & Mortensen er foretaget i en anden lejlighed end målingerne foretaget af DELTA, den generelle opbygning af rummet er dog den samme. I henhold til målingerne foretaget af Gade & Mortensen er det indendørs krav til støjniveauet netop opfyldt med lukkede klapper (krav på R w +C tr 39 db) og mere end opfyldt med åbne klapper (krav på R w +C tr 22 db). Med åbne små felter er resultaterne målt af Gade & Mortensen identiske med DELTA s resultater.

17 Side 17 af 49 Måleobjekt Sidetal i bilag D R w [db] R w + C tr [db] Køkken-alrum, helt åbne små felter Køkken-alrum, halvt åbne små felter Køkken-alrum, lukkede små felter Værelse, helt åbne små felter Værelse, halvt åbne små felter Værelse, lukkede små felter G&M, værelse, helt åbne klapper G&M, værelse, lukkede klapper Tabel 1 Oversigt over måleresultaterne. Resultater målt af Gade & Mortensen den 3. juli 2012 er markeret med et G&M. Sammenlignet med resultaterne fra designguiden [2] viser målingerne, at lydreduktionen er bedre end forventet, dog er både åbningsareal og gennemstrømningsareal mindre end de forudsatte værdier på hhv. 0,35 m 2 og 0,20 m 2. Det er derfor forventeligt at opnå højere resultater. I rapporten Lydmæsig optimering af Russervinduer [1] gav en begrænsning af åbningsarealet en forbedring på mellem 1-5 db for R w +C tr alt efter åbningsareal. Det er dog svært at vurdere/beregne det korrekte åbningsareal for det aktuelle Russervindue, da det indvendige lille felt i den ene side er begrænset af væggen ind til næste værelse og i den anden side af karmen til det nærmeste faste parti, se Figur 14. Tabel 1 viser desuden, at en halvering af åbningsarealet for de små felter i de anvendte Russervinduer giver en forbedring på ca. 3 db for både R w og R w +C tr.

18 Side 18 af 49 Figur 14 Foto af inderste opluk, hvor det kan ses, at åbningsarealet begrænses specielt mod væggen, men også i den modsatte side, hvor åbningsarealet begrænses af karmen mellem det oplukkelige og det faste parti. Målingerne blev udført før indflytning. Det store felt (Service oplukket) var på dette tidspunkt kun tænkt anvendt til rengøring og som nødudgang og ikke til daglig ventilation. Der blev derfor ikke udført målinger af lydisolationen med denne nu gængse åbningsmulighed. I Figur 15 er vist et foto taget af brugernes udluftningsvalg en tilfældig eftermiddag i august 2013.

19 Side 19 af 49 Figur 15 Foto af de åbne Russervinduer en tilfældig eftermiddag i august Det kan ses at både de små felter står åbne, men også de store felter (service opluk) er i nogle tilfælde åbne.

20 Side 20 af Konklusion En spørgeskemaundersøgelse er blevet gennemført med henblik på afdækning af funktion og virkning af de støjreducerende vinduer, der er monteret i 1. sals lejlighederne på Hans Knudsens Plads 1, 1.sal, 2100 København Ø. Der er indhentet besvarelser fra 8 ud af 14 respondenter (svarprocent 57 %). Respondenterne havde i gennemsnit boet i deres lejlighed i knapt et år. Respondenterne var 38 år i gennemsnit (i alderen år) med kønsfordelingen 3 mænd og 5 kvinder. Respondenterne boede mellem 1 og 5 personer i lejligheden, heraf var op til to personer under 10 år. Hovedparten af respondenterne svarede, at Russervinduet giver dem mulighed for at have åbne vinduer, uden at støjen fra Lyngbyvej generer væsentligt. Der svares, at vinduerne er lette at betjene, men besværlige at rengøre. Alle respondenter svarer, at de anvender en kombination af små og store felter, når de ønsker frisk luft i lejligheden, og dette skyldes, at der ikke kommer luft nok ind via de små felter. Vinduerne bruges dermed ikke efter hensigten, og den forventede effekt af at montere støjreducerende vinduer kompromitteres grundet dets utilstrækkelige dimensionering set i forhold til at få tilstrækkelig frisk luft ind i lejligheden. Det kan med stor sandsynlighed antages, at der i disse lejligheder er et øget behov for variabel friskluftindtag grundet lejlighedernes orientering mod syd-vest og de store vinduespartier. Dette giver om sommeren høje temperaturer i lejligheden, hvorved der opstår behov for effektiv udluftning, da der ifølge enkelte beboeres oplysning ikke er monteret centralstyret udluftning i lejlighederne (kun sug i emhætte). Ydermere er køkkenet en integreret del af stuerummet, hvorfra der genereres varmeudsving og mados, som kun kan reguleres ved et (ifølge enkelte beboeres svar) svagt emhættesug samt ét Russervindue placeret diametralt modsat. Der er desuden foretaget lydmålinger inden indflytning for at kontrollere støjniveauet. Målingerne er nærmere beskrevet i bilag D og viser, at støjniveauet indendørs med åbne vinduer er mindre end kravet på L den = 46.

21 Side 21 af Referencer [1] Søndergaard, Lars Sommer, Olesen, Henrik S. Lydmæssig optimering af Russervinduer. Miljøprojekt nr. 1417, 2012, Miljøstyrelsen ISBN nr [2] Søndergaard, Lars Sommer, Olesen, Henrik S. Designguide for bestemmelse af russervinduers lydisolation. DELTA rapport TC , %20-%20Designguide_russervinduers%20lydisolation%20-%20TC pdf [3] Gade, Anders Chr. Krav til lydisolation og dokumentation af facader mod Lyngbyvej. Gade & Mortensen akustik A/S notat [4] Johannessen, Hallur, Mortensen, Bo Kollektivhuset. Boliger på 1.sal. Målinger af lydisolation Gade & Mortensen akustik A/S rapport nr [5] DS/EN ISO 140-5: Akustik, Lydisolationsmålinger i bygninger og af bygningselementer, Del 5: Måling af facadeelementers luftlydisolation i bygninger. [6] DS/EN ISO 717-1:2013: Akustik, Vurdering af lydisolation i bygninger og af bygningsdele, Del 1: Luftlydisolation.

