ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre"

Transkript

1

2 ipad introduktion 2 Kære forældre Vi er nu klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt værktøj i elevernes læring og en naturlig del af undervisningen på Sorø Privatskole. For at komme bedst muligt fra start, beskriver vi her retningslinjerne for elevernes brug af ipads, og hvor I som forældre kommer ind i billedet. Derudover svarer vi på nogle af de ofte stillede spørgsmål. Allerførst er det vigtigt, at I forældre kvitterer for, at I har gennemgået dette dokument med jeres barn. Med venlig hilsen Casper Madsen, skoleleder

3 ipad introduktion 3 Indhold ipads på Sorø Privatskole... 4 Forældre... 6 Apple-ID... 7 Forældrehjælp... 8 Forsikring... 8 Netværksforbindelse... 8 Elever... 9 Ofte stillede spørgsmål Er det min ipad? Må jeg tage min ipad med ud i frikvartererne? Må jeg spille spil og gå på Facebook med min ipad? Skal jeg selv tage en sikkerhedskopi af min ipad? Hvordan sikrer jeg bedst min ipad? Brug for hjælp? Skolens retningslinjer Mål Vurdering... 15

4 ipad introduktion 4 ipads på Sorø Privatskole Sorø Privatskole har igennem skolens ipad-ordning mulighed for at sikre, at alle elever har de nødvendige programmer og applikationer til undervisningen. Skolen har ligeledes mulighed for at sikre, at der er den nødvendige lagerkapacitet til brug i undervisningen. Alle ipads er tilknyttet et såkaldt MDM-program. I praksis betyder det, at de udleverede ipads er sikret imod misbrug fx i tilfælde af tyveri. Skolen kan fjern-slette dem, så de ikke kan anvendes til noget af tredjepart. Igennem skolens ipad-ordning sikres det, at der er en fælles platform for undervisning og læring på skolen. Skolen benytter meebook.com som læringsplatform. Det vil sige at læringsmål, undervisningsforløb og materialer i videst muligt omfang samles her. På kort sigt er det ambitionen, at dette bliver elevernes primære indgang til undervisning i en række fag.

5 ipad introduktion 5 Skolen har formuleret en række enkle retningslinjer. Skolens ipads må bl.a. ikke tages med ud i frikvartererne. Det sikrer, at eleverne husker at prioritere bevægelse og leg uden involvering af en ipad. Derudover har skolen, i forbindelse med udleveringen af ipads, udarbejdet en række mål, der skal sikre et fælles fokus i læringsprojektet. Retningslinjer og mål står beskrevet på de sidste sider.

6 ipad introduktion 6 Forældre Allerførst er det vigtigt, at I som forældre kvitterer for, at I har gennemgået dette dokument ipad introduktion (specielt Ofte stillede spørgsmål og Retningslinjer ) med jeres barn. I bedes udfylde og aflevere det vedlagte dokument ipad - kvittering. Jeres underskrift er en forudsætning for, at jeres barn kan benytte skolens ipad. I får en kopi tilbage af dokumentet, når alle fra klassen har afleveret det til klasselæreren eller på skolens kontor. Det er ikke længere nødvendigt, at I forældre skal sikre, at jeres barn har et Apple-ID, da skoens MDM-program anvender serienumre og ikke Apple-ID. Skolen leverer alle programmer og applikationer, der anvendes af eleverne i undervisningen. Der er med andre ord ingen udgift til forældrene i den forbindelse.

