Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010"

Transkript

1 Trafikudvalget TRU alm. del Svar på Spørgsmål 17 Offentligt Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010 Spørgsmål G: Med henvisning til den seneste tids artikler i dagbladet Ingeniøren (f.eks. "Ny kæmperegning gør rejsekort til den næste IC4-skandale" fra 10. september, "Pendlerne får rejsekortet sidst" fra 11. september og "Rejsekort farer vild i mylderet af danske takstzoner" fra 11. september) bedes ministeren redegøre for den aktuelle status og fremtidsudsigterne for Rejsekortet. Herunder ønskes det oplyst, hvornår rejsekortet kan forventes at være i drift, og om det vil kunne anvendes i hele landet, i alle typer kollektiv transport og af alle typer rejsende, uanset om man er pendler eller lejlighedsvis rejsende. Desuden ønskes det oplyst, hvilke økonomiske konsekvenser det har for ejerne, at rejsekortet igen er udskudt. Spørgsmål H: Ministeren bedes redegøre for, hvordan det kan gå til, at indførelsen af det nye rejsekort nu truer med at belaste den kollektive trafik med ekstra udgifter på 150 mio. kr. om året og oplyse, hvorfor Folketingets Trafikudvalg ikke er blevet orienteret om denne udvikling. Svar på spørgsmål G og H: Formålet med rejsekortet er at erstatte de nuværende billetsystemer med et mere moderne og fleksibelt system, som vil gøre brugen af kollektive transportmidler mere attraktiv for kunderne.

2 Side 2/2 Derudover har flere trafikselskaber i de kommende år i alle tilfælde behov for at reinvestere i forbindelse med nedslidt billetudstyr. Jeg er blevet stillet 2 spørgsmål. Det første spørgsmål går på den aktuelle status og fremtidsudsigterne for rejsekortet. Det andet spørgsmål handler om, hvorfor Folketingets Trafikudvalg ikke er blevet orienteret om højere driftsudgifter på 150 mio. kr. om året ved indførelsen af rejsekortet. Lad mig starte med det sidste spørgsmål først.

3 Side 3/3 Det er trafikselskaberne, der har besluttet at igangsætte rejsekortprojektet. Selskaberne er derfor naturligvis vidende om, hvad rejsekortet koster i anskaffelse og drift. Trafikselskabernes fælles organisation Trafikselskaberne i Danmark udarbejdede i foråret 2010 et notat til brug for økonomiforhandlingerne. I notatet skønnes det, at omkostningerne ved at indføre rejsekortet er på 150 mio. kr. ekstra årligt i årene for de regionale trafikselskaber under ét. Notatet blev ikke bragt op af KL og Danske Regioner i økonomiforhandlingerne.

4 Side 4/4 De 150 mio. kr. dækker hovedsageligt over afskrivning og forrentning af et helt nyt betalingssystem for den kollektive trafik rejsekortet. Rejsekortet erstatter et udslidt og afskrevet billetsystem, og er derfor en reinvestering. Sammenligningen mellem eksisterende og nye driftsudgifter svarer til, at man sammenligner kørselsomkostningerne for en gammel afbetalt bil med kørselsomkostningerne på en helt ny bil inklusiv månedlige afdrag på bilen. Her vil den nye bil pga. afdragene være dyrest, selv hvis den kører længere på literen.

5 Side 5/5 Sammenligningen mellem de to tal for driftsudgifter giver derfor ikke mening. Trafikselskaberne har både over for mig på et møde den 11. oktober og i pressen da også blankt erkendt, at der udelukkende var tale om et stunt for at hive penge ud af statskassen. Trafikselskaberne har naturligvis indregnet driftsudgifter til rejsekortet i budgetterne. At gøre andet ville være uansvarligt. Trafikselskaberne har i mange været klar over, at der er behov for at forny det eksisterende nedslidte billetteringsmateriel.

6 Side 6/6 Et velfungerende billetteringssystem er jo en forudsætning for at kunne sælge billetter, og billetindtægter udgør altså rundt regnet halvdelen af den kollektive trafiks indtægter. Tilbage til det første spørgsmål om den aktuelle status for rejsekortet. Konsulentvirksomheden Gartner har på opdrag fra mig gennemgået rejsekortprojektet. Gennemgangen har haft til formål at belyse, om det er sandsynligt, at rejsekortprojektet kan levere et velfungerende, landsdækkende elektronisk rejsekort inden udgangen af 2012.