22 Side 22 af 49 Bilag A Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen Resultaterne er baseret på 8 ud af 14 mulige respondenter. Resultaterne præsenteres i samme rækkefølge, som spørgsmålene fremkommer i spørgeskemaet (se Bilag B Spørgeskemaet) Resultaterne er repræsenteret ved følgende typer grafer: Gennemsnitsværdier markeret med 95 % konfidensintervaller Individuelle bedømmelser Histogrammer Generelt Spørgsmål 1-4 relaterer sig til beboerens generelle trafikstøjgene både inde og udenfor.

23 Side 23 af 49 Personlige oplysninger Spørgsmål 5-14 relaterer sig til beboerens personlige data i forhold til støjfølsomhed, utryghed og tilfredshed med lejligheden generelt. 5) Respondenterne var 38 år i gennemsnit (i alderen år). 6) Kønsfordelingen var: 3 mænd, 5 kvinder. 7) 8) Respondenterne bor mellem 1 og 5 personer i lejligheden, heraf var op til to personer et barn under 10 år. 9) Den gennemsnitlige beboelsesperiode var 9,8 måneder (min. 1,5 måneder - maks. 12 måneder).

24 Side 24 af 49

25 Side 25 af 49 Tilfredshed Spørgsmål fokuserer på tilfredsheden med det støjreducerende Russervindue i forhold til betjening, rengøring, kvalitet og design.

26 Side 26 af 49 21) Hvad er dit generelle indtryk af Russervinduet? Citat fra respondent ID 2): da man ikke kan åbne dem helt er det en udfordring/helt umuligt at pudse vinduer. Men støjniveauet er betydeligt reduceret. Citat fra respondent ID 3): Syntes ikke at de er optimale, da jeg ikke selv kan pudse vinduer udenfor og de bliver hurtig møg beskidte fra Lyngbyvejen af, og det er noget møg at man ikke kan åbne vinduerne midt på. Citat fra respondent ID 6): Håndtag går for let i stykker. Glas i midten (sikkerhedsforanstaltning) besværliggør rengøring,- kan ikke komme til. Citat fra respondent ID 7): Vinduet åbner alt for langsomt. Citat fra respondent ID 8): Om sommeren er der alt for varmt i lejligheden.

27 Side 27 af 49 Dagligt brug Spørgsmål fokuserer på den daglige brug af de støjreducerende vinduer i lejlighederne.

28 Side 28 af 49

29 Side 29 af 49

30 Side 30 af 49

31 Side 31 af 49

32 Side 32 af 49 Indeklima Sp.33) Respondent 5 svarer: Hvis begge vinduer er helt åben men udelader at sætte kryds i svarfelterne. Da det er uklart, om der menes begge Russervinduer eller begge felter (store og store felter) tolkes svaret som blankt.

33 Side 33 af 49

34 Side 34 af 49 Bilag B Spørgeskemaet Spørgeskemaundersøgelse om erfaring med de støjreducerende vinduer (Russervindue) i din lejlighed. Dette spørgeskema er udarbejdet af DELTA med henblik på at få din bedømmelse af funktion og virkning af de støjreducerende vinduer der er monteret i din lejlighed. De støjreducerende vinduer, der er monteret i din lejlighed, er udviklet af HansenProfile vinduer i samarbejde med Miljøstyrelsen, og spørgeskemaundersøgelsen vil give værdifuld tilbagemelding om vinduets anvendelse og funktion. Spørgeskemaet bedes udfyldt af en beboer i lejligheden, der er over 20 år gammel. Herunder vises et billede af et Russervindue med forklaring på lille og stort felt, som kan åbnes. Denne sprogbrug anvendes i spørgsmålene: 25, 33 og 34. Russervindue der vender ud mod Lyngbyvej Lille felt Stort felt Det udfyldte spørgeskema er anonymt og bedes venligst returneret i vedlagte frankerede svarkuvert. Vi håber du vil afsætte tid til at udfylde besvarelsen. På forhånd tak. Med venlig hilsen Søren Vase Legarth, DELTA Tlf.: , svl@delta.dk

35 Side 35 af 49 Generelt 1) Hvis du tænker på det seneste års tid, hvor generet er du så af vejtrafik i området, hvor du bor? Sæt kun ét kryds. Slet ikke generet Ekstremt generet ) Hvis du tænker på det seneste års tid, hvor generet eller forstyrret er du så af støj fra vejtrafik, når du er hjemme? Sæt kun ét kryds. Slet ikke generet Ekstremt generet ) Hvis du tænker på det seneste års tid, hvor generet eller forstyrret er du så af støj fra vejtrafik, når du er inde i din bolig med lukkede vinduer? Sæt kun ét kryds. Slet ikke generet Ekstremt generet ) Hvis du tænker på det seneste års tid, hvor generet eller forstyrret er du så af støj fra vejtrafik, når du er inde i din bolig med nogen form for åbne vinduer ud mod Lyngbyvej? Sæt kun ét kryds. Slet ikke generet Ekstremt generet

36 Side 36 af 49 Personlige oplysninger 5) Hvilket år er du født? 6) Er du mand eller kvinde? Mand Kvinde 7) Hvor mange personer bor permanent i lejligheden? 8) Hvor mange heraf er børn under 10 år? 9) Hvor længe har du boet i lejligheden? 10) Hvor følsom er du over for støj? Sæt kun ét kryds. Slet ikke følsom Ekstremt følsom ) Er du og/eller dine børn utrygge ved at færdes i trafikken? Slet ikke Lidt Moderat Meget Ekstremt 12) Frivilligt spørgsmål: (oplysningen vil udelukkende blive brugt til at holde overblik over respondenter) Adresse: Hans Knudsens Plads 1,