7 ipad introduktion 7 Apple-ID Ønsker I at kunne installere private applikationer kræver dette dog et Apple- ID. Om det forældrenes Apple-ID eller barnets eget Apple-ID blander vi os ikke i. Hvis jeres barn allerede har et Apple-ID, fx fra itunes, kan dette dog sagtens benyttes. Før I opretter et Apple-ID, skal I sikre jer, at jeres barn har en webmail (Fx Gmail). Ellers skal I oprette en webmail. I kan oprette en gratis webmail på fx Google: Følg herefter guiden. Denne webmail skal I anvende, når I opretter et Apple-ID. Nedenfor er beskrevet 2 måder at oprette et Apple-ID. 1. Hvis I allerede har en ipad eller iphone: Log ud og gå i Apples App Store og køb en gratis applikation. Vælg Opret Apple-ID og følg herefter guiden. Ved betalingskort skal I vælge intet. 2. Hvis du ikke allerede har en ipad eller iphone: Gå ind på Følg guiden for oprettelse af et Apple-ID. Bemærk, at der skal tilknyttes et betalingskort. I skal efterfølgende gå ind i Apples App Store og redigere konto vælg rediger ud for betalingstype vælg intet.

8 ipad introduktion 8 Forældrehjælp Eleverne har brug for forældrehjælp til at sikre gode rutiner omkring skolens ipad i hjemmet. Vi henstiller til, at det kun er eleven, der benytter skolens ipad derhjemme. Dette hjælper eleven med: at kunne holde styr på indhold og applikationer at kunne holde øje med batteriniveau og opladning at kunne finde skolens ipad og huske at få den med i skole Forsikring Alle ipads udleveres sammen med et cover, der er godkendt af skolens forsikringsselskab. Det er vigtigt at skolens ipad altid opbevares heri. Skolens ipad er omfattet af en forsikring. I tilfælde af forsætlige skader, tyveri eller uansvarlig omgang med skolens ipad, så er det hustanden/hustandens forsikring, der skal dække. Eventuelle skader, der måtte være påført uden cover, dækkes heller ikke af skolens forsikring. Skolen anbefaler alle elever, der ved skoleårets start får tildelt et elevskab, at anbringe skolens ipad i elevskabet, når den ikke bruges. Netværksforbindelse Skolens ipad er i høj grad afhængig af et trådløst netværk. Derfor har skolen etableret et solidt trådløst netværk på hele skolen. Eleven kan med fordel også anvende det trådløse netværk derhjemme. De fleste familier har etableret et trådløst netværk i hjemmet, men skolen stiller ikke krav om dette.

9 ipad introduktion 9 Elever Der melder sig naturligt nok en række spørgsmål i forbindelse med skolens ipad-ordning. Nogle af disse spørgsmål finder I svaret på her. Ofte stillede spørgsmål - Er det min ipad? Sorø Privatskole ejer den udleverede ipad, men du må gerne tage den med hjem. Det er også tilladt at installere private applikationer, musik, filer m.m. på den. Skolen frasiger sig imidlertid ansvaret for det private indhold. I tilfælde af manglende lagringsplads, kan skolen vælge at slette det private indhold.

10 ipad introduktion 10 - Må jeg tage min ipad med ud i frikvartererne? Du må ikke tage skolens ipad med ud i frikvartererne. Dette er for at sikre, at du får en pause fra skærmen, og at bevægelse og leg prioriteres uden involvering af en ipad. - Må jeg spille spil og gå på Facebook med min ipad? Du må ikke spille egne spil, gå på Instagram mv. i timerne uden lærerens tilladelse. Skolens ipad skal bruges til skoleaktiviteter i skoletiden. Overholdes denne regel ikke kan skolen slette disse applikationer. Ved gentagende overtrædelse mister du retten til at have den udleverede ipad med hjem i en kortere eller længere periode. - Skal jeg selv tage en sikkerhedskopi af min ipad? Det er dit eget ansvar, at tage en sikkerhedskopi af dit indhold på den udeleverede ipad. Du må selv finde den form for backup, der fungerer bedst for dig. Det kan fx gøres trådløst via icloud eller på en computer via itunes. icloud backup kan indstilles til at foregå automatisk, hvilket er en stor fordel. Bemærk, at det med tiden kan blive nødvendigt med en udvidelse af kapaciteten i icloud, for at kunne lave en fuld backup. Udgifterne til en sådan udvidelse sker for egen regning. Alternativt anbefales backup via itunes. - Hvordan sikrer jeg bedst min ipad? Sæt kode på din ipad. Indtast en firecifret kode første gang du starter op, så det kun er dig, der kan åbne den fremover. Sæt navn på din ipad. Gå ind i indstillinger generelt om navn. Skriv dit navn og klasse fx Ole Olesen 1.X. Så kan vi sende de rigtige applikationer og programmer til dig.