7 Side 7/7 Jeg har i går oversendt et resume af gennemgangen til Folketinget. Gartner konkluderer, at der kan udrulles et landsdækkende rejsekort frem til Rejsekortet vil i starten ikke leve op til alle krav og funktioner, som trafikselskaberne har stillet til kortet. Den aftalte løsning kan udrulles frem mod Jeg vil lige nævne de vigtigste forskelle mellem den version, der kan udrulles frem til 2012 baseret på version og den aftalte slutversion version 5.

8 Side 8/8 Den væsentligste forskel for kunderne er, at version ikke indeholder et fastprisprodukt. Periodekortkunder må derfor fortsætte med de nuværende månedskort, frem til version 5 er klar. Hertil kommer manglende muligheder for anvendelse af flere betalingskort udover dankortet og brugen af NemID. Det er vigtigt her at understrege, at disse elementer ikke er nødvendige for at rejsekortet kan fungere tilfredsstillende. Der er kun tale om fraværet af mere avancerede services. For trafikselskaberne er de største begrænsninger ved version 4.1.3, at

9 Side 9/9 versionen fordrer en række manuelle procedurer af administrativ art. Det er tilfældet ved bortkomne kort, økonomiske afstemninger og lignende hvilket også berører kundebetjeningen. De manuelle procedurer, der er knyttet til version 4.1.3, vil medføre en ekstra økonomisk byrde for Rejsekort A/S og trafikselskaberne, indtil version 5 er klar. Denne byrde kan dog begrænses ved ikke at udbyde et serviceniveau, der dårligt understøttes af version Forskellene mellem version og version 5 er oplistet i resumeet af Gartners gennemgang af projektet.

10 Side 10/10 Det er vigtigt at understrege et afgørende forhold. Selv om version ikke indeholder alle stillede krav og funktioner, så fungerer den kundevendte del af systemet efter hensigten. Ind- og ud-checkning samt prisberegningen fungerer korrekt, hvilket naturligvis er en forudsætning for at udrulle systemet. Gartner oplister en række betingelser, der skal være opfyldt for at kunne udrulle et landsdækkende rejsekort frem til Betingelserne knytter sig til både Rejsekort A/S og leverandøren East- West.

11 Side 11/11 I det eksisterende aftalegrundlag skal den landsdækkende udrulning ske på version 5. En helt afgørende forudsætning er derfor, at der indgås en tillægsaftale med East-West om at anvende version til landsdækkende udrulning. Rejsekort A/S forhandlinger med East- West har indtil videre ikke ført til en aftale om håndteringen af de seneste forsinkelser i projektet. Det er derfor fortsat det eksisterende aftalegrundlag inkl. tillægsaftaler, der er gældende. Dette aftalegrundlag indeholder en såkaldt katapult en mulighed for ophævelse af kontrakten.

12 Side 12/12 Katapulten kan kaldes i december 2010, såfremt East-West ikke leverer i henhold til kontrakten. Det kan blive aktuelt at benytte muligheden for at ophæve kontrakten, hvis forhandlingerne ikke fører til det nødvendige aftalegrundlag for at fortsætte udrulningen af rejsekortet. Forsinkelserne af rejsekortprojektet påvirker Rejsekortselskabets og ejernes økonomi. Rejsekort A/S oplyser, at prisen for anskaffelse, installation og efterfølgende drift og vedligeholdelse af rejsekortsystemet ikke er blevet dyrere i forhold til den kontrakt, der blev indgået i 2005.