37 Side 37 af 49 13) Har du et ønske om at flytte fra lejligheden? Ja Nej Ved ikke a. Hvis ja,- er en af de væsentligste grunde relateret til trafikstøj fra Lyngbyvejen? Ja Nej 14) Har du boet i bygningen før renoveringen? Ja Nej Tilfredshed a. Hvis ja,- er du mindre generet af støj fra Lyngbyvejen i denne lejlighed sammenlignet med din tidligere? Ja Nej 15) Hvor tilfreds er du med at bo i din ny-renoverede lejlighed? Sæt kun ét kryds. Meget utilfreds Meget tilfreds ) Hvor tilfreds er du med Russervinduet: Sæt kun ét kryds. Meget utilfreds Meget tilfreds

38 Side 38 af 49 17) Hvordan oplever du betjeningen af Russervinduet? Sæt kun ét kryds. Meget besværlig Meget let ) Hvordan oplever du rengøring af Russervinduet og hulrum? Sæt kun ét kryds. Meget besværlig Meget let ) Hvordan virker kvaliteten af Russervinduet sammenlignet med andre vinduer? Sæt kun ét kryds. Dårligere Bedre ) Hvordan opfatter du designet af Russervinduet? Sæt kun ét kryds. Ej attraktivt Attraktivt

39 Side 39 af 49 21) Hvad er dit generelle indtryk af Russervinduet? Dagligt brug 22) Hvor ofte har du åbnet Russervinduet i sommerperioden? Dagligt 1-2 gange om ugen 1 gang om måneden eller mindre 23) Hvor ofte åbner du Russervinduet i vinterperioden? Dagligt 1-2 gange om ugen 1 gang om måneden eller mindre 24) Hvor lang tid ad gangen har du typisk Russervinduet åbent? timer

40 Side 40 af 49 25) Hvor ofte har du andre vinduer end Russervinduerne åbne? Dagligt 1-2 gange om ugen 1 gang om måneden eller mindre 26) Hvordan anvender du Russervinduet når du ønsker frisk luft? Åbner kun de små felter (øvre indvendige og nedre udvendige) Åbner de store felter Kombinerer åbning af små og store felter efter behov 27) Føler du at Russervinduet giver dig mulighed for at have åbne vinduer uden at støjen fra Lyngbyvej generer væsentligt? Ja Nej Ved ikke 28) Sover du i et rum/værelse der vender ud mod Lyngbyvej? Ja Nej 29) Sover du med åbent vindue om natten? Aldrig Nogle gange Altid

41 Side 41 af 49 30) Er Russervinduet åbent om natten? Aldrig Nogle gange Altid 31) Har du søvnproblemer om natten? Ja Nej Nogle gange 32) Hvis ja,- skyldes det støj fra Lyngbyvej? Indeklima Ja Nej 33) Giver Russervinduet tilstrækkelig frisk luft om sommeren når det er åbent? Ja Nej 34) Har du oplevet at du ikke kan få nedbragt temperaturen tilstrækkeligt i lejligheden ved at åbne Russervinduets små felter? Ja Nej Nogle gange 35) Hvis ja,- afhjælpes problemet tilstrækkeligt ved at åbne de store felter i Russervinduet? Ja Nej Nogle gange 36) Er du tilfreds med lysindfaldet fra vinduerne der vender mod Lyngbyvej? Ja Nej Ved ikke

42 Side 42 af 49 Bilag C Påmindelsesbrev Påmindelse A Side 1 of 1 15 October 2013 SVL, THP, LSS Spørgeskemaundersøgelse om erfaring med de støjreducerende vinduer (Russervindue) i din lejlighed. Kære beboer i Kollektivhuset. For et par uger siden fremsendte jeg et spørgeskema vedrørende dine erfaringer med de støjreducerende vinduer i din lejlighed. Vi har brug for flest muligt besvarede spørgeskemaer for at få afdækket tilfredsheden med vinduerne i forhold til fremtidige anvendelsesmuligheder. Jeg håber derfor meget at du vil afsætte tid til at besvare det tidligere fremsendte spørgeskema og returnere det. Hvis spørgeskemaet er bortkommet er du meget velkommen til at kontakte mig, så fremsender jeg straks et nyt med frankeret svarkuvert. På forhånd tak for hjælpen! Med venlig hilsen Søren Vase Legarth, DELTA Tlf.: , svl@delta.dk

43 Side 43 af 49 Bilag D Måling af lydisolation Figur 16 Plantegning over køkken-alrum/ophold og værelse for én af de 12 boliger (hvor 6 af dem vil har en spejlvendt opbygning). Russervinduet er her vist i nederste venstre hjørne for værelset og i nederste højre hjørne for køkken-alrummet. For de følgende 6 sider vil måleresultaterne være vist som både enkelttalsværdier og som 1/3-oktavværdier både i tabel- og kurveform. Åbningsareal angives på følgende form: (indvendig lille felt udvendigt lille felt).

44 Side 44 af 49 Måling af lydisolation i henhold til DS/EN ISO Måling: Måling 410 Måleobjekt Areal af prøvefelt Modtagerum Volumen Små felter helt åbne (0,29 m 2 0,25 m 2 ) 1,4 m 2 (Russervinduet) Køkken-alrum 80 m 3 Frekvens f [Hz] R 1/3 oktav [db] 100 8, , , , , , , , , , , , , , , , , ,6 Reduktionstal, R [db] Frekvens, f [Hz] Referencekurve er indtegnet Vægtet reduktionstal i henhold til DS/EN ISO 717-1:2013: R w (C; C tr ) = 28 (-2; -4) db

45 Side 45 af 49 Måling af lydisolation i henhold til DS/EN ISO Måling: Måling 411 Måleobjekt Areal af prøvefelt Modtagerum Volumen Små felter halvt åbne (0,14 m 2 0,12 m 2 ) 1,4 m 2 (Russervinduet) Køkken-alrum 80 m 3 Frekvens f [Hz] R 1/3 oktav [db] 100 9, , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 Reduktionstal, R [db] Frekvens, f [Hz] Referencekurve er indtegnet Vægtet reduktionstal i henhold til DS/EN ISO 717-1:2013: R w (C; C tr ) = 31 (-1; -5) db