11 ipad introduktion 11 Sæt dit billede på startskærmen. Tag et billede af dig selv. Gå ind i indstillinger foto og tryk på det billede, du har taget, og tryk derefter på indstil hjemmeskærm. Sæt gerne klistermærker eller stickers på coveret. Tjek at serienummeret passer under indstillinger om serienummer. Alle ipads har en unikt serienummer. Brug for hjælp? Hvis I har andre spørgsmål, som ikke er blevet besvaret i ipad introduktion, er I velkomne til at henvende jer til jeres lærer eller kontakte skolens multimedievejleder Jimmy Brinksby (JIB), jib@sprs.dk. I kan, som altid, henvende jer til skolens kontor Frederiksvej 8, , info@sprs.dk.

12 ipad introduktion 12 Skolens retningslinjer I skoleverdenen er der stort fokus på at skabe en sammenhæng mellem vores samfund, børnenes uddannelse og den fremtid de står foran. Herunder kan I læse skolens retningslinjer. Skolens ipad er et undervisningsværktøj, hvor følgende gælder: Du skal medbringe skolens ipad i skole hver dag. Du skal sørge for, at skolens ipad er fuldt opladt ved skoledagens start. Du skal sørge for, at du har et par høretelefoner med i skole hvis du har et ekstra sæt, kan du eventuelt have det liggende i klassen. Du må ikke tage skolens ipad ud af det cover, som den blev udleveret med. Du må ikke tage skolens ipad med ud i frikvartererne. Du må ikke spille egne spil, gå på Facebook, Messenger mv. på skolens ipad i timerne uden lærerens tilladelse. Du skal prioritere det faglige indhold højere end det private i tilfælde af pladsmangel på skolens ipad. Du skal gå ind i indstillinger og slå Tillad meddelelser fra i alle applikationer på skolens ipad, så du ikke forstyrres i undervisningen. Du skal sørge for, at sikre skolens ipad bedst muligt. Du skal sørge for, at tage backup af dit indhold på skolens ipad.

13 ipad introduktion 13 Mål Formålet er at accelerere elevernes læring og hæve det faglige niveau. Det er vigtigt, at alle omkring skolen, det vil sige elever, forældre, medarbejdere, ledere m.m. kender til læringsprojektet, for aktivt at kunne gøre målene til pædagogisk virkelighed.

14 ipad introduktion mål Bred anvendelse af teknologi Teknologi skal være et naturligt arbejdsredskab i undervisningen. Det skal anvendes bredt i alle pædagogiske sammenhænge, hvor det didaktisk giver mening. 2. mål Udvikling af læringsrummet Læringsrummet skal matche samfundets teknologiske og kompetencemæssige udvikling. Elevernes digitale virkelighed skal inddrages i læringsrummet. Dvs. brugen af forskellige medieplatforme, applikationer m.m. og den interaktion, der finder sted. 3. mål Læreprocesser understøttes af læringsteknologien Læringsteknologien skal understøtte læreprocesser, der har fokus på samarbejde, kommunikation og læringsfællesskaber. Læringssynet skal styrke elevernes motivation, nysgerrighed og glæde ved at lære, så de bliver deltagende og producerende i læringsprocessen. 4. mål Inklusion og undervisningsdifferentiering øges ipad-ordningen skal give den enkelte elev bedre mulighed for, at lære i det tempo og på den måde, der passer den enkelte bedst. Skolen skal sikre elevernes lige muligheder, for at indgå som deltagere i anerkendende og udviklende fællesskaber. 5. mål Skole-hjem-samarbejdet styrkes Elevernes personlige enhed skal gøre elevernes faglige arbejde tilgængeligt såvel i skolen som i hjemmet. Forældre skal stå styrket, ved at have bedre mulighed, for at følge med i skolehverdagen og i den faglige progression.