13 Side 13/13 Tværtimod har leverandøren måttet give trafikselskaberne og Rejsekort A/S væsentlige kompensationsbetalinger samt en række gratis ydelser, som ikke oprindelig indgik i kontrakten. Forsinkelsen af rejsekortet medfører dog væsentlige meromkostninger. Dels for Rejsekort A/S, dels for trafikselskaberne, da der går længere tid, inden systemet er i drift. Rejsekort A/S er således forudsat finansieret af såkaldte klikafgifter fra trafikselskaberne, som kommer senere end forventet. I orientering til Trafikudvalget og Finansudvalget af 25. maj 2010 fremgik, at Rejsekort A/S har behov for

14 Side 14/14 kapitalindskud fra ejerne på et trecifret millionbeløb. Endvidere fremgik det, at sagen forventes forelagt på aktstykke efter sommerferien. SKAT har imidlertid besluttet, at Rejsekort A/S kan være momspligtigt. Dette betyder, at selskabet på kort sigt får tilbageført et betydeligt beløb i form af afløftning af moms. Rejsekort A/S likviditet er således forbedret på kort sigt, og behovet for kapitalindskud opstår derfor først primo 2011.

15 Side 15/15 Derudover betyder forsinkelserne, at trafikselskaberne har omkostninger til projektorganisation i længere tid end oprindeligt forventet. Vil rejsekortet kunne anvendes i hele landet i alle typer kollektiv trafik? Rejsekortet vil kunne anvendes i den statslige togtrafik i hele landet samt de trafikselskaber, der har tilsluttet sig. Rejsekortet vil først kunne anvendes hos Fynbus, Midttrafik og BAT på Bornholm, når selskaberne har tilsluttet sig. Jeg kan da godt forstå, at selskaberne tøver set i lyset af forsinkelserne. Jeg forventer dog, at selskaberne tilslutter sig, når der kommer rigtig gang i udrulningen af rejsekortet.

16 Side 16/16 Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg finder udviklingen i rejsekortprojektet rigtig træls for nu at sige det på jysk. Det er en ringe trøst, at rejsekortprojekter i andre lande også har oplevet massive forsinkelser. Nu handler det om at læse Gartners anbefalinger nøje og sikre de bedst mulige rammer for rejsekortets videre udrulning. Jeg ved, at ejerne er meget enige i Gartners anbefalinger om at styrke Rejsekort A/S. Meget afhænger dog af East-West. Det er helt afgørende, at East-West nu

17 Side 17/17 forpligter sig til at rulle version ud inden udgangen af Ellers kan det blive nødvendigt at gøre brug af kontraktens såkaldte "katapult" og opsige samarbejdet. Yderligere forsinkelse af Rejsekortet er ikke en mulighed.

Aktstykke nr. 105 Folketinget 2010-11. Bilag Afgjort den 5. maj 2011. Transportministeriet. København, den 6. april 2011.

Aktstykke nr. 105 Folketinget 2010-11. Bilag Afgjort den 5. maj 2011. Transportministeriet. København, den 6. april 2011. Aktstykke nr. 105 Folketinget 2010-11 Bilag Afgjort den 5. maj 2011 105 Transportministeriet. København, den 6. april 2011. a. I medfør af lov om den selvstændige offentlige virksomhed DSB og DSB S-tog

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om orientering om Rigsrevisionens undersøgelse af rejsekortprojektet. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om orientering om Rigsrevisionens undersøgelse af rejsekortprojektet. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om orientering om Rigsrevisionens undersøgelse af rejsekortprojektet December 2010 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Orientering om Rigsrevisionens undersøgelse

Læs mere

Prisen for anskaffelse, installation og efterfølgende drift og vedligeholdelse af rejsekortsystemet har fulgt den kontrakt, der blev indgået i 2005.

Prisen for anskaffelse, installation og efterfølgende drift og vedligeholdelse af rejsekortsystemet har fulgt den kontrakt, der blev indgået i 2005. Pressekommentar 8. oktober 2010 Forvirring om tal om finansieringen af Rejsekortet Med henvisning til dagens forsidehistorie i Ingeniøren Skandalen med Rejsekortet vil give dyrere busbilletter og den efterfølgende

Læs mere

Trafikudvalget Status for udrulning af rejsekort i Danmark

Trafikudvalget Status for udrulning af rejsekort i Danmark Finansudvalget 2010-11 (1. samling) Aktstk. 105 endeligt svar på 28 spørgsmål 1 Offentligt Trafikudvalget Status for udrulning af rejsekort i Danmark Præsentation den 12. april 2011 Peder Østermark Andreasen,