46 Side 46 af 49 Måling af lydisolation i henhold til DS/EN ISO Måling: Måling 412 Måleobjekt Areal af prøvefelt Modtagerum Volumen Små felter helt lukkede 8,5 m 2 (både Russervinduet og faste partier) Køkken-alrum 80 m 3 Frekvens f [Hz] R 1/3 oktav [db] , , , , , , , , , , , , , , , , , ,7 Reduktionstal, R [db] Frekvens, f [Hz] Referencekurve er indtegnet Vægtet reduktionstal i henhold til DS/EN ISO 717-1:2013: R w (C; C tr ) = 43 (-2; -7) db

47 Side 47 af 49 Måling af lydisolation i henhold til DS/EN ISO Måling: Måling 413 Måleobjekt Areal af prøvefelt Modtagerum Volumen Små felter helt åbne (0,29 m 2 0,25 m 2 ) 1,4 m 2 (Russervinduet) Værelse 26 m 3 Frekvens f [Hz] R 1/3 oktav [db] 100 8, , , , , , , , , , , , , , , , , ,4 Reduktionstal, R [db] Frekvens, f [Hz] Referencekurve er indtegnet Vægtet reduktionstal i henhold til DS/EN ISO 717-1:2013: R w (C; C tr ) = 28 (-1; -4) db

48 Side 48 af 49 Måling af lydisolation i henhold til DS/EN ISO Måling: Måling 414 Måleobjekt Areal af prøvefelt Modtagerum Volumen Små felter halvt åbne (0,14 m 2 0,12 m 2 ) 1,4 m 2 (Russervinduet) Værelse 26 m 3 Frekvens f [Hz] R 1/3 oktav [db] 100 9, , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 Reduktionstal, R [db] Frekvens, f [Hz] Referencekurve er indtegnet Vægtet reduktionstal i henhold til DS/EN ISO 717-1:1997 og DS/EN ISO Tillæg 1:2006: R w (C; Ctr) = 31 (-1; -4) db

49 Side 49 af 49 Måling af lydisolation i henhold til DS/EN ISO Måling: Måling 415 Måleobjekt Areal af prøvefelt Modtagerum Volumen Klapper helt lukkede 7,9 m 2 (både Russervinduet og faste partier) Værelse 26 m 3 Frekvens f [Hz] R 1/3 oktav [db] , , , , , , , , , , , , , , , , , ,1 Reduktionstal, R [db] Frekvens, f [Hz] Referencekurve er indtegnet Vægtet reduktionstal i henhold til DS/EN ISO 717-1:2013: R w (C; C tr ) = 44 (-2; -7) db

Russervinduer. Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1.

Russervinduer. Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. Russervinduer Spørgeskemaundersøgelse og lydmålinger af Russervinduer monteret i Kollektivhuset, Hans Knudsens Plads 1, 1. sal, København Miljøprojekt nr. 1609, 2014 Titel: Russervinduer Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Designguide for bestemmelse af russervinduers lydisolation

Designguide for bestemmelse af russervinduers lydisolation Designguide for bestemmelse af russervinduers lydisolation Rapport udarbejdet af Lars S. Søndergaard Henrik S. Olesen DELTA DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax +45 72 19

Læs mere

Teknisk notat. Måling af lydisolation i forsøgsopstilling. Udført for Kuben Byggeadm. A/S. Sagsnr.: K Side 1 af 6 inkl. 2 bilag

Teknisk notat. Måling af lydisolation i forsøgsopstilling. Udført for Kuben Byggeadm. A/S. Sagsnr.: K Side 1 af 6 inkl. 2 bilag Teknisk notat DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Måling af lydisolation i forsøgsopstilling Udført for Kuben Byggeadm. A/S Sagsnr.: K 870152 Side 1 af 6 inkl. 2 bilag Kongsvang Allé 33 DK-8000 Århus

Læs mere

Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet

Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet DELTA Testrapport TEST Reg. no. 100 Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet Udført for Papiruld Danmark A/S DANAK 100/2293 Revision 1 Sagsnr.:

Læs mere

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing We help ideas meet the real world DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing Rekvirent: Skandek A/S Side 1 af 10 31. januar 2008

Læs mere

2. august 2012 DELTA Agro Food Park Aarhus N Danmark

2. august 2012 DELTA Agro Food Park Aarhus N Danmark apport Laboratoriemåling af lydisolation for dannebrogsvindue med enten 4-12-4 mm termoruder eller 3 mm enkeltruder begge målt med og uden Optoglas ApS forsatsruder af hhv. 4 mm og 6 mm hærdet glas Udført

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08 Udøvende institution: DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Telefon: 72 19 40 00 Telefax: 72 19 00 01 www.delta.dk/reflab Teknisk Notat Supplerende databehandling af resultater

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af Teknisk Notat Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8 Udført for InVentilate TC-1327 Sagsnr.: T23631 Side 1 af 8 19. februar 213 DELTA Venlighedsvej 4 297 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 4 Fax +45

Læs mere

Notat. SØHAVEN Kortlægning af vejtrafikstøj. Beregningsmodel med Søhaven markeret med gult. 19. november 2015

Notat. SØHAVEN Kortlægning af vejtrafikstøj. Beregningsmodel med Søhaven markeret med gult. 19. november 2015 Notat SØHAVEN Kortlægning af vejtrafikstøj 19. november 2015 Projekt nr. 222217 Dokument nr. 1217169900 Version 1, revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af JEK Beregningsmodel med Søhaven markeret

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2017

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2017 Rapport IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2017 Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Projektnr.: 117-22559.50 Side 1 af 13 02-10-2017 DELTA - a part of FORCE Technology Teknisk-Audiologisk

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2018

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2018 Rapport Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Projektnr.: 118-20773.20 Side 1 af 13 10-10-2018 DELTA - a part of FORCE Technology Teknisk-Audiologisk Lab. Edisonsvej 24 5000 Odense C Danmark Tlf. +45

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2016

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2016 Rapport IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2016 Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Projektnr.: T212020 Side 1 af 13 02-10-2016 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk

Læs mere

NOTAT. 1. Musikstøj fra Ungdomshuset, Dortheavej 61, 2400 København NV.