15 ipad introduktion 15 Vurdering Det betyder at alle der arbejder med læring og undervisning på skolen, deltager i at udvikle en tilgang til uddannelse, der handler mere om at have fokus på elevernes udbytte end på organisering af undervisning. Det vil sige et fokusskifte fra undervisning til læring. På den måde bliver den digitale virkelighed og fremtid, som eleverne navigerer og vokser op i, tydeligt og naturligt til stede i det faglige. Det gælder alle steder, hvor det giver mening, og hvor det giver bedre læring for alle. Det læringssyn, vi arbejder efter, tager udgangspunkt i, at eleverne bliver deltagende og producerende i læringsprocessen med fokus på samarbejde, kommunikation og læringsfællesskaber.

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre ipad introduktion ipad introduktion 2 Kære forældre Nu er vi ved at være klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt

Læs mere

Dit barns nye skole-ipad

Dit barns nye skole-ipad Dit barns nye skole-ipad Skolerne i Gladsaxe skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige, de kan. De digitale værktøjer skal understøtte elevernes læring 1 Indhold Et pædagogisk redskab 3 Før dit

Læs mere

Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune

Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune Forord Kære elever og forældre Høje-Taastrup Kommune har ambitioner om at udvikle vores folkeskoler til nogle af Danmarks bedste. Som led

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 1 side 2 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Indhold Introduktion... Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 32 ipad-sættet... 3 Ejerskab

Læs mere

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG 1)TILSLUT IPAD EN TIL HJEMMETS TRÅDLØSE NETVÆRK Åbn Indstillinger Sørg for at punktet Wifi er aktiveret. Vælg hjemmets trådløse netværk ved at trykke på navnet. Udfyld adgangskoden når du bliver spurgt,

Læs mere

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune I denne præsentation Gennemgang af regler Opsætning af ipad Tilslutning til Thisted Skoler MDM (Mobile Device Management) Oprette AppleID Oprette Google

Læs mere

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. ipads på Molsskolen Forældre og elever på Molsskolen Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. På Molsskolen skal eleverne arbejde med

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

Generel Info om ipad

Generel Info om ipad Generel Info om ipad IPad et personligt it-redskab ipad en er i skolesammenhæng et relativt nyt undervisningsmateriale, der indgår i undervisningen på lige fod med skolebøger og andet. IPad en er elevernes

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Ibrugtagningsvejledning - ver. 2.2, side 1 Ny elev-ipad Rudersdal Den udleverede ipad er et

Læs mere

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole I denne folder er samlet en lang række spørgsmål og svar i forhold til vores arbejde med ipads på Vejle Midtbyskole. Arbejdet med ipad på Vejle Midtbyskole skal understøtte

Læs mere

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E T I L L Y K K E M E D D I T N Y E A R B E J D S R E D S K A B! Stolpedalsskolen - 1til1 Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange

Læs mere

OBS vejledningerne ligger på de næste sider i dette dokument

OBS vejledningerne ligger på de næste sider i dette dokument Nulstilling af din iphone eller ipad Er din iphone eller ipad stadig funktions dygtig, kan du slette dine personlige data direkte på enheden. Se vejledning 1. nedenfor. Sådan gendanner du din iphone og

Læs mere

Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015. Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad.

Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015. Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad. Backup System/enhed: Backup Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015 Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad. På en ipad bliver der ikke automatisk

Læs mere

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE!

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! G O D E R Å D T I L D I G Selvom ipad en er i et cover, kan skærmen gå i stykker. Beskyt den derfor mod slag, vand og sand. Køb høretelefoner, så du kan arbejde

Læs mere

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk SIKKERHED HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? Apple ID et er sammen med koderne til din mail, det trådløsenetværk og din NemID ekstremt vigtige Når jeg skal hjælpe nogen med deres ipad, spørger jeg altid

Læs mere

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB TILLYKKE MED DET NYE ARBEJDSREDSKAB Vi håber ipad en bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme, og vi glæder os til at bruge den i undervisningen