Læs mere

Temadrøftelse om Rejsekortet. Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1

Temadrøftelse om Rejsekortet. Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1 Temadrøftelse om Rejsekortet Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1 Hvad er rejsekortet? Betalingskort og elektronisk billet, som kan bruges i alle kollektive trafikmidler i hele landet Hver rejse har

Læs mere

Status Rejsekort. Midttrafik - oktober 2011

Status Rejsekort. Midttrafik - oktober 2011 Status Rejsekort Aktuel status Der er i år: Gennemført 1 mio. rejser på rejsekort Solgt 50.000 rejsekort Omsat 25 mio. kr. på rejsekort og 12 mio. kr. for billetsalg i busser De næste skridt NT stationer

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Spørgsmål AJ: Er ministeren enig i, at DSB s dårlige serviceniveau

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om driften af rejsekortet

Rigsrevisionens notat om beretning om driften af rejsekortet Rigsrevisionens notat om beretning om driften af rejsekortet August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om driften af rejsekortet (beretning nr. 11/2014) 1. august 2017 RN 701/17

Læs mere

Midttrafik Repræsentantskab m fl 4 november 2011

Midttrafik Repræsentantskab m fl 4 november 2011 Midttrafik Repræsentantskab m fl 4 november 2011 Temadrøftelse om rejsekort Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Peder Østermark Andreasen, bestyrelsesformand Rejsekort A/S Rejsekortsystemet -

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K Dato 1. marts 2007 J. nr. 013-000041 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Redegørelse til statsrevisorerne

Læs mere

Kommunerne i Region Midtjylland samt Region Midtjylland. Høring om Midttrafiks tilslutning til rejsekortprojektet.

Kommunerne i Region Midtjylland samt Region Midtjylland. Høring om Midttrafiks tilslutning til rejsekortprojektet. RegionalU dvikling Bilag tilpunkt 2 Rejsekortet - H øring om M idttrafiks tilslutning tilrejsekortprojektet - Resum é af business case for Rejsekortprojektet Panelfor kollektiv trafik M øde den 11.m arts

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Til Kontaktudvalget. Supplerende materiale til business case om rejsekortet

Til Kontaktudvalget. Supplerende materiale til business case om rejsekortet Til Kontaktudvalget Supplerende materiale til business case om rejsekortet Med henvisning til Business case rejsekort som reinvesteringsprojekt i Midttrafik, januar 2013, som er udsendt til behandling

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 19/2014 om harmonisering

Læs mere

Status for rejsekort i Danmark. Præsentation 5. maj 2011 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Status for rejsekort i Danmark. Præsentation 5. maj 2011 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Trafikkonference f 2011 Status for rejsekort i Danmark Præsentation 5. maj 2011 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Trafikkonference 5. maj 2011 Rejsekort er i drift Siden 1. februar 2011 har

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

1. Hvad er rejsekortet?

1. Hvad er rejsekortet? Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 137 Offentlig Notat Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed 30. november 2004 Rejsekortet i den kollektive trafik I nedenstående notat redegøres der for planerne for udvikling

Læs mere

Hvad er rejsekortprojektet?

Hvad er rejsekortprojektet? Hvad er rejsekortprojektet? Projekt startet af HUR, DSB og Ørestadsselskabet i 1995 (behov for et moderne elektronisk billetteringssystem for hovedstadsområdet). Rejsekort A/S etableret i 2003. Aktuelt

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om harmonisering af taksterne i den kollektive

Læs mere

11/2014. Beretning om driften af rejsekortet

11/2014. Beretning om driften af rejsekortet 11/2014 Beretning om driften af rejsekortet 11/2014 Beretning om driften af rejsekortet Statsrevisorerne fremsender denne beretning med deres bemærkninger til Folketinget og vedkommende minister, jf. 3

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Finansudvalgets politiske bemærkninger til beretning om anskaffelsen af IC4-tog. Februar 2009