NOTAT. 1. Musikstøj fra Ungdomshuset, Dortheavej 61, 2400 København NV. NOTAT Projekt Ungdomshuset - Lydmålinger af støj og undersøgelse af forbedringer Kunde Københavns Kommune Notat nr. 1100023528-Notat-0-Musikstøj fra Ungdomshuset Dato 2016-07-01 Til Bjarke Nielsen, Københavns

Læs mere

Rekvirent: Nr Senderum Modtagerum Facadelydisolation R w ; Ctr. R1 Togstøj Østbanegade 45, 5. tv - dagligstue 33 ; -7 db ± 1 db

Rekvirent: Nr Senderum Modtagerum Facadelydisolation R w ; Ctr. R1 Togstøj Østbanegade 45, 5. tv - dagligstue 33 ; -7 db ± 1 db PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Bygningsakustiske målinger i EF Strandbo II, Østbanegade 45-47, 2100 København Ø. Side

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning Udført for PROFILE A/S DANAK 100/2485 Sagsnr.: 119-22321 Side 1 af 9 27. marts 2019

Læs mere

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk Udført for Knudsen Kilen A/S AV 1166/11 Sagsnr. T200142 Side 1 af

Læs mere

Støjgener fra byveje og motorveje

Støjgener fra byveje og motorveje Støjgener fra byveje og motorveje Jakob Fryd, Vejdirektoratet Norsk Akustisk Selskap, Høstmøte 2016, Drammen Hvorfor er støjgeneundersøgelser interessante? 2. WHO s pyramide om sundhedsmæssige konsekvenser

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Lydnotat L01 Version 001

Lydnotat L01 Version 001 Lydnotat 16.096.L01 Version 001 Riis Akustik ApS Nørreled 22 4300 Holbæk tlf 30511735 claus@riisakustik.dk Kunde: NCC Danmark A/S Henrik Johansen Projekt: Falkoner Centeret Ombygning 2016 Emne: Lydforhold

Læs mere

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 19. april 2018 Notat Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10400072-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, Udført for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, Udført for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Rapport Udført for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Sagsnr.: T207540 Side 1 af 14 2. oktober 2014 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000 Odense C Danmark Tlf. (+45) 72 19 41 00

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2015

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2015 Rapport IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2015 Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Sagsnr.: T210070 Side 1 af 14 16. november 2015 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej

Læs mere

Lydmæssig optimering af Russervinduer. Miljøprojekt nr. 1417, 2012

Lydmæssig optimering af Russervinduer. Miljøprojekt nr. 1417, 2012 Lydmæssig optimering af Russervinduer Miljøprojekt nr. 1417, 2012 Titel: Lydmæssig optimering af Russervinduer Udgiver: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K www.mst.dk Redaktion: Lars Sommer Søndergaard

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

We help ideas meet the real world. Måling af luftlydisolation i mock-up rækkehuse i bebyggelsen Åhaven, 3650 Vallensbæk Strand

We help ideas meet the real world. Måling af luftlydisolation i mock-up rækkehuse i bebyggelsen Åhaven, 3650 Vallensbæk Strand We help ideas meet the real world DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af luftlydisolation i mock-up rækkehuse i bebyggelsen Åhaven, 3650 Vallensbæk Strand Rekvirent: Skandek A/S Side 1 af 10 13.

Læs mere

Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Bilag 1, side 1/5. Bilag I Detailberegning af indendørs støjniveau, 16. april 2019

Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Bilag 1, side 1/5. Bilag I Detailberegning af indendørs støjniveau, 16. april 2019 18.045 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Bilag 1, side 1/5 Bilag I Detailberegning af indendørs støjniveau, 16. april 2019 Vurderingerne af krav til vinduer er baseret på beregninger af de indendørs støjniveauer.

Læs mere

Teknisk Notat. Orienterende laboratoriemålinger af absorptionskoefficient for materialer til forbedring af akustik i telte

Teknisk Notat. Orienterende laboratoriemålinger af absorptionskoefficient for materialer til forbedring af akustik i telte Teknisk Notat Orienterende laboratoriemålinger af absorptionskoefficient for materialer til forbedring af akustik i telte Udført for Dansk Lydteknologi AV 1256/10 Sagsnr.: A581443 Side 1 af 13 2. november

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE I FAXE KOMMUNE

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE I FAXE KOMMUNE SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE I FAXE KOMMUNE 1 Vejledning Udfyld skemaet med kuglepen så krydset ikke viskes bort. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

Udfyld skemaet med sort eller blå kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert.

Udfyld skemaet med sort eller blå kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert. Introduktion Ballerup Kommune undersøger i øjeblt hjemmeplejemodtageres tilfredshed med kvaliteten af den service, som de modtager. Formålet er at blive klogere på, om der er noget, kommunen kan gøre bedre.

Læs mere

Brugerundersøgelse Roskilde Kommune. for genoptræningsområdet. Rapport - inklusiv bilag

Brugerundersøgelse Roskilde Kommune. for genoptræningsområdet. Rapport - inklusiv bilag Brugerundersøgelse Roskilde Kommune for genoptræningsområdet 2009 Rapport - inklusiv bilag Rapport Indhold 1 Konklusion...1 2 Undersøgelsens hovedresultater...2 3 Træning med genoptræningsplan...2 3.1

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Notat 16. april 2019 JN/HJ/støj.16.04.19 Sag: 18.045 Antal sider: 12 Til Sag Emne : AI A/S Holteprojekt Bygherrerådgivning A/S : Ørnegårdsvej 6, Sløjfen : Støjredegørelse 1 Indledning I forbindelse med

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13

Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13 DELTA Test Report TEST Reg. no. 100 Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13 Udført for vandockumgroup DA N A K-100/ 2358 S ags nr.: 117-37421 S ide 1 af 9 16. januar 2018

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash Udført for Fraster ApS DANAK 100/1870 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 2 MÅLEOBJEKT 3 3 MÅLEMETODE MM. 3. 3.1 Anvendte målemetoder 3. 3.2 Anvendt måleudstyr 3. 3.

INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 2 MÅLEOBJEKT 3 3 MÅLEMETODE MM. 3. 3.1 Anvendte målemetoder 3. 3.2 Anvendt måleudstyr 3. 3. PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Tekst skrevet med kursiv ligger uden for den akkrediterede tekniske prøvning. Reg.

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Maglehøjen 10, Roskilde

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Maglehøjen 10, Roskilde Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK A/S Maglehøjen 10, Roskilde UNGBO DANMARK A/S er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. eller fuldpakken.

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Udført for BONUS Energy A/S Sagsnr.: A 100629 Side 1 af 18 inkl. 6 måleblade og 5 bilag 2003-05-12

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts We help ideas meet the real world Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts Rekvirent: SkanDek A/S Side 1 af 8 23. april 2004 DELTA Dansk

Læs mere

Hvad er støjgene? Trafikdage 2017 Per Finne og Torben Holm Pedersen

Hvad er støjgene? Trafikdage 2017 Per Finne og Torben Holm Pedersen Hvad er støjgene? Hvordan hænger støjgene sammen med støjniveauet? Hvordan kan støjgene måles? Hvilke andre faktorer har indflydelse på støjgenen? Trafikdage 2017 Per Finne og Torben Holm Pedersen 1 Overblik

Læs mere

Indeklimaberegninger Resultater og dokumentation

Indeklimaberegninger Resultater og dokumentation Indeklimaberegninger Resultater og dokumentation Lindholm Søpark 1 Indhold Resumé og konklusion... 3 Beregningsgrundlaget... 4 Krav og ønsker til indeklimaet... 4 Evalueringsmetode... 4 Generelle forudsætninger...

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler Udført for Fraster ApS DANAK 100/1871 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Rekvirent: L1 318 (Knudsens kiler) db 53 db 53+1=54 db ja L2 318 (Harpun kiler + lydbrik) db 53 db 53+1=54 db ja

Rekvirent: L1 318 (Knudsens kiler) db 53 db 53+1=54 db ja L2 318 (Harpun kiler + lydbrik) db 53 db 53+1=54 db ja PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Tekst skrevet med kursiv ligger uden for den akkrediterede tekniske prøvning. Reg.

Læs mere

Rapport. Lydisolation af tilslutningselementer i glas- og alufacader. Udført for Dansk Byggeri, Alufacadesektionen

Rapport. Lydisolation af tilslutningselementer i glas- og alufacader. Udført for Dansk Byggeri, Alufacadesektionen Rapport Lydisolation af tilslutningser i glas- og alufacader Udført for Dansk Byggeri, Alufacadesektionen TC-101033 rev. 1 Sagsnr.: 116-33729 Side 1 af 19 24. april 2017 DELTA a part of FORCE Technology

Læs mere

Bygningsreglementet anfører følgende (gældende for lukkede vinduer): I beboelsesrum, samt fælles opholdsrum:

Bygningsreglementet anfører følgende (gældende for lukkede vinduer): I beboelsesrum, samt fælles opholdsrum: Notat Hjørring Kommune MARKEDSGADE 11-17 Vejstøj 20. februar 2019 Sagsnr. 10401639 Udarbejdet af: cvi Kontrolleret af: jek I forbindelse med planlægningen af ændret anvendelse for bygningerne ved Markedsgade

Læs mere

Komforten i energirenoverede boliger en spørge-undersøgelse v. Peter Svendsen, Iben Østergaard, og Mikael Grimmig

Komforten i energirenoverede boliger en spørge-undersøgelse v. Peter Svendsen, Iben Østergaard, og Mikael Grimmig Komforten i energirenoverede boliger en spørge-undersøgelse v. Peter Svendsen, Iben Østergaard, og Mikael Grimmig Gadehavegård og Engvadgård, Taastrup/Hedehusene Renoveringen - Tiltagsoversigt Udvendig

Læs mere

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9.

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9. Teknisk Notat Casa Vita, virkning af støjskærm Udført for Roskilde Kommune TC-101003 Sagsnr.: I100897-01 Side 1 af 9 9. september 2016 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax

Læs mere

Måling af gadestøj i Helsingør

Måling af gadestøj i Helsingør Helsingør Kommune Morten Jepsen Center for Kultur, Idræt og Byudvikling Stengade 72 3000 Helsingør 19. juni 2015 xx/xx ERT/CB/ilk Ref. 15-0771-1 Måling af gadestøj i Helsingør Tilbud 15-0771-1 I henhold

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Indendørs støjniveau med åbne vinduer Orientering nr. 46 2. udgave HSO/DH/ilk April 2015 Støj fra veje, jernbaner og virksomheder grænseværdier for indendørs støjniveau

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE HØRSHOLM KOMMUNE

SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE HØRSHOLM KOMMUNE SPØRGESKEMA TIL MODTAGERE AF HJEMMEPLEJE HØRSHOLM KOMMUNE 2 (VEJLEDNING - WEB VERSION) VELKOMMEN TIL BRUGERUNDERSØGELSEN AF HJEMMEPLEJEN I HØRSHOLM KOMMUNE VEJLEDNING Tak fordi du vil deltage i denne undersøgelse

Læs mere

Standard Fraflytteranalyse. Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse

Standard Fraflytteranalyse. Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse Standard Fraflytteranalyse Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse 2010 Følgebrev Hvorfor flytter du? I boligorganisationen vil vi gerne undersøge, hvad der er baggrunden for, at