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1 Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Velkommen til Klasseværelse Klasseværelse er en effektiv app til ipad, som gør det nemmere for dig at styre undervisningen,

Læs mere

Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Læs mere på http://sites.nskole.dk/ipad

Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Læs mere på http://sites.nskole.dk/ipad Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Nøvling Skole har været så heldig at få midler til indkøb af ipads til nogle af vores elever, som har det svært med læsning. Du er en af de elever, som vi har valgt

Læs mere

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold Skolens trådløse netværk... 2 Skole PCer... 2 Netværksdrev på skole PCer... 2 Udlån af adapter kabler... 2 ipads og Apple konto... 2 Print... 3 Print fra skole PC...

Læs mere

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da :

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : Generel Info ipad Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : de starter øjeblikkeligt op de er mobile de rummer en lang række indbyggede værktøjer der er ikke brug for konverteringer de er

Læs mere

Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT

Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT Dato 12-03-2014 Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT Brug af skolens IT Skolens computere er beregnet til undervisningsformål. Computere udleveres og afleveres

Læs mere

God fornøjelse med din ipad!

God fornøjelse med din ipad! God fornøjelse med din ipad! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB TILLYKKE MED DET NYE ARBEJDSREDSKAB Vi har gennem 3 år erfaret, at en ipad er til stor hjælp i dit daglige skolearbejde både på skolen og hjemme. Vi vil bede jer bruge

Læs mere

TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET!

TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB!

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven.

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven. Ipads på Grønnemose skole - Gladsaxe Kære forældre og elever på Grønnemose skole Vi har alle fået en Ipad. Den er først og fremmest til pædagogiske formål med henblik på at understøtte elevernes læring.

Læs mere

Fredagsbrev den 30. januar 2015

Fredagsbrev den 30. januar 2015 Uge 6: Musical 9. og 10.kl. Emneuge 0.-8.kl. Onsdag den 4.2. kl. 19 Torsdag den 5.2. kl. 19 Uge 7: interferie Musical, billetter købes ved indgangen Musical, billetter købes ved indgangen, alle er velkomne!

Læs mere

Sorø Privatskole. Implementering af 1:1 teknologi på Sorø Privatskole

Sorø Privatskole. Implementering af 1:1 teknologi på Sorø Privatskole Sorø Privatskole Implementering af 1:1 teknologi på Sorø Privatskole 1 1. BAGGRUND Sorø Privatskole har igennem de senest 5 år haft særligt fokus på at udvikle skolens brug af IT og multimedier i undervisningen.

Læs mere

Tillykke med arbejdsredskabet!

Tillykke med arbejdsredskabet! Tillykke med arbejdsredskabet! B i s l e v L a n d s b y o r d n i n g Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til Mac

Kom godt i gang med Klasseværelse. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til Mac Kom godt i gang med Klasseværelse Lærervejledning om Klasseværelse-appen til Mac Velkommen til Klasseværelse på Mac Klasseværelse er en effektiv app til ipad og Mac, som gør det nemmere for dig at styre

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Forberedelse Du skal være på en WIFI forbindelse Du skal have brugernavn og koder klar til det/de Apple-id er du bruger Du skal have koden til SIM-kortet klar Du

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til lærere i Rudersdal Kommune Betjeningsvejledning - ver. 1.1, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad I får udleveret en ipad som lån fra kommunen,

Læs mere

Sådan indstiller du din ipad første gang

Sådan indstiller du din ipad første gang Sådan indstiller du din ipad første gang Betjeningsvejledning - ver. 1.2, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad Du får udleveret en ipad som lån fra kommunen. Denne vejledning gennemgår i en række skærmbilleder,

Læs mere

Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide.

Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide. IT en forældreguide Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide. Et af de vigtigste overordnede mål

Læs mere

Kom godt i gang med din ipad

Kom godt i gang med din ipad Dette lille skriv kan være en hjælp til dig, når du skal i gang med din nye ipad Tænd og sluk din ipad følg derefter vejledningen på skærmen. Der er vedlagt en brugsvejledning i æsken, som din ipad ligger

Læs mere

Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen

Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen Kære elever og forældre Bring Your Own Device handler om, at alle elever skal råde over en computer som arbejdsredskab i undervisningen. Indskolingen I indskolingen

Læs mere

VEJLEDNING TIL SKOLELEDERNE

VEJLEDNING TIL SKOLELEDERNE Vejledning til udfyldelse af indstillingsskema til pædagogisk psykologisk vurdering i PPR s specialteam Denne vejledning viser dig - som skoleleder - trin for trin, hvordan du skal udfylde skolens del

Læs mere

Kort vejledning til Lyngbjerggårdskolens ForældreIntra

Kort vejledning til Lyngbjerggårdskolens ForældreIntra Kort vejledning til Lyngbjerggårdskolens ForældreIntra Kære forældre Det er med stor glæde, at vi her kan præsentere jer for skolens ForældreIntra. ForældreIntra er et internet-baseret kommunikationssystem,

Læs mere

KOM I GANG MED IPAD MINI

KOM I GANG MED IPAD MINI Tryk pilen mod højre 1 Tryk på den nedadgående pilespids 2 Scroll nedad med fingeren indtil du kommer til Dansk og tryk på Dansk 3 Tryk på Vis mere 4 Scroll nedad med fingeren indtil du kommer til Danmark

Læs mere

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12.

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Mobil og tablets Opsætning af ipad Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.: 89 59 10 00. www.norddjurs.dk

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Betjeningsvejledning - ver. 2.1, Side 1 Rudersdal Ny elev-ipad Den udleverede ipad er et lån

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

www.ollerupfriskole.dk

www.ollerupfriskole.dk Anvendelse af IT/ ipads i undervisningen - evaluering Baggrund I efteråret 2013 blev det besluttet at alle elever fra 0.- 7. klasse skulle have ipad. Der havde forud for beslutningen været drøftelser om,

Læs mere

SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer:

SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer: Kære forældre Tak for det gode skolehjemsamarbejde som vi har haft i skoleåret 2013-14. I forældre har været rigtig gode til at støtte op om alle skolens møder, arrangementer og aktiviteter. I har bidraget

Læs mere

Spørgsmål og svar - Apple Pay

Spørgsmål og svar - Apple Pay På hvilke mobiler virker Apple Pay, og stiller den krav til mit styresystem på mobilen? på andre Apple-enheder end en iphone? Du kan benytte Apple Pay, hvis du har en af disse iphones: - XR - XS - XS Max

Læs mere

SKOLEREFORM forældreinfo

SKOLEREFORM forældreinfo SKOLEREFORM forældreinfo Toftevangskolen og den nye skolereform Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft på alle folkeskoler. Det betyder også for eleverne på Toftevangskolen, at de vil møde

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR

IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR Spørgsmål og svar I denne folder er samlet en lang række spørgsmål i forhold til it- og medieplanen

Læs mere

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel Kurser efterår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 10 Microsofts seneste styresystem ipad og iphone Brugerfladen og funktionerne på din ipad/iphone ændrer sig hele tiden.

Læs mere

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...3 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...9 4. Oprettelse af Google konto... 10

Læs mere

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale DE VIGTIGSTE SPØRGSMÅL INDEN VI STARTER HVAD ER ET FORLØB I MEEBOOK? Et forløb er

Læs mere

windows mac ipad iphone google fotos android slægtsforskning NYE DATOER smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp

windows mac ipad iphone google fotos android slægtsforskning NYE DATOER smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp NYE DATOER ipad bureau bb iphone mac windows Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp Mobil 5172 2433 bureau.bb@fasttvnet.dk www.bureaubb.dk slægtsforskning android smartphone google fotos

Læs mere

Guide for oprettelse af login og anvendelse af Parrot Asteroid Market (Asteroid Smart og Asteroid Tablet).