Notat til Statsrevisorerne om Finansudvalgets politiske bemærkninger til beretning om anskaffelsen af IC4-tog. Februar 2009 Notat til Statsrevisorerne om Finansudvalgets politiske bemærkninger til beretning om anskaffelsen af IC4-tog Februar 2009 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Finansudvalgets politiske bemærkninger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog. Januar 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog. Januar 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog Januar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Stabil drift 99,9 % af turene. Kundetilfredsheden er ikke målt generelt i 2010, men det tyder på, at den fortsat er høj: 74 mio. rejsende i bustrafikken gav 2.874 kundehenvendelser

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om driften af rejsekortet. April 2015

Beretning til Statsrevisorerne om driften af rejsekortet. April 2015 Beretning til Statsrevisorerne om driften af rejsekortet April 2015 BERETNING OM DRIFTEN AF REJSEKORTET Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion... 1 1.1. Formål og konklusion... 1 1.2. Baggrund...

Læs mere

Bilag til punkt 4 Rejsekortet status på projektet bl.a. set i lyset af den seneste pressedebat

Bilag til punkt 4 Rejsekortet status på projektet bl.a. set i lyset af den seneste pressedebat Regional Udvikling Bilag til punkt 4 Rejsekortet status på projektet bl.a. set i lyset af den seneste pressedebat - Nyt billetsystem ligner en skandale (JP 25.10.09) - Jeg kan ikke acceptere, at de bliver

Læs mere

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 365 Offentligt Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S

Læs mere

Ændring af Lov om Trafikselskaber Foretræde 7. februar 2019

Ændring af Lov om Trafikselskaber Foretræde 7. februar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 129 Bilag 7, L 129 A Bilag 7, L 129 B Bilag 7 Offentligt Ændring af Lov

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort Februar 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2013

Læs mere

Implementering af rejsekort i Midttrafik Status fjerde kvartal 2014

Implementering af rejsekort i Midttrafik Status fjerde kvartal 2014 Implementering af rejsekort i Midttrafik Status fjerde kvartal 2014 Resume Midttrafik besluttede at gå med i rejsekortsamarbejdet i april 2013. I Juni 2013 indgik Midttrafik en leveranceaftale med Rejsekort

Læs mere

DSF s transportnotat 2013

DSF s transportnotat 2013 DSF s transportnotat 2013 Transportnotatet beskriver den kollektive transport i hovedtræk, samt studerendes brug heraf og prisudviklingen i de seneste år. Desuden beskrives de ændringer det medfører, at

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 13. maj 2011 kl Scandic Silkeborg, Udgårdsvej Silkeborg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 13. maj 2011 kl Scandic Silkeborg, Udgårdsvej Silkeborg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 13. maj 2011 kl. 10.00 Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Bestyrelsesformandens

Læs mere

Det talte ord gælder

Det talte ord gælder Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 314 Offentligt T A L E Tale ved samråd om PROASK den 8. april 2014 Det talte ord gælder 8. april 2014 J.nr. 2014-2704 CAAU/cso Samrådsspørgsmål

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl. 13.00 Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej 6 8700 Horsens Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Beretning

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 10 Justering af rejsereglerne Indstilling: Administrationen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at rejsereglerne

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. januar 2011 kl. 16.00 18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. januar 2011 kl. 16.00 18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 13. januar 2011 kl. 16.00 18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Torben Andersen, Kerteminde Næstformand Lasse Krull, Region Syddanmark

Læs mere

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer:

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt Side 1 af 11 Talemanuskript til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål Q og R Spørgsmål Q: Vil ministeren

Læs mere

Indstilling. Finansiering af køb af kontantautomater. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Finansiering af køb af kontantautomater. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. november 2008 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Finansiering af køb af kontantautomater 1. Resume Kontantautomaterne i bybusserne

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet Bilagsoversigt Pkt. Dagsordensoverskrift og bilagstitler (klik på bilagstitlen) 1 Forsøg med incitament i kontrakter om buskørsel 2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

Læs mere

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 10 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at Bygningsstyrelsen:

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at Bygningsstyrelsen: Aktstykke nr. 11 Folketinget 2017-18 Afgjort den 29. juni 2017 Tidligere fortroligt aktstykke AA af 29.6 Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 4.10 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Læs mere