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit 03 Sammenfatning

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Indendørs støjniveau med åbne vinduer Orientering nr. 46 HSO/DH/ilk November 2012 Støj fra veje, jernbaner og virksomheder - grænseværdier for indendørs støjniveau med åbne

Læs mere

LÆRDANSK SYDVEST KURSISTUNDERSØGELSE 2014 RESULTATER OG ANBEFALINGER KURSISTUNDERSØGELSE 2014 SYDVEST

LÆRDANSK SYDVEST KURSISTUNDERSØGELSE 2014 RESULTATER OG ANBEFALINGER KURSISTUNDERSØGELSE 2014 SYDVEST LÆRDANSK RESULTATER OG ANBEFALINGER INDHOLD - Svarprocent - Hvem har svaret? - Resultater for udvalgte nøgleindikatorer: overordnet tilfredshed, ambassadørvilje - Resultater for hovedområder: uddannelse,

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. STØJNOTAT Projekt Støjberegning C.F. Richs Vej 103 Kunde TRESOR Property A/S Notat nr. 1100025914-1 Dato 2016-12-16 Til Andreas Grønbæk, TRESOR Property Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning

Læs mere

Besvarelse af Spørgeskema

Besvarelse af Spørgeskema Besvarelse af Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Brøruphus Efterskole 0/5 . Er du pige eller dreng? Pige: 8 ( 55, %) Dreng: 66 (,6 %) I alt har 8 elever besvaret dette spørgeskema. Hvor gammel er

Læs mere

Kundeundersøgelse uge 40 2012

Kundeundersøgelse uge 40 2012 Kundeundersøgelse uge 40 5 Vejledende kvalitetsindeks - Lokalbanen 4 3,75 3,78 3,79 3,95 3,99 4,09 4,07 4,08 4,09 3 2 1 2003 2004 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund for undersøgelse...

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Valg af måle- og beregningspositioner Orientering nr. 43 PFi/CB/ilk 31. december 2010 Måle- og beregningspositioner skal nogle gange være i skel, nogle gange på opholdsarealer,

Læs mere

ANEBJERG - SKANDERBORG

ANEBJERG - SKANDERBORG Notat 08 ANEBJERG - SKANDERBORG Trafikstøjsberegning på facader med forskellige skærmhøjder 23. marts 2017 Udarbejdet af SINO Kontrolleret af JEK Godkendt af JLPN NIRAS A/S Ceres Allé 3 8000 Aarhus C CVR-nr.

Læs mere

Måling af lydisolation i bebyggelsen Rosenvænget i Frederikssund før renovering

Måling af lydisolation i bebyggelsen Rosenvænget i Frederikssund før renovering Rapport Måling af lydisolation i bebyggelsen Rosenvænget i Frederikssund før renovering Udført for SBi, Statens Byggeforskningsinstitut Sagsnr.: A581529 Side 1 af 37 3. juli 2015 DELTA Venlighedsvej 4

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveauet udendørs samt indendørs i Nydamsparken, 8200 Århus N

Beregning af vejtrafikstøjniveauet udendørs samt indendørs i Nydamsparken, 8200 Århus N Trafikstøj Rapport nr./ antal sider BE-01-040614. Sider inkl. denne: 8 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af vejtrafikstøjniveauet udendørs samt indendørs i Nydamsparken i Århus. Nydamsparken,

Læs mere

Pårørendeundersøgelse Familieplejen 2012

Pårørendeundersøgelse Familieplejen 2012 Pårørendeundersøgelse Familieplejen 2012 Aarhus Kommune CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Sammenfatning 3. Spørgeskemaet 4. Overordnede resultater

Læs mere

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3 27. november 2017 Notat CFBO Banebyen Viborg Støjforhold Projekt nr.: 230484 Dokument nr.: 1226064490 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning 2

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-2 Sag nr. 2507 Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj Rev. 10.08.2018 Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Notat. Indledning. Cawe/Amelawe/Am el. Beskrivelse af lydisolerende foranstaltninger. Fordeling: Kai Clemmesen

Notat. Indledning. Cawe/Amelawe/Am el. Beskrivelse af lydisolerende foranstaltninger. Fordeling: Kai Clemmesen Notat Kunde Halsnæs Kommune Projektnr. 103108 Projekt Akustik - småopgaver 2013 -GJETHUSET Dato 2013-11-08 Emne Beskrivelse af lydisolerende Initialer Cawe/Amelawe/Am foranstaltninger el Fordeling: Kai

Læs mere

Teknisk Notat. Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006. Rekvirent: Jyllands-Posten

Teknisk Notat. Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006. Rekvirent: Jyllands-Posten We help ideas meet the real world Teknisk Notat Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006 Rekvirent: Jyllands-Posten Side 1 af 7 30. august 2007 DELTA Dansk Elektronik,

Læs mere

Patienthoteller i Århus Amt. Oversigtsrapport

Patienthoteller i Århus Amt. Oversigtsrapport Patienthoteller i Århus Amt Oversigtsrapport Konceptet er udviklet af Kvalitetsafdelingen i Århus Amt Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg e-mail: amu@ag.aaa.dk Rapporten kan bestilles ved henvendelse til Kvalitetsafdelingen,

Læs mere

INFO OM LYD LYD. For foldevægge ses i praksis forskelle mellem laboratoriemålte og de bygningsmålte reduktionstal i størrelsesordenen op til 3-6 db.