Guide for oprettelse af login og anvendelse af Parrot Asteroid Market (Asteroid Smart og Asteroid Tablet). Før du kan downloade og installere applikationer på din Parrot Asteroid enhed, så skal du oprette et login til Parrot Asteroid Market, som gøres nemmest fra en computer. Bemærk at denne guide er lavet

Læs mere

Quick guide for lærer til brug af SikkerJobstart.dk

Quick guide for lærer til brug af SikkerJobstart.dk Quick guide for lærer til brug af SikkerJobstart.dk Din adgang i systemet! Du har adgang til systemet og kan logge ind via sikkerjobstart.dk Opret hold! Du skal nu oprette dit eget hold ved at klikke på

Læs mere

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac Indhold Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac... 1 Guide til læsning af e-bog på ipad/iphone... 3 Din e-bog er DRM-kopibeskyttet... 3 Din e-bog er ikke DRM-kopibeskyttet... 6 Guide til læsning af e-bog

Læs mere

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle.

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle. Lidt information Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde - både på skolen og hjemme. Der er blevet arbejdet hårdt på at gøre alting klar til

Læs mere

Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever

Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever Dette dokument indeholder generel information til skolerne om 1:1 udrulning og opdateres løbende. Indhold Administration af ipads... 2 Apple-ID... 2

Læs mere

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE NYT SKOLEÅR MED DIT DIGITALE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber ipad en har været en stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der har været mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle har

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

MIMER. En intelligent læringsplatform

MIMER. En intelligent læringsplatform MIMER En intelligent læringsplatform 2 MIMER 01 INTRODUKTION LÆRINGSPLATFORMEN MIMER Mimer er en intelligent læringsløsning, der henvender sig både til elever, forældre, lærere og skolelederne - en fælles

Læs mere

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac

Indhold. Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac Indhold Guide til læsning af e-bøger på PC/Mac... 1 Guide til læsning af e-bog på ipad/iphone... 3 Din e-bog er DRM-kopibeskyttet... 3 Din e-bog er ikke DRM-kopibeskyttet... 5 Guide til læsning af e-bog

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

VEJLEDNING TIL SKOLELEDERNE

VEJLEDNING TIL SKOLELEDERNE Vejledning til udfyldelse af indstillingsskema til pædagogisk psykologisk vurdering i PPR s specialteam Denne vejledning viser dig - som skole - trin for trin, hvordan du skal udfylde skolens del af indstillingen.

Læs mere

Kom godt i gang med Skolearbejde. Lærervejledning om Skolearbejde-appen til ipad

Kom godt i gang med Skolearbejde. Lærervejledning om Skolearbejde-appen til ipad Kom godt i gang med Skolearbejde Lærervejledning om Skolearbejde-appen til ipad 1 Velkommen til Skolearbejde Indhold Velkommen til Skolearbejde Før du går i gang Lav dit første handout Tilføj arkiv-aktiviteter

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

ipad hos EUC Syd - alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op

ipad hos EUC Syd - alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op ipad hos EUC Syd - alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op ipad hos EUC Syd alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op Denne vejledning hjælper dig med at sætte din ipad op til brug mod IT-Center

Læs mere

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi 2018-2021 Furesø Kommune 1 Indledning Den digitale og teknologiske verden udfordrer os - nu og i fremtiden, og derfor skal vores børn og unge gøre

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Digitale medier i Valhalla

Digitale medier i Valhalla Indhold Digitale medier i Valhalla... 3 Pædagogiske redskaber... 4 Ipadén... 5 Computer... 5 Projektor... 5 MitNyborg... 6 Facebook... 6 Digitale medier i Valhalla fremover... 7 2 Digitale medier i Valhalla

Læs mere

Opsætning af ipad til Skolenettet

Opsætning af ipad til Skolenettet Opsætning af ipad til Skolenettet Med et eksisterende Apple ID Denne guide beskriver hvordan en ny ipad sættes op for første gang, med et eksisterende Apple ID til brug for icloud og App store. Dette guides

Læs mere

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C 111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook

Læs mere

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk Netprøver.dk Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 2. februar 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 2 Nødprocedure

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook Videresend din mail

Læs mere

Information til forældre

Information til forældre Pc er i skolen Information til forældre 2018/19 August 2018 Information til forældre Pc er til alle elever 2018/19 Kære forældre Nyborg Kommune har valgt at indføre pc er til alle elever. Det betyder,

Læs mere

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann.