FynBus mulige tilslutning til Rejsekortet

FynBus mulige tilslutning til Rejsekortet Bilag 2.1 FynBus mulige tilslutning til Rejsekortet NOTAT 1 Baggrund Siden dannelsen i 2007 har FynBus flere gange drøftet spørgsmålet om tilslutning til Rejsekortet. Rejsekortet er et fælles elektronisk

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april Peter Jensby Lange 21 Status for it-projekter Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen status for it-projekter

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om DSB s anskaffelse og færdiggørelse af IC4- og IC2-tog. Oktober 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om DSB s anskaffelse og færdiggørelse af IC4- og IC2-tog. Oktober 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om DSB s anskaffelse og færdiggørelse af IC4- og IC2-tog Oktober 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Transportministeriet. Ledelsesresume: Review af Rejsekortprojektet. Finansudvalget FIU alm. del 28 Bilag 1 Offentligt

Transportministeriet. Ledelsesresume: Review af Rejsekortprojektet. Finansudvalget FIU alm. del 28 Bilag 1 Offentligt Finansudvalget 2010-11 FIU alm. del 28 Bilag 1 Offentligt Transportministeriet Ledelsesresume: Review af Rejsekortprojektet Version 1.0 11. oktober 2010 1 Ledelsesresumé Indledning Dette dokument opsummerer

Læs mere

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende:

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 310 Offentligt Side 1 af 12 Talemanuskript besvarelse af samrådsspørgsmål AQ-AT om forsinkede Quickbreve Tak for ordet.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om status på byggeriet af Cityringen. November 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om status på byggeriet af Cityringen. November 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om status på byggeriet af Cityringen November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 18/2013 om status på byggeriet

Læs mere

Samrådsspørgsmål. Akt 186

Samrådsspørgsmål. Akt 186 Samrådsspørgsmål Akt 186 Der ønskes en uddybende redegørelse for og en drøftelse af årsagerne til og konsekvenserne af den forventede meget betydelige fordyrelse og forsinkelse af projektet. Svar: Indledning

Læs mere

Rejsekort. DSB/Rejsekort A/S. Internetundersøgelse foretaget december respondenter

Rejsekort. DSB/Rejsekort A/S. Internetundersøgelse foretaget december respondenter Rejsekort DSB/Rejsekort A/S Internetundersøgelse foretaget 14. 29. december 2011 1801 respondenter 1 01. Hvor ofte rejser du med kollektiv trafik? 1801 respondenter, samtlige besvarelser 11% 7% 9% 18%

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 16 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 16 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del Bilag 16 Offentligt Årlig status for industrisamarbejde med udenlandske leverandører til forsvaret 2013 1. Resumé Udenlandske leverandører af forsvarsmateriel

Læs mere

RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Ørestads- og Metroprojektet (nr. 2) (beretning nr. 3/04) 30. januar 2008 RN A601/08 I. Indledning 1. Jeg oplyste i mit notat til

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 8. maj 2015 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 8. maj 2015 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 8. maj 2015 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Beretning og regnskab for

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Notat om Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2018-2021 1 Indledning Der bliver hvert år ved budgetlægningen lavet et notat, som redegør for regionens langfristede gæld og nettorenteudgifter.

Læs mere

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz 1 Kulturministeriet. København, den 12. juni 2007. 162 a. Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at overføre 11 mio. kr. fra det overskydende licensprovenu fra 2006 til 21.11.01 Kulturministeriets

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 1.1 Indledning Ved indgangen til 2014 vil Midtjylland have en langfristet gæld på 4,4 mia. kr., jf. tabel 1. Den langfristede gæld bliver

Læs mere

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg FynBus 9. november 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik

Læs mere

NYHEDSBREV. strat EGIplan KOMMUNER OG REGION // NR. 13 - JUNI 2013. Status for rejsekortet. Læs den nye strategiplan på Midttrafik.