INFO OM LYD LYD. For foldevægge ses i praksis forskelle mellem laboratoriemålte og de bygningsmålte reduktionstal i størrelsesordenen op til 3-6 db. LYD INFO OM LYD God lydisolation er ofte et stort ønske samtidig med behovet for fleksible vægløsninger. Behovet for lydisolation er individuelt og afhænger af, hvad de to naborum skal anvendes til. Eksempelvis

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR BOOMRÅDET BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR BOOMRÅDET BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR BOOMRÅDET BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE NORDDJURS KOMMUNE 5. marts 2014 INDHOLD 1. Om rapporten 2. Tilfredsheden med hjemmeplejen i Norddjurs Kommune 3. Leverandører af hjemmepleje

Læs mere

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF eo0.docx 202-03-28-4 NOTAT - N2.099.7 PROJEKT Nye boliger på Ågade - trafikstøj PROJEKTNUMMER 35.7497.0 PROJEKTLEDER Søren Vestbjerg Andersen UDFÆRDIGET AF Søren Vestbjerg Andersen DATO 207-09-8 Indledning

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR FORSORG OG SPECIALISEREDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE INDHOLD Afsnit 01

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 22 Navn Adresse Postnr By Side 2 af 22 Undersøgelse i Fremtidens Parcelhus Kære beboer i Fremtidens Parcelhus, Vi er glade for, at du vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Hvis du svare

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen

Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen IP. nr.: Int. nr.: Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen Us. 5954 September 2009 + 0 SPØRGESKEMA TIL HJEMMEHJÆLPSMODTAGERE Anvendelse af spørgeskemaet I forbindelse med Pilotprojekt om sammenlignelige

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse sundersøgelse Hjemmepleje Fredericia Kommune Fredericia 2012 beelser: 1.229 Svarprocent: 80,01% Side 1 ud af 18 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR AKUT- OG OPSØGENDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR AKUT- OG OPSØGENDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR AKUT- OG OPSØGENDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE INDHOLD Afsnit 01 Introduktion

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378. Udført for Billund Lufthavn A/S

Teknisk Notat. Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378. Udført for Billund Lufthavn A/S Teknisk Notat Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378 Udført for Billund Lufthavn A/S TC-101248 Revision 1 Sagsnr.: 116-33702 Side 1 af 6 26. juni 2018 DELTA a part of FORCE

Læs mere

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Aarhus Kommune Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Denne rapport er en opsamlende, konkluderende sammenfatning baseret på fem undersøgelser gennemført

Læs mere

V = spørgsmål til de skolepraktikelever der kun har været i en eller flere virksomheder, i seneste

V = spørgsmål til de skolepraktikelever der kun har været i en eller flere virksomheder, i seneste Forklaring til opbygning af spørgeramme til SKP-elever: Koderne V, S og B V = spørgsmål til de skolepraktikelever der kun har været i en eller flere virksomheder, i seneste praktikperiode S = spørgsmål

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i Egedal Kommune

Undersøgelse af brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i Egedal Kommune Navn Vej Postnummer Kære modtager af hjemmepleje I Egedal Kommune vægter vi en fortsat udvikling af kvaliteten i hjemmeplejen meget højt. Af den grund er det vigtigt for os at få viden om, hvad du synes

Læs mere

EKSTERN STØJ FRA KONCERT - GJETHUSET INDHOLD BILAG. 1 Baggrund og formål 2. 2 Grænseværdier 2. 3 Metode Måleudstyr 3

EKSTERN STØJ FRA KONCERT - GJETHUSET INDHOLD BILAG. 1 Baggrund og formål 2. 2 Grænseværdier 2. 3 Metode Måleudstyr 3 HALSNÆS KOMMUNE EKSTERN STØJ FRA KONCERT - GJETHUSET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 2 Grænseværdier

Læs mere

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Jørgen Kragh a, Gilles Pigasse a, Jakob Fryd b a) Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut, kragh@vd.dk, gip@vd.dk b) Vejdirektoratet, Vejplan- og miljøafdelingen,

Læs mere

Beboeranalyse. BL / Sermo

Beboeranalyse. BL / Sermo 1 Beboeranalyse BL / Sermo 2017 2 Er du tilfreds med din bolig? I Boligorganisationens navn arbejder vi målrettet på hele tiden at kunne tilbyde vores beboere både attraktive boliger og en god service.

Læs mere

Støj fra elevator og køkkentrappe

Støj fra elevator og køkkentrappe Alevator.dk Æblegården Næstvedvej 60 4180 Sorø Att.: Nils Frederiksen Dansk Akustik Rådgivning Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf:: 58 503 620 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.:

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT BORGERCENTER NORD BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT BORGERCENTER NORD BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT BORGERCENTER NORD BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning

Læs mere

Beboernes opfattelse af støjen ved Ringmotorvejen Undersøgelse før og efter udvidelsen af M3

Beboernes opfattelse af støjen ved Ringmotorvejen Undersøgelse før og efter udvidelsen af M3 Beboernes opfattelse af støjen ved Ringmotorvejen Undersøgelse før og efter udvidelsen af M3 Hans Bendtsen og Lykke Møller Iversen, Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet,

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af institutionerne...6 Barnets

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar:, svarprocent: 2% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede

Læs mere

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S Teknisk Notat Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December 2013 Udført for DONG Energy Power A/S TC-100383 Sagsnr.: T204961 Side 1 af 10 7. januar 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Standard beboeranalyse. Udarbejdet af BL - Danmarks Almene Boliger og sermo analyse

Standard beboeranalyse. Udarbejdet af BL - Danmarks Almene Boliger og sermo analyse Standard beboeranalyse Udarbejdet af BL - Danmarks Almene Boliger og sermo analyse 2015 Følgebrev Er du tilfreds med din bolig? I Boligorganisationen vil vi gerne blive bedre til at yde den optimale service

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 Teknisk Notat Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s Udført for Miljøstyrelsen Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 3. april 2014 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72

Læs mere

1. Introduktion. Afgrænsning

1. Introduktion. Afgrænsning 1. Introduktion Lydbestemmelserne i Bygningsreglement 2010 findes i kap. 6.4 Akustisk indeklima. Bestemmelserne er udformet som funktionskrav, der er altså ingen konkrete talværdier i kravteksten. I Bygningsreglementets

Læs mere

Rekvirent: α w 1 Fraster 5 mm filt Direkte monteret - 11,02 0,15 E (H)

Rekvirent: α w 1 Fraster 5 mm filt Direkte monteret - 11,02 0,15 E (H) PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Fraster Side 1 af 10 sider Rapport nr.: P2.036.12 Glostrup den 24. juli 2012 Sag: 35.3457.03

Læs mere