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indhold: Indledning Konklusioner Sammenfatning Bilag: Besvarelserne Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indledning: Med udgangspunkt

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

MEEBOOK FOR FORÆLDRE HVORDAN GØR JEG? Kære forælder

MEEBOOK FOR FORÆLDRE HVORDAN GØR JEG? Kære forælder HVORDAN GØR JEG? 1 AF 13 Kære forælder I denne guide finder du vejledning til de forskellige funktioner i Meebook for forældre. Du kan bl.a. se, hvordan du opretter dig, og hvilke informationer dit barns

Læs mere

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Dit godkendte Apple ID system 1 Nogen banker på: Ukendt? måske dig? Vedkomne kender dit Apple ID 2 Besked: Der er én der forsøger at logge sig ind med dit Apple

Læs mere

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi DEN DIGITALE SKOLE 2016-20 Digitaliseringsstrategi 2 FORORD Denne strategi er udarbejdet i et samarbejde mellem skolerne og forvaltningen i Vejle Kommune. I processen er strategien blevet forelagt og drøftet

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Kurser vinter/forår 2017

Kurser vinter/forår 2017 Kurser vinter/forår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 7 Windows 10 ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt icloud, TIP! Dropbox og Fotos

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen Program UCC s kommunikationskanaler It på UCC UCC Portalen og StudieZonen Apps på UCC UCC.DK Om UCC og deres uddannelsestilbud PORTAL.UCC.DK

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Tag et foto: Du skal åbne programmet foto. Ret ipad mod dit motiv. Tryk på ikonet for foto og billedet tages. Når du tager fotoet, siger ipad som en lukker.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer 2012 2015 Børne- og skoleforvaltningen Udarbejdet januar/februar 2012 Bjørn Stålgren, Gitte Petersen og Lene Juel Petersen Vedtaget april

Læs mere

HVORDAN GØR JEG? MEEBOOK FOR FORÆLDRE

HVORDAN GØR JEG? MEEBOOK FOR FORÆLDRE HVORDAN GØR JEG? MEEBOOK FOR FORÆLDRE Kære forældre I denne guide finder du vejledning til de forskellige funktioner i Meebook for forældre. Du kan bl.a. se, hvordan du opretter dig, og hvilke informationer

Læs mere

DIALOG # 14 HVORDAN TAKLER MAN UVENSKABER PÅ DE SOCIALE MEDIER?

DIALOG # 14 HVORDAN TAKLER MAN UVENSKABER PÅ DE SOCIALE MEDIER? DIALOG # 14 HVORDAN TAKLER MAN UVENSKABER PÅ DE SOCIALE MEDIER? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT VEJLEDNING 0 Velkommen til Randers HF & VUC IT Randers HF & VUC 2018 Som studerende på Randers HF & VUC har du adgang til flere IT-tjenester, som du har brug for i dit studie. LUDUS LUDUS-web er stedet

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. ipad - Apples geniale tablet... Forord. KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med din ipad. KAPITEL TO... 25 Safari på internettet

INDHOLDSFORTEGNELSE. ipad - Apples geniale tablet... Forord. KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med din ipad. KAPITEL TO... 25 Safari på internettet INDHOLDSFORTEGNELSE ipad - Apples geniale tablet... Forord KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med din ipad Aktivér din ipad... 8 Opdater til ios 8... 9 Sluk og tænd din ipad... 10 Sæt din ipad på vågeblus...

Læs mere

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang

DIGI-TRYG. Fag og mål. Omfang DIGI-TRYG Gør eleverne i stand til at færdes trygt på nettet. Fag og mål Dansk, indskoling (0.-3. klasse). Kommunikation It og kommunikation. Omfang Forløbet strækker sig over 6 lektioner á 45 minutter.

Læs mere