NYHEDSBREV. strat EGIplan KOMMUNER OG REGION // NR. 13 - JUNI 2013. Status for rejsekortet. Læs den nye strategiplan på Midttrafik. NYHEDSBREV KOMMUNER OG REGION // NR. 13 - JUNI 2013 Status for rejsekortet 2 Læs den nye strategiplan på Midttrafik.dk 2 Årsberetningern 2012 er på gaden Fly High II starter nye hold til september 2 Ungdomskort

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1. 2 Bestyrelsesformandens beretning for Opfølgning på Midttrafiks byrdefordelingsmodel 3

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1. 2 Bestyrelsesformandens beretning for Opfølgning på Midttrafiks byrdefordelingsmodel 3 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 kl. 13.30 Lokale 12, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Scandinavian Congress Center Aarhus Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 346 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 346 Offentligt Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 346 Offentligt Notat Til: Transportministeriet Kopi til: DNP, ADU, HSN, RBI Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@MOVIATRAFIK.DK CVR nr: 29

Læs mere

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case FynBus 24. november 2009 PLAN SAZ/EKL Notat Rute 122 Morud ++ Business case Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik på Fyn. De medfører, at strækningen

Læs mere

Køreplantimer og passagerantal. Tabel 1 viser den kollektive bustrafik i køreplantimer og passagerantal.

Køreplantimer og passagerantal. Tabel 1 viser den kollektive bustrafik i køreplantimer og passagerantal. Notat: Region Syddanmark FynBus - perioden 2007 til 2015 - udvikling i køreplantimer, passagerantal og økonomi - regionens ramme og konsekvens for fremtiden herunder likviditet Efter Regionens første 2

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 4. november 2011 kl. 11.00 Ferskvandscenteret, Vejlsøhus, lokale 1.09, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus

Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S :: Orientering om rejsekort :: 1 Hvorfor rejsekort? - Visionen Modernisering af de nuværende og udslidte

Læs mere

Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid. Trafikstyrelsens rapport for året 2013

Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid. Trafikstyrelsens rapport for året 2013 Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid Trafikstyrelsens rapport for året 2013 April 2014 3 Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid Indhold Indhold 1 Forord 4 2 Konklusion 4 3 Hvordan

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. februar 2007 Side: 15 Fraværende:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets overdragelse af statshavnene til kommunerne. November 2007

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets overdragelse af statshavnene til kommunerne. November 2007 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets overdragelse af statshavnene til kommunerne November 2007 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

Samrådsspørgsmål K, L og M om bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, Kastrup. Samrådsspørgsmål

Samrådsspørgsmål K, L og M om bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, Kastrup. Samrådsspørgsmål Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del endeligt svar på samrådsspørgsmål 77 Offentligt Samrådsspørgsmål K, L og M om bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, Kastrup Samrådsspørgsmål K,L og M Samrådsspørgsmål

Læs mere

Administrerende direktør Bjørn Wahlsten. Møde med IDA Rail 7. december 2016

Administrerende direktør Bjørn Wahlsten. Møde med IDA Rail 7. december 2016 Møde med IDA Rail 7. december 2016 Administrerende direktør Bjørn Wahlsten Status: Der er solgt over 2,4 mio rejsekort, heraf er næsten 2 mio rejsekort i brug Rejsekort systemet har 320 mio rejser på rejsekort

Læs mere

Udtalelse. Udtalelse vedr. SF s forslag om forsøg med billige busbilletter. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 19. december 2014.

Udtalelse. Udtalelse vedr. SF s forslag om forsøg med billige busbilletter. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 19. december 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 19. december 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Udtalelse vedr. SF s forslag om forsøg med billige busbilletter. 1. Konklusion Teknik og Miljø deler ambitionen

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Tak for de to spørgsmål, som jeg har aftalt med

Tak for de to spørgsmål, som jeg har aftalt med Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt 8. september 2016 J.nr. 16-1303084 Samrådsspørgsmål AP og AQ Indsats - Tale til besvarelse af spørgsmål AP og AQ den 8. september

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum

Referat fra Fagligt Forum Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14-11-2014 06.31.00 1-00-3-10 Per Elbæk pel@midttrafik.dk 87 40 83 28 Referat fra Fagligt Forum Mødetids punkt Sted Mødedel tagere Afbud Dagsorden 29. oktober

Læs mere

Retningslinjer for udformning af it-aktstykker. August 2019

Retningslinjer for udformning af it-aktstykker. August 2019 Retningslinjer for udformning af it-aktstykker August 2019 Retningslinjer for udformning af it-aktstykker Denne vejledning indeholder retningslinjer for udformningen af it-aktstykker til Finansudvalget

Læs mere

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Rejsekortet Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Hvad og hvorfor rejsekort? Elektronisk billet og betalingskort til busser og tog i hele landet. Rabatkort billigst for de

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. oktober 2003 RN D202/03

RIGSREVISIONEN København, den 28. oktober 2003 RN D202/03 RIGSREVISIONEN København, den 28. oktober 2003 RN D202/03 Notat til statsrevisorerne om DSB's økonomi ved driften af jernbanestrækningen mellem København og Ystad (InterCity Bornholm) Indledning 1. På

Læs mere

Finansudvalget FIU alm. del Svar på Spørgsmål 4 Offentligt

Finansudvalget FIU alm. del Svar på Spørgsmål 4 Offentligt Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 4 Offentligt j.nr. 09-043424 Dato : 03.04.2009 Til Folketingets Finansudvalg Hermed sendes svar på 9 spørgsmål 4 af 19. februar 2009. (Alm. del). Kristian

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen Marts 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2010 om

Læs mere

Retningslinjer for udformning af it-aktstykker. Juli 2017

Retningslinjer for udformning af it-aktstykker. Juli 2017 Retningslinjer for udformning af it-aktstykker Juli 2017 Retningslinjer for udformningen af it-aktstykker Budgetvejledningen fastsætter i pkt. 2.2.18 regler for håndtering af statslige it-projekter. Denne

Læs mere

Takst Sjælland takstharmonisering. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia

Takst Sjælland takstharmonisering. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia Takst Sjælland takstharmonisering Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia (lkm@moviatrafik.dk) Agenda Kort præsentation af kollektiv trafik i Danmark Hvorfor

Læs mere

Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3

Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.:16.15 Pkt. Tekst Side 17 Aftalestyring 2012 - Park & Vej (mia) 1 18 Høring om indførelse

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2007

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 156 Offentligt Notat Skatteministeren Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret Dato 25. maj J. nr. 07-061430 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

Jeg er blevet bedt om at redegøre for årsagerne til merforbruget, som er beskrevet i det aktstykke, som jeg har fremsendt til Finansudvalget.

Jeg er blevet bedt om at redegøre for årsagerne til merforbruget, som er beskrevet i det aktstykke, som jeg har fremsendt til Finansudvalget. Finansudvalget 2008-09 Aktstk. 121 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt FORSVARSMINISTERENS TALESEDDEL TIL SAMRÅD I FINANSUDVALGET DEN 22. APRIL OM AKTSTYKKE 121. Jeg er blevet bedt om at redegøre for årsagerne

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. marts 2014 kl. 16.00-19.00

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. marts 2014 kl. 16.00-19.00 FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 13. marts 2014 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark Hans Bjergegaard, Assens Niels Bebe, Middelfart

Læs mere

På den baggrund er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe omkring hjemløshed.

På den baggrund er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe omkring hjemløshed. Resume: De 17 kommunalbestyrelser i Region Sjælland og Regionsrådet skal ifølge rammeaftalelovgivningen årligt senest 15. oktober indgå en Rammeaftale (udviklingsstrategi og styringsaftale) på det specialiserede

Læs mere

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2014

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2014 Udviklingen i sektoren for den 2. halvår 2014 December 2014 3 Udviklingen i sektoren for den Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens afrapportering 2014 vedrørende udviklingen i den. Afrapporteringen

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 195 Offentligt Notat Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret 13. juni J. nr. 08-048898 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

FynBus mulige tilslutning til Rejsekortet (Version 1)

FynBus mulige tilslutning til Rejsekortet (Version 1) FynBus mulige tilslutning til Rejsekortet (Version 1) NOTAT Sammendrag Notatets hovedformål er, at beskrive de økonomiske konsekvenser for FynBus og ejerne ved delvis eller fuld tilslutning til Rejsekortet.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 8. august 2006 RN A607/06

RIGSREVISIONEN København, den 8. august 2006 RN A607/06 RIGSREVISIONEN København, den 8. august 2006 RN A607/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Ørestads- og Metroprojektet (nr. 2) (beretning nr. 3/04) I. Indledning 1. I mit

Læs